Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2010

H εξυγίανση των ΔΕΚΟ απαιτεί εθνικό σχέδιο

H εξυγίανση των ΔΕΚΟ απαιτεί εθνικό σχέδιο

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ !!!

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ !!!

Έτσι έκοβαν τον βήχα κάποτε οι Ένοπλες Δυνάμεις στις Τουρκικές μαγγιές στο Αιγαίο!

Οι Τούρκοι δεν καταλαβαίνουν παρά μόνο τη γλώσσα της "Ψιλής Άμμου"

Στρατηγέ ...
Στη σελίδα του τεύχους 46 ( Μάιος- Ιούνιος 2010 ) της έγκριτης εφημερίδα σας ΄΄ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ΄΄ αναφέρεται το περιστατικό ΄΄μπαταριά ΄΄ τύπου Κ....... και γίνεται μια σύντομη περιγραφή του ιστορικού το οποίο όμως είναι …

πολύ ανακριβές και παρουσιάζεται υπό μορφή θρύλου .
Για την αποκατάσταση και μόνο της ιστορικής αλήθειας παραθέτω σύντομα το ιστορικό του περιστατικού που συνέβη το 1976 στη Σάμο (79ΑΔΤΕ) με Διοικητή τον τότε Ταξίαρχο Κ. Γ..


Εγώ ,υπολοχαγός(ΠΖ) τότε , ήμουν Διοικητής του 2ου Λόχου του 212 ΤΕ (έδρα Βαθύ Σάμου ) και στο τομέα ευθύνης μου υπάγονταν το Φυλάκιο της ΨΙΛΗΣ ΑΜΜΟΥ- (κοντά στον ομώνυμο ορμίσκο) 10 χιλιόμ. περίπου ΝΑ από το Βαθύ –στα γνωστά ιστορικά στενά της Μυκάλης 1500 μέτρων πλάτους - , επανδρωμένο με ενισχυμένη ομάδα (13 άτομα)
Ήταν απόγευμα Παρασκευής και βρισκόμουν για επιθεώρηση μέσα στο Φυλάκιο όταν ο σκοπός με ειδοποίησε ότι τουρκικό σκάφος έχει μπει στα χωρικά μας ύδατα. Πετάχτηκα αμέσως έξω με τον Αρχιφύλακα και πράγματι διαπίστωσα ότι μεγάλο Τουρκικό περιπολικό σκάφος έπλεε με ικανή ταχύτητα εντεύθεν της βραχονησίδας του Αγίου Νικολάου-Φάρος ( όπου διέρχονταν η γραμμή των χωρικών υδάτων) με κατεύθυνση προς το Φυλάκιο . Αμέσως διέταξα συναγερμό και πιάσαμε τη γραμμή ορυγμάτων- που ήταν μπροστά από το Φυλάκιο , παράλληλα με την ακτογραμμή- με πλήρη οπλισμό και πυρομαχικά ασφαλείας ( η ομάδα ήταν ενισχυμένη με ένα πολυβόλο και ένα Α/Τ εκτοξευτή τύπου Μπαζούκας) . Κατέβηκα στο κεντρικό όρυγμα μαζί με το οπλοπολυβολητή στρτη Μ.Σ.(από την Ψέριμμο Καλύμνου) και όταν είδα το περιπολικό με υψωμένη τη σημαία να πλησιάζει επιδεικτικά και απειλητικά στα 200-150 μέτρα περίπου με ΄΄ φουλ ταχύτητα΄΄ προς το Φυλάκιο τότε διέταξα τον οπλοπολυβολητή πυρ και έριξε κατευθείαν στο στόχο αδειάζοντας ολόκληρη τη γεμιστήρα (τύπου ΜΠΑΡ) . Είδαμε και ακούστηκαν τα πυρά να κτυπούν και να διαπερνούν μέταλλα και τζάμια του περιπολικού σκάφους ,ακούστηκαν επίσης φωνές και αμέσως ανέκοψε απότομα ταχύτητα έκανε επιτόπου στροφή και απομακρύνθηκε γρήγορα. .
Ανέφερα μετά από λίγο το συμβάν τηλεφωνικά (με δυσκολία έπιασα γραμμή αφού το Φυλάκιο είχε σύνδεση με ΤΤ καλώδιο) στον τότε Διοικητή μου Ανχη(ΠΖ) Κ. Π. Μετά παρέλευση μισής περίπου ώρας με κάλεσε στο τηλέφωνο ο Δντης του 2ου ΕΓ της ΑΔΤΕ που προφανώς ο Διοικητής μου είχε ενημερώσει τον κ.Ταξίαρχο , με ρώτησε για το συμβάν και με διέταξε να παρουσιαστώ πάραυτα στο Στρατηγείο στον Κ.Ταξίαρχο. Πράγματι μετέβηκα στο Στρατηγείο που βρίσκονταν στο Βαθύ και παρουσιάστηκα στο γραφείο του


