Τρίτη, 2 Νοεμβρίου 2010

Γιατί είμαι υποψήφιος με την «αττική οδό» του Άδωνι


Αφότου ανακοίνωσα την υποψηφιότητα μου για Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Άδωνι Γεωργιάδη «αττική οδός», λαμβάνω αρκετά ηλεκτρονικά μηνύματα που συνοψίζονται στο εξής ερώτημα: «Ο Γιάννης Τσιλιμίγκρας, ένας σφοδρός πολέμιος του μνημονίου, έχει θέση στο ψηφοδέλτιο ενός βουλευτή που το υπερψήφισε;». Φρονώ ότι οφείλω μία δημόσια απάντηση.

Κατά πρώτο λόγο, κακώς κάποιοι πολίτες πέφτουν στην παγίδα ότι οι εκλογές στις Περιφέρειες και τους Δήμους αποτελούν ένα είδος δημοψηφίσματος για το μνημόνιο. Ας υποθέσουμε ότι το ΠΑΣΟΚ χάνει σε όλες τις Περιφέρειες. Πιστεύει ειλικρινά κάποιος ότι ο Γ. Παπανδρέου θα διώξει την τρόικα; Ή το σενάριο σύμφωνα με το οποίο θα γίνουν εθνικές εκλογές, θα κερδίσει ο κ. Σαμαράς, θα διώξει αυτός την τρόικα και θα ισοσκελίσει το έλλειμμα σε 18 μήνες; Αυτά είναι παραμύθια του τύπου «λεφτά υπάρχουν».

Αν οι δήθεν «μνημονιοφάγοι» από τη ΝΔ και την αριστερά επιθυμούσαν πραγματικά να ρωτηθεί ο ελληνικός λαός, μπορούσαν με 120 υπογραφές των βουλευτών τους να ξεκινήσουν τη διαδικασία κανονικού δημοψηφίσματος τον Μάιο, πριν την ψήφιση του μνημονίου από τη Βουλή.

Μόνος ο ΛΑ.Ο.Σ από τα κοινοβουλευτικά κόμματα έχει ως αρχή στο πρόγραμμα του, πως μετά τη συλλογή ενός αριθμού υπογραφών ίσου με τα 3% του εκλογικού σώματος θα γίνεται δημοψήφισμα. Έτσι, η ψήφος του πολίτη για μείζονα ζητήματα -όπως το μνημόνιο ή το μεταναστευτικό- εξισώνεται με αυτή του βουλευτή.

Στην ουσία τώρα. Ο Περιφερειάρχης, στην πράξη δεν μπορεί να αποφασίσει για το μνημόνιο. Έχει, ωστόσο, άλλες αρμοδιότητες που τον καθιστούν έναν «μίνι Πρωθυπουργό»: καλείται να διαχειριστεί στην περιφέρεια του ζητήματα όπως η λαθρομετανάστευση, η εγκληματικότητα, το παραεμπόριο, η υποβάθμιση μιας γειτονιάς ή η γκετοποίηση μιας ευρύτερης περιοχής, η ανέγερση τζαμιού ή όχι κλπ.

Επομένως, μία ενδεχόμενη νίκη του κου Δημαρά, μπορεί μεν να πανηγυριστεί αρχικά σαν μία ηθική καταδίκη του μνημονίου, όμως στην πράξη την Περιφέρεια Αττικής θα ελέγχουν άνθρωποι που προέρχονται κυρίως από το ΠΑΣΟΚ και οι θέσεις τους στα παραπάνω φλέγοντα ζητήματα δεν διαφέρουν από τις κατεστημένες θέσεις του δικομματισμού. Μην ξεχνάμε ότι ο κος Δημαράς υπερψήφισε το «λαθρονομοσχέδιο» (ψήφο στους αλλοδαπούς).

Ο κ. Κικίλιας εξισώνει τους Έλληνες Ποντίους με τους λαθρομετανάστες, ενώ στις προτεραιότητες του προγράμματος του περιλαμβάνονται η δημιουργία τζαμιού και η ένταξη των λαθρομεταναστών στην αγορά εργασίας, την ώρα που οι Έλληνες εργαζόμενοι απολύονται σωρηδόν οδηγούμενοι στην φτώχεια και την εξαθλίωση.

Στην ευπαθή Περιφέρεια της Αττικής, ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι ο μόνος που ζητά δημοψήφισμα για το μεταναστευτικό και για την μη ανέγερση του τεμένους στο Βοτανικό.

Πολλοί υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο της «αττικής οδού» στηρίζουμε τον Έλληνα έμπορο μέσα από την οργάνωση «ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ STOP». Θεωρούμε το παραεμπόριο μείζον ζήτημα, καθώς ο τζίρος του ξεπερνά τα 20 δις ευρώ ετησίως. Δηλαδή, η Ελλάδα μόνο από τη μη είσπραξη του ΦΠΑ χάνει 4,6 δις. Τόσα χρήματα περίπου, όσα προσπαθεί να συγκεντρώσει η κυβέρνηση με την περικοπή των μισθών, των επιδομάτων και των συντάξεων.

Χώρια πως οι αρχές, με το να αφήνουν ανεξέλεγκτο το παραεμπόριο των αφροασιατών λαθροεισβολέων, οδήγησαν στο λουκέτο τις ελληνικές βιοτεχνίες τη μία μετά την άλλη, ενώ τα ελληνικά εμπορικά καταστήματα βάζουν λουκέτο ακόμα και στους πιο κεντρικούς δρόμους.

Οι υποψήφιοι που στελεχώνουμε το ψηφοδέλτιο του Άδωνι έχουμε διαφορετική περπατησιά από τους επαγγελματίες ανθρωπιστές, που ζητούν νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών, αλλά κάνουν τα στραβά μάτια ή αντιμετωπίζουν με ευχολόγια όσους κερδίζουν σε βάρος τους από τα ναρκωτικά, το εμπόριο λευκής ή μαύρης σαρκός και τους επαίτες των φαναριών.

Τους κερδοσκόπους που χρησιμοποιούν τους λαθρομετανάστες και την εισαγόμενη εγκληματικότητα για την συστηματική υποβάθμιση μιας περιοχής, ώστε να την εγκαταλείψουν οι παλαιοί της κάτοικοι πουλώντας μισοτιμής τα σπίτια και τα μαγαζιά τους, προκειμένου οι κερδοσκόποι να την αναβαθμίσουν μετά από λίγα χρόνια και να θησαυρίσουν από τα in εστιατόρια και νυχτερινά μαγαζιά που θα φτιάξουν (βλ. Γκάζι).

