Δευτέρα, 1 Νοεμβρίου 2010

«Μία Νέα Εξωτερική Πολιτική για την Ελλάδα».

Βασίλειος Μαρκεζίνης: «Μία Νέα Εξωτερική Πολιτική για την Ελλάδα».
http://vimeo.com/16015528

H 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ

Η 28η Οκτωβρίου 1940, όταν σχεδόν ολόκληρη η Ευρώπη είχε υποταγεί στον Χίτλερ και η Σοβιετική Ένωση ήταν σύμμαχος της Γερμανίας, η Ελλάδα μόνη στην Ευρώπη, δέχθηκε επίθεση από την Φασιστική Ιταλία την οποία και νίκησε.

Εάν η Ελλάδα ήττατο ή παρεδίδετο, με δεδομένο το ότι όλες οι Βαλκανικές χώρες είχαν θετική επαφή με τον Χίτλερ, ο Λίβανος και η Συρία ήταν υπό την κατοχή της Γαλλίας του Βισύ και το Ιράκ είχε φιλογερμανικές τάσεις, ο Άξονας θα κέρδιζε τον Πόλεμο, όπως δήλωσαν τότε Άγγλοι Υπουργοί και Στρατιωτικοί ηγέτες.

Η Ελληνική νίκη επί της Ιταλίας, ήταν η πρώτη νίκη κατά του Άξονα και έδωσε ελπίδες στους καταπτοημένους λαούς από τη ναζιστική κυριαρχία, απέτρεψε τον Χίτλερ να καταλάβει το Γιβραλτάρ, διότι ο Φράνκο μετά τη νίκη των Ελλήνων, αρνήθηκε παραχωρήσεις στον Χίτλερ. Η νίκη αυτή κατά του Άξονα ανάγκασε τον Χίτλερ, για να βοηθήσει τον Μουσολίνι, να επιτεθεί κατά της Ελλάδας, μετά από σύμφωνο γνώμη και του Στάλιν. Παράλληλα επιτέθηκε και κατά της Γιουγκοσλαβίας, διότι την 27-3-1941 ο Γιουγκοσλαβικός Στρατός ανέτρεψε την Κυβέρνηση του, η οποία την 25-3-1941 είχε συνάψει Σύμφωνο φιλίας με τον Χίτλερ.

Ιταλία και Γερμανία χρειάστηκαν συνολικά 7 μηνές γιά να καταλάβουν την Ελλάδα. Έτσι ο Χίτλερ αναγκάστηκε να αναβάλει την επίθεση της κατά της Σοβιετικής Ενώσεως κατά 6 εβδομάδες, με συνέπεια τις αρχικές σαρωτικές νίκες του, να διαδεχθεί η δεινή ήττα του στο Ανατολικό Μέτωπο, που αποτέλεσε αφετηρία της ήττας της Γερμανίας στην Ευρώπη. Άμεση επιβεβαίωση αυτών των συνεπειών αποτελεί η δήλωση του Χίτλερ, τόσο στην γνωστή κινηματογραφίστρια φίλη του Leni Riefenstahl το 1943, όσο και η ομολογία του στην Πολιτική του Διαθήκη το 1945 ότι: «Η κήρυξη του Πολέμου στην Ελλάδα από την Ιταλία, υπήρξε καταστροφική για την Γερμανία. Αν οι Ιταλοί δεν είχαν επιτεθεί στην Ελλάδα και δεν χρειάζονταν τη βοήθεια μας, ο πόλεμος θα είχε πάρει διαφορετική τροπή. Θα είχαμε προλάβει να κατακτήσουμε το Λένινγκραντ και τη Μόσχα, πριν μας πιάσει το ρωσικό ψύχος».

Ο Πρόεδρος των Η.Π.Α., Φραγκλίνος Ρούζβελτ, δήλωσε τότε: «Όταν οι ανδρείοι άνδρες έχασαν το θάρρος τους, ο Ελληνικός λαός τόλμησε να προκαλέσει το ανίκητο μηχανοκίνητο Γερμανικό τέρας, προτάσσοντας την υπερήφανη αυτού ιδέα της ελευθερίας».

Αν το υπερήφανο «ΟΧΙ», που κατέπληξε ολόκληρο τον κόσμο, υπήρξε ο πρώτος φραγμός στην νικηφόρο πορεία του Άξονα, η αντίσταση των Ελλήνων στα Οχυρά της Μακεδονίας τον Απρίλιο του 1941, αποτέλεσε την πρώτη δοκιμασία κατά της αλαζονείας του Χίτλερ. Οι μαχητές των Οχυρών με τον ηρωϊσμό και την αυτοθυσία τους απέκρουαν αλλεπάλληλες λυσσώδης επιθέσεις των έκπληκτων Γερμανών. Όταν παραδόθηκαν, κατόπιν εντολής της Στρατιάς, οι Γερμανοί παρουσίαζαν όπλα στους εξερχομένους των Οχυρών και η Γερμανική σημαία ανυψώνετο μόνον, όταν εχάνετο και ο τελευταίος Έλληνας στρατιώτης στον ορίζοντα. Η ηρωική αντίσταση των υπερασπιστών των Οχυρών, απομυθοποίησε το αήττητο του Γερμανικού Στρατού και έδωσε θάρρος και ελπίδες στον ελεύθερο κόσμο. Επίσης η θρυλική μάχη της Κρήτης συνετέλεσε, ώστε να βραδύνει η εναντίον της Ρωσίας γερμανική επίθεση.

Ο Χίτλερ ομιλώντας στο Ράιχσταγκ τον Μάιο του 1941 είπε: «Από όλους τους στρατούς που αντιμετωπίσαμε μόνο ο Έλληνας στρατιώτης πολέμησε με ηρωισμό και αυτοθυσία και παραδόθηκε μόνο ήταν η αντίσταση ήταν μάταια». Ο δε Γερμανός Στρατάρχης Κάϊτελ δήλωσε το 1945 στη Δίκη της Νυρεμβέργης: «Η αναπάντεχη και ισχυρή αντίσταση των Ελλήνων επιβράδυνε κατά δύο και πλέον ζωτικούς μήνες την επίθεσή μας κατά της Ρωσίας. Αν δεν είχαμε τη μεγάλη αυτή καθυστέρηση, άλλη θα ήταν η έκβαση του πολέμου στο Ανατολικό Μέτωπο και γενικά του Πολέμου και άλλοι θα ήσαν σήμερα κατηγορούμενοι».

Ο Αλεξάντερ, πρώτος Λόρδος του Βρετανικού Ναυαρχείου, στις 28-10-1941 επισήμανε: «Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η Ελλάδα ανέτρεψε το σύνολο των σχεδίων της Γερμανίας και την εξανάγκασε να αναβάλει για έξι εβδομάδες την επίθεση κατά της Ρωσίας. Διερωτόμαστε ποια θα ήταν η θέση της Σοβιετικής Ένωσης χωρίς την Ελλάδα».

Ο Ήντεν, Υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας (ο αρμοδιότερος εκ των συμμάχων την περίοδο εκείνη) τόνιζε στις 24 Σεπτεμβρίου 1942: «Ασχέτως προς το τι θα πουν οι ιστορικοί του μέλλοντος, εκείνο το οποίο μπορούμε να πούμε εμείς από τώρα, είναι ότι η Ελλάδα πρώτη έδωσε αλησμόνητο μάθημα στον Μουσολίνι, ότι αυτή υπήρξε η αφορμή της εθνικής Επανάστασης εναντίον του Άξονα στη Γιουγκοσλαβία, ότι αυτή, με τη μικρή βοήθεια, που σταθήκαμε τότε ικανοί να της δώσουμε, κράτησε τους Γερμανούς στο Ηπειρωτικό έδαφος και στην Κρήτη επί έξι εβδομάδες, ότι αυτή ανέτρεψε τη χρονολογική σειρά όλων των σχεδίων του Γερμανικού Επιτελείου και έτσι έφερε ριζική μεταβολή στις εκστρατείες του και ίσως στην όλη πορεία του πολέμου...».

Ο Ρ/Σ της Μόσχας το 1942, την επέτειο της εισόδου των Γερμανών στην Αθήνα, μετέδωσε: «Άοπλοι πολεμήσατε πάνοπλους και νικήσατε. Μικροί εναντίον μεγάλων και υπερισχύσατε. Δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς, διότι είστε Έλληνες. Οι Ρώσοι ως άνθρωποι κερδίσαμε χρόνο χάριν στην αντίσταση σας για να αμυνθούμε. Σας ευχαριστούμε».

Τα κείμενα της Ιστορίας του Μεγάλου Πολέμου της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, Έκδοση 1955 (Σελίδα 42) αναφέρουν: «Όμως η επίθεση στη Σοβιετική Ένωση, που είχε ορισθεί για την 15η Μαϊου 1941 καθυστέρησε από απρόβλεπτα για τους Φασίστες γεγονότα. Ο ολιγάριθμος αλλά ηρωϊκός Ελληνικός λαός αντιστάθηκε τόσο αποφασιστικά στην εισβολή του Ιταλικού Φασισμού, ώστε ο Μουσολίνι αναγκάστηκε να ζητήσει τη βοήθεια του Χίτλερ. Την Άνοιξη του 1941 οι ηγέτες της Φασιστικής Γερμανίας έριξαν τα στρατεύματά τους στην Ελλάδα».

Το 1942 ο Γάλλος Pierre Bourdan ομιλώντας στο BBC είπε: «Με την πάροδο του χρόνου θα φανεί ότι μετά την απόφαση της Αγγλίας του 1940, ήταν η ανδρεία του Ελληνικού λαού που συνέβαλε περισσότερο στο να σωθεί ο ευρωπαϊκός πολιτισμός, ο δημιουργημένος από τον ίδιο αυτό λαό πριν από 2.400 χρόνια. Πρέπει να το σκέπτονται αυτό όταν θα διαμορφώσουν την Ευρώπη. Κάθε αχαριστία στην Ελλάδα θα ισοδυναμούσε με προδοσία προς την Ευρώπη».

Απόδημοι Έλληνες, με αφορμή την 70 επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 έχουν και πάλι κάνει γραπτή έκκληση στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, όπως έχουν ήδη κάνει πολλές φορές τα προηγούμενα χρόνια, γιά την έκδοση συνοπτικής «ΛΕΥΚΗΣ ΒΙΒΛΟΥ», που να περιλαμβάνει άγνωστα σε πολλούς αλλά σημαντικά ιστορικά γεγονότα, από τα οποία να αναδεικνύεται η μεγάλη Ελληνική συμβολή στη Συμμαχική Νίκη στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, γιά την ενημέρωση όλων των νεωτέρων, σε κάθε γωνιά της γης.

Επειδή κυκλοφορούν και βιβλία που υποβαθμίζουν τον ρόλο της Ελλάδος στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και έζησα σε συνέδριο των Προέδρων της Ιστορίας Στρατού Γερμανό Σύνεδρο να ισχυρίζεται ότι η συμβολή της Ελλάδας δεν έπαιξε αποφασιστικό ρόλο, κάτι που όλοι αντέκρουσαν, θα πρέπει αυτή η Λευκή Βίβλος να μεταφραστεί στις βασικές ξένες γλώσσες και να διανεμηθεί παντού. Επίσης να κυκλοφορήσει σε CD και DVD. Οι Έλληνες του εξωτερικού και οι Έλληνες εκπρόσωποι στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ θα αισθάνονται υπερήφανοι.

Νίκος Μάρτης
Πρώην Υπουργός και βετεράνος του Β΄ ΠΠ

Ένας Αξιωματικός της 31 ης Μοίρας Καταδρομών το 1974 στην Κύπρο , θυμάται

ΚΥΡΙΟΙ, ΠΑΤΕ ΓΙΑ ΥΠΝΟ
Η Τραγωδία της Κύπρου όπως την 'Εζησε ένας λοχαγός της 31ης Μοίρας Καταδρομών

«Κύριοι, πάτε για ύπνο». Αυτή την απάντηση έλαβαν οι αξιωματικοί που ανησυχώντας για την επικείμενη τουρκική εισβολή, απευθύνθηκαν το βράδυ της 19ης Ιουλίου 1974 στο ΓΕΕΦ. Μία απάντηση, που έμεινε για πάντα χαραγμένη στην μνήμη του συγγραφέα...

Το αποτέλεσμα είναι γνωστό. Η Εθνική Φρουρά πιάστηκε κυριολεκτικά «στον ύπνο». Οι Τούρκοι εισβολείς, πάτησαν με άνεση το πόδι τους στην Κύπρο.

