Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ - THE BLIGHT OF ASIA

Ένα απαγορευμένο βιβλίο στις ΗΠΑ , που περιγράφει την σφαγή της Σμύρνης το '22 - Αυτοί είναι οι Τούρκοι ! Η μάστιγα της Ασίας ...
Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ - THE BLIGHT OF ASIA
Του GEORGE HORTON

Προξένου και Γενικού Προξένου των Ηνωμ. Πολιτειών στην Εγγύς Ανατολή επί τριάντα χρόνια.


Το βιβλίο απαγορεύτηκε στις Η.Π.Α.

«Στο βιβλίο αυτό βρίσκαμε επί τέλους την αλήθεια για την καταστροφή της Σμύρνης και για τη σφαγή μεγάλου μέρους απ’ τους κατοίκους της, γραμμένη από έναν αυτόπτη μάρτυρα. Ο συγγραφέας των σελίδων πού ακολουθούν, είναι ευτυχώς ένας άνθρωπος πού δεν εμποδίζεται να ειπεί, ό,τι ξέρει, από πολιτικούς λόγους η από οποιαδήποτε επίδραση φόβου η συμφέροντος. Δίνει ολόκληρη τη διήγηση του αγρίου αφανισμού του Χριστιανικού πληθυσμού σε όλη την έκταση και το πλάτος της Παλαιάς Βυζαντινής Αυτοκρατορίας μ’ ένα σαφή και πειστικό τρόπο. Το ότι είκοσι αιώνες μετά Χριστόν μπόρεσε ένας μικρός και οπισθοδρομικός λαός, όπως οι Τούρκοι, να διαπράξει τέτοια εγκλήματα εναντίον του πολιτισμού και της προόδου του κόσμου, είναι ένα ζήτημα πού θα έπρεπε να κάμει όλους τους ευσυνείδητους λαούς να σταθούν και να σκεφτούν ο συγγραφέας όμως δείχνει με αναντίρρητο τρόπο ότι τα εγκλήματα αυτά διαπράχθηκαν χωρίς αντίσταση εκ μέρους οιουδήποτε χριστιανικού έθνους και ότι η τελευταία εκείνη φρικτή σκηνή στη Σμύρνη εκτελέστηκε σε απόσταση ολίγων μέτρων από ένα ισχυρότατο συμμαχικό και αμερικανικό στόλο.

Εκωφεύσαμε στις απελπισμένες κραυγές για βοήθεια των Χριστιανών πού πεθαίνανε, αν και ξέραμε καλά πώς η Αμερική ήταν η μοναδική ελπίδα τους, και τώρα είναι φανερό πώς υπάρχει στη χώρα μας μια τάση πού ολοένα μεγαλώνει, να συγκαλύψουμε τα εγκλήματα των Τούρκων και να τους δώσουμε συγχωροχάρτι γι’ αυτά, για να επιτύχουμε υλικά οφέλη απ’ αυτούς. Ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι αυτό δεν πρέπει να γίνει, εφόσον οι Τούρκοι έδειξαν τόσο μεγάλη περιφρόνηση σε κάθε ανθρωπισμό πού δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει και η αλήθεια είναι ολοφάνερη. Έχει τη γνώμη πώς τα υψηλά Ιδανικά είναι ανώτερα από το πετρέλαιο και απ’ τους σιδηροδρόμους και πώς οι Τούρκοι δεν θα έπρεπε να γίνουν δεκτοί στην κοινωνία των έντιμων εθνών, ωσότου δείξουν ειλικρινή μετάνοια για τα εγκλήματα τους.

Η συναδέλφωση μαζί τους με οιουσδήποτε άλλους ορούς δημιουργεί την υποψία μικροπρέπειας αλλά και συνενοχής. Απ’ τη θαρραλέα παρρησία αυτού του βιβλίου γίνεται φανερό στον αναγνώστη ότι χρειαζόταν μεγάλο θάρρος για να γραφεί, και ότι εκείνος πού το έγραψε δεν ήταν δυνατό να έχει κανένα άλλο κίνητρο απ’ την επιθυμία να κάμει γνωστή την αλήθεια επάνω σε ζητήματα πού έχουν τεράστια σημασία για τον κόσμο να τα μάθει».

James W. Gerard

«Έχουν γραφεί πολλά βιβλία και εκατοντάδες άρθρα σχετικά με τη σημασία και τα αίτια της Μικρασιατικής καταστροφής. Εκείνος όμως πού έγραψε το πιο εμπεριστατωμένο και στηριγμένο σε αυθεντικές πηγές βιβλίο σχετικά με το ζήτημα αυτό, είναι ο Αμερικανός διπλωμάτης και συγγραφεύς Τζορτζ Χόρτον (George Horton), πού έζησε στο δεύτερο ήμισυ του 19ου και τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα και υπηρέτησε επί πολλά χρόνια σαν Γενικός Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη και στη Σμύρνη. Το βιβλίο αυτό δημοσιεύθηκε στα Αγγλικά το 1925 και έχει τον τίτλο «The blight of Asia» (Η κατάρα της Ασίας, ή η μάστιγα της Ασίας), με τον όποιο ο συγγραφεύς χαρακτηρίζει την τουρκική φυλή και τις αφάνταστες καταστροφές, πού η φυλή αυτή προξένησε, αφού εμφανίσθηκε στο προσκήνιο της ιστορίας, σε όλη την ανθρωπότητα και προ πάντων στους χριστιανικούς λαούς. Στο βιβλίο αυτό ο συγγραφεύς, με απόλυτη αντικειμενικότητα, παρρησία και σθένος περιγράφει και αποδεικνύει με ατράνταχτα επιχειρήματα και με βάση τα ιστορικά γεγονότα 4 κυρίως πράγματα:

1) Τη θαυμαστή ικανότητα του ελληνικού έθνους να δημιουργεί πολιτισμούς.

2) Τα βάρβαρα ένστικτα και τη φοβερή ικανότητα της τουρκικής φυλής να καταστρέφει πολιτισμούς και να εξοντώνει τα έθνη πού τους δημιούργησαν.

3) Τα βαθύτερα αίτια της νίκης του Μουσταφά Κεμάλ στη Μικρά Ασία.

4) Τη βαρύτατη ευθύνη ορισμένων Μεγάλων Δυνάμεων της Δύσεως σχετικά με την κοσμοϊστορική μεταβολή πού είχε σαν αποτέλεσμα η νίκη αυτή επί της φυλετικής συνθέσεως των πληθυσμών πού κατοικούσαν επί δεκάδες αιώνων στο χώρο της Βυζαντινής και αργότερα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Στο ίδιο βιβλίο ο Τζορτζ Χόρτον αναλύει με θαυμαστό τρόπο τα στοιχεία και την ουσία των δύο θρησκειών, του Χριστιανισμού και του Ισλαμισμού και τονίζει την βασική αντίθεση μεταξύ των από άποψη κοσμοθεωριακή, φιλοσοφική και ηθική και την αντίστοιχη επίδραση επάνω στην πολιτιστική εξέλιξη των λαών πού δέχθηκαν τη μία η την άλλη απ’ τις δυο αυτές θρησκείες».

Η "μάστιγα της Ασίας" δεν είναι ένα ιστορικό αφήγημα. Είναι η συγκλονιστική προσωπική μαρτυρία του έντιμου διπλωμάτη George Horton, που υπηρετούσε ως γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Σμύρνη τα χρόνια της Μικρασιατικής τραγωδίας. Φωτίζει, παραστατικά και αντικειμενικά, πολλές πτυχές της Μεγάλης Περιπέτειας. Κυρίως, όμως, αποδεικνύει και στιγματίζει την "προδοσία" των Μεγάλων Δυνάμεων και τις οργανωμένες σφαγές των Ελλήνων από τους Τούρκους.

Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ
http://www.thulebooks.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=77&category_id=4&option=com_virtuemart&Itemid=53

Πηγή: http://thulebooks.blogspot.com/2010/08/blight-of-asia.html

Η ανάσχεση της Τουρκίας

Η ανάσχεση της Τουρκίας

Η ανάσχεση των επεκτατικών σχεδίων της Τουρκίας εις βάρος του Ελληνισμού, περιλαμβανομένων του ελλαδικού και κυπριακού χώρου, θα πρέπει να αναχθεί σε ύψιστη εθνική υπόθεση όλων ανεξαίρετα των Ελλήνων.
Η πολιτική που ακολουθείται στην Κύπρο από τους εγκάθετους της Άγκυρας, η ανάλυση και επεξήγηση των όσων συμβαίνουν στο Αιγαίο και τη Θράκη, με τις προκλητικές δραστηριότητες του τουρκικού προξενείου, είναι ηλίου φαεινότερον σε τι στοχεύουν. Όλοι οι σχεδιασμοί και ενέργειες των Τούρκων οδηγούν στην πραγματοποίηση του ονείρου της μεγάλης Τουρκίας και ανασύστασης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Προκύπτει επιτακτική ανάγκη επανασχεδιασμού του αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα. Η υποχωρητικότητα, η πολιτική του καλού παιδιού, το μόνο που καταφέρνουν είναι να εκτρέφουν τον Μινώταυρο της τουρκικής επεκτασιμότητας.
Όμως έχουμε δυνατότητες, έχουμε συγκριτικά πλεονεκτήματα απέναντι στην Τουρκία, τα οποία πρέπει να αναπτύξουμε.
Οι επενδύσεις στον τουρισμό μπορεί να αποδίδουν στην εισροή συναλλάγματος, αλλά υπόκεινται στην επήρεια εξωγενών παραγόντων (ηφαιστειακή τέφρα, παγκόσμια οικονομική κρίση).
Η προσέλκυση ξένων κεφαλαίων για επενδύσεις μεγαθήρια στην οικοδομική βιομηχανία μπορεί να αποδίδουν βραχυπρόθεσμη και μεσοπρόθεσμη εισροή συναλλάγματος, αλλά ταυτόχρονα υποθηκεύουν εθνικό χώρο σε οργανισμούς χωρών με αμφιλεγόμενη υποστήριξη στο μέγα εθνικό μας πρόβλημα.
Αντίθετα, η στροφή στην ανάπτυξη τομέων της υψηλής τεχνολογίας και γιατί όχι σε συμμαχίες με γειτονικές και άλλες χώρες, για τη συμπαραγωγή υψηλής τεχνολογίας οπλικών και άλλων συστημάτων, και της ανόρυξης υδρογονανθράκων και φυσικού αερίου, θα αναγκάσουν τους νικητές του 1974 να υποκύψουν στους μακροπρόθεσμους νικητές ενός τεχνολογικού-ενεργειακού πολέμου. Πρέπει με θάρρος να ξεπεράσουμε τα ψυχολογικά, κοινωνιολογικά και πολιτικά στοιχεία που μας καθηλώνουν σε στρατηγικά αδιέξοδα, και να αναπτύξουμε τη δυνατότητα στρατηγικών ανοιγμάτων, με γνώμονα πάντοτε το εθνικό συμφέρον. Η στρατιωτική υπεροχή στις πλείστες των περιπτώσεων είναι παροδική, ενώ η γνώση και η τεχνολογική υπεροχή είναι στοιχεία μόνιμα.
Η ανάπτυξη των Πανεπιστημίων μας σε χώρους όχι μόνο εκπαιδευτικού χαρακτήρα, που παρέχουν γνώσεις μετά το Λύκειο, για την απόκτηση προσόντων εξεύρεσης εργασίας, αλλά σε ιδρύματα έρευνας, ανάπτυξης θεωρίας και παραγωγής στρατηγικής, και δεξαμενές διαμόρφωσης πολιτικής αγωγής και ανάσχεσης των σχεδίων της Τουρκίας, και όχι παραγωγής και προώθησης κομματικών ιδεολογιών, σε συνάρτηση με δελεαστικές προτάσεις σε κορυφαίους Κύπριους επιστήμονες, που διαπρέπουν στο εξωτερικό, για τον επαναπατρισμό τους, θα οδηγήσει στον εμπλουτισμό των ιδεών για ανάσχεση των σχεδίων της Τουρκίας.
Εκ των πραγμάτων, μια μόνο επιλογή έχουμε. Ανασχεδιασμό των στόχων μας και επανατοποθέτηση του Κυπριακού στη σωστή του βάση. Της εισβολής και της κατοχής. Όσο η Αθήνα και η Λευκωσία δεν αντιλαμβάνονται επαρκώς το «στρατηγικό βάθος» των ενεργειών της Τουρκίας, η ελληνικότητα της Κύπρου, του Αιγαίου και της Θράκης και κατ’ επέκτασιν του Ελληνισμού σ’ αυτούς τους χώρους έχουν ημερομηνία λήξεως.

ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ
Ιατρός

Πηγή: http://www.sigmalive.com/simerini/analiseis/other/301100

ΑΚΑΘΕΚΤΟΣ ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ Ο ΚΑΤΟΧΙΚΟΣ «ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΣΚΕ
ΑΚΑΘΕΚΤΟΣ ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ Ο ΚΑΤΟΧΙΚΟΣ «ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ»


Ο επιτετραμμένος στη χώρα μας του (αλληλοσπαραζόμενου) αμερικανοευρωπαϊκού κεφαλαίου, ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (!) , εγκωμίασε στην τελευταία σύνοδό της την ανάγκη για παγκόσμια διακυβέρνηση, προφανώς των ΗΠΑ και της ουράς Ε.Ε.
Αξιος εκτελεστής των εντολών τους, μέσω και των θλιβερών έως εξοργιστικών «υπουργών» και αμερικανοτραφών συμβούλων του, κατέστησε, με βάση σχέδιο που του ετοίμασαν προεκλογικά, τη χώρα μας πρότυπο-πειραματόζωο, για να δοκιμασθούν τα μέτρα (και οι αντοχές...) που θα μετατρέψουν τους πολίτες σε παρίες, εκτός φυσικά από τους δικούς τους μηδίζοντες.
Συνεχίζουν να ψεύδονται ασύστολα και προκλητικά και με εκβιαστικές απειλές μετέτρεψαν τη Βουλή των Ελλήνων σε εργαστήριο εκτρωμάτων, τύπου «Καλλικράτη», Ασφαλιστικού (δηλ. απασφαλιστικού), Εργασιακού (δηλ. δουλοκτητικού) και των επόμενων...Και αυτά εις εκτέλεσιν του κατάπτυστου Μνημονίου μνημείου δουλοφροσύνης, που δε θα τολμούσε ούτε ο Κουίσλινγκ να υπογράψει.
Βαυκαλίζονται ερμηνεύοντας την εν πολλοίς σιωπή ως αποδοχή των «κατορθώμάτων» τους και όχι ως προοίμιο έκρηξης και παίζουν (εν ου παικτοίς...) με την ιδέα, αμέσως μετά, να ικανοποιήσουν τους εντολείς τους και στις γεωπολιτικές (και πολιτιστικές...) απαιτήσεις τους ακρωτηριάζοντας (και διαμοιράζοντας) τη χώρα και αλλοιώνοντας παντοιοτρόπως τους Ελληνες.
Δε βλέπουν, όμως, οι δείλαιοι, ότι η Νέμεση πλησιάζει, ότι οι πέτρες ήδη σηκώνονται...Θα ευχόμαστε η ανατροπή, η κάθαρση να γίνει χωρίς βία. Από αυτούς και τους, εκούσια ή ακούσια υποστηρικτές τους εξαρτάται, κυρίως...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...