Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου 2010

Να χωριστεί η Βοσνία-Ερζεγοβίνη στα δύο

E-mail Εκτύπωση PDF
031110-bosniaΗ παραπάνω «μη πολιτικά ορθή» τοποθέτηση του Αμερικανού πρώην διπλωμάτη William Montgomery, προκάλεσε την οργή του Αμερικανικού Πενταγώνου, που έσπευσε να αποστασιοποιηθεί από την επίμαχη τοποθέτηση. Ο προαναφερόμενος Αμερικανός, που υπηρέτησε ως πρέσβης των ΗΠΑ στην Κροατία (1998-2000) και στην πρώην Γιουγκοσλαβία (2001-2004), είπε ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι η Βοσνία, πρέπει να χωριστεί σε δύο κυρίαρχες κρατικές οντότητες, δεδομένου ότι 15 χρόνια μετά τον πόλεμο δεν έχουν επιλυθεί τα βασικά προβλήματά της. Επίσης, υπογράμμισε ότι αυτή είναι η μόνη ρεαλιστική λύση για την περιοχή.
Οι δηλώσεις αυτές έγιναν στο κανάλι TV1 του Σεράγεβο, μεταδόθηκαν από το κροατικό πρακτορείο HINA και προκάλεσαν τη μήνη μουσουλμάνων πολιτικών, που κατηγόρησαν τον Αμερικανό πρώην διπλωμάτη, ότι έχει προσωπική ατζέντα, καθώς δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην περιοχή ως λομπίστας. Επίσης, τον κατηγόρησαν ότι εκπροσωπεί κροατικά κερδοσκοπικά συμφέροντα.
«Κανείς στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη δεν θα έπρεπε να υποχρεώνεται να παραμένει σε μια χώρα που δεν λειτουργεί και μια πιθανή λύση είναι η απόσχιση της Σερβικής Δημοκρατίας και μια ειρηνική διάλυση της χώρας», είπε ο Montgomery, «ακυρώνοντας» κατ' αυτόν τον τρόπο την αμερικανική πολιτική στην περιοχή και προκαλώντας ρίγη στην Ουάσινγκτον. Η απάντηση των ΗΠΑ ήταν άμεση, με την αμερικανική πρεσβεία στο Σεράγεβο σε ανακοίνωσή της να υπογραμμίζει ότι ο Montgomery δεν μιλούσε για λο9γαριασμό της αμερικανικής κυβέρνησης. «Η θέση μας για τη Βοσνία & Ερζεγοβίνη είναι πολύ γνωστή και αναλλοίωτη. Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ενθέρμως την κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης». Την ίδια ώρα, από το γραφείο του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ (OHR), που έχει αρμοδιότητες σε θέματα ασφαλείας, μια ανακοίνωση αποκαλούσε την διάλυση «αδύνατη».
Σημειώνουμε εδώ ότι ο William Montgomery προκάλεσε οργή στην Ουάσινγκτον πέρσι, όταν σε άρθρο του στην ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδα «New York Times», τόνισε ότι η Δύση θα πρέπει να πάψει να πιστεύει ότι μπορεί να δημιουργήσει λειτουργικές πολυεθνικές κοινωνίες στη Βοσνία και στο Κοσσυφοπέδιο, χωρίς αλλαγές συνόρων.

ΠΗΓΗ: WWW.ELKOSMOS.GR

Νέα πρόκληση των Σκοπιανών με πιστωτικές κάρτες του… Μεγάλου Αλεξάνδρου!


E-mail Εκτύπωση PDF
megas alexandros visaΕν' όψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, πάρα πολλοί φαίνεται ότι ασχολούνται εσχάτως με τα ζητήματα των διαφόρων πόλεων. Αυτό καθ' αυτό δεν είναι κακό. Ξεχνάμε όμως, ότι καθώς εμείς για μία ακόμη φορά γυρίζουμε στα εσωτερικά μας, κάποιοι συνεχίζουν την προπαγάνδα τους σε διεθνές επίπεδο, για να κλέψουν το όνομα της Μακεδονίας μας.
Αναφερόμαστε φυσικά στους Σκοπιανούς, οι οποίοι συνεχίζουν την εκστρατεία τους σε όλο τον κόσμο, την ίδια στιγμή που το ελληνικό κράτος κοιμάται.
Ευτυχώς κάτι τέτοιο δεν συνέβη με τον βουλευτή του ΛΑΟΣ Κυριάκο Βελόπουλο, ο οποίος παρόλη την προεκλογική του εκστρατεία, δεν ξεχνά να ασχολείται και με τα καμώματα των Σκοπιανών. Έτσι λοιπόν, έφερε στην Βουλή ακόμη ένα θέμα, σχετικό με προκλήσεις των Σκοπιανών.
Στην ερώτησή του, ο κ. Βελόπουλος αναφέρει ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα και φωτογραφίες του Σκοπιανού Τύπου, οι “καλοί μας γείτονες” προχώρησαν στην έκδοση πιστωτικών καρτών, με την εικόνα του Μεγάλου Αλεξάνδρου πάνω σε αυτές, ενώ τα έσοδα, θα τα καρπωθεί η περιβόητη στο εξωτερικό οργάνωσή τους, που ονομάζεται “United Macedonian Diaspora”, η οποία και στο παρελθόν έχει προκαλέσει με διάφορες ανακοινώσεις, σύμφωνα με τις οποίες φέρεται να εκπροσωπεί και έναν μεγάλο αριθμό “Μακεδόνων” με δήθεν καταγωγή την ελληνική Μακεδονία.
Ρωτά λοιπόν ο Κυριάκος Βελόπουλος τον κ. Δρούτσα, εάν το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, γνωρίζει για την έκδοση αυτών των καρτών, με την εικόνα του Έλληνα στρατηλάτη επάνω τους. Αλλά και εάν οι καθημερινές προκλήσεις και ο άκρατος σωβινισμός των Σκοπιανών, επιβάλλουν μια διαφορετική αντιμετώπιση του κρατιδίου τους, από ελληνικής πλευράς.
Εδώ και πολύ καιρό, από εποχής Ντόρας Μπακογιάννη ως υπουργού Εξωτερικών, η ελληνική πλευρά έχει “χάσει την μπάλα”. Έχει σταματήσει να αντιδρά σε κάθε είδους κίνηση των Σκοπιανών σε διεθνές επίπεδο. Το “κύκνειο άσμα” της ελληνικής διπλωματίας, το “βέτο” στο Βουκουρέστι, αποδείχθηκε όχι μια κίνηση σε τακτικό επίπεδο, αλλά μία προσπάθεια διάσωσης του τότε “ηγετικού πορτρέτου” του Κώστα Καραμανλή. Από εκείνη την στιγμή και μετά, οι Έλληνες φαίνεται παραδόθηκαν στις ορέξεις των Σκοπιανών.
Αυτή την στιγμή, φαίνεται ότι η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου, έχει καταλήξει σε συμφωνία με τους Σκοπιανούς, που θα δημοσιοποιηθεί μετά το πέρας των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. Χρειαζόμαστε δυνατές, πολύ δυνατές φωνές, που θα ανατρέψουν τα σχέδια της κυβέρνησης, δημιουργώντας της την συνείδηση ότι τυχόν υποχωρήσεις θα σημάνουν αυτόματα το τέλος της.
Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε με πολλούς τρόπους. Ανάμεσα σε αυτούς και ένα ισχυρό μήνυμα κατά την διάρκεια των περιφερειακών εκλογών.
Δημήτρης Παπαγεωργίου 

πηγη: www.elora.gr

ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΓΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ "ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ"!

ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΣΤΟΧΟ" ΚΑΙ ΤΗΝ "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ"


Αφού έλυσαν όλα τα προβλήματα οι φωστήρες της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησαν στην προώθηση ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ για την παρακολούθηση των "ακροδεξιών οργανώσεων", το οποίο περιλαμβάνει ΦΥΣΙΚΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ και ΣΥΝΑΚΡΟΑΣΕΙΣ! Το σχέδιο της Διεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας του Αρχηγείου αποκάλυψε ο "Κόσμος του Επενδυτή" του Σαββατοκύριακου 30 και 31 Οκτωβρίου! Όπως γράφει η εφημερίδα στη σελίδα 28: "...Το σχέδιο της Αστυνομίας, εκτός απο την περιοδική καταγραφή και συνεχή ηλεκτρονική αρχειοθέτηση των δραστηριοτήτων των ακροδεξιών, περιλαμβάνει φυσικές παρακολουθήσεις ή νόμιμες συνακροάσεις, εφόσον υπάρχει ανάγκη στο πλαίσιο προανακριτικής διαδικασίας, ανταλλαγή πληροφοριών σε ευρωπαϊκό επίπεδο κλπ. Σύμφωνα με πληροφορίες τα αστυνομικά αρχεία τροφοδοτούνται ήδη με αναφορές για συγκεκριμένες οργανώσεις, και ιδίως για πρόσωπα που ήδη έχουν απασχολήσει την Αστυνομία ή την Δικαιοσύνη. Το αστυνομικό ενδιαφέρον συγκεντρώνουν η Χρυσή Αυγή, ο Στόχος,
Διαβάστε περισσότερα...

Πηγή: www.stoxos.gr

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

"...Ο καθένας πρέπει να ξέρει ότι σ'αυτόν έλαχε να σώσει το Έθνος του, έτσι θα προσπαθήσουν πολλοί και θα το σώσει όποιος 
μπορέσει......Δε με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση 
ή για το κράτος, έγινα για το Έθνος, και το ξέρω επειδή γι'αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μού έρχεται σιχαμός και 
καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι ξανοίγω και ανθοβολώ άμα 
νοιώθω τον Ελληνισμό......Όταν ένας του Γένους δε θέλει να χαθεί το Γένος, πώς μπορεί το Γένος να χαθεί? Αφού εγώ δεν το 
θέλω, πώς μπορεί να χαθεί το Έθνος μου? " 
                                       ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ (Μαρτύρων και Ηρώων Αίμα)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...