Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2010

Πραγματοποιήθηκε η ομιλία του Κώστα Πλεύρη στον σύλλογο "Θερμοπύλες" με θέμα «Πολιτικές εξελίξεις»

Πραγματοποιήθηκε η ομιλία του Κώστα Πλεύρη στον σύλλογο "Θερμοπύλες" με θέμα «Πολιτικές εξελίξεις»

Κινητοποιήσεις ιδιοκτητών φορτηγών στην Καβάλα

Κινητοποιήσεις ιδιοκτητών φορτηγών στην Καβάλα
http://www.youtube.com/watch?v=vQbKp6ed_vY

Επείγουσα ανακοίνωση, σχετικά με την εμφάνιση του Γέροντος Παϊσίου & Γιατί τα κατευθυνόμενα απο τη "Νέα Εποχή" κανάλια "χρησιμοποιούν" τον Γέροντα Πα

Επείγουσα ανακοίνωση, σχετικά με την εμφάνιση του Γέροντος Παϊσίου & Γιατί τα κατευθυνόμενα απο τη "Νέα Εποχή" κανάλια "χρησιμοποιούν" τον Γέροντα Παϊσιο
http://www.impantokratoros.gr/gerontas_paisios_polemos.el.aspx

http://citypress-gr.blogspot.com/2010/09/blog-post_4221.html#more

gianniotis: Πού κρύφτηκαν τα ρετάλια - "επαναστάτες" των "Δεκεμβριανών";

gianniotis: Πού κρύφτηκαν τα ρετάλια - "επαναστάτες" των "Δεκεμβριανών";

ΟΡΑΜΑΤΙΣΟΥ ΤΗΝ ΙΔΑΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ Σ' ΑΥΤΗΝ και δημιούργησέ την εσύ μαζί με όλους

ΟΡΑΜΑΤΙΣΟΥ ΤΗΝ ΙΔΑΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ Σ' ΑΥΤΗΝ και δημιούργησέ την εσύ μαζί με όλους

Περισσότερα: http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=13718:2010-09-22-140000&catid=22:ellinides-fones&Itemid=200#ixzz10wdvsrmO

Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010

Λείπει η αυτογνωσία σήμερα απ’ τους Έλληνες!

Το «γνώθι σαυτόν», δηλαδή η αυτογνωσία, ένα απόφθεγμα που αποδίδεται στον Λακεδαιμόνιο Χίλωνα, το οποίο έβλεπε κανείς εισερχόμενος στους Δελφούς στις προσόψεις ιερών, ήταν για τους αρχαίους Έλληνες και εξακολουθεί να είναι το πιο βασικό στάδιο για την ηθική και πνευματική ανέλιξη του ανθρώπου. Επιπλέον, είναι το εφαλτήριο για την ατομική και τη συλλογική ευδαιμονία.

Δυστυχώς, διάφοροι εξωτερικοί παράγοντες, αλλά και εσωτερικές παρορμήσεις, όπως ο εγωισμός, δυσκολεύουν την ειλικρινή και ευκρινή αυτοενδοσκόπηση για τη διαπίστωση των ελαττωμάτων, των προτερημάτων και των δυνατοτήτων μας. Γι’ αυτό το λόγο είναι πολύ χρήσιμες, ως ερεθίσματα για την αυτογνωσία, οι κρίσεις που διατυπώνονται για μας από αξιόλογους τρίτους και ανεξάρτητους παρατηρητές.
Κρίνoυμε σκόπιμο σήμερα να παραθέσουμε και να σχολιάσουμε με συντομία τις διαπιστώσεις ενός διακεκριμμένου συγγραφέα και οικονομικού αναλυτή, του Μάικλ Λιούις (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 18.7.10).


• Πρώτον, «Η αποσύνδεση του μέσου Έλληνα από την αρχαία Ελλάδα». Μια πικρή πράγματι αλήθεια! Ενώ κομπάζουμε για την αρχαία ελληνική κληρονομιά (λογοτεχνία, φιλοσοφία, ρητορική, τέχνη, επιστήμες, δημοκρατία κ.ά.), όταν συγκρίνουμε τον εαυτό μας με τους υπόλοιπους λαούς π.χ. της Ευρώπης, την ίδια στιγμή την απαξιώνουμε με τη στάση μας στο εσωτερικό, ως πολιτεία και ως άτομα, τόσο με την αδιαφορία για την προστασία και ενίοτε με την εγκληματική εγκατάλειψη των αρχαίων ελληνικών μνημείων, καθώς και με την πλήρη άγνοια που έχουμε οι περισσότεροι των πνευματικών θησαυρών του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, αλλά και με την αντίθεσή μας στην ενίσχυση της διδασκαλίας της αρχαίας ελληνικής γλώσσας και λογοτεχνίας και, κατά συνέπεια, στη διαμόρφωση με βάση τις αξίες αυτού του πολιτισμού του ήθους των νέων μας.

• Δεύτερο: «Μια παράξενη αποσύνδεση μεταξύ του πόσο ευχάριστοι είναι οι Έλληνες, έξυπνοι, ταλαντούχοι, και πόσο μπάχαλο είναι η κοινωνία, είναι γκροτέσκο, στον δημόσιο χώρο δεν υπάρχει τιμή. Είναι σοκαριστικό ότι αυτοί οι υπέροχοι άνθρωποι θα μπορούσαν να είναι τόσο κακοί στην οργάνωση της κοινωνίας τους».

Πού οφείλεται αυτό, είναι πασίδηλο: Πρώτο στον άκρατο ατομικισμό, ο εαυτός μας πάνω από όλα, δεύτερο, στην αναξιοκρατία και στα ρουσφέτια και, τρίτο, στο προβληματικό εκπαιδευτικό μας σύστημα. Όταν σε μια κοινωνία οι άξιοι και οι επιτυχημένοι είναι συνήθως παροπλισμένοι από την πολιτική ζωή, ενώ επιπλέουν οι «φελλοί» και ανέρχονται οι κομματικοί κόλακες και αφισοκολλητές, και μας κυβερνούν άνθρωποι που δεν θα έβλεπαν ούτε την πόρτα του κοινοβουλίου, αν δεν είχαν το κληρονομικό προνόμιο του ονόματος, τι να περιμένει κανείς!

• Τρίτο: «Αυτό το μέρος δεν φαίνεται να έχει πιστέψει ποτέ ότι ο ιδιωτικός τομέας θα μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερα από τον δημόσιο». Γνωστό και αυτό! Το σπάταλο κράτος αντλεί τους πόρους του από τον ιδιωτικό τομέα με δυσβάσταχτη φορολογία στραγγαλίζοντας τον, ενώ παράλληλα με τα ρουσφέτια έχει αυξήσει υπέρμετρα τους δημοσίους υπαλλήλους στον στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, και με την αναξιοκρατία τον κατέστησε αναποτελεσματικό και επομένως τροχοπέδη στην ανάπτυξη του τόπου.

• Τέταρτο, που είναι και το πιο σημαντικό: «Το σύστημα δεν έχει τη ικανότητα να επιδιορθωθεί … Αυτή τη στιγμή αποκαλύπτεται ένα κράτος κομφούζιο. Να θεωρείς ότι είναι φυσιολογική η δωροδοκία; Ή ότι μπορείς να μην πληρώνεις τους φόρους σου;» Πώς να επιδιορθωθεί το σύστημα, όταν οι ίδιοι και οι ίδιοι ανακυκλώνονται συνεχώς; Όταν τα δύο μεγάλα κόμματα που κυβέρνησαν τον τόπο και δημιούργησαν τα οξύτατα οικονομικά και όχι μόνον προβλήματα είναι αυτά που εξακολουθούν να μας κυβερνούν;

Πώς είναι δυνατόν τα κόμματα που δωροδοκήθηκαν και χρηματίστηκαν από ξένες εταιρείες (π.χ. Siemens) να παριστάνουν τις «αθώες περιστερές» και να μην αυτοδιαλύονται για το καλό του τόπου; Πώς είναι δυνατόν να αλλάξει το σύστημα, όταν οι χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι που μπήκαν από το παράθυρο και τις χαραμάδες, και όχι με δημόσιο αξιοκρατικό διαγωνισμό, εξακολουθούν να βρίσκονται ανενόχλητοι στις θέσεις τους; Πώς να αλλάξει το σύστημα, όταν στις τάξεις των κομμάτων εξακολουθούν να βρίσκονται άτομα που είχαν για «χόμπυ» τους το ρουσφέτι; Πώς να άλλάξει, όταν ο νεποτισμός και η οικογενειοκρατία είναι ο κανόνας; Πώς να αλλάξει, όταν οι πρωταίτιοι της τραγικής καταστάσεως στην οποία οδήγησαν τη χώρα μένουν ατιμώρητοι και εξακολουθούν να απολαμβάνουν τα προνόμιά τους; Συνεπώς, θα εξακοληθήσουμε να έχουμε «ένα μεγάλο κράτος που δεν προσφέρει αξία, καθώς καταφεύγεις σε ιδιωτικά μαθήματα, δίνεις φακελλάκι στους γιατρούς … δεν είναι λοιπόν μόνο μεγάλο, είναι και άχρηστο».

• Τελευταία, αλλά όχι ασήμαντη παρατήρηση, είναι η διαπίστωση ότι οι πάντες δεν δείχνουν «κανένα ενδιαφέρον για το κοινό συμφέρον»! Αυτό οφείλεται βέβαια, αφενός, στον χαρακτήρα του Έλληνα, αλλά και στη γενικότερη παιδεία του, και αυτήν του σχολείου, αλλά πολύ περισσότερο την κοινωνική και την πολιτική παιδεία. Ο πυθαγορικός φιλόσοφος Ξενόφιλος, όταν ρωτήθηκε, πώς μπορεί να διαπαιδαγωγήσει τον γιό του καλύτερα, απάντησε, «αν ζήσει σε μια ευνομουμένη πόλη». Τα πρότυπα που προβάλλει η κοινωνία και η πολιτεία ασκούν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της συμπεριφοράς των πολιτών. Αν θέλουμε μια πραγματική «κοινωνία», θα πρέπει τόσο η παιδεία όσο και τα πρότυπα να είναι συμβατά με αυτή την έννοια, δηλαδή ότι το κοινό συμφέρον υπερτερεί του ατομικού συμφέροντος, χωρίς βέβαια να συνθλίβεται το τελευταίο, όπως συμβαίνει στα αυταρχικά καθεστώτα.

Πόσο επίκαιρο πράγματι είναι το ποίημα-ελεγεία του σοφού νομοθέτη Σόλωνα που τιτλοφορείται Ευνομίη! Τα κακά που προκαλεί η Δυσνομίη, το αντίθετο δηλαδή της Ευνομίας, είναι διαχρονικά τα ίδια! «Η πόλη-κράτος καταστρέφεται τόσο από τις ανοησίες των πολιτών, όσο και από την αδικοπραγία των δημαγωγών, οι οποίοι θα υποστούν τις συνέπειες της μεγάλης τους αλαζονείας. Πλουτίζουν με τις άδικες πράξεις τους! Οι πολίτες δεν σέβονται πια ούτε την ιερή ούτε τη δημόσια περιουσία, αλλά ο καθένας κλέβει και αρπάζει όπως και ό,τι μπορεί, χωρίς να λογαριάζει το σεμνό θρόνο της Δικαιοσύνης, η οποία σιωπηλή, γνωρίζοντας καλά και αυτά που γίνονται τώρα και αυτά που έγιναν στο παρελθόν, κάποτε με την πάροδο του χρόνου έρχεται ως εκδικήτρια φέρνοντας σε όλους μια αναπόφευκτη πληγή και οδηγεί γρήγορα στη δουλεία… και ακόμη περισσότερο στον εμφύλιο πόλεμο… Έτσι το δημόσιο κακό μπαίνει στο σπίτι του καθενός, δεν μπορούν οι ξώπορτες να το κρατήσουν έξω, πηδάει πάνω από τον ψηλό τοίχο και τον βρίσκει στα σίγουρα, ακόμα κι αν κάποιος καταφύγει στα άδυτα του σπιτιού του!»

Η σωφροσύνη, η ισότητα, η ισονομία, το μέτρον, η αίσθηση του κοινού συμφέροντος, και η δικαιοσύνη είναι ιδιαίτερα σήμερα απαραίτητα συστατικά της ευνομίας, χωρίς την οποία είναι αδύνατη η ευημερία των πολιτών. Οι αθάνατες ανθρωπιστικές αξίες του αρχαίου ελληνικού πνεύματος, σε συνδυασμό με τις χριστιανικές έννοιες της αγάπης και της αλληλεγγύης, είναι οι μόνες που μπορούν να διαμορφώσουν προς το καλύτερο τον χαρακτήρα των μελλοντικών γενεών, ώστε να επικρατήσει σταδιακά μια ευνομουμένη και ευημερούσα κοινωνία απαλλαγμένη από τα σοβαρά προβλήματα του παρόντος.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΟΥΡΗΣ,
Καθηγητής Φιλολογίας Παν/μίου Ιωαννίνων

Λέλα Καραγιάννη:η ηρωίδα της Εθνικής Αντιστάσης

Λέλα Καραγιάννη:η ηρωίδα της Εθνικής Αντιστάσης
Στην σκέψη μας, τις ημέρες αυτές του Σεπτέμβρη, πρώτη λάμπει σαν φωτεινό μετέωρο κι ερχόμαστε να αποτίσουμε φόρο τιμής στην γενναία, πολύτεκνη ηρωίδα της Αντιστάσεως κατά της Γερμανικής Κατοχής, Λέλα Καραγιάννη.

Γεννήθηκε στην Λίμνη Ευβοίας το 1898. Γονείς της ο Αθανάσιος Μηνόπουλος και η Σοφία Μπούμπουλη, της ιστορικής οικογενείας Μπούμπουλη εκ Σπετσών. Στο αίμα της κυλούσε το ηρωικό αίμα της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας. Γενιά-γενιά το αίμα αυτό μεταγγιζόταν και φιλτραριζόταν για να δώσει έναν πολύτιμο καρπό στο δένδρο της Λευτεριάς, την Λέλα Καραγιάννη! Δίπλα της ο Μικρασιάτης σύζυγός της Νικόλαος Καραγιάννης, φαρμακέμπορος. Ένα ζευγάρι ταιριαστό, με πίστη, όραμα, φλόγα, ανησυχίες, ιδανικά. Απόδειξη η πολύτεκνη οικογένειά τους με τα επτά βλαστάρια τους: Ιωάννα, Γιώργο, Ηλέκτρα, Βύρωνα, Νέλσωνα, Νεφέλη, και Ελένη.

Αυτή η οικογένεια με το μπουρλότο του ‘21 στην ψυχή, με το ανήσυχο πνεύμα και αίμα της Μπουμπουλίνας να βράζει στις φλέβες, έγινε ο πυρήνας –από τις πρώτες κιόλας ημέρες της Κατοχής– της αντιστασιακής οργανώσεως «Μπουμπουλίνα». Τεράστιο έργο σε πολλούς τομείς που συνεχώς μεγάλωνε και μεγαλουργούσε. Αρχικά ασχολήθηκε με την περισυλλογή, απόκρυψη, υγειονομική περίθαλψη, τροφοδοσία και φυγάδευση Βρετανών, Αυστραλών, Καναδών και Νεοζηλανδών αξιωματικών και στρατιωτών, στην Μέση Ανατολή ή στις ομάδες Ζέρβα και Ψαρρού. Ας σημειωθεί ότι τα έξοδα και η χρηματοδότηση βάρυνε ουσιαστικά την ίδια. Στην συνέχεια υπήρξαν πολλοί που την βοήθησαν και πύκνωναν τις τάξεις της Οργανώσεως.

Το καταπληκτικό ήταν το πως η διαισθητική της κεραία εντόπιζε άτομα τα οποία ανήκαν στο εχθρικό στρατόπεδο και τα έπειθε να συνεργαστούν μαζί της. Ιταλοί και Γερμανοί προσέφεραν ανεκτίμητες υπηρεσίες στην Πατρίδα μας κάτω από την εμπνευσμένη καθοδήγηση της Λέλας Καραγιάννη. Μέσα από αυτή την αγαστή συνεργασία έρχονταν οι επιτυχίες σε φυγαδεύσεις, δολιοφθορές, αποδράσεις, πληροφορίες στο Συμμαχικό Στρατηγείο, σωτηρία κρατουμένων, εξάρθρωση προδοτών κ.λπ.

Επικεφαλής από την σύλληψη ενός σχεδίου, την οργάνωση, επίβλεψη και εκτέλεση μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια η Λέλα. Τακτικά τα ραδιοφωνικά κύματα του Καΐρου εκφωνούσαν την φράση: «Ευχαριστούμε το άρωμα!» Ήταν το σύνθημα ότι η αποστολή είχε διασωθεί. Άρωμα Ελπίδας, άρωμα Λευτεριάς η αδάμαστη Λέλα Καραγιάννη! Άοκνη μυρμηγκοφωλιά η οργάνωση «Μπουμπουλίνα».

Εργάστηκαν έτσι μέχρι τις 11 Ιουλίου 1944, όταν από απροσεξία και αμέλεια μελών της οργανώσεως «Απόλλων» απεκαλύφθη έγγραφο που αφορούσε στην δράση της Καραγιάννη. Οι Γερμανοί την συνέλαβαν την ίδια ημέρα στο νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού όπου νοσηλευόταν για υπερκόπωση.

Την ίδια νύκτα συνέλαβαν πέντε από τα παιδιά της. Ο σύζυγός της, η Ελένη και ο Γιώργος διέφυγαν. Στα μπουντρούμια της Μέρλιν, τα βασανιστήρια φρικτά. Η Ηλέκτρα που ήταν έγκυος απέβαλε και βασανιζόταν έναν ολόκληρο μήνα με ακατάσχετη αιμορραγία, χωρίς να την δει ένας γιατρός! Δεν μίλησε κανείς. Σειρά της μάνας. Την κρέμασαν, της εξάρθρωσαν τα χέρια, της έκαψαν τα άκρα, της τρύπησαν τα πλευρά. Χωρίς νερό την βασάνιζαν τρεις ημέρες...

Τέλος της παρουσίασαν τον υιό της Νέλσωνα και της δήλωσαν ότι θα τον εκτελέσουν επί τόπου αν δεν ομολογήσει. Μέσα από το ράκος που την είχαν καταντήσει, η ψυχή έδωσε φθόγγους στην ηρωίδα για να απαντήσει σαν αληθινή Μπουμπουλίνα: «Ζητείτε από μία Ελληνίδα μάνα να προδώσει τους συνεργάτες της και την πατρίδα της, με την απειλή του τυφεκισμού των παιδιών της. Ε, λοιπόν μάθετε ότι τα παιδιά μου ανήκουν εις την Ελλάδα!» Στην φυλακή στο Χαϊδάρι την μαχαίρωσαν και τα μαρτύρια της συνεχίστηκαν. Όμως την περιποιήθηκαν οι συγκρατούμενές της. Κι εκείνη στάθηκε για όλους -όπως πάντα- μάνα και ψυχή...

Εκτελέσθηκε την αυγή της 8ης Σεπτεμβρίου 1944, ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο και χορεύοντας τον χορό του Ζαλόγγου, εμψυχώνοντας μέχρι την τελευταία στιγμή τους υπόλοιπους μελλοθανάτους πατριώτες. Διάτρητο από σφαίρες το κορμί της, ετάφη κρυφά από φίλους στο Β’ Νεκροταφείο στα Πατήσια, λίγες μόνο ημέρες πριν να χαράξει η Λευτεριά. Με απέλπιδες ενέργειες ο δραματικός Νικόλαος Καραγιάννης κατόρθωσε ώστε να σωθούν: από την εκτέλεση ο Βύρων και ο Νέλσων.

Στην Λέλα Καραγιάννη απενεμήθησαν πολλές τιμητικές διακρίσεις. Μα εκείνη δεν αγωνίσθηκε γι’ αυτό! Αγωνιζόταν με ένα πάθος για την λευτεριά, λες κι η απελευθέρωση εξαρτάτο προσωπικά από αυτήν! Τελικά ήταν το γονίδιο της Μπουμπουλίνας, που μετέτρεψε την απλή νοικοκυρά της Κυψέλης σε ηρωίδα, σύμβολο και παράδειγμα για τις επερχόμενες γενιές.

Ταπεινό δαφνόκλαδο το δικό μας αφιέρωμα στην πολύτεκνη Ελληνίδα μάννα, στην ηρωίδα μας Λέλα Καραγιάννη, που άναψε στην Παναγία 46 λαμπάδες, τα χρόνια της, ανεβαίνοντας βήμα-βήμα με την θυσία και με το μαρτύριό της το μονοπάτι της λευτεριάς!

της Ελίνας Μαστέλλου-Γιαννάκενα

Πηγή:http://www.metopo.gr/

«Εμείς μόνοι»

«Εμείς μόνοι»

Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2010

Σαρρής - Εκπαιδευτικός εξισλαμισμός

Σαρρής - Εκπαιδευτικός εξισλαμισμός

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Συνέπεια σοβαρών κρατών

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Συνέπεια σοβαρών κρατών: "Αυτά γίνονται μόνον σε ευνομούμενα καί αδιάφθορα κράτη, όπως τα σκανδιναυικά, όπου ο λαός έχει καί την αντίστοιχη κουλτούρα. Δυστυχώς είναι ..."

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Χαρίκλεια Δασκαλάκη.Η ηρωίδα του Αρκαδίου

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Χαρίκλεια Δασκαλάκη.Η ηρωίδα του Αρκαδίου: "Η ηρωίδα ήταν κόρη, σύζυγος και μητέρα αγωνιστών. Ο σύζυγός της, Μιχαήλ Δασκαλάκης, ήταν απόγονος του Δασκαλογιάννη. Και οι τρεις γιοι της έ..."

Κατάλαβες τώρα γιατί σε λέγανε εθνικιστή όταν έλεγες πως αγαπάς την Πατρίδα σου;

Κατάλαβες τώρα γιατί σε λέγανε εθνικιστή όταν έλεγες πως αγαπάς την Πατρίδα σου;

Πουλημένα τομάρια!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΑ "ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΔΡΑΣΕΩΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ".

SporTools GmbH - Elias Tsolakidis έγραψε:

Πουλημένα τομάρια!

Η χρήση των ελβετικών αυτοκινητόδρομων και οδών ταχείας κυκλοφορίας υπόκειται για όλα τα μηχανοκίνητα οχήματα σε υποχρέωση πληρωμής διοδίων. Για μηχανοκίνητα οχήματα με μέχρι 3,5 t (ΕΙΧ, μοτοσικλέτες και τροχόσπιτα) υπάρχει υποχρέωση ειδικού σήματος (βινιέτας). Πριν από τη χρήση αυτοκινητοδρόμων και οδών ταχείας κυκλοφορίας πρέπει να αγοραστεί μία βινιέτα, η οποία ισχύει για απεριόριστες διαδρομές σε όλους τους αυτοκινητόδρομους και οδούς ταχείας κυκλοφορίας.


Μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας ταξίδεψαν αυτή την εβδομάδα στο εξωτερικό, βρέθηκαν με ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο στην Ελβετία και αγόρασαν μια vignette. Το κόστος της; 31 Ευρώ για όλο το χρόνο, δηλαδή μέχρι το τέλος του 2010, με τη δυνατότητα χρήσης απεριόριστων διαδρομών, εννοείται και των πολυάριθμων τούνελ της ορεινής χώρας.Δηλαδή, ο Ελβετός πολίτης πληρώνει 31 ευρώ το χρόνο και έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί ελεύθερα ολόκληρο το εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας του.

Ο Έλληνας πολίτης, π.χ. ο κάτοικος Κατερίνης που εργάζεται στην Θεσσαλονίκη και πηγαινοέρχεται καθημερινά, πληρώνει 1.344 Ευρώ μόνο γι αυτή τη διαδρομή (20 εργάσιμες Χ 12 μήνες Χ 5,80 € καθημερινά) και δεν έχει τη δυνατότητα αγοράς εκπτωτικής κάρτας, όπως συμβαίνει σε ολόκληρο τον κόσμο!

Οι Ελβετοί συνάδελφοι των φίλων μας δεν μπορούσαν να το πιστέψουν, λέγοντας: «Αυτό λέγεται κλοπή!». Οι δε πολιτικοί που υπέγραψαν την παραχώρηση της χρήσης των εθνικών μας δρόμων, κάτω από τέτοιους όρους, είναι πουλημένα τομάρια!

Αυτό, το τελευταίο, δεν είπαν οι Ελβετοί! Το είπαν οι Τσέχοι που καθόταν στο ίδιο τραπέζι! Κι εμείς βέβαια τους εξηγήσαμε, πως… απλά «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ».

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΩΝ ΤΑΦΩΝ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΩΝ ΤΑΦΩΝ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΩΝ
http://go.to/perivos/sylloge-ypographon-giaten-kynosoura

Ο Ελληνας που έβαλε το ελαιόλαδο στις βιτρίνες του «Harrods»

Ο Ελληνας που έβαλε το ελαιόλαδο στις βιτρίνες του «Harrods»

Οσο στην Ελλάδα επιλέγεται ο λιγότερο άχρηστος, εν γνώσει όλων, η χώρα δεν έχει μέλλον

Οσο στην Ελλάδα επιλέγεται ο λιγότερο άχρηστος, εν γνώσει όλων, η χώρα δεν έχει μέλλον

Nαι, συνέβη και στη Μοζαμβίκη. Στην Ελλάδα πότε θα γίνει επιτέλους!

Nαι, συνέβη και στη Μοζαμβίκη. Στην Ελλάδα πότε θα γίνει επιτέλους!

Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2010

Γεωπολιτική

"(http://eclass.uoa.gr/modules/auth/opencourses.php?fc=1036"

"Πολιτικοί πλούσιοι - Λαός χρεοκοπημένος"! Τυχαίο; Δεν νομίζω!

"Πολιτικοί πλούσιοι - Λαός χρεοκοπημένος"! Τυχαίο; Δεν νομίζω!

Από χθες όλα τα κανάλια και οι σταθμοί ασχολούνται με το τι δήλωσαν οι πολιτικοί μας.
Ένα σήριαλ ετών, που εμφανίζεται κάθε χρόνο, να μας υπενθυμίσει μάλλον, πόσο ΠΛΟΥΣΙΟΙ είναι αυτοί αλλά και πόσο φτωχοί είμαστε ΕΜΕΙΣ!
Αλλά αυτό το ξέραμε πάνω κάτω και όμως του ψηφίζαμε να μας κυβερνήσουν με το σημερινό αποτέλεσμα!
Το θέμα πλέον αποκτά άλλες διαστάσεις πλέον. Τι εννοώ; Όλοι, αυτοί οι πάμπλουτοι πολιτικοί μας, για το καλό μας, έσπρωξαν ένα ολόκληρο λαό στην αγκαλιά της τρόικας με τα γνωστά αποτελέσματα!
Δεν χρειάζεται να τα αναλύσουμε είναι ήδη γνωστά!
. Η Και έτσι έχουμε το παγκόσμιο φαινόμενο. Η χώρα να έχει χρεοκοπήσει, δεν νομίζω να πιστεύεις κάτι άλλο, και οι πολιτικοί μας ναι είναι ΖΑΠΛΟΥΤΟΙ!
Μπορεί κανείς να το μας το εξηγήσει αυτό;
Και ενώ εμείς ακούμε κάθε μέρα, μειώσεις μισθών, φόρους, ανεργία, οι πολιτικοί μας αυξάνουν την περιουσία τους;
Πως γίνεται αυτό θα μας πει κανείς να το πούμε τουλάχιστον στα παιδιά μας να γλιτώσουν;
Όχι δεν θα στο πει κανείς διότι το επάγγέλμα είναι κλειστό κάτι σαν μασονία!
Πάντως εγώ ο ανόητος προτείνω τα εξής. Να εκποιήσουν μέρος της περιουσία τους για να πληρώσουν χρέος. Αφού αγαπάνε τόσο πολύ την χώρα ιδού η ευκαιρία!
Επίσης να πάνε στο μηχανογραφικό κέντρο του Υπ. Οικονομικών και από το 1974 μέχρι σήμερα να χτενίσουν τα εισοδήματα τους!
Να ένα πεδίο δράσης για τον κομματικό ΚΑΠΕΛΕΡΗ να ψάξει εις βάθος!

Υ.Γ. : Και μέσα σε όλα αυτά Ο ΑΛΕΞ ΡΟΝΤΟΣ διαπραγματεύεται το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ . Χωρίς σχόλια! Νίκος Δ. Καράς
Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ. για Ανάπτυξη

Βουλευτές πρωταθλητές στο Real Estate, σκαφάτοι, επενδυτές, Μυκονιάτες και… σύζυγοι

Βουλευτές πρωταθλητές στο Real Estate, σκαφάτοι, επενδυτές, Μυκονιάτες και… σύζυγοι

tromaktiko: Νέκρωσε η οικοδομή, γυρίζουν στην πατρίδα

tromaktiko: Νέκρωσε η οικοδομή, γυρίζουν στην πατρίδα: "Βασιζόμενη στην παραπάνω ανάρτηση να πως πως καιρός ήταν να φύγουν.. Αρκετούς εχουμε να θρέφουμε, δωρεάν παιδεία, δωρεάν περίθαλψη, και β..."

Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Παπανδρέου ασύμμετρη απειλή για την Πατρίδα

Ο Παπανδρέου ασύμμετρη απειλή για την Πατρίδα

Οι συγκλονιστικές τελευταίες στιγμές του ιερομάρτυρα Χρυσοστόμου Σμύρνης όπως τις διηγείται ο δήμιός του

Οι συγκλονιστικές τελευταίες στιγμές του ιερομάρτυρα Χρυσοστόμου Σμύρνης όπως τις διηγείται ο δήμιός του


...Βρισκόταν ακόμη στον άμβωνα όταν Τούρκος υπαστυνόμος, συνοδευόμενος από ένοπλο στρατιώτη, ανοίγει με τρομερό πάταγο την πύλη τής εκκλησίας. Στή θέα τους οι πρόσφυγες τρομάζουν, οί γυναίκες σταυροκοπιούνται, τα παιδιά ξεσπούν σε κλάματα. Άλλ' οί άνδρες συσπειρώνονται γύρω από τον Μητροπολίτη θέλουν να τον προστατεύσουν με τα στήθη τους. Για μία ακόμη φορά ό Χρυσόστομος κατορθώνει να μεταβάλει τους λαγούς - τους πανικόβλητους πρόσφυγες - σε λιοντάρια. Αυτή τη φορά όμως ή θυσία τους είναι άσκοπη- και μ'ένα βλέμμα ιούς συγκρατεί".

Ό υπαστυνόμος, με περιφρονητικό υφός, φωνάζει στο Χρυσόστομο:
- Παπά... σε φωνάζει ό φρούραρχος. Να παρουσιασθείς άμέσως έμπρός του.
Οι πρόσφυγες θέλουν να τόν συγκρατήσουν, προτιμούν να πεθάνουν ολοί μαζί, να τινάξουν την Άγια Φωτεινή στον αέρα και να ταφούν κάτω από τα ερείπια της, παρά να αφήσουν τό Μητροπολίτη στα χέρια των Τούρκων. Εΐναι ό μόνος προστάτης τους - ό μόνος πού έχει μείνει, τη στιγμή πού όλοι φεύγουν για να σωθούν. Και πάλι, όμως, ό Χρυσόστομος τούς συγκρατεί και γαλήνιος έτοιμάζειαι ν' ακολουθήσει τον υπαστυνόμο. Τη στιγμή πού οι κλητήρες ανοίγουν τήν πύλη για να περάσει ό Χρυσόστομος, τή γαλήνη τής'Αγίας Φωτεινής ταράζει ένας δαιμονισμένο θόρυβος,κραυγές θριάμβου βαρβαρικών ορδών. Είναι οι άνδρες τού 4ου Σώμαιος ιππικού τού Μεχμέι Τζακη Μπέη, πού μπαίνουν στη Σμύρνη. Και τούς ακολουθεί ό νέος σιρατιωτικός διοικηιής της Σμύρνης στρατηγός Νουρεντιν πασάς - τό αίμοβόρικο θηρίο, που ικανοποιούσε τα καννιβαλικά ένστικτα του με αίμα χρισιιανικό.Ό Χρυσόστομος δεν μπορούσε ν' αμφιβάλλει για ιήν τύχη του.

Μια πολύτιμη μαρτυρία υπάρχει για τις τελευταίες ώρες τού Χρυσόστομου. Είναι ή κατάθεση του κλητήρα Θωμά Βουλτσίου, πού για 20 χρόνια υπηρετούσε πιστά τον Χρυσόστομο:
«Ό άστυνόμος - αναφέρει - ώδήγησε τον Δεσπότη στον φρουραρχον, ένα μαυρειδερόν Άλβανόν. Ή πόρτα είχε μείνει μισάνοιχτη κι' έβλεπε μέσα. Έχαιρετίσθηκαν κι ό φρουραρχος παρήγγειλε βυσσινάδα για τον Δεσπότη. "Επειτα άρχισε κάτι να λέγη κι ό Δεσπότης έγραφε. Σέ λίγη ώρα έτελείωσαν.'Όταν έβγήκαμε έξω, μαζί με τον αστυνόμο, ελειπε τ' αμάξι μας. Για καλή τύχη έφθασαν την ώραν εκείνην δυο Αμερικανοί αξιωματικοί κι' είχαν την καλω-σύνη να μάς δώσουν το αυτοκίνητο τους να γυρίσουμε. Έφθάσαμε στην Μητρόπολη ή ώρα πέντε. Χαρά όλων πού μα είδαν. Ό Μητροπολίτης έγραψε την προκήρυξι πού του έδωσεν ό φρούραρχος - έλεγε να μείνουν όλοι στά σπίτια τους και να παραδώσουν τα όπλα στις Άρχές.»Στις οκτώ το βράδυ έρχεται ένα αυτοκίνητο στην Μητρόπολη με τον ϊδιο αστυνόμο και δυο στρατιώτες, οπλισμένους με λόγχες.Ηηθαν να πάρουν τον Δεσπότη, πώς τον ζητοϋσεν ό νομάρχης, χωρίς να πουν το όνομα του, να πάη στο διοικητήριο με τρείς δημογέροντες. Επήραμε τον Τσουρουκτσόγλου και τον Κλιμάνογλου και μπήκαν οι τρεις και οί άστυνομικοι στο αυτοκίνητο. Για μένα δεν υπήρχε θέσις και ό Δεσπότης μοϋπε να περιμένω στην Μητρόπολη. Στις δέκα το βράδυ ένας από τούς στρατιώτες, πού ήλθαν το απόγευμα, έφερε μια κάρτα του Δεσπότη για τον άδελφό του Ευγένιο. Του έγραφε: «Αγαπητέ αδελφέ. Μας έκράτησαν απόψε έμέ ώς πρόεδρο της Μικρασιατικής Άμύνης και τούς αλλους ώς μέλη. Μην άνησυχήτε». Ό Εύγένιος άρχισε να κλαίει. Το άλλο πρωί, Κυριακή, με στέλνει να μάθω για τον Δεσπότη. Εύρηκα τον Ζαδέ της Τραπέζης. Πριν μίση ώρα είχα συναντήσει τον υπαστυνόμο, πού είχε πάρει τον Δεσπότη. Αΰτός τούς είπε πώς τον Δεσπότη τον χάλασαν, καθώς και τούς δυο δημογέροντες."Ετσι έγιναν."Ως την Τετάρτη, πού έφυγα, δεν μπόρεσα να μάθω τίποτε άλλο».


Ή ιστορία δεν αναφέρει πώς πέθανε ό Χρυσόστομος. Βαθύ μυστήριο ήλθε να καλύψει τις τελευταίες ώρες του μαρτυρίου του. Οί Τούρκοι δεν μίλησαν ποτέ -τρόμαξαν κι οί ϊδιοι μπροστά στην αποκάλυψη της θηριωδίας τους. Κι οί Ευρωπαίοι ιστορικοί, πού δεν δυσκολεύτηκαν να εξιχνιάσουν και την τελευταία λεπτομέρεια του θανάτου του Χίτλερ, πού έγραψαν τόμους ολόκληρους για την εκτέλεση του Μουσσολίνι και τπς ερωμένης του, άπέστρεψαν τό πρόσωπο άπό τη θυσία του μεγάλου ίε-πράρχου.Ή στάση τους θα ήταν ανεξήγητη αν δεν ήταν σ' όλους γνωστό, ότι ό Χρυσόστομος μαρτύρησε υπό τη σκιά των πυροβόλων του συμμαχικού Στόλου. Την ώρα, πού ό θηριώδης όχλος σκύλευε το πτώμα του, ό Νουρεντιν, ό δήμιος του, με νωπό το αίμα του Δεσπότη στα χέρια του, συνομιλούσε φιλικά με τον Γάλλο ναύαρχο... πάνω στο καταδρομικό «Έρνέστος Ρεναν»!...Θα παρέμενε άγνωστο το μαρτύριό του, αν ένας από τούς πρωταγωνιστές των δραματικών γεγονότων της 30ης Αυγούστου, ό διοικητής τοϋ άποσπάσμαιος, πού τον οδήγησε στον Γολγοθά του, δεν αποφάσιζε να μιλήσει. Δεν τον καταδίωκαν οί τύψεις, δεν σκέφθηκε την ιστορική έρευνα- απλώς, είχε οικονομικές δυσχέρειες και σκέφθηκε να πωλήσει τις πληροφορίες του κι ένα τραγικό κειμήλιο: το χέρι του οικτρά διαμελισθέντος Μητροπολίτη."Οποιοδήποτε ανθρώπινο πλάσμα θα φρικιοΰσε και μόνο στην ιδέα μιας τόσο ανίερης συναλλαγής, άλλ'όχι ο Τοϋρκος δήμιος τουΧρυσόστομου."Αλλωστε, μόλις είχαν γίνει οί θηριωδίες της Κωνσταντινούπολης και της Σμύρνης και το ανθελληνικό μίσος εΐχε φουντώσει και πάλι στην Τουρκία. Και ό Ρουστέμ μπέης Βάσιτς έστειλε ανθρώπους του να βολιδοσκοπήσουν ομογενή της Σμύρνης, αν ήθελε ν' αγοράσει τό χέρι του Χρυσόστομου. Ή συναλλαγή αύτη δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ- άλλ' ό Βάσιτς μίλησε μετά από αδρή αμοιβή.

Ό Νουρεντιν δεν ήθελε να εκτελέσει το Χρυσόστομο - δεν του αρκούσε ή εκδίκηση αυτή."Ήθελε να τον ταπεινώσει, να τον έξευτελίσει και στη συνέχεια να τον παραδώσει στο μαρτύριο του. Τη δεύτερη φορά, πού τον συνέλαβε, διέταξε να τον φέρουν εμπρός του και μόλις τον είδε, άφησε να ξεσπάσει όλη ή λύσσα του, να ξεχειλίσει ό βόρβορος της ψυχής του:
- Εσύ είσαι ό παπάς, πού βρίζεις τούς Τούρκους; του φώναξε. Γουρούνι, θα δεις τί τιμωρία σου ετοιμάζω. Εσύ κι οί "Ελληνες σου είστε λαός χαμάληδων και χαμάληδες θα σε δικάσουν.
"Ετσι κι έγινε. Σέ μία από τις αίθουσες του Διοικητηρίου είχε συγκεντρώσει χαμάληδες της Σμύρνης, τύπους κτηνώδεις, αδίστακτους - ήταν οί «λαϊκοί δικασταί», πού θα δίκαζαν τον Χρυσόστομο. Μόλΐς τον είδαν, άρχισαν να καγχάζουν, να τραβούν τα ράσα του, να τον φτύνουν και να τον προπηλακίζουν. Μαζί με τον Χρυσόστομο βρίσκονταν και οί δυο δημογέροντες, ό Κλιμάνογλου και ό Τσουρουκτσόγλου.'Άν και γνώριζαν, ότι πλησιάζει τό τέλος τους, δεν μπόρεσαν να συγκρατηθούν. Βλέποντας τον έξετευλισμό του Χρυσοστόμου, θέλησαν να ορμήσουν, να τόν προσιατεύσουν με τα γεροντικά στήθη τους. Δεν τούς άφησαν όμως - τους έδεσαν και τους υποχρέωσαν να παρακολουθήσουν το μαρτύριο του ποιμενάρχη ιους.'Έκλαιγαν σπαρακτικά οί δυο δημογέροντες και ή απελπισία τους κέντριζε τη θηριωδία των Τούρκων, έκανε τις βρωμερές ψυχές τους ν' αναγαλλιάζουν. Μόνο ό Χρυσόστομος διατηρούσε την ψυχραιμία του. Μια θεϊκή γαλήνη είχε άπλωθεί στό πρόσωπο του.

Τί να σκεπτόταν, άραγε, τη στιγμή εκείνη, ό σεπτός ιεράρχης; Όσοι τόν γνώριζαν δεν αμφιβάλλουν, ότι θ' αναλογιζόταν το μαρτύριο του Διδασκάλου του κι ή ψυχή του θα πλημμυρούσε χαρά στη σκέψη, ότι είχε βρεί τό Σταυρό, πού αναζητούσε.Όποιοσδήποτε θα δείλιαζε.Ό Χρυσόστομος δεν μπορεί παρά να ψιθύριζε: «Γεννηθήτω τό θέλημα Σου, Κύριε...».
-Ηταν παλληκάρι ό παπάς σας, ομολόγησε με κάποιο ενστικτώδη σεβασμό, ό Βάσιτς. Δεν τόν άκουσα να ικετεύει, να παραπονεθεί - ως τήν ιελευταία στιγμή δεν άκουσα τη φωνή του.
Κάποτε, το δικαστήριο των χαμάληδων εξέδωσε την απόφαση του: «Να σταυρωθή... να σταυρωθή- όπως ό Χριστός τους...», ούρλιαζαν, όταν αύτός, που εκτελούσε χρέη... προέδρου, τους ρώτησε ποια έπρεπε να ήταν ή ποινή.Ό Νουρεντιν φώναξε αμέσως τον Ρουστέμ μπέη Βάσιτς και ιόν διέταξε να εκτελέσει την απόφαση του λαϊκού δικαστηρίου.
Ό Ρουστέμ μπέη Βάσιτς ήταν έφεδρος λοχαγός του τουρκικού Στρατοϋ. Καταγόταν από τη Βοσνία κι ό πατέρας του ήταν έμπορος στη Σμύρνη. Κατά τη διάρκεια της ελληνικής Κατοχής δεν έφυγε- ήταν ένας από τούς πολυάριθμους κατάσκοπους του Κεμάλ. Και μόλις ό Στρατός μας εγκατέλειψε την πόλη, φόρεσε τη στολή του και συγκρότησε το περιβόητο «απόσπασμα εκτελέσεων» - μια ορδή εγκληματιών, πού εξόντωσε χιλιάδες Ελλήνων. Μετά ό Βάσιτς έγινε δικολάβος στη Σμύρνη.
Στόν Βάσιτς αναθέτει ό Νουρεντιν να οδηγήσει τον Χρυσόστομο στον Γολγοθά του - το Τρικυλίκ - κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό. Δεν αντέχει όμως, τον μισεί τόσο, ώστε την ώρα, πού το απόσπασμα με τους τρείς μελλοθάνατους κατέβαινε τις σκάλες του Διοικητηρίου, ό Νουρεντίν προβάλλει στο κεφαλόσκαλο.Ηταν έξαλλος, σαν λυσσασμένο θηρίο. Τα μάτια του κατακόκκινα, σαν να έσταζαν αίμα, το στόμα του γεμάτο αφρούς - ήταν ό πραγματικός Νουρεντίν, χωρίς καμμιά προσποίηση.
- Σκυλί, φωνάζει στον Χρυσόστομο, από δικό μου βόλι θα πας.

Καί, τραβώντας το περίστροφο του, ιόν πυροβολεϊ. Άλλ' έτρεμε άπ' την οργή του κι ή σφαίρα αστοχεί. Άντι να πλήξει τον Χρυσόστομο, τραυματίζει θανάσιμα τον Κλιμάνογλου.
Ό πυροβολισμός του Νουρεντ'ιν ήταν το σύνθημα. Στό προαύλιο του Διοικητηρίου ήταν συγκεντρωμένοι όλοι οί φονιάδες, οί ληστές, τ' άποβράσματα της Σμύρνης. Πράκτορες του Κομιτάτου τού είχαν συγκεντρώσει έναντι αδρής αμοιβής. Κι όσο διαρκούσε ή αποτροπιαστική εκείνη παρωδία τής δίκης, τούς πότιζαν ρακί. Είχαν κι όλας μεθύσει, όταν φάνηκε ό Χρυσόστομος με τους δυο συγκαταδίκους του. Περίμεναν ποιός θα κάνει την αρχή- και την έκανε ό Νουρεντίν. Μόλις άκοΰν τον πυροβολισμό, όρμοϋν στ' ανυπεράσπιστα θύματα τους.


Θα χρειαζότανε ή τραγική φαντασία ένός Δάντη για ν' αποδώσει τις φρικιαστικές σκηνές, πού συνέβησαν μπρος στα μάτια του Νουρεντίν. Ή ορδή των φονιάδων ορμά- δεν έχουν όπλα-θα ήταν πολύ εύσπλαγχνικός ό θάνατος. Με τα χέρια τους, με πέτρες καϊ ξύλα, κτυπούν τον Χρυσόστομο. Του ξεριζώνουν, αλαλάζοντας με μανία, τα κατάλευκα γένια του. Το αΐμα τρέχει άφθονο, μουσκεύει τα ράσα του και ή μυρωδιά του εξαγριώνει ακόμη περισσότερο τον διψασμένο για αίμα οχλο.'Ένας βαστάζος του λιμανιού θέλει να διακριθεί- και με το μαχαίρι του βγάζει το ένα μάτι του Χρυσόστομου. Κλονίζεται ό Δεσπότης, γονατίζει. Άλλ' οι δήμιοι του δεν τον αφήνουν. Οί άνδρες του Βάσιτς τον σηκώνουν καϊ υποβαστάζοντας τον τον υποχρεώνουν να συνεχίσει τη μαρτυρική πορεία του πρός τον Γολγοθά. Φυσικά, δεν κάνουν την παραμικρή προσπάθεια να συγκρατήσουν τον όχλο που συνεχίζει το αιματηρό όργιο του.
Μέσα σε λίγα λεπτά ό Χρυσόστομος έχει τυφλωθεί. Τα μαλλιά και τα γένια του έχουν ξεριζωθεί, το πρόσωπο του είναι μία τεράστια πληγή - τον έχουν γδάρει κυριολεκτικά. Δεν βαδίζει πλέον, τον σέρνουν και τον άνασκολοπίζουν, αργά, μεθοδικά, με μανία. Κι όμω δεν παραπονιέται, δεν ικετεύει, δεν λυγίζει στον Τούρκο. Μόνο την τελευταία στιγμή, την ώρα, πού σωριάζεται, αφήνοντας
την τελευταία πνοή του, αναφωνεί: «Θεέ μου...».

Ό Χρυσόστομος εΊναι νεκρός- αλλά το μαρτυρικό τέλος του τον μεταβάλλει σε αθάνατο.Ό Βάσιτς φορτώνει το σακατεμένο πτώμα του σε μια βοϊδάμαξα και συνεχίζει την πορεία του προς το Τρικυλίκ. Άλλ' ό όχλος δεν έχει κορέσει τη μανία του - παρακολουθεί την άμαξα και ξεσχίζει τις άψυχες σάρκες. Δεν έχει απομείνει παρά ένα ανατριχιαστικό κουφάρι και το κουφάρι αυτό ό Βάσιτς το κρεμά στην αγχόνη, πού περίμενε τον Δεσπότη.
- "Επρεπε να τον κρεμάσω.Ηταν διαταγή, λέει, σαν να ήθελε να δικαιολογηθεί, και κλείνει την αφήγηση του.


Ό Νουρεντίν δεν «έχάλασε» τον Χρυσόστομο από εκδίκηση μόνο. Το προσωπικό του μίσος τον βοήθησε,απλώς, να δείξει όλη τη θηριωδία του, να κάμει φρικιαστικότερο το μαρτύριο του ιεράρχη.Ό Χρυσόστομος έπρεπε να πεθάνει. Μόνο μετά το θάνατο του μπορούσαν να ελπίζουν οι Τούρκοι στο οριστικό ξεκλήρισμα του μικρασιατικοϋ'Ελληνισμοΰ - στην καταστροφή της Σμύρνης. Κι απόδειξη είναι ότι το μακελειό αρχίζει λίγες ώρες μετά το θάνατο του. "Αν ζοϋσε, ασφαλώς, θα κατόρθωνε να συνεγείρει τον χριστιανικό κόσμο, να μεταβάλει τους τρομοκρατημένους λαγούς σε ατρόμητα λιοντάρια.
Οί Τούρκοι «χάλασαν» τον Δεσπότη.'Έλπιζαν έτσι ν'αποκόψουν κάθε δεσμό του Ελληνισμού με την Ιωνική γη.Ηταν το μεγαλύτερο σφάλμα τους.Ή φυγή μας από τη Μικρά Ασία, ή εγκατάλειψη της Σμύρνης, ήταν μία από τις ντροπιασμένες σελίδες της ιστορίας μας - δεν θα υπάρχει "Ελληνας πού να μην ήθελε να την λησμονήσει, να τη διώξει από τη σκέψη του σαν ανατριχιαστικό εφιάλτη. "Ήλθε όμως το μαρτύριο του Χρυσόστομου κι ήταν αρκετό για να εξιλεώσει την ντροπή ενός ολόκληρου "Εθνους- το αίμα του, πού πότισε τα καλντερίμια της Σμύρνης, γίνηκε ό άρρηκτος δεσμός των νοσταλγών,ολόκληρης της Φυλής, με τις χαμένες μας και αλησμόνητες Πατρίδες."Οσο θα ζεϊ ή ανάμνηση του μαρτυρίου του Χρυσόστομου, ή Ιωνική γη θα είναι ελληνική. Και το μαρτύριο του δεν θα λησμονηθεί ποτέ.


Από το βιβλίο του Γιάννη Π.Καψή«Χαμένες Πατρίδες»εκδ.Α.Α.Λιβάνη
proskynitis

Read more: http://pentapostagma.blogspot.com/2010/09/blog-post_18.html#ixzz109Q2sjy5

Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2010

"Ο στρατιωτικός χαιρετισμός απονέμεται και ανταποδίδεται από τους στρατιωτικούς, όταν φορούν στρατιωτική στολή και πηλίκιο."

"Ο στρατιωτικός χαιρετισμός απονέμεται και ανταποδίδεται από τους στρατιωτικούς, όταν φορούν στρατιωτική στολή και πηλίκιο."

Στιγμιότυπο απο την επίσκεψη στην Αγκυρα του Αμερικανού αρχηγού του γενικού επιτελείου, ναυάρχου Μάικ Μιούλεν και την συναντηση του με τον Τούρκο ομόλογό του, στρατηγό Ιτσίκ Κοτζανέρ.
http://www.internethaber.com/bu-fotograf-gulumsetti-foto-galerisi-9315.htm

Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com:80/2010/09/blog-post_313.html#ixzz0zzKssimD

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας θεωρεί απειλή τις ηλιακές καταιγίδες

Ο Βρετανός υπουργός Αμύνης Dr Liam Fox φέρεται προβληματισμένος για το επίπεδο «θωράκισης» του βρετανικού αμυντικού δικτύου και υποδομών έναντι πιθανών κυμάτων ηλεκτρομαγνητικών παλμών τα οποία μπορεί να προέλθουν είτε από μια πυρηνική έκρηξη είτε ακόμη και από ηλιακές καταιγίδες. Τέτοιες διαταραχές έχουν τη δυνατότητα να σταματήσουν τη λειτουργία σε ηλεκτρικές συσκευές και να θέσουν εκτός λειτουργίας δορυφόρους. Τους προβληματισμούς του αυτούς ο βρετανός υπουργός πρόκειται να τους θέσει σε συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί την εβδομάδα που έρχεται αναφορικά με τους κινδύνους των ηλεκτρομαγνητικών παλμών οι οποίοι μπορούν να αχρηστευόσουν ολόκληρες υποδομές και δη αμυντικές. Κάποια αποσπάσματα από την ομιλία του Dr. Fox που πρόκειται να απευθύνει τη Δευτέρα έχουν ήδη δοθεί στη δημοσιότητα.

«Όπως η φύση της τεχνολογίας μας γίνεται όλο και πιο περίπλοκη τόσο και η φύση των απειλών αυτών θα διευρύνεται. Τη στιγμή που όλοι μας ωφελούμεθα από τα προϊόντα της τεχνολογίας ταυτόχρονα όμως δημιουργούμε και τρωτά σημεία τα οποία μπορούν να εκμεταλλευτούν οι εχθροί μας. Έτσι όσο και προηγμένοι να γίνουμε η αλυσίδα της ασφάλειας μας είναι τόσο δυνατή όσο και το πιο αδύναμο σημείο της».
Η νέα αμυντική και στρατηγική αναθεώρηση για τη Βρετανία περιλαμβάνει ένα σημαντικό μέρος της στις απειλές των Η/Μ παλμών. Έτσι αρκετοί στο βρετανικό υπουργείο άμυνας βλέπουν ως απειλή το ενδεχόμενο μιας έκρηξης ενός πυρηνικού όπλου στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας δημιουργώντας ένα μεγάλο και ξαφνικό όπως αποκαλείται κύμα έκρηξης Η/Μ παλμού μεγάλου ύψους. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στέλεχος του βρετανικού υπουργείου, ένα εφιαλτικό σενάριο θα ήταν το Ιράν να καταφέρει να πυροδοτήσει ένα πυρηνικό όπλο ψηλά στην ατμόσφαιρα πάνω από την Ευρώπη. «Θα μπορούσαν να φέρουν τον πολιτισμό μας πίσω στην εποχή του μεσαίωνα», είπε χαρακτηριστικά.


Εκτός όμως από τον κίνδυνο των πυρηνικών εκρήξεων οι υποδομές μπορούν να αχρηστευθούν και από τις λεγόμενες γεωμαγνητικές καταιγίδες, «ποτάμια» θερμού πλάσματος που προέρχονται από ηλιακές εκρήξεις και τα οποία μπορούν να προκαλέσουν ανεπανόρθωτες ζημιές, στα δίκτυα. Τέτοιες καταιγίδες τέτοιου μεγέθους οι οποίες ονομάζονται και «super-flares» όπως προειδοποιούν οι επιστήμονες συνήθως συμβαίνουν μια φορά στα 100 χρόνια και η τελευταία είχε σημειωθεί τον 19ο αιώνα θέτοντας εκτός λειτουργίας όλα τα τηλεγραφικά δίκτυα. Ο κίνδυνος από μια στα 100 χρόνια ηλιακή καταιγίδα είναι μεγάλος σήμερα και αν συμβεί εκτιμάται πως θα αχρηστεύσει ολόκληρα ηλεκτρικά δίκτυα και υποδομές όπως τηλεπικοινωνίες, μεταφορές, υδροδότηση ακόμη και τη βιομηχανία τροφίμων.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ρατσισμός κατά των Ελλήνων από τον ΟΗΕ...!

