Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2010

Νέος διοικητής στη Mossad

Νέος διοικητής στη Mossad

Η WikiLeaks και η Ελλάδα

Η WikiLeaks και η Ελλάδα

“Έκραξαν τον Κακλαμάνη στην παλιά Βουλή”


E-mail Εκτύπωση PDF
301110-kaklamanisΤι δηλώνει ο Αντώνης Ναξάκης για το επεισόδιο

Τα σπασμένα των διακυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, παραλίγο να πληρώσει χτες το βράδυ, στην εκδήλωση για την Θράκη που πραγματοποιούταν. Η εμφάνισή του εκεί κατά την διάρκεια της εκδήλωσης "τσίτωσε" κάποιους που θεωρούν ότι το ΠΑΣΟΚ έχει παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στην διείσδυση του νεοθωμανισμού στην περιοχή. Όταν δε απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση της Χαράς Νικοπούλου "μέχρι ποιου σημείου πρέπει για να φτάσουν οι πράξεις και ενέργειες των Ματατζη, Ιλχαν, και Χατζηοσμάν, για να τους διώξετε από το ΠΑΣΟΚ;", τα πνεύματα οξύνθηκαν πολύ περισσότερο.
Στην προσπάθειά του, να αναδείξει ένα πιο "πατριωτικό προφίλ" ο Απόστολος Κακλαμάνης, έφερε την κουβέντα στην υπόθεση Οτσαλάν και αυτό ήταν το τελειωτικό χτύπημα για τους παρισταμένους, οι οποίοι ξεσηκώθηκαν και με άκομψο τρόπο επιτέθηκαν κατά του πρώην προέδρου της Βουλής, ο οποίος αναγκάστηκε να φύγει άρον άρον από την αίθουσα, για να μην φτάσουν τα πράγματα στα άκρα.

Τι δήλωσε ο Αντώνης στον "ΕΚ"

Εμείς επικοινωνήσαμε με τον Αντώνη Ναξάκη, ο οποίος βρισκόταν εκεί και προέβη στην εξής δήλωση:
"Θεωρώ απαράδεκτη την παρουσία του τέως προέδρου της Βουλής ο οποίος παρουσιάστηκε ως έμμεσος απολογητής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, προσπαθώντας μάλιστα να δικαιολογηθεί με έναν γελοίο τρόπο αναφερόμενος σε ένα τελείως άσχετο θέμα με την εκδήλωση. Ενώ απέφυγε να απαντήσει σε κύρια ερώτηση που του έκανε η ηρωϊκή δασκάλα Χαρά Νικοπούλου, ανέβηκε στο βήμα με την άδεια των διοργανωτών, και ούτε λίγο ούτε πολύ προσπάθησε να αποσπάσει πατριωτικά εύσημα, λέγοντας "ότι δεν δέχτηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις και παρατηρήσεις της αμερικανικής πρεσβείας για την παρουσία του τότε αντιπροέδρου της Βουλής Παναγιώτη Σγουρίδη, στο αρχηγείο του Οτσαλάν στην κοιλάδα Μπεκάα". Μετά την τόσο φθηνή πολιτικάντικη προσπάθεια του κ. Κακλαμάνη, λογικό ήταν να εκραγώ όπως και όλοι οι παριστάμενοι ρωτώντας "δεν παρέδωσε τον Οτσαλάν η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ;". Πεδιλνός τότε ο τέως πρόεδρος της βουλής ψέλισε: "ήταν μια μεγάλη προδοσία". Με τις κραυγές αγανακτήσεως όλων των παρισταμένων, φυγαδεύτηκε από την αίθουσα με την μέριμνα των διοργανωτών, για να μην υποστεί λυντσάρισμα. Τα παραπάνω είναι ένα μήνυμα για όλους τους πολιτικάντηδες τόσο των κομμάτων που μας κυβέρνησαν από την μεταπολίτευση και μετά όσο και άλλων, να σταματήσουν να κοροϊδεύουν και να εξαπατούν τον κόσμο. Οι άνθρωποι, είτε δεξιοί είναι, είτε αριστεροί, παίρνουν την κατάσταση πλέον στα χέρια τους."

πηγη: www.elkosmos.gr

Έπιασαν τούρκους με όπλα στον Έβρο


E-mail Εκτύπωση PDF
301110-guns1Τούρκους κακοποιούς συνέλαβαν Έλληνες αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης. Μας έχουν βρει «μπόσικους λοιπόν», έρχονται εδώ από την Τουρκία, εγκληματούν ανενόχλητοι και όταν κάποια συλλαμβάνονται, φυλακίζονται και ξανάρχονται ανενόχλητοι. Ο λόγος για έναν 46χρονο Τούρκο, παλιό γνώριμο της Ασφάλειας, με ποινικό μητρώο από εδώ ως απέναντι, αλλά και τον 17χρονο εκκολαπτόμενο κακοποιό και υιό του... Στην κατοχή των δύο τελευταίων βρέθηκαν πολεμικά όπλα, πολλές σφαίρες, μαχαίρια, εργαλεία διάρρηξης και διαφόρων ειδών «σύνεργα».

Τα συμβάντα

Οι δύο Τούρκοι, μόλις αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς, προσπάθησαν να ξεφορτωθούν τον οπλισμό και πέταξαν στο δρόμο ένα Kalashnikov και πολλούς γεμιστήρες. Όμως, δεν μπόρεσαν να αποφύγουν τη σύλληψη. Προσέξτε τώρα: για τον 46χρονο, εκκρεμεί εναντίον του δικαστική απόφαση απέλασης. Κατηγορείται δε για σωρεία κλοπών, σε όλα τα σημεία και πλάτη της ελληνικής επικράτειας, ενώ έχει πολλούς συνεργούς σε Ξάνθη και Κομοτηνή, όπου «δραστηριοποιήθηκε» επίσης... Όσο για τα ερωτήματα πως μπαινοβγαίνει τόσο καιρό ανενόχλητος από τη γείτονα και πως διαφεύγει της σύλλαηψης, αυτά είναι προς το παρόν αναπάντητα.
Πάντως, ο 46χρονος Τούρκος έχει εκτίσει πολυετή ποινή κάθειρξης, φορτωμένος με όλο τον ποινικό κώδικα (και απόπειρα ανθρωποκτονίας), ενώ στη διάρκεια της κράτησής του, είχε κατηγορηθεί και για στάση και απόδραση! Έχει, δε, «κάνει» παντού: Κασσάνδρα, Κορυδαλλό, Κέρκυρα φυσικά, αλλά και Μαλανδρίνο.

πηγη: www.elkosmos.gr

Οι νεοφιλέλευθεροι χτυπούν τους Έλληνες


E-mail Εκτύπωση PDF
281110-krisiH χώρα μας καταρρέει. Τα χρήματα που εισπράττει με τους επαχθείς όρους του μνημονίου, δεν αρκούν για να λύσουν τα προβλήματα, ενώ μας χρεώνουν όλο και περισσότερο, υπονομεύοντας την κυριαρχία μας και μεταχρονολογώντας απλά τη χρεοκοπία της χώρας. Είναι πλέον θέμα χρόνου η αναδιάρθρωση του χρέους της και η πτώχευση (ελεγχόμενη ίσως) σε δεύτερη φάση. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας πάει περίπατο, με την τρόικα να ζητά απελευθέρωση των αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα, με δικαίωμα των επιχειρήσεων να συνάπτουν συμβάσεις της αρεσκείας τους με τους εργαζόμενούς τους. Αυτό φυσικά σημαίνει βουτιά των αμοιβών προς τα κάτω και εργασιακό μεσαίωνα. Σε μια εποχή κρίσης, είναι φανερό ότι οι επιχειρήσεις θα θελήσουν να μειώσουν το κόστος παραγωγής και θα προσπαθήσουν να βρουν φτηνούς ανειδίκευτους εργάτες (κυρίως αλλοδαπούς, οι οποίοι δε έρχονται από τριτοκοσμικά ή πρώην κομμουνιστικά κράτη, όπου η συλλογική συνδικαλιστική δράση είναι ανύπαρκτη και δεν έχουν ανάλογη κουλτούρα), ενώ θα μειώσουν πολύ τις αποδοχές των στελεχών. Επίσης, ακούστηκαν πρωτοφανείς καινοτομίες για μετατροπή των μετατάξεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα σε... προσλήψεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους δημοσίους υπαλλήλους που θα ενταχθούν σε αυτή τη διαδικασία. Οι «πράσινες» ηγεσίες στη ΓΣΕΕ και στην ΑΔΕΔΥ, σιωπούν υποκριτικά...

Μας πήραν χαμπάρι

Η κυβέρνηση, με την ανεργία στους κόλπους των Ελλήνων εργαζόμενων να εκτοξεύεται και να αγγίζει, σύμφωνα με εκτιμήσεις στο τέλος του χρόνου το 20%, στρέφεται αναγκαστικά και απρόθυμα, κατά των «προνομιούχων» δημοσίων υπαλλήλων. Εδώ, οφείλουμε να επισημάνουμε μια σημαντική πολιτική παράμετρο. Παρακολουθώντας τα συνέδρια του ΠΑΣΟΚ, ο οποιοσδήποτε μπορεί να διαπιστώσει ότι ποσοστό άνω του 85% των συνέδρων, προέρχεται από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα ρουσφετολογικών πολιτικών, κυρίως της δεκαετία του '80, που όμως «βούλιαξαν» τη χώρα, γεμίζοντάς την με αντιπαραγωγικούς και ράθυμους δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι με τη σειρά τους, διαιώνισαν την παραμονή του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Οι περισσότεροι εξ αυτών, απορροφήθηκαν στις ΔΕΚΟ. Διαπιστώνοντας η τρόικα μέσω των ελέγχων της το χάλι εκεί, και βλέποντας ανθρώπους αντιπαραγωγικούς και χωρίς προσόντα να έχουν παχυλές αμοιβές και να νέμονται κατ' αυτόν τον τρόπο τον δημόσιο κορβανά, ζήτησαν περικοπές της τάξης του 40%. Εδώ λοιπόν, συμβαίνει το εξής: η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στρέφεται κατά του σκληρού πυρήνα της κομματικής της βάσης, αφαιρώντας του σε λίγες μόνο εβδομάδες, ό,τι του έδωσε σε βάθος δεκαετιών (στο πλαίσιο ενός χρόνιου καθεστώτος κομματοκρατίας και φαυλοκρατίας), καθώς δεν έχει άλλη επιλογή. Αυτό στην ουσία θα σημάνει και το τέλος της κυβερνητικής «αντοχής», με την προοπτική των εκλογών μέχρι τον Μάρτιο (με λίστα, για να κάνουν τα δύο μεγάλα κόμματα και τις εσωτερικές «εκκαθαρίσεις» τους παστρικά) να φαντάζει πλέον πάρα πολύ κοντινή. Άλλωστε, το ΠΑΣΟΚ έχει κάθε λόγο να επιχειρήσει να «μοιραστεί» το βαρύ πολιτικό κόστος των αντιλαϊκών μέτρων που προβλέπονται από το μνημόνιο.

Αγοραίος νεοφιλελευθερισμός
Η κυβέρνηση έχει συγκεκριμένα χαρτιά στα χέρια της που μπορεί να ρίξει στο τραπέζι, στο θανάσιμο εναγκαλισμό της με το νεοφιλελευθερισμό. Δεδομένου ότι πολλοί νέοι Έλληνες, δεν είναι ακόμα «έτοιμοι» (και αφού καίνε το όποιο «λίπος» της οικογένειάς τους) να εργαστούν για αμοιβές της τάξης των 300-400 ευρώ, θα προσφύγουν στο ταμείο ανεργίας. Όμως, το επίδομα είτε θα κατρακυλήσει προς τα κάτω, είτε αργά ή γρήγορα θα καταργηθεί (αποκλείεται να το κρατήσουν στα επίπεδα των διαγραφόμενων στον ορίζοντα αμοιβών της αγοράς...), σε μια μορφή πίεσης για την επιστροφή όλων αυτών στην αγορά εργασίας, ακόμα και με εξευτελιστικά χαμηλές αμοιβές. Ανάλογα πράγματα έγιναν προ 25ετίας στη Βρετανία, με εμπνευστή τη Μάργκαρετ Θάτσερ. Φυσικά, εκεί τα νούμερα ήταν κατά πολύ διαφορετικά... Εδώ, απειλούμαστε με κοινωνική κατάρρευση και δη βραχυπρόθεσμα, ιδιαίτερα αν ληφθούν υπόψη και οι «εντάσεις» που δημιουργούνται από την παρουσία μια επιθετικής μάζας 1.500.000 τριτοκοσμικών λαθρομεταναστών στη χώρα μας, οι οποίοι αναθάρρησαν από τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και απαιτούν με συνεχείς παρεμβάσεις τους να μετέχουν του κοινωνικού γίγνεσθαι, προβάλλοντας συνέχεια απαιτήσεις και μάλιστα σε μια εποχή που μια «σπίθα» μπορεί να δημιουργήσει ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Αδιέξοδο εν όψει...
Είμαστε λοιπόν ενώπιον πολιτικού αδιεξόδου. Τα όσα διημείφθησαν τις τελευταίες ημέρες, με τη σύγκρουση μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και της υπουργού Απασχόλησης Λούκας Κατσέλη, αποτελούν απλά τα προεόρτια. Κάποιοι, κάνουν ό,τι μπορούν για να διαχωρίσουν τη θέση τους. Είναι απόλυτα φυσικό, υπό τις παρούσες συνθήκες, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα επιδιώξει στο όνομα της «απαραίτητης» συναίνεσης, να βάλει και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις στο παιχνίδι. Την υπό «ανασυγκρότηση» ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά, η οποία εμμένει στην αντιμνημονιακή της ρητορική και πολύ δύσκολα θα συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ, αφήνοντάς το να «καεί», το ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη, τη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη (υπήρξε ήδη επίσημη συνεργασία μαζί τους στις δημοτικές εκλογές) και τη νεοφιλελεύθερη και «ευρωατλαντίστρια» Ντόρα Μπακογιάννη, θερμή υποστηρίκτρια του μνημονίου. Με τους δύο τελευταίους να μοιάζουν μάλλον «σίγουροι» εταίροι σε μια κυβέρνηση συνεργασίας... Για το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε λόγος, καθώς συνεχίζουν να επιτίθενται μετά μανίας κατά του μνημονίου.

Το ευρώ της συμφοράςΤέλος, η υιοθέτηση του ευρώ, ενός σκληρού νομίσματος που κατακρεούργησε στην κυριολεξία τις οικονομίες κυρίως των μικρών κρατών της Ευρώπης, στερώντας τους κάθε ευελιξία και δυνατότητα χειρισμών και εφαρμογής εθνικής πολιτικής, αποδείχθηκε μοιραία. Οι ευρωσκεπτικιστές δικαιώνονται για άλλη μια φορά. Σημειωτέον ότι ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Κόλμερ, ο οποίος μίλησε και μάλιστα εγκαίρως δια του εξαιρετικού βιβλίου του (best seller) «Η μεγαλειώδης απάτη του ευρώ», για τους κινδύνους που περικλείει η υιοθέτηση του ευρώ, θα έχει κάθε λόγο να αισθάνεται συνειδησιακά ήσυχος, καθώς προειδοποίησε, άσχετα αν δεν εισακούστηκε από τους κυβερνώντες...

πηγη: www.elkosmos.gr

Ποιος είναι ο στόχος της άμβλυνσης της εθνικής συνείδησης του Έλληνα πολίτη;Ο ολοκληρωτισμός του ελληνικού κράτους που οριοθετείται; Πως η αποδοχή και η άνευ όρων συζήτηση των αλλοεθνών αιτημάτων, εχθρικών προς τον ελληνικό έθνος διασφαλίζουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα; Οι μουσουλμάνοι διατείνονται πως ένα τέμενος στην Αθήνα θα προστατέψει τα παιδιά μας από τα ναρκωτικά, την ώρα που τα ναρκωτικά εισάγονται κυρίως από μουσουλμανικές χώρες. Ποια θα είναι η δικαιοδοσία της ελληνικής αστυνομίας στους επίσημους μουσουλμανικούς χώρους λατρείας;

Και η οργανωμένη εθνική προδοσία δεν σταματά στην εξυπηρέτηση των θρησκευτικών αιτημάτων των μουσουλμάνων... Παράλληλα έχουν δρομολογηθεί πράξεις εκτουρκισμού του ελληνικού λαού. Πριν λίγα χρόνια ένα ελληνικό σίριαλ εξιστορούσε τον έρωτα μιας Ελληνίδας και ενός Τούρκου και επρόκειτο για μια απεχθής ιδέα στον Έλληνα. Σήμερα έχει γίνει σχεδόν αποδεκτό, όταν οι ελληνική τηλεόραση κατακλύζεται από τούρκικα σίριαλ που καθιστούν στην συνείδηση του Έλληνα φιλικό το τουρκικό κράτος προς εμάς.


Η ίδια μεθοδολογία χρησιμοποιήθηκε από την ελληνική τηλεόραση λίγα χρόνια νωρίτερα για τους γείτονες αλβανούς οι οποίοι μέχρι τότε δεν ήταν αποδεκτοί στην ελληνική κοινωνία, αφού δεν είχαν ξεχαστεί οι ιστορικά εχθρικές ενέργειες των αλβανών και η κατοχή της Β. Ηπείρου.

Εκτός από τον πόλεμο εκ των έσω έκδηλες είναι και οι προδοτικές ενέργειες των κυβερνώντων. Οι κυβερνήσεις μας φρόντισαν να βρεθούν σε κατασκευασμένο διπλωματικό αδιέξοδο στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Πλέον συζητάμε για μη σεβασμό της (ανύπαρκτης) σκοπιανής μειονότητας στην Ελλάδα, ενώ η μεγάλη ελληνική μειονότητα (άνω 200.000) η οποία κατοικεί στις ελληνικές πόλεις Μοναστήρι και Γευγελή κοντά στα ελληνικά σύνορα, για τους «Έλληνες» και Σκοπιανούς διπλωμάτες είναι αόρατη. Κατασκευάστηκε μακεδονική εθνότητα και η ελληνική πλευρά δεν φρόντισε να υπογραμμίσει πως τα μόνα μη ελληνικά φύλα στα Βαλκάνια είναι το σλαβικό και το μογγολικό. Οι «Έλληνες» πολιτικοί μας συζητούν τις διεκδικήσεις των Σκοπιανών ξεχνώντας το ελληνικό λαό και το αίμα των προγόνων μας το οποίο χύθηκε για την υπεράσπιση της ελευθερίας μας.

Λίγο νωρίτερα καμία διπλωματική κίνηση δεν έγινε εναντίον της Τουρκίας όταν τούρκικο αεροσκάφος εμβόλισε ένα ελληνικό οδηγώντας στο θάνατο τον έλληνα πιλότο. Ένας νεκρός Έλληνας στρατιώτης από Τούρκο, το casus beli που επικαλούνται η Τούρκοι, κάθε φορά που οι έλληνες προσπαθούν να εφαρμόσουν τα κυριαρχικά τους δικαιώματα στο Αιγαίο ισχύει μονομερώς; Πότε θα σταματήσει η ελληνική ανοχή και θα διεκδικήσουμε τις απολεσθείσες ελληνικές κτήσεις όσο υπάρχουν περιθώρια

Που αποσκοπούν όμως όλες οι παραπάνω ενέργειες; Μήπως στην εκχώρηση ελληνικών περιοχών και κυριαρχικών δικαιωμάτων στην ιμπεριαλιστική Τουρκία, τα Σκόπια, χωρίς αντίδραση του Ελληνικού λαού. Η στοχευόμενη άμβλυνση της εθνικής συνείδησης του λαού μόνο δόλιους σκοπούς μπορεί να εξυπηρετεί! Παράλληλα με τις παραπάνω ενέργειες, συζητούνται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο, η κτήση των ελληνικών υφαλοκρηπίδων και η ονομασία του εχθρικού κράτους των Σκοπίων, το οποίο προσπαθεί να καπηλευθεί την ιστορία μας και τη λαμπρή προσωπικότητα του Μ. Αλέξανδρου. Μόνος ίσως στόχος τους είναι η διεκδίκηση και η απώλεια της ελληνικής Θεσσαλονίκης. Η έξοδος στη θάλασσα, στο ελληνικό Αιγαίο, την οποία επιδιώκουν, σίγουρα θα τους ωθούσε σε οικονομική ανάπτυξη. Η ελληνική κοινωνία θα πρέπει να καταστήσει σαφές στους κυβερνώντες πως δεν θα επιτρέψει άλλες παραχωρήσεις. Για την υποτιθέμενη σωτηρία της Ελλάδος προχωρήσαμε σε οικονομικές θυσίες τα ψέματα όμως πρέπει να λήξουν εδώ!Ας διεκδικήσουμε την πλήρη εφαρμογή των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Αυτή και μόνο αυτή θα επιτρέψει την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας. Η εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου η διεκδίκηση όλων των πολεμικών αποζημιώσεων και η εφαρμογή των συνθηκών με ευνοϊκά για το ελληνικό έθνος άρθρα θα θέσουν την Ελλάδα σε νέα τροχιά ανάπτυξης καθιστώντας την οικονομικό κολοσσό στην Ευρώπη. Η ανασφάλεια στην οποία έχει βυθιστεί ο Έλληνας λόγω της υποτιθέμενης οικονομικής κρίσης και του κατασκευασμένου οικονομικού χρέους, είναι ένα δημιούργημα εχθρικών κρατών προς την Ελλάδα, με στόχο την υποδούλωση του Έλληνα ψυχολογικά, οικονομικά και πολιτικά.Χρυσάντια Βακονδίου

Υπεύθυνη Διεύθυνσης Οικονομικής Ανάπτυξης

Στο καλό Ιβάν, Χασάν, Οσμάν λένε οι Ελβετοί


E-mail Εκτύπωση PDF
281110-swisΝα φύγουν όσοι μετανάστες διέπραξαν κάποιο αδίκημα σε ελβετικό έδαφος αποφάσισαν οι Ελβετοί σε δημοψήφισμα που διεξήχθη σήμερα στην χώρα των καντονιών. Σε ποσοστό 53%, και με πλειοψηφία σε 18 από τα 26 καντόνια, οι ψηφοφόροι συμφώνησαν με την πρόταση του Ελβετικού Λαϊκού κόμματος του Κέντρου (UDC), για αυτόµατη απέλαση ξένων εγκληματιών που έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα, από φόνο µέχρι διεκδίκηση επιδομάτων µε πλαστά στοιχεία. Την ίδια ώρα, καταψήφισαν την πρόταση της Βουλής για εξέταση κάθε περίπτωσης ξεχωριστά και περισσότερα μέτρα ενσωμάτωσης, σε ποσοστό 54%. Τα ποσοστά αυτά είναι σημαντικά αν αναλογιστεί κανείς ότι συμμετείχε περίπου το 52% των Ελβετών, ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά προσέλευσης σε ανάλογα δημοψηφίσματα, υπογραμμίζοντας τη σημασία που έδωσαν οι κάτοικοι στο θέμα αυτό. Κάτι τέτοιο είναι λογικό αν αναλογιστεί κανείς ότι 1 στους 5 κατοίκους της Ελβετίας δεν έχει ελβετική υπηκοότητα.
Το Ελβετικό Λαϊκό Κόμμα με μια καμπάνια που θύμισε την περσινή, με την απαγόρευση των μιναρέδων αλλά και τις αφίσες των εκλογών του 2007 με την εκδίωξη του μαύρου πρόβατου από το κοπάδι, επέλεξαν μια νέα αφίσα. Απεικονίζει έναν αξύριστο άντρα µε µουστάκια που φοράει φανέλα και αλυσίδα στον λαιµό. «Ιβάν Σ: βιαστής - και σύντομαι Ελβετός πολίτης;», ρωτάει το σύνθηµα τον Ελβετό ψηφοφόρο. Φυσικά οι αφίσες αυτές δέχτηκαν για ακόμη μια φορά την κατακραυγή των Σοσιαλιστών και μερίδας των Ευρωπαίων πολιτικών. Η απάντηση της γραμματέως του Λαϊκού Κόμματος σαφής: «Πέρυσι μας απειλούσαν με μέτρα εναντίον της χώρας για τις αφίσες με την απαγόρευση των μιναρέδων. Είδατε να τολμούν να κάνουν τίποτα μέχρι σήμερα;»
Με την απόφαση αυτή, επιβεβαιώνεται ακόμη μια φορά το δεδομένο ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες διαφωνούν με την πολιτική της χώρας τους στο θέμα εισόδου και ενσωμάτωσης των μεταναστών. Είναι σαφές ότι παρόμοια δημοψηφίσματα σε όλη την Ευρώπη θα έδειχναν παρόμοια τάση, εξ ου και η άνοδος των ποσοστών κομμάτων με αντιμεταναστευτική ρητορεία και πολιτική. Η προσπάθεια συκοφαντίας και χαρακτηρισμού αυτών των κομμάτων ως ακροδεξιά ή φασιστικά αποβαίνει εις βάρος των «ανθρωπιστών» αφού τα αποτελέσματα τους αφήνουν ακάλυπτους.
Ίσως να είναι κι αυτός ένας λόγος που οι κυβερνήσεις αποφεύγουν μετά βδελυγμίας τα δημοψηφίσματα και οι μέχρι πρότινος εκφραστές της δημοκρατίας καταντούν δικτάτορες της σκέψης και της άποψης της βουβής πλειοψηφίας. Η παρουσίαση τέτοιων αποτελεσμάτων από τα ελληνικά ΜΜΕ είναι ενδεικτική για να αντιληφθούμε το μέγεθος της προπαγάνδας, απλώς χρησιμοποιώντας ρητορικά σχήματα όπως ξενοφοβικό κόμμα, ρατσιστική αφίσα, απόφαση αντίθετη με τις διακηρύξεις του ΟΗΕ και άλλα τέτοια παιδαριώδη!
Την ώρα λοιπόν που στην πολιτισμένη Ευρώπη μας διαφωτίζουν κι ανοίγουν δρόμους, η ελληνική πλευρά απλά σβήνει το φως για να μην δει την αλήθεια. Καλό ταξίδι Ιβάν, Χασάν ή Οσμάν!

πηγη: www.elkosmos.gr

Επιτέλους, ο ΛΑΟΣ αναζητεί ιδεολογική ταυτότητα


E-mail Εκτύπωση PDF
281110-laosγράφει ο Δημήτρης Παπαγεωργίου Στα δύο προηγούμενα φύλλα της εφημερίδος μας φιλοξενήσαμε δύο συνεντεύξεις βουλευτών του ΛΑΟΣ. Από ό,τι φαίνεται, αυτές οι δύο συνεντεύξεις ήταν μια καλή αφορμή για να ξεκινήσει επιτέλους μέσα στο κόμμα της οδού Καλλιρρόης μια ευρύτερη συζήτηση σχετικά με τον ιδεολογικό προσδιορισμό του κόμματος. Κάπου ανάμεσα στις νομοθετικές υποχρεώσεις και την παρουσία στα media, οι βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος έτρεχαν δεξιά και αριστερά, δίχως να έχουν χρόνο να ασχοληθούν με τέτοια ζητήματα. Το μούδιασμα από το αποτέλεσμα των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, ίσως ήταν αυτό που έδωσε την ευκαιρία για λίγο... ενδοσκόπηση. Κάτι όχι απαραιτήτως κακό. Ας πάρουμε όμως το ζήτημα από την αρχή. Διαβάζοντας κανείς τις συνεντεύξεις του Μάκη Βορίδη και του Ηλία Πολατίδη στον "ΕΚ", διακρίνει κανείς ότι στο εσωτερικό του κόμματος υποβόσκουν δύο απόψεις. Αυτή που κινείται σε ζητήματα οικονομικά προς τον φιλελευθερισμό και αυτή που έχει πιο λαϊκές - κοινωνικές εκφάνσεις.
Πρέπει εδώ, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, να διευκρινιστεί ότι ποτέ τα οικονομικά ζητήματα δεν ήταν η "αιχμή του δόρατος" του ΛΑΟΣ. Αυτό που λειτουργεί "συγκολλητικά" αν θέλετε, είναι οι ευαισθησίες στα εθνικά θέματα. Στον πολιτικό στίβο όμως, έρχονται στιγμές που θα πρέπει να παίρνονται κάποιες αποφάσεις και σε ό,τι αφορά ζητήματα που έρχονται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Αυτό που κόστισε στον ΛΑΟΣ δεν ήταν τόσο πολύ κάποια συγκεκριμένη στάση του, αλλά η έλλειψη σταθερότητας σε κάποια συγκεκριμένη πολιτική στάση και η διάθεση "συνεργασίας" που επέδειξε προς πάσα κατεύθυνση. Πριν τις εκλογές του 2009, δεχόταν κριτική ως εξαπτέρυγο της ΝΔ. Μετά από αυτές τις εκλογές, δέχεται κριτική ως εξαπτέρυγο του ΠΑΣΟΚ. Φυσικά, αυτό δεν οφείλεται πουθενά αλλού παρά στη λεγόμενη "υπεύθυνη στάση" που προσπαθεί να κρατήσει το κόμμα. Ο λαός όμως δεν εκτιμά τους υπεύθυνους. Γιατί "υπεύθυνοι" ήταν αυτοί που έφεραν τη χώρα μας στην κατάσταση που είναι σήμερα. Αυτό που ήθελε ο απλός κόσμος να ακούσει από τον ΛΑΟΣ, ήταν ισχυρή αντιπολιτευτική φωνή. Και εκεί κάπου η μπάλα χάθηκε. Γιατί τα ΜΜΕ, τα φιλοπασοκικά ΜΜΕ που κυριαρχούν στην ενημέρωση των πολιτών, αποφάσισαν για προφανής λόγους να ρίξουν το βάρος τους στην... υπεύθυνη στάση του ΛΑΟΣ και όχι στις καθημερινές αντιπαραθέσεις του κόμματος με την κυβέρνηση στην Βουλή, οι οποίες όντως υπήρχαν. Η ακροαματικότητα όμως του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής δεν είναι καν... μετρήσιμη, σε αντίθεση με τα δελτία του MEGA. Και είναι φυσικό, όταν ακούς καλά λόγια από τον... Πρετεντέρη, να δημιουργείται ένα αίσθημα αποστροφής στον αντιδρούντα ψηφοφόρο, που είναι μια από τις βασικές πηγές ψήφου σου. Ταυτόχρονα, η... "διολίσθηση" προς πιο πατριωτικές θέσεις της ΝΔ, λειτούργησε ύπουλα κατά του ΛΑΟΣ. Όχι τόσο σε επίπεδο ψήφων, όσο σε επίπεδο επικοινωνιακό αλλά και στελεχιακό, καθώς το αποξένωσε από μια δεξαμενή στελεχών που δυνητικά θα ήταν σε επαφή μαζί του, εάν παραδείγματος χάριν στην ηγεσία της ΝΔ ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη. Ως εκ τούτου, χρειάζονται κάποια πράγματα προκειμένου να μπορέσει ο ΛΑΟΣ να ξαναμπεί στην ανοδική του πορεία. Η διευκρίνιση συγκεκριμένων ζητημάτων στο εσωτερικό του. Και η ανάπτυξη μιας δικής του ιδιαίτερης ρητορικής για ό,τι αφορά την καθημερινότητα των Ελλήνων πέρα από "αστικές" ευγένειες εντός του κοινοβουλίου.
Όπως ακριβώς το νέο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη έχει πρόβλημα να προσδιορίσει τον κοινωνικό φορέα στον οποίο απευθύνεται, έτσι και ο ΛΑΟΣ έχει μπερδέψει τους (δυνητικούς) ψηφοφόρους του. Απευθύνεται στους "μεγαλοαστούς"; Απευθύνεται στους "μικροαστούς"; Στους "αυτοαπασχολούμενους"; Στη μεσαία τάξη; Η απάντηση στους "Έλληνες", είναι σωστή για κάποιο δελτίο ειδήσεων. Δεν βοηθά όμως τον μέσο άνθρωπο να καταλάβει που ακριβώς κινείται η πολιτική του. Είναι "φιλελεύθερο", είναι "νεοφιλελεύθερο", είναι "κοινωνικά φιλελεύθερο"; Τι είναι; Το καλό είναι ότι κάποια πρώτα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση γίνονται ήδη. Ελπίζουμε στο άμεσο μέλλον, να ενταθούν. Με αυτή τη λογική, κάποια περίοδος εσωστρέφειας, αναδιοργάνωσης αλλά και κυρίως "τσιμενταρίσματος" της βάσης του, θα είναι πολύ χρήσιμη για τον ΛΑΟΣ. Και είμαστε χαρούμενοι, που αυτή ξεκινάει και μέσα από τις σελίδες του "ΕΚ".


πηγη: www.elkosmos.gr

«Θέλουν πίσω την ζωή τους» στην Πλατεία Βάθη


E-mail Εκτύπωση PDF
251110-vathi-01Με συνθήματα «Φύγετε από την Ελλάδα, είστε ανεπιθύμητοι» και «Φτάνει πια», οι κάτοικοι της Πλατείας Βάθη, διατράνωσαν σήμερα νωρίς το απόγευμα τη θέλησή τους να προστατέψουν τη γειτονιά τους από τις ορδές της παγκόσμιας διακυβέρνησης. Η συγκέντρωση που έγινε σε ώρα αιχμής και τράβηξε την προσοχή των περαστικών, πολλοί εκ των οποίων σταμάτησαν και συνομίλησαν με τους κατοίκους, παίρνοντας και το υλικό που 251110-vathi-02αυτοί μοίραζαν.
Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, η κατάσταση στην Πλατεία Βάθη έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, λόγω της παρουσίας πολύ μεγάλου αριθμού λαθρομεταναστών από χώρες του Τρίτου Κόσμου. Οι λαθρομετανάστες, καταστρέφουν την Πλατεία, ενώ πρωταγωνιστούν σε ανθρωποκτονίες, κλοπές και διαρρήξεις οικιών και καταστημάτων, ληστείες, βιασμούς και διακίνηση ναρκωτικών.
Η αστυνομία, που ήταν σήμερα παρούσα στην συγκέντρωση των κατοίκων με διμοιρίες ΜΑΤ, μοτοσικλετιστές και αστυνομικούς με πολιτικά, αδιαφορεί εντελώς για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή, ενώ είναι ιδιαίτερα επιφυλακτική, λόγω των πιέσεων που δέχεται, όταν βρίσκεται αντιμέτωπη με αλλοδαπούς, ώστε να μην κατηγορηθεί για «ρατσισμό», «ξενοφοβία» και καταστροφή... κορανίων!

πηγη: www.elkosmos.ge

ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟΥΣ ΓΡΑΙΚΥΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΕΣ ΠΟΥ ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΒΟΗΘΗΤΟ ΤΟΝ ΗΡΩΑ ΣΤΑΥΡΟ ΛΑΛΑ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΣΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Αλληλεγγύη στον Σταύρο Λάλα

E-mail Εκτύπωση PDF
lalas stivenΜια ωραία και σημαντική προσπάθεια έχει ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο, και συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης facebook, σχετικά με την αποκατάσταση του Σταύρου Λάλα, από το ελληνικό κράτος. Και δεν μιλάμε για οικονομική αποκατάσταση, αλλά πρώτιστα ηθική, η οποία θα πρέπει να ξεκινήσει από τα πλέον απλά πράγματα. Να δοθεί δηλαδή στον Σταύρο Λάλα η ελληνική ιθαγένεια.
H Ελλάδα είναι μια χώρα που δυστυχώς ξεχνάει εύκολα τα σημαντικά πρόσωπα και έχει ελεφάντινη μνήμη σε ανούσια γεγονότα. Είναι ντροπή άνθρωποι σαν τον Σταύρο Λάλα να δέχονται αυτή τη κοινωνική αλλοτρίωση!
Αντιθέτως με άλλες χώρες, που θα είχαν μέχρι και... παρασημοφορήσει έναν άνθρωπο που έκανε τέτοιες θυσίες γι' αυτές - υπενθυμίζουμε ότι ο Σταύρος Λάλας έμεινε 14 χρόνια στην φυλακή για κατασκοπεία υπέρ της Ελλάδος - το ελληνικό κράτος συνεχίζει να τον έχει γραμμένο στα παλαιότερα των υποδημάτων του.
Έναν άνθρωπο με σοβαρά προβλήματα υγείας, που αντιμετωπίζει επίσης και σοβαρά οικογενειακά προβλήματα. Η δουλειά και σύνταξη που του υποσχέθηκε το κράτος όταν επέστρεψε στην Ελλάδα δεν ήρθαν ποτέ. Σήμερα, εξακολουθεί να ψάχνει για εργασία και κάνει βοηθητικές δουλειές προκειμένου να συντηρήσει την οικογένειά του:
«Δεν έχω δουλειά, δυστυχώς. Παλεύω για την υγεία μου και τα παιδιά μου. Έπειτα από τόσα χρόνια στη φυλακή, "κληρονόμησα" κάποια σοβαρά προβλήματα. Έχω κήλη και το ένα μου χέρι είναι σχισμένο μέχρι τον ώμο».
ΠΗΓΗ: www.elora.gr

Οι Κύριοι...ΤΣΕΚΟΥΡΑΤΟΙ...: ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΛΕΪΖΕΡ ΑΝΟΙΓΕΙ ΦΡΑΓΜΕΝΕΣ ΑΡΤΗΡΙΕΣ!

Οι Κύριοι...ΤΣΕΚΟΥΡΑΤΟΙ...: ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΛΕΪΖΕΡ ΑΝΟΙΓΕΙ ΦΡΑΓΜΕΝΕΣ ΑΡΤΗΡΙΕΣ!: "'Ξεκίνησε στη Βρετανία να δοκιμάζεται σε ασθενείς ένα πρωτοποριακό σύστημα που μπορεί μέσα σε λίγα λεπτά να κάνει διάνοιξη φραγμένων αρτηριώ..."

Νίκος Μιχαλολιάκος: Δεν γνώριζα ότι η Πλατεία Αττικής είναι τζαμί!


E-mail Εκτύπωση PDF
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
mixaloliakos_nikosΕίναι αναμφισβήτητα από τα πρόσωπα των Δημοτικών Εκλογών. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων με το συνδυασμό «Ελληνική Αυγή» συγκεντρώνοντας το καθόλου ευκαταφρόνητο 5,3%.
Ο κ. Μιχαλολιάκος αποδίδει την επιτυχία του συνδυασμού του στο γεγονός ότι «δρούμε πολιτικά και κοινωνικά σε αυτή τη περιοχή εδώ και 15 ολόκληρα χρόνια», καθώς και στο ότι «οι γειτονιές της Αθήνας έχουν υποβαθμιστεί δραματικά από την ανεξέλεγκτη παρουσία λαθρομεταναστών και την άνοδο της εγκληματικότητας». Για τις προσευχές των μουσουλμάνων σε κεντρικές πλατείες της Αθήνας και τις αντιδράσεις των μελών της Χρυσής Αυγής ο κ. Μιχαλολιάκος είναι σαφής: «Δεν γνώριζα ότι η Πλατεία Αττικής είναι τζαμί!».
Κύριε Μιχαλολιάκο, κατ’ αρχήν συγχαρητήρια για την εκλογή σας σε Δημοτικό Σύμβουλο στον Δήμο Αθηναίων. Εκλογή για την οποία, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα, ειδικά για περιοχές όπως αυτή του Αγίου Παντελεήμονα και της Πλατείας Αττικής ήταν θριαμβευτική. Εσείς σε τι ακριβώς αποδίδετε την προτίμηση αυτή;
Θα ήθελα κατ’ αρχάς να σας ευχαριστήσω για την δυνατότητα που μου δίνετε μέσα από την εφημερίδα σας να εκφράσω τις απόψεις μου. Σας ευχαριστώ για τα συγχαρητήριά σας για την εκλογή μου ως δημοτικού συμβούλου του δήμου Αθηναίων, όπως ευχαριστώ και τους περισσότερους από 10.000 Έλληνες και Ελληνίδες που με τίμησαν με την ψήφο τους. Πιστεύω, όμως, όσο κι αν ακούγεται αυτό αιρετικό, ότι στον οποιονδήποτε σήμερα στην Ελλάδα κατέχει ένα δημόσιο αξίωμα δεν του πρέπουν συγχαρητήρια, αλλά συλλυπητήρια με δεδομένη την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα! Πράγματι, τα ποσοστά που πήρε ο συνδυασμός μας στο 6ο διαμέρισμα ήταν κατά τρεις μονάδες ανώτερα του μέσου όρου. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος. Πήραμε ένα ποσοστό περίπου 8,5% όταν το γενικό ποσοστό μας στην Αθήνα ήταν 5,3%. Η προτίμηση αυτή στον συνδυασμό μας οφείλεται στο γεγονός ότι δρούμε πολιτικά και κοινωνικά σε αυτή τη περιοχή εδώ και 15 ολόκληρα χρόνια, από την εποχή ακόμη που τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής ήταν στην οδό Κεφαλληνίας στην Κυψέλη. Ασφαλώς και έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι οι γειτονιές αυτές της Αθήνας έχουν υποβαθμιστεί δραματικά από την ανεξέλεγκτη παρουσία λαθρομεταναστών και την άνοδο της εγκληματικότητας. Όμως ας μη περιορίζουμε την επιτυχία της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ σε αυτές τις περιοχές. Θα ήταν άδικο για τις χιλιάδες των Αθηναίων που μας ψήφισαν στο Παγκράτι, στους Αμπελόκηπους, στο Κουκάκι και σε κάθε γειτονιά της Αθήνας.
Πιστεύετε ότι η επιτυχία αυτή ήταν περιστασιακή ή ότι οι Αθηναίοι εισήγαγαν οριστικά πλέον εσάς και την «Χρυσή Αυγή» στα πράγματα του Δήμου και κατ’ επέκτασιν στην Πολιτική;
Είμαι βέβαιος ότι η επιτυχία αυτή δεν ήταν περιστασιακή και αυτό θα το αποδείξει ο χρόνος και μάλιστα πολύ σύντομα. Μη λησμονείτε ότι στο υδροκέφαλο ελλαδικό κράτος όλα ξεκινούν από την Αθήνα. Από την Αθήνα με το 5,3% ξεκίνησε και το μήνυμα προς κάθε γωνιά της Ελλάδος ότι υπάρχουν Εθνικιστές ασυμβίβαστοι αποφασισμένοι να αγωνιστούν για τα δίκαια του Ελληνισμού. Οι επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, που δεν θα αργήσουν και που θα γίνουν μέσα σε καθεστώς κοινωνικής και οικονομικής κρίσεως, εάν όχι καταρρεύσεως, είμαστε βέβαιοι και αγωνιζόμαστε γι’ αυτό ότι θα αναδείξουν την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ως την ανερχόμενη πολιτική δύναμη. Στις εκλογές αυτές που έρχονται κάποιοι θα πληρώσουν το μνημόνιο και κάποιοι θα κερδίσουν την εμπιστοσύνη του Λαού γιατί αγωνίστηκαν με συνέπεια υπέρ των συμφερόντων του.
Πριν ακόμη εκλεγείτε καλά – καλά, ήδη σας κατηγόρησαν για «επίδειξη μισαλλοδοξίας» («ΤΑ ΝΕΑ» 16/11/2010) λόγω της συγκεντρώσεως μελών της «Χρυσής Αυγής» στην Πλατεία Αμερικής προκειμένου να εμποδισθούν οι μετανάστες να πλησιάσουν καν, έστω για να προσευχηθούν. Τι αντιτάσσετε στον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό;
Οι μεγάλες εφημερίδες μας θυμήθηκαν όλες ξαφνικά για να μας συκοφαντήσουν μετά τις εκλογές. Πριν τις εκλογές δεν μας θυμόντουσαν ούτε καν γι’ αυτό! Για το συγκεκριμένο θέμα που μας ρωτάτε διαστρεβλώθηκαν τελείως τα γεγονότα. Απομακρύνθηκαν βίαια από την Πλατεία Αττικής οι Έλληνες της περιοχής από τις αστυνομικές δυνάμεις και κλείστηκαν στα σπίτια τους πάλι δια της βίας οι υπόλοιποι. Αυτό γιατί; Για να προσευχηθούν λέει οι μουσουλμάνοι! Δεν γνώριζα ότι η Πλατεία Αττικής είναι τζαμί! Αλλά για να καταλάβετε πόσο διαστρεβλώνουν την Αλήθεια κάποιοι κονδυλοφόροι σας παραθέτω τι εγράφη την αμέσως επόμενη ημέρα στην ίδια εφημερίδα και μάλιστα στο κύριο άρθρο της εφημερίδας στην σελίδα 3:
Εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» 17 Νοεμβρίου 2010 ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ:«…Από την άλλη πλευρά όμως πρέπει να καταστεί σαφές ότι η Ελλάδα είναι συντεταγμένο κράτος με νόμους, τους οποίους οφείλουν να σέβονται όλοι όσοι βρίσκονται στο έδαφός της. Αυτοί οι νόμοι μεταξύ άλλων προβλέπουν και την υποχρέωση να υπάρχει άδεια από τις αρμόδιες αρχές για δραστηριότητες σε δημόσιους χώρους, που μπορεί να προκαλέσουν δυσλειτουργίες πάσης φύσεως. Αυτή η άδεια δεν ζητήθηκε για το χθεσινό προσκύνημα.»
Με απλά λόγια κάποιοι λειτούργησαν εκτός νόμου καταργώντας τα Συνταγματικά δικαιώματα των Ελλήνων. Αυτή είναι η μόνη Αλήθεια.
Εχετε κάποιες λύσεις να προτείνετε για την αντιμετώπιση του φαινομένου της διαρκώς αυξανομένης εισροής λαθρομεταναστών στην χώρα μας; Θα θέσετε τις (όποιες) θέσεις σας επί του συγκεκριμένου θέματος στα επόμενα Δημοτικά Συμβούλια;
Ασφαλώς και έχω προτάσεις για το θέμα αυτό. Να κλείσουμε τα σύνορα. Να φυλάξουμε το σπίτι μας και να απομακρύνουμε όλους τους λαθρομετανάστες. Ασφαλώς και θα θέσω το ζήτημα στα επόμενα δημοτικά συμβούλια και πιστεύω ότι ενώπιον της κοινωνικής ζούγκλας, που ήδη υπάρχει στην πόλη μας, πρέπει άπαντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Πιστεύετε ότι πρέπει ο Δήμος Αθηναίων να δώσει χώρο για τζαμιά, αποτεφρωτήρια, μνημεία Εβραίων και Τούρκων, όπως ήδη ανακοίνωσε ότι προτίθεται να πράξει, στην Θεσσαλονίκη, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης;
Δεν γνωρίζω εάν ανάλογες προθέσεις με τον Γιάννη Μπουτάρη έχει και ο νέος δήμαρχος των Αθηνών. Το θέμα πάντως του αποτεφρωτηρίου είναι τελείως διαφορετικό από το ζήτημα του να δοθεί χώρος για τζαμιά και μνημεία εβραίων και τούρκων. Εάν κάποιοι έφεραν στην Αθήνα εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνους χωρίς να μας ρωτήσουν, δεν φταίνε οι Έλληνες γι’ αυτό και ούτε θα γίνουμε μετανάστες εμείς μέσα στην ίδια μας την πατρίδα. Όπως το πάνε αυτό που θέλουν και εφαρμόζουν είναι τελικά ένας ρατσισμός εις βάρος των Ελλήνων.
Θεωρείτε ότι ο επονομαζόμενος «πολυπολιτισμός» από τις αυτοαποκαλούμενες «προοδευτικές δυνάμεις» συμβάλλει στην αποδιοργάνωση και εν τέλει στην εξαφάνιση της Εθνικής μας Οντότητας; Και εν πάση περιπτώσει πώς βλέπετε την Ελληνική κοινωνία στα επόμενα χρόνια;
Είναι βέβαιο ότι ο πολυπολιτισμός έχει θέση μόνο σε κοινωνίες επίπλαστες που φτιάχτηκαν πάνω σε κοινωνικά συμβόλαια, σε πολυεθνικές ζούγκλες όπως είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες και όχι σε ένα Εθνικό κράτος όπως είναι η Ελλάδα. Θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να μη περάσουν τα σχέδιά τους, σχέδια που οδηγούν στην εθνική καταστροφή. Όσο για τα επόμενα χρόνια τα βλέπω εξαιρετικά κρίσιμα για την επιβίωση του Έθνους. Παρήγορο είναι το γεγονός ότι ο απλός Λαός ξεσηκώνεται ενάντια στα αντεθνικά σχέδια και δεν είναι τυχαίο ότι τις περισσότερες ψήφους εμείς, οι όπως μας αποκαλούν «ακραίοι», τις πήραμε στις λαϊκές γειτονιές. Έχουμε από τη μία πλευρά την «ακροδεξιά» των Σεπολίων και από την άλλη την «αριστερά» του Κολωνακίου!
xryshΠροβλέπετε ότι η «Χρυσή Αυγή» στις επόμενες Εθνικές εκλογές θα έχει την επιτυχία που έδειξε τώρα με την ευκαιρία των αυτοδιοικητικών εκλογών; Βλέπετε, ότι η κρίση και οι διαλυτικές τάσεις που παρουσιάζει, πλέον, η «Κεντροδεξιά» θα αυξήσει την εκλογική δύναμη της «Χρυσής Αυγής»; Θεωρείτε, δηλαδή ότι η «Νέα Δημοκρατία» και ο «ΛΑ.Ο.Σ.» αποτελούν, μελλοντικώς, δεξαμενή αντλήσεως ψήφων στο κόμμα σας;
Πιστεύουμε πως ναι. Όλα αυτά δείχνουν. Αν και έχουμε στοιχεία ότι δεν λειτουργούν τα πάντα δημοκρατικά σε αυτή τη χώρα και είναι σίγουρο ότι θα προσπαθήσουν με κάθε βρώμικο τρόπο να εμποδίσουν την άνοδο του Κινήματός μας. Δεν είναι μόνον άνθρωποι από την Ν.Δ. και το ΛΑ.Ο.Σ., αλλά και από το ΠΑΣΟΚ και την αριστερά ακόμη που έρχονται κοντά μας και μας ψήφισαν και στις τελευταίες εκλογές. Φωνάζουμε δυνατά αυτό που ψιθυρίζουν όλοι οι Έλληνες ενάντια στην τυραννία των παγκόσμιων τοκογλύφων, ενάντια στην δημόσια διαφθορά, ενάντια στα παλιά κόμματα και την χρεοκοπημένη ιστορικά και εθνικά αριστερά.
Πιστεύετε ότι ο «Καλλικράτης» και οι επ’ αυτού σχεδιασμοί της Κυβέρνησης είναι δυνατόν να επιτύχει; Μήπως δι’ αυτού επιχειρείται η «καντονοποίηση» της Ελλάδας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εθνική μας κυριαρχία;
Ο «Καλλικράτης» ασφαλώς και έχει σκοπό τον κατακερματισμό της Ελλάδος και τον ακόμη μεγαλύτερο περιορισμό της εθνικής μας κυριαρχίας. Το τελευταίο απομεινάρι της αρχαίας ελληνικής πόλεως κράτους και της άμεσης δημοκρατίας ήταν ο κοινοτισμός. Με αυτόν επιβιώσαμε σαν Έθνος και στα 400 χρόνια της τουρκοκρατίας. Αυτό το διαλύουν συστηματικά. Πρώτα το έπραξαν με τον νόμο «Καποδίστριας» και την διάλυση των κοινοτήτων και τώρα με τον «Καλλικράτη» δημιουργούν ένα απρόσωπο δημοσιονομικό τέρας!
Θα καταστεί εφικτός ο κυβερνητικός στόχος ότι  με την βοήθεια του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας η χώρα θα εξέλθει από την οικονομική κρίση που ζούμε; Ποιους και γιατί θεωρείτε υπεύθυνους για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα ο Ελληνικός Λαός;
Η οικονομική κρίση που ζούμε είναι αποτέλεσμα πολιτικής, πολιτιστικής και κοινωνικής κρίσεως. Λένε ψέματα και είναι ή βλάκες ή συνειδητά εθνικοί μειοδότες όσοι πιστεύουν ότι με την βοήθεια των παγκόσμιων τοκογλύφων θα βγούμε από την κρίση. Η γλώσσα των αριθμών λέει ότι το χρέος συνεχώς θα αυξάνεται και δεν θα μειώνεται με τους ρυθμούς που προσπαθούν να το μειώσουν και με τον τρόπο που δανείζονται. Είναι όμως τραγικό την ίδια στιγμή που μειώνουν ακόμη και τις συντάξεις πείνας του ΙΚΑ, όχι μόνον να μη φορολογούν επιπλέον τις τράπεζες, που με τρόπο τοκογλυφικό είχαν υπερκέρδη τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά αντιθέτως να τους δίνουν και μέρος των χρημάτων που παίρνουν από τους παγκόσμιους τοκογλύφους για να έχουν μεγαλύτερη ρευστότητα!
Ο μεγάλος ένοχος για το σημερινό κατάντημα της χώρας είναι το μεταπολιτευτικό καθεστώς, το οποίο επιβλήθηκε στην χώρα μας μέσα από μία εθνική προδοσία και μία εθνική καταστροφή. Συνετελέσθη μία ύβρις και πάντοτε την Ύβρι ακολουθεί η Νέμεσις! Με απλά λόγια, ποιος φταίει για την σημερινή κατάσταση, εάν όχι αυτοί που κυβέρνησαν την χώρα τις τελευταίες δεκαετίες; Αυτοί είναι που ξεπούλησαν κάθε εθνικό θέμα, αυτοί είναι που οδήγησαν την οικονομία σε αυτά τα χάλια και για να υπάρχει ελπίδα σε αυτόν τον τόπο πρέπει όλα να αλλάξουν ριζικά! Με εσωτερικές «μεταρρυθμίσεις» δεν σώζεται η κατάσταση. Αυτά είναι στη καλύτερη περίπτωση ευχολόγια εάν όχι συνειδητή απάτη για τη διατήρηση ενός αμαρτωλού STATUS QUO. Μόνο με μία οριστική ρήξη και με μία αληθινή εθνική αλλαγή μπορεί να υπάρξει ελπίδα για τον τόπο αυτό.

πηγη: www.elora.gr

Χαρά Νικοπούλου: Τον νεοθωμανισμό ποτίζει ο νεοραγιαδισμός του ελληνικού κράτους


E-mail Εκτύπωση PDF
NIKOPOULOU XARAΑπό τις 6:45, Δευτέρα απόγευμα, ένα σχεδόν τέταρτο πριν την προγραμματισμένη έναρξη της εκδήλωσης, ήταν γεμάτη η αίθουσα της Παλαιάς Βουλής, στην Πλατεία Κολοκοτρώνη, για την εκδήλωση την οποία συνδιοργάνωναν το περιοδικό “Άρδην” και η εφημερίδα “Ρήξη” του γνωστού “αιρετικού” της Αριστεράς Γιώργου Καραμπελιά.
Κύρια πρόσωπα της εκδήλωσης ήταν η “δασκάλα της Θράκης” Χαρά Νικοπούλου και ο εκδότης της εφημερίδας “Αντιφωνητής” Κώστας Καραϊσκος. Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, θέμα της εκδήλωσης ήταν η Θράκη και οι εξελίξεις που αναμένονται εκεί, ενώ συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο αντιστράτηγος ε.α. Δημήτρης Αλευρομάγειρος, ενώ το πάνελ συμπληρωνόταν με την παρουσία του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής Παναγιώτη Σγουρίδη.
Πριν όμως ξεκινήσουν οι προγραμματισμένες ομιλίες τον λόγο έλαβε για έναν χαιρετισμό ο γνωστός επιχειρηματίας, αλλά και αγωνιστής για την ευρύτερη περιοχή της Θράκης και της Μακεδονίας Πρόδρομος Εμφιετζόγλου. Ξεκίνησε την ομιλία του, προσφωνώντας τους παρισταμένους στην εκδήλωση “Έλληνες πατριώτες” και σημείωσε ότι σε μια εποχή που ο πατριωτισμός χαρακτηρίζεται ως κάτι το κακό, είναι πολύ σημαντική η παρουσία τόσων ανθρώπων εδώ. Ενώ κατήγγειλε ότι θέλουν σήμερα να μας κάνουν χυλό, με τους μετανάστες, ιδιαίτερα αυτούς από τις βαλκανικές χώρες. Κάλεσε τον κόσμο να αντισταθεί, να μην δεχθεί την εφαρμογή των όσων γνωστών είχε πει ο Χένρι Κίσσινγκερ και τόνισε την ανάγκη οι Έλληνες, ενωμένοι ξανά να πουν το δικό τους “ΟΧΙ”.
Δεν μπορούμε να δεχθούμε τόνισε καμία υποχώρηση, σε Θράκη και σε Μακεδονία, δεν μπορούμε να δώσουμε ούτε ένα τετραγωνικό μέτρα από τα θαλάσσια χωρικά μας ύδατα, ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο από την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Χώρας μας, που ξεκινά βόρεια της Κέρκυρας και φτάνει μέχρι την Κύπρο. Κάλεσε ακόμη τον ελληνικό λαό να βρεθεί στον δρόμο, να ξαναθυμηθεί η δικιά του γενιά τα νιάτα τους, όταν διαδήλωναν για την Ένωση με την Κύπρο, ενώ τόνισε ότι όσοι σήμερα είναι πατριώτες, τους κυνηγάει το κράτος. Τελείωσε με μια αναφορά στον Παναγιώτη Σγουρίδη και το πώς αυτός “αμείφτηκε” από το ίδιο του το Κόμμα, το ΠΑΣΟΚ, για τους αγώνες του στην Θράκη.
Πρώτος από τους ομιλητές, τον λόγο πήρε ο Κώστας Καραϊσκος, εκδότης της εφημερίδος “Αντιφωνητής” και νεοεκλεγείς στο δημοτικό Συμβούλιο της Κομοτηνής, ο οποίος ξεκίνησε αναλύοντας την ιδεολογία του Νεοθωμανισμού και το πώς αυτή σήμερα επικρατεί σιγά σιγά στην Θράκη. Τόνισε βέβαια ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τους μουσουλμάνους, οι οποίοι αποτελούν το 1/3 του πληθυσμού της περιοχής, αλλά αυτόματα δημιουργείται κάτι τέτοιο, μέσω των μεθοδεύσεων του Προξενείου.
Κυρίως όμως καταφέρθηκε κατά του “άχρηστου” ελληνικού κράτους, το οποίο κατάφερε να χάσει το 1/3 της μειονότητας, τους Πομάκους, σε μια εποχή μάλιστα πολύ πιο εύκολη από την σημερινή. Ενώ παράλληλα τόνισε το πόσο συγκροτημένο κράτος είναι η Τουρκία, η οποία δρά σε καθημερινό επίπεδο στην περιοχή, δίνει χρήματα και δεν μένει στα λόγια. Φυσικά δεν μπορούσε να λείψει και η αναφορά του “στους απεσταλμένους” των αθηναϊκών εφημερίδων, οι οποίες προσπαθούν να “εξοντώσουν” -πολιτικά προφανώς- όσους αγωνίζονται κατά της τουρκικής επεκτατικότητας. Ενώ έκλεισε αναφέροντας ότι το μόνο που ζητάνε όσοι αγωνίζονται στην Θράκη είναι η απλή λογική και η εφαρμογή του νόμου. Τόνισε ότι η σημερινή κατάσταση είναι αναστρέψιμη, αλλά μόνο αν αφήσουμε λίγο στην άκρη τους νεοοθωμανούς και ασχοληθούμε με τους “νεοραγιάδες”.
Επόμενη στο βήμα ήταν η Χαρά Νικοπούλου, η οποία είναι περιττό να πούμε ότι καταχειροκροτήθηκε από τους παρισταμένους. Ξεκίνησε λέγοντας ότι είναι συγκινημένη, διότι ανάμεσα στο κοινό, βρίσκονται δύο της μαθήτριες, οι οποίες ως φοιτήτριες πλέον έχουν την δυνατότητα να καταλάβουν τι εννοούσε όταν τους έλεγε ότι υπάρχουν Έλληνες πίσω από το Βουνό. Τόνισε ότι τον νεοθωμανισμό, ποτίζει ο νεοραγιαδισμός του ελληνικού κράτους. “Νεοθωμανισμός σήμερα υπάρχει σε τρία σημεία της Ελλάδος, στην Κύπρο, στην Θράκη αλλά και στην Ομόνοια, με τους μουσουλμάνους μετανάστες” είπε, ξεσηκώνοντας τους συγκεντρωμένους που ξέσπασαν σε ένα παρατεταμένο χειροκρότημα. Ενώ αργότερα αναφέρθηκε στην κατάσταση στα πομακοχώρια, όπου το ελληνικό κράτους περιθωριοποιεί του Πομάκους, χαρακτηρίζοντάς τους ως τουρκόφωνους.
Μίλησε ακόμη για ψευτο-ιμάμηδες, εγκάθετους του Προξενείου αλλά και για Έλληνες πολιτικούς που ανεβαίνουν στα μνημεία του Μεγάλου Δερείου και αλαλάζουν ότι στην περιοχή κάνει κουμάντο το προξενείο. Κάπου εκεί, έφερε σε δύσκολη θέση προφανώς, τον οικοδεσπότη κ. Καραμπελιά, καθώς τόνισε ότι νεοραγιαδισμός είναι όταν πριν από κάποια χρόνια στην Κύπρο, η Τουρκία εισέβαλε με τον τρόπο που εισέβαλε, χύθηκε αίμα και σήμερα γράφονται βιβλία σαν αυτό του Γκουρογιάννη “Κόκκινο στην πράσινη Γραμμή”. Θυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο βιβλίο είχε υπερασπιστεί και είχε παρουσιάσει σχεδόν ως... πατριωτικό ο ίδιος ο Γιώργος Καραμπελιάς. Συνέχισε λέγοντας ότι η Κύπρος είναι το καλούπι για την Θράκη του αύριο, ενώ τόνισε ότι οι Έλληνες πρέπει να ενεργοποιηθούν, έστω ο καθένας μόνο του, γιατί όπως είπε “ένας κούκος φέρνει την άνοιξη”.
Ο κ. Σγουρίδης αναφέρθηκε στην ανάγκη ο κάθε ένας, να δίνει τις μάχες από το δικό του μετερίζι, προσπαθώντας να προσφέρει με τον δικό του τρόπο, στο να διατηρηθεί τουλάχιστον στην Θράκη η ελληνικότητα της περιοχής. Προσπάθησε να εμφυσήσει ένα ενωτικό κλίμα και τόνισε την ανάγκη για αντίσταση του ελληνισμού.
Δημήτρης Παπαγεωργίου

πηγη: www.elora.gr

Ξεκίνησε η σύνοδος κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα

Ξεκίνησε σήμερα στο Κανκούν του Μεξικού η σύνοδος κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα, που θα διαρκέσει ως τις 10 Δεκεμβρίου, με τη φιλοδοξία να ξαναδώσει ώθηση και αξιοπιστία στις διαπραγματεύσεις μετά την απογοήτευση της Κοπεγχάγης πριν ένα χρόνο.

Από τις περισσότερες από 190 χώρες που αναμένεται να πάρουν μέρος στη σύνοδο οι 132 ήταν παρούσες στην τελετή έναρξης που πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο του Κανκούν.

Στις 7 Δεκεμβρίου θα μεταβούν στο Κανκούν οι υπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας των χωρών που παίρνουν μέρος στη σύνοδο.

Οι συζητήσεις στο Κανκούν θεωρούνται από πολλούς ως η τελευταία ευκαιρία για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στη μακροχρόνια και σύνθετη διαδικασία διαπραγμάτευσης που ξεκίνησε ο ΟΗΕ πριν 18 χρόνια, προκειμένου να βρεθεί μία λύση στο πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής.

"Ίσως το πιο σημαντικό μάθημα της Κοπεγχάγης είναι ότι δεν υπάρχει μία θαυματουργή συμφωνία που θα λύσει το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής", δήλωσε χθες στον Τύπο η υπεύθυνη του ΟΗΕ για το κλίμα Κριστιάνα Φιγκουέρες.

Η φιλοδοξία της συνόδου του Κανκούν είναι να "τεθούν τα θεμέλια" μίας αποτελεσματικής αρχιτεκτονικής και να βοηθηθούν οι πιο ευάλωτοι ώστε να προσαρμοστούν στις αναπόφευκτες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, πρόσθεσε η Φιγκουέρες.

Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Greenpeace ακόμα κι "αν το Κανκούν δεν καταλήξει σε παγκόσμια συμφωνία", "οι κυβερνήσεις πρέπει να λάβουν απολύτως κρίσιμες αποφάσεις για θέματα-κλειδιά, όπως η χρηματοδότηση και τα δάση, και πρέπει να συμφωνήσουν για το δρόμο που θα ακολουθήσουν προκειμένου να επιλύσουν κάποια πιο δύσκολα προβλήματα".

Εξάλλου η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προσπαθήσει να υπάρξει συμφωνία σε μία σειρά θεμάτων και να σώσει τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων του ΟΗΕ στο Κανκούν, ανακοίνωσε σήμερα η ευρωπαία Επίτροπος για το Κλίμα Κόνι Χέντεγκααρντ.

"Θα προσπαθήσουμε να επιτύχουμε ένα ισορροπημένο πακέτο", δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες.

Η Χέντεγκααρντ, που θα εκπροσωπήσει την ΕΕ, αναμένεται να μεταβεί στο Κανκούν στο τέλος της εβδομάδας.

Η ΕΕ έχει μειώσει σημαντικά τις προσδοκίες της μετά την Κοπεγχάγη. Ελπίζει να επιτευχθεί μία συμφωνία για την προστασία των δασών και ακόμα μία για ένα "πράσινο ταμείο" που θα βοηθήσει τις πιο φτωχές χώρες, έτσι ώστε το Κανκούν να αποτελέσει "ένα βήμα στο δρόμο μίας διεθνούς συμφωνίας".

"Είναι σημαντικό η σύνοδος στο Κανκούν να μας επιτρέψει να σημειώσουμε προόδους, διαφορετικά η διαδικασία που ακολουθεί ο ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή κινδυνεύει να καθυστερήσει και να χαθεί το ενδιαφέρον", υπογράμμισε η Χέντεργκ

Πηγή:http://www.protothema.gr/environment/article/?aid=92971

Τι μεθόδευαν Αμερικανοί και Γάλλοι για το Σκοπιανό

Τρόπους ώστε να πειθαναγκάσουν την ελληνική πλευρά να αποσύρει την απαίτηση να αλλάξουν τα διαβατήρια των πολιτών της FYROM (προκειμένου να αντικατασταθεί ο χαρακτηρισμός της υπηκοότητας των Σκοπιανών σαν «Μακεδόνων» από άλλο επίθετο) εξέταζαν στα τέλη του 2009 Αμερικανοί και Γάλλοι αξιωματούχοι.

Σε ένα από τα διαβαθμισμένα έγγραφα του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών που αποκαλύφθηκαν από την ιστοσελίδα wikileaks, γίνεται αναφορά στις συναντήσεις που είχε στις 11 Σεπτεμβρίου του 2009 ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Φίλιπ Γκόρντον με ανώτατα στελέχη της γαλλικής κυβέρνησης.

Στη συνάντηση του κ. Γκόρντον με τον διπλωματικό σύμβουλο της Γαλλικής προεδρίας κ. Ζαν Νταβίντ Λεβίτ στις 11 Σεπτεμβρίου του 2009 στο Παρίσι, συζητήθηκε μεταξύ άλλων και το θέμα των Σκοπίων (Macedonia αναφέρεται στο επίσημο ντοκουμέντο). Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο διαβαθμισμένο σαν απόρρητο έγγραφο που δημοσιεύθηκε από το wikileaks, οι κύριοι Γκόρντον και Λεβίτ αναφέρονται εμμέσως στις (επικείμενες τότε) εκλογές στην Ελλάδα της 4ης Οκτωβρίου του 2009.

«Ο Λεβίτ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι μια καινούρια ελληνική κυβέρνηση θα ήταν περισσότερο σταθερή και θα επέτρεπε μεγαλύτερη ευελιξία για πρόοδο στη διαμάχη της Ελλάδας με τα Σκόπια για το ζήτημα της ονομασίας» («in the Greek-Macedonian name dispute», αναφέρεται επακριβώς στο τηλεγράφημα).

Απαντώντας, ο Αμερικανός βοηθός υπουργός Εξωτερικών συμφώνησε με το συνομιλητή του ότι «είτε μια πιο στέρεη συντηρητική ή μια σοσιαλιστική κυβέρνηση θα ήταν ένας δυνατότερος και πιο ευέλικτος εταίρος στις διαπραγματεύσεις.

Μάλιστα, ο κ. Γκόρντον εξέφρασε την ελπίδα του ότι αν η διεθνής κοινότητα μπορούσε να πείσει την «Μακεδονία» (με τον τρόπο αυτό χαρακτηρίζει τα Σκόπια ο Αμερικανός διπλωμάτης) να εγκαταλείψει την ιδέα της διεξαγωγής δημοψηφίσματος (σσ μέσω του οποίου, όπως έχει πει ο πρωθυπουργός της FYROM, οι πολίτες των Σκοπίων θα εγκρίνουν ή θα απορρίψουν πιθανή συμβιβαστική λύση) και έπειθε την Ελάδα να εγκαταλείψει την αναγκαιότητα της αλλαγής των διαβατηρίων, τότε θα μπορούσε να σημειωθεί πρόοδος.

Επί της ουσίας, το αμερικανικό Στέητ Ντηπάρτμεντ και τα Ηλύσια Πεδία προσπαθούσαν να προετοιμάσουν το έδαφος για μια αμοιβαία απόσυρση της αξίωσης για δημοψήφισμα από τα Σκόπια και του ελληνικού αιτήματος για αλλαγή των διαβατηρίων των πολιτών της FYROM, ώστε να επιτευχθεί λύση.

Όμως, η απειλή του κ. Νίκολα Γκρούεφσκι ότι όποια λύση επιτευχθεί στις συνομιλίες Αθηνών και Σκοπίων με την μεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών θα τεθεί σε δημοψήφισμα, είναι μία τακτική κίνηση που οι Σκοπιανοί "κραδαίνουν" την τελευταία τριετία.

Από την άλλη, το αίτημα των ελληνικών κυβερνήσεων –σε περίπτωση που επιτευχθεί λύση- να αλλάξουν τα διαβατήρια της πΓΔΜ ώστε οι Σκοπιανοί να χαρακτηρίζονται ως πολίτες που θα φέρουν το όνομα της χώρας που θα συμφωνηθεί ακουμπά την ουσία του προβλήματος. Δεν είναι δυνατόν, για παράδειγμα, τα Σκόπια να ονομαστούν (η αναφορά είναι τυχαία) «Βόρεια Μακεδονία» και οι πολίτες της χώρας να αναφέρονται σαν Μακεδόνες, όπως επιδιώκουν οι γείτονες.

Ακόμη και σήμερα που η επίσημη ονομασία της γειτονικής χώρας είναι FYROM, η υπηκοότητα του Σκοπιανού είναι επισήμως «of the former Yugoslav Republic of Macedonia».

Διότι όπως γνωρίζουν καλά οι Έλληνες διπλωμάτες, η προσπάθεια των Σκοπιανών είναι να εμφανίσουν την ύπαρξη μακεδονικής γλώσσας και μακεδονικής ταυτότητας, άρα να επιβάλλουν την ύπαρξη μιας δήθεν μακεδονικής εθνότητας.

Το γεγονός ότι, όπως αποκαλύπτεται από τα ντοκουμέντα του αμερικανικού Στέητ Ντηπάρτμεντ που διέρρευσαν στο wikileaks, υπήρχε προεργασία για την παράκαμψη των ελληνικών απόψεων δίνει ακόμη ένα επιχείρημα στα υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών. Και πλέον ουδείς μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν γνωρίζει τι προσπαθούν να κάνουν χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να λυθεί το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Για Κύπρο

Με διπλωματική συγκατάβαση αντιμετώπισε η Άγκυρα την καθυστερημένη απάντηση του πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Γιώργου Παπανδρέου στην επιστολή που του είχε αποστείλει τον Οκτώβριο του 2009 ο κ. Ταγίπ Ερντογάν.

Στη συνάντηση του υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Ουίλλιαμ Μπερνς με τον Τούρκο ομόλογό του κ. Φεριντούν Σινιρλίογλου στις 18 Φεβρουαρίου του 2010 στην Άγκυρα, ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε κατανοητή την καθυστέρηση της απάντησης του έλληνα πρωθυπουργού εξαιτίας της ενασχόλησής του κ. Παπανδρέου με την οξεία οικονομική κρίση. Βασιζόμενος στην απάντηση του έλληνα πρωθυπουργού, ο κ. Σινιρλίογλου αναφέρεται ότι είπε στον αμερικανό συνομιλητή του πως η Τουρκία αναμένει σύντομα την έναρξη νέων συνομιλιών με την Ελλάδα.

Επισημαίνεται ιδιαίτερα ότι ο κ. Σινιρλίογλου είναι ο επικεφαλής της τουρκικής διαπραγματευτικής ομάδας στις εν εξελίξει διερευνητικές επαφές του τουρκικού με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας.

Στη συνομιλία Μπερνς - Σινιρλίογλου, το περιεχόμενο της οποίας περιλαμβάνεται σε τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα προς το Στέητ Ντηπάρτμεντ στις 25 Φεβρουαρίου του 2010, ο Τούρκος υφυπουργός είπε στον Αμερικανό ομόλογό του ότι η Αυστρία, η Γαλλία και η Κύπρος εναντιώνονται στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ. Ο κ. Σινιρλίογλου αναφέρθηκε ειδικότερα στη στάση της Γαλλίας και προειδοποίησε ότι η αντίθεσή της στην ένταξη της Τουρκίας "βαθαίνει το πολιτιστικό χάσμα" ανάμεσα στην χριστιανική Ευρώπη και τον μουσουλμανικό κόσμο.


Συνομιλώντας για τις απ' ευθείας διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων για την επανένωση της Κύπρου, ο Τούρκος διπλωμάτης εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για αυτό που χαρακτηρίζει "αδιαφορία" των Ελληνοκυπρίων για τη διαδικασία. Η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση "καθιστά τους Ελληνοκύπριους άτρωτους". "Οι Ελληνοκύπριοι θέλουν να ξεχάσει ο κόσμος την πρόοδο που επιτεύχθηκε με το σχέδιο Ανναν το 2004. Ισχυρίζονται ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο κοινοτήτων αποτελούν εσωτερική υπόθεση, αν και , βάσει συνθηκών, αποτελούν διεθνές θέμα εδώ και 50 χρόνια", είπε. Σύμφωνα με τον κ. Σινιρλίογλου, η πρόταση του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ για κοινή ψηφοφορία θα έπρεπε να αποτελέσει σημείο καμπής, αλλά οι Ελληνοκύπριοι δεν ανταποκρίθηκαν. Ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών προέβλεψε προφητικά ότι η τουρκοκυπριακή κοινότητα θα εκφράσει την απογοήτευσή της καταψηφίζοντας τον κ. Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στις εκλογές του Απριλίου και επανέλαβε την έκκληση για άμεση και σε υψηλότερο επίπεδο αμερικανική εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις.
Πηγή:http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=93125

Αποχώρησαν οι ελληνικές δυνάμεις από ΝΑΤΟϊκή άσκησ...

Δυναμική απάντηση στο «γκριζάρισμα» από τους επιτελείς της Συμμαχίας
Mε την αποχώρηση των ελληνικών δυνάμεων από την ετήσια άσκηση του NATO «Noble Aspect» αντέδρασε η Aθήνα στην προσπάθεια των επιτελών της Συμμαχίας να «γκριζάρουν» το Aιγαίο.

Aπό τον σχεδιασμό της άσκησης, που διεξάγεται 1-2 Δεκεμβρίου, εξαιρέθηκε ολόκληρη η περιοχή του Aιγαίου κατόπιν οδηγιών του διοικητή του Aεροπορικού Στρατηγείου στη Σμύρνη Aμερικανού πτέραρχου Pαλφ T. Tζοντις, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Aθήνας.

Διαβήματα
Παρά τα έντονα διαβήματα και τις διαβουλεύσεις που ακολούθησαν, ο Aμερικανός πτέραρχος επικαλέσθηκε τις περίφημες Aegean Policy Guidance (τις Διαδικασίες για την Πολιτική του Aιγαίου), η τελευταία έκδοση των οποίων δημοσιοποιήθηκε το 2006 με την υπογραφή του τότε ανώτατου διοικητή των NATOικών δυνάμεων της Eυρώπης Saceur στρατηγό Tζέιμς Tζοουνς, με τις οποίες καλούνται οι NATOικοί επιτελείς να εξαιρούν από το σχεδιασμό ασκήσεων και άλλων NATOικών προγραμμάτων την περιοχή του Aνατολικού Aιγαίου.

Tο «φάντασμα» των Oδηγιών αυτών βαραίνει τις σχέσεις της Eλλάδας με τη Συμμαχία, καθώς ενώ το επιχείρημα των NATOικών είναι ότι το NATO δεν παρεμβαίνει σε αντιθέσεις τέτοιας μορφής με το κείμενο αυτό υιοθετεί πλήρως τις τουρκικές θέσεις περί ασαφούς καθεστώτος του Aιγαίου.

H κίνηση αυτή του διοικητή της Σμύρνης έρχεται λίγες ημέρες μετά τη Σύνοδο Kορυφής της Λισαβόνας, όπου για μία ακόμη φορά η ελληνική κυβέρνηση (παρά το γεγονός ότι ο υπουργός άμυνας Eυάγγ. Bενιζελος το έθεσε στο γ.γ. της Συμμαχίας) απέφυγε να διεκδικήσει ανατροπή του αρνητικού πλαισίου που έχουν δημιουργήσει από το 1983 τα γνωστά Luns Rules, που αποτέλεσαν το βαρύ «εισιτήριο» για την επιστροφή της χώρας στο στρατιωτικό σκέλος του NATO.

Πηγή:http://stakarfia.blogspot.com/2010/11/blog-post_4186.html

Κυβέρνηση: "Προχωράμε άμεσα σε έρευνες για πετρέλαιο, αρχικά στο Ιόνιο"

Κυβέρνηση: "Προχωράμε άμεσα σε έρευνες για πετρέλαιο, αρχικά στο Ιόνιο"

Μυστικό σχέδιο των ΗΠΑ για τα πετρέλαια στο Αιγαίο

Μυστικό σχέδιο των ΗΠΑ για τα πετρέλαια στο Αιγαίο

Στις 27 Ιανουαρίου 2010 η αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα επιβεβαιώνει τα σχέδια των κεμαλικών νε προκαλέσουν προβοκάτσια στα σύνορα με την Ελλάδα και να επιτεθούν με σκοπό την κατοχή του Βορείου Έβρου

Στις 27 Ιανουαρίου 2010 η αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα επιβεβαιώνει τα σχέδια των κεμαλικών νε προκαλέσουν προβοκάτσια στα σύνορα με την Ελλάδα και να επιτεθούν με σκοπό την κατοχή του Βορείου Έβρου

ΠΡΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΣ

Π Ρ Ο Λ Ο Γ Ι Ζ Ο Ν Τ Α Σ

..θνητέ αν δεν έγινες θεός, άνθρωπος πια δεν
είσαι...

Αναλωθήκαμε στην περιγραφή καταστάσεων Υμνήσαμε τον έρωτα, το κρασί Ωραιοποιήσαμε τους δρόμους της πόλης, χωρίς να προσέξουμε τον κατήφορο Ωραιοποιήσαμε τη ζωή της υπαίθρου χωρίς να προσέξουμε το λιοπύρι Αγαπήσαμε πιο πολύ τα άψυχα Κινηθήκαμε στο χώρο του ονείρου με δανεικά και μας ξέφυγε η πραγματικότητα, παρασυρμένοι είμαστε πια βερμπαλιστές με "ντοκτορά"
Δεν κατέχουμε. Κατεχόμαστε.
παρασυρόμενοι, παρασυρόμενοι....αυτή είναι η δικαιολογία μας και μετά βηθ υστήκαμε βη*υστήκ *με β *θύτερα βαθύτερα στο χώρο της φαντασίας
(όπου* = όχι δεν ξέχασα να γράφω όμως καθώς έχω την εικόνα στο μυαλό μου, αν μπορούσε να έχει εικόνα ο χρόνος, δεν προλαβαίνω. δεν προλαβαίνω! όλα τα γράμματα )
Γίναμε απολογητές άλλων εποχών

Γνωρίζουμε τώρα την κοινωνική πολιτιστική παρακμή.
όχι δεν βάζω κάτω το κεφάλι επιβάλλεται να γίνω προσγειωμένη και προοδευτική - απλή αλλά και εγκεφαλική - φίλη της επιστήμης αλλά και μεταφυσική στοχάστρια.

Θα πεις εύλογα ... έχεις διχασμένη προσωπικότητα! είναι αντιφατικά αυτά που λες! πας χαμένη κακομοίρα μου (ξέρω δεν πιστεύεις στ΄αυτιά σου) κι όμως τέτοια είναι η φύση των πραγμάτων. Γιατί η ζωή δεν έχει σκοπό . Είναι γιορτή. Δεν έχει στόχο δεν πάει πουθενά. Είναι η απόλαυση του ταξιδιού, όχι το τέρμα. Μην την παίρνεις στα σοβαρά, ΌΜΩΣ να είσαι ειλικρινής μαζί της, αλλά όχι σοβαρός. Άλλο η ευθύτητα κι άλλο η σοβαρότητα. αχ αυτή η ελληνική γλώσσα. (αυτό φωνάζω μέσα μου, από δέος κυριευμένη, σαν μιλώ τις λιγοστές φορές, νομίζοντας πως τάχα έχω κάτι καλό να πω)
σοβαρός =
η σοβαρότητα είναι φιλοδοξία και η φιλοδοξία είναι αρρώστια που φωλιάζει στο κεφάλι. γι΄αυτό ο σοβαρός άνθρωπος έχει σκυμμένο το κεφάλι. φιλοσοφεί; ο σοβαρός δεν μπορεί ούτε να παίξει ούτε να γελάσει. "τι θα βγει από αυτό;'' σκέφτεται. μεταβάλλει τη ζωή σε μέσο ενώ είναι σκοπός.
ειλικρινής=
η ειλικρίνεια είναι η αφιέρωση της προσοχής σε κάτι. γι΄αυτό ο ειλικρινής άνθρωπος εκμεταλλεύεται το δρόμο για να φτάσει στο τέρμα.

τη στιγμή αυτή όλη μου η ζωή συγκλίνει σε μένα. δεν υπάρχει αλλού να πάει. Και χαίρομαι αυτή τη στιγμή ολοκληρωτικά

Άννη Κόλλια

Βασανισμένε, ταπεινέ και λυτρωμένε κίσε!
Σε ξέρω , είναι το στόμα σου της αρμονίας
κρουνιά,
θνητέ αν δεν έγινες θεός, άνθρωπος πια δεν
είσαι,
Γιατί νοείς τ΄αθάνατα και ζης μαζί μ΄αυτά (Κωστής Παλαμάς)


Το "αντιρατσιστικό" σχολείο καταλύει την ελληνική παιδεία που θα πρέπει να λαμβάνουν τα ελληνόπουλα

Αυτή την εβδομάδα, δύο περιστατικά μας ανάγκασαν να επιστρέψουμε εσπευσμένα στο ζήτημα του “αντιρατσιστικού σχολείου”, με το οποίο είχαμε ασχοληθεί ξανά και στο παρελθόν. Το πρώτο ήταν ένα κείμενο, στην ιστοσελίδα του κ. Κούλογλου, όπου δινόταν λεπτομερής αναφορά μιας διαδικασίας, κατά την οποία ομάδα φοιτητριών μετέβη σε σχολείο της περιοχής των Αμπελοκήπων της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να “κατηχήσει” τα παιδιά στον “αντιρατσισμό” και επί της ουσίας την ανάγκη υποδοχής όσων μεταναστών και εάν έλθουν στην χώρα μας, με ανοιχτές αγκάλες.

Οι φοιτήτριες αυτές πήγαν στο σχολείο, έδειξαν παιδικές ταινίες (φιλομεταναστευτικού περιεχομένου φυσικά) στα παιδιά, τους έδωσαν κάποια άρθρα για τον ... ρατσισμό και την μετανάστευση (είμαστε βέβαιοι πόσο “αντικειμενικά”) ήταν και τέλος τα έβαλαν να γράψουν από μια μικρή ... έκθεση. Η οποία φυσικά ήταν γεμάτη από “κλισέ” που θα μπορούσε κανείς να δει στο πρόγραμμα κάθε ακροαριστερής οργάνωσης και τα οποία τόνιζαν την σημασία ... κρατικών δράσεων για άμεση ένταξη όλων των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία!

Το δεύτερο περιστατικό ήταν ένα συνέδριο προς τιμήν της Άννας Φραγκουδάκη(!) που πραγματοποιήθηκε στις 26 Νοεμβρίου 2010 στο Κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών. Οργανώθηκε από το Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην προσχολική ηλικία - Διδασκαλείο Νηπιαγωγών Αθηνών του εν λόγω Παν/μίου. Την στιγμή που γράφονται οι γραμμές αυτές, δεν μπορούσαμε να έχουμε αναλυτική άποψη περί του τι ειπώθηκε εκεί. Μια ματιά όμως στο πρόγραμμα ήταν αρκετή, για να μας πείσει για το τι ακριβώς θα λεγόταν εκεί.

Προσέξτε τους εισηγητές και τους τίτλους των εισηγήσεων:
Τσαλάρ Κεϊντέρ: Η διαμόρφωση της εθνικής ταυτότητας στην Τουρκία
Εθνικά εκπαιδευτικά συστήματα και μειονότητες
Προεδρείο: Χαρά Δαφέρμου και Βασίλης Τσελφές
Νίκος Αλιβιζάτος: Νεότερες κριτικές στην κρατούσα αντίληψη για το έθνος
Νικηφόρος Διαμαντούρος: Αναμνήσεις από ένα πρόδρομο πρόγραμμα έρευνας ελληνικών και τουρκικών σχολικών βιβλίων ιστορίας.
Ηλίας Νικολακόπουλος: Οι πολιτικές δυνάμεις της μειονότητας και το εκπαιδευτικό ζήτημα
Μουσταφά Μουσταφά: Ένα μπαούλο, δυο γλώσσες: μια διαδικασία αυτογνωσίας για τη μειονότητα της Θράκης
Θάλεια Δραγώνα: Διανοούμενοι και πολιτική πράξη
Νομίζω ότι αυτά ήταν αρκετά για να κινήσουν το ενδιαφέρον οποιουδήποτε.

Η σχέση αποδομητών – αντιρατσιστών

Η λεγόμενη “διαπολιτισμική” εκπαίδευση όπως γράφαμε και στο προηγούμενο σχετικό κείμενο, αποτελεί το εργαλείο της κοινωνικής μηχανικής, που θέλει η παγκοσμιοποιημένη κοινωνία να χρησιμοποιήσει σήμερα στα σχολεία, έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσει αύριο τις αντιδράσεις που είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν μέσα σε μια “πολυπολιτισμική κοινωνία”. Σκοπός της “διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, είναι το να “χαλιναγωγήσει” το ορμέμφυτο ένστικτο της ταύτισης με μια συγκεκριμένη ομάδα που υπάρχει σε όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά του κόσμου. Επειδή όμως δεν δύναται να το “εξαφανίσει” προσπαθεί να αλλάξει τα στοιχεία της ταυτότητας της ομάδας, αντικαθιστώντας τα με κάποια “φανταστική” κοινωνική ταυτότητα, που πρέπει να εγκαταστήσει την εθνική.

Την δουλειά αρχίζουν οι “αποδομητές” οι οποίοι αφαιρούν από την εκπαίδευση κάθε στοιχείο που κάνει την ελληνική ταυτότητα αυθύπαρκτη μέσα στο παγκόσμιο χωριό. Τα δράματα, τους ηρωϊσμούς, ότι δηλαδή μπορεί να φορτίσει συγκινησιακά ένα μικρό παιδί για να ταυτιστεί με την εθνική ομάδα. Έρχονται μετά οι “αντιρατσιστές”, για να δουλέψουν πάνω σε... καλλιεργημένο έδαφος. Τα παιδάκια που δεν έχουν συναίσθηση της ιδιαιτερότητάς τους, δεν μπορεί παρά να θεωρήσουν ότι το μόνο που υπάρχει ως συνεκτικό στοιχείο στην κοινωνία, είναι τα προγράμματα που παρακολουθούν στην τηλεόραση.

Ως εκ τούτου αφού τα ίδια ακριβώς προγράμματα παρακολουθούν και οι ... μετανάστες στην χώρα μας, γιατί να μην είναι ισότιμα μέλη της κοινωνίας. Η συλλογιστική απλή, ανατριχιαστική όμως η εφαρμογή της. Η προπαγάνδα στα μυαλά 5χρονων και 6χρονων παιδιών, νομιμοποιείται από ένα κράτος το οποίο έχει – στο όνομα του φιλελευθερισμού- υιοθετήσει τις αρχές που διέπουν αριστερίστικες οργανώσεις.

Παραθέτουμε ένα απόσπασμα από τους “στόχους” του προγράμματος “ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ” που αποτελεί ένα από τα “προγράμματα” για την ενίσχυση της “αντιρατσιστικής και διαπολιτισμικής εκπαίδευσης”:
“Συνειδητοποίηση από μέρους των εκπαιδευτικών και των μαθητών / μαθητριών, αλλά δευτερευόντως και των γονέων, της έκτασης και της πολυμορφίας των προβλημάτων που έχουν σχέση με το ρατσισμό, την ξενοφοβία και τις παραβιάσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Αλλαγή των στάσεων και των συμπεριφορών, ώστε να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά τα σχετικά προβλήματα.“

Ένα κράτος το οποίο προσπαθεί οργανωμένα, να αλλάξει τις συμπεριφορές και τις απόψεις των πολιτών του, ακόμη και αν αυτοί έχουν ηλικία πέντε ετών, τι άλλο μπορεί να χαρακτηριστεί παρά ολοκληρωτικό;

ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ


Του ΠΕΡΙΚΛΗ ΝΕΑΡΧΟΥ Πρέσβη ε.τ.
Καταλύτης η ανεξέλεγκτη μαζική λαθρομετανάστευση

«Ακόμη και λαοί με μεγάλη ιστορική πείρα χάνουν το γεωπολιτικό τους ένστικτο, τότε μάλιστα που το χρειάζονται περισσότερο». Τα λόγια αυτά του αείμνηστου Παναγιώτη Κονδύλη στο βιβλίο του «Περί Πολέμου» μοιάζουν να έχουν τέλεια εφαρμογή σ’ αυτά που συμβαίνουν σήμερα στη χώρα μας. Περιέργως, η Ελλάδα, σύνορο της Ευρώπης στη ΝΑ Μεσόγειο, αγωνίζεται, π.χ., να εντάξει τη Μουσουλμανική Τουρκία στην Ευρώπη, όταν είναι ηλίου φαεινότερον ότι μια τέτοια εξέλιξη θα επέφερε γεωπολιτική ανατροπή εις βάρος της Ελλάδος, πέρα από τις επιπτώσεις που θα είχε στο σύνολο της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.
Ειδικότερα για την Ελλάδα, η επιστροφή της Τουρκίας στην Ευρώπη θα άλλαζε ριζικά τους συσχετισμούς στα Βαλκάνια και θα ενίσχυε καταλυτικά τη διπλωματική της ισχύ στην Ευρώπη.
Θα μπορούσαμε να ανατρέξουμε ιστορικά στον Μαραθώνα και στο σύμβολό του, του οποίου εορτάζουμε φέτος τα 2.500 χρόνια. Γιατί το εορτάζουμε; Θα μπορούσαμε επίσης να αναφερθούμε στη Βυζαντινή Κωνσταντινούπολη και στο σύμβολό της. Ας περιορισθούμε όμως στην πρόσφατη ιστορία που διεμόρφωσε τη σημερινή Ελλάδα. Μήπως ήταν λάθος οι Βαλκανικοί Πόλεμοι, που οδήγησαν στην ουσιαστική έξωση της κατακτητικής Οθωμανικής Τουρκίας από την Ευρώπη; Μήπως πρέπει να κάνουμε νέες σκέψεις για τα αποτελέσματά τους; Γιατί η Ελλάδα να γίνει γέφυρα για την επιστροφή της Τουρκίας στην Ευρώπη, όταν μάλιστα η τελευταία έχει αναγάγει σε επίσημη διπλωματική θεωρία και πολιτική πρακτική τον νεοοθωμανισμό, που αφορά καίρια και τη χώρα μας;
Υποστηρίζεται ότι ακολουθείται η πολιτική αυτή γιατί υπάρχει η ελπίδα επιλύσεως των εθνικών θεμάτων και εξομαλύνσεως των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Υπήρξε όμως αρκετός χρόνος, μια ολόκληρη δεκαετία, για να δοκιμασθεί η πολιτική αυτή. Ποια είναι τα αποτελέσματα; Οι τουρκικές αξιώσεις και προκλήσεις συνεχίσθηκαν και κλιμακώθηκαν.
Αντί λοιπόν με την πείρα αυτή να γίνει μια ουσιαστική αξιολόγηση και επανεξέταση της πολιτικής μας, η ελληνική διπλωματία σπεύδει πάλι να πλειοδοτήσει προς την ίδια κατεύθυνση. Ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, μιλώντας λίγες μέρες πριν στις Βρυξέλλες, έριξε την ιδέα ενός νέου Ελσίνκι (Ελσίνκι ΙΙ) για την Τουρκία, που θα είχε άξονα τον καθορισμό ενός «οδικού χάρτη» και ημερομηνίας για την ένταξη της Τουρκίας. Δεν έχει σημασία εάν υπάρχουν οι προϋποθέσεις ή όχι για την υλοποίηση της ιδέας αυτής, η οποία ανατρέπει την αρχή πάνω στην οποία βασίσθηκε το άνοιγμα των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία. Ότι δηλαδή θα αποφασισθεί στο τέλος η έκβασή τους (ένταξη ή άλλη σχέση). Το σημαντικό είναι ότι η Ελλάδα προβάλλεται πάλι ως πρωταγωνίστρια της τουρκικής εντάξεως και ταυτόχρονα της αμερικανικής πολιτικής, η οποία έχει αναγάγει σε κορυφαίο στρατηγικό στόχο την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ελλάδα πρωταγωνίστρια και στη λαθρομετανάστευση
Τα παράδοξα, δυστυχώς, με τις ελληνικές πολιτικές ηγεσίες και κυβερνήσεις δεν σταματούν μόνο στην εξωτερική πολιτική. Η Ελλάδα, που βρίσκεται από γεωγραφική άποψη αλλά και από πολιτική, λόγω του ρόλου που παίζει η γειτονική Τουρκία, στην πιο δύσκολη θέση σε σχέση με τη λαθρομετανάστευση, πρωταγωνιστεί στο άνοιγμα των συνόρων και στην ανοχή της λαθρομεταναστεύσεως.
Είναι ενδεικτικό ότι ακόμη και τώρα, που η χώρα είναι βυθισμένη σε μια τόσο βαθιά οικονομική κρίση, το πρώτο μέτρο που θυμήθηκε να πάρει η νέα κυβέρνηση, σε απόλυτη προτεραιότητα, ήταν η ψήφιση ενός ακόμη νομοσχεδίου που διευκολύνει τη νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών και εισάγει το δίκαιο του εδάφους για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα.
Το μέτρο παρουσιάσθηκε και χαιρετίσθηκε από μεγάλη μερίδα του Τύπου ως «προοδευτική» πολιτική. Σημειωτέον, ο σημερινός πρωθυπουργός, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, είχε μιλήσει επανειλημμένα στην προεκλογική εκστρατεία για «μηδενική μετανάστευση». Τα κυκλώματα όμως των δουλεμπόρων πήραν γρήγορα το μήνυμα που έστειλε η κυβέρνηση με το νέο «προοδευτικό» νομοσχέδιο για τους λαθρομετανάστες. Η επέλαση ξανάρχισε και συνεχίζεται όπως πριν. Επίκεντρο του νέου κύματος λαθρομεταναστών έγινε τώρα ο Έβρος, από τον οποίο υπολογίζεται ότι διέρχονται συστηματικά κάθε μέρα 300 περίπου λαθρομετανάστες.
Η κυβέρνηση, όπως και οι προκάτοχοί της, αρχής γενομένης από την κυβέρνηση Σημίτη, απέσυρε τον Στρατό από τον έλεγχο των συνόρων και έδεσε ταυτόχρονα τα χέρια της Αστυνομίας. Η τελευταία δεν μπορεί να απωθήσει στα σύνορα ή να απελάσει απευθείας τους λαθρομετανάστες γιατί όλοι παρουσιάζονται συστηματικά ως πρόσφυγες και αιτητές πολιτικού ασύλου και επικαλούνται το ευρωπαϊκό ανθρωπιστικό δίκαιο.
Η Αστυνομία, με εντολές της κυβερνήσεως, καταφεύγει έτσι σ’ έναν ουσιαστικό αυτοεμπαιγμό του κράτους. Διανέμει σε όλους τους λαθρομετανάστες έγγραφο, το οποίοτους καλεί να εγκαταλείψουν μόνοι τους τη χώρα μέσα σε 30 ημέρες και τους επιτρέπει μετά να επιβιβασθούν ως τουρίστες στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ και να φτάσουν στη «χωματερή λαθρομεταναστών» της Αθήνας. Υπολογίζεται ότι μόνο κατά το τελευταίο τρίμηνο αφίχθησαν με τον τρόπο αυτό στην ελληνική πρωτεύουσα 30.000 περίπου, μουσουλμάνοι κατά το πλείστον, λαθρομετανάστες. Πολλοί απ' αυτούς προέρχονται τώρα και από τη Δυτική Βόρεια Αφρική (Αλγερία, Μαρόκο) και την Υποσαχάρια Αφρική.Έφτασε σε όλους το μήνυμα ότι, μετά το κλείσιμο της πόλης του Γιβραλτάρ από την Ισπανία και της πύλης της Λιβύης προς την Ιταλία (μετά τις συμφωνίες Μπερλουσκόνι - Καντάφι), η μόνη ανοικτή ακόμα οδός προς την Ευρώπη είναι η Ελλάδα και ο Έβρος.

Γιατί οι άλλοι μπορούν να κλείνουν τα σύνορά τους και η Ελλάδα δεν μπορεί;
Και μόνο το γεγονός ότι το ρεύμα των λαθρομεταναστών εμπλουτίσθηκε προσφάτως από Μαροκινούς και Αλγερινούς δείχνει το μέγεθος της ευθύνης που έχουν οι διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις, που άφησαν να καταντήσει η χώρα ξέφραγο αμπέλι. Την ευθύνη δεν την έχουν άλλωστε μόνο οι κυβερνήσεις. Ευθύνονται επίσης, στον βαθμό που τους αναλογεί, οι πολιτικές δυνάμεις και τα ΜΜΕ, που απέτυχαν να δουν από την αρχή τις γεωπολιτικές διαστάσεις που έχει για την Ελλάδα η μαζική λαθρομετανάστευση και εγκατάσταση ξένων πληθυσμών στη χώρα. Σε μια συγκυρία μάλιστα που επικρατεί γεωπολιτική ρευστότητα στα Βαλκάνια, μετά την πτώση της Σοβιετικής Ενώσεως, και που άρχισε να προωθείται η παγκοσμιοποίηση ως όχημα διεθνούς νεοφιλελευθερισμού και αμερικανικής πολιτικής ηγεμονίας.
Προβάλλεται ως άλλοθι σήμερα ο σεβασμός του ευρωπαϊκού ανθρωπιστικού δικαίου για το πολιτικό άσυλο. Πόσους όμως λαθρομετανάστες μπορεί να χωρέσει το ανθρωπιστικό δίκαιο για το άσυλο; Μήπως το πρόσχημα αυτό αναιρεί την εθνική κυριαρχία και την ευθύνη της κυβερνήσεως να προστατεύσει τη χώρα και τα σύνορά της; Εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να γίνονται δεκτοί αδιακρίτως όλοι όσοι δηλώνουν πρόσφυγες, τότε θα πρέπει να επιμερισθεί αναλόγως το βάρος και η ευθύνη. Κάθε χώρα δηλαδή να αναλάβει τον αριθμό προσφύγων που της αντιστοιχεί, ανάλογα με το μέγεθος και τον πληθυσμό της. Δεν είναι δυνατόν να αφήνονται στην αποκλειστική μέριμνα της Ελλάδος, με την παροχή μόνο κάποιας οικονομικής βοήθειας για προσωρινή στέγαση και σίτιση. Η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει χωματερή λαθρομεταναστών στο όνομα του ευρωπαϊκού ανθρωπιστικού δικαίου.

Η Ελλάδα όμηρος μιας παράδοξης πρωτοπορίας στη λαθρομετανάστευση
Οι σημερινές πολιτικές ηγεσίες της χώρας δύσκολα όμως μπορούν να επιρρίψουν ευθύνες στην Ευρώπη γιατί οι ίδιες πρωτοστάτησαν, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο, στην υιοθέτηση φιλομεταναστευτικών ευρωπαϊκών οδηγιών και εθνικών νομοθεσιώνΥπενθυμίζονται σχετικά:
·                                 Η πρωτοβουλία της κυβερνήσεως Σημίτη να προωθήσει, επί ελληνικής Προεδρίας, τις πρώτες ευρωπαϊκές οδηγίες 108/2003 και 109/2003, με τις οποίες καθορίσθηκαν αντιστοίχως το καθεστώς τού επί μακρόν διαμένοντος μετανάστη και το δικαίωμα της οικογενειακής επανενώσεως μετά την απόκτηση του καθεστώτος τού επί μακρόν διαμένοντος.
·                                 Η επιφυλακτική στάση της ελληνικής πλευράς απέναντι στην πρωτοβουλία του γάλλου Προέδρου Σαρκοζί να προωθήσει το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Μετανάστευση επί γαλλικής Προεδρίας. Το πρώτο άρθρο του Συμφώνου αυτού απαγορεύει τις μαζικές νομιμοποιήσεις παρανόμων μεταναστών. Τι έκανε όμως η Ελλάδα; Ήταν αυτή που το παρεβίασε, αμέσως μετά την υιοθέτησή του, με νέες μαζικές νομιμοποιήσεις παρανόμων μεταναστών. Αντί να το κάνει όπλο για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στο πρόβλημα που η ίδια αντιμετώπιζε, έσπευσε πρώτη να το υπονομεύσει και να το απαξιώσει.
·                                 Τα αλλεπάλληλα νομοσχέδια για τη νομιμοποίηση παρανόμων μεταναστών και η αφαίρεση από τον Στρατό και την Αστυνομία του ελέγχου της λαθρομεταναστεύσεως στα σύνορα.
Στο πνεύμα αυτό, με νέο νομοσχέδιο που εισήγαγε προς ψήφιση ο σημερινός υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, συστήνεται Υπηρεσία Ασύλου καιαφαιρείται επισήμως από τους ενστόλους κάθε σχετική αρμοδιότητα.
Προδιαγράφεται έτσι το στήσιμο μιας νέας βιομηχανίας παροχών δικαιώματος ασύλου, με τμήματα και εκατοντάδες υπαλλήλους ανά την επικράτεια. Αποκλείονται έτσι οι «κακοί» στρατιωτικοί και αστυνομικοί, που δεν ξέρουν να υποδέχονται ευρωπαϊκά τους «πρόσφυγες», και αντικαθίστανται, μεταξύ άλλων, από «εκπροσώπους κοινωνικών φορέων» (δηλαδή Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων), τον Συνήγορο του Πολίτη, το αξίωμα που κατείχε πριν ο σημερινός δήμαρχος Αθηναίων, και από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Αυτήν που διαμαρτύρεται συνεχώς και καταγγέλλει, κατ’ επάγγελμα, την Ελλάδα ότι δεν παίρνει αρκετούς πρόσφυγες και ότι πρέπει να παίρνει παραπάνω. Τώρα θα μπορεί να αποφασίζει η ίδια στο όνομα της Ελλάδος.
Αντιλαμβάνεται κανείς γιατί λοιπόν παραμένει ανεξέλεγκτη η λαθρομετανάστευση στην Ελλάδα και εξελίσσεται εκ των πραγμάτων στο μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας, με γεωπολιτικές διαστάσεις, έστω και αν γίνεται συστηματική προσπάθεια να υποβαθμίζεται και να συγκαλύπτεται το μέγεθός του, η δυναμική του και οι συνέπειές του.

Νέα γεωπολιτική τάξη στα Βαλκάνια, παγκοσμιοποίηση και ο ρόλος της Τουρκίας
Όσοι, καλοπροαιρέτως, υποστηρίζουν αναφανδόν τη λαθρομετανάστευση, παρακινούμενοι από προσωπικά ανθρωπιστικά συναισθήματα ή ιδεολογικές πολιτικές θέσεις, θα έπρεπε να αναρωτηθούν γιατί δεν έρχονταν λαθρομετανάστες στην Ελλάδα πριν από τη δεκαετία του '90. Προφανώς, και τότε υπήρχε πολύ μεγάλη φτώχεια και δυστυχία στον Τρίτο Κόσμο. Ένας προφανής λόγος είναι το άνοιγμα των συνόρων μετά την πτώση του Ανατολικού Συνασπισμού. Ένας δεύτερος και κυριότερος είναι η παγκοσμιοποίηση, που άρχισε να προωθείται κατά την περίοδο αυτή ως πολιτική και ιδεολογία. Τότε άρχισε να προβάλλεται θορυβωδώς και στην Ελλάδα, ως «εκσυγχρονιστική» πολιτική, η ιδέα της «πολυπολιτισμικής» κοινωνίας, από το στόμα μάλιστα του τότε πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. «Η Ελλάδα», έλεγε τότε ο Κώστας Σημίτης, «πρέπει να γίνει πολυπολιτισμική». Πώς γίνεται όμως «πολυπολιτισμική» μια χώρα με εθνική συνοχή 97%; Προφανώς, με άνοιγμα των συνόρων, με αλλαγή της νομοθεσίας, με ανοχή της παράνομης μεταναστεύσεως και με επιβολή, μέσω των ΜΜΕ, της «πολυπολιτισμικότητας» ως κυρίαρχης ιδεολογίας στην κοινωνία και ειδικότερα στην Παιδεία. Τότε άρχισε και η προπαγάνδα για δήθεν «ρατσισμό» και «ξενοφοβία» των Ελλήνων και η προώθηση των νέων «εκσυγχρονιστικών» και «πολυπολιτισμικών» αντιλήψεων στην Παιδεία, με αποκορύφωμα το βιβλίο Ιστορίας της Στ’ Δημοτικού της Μαρίας Ρεπούση.
Γιατί η παγκοσμιοποίηση προωθεί τη λαθρομετανάστευση; Προφανώς για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί η παγκοσμιοποίηση της αγοράς απαιτεί σταδιακή απελευθέρωση της κινήσεως κεφαλαίων, προϊόντων και εργατικού δυναμικού. Οι μεγάλες διαφορές στην ανάπτυξη και στο βιοτικό επίπεδο μεταξύ των διαφόρων περιοχών του κόσμου προκαλούν εκ των πραγμάτων μεγάλα μεταναστευτικά ρεύματα. Δεύτερον, γιατί η παγκοσμιοποίηση προτάσσει τις αγορές και την ελευθερία κινήσεων πάνω από εθνικά σύνορα. Θεωρεί επομένως εμπόδιο το εθνικό κράτος και επιδιώκει τη μείωση του ρόλου και της ισχύος του. Κατά προέκταση, θεωρεί ότι οι ισχυρές εθνικές ταυτότητες και οι συνεκτικές εθνικές κοινωνίες προβάλλουν μεγαλύτερη αντίσταση στην παγκοσμιοποίηση γιατί έχουν πολύ ισχυρότερη την αίσθηση του συνόλου και της εθνικής κυριαρχίας.
Όλα αυτά ισχύουν και για την ΕλλάδαΕιδικότερα όμως γι' αυτήν προστίθενται και δύο άλλοι πολύ σημαντικοί παράγοντες, που έχουν σχέση με τη λαθρομετανάστευση. Ο πρώτος είναι η προώθηση από τις ΗΠΑ μιας νέας γεωπολιτικής τάξεως στα Βαλκάνια, με στόχο να μην επιτραπεί η επανάκαμψη της ρωσικής επιρροής στην περιοχή αυτή. Η επιδιωκόμενη νέα τάξη περιλαμβάνει την αναβάθμιση του μουσουλμανικού παράγοντα και την ενίσχυση της τουρκικής παρουσίας. Η αμερικανική πολιτική, για ευρύτερους στρατηγικούς λόγους, υποστηρίζει ενθέρμως, ως γνωστόν, την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ. Τίθεται το ερώτημα πώς αντιμετωπίζουν, στο πλαίσιο αυτό, οι ΗΠΑ την Ελλάδα. Γνωρίζουμε ότι οι ΗΠΑ θέλουν να αντιμετωπίζουν την Ελλάδα και την Τουρκία ως ενιαίο στρατηγικό χώρο. Τι σημαίνει όμως αυτό για την Ελλάδα; Αυτά είναι ερωτήματα τα οποία πρέπει να θέτει κανείς όταν εξετάζει το θέμα της μαζικής λαθρομεταναστεύσεως στην Ελλάδα, και ιδιαίτερα μέσω Τουρκίας. Η τελευταία δεν θέλει, προφανώς, την Ελλάδα ως ευρωπαϊκό πολιτιστικό σύνορο, που την αποκόπτει από την Ευρώπη. Η δημογραφική μετάλλαξη της Ελλάδος, μέσω της μαζικής λαθρομεταναστεύσεως, θα μπορούσε να αλλάξει ριζικά και για πάντα τα γεωπολιτικά δεδομένα, μέσα στον ίδιο τον εθνικό χώρο της Ελλάδος. Πολύ περισσότερο εάν οι λαθρομετανάστες είναι μουσουλμάνοι, προερχόμενοι από τις πιο φανατικές μουσουλμανικές χώρες (Πακιστάν, Μπαγκλαντές, Αφγανιστάν, Σομαλία κ.ά.), τους οποίους η Άγκυρα θα μπορούσε κάποια στιγμή να ποδηγετήσει, με κοινό παρονομαστή το Ισλάμ.
Σημειώνεται σχετικά ότι η Ελλάδα έχει προβλήματα μόνο με την Τουρκία. Δεν έχει με τις άλλες μουσουλμανικές χώρες. Με τη μαζική όμως λαθρομετανάστευση και εγκατάσταση στην Ελλάδα μουσουλμανικών πληθυσμών, ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα δημιουργηθούν προβλήματα με άλλες μουσουλμανικές χώρες και με ολόκληρο τον μουσουλμανικό κόσμο;
Με μια ισχυρή μουσουλμανική παρουσία στην Ελλάδα, μέσω της μαζικής λαθρομεταναστεύσεως, η Τουρκία θα επετύγχανε αμαχητί το μεγαλύτερο γεωπολιτικό πλήγμα κατά της χώρας γιατί θα υπονόμευε καταλυτικά την εθνική συνοχή της Ελλάδος μέσα στο ίδιο το μητροπολιτικό της κέντρο. Θα ανέτρεπε επίσης μονομερώς, σ’ όλη τη χώρα, την ισορροπία που εγκαθιδρύθηκε με τη Συνθήκη της Λωζάννης και τη Συμφωνία Ανταλλαγής Πληθυσμών. Η ισορροπία ήδη ανετράπη μονομερώς στη Θράκη με την εκδίωξη των Ελλήνων της Κωνσταντινουπόλεως.
Ανεξάρτητα επίσης από την Τουρκία, είναι προφανή τα προβλήματα κοινωνικής πολιτικής, πολιτικού ελέγχου, συνοχής της χώρας και δημογραφικής ισορροπίας που θα προκύψουν από την αδιάκριτη νομιμοποίηση και πολιτογράφηση εκατοντάδων χιλιάδων και εκατομμυρίων λαθρομεταναστών.
Είναι καιρός αυτοί που είναι υπεύθυνοι γι' αυτήν την κατάσταση να συνέλθουν και να πάρουν μέτραΗ Ελλάδα δεν είναι για ξήλωμα. Ο ελληνικός λαός δεν έχει ακόμη συνειδητοποιήσει ότι με την ακολουθούμενη ανερμάτιστη και μυωπική πολιτική τίθεται σε κίνδυνο η ίδια η εθνική του υπόσταση και το εθνικό του μέλλον. Όταν το συνειδητοποιήσει, η οργή του και η αντίδρασή του μπορεί να είναι εκτός μέτρου και ανεξέλεγκτη.