Επομένως, η υποψηφιότητα μου για Περιφερειακός Σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο της «αττικής οδού» αποτελεί πράξη ταύτισης με συγκεκριμένες θέσεις και στόχους που αφορούν την Περιφέρεια Αττικής και όχι μια ενέργεια κατά φαντασίαν αντίστασης ή προάσπισης του μνημονίου.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΑΙΧΘΩΝ

Βρισκόμαστε ἤδη στὸ τέταρτο ἔτος τοῦ ἐγχειρήματός μας γιὰ τὴν ἐπανελλήνιση καὶ τὴν ἀφύπνιση τῶν Ἑλλήνων.
Σκοπός μας νὰ διασώσουμε την πολιτιστική & πολιτισμική μας κληρονομιά.
Σκοπός μας ἡ διάδοσις τῶν ἀνωτάτων, παναθρωπίνων ἀξιῶν ποὺ οἱ πρόγονοί μας, ἀπὸ τὴν ἀρχαιότητα μέχρι σήμερα, δίδαξαν στοὺς λαοὺς τοῦ κόσμου.
Σκοπός μας νὰ ξαναγίνουμε ὑπερήφανοι γιὰ αὐτὸ ποὺ εἴμαστε καὶ νὰ δημιουργήσουμε πολιτισμό, ἐπιστήμη, ἀξίες.
Θὰ μᾶς βρεῖτε:
Παλλάδος 21, 3ος ὄροφος, στὴν πλατεία Ψυρρή, 2 λεπτὰ ἀπὸ τὸν σταθμὸ ΗΣΑΠ Μοναστηράκι.
Αίθουσα Παλαίχθων
Στὸν χῶρο μας κάθε ἑβδομάδα πραγματοποιοῦνται μαθήματα καὶ διαλέξεις

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΧΟΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΑΣ ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ

ΕΝΩΣΗ ΚΥΠΡΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ
42 ολόκληρα χρόνια ζούμε τη Μαγεία του ΔΡΑΣΙΣ – Κ.Ε.Σ
42 ολόκληρα χρόνια στις Επάλξεις του Αγώνα
42 ολόληρα χρόνια Αυτονομία και Ελλάδα

ΔΡΑΣΙΣ – Κ.Ε.Σ.

Το καράβι της Αυτονομίας αρμενίζει στις θάλασσες έναντι σε ανέμους και καταιγίδες, γιατί εδώ και 42 χρόνια έχει σημαία του την ίδια αγνή και καθάρια ιδεολογία. Δε λυγίσαμε ποτέ στις σειρήνες του ενδοτισμού δεν αφήσαμε ποτέ την ηττοπάθεια και τη λογική «άλλαξαν οι καιροί» να μας κυριεύσει.

Δεν επιτρέψαμε σε κανέναν να χειραγωγήσει τη σκέψη μας και να πλήξει την αυτονομία μας. είμαστε οι ίδιοι εκείνοι φοιτητές που πρωτοξεκίνησαν πριν 42 χρόνια και τώρα είμαστε εδώ, με την ίδια πυξίδα στους αγώνες μας, αυτήν της Ελλάδας και της Αυτονομίας.

ΦΙΛΕ ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΗ – ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΡΙΑ

Όσο και να προσπαθούν να μας λυγίσουν. Όσο πόλεμο και να μας κάνουν, είμαστε και πάλι εδώ. Στις επάλξεις του αγώνα να βροντοφωνάζουμε ενάντια σε κάθε διχοτομικό σχέδιο Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας

Βροντοφωνάζουμε

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΕΠΟΙΚΟΥ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΤΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΨΗΦΟ


Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με τη δυνατότητα της ελευθερίας της σκέψης χωρίς υποδούλωση σε συμφέροντα, αγέρωχοι στις επάλξεις για τη συνέχιση του αγώνα για ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ. Εμείς δεν ξεχνάμε ούτε θα ξεχάσουμε τους αγώνες που έχουμε δώσει.

ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΕΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ. ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΜΕ ΟΣΑ ΑΝΗΘΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ(ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΝΟΥΝ).
ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ. ΑΛΛΑ….

Τη Κύπρο, δεν τη χαρίζουμε σε κανέναν. Όπως δεν τη χάρισαν οι ήρωες μας, γιατί δεν μας αφήνει η θύμησή τους να την χαρίσουμε. Γιατί εμείς, δεν δικαιούμαστε εκπτώσεις, ούτε ξεπουλήματα… Γιατί εμείς, ότι αποκτούμε, το πληρώνουμε με το μεγαλύτερο τίμημα… Γιατί αυτό επιβάλλει η Ελληνική ψυχή μας. Η Ελληνική Ιστορία μας. Γιατί αυτό είναι γραμμένο στην Ελληνική μοίρα μας.

ΕΣΥ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ ΔΡΑΣΙΣ – Κ.Ε.Σ.

ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ - BATTLE OF CRETE MAIOS 1941

1940 - ΝΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ - NIKES ELLINIKOU STRATOU

ΠΕΡΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ...

Η δομική ισχύς της Γερμανίας και τα ελληνικά ευρωπαϊκά συμφέροντα. Του Νίκου Κοτζιά

Γερμανικές πιέσειςΗ Γερμανία, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες κρίσης, ασκεί πολλαπλές μορφές ισχύος και πιέσεις έναντι... ...
Διαβάστε περισσότερα “Η δομική ισχύς της Γερμανίας και τα ελληνικά ευρωπαϊκά συμφέροντα. Του Νίκου Κοτζιά”
You might also like:


post from: SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/#ixzz147wXmSGN
Under Creative Commons License: Attribution

Αυτόν τον χάρτη ετοιμάζεσαι να αποδεχτείς Γιωργάκη;


Ανεπίσημος τουρκικός χάρτης του Αιγαίου, στον οποίο διακρίνεται η γραμμή διχοτόμησής του από βορά προς νότο, με βάση τον 25ο Μεσημβρινό, όπου η Τουρκία οριοθετεί αυθαίρετα την υφαλοκρηπίδα - ΑΟΖ και αντίστοιχα το FIR, εγκλωβίζοντας τα ελληνικά νησιά του Ανατ. Αιγαίου. Διακρίνεται, επίσης, το όριο των ελληνικών χωρικών υδάτων 6 ν. μιλίων, όπως και τα ελληνικά νησιά, που, κατά την Τουρκία, είναι «γκρίζες ζώνες»

Επιταχύνονται, όπως όλα δείχνουν, τα σενάρια αλλαγής των συνόρων στο Αιγαίο, με την επαναοριοθέτηση και συρρίκνωση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων σε βυθό, θάλασσα και.... αέρα. Τις εξελίξεις οδηγούν η δίψα των πολυεθνικών και της ντόπιας αστικής τάξης για εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων. Πριν και μετά την ….

επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Ρ. Ερντογάν στις 22 Οκτώβρη στην Αθήνα, άρχισε να ανοίγει η βεντάλια των διευθετήσεων που έχουν συμφωνηθεί στο πλαίσιο των «διερευνητικών επαφών» Ελλάδας - Τουρκίας, σε όλο το πλέγμα των ελληνοτουρκικών ζητημάτων.
Τα σχετικά δημοσιεύματα στον Τύπο κορυφώθηκαν με τα όσα είδαν το φως για τη συνεδρίαση, την περασμένη Τρίτη, 26 Οκτώβρη, του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου, με αντικείμενο την «επέκταση» των ελληνικών (!!!) χωρικών υδάτων στο Αιγαίο στα 7-8 ν.μίλια. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αυτό που προωθείται είναι η διχοτόμηση του Αιγαίου με άξονα τον 25ο Μεσημβρινό.
όπως είναι η πάγια επιδίωξη της Τουρκίας.
Στην εδραίωση του καθεστώτος αμφισβήτησης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, εκτός από τις τουρκικές παραβιάσεις και τις ενδοΝΑΤΟικές ρυθμίσεις, έχει συμβάλει η στρατηγική επιλογή των ελληνικών κυβερνήσεων να μην ορίσουν την ελληνική ΑΟΖ στο θαλάσσιο χώρο. Πρόκειται για νόμιμο δικαίωμα που απορρέει από τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας και η απεμπόλησή του έχει σαν αποτέλεσμα καμιά οικονομική δραστηριότητα να μην μπορεί να αναπτυχθεί πέρα από το σημερινό όριο των ελληνικών χωρικών υδάτων, στα 6 ν. μίλια.
Ολα αυτά σε μια περιοχή, όπως το Αιγαίο, διάσπαρτη από εκατοντάδες ελληνικά νησιά - υπάρχουν μόνο δύο τουρκικά, η Ιμβρος και η Τένεδος - όπου αν εφαρμοστούν οι κανόνες του Διεθνούς Δικαίου τότε η υφαλοκρηπίδα - Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη σε ποσοστό άνω του 80% αποτελεί ελληνικό κυριαρχικό δικαίωμα. Αντίστοιχη είναι και η περιοχή ευθύνης για τις πτήσεις, το γνωστό FIR.
Το θέμα της συνεδρίασης του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου με αντικείμενο τις διευθετήσεις στο Αιγαίο αποκαλύφθηκε από τα τουρκικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο «Kanal D», σε μια συνεδρίαση διάρκειας 4,5 ωρών, το τουρκικό υπουργικό συμβούλιο συζήτησε θέματα που αφορούν την «υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου, το διεθνή εναέριο χώρο και την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο»!
Πιο συγκεκριμένα, εξέτασε σενάρια για την «επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων σε μερικές περιοχές στα 7 μίλια και σε μερικές 8 μίλια», στο πλαίσιο της «ανασκόπησης της επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα».

Πλαίσιο γενικευμένων εκχωρήσεων
Η ελληνική κυβέρνηση δε διέψευσε τις διαρροές στον τούρκικο Τύπο, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γ. Πεταλωτή να δηλώνει την Τετάρτη ότι «τα σενάρια που συζητάει το τουρκικό υπουργικό συμβούλιο δε μας αφορούν, εμείς έχουμε πάγιες θέσεις». Ο ισχυρισμός αυτός είναι άτοπος. Τα σενάρια αφορούν άμεσα την Ελλάδα και έχουν με βεβαιότητα συζητηθεί στις διμερείς επαφές κεκλεισμένων των θυρών. Εξάλλου, ένα ελληνικό κυριαρχικό δικαίωμα προφανώς και δεν αποτελεί τουρκική αρμοδιότητα, εκτός εάν τίθεται ζήτημα τοποθέτησης της τουρκικής κυβέρνησης απέναντι σε μια τέτοια διευθέτηση.
Το αντικείμενο της επίμαχης συνεδρίασης δεν είναι παρά η φόρμουλα «διευθέτησης» που είχε αποκαλύψει ο «Ριζοσπάστης» με δημοσίευμα στις 15 Σεπτέμβρη 2010. Εκεί σημειωνόταν ότι στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών Ελλάδας - Τουρκίας, οι δύο πλευρές έχουν καταλήξει σε συμφωνία συνδιαχείρισης και συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου, στη βάση της αποδοχής τουρκικών «ζωτικών συμφερόντων», κάτω από την ομπρέλα των ισχυρών πολυεθνικών συμφερόντων και του ΝΑΤΟ.
Αναφερόταν, επίσης, ότι η συμφωνία περιλαμβάνει «χάρτες για τα θαλάσσια σύνορα των δύο χωρών, λαμβάνοντας κατά περίπτωση ως εύρος των ελληνικών χωρικών υδάτων άλλοτε τα 6 μίλια και άλλοτε τα 8». Για το θέμα υπάρχουν και άλλα δημοσίευμα στον Τύπο, στα οποία αναφέρεται ότι οι διερευνητικές για την υφαλοκρηπίδα φαίνεται πως έχουν φθάσει πολύ κοντά σε μια κωδικοποίηση, με διαβαθμισμένη επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων, που θα φθάνουν στα 12 ν. μίλια σε ορισμένες περιοχές, αλλά θα περιορίζονται στα νησιά.
Ανιχνεύοντας τις συνέπειες των προωθούμενων ρυθμίσεων στο Αιγαίο, πρέπει πριν απ' όλα να γίνει σαφές ότι ο όρος «επέκταση» των ελληνικών χωρικών υδάτων είναι ψευδεπίγραφος. Μια τέτοια ρύθμιση αποτελεί συρρίκνωση και εγκατάλειψη - εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, αφού τα ελληνικά χωρικά ύδατα, σύμφωνα με την ισχύουσα σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, μπορούν να επεκταθούν στα 12 ν. μίλια.
Η όποια διευθέτηση στα χωρικά ύδατα - η Τουρκία έχει χαρακτηρίσει «αιτία πολέμου» (κάζους μπέλι) την άσκηση του νόμιμου ελληνικού δικαιώματος για επέκτασή τους στα 12 ν. μίλια - θα αποτελέσει τη βάση για διευθέτηση και των υπόλοιπων ζητημάτων. Στην ουσία, ο ορισμός των ελληνικών χωρικών υδάτων κάτω από τα 12 ν. μίλια ισοδυναμεί σε αποτελέσματα με επαναχάραξη των συνόρων.
Αν τα ελληνικά χωρικά ύδατα οριστούν στα 7 ή 8 ν. μίλια (σήμερα είναι 6 ν. μίλια), στα πλαίσιο μιας ελληνοτουρκικής διευθέτησης, αυτό σημαίνει οριστική εγκατάλειψη του δικαιώματος για επέκταση στα 12 ν. μίλια. Κάτι τέτοιο θα συμπαρασύρει ανάλογη οριοθέτηση και συρρίκνωση στον ελληνικό εναέριο χώρο, που σήμερα είναι 10 ν. μίλια, χωρίς να την αποδέχεται η Τουρκία, επικαλούμενη ότι το Διεθνές Δίκαιο ορίζει ως εθνικό εναέριο χώρο τον υπερκείμενο των εθνικών χωρικών υδάτων εναέριο χώρο.
Η ελληνική πλευρά απαντούσε με το επιχείρημα ότι αφού έχει το δικαίωμα επέκτασης των εθνικών χωρικών υδάτων στα 12 ν. μίλια, αυτό συνεπάγεται ότι ο ορισμός μόνο του εθνικού εναέριου χώρου στα 10 ν. μίλια υπερκαλύπτεται από το ευρύτερο δικαίωμα των 12 ν. μιλίων. Ολες όμως αυτές οι διευθετήσεις στην πράξη χαρτογραφούν - οριοθετούν και την υφαλοκρηπίδα - Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ).

Το σπέρμα για νέες εντάσεις
Είναι σαφές ότι ο περιορισμός, και μάλιστα επιλεκτικός, των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 7-8 ν. μίλια από τις ελληνικές ακτές δε γίνεται για την εξασφάλιση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας, η οποία άλλωστε επιτρέπεται (αβλαβής διέλευση) ακόμα και στα εσωτερικά ύδατα (Σούνιο). Γίνεται για να τεθεί ως βάση διανομής της υφαλοκρηπίδας - ΑΟΖ. Τυχόν καθιέρωση ελληνικών χωρικών υδάτων στα 7-8 ν. μίλια θα έχει ως αποτέλεσμα να μην κλείνει με ελληνικά χωρικά ύδατα η αλυσίδα που σχηματίζουν τα ελληνικά νησιά του Ανατ. Αιγαίου και έτσι μένει ανοιχτό το Αιγαίο, με ανυπολόγιστες συνέπειες στην ίδια την άμυνα της χώρας.
Δηλαδή, τα διεθνή ύδατα, ανάμεσα στα ελληνικά νησιά του Ανατ. Αιγαίου και την ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά και ανάμεσα σε ελληνικά νησιά, όπως και προς την ανοιχτή Μεσόγειο, η εκμετάλλευση των οποίων αποτελεί αποκλειστικό ελληνικό δικαίωμα, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, μένουν «ελεύθερα» για να αποτελέσουν αντικείμενο μοιρασιάς.
Εδώ έρχονται τα διάφορα σενάρια μοιρασιάς της υφαλοκρηπίδας - ΑΟΖ, όπως αυτό των «δακτύλων», με βάση τα οποία παραχωρούνται στην Τουρκία θαλάσσιες περιοχές που ξεκινάνε από τα μικρασιατικά παράλια και εκτείνονται σε βάθος προς τα δυτικά, παραβλέποντας την παρουσία ελληνικών νησιών.
Συνέπεια αυτών των ρυθμίσεων είναι να κουρελιάζεται και η αποκλειστική αρμοδιότητα της Ελλάδας για τον έλεγχο των πτήσεων στο Αιγαίο, το γνωστό FIR. Οπως επίσης εξουδετερώνεται το δικαίωμα άμυνας, μαζί με τον επιχειρησιακό έλεγχο του Αιγαίου, αφού πλέον με τις προωθούμενες διευθετήσεις θα δημιουργηθούν στο μέσον του Αιγαίου νησίδες τουρκικής υφαλοκρηπίδας - ΑΟΖ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε δικαιώματα ασφάλειας τυχόν εγκαταστάσεων έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων, που πλέον θα επικαλείται η Τουρκία.
Στο ίδιο πλαίσιο προωθείται και η αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών, με διακοπή - σε πρώτη φάση - των πτήσεων μαχητικών αεροσκαφών, σύμφωνα και με τις κατευθύνσεις του ΝΑΤΟ που αφορούν στη δομή και τη λειτουργία του.
Είναι σαφές ότι οι διευθετήσεις που έχουν δρομολογηθεί σε όλο το πλέγμα των ελληνοτουρκικών ζητημάτων αντανακλούν τις επιδιώξεις της αστικής τάξης σε Ελλάδα και Τουρκία για κερδοφορία από τη συνεκμετάλλευση του φυσικού ενεργειακού πλούτου που κρύβει το Αιγαίο. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά τη συνάντηση με τον Τ. Ερντογάν, ο Γ. Παπανδρέου στη Βουλιαγμένη (22/10/2010) παραδέχτηκε στη διάρκεια συζήτησης με δημοσιογράφους ότι η «κυβέρνηση έχει κάνει επαφές με τη "Shell" (σ.σ. το γνωστό βρετανικό - ολλανδικό πετρελαϊκό κολοσσό) και δύο άλλες χώρες για το θέμα της εξόρυξης στο Αιγαίο»!

http://anti-ntp.blogspot.com/2010/11/blog-post_844.html

ΟΤΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ Η ΣΑΡΙΑ...

''ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΒΡΑΔΥΦΛΕΓΗ ΒΟΜΒΑ. ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ, ΘΑ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ'', ΛΕΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ...

ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΧΑΦΙΕΔΟΤΥΠΙΑΣ...
ΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΟΥΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ. ΟΤΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ''ΑΚΡΑΙΑ''....ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ''ΦΑΝΤΑΣΙΟΠΛΗΚΤΟΙ'', ''ΠΟΛΕΜΟΧΑΡΕΙΣ'' ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ!!!

«Στην Ομόνοια, όπου λειτουργούν αυτοδιαχειριζόμενα τζαμιά, συγκεντρώνονται αναλφάβητοι πρόσφυγες που παρασύρονται εύκολα από εξτρεμιστές προσκείμενους θρησκευτικά στους Ταλιμπάν. Στο πολιτιστικό κέντρο (τζαμί) των Αφγανών, επιχειρούν διαρκώς να παρέμβουν, για να ανατρέψουν το υπάρχον καθεστώς». Ναΐμ Ελγαντούρ, πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ενωσης Ελλάδας.

Η καταγγελία είναι του προέδρου της αφγανικής κοινότητας, Μοχάμεντ Γιουνούς, και δεν σταματάει εκεί. Αυτό συμβαίνει, παρατηρεί, γιατί το ελληνικό κράτος δεν φρόντισε να ενημερωθούν οι μετανάστες για τους νόμους που ισχύουν. Αυτό πιστεύει ότι μπορεί να εξελιχθεί πολύ επικίνδυνα και επικαλείται την εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας, την οποία αποδίδει σε υπερσυγκέντρωση κυρίως παράνομων μεταναστών, οι οποίοι ληστεύουν και αρκετούς μετανάστες, δηλαδή την πιο ευάλωτη ομάδα.

