Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2010

Οι Έλληνες "γέννησαν" τη λογική-μαθηματική απόδειξη

Η λογική-μαθηματική απόδειξη, η πρώτη και σημαντικότερη συνεισφορά των Ελλήνων στα μαθηματικά, "γεννήθηκε" γύρω στο 430 π.Χ, με απόκλιση το πολύ 20 χρόνων πριν ή μετά από αυτή την χρονολογία. Το σημαντικό αυτό βήμα, που οδήγησε περίπου μετά από περίπου ενάμιση αιώνα στην εμφάνιση της γεωμετρίας του Ευκλείδη με το έργο του "Στοιχεία", συνέπεσε -όχι τυχαία- με άλλες μνημειώδεις εξελίξεις στην πολιτική και την τέχνη εκείνη την εποχή, καθώς η Δημοκρατία "γέννησε" τη Λογική. Ειδικότερα, οι ρητορικοί και δικανικοί λόγοι αποτέλεσαν το πρότυπο με βάση το οποίο δομήθηκαν τα πρώτα μαθηματικά θεωρήματα των αρχαίων Ελλήνων.


Αυτά υποστήριξε ο συγγραφέας και μαθηματικός Απόστολος Δοξιάδης, σε χθεσινοβραδυνή ομιλία του με θέμα "Τι βρίσκεται ανάμεσα στον έκτο και τον τέταρτο αιώνα π.Χ.: το πέρασμα στα ελληνικά μαθηματικά", με την οποία εγκαινιάστηκε ο νέος κύκλος ομιλιών με κεντρικό άξονα "Πρόσφατες εξελίξεις στην μελέτη των αρχαίων ελληνικών μαθηματικών", που διοργανώνει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στην Αθήνα. Οι απόψεις του ομιλητή αποτελούν καρπό δεκάχρονης έρευνάς του πάνω στο ζήτημα και έχουν αρχίσει να δημοσιεύονται σε ξένα περιοδικά, όπως το διεπιστημονικό αμερικανικό "Storyworlds". Κάνοντας μια διεξοδική συγκριτική ανάλυση των αρχαίων λογοτεχνικών κειμένων με τα πρώτα μαθηματικά θεωρήματα και κείμενα, ο Δοξιάδης ανέδειξε τα κοινά σχήματα λόγου και σκέψης που διατρέχουν και τα δύο (χιασμός, κυκλικές συνθέσεις κ.α.), τονίζοντας τις ομοιότητες της λογοτεχνικής αφήγησης και της μαθηματικής λογικής, που παραπέμπουν έτσι σε μια λογοτεχνική "γενεαλογία" της απόδειξης. Όπως είπε, η ποιητική αφήγηση οδήγησε στη ρητορική πειθώ και αυτή κατέληξε στη δόμηση της λογικής και μαθηματικής απόδειξης.
Καθώς η δημοκρατία και η τέχνη (ιδιαίτερα η τραγωδία) άνθιζαν και οι άνθρωποι στην αγορά και στα δικαστήρια της αρχαίας Αθήνας άρχισαν να προσπαθούν να πείσουν με κάθε τρόπο τους γύρω τους για την ορθότητα των απόψεων τους, η ρητορική "πίστις" (η πειθώ) οδήγησε στην απόδειξη στα μαθηματικά. Έτσι, οι Έλληνες -μέσα από τον ρητορικό λόγο και αντίλογο- εφηύραν ένα νέο λογικό και αποδεικτικό τρόπο σκέψης, που έμελε να χαράξει ανεξίτηλα την κατοπινή ιστορία της επιστήμης.
Η εξέλιξη αυτή διευκολύνθηκε από την εφεύρεση και χρήση του διαβήτη και του κανόνα (χάρακα), αρκετά χρόνια πριν το 430 π.Χ., όπως δείχνουν και τα γεωμετρικά σχέδια πάνω σε αρχαία αγγεία. Τα εργαλεία αυτά επέτρεψαν στους πρώτους μαθηματικούς να πειραματίζονται στην πράξη και να συζητούν μεταξύ τους τις θεωρίες τους.
Ο Δοξιάδης υπογράμμισε ότι δεν ανακάλυψαν οι αρχαίοι Έλληνες τα μαθηματικά, διαλύοντας ένα μύθο που ορισμένοι πιστεύουν, τονίζοντας ότι προϋπήρξαν τα υπολογιστικά μαθηματικά των Αιγυπτίων και αυτοί, με τη σειρά τους, είχαν κατά πάσα πιθανότητα δεχτεί επιρροές από τα μαθηματικά των Βαβυλωνίων. Όπως είπε, ο ίδιος ο Ηρόδοτος παραδέχεται ότι ο Θαλής δεν δημιούργησε τα μαθηματικά, αλλά τα έφερε από την Αίγυπτο, ενώ ανάλογες αναφορές αργότερα κάνει και ο Αριστοτέλης.
Όμως από τον 6ο αιώνα, όταν υπήρχαν ουσιαστικά μόνο τα αιγυπτιακά μαθηματικά, μέχρι τον 4ο αιώνα, λαμβάνει μια χώρα μια αλυσίδα πολιτισμικών εξελίξεων, που οδηγεί τελικά στην ανάδυση των πρωτότυπων ελληνικών μαθηματικών, που αρχικά επικεντρώνονται στη γεωμετρία. Σύμφωνα με τον Δοξιάδη, τα ελληνικά μαθηματικά διαφέρουν από τα αιγυπτιακά σε σημαντικό βαθμό, καθώς έχουν πιο γενική (και όχι απλώς υπολογιστική μορφή), συνήθως περιλαμβάνουν σχήματα στα κείμενα τους και για πρώτη φορά περιέχουν αποδείξεις. Το πρώτο θεώρημα με απόδειξη ήταν ο "τετραγωνισμός των μηνίσκων" του Ιπποκράτη του Χίου, ένα επίτευγμα που καταγράφεται από τον ρωμαίο Σιμπλίκιο τον 1ο αιώνα μ.Χ.
O Απόστολoς Δοξιάδης, παράλληλα με το πλούσιο συγγραφικό έργο του (με πιο πρόσφατο δημιούργημα το διεθνές μπεστ-σέλερ Logicomix), μελετά εδώ και χρόνια σε θεωρητικό επίπεδο τη σχέση μαθηματικών και αφήγησης. Ήδη ετοιμάζει ένα σχετικό βιβλίο με τίτλο "Από τις ιστορίες στις αποδείξεις".
Ο Δοξιάδης έπαιξε κεντρικό ρόλο στη διοργάνωση του πρώτου διεθνούς συνεδρίου "Μαθηματικά και Αφήγηση" στην Μύκονο το 2005, που σχολιάστηκε από το επιστημονικό περιοδικό Nature ότι "σηματοδότησε το ξεκίνημα μιας επαναπροσέγγισης ανάμεσα στις αποξενωμένες τέχνες των μαθηματικών και της διήγησης ιστοριών". Ακολούθησε μια δεύτερη σχετική συνάντηση στους Δελφούς το 2007, την οποία οργάνωσαν ο Δοξιάδης και ο διεθνής φήμης μαθηματικός Μπάρι Μαζούρ, οι ομιλίες της οποίας θα εκδοθούν σε βιβλίο.

Ημερησία

Διεθνώς ρεζίλι η Τουρκία με τη δίκη των 151 Κούρδων…

Μπορεί οι Τούρκοι να φωνάζουν που βρίσκουν κλειστή τη πόρτα της Ε.Ε., δημοσιεύματα όμως του διεθνούς Τύπου, φροντίζουν να τους υπενθυμίζουν γιατί απέχουν από τα δημοκρατικά πρότυπα της Ένωσης.


Η βρετανική εφημερίδα «The Guardian» σε εκτεταμένο άρθρο της, αναφέρεται στη δίκη των 151 Κούρδων πολιτικών, δικηγόρων, δημάρχων και ηγετών της κουρδικής «κοινωνίας των πολιτών», με τον σχολιασμό ότι πρόκειται για «ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ».

