Κυριακή, 14 Νοεμβρίου 2010

ΘΕΑΤΡΙΝΙΛΙΚΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΘΕΑΤΡΙΝΙΛΙΚΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Του Τάσου Χατζιπαράσχου

Ο λαθροδήμαρχος και οι άλλες «δημοκρατικές-ανθρωπιστικές» δυνάμεις συνεχίζουν ακάθεκτοι το έργο του εξισλαμισμού της πατρίδας μας.

Όπως μας ενημερώνει η φιλανθρωπική Ελευθεροτυπία την Τρίτη 16-11-2010, μια ημέρα πριν την επέτειο του πολυτεχνείου, οι μουσουλμάνοι καταπατητές, ετοιμάζουν νέο πανυγυράκι ανάλογο με το θεατρινιλίκι της πλατείας Κοτζιά του Σεπτεμβρίου…

Τώρα, εάν συνυπολογίσουμε και το δημοσίευμα στο Βέτο, του γνωστού Τριανταφυλλόπουλου, ότι το ΝΑΤΟ σχεδιάζει ειρηνευτική επέμβαση στην Ελλάδα μετά τις 20-11-2010, τότε καταλαβαίνει ακόμα και ένα παιδάκι του δημοτικού, ότι ο ελληνικός λαός βρίσκεται σε κατάσταση πολιορκίας…Το δημοσίευμα:Ελευθεροτυπία, Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Προσευχή στα Προπύλαια

Την Τρίτη, οι μουσουλμάνοι γιορτάζουν το Αΐντ Αλ Αντχα, δηλαδή τη θυσία του Αβραάμ.

Γι' αυτό χιλιάδες μουσουλμάνοι νωρίς το πρωί αναμένεται να συγκεντρωθούν στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών για να προσευχηθούν δημόσια.

Είναι η δεύτερη φορά τους τελευταίους μήνες που η Μουσουλμανική Ενωση Ελλάδας διοργανώνει εκδήλωσή της σε κεντρική πλατεία, θέλοντας να τονίσει την αναγκαιότητα της ανέγερσης τζαμιού.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο οι μουσουλμάνοι της Αθήνας είχαν συγκεντρωθεί, με αφορμή το Ραμαζάνι, στην πλατεία Κοτζιά. Πόσοι συνεχίζουν να διαφωνούν ότι είναι αναγκαίο να ανεγερθεί τζαμί στην Αθήνα;

Θ. ΤΣ.

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=223328

Υ.Γ.

Και φυσικά δεν περνάει απαρατήρητο το γεγονός της υποστήριξης του λαθροδημάρχου από «εθνικιστές» που έχουν αποδείξει στο παρελθόν, ότι τον κύριο εχθρό τους τον εντοπίζουν στον πατριωτικό χώρο και η απόδειξη για το χαφιεδισμό αυτών των «εθνικιστών» είναι όχι μόνο η απροκάλυπτη υποστήριξη στον λαθροδήμαρχο και το υποτακτικό του υποψήφιο περιφερειάρχη…

αλλά και οι επιθέσεις που υποστήριξαν… εναντίων πατριωτικών οργανώσεων και συνδυασμών…Αυτές οι επιθέσεις είχαν για στόχο, σε αυτές τις εκλογές μοναδικοί υποψήφιοι να είναι οι υποψήφιοι του καθεστώτος… και αυτό έγινε.!!!

ΕΛΛΑΔΑ: Η πλουσιότερη χώρα του Πλανήτη!

Ένας πλούτος που δεν συμφέρει τη Νέα Τάξη να γίνει γνωστός στους Έλληνες...!

Τον Φεβρουάριο του 1998 έφτασε στην δημοσιότητα έρευνα που αφορούσε την μεγαλύτερη συγκέντρωση ραδονίου στον Ελληνικό χώρο και συγκεκριμένα στο χωριό Νεράιδα Θεσπρωτίας. Η μέτρηση ήταν 9550 μπεκερέλ ανά τετραγωνικό μέτρο και με όριο επιφυλακής τα 150!

Παρόμοιες υψηλές μετρήσεις είχαμε και στις περιοχές Σερρών, Θεσσαλονίκης, Μύκονου, Καβάλας, Ικαρίας, Λέσβου, Φθιώτιδα, Λουτράκι, Νιγρίτα, Σουρωτή (1), κλπ. Το ραδόνιο είναι φυσικό ραδιενεργό στοιχείο και για όσους γνωρίζουν, αποτελεί ένδειξη για την ύπαρξη στο υπέδαφος των άνω τουλάχιστον περιοχών ΟΥΡΑΝΙΟΥ. Στο όρος Παγγαίο στην Καβάλα επίσης υπάρχει ήδη έντονο ενδιαφέρον από ξένο επενδυτή για την εξόρυξη των τεράστιων κοιτασμάτων χρυσού.

Στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής ήδη έχει ξεκινήσει η εκμετάλλευση του εκεί υπεδάφους από την TVX Gold του George Soros, η οποία περιέχει αρκετό χρυσό, αλλά και ουράνιο!!!.Μία απόρρητη έκθεση που ήρθε στο φως με δημοσίευμα της εφημερίδας «Επενδυτής» στις 23/2/96, αναφέρει για τα αποτελέσματα των μετρήσεων του ΙΓΜΕ (Ίδρυμα Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών). Γύρω στο ποσό των 100 τρισεκατομμυρίων δραχμών εκτιμάται η αξία των κοιτασμάτων ουρανίου και άλλων σπανίων μετάλλων για δορυφόρους και πυραύλους.

Το κείμενο της έρευνας υπογράφεται από επτά διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες και κάνει λόγο για κοίτασμα ουρανίου που περιέχει 300 εκατομμύρια τόνους με συμπύκνωμα ουρανίου 16%, καθώς και σπάνια άλλα ορυκτά όπως ρουτίλιο, λουτέσιο και λανθάνιο, που έχουν εξαιρετικά ειδικές χρήσεις στην κατασκευή πυραυλικών συστημάτων. Αναφέρεται ΜΟΝΟΝ για την περιοχή του όρους Σύμβολο του νομού Καβάλας. Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα ουρανίου ΔΙΕΘΝΩΣ. Η αξία του εμπλουτισμένου ουρανίου 235 στην διεθνή αγορά 1998 είναι 20.000 δολάρια το γραμμάριο !.

O κοσμήτορας της πολυτεχνικής σχολής και πρόεδρος του τμήματος χημικών μηχανικών Βασίλειος Παπαγεωργίου, πραγματοποίησε διάλεξη με θέμα «Η Βαριά βιομηχανία στην Ελλάδα», η οποία είχε να κάνει με τα αποτελέσματα και της δικής του έρευνας 30 ετών. Εντυπωσιακό ήταν το ότι σε όλα τα σημεία η έρευνά αυτή συμφώνησε με τα αποτελέσματα παλαιοτέρας αντίστοιχης έρευνας της δεκαετίας του 1940 που τυχαία είχε φτάσει στα χέρια του.

Ο εν λόγω καθηγητής αναρωτιέται πως είναι δυνατόν η Ελλάδα να μην έχει αυτή τη στιγμή ήδη στημένη βαριά βιομηχανία την στιγμή που διαθέτει όχι μόνον ΟΛΕΣ τις απαραίτητες πρώτες ύλες (στρατηγικά ορυκτά) και μάλιστα σε αφθονία, αλλά και για ορισμένα από αυτά, είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ παραγωγός χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Και συγκεκριμένα:

Λιγνίτης: Ως ορυκτό για την παραγωγή ενέργειας από την καύση του με λιγοστή μόλυνση του περιβάλλοντος. Η Ελλάδα διαθέτει τόσο πολύ λιγνίτη, που εάν τον εκμεταλλευόταν από νωρίς, θα είχε γλιτώσει πολλά δισεκατομμύρια από την εισαγωγή πετρελαίου.

Αλουμίνιο: Εδώ και μερικά χρόνια η Γαλλία ελάττωσε την παραγωγή της σε αλουμίνιο και η Ελλάδα πλέον είναι πρώτη στην Ευρώπη σε παραγωγή του αλουμινίου, με χιλιάδες εφαρμογές.

Βωξίτης: Η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη βωξιτοπαραγωγός χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο βωξίτης χρησιμοποιείται και στην κατασκευή αεροσκαφών, ηλεκτρικών συσκευών, μεταλλικών κατασκευών και αλλού.

Μαγγάνιο: Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που περιέχει στο υπέδαφός της κοιτάσματα μαγγανίου. Τα κυριότερα κοιτάσματα έχουν εντοπισθεί στο νομό Δράμας.

Νικέλιο: Και για αυτό το στρατηγικό ορυκτό όπως ανέφερε ο κύριος Παπαγεωργίου, η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως με σημαντικά κοιτάσματα νικελίου στο υπέδαφός της. Υπάρχει ένα συγκρότημα παραγωγής νικελίου, του μεγαλυτέρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά εξάγεται στο εξωτερικό όπως και όλα σχεδόν τα υπόλοιπα όσα εξορύσσονται.

Σμηκτίτες: Η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες στην εξόρυξη σμηκτιτών, οι οποίοι έχουν μεγάλο εύρος εφαρμογών, όπως η διάθεση αποβλήτων, τα φάρμακα, τα καλλυντικά και άλλα.

Μαγνήσιο: Ο μαγνησίτης που εξάγει η χώρα μας, καλύπτει το 46% της συνολικής παραγωγής της Δυτικής Ευρώπης.

Χρωμίτης. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιέχει στο υπέδαφός της σημαντικά εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα χρωμίτη. Τα σημαντικότερα κοιτάσματα βρίσκονται στο Μπούρινο Κοζάνης και χρησιμοποιούνται κυρίως για την παραγωγή ανοξείδωτου χάλυβα.

Ουράνιο: Όπως ανέφερα ήδη, τα ουρανιούχα μεταλλεύματα έχουν εντοπισθεί στην Κεντρική Μακεδονία και στην Θράκη. Το τεύχος της 28ης Απριλίου 1999 της εφημερίδας «Αθηναϊκή» είχε ως τίτλο «Θησαυροφυλάκιο η Βόρεια Ελλάδα» και αναφερόταν σε αυτό ακριβώς το θέμα. Η Θράκη λοιπόν είναι ένας στρατηγικός κόμβος, διότι εκτός των πλουσίων κοιτασμάτων ουρανίου, χρυσού και πετρελαίου, επιπλέον από εκεί πρόκειται να περάσει στο μέλλον και ο αγωγός φυσικού αερίου και πετρελαίου «Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης» Αγωγός μεταφοράς καυσίμων από Κασπία προς τη δύση.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ: Υπάρχει άφθονο στο Αιγαίο. Στην ίδια διάλεξη για τα στρατηγικά ορυκτά του κυρίου Παπαγεωργίου έγινε εκτενής λόγος για τα πετρέλαια στο Αιγαίο. Καμία κυβέρνηση δεν είχε μέχρι τώρα το θάρρος να παραδεχθεί την ύπαρξη πλουσιοτάτων κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο και ότι το παιχνίδι με την Τουρκία στην ουσία εκεί παίζεται. Υπάρχουν εδάφια του αρχαίου ιστορικού Ηροδότου που κάνει λόγο για την «εύφλεκτη πίσσα». Είναι ακόμη γεγονός γνωστό ότι οι Γερμανοί επί κατοχής είχαν ήδη χαρτογραφήσει όλη την Ελλάδα, αφού άμεσα τους ενδιέφεραν και τότε οι όποιες πηγές ενέργειας για την στρατιωτική τους μηχανή. Με την πτώση του Χίτλερ, οι σχετικοί χάρτες και πληροφορίες έφτασαν και στα χέρια των Αμερικανών της εποχής.

Τα τελευταία χρόνια και με την βοήθεια ειδικών δορυφορικών φωτογραφήσεων είναι γεγονός ότι ήδη υπάρχουν ασφαλή στοιχεία για την ύπαρξη πλουσίων πετρελαϊκών κοιτασμάτων στο Αιγαίο. Ο πρώην πρεσβευτής της Αμερικής στην Ελλάδα Nicholas Burns σε ζωντανή εκπομπή στο κανάλι MEGA είχε κι αυτός επισήμως παραδεχθεί ότι υπάρχει όντως πετρέλαιο στο Αιγαίο και ότι αυτό ουσιαστικά δημιουργεί την ένταση μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.

Σύμφωνα με αποτελέσματα ερευνών που στηρίχτηκαν σε δορυφορικούς χάρτες είναι πλέον γεγονός αναμφισβήτητο ότι: Τα πλουσιότερα κοιτάσματα πετρελαίου στον Ελληνικό χώρο υπάρχουν ανατολικά της νήσου Θάσου, στον Θερμαϊκό Κόλπο, στην περιοχή των Δωδεκανήσων και συγκεκριμένα στην περιοχή κοντά στα Ίμια, στην Ζάκυνθο και στην Φλώρινα. Επίσημη δήλωση του καθηγητή πυρηνικής φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κυρίου Παπαστεφάνου, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Από παλιά διέβλεπα ότι, όπως και στην υπόθεση των κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο, έτσι και στην υπόθεση του ουρανίου, ίσως να μην δόθηκαν ποτέ στις ελληνικές κυβερνήσεις τα πλήρη αποτελέσματα των γεωλογικών ερευνών που έκαναν στην Δράμα και τη Θράκη οι Αμερικανοί ερευνητές…»

Αρχίζοντας από το περίφημο ΟΣΜΙΟ (σκληρό, άμορφο, μεταλλικό χημικό στοιχείο της ομάδος του λευκοχρύσου) που εντοπίζεται, σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, σε μεγάλες μάλιστα ποσότητες, στα Ίμια και γενικώς στο Αιγαίο ΜΑΣ. Και διερωτώμεθα γιατί οι προηγούμενες αλλά και η νυν πολιτική ηγεσία της Χώρας, σιωπούν επί του θέματος. !!

Η Ελλάδα επίσης μόνο από το απόθεμα του »μεθανίου» που έχει στην μια άκρη μόνο της Κρήτης φτάνει για 10.000 χρόνια τα αυτοκίνητα του πλανήτη γη να τα τροφοδοτεί με καύσιμα δωρεάν.

Υπάρχουν βάσιμες υποψίες και για άλλα «περίεργα» και πανάκριβα συστατικά στο υπέδαφός μας, όπως το ΟΣΜΙΟ, ο κόκκινος υδράργυρο κ.ά. για τα οποία η έρευνα συνεχίζεται. Ουσιαστικά 10.000 τόνους Όσμιο και 100.000 τόνους Κόκκινο υδράργυρο που επισήμως δεν υπάρχει, είναι μόνο τεχνητό στοιχείο !!!

Αποφασίστε τελικά ή είστε !! …δούλοι που ψηφίζετε οποιοδήποτε κόμμα, ή ελεύθεροι Έλληνες άνθρωποι…
http://tosokaki.blogspot.com/2010/11/blog-post_5262.html

Μπαν Γκι-μουν: "H επίλυση του Κυπριακού έχει καθυστερήσει"

Ο ΓΓ των ΗΕ είπε στον Τούρκο πρωθυπουργό ότι η επίλυση του Κυπριακού έχει καθυστερήσει, και αναφέρθηκε στην απόφασή του «να φιλοξενήσει τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων σε τριμερή συνάντηση στις 18 Νοεμβρίου, στη Νέα Υόρκη», σύμφωνα με ανακοίνωση των ΗΕ.

Ανέφερε ακόμη ότι οι δύο ηγέτες, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο Τ/κ ηγέτης, θα πρέπει να επιδείξουν το απαιτούμενο θάρρος ώστε να σπάσουν το αδιέξοδο σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα βασικά κεφάλαια των διαπραγματεύσεων.
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ΓΓ των ΗΕ συζήτησαν ακόμα για το ρόλο των ΗΕ στη Συνάντηση Κορυφής των G20, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη και τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας.
Συμφώνησαν ότι θα πρέπει να εκμεταλλευτούν τη δυναμική που δημιουργούν η Συνάντηση Κορυφής για τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας και η Συνάντηση Κορυφής των G20 στην ατζέντα για την ανάπτυξη, με στόχο την επιτυχή πραγματοποίηση της 4ης Διάσκεψης των ΗΕ για τις Λιγότερα Ανεπτυγμένες Χώρες, που θα λάβει χώρα στην Κωνσταντινούπολη το Μάιο του 2011.
Συζητήθηκαν επίσης το Μεσανατολικό, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος της Γάζας και των εργασιών του πάνελ του ΓΓ των ΗΕ για τη διερεύνηση του περιστατικού με τον στολίσκο ανθρωπιστικής βοήθειας.

Αναφορές έγιναν επίσης για το Λίβανο και το Πακιστάν καθώς και για τη συνεργασία ΗΕ και Τουρκίας.
Τη δηλωση του ΓΓ κληθηκε να σχολιασει ο Προεδρος της Δημοκρατιας ο οποιος ειπε οτι ο Μπαν Κι Μουν δεν ειπε κατι καινουργιο. Αναφερομενος στη συναντηση της Ν.Υ. τονισε οτι δεν πηγαινει εκει για να κανει παραχωρησεις, οπως φοβηθηκε δηθεν καποιος ηγετης κομματος, υπονοώντας το Νικο Αναστασιαδη, ο οποιος εξεφρασε ανησυχια με χθεσινες του δηλωσεις.
Δεν θα μεταφερω τιποτα περισσοτερο απο αυτα που θα ηθελε να πει το ιδιο το Ατυπο Συμβουλιο Αρχηγων ειπε ο Προεδρος , λεγοντας οτι δεν πρεπει να ψαχνουμε αφορμες για να ασκησουμε κριτικη.
Στο μεταξύ το πραγματικο του προσωπο εδειξε για αλλη μια φορα ο Ντερβις Ερογλου, λιγες μονο μερες πριν τη συναντηση της Νεας Υορκης με το ΓΓ. Μιλωντας σε συνεδριο στην Κερυνεια δηλωσε οτι ουδεποτε το ψευδοκρατος θα παραχωργησει την κυριαρχια του στους Ε/κ.
Μαλιστα προχωρησε αλλο ενα βημα επαναλαμβανοντας οτι οποιαδηποτε λύση στο κυπριακο θα πρεπει να στηριζεται στη βαση δυο ιδρυτικων κρατων οπως χαρακτηριστικα ειπε.
http://tosokaki.blogspot.com/2010/11/h_13.html

Άνθιμος: "Λείπει σήμερα ένας Χριστόδουλος"