Ο νόμος του Ισλάμ (σαρία) έχει επιβληθεί στους μουσουλμάνους που κινούνται γύρω από την Ομόνοια. Με εγκλήματα «τιμής» που βασίζονται στο εθιμικό δίκαιο και αυτό (το δίκαιο) στην ερμηνεία που δίνει ο καθένας στο λόγο του Μωάμεθ. Οι ίδιοι οι μουσουλμάνοι, όμως, ζητούν να μην εφαρμόζεται σαρία στη χώρα μας, γιατί ακόμη και το οργανωμένο έγκλημα καλύπτεται με ισλαμικό μανδύα.Δύο χαρακτηριστικά ''ακραία'' πρωτοσέλιδα του Στόχου. Το δεύτερο από τις 28/5/2009

Στην περιοχή είναι συνηθισμένο φαινόμενο τα μαχαιρώματα, οι συγκρούσεις οπλισμένων εθνοτικών ομάδων, ειδικά ύστερα από κλοπές στην πραμάτεια που στήνουν στα πεζοδρόμια οι μετανάστες. Πράξεις εκδίκησης χαρακτηρίζονται από αστυνομικές πηγές τα περιστατικά βίας όταν νυχτώνει στα στενά γύρω από την πλατεία, τα οποία μερικοί από τους συλληφθέντες χαρακτηρίζουν «τιμωρία που επιβάλλει η παράδοση των χωρών τους».
Δύο νεαροί είχαν έλθει πριν από δύο χρόνια από το Βόρειο Ιράκ για να βρουν την αδελφή τους και την έπνιξαν στον Κορινθιακό. Είχε κατηγορηθεί για μοιχεία και τα αδέλφια της την έψαχναν για να επιβάλουν την ποινή.

Βραδυφλεγής βόμβα
Ο Ναΐμ Ελγαντούρ, πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ενωσης Ελλάδας, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και προειδοποιεί:
«Οι μουσουλμάνοι μετανάστες είναι άνεργοι, πεινασμένοι και δεν μπορούν να ανανεώσουν τις άδειες παραμονής, γιατί δεν έχουν να πληρώσουν τόσα ένσημα. Δέχονται πολλών μορφών πιέσεις. Αποτελούν βραδυφλεγή βόμβα. Εντοπίσαμε τα προβλήματα και ενημερώσαμε τις αρχές. Αν συμβεί οτιδήποτε, θα ευθύνεται η κυβέρνηση».

συνέχεια εδώ
Διαβάστε περισσότερα...

Αναρτήθηκε από Στόχος WWW.STOXOS.GR

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΦΡΑΓΚΟΛΕΒΑΝΤΙΝΟΥΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΦΡΑΓΚΟΛΕΒΑΝΤΙΝΟΥΣ
«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»

Δάσκαλος μαθαίνει σταλινικά τραγούδια σε μαθητές του Δημοτικού!

E-mail Εκτύπωση PDF
311010-zwgrafouΔεν σταματάνε με τίποτα, δεν σέβονται τίποτα και πουλάνε την πολιτική "ηρωίνη" τους στα σχολεία, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, τους γονείς. Ο καθηγητής Μουσικής στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου, εν ονόματι Ευάγγελος Παπαδόπουλος, διδάσκει στους μαθητές της 4ης δημοτικού ένα κομμουνιστικό-σοβιετικό τραγούδι (που μάλλον δεν περιλαμβάνεται στην διδακτέα ύλη...), με τίτλο «Επέσατε θύματα αδέρφια», προκειμένου να το τραγουδήσουν τα παιδιά στη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου! Στο απίστευτο στην κυριολεξία χαρτί που έδωσε στα παιδιά με τους στίχους ο εν λόγω εκπαιδευτικός, «επισημαίνει» ότι «η μουσική αυτή ήταν ο διεθνής θρήνος στην Σοβιετική Ένωση (και όχι μόνο), καθώς και για όλους τους κομμουνιστές του κόσμου (κι εξακολουθεί να είναι). Στην Ελλάδα, στο ΕΑΜ όταν πέθαινε κάποιος σύντροφος, αυτό το τραγούδι τραγούδαγαν στον τάφο του, και όχι τον εθνικό ύμνο, όπως έκαναν στον αστικό στρατό. Αφιερωμένο σε όλους τους πεσόντες κομμουνιστές του κόσμου».

Έξαλλοι οι γονείς

Φυσικά, όταν οι γονείς είδαν το χαρτί που δόθηκε, ξεσηκώθηκαν και κατέφυγαν στη διευθύντρια του σχολείου, η οποία έκανε αυστηρές συστάσεις στο συνάδελφό της. Οι γονείς ήταν σαφείς ότι αν αυτό το συμβάν επαναληφθεί, θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες για τον συγκεκριμένο εκπαιδευτικό, ο οποίος ανέλαβε αυτόκλητα ρόλο κομμουνιστή ινστρούχτορα. Σημειωτέον ότι στην ευρύτερη περιοχή των ανατολικών προαστίων της Αθήνας, δραστηριοποιείται ένα «κύκλωμα» αριστεριστών εκπαιδευτικών, αλλά και εργαζομένων σε δήμους, προσκείμενων στο μπλοκ της Γένοβας 2001, υπό την προστασία πρώην δημάρχων και άλλων παραγόντων, με ανάλογες αντιλήψεις. Όμως, η παρουσία όλων αυτών έχει γίνει πλέον αντιληπτή, με αποτέλεσμα οι γονείς να είναι πολύ προσεκτικοί και να παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς το τι λέγεται και το τι γίνεται μέσα στις σχολικές αίθουσες. Οι γονείς που επικοινώνησαν με τον «ΕΚ» και μάλιστα μας έδωσαν αντίγραφο του κειμένου που μοιράστηκε στα παιδιά, εξέφρασαν την οργή τους για το συμβάν, λέγοντας πως δεν θα ανεχθούν την έκθεση των παιδιών τους στην πλύση εγκεφάλου, από τον προαναφερόμενο εκπαιδευτικό, ο οποίος ενδέχεται να νομίζει πως βρίσκεται στην Κούβα. Μας μίλησαν επίσης οι γονείς για ανάλογα συμβάντα στο παρελθόν, λέγοντας ότι αυτή τη φορά οι αριστεριστές το παράκαναν. Έχουν όμως γνώση οι φύλακες... Το αρμόδιο υπουργείο Παιδείας θα ενημερωθεί άμεσα και θα κληθεί να πάρει θέση για το συμβάν, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Πάντως, το καλύτερο για όλους θα ήταν, δεδομένου ότι οι γονείς είναι στην κυριολεξία έξαλλοι, ο εν λόγω εκπαιδευτικός να απομακρυνθεί και μάλιστα το συντομότερο δυνατό από το 10ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου. Αυτό άλλωστε επιθυμούν και οι γονείς, ώστε να μην επαναληφθεί ανάλογο φαινόμενο.


πηγη: www.elkosmos.gr

Δεν θα παραλάβω ποτέ την κάρτα του πολίτη

E-mail Εκτύπωση PDF

ΠΑΛΙΚΑΡΙΣΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

adonisΜπράβο στον Αδωνι Γεωργιάδη που τόλμησε να πει Δημοσίως ότι «δεν θα παραλάβω ποτέ την «κάρτα του πολίτη» και καλώ και τους πολίτες να μην το κάνουν». Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με το ΛΑΟΣ έκανε την παραπάνω δήλωση σε συνέντευξη που θα δημοσιευθεί στην «Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής».

Συγκεκριμένα στην ερώτηση: «Για την κάρτα του πολίτη τι γνώμη έχετε; Ποια η θέση του κόμματός σας και αν θα την πάρετε ο ίδιος;», ο κ. Γεωργιάδης απαντάει ξεκάθαρα:

«Ήδη ως βουλευτής κατέθεσα σχετική ερώτηση για τον αστυνομικό –κ. Ανδρεάκο- ο οποίος και απετάχθη διότι αρνήθηκε να την παραλάβει. Την θεωρώ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ! Δεν θα την παραλάβω ο ίδιος ποτέ και καλώ και τους πολίτες να μην το κάνουν. Αυτά είναι σχέδια της Παγκοσμίου Διακυβερνήσεως και πρέπει να αντισταθούμε. Το κόμμά μου, ο ΛΑ.Ο.Σ. και ο Πρόεδρός μου ο Γιώργος Καρατζαφέρης είναι απολύτως αντίθετοι με αυτή την κάρτα».


Πηγη: www.elora.gr

Σε μόνιμη… υποστολή η Ελληνική σημαία στην Οργάνη Θράκης!

E-mail Εκτύπωση PDF

ORGANI 28 OKTOBRIOYΟι φωτογραφίες είναι από το Κοινοτικό κατάστημα της Οργάνης Θράκης ανήμερα της εθνικής μας επετείου της 28ης Οκτωβρίου όπως γιορτάστηκε εφέτος. Όπως το περιμέναμε, και παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις του κοινοτάρχη κου Εμίνογλου, σημαία δεν υπήρχε μπροστά στο Κοινοτικό Κατάστημα.

Ενδιαφέρον έχει και η απάντηση του Εμίνογλου προς τη βουλή των Ελλήνων σχετικά με τη μη ανάρτηση της Ελληνικής σημαίας στην Οργάνη. Σε αυτή αναφέρει ότι υπάρχουν δύο θέσεις για Ελληνική σημαία στο Κοινοτικό κατάστημα. Μία στον αυλόγυρο μεταξύ Κοινότητας και ΚΕΠ και μία μπροστά στο υποκατάστημα της ΠΑΜΘ.

Πως είναι δυνατό λοιπόν, η σημαία που εξαφανίστηκε από την ΠΑΜΘ να επανατοποθετήθηκε σ' αυτό, όταν το υποκατάστημα της ΠΑΜΘ είναι κλειστό εδώ και πάνω από τρία χρόνια!!! Ο κος Πρόεδρος προτιμά να τοποθετεί Ελληνική σημαία σε ένα αχρησιμοποίητο κτίριο κι όχι μπροστά στο Κοινοτικό κατάστημα όπου συναλλάσσονται δεκάδες δημότες καθημερινά!!!

ORGANI 2 28 OKTOBRIOY

Ο κος Εμίνογλου αναφέρει ότι ΜΌΝΟ κατά τη διάρκεια των Εθνικών μας επετείων τοποθετείται επιπλέον σημαία εμπρός από το Κοινοτικό κατάστημα κατόπιν, δε, υποδείξεως του Γραμματέα της Κοινότητας!! Πως είναι δυνατόν, επομένως, να κάνει αναφορά ο γραμματέας της Κοινότητας για την εξαφάνιση της σημαίας από το κοινοτικό κατάστημα όταν υποτίθεται ότι γνωρίζει πότε μπαίνει και πότε κατεβαίνει σ' αυτό η Ελληνική σημαία; Γιατί λοιπόν κατά τον φετινό εορτασμό δεν τοποθετήθηκε Ελληνική σημαία, όπως διατείνεται ο κος Πρόεδρος;

Να υπενθυμίσουμε ότι η Ελληνική σημαία κατέβηκε από το Κοινοτικό κατάστημα τέλος Ιουλίου του 2010. Πόσες Εθνικές επετείους να γιορτάσαμε άραγε μετά το τέλος Ιουλίου;

Υ.Γ. Ο κος Εμίνογλου έχει συνηθίσει να λέει ψέματα σε όλους, και το κακό είναι ότι κανείς δεν κάνει τίποτα γι' αυτό... (μετά από δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας για την πειθαρχική δίωξη του Γραμματέα απάντησε σ' αυτή ότι δεν διώκεται πειθαρχικά κανένας υπάλληλος στην Οργάνη, ενώ έτρεχε πειθαρχική διαδικασία κατά του Γραμματέα στο Πειθαρχικό συμβούλιο υπαλλήλων ΟΤΑ Ν. Ροδόπης, και φυσικά όταν διαψεύστηκε δεν μπορούσε να πει κουβέντα, αλλά και πάλι κανένας δεν έκανε τίποτα!!)

πηγη: www.elora.gr

Ο... αθλητής αυτός ήταν... ντοπέ!

Ο... αθλητής αυτός ήταν... ντοπέ!

E-mail Εκτύπωση PDF

marathonΑμέσως μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, δια των οποίων, υπενθυμίζω, με το σχέδιο «Καλιγούλας» - κατ’ επίφασιν «Καλλικράτης» - η μέχρι τώρα ΕΝΙΑΙΑ Ελλάς κατακερματίζεται σε 13 καντόνια, εκ των οποίων έκαστο θα γίνει εύκολο θήραμα στα νύχια όσων επιβουλεύονται την εθνική μας κυριαρχία, έρχεται και η περαιτέρω επιδρομή των δανειστών «μας» στα ήδη ισχνά και κατασπαραγμένα εισοδήματά μας.

Μισθωτοί και συνταξιούχοι ας ετοιμάζονται για την νεώτερη μείωσι των αποδοχών τους από την λαίλαπα των μέτρων που θα εξαπολύσει ο Γιώργος Π. (πρωθυπουργός, ατυχώς, της Ελλάδος) και το οικονομικό επιτελείο του, καθώς τα μέχρι τούδε τοιαύτα απεδείχθησαν ανεπαρκή για τους στόχους που έχουν θέσει οι κύριοι του ΔΝΤ και της ΕΚΤ.

Φυσικά και νέοι φόροι, έμμεσοι και άμεσοι, νέα «λουκέτα» σε κάθε μορφής επιχείρησι, συν νέες στρατιές ανέργων, συν τεράστια κοινωνική αναταραχή!…

Όλα τούτα εις δόξαν και τιμήν μιας αρλουμποειδούς πολιτικής εκ μέρους του νυν κυβερνήτου της άμοιρης αυτής χώρας, ο οποίος δρων ως ενεργούμενο των προαναφερθέντων βαμπίρ, φέρεται αποφασισμένος, να μας τιμωρήσει ακόμη περισσότερο εάν δεν υπερψηφίσουμε στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου τους υποψηφίους που στηρίζει το κόμμα του.

Εχει, πραγματικά, θυμώσει πολύ (ο Γιώργος Π.) για το προμηνυόμενο τεράστιο κύμα διαμαρτυρίας για την πολιτική που ακολουθεί και που ο λαός αγκομαχώντας θα… τολμήσει, δια της ψήφου του, να αμφισβητήσει.

Και για τον συγκεκριμένο λόγο, εκτιμάται ότι θα προχωρήσει σε δύο συγκεκριμένες πράξεις. Η πρώτη θα είναι να προχωρήσει, χωρίς προσχήματα πλέον σε μέτρα που θα μας κάνει κυριολεκτικώς να αναστενάξουμε, η δεύτερη δε, θα είναι να προχωρήσει σε εθνικές εκλογές προκειμένου – αφού, βεβαίως, ηττηθεί – να φύγει νύχτα, υβρίζοντας τους… αγνώμονες και «διεφθαρμένους» Ελλήνες που τον κατεψήφισαν.

Λησμόνησα να αναφέρω ότι ένα ακόμη μέτρο στο οποίο ο άνθρωπος αυτός σκοπεύει να προχωρήσει, πριν μας απαλλάξει από την παρουσία του, είναι κι αυτό της επιβολής της περιβόητης Κάρτας του Πολίτη, δια της οποίας το Κέντρο της Παγκοσμιοεβραιοποιήσεώς μας στις Βρυξέλλες, όχι μόνον θα μας ελέγχει, αλλά και στην σωματική και ψυχική υγεία μας θα επεμβαίνει όταν το καλούν… οι περιστάσεις.

Ομιλούμε, δηλαδή, για φρίκη. Ο,τι ήταν δυνατόν να πράξει εναντίον μας ο νυν Πρωθυπουργός (ατυχώς) της Ελλάδος το έπραξε και έπεται συνέχεια, όπως είπα προηγουμένως, μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Και το θράσος, του ανθρώπου ήταν ποιο αγαπητοί μου; Να εμφανιστεί στον Μαραθώνιο προκειμένου να εκθειάσει την πολιτική του, υπό την μορφή του… Μαραθωνοδρόμου και του… αγωνιστού για τα οράματα της Φυλής. Σαν δεν ντρέπεται λιγάκι!!! Ακόμη και την ευγενή αυτή ιδέα θέλησε να καπηλευθεί, ο αθεόφοβος. Ας μην επαναπαύεται όμως. Ο κόσμος αντελήφθη ότι ο συγκεκριμένος «αθλητής» ήταν… ντοπέ! Στο μυαλό και στις πράξεις. Και πολύ σύντομα θα τον εκδιώξει.

Σωτήρης Ζαφειρακόπουλος


πηγη: www.elora.gr

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καταλυτική ήταν η παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου Θεσσαλονίκης και υποψηφίου δημοτικού συμβούλου με το ψηφοδέλτιο του Στέλιου Παπαθεμελή, Γιάννη Κουριαννίδη, για την προαγωγή του πολιτικού πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη. Χάρη στη δική του πρωτοβουλία, έγινε τελικώς δεκτή η πρόταση για ισομερή, και όχι αναλογική, κατανομή των διαφημιστικών χώρων του Δήμου, στις παρατάξεις που διεκδικούν τον Δήμο Θεσσαλονίκης.
Ο σχετικός νόμος προβλέπει να μοιράζονται αναλογικά οι διαφημιστικοί χώροι, σύμφωνα με τα ποσοστά που πήρταν οι παρατάξεις και τα κόμματα που τις υποστήριζαν στις προηγούμενες εκλογές, δίνοντας και μία μικρή συμμετοχή στις πρωτοεμφανιζόμενες παρατάξεις. Αν όμως υπάρχει ομοφωνία των παρατάξεων σε κάτι διαφορετικό, τότε αυτή υπερισχύει του νόμου. Ο κ. Κουριαννίδης πρότεινε να μοιραστούν οι χώροι εξίσου σε όλες τις παρατάξεις, πετώντας μάλιστα το γάντι στην παράταξη του κ. Παπαγεωργόπουλου, αφού ο απερχόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ήταν ο μόνος που υπεράσπιζε με πάθος την αναλογική συμμετοχή, που έδινε τη μερίδα του λέοντος στην παράταξη του κ. Γκιουλέκα.
«Έχετε πραγματικά ανάγκη τις περίπου 200 παραπάνω διαφημιστικές θέσεις που θα πάρετε με τον τρόπο αυτό;», τόνισε ο κ. Κουριαννίδης. «Εσείς έχετε στη διάθεσή σας εφημερίδες, τηλεοράσεις, ραδιόφωνα και κρατικά κονδύλια μέσω των κομμάτων που σας υποστηρίζουν. Είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να δείξετε ότι στόχος σας δεν είναι να φιμώσετε τη μικρή έστω δυνατότητα που έχουν οι άλλες παρατάξεις να προβληθούν, ούτε διακατέχεστε από τη νοοτροπία τού: ας ψοφήσει και η κατσίκα του γείτονα! Γράψτε λοιπόν ιστορία και δείξτε σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, ότι εμείς εδώ στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας μας, μπορούμε να συνεννοηθούμε και να σφυρηλατήσουμε τον πολιτικό πολιτισμό».
Μετά από αυτήν την παρέμβαση, ο υποψήφιος της ΝΔ, κ. Γκιουλέκας αναγκάστηκε να συμβιβαστεί και διεμήνυσε στον κ. Παπαγεωργόπουλο να υποχωρήσει και να δεχτεί την ισομερή κατανομή των διαφημιστικών χώρων! Παράδειγμα, λοιπόν, η Θεσσαλονίκη, αλλά και απόδειξη ότι μία φωνή για να επιβάλει τη γνώμη και την άποψή της δεν είναι απαραίτητο να είναι υποχρεωτικά στη συμπολίτευση... Διαβάστε περισσότερα...
ΠΗΓΗ: WWW.STOXOS.GR

Πρόωρες εκλογές αποκλείονται και το ξέρουν οι πάντες...

Επίσης γνωρίζουν οι πάντες ότι πολιτικά κέρδη από τις εκλογές της Κυριακής αποκλείονται.

Ποιος είναι λοιπόν ο λόγος της τόσο φτηνής πολιτικής αντιπαράθεσης όλων των κομμάτων που ανέτρεψε βίαια την πορεία για μια πρώτη θετική εικόνα της οικονομίας; Μήπως (λέω μήπως) είναι σωστές οι πληροφορίες του πεζοδρομίου ότι πολιτικοί της χώρας στοιχηματίζουν μεγάλα ποσά στην κατάρρευση της οικονομίας;

Ασφαλώς και δεν πρόκειται ούτε να σταθώ στην παραπληροφόρηση αυτή και ας είναι έντονη. Γιατί όσο και αν θεωρώ ότι το μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα των 35 ετών έδειξε μόνο πολιτικό επαγγελματισμό, εξυπηρέτησε μόνο ατομικά και κομματικά συμφέροντα και συμπεριφέρθηκε με πλήρη αναισθησία στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας και της οικονομίας, μου είναι δύσκολο να δεχθώ ότι είναι δυνατή και μια εγκληματική συμπεριφορά τέτοιου μεγέθους. Έστω και από τουςεπαγγελματίες πολιτικούς της μεταπολίτευσης.

Όμως το ερώτημα για τους λόγους της τόσο έντονης πολιτικοποίησης των (κατά τα άλλα άνευ σημασίας) εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης παραμένει. Είμαι δε βέβαιος ότι δεν πρόκειται να δοθεί πειστική απάντηση. Πολύ δε περισσότερο δεν πρόκειται να επιμεριστούν σωστά ούτε οι ευθύνες για το πολιτικό «σκάκι» που παίχθηκε και πάλι στην πλάτη του Έλληνα φορολογούμενου ψηφοφόρου.

«Έπαθλο» του «σκακιστικού» παιχνιδιού... είναι τα πολιτικά κέρδη από τη σύγχυση που θα προκληθεί στην αμήχανη κοινωνία και στους επίσης αμήχανους επιχειρηματίες που όλοι μαζί προσπαθούν να μαντέψουν την πραγματική πορεία της οικονομίας. Αμήχανοι γιατί δεν ξέρουν τι να πιστέψουν.

Να πιστέψουν ότι οι δανειστές μας και....http://apneagr.blogspot.com/2010/11/blog-post_5486.htmlpost from: SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR: Πρόωρες εκλογές αποκλείονται και το ξέρουν οι πάντες... http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2010/11/blog-post_7034.html#ixzz144haxCkz
Under Creative Commons License: Attribution

ΣΑΜΑΡΑΣ, ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟ... ΤΙΜΗΣΕΙ. Ε, ΠΑΕΙ, ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ, ΛΑΛΗΣΑΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ !!

ΣΑΜΑΡΑΣ: "ΘΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ"!

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
Ίδια θέση με τον Παπανδρέου. ΟΣαμαράς το είπε επί λέξη : "θα τιμήσουμε τις υπογραφές της προηγούμενης κυβέρνησης! Ότι έχουμε υπογράψει ότι χρωστάμε θα το τηρήσουμε μέχρι κεραίας! Εμείς διαφωνούμε στους φόρους που πρότεινε το ΔΝΤ και συγχρόνως το ότι θα έχουμε πληθωρισμό 1,5%. Πως...
είναι δυνατόν με τόσους φόρους να έχουμε τόσο χαμηλό πληθωρισμό;", ρώτησε ο Σαμαράς επιβεβαιώνοντας πλήρως αυτούς που λένε ότι δεν μπορεί να ακολουθήσει διαφορετική πολιτική από τον Παπανδρέου.


post from: SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR: ΣΑΜΑΡΑΣ, ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟ... ΤΙΜΗΣΕΙ. Ε, ΠΑΕΙ, ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ, ΛΑΛΗΣΑΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ !! http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2010/11/blog-post_6633.html#ixzz144hObkRB
Under Creative Commons License: Attribution

ΨΗΦΙΖΩ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΩ...


Ψηφίζω ΠΑΣΟΚ γιατί θέλω να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις,
ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΩ να δω τους Δ.Υ να απολύονται κατά χιλιάδες από το δημόσιο σύμφωνα με δήλωση του δικού τους Μάνου.
ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΩ να μειωθούν και πάλι οι μισθοί και οι συντάξεις.
ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΩ να κλείσουν τα ΚΑΠΗ που μαζεύονται όλοι οι απόμαχοι της δουλειάς πίνουν φτηνούς καφέδες και πάνε κρουαζιέρες αναψυχής κάθε τρεις και λίγο, που αν είχαν μια σταλιά φιλότιμο θα είχαν προχωρήσει σε εθελοντική ευθανασία για το καλό της πατρίδος.
ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΩ να αυξηθεί και πάλι ο ΦΠΑ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΩ να αυξηθούν και πάλι τα καύσιμα και να διπλασιαστεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης…..
ΓΙΑΤΙ η Ελλάδα μας είναι αρκετά μεγάλη και πρέπει να μικρύνει παραχωρώντας κυριαρχικά δικαιώματα στους τούρκους, μόνο έτσι θα μπορέσουμε να γίνουμε φίλοι τους και μας έχει λείψει τόσο πολύ αυτό και από ότι βλέπω μέσα από τα τουρκικά έργα που προβάλουν τα πατριωτικά ΜΜΕ είναι πολύ καλοί άνθρωποι. Επίσης δεν μπορεί να σέρνεται για καιρό το πρόβλημα με την ονομασία των Σκοπίων όποτε παραχωρώντας το όνομα Μακεδονία σε αυτούς κερδίζουμε άλλον ένα φίλο.
ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΩ να λυθεί με τον καλύτερο για τους αλβανούς τρόπο το θέμα των τσαμηδων με την.....παραχώρηση σε αυτούς των εδαφών που διεκδικούν από την πατρίδα μας ,γιατί τι σημασία έχει η παραχώρηση μερικών χιλιάδων στρεμμάτων σε αυτούς μπροστά στην ανεκτίμητη φιλία τους και άλλων πολλών καλών που θα επέλθουν με την στήριξη της πατριωτικής κυβέρνησης τουΓΑΠ. Γιατί μονό ο ΓΑΠ κατέχει την μαγική συνταγή που θα λύσει μια δια πάντως ολα τα χρονίζοντα προβλήματα της χώρας..
Χαράλαμπος

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr


post from: SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR: ΨΗΦΙΖΩ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΩ... http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2010/11/blog-post_1562.html#ixzz144h9GcRl
Under Creative Commons License: Attribution

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...