Κατηγορούν τους... Έλληνες (!) για την κατάσταση στον Άγιο Παντελεήμονα - Αφυπνισθείτε επιτέλους Έλληνες!Μιλάμε για την απόλυτη διαστρέβλωση των γεγονότων! Νέα προπαγανδιστική εκστρατεία ψευδών, αυτή τη φορά με τη συνδρομή των γραφείων της Ύπατης Αρμοστεία του ΟΗΕ στην Αθήνα, βρίσκεται σε εξέλιξη. Την ώρα που τρεις Έλληνες νεαροί τραυματίστηκαν σοβαρά (ο ένας νοσηλεύεται) μετά από απρόκλητη επίθεση στον Άγιο Παντελεήμονα, οι του ΟΗΕ στην Αθήνα, μιλούν για αύξηση κρουσμάτων «ρατσιστικής βίας», με θύματα πρόσφυγες (από πού;) και λαθρομετανάστες.
Διαβάστε σαχλαμάρες: «Ιδιαίτερα χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Άγιου Παντελεήμονα (Αθήνα), όπου οι επιθέσεις κατά αλλοδαπών και οι συμπλοκές έχουν δημιουργήσει μια έκρυθμη και ανεξέλεγκτη κατάσταση, που επηρεάζει όλους τους κατοίκους της περιοχής».Φυσικά, γίνεται λόγος για «ρατσισμό» και ξενοφοβία κατά των λαθρομεταναστών, σε ένα παραλήρημα με χρήση «ξύλινης» γλώσσας με τα συνηθισμένα στερεότυπα και τις συνηθισμένες λέξεις και εκφράσεις, τέτοια που ούτε στην ΕΣΣΔ ακούγονταν! Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ στην Αθήνα ζητά τη διεξοδική διερεύνηση των περιστατικών βίας. Συμφωνούμε απόλυτα και ελπίζουμε σύντομα να βρεθούν οι Αφγανοί κακοποιοί και δράστες της απόπειρας ανθρωποκτονίας τριών Ελλήνων νεαρών. Επίσης ζητά τη λήψη μέτρων για την αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων στο μέλλον. Αν εννοούν καλύτερη αστυνόμευση, και με αυτό συμφωνούμε.
Από "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΣΜΟ"

Read more: http://pentapostagma.blogspot.com:80/2010/09/blog-post_1258.html#ixzz0zzJVjVsB

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Κηφηνείον «Η Ωραία Ελλάς» ,του Σαράντου Καργάκου

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Κηφηνείον «Η Ωραία Ελλάς» ,του Σαράντου Καργάκου: "Ακούω ότι το μεγαλύτερο σήμερα πρόβλημα των νέων μας είναι η ανεργία. Διαφωνώ. Εδώ και τριάντα χρόνια είναι η ...εργασία. Ο νέος δε φοβάται..."

Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ 17.09.2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ 17.09.2010

Στο σημερινό φύλλο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ(17.09.2010) διαβάσαμε το άρθρο «ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ» της κας Δεληθανάση, άξιας συνεχίστριας του κου Ονισένκο(επίσης αρθρογράφου της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ), που συμμετέχουν στην συντονισμένη λασπολόγηση και κατασυκοφάντηση του ΑΓΩΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ των κατοίκων της περιοχής μας
από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και το ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κος Ονισένκο για 2 χρόνια τώρα-αν και κάτοικος της περιοχής όπως δηλώνει-έκανε ρεπορτάζ εναντίον των κατοίκων σε αγαστή συνεργασία, (φωτογραφίες να τρώνε συχνά πυκνά μαζί –ΒΗΧΟΥ, ΟΝΙΣΕΝΚΟ,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ TVXS του Σ.Κούλογλου στην διάθεση σας), με τους περιπλανώμενους, διακτινιζομενους καραγκιόζηδες κατοίκους Μ.ΒΗΧΟΥ και Χ.ΡΟΥΜΠΑΝΗ μέλη του ΣΥΡΙΖΑ , παρέδωσε στην κα Δεληθανάση την σκυτάλη.

Μας λέει λοιπόν ο κος Χ.Ρουμπάνης «ως μοναδική διέξοδο , δυστυχώς, μερικοί αλλοδαποί έχουν αρχίσει να ανταποδίδουν τα χτυπήματα».
Δηλαδή κατά την γνώμη του κου Χ.Ρουμπανη το ΕΥΤΥΧΩΣ θα ήταν όλοι οι αλλοδαποί ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ να ξεσηκωθούν, να αντιδράσουν και να μας χτυπάνε.

Αυτό, κυρία Δεληθανάση που γράφετε το άρθρο , κε Παπαχελά (δ/ντή της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ και
κε Ξυδάκη (αρχισυντάκτη), που επιτρέπετε την δημοσίευση του άρθρου και κε Ρουμπάνη που τα λέτε , αποτελεί άμεση και ξεκάθαρη προτροπή σε εγκληματική ενέργεια εναντίον των Ελλήνων και σας διαβεβαιώνουμε ότι θα φροντίσουμε να επιληφθεί εισαγγελέας.
Και ΝΑΙ να εγκατασταθεί το Παρατηρητήριο ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ .

Απαιτούμε από την κα Δεληθανάση ,τον κο Παπαχελά και τον κο Ξυδάκη να πάρουν θέση για την ξεκάθαρη εγκληματική πρόσκληση του τυχάρπαστου περιφερόμενου κατοίκου , μέλους του ΣΥΡΙΖΑ .

Όσον αφορά την ελεεινή , προδοτική, κατευθυνόμενη ΜΟΝΙΜΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ των εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ, MEGA , κου ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ και ΟΙΚΟΝΟΜΕΑ στην πρωινή τους εκπομπή , τους πληροφορούμε ότι 9/05/2010 στο ΕΦΕΤΕΙΟ η κα Αφροδίτη Αλ Σάλεχ , ναι αυτή με τις γυμνές φωτογραφήσεις, μαζί με τους λαθρομετανάστες πέταγε μπουκάλια, νιπτήρες και ότι άλλο εγκληματικό εναντίων του συγκεντρωμένου κόσμου που απαιτούσε επιτέλους να σταματήσει αυτό το καρκίνωμα , η πληγή στο κέντρο της Αθήνας.

Ενημερώνουμε όλους τους διατεταγμένους, πληρωμένα κομματόσκυλα της κυβέρνησης ΑΛΗΤΕΣ, ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ , ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ, θα κάνουμε χρήση παντός νομίμου δικαιώματός μας σε όποιον καταφερθεί ξανά εναντίον των κατοίκων του ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ .
Η καραμέλα του ρατσιστής και του φασίστα τελείωσε . Η προπαγάνδα σας δεν αγγίζει κανέναν αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είστε ανεξέλεγκτοι και θα παραμείνετε ατιμώρητοι .

Όταν για σχεδόν 2 μήνες έχουμε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ προβοκατόρικες και δολοφονικές επιθέσεις από αλλοδαπούς,(ΑΦΓΑΝΟΥΣ, ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ, ΡΟΥΜΑΝΟΥΣ) δεν παλεύουμε για τις περιουσίες μας πια, αλλά για ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ
ΟΠΟΛΕΜΟΣ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ
Η ΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ-ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Η ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ , 6930 304 442,
AGIOSPANTELEIMONAS@GMAIL.COM

Τα αίτια της παγκόσμιας κατάρρευσης σε 3 λεπτά (Video)

Τα αίτια της παγκόσμιας κατάρρευσης σε 3 λεπτά (Video)
Δεν είναι όμως αυτά τα πραγματικά αίτια... αυτό στο βίντεο είναι το 1/3 των αιτιών για να μην πω το 1/5 τα υπόλοιπα οι αναγνώστες του blog ξέρετε ποια είναι....

από
http://listonplace.blogspot.com/2010/07/3-video.html

leukos gatos: Όχι, δεν μπορεί να είναι τόσο βλάκες! Μη τους δίνο...

leukos gatos: Όχι, δεν μπορεί να είναι τόσο βλάκες! Μη τους δίνο...: " Normal 0 false false false EL X-NONE X-NONE ..."

leukos gatos: ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ: ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ Σ...

leukos gatos: ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ: ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ Σ...: " Normal 0 false false false EL X-NONE X-NONE ..."

Ακόμη και σε θέματα μάθησης, η Ελλάδα πιάνει πάτο

Ακόμη και σε θέματα μάθησης, η Ελλάδα πιάνει πάτο

Δραγώνα και Διαμαντοπούλου έχουν διαγράψει τη Θράκη σε έγγραφα του υπουργείου!!!

Οι νόμοι του ελληνικού κράτους έχουν ισχύ σε ορισμένες περιοχές της Θράκης; Ή μήπως τελούν εν υποτελεία;
Μετά τους Ρομά και τους Πομάκους, οι μεγαλοκυρίες αποφάσισαν να διαγράψουν και τη Θράκη!!!
Η γνωστή κυβερνητική υπάλληλος, υφισταμένη της κυρίας Διαμαντοπούλου, κυρία Θάλεια Δραγώνα στα νέα προγράμματα Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης για τους Τσιγγάνους (πολιτικώς ορθώς: Ρομά) περιλαμβάνει όλες τις περιοχές και τους δήμους της επικράτειας που καλούνται να τα αναλάβουν και να τα υποστηρίξουν, πλην Θράκης!
Γιατί;
Δεν υπάρχουν Τσιγγάνοι στη Θράκη; (Ή μήπως για κάποιους δεν υπάρχει ήδη Θράκη;)...
Πάντως, στο ανάλογο επίσημο έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Μάθε Παιδί μου Γράμματα της κυρίας Αννας «επί δικαίοις και άδικοις» Διαμαντοπούλου και της πρωθιέρειας των ντοκτορά κυρίας Θάλειας Δραγώνα η περιφέρεια «Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης» έχει καθαιρεθεί σε «Ανατολικής Μακεδονίας» σκέτο! («ΠΑΡΟΝ» 13.VI.2010).
Τι συμβαίνει; Διαμελίσθηκε η επικράτεια και δεν το πήραμε χαμπάρι;
Εχουν αναλάβει οι δύο κυρίες, το Συνταγματικό καθήκον της αναδιαμόρφωσης της δομής του κράτους στην περιοχή;
Μήπως η άποψη του ψευτομουφτή Θράκης και του εκεί Τουρκικού Προξενείου ότι στο «σαντζάκι τους» δεν υπάρχουν Τσιγγάνοι (ούτε και Πομάκοι) αλλά μόνον Τούρκοι, είναι πλέον σεβαστή και απ' το παρ' ημίν σεβαστό Υπουργείον Παιδείας;
Και, εν τοιαύτη περιπτώσει, πού είναι, εν μέσω τέτοιας κατασκευασμένης τουρκικής πλειονότητας, η πολυτραγουδισμένη ευαισθησία για τις μειονότητες (όπως των Πομάκων ή των Ρομά) της κάθε κυρίας Δραγώνα κι οποιουδήποτε άλλου;
Ή μήπως η ευαισθησία για τις μειονότητες υφίσταται αναλόγως της μειονότητας; αν πρόκειται δηλαδή για σλαβομακεδόνες ή τουρκογενείς μουσουλμάνους μας πιάνει ο πόνος, αλλά αν πρόκειται για Πομάκους ή Τσιγγάνους (στη Θράκη) τους αφήνουμε στον πόνο τους;
Αλλά, για να σοβαρευτούμε!
Πολλοί καθηγητές εξ Αθηνών ψωμίζονται με τα μειονοτικά επί χρόνια και ζαμάνια, ενώ αντιστοίχως πολύ χρήμα διασπαθίζεται στη Θράκη από εντόπιους κανθάρους, χριστιανούς μουσουλμανοπατέρες.
Η ελαφρότης με την οποίαν η κυβέρνηση Παπανδρέου (και τα ακαδημαϊκά παράσιτα, που είτε με ΠΑΣΟΚ είτε με Ν.Δ. το ίδιο χρυσοψωμίζονται) αντιμετωπίζει τα τεκταινόμενα στη Θράκη, έχει φθάσει στα όρια της αμφισβήτησης των νόμων, του Ελληνικού Συντάγματος και των Διεθνών Συνθηκών.
Δεν μπορεί εν ενεργεία βουλευτής του ΠΑΣΟΚ να κουρελιάζει το Ελληνικό Σύνταγμα δηλώνοντας -με όρκο- Τούρκος (στη Θράκη) - ενώ νοτίως του Αλιάκμονος το παίζει Ελλην, απολαμβάνοντας όλα όσα κάτι τέτοιο σημαίνει. Στην Τουρκιά θα τον είχαν χώσει σε πολύ βαθύ μπουντρούμι.
Η περίπτωση Καραχασάν -προσωπική επιλογή του κ. Παπανδρέου- που απεδείχθη σε όλα "νούλα" αλλά "αστέρι" στο να δηλώνει Τουρκάλα, θα έπρεπε να έχει καταδείξει στον κ. Πρωθυπουργό ότι οι πιασάρικες και οι εντυπωσιοθηρικές κινήσεις δεν λύνουν τα (όντως) προβλήματα στη Θράκη.
Μόνον η ευνομία για όλους τους πολίτες, χριστιανούς, μουσουλμάνους κι άθεους, μπορεί να θεραπεύει προβλήματα. Όχι η κολακεία του τουρκικού εθνικισμού, ούτε ο «κατευνασμός» μισαλλόδοξων ιμάμηδων. Όσο για τους εν Αθήναις επαγγελματίες «προστάτες των μειονοτήτων» - αρκετά πια...

Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΠΑΙΔΙΑ...

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΠΑΙΔΙΑ...Εμείς σας τα λέγαμε από παλιά

ετοιμασθείτε για τη βαρυχειμωνιά

όμως εσείς αμελήσατε προκλητικά

το ρίξατε στο κέρδος, στον πλουτισμό , στην ξεγνοιασιά

καλοπέραση, χορό, διακοπές , ναρκωτικά

όλα με δανεικά

και από το χαρτζιλίκι του μπαμπά

Ο πλανητάρχης για να σας κοιμίσει απαλά

σας έφερε ηρωίνη, κοκαΐνη , κράκ

καθεφτάκια, χάνδρες , των αγίων φυλαχτά

κόκα-κόλα και μπλουζάκια αμερικανικάΗ βαρυχειμωνιά δεν ξέσπασε με μιάς

οι οιωνοί ήρθαν προκαταβολικά

εμείς διαβάζοντας το παρελθόν,

βλέπαμε το παρόν

και προφητεύαμε τα μελλοντικά

παιδιά ο καιρός θα βγάλει αντάρα , καταχνιά

αστροπελέκια και βροντές

πλακώνει άγριος χιονιάς

καμιά γενιά δεν περνάει όλο το βίο ανέμελα κι’ ειρηνικά

φυλαχθείτε! σας πλησιάζει καταιγίδα,

έρχονται χρόνια εφιαλτικάΕμείς σημαίναμε συναγερμό :

« Σχέδιο Σονενφελντ, χαράσσει νέα σύνορα»

αλλάζει το σκηνικό

κι’ σεις μας κατηγορούσατε για συνωμοτικό οργασμό

παιδιά ζυγιάζονται γύπες γαμψομύτες

μυρίζονται ψοφίμια , εθνικό βιός

κι’ σεις μας θεωρούσατε ευφάνταστους παλαιομοδίτες.Το πυροβολικό της Νέας Τάξης χτυπούσε ανηλεώς

Βιετνάμ…. Ιράκ, Αφγανιστάν

εσείς αμέριμνοι χορεύατε ροκ σάμπα και τσα-τσα-τσα

τρώγατε φαστ-φούντ παχυντικά

πίνατε ουίσκι , καπνίζατε Μάλμπορο και Πάλ-Μάλ

και μας αντιμετωπίζατε προκλητικά:

«φίλε δεν μας παρατάς; »Φαί, ποτό, ξενύχτια , βία, ‘τσαμπουκά’

με ήσσονα προσπάθεια όλα είναι κατορθωτά

Παιδεία ; με τα πανεπιστήμια κλειστά;

διπλώματα παίρνεις ντουζίνες με λεφτά

ακόμη και διδακτορικά .Εμείς σας επαναλαμβάναμε κουραστικώς

του Σωκράτους το ρητό:

«Τιμιότερον και οσιότερον εστί η πατρίς»

Μα εσείς εκτελούσατε των μίντια την εντολή ,

«πατρίδα μας είν’ όλη η Γη»

«το Αιγαίο είναι για τα ψάρια» και το σκουμπρί

«η Κύπρος είναι αννανική»

«κι’ η Μακεδονία εταίρα κοινή »

μην ακούς αυτόν, είναι ακραίος ‘εθνικιστής’Λιθοβολήσατε τις Αξίες και την Ελευθερία

βιάσατε τους Νόμους και τη Δημοκρατία

απεμπολίσατε τον Ελληνικό Πολιτισμό

και προτιμήσατε το ξένο μαντρί

Τώρα άμοιροι θα ξεράσετε αίμα και χολή

ξένοι στον τόπο σας και πλανόδιοι Ιουδαίοι

σκλάβοι στις τέσσερεις γωνιές της Γης

άνεργοι , πεινασμένοι και ενδεείς

χωρίς ελπίδα , χωρίς υπόληψη, χωρίς τιμή

σκλαβάκια στο ΔΝΤ, χωρίς προοπτική

και ακόμη μένετε απαθείς; Τι ντροπή!!Τα όπλα του πλανητάρχη είναι έξυπνα και απατηλά

σκοτώνουν αφανώς και από μακριά

όπως της Κίρκης το ραβδί

που έκανε τους συντρόφους του Οδυσσέα χοιρινά

Αυτός άλλες φορές σκοτώνει με πυρά

παγίως υποδουλώνει με τα δανεικά

κάθε λεπτό αλλοιώνει τις συνειδήσεις των λαών

πήγες για το τυρί και δεν είδες τη φάκα

εχθρός ο ΓΑΠ και απατηλά τα ράσαΑς πρόσεχες!! τώρα είναι πλέον αργά

διότι δεν έμαθες να αγωνίζεσαι για τα κοινά

μόνον τον εαυτούλη σου κοιτάς

ευκολόπιστε, αξιοπαθούντα, εγωιστή

είσαι όμως χαμένος από χέρι φουκαρά.

Εκτός κι’ αν –σαν άλλος Κυναίγειρος -αγωνισθείς,

με νύχια με δόντια και με ψυχή

χωρίς τη ζωή σου να φεισθείς*Αμφικτύων

15/9/ 2010

*Αμφικτύων είναι ο Κωνσταντίνος Χρ. Κωνσταντινίδης ,

μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

http://amphiktyon.blogspot.com/

ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ , ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

«Εσείς μωρέ δεν βλέπετε τις προστυχιές που κάνετε με τους αγάδες και τους μπέηδες;»

«Εσείς μωρέ δεν βλέπετε τις προστυχιές που κάνετε με τους αγάδες και τους μπέηδες;»

ΟΜΑΔΙΚΟΣ ΟΡΑΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 19/9

ΟΜΑΔΙΚΟΣ ΟΡΑΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 19/9

Αγαπητέ φίλε/η

Έχεις λάβει την παρούσα ενημέρωση είτε επειδή το έχεις ο ίδιος ζητήσει, είτε επειδή έχεις προταθεί από κάποιον φίλο ο οποίος εκτιμά ότι τα πνευματικά σου ενδιαφέροντα συνάδουν με αυτά του ΠΑ.ΔΙ.ΣΥ και θα έχεις να ωφεληθείς σημαντικά από την επικοινωνία μαζί μας. Αν εκτιμάς, με τη σειρά σου, ότι υπάρχουν και άλλοι φίλοι σου που θα έπρεπε να ενημερωθούν για τις δραστηριότητες του ΠΑ.ΔΙ.ΣΥ, μπορείς ελεύθερα να τους προωθήσεις το παρόν μήνυμα.Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου, ώρα 11 π.μ.Συνεύρεση Αθήνας: Ξενοδοχείο GOLDEN AGE, Μιχαλακοπούλου 57

Συνεύρεση Θεσ/κης: Ξενοδοχείο CITY, Κομνηνών 11ΟΜΑΔΙΚΟΣ ΟΡΑΜΑΤΙΣΜΟΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑμε ΝΕΑ ΔΟΜΗ, λόγω έκτακτων συνθηκώνΈνα ιδιόμορφο κάρμα έχει ωριμάσει, που γεννά επικίνδυνες αναταράξεις σε πλανητικό αλλά και ιδιαίτερα σε εθνικό επίπεδο.

Συντονίσου και εσύ μαζί μας, για να βγούμε αλώβητοι από την κρίση

και να την μετατρέψουμε σε χρυσή ευκαιρία για πνευματική αναγέννηση, κοινωνική αλληλεγγύη και σεβασμό στη μητέρα γη.Του Οραματισμού θα προηγηθεί

ομιλία του Στάμου Στίνη, με θέμα:«Κοινωνική Πνευματική Δράση»

Η ομιλία και ο οραματισμός θα πραγματοποιηθούν σε απ’ ευθείας τηλεματική σύνδεση Αθήνας – Θεσσαλονίκης – Καλαμάτας.Συμβολικό κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ.Διοργάνωση:ΠΑ.ΔΙ.ΣΥ (Πανελλήνιο Δίκτυο Συνειδητότητας)

Πρωτογένους 8, Αθήνα - τηλ.: 210-3230454

e-mail: padisygr@gmail.com

· Το ΠΑ.ΔΙ.ΣΥ είναι μια μεγάλη παρέα πνευματικά ανήσυχων ανθρώπων, που έχουν εντρυφήσει για πολλά χρόνια στην εσωτερική φιλοσοφία και πρακτική. Δραστηριοποιείται από το 1995 και, εκτός από τον Ομαδικό Οραματισμό για την Ελλάδα (πραγματοποιείται κάθε τρίμηνο σε όλη την Ελλάδα, και περιλαμβάνει συντονισμένη εκπομπή θετικών σκεπτομορφών για την πνευματική και κοινωνική αναβάθμιση της χώρας μας), διοργανώνει σε μηνιαία βάση τις Εσωτερικές Διαδρομές, με υψηλού επιπέδου πνευματικές διδασκαλίες, θεραπευτικά δρώμενα και ενεργειακές/διαλογιστικές ασκήσεις.

· Πλήρη κείμενα των ομιλιών του κ. Στάμου Στίνη, που πάντα προηγούνται του Οραματισμού για την Ελλάδα, καθώς και άλλες πληροφορίες για τις δραστηριότητες του ΠΑ.ΔΙ.ΣΥ, μπορείτε να βρείτε στο blog esoterikesdiadromes.wordpress.com

Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2010

Kεντρική εκδήλωση της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων & Μικρασιατών Ν. Τρικάλων για την επέτειο Μνήμης της Μικρασιατικής Καταστραφής

Παρακολουθείστε ζωντανά στις 8:00 μ.μ. από το Trikala City την κεντρική εκδήλωση της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων & Μικρασιατών Ν. Τρικάλων για την επέτειο Μνήμης της Μικρασιατικής Καταστραφής με κεντρικό ομιλητή τον εκδότη & συγγραφέα Σάββα Καλεντερίδη.

Θέμα: Θράκη, Κωσταντινούπολη, Πόντος, Καππαδοκία, Μικρά Ασία. Φωτογραφικό οδοιπορικό στις ιστορικές εστίες του Ελληνισμού.

Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/09/blog-post_6835.html#ixzz0zbOj7SkS

Παρακολουθείστε ζωντανά

είναι πραγματικό το χρέος της Ελλάδας;

είναι πραγματικό το χρέος της Ελλάδας;
παρακαλω να δειτε ολα τα video


The Money Masters (Part 1 of 22) http://www.youtube.com/watch?v=lXb-LrVkuwMMoney As Debt (1 of 5) http://www.youtube.com/watch?v=vVkFb26u9g8Zeitgeist-Addendum -- Part 1 (with greek subtitles) http://www.youtube.com/watch?v=NPPAHCEGEtMHow to DISTROY a state:The lessons from the fall of the Byzantine Empire part1/9 http://www.youtube.com/watch?v=92CaTTJk7nQ

Ο ηθοποιός Σον Κόνερι απαγγέλει την Ιθάκη του Καβάφη με το χαρακτηριστικό παχύ Σκωτσέζικο σίγμα

Ο ηθοποιός Σον Κόνερι απαγγέλει την Ιθάκη του Καβάφη με το χαρακτηριστικό παχύ Σκωτσέζικο σίγμα

ΚΛΙΚ ΕΔΩ
http://www.youtube.com/watch?v=9puxoJ1f6YU&feature=player_embeddedO Sean Connery απαγγέλει την Ιθάκη του Καβάφη σε μουσική υπόκρουση Βαγγέλη Παπαθανασίου.
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΒΑΦΗΣ - ΙΘΑΚΗ (1911)

Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη,
να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος,
γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις.
Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,
τον θυμωμένο Ποσειδώνα μη φοβάσαι,
τέτοια στον δρόμο σου ποτέ σου δεν θα βρεις,
αν μεν' η σκέψις σου υψηλή, αν εκλεκτή
συγκίνησις το πνεύμα και το σώμα σου αγγίζει.
Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,
τον άγριο Ποσειδώνα δεν θα συναντήσεις,
αν δεν τους κουβανείς μες στην ψυχή σου,
αν η ψυχή σου δεν τους στήνει εμπρός σου.
Να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος.
Πολλά τα καλοκαιρινά πρωϊά να είναι
που με τι ευχαρίστησι, με τι χαρά
θα μπαίνεις σε λιμένας πρωτοειδωμένους,
να σταματήσεις σ' εμπορεία Φοινικικά,
και τες καλές πραγμάτειες ν' αποκτήσεις,
σεντέφια και κοράλλια, κεχριμπάρια κ' έβενους,
και ηδονικά μυρωδικά κάθε λογής,
όσο μπορείς πιο άφθονα ηδονικά μυρωδικά,
σε πόλεις Αιγυπτιακές πολλές να πας,
να μάθεις και να μάθεις απ' τους σπουδασμένους.
Πάντα στον νου σου νάχεις την Ιθάκη.
Το φθάσιμον εκεί ειν' ο προορισμός σου.
Αλλά μη βιάζεις το ταξείδι διόλου.
Καλλίτερα χρόνια πολλά να διαρκέσει
και γέρος πια ν' αράξεις στο νησί,
πλούσιος με όσα κέρδισες στο δρόμο,
μη προσδοκώντας πλούτη να σε δώσει η Ιθάκη.
Η Ιθάκη σ'έδωσε τ' ωραίο ταξείδι.
Χωρίς αυτήν δεν θάβγαινες στον δρόμο.
Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια.
Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δε σε γέλασε.
Έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα,
ήδη θα το κατάλαβες οι Ιθάκες τι σημαίνουν.

Άρθρο Βόμβα: Ποιος είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ο "Γιώργος" Α. Παπανδρέου; Το προφιλ ενός ψεύτη και προδότη Πρωθυπουργού.

Άρθρο Βόμβα: Ποιος είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ο "Γιώργος" Α. Παπανδρέου; Το προφιλ ενός ψεύτη και προδότη Πρωθυπουργού.


Πως ένας άχρηστος μετατρέπεται σε Πρωθυπουργός.
Καταγωγή
Ο μικρός Jeffrey γεννήθηκε στην Αμερική το στις 16 Ιουνίου 1952 στο Saint Paul της Μινεσότα των ΗΠΑ.
Κατάγεται από πατέρα Ελληνο-Πολωνό τονΑνδρέα Παπανδρέου-Mineiko (με εβραϊκή καταγωγή) και μάνα την Margaret Chant κάτοικο Αμερικής με παππού τον Douglas Chant και στέλεχος των Ιεχωβάδων στις ΗΠΑ και γιαγιά Εβραία.
Το όνομα του


Το πραγματικό πλήρες όνομα του είναι Jeffrey Mineiko - Papandreou αλλά για ενσυντομία των φωνάζουν ΓΑΠ ή GAP (αγγλιστί) (μιάς και έτσι έγραφε το όνομα του στα email που αντάλλαζε με την μητέρα του)


Σε ένα βιβλίο του Γιώργου Λακόπουλου "Του μιλάνε τα κύματα...Ο Ανδρέας Παπανδρέου πριν μπει στην πολιτικη", (εκδόσεις Καστανιώτη, που πρωτοκυκλοφόρησε τον Ιούνη του 2008,στις σελίδες 124-125) διαβάζουμε τα εξης :
-Το 1959, που είχε μετακομίσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο Γεώργιος Παπανδρέου φώναξε ένα πρωί τον ιερέα της ενορίας της Εκάλης και βαφτίστηκαν και τα τέσσερα αδέρφια ορθόδοξοι χριστιανοι. Ο Γιώργος, που μέχρι τότε τον φώναζαν Τζέφρι,πήρε και επισήμως το όνομα του παππού του, με ανάδοχο τον καθηγητή Γιώργο Λιανόπουλο - φίλο του Ανδρέα από την Αμερική και υφυπουργό του Καραμανλή στη Μεταπολίτευση.Τον μικρότερο,τον Ανδρέα,τον βάφτισε ο ίδιος ο Γεώργιος Παπανδρέου. Αυτή η τελετή κρατήθηκε σαν οικογενειακό μυστικό και από μια άποψη ήταν. Έγινε κυρίως για το χατίρι του Γέρου"


-Σημείωση
Ακριβής ημερομηνία και ενορία στην οποία βαφτίστηκε ο Jeffrey δεν υπάρχει..
Πολύς κόσμος αμφισβητει ότι έχει πράγματι βαφτιστεί , λόγω του ότι ό άλλος του παππους, ο Douglas Chant, ήταν στέλεχος των Ιεχωβάδων των ΗΠΑ, και επειδη διαδιδόταν παλιότερα μια άλλη διαφορετικη ιστοριούλα περι βαπτίσεώς του στις ΗΠΑ απο τον Αρχιεπίσκοπο Ιάκωβο , αλλα και διότι υπάρχει και η φήμη ότι στο Αμερικανικο Κολλέγιο είχε δηλώσει προτεστάντης, και επειδη ποτε άλλοτε δεν έχει δημοσιευτει κάτι για το γεγονος της βάπτισης, ούτε φωτογραφίες απ' αυτην.
-Σημείωση 2
Είχε δικαστικές διαμάχες με την Λιάνα Κανέλλη βουλευτή του ΚΚΕ για το ότι δεν χρησιμοποιεί το πραγματικό του όνομα...
Σπουδές
Σπούδασε κοινωνιολογία στο Amherst College στη Μασαχουσέτη (Massachusetts), ΗΠΑ, την περίοδο 1970-1975, πήρε μεταπτυχιακό δίπλωμα στην κοινωνιολογία της ανάπτυξης στο London School of Economics, Ηνωμένο Βασίλειο (1975-1977). Έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στη Στοκχόλμη και παρακολούθησε μεταπτυχιακά μαθήματα στο Κέντρο Διεθνών Σχέσεων στο αμερικανικό πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, οπου συμμαθητής του ήταν ο Αντώνης Σαμαράς πρώην αποστάτης της Νέας Δημοκρατίας και σήμερα Πρόεδρος της.
Θέσεις στην Ελληνική Πολιτική σκηνή
Βουλευτικές θητείες
Βουλευτής Αχαΐας (1981-1996)
Βουλευτής Α' Αθήνας (1996-2004)
Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης (Μάρτιος 2004-Σεπτ. 2007)
Βουλευτής Αχαΐας (Σεπτ. 2007 - Οκτ. 2009)
Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής (Οκτ. 2009 - Σήμερα)
Υπουργικές θητείες
Υφυπουργός Πολιτισμού (Ιούλιος 1985 - Φεβρουάριος 1987)
Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (1988 - 1989)
Υφυπουργός Εξωτερικών (Οκτώβριος 1993 - Ιούλιος 1994)
Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (Ιούλιος 1994 - Σεπτέμβριος 1996)
Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών (Σεπτέμβριος 1996 - Φεβρουάριος 1999)
Υπουργός Εξωτερικών (Φεβρουάριος 1999 - Φεβρουάριος 2004, Οκτώβριος 2009 - σήμερα)


Το χρονικό του ψέμματος και της προδοσίας
Ο Jeffrey Papandreou είναι μέλος και έχει συμμετάσχει παρα πολλές φορές στην ζωη του στις συνεδριάσεις της Λέσχης Bilderberg, ανα τον κόσμο.
Η τελευταία φορά που συμμετείχε ήταν στην Bilderberg που έγινε στο Καβούρι της Αττικής το 2009 πριν αναλάβει πρωθυπουργός οπου εκεί πήρε το χρήσμα για να πάρει το τιμόνι της Ελλάδας.
Σημείωση
Τα σχέδια της Bilderberg για την Ελλάδα είναι και το ΠΑΣΟΚ επιβάλει:
-Αφελληνισμός
-Καταστροφή της παιδείας(ήδη το κανει η Διαμαντοπουλου που είναι μέλος της Bilderberg)
-Καταστροφή και σβήσιμο της Ιστορίας
-Διάλυση πολιτισμού και γλώσσας
-Αχταρμοποίηση Ελληνικού Λαού με την βοήθεια Μεταναστών(λαθραίων και μη)
-Επιβολή ΔΝΤ
-Πώληση ορυκτού πλούτου σε ξένες εταιρίες
-Ιδιωτικοποίηση των πάντων
-Eπιβολή της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης
-Ηλεκτρονικές Ταυτότητες
-Διχωτόμηση και κατακερματισμός της Ελλάδας σε 9 περιφέρειες (Ανεξάρτητη Κρήτη,Δωδεκάνησα-Τουρκία, Θράκη-Τουρκικη Θράκη, Μακεδονία-Σκόπια, Ηπειρός-Αλβανία, Ανεξάρτητη Κέρκυρα, Πελλοπόνησος, Στερεά Ελλάδα, Κυκλάδες)
Ο Henry Kissiger (Ισόβιος Πρόεδρος της Bilderberg) και πρώην Υπ.Εξωτερικών των ΗΠΑ είχε αναφέρει σε ομιλία του στην Ουάσικτον, το 1974:
“Οι Έλληνες είναι αναρχικοί και δύσκολα κουμαντάρονται. Γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να χτυπήσουμε βαθιά μέσα στις πολιτισμικές τους ρίζες: έτσι ίσως καταφέρουμε να τους αναγκάσουμε να συμβιβαστούν. Εννοώ βέβαια να χτυπήσουμε την γλώσσα τους, την θρησκεία τους, τα πολιτισμικά και ιστορικά αποθέματα, έτσι ώστε να ουδετεροποιήσουμε την δυνατότητα τους να αναπτύσσονται, να διακρίνουν τους εαυτούς τους, ή να αποδεικνύουν ότι μπορούν να νικούν, έτσι ώστε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια στα στρατηγικώς απαραίτητα σχέδια μας στα Βαλκάνια, την Μεσόγειο, και την Μέση Ανατολή.”
Σημείωση
Το ΔΝΤ ήξεραν οτι αν μπει στην Ελλάδα αυτοι που κανουν κουμαντο ειναι το ΔΝΤ. Κυβέρνηση δεν έχουμε πλεον, ειναι πιόνια του ΔΝΤ.. Το ΔΝΤ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ, ΕΠΙΒΑΛΕΙ και η Κυβέρνηση πράτει χωρίς να πει τίποτα.
Όσοι ασχολούνται με την Νεα Τάξη Πραγμάτων ήξεραν πως ηταν η σειρά μας το 2010.
Προεκλογικές θέσεις:
Σε μια περιοδο που η Ελλάδα έχει αρχίσει να αχνοφαίνεται υπερχρεωμένη εμφανίζεται ο Jeffrey σε όλες τις προεκλογικές ομιλίες του λέγοντας πως λεφτά υπάρχουν... Έτσι με τα ψέματα κέρδισε την εμπιστοσύνη του κόσμου ωστε να τον ψηφίσει απέναντι σε μια Ν.Δ. μπαχαλαμένη..
1)Τον Οκτώβριο του 2009 αναμβάνει πρωθυπουργός της Ελλάδας και εδώ αρχίζει η προδοσία της Ελλάδας και η επιβολή των ορέξεων των τραπεζιτών ΔΝΤ,ΕΚΤ κλπ λέγοντας “Λεφτα υπάρχουν”


2)Έλεγε το ασφαλιστικό είναι άδικο και κατέβαινε στις πορείες μαζί με τους απεργούς

Μετεκλογικές θέσεις και πράξ1) Του έγινε πρόταση για δανεισμό από Αμερικάνικη εταιρία (Hayman Private Equity LLC στην Βοστόνη) μία στις 11 Ιανουαρίου επιστολή δηλώσεως προθέσεως, και μετά στις 8 Φεβρουαρίου τις οποίες δεν δέχτηκε.....αρα δεν μπορεί να λέει πως δεν υπήρχαν καθόλου λεφτά....(κρατάμε επιφυλάξεις για τους προσφερθέντες όρους... κανείς δε σου χαρίζει τίποτε, και τα Private Equities είναι σκληρά αρπαχτικά συνήθως).


2) Την επομένη των εκλογών, εντελώς συμπτωματικά, η ΤτΕ(με την βοήθεια του Προβόπουλου που είναι μέλος της bilderberg) αλλάζει τον κανονισμό και διευκολύνει την ανοικτή πώληση ελληνικών ομολόγων, δλδ διευκολύνει την άνοδο των επιτοκίων (υπόθεση Τ+10)(περισσότερα στις παραπομπές).


3) Τον Ιανουάριο του 2010 άρχισε να λέει και αυτός και ο Γιώργος Παπακωσταντινου πως λεφτά υπήρχαν και πως δεν υπάρχει περίπτωση να πάμε στο ΔΝΤ.(περισσότερα στις παραπομπές)


4) Τον Απρίλιο του 2010 απο το Καστελόριζο ανακοινώνει την προσφυγή της Ελλάδας στο μηχανισμό στηριξης... ΔΝΤ κλπ


5) Συνεχίζει να κανει τα στραβά μάτια για το Αιγαίο και κλείνει συμφωνίες, με Τούρκους και Αμερικάνους ,κάτω απο το τραπέζι(στις παραπομπές περισσότερα).


6) Κατήργησε τον τίτλο Εθνικής από το Υπουργείο Παιδείας και απο άλλα Υπουργεία.


7) Κατήργησε το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.


8) Συνομιλεί με τα σκόπια με βάση το όνομα “Μακεδονία” και το υπόλοιπο κομμάτι βλέπουμε.


9) Ο ελληνικός λαός εχει αρχισει να πεινάει και λέει στους υπουργούς του: “Κάντε διακοπές άφοβα”.


10) Κάνει τα στραβά μάτια για την Θράκη τώρα που είναι σοβαρή η κατάσταση.


11) Τον Ιούλιο του 2010 είναι ο πρώτος “Έλληνας” πρωθυπουργός που επισκέπτεται το Ισραήλ και καταθέτει στεφάνι για το ολοκαύτωμα των Εβραίων.(στις παραπομπές περισσότερα).


12) Τον Ιούλιο του 2010 συζητάει για πώληση Κρατικών τραπεζών μετά απο πρόταση του ιδρυτικού μέλους του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Σάλλα.


13) Αφαιρεί τον πίνακα από το πρωθυπουργικό γραφείο η Ελλάς Ευγνωμονούσα (πριν την επίσκεψη Ερντογαν)(περισσότερα στις παραπομπές).


14) Τον Ιούλιο του 2010 κανει πολιτική επίταξη και επιστράτευση απεργών(ιδιοκτητών και οδηγών φορτηγών) γιατι αντιδρούσαν στο άνοιγμα του επαγγέλματος τους.Σημείωση
Ο συνταγματολόγος Βενιζέλος(τρομάρα του) το 2007 λέει πως μια πολιτική επιστράτευση και επίταξη λόγο απεργίας αδιανόητη, λέγοντας:
“Είναι επίσης αδιανόητο, μετά από όσα έχουν συμβεί, να μην υπάρχει ρητή μνεία της τροπολογίας αυτής στο φαινόμενο της απεργίας. Και στη δική μας πρόταση, όπως και στην πρόταση του Συνασπισμού, προβλεπόταν ρητά ότι η απεργιακή κινητοποίηση από μόνη της δεν συνιστά λόγο επιβολής κατάστασης έκτακτης ανάγκης, πολιτικής κινητοποίησης και άρα δεν μπορεί να οδηγήσει σε πολιτική επιστράτευση, παρά μόνο εάν συντρέχουν οι αυστηρά οριοθετημένες προϋποθέσεις του άρθρου 22 παράγραφος 4.Είτε σε περίπτωση πολέμου ή γενικής επιστράτευσης είτε όταν υπάρχουν αμυντικές ανάγκες είτε όταν υπάρχουν αμιγώς πολιτικές ανάγκες, δηλαδή ανάγκες αστικής κινητοποίησης, σε περίπτωση θεομηνίας ή ισοδύναμης ανθρωπογενούς καταστροφής και σε περίπτωση προβλήματος δημόσιας υγείας που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τα συνήθη μέτρα.”
Συμπέρασμα...
Μετά τον Εφιάλτη στις Θερμοπύλες δεν έχει ξαναεμφανιστεί τέτοιος προδότης στον Ελλαδικό χώρο....
Μας κυβερνάει ένας άχρηστος (όπως έλεγε ο Πάγκαλος) προδότης πολιτικός, που ανέβηκε στα στρώματα της πολιτικής με την βοήθεια της μασωνίας, των εβραίων και της bilderberg, ώστε να στεφθεί πρωθυπουργός της Ελλάδας και να την πουλήσει σε αυτά τα κέντρα διακυβέρνησης του πλανήτη. Είναι δημόσιος κίνδυνος, διέπραξε ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ με την υπογραφή του μνημονίου ξεκινώντας το έργο της καταστροφής της πολύπαθης Ελλάδας, ξέροντας απο την πρώτη στιγμή που πήγε στο Καβούρι το 2009 οτι ήταν σειρά του στην πολιτική. Ενας άχρηστος, τελιωμενος, ξεφτιλισμένος, πολιτικός που μπορεί να έχει Ελληνική καταγωγή, αλλά δεν νιώθει Έλληνας(όπως λεει και ο αδερφός του Νίκος), αδιαφορόντας φυσικα για ότι συμβαίνει που ξέρει πολυ καλα τι συμβαίνει και προσπαθει με λόγια και πράξεις με την βοήθεια των ΠΑΣΟΚΟΚΑΝΑΛΩΝ να κοροϊδέψει τους Έλληνες κατι που θα αρχισει σιγα σιγα να βλέπει οτι δεν καταφέρει..


Επομένως αν συμφωνείτε μαζί μουΟ JEFFREY GIORGOS MINEIKO PAPANDREOU CHANT
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΛΑΚΙΣΤΕΙ, ΝΑ ΤΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ Η ΟΜΙΛΙΑ, ΝΑ ΕΞΟΡΙΣΤΕΙ, ΝΑ ΔΗΜΕΥΘΕΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΚΡΕΜΑΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ
Και αυτός και όσοι υπέργαψαν το μνημόνιο...

Το πρώην "ΠΑ.ΣΟ.Κ" πλέον αποτελείται από:
A)Yπουργούς και γενικούς γραμματείς χωρίς πτυχία
Β)Εβραίους
Γ)Μέλη της Λέσχης Bilderberg
Δ)Μασώνους
Τα ονόματα τους;
Δημήτρης Δρούτσας, Παύλος Γερουλάνος, Άννα Διαμαντοπούλου, Θάλεια Δραγώνα, Μαρία Δαμανάκη, Γιώργος Παπανδρέου, Γιώργος Παπακωσταντίνου, Ευάγγελος Βενιζέλος (πραγματικό όνομα Τούρκογλου), Μιχάλης Χρυσοχοίδης(πραγματικό όνομα Κοεμζόγλου), Αλεβιζάτος, Άλεξ Ρόντος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Γρηγόρης Βαλλιανάτος, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, Τρεπεκλής(περισσότερα στις παραπομπές)
Παραπομπές


Βίντεο
Ο Jeffrey λέει λεφτά υπάρχουν προεκλογικά και μετά τις εκλογές λεφτά υπήρχαν
Προσφυγή στο ΔΝΤ γιατι λεφτά δεν υπάρχουν γιατι τα εφαγε η μαρμαγκα
Η λύση του ΔΝΤ ήταν για το ΠΑΣΟΚ πριν ανεβει στην κυβέρνηση και δεν υπάρχει περιπτωση να παμε στο ΔΝΤ λεει ο Παπανδρέου
Τα αίτια της παγκόσμιας κατάρρευσης σε 3 λεπτά (Vi...
Ο Χρυσοχοίδης λέγεται Κοεμζόγλου
Ο Βενιζέλος δεν θελει να δώσει όχημα στην εκκλησία για μεταφορά εικόνας
Ο Jeffrey Papandreou θέλει παγκόσμια διακυβέρνηση
Τον Jeffrey Papandreou ενοχλούνε οι καμπάνες
Κείμενο


Ιδού ο εβραιομασόνος σύμβουλος του Γ.Παπανδρέου, μαζί του στον Πόρο

Γιώργος Σεφερτζής – Νίκος “αδελφόθεος” Παπανδρέου, Aστακός, χρηματιστήριο, Siemens, Άραβες και Καλούσης. Φάτε παιδιά, τσάμπα είναι!

Ο Παπανδρέου στο Ισραήλ

Νικος Παπανδρέου :Είμαστε μεταμφιεσμένοι Έλληνες με Αμερικάνικη καρδιά

Κλείδωσαν τα πετρέλαια του αιγαίου σε αμερικάνικες εταιρίες

Τα είπαν Παπανδρέου - Σιμόν Πέρες

Μέχρι και ο ΓΑΠ κατηγορούσε τον πατέρα του και του ζητούσε να παραιτηθεί

Oι φίλοι του Jeffrey Mineiko Chant

Ο «ΓΑΠ Εξωτερικού» καλεί τον λαό εναντιον του «ΓΑΠ Εσωτερικού»!!!

Εβγαλε τον πίνακα η Ελλάς Ευγνωμονούσα από το Πρωθυπουργικό γραφείο

Το κόλπο της οικογένειας Παπανδρέου και τα 2.5Δ

Wikipedia George Papandreou

Jeffrey Papandreou το πραγματικό όνομα που φρόντισαν να διαγράψουν προετοιμάζοντας τον για "εθνοσωτήρα"


anti-ntp

ΕΚΤΑΚΤΟ BOB CHAPMAN πραξικόπημα απο τον λαό ενάντια στον Παπανδρέου, τέλος του μήνα

ΕΚΤΑΚΤΟ BOB CHAPMAN πραξικόπημα απο τον λαό ενάντια στον Παπανδρέου, τέλος του μήνα

http://www.youtube.com/watch?v=jRWSzuzW0Qk&feature=player_embedded

Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2010

Καραγκιόζης ο... αντισημίτης

Καραγκιόζης ο... αντισημίτης
.Το ΚΙΣ απαγόρευσε τηλεοπτική διαφήμιση

Απίστευτο και όμως αληθινό. Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο της χώρας μας ζήτησε και πέτυχε να απαγορευθεί τηλεοπτική διαφήμιση του γνωστού πολυκαταστήματος παιδικών παιχνιδιών Jumbo. Ο λόγος; Στο σποτάκι χρησιμοποιείτο ο πασίγνωστος καραγκιόζης (αυτός που κατοχυρώθη στην Τουρκία) και μαζί του η γνωστή φιγούρα του εβραίου. Σκοπός του σποτ ήταν να καταδείξει πως σε περίοδο ακρίβειας και κερδοσκοπίας το πολυκατάστημα μπορεί και κρατά τις τιμές των προϊόντων του χαμηλά. Τι ήθελαν όμως οι διαφημιστές να χρησιμοποιήσουν τον εβραίο; Δεν ξέρουν ότι καραδοκεί και στην χώρα μας πλέον η πνευματική δικτατορία του παγκόσμιου αδερφού; Έτσι λοιπόν το αγρυπνών ΚΙΣ εξέδωσε αμέσως την ακόλουθη ανακοίνωση για να καταπνίξει τον υφέρποντα αντισημιτισμό που ελλοχεύει στα παιδικά παιχνίδια. Διαβάστε και γελάστε ή κλάψτε για την κατάντια κάποιων ανθρώπων:
«Ως διαμαρτυρία σε αντι-εβραϊκή τηλεοπτική διαφήμιση της εταιρείας καταστημάτων JUMBO, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος απέστειλε προς τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας κ. Ευάγγελο - Απόστολο Βακάκη, την παρακάτω επιστολή: «Σε διαφημιστικό σποτ της Εταιρείας σας στην τηλεόραση χρησιμοποιείτε κατά τρόπο ανάρμοστο τη φιγούρα του Εβραίου από το θέατρο Σκιών, προσδίδοντας μάλιστα σ΄ αυτόν την ιδιότητα του τοκογλύφου.
Επειδή το εν λόγω σποτ περιέχει μηνύματα άκρως ρατσιστικά και δυσφημιστικά ζητούμε όπως αποσυρθεί ΑΜΕΣΩΣ ώστε να σταματήσει η επιχειρούμενη προκλητικότητα η οποία δεν έχει καμία σχέση με την καθεαυτή εμπορική σας δραστηριότητα».
Όπως φυσικά αναμενόταν, η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση που ζητούσε συγγνώμη και βέβαια δήλωνε πως θα αποσύρει το επίμαχο σποτ, όπως και έγινε. Θα μπορούσε βέβαια απλά να τους παραπέμψει στο «Σπαθάρειο Μουσείο» όπου υπάρχει η παρακάτω περιγραφή: «Ο Εβραίος: Το όνομά του είναι Σολομών ή Σολωμός, όπως τον αποκαλεί ο Καραγκιόζης. Είναι χαρακτήρας εμπόρου της πόλης και συγκεκριμένα της Θεσσαλονίκης, αρκετά πλούσιος, πολύ τσιγκούνης, πονηρός και δειλός. Σαν φιγούρα είναι πολύ ευχάριστη γιατί είναι δεμένος σε δυο μεριές και όταν χορεύει κουνιέται η μέση και το κεφάλι του σαν να είναι "ξεβιδωμένος", με αποτέλεσμα να γελάνε οι θεατές».
Στην Ελλάδα λοιπόν της κρίσης απαγορεύεται κανείς να θεωρεί πως οι Εβραίοι σχετίζονται με το κερδοσκοπικό κεφάλαιο. Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς; Το θράσος κάποιων να απειλούν μια εταιρεία που πουλά παιχνίδια ή το φόβο αυτής της εταιρείας ώστε να υποχωρεί στις πιέσεις των ταυτιζόμενων με την φιγούρα του τσιγκούνη;

ΥΓ: Πληροφορίες που αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο γεγονός εντάσσεται στα πλαίσια της τουρκοισραηλινής κόντρας, μιας και ο καραγκιόζης είναι πλέον πατενταρισμένος τούρκος, κρίνονται ως ανακριβείς. Ίσως απλά οι Ισραηλίτες να ζήλεψαν και να θέλουν να ταυτιστούν και αυτοί με τον καραγκιόζη.

Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2010

Οδηγίες χειρισμού και τρικ εξαπάτησης

Οδηγίες χειρισμού και τρικ εξαπάτησης
Συγγραφέας: Herrk
Φύλλο 66
Ένα από τα θετικά των φιλελεύθερων ολιγαρχικών καθεστώτων είναι η σχετική διαφάνεια. Έτσι, σε έκθεση του ΟΟΣΑ που διατίθεται ελεύθερα στο Διαδίκτυο, διαβάζουμε συστάσεις προς κυβερνήσεις που θέλουν να διαλύσουν το κοινωνικό κράτος χωρίς να εμποδιστούν από επικίνδυνες λαϊκές αντιδράσεις.
Ο αναγνώστης ίσως εκπλαγεί, όπως και εμείς, από το πόσο πιστά η ελληνική κυβέρνηση εφαρμόζει τις συστάσεις αυτές. Παραθέτουμε τα κυριότερα σημεία:
Το κύριο μέλημα μίας κυβέρνησης (είτε αντιπροσωπευτικού-δημοκρατικού είτε αυταρχικού τύπου) που θέλει να πλήξει οικονομικά τις κατώτερες και μεσαίες τάξεις είναι να επιλέξει τα μέτρα εκείνα που πλήττουν περισσότερο, με το μικρότερο δυνατό πολιτικό κόστος: οι ταραχές πρέπει να αποφεύγονται, «διότι η καταστολή τους κοστίζει (μεγαλύτερη εξάρτηση της κυβέρνησης από τον στρατό, κακή εικόνα στο εξωτερικό)». Επιπλέον, «τα αυταρχικά καθεστώτα είναι πιο εύθραυστα», άρα μπορούν να ανατραπούν ευκολότερα και συνεπώς τα μέτρα του ΔΝΤ κινδυνεύουν να μην εφαρμοστούν. Βέβαια, καλού κακού, συνιστάται να εξαιρούνται οι δυνάμεις καταστολής από τις περικοπές στον δημόσιο τομέα. Και όπως υπενθυμίζει η έκθεση: «Υπό στρατιωτικό καθεστώς οι ταραχές είναι πολύ λιγότερες».
Η κυβέρνηση συνεπώς είναι προτιμότερο να προσφεύγει σε δημοκρατικά μέσα: προπαγάνδα («επικοινωνία», «επικοινωνιακή στρατηγική») και συμμαχίες με κοινωνικές τάξεις ή επαγγελματικές κατηγορίες.
Όσον αφορά την προπαγάνδα: «Μια κυβέρνηση έχει μία περίοδο χάριτος 4-6 μηνών κατά την οποία η κοινή γνώμη την υποστηρίζει και κατά την οποία μπορεί να ρίξει την ευθύνη για τα μέτρα που θα λάβει στους προκατόχους της. Μετά την περίοδο αυτή, η κυβέρνηση θεωρείται ως ο κύριος υπεύθυνος της κατάστασης. Πρέπει λοιπόν εξαρχής να υπογραμμίσει −υπερβάλλοντας αν χρειαστεί− τις ευθύνες των προκατόχων της και τον ρόλο δυσμενών εξωτερικών παραγόντων. Στη συνέχεια, αφού εφαρμόσει το πρόγραμμα σταθεροποίησης, ο λόγος της μπορεί να είναι πιο αισιόδοξος».
Σημειωτέον ότι, «εάν μία κυβέρνηση αναλάβει δεσμεύσεις έναντι του ΔΝΤ, κάτι τέτοιο μπορεί να λειτουργήσει υπέρ της, εφόσον τότε θα δύναται να απαντήσει στην αντιπολίτευση ότι η συμφωνία με το ΔΝΤ τη δεσμεύει και δεν γίνεται αλλιώς» (ελληνιστί: μονόδρομος).
Συνιστάται επίσης «να συμμετέχουν πολλοί ειδικευμένοι οικονομολόγοι στις δημόσιες συζητήσεις για την οικονομική πολιτική ώστε να διαμορφώνεται ευνοϊκό κλίμα».
Κάτι που βοηθά πολύ είναι οι θεαματικές κινήσεις: κυνήγι φοροφυγάδων, κερδοσκόπων… «Οι κινήσεις αυτές», σημειώνει η έκθεση, «ίσως είναι περισσότερο θεαματικές παρά αποτελεσματικές, ωστόσο το μόνο που μετράει είναι (να βελτιωθεί) η εικόνα της κυβέρνησης».
Το ιλαρότερο παράδειγμα προπαγάνδας έρχεται από το Μαρόκο του 1985, όπου εν μέσω μέτρων σταθεροποίησης ο βασιλιάς έριξε το σύνθημα «ναι στα μέτρα λιτότητας, όχι στη φτώχεια», που περιέργως καθησύχασε τον κόσμο.
Εξίσου απαραίτητη είναι όμως και η οικοδόμηση συμμαχιών και η λήψη μέτρων σταδιακά. Διότι «όσο περισσότερο υπάρχουν οργανωμένες ομάδες συμφερόντων, τόσο πιο στενά είναι τα περιθώρια κυβερνητικών ελιγμών». Η κυβέρνηση οφείλει να στρέψει τους αγρότες κατά των δημοσίων υπαλλήλων, τον υπόλοιπο κόσμο κατά των «συντεχνιών» κοκ. Εν γένει θα πρέπει σε κάθε δέσμη μέτρων που λαμβάνει «να στηρίζεται σε συμμαχία των νικητών κατά των χαμένων» μέχρι την επόμενη δέσμη μέτρων όπου οι συμμαχίες αλλάζουν.
Ειδικά για τις ΔΕΚΟ, ο συντάκτης θεωρεί τους υπαλλήλους τους ως τον κύριο αντίπαλο της κυβέρνησης που μπορεί να καταπολεμηθεί με πολλούς τρόπους: επιμόρφωση πρόσθετου προσωπικού (ώστε να μειωθεί ο αντίκτυπος απεργιών), ιδιωτικοποίηση, κατάτμηση της ΔΕΚΟ σε ανταγωνιστικές επιχειρήσεις…
Ενδεικτικές και πολύ συγκριμένες είναι οι συστάσεις για το πώς θα περικοπούν εκπαιδευτικές δαπάνες: «Όταν μειώνουμε τις δαπάνες πρέπει να προσέχουμε να μη μειώσουμε και την ποσότητα της παρεχόμενης υπηρεσίας –έστω και αν η ποιότητα πέσει. Π.χ. μπορούμε να μειώσουμε τις πιστώσεις για τα σχολεία ή τα πανεπιστήμια. θα ήταν όμως επικίνδυνο να μειώσουμε τον αριθμό των μαθητών και των φοιτητών. Οι οικογένειες θα αντιδράσουν βίαια αν τους στερήσουμε το δικαίωμα να γράψουν το παιδί τους στο σχολείο. Δεν θα αντιδράσουν όμως σε μία σταδιακή επιδείνωση του επιπέδου της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Σιγά σιγά το σχολείο μπορεί να ζητήσει από τους γονείς να χρηματοδοτήσουν οι ίδιοι μία σχολική δραστηριότητα ή και να την καταργήσει. Αυτό δεν πρέπει να γίνει όμως συγχρόνως και στο διπλανό σχολείο, αν θέλουμε να αποφύγουμε τη γενικευμένη δυσαρέσκεια του πληθυσμού».
Τέλος ας δούμε πώς απαντά η έκθεση σε δύο ερωτήματα που τίθενται συχνά. Το πρώτο είναι εάν οι απεργίες είναι επικίνδυνες για το καθεστώς. Σύμφωνα με την εμπειρία από χώρες όπου εφαρμόστηκαν μέτρα ΔΝΤ, οι απεργίες δεν είναι επικίνδυνες καθ’ εαυτές, σε αντίθεση με τις διαδηλώσεις. «Οι απεργίες δεν αμφισβητούν το καθεστώς, κάτι που εξηγεί και την έλλειψη στατιστικής συσχέτισης απεργιών και καταστολής». Οι απεργίες γίνονται επικίνδυνες όταν αφήνουν ελεύθερο χρόνο για άλλες πολιτικές δραστηριότητες («οι απεργίες των εκπαιδευτικών δεν ενοχλούν την κυβέρνηση, είναι όμως επικίνδυνες διότι οι μαθητές έχουν χρόνο να διαδηλώσουν») και όταν πρόκειται για γενικές απεργίες.
Το δεύτερο ερώτημα είναι εάν η επαναστατικότητα ενός πληθυσμού σχετίζεται με το επίπεδο ανάπτυξης. (Όσοι θέτουμε το ερώτημα αυτό υπονοούμε ότι ο καταναλωτισμός έχει αποκοιμίσει τους Έλληνες, στερώντας τους τη δυνατότητα υγιούς αντίδρασης). Η απάντηση της έκθεσης είναι ότι δεν σχετίζεται. Άλλο ένα άλλοθι λιγότερο λοιπόν.

ΣΥΝΓΧΡΟΝΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΑΓΙΩΝ & ΓΕΡΟΝΤΩΝ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

ΣΥΝΓΧΡΟΝΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΑΓΙΩΝ & ΓΕΡΟΝΤΩΝ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

Προφητείες της Baba vanga

http://lighthead.wordpress.com/2008/09/30/baba-vanga-predictions-2010-5079/

http://www.alamongordo.com/baba_vanga_prophecies.html

http://www.zunescene.mobi/forums/index.php?topic=43465.0

Δες για 11/9 κ Kursk τι ειχε πει η Baba vanga απο το 1980

Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΑ ΕΒΡΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ-HEBREW IS GREEK

ΤΑ ΕΒΡΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ-HEBREW IS GREEK
Συγραφέας: HOSEPH YAHUDA


-Έτος έκδοσης: 1982

-Εκδόσεις: BECKET PUBLICATIONS

-Σελίδες: 686

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΠΑΝΙΟ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΕΒΡΑΙΚΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ. ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΞΕΝΟΥ ΕΚΔΟΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

http://www.youtube.com/watch?v=1Rip_R7T1CU


Ο θάνατος ενός συγγραφέα και το δυσεύρετο βιβλίο του

http://antipliroforisi.blogspot.com/2009/06/blog-post_3874.html

Πηγή: http://ellinikibibliothiki.blogspot.com/2009/12/hebrew-is-greek_09.html
Βαθμολογήθηκε με 5.0 από 1 άτομο [?]

Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚΙΣΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΗ (με λαθρομετανάστες) Δ.Ν.Τ.ΗΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚΙΣΤΑΝ
ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΗ (με λαθρομετανάστες) Δ.Ν.Τ.Η ΔΥΝΑΤΗ

Για τους μη γνώστες ΓΑΠ ή Τζέφρη ή Γιωργάκης είναι το ένα και το αυτό πρόσωπο...


Φίλοι αναγνώστες είστε η δύναμή μας και περιμένουμε και άλλο υλικό από εσάς.
Στους ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΥΣ, συνθήματα και δράσεις αναλόγου ύφους και ακομμάτιστες θα αναρτώνται και θα προβάλλονται.
Πρέπει οι Έλληνες να γνωρίσουν την ύπαρξη τέτοιων προσπαθειών.

Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ: ΤΟ ΕΧΘΡΙΚΟ ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ

ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ: ΤΟ ΕΧΘΡΙΚΟ ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ: "ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ ΑΓΩΝ του Αναστασίου Στάμου Μέλους της Πατριωτικής Αυτόνομης Κινήσεως Εκπαιδευτικών και του Δ.Σ. της Επιτροπής Ενημερώσεως ..."

O κ. Τσόκλης με το εγκώμιο του υπέρ του βιασμού.

Δεν είναι αναρχικές οι σκέψεις σας κ. Τσόκλη.
Ανήθικες είναι.
Μετά την απόλυτη εξαφάνιση των πνευματικών ταγών αυτού του τόπου για όσα συμβαίνουν σ' αυτή την χώρα, εμφανίστηκε ο κ. Τσόκλης με το εγκώμιο του υπέρ του βιασμού.
Σας ευχόμαστε να μη το υποστείτε ποτέ, κύριε Τσόκλη, ούτε εσείς, ούτε κάποιος από την οικογένειά σας ...

--------------------------------------------------------------------------------

epirus.ellas
Τι λέει ο άνθρωπος; Δέστε τον! Εσείς εκεί στην ΕΡΤ... τι είναι αυτά που "ανεβάζετε"; Υπάλληλοί μας είστε και πρέπει να ΑΠΟΛΥΘΕΙΤΕ!
Mα τι λέει ο άνθρωπος; Κύριε μου είστε για δέσιμο. Θα πρέπει να σας απαγορεύσουν να μιλάτε, ή μάλλον καλύτερα θα πρέπει να σας "μαντρώσουν", ώστε να μιλάτε μόνος σας.
Δείτε το βίντεο στο τέλος και ... φρίξτε:


ΝΤΡΟΠΗ να φιλοξενούνται τέτοιες απόψεις "ψευτο-μοντέρνων

κουλτουριάρηδων στοχαστών" στην ΕΡΤ.
Με αφορμή τη σύλληψη του 38χρονου στην Κέρκυρα, που κατηγορείται για τους βιασμούς τεσσάρων γυναικών, γεγονός που έχει σοκάρει αλλά και προκαλέσει την κοινή γνώμη, φέρνουμε στην επιφάνεια μια εκπομπή που προβλήθηκε πριν από δέκα μόλις μέρες και μάλιστα στην Κρατική Τηλεόραση.
«Δεν καταλαβαίνω γιατί ο βιαστής είναι πιο κακός από την κοπέλα που προκαλεί. Τη βία τη ζητά η ίδια. Θέλει να τη βιάσουν. Γιατί να κλείνουν στη φυλακή τον βιαστή κι όχι την κοπέλα; Αφού η φύση τον σπρώχνει να "επιτεθεί". Δεν είναι ωραίο πράγμα η επίθεση;».
Αυτές είναι μερικές μόνο από τις...
απόψεις περί βιασμού του Κώστα Τσόκλη που κακώς πρόβαλε σε επανάληψη στις 15 Αυγούστου, η Κρατική τηλεόραση στο αφιέρωμα που του έκανε με τίτλο «Ο Τσόκλης στην Ιταλία».
Αν αυτά τα λόγια είχε εκστομίσει στην τηλεόραση κάποιος... άνευ κουλτούρας, θα τον σταύρωναν.
Στην περίπτωση του κ. Τσόκλη, ωστόσο, ο μανδύας της κουλτούρας φαίνεται ότι μπορεί να δικαιολογήσει την όποια αντίληψη περί βιασμού, όσο χυδαία ειπωμένη κι αν είναι αυτή.
Για μια φορά ακόμη υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ο βιασμός που βιώνει όμως η γυναίκα έχει μόνο ένα και καμία κουλτούρα ή επίφαση αυτής δεν μπορεί να τον αλλάξει.

ΠΗΓΗ: http://hamomilaki.blogspot.com/2010/08/costas-tsoclis-about-rape.html

Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου 2010

''ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΣ ΓΙΑ Δ.Ν.Τ & ΤΟΥΡΚΟΥΣ''

HeLLeNiCReVeNgE: Οι οπαδοί του "Giorgo, poli oreo" διορίζονται και ...

HeLLeNiCReVeNgE: Οι οπαδοί του "Giorgo, poli oreo" διορίζονται και ...

Ποιος είπε ότι το ΟΚ, δεν είναι ελληνικό;

Ποιος είπε ότι το ΟΚ, δεν είναι ελληνικό;

Το ακρώνυμο ' Ο.Κ.'

χρησιμοποιείται παγκοσμίως από δισεκατομμύρια ανθρώπους όλων των εθνικοτήτων, πολιτισμών και ηλικιών, όταν θέλουν να δηλώσουν συμφωνία ή να εκφράσουν πως όλα πάνε καλά. Από ποια γλώσσα άραγε 'δανείστηκε' ολόκληρος ο πλανήτης το 'Ο.Κ'?...

....
Πότε ακούστηκε για πρώτη φορά και γιατί? Ποιος είναι ο άνθρωπος που χρησιμοποίησε πρώτος από όλους τα δύο αυτά γράμματα μαζί και που αν είχε σκεφτεί να κατοχυρώσει 'πνευματικά δικαιώματα χρήσης' θα ήταν σήμερα ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο?

Είναι ελληνικό το ΟΚ;
Τα τελευταία χρόνια μέσα από το ίντερνετ κυκλοφορεί μεταξύ σοβαρού και αστείου η άποψη οτι το 'Ο.Κ' - η πιο αναγνωρίσιμη φράση σε ολόκληρο τον κόσμο - προέρχεται από την ελληνική γλώσσα και σημαίνει 'Ολα Καλά'.

Πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν φανατικά την θεωρία αυτή αλλά ακόμη περισότεροι εκείνοι που γελούν ειρωνικά. Πριν απορρίψουμε ή υιοθετήσουμε την άποψη περί 'ελληνικότητας' του 'Ο.Κ' ελάτε να μάθουμε πώς ξεκινησε η ιστορία αυτή. Γιατί παρά την βεβαιότητα κάποιων ότι πρόκειται για μια 'ανυπόστατη φημη' που ξεκίνησε από 'ελληναράδες' που θεωρούν ότι τα πάντα έχουν ελληνικές ρίζες, η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική.

ΟΚ=Όλα Καλά
Η άποψη ότι το 'Ο.Κ' προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων 'Όλα Καλά' δεν είναι καθόλου σύγχρονη όπως θέλουν να υποστηρίζουν οι άγγλοι που έχουν 'καπαρώσει' για λογαριασμό τους την πατρότητα του 'Ο.Κ'.
Την θεωρία αυτή την συναντάμε πρώτη φορά το 1913 από τον αυστραλό εκδότη John Alfred Huyers. Την χρονιά εκείνη ο Huyers εκδίδει το βιβλίο του ελληνοαμερικανού καλλιτέχνη και συγγραφέα George Demetrios με τίτλο 'When I was a boy in Greece'.

Σε αυτό αναφέρεται οτι οι ναύτες των ελληνικών πλοίων που ταξίδευαν από το ένα άκρο του πλανήτη στο άλλο, χρησιμοποιούσαν διαρκώς την φράση 'Ο.Κ' εννοώντας 'Όλα Καλά'. Επειδή οι περισσότεροι ήταν αγράμματοι και φυσικά δεν γνώριζαν καμμία ξένη γλώσσα, είχαν καθιερώσει αυτόν τον τρόπο για να συνενοούνται στα διάφορα λιμάνια που έδεναν και να δίνουν το μήνυμα πως όλα είναι εντάξει.

Ο Huyers διατύπωσε την άποψη ότι κάπως έτσι το 'ΟΚ' ξεκίνησε από τους έλληνες ναυτικούς και στη συνέχεια το υιοθέτησαν οι έλληνες μετανάστες που δούλευαν στην Αμερική - τόσο στα λιμάνια όσο και στην κατασκευή του αμερικανικού σιδηροδρόμου.
Αυτοι ήταν που το προσάρμοσαν στην προφορά της αμερικανικής γλώσσας καθιερώνοντας το ως 'Okay'.

Σταδιακά οι έλληνες εργάτες άρχισαν να γράφουν το 'ΟΚ' πάνω στα κιβώτια που ήταν έτοιμα για φόρτωση και τα οποια ταξίδευαν σε ολόκληρο τον πλανήτη. Με αυτόν τον τρόπο έφτασε σε κάθε γωνια της γης με την σημερινή του σημασία δηλ. 'όλα είναι καλά'. Αν και ο ισχυρισμός αυτός δεν αποδεικνύεται, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι ακούγεται πολύ πειστικός αν σκεφτεί κανείς ότι οι έλληνες μέσω της ναυτιλίας κατάφεραν να διαδώσουν ιδέες απείρως σπουδαιότερες από μια μικρή και ασήμαντη φράση όπως το 'Ο.Κ'...
"

http://ktikio.blogspot.com

Δεν μας έφταναν όλα τα άλλα στη Π.Α. (Τούρκοι, ΔΝΤ, κυβέρνηση) τώρα έχουμε και ανόητους με λέηζερ

Δεν μας έφταναν όλα τα άλλα στη Π.Α. (Τούρκοι, ΔΝΤ, κυβέρνηση) τώρα έχουμε και ανόητους με λέηζερ

Εναν νέο εχθρό έχει να αντιμετωπίσει η Πολεμική Αεροπορία εσχάτως: Τους ανόητους, κατά κανόνα πιτσιρικάδες με στυλό-λέηζερ, οι οποίοι μετά τα ποδοσφαιρικά γήπεδα εμφανίστηκαν περιμετρικά των διαδρόμων αποπροσγείωσης στος Πτέρυγες Μάχης της Π.Α. και παίζουν με την ζωή των πιλότων και την εθνική άμυνα, αφού τυχόν απώλεια πιλότων κα αεροσκαφών οδηγεί σε αυτό το αποτέλεσμα: Μόλις πριν λίγες ημέρες στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας ένας χειριστής μεταγωγικού C-130, ύστερα από επίθεση, έχασε προσωρινά την όρασή του, λίγο πριν την προσγείωση, ευτυχώς όμως χάρη στην ψυχραιμία και την εμπειρία του, το αεροσκάφος τροχοδρόμησε χωρίς να σημειωθεί ατύχημα. Οι πρώτες επιθέσεις εναντίον αεροσκαφών καταγράφηκαν το 2008 και το φαινόμενο πήρε ανησυχητικές διαστάσεις από τον Απρίλιο του 2009 με σταθερή πορεία μέχρι και σήμερα.

Οι δράστες τοποθετημένοι στο κατάλληλο σημείο στήνουν καρτέρι στα πολεμικά αεροσκάφη και συνήθως χτυπούν από τις 9 μέχρι τις 11 το βράδυ.

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, προκειμένου να προστατεύσει τα πληρώματα των αεροπλάνων και των ελικοπτέρων έχει εκδώσει οδηγίες για την αντιμετώπιση των laser με τις οποίες συνιστά απομάκρυνση του βλέμματος από την πηγή της εκπομπής, μετάπτωση σε έλεγχο των οργάνων του αεροσκάφους, εκτέλεση στροφής αν οι συνθήκες το επιτρέπουν και αποφυγή τριψίματος των ματιών.

Επιπλέον, αμέσως μετά από περίπτωση επίθεσης, ο ιπτάμενος που έχει εκτεθεί σε ακτινοβολία υποβάλλεται σε οφθαλμολογική εξέταση. Αναλυτικά οι επιθέσεις με laser - που πάντως είναι ξένη μόδα που μας έρχεται κυρίως από την Βρετανία - που έχουν καταγραφεί στις διάφορα αεροδρόμια κατανέμονται ως εξής:

110 Πτέρυγα Μάχης (Λάρισα) 9 επιθέσεις

111 Πτέρυγα Μάχης (Νέα Αγχίαλος) 4 επιθέσεις

112 Πτέρυγα Μάχης (Ελευσίνα) 10 επιθέσεις

113 Πτέρυγα Μάχης (Θεσσαλονίκη) 1 επίθεση

114 Πτέρυγα Μάχης (Τανάγρα) 3 επιθέσεις

115 Πτέρυγα Μάχης (Σούδα) 5 επιθέσεις

116 Πτέρυγα Μάχης (Άραξος) 4 επιθέσεις

117 Πτέρυγα Μάχης (Ανδραβίδα) 12 επιθέσεις

120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος (Καλαμάτα) 18 επιθέσεις

Και μη χειρότερα! Πάντως το όλο θέμα είναι και άσκηση επιτήρησης της περιμέτρου. Φαντασθείτε στην θέση του ανόητου πιτσιρικά να βρισκόταν ένας καταδρομέας του εχθρού με όπλο Βarret 0,50 τι θα μπορούσε να συμβεί.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Παραίτηση υπουργού που διόρισε την κόρη του

Παραίτηση υπουργού που διόρισε την κόρη του
"
Μετά τις κατηγορίες για νεποτισμό, επειδή διόρισε την κόρη του, ο υπουργός Εξωτερικών της Νότιας Κορέας Γου Μιούνγκ-Χουάν τελικά παραιτήθηκε, όπως ανακοίνωσαν κυβερνητικές πηγές.

'Ο υπουργός Εξωτερικών παραιτήθηκε αποδεχόμενος την ευθύνη για την ταραχή που προκάλεσε η πρόσληψη της κόρης του, με συμφωνία πλήρους απασχόλησης, στο υπουργείο', επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΥΠΕΞ Κορέας.

"

http://ktikio.blogspot.comhttp://newscity1.blogspot.com/2010/09/blog-post_590.html

Για θαμμένο οπλοστάσιο ενημερώθηκε η ΕΥΠ

Για θαμμένο οπλοστάσιο ενημερώθηκε η ΕΥΠ

Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ - THE BLIGHT OF ASIA

Ένα απαγορευμένο βιβλίο στις ΗΠΑ , που περιγράφει την σφαγή της Σμύρνης το '22 - Αυτοί είναι οι Τούρκοι ! Η μάστιγα της Ασίας ...
Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ - THE BLIGHT OF ASIA
Του GEORGE HORTON

Προξένου και Γενικού Προξένου των Ηνωμ. Πολιτειών στην Εγγύς Ανατολή επί τριάντα χρόνια.


Το βιβλίο απαγορεύτηκε στις Η.Π.Α.

«Στο βιβλίο αυτό βρίσκαμε επί τέλους την αλήθεια για την καταστροφή της Σμύρνης και για τη σφαγή μεγάλου μέρους απ’ τους κατοίκους της, γραμμένη από έναν αυτόπτη μάρτυρα. Ο συγγραφέας των σελίδων πού ακολουθούν, είναι ευτυχώς ένας άνθρωπος πού δεν εμποδίζεται να ειπεί, ό,τι ξέρει, από πολιτικούς λόγους η από οποιαδήποτε επίδραση φόβου η συμφέροντος. Δίνει ολόκληρη τη διήγηση του αγρίου αφανισμού του Χριστιανικού πληθυσμού σε όλη την έκταση και το πλάτος της Παλαιάς Βυζαντινής Αυτοκρατορίας μ’ ένα σαφή και πειστικό τρόπο. Το ότι είκοσι αιώνες μετά Χριστόν μπόρεσε ένας μικρός και οπισθοδρομικός λαός, όπως οι Τούρκοι, να διαπράξει τέτοια εγκλήματα εναντίον του πολιτισμού και της προόδου του κόσμου, είναι ένα ζήτημα πού θα έπρεπε να κάμει όλους τους ευσυνείδητους λαούς να σταθούν και να σκεφτούν ο συγγραφέας όμως δείχνει με αναντίρρητο τρόπο ότι τα εγκλήματα αυτά διαπράχθηκαν χωρίς αντίσταση εκ μέρους οιουδήποτε χριστιανικού έθνους και ότι η τελευταία εκείνη φρικτή σκηνή στη Σμύρνη εκτελέστηκε σε απόσταση ολίγων μέτρων από ένα ισχυρότατο συμμαχικό και αμερικανικό στόλο.

Εκωφεύσαμε στις απελπισμένες κραυγές για βοήθεια των Χριστιανών πού πεθαίνανε, αν και ξέραμε καλά πώς η Αμερική ήταν η μοναδική ελπίδα τους, και τώρα είναι φανερό πώς υπάρχει στη χώρα μας μια τάση πού ολοένα μεγαλώνει, να συγκαλύψουμε τα εγκλήματα των Τούρκων και να τους δώσουμε συγχωροχάρτι γι’ αυτά, για να επιτύχουμε υλικά οφέλη απ’ αυτούς. Ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι αυτό δεν πρέπει να γίνει, εφόσον οι Τούρκοι έδειξαν τόσο μεγάλη περιφρόνηση σε κάθε ανθρωπισμό πού δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει και η αλήθεια είναι ολοφάνερη. Έχει τη γνώμη πώς τα υψηλά Ιδανικά είναι ανώτερα από το πετρέλαιο και απ’ τους σιδηροδρόμους και πώς οι Τούρκοι δεν θα έπρεπε να γίνουν δεκτοί στην κοινωνία των έντιμων εθνών, ωσότου δείξουν ειλικρινή μετάνοια για τα εγκλήματα τους.

Η συναδέλφωση μαζί τους με οιουσδήποτε άλλους ορούς δημιουργεί την υποψία μικροπρέπειας αλλά και συνενοχής. Απ’ τη θαρραλέα παρρησία αυτού του βιβλίου γίνεται φανερό στον αναγνώστη ότι χρειαζόταν μεγάλο θάρρος για να γραφεί, και ότι εκείνος πού το έγραψε δεν ήταν δυνατό να έχει κανένα άλλο κίνητρο απ’ την επιθυμία να κάμει γνωστή την αλήθεια επάνω σε ζητήματα πού έχουν τεράστια σημασία για τον κόσμο να τα μάθει».

James W. Gerard

«Έχουν γραφεί πολλά βιβλία και εκατοντάδες άρθρα σχετικά με τη σημασία και τα αίτια της Μικρασιατικής καταστροφής. Εκείνος όμως πού έγραψε το πιο εμπεριστατωμένο και στηριγμένο σε αυθεντικές πηγές βιβλίο σχετικά με το ζήτημα αυτό, είναι ο Αμερικανός διπλωμάτης και συγγραφεύς Τζορτζ Χόρτον (George Horton), πού έζησε στο δεύτερο ήμισυ του 19ου και τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα και υπηρέτησε επί πολλά χρόνια σαν Γενικός Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη και στη Σμύρνη. Το βιβλίο αυτό δημοσιεύθηκε στα Αγγλικά το 1925 και έχει τον τίτλο «The blight of Asia» (Η κατάρα της Ασίας, ή η μάστιγα της Ασίας), με τον όποιο ο συγγραφεύς χαρακτηρίζει την τουρκική φυλή και τις αφάνταστες καταστροφές, πού η φυλή αυτή προξένησε, αφού εμφανίσθηκε στο προσκήνιο της ιστορίας, σε όλη την ανθρωπότητα και προ πάντων στους χριστιανικούς λαούς. Στο βιβλίο αυτό ο συγγραφεύς, με απόλυτη αντικειμενικότητα, παρρησία και σθένος περιγράφει και αποδεικνύει με ατράνταχτα επιχειρήματα και με βάση τα ιστορικά γεγονότα 4 κυρίως πράγματα:

1) Τη θαυμαστή ικανότητα του ελληνικού έθνους να δημιουργεί πολιτισμούς.

2) Τα βάρβαρα ένστικτα και τη φοβερή ικανότητα της τουρκικής φυλής να καταστρέφει πολιτισμούς και να εξοντώνει τα έθνη πού τους δημιούργησαν.

3) Τα βαθύτερα αίτια της νίκης του Μουσταφά Κεμάλ στη Μικρά Ασία.

4) Τη βαρύτατη ευθύνη ορισμένων Μεγάλων Δυνάμεων της Δύσεως σχετικά με την κοσμοϊστορική μεταβολή πού είχε σαν αποτέλεσμα η νίκη αυτή επί της φυλετικής συνθέσεως των πληθυσμών πού κατοικούσαν επί δεκάδες αιώνων στο χώρο της Βυζαντινής και αργότερα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Στο ίδιο βιβλίο ο Τζορτζ Χόρτον αναλύει με θαυμαστό τρόπο τα στοιχεία και την ουσία των δύο θρησκειών, του Χριστιανισμού και του Ισλαμισμού και τονίζει την βασική αντίθεση μεταξύ των από άποψη κοσμοθεωριακή, φιλοσοφική και ηθική και την αντίστοιχη επίδραση επάνω στην πολιτιστική εξέλιξη των λαών πού δέχθηκαν τη μία η την άλλη απ’ τις δυο αυτές θρησκείες».

Η "μάστιγα της Ασίας" δεν είναι ένα ιστορικό αφήγημα. Είναι η συγκλονιστική προσωπική μαρτυρία του έντιμου διπλωμάτη George Horton, που υπηρετούσε ως γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Σμύρνη τα χρόνια της Μικρασιατικής τραγωδίας. Φωτίζει, παραστατικά και αντικειμενικά, πολλές πτυχές της Μεγάλης Περιπέτειας. Κυρίως, όμως, αποδεικνύει και στιγματίζει την "προδοσία" των Μεγάλων Δυνάμεων και τις οργανωμένες σφαγές των Ελλήνων από τους Τούρκους.

Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ
http://www.thulebooks.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=77&category_id=4&option=com_virtuemart&Itemid=53

Πηγή: http://thulebooks.blogspot.com/2010/08/blight-of-asia.html

Η ανάσχεση της Τουρκίας

Η ανάσχεση της Τουρκίας

Η ανάσχεση των επεκτατικών σχεδίων της Τουρκίας εις βάρος του Ελληνισμού, περιλαμβανομένων του ελλαδικού και κυπριακού χώρου, θα πρέπει να αναχθεί σε ύψιστη εθνική υπόθεση όλων ανεξαίρετα των Ελλήνων.
Η πολιτική που ακολουθείται στην Κύπρο από τους εγκάθετους της Άγκυρας, η ανάλυση και επεξήγηση των όσων συμβαίνουν στο Αιγαίο και τη Θράκη, με τις προκλητικές δραστηριότητες του τουρκικού προξενείου, είναι ηλίου φαεινότερον σε τι στοχεύουν. Όλοι οι σχεδιασμοί και ενέργειες των Τούρκων οδηγούν στην πραγματοποίηση του ονείρου της μεγάλης Τουρκίας και ανασύστασης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Προκύπτει επιτακτική ανάγκη επανασχεδιασμού του αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα. Η υποχωρητικότητα, η πολιτική του καλού παιδιού, το μόνο που καταφέρνουν είναι να εκτρέφουν τον Μινώταυρο της τουρκικής επεκτασιμότητας.
Όμως έχουμε δυνατότητες, έχουμε συγκριτικά πλεονεκτήματα απέναντι στην Τουρκία, τα οποία πρέπει να αναπτύξουμε.
Οι επενδύσεις στον τουρισμό μπορεί να αποδίδουν στην εισροή συναλλάγματος, αλλά υπόκεινται στην επήρεια εξωγενών παραγόντων (ηφαιστειακή τέφρα, παγκόσμια οικονομική κρίση).
Η προσέλκυση ξένων κεφαλαίων για επενδύσεις μεγαθήρια στην οικοδομική βιομηχανία μπορεί να αποδίδουν βραχυπρόθεσμη και μεσοπρόθεσμη εισροή συναλλάγματος, αλλά ταυτόχρονα υποθηκεύουν εθνικό χώρο σε οργανισμούς χωρών με αμφιλεγόμενη υποστήριξη στο μέγα εθνικό μας πρόβλημα.
Αντίθετα, η στροφή στην ανάπτυξη τομέων της υψηλής τεχνολογίας και γιατί όχι σε συμμαχίες με γειτονικές και άλλες χώρες, για τη συμπαραγωγή υψηλής τεχνολογίας οπλικών και άλλων συστημάτων, και της ανόρυξης υδρογονανθράκων και φυσικού αερίου, θα αναγκάσουν τους νικητές του 1974 να υποκύψουν στους μακροπρόθεσμους νικητές ενός τεχνολογικού-ενεργειακού πολέμου. Πρέπει με θάρρος να ξεπεράσουμε τα ψυχολογικά, κοινωνιολογικά και πολιτικά στοιχεία που μας καθηλώνουν σε στρατηγικά αδιέξοδα, και να αναπτύξουμε τη δυνατότητα στρατηγικών ανοιγμάτων, με γνώμονα πάντοτε το εθνικό συμφέρον. Η στρατιωτική υπεροχή στις πλείστες των περιπτώσεων είναι παροδική, ενώ η γνώση και η τεχνολογική υπεροχή είναι στοιχεία μόνιμα.
Η ανάπτυξη των Πανεπιστημίων μας σε χώρους όχι μόνο εκπαιδευτικού χαρακτήρα, που παρέχουν γνώσεις μετά το Λύκειο, για την απόκτηση προσόντων εξεύρεσης εργασίας, αλλά σε ιδρύματα έρευνας, ανάπτυξης θεωρίας και παραγωγής στρατηγικής, και δεξαμενές διαμόρφωσης πολιτικής αγωγής και ανάσχεσης των σχεδίων της Τουρκίας, και όχι παραγωγής και προώθησης κομματικών ιδεολογιών, σε συνάρτηση με δελεαστικές προτάσεις σε κορυφαίους Κύπριους επιστήμονες, που διαπρέπουν στο εξωτερικό, για τον επαναπατρισμό τους, θα οδηγήσει στον εμπλουτισμό των ιδεών για ανάσχεση των σχεδίων της Τουρκίας.
Εκ των πραγμάτων, μια μόνο επιλογή έχουμε. Ανασχεδιασμό των στόχων μας και επανατοποθέτηση του Κυπριακού στη σωστή του βάση. Της εισβολής και της κατοχής. Όσο η Αθήνα και η Λευκωσία δεν αντιλαμβάνονται επαρκώς το «στρατηγικό βάθος» των ενεργειών της Τουρκίας, η ελληνικότητα της Κύπρου, του Αιγαίου και της Θράκης και κατ’ επέκτασιν του Ελληνισμού σ’ αυτούς τους χώρους έχουν ημερομηνία λήξεως.

ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ
Ιατρός

Πηγή: http://www.sigmalive.com/simerini/analiseis/other/301100

ΑΚΑΘΕΚΤΟΣ ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ Ο ΚΑΤΟΧΙΚΟΣ «ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΣΚΕ
ΑΚΑΘΕΚΤΟΣ ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ Ο ΚΑΤΟΧΙΚΟΣ «ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ»


Ο επιτετραμμένος στη χώρα μας του (αλληλοσπαραζόμενου) αμερικανοευρωπαϊκού κεφαλαίου, ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (!) , εγκωμίασε στην τελευταία σύνοδό της την ανάγκη για παγκόσμια διακυβέρνηση, προφανώς των ΗΠΑ και της ουράς Ε.Ε.
Αξιος εκτελεστής των εντολών τους, μέσω και των θλιβερών έως εξοργιστικών «υπουργών» και αμερικανοτραφών συμβούλων του, κατέστησε, με βάση σχέδιο που του ετοίμασαν προεκλογικά, τη χώρα μας πρότυπο-πειραματόζωο, για να δοκιμασθούν τα μέτρα (και οι αντοχές...) που θα μετατρέψουν τους πολίτες σε παρίες, εκτός φυσικά από τους δικούς τους μηδίζοντες.
Συνεχίζουν να ψεύδονται ασύστολα και προκλητικά και με εκβιαστικές απειλές μετέτρεψαν τη Βουλή των Ελλήνων σε εργαστήριο εκτρωμάτων, τύπου «Καλλικράτη», Ασφαλιστικού (δηλ. απασφαλιστικού), Εργασιακού (δηλ. δουλοκτητικού) και των επόμενων...Και αυτά εις εκτέλεσιν του κατάπτυστου Μνημονίου μνημείου δουλοφροσύνης, που δε θα τολμούσε ούτε ο Κουίσλινγκ να υπογράψει.
Βαυκαλίζονται ερμηνεύοντας την εν πολλοίς σιωπή ως αποδοχή των «κατορθώμάτων» τους και όχι ως προοίμιο έκρηξης και παίζουν (εν ου παικτοίς...) με την ιδέα, αμέσως μετά, να ικανοποιήσουν τους εντολείς τους και στις γεωπολιτικές (και πολιτιστικές...) απαιτήσεις τους ακρωτηριάζοντας (και διαμοιράζοντας) τη χώρα και αλλοιώνοντας παντοιοτρόπως τους Ελληνες.
Δε βλέπουν, όμως, οι δείλαιοι, ότι η Νέμεση πλησιάζει, ότι οι πέτρες ήδη σηκώνονται...Θα ευχόμαστε η ανατροπή, η κάθαρση να γίνει χωρίς βία. Από αυτούς και τους, εκούσια ή ακούσια υποστηρικτές τους εξαρτάται, κυρίως...

Πέμπτη, 2 Σεπτεμβρίου 2010

Η "επιστροφή" στον Πόντο

Η "επιστροφή" στον Πόντο
Συγγραφέας: Θανάσης Τζιούμπας


«Αν την ζωή σου χάλασες εδώ/σ’ όλη τη γη την χάλασες»

Μού δειχνε κάποτε η κυρία Συμέλα τα δυο πολύτιμα πράγματα που διάλεξαν οι γονείς της να σώσουν, όταν οι άνεμοι της προσφυγιάς τους πήραν απ’ την Πόντο: Τα στέφανα και μια εικόνα της Παναγιάς από το εικονοστάσι. Αυτά τους ακολούθησαν στη νέα τους ζωή, αυτά διάλεξαν να μην αφήσουν πίσω σκλαβωμένα.

Τώρα τα παιδιά της πετάν το εικόνισμα στα αζήτητα κι ακολουθώντας, όπως νομίζουν, τα λιθαράκια της μνήμης, προστρέχουν να προσκυνήσουν την σκλαβωμένη Παναγιά. Συλλείτουργο; Με την άδεια του φονιά και του γενοκτόνου, προεξάρχοντος ενός ιερουργού που όρισε σκοπό του να ανασυστήσει το ποίμνιο του όχι απαρνούμενος την τουρκική του ταυτότητα αλλά ποδηγετώντας το ποίμνιο στην τουρκική (ή την νεο-οθωμανική) ταυτότητα, με το ιδεολόγημα ενός οικουμενισμού που αντιμετωπίζει την έκπτωση του έθνους με φυγή προς τα πίσω, στο πορφυρό της εκπεσούσης αυτοκρατορίας και του κατά κόσμον διαδόχου της, του κυρίου Νταβούτογλου.

Δεν υπάρχει επιστροφή. Ο λαός που τραγούδησε «πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα’ ναι» ήταν οι απόγονοι του βασιλιά – στρατιώτη που προτίμησε την θυσία στην πύλη του Ρωμανού απαντώντας στον κατακτητή «ου φεισόμεθα της ζωής ημών». Ήταν ο λαός του Μακρυγιάννη και του Βελουχιώτη, ήταν ο λαός που πάψαμε να είμαστε μέσα στο ενύπνιον της μέθεξης στην επαγγελία της παγκοσμιοποίησης. Ήταν αυτό που πρέπει να γίνουμε αν θέλουμε να επιβιώσουμε συλλογικά σ’ αυτούς τους καιρούς των αγριμιών. Σ’ αυτές τις πέτρες που μας γέννησαν πριν η παλίρροια της ιστορίας μας απλώσει στην καθ’ ημάς οικουμένη, πριν η φυρονεριά της μας ξεβράσει τσακισμένους από το ’22 και το ’74. Σ’ αυτές που μαζέψαμε ότι μπορέσουμε να σώσουμε και σήμερα το προσφέρουμε ανερυθρίαστα ως γη και ύδωρ στον Ευρωπαίο, τον Τούρκο και τον Ισραηλινό.

Η λατρευτική σύναξη του γένους τέλειωσε βίαια στην Μεγάλη Εκκλησία, το 1453. Η επανάληψη της ιστορίας με σημερινούς όρους δεν μπορεί παρά να είναι (μία ακόμα) τραγωδία, δίχως καν το μεγαλείο του μαρμαρωμένου βασιλιά.

Ας κρατήσουμε την μνήμη αμόλυντη από τις σειρήνες της «εφικτής επιστροφής» (με την καταβολή βεβαίως του αντίστοιχου τιμήματος). Είτε αυτό είναι το εισιτήριο στην τουρκική τουριστική βιομηχανία είτε (απείρως σημαντικότερο) την ακόμα πιο σφιχτή πρόσδεση στον θαυμαστό νεο-οθωμανικό «συμπατριωτισμό» στον οποίο μας καλεί το χαλιφάτο αγκαλιά με το πατριαρχείο.