Με ρώτησε εμφανώς ταραγμένος και σε αυστηρό τόνο ο τότε Ταξίαρχος Κ. πως συνέβηκε το περιστατικό και αν ζήτησα έγκριση να διατάξω πυρ .Του απάντησα ότι όλα συνέβηκαν σε λίγα λεπτά και δεν είχα χρόνο για να ζητήσω έγκριση. Μετά αφού έμεινε για λίγο σιωπηλός υπομειδίασε και μου είπε: Μπραβο σου …. Να δουμε τώρα τι θα γίνει . Πήγαινε τώρα . Χαιρέτησα και ενώ έβγαινα από το γραφείο του άμέσως μου είπε να τον ακολουθήσω ,επιβιβάσθηκε στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο και εγώ τον ακολούθησα με το τζιπ και μέταβήκαμε στο Φυλάκιο όπου του περιέγραψα επιτόπου το συμβάν.
Ούτε ΕΔΕ ,ούτε πρόχειρη Εξέταση διατάχθηκε ούτε τίποτε και το θέμα αποσιωπήθηκε. Μέχρι που έφυγε ο Ταξίαρχος Κ. από το νησί (επιβεβαιώνω ότι ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στους κατοίκους του νησιού της Σάμου) δεν μου ανέφερε τίποτε για το συμβάν παρά μόνο όταν με συναντούσε και τον χαιρετούσα μού έλεγε ΄΄ γειά σου κομάντο΄΄(έφερα πάντα στη στολή μου τα σήματα του ΟΥΚ και Αλεξιπτωτιστού)
Πέρασαν τα χρόνια και ξανασυνάντησα τον απόστρατο πλέον Στρατηγό Κ. τον Μάιο του 2004, ως Ταξίαρχος τότε εγώ στο ετήσιο τελούμενο μνημόσυνο των πεσόντων Καταδρομέων στο Καβούρι και παρόντος και του Διοικητού της ΔΕΔ Υποστρατήγου Γ.Π., αφού παρουσιάστηκα και τον χαιρέτησα , με αναγνώρισε αμέσως και μεταξύ άλλων μου είπε : ΄΄Ξέρεις παιδί μου μερικές φορές οι Τούρκοι δεν καταλαβαίνουν παρά μόνο τη γλώσσα της Σάμου , της ΨΙΛΗΣ ΑΜΜΟΥ ΄΄
Eίμαι στη διάθεσή σας για περισσότερες πληροφορίες και τυχόν λεπτομέρειες

Με τιμή
Ε. Κ.
Αντιστράτηγος εαtro-ma-ktiko


ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr:80/2010/10/blog-post_13.html#ixzz12Ma3LYSw

Κατάρριψη ελληνικών πολεμικών επιδιώκουν οι Τούρκοι

■"Κυνηγοί κεφαλών" οι Τούρκοι στο Αιγαίο
Οι Τούρκοι πιλότοι που κάνουν παραβιάσεις στο Αιγαίο, έχουν μετατραπεί σε κυνηγούς κεφαλών… με στόχο τους Έλληνες πιλότους των F-16 και Μιράζ που βγαίνουν για αναχαιτίσεις.
Η επιθετικότητα των Τούρκων πιλότων αποκαλύπτεται από σήμα που αφορά Έλληνα χειριστή καταδιωκτικού τύπου Μιράζ που είχε εμπλοκή με τούρκικο F-16 πάνω από τη Λέσβο και από απόρρητη αναφορά πτεράρχου της πολεμικής αεροπορίας στο στρατηγείο Λάρισας προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας το Μάιο του 2007.
Το σήμα του πιλότου που αναφέρει την εμπλοκή του με το τουρκικό τονίζει τα εξής:

«Το F-16 που βρισκόταν πίσω από το Νο 2 του σχηματισμού προσέγγισε σε πολύ μικρή (5-10’) και εκτελούσε επικίνδυνους ελιγμούς επί 10’, προσπαθώντας να χτυπήσει την καλύπτρα του Ελληνικού F-4 με το φτερό του αλλά και να το βάζει στα καυσαέρια σε χαμηλό ύψος. Παρόμοιες ενέργειες σε μικρότερο βαθμό εκτελούσε και το Νότιο F-16 που βρισκόταν πίσω από το Νο 1. Οι ενέργειες αυτές ανεφέρθησαν…"

Η επικείμενη αναφορά του πτεράρχου της πολεμικής Αεροπορίας προς τον υπουργό Άμυνας το Μάιο 2007 αποκαλύπτει τα εξής:


ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Σκοπός αυτής της επιστολής είναι η αίτηση προσωπικής ακρόασης από εσάς, προκειμένου να σας ενημερώσω, για σοβαρά, κατά την άποψη μου θέματα, που αφορούν, αφ’ ενός στην εθνική ασφάλεια και αφ’ ετέρου στην κακοδιαχείριση του Δημόσιου χρήματος.
Προκειμένου, να αξιολογήσετε το βάσιμο του αιτήματος μου, επιτρέψτε μου, να αναφέρω τα ακόλουθα, για την υπόθεση μόνον, του «Ατυχήματος Ηλιάκη».
Η από καιρού σχεδιασμένη και πειθαρχημένη επιθετικότητα των Τούρκων πιλότων στο Αιγαίο, ήταν γνωστή στο Επιτελείο του ΑΤΑ, το οποίο ανησυχούσε σοβαρά. Για το λόγο αυτό, λίγους μήνες πριν το «ατύχημα» εξέδωσε σχετικό σήμα την 17-01-2006, με πρόσθετες οδηγίες, για σκοπούς πρόληψης.
Λίγες μόνο μέρες πριν τη συντριβή στην Κάρπαθο, συνέβη σοβαρότατο «προειδοποιητικό περιστατικό», με σχηματισμό της 110Π.Μ/346, το οποίο δεν αξιολογήθηκε δεόντως, από την Ηγεσία. Συγκεκριμένα, παρά τις οδηγίες του προαναφερθέντος Σήματος, το εν λόγω παρολίγον ατύχημα έμεινε σε γνώση μόνο, - ανεξήγητα γιατί - του Δκτού ΕΚΑΕ και του Α/ΤΑ. Οι Υ/ΑΤΑ, Ε/ΑΤΑ και ΔΑΚ ενημερώθηκαν τυχαία και άτυπα, δύο μέρες μετά τον θάνατο του Ηλιάκη, με ότι αυτό σημαίνει, για την Ασφάλεια Πτήσεων και όχι μόνον.
Το ζητούμενο στρατηγικό, επιχειρησιακό ή τακτικό όφελος της δοθείσης εντολής, για γνώση της διαμόρφωσης των Τουρκικών αεροσκαφών RF-4, στον σχηματισμό του ήρωα Ηλιάκη, είναι δυσδιάκριτο έως αόρατο και εξτρεμιστικά δυσανάλογο, συγκρινόμενο με το κόστος, που τελικά πλήρωσε η Π.Α. σε αίμα, ηθικό και χρήμα. Είναι όμως ιδιαίτερα οδυνηρό και ακατανόητο, αν αναλογιστεί κανείς ότι, μια παρόμοια ευτελούς επιχειρησιακής αξίας, εντολή, προκάλεσε, πριν 30 χρόνια, την απώλεια του Σγού Γιαννικάκη και Ανθσγού Πετρούτσου, χωρίς να μας γίνει «μάθημα», προκαλώντας και τότε, όπως ακριβώς και τώρα την σιωπηρή οργή και αγανάκτηση, στο χώρο της Π.Α.
Λίγους μήνες μετά τη θυσία Ηλιάκη, στο αμφιθέατρο του ΑΤΑ, διατυπώθηκε δημόσια στα νεοτοποθετημένα στελέχη του Αρχηγείου, προσωπικά από τον τότε Α/ΤΑ και νυν Α/ΓΕΑ, ότι το εν λόγω ατύχημα οφείλεται σε δυο λόγους. Πρώτον , στη χειρουργική ανωριμότητα των Τούρκων χειριστών και δεύτερον, στην έλλειψη πειθαρχίας αυτών, προς τις εντολές της Τουρκικής στρατιωτικής Ηγεσίας. Κρίνω επιβεβλημένο εδώ, κύριε Υπουργέ, ευθαρσώς να διαφωνήσω και να πω, πως μια τέτοια παραδοχή, πέραν του ότι δεν αντέχει στην λογική, λόγω της γνωστής στους πάντες στρατιωτικής διαπαιδαγώγησης των στελεχών της Τουρκικής Αεροπορίας, πέραν επίσης του ότι δεν συνάδει με την δημόσια δήλωση του Τούρκου Α/ΓΕΕΘΑ, για το θέμα αυτό, προσφάτως στη Θεσσαλονίκη, είναι προφανέστατα επικίνδυνη και δύναται να μας οδηγήσει, σε οδυνηρά λάθη και μάλιστα μη αναστρέψιμα, στρατηγικά και πολιτικά.
Τέλος, για το εν λόγω θέμα, αναφέρω ότι ο Φάκελος διερεύνησης του ατυχήματος δεν ακολούθησε σε επίπεδο ΑΤΑ, την προβλεπόμενη και συνήθη διαδικασία ενημέρωσης και σχολιασμό. Επίσης , δεν υπεγράφη από εμένα, ως Υ/ΑΤΑ, παρά το ότι ζήτησα τούτο δυο φορές και θεσμικά είχα την ευθύνη και του τομέα Ασφάλειας Πτήσεων του Αρχηγείου».

Το περιστατικό με τον Κώστα Ηλιάκη (23 Μαΐου 2006), όπως και αυτό με τον Νίκο Σιαλμά (18 Ιουνίου 1992) δείχνουν με τον πιο σαφή τρόπο πως οι Τούρκοι χειριστές «καταρρίπτουν» τους Έλληνες συναδέλφους τους, χωρίς να χρησιμοποιούν τακτικά όπλα.

Πέθανε αγωνιζόμενος ενάντια στα

Πέθανε αγωνιζόμενος ενάντια στα

Ακούστε τον υποβολέα να λέει από το ακουστικό στο αυτί της Τρέμη τι πρέπει να ρωτήσει…

Ακούστε τον υποβολέα να λέει από το ακουστικό στο αυτί της Τρέμη τι πρέπει να ρωτήσει…

Αποκρατικοποιήσεις και αλλαγή στην ηγεσία της ΓΔΑΕΕ βελτιώνουν το κλίμα (Ανανέωση)

Η κυβερνητική εξαγγελία για μερική ή ολική αποκρατικοποίηση των κρατικών αμυντικών βιομηχανιών και η αλλαγή γενικού διευθυντού στην ΓΔΑΕΕ με την τοποθέτηση του Δημήτρη Γεωργιόπουλου στην θέση του Ευάγγελου Βασιλάκου (όχι ότι ευθυνόταν για την άπνοια των προγραμμάτων ο Ε.Βασιλάκος), φαίνεται ότι μέσα σε μία εβδομάδα μόλις έχουν δημιουργήσει θετικό κλίμα στην αγορά της άμυνας, η οποία κυριολεκτικά ζούσε «ζωή εν τάφω» τουλάχιστον τα δύο τελευταία χρόνια, αφ’ότου είχε αρχίσει η παρακμή της προηγούμενης κυβέρνησης και «πάγωσαν» τα βασικά εξοπλιστικά προγράμματα των φρεγατών FREMM, του ΤΟΜΑ BMP-3HEL και του Νέου Μαχητικού Αεροσκάφους.

Η κινητικότητα οφείλεται κατ’αρχήν στην εκτίμηση ότι η αποκρατικοποίηση είναι στενά συνδεδεμένη με τα μελλοντικά κύρια προγράμματα που ακόμα εκκρεμούν και για τον λόγο αυτό έχουν ξεκινήσει ήδη συζητήσεις για τα σχήματα και τις συνέργειες που θα υπάρξουν σε όλους τους τομείς για την διεκδίκηση των τριών ΔΕΚΟ.

Για την ώρα, τουλάχιστον προς τα έξω δίνεται εικόνα στάσης αναμονής από τους ξένους οίκους, πρώτον για να δουν ποιος θα είναι ο σύμβουλος αποκρατικοποίησης που θα επιλεγεί (θεωρούν ότι όπως και στην περίπτωση των ναυπηγείων η επιλογή της Lazard είχε «κρίνει» εξ αρχής το που θα κατέληγαν τα ΕΝΑΕ – για το θέμα αυτό και την μυστηριώδη Lazard θα ασχοληθούμε σύντομα - αυτό θα συμβεί και τώρα. Κατά κάποιο τρόπο ο σύμβουλος αποκρατικοποίησης θα είναι ο πιλότος των προθέσεων της κυβέρνησης. Στο παρασκήνιο ήδη έχουν γίνει διαβουλεύσεις.