Ο Αντιστράτηγος ε.α. Ελευθέριος Σταμάτης, είναι στην ουσία ο πρώτος αξιωματικός που πολέμησε στην Κύπρο το 1974 και περιγράφει λεπτομερώς την εμπειρία του από την περίοδο εκείνη. Βρισκόταν στο νησί ως λοχαγός, τοποθετημένος στην 31 Μοίρα Καταδρομών, μία από τις επίλεκτες μονάδες της Εθνικής Φρουράς. Έζησε τα γεγονότα του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής, την «εκεχειρία» και τον δεύτερο γύρο της τουρκικής επίθεσης.
Με την εκδήλωση της τουρκικής εισβολής στις 20 Ιουλίου, η 31 ΜΚ βρέθηκε στην ευαίσθητη περιοχή του Πενταδακτύλου, όπου σε συνδυασμό με τις άλλες Μοίρες Καταδρομών, προσέβαλλαν προκαθορισμένους στόχους. Η ενέργεια της 31 ΜΚ εναντίον του υψώματος Κοτζάκαγια, στην περιοχή του Αγίου Ιλαρίωνα, σημείωσε την μεγαλύτερη επιτυχία και αποτελεί μέχρι τις ημέρες μας κλασσικό δείγμα καταδρομικής επιχειρήσεως.

Ο συγγραφέας περιγράφει την ατμόσφαιρα που επικρατούσε στην διάρκεια της «εκεχειρίας», από τις 23 Ιουλίου μέχρι τις 13 Αυγούστου. Μπορεί στην Αθήνα και στην Γενεύη, οι Έλληνες ιθύνοντες να θεωρούσαν ότι ο πόλεμος είχε τελειώσει και ότι είχε έλθει η «ώρα της διπλωματίας», για τον στρατιώτη όμως που βρισκόταν στην Κύπρο, οι πολεμικές επιχειρήσεις δεν διακόπηκαν ούτε μία ημέρα. Όταν λοιπόν, στις 14 Αυγούστου, οι Τούρκοι επιτέθηκαν και πάλι μαζικά, οι ελληνικές δυνάμεις, που δεν είχαν λάβει την παραμικρή ενίσχυση, δεν ήταν σε θέση να προβάλλουν ικανή άμυνα.
Η 31 ΜΚ, δεν ενοχλήθηκε καθόλου. Ο τομέας της έμεινε ήσυχος, όπως και στην ανακωχή. Η πολεμική δράση της στον πρώτο γύρο, είχε τόσο ισχυρή επίδραση στον αντίπαλο, ώστε αυτός, γνωρίζοντας ότι επρόκειτο για μονάδα υψηλού επιπέδου, προτίμησε να μην την ενοχλήσει... Ωστόσο στις 17 Αυγούστου, μία ημέρα μετά την τυπική λήξη των επιχειρήσεων, μία διμοιρία της 31 ΜΚ έδωσε την ύστατη μάχη στο χωριό Πυρόι, όταν οι Τούρκοι αποφάσισαν να προωθηθούν νοτιότερα. Με την μάχη αυτή, στην οποία για άλλη μία φορά οι Καταδρομείς της 31 ΜΚ αγωνίστηκαν αξιοπρεπώς, έκλεισε το κεφάλαιο των πολεμικών επιχειρήσεων.

Το βιβλίο είναι μία αποκάλυψη. Για πρώτη φορά ο Έλληνας αναγνώστης έχει την δυνατότητα να μάθει για τους ηρωικούς και άνισους αγώνες των Καταδρομέων εναντίον του Τούρκου εισβολέα. Τα κατορθώματα των ανδρών αυτών, που μέχρι σήμερα έχουν μείνει άγνωστα, περιγράφονται με ιστορική ακρίβεια. Καταρρίπτεται πλήρως ο μύθος ότι, δήθεν, το 1974 οι Ελλαδίτες αξιωματικοί «δεν πολέμησαν». Με ζωντανή αφήγηση, ο συγγραφέας όχι μόνο δίνει τα πραγματικά γεγονότα, αλλά σε κάθε περιστατικό προβαίνει σε κριτική και εξαγωγή συμπερασμάτων, γενικότερων ή ειδικότερων, με μεγάλη αξία για ένα στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων.
Στο βιβλίο, παρουσιάζονται για πρώτη φορά με τόσο αναλυτικό τρόπο λεπτομέρειες από τις επιχειρήσεις των ημερών εκείνων, προσφέροντας μία ανάγλυφη εικόνα για την κατάσταση των μονάδων της Εθνικής Φρουράς και της ατμόσφαιρας που επικρατούσε μεταξύ των στρατιωτών. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι τα Πολεμικά Ημερολόγια των μονάδων της Εθνικής Φρουράς, είτε δεν έχουν στοιχεία για τις ημέρες εκείνες, είτε έχουν γραφτεί μεταγενέστερα, το βιβλίο του Αντιστρατήγου ε.α. Ελευθερίου Σταμάτη αποκτά αυτομάτως ιστορική αξία. Ως εκ τούτου, το βιβλίο διασώζει, στην κυριολεξία, άγνωστες σελίδες από την πολεμική δράση των ελληνικών όπλων, οι οποίες ήταν καταδικασμένες να παραμείνουν άγνωστες για το ευρύ κοινό.

Το κείμενο συνοδεύεται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό των πρωταγωνιστών, που συγκέντρωσε ο συγγραφέας. Επιπλέον, τρισδιάστατοι χάρτες, απεικονίζουν με ακρίβεια τις ενέργειες και την διεξαγωγή των επιχειρήσεων.

Το βιβλίο ''ΚΥΡΙΟΙ, ΠΑΤΕ ΓΙΑ ΥΠΝΟ'' μπορείτε να το βρείτε εδώ

Πηγή: http://thulebooks.blogspot.com/2010/11/blog-post.html

Μαϊμούδες (του Κωστή Παπαγιώργη)

Ὅταν πασχίζει κανείς νά ἐκφραστεῖ, τό μέγιστο ἐμπόδιο εἶναι ἡ παιδεία του. Ὅσα τοῦ μάθανε. Ὄχι τόσο ἐπειδή ἡ προσωπική ἔφεση μπορεῖ νά ἀντιβαίνει στά καθεστῶτα διδάγματα, ἀλλά κυρίως ἐπειδή ἡ συστηματική μόρφωση καταδικάζει τίς περισσότερες φορές σέ ἀτροφία καί σκολίωση αὐτήν ἀκριβῶς τήν ἐνδιάθετη τάση.

Ἡ παιδεία πού ἐπιδαψιλεύεται ἀφειδώλευτα δημιουργεῖ κάτι τερατῶδες: ἄτομα μέ συγκρότηση ἀλλά χωρίς κλίση, μῆτρες πού πάσχουν ἁπλῶς ἀπό ἀνεμογκάστρι. Ἀλλά χωρίς τήν κλίση καί τήν ἀληθινή «σύλληψη», τή φλέβα μέ ἄλλα λόγια, καμιά δουλειά δέ γίνεται στήν ἐντέλεια. Χρειάζεται κανείς τύχη, τύχη καί ἀτυχία μαζί, γιά νά μπορεῖ νά ζεῖ τό θέμα του καί ὄχι νά τό ἀναπτύσσει κάθ ὑπαγόρευση, νά γράφει ἀπό δική του ὁρμέμφυτη ἀνάγκη καί ὄχι ἀπό φιλολογικό κούρδισμα –ἐπειδή τζάνεμ, τό πολύ διάβασμα φέρνει καί τό πολύ γράψιμο -, πράγματα ὅλα αὐτά πού εὐτυχῶς δέν διδάσκονται καί οὔτε ἦταν ποτέ δυνατόν νά διδαχτοῦν καί νά μεταδοθοῦν.
συνέχεια εδώ
Greekalert

Της... Αλβανίας γίνεται στα Σκόπια

E-mail Εκτύπωση PDF
311010-skopjeOι αλβανοί των Σκοπίων ξεσηκώνονται κατά των Σλάβων

Έχουν κουραστεί φαίνεται οι Αλβανοί των Σκοπίων να... υπομένουν την προσπάθεια του κράτους τους, να διεκδικεί το όνομα Μακεδονία από την Ελλάδα και έχουν αρχίσει να το δείχνουν. Τα τελευταία δύο χρόνια είχαμε κάποιου είδους ύφεση στα βορειανατολικά των Σκοπίων, όπου κατοικούν κατά πλειονότητα αλβανοί, που αποτελούν περίπου το 35% του συνολικού πληθυσμού της χώρας και όπου παλαιότερα είχαμε μέχρι και ένοπλες συγκρούσεις των δυνάμεων των σκοπίων με ένοπλους Αλβανούς που διεκδικούσαν την ένωση της περιοχής τους με το Κοσυφοπέδιο. Έτσι τις τελευταίες ημέρες είχαμε απανωτές επιδείξεις αλβανικού εθνικισμού. Στο Τέτοβο, Αλβανοί κατέβασαν από τον ιστό τη σημαία των Σκοπίων και ταυτόχρονα ανάρτησαν ένα πανό που έγραφε "μη με αποκαλείς FYROM, αποκάλεσέ με Ιλιρίδα". Οι ίδιοι φίλαθλοι σήκωσαν και άλλο πανό που έλεγε .... "United States of Albania". Οι υπεύθυνοι του γηπέδου σήκωσαν ψηλά τα χέρια και δήλωσαν αδύναμοι να αποτρέψουν τέτοια γεγονότα, αφού το αλβανικό στοιχείο υπερτερεί στην περιοχή και είναι αγανακτισμένο από την κωλυσιεργία του Γκρούεφσκι στο θέμα της εξεύρεσης λύσεως με την Ελλάδα, επιμένοντας στη "μακεδονική" καταγωγή των κατοίκων του κράτους του, κάτι που δεν αφορά σε ένα μεγάλο ποσοστό των κατοίκων, που δεν είναι και δεν αισθάνονται Σλαβομακεδόνες, ούτε τους ενδιαφέρει το όνομα "Μακεδονία". Φυσικά το ελληνικό κράτος δεν χρησιμοποιεί και δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει τέτοιου είδους περιστατικά ούτε καν ως μοχλούς πίεσης του γειτονικού κράτους. Είναι τόσο ευγενής άνθρωπος ο κύριος Παπανδρέου και πώς να φέρει σε δύσκολη θέση το φίλο και συνομιλητή του Γκρουέφσκι; Άλλωστε, όπως όλα δείχνουν, η συμφωνία έχει "κλείσει" και θα ανακοινωθεί αμέσως μετά τις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου. Το μόνο που μπορεί να αποτρέψει μία τέτοια εξέλιξη, είναι η άμεση αποπομπή του Γ. Παπανδρέου από το αξίωμα του πρωθυπουργού. Το πώς το είπε μόνος του στην περίφημη διακαναλική συνέντευξη που έδωσε, προσπαθώντας να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.

ΠΗΓΗ: http://elkosmos.gr/

Η επανάκτηση της Αθήνας!

E-mail Εκτύπωση PDF

kotziaΤα όσα συμβαίνουν στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια δεν είναι “ελληνική ιδιαιτερότητα”. Είναι κάτι που συμβαίνει σε κάθε “μεγαλούπολη” της Δύσης. Απλά στην Ελλάδα αυτό έγινε, όπως έρχονται πάντα όλες οι αλλαγές. Με καθυστέρηση, αλλά πραγματοποιούνται πολύ γρήγορα.

Πριν από 20 χρόνια, το 1990, κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί την σημερινή εικόνα της Αθήνας, με τις γκετοποιημένες περιοχές, τα προβλήματα εγκληματικότητας και ασφάλειας αλλά και την αλλοίωση του προσώπου της πόλης, τόσο από την λαθρομετανάστευση, όσο και από τις επιλογές κυβερνήσεων που αφορούν το κτίσιμο τζαμιών και λοιπών “διεθνιστικών” επιτευγμάτων.

Η καθολικότητα όμως του προβλήματος, δεν μπορεί να αποτελεί αιτιολόγηση και δικαιολογία του. Ήδη σε αρκετές πόλεις της Ευρώπης, οι ιθαγενείς κάτοικοι, οι πολίτες που ταυτίζουν τον εαυτό τους με μια εθνική ταυτότητα, αντιδρούν.

Στην Γερμανία το κίνημα ενάντια στα τζαμιά έχει αποκτήσει τεράστια δυναμική. Στην Ελβετία απαγορεύτηκαν με δημοψήφισμα οι μιναρέδες. Στην Γαλλία και στην Ολλανδία απαγορεύθηκε η μπούργκα. Στην Ιταλία η λαθρομετανάστευση αντιμετωπίζεται ίσως πιο δυναμικά από ότι σε κάθε άλλη χώρα. Στην Μ. Βρετανία, το Βρετανικό εθνικό Κόμμα, όχι μόνο εξέλεξε ευρωβουλευτές (ενώ πριν λίγα χρόνια θεωρούταν συνώνυμο του περιθωρίου) αλλά και σύμβουλο στην περιφέρεια του Λονδίνου. Στην Σουηδία, το κόμμα των Σουηδών Δημοκρατών σάρωσε στις τελευταίες εκλογές, ενώ στην Ουγγαρία το Jobbik αποτελεί πλέον το τρίτο σε δύναμη κόμμα της χώρας.

DIAMANTOPOULOU 2

Κάποιοι, προσπαθούν όλα αυτά να τα επιρρίψουν σε κάποιου είδους θρησκευτική φονταμενταλιστική αντίδραση των Ευρωπαίων εναντίον του Ισλάμ. Πρόκειται περί ενός εντελώς λανθασμένου συμπεράσματος, καθώς είναι δεδομένο, ότι ο “θρησκευτικός” ζήλος των Ευρωπαίων, βρίσκεται ουσιαστικά σε σημείο Ναδίρ. Δεν πρόκειται λοιπόν για κανενός είδους “θρησκευτικό φανατισμό” και μισαλλοδοξία, αλλά για μια ξεκάθαρα αμυντική αντίδραση, μιας ομάδας ανθρώπων, που αισθάνεται ότι απειλείται από τον “εποικισμό” των πόλεων και των κρατών τους.

Το “πείραμα” του πολυπολιτισμού, δεν είναι κάτι καινούριο, όπως προσπαθούν να το πλασάρουν κάποιοι. Είναι δημιούργημα της ίδια της έννοιας της αυτοκρατορίας, όταν αυτή υπερβαίνει τα εθνικά σύνορα και τους εθνικούς ανταγωνισμούς.

Η συγκεκριμένη κατάσταση προς την οποία οδηγούμαστε σήμερα, μου φέρνει στο μυαλό μια συγκεκριμένη ιστορική περίοδο. Αυτή πριν την “επανακατάκτηση” της Ισπανίας, όταν ολόκληρος ο νότος της Ιβηρικής Χερσονήσου ήταν υπό την επικυριαρχία των μουσουλμάνων πριγκίπων. Σε αρκετές πόλεις, ίσχυε το πολυπολιτισμικό σύστημα. Δεν άντεξε όμως στο βάθος του χρόνου. Το αποτέλεσμα ήταν ο πόλεμος μεταξύ των Χριστιανών Ισπανών και των μουσουλμάνων Μαυριτανών...

Εάν τα πράγματα συνεχιστούν με τον τρόπο που πάνε τώρα, κάποια στιγμή οι ευρωπαϊκές κοινωνίες, θα διαχωριστούν σε χριστιανικές – εθνικές και μουσουλμανικές – μεταναστευτικές.

SKITSO MINARESΤα πρώτα σημάδια φαίνονται στον ορίζοντα. Αργά η γρήγορα η μία ομάδα θα οδηγηθεί σε σύγκρουση με την άλλη. Αυτή είναι η αγωνία μας σήμερα. Το να εμποδίσουμε μια τέτοια εξέλιξη ή μάλλον το να μην φτάσουμε στο σημείο που δεν θα υπάρχει άλλος δρόμος πέραν αυτού. Προσπαθούμε σήμερα με πολιτικές διεργασίες, σεβόμενοι την νομιμότητα να υπερασπισθούμε την μη μετατροπή των κοινωνιών μας σε “διαπολιτισμικές”.

Αυτό είναι και το νόημα της ενδυνάμωσης των εθνικών – αντιμεταναστευτικών κινημάτων στο σύνολο των χωρών της Ευρώπης. Η χώρα μας, έχει επίσης πικρή πείρα από τον “πολυπολιτισμό”. Είδαμε που οδήγησε στην Μικρά Ασία, είδαμε που οδήγησε στην Κύπρο. Σε αφανισμό, σε ξεριζωμό του ελληνικού και χριστιανικού στοιχείου.

Το ενδεχόμενο του να συμβεί κάτι αντίστοιχο και στην ίδια την Αθήνα μας φοβίζει. Έχουμε την ευκαιρία ακόμη όμως, στηρίζοντας -μέσω των διαδικασιών που υπάρχουν σήμερα – να ορθώσουμε κάποιους φραγμούς αντίστασης σε ένα τέτοιο μέλλον, που είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό που κάποιοι θέλουν να έχουν τα παιδιά τους. Αυτή την στιγμή η Αθήνα των τεσσάρων εκατομμυρίων, έχει ένα εκατομμύριο μετανάστες. Σε άλλα 20 χρόνια, πόσοι θα είναι αυτοί;

Δημήτρης Παπαγεωργίου


πηγη: http://www.elora.gr/portal/greece/5-hellas/2546-2010-10-29-10-01-42

Pontos Genocide - Πόντος Γενοκτονία

Ομιλία της Χαράς Νικοπούλου

για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940
Ημέρες σαν τη σημερινή αναρωτιέμαι πάντα:

Πως να δείξεις σε έναν τυφλό το μεγαλείο του Παρθενώνα για να νιώσει την Ελληνική περηφάνια??..

Πως να βάλεις σε έναν κωφό να ακούσει την ενάτη συμφωνία του Μπετόβεν και να ονειρευτεί??..

Πως να μιλήσεις σε έναν ξένο για το Ελληνικό έπος του 1940 για να αντιληφθεί τον ηρωισμό των Ελλήνων??..

Γι αυτό και εγώ σήμερα δε θα απευθυνθώ σε κανέναν άλλο παρά μόνο σε αυτούς που η καρδιά τους χτυπά ακόμη Ελληνικά και κυρίως σε εσάς σύγχρονα Ελληνόπουλα , σε εσάς που όλη η Ελλάδα στηρίζει το μέλλον της...
Σαν σήμερα λοιπόν πριν από 70 χρόνια ακριβώς ο Έλληνας για μια ακόμη φορά ξύπνησε μέσα του τον Λεωνίδα , μα τότε πιο λακωνικός από ποτέ άλλοτε, έκλεισε το ''ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ'' σε τρία γράμματα : "Ο Χ Ι"

Μια άρνηση που ξεκινούσε από την Ελληνική ψυχή του πιο απλού Έλληνα και έφτανε μέχρι τα χείλη του τότε εθνάρχη Ιωάννη Μεταξά.