Σε μία εκ βαθέων συνέντευξη στον «Α.Τ. του Σαββατοκύριακου», ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος παραδέχεται ότι σήμερα λείπει ο μακαριστός Χριστόδουλος, ενώ αποκαλύπτει τι παρακάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Μιλά για το κύμα αθεΐας στην Ελλάδα, το μάθημα των Θρησκευτικών, την κάρτα πολίτη, αλλά και για την απαξίωση της πολιτικής και της Εκκλησίας. Ακόμη, κηρύσσει πανστρατιά για την αποκατάσταση του κύρους των πολιτικών στο λαό και αναφέρεται στη διένεξη με τον υποψήφιο δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη.
«Είναι αλήθεια ότι λείπει. Το έχω πει και δημόσια. Ακούω πολλά από τους πιστούς αλλά δε θα πω τι ακριβώς μου λένε. Έχω παρακαλέσει, όμως τον Αρχιεπίσκοπο -και η έννοια του λόγου μου από την εφημερίδα του «Αδέσμευτου» αυτή είναι- όχι βεβαίως να μιμηθεί τη γραμμή Χριστοδούλου ή τη δική μου, που περίπου είναι όμοιες, αλλά σε ένα βαθμό, όπως στο μάθημα των Θρησκευτικών, να υπάρχει ένα πιο φανερό, δημόσιο και δυνατό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος, ώστε σε συνεννόηση με την Πολιτεία να προλάβουμε κάποια θέματα. Εγώ έχω συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία θα παρουσιάσω σε ομιλίες μου, στο μέλλον», δήλωσε ο μητροπολίτης Άνθιμος, αναφορικά με τη «μετά Χριστόδουλο» εποχή.
Πιο συγκεκριμένα όσον αφορά στην πιθανότητα να γίνει προαιρετικό το μάθημα των Θρησκευτικών, δήλωσε:
«Φρονώ ότι η απόφαση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου είναι η επιβεβλημένη αυτή τη στιγμή, προκειμένου από την κορυφή της πνευματικής ζωής του τόπου μας, την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και σε συνεργασία με τους καθηγητές των Θεολογικών Σχολών να αντιμετωπιστεί το ζήτημα αυτό, για να μην προσπαθούμε εκ των υστέρων να διορθώσουμε πράγματα τα οποία θα είναι δυσάρεστα για τα παιδιά μας και την παιδεία μας. Χαίρομαι για την πρωτοβουλία του Αρχιεπισκόπου.
Γι’ αυτό κι εγώ προτρέπω να μιλάμε για τα ζωτικά θέματα της ελληνικής μας παραδόσεως από την προ Χριστού περίοδο μέχρι σήμερα, για να κρατήσουμε όλα αυτά που μας έδωσαν υπόσταση και ζωή. Κάτι που πράττουν και τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη».
Όσον αφορά στην ηλεκτρονική κάρτα του πολίτη, ο κ. Άνθιμος είπε πως δέχεται την αγωνία των πιστών. «Η απάντησή μου σε αυτούς είναι έχετε δίκιο αλλά η Εκκλησία της Ελλάδος έχει αποφασίσει να συγκροτήσει μια επιτροπή για να δει στη βάση του αυτό το πρόβλημα, σε συνεννόηση με τις κρατικές Αρχές. Πρόκειται για διαπρεπείς επιστήμονες, που θα παραδώσουν υπεύθυνο πόρισμα, ώστε να ξέρουμε πως θα συνομιλήσουμε με το αρμόδιο υπουργείο για το θέμα αυτό».

"Δεν μπορούμε να μείνουμε ακέφαλοι, χωρίς πολιτικούς άνδρες"
Απαντώντας σε ερώτηση για την απαξίωση με την οποία οι πολίτες αντιμετωπίζουν σήμερα τους πολιτικούς και την πολιτική εν γένει, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, είπε:
«Δεν μπορούμε να μείνουμε ακέφαλοι χωρίς πολιτικούς άνδρες που θα εκλέγονται από τα λαό και θα προσπαθούν να λύνουν τα προβλήματά του. Η απαξίωση υπάρχει εξαιτίας των γεγονότων με την οικονομική κρίση. Αλλά νομίζω ότι και με την προσπάθεια της κυβερνήσεως να επιτύχει στον τομέα με τους Ευρωπαίους αλλά και με τη συμβολή της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως και των άλλων κομμάτων, πρέπει να υπάρξει μια γενική προσπάθεια -θα βοηθήσουμε και εμείς- για να αποκατασταθεί το κύρος των πολιτικών στη συνείδηση του λαού».

Στην εποχή μας υπάρχει η διάθεση "Καλή είναι και λίγη αναρχία"
«Σε ό,τι αφορά την Εκκλησία, στην Ελλάδα έχουμε ένα κύμα αθεΐας - υλισμού το οποίο είχε παρατηρηθεί όπως έχω γράψει πριν 30 χρόνια στην Ευρώπη. Εξαιτίας αυτού του υλόφρονου πνεύματος που υπάρχει σήμερα στην εποχή μας, με τη διάθεση της πλήρους ανεξαρτησίας από κανόνες και τρόπους ζωής και ταυτόχρονα ίσως από μια διάθεση «καλή είναι και λίγη αναρχία», είναι τρομακτικό αυτό που λέω, αλλά έτσι είναι, διαπιστώνουμε ότι και στο χώρο της Εκκλησίας υπάρχει μια απαξίωση. Όμως γίνεται και μια πολεμική από μια πλευρά πολιτικών -να μην πούμε τώρα ονόματα - εναντίον της Εκκλησίας. Και αυτό είναι πολύ άσχημο, διότι η σπονδυλική στήλη της πνευματικής ζωής του ελληνικού λαού είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία», υπογράμμισε ο κ. Άνθιμος.

"Με τον κύριο που λέτε…"
«Με τον κύριο που λέτε, που είναι και υποψήφιος, είχα εκείνο το περιστατικό το οποίο έχει παρέλθει γιατί είχε προηγηθεί επί δύο μήνες μια επιθετικότητα εναντίον μου που δεν δικαιολογείται. Γιατί εγώ είμαι στη Θεσσαλονίκη 7 χρόνια και δεν έχω θίξει ποτέ κανέναν.
Εγώ όμως από της επομένης της 26ης Οκτωβρίου δεν ξαναμίλησα και δεν σχολίασα ούτε για πρόσωπα ούτε για γεγονότα της πολιτικής, αλλά επαναλήφθησαν από το συγκεκριμένο πρόσωπο οι εναντίον μου επιθέσεις, στις οποίες απ’ ότι βλέπω ο λαός δεν δίνει σημασία και βαρύτητα. Όμως είναι ενοχλητικές αυτές οι επιθέσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης, αναφερόμενος στην πρόσφατη «κόντρα» του με τον υποψήφιο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

"Δεν έχω ούτε πολιτική ούτε κομματική τακτική"
«Εγώ δεν έχω ούτε πολιτική ούτε κομματική τακτική. Σε όλη μου τη ζωή, 47 χρόνια ως κληρικός, 37 ως Αρχιερέας (30 χρόνια στη Θράκη και 7 εδώ στη Θεσσαλονίκη), τηρώ μια τακτική η οποία είναι επί εθνικού επιπέδου. Σε μερικούς λοιπόν οι οποίοι είναι υπέρ της λεγόμενης παγκοσμιοποίησης, δεν τους αρέσουν οι απόψεις που διατυπώνω μέσα από την Εκκλησία επί εθνικών θεμάτων. Αυτοί μπαίνουν στα δημοσιογραφικά όργανα -όχι σε όλα- και λένε τις απόψεις τους και αντί να δουν την ουσία του προβλήματος, για να συζητήσουμε, επιτίθενται σε μένα. Δόξα το Θεό δεν μπορούν να μου βρουν τίποτα. Δεν έχω αποκτήσει τίποτα υλικό για τον εαυτό μου, αλλά με το λαό και στην Θράκη και εδώ ήμουν πάντα σε μια σύμπνοια», κατέληξε.
http://tosokaki.blogspot.com/2010/11/blog-post_254.html

Αφαιρέθηκε χάρτης που ανέγραφε τα Σκόπια ως "Μακεδονία"

Αφαιρέθηκε χάρτης ο οποίος ανέφερε τα Σκόπια ως «Μακεδονία» ύστερα από παρέμβαση Ελλήνων βουλευτών, που μετέχουν στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ.
Ειδικότερα, οι βουλευτές Γεώργιος Χαραλαμπόπουλος (ΠΑΣΟΚ), Ευάγγελος Αντώναρος (ΝΔ) και Ιωάννης Κοραντής (ΛΑ.Ο.Σ.) διαμαρτυρήθηκαν στη γραμματεία της Ολομέλειας η οποία συνεδριάζει στη Βαρσοβία και τελικά κατάφεραν να αφαιρεθεί ο χάρτης.
Σε κοινή δήλωση των βουλευτών, οι ίδιοι αντιλήφθηκαν την ύπαρξη του επίμαχου χάρτη που ανέφερε τα Σκόπια ως "Μακεδονία" και με συντονισμένες ενέργειες είχαν κινήθηκαν αποτελεσματικά.
http://tosokaki.blogspot.com/2010/11/blog-post_273.html

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...