Το defencenet.gr γνωρίζει ήδη δύο συζητήσεις σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο που έχουν γίνει από μεγάλο αεροναυπηγικό οίκο του εξωτερικού για την ΕΑΒ και μία τρίτη συζήτηση που έχει γίνει για τα ΕΑΣ. Αν αυτές οι συζητήσεις έχουν καταλήξει σε «προσύμφωνο» θα φανεί πολύ σύντομα.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση από την μεγαλύτερη εκ των τριών εταιρειών την ΕΑΒ, θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό η κυβερνητική προσπάθεια «ξεφορτώματος» - γιατί δυστυχώς περί αυτού πρόκειται – τριών ΔΕΚΟ με ετήσιες ζημιές 300 εκατ. ευρώ κατά μέσο όρο και 4.000 εργαζόμενους που θεωρούνται «βάρος» για τον δημόσιο τομέα.

Για τον λόγο αυτό η υπόθεση της ΕΑΒ κρατήθηκε μέχρι την τελευταία στιγμή «επτασφράγιστο» μυστικό από την πλευρά της κυβέρνησης και διαψευδόταν ότι υπάρχει πρόθεση αποκρατικοποίσης. Μέχρις ότου κλήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΑΒ, Τάσος Φιλιππάκος στην άτυπη επιτροπή αποκρατικοίησσης που έχει συσταθεί από τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Π.Μπεγλίτη και του ανακοινώθηκε ότι η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει σε αποκρατικοποίηση της ΕΑΒ και του ζητήθηκε μάλιστα να καταθέσει τις απόψεις του. Στην ΕΑΒ επίκειται η τοποθέτηση του Ι.Βυζάντιου απόστρατου ανώταου αξιωματικού της Αεροπορίας με εγκατάλειψη F-16 το 1993 στο "βιογραφικό" του. Είναι του κλίματος Μπεγλίτη και ήταν ικανός αξιωματικός και πιλότος

Σημειώνουμε ότι ο αμερικανοτραφής Τ.Φιλιππάκος, κλήθηκε από τον Π.Μπεγλίτη και του ανακοινώθηκε η απόφαση αποκρατικοποίησης της εταιρείας και όχι από την γραμματεία αποκρατικοποιήσεων, όπως είχε διαρρεύσει αρχικά.

Να σημειώσουμε ότι περιμένουμε ακόμα από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΑΒ να μας πει πόσο έχει ζημιωθεί η ΕΑΒ από το πρόγραμμα CCIP ττων F-16 και γενικότερα πόσες ζημιές έχει καταγράψει η εταιρεία στα έξι χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι της. Ζημιές που ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την απόφαση αποκρατικοποίησης της εταιρείας.

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται να αποκρατικοποιηθεί η ΕΑΒ. Και το 1999-2000 είχε επιχειρηθεί από την κυβέρνηση Σημίτη και τον τότε υπουργό Εθνικής Οικονομίας, Γιάννο Παπαντωνίου με υπουργό Εθνικής Άμυνας τον Ακη Τσοχατζόπουλο να αποκρατικοποιηθεί, αλλά κρίθηκε ότι το ποσό που έδινε ο πλειοδότης, τότε το κονσόρτσιουμ της γαλλικής Aerospatiale (14,5 δισ. δραχμές είχε φθάσει η προσφορά) κρίθηκε ανεπαρκές από τον Γ. Παπαντωνίου ο οποίος προσδοκούσε τουλάχιστον 25 δισ.. δραχμές.

Τότε η EADS, όχι με το σημερινό της σχήμα αλλά με τους βασικούς εταίρους από αποτελούν το σημερινό της σχήμα είχε φθάσει να προσφέρει 8 δις δραχμές. το οποίο όμως κρίθηκε πως ήταν μικρό. Υποθέτουμε ότι η EADS το έχει μετανιώσει πικρά, αν κρίνουμε από τις μετέπειτα εξελίξεις στο θέμα του EF-2000 που αποκλείεται να συνέβαιναν αν είχε «πατήσει πόδι» στην Ελλάδα. Και αυτό γιατί ο τότε πρωθυπουργός Κ. Σημίτης με σαφήνεια σε υπουργικό συμβούλιο είχε συνδέσει το θέμα τοης επιλογής του Νέου Μαχητικού Αεροσκάφους με την αποκρατικοποίηση της ΕΑΒ, κάτι που πρακτικά θα ισχύσει και εν προκειμένω.

Οι εταιρείες που φέρονται αποφασισμένες να κατέλθουν στον διαγωνισμό είναι και πάλι οι πρωταγωνιστές του 1999-2000: EADS και Dassault. Η δεύτερη αναμένεται κυριολεκτικά «να τα δώσει όλα» για να καταφέρει να πάρει την ΕΑΒ και συνακόλουθα να βάλει πάλι στο παιχνίδι της αξιολόγησης του ΝΜΑ το Rafale F.3 ή να κάνει κάτι άλλο: Να διαπραγματευθεί υπό καλύτερους όρους την συγχώνευσή της με την EADS που για πολλούς στην Ευρώπη δείχνει μονόδρομος.

Από εκεί και πέρα, το ερωτηματικό είναι οι δύο αμερικανικές εταιρείες η Lockheed Martin και η Βοeing θα «κτυπήσουν» τον διαγωνισμό και αν ναι, μέχρι ποίου σημείου. Ή θα προτιμήσουν να ακολουθήσουν την τακτική του 1999-2000 όταν η L.M. (η οποία έστησε το εργοστάσιο την δεκαετία του ’70) κρατήθηκε απ’έξω επιδιώκοντας πάση θυσία να κηρυχθεί άγονος ο διαγωνισμός και να μην καταλήξει σε καμία ευρωπαϊκή εταιρεία; Ο νυν διευθύνων σύμβουλος της ΕΑΒ Τάσος Φιλιππάκος, έχοντας στενές σχέσεις στην επαγγελματική του σταδιοδρομία με τον αμερικανικό αεροναυπηγικό βιομηχανικό σύμπλεγμα θα μπορούσε να δώσει κάποιες απαντήσεις απ’αυτού...

Πέρα από τα ανωτέρω, υπάρχει το θέμα των όρων της αποκρατικοποίησης σε ότι αφορά τους εργαζόμενους και της ΕΑΒ και των λοιπων εταιρειών. Η τύχη τους θα είναι το μεγαλύτερο «αγκάθι» των διαπραγματεύσεων...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Περί Μεταναστών - Ο πραγματικός όρος 'ΞΕΝΙΑ' (φιλοξενία)

Περί Μεταναστών - Ο πραγματικός όρος 'ΞΕΝΙΑ' (φιλοξενία)

Αντιγραφή από http://www.knossopolis.gr

Πολύδωρος

"Εμείς οι Εβραίοι, εμείς οι καταστροφείς, θα παραμείνουμε οι καταστροφείς για πάντα. Ό,τι κι αν κάνετε δεν θα ικανοποιηθούν τις ανάγκες και οι απαιτήσεις μας. Θα καταστρέφουμε για πάντα διότι χρειαζόμαστε έναν Κόσμο (δεν μιλά για χώρα) κατά-δικό μας" - Maurice Samuel, 'You Gentiles', 1924.

Περί Μεταναστών

Το μεταναστευτικό απασχολεί εδώ και καιρό την Ελληνική κοινωνία. Κάποιοι είναι υπέρ και κάποιοι κατά. Στα ΜΜΕ η προπαγάνδα υπέρ των μεταναστών είναι σαφής από δημοσιογράφους και πολιτικούς. Αναρωτηθήκατε όμως ποτέ, το πως είναι δυνατόν κλέφτες, ψεύτες και απατεώνες να τους πιάνει το ευαίσθητο για τους αλλοδαπούς;

Ας δούμε όμως μερικά πράγματα επί του σοβαρού αυτού θέματος:

Τα επιχειρήματα αυτών που υποστηρίζονται την έλευση των μεταναστών είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί ψάχνουν για ένα καλύτερο αύριο και ένα κομμάτι ψωμί, και ότι εμείς πρέπει να τους βοηθήσουμε σε αυτό λόγω καλοσύνης.

Ναι όντως αυτοί οι άνθρωποι είναι κατατρεγμένοι, Ναι όντως αφήσανε τις πατρίδες τους λόγω τραγικών καταστάσεων που συμβαίνουν εκεί, Ναι όντως είναι ιερό για τον κάθε άνθρωπο να έχει ένα κομμάτι ψωμί για να μην πεινάει και μια στέγη για να μην κρυώνει, Ναι όντως οφείλουμε ως συνάνθρωποι εμείς που έχουμε να τους δώσουμε να φάνε και αυτοί, δεν διαφωνεί κανείς σε όλα αυτά, αρκεί το οικοδόμημα να έχει ισορροπία μέτρο και οργάνωση, αλλιώς θα πέσει να πλακώσει και εκείνους και εμάς.

Ας εξετάσουμε τώρα για το αν είναι εφαρμόσιμο το να είναι τόσο μεγάλος αριθμός αλλοδαπών στην Ελλάδα ή όχι:

Η κάθε χώρα μπορεί να δεχθεί ένα ποσοστό μεταναστών αναλόγως της οικονομικής δύναμης που έχει. Η Γερμανία, η Γαλλία, η Αμερική, η Αγγλία, η Ιταλία, η Ιαπωνία που έχουν βαριές βιομηχανίες μπορούν να δεχθούν μεγάλο ποσοστό μεταναστών διότι οι ανάγκες εργατικού δυναμικού είναι αναλόγως αυξημένες. Μην ξεχνάμε ότι για κάθε ευρώ που θα πληρωθεί ο μετανάστης, η βιομηχανία θα κερδίσει 1000. Το κέρδος αυτό που θα καρπωθεί η βιομηχανία (με εισροή συναλλάγματος) θα περάσει κατ επέκταση μέρος αυτού και στο κράτος μέσω φόρων, οι οποίοι θα γίνουν αποθεματικό για δανεισμό τρίτων. Στην ουσία δηλαδή τον πλούτο π.χ. της Γερμανίας τον παράγουν οι πολλοί μετανάστες, οπότε δεν τίθεται θέμα καλοσύνης αλλά εκμετάλλευσης.

Στην Ελλάδα τα πράγματα είναι εντελώς αντίθετα από την Γερμανία, Γαλλία κτλ, διότι δεν παράγουμε ΤΙΠΟΤΑ δεν εξάγουμε ΤΙΠΟΤΑ έσοδα δεν έχουμε από ΠΟΥΘΕΝΑ, ζούμε και κινούμαστε με τα τεράστια δάνεια των τραπεζών από την μεταπολίτευση και ιδιαιτέρως από το 1981 και μετά. Οι μετανάστες λοιπόν που ζουν και εργάζονται εδώ στην ουσία πληρώνονται από τα δάνεια, το έργο που παράγουν δεν αποφέρει εισροή χρημάτων από το εξωτερικό, οπότε δεν βοηθάνε στην οικονομία όπως λένε τα ΜΜΕ αλλά αντιθέτως συνεισφέρουν στην κατάπτωση της, διότι τα 12 ΔΙΣ που στέλνουν κάθε χρόνο στις χώρες τους λείπουν από την αγορά, και ο μόνος τρόπος για να καλυφθεί το ποσόν αυτό είναι με...δανεισμό!

Τα δανεικά όμως θα κληθούμε ΕΜΕΙΣ να τα ξεπληρώσουμε και όχι οι αλλοδαποί, όταν θα έρθει το ΔΝΤ και θα πει "μου χρωστάς τόσα σε ρευστό και εφόσον δεν έχεις να μου τα δώσεις θα σου πάρω ότι έχεις και δεν έχεις" τότε θα καταλάβουμε, αλλά θα είναι αργά.

Και επειδή κάποιοι από εσάς θα σκέφτηκαν ότι "όπως οι αλλοδαποί μετανάστες στέλνουν χρήματα στις χώρες τους, έτσι και οι Έλληνες μετανάστες στέλνουν εδώ" θα επαναλάβω για κάθε ευρώ που στέλνουν στην Ελλάδα οι Έλληνες της διασποράς σημαίνει ότι έχουν παράξει κέρδος Χ1000 για εκείνες τις χώρες, κάτι που δεν ισχύει με τους μετανάστες εδώ. Δηλαδή αν οι Έλληνες της Γερμανίας στείλουν 12 ΔΙΣ στην Ελλάδα σημαίνει ότι η Γερμανία έχει κερδίσει από αυτούς π.χ. 12 ΤΡΙΣ, οπότε δεν τρέχει και τίποτα να δώσουν τα 12ΔΙΣ, άλλωστε αυτά τα 12 ΔΙΣ θα τα καναπάρουν πίσω λόγω BMW, Mercedes,Porsche, Audi, VW, BOSCH, Miele, AEG, adidas,puma, hochtief, Practicer, Lidl, Deutsche Bank κτλ κτλ κτλ ενώ στην Ελλάδα τα 12 ΔΙΣ που θα βγουν όχι μόνο δεν είναι ψίχουλα από κέρδη, αλλά αφήνουν τεράστια μαύρη τρύπα.

Αποδείξαμε λίγο πολύ ότι η Ελλάδα εφόσον δεν παράγει τίποτα δεν εξάγει τίποτα δεν δύναται να έχει μετανάστες εκ των πραγμάτων.Αφού λοιπόν δεν μπορεί, γιατί αυτή η λύσσα μερικών κομμάτων και ΜΜΕ; είναι μήπως από καλοσύνη;Δείτε τι λέει ο ίδιος ο πρόεδρος των μουσουλμάνων στην Ελλάδα Ναιμ Ελνταγουρ από το 1':35'' και μετά:

Μια λοιπόν αιτία που κάποια κόμματα θέλουν τους αλλοδαπούς εδώ είναι ότι τους χρησιμοποιούν ως στρατούς, μέσω του θρησκευτικού φανατισμού τους. Με αυτήν την κίνηση το συγκεκριμένο αριστερό κόμμα έπεισε τον όχλο των μουσουλμάνων ότι είναι μαζί τους, οπότε την επόμενη φορά...Μια άλλη αιτία είναι το ότι επειδή οι Κομμουνιστές, Σοσιαλιστές είναι αντί για παιδιά του λαού στην πραγματικότητα είναι ιδιοκτήτες μεγάλων εταιρειών, με την τεράστια εισροή μεταναστών επιτυγχάνουν μεγάλη ανεργία οπότε και μείωση μισθών. Όταν βγαίνει λοιπόν η αριστερά και λέει 1500 ευρώ βασικό την ίδια στιγμή που φέρνει μέσα αλλοδαπούς άρα και φθηνό εργατικό δυναμικό στην ουσία μας αποκαλεί ηλίθιους..(όχι ότι δεν είμαστε...)ΑΝ τώρα λάβουμε υπόψιν μας και την παράμετρο υπογεννητικότητα που μαστίζει λόγω έλλειψης χρημάτων την Ελλάδα, τα πράγματα παίρνουν άλλη τροπή. Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία λέει ότι για να παραμείνουμε 10 εκατ. θα πρέπει οι γεννήσεις να είναι 2,2 παιδιά ανά ζευγάρι. Σήμερα το ποσοστό αυτό είναι 1,2 πράγμα που σημαίνει ότι σε μια γενεά από τώρα θα είμαστε λιγότερο από τους μισούς, και σε δύο γενεές θα σβήσουμε. Για να μην ανησυχούμε όμως οι καλοί μας πολιτικοί μερίμνησαν και έφεραν μερικά εκατομμύρια αλλοδαπών οι οποίοι σε μια γενεά θα είναι διπλάσιοι από εμάς ούτως ώστε όταν σε 2 γενεές εμείς θα έχουμε σβήσει να μην μείνει μόνη της η Ελλάς.Ας δούμε τα πράγματα και λίγο παραπέρα:

Μετανάστης γίνεται κάποιος εάν και εφόσον στην χώρα του δεν έχει αύριο. Την κακή αυτή κατάσταση (εφόσον είναι κατάσταση) δεν την έχει δημιουργήσει κάποιο μαγικό ραβδάκι αλλά είναι έργο ανθρώπινο. Η επιστήμη και η τεχνολογία έχει φτάσει σήμερα σε τέτοιο σημείο που εύκολα, αν ήθελαν οι επιστάτες αυτών, θα μπορούσε να μην υπάρχει άνθρωπος στην γη που να πεινάει.