Πριν από 70 χρόνια δεν υπήρχε κανένας Έλληνας , μεγάλος ή μικρός, νέος ή γέρος, άνδρας ή γυναίκα, που να σκεφτεί αν έπρεπε να κάνει το καθήκον του... Όλοι μαζί ξεκίνησαν για την εθνική αντίσταση:

το ξυπόλυτο τάγμα, αποτελούμενο από μικρά παιδιά στην πρώτη γραμμή του αντιπερισπασμού,

οι γυναίκες της Πίνδου , αυτές που έκαναν τον στιχουργό να απορήσει και να τις υμνήσει λέγοντας,

''γυναίκες ηπειρώτισσες , ξαφνιάσματα της φύσης, εχθρέ γιατί δε ρώτησες ποιον πας να

πολεμήσεις''

οι υπερήφανοι Έλληνες φαντάροι , αυτοί που μόνοι στην πρώτη γραμμή, μα γεμάτοι σθένος πολεμούσαν για εσένα ,

αυτοί που δάκρυζαν, που πονούσαν , που ακρωτηριάστηκαν, που έχαναν τη ζωή τους , αυτοί που μέχρι και σήμερα τα οστά τους παραμένουν άταφα στα βουνά της σκλαβωμένης Βορείου Ηπείρου..Τα ιστορικά γεγονότα λίγο πολύ γνωστά :

Προάγγελος του πολέμου η βύθιση του Ελληνικού αντιτορπιλικού ''Έλλη'' στις 15 Αυγούστου του 1940..

Δυο μήνες μετά στις τρεις τα ξημερώματα της Δευτέρας 28 Οκτωβρίου 1940 , για τους Ιταλούς η 18η επέτειος από τη φασιστική ''πορεία προς τη Ρώμη'' που έφερε το 1922 τον Μουσολίνι στην εξουσία , ο Ιταλός πρεσβευτής στην Αθήνα Γκράτσι επισκέπτεται στην οικία του τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Ιωάννη Μεταξά και του επιδίδει τελεσίγραφο με το οποίο ζητούσε , εντός τριών ωρών , τη διέλευση και στάθμευση των Ιταλικών στρατευμάτων στην Ελλάδα.

Με τη γαλλική φράση:'' alors, c'est la guerre'' , που σημαίνει ''πόλεμος λοιπόν'' ο Μεταξάς απορρίπτει το Ιταλικό τελεσίγραφο και απευθύνει διάγγελμα-κατάθεσης και μαρτυρίας Ελληνικής αφοσίωσης προς τον Ελληνικό λαό.

Αρχίζει έτσι η Ιταλική επίθεση κατά της Ελλάδας στο Αλβανικό μέτωπο, την ώρα που ο λαός διαδηλώνοντας στους δρόμους της Αθήνας κατά της Ιταλίας τρέχει με ενθουσιασμό να καταταγεί και να πολεμήσει στο μέτωπο..

Τα γεγονότα που σχετίζονται με αυτόν τον πόλεμο είναι γεγονότα που χτίστηκαν με τον ηρωισμό και την αυτοθυσία όλων των Ελλήνων.Ενδεικτικό του ηρωικού πνεύματος της εποχής είναι και το διάγγελμα του Ιωάννη Μεταξά προς τους Έλληνες..

Μίλησε με ανδρισμό και άγγιξε κάθε Ελληνική ψυχή .. Μέχρι και σήμερα μας κάνει να νοιώθουμε πόσο φτωχή είναι η Ελλάδα από κυβερνήτες που ποτέ δε θα διαπραγματεύονταν την τιμή και την αξιοπρέπεια της και δε θα άφηναν κανέναν αέρα να πάρει καμιά Ελληνική σημαία, γιατί στην προκειμένη περίπτωση ο Έλληνας γίνηκε η ιαχή "ΑΕΡΑΣ'' στο σύνθημα που ακόμη αντιλαλεί στα αυτιά μας από το στόμα των στρατιωτών του 1940..

Α Ε Ρ Α ! ! ! ! ! ! !

Ο Ιωάννης Μεταξάς λοιπόν στο διάγγελμα του στις 28 Οκτωβρίου του 1940 αναφέρει:

''Η στιγμή έφτασε που θα αγωνισθούμε για την ανεξαρτησία της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμή της.

Μολονότι τηρήσαμε την πλέον αυστηρή ουδετερότητα και ίση προς όλους , η Ιταλία , χωρίς να αναγνωρίζει σε εμάς το δικαίωμα να ζούμε ως ελεύθεροι Έλληνες , μου ζήτησε σήμερα στις τρεις το πρωί την παράδοση τμημάτων του εθνικού εδάφους, κατά τη δική της βούληση και με σκοπό να καταλάβουν αυτές τις περιοχές. Η κίνηση των στρατευμάτων τους θα άρχιζε στις 6 το πρωί.

Απάντησα στον Ιταλό πρέσβη ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθαυτό και τον τρόπο με τον οποίο γίνεται τούτο ως κήρυξη πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδας.

Τώρα θα αποδείξουμε εάν πράγματι είμαστε άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποία μας εξασφάλισαν οι προπάτορες μας. Όλο το έθνος ας ξεσηκωθεί σύσσωμο..

Αγωνισθήτε για την πατρίδα , τις γυναίκες, τα παιδιά σας και τις ιερές παραδόσεις σας.

Ν υ ν υ π ε ρ π ά ν τ ω ν ο α γ ώ ν" ! ! !Πόσο μικρός τελικά αποδείχτηκε ο Ιταλός και ο Γερμανός αργότερα μπροστά στον Έλληνα φαντάρο... Πόσο ανατριχιαστικά επικό ακούγεται στα αυτιά μας το τραγούδι της Σοφίας Βέμπο ''παιδιά της Ελλάδος παιδιά'', που έδινε κουράγιο στον Έλληνα φαντάρο μα και στην Ελληνίδα μάνα του 1940, την οποια προέτρεπε να δείξει ανδρειοσύνη λέγοντας:

''η πίκρα και η τρεμούλα σε μια γνήσια Ελληνοπούλα δεν ταιριάζουνε Ελληνίδες του Ζαλόγγου και της πόλης και του λόγγου και Πλακιώτισσες, όσο κι αν πικρά πονούμε υπερήφανα ας το πούμε σαν Σουλιώτισσες..''
Κανείς δεν έλειπε από τη μάχη!! Κανείς δε δείλιασε στον πόνο!! Κανείς δεν καταδέχτηκε να παραδοθεί!!

Γιατί όλοι ήσαν γνήσιοι απόγονοι του Λεωνίδα , του Κολοκοτρώνη, του Κωσταντίνου Παλαιολόγου, και καθε Έλληνα πολεμιστή που άφησε την ψυχή του και έγραψε το όνομα του με αίμα στις σελίδες της Ελληνικής Ιστορίας!
Σήμερα λοιπόν παιδιά μετά από 70 χρόνια καλούμαστε να θυμηθούμε το Έπος του 1940, όχι γιατί το έχουν τόσο ανάγκη οι ψυχές των ηρώων του τότε.. Αυτοί είναι πλέον αθάνατοι ! ! !

Μα κυρίως γιατί εμείς νοιώθουμε την ανάγκη να πιαστούμε από μεγάλες ιδέες και ιδανικά και ίσως πιο πολύ από ποτέ άλλοτε να υψώσουμε το ανάστημα μας σε κάθε ξένο ή εγχώριο που επιβουλεύεται την εθνική υπόσταση της Ελλάδος και να βροντοφωνάξουμε το Ο Χ Ι. Γιατί μπορεί να μένουμε προς το παρόν βουβοί στην άνευ όρων παράδοση της χώρας μας στους ξενόφερτους κατακτητές , μα ας θυμηθούμε όλοι τα λόγια δύο Ελλήνων ποιητών αρχικά του Γιάννη Ρίτσου που μας ψυχογραφεί τονίζοντας:

''τούτος ο λαός αφέντη μου δεν ξέρει πολλά λόγια, σωπαίνει, ακούει και όσα του λες τα δένει κομπολόγια.... Κι από τους τάφους ξεκινάν όλοι οι νεκροί του αγώνα και μπαίνουν πάλι στη σειρά με σιδερένιο γόνα.. Και τούτο το περήφανο, το άμετρο ψυχομέτρι, μόνη σημαία το φως κρατεί, μόνο σπαθί τ' αλέτρι!!''
Μα ακόμη πιο χαρακτηριστικά ας μας συντροφεύουν στη σημερινή εθνική επέτειο του 1940 τα λόγια του Κωστή Παλαμά:

''παιδιά μου , ο πόλεμος για εσάς περνάει θριαμβευτής των αδίκων ο πόλεμος δεν είναι εκδικητής. Είναι ο θυμός της άνοιξης και της δημιουργίας. Η Ελλάδα είναι αβασίλευτη , με δάφνες και με κρίνα της νίκης! Παντοδύναμος την έπλασε τεχνίτης. Η δόξα το καμάρι της. Η αλήθεια είναι δική της.. Κι αν είναι και στον πόλεμο μέσα , η ζωή θυσία, ο τάφος είναι πέρασμα προς την αθανασία!!!''

Ε Λ Λ Α Δ Α : Χ ρ ό ν ι α Π ο λ λ ά !
Ομιλία Χαράς Νικοπούλου, Οκτώβριος 2010

Επιμέλεια παρουσίασης κειμένου -Εικόνες: Ιστολόγιο Αντιπαρακμή

http://antiparakmi.blogspot.com/

ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΨΗΦΙΖΩ..... ΑΓΓΕΛΙΚΗ !!


Βανδαλισμοί σε 78 ελληνικούς τάφους στην Ιμβρο

Καταστροφές στο ελληνορθόδοξο νεκροταφείο προκάλεσαν άγνωστοι τη νύχτα της 29ης Οκτωβρίου, ημέρα της επετείου της ίδρυσης από τον Κεμάλ της Τουρκικής Δημοκρατίας το 1923. Εντονες αντιδράσεις από τους συλλόγους των Ιμβρίων

Με πρωτοφανή βαρβαρότητα άγνωστοι το βράδυ της Πέμπτης ή τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής προκάλεσαν καταστροφές σε 78 τάφους στο ελληνορθόδοξο νεκροταφείο στην Παναγιά (Μερκέζ) της Ιμβρου, που είναι και η πρωτεύουσα του νησιού.


Συγκλονισμένοι είναι οι απανταχού Ιμβριοι από τους βανδαλισμούς στο ελληνορθόδοξο νεκροταφείο της Παναγιάς Ιμβρου.
Συγκλονισμένοι είναι οι απανταχού Ιμβριοι από τους βανδαλισμούς στο ελληνορθόδοξο νεκροταφείο της Παναγιάς Ιμβρου.

Οι βανδαλισμοί, που έχουν προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των Ιμβρίων, συνέβησαν την 29η Οκτωβρίου, ημέρα εθνικής γιορτής της Τουρκίας για την επέτειο της ίδρυσης από τον Κεμάλ της Τουρκικής Δημοκρατίας, το 1923. Αν και το νεκροταφείο βρίσκεται σε κατοικημένη περιοχή, οι καταστροφές δεν έγιναν άμεσα αντιληπτές.

 Η ιστορία των βανδαλισμών του 1965 επαναλαμβάνεται και τώρα εις βάρος των Ελλήνων του νησιού
Η ιστορία των βανδαλισμών του 1965 επαναλαμβάνεται και τώρα εις βάρος των Ελλήνων του νησιού

Το πρωί του Σαββάτου και 24 ώρες μετά τις διαπίστωσε πρώτη η Πόπη Καχύλη, που κατάγεται από την Ιμβρο και μένει στην Ελλάδα, η οποία είχε πάει για να προσκυνήσει στους τάφους των δικών της. Αμέσως ειδοποιήθηκε ο επίσκοπος Ιμβρου και Τενέδου Κύριλλος, ο οποίος με τη σειρά του ανέφερε το γεγονός στις τουρκικές Αρχές.

Από την επιτόπια έρευνα-καταγραφή των Τούρκων αστυνομικών διαπιστώθηκε η ακριβής έκταση των καταστροφών και γίνεται λόγος για βανδαλισμούς σε συνολικά 78 τάφους.

Να σημειωθεί ότι ο βανδαλισμός στο νεκροταφείο έγινε σε μια περίοδο στα τέλη Οκτωβρίου που ένας σημαντικός αριθμός Ιμβρίων εγκαταλείπει το νησί λόγω του χειμώνα, για να επιστρέψει και πάλι την περίοδο Μαρτίου-Απριλίου.

Ιδιαίτερα φέτος χιλιάδες Ιμβριοι επέστρεψαν για να περάσουν έστω και λίγες μέρες στο νησί τους, δίνοντας ζωή στα ελληνικά χωριά σε όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

Ηδη για την υπόθεση του βανδαλισμού έχει ενημερωθεί το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη, το οποίο συγκεντρώνει στοιχεία για να τεθεί το θέμα και διά της διπλωματικής οδού στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Να αναφερθεί ότι βανδαλισμοί στα νεκροταφεία της ελληνορθόδοξης μειονότητας στην Τουρκία είχαν γίνει και πριν από δύο χρόνια, στο νεκροταφείο του Μπαλουκλί, στην Κωνσταντινούπολη.

«Οι Ιμβριοι απανταχού της γης έχουν συγκλονιστεί από την αποτρόπαιη αυτή πράξη» αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση του Συλλόγου Ιμβρίων Αθηνών και της Ιμβριακής Ενωσης Μακεδονίας-Θράκης και προστίθεται ότι «εδώ και 20 χρόνια οι βίαια εκδιωγμένοι Ιμβριοι επιστρέφουν στην πάτρια γη για να ξαναχτίσουν τα γκρεμισμένα σπίτια τους, τις βεβηλωμένες εκκλησίες τους και να οικοδομήσουν συνειδητά γέφυρες συνεργασίας και αλληλοκατανόησης με την τουρκική κοινωνία».

Διωγμός
Οι δύο Ενώσεις τονίζουν ότι η βάρβαρη αυτή πράξη έρχεται σε μια στιγμή κατά την οποία η κατάφωρη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ο συστηματικός διωγμός που υπέστησαν οι Ιμβριοι και Τενέδιοι έχουν καταγραφεί από εκθέσεις διεθνών οργανισμών, όπως του Συμβουλίου της Ευρώπης, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που υποδεικνύουν στην τουρκική πλευρά και τους τρόπους διόρθωσης αυτών των αδικιών.

Οπως επισημαίνεται, ενώ το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση της Τουρκίας έχει αναλάβει κάποιες πρωτοβουλίες, προκειμένου να συμβάλει σε αυτή την κατεύθυνση, κάποιοι κύκλοι συνεχίζουν να επιμένουν στην πολιτική της μισαλλοδοξίας. «Το ερώτημα είναι γιατί τώρα», είπε στο «Εθνος» ο πρόεδρος της Ιμβριακής Ενωσης Μακεδονίας-Θράκης, Παύλος Σταματίδης, τονίζοντας ότι έπειτα από 45 χρόνια που οι Ιμβριοι υποχρεώθηκαν να φύγουν από το νησί τους, αρχίζει να διαμορφώνεται στον ορίζοντα μια άλλη κατάσταση.

Οπως είπε, οι Ιμβριοι αναμένουν από τις τουρκικές Αρχές να ενεργήσουν άμεσα για την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων. Επίσης ζήτησε από τις ελληνικές Αρχές την έμπρακτη στήριξη των λιγοστών Ιμβρίων που βρίσκονται σήμερα στο νησί.

ΥΠΕΞ ΤΟΥΡΚΙΑΣ: ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΟΥΜΕ
Παρέμβαση από Βαρθολομαίο

Σε «γνωστούς άγνωστους» απέδωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τη βεβήλωση στο νεκροταφείο της Ιμβρου. Μιλώντας χθες σε προσκυνητές από την Ελλάδα και την Ιταλία και σε ομογενείς της Κωνσταντινούπολης, στον Ναό του Αγίου Δημητρίου στην Ξηροκρήνη του Βοσπόρου, μετά τη Θεία Λειτουργία, τόνισε: «είχαμε εχθές την πληροφορίαν ότι έγινε εισβολή και επιδρομή σε ένα κοιμητήριόν μας εις την Ιμβρον, εις την πρωτεύουσαν της νήσου, και εβεβηλώθησαν πάρα πολλοί τάφοι, έσπασαν τους σταυρούς οι γνωστοί άγνωστοι». Σε άλλο σημείο ο κ. Βαρθολομαίος χαρακτήρισε διαρκή αγώνα την επιβίωση της Ομογένειας στην Κωνσταντινούπολη.

  • Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε τη λύπη του και «καταδίκασε απερίφραστα» την καταστροφή των τάφων ελληνορθόδοξων Ιμβριων. Στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ επισημαίνεται ότι έχει ξεκινήσει έρευνα από την τοπική Αστυνομία για τη διερεύνηση του επεισοδίου, ώστε οι δράστες να συλληφθούν και να προσαχθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να αποφευχθούν παρόμοια επεισόδια στο μέλλον.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΕΛΙΔΗΣ


πηγη: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=40507003

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΒΑΡΗΣ-ΒΑΡΚΙΖΑΣ-ΒΟΥΛΑΣ, ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ
Ο Αντιπρόεδρος του ΕΡ.Κ.ΕΛ και Πρόεδρος της Δημοτικής οργάνωσης ΛΑ.Ο.Σ, Βάρης-Βάρκιζας - Βουλιαγμένης, Κος Γεώργιος Παπασημάκης, συνοδευόμενος από την Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλο με τον συνδυασμό ¨ αττική οδός ¨ άδωνις γεωργιάδης - στον Κεντρικό Τομέα Αττικής με τον Θάνο Πλεύρη, Κα Άννη Κόλλια,
τον Υποψήφιο του Τοπικού Συμβουλίου Βάρης Κο Ντυράν Ματζαριάν Υπεύθυνο Οικονομικών
Δημοτικής οργάνωσης Βάρης , και την Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλο Βούλας, και Πρόεδρο Δημοτικής οργάνωσης ΛΑ.Ο.Σ Βούλας, Κα Μαίρη Καραγεωργίου , τίμησαν με την παρουσία τους την προεκλογική ομιλία, του Υποψήφιου Δημάρχου του νέου Δήμου Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης, Κου Ανδρέα Κάσδαγλη που έλαβε χώρα στη Βουλιαγμένη.
Αμέσως μετά όλο το κλιμάκιο παρευρέθησαν στην προεκλογική ομιλία του Ηγέτη της Πατριωτικής παράταξης και Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ Κου Γιώργου Καρατζαφέρη, που έλαβε χώρα στα Γλυκά Νερά. Ο Πρόεδρος έθιξε τα φλέγοντα θέματα της Λαθρομετανάστευσης, του Παραεμπορίου, της Εγκληματικότητας, κατήγγειλε το ρόλο των Ηνωμένων Πολιτειών και την άθλια στάση της Γερμανίας, ξεσηκώνοντας θύελλα ενθουσιασμού από το πολυπληθές συγκεντρωμένο πλήθος.