Η καταδίκη της διαδικασίας από εκατοντάδες ανεξάρτητους παρατηρητές που παρακολούθησαν από κοντά τις πρώτες ημέρες της δικαστικής διαδικασίας ήταν ομόθυμη. Η δίκη, που διεξάγεται στο Ντιγιάρμπακιρ της Ανατολίας, βρίσκεται πλέον στην τέταρτη εβδομάδα της και αύριο – Παρασκευή – αναμένεται η απόφαση του εισαγγελέα εάν θα απορρίψει το κατηγορητήριο και θα στείλει τους κατηγορούμενους αθώους στα σπίτια τους, ή θα συνεχιστεί η διαδικασία και η προφυλάκιση των κατηγορουμένων, ενώ εναλλακτικά θα μπορούσαν να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι κατηγορούμενοι είναι βαρύτατες, για τα τουρκικά δεδομένα. Μεταξύ άλλων, κατηγορούνται για «απειλή εναντίον της ενότητας του κράτους» και για «ενθάρρυνση της τρομοκρατίας». Εκ των 151 κατηγορουμένων, οι 103 έχουν συμπληρώσει 18 μήνες… φιλοξενούμενοι του τουρκικού δημοσίου στις φυλακές, αν και το κατηγορητήριο έγινε γνωστό μόλις πριν ένα τρίμηνο! Πραγματική ευρωπαϊκή Δημοκρατία!

Η βρετανική εφημερίδα μάλιστα, δε διστάζει να κάνει λόγο για «πολιτική δίκη» απορρίπτοντας επί της ουσίας το σύνολο του κατηγορητηρίου, ενώ υπενθυμίζεται πως ειρηνικές πορείες διαμαρτυρίας με αίτημα τον τερματισμό της ένοπλης σύγκρουσης των τουρκικών δυνάμεων με το PKK αντιμετώπισαν την αγριότητα της κρατικής καταστολής.

Και δεν είναι μόνο οι 151 Κούρδοι που δικάζονται. Συνολικά 5.000 Κούρδοι περίπου βρίσκονται στις φυλακές με την κατηγορία της υποστήριξης της τρομοκρατίας. Η εφημερίδα μάλιστα λοιδορεί το κατηγορητήριο, λέγοντας ότι συνομιλίες που υπέκλεψαν οι αρχές ασφαλείας ανάμεσα σε φίλους και συγγενείς οι οποίες συμπεριλήφθηκαν στη δικογραφία και π.χ. μιλάνε για την αγορά «ψωμιού» ή «ντομάτας» θεωρήθηκαν ως… κωδικοί που αναφέρονται σε βόμβες και χειροβομβίδες…

Το άρθρο κλείνει αναφέροντας ότι η κυβέρνηση του AKP έχει ακόμα καιρό για να παραδεχτεί ότι πρόκειται για δίκη-παρωδία η οποία δεν έχει καμία νομική βάση, να διατάξει την περάτωσή της και την άμεση απελευθέρωση των κρατουμένων…

Μήπως η καλή εφημερίδα θα έπρεπε να στραφεί και εναντίον των βρετανικών κυβερνήσεων που γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους αυτές τις αυτονόητες παρατηρήσεις, καταντώντας σπόνσορες και απολογητές τέτοιων καθεστώτων, επιδιώκοντας μάλιστα να προωθήσουν και την ένταξή τους στην ευρωπαϊκή δημοκρατική οικογένεια της Ε.Ε.;
http://www.defencepoint.gr/
Bookmark and Share

Πύραυλο κατά σκαφών επιφανείας μεγάλου βεληνεκούς θέλουν οι ΗΠΑ

Πύραυλο κατά σκαφών επιφανείας μεγάλου βεληνεκούς θέλουν οι ΗΠΑ

«Ενέργεια 2020»: Η Στρατηγική της Ε.Ε. για την Επόμενη Δεκαετία

«Ενέργεια 2020»: Η Στρατηγική της Ε.Ε. για την Επόμενη Δεκαετία

Εντείνεται η στρατιωτική συνεργασία ΗΠΑ - Ισραήλ

Εντείνεται η στρατιωτική συνεργασία ΗΠΑ - Ισραήλ

Μπουτάρης και Κεμάλ: οι ευθύνες μας απέναντι στην Ιστορία μας επιβάλλουν να μην σιωπήσουμε!

Μπουτάρης και Κεμάλ: οι ευθύνες μας απέναντι στην Ιστορία μας επιβάλλουν να μην σιωπήσουμε!

ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΚΟΦΤΕΡΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ και χώνονται στην πλάτη της Θράκης και της Πατρίδας

ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΚΟΦΤΕΡΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ και χώνονται στην πλάτη της Θράκης και της Πατρίδας

Norway Refuses Millions of Dollars From Saudi Arabia for Mosque Building


The Norwegian foreign minister Jonas Gahr Støre ( known as Bin Gahr Støhre since he ran around apologizing during the mohammed cartoon crisis) has made a surprising turn today. He refused millions of dollars from Saudi Arabia to build mosques in Norway.
The Saudi government and rich private Saudis want to build mosques that cost tens of millions of dollars in Norway. Norway is a free democratic country. People can build any house of worship they like. However, the Norwegian government have to approve any financial support for such projects.
Διαβάστε περισσότερα »
ΠΗΓΗ: http://infognomonpolitics.blogspot.com/
 

ΣΑΕ - Η Κάλλας κορυφαία όλων των εποχών / Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού

ΣΑΕ - Η Κάλλας κορυφαία όλων των εποχών / Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού

Τσαμουριά

Πως… εξαφανίστηκε ο Μπουτάρης από το Σκοπιανό Πρακτορείο Ειδήσεων

E-mail Εκτύπωση PDF
film mina 2Επειδή πολλοί αμφιβάλλανε για τη διαφήμιση του Μπουτάρη στον Σκοπιανό πρακτορείο ειδήσεων MINA, αλλά και επειδή πίσω έχει η αχλάδα την ουρά, σας καλούμε να κάνετε ένα «πείραμα».
Μπείτε στην ιστοσελίδα του MINA http://macedoniaonline.eu/ και ακριβώς δεξιά από το λογότυπο στο ευρετήριο του Google πληκτρολογήστε το όνομα του Γιάννη Μπουτάρη.
Το κάνατε; Ωραία. Τι σας έβγαλε; Ότι δεν υπάρχει τέτοια καταχώρηση. Πολύ ωραία!
Κι όμως χθες αν κάνατε την ίδια ακριβώς ενέργεια θα σας έβγαζε την παρακάτω σελίδα:
film mina 4
Το διαβάζετε καλά; Γιάννης Μπουτάρης – Πρωτοβουλία στη Θεσσαλονίκη γράφει! Τι έγινε και ξαφνικά «εξαφανίστηκε» από το ευρετήριο του MINA; Αυτά για όσους αμφισβητούν το elora.gr και όσους θέλουν να αυτοπαραμυθιάζονται!
Διαβάστε και το http://www.elora.gr/portal/national-issues/7---/2582-2010-11-10-20-20-50

πηγη: www.elora.gr

Όταν ο Καμίνης... αγαπούσε τους λαθρομετανάστες

E-mail Εκτύπωση PDF
kaminisΟ θεματοφύλακας της πολιτικής ορθότητας στη χώρα μας, έχει όνομα: Γιώργος Καμίνης. Ο Συνήγορος του Πολίτη, έχει αναλάβει διατεταγμένη αποστολή. Και προχωρεί για λογαριασμό της παγκόσμιας διακυβέρνησης, στην υλοποίηση μεθόδων κοινωνικής μηχανικής. Στον Άγιο Παντελεήμονα, στην Πλατεία Αττικής, στην Πλατεία Αμερικής, το καθεστωτικό και εξουσιαστικό σύστημα που στηρίζει το πείραμα της πολυπολιτισμικότητας.
Φυσικά, στηρίζει και τον «πολιτικά ορθό», τον δογματικό Γιώργο Καμίνη, ο οποίος έχει στο ψηφοδέλτιό του τρεις μετανάστες (τη Ζωή Κυπριάνοβα από τη Ρωσία, τη Νεντιάλκα Καραγιόζοβα από τη Βουλγαρία και τον Γιουσέφ Αζέρ από την Αίγυπτο).
«Οι τοποθετήσεις του Καμίνη ως Συνηγόρου του Πολίτη πολλές φορές χαρακτηρίζονταν από μία ιδιότυπη αίσθηση νομικού ακτιβισμού, καταδεικνύοντας μία στρατευμένη ιδεολογική τοποθέτηση. Θέσεις αυτού του τύπου, χαρακτηριστικές μίας ακραίας ιδεολογικής προσέγγισης, έρχονταν σε αντίθεση με τα καθήκοντά του.
Οι παρεμβάσεις αυτές ήταν συχνές. Το 2008 επί κυβέρνησης ΝΔ ο Καμίνης γνωμοδότησε κατά της απομάκρυνσης του παράνομου οικισμού των λαθρομεταναστών στην Πάτρα, ο οποίος είχε προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στους πολίτες», γράφει ο ιστορικός και συγγραφέας Γιάννης Κωτούλας.
Φυσικά, μην περιμένετε τοποθετήσεις από τον κ. Καμίνη και την «πολιτικά ορθή» Αρχή, για τις διώξεις κατά των μεροκαματιάρηδων αστυνομικών που αποτάσσονται γιατί δεν θέλουν να παραλάβουν την κάρτα (ρουφιάνο) του πολίτη. Οι ένστολοι, δεν έχουν δικαιώματα...
Μέριμνα για τους... αλλοδαπούς!
Τον περασμένο Οκτώβριο, μιλώντας στο free press έντυπο «Lifo», ο «φωταδιστής» υποψήφιος δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ, εξεδήλωσε την «εκτίμησή» του για τους κατοίκους του κέντρου, οι οποίοι αντιδρούν στην παρουσία των λαθρομεταναστών που υποβαθμίζουν τις γειτονιές τους:
«Αντιδρά ο τοπικός πληθυσμός. Δεν μπορούμε να ζούμε όμως συνέχεια με την απειλή των τοπικών πληθυσμών». Και όταν ρωτήθηκε για τους λαθρομετανάστες, δήλωσε: «Θα φροντίσω να εγκατασταθούν οι παράνομοι αλλοδαποί σε αναξιοποίητα παλαιά κτήρια του Δήμου, να τους δοθεί προσωρινή άδεια εργασίας και η αναγκαία πρόνοια.
Μάλιστα σε συνεργασία με άλλους Δήμους της Αττικής θα εξετάσουμε την δυνατότητα διασποράς προσωρινών μεταναστών με στόχο την αποφυγή της γκετοποίησης και την ομαλότερη κοινωνική τους διαβίωση».
Και αυτός θέλει να γίνει δήμαρχος Αθηναίων, λέγοντας ότι «στο κέντρο της Αθήνας παραβιάζονται όλα τα δικαιώματα. Από το δικαίωμα να κινείται κανείς στην πόλη χωρίς χωρικούς και χρονικούς περιορισμούς, μέχρι το δικαίωμα στην εργασία, στην ιδιοκτησία και στην αξιοπρέπεια.
Χρειάζεται μια δημοκρατική απάντηση στην κρίση, που θα στηρίζεται στη διασφάλιση όλων των δικαιωμάτων και για όλους». 
Φυσικά, αυτοί που δεν έχουν κανένα δικαίωμα και οι οποίοι είναι φύσει ύποπτοι για το σύστημα γιατί του χαλούν τα σχέδια, είναι οι Έλληνες των συνοικιών του κέντρου, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το χάος στις γειτονιές τους.
Είναι «ξενόφοβοι» και «ρατσιστές» και αν επί Γεωργίου Καμίνη του Α’ τολμήσουν να διαμαρτυρηθούν, θα αντιμετωπιστούν κατασταλτικά. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Πάντα με τη συνδρομή των κουκουλοφόρων του συστήματος, οι οποίοι εμφανίζονται συχνά-πυκνά για να στηρίξουν τις επιλογές του συστήματος.
Όπως και να έχει, οι Έλληνες κάτοικοι είναι αυτοί που θα πληγούν καίρια από την ανήθικη πολιτική των θετικών διακρίσεων (positive discrimination, είναι ο επιστημονικός όρος) υπέρ των μεταναστών. Είναι αυτοί που θα δουν τις γυναίκες και τις κόρες τους να δέχονται σεξουαλικές επιθέσεις.
Είναι αυτοί που θα πέσουν θύματα ληστείας. Είναι αυτοί που θα πρέπει να συμβιώσουν με μισαλλόδοξους μουλάδες και επίδοξους τρομοκράτες της Αλ Κάιντα. Είναι αυτοί που θα δουν τις γωνίες των δρόμων τους να γίνονται ουρητήρια. Είναι αυτοί που θα δουν τις περιουσίες τους να χάνουν την αξία τους και θα δεχθούν «πιέσεις» για να ξεπουλήσουν όσο-όσο και να φύγουν.
Μας θέλουν υπόδουλους σε τριτοκοσμικούς! Ο κήρυκας της ελευθεριότητας και της ανοχής, ΠΡΕΠΕΙ να ηττηθεί. Και θα ηττηθεί. Στις «δύσκολες» γειτονιές του κέντρου, δεν θέλουν να τον δουν ζωγραφιστό. Και έχουν δίκιο. Τους έχει προκαλέσει και μάλιστα βάναυσα.
Από το Χαλάνδρι όπου μένει, δεν έχει ιδέα του τι σημαίνει να ζεις αγκαλιά με το φόβο, του τι σημαίνει να χάνεις τη γειτονιά σου, να μην μπορείς να πας το παιδί σου στο συνοικιακό παρκάκι και να ζεις υπό πολιορκία.
Υπό την πολιορκία ανθρώπων, με κανένα σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, στις γυναίκες, στους «άπιστους» χριστιανούς. Υπό την πολιορκία ανθρώπων που καίνε τα παρεκκλήσια μας στο άλσος Προμπονά (τόσο ανεκτικοί...), χωρίς κανείς από το στρατόπεδο του Γιώργου Καμίνη, να αρθρώνει μια λέξη διαμαρτυρίας.
Ο κ. Καμίνης ισχυρίζεται υποτιμώντας τη νοημοσύνη μας ότι «μετανάστευση και εγκληματικότητα είναι διαφορετικά φαινόμενα», όμως δεν πείθει.
Όπως δεν πείθει και όταν λέει ότι «ο αριθμός των μεταναστών χωρίς χαρτιά θα μπορούσε να είναι πολύ μικρότερος και ευκολότερα διαχειρίσιμος, αν είχαμε ακολουθήσει μια διαφορετική πολιτική ασύλου.
Πολλοί από τους μετανάστες χωρίς χαρτιά δικαιούνται άσυλο, αλλά αυτό χορηγείται σε ποσοστό κάτω του 1%». Δηλαδή, το ζήτημα είναι όλοι αυτοί να αποκτήσουν χαρτιά; Όλο το θέμα μας είναι η «ενσωμάτωση» και η εθνολογική αλλοίωση της κοινωνίας μας; Για τους υπονομευτές του εθνικού κορμού, ναι...
Και τι μας λέει ο κ. Καμίνης; «Υπό την ιδιότητα του Συνηγόρου του Πολίτη έχω συμβάλει με τον πιο δημιουργικό τρόπο προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες νομοθετικές και διοικητικές αλλαγές». Δηλαδή, ευθύνεται για το χάλι! Και έχει το θράσος να ζητά την ψήφο των Αθηναίων! Δεν θα την πάρει!
Του Νίκου Χιδίρογλου 
ΠΗΓΗ: WWW.ELORA.GR

ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ - NORTHERN EPIRUS

Βλάσφημη «έκθεση» φωτογραφίας στη Θεσσαλονίκη

E-mail Εκτύπωση PDF
ekthesi 1Σε γκαλερί της Θεσσαλονίκης, άνοιξε μια άκρως προκλητική και βλάσφημη «έκθεση φωτογραφίας»(;) που ξεπερνώντας κατά πολύ, κάθε έννοια και επιείκια περί «μοντέρνας τέχνης», καταχράται βάναυσα ακόμα και τα τελευταία όρια ανοχής, ελευθερίας και εκφράσεως!
Ο «φωτογράφος» κάποιος Κ. Κατσαρέλας, με τις «πόζες» του εκθέτει, επιχειρεί να διακωμωδήσει, πρωτίστως το ιερό Σύμβολο της Ορθοδοξίας, τον Σταυρό του Χριστού, τον ιερό κλήρο και το τιμημένο ράσο, με απερίγραπτη προσβολή και απαξία, θίγοντας κατάφορα, τα θρησκευτικά συναισθήματα εκατομμύριων Ελλήνων πολιτών!
ekthesi 2
Σε σχετικές δηλώσεις μάλιστα, της «πρωταγωνίστριας» των «φωτογραφιών», είπε χωρίς αιδώ, ότι σκοπός της ήταν «να δώσει χαστούκι στην θρησκευτική ηγεσία και στο κατεστημένο».
ekthesi 3
Ο Κυριάκος Βελόπουλος κατέθεσε ερώτηση προς τον Θεσσαλονικιό υπουργό Δικαιοσύνης κ. Καστανίδη: Είναι σε γνώση του Υπουργείου, τα καταγγελλόμενα περί της «εκθέσεως» αυτής και των «φωτογραφιών» που παρουσιάζονται και γιατί την επέτρεψαν; Ποια είναι η τοποθέτηση του Υπουργείο και τι ακριβώς προτίθεται να πράξει στη συνέχεια; Θα επέμβουν άμεσα οι αρμόδιες αρχές, αφού είναι ξεκάθαρο, ότι θίγεται βάναυσα η επικρατούσα Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη και κατά την συνταγματική πρόβλεψη;

πηγη: www.elora.gr

ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΓΥΡΟΣ

http://www.topontiki.gr/

Ελλάδα προς Λονδίνο:"Επιστρέψτε τα Γλυπτά του Παρθενώνα, για να σας δώσουμε τη φλόγα για τους Ολυμπιακούς του 2012 "Πώς θα σας φαινόταν αυτή η ΙΔΕΑ;;

Ελλάδα προς Λονδίνο:"Επιστρέψτε τα Γλυπτά του Παρθενώνα, για να σας δώσουμε τη φλόγα για τους Ολυμπιακούς του 2012 "Πώς θα σας φαινόταν αυτή η ΙΔΕΑ;;

Συνάντηση αυτήν την ώρα του Γ. Καρατζαφέρη με τον Τούρκο πρέσβη, στα γραφεία του ΛΑ.Ο.Σ. (Φωνές δεν ακούστηκαν πάντως-ακόμα-.)

Συνάντηση αυτήν την ώρα του Γ. Καρατζαφέρη με τον Τούρκο πρέσβη, στα γραφεία του ΛΑ.Ο.Σ. (Φωνές δεν ακούστηκαν πάντως-ακόμα-.)

ΧΑΜΟΣ ΣΤΑ ΣΒΗΣΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΛΟΓΩ.... SIEMENS ! Εμ, χωρίς ΜΙΖΕΣ ΔΕΝ δουλεύουν. ΕΤΣΙ τα μάθαμε, δεν φταίν αυτά.

ΧΑΜΟΣ ΣΤΑ ΣΒΗΣΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΛΟΓΩ.... SIEMENS ! Εμ, χωρίς ΜΙΖΕΣ ΔΕΝ δουλεύουν. ΕΤΣΙ τα μάθαμε, δεν φταίν αυτά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...