Τα πάντα όμως στηρίζονται στο χρήμα, υπάρχει αρκετό χρήμα; φυσικά! Το fractal reserve banking system (κλασματικό αποθεματικό τραπεζικό σύστημα) επιτρέπει στο να παράγουν οι τράπεζες χρήμα από το πουθενά αρκετό για να χορτάσει το διπλάσιο του πληθυσμού της γης. Ο μηχανισμός βέβαια λίγο πολύ στηρίζετε στο να κερδίσει κάποιος περισσότερο από τον άλλον, θα μπορούσε λοιπόν κάποιος να έχει όλα τα αγαθά του Αβραάμ και του Ισαάκ, και κάποιος άλλος να έχει τουλάχιστον ένα πιάτο φαί και μια στέγη... Οι τράπεζες όμως που κάνουν κουμάντο δεν θέλουν κάτι τέτοιο. Ο λόγος προφανής, με το παρόν σύστημα βαραίνουν με χρέη χώρες, οι οποίες ότι και όση ποσότητα αγαθών και να παράξουν λόγω των χρεών ΠΑΝΤΑ ο λαός θα πεινάει διότι η παραγωγή φεύγει όλη στα τοκοχρεολύσια και αντί να μικραίνει το χρέος, αυτό συνεχώς αυξάνει λόγω μεγάλων επιτοκίων. Πείνα σημαίνει εξαθλίωση, μειωμένες άμυνες, εύκολη επιβολή. Στόχος λοιπόν αυτών που έχουν τις τράπεζες είναι η απόλυτη εξουσία.

Τις Τράπεζες λοιπόν τις συμφέρει να προκαλούν πείνα, άρα και μετακινήσεις πληθυσμών. Οι μετακινήσεις δημιουργούν αυτό που λένε και οι ίδιοι οι πολιτικοί, πολυπολιτισμικότητα, η οποία σημαίνει αφαίρεση ταυτότητας, το οποίο σημαίνει σβήσιμο μνημών, το οποίο σημαίνει επιβολή νέων ψεύτικων ιδεών, το οποίο σημαίνει πειθήνια όργανα.

Υπάρχει και μια απλή ερώτηση ειδικά για εμάς τους Έλληνες...μιλάνε όλοι συνεχώς για πολυπολιτισμική Ελλάδα, ΤΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΟΙ ΑΦΓΑΝΟΙ ΟΙ ΜΑΥΡΟΙ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;;;;;;;;

Το γελοίο είναι ότι τα κομμουνιστικά κόμματα ενώ υποτίθεται είναι κατά των Τραπεζών, στην ουσία ωθούν ΑΚΡΙΒΩΣ τα συμφέροντα αυτών... ο όχλος σίγουρα δεν το αντιλαμβάνεται, ισχύει το ίδιο και με τους αρχηγούς?

Αν ψάξουμε να βρούμε τι κοινό έχουν οι ιδιοκτήτες Τραπεζών, με τους δημιουργούς του Κομμουνισμού θα εκπλαγούμε διότι θα δούμε ότι εκτός ότι ανήκουν στην ίδια περιούσια φυλή οι μεν χρηματοδότησαν του δεΛινκ για τους Rockefellers

http://el.wikipedia.org/wiki/Τζόν_Ντέιβινσον_Ροκφέλερλινκ για τους Rothschilds από το ίδιο το Κεντρικό Ισραηλινό Συμβούλιο

http://www.kis.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=476&Itemid=46πότε και που αναφέρθηκε για πρώτη φορά το τραπεζοΤοκογλυφοπιστωτικό σύστημα που χρησιμοποιούν σήμερα οι Τράπεζες;

http://www.knossopolis.gr/2010-09-08-21-43-18/200-2010-10-04-09-20-28.htmlλινκ για την κοινή καταγωγή των ιδρυτών και σημαντικών προσώπων του Κομμουνισμού

http://www.knossopolis.gr/2010-09-08-21-43-18/135-2010-09-13-01-53-41.htmllink για τους δημιουργούς Σοσιαλισμού και Κομμουνισμού στην Ελλάδα:

http://www.knossopolis.gr/2010-09-08-21-43-18/201-2010-10-04-19-13-42.html
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Ο πραγματικός όρος ΞΕΝΙΑ (φιλοξενία)Τα ΜΜΕ (Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης) προπαγανδίζουν υπό των Σοσιαλιστικών Κομμουνιστικών κομμάτων (και αυτά υπό των ξένων Πρεσβειών, και αυτές υπό των Διεθνών Τραπεζιτών) την ασύμμετρη εισροή μεταναστών στην Ελλάδα. Μεταξύ άλλων χρησιμοποιούν τον όρο "Φιλοξενία" που είχαν οι αρχαίοι Έλληνες για να πείσουν...

είναι όμως έτσι τα πράγματα; για να δούμε:

Ας ορίσουμε την έννοια ΞΕΝΙΑ (Φιλοξενία) όπως την όριζαν οι Αρχαίοι ημών πρόγονοι που τα Σοσιαλιστικά Κομμουνιστικά κόμματα χρησιμοποίησαν και παραποίησαν.

διαβάζουμε λοιπόν στην μεγάλη εγκυκλοπαίδεια ΗΛΙΟΣ στο λήμμα ΞΕΝΙΑ (τόμος 14ος σελ. 691)

παρά τοις αρχαίοις Ελλήσιν η "ξενία" δεν επεξετείνετο και επί μη Ελλήνων "ξένων" αυτοί αντιθέτως εθεωρούντω εχθροί ως βάρβαροι και δεν είναι άσχετος προς την αντίληψιν ταύτην η υπό της αρχαιοτέρας λατινικής χρησιμοποιούμενη, ως αντίστοιχος της Ελληνικής λέξεως "ξένος" λέξις Hostis (η οποία κυριολεκτικώς σημαίνει εχθρός).
Διέφερε όμως το πράγμα δια τους εξ άλλων ελληνικών πόλεων προερχόμενους "ξένους".
είναι χαρακτηριστικό ότι η λέξις "ξένος" εχρησιμοποιείτο ως συνώνυμον της λέξης "φίλος"
οι ξένοι ενομίζοντο και ικέται του Διός της ανώτατης θεότητος, άρα και προστατευόμενοι του "Ξένιου Διός" ή "Ικετησίου Διός"
ΑΡΑ "ξενία" (φιλοξενία) κατά τους προγόνους μας ίσχυε μεταξύ Ελλήνων και ξένο ονόμαζαν τον φίλο από άλλη Ελληνική πόλη-κράτος!!!

