Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2010

Αρωματοθεραπεία

Η αρωματοθεραπεία είναι μια από τις αρχαιότερες μεθόδους θεραπείας που ανακάλυψε ο άνθρωπος για την θεραπεία του σώματος και της ψυχής. Ο άνθρωπος δεν είναι μόνο σώμα αλλά και πνεύμα, για να υπάρχει ισορροπία πρέπει αυτά τα δύο να είναι σε αρμονία.
Η αρωματοθεραπεία μέσω τών αιθέριων ελαίων καταφέρνει να εναρμονήσει αυτά τα δυο.Τα αιθέρια έλαια με το μασσάζ διεισδύουν βαθειά στο δέρμα και μέσω του θύλακα της τρίχας περνάνε στο αίμα το οποίο τα διαχέει στα ζωτικά όργανα,έτσι ολόκληρο το σώμα αναζωογονήται και όχι μόνο το δέρμα .Αλλά και η ψυχή γιατί τα μαγικά αρώματα των αιθέριων ελαίων εφραινουν την ψυχή και καθαρίζουν το πνεύμα οδηγώντας το εκεί που ανήκει...
Σε μια συνεδρια αρωματοθεραπειας,τα αιθερια ελαια που χρησιμοποιουνται πρεπει να ειναι 100% καθαρα και οχι νωθευμενα γιατι τοτε υπαρχει το αντιθετο αποτελεσμα.Ο αρωματοθεραπευτης χρησημοποιει συγκεκριμενα αιθερια ελαια και διαφορετικα για το καθε ατομο,αναλογα με τις αναγκες του.Το αρωματοθεραπευτικο μασσαζ ειναι μια πολυ χαλαρωτικη,διαφορετικη (απο ενα απλο μασσαζ) εμπειρια και διαρκει 1 ωρα και 30 λεπτα περιπου, αναλογα με το ατομο.
Και κάπως έτσι δημιουργήται μια μαγική εμπειρία,διαφορετική αλλά και μοναδική για τον κάθε έναν από μας...

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
                                                                                                                                                            

Base (Root) Chakra : Patchuli, cedarwood, sandalwood,vetiver

Second (Sexual) Chakra: Rose, rosemary, ylang-ylang, juniper, sandalwood, jasmine

Third (Solar plexus) Chakra: Juniper, lavender, bergamot, rosemary, vetiver

Fourth (Heart) Chakra: Cedarwood, rose, sandalwood

Fifth (Throat) Chakra: Lavender, patchuli

Sixth (Third eye) Chakra: Geranium, lavender, rosemary, spearmint

Seventh (Crown) Chakra: jasmin, frankincense

Kεντροδεξιά κυβέρνηση στυνασπισμού στην Ολλανδία

Τα τρία κέντρο-δεξιά κόμματα της Ολλανδίας συμφώνησαν το βράδυ της Τρίτης να σχηματίσουν κυβέρνηση, δήλωσε ο ηγέτης των φιλελευθέρων Μαρκ Ρουτ στο τηλεοτπικό δίκτυο NOS , ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την πρώτη κυβέρνηση μειοψηφίας μεταπολεμικά.

Οι κοινοβουλευτικοί ηγέτες του κόμματος των φιλελευθέρων VVD και το κόμμα των χριστιανοδημοκρατών CDA κατέληξαν σε συμφωνία για να σχηματίσουν μια κυβέρνηση μειοψηφίας, την πρώτη του είδους που σχηματίζεται στην Ολλανδία από το 1939, με την υποστήριξη του κόμματος της Ελευθερίας PVV, που αντιτίθεται κατηγορηματικά στο Ισλάμ.
Πηγή:http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=14539&Itemid=157

"Να μάθουν γερμανικά για να ενσωματωθούν στην κοινωνία μας οι Τούρκοι μετανάστες"

Mετά τις δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελάριου Άγκελας Μέρκελ περί αποτυχίας του πολυπολιτισμού, ο Γερμανός πρόεδρος Κρίστιαν Γουλφ κάλεσε τα 3 εκατομμύρια των Τούρκων που ζουν στη χώρα του να... μάθουν καλύτερα γερμανικά ώστε να καταφέρουν να ενσωματωθούν στην κοινωνία. Ο Γερμανός πρόεδρος έκανε αυτή την έκκληση κατά τη διάρκεια της ομιλίας του από το τουρκικό κοινοβούλιο, στο πλαίσιο της πενθήμερης επίσκεψής του στην Τουρκία.

«Η Τουρκία μπορεί να δείξει ότι το Ισλάμ και η Δημοκρατία, το Ισλάμ και η ισχύς του Νόμου, το Ισλάμ και ο πλουραλισμός δεν είναι αντιφατικές έννοιες», συμπλήρωσε στην ομιλία του, προσθέτοντας ότι το να ζεις σε μια πλουραλιστική κοινωνία είναι τελικά μια τεράστια πρόκληση.

Παράλληλα, ο Κρίστιαν Γουλφ ζήτησε τη συνεργασία του τουρκικού υπουργείου θρησκευμάτων σχετικά με τους ιμάμηδες των Τούρκων στη Γερμανία, για τους οποίους θεωρεί ότι δεν πρέπει να αποστέλλονται από την Τουρκία, αλλά να διαμένουν μόνιμα και να εκπαιδεύονται στη Γερμανία.

Ο πρόεδρος της Γερμανίας κάλεσε την Τουρκία τέλος να αποδώσει τα ίδια θρησκευτικά δικαιώματα και ελευθερίες και στους Χριστιανούς υπηκόους της.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Την καντονοποίηση της πΓΔΜ ζητά ο επικεφαλής της μουσουλμανικής Κοινότητας της χώρας

Νεώτερες δηλώσεις περι καντονοποίησης της πΓΔΜ πραγματοποιήθηκαν από τον επικεφαλή της θρησκευτικής μουσουλμανικής Κοινότητας της χώρας, Σουλεϊμάν Ρετζέπι προκαλώντας την αντίδραση εμπειρογνωμόνων οι οποίοι πιστεύουν ότι η πρόταση αυτή ή η διαίρεση της χώρας είναι επικίνδυνη και προβληματική, ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή που η πΓΔΜ επιδιώκει την ένταξη της στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Ενδιαφέρον πάντως παρουσιάζει η σιωπή των θεσμικών οργάνων της μουσουλμανικής κοινότητας σε αυτές τις δηλώσεις.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται κανείς τους δεν υποστήριξε την ανοικτή τοποθέτησή του Ρετζέπι, για καντονοποίηση της πΓΔΜ, ή πήρε θέση υπέρ των απόψεων του μέσα στη μουσουλμανική κοινότητα. Πάντως αξίζει να επισημανθεί η πολιτική παρέμβαση θρησκευτικού ηγέτη κάτι που θα πρέπει να μας απασχολήσει στο μέλλον και ως χώρα λόγω της δικής μας μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη.

Την ίδια στιγμή ο ηγέτης του αλβανικού κόμματος PPD Σεφερντίν Ααρών, δήλωνε ότι «Η σλαβομακεδονική πολιτική ελίτ ανεξάρτητα από ποιος βρίσκεται στην εξουσία, ακολουθεί μια πολιτική που έφθασε στο αποκορύφωμά της με την κυβέρνηση του VMRO-DPME, καθώς συνεχίζει να ενισχύει τους Σλαβομακεδόνες και την Σλαβομακεδονία σε βάρος του αλβανόφωνου στοιχείου σε όλες σχεδόν τη σφαίρα της κοινωνικής έκφρασης.

Η πολιτική αυτή εκφράζεται με την αγνόηση της επισημοποίησης της αλβανικής γλώσσας, την παρεμπόδιση της επίσημης χρήσης των αλβανικών συμβόλων, την αποδόμηση των εθνικών θεσμών και την καταχώρηση του αλβανικού πληθυσμού ως “σλαβομακεδονικού” καθώς και των αλβανικών νοικοκυριών ως “σλαβομακεδονικά” κλπ.».

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του ο Σεφερντίν Ααρών ανέφερε ότι το κόμμα του, θα χρησιμοποιήσει όλα τα πολιτικά μέσα για να καταγγείλει και να αποτρέψει το φαινόμενο του “εθνοκεντρισμού των Σλαβομακεδόνων”, των οποίων οι εγκάθετοι προωθούν για αυτούς τη στήριξη των διεθνών οργανισμών.

Πηγή:http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=15909&Itemid=158

Άσκηση για εγκατάσταση και λειτουργία πυρηνικών - Πυρηνική στοχοποίηση του Αράξου από Ρωσία

Με δημοσίευμα τους η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες που έφερε στην δημοσιότητα το defencenet.gr προχθές για «προετοιμασία εγκατάστασης πυρηνικών όπλων στην αεροπορική βάση του Αράξου". Η Πολεμική Αεροπορία προσπαθεί να μην επιβεβαιώσει τις πληροφορίες υποστηρίζοντας ότι «Έγινε μια άσκηση ρουτίνας στον Άραξο από το ΝΑΤΟ η οποία γίνεται κάθε έξι μήνες και τίποτα περισσότερο", αλλά προβληματίζει τόσο η στιγμή, όσο και το γεγονός ότι υπάρχει γενικότερη πρόθεση αναδιάταξης των πυρηνικών βάσεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη.

Σε μιά τέτοια περίπτωση, βέβαια, αναπόφευκτα θα υπάρξουν και συνέπειες: Αναγκαστικά ο Άραξος θα στοχοποιηθεί και πάλι από τις ρωσικές στρατηγικές και αεροπορικές-πυρηνικές δυνάμεις σε μία αυτόματη διαδικασία που ακολουθείται και από τις δύο μεγάλες πυρηνικές δυνάμεις: Οι βάσεις ΝΑΤΟ και Ρωσίας που φιλοξενούν πυρηνικά όπλα στοχοποιούνται εκατέρωθεν.

Μέχρι το 2001 «υπεύθυνες» για την βάση του Αράξου ήταν οι αεροπορικές βάσεις Τu-22M Backfire της Νότιας Ρωσίας και κυρίως τα ρωσικά υποβρυχία που μεταφέρουν πυρηνικά όπλα και περιπολούν στην Μεσόγειο...

Στο δημοσίευμα των ΝΕΩΝ όπου επιβεβαιώνεται το defencenet.gr αναφέρονται τα εξής:

«Εικονική άσκηση χρήσης πυρηνικών όπλων και εγκαταστάσεων του ΝΑΤΟ βρίσκεται σε εξέλιξη χθες και σήμερα γύρω από τη βάση του Αραξου στην Πελοπόννησο, όπου μέχρι το 2001 ήταν αποθηκευμένες 11 πυρηνικές βόμβες των ΗΠΑ.

Η άσκηση αποσκοπεί να δοκιμάσει τα συστήματα των υπόγειων πυρηνικών αποθηκών της βάσης, που σύμφωνα με τον ΝΑΤΟϊκό σχεδιασμό πρέπει να είναι πάντα λειτουργική και «ετοιμοπόλεμη» για υποστήριξη. Το σενάριο της διήμερης άσκησης-δοκιμής αφορά τον έλεγχο των Δικτύων Επικοινωνίας που συνδέουν τις (άδειες) αποθήκες με το κεντρικό στρατηγείο της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες. Περιλαμβάνει δε, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, σειρά εκπομπών και λήψης απόρρητων εντολών σχετικά με (εικονικά) ζητήματα που αφορούν αποθήκευση, έλεγχο, φόρτωση και λοιπές διαδικασίες- «όλα με καθαρά τεχνικό στόχο», όπως ανέφερε στα «ΝΕΑ» ενημερωμένη πηγή του ελληνικού Πενταγώνου».
Πηγή:http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=15905&Itemid=139

Σπανιότατα αρχαιολογικά ευρήματα στο Μετρό Θεσσαλονίκης.!!

Oυδέποτε μέχρι σήμερα είχε βρεθεί χρυσό στεφάνι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, εύρημα όχι ιδιαίτερα σπάνιο στη Μακεδονία, να που, όμως, η αρχαιολογική σκαπάνη χτύπησε με μιάς πάνω σε... τέσσερα!

Τόσα ήταν τα στεφάνια από φύλλα ελιάς των πρώιμων ελληνιστικών χρόνων (τέλη 4ου αιώνα π.Χ. - αρχές 3ου) που βρέθηκαν στο εσωτερικό γυναικείου τάφου, στην περιοχή της Βιβλιοθήκης του ΑΠΘ, στο χώρο όπου διενεργούνται έργα για τη διάνοιξη της γραμμής του μετρό..
Δύο από τα στεφάνια ήταν τοποθετημένα πάνω από το κεφάλι της νεκρής και τα άλλα δύο κοντά στα πόδια της, στοιχείο ασυνήθιστο που κάνει τα ευρήματα ακόμη πιο εντυπωσιακά, δεδομένου μάλιστα ότι ο τάφος που τα έκρυβε ήταν λιτός, ταπεινός, ένας απλός λάκκος, χωρίς καν σκέπασμα.
Είναι ενδεικτικό ότι οι αρχαιολόγοι είχαν χαρακτηρίσει εδώ και χρόνια την περιοχή αυτή, όπου θα διασταυρώνονται οι τροχιογραμμές του μετρό, «μέσου αρχαιολογικού κινδύνου», σε σύγκριση με την περιοχή μεταξύ Ν.Σ. Σταθμού και Σιντριβανίου, που θεωρείται «υψηλού αρχαιολογικού κινδύνου» - από αυτήν προσδοκούν και την πιο εντυπωσιακή αρχαιολογική «σοδειά». Επιπλέον, η προϊσταμένη της ΙΣΤ’ Εφορείας ΚλασικώνΑρχαιοτήτων, εκτιμούσε μέχρι πριν από μερικές εβδομάδες ότι στην περιοχή της Βιβλιοθήκης βρισκόταν το φτωχότερο τμήμα του ανατολικού νεκροταφείου της Θεσσαλονίκης, καθώς οι περισσότεροι τάφοι φαίνεται να ανήκαν σε άτομα της κατώτερης κοινωνικής τάξης. Το πρόσφατο εύρημα όμως ανατρέπει αυτές τις εκτιμήσεις.

Από το ΥΠΠO εκδόθηκε μόνο ένα σύντομο, τυπικό δελτίο Τύπου, εντελώς αναντίστοιχο με τη σπουδαιότητα των ευρημάτων.
Ελλείψει οποιασδήποτε επίσημης δήλωσης, η φημολογία έδινε κι έπαιρνε, κάποιοι μάλιστα έλεγαν ότι τα τρία από τα στεφάνια βρέθηκαν πριν από δύο μέρες, ενώ το ένα πριν από ένα δεκαήμερο!

Σε έκταση που υπερβαίνει τα 2.650 τ.μ. νοτίως της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του πανεπιστημίου, στο χώρο που προβλέπεται να καταλάβουν οι εγκαταστάσεις αλλαγής τροχιογραμμών του μετρό, έχουν εντοπιστεί τους τελευταίους μήνες περισσότεροι από 800 τάφοι(φώτο), οι οποίοι χρονολογούνται στην περίοδο από τους ελληνιστικούς χρόνους ώς τον 4ο μ.Χ. αιώνα.
Η ανασκαφή στο τμήμα αυτό του ανατολικού νεκροταφείου της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Βιβλιοθήκης, στο πλαίσιο των εργασιών για τη διάνοιξη της γραμμής του μετρό, υπολογιζόταν μέχρι πρότινος ότι θα ολοκληρωνόταν μέσα στο καλοκαίρι, «εφόσον δεν υπάρχουν εκπλήξεις», όπως έλεγαν οι αρχαιολόγοι.
Η έκπληξη όμως ήρθε και μετά τα νέα ευρήματα εκτιμάται ότι ο χρονικός ορίζοντας ολοκλήρωσης της ανασκαφής θα μετατεθεί, άγνωστο για πόσο. Τα χρυσά στεφάνια και τα υπόλοιπα κινητά ευρήματα μεταφέρθηκαν και φυλάσσονται στις αποθήκες της ΙΣΤ’ Εφορείας, προκειμένου να καθαριστούν και να συντηρηθούν.
Πηγή:
http://aytonoma-elefthera.blogspot.com/2008/06/blog-post_3517.html

"Έφυγε" σήμερα από τη ζωή ο Γιάννης Φουράκης...

http://apolitistosteki.blogspot.com/2010/12/blog-post_1055.html

http://www.fourakis-kea.com/forum/index.php

ΠΑΪΣΙΟΣ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ!

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=xsJYLaMv8mc

Στο καλό Ιβάν, Χασάν, Οσμάν λένε οι Ελβετοί

.Να φύγουν όσοι μετανάστες διέπραξαν κάποιο αδίκημα σε ελβετικό έδαφος αποφάσισαν οι Ελβετοί σε δημοψήφισμα που διεξήχθη σήμερα στην χώρα των καντονιών. Σε ποσοστό 53%, και με πλειοψηφία σε 18 από τα 26 καντόνια, οι ψηφοφόροι συμφώνησαν με την πρόταση του Ελβετικού Λαϊκού κόμματος του Κέντρου (UDC),

Ψαραντώνης: Ο Δίας

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες για επικείμενη επαναποθήκευση ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ στον Άραξο από το ΝΑΤΟ !!!


Άσκηση για εγκατάσταση και λειτουργία πυρηνικών - Πυρηνική στοχοποίηση του Αράξου από Ρωσία

ImageΜε δημοσίευμα τους η εφημερίδα  ΤΑ ΝΕΑ, επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες που έφερε στην δημοσιότητα το defencenet.gr προχθές για «προετοιμασία εγκατάστασης πυρηνικών όπλων στην αεροπορική βάση του Αράξου". Η Πολεμική Αεροπορία προσπαθεί να μην επιβεβαιώσει τις πληροφορίες υποστηρίζοντας ότι «Έγινε μια άσκηση ρουτίνας στον Άραξο από το ΝΑΤΟ η οποία γίνεται κάθε έξι μήνες και τίποτα περισσότερο", αλλά προβληματίζει τόσο η στιγμή, όσο και το γεγονός ότι υπάρχει γενικότερη πρόθεση αναδιάταξης των πυρηνικών βάσεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη. Σε μιά τέτοια περίπτωση, βέβαια, αναπόφευκτα θα υπάρξουν και συνέπειες: Αναγκαστικά ο Άραξος θα στοχοποιηθεί και πάλι από τις ρωσικές στρατηγικές και αεροπορικές-πυρηνικές δυνάμεις σε μία αυτόματη διαδικασία που ακολουθείται και από τις δύο μεγάλες πυρηνικές δυνάμεις: Οι βάσεις ΝΑΤΟ και Ρωσίας που φιλοξενούν πυρηνικά όπλα στοχοποιούνται εκατέρωθεν.
Μέχρι το 2001 «υπεύθυνες» για την βάση του Αράξου ήταν οι αεροπορικές βάσεις Τu-22M Backfire της Νότιας Ρωσίας και κυρίως τα ρωσικά υποβρυχία που μεταφέρουν πυρηνικά όπλα και περιπολούν στην Μεσόγειο...
Στο δημοσίευμα των ΝΕΩΝ όπου επιβεβαιώνεται το defencenet.gr αναφέρονται τα εξής:
«Εικονική άσκηση χρήσης πυρηνικών όπλων και εγκαταστάσεων του ΝΑΤΟ βρίσκεται σε εξέλιξη χθες και σήμερα γύρω από τη βάση του Αραξου στην Πελοπόννησο, όπου μέχρι το 2001 ήταν αποθηκευμένες 11 πυρηνικές βόμβες των ΗΠΑ.
Η άσκηση αποσκοπεί να δοκιμάσει τα συστήματα των υπόγειων πυρηνικών αποθηκών της βάσης, που σύμφωνα με τον ΝΑΤΟϊκό σχεδιασμό πρέπει να είναι πάντα λειτουργική και «ετοιμοπόλεμη» για υποστήριξη. Το σενάριο της διήμερης άσκησης-δοκιμής αφορά τον έλεγχο των Δικτύων Επικοινωνίας που συνδέουν τις (άδειες) αποθήκες με το κεντρικό στρατηγείο της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες. Περιλαμβάνει δε, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, σειρά εκπομπών και λήψης απόρρητων εντολών σχετικά με (εικονικά) ζητήματα που αφορούν αποθήκευση, έλεγχο, φόρτωση και λοιπές διαδικασίες- «όλα με καθαρά τεχνικό στόχο», όπως ανέφερε στα «ΝΕΑ» ενημερωμένη πηγή του ελληνικού Πενταγώνου».


Πηγή: http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=15905&Itemid=139

ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ - ΕΜΒΑΤΗΡΙΟ

Τουρκαλβανική στρατιωτική συνεργασία : Πρόκληση για την Ελληνική ασφάλεια


Όπως γράφαμε σε προηγούμενο άρθρο (Η κινητικότητα στα Βόρεια σύνορα μας) μετά από ένα σύντομο και αφύσικο διάλειμμα η ιστορική αστάθεια της Χερσονήσου του Αίμου επανέρχεται φυσιολογικά. Οι εθνικοί ανταγωνισμοί, οξυνόμενοι από την έλλειψη αρχιτεκτονική ασφαλείας , τα έντονα εθνοτικά προβλήματα και τις δημογραφικές ανισορροπίες, δημιουργούν το ίδιο γνώριμο σκηνικό έντασης που χαρακτηρίζει την περιοχή εδώ και αιώνες.

Η Τουρκία, στο πλαίσιο της φιλοδοξίας της για ηγεμονική παρουσία στην περιοχή, επιδιώκει τη στρατηγική επιρροή επί των χωρών αυτών, ιδίως με την Αλβανία, και μάλλον πιο συγκυριακά με τα Σκόπια, αφού και ιστορικά θεωρεί το χώρο δικό της πεδίο δράσεως, και θεωρεί ότι η επιρροή σε Αλβανία-Σκόπια-Βουλγαρία αποτελεί σημαντικό μοχλό πιέσεως στον μέχρι πρότινος στρατηγικό της αντίπαλο, τηνΕλλάδα.

Η τουρκική αυτή προσπάθεια ,με την οποία θα ασχοληθούμε σήμερα είναι πολυεπίπεδη και μεθοδική. Στις αρχές της δεκαετίας του '90 η οικονομική και πολιτική καχεξία του αλβανικού κράτους, καθώς και η ανάγκη του για ανασυγκρότηση σε όλους τους τομείς, προσέφερε στην Τουρκία μια μοναδική ευκαιρία παρέμβασης στην περιοχή, βοηθώντας μεσοπρόθεσμα στην ανάπτυξη ενός νέου παράγοντα, εχθρικού προς την Ελλάδα (του αλβανικού) και τη στρατηγική του σύζευξη μαζί του..Με απλά λόγια: οι Τούρκοι θέλουν τους δικούς τους Κούρδους στα δυτικά μας.. Πριν μπούμε σε λεπτομέρειες, ας ανατρέξουμε σε μερικά πρόχειρα στοιχεία:
- Ο αλβανικός πληθυσμός ανέρχεται σήμερα σε 3,5 εκατομμύρια περίπου, αλλά είναι εξαιρετικά δυναμικός δημογραφικά (αύξηση 0,5% ετησίως, μέσος όρος ηλικίας τα 29 χρόνια), και σε 20-25 χρόνια θα είναι συγκρίσιμος αριθμητικά με τον ελληνικό, και μάλιστα σαφώς νεώτερος.

- Η Αλβανία διατηρεί επισήμως αξιώσεις κατά της Ελλάδας για την επιστροφή των "Τσάμηδων" στην Ελλάδα, ενώ σε ανεπίσημους χάρτες εμφανίζεται η Θεσπρωτία ("Τσαμουριά") ως τμήμα της "Μεγάλης Αλβανίας" και έχουν εμφανιστεί πυρήνες "Απελευθερωτικού Στρατού Τσαμουριάς" (UCC). Επιπλέον, η ερήμωση των χωριών της γειτονικής Πίνδου και η εποίκηση τους από Αλβανούς μετανάστες δημιουργεί συνθήκες προβολής μειονοτικού θέματος σε βάθος χρόνου, σε μια ευρεία και αρκετά δυσπρόσιτη γεωγραφική περιοχή της χώρας μας. Μια περιοχή στα "νώτα" της ελληνοτουρκικής γραμμής αντιπαράθεσης - όπως π.χ. είναι και το Κουρδιστάν...

- Στην Ελλάδα ζουν σήμερα επισήμως (βάσει της απογραφής του 2001) 443.550 Αλβανοί πολίτες (ενδεχομένως πολύ περισσότεροι αν προστεθούν οι μη καταγεγραμμένοι και τα παιδιά που γεννήθηκαν έκτοτε), η μεγάλη πλειονότητα των οποίων θα λάβει την ελληνική ιθαγένεια, σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ. Το αποτέλεσμα θα είναι η δημιουργία ενός συμπαγούς εθνικού "μπλοκ" ψηφοφόρων, ικανού να καθορίζει πλειοψηφίες και να εκβιάζει καταστάσεις...

- Οι δυνατότητες που παρέχει στην Τουρκία η στρατηγική συνεργασία με την Αλβανία δεν περιορίζονται στη χρήση κρίσιμων εγκαταστάσεων όπως η βάση υποβρυχίων (βλέπε παρακάτω).. Έχουν επεκταθεί εξ αρχής σε κεκαλυμμένες επιχειρήσεις κατά της Ελλάδας, όπως ήταν οι αλβανικές επιδρομές στην Κέρκυρα με σφραγίδα ξένης μυστικής υπηρεσίας. Ανάλογες υπόνοιες προκάλεσε και η εμπλοκή Αλβανών υπηκόων στις πυρκαγιές του 2007/2009 και στα γεγονότα του Δεκεμβρίου 2008.

Τα θεμέλια μιας στενής συνεργασίας

Η πρώτη επίσκεψη Τούρκου Α/ΓΕΕΘΑ στη γειτονική χώρα έλαβε χώρα στα Τίρανα τον Νοέμβρη του 1991 και σηματοδότησε την έναρξη επαφών υψηλόβαθμων αξιωματούχων τον δύο χωρών, με σκοπό την διεύρυνση της διμερούς συνεργασίας -και- στον στρατιωτικό τομέα. Την επίσκεψη ακολούθησε η υπογραφή της πρώτης σημαντικής συμφωνίας στην Άγκυρα στις 24 Ιουλίου 1992, η οποία και έθεσε τις βάσεις για τις περαιτέρω εξελίξεις. Κατά την επίσκεψη του τότε Αλβανού ΥΠΑΜ Σαφέτ Ζουλάλι στην Τουρκία, του επετράπη η είσοδος σε στρατιωτικά εργοστάσια, κέντρα διοίκηση και στρατόπεδα (ακόμα και σε Νατοικές εγκαταστάσεις) παρά το γεγονός ότι η Αλβανία δεν ήταν ακόμα μέλος του ΝΑΤΟ, με την σημειολογία της κίνησης να είναι προφανής.. Ως επισφράγισμα της συμφωνίας, ένα μήνα αργότερα το τουρκικό αντιτορπιλικό FRAM Ι Maresal Fevzi Cakmak (πρώην USS Charles H. Roan ) επισκέφτηκε το λιμάνι του Δυρραχίου (28/8/92). Το γεγονός θεωρήθηκε από την Αλβανική κοινή γνώμη ως σημαντικό δείγμα της δέσμευσης της Τουρκίας σε ότι αφορά την ασφάλεια του Αλβανικού κράτους και ως τέτοιο έγινε δεκτό με πανηγυρικό κλίