Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου 2010

''ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΣ ΓΙΑ Δ.Ν.Τ & ΤΟΥΡΚΟΥΣ''

HeLLeNiCReVeNgE: Οι οπαδοί του "Giorgo, poli oreo" διορίζονται και ...

HeLLeNiCReVeNgE: Οι οπαδοί του "Giorgo, poli oreo" διορίζονται και ...

Ποιος είπε ότι το ΟΚ, δεν είναι ελληνικό;

Ποιος είπε ότι το ΟΚ, δεν είναι ελληνικό;

Το ακρώνυμο ' Ο.Κ.'

χρησιμοποιείται παγκοσμίως από δισεκατομμύρια ανθρώπους όλων των εθνικοτήτων, πολιτισμών και ηλικιών, όταν θέλουν να δηλώσουν συμφωνία ή να εκφράσουν πως όλα πάνε καλά. Από ποια γλώσσα άραγε 'δανείστηκε' ολόκληρος ο πλανήτης το 'Ο.Κ'?...

....
Πότε ακούστηκε για πρώτη φορά και γιατί? Ποιος είναι ο άνθρωπος που χρησιμοποίησε πρώτος από όλους τα δύο αυτά γράμματα μαζί και που αν είχε σκεφτεί να κατοχυρώσει 'πνευματικά δικαιώματα χρήσης' θα ήταν σήμερα ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο?

Είναι ελληνικό το ΟΚ;
Τα τελευταία χρόνια μέσα από το ίντερνετ κυκλοφορεί μεταξύ σοβαρού και αστείου η άποψη οτι το 'Ο.Κ' - η πιο αναγνωρίσιμη φράση σε ολόκληρο τον κόσμο - προέρχεται από την ελληνική γλώσσα και σημαίνει 'Ολα Καλά'.

Πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν φανατικά την θεωρία αυτή αλλά ακόμη περισότεροι εκείνοι που γελούν ειρωνικά. Πριν απορρίψουμε ή υιοθετήσουμε την άποψη περί 'ελληνικότητας' του 'Ο.Κ' ελάτε να μάθουμε πώς ξεκινησε η ιστορία αυτή. Γιατί παρά την βεβαιότητα κάποιων ότι πρόκειται για μια 'ανυπόστατη φημη' που ξεκίνησε από 'ελληναράδες' που θεωρούν ότι τα πάντα έχουν ελληνικές ρίζες, η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική.

ΟΚ=Όλα Καλά
Η άποψη ότι το 'Ο.Κ' προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων 'Όλα Καλά' δεν είναι καθόλου σύγχρονη όπως θέλουν να υποστηρίζουν οι άγγλοι που έχουν 'καπαρώσει' για λογαριασμό τους την πατρότητα του 'Ο.Κ'.
Την θεωρία αυτή την συναντάμε πρώτη φορά το 1913 από τον αυστραλό εκδότη John Alfred Huyers. Την χρονιά εκείνη ο Huyers εκδίδει το βιβλίο του ελληνοαμερικανού καλλιτέχνη και συγγραφέα George Demetrios με τίτλο 'When I was a boy in Greece'.

Σε αυτό αναφέρεται οτι οι ναύτες των ελληνικών πλοίων που ταξίδευαν από το ένα άκρο του πλανήτη στο άλλο, χρησιμοποιούσαν διαρκώς την φράση 'Ο.Κ' εννοώντας 'Όλα Καλά'. Επειδή οι περισσότεροι ήταν αγράμματοι και φυσικά δεν γνώριζαν καμμία ξένη γλώσσα, είχαν καθιερώσει αυτόν τον τρόπο για να συνενοούνται στα διάφορα λιμάνια που έδεναν και να δίνουν το μήνυμα πως όλα είναι εντάξει.

Ο Huyers διατύπωσε την άποψη ότι κάπως έτσι το 'ΟΚ' ξεκίνησε από τους έλληνες ναυτικούς και στη συνέχεια το υιοθέτησαν οι έλληνες μετανάστες που δούλευαν στην Αμερική - τόσο στα λιμάνια όσο και στην κατασκευή του αμερικανικού σιδηροδρόμου.
Αυτοι ήταν που το προσάρμοσαν στην προφορά της αμερικανικής γλώσσας καθιερώνοντας το ως 'Okay'.

Σταδιακά οι έλληνες εργάτες άρχισαν να γράφουν το 'ΟΚ' πάνω στα κιβώτια που ήταν έτοιμα για φόρτωση και τα οποια ταξίδευαν σε ολόκληρο τον πλανήτη. Με αυτόν τον τρόπο έφτασε σε κάθε γωνια της γης με την σημερινή του σημασία δηλ. 'όλα είναι καλά'. Αν και ο ισχυρισμός αυτός δεν αποδεικνύεται, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι ακούγεται πολύ πειστικός αν σκεφτεί κανείς ότι οι έλληνες μέσω της ναυτιλίας κατάφεραν να διαδώσουν ιδέες απείρως σπουδαιότερες από μια μικρή και ασήμαντη φράση όπως το 'Ο.Κ'...
"

http://ktikio.blogspot.com

Δεν μας έφταναν όλα τα άλλα στη Π.Α. (Τούρκοι, ΔΝΤ, κυβέρνηση) τώρα έχουμε και ανόητους με λέηζερ

Δεν μας έφταναν όλα τα άλλα στη Π.Α. (Τούρκοι, ΔΝΤ, κυβέρνηση) τώρα έχουμε και ανόητους με λέηζερ

Εναν νέο εχθρό έχει να αντιμετωπίσει η Πολεμική Αεροπορία εσχάτως: Τους ανόητους, κατά κανόνα πιτσιρικάδες με στυλό-λέηζερ, οι οποίοι μετά τα ποδοσφαιρικά γήπεδα εμφανίστηκαν περιμετρικά των διαδρόμων αποπροσγείωσης στος Πτέρυγες Μάχης της Π.Α. και παίζουν με την ζωή των πιλότων και την εθνική άμυνα, αφού τυχόν απώλεια πιλότων κα αεροσκαφών οδηγεί σε αυτό το αποτέλεσμα: Μόλις πριν λίγες ημέρες στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας ένας χειριστής μεταγωγικού C-130, ύστερα από επίθεση, έχασε προσωρινά την όρασή του, λίγο πριν την προσγείωση, ευτυχώς όμως χάρη στην ψυχραιμία και την εμπειρία του, το αεροσκάφος τροχοδρόμησε χωρίς να σημειωθεί ατύχημα. Οι πρώτες επιθέσεις εναντίον αεροσκαφών καταγράφηκαν το 2008 και το φαινόμενο πήρε ανησυχητικές διαστάσεις από τον Απρίλιο του 2009 με σταθερή πορεία μέχρι και σήμερα.

Οι δράστες τοποθετημένοι στο κατάλληλο σημείο στήνουν καρτέρι στα πολεμικά αεροσκάφη και συνήθως χτυπούν από τις 9 μέχρι τις 11 το βράδυ.

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, προκειμένου να προστατεύσει τα πληρώματα των αεροπλάνων και των ελικοπτέρων έχει εκδώσει οδηγίες για την αντιμετώπιση των laser με τις οποίες συνιστά απομάκρυνση του βλέμματος από την πηγή της εκπομπής, μετάπτωση σε έλεγχο των οργάνων του αεροσκάφους, εκτέλεση στροφής αν οι συνθήκες το επιτρέπουν και αποφυγή τριψίματος των ματιών.

Επιπλέον, αμέσως μετά από περίπτωση επίθεσης, ο ιπτάμενος που έχει εκτεθεί σε ακτινοβολία υποβάλλεται σε οφθαλμολογική εξέταση. Αναλυτικά οι επιθέσεις με laser - που πάντως είναι ξένη μόδα που μας έρχεται κυρίως από την Βρετανία - που έχουν καταγραφεί στις διάφορα αεροδρόμια κατανέμονται ως εξής:

110 Πτέρυγα Μάχης (Λάρισα) 9 επιθέσεις

111 Πτέρυγα Μάχης (Νέα Αγχίαλος) 4 επιθέσεις

112 Πτέρυγα Μάχης (Ελευσίνα) 10 επιθέσεις

113 Πτέρυγα Μάχης (Θεσσαλονίκη) 1 επίθεση

114 Πτέρυγα Μάχης (Τανάγρα) 3 επιθέσεις

115 Πτέρυγα Μάχης (Σούδα) 5 επιθέσεις

116 Πτέρυγα Μάχης (Άραξος) 4 επιθέσεις

117 Πτέρυγα Μάχης (Ανδραβίδα) 12 επιθέσεις

120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος (Καλαμάτα) 18 επιθέσεις

Και μη χειρότερα! Πάντως το όλο θέμα είναι και άσκηση επιτήρησης της περιμέτρου. Φαντασθείτε στην θέση του ανόητου πιτσιρικά να βρισκόταν ένας καταδρομέας του εχθρού με όπλο Βarret 0,50 τι θα μπορούσε να συμβεί.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Παραίτηση υπουργού που διόρισε την κόρη του

Παραίτηση υπουργού που διόρισε την κόρη του
"
Μετά τις κατηγορίες για νεποτισμό, επειδή διόρισε την κόρη του, ο υπουργός Εξωτερικών της Νότιας Κορέας Γου Μιούνγκ-Χουάν τελικά παραιτήθηκε, όπως ανακοίνωσαν κυβερνητικές πηγές.

'Ο υπουργός Εξωτερικών παραιτήθηκε αποδεχόμενος την ευθύνη για την ταραχή που προκάλεσε η πρόσληψη της κόρης του, με συμφωνία πλήρους απασχόλησης, στο υπουργείο', επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΥΠΕΞ Κορέας.

"

http://ktikio.blogspot.comhttp://newscity1.blogspot.com/2010/09/blog-post_590.html

Για θαμμένο οπλοστάσιο ενημερώθηκε η ΕΥΠ

Για θαμμένο οπλοστάσιο ενημερώθηκε η ΕΥΠ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...