επίσης "ξένο" μη Έλληνα ονόμαζαν τον εχθρό!!!

Το γνωστό επίγραμμα του Σιμωνίδου για τους Λακεδαιμόνιους "Ω ΞΕΙΝ ΑΓΓΕΛΕΙΝ ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΟΙΣ..." σημαίνει επ ακριβώς "ω φίλε να αναγγείλεις..."

ΞΕΝΙΑ στην Αρχαία Ελλάδα:

αναφέρετο στους ξένους που διήρχοντο της πόλης ως ταξιδιώτες περαστικοί ή επισκέπτονταν την πόλη για κάποια δουλειά ή εμπορία.Η Ξενία χωριζόταν σε δυο σκέλη, στην "ιδιωτική" και στην "δημοσία ξενία".

Στην δημοσία το κράτος είχε οργανώσει ειδικά άσυλα τα οποία τα ονόμαζαν "Ξενώνες" για διαμονή, τροφή και ύπνο.

Στην ιδιωτική ξενία χωριζόταν δε 3 στάδια:

1. Ο ξένος εισήρχετο στην οικία του φιλοξενούντος εν ονόματι του Ξενίου Διός (στην Αθήνα) ή Ξενίας Αθηνάς (στην Σπάρτη) και ζητούσε προστασία.

2. Ο ιδιοκτήτης προσέφερε δώρα στον ξένο τα οποία τα ονόμαζαν Ξεινήΐα, του έδιναν τροφή και χώρο για να κοιμηθεί.

3. Ήταν η αναχώρηση του ξένου με ανταλλαγή δώρων (σκεύη, υφάσματα, κοσμήματα κτλ). Η ανταλλαγή δώρων απεδείκνυε σεβασμό προς τον Ξένιο Δία ο οποίος με την ανάπτυξη δεσμών και φιλίας μεταξύ των Ελλήνων ευχαριστιόταν.

Μετά την ξενία οι οικογένειες συνδεόταν με τους "δεσμούς της ξενίας" που κληρονομούσαν και οι απόγονοι των. Προς ανάδειξη αυτού, έγραφαν τα ονόματα τους και κάποιο κείμενο σε πλάκα χρυσού ή αργύρου, την έσπαγαν στα δυο και ο κάθε ένας έπαιρνε ένα κομμάτι το οποίο περνούσε μετά και στους απογόνους οι οποίοι όταν συναντιόνταν επεδείκνυαν τις πλάκες τις οποίες και ένωναν και επιβεβαίωναν και ανανέωναν την φιλία των γονέων των.

Η ισχύς των "δεσμών ξενίας" φαίνεται στην Ιλιάδα (Ζ 119-235), όταν ο Διομήδης και ο Γλαύκος ετοιμάζονταν για μονομαχία, ο Διομήδης ρωτά "τις δε συ εσσί;" δηλαδή "ποιος είσαι;" ο Γλαύκος απάντησε για το γένος του με υπερηφάνεια και ανέφερε το όνομα του πατέρα του, Ιππόλοχο, που τον έστειλε στην Τροία με το περίφημο "Αειν αριστεύειν...κτλ". Μόλις ο Διομήδης άκουσε αυτά κάρφωσε το δόρυ του στην γη και του είπε ότι είναι παλαιοί πατρικοί φίλοι συνδεόμενοι με τους ιερούς δεσμούς της Ξενίας, αγκαλιάστηκαν ανανέωσαν τους δεσμούς της ξενίας και αντάλλαξαν τις πανοπλίες τους.Οι ξένοι είχαν και υποχρεώσεις, και για την τήρηση αυτών ήταν υπεύθυνος αυτός που Φιλοξενούσε τον ξένο, ο οποίος ονομαζόταν και "Πρόξενος".

Όποιος ξένος παραβίαζε τις νομικές δεσμεύσεις τον βάραινε ο νόμος "περί ξενηλασίας".

Η Αθηναϊκή δημοκρατία ουδέν δικαίωμα αναγνώριζε στους ξένους.Οι ξένοι που έμεναν μόνιμα στην Αθήνα ονομάζονταν "Μέτοικοι" και πλήρωναν έναν φόρο το "μετοίκιο" 12 δρχ ετησίως για τους Άνδρες και 6 δρχ για τις γυναίκες.

Ο Αριστοτέλης , ο Διογένης, ο Αναξαγόρας, ο Πρόδικος, ο Πρωταγόρας, η Ασπασία πλήρωναν μετοίκιο.

Ο μέτοικος αντιπροσωπεύετο ενώπιον των κρατικών αρχών υπό κάποιου Αθηναίου πολίτη ο οποίος ονομαζόταν "εγγυητής" Αυτό ισχύει σήμερα στην Αυστραλία και σε πολλές χώρες, δηλαδή για να πάρει κάποιος άδεια παραμονής πρέπει να εγγυηθεί κάποιος ήδη πολίτης της χώρας, οπότε σε περίπτωση που τύχει κάτι το κράτος θα ζητήσει τα ρέστα από τον εγγυητή...

Αν κάποιος μέτοικος δεν πλήρωνε το ετήσιο μετοίκιο ο αρμόδιος εισπράκτορας που ονομαζόταν "Τελώνης" τον οδηγούσε αρχικά στο δεσμωτήριο (κρατητήριο), οπότε έιτε με κάποιο τρόπο έβρισκε τα χρήματα ή τον έδιωχναν από την Αθήνα.

Τώρα αν σε όλα αυτά τα παραπάνω που ίσχυαν στην Αρχαία Ελλάδα βρίσκετε κάτι κοινό με αυτό που μας πουλάνε στα κανάλια μου λέτε και μένα...

₪₪₪₪₪ ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ₪₪₪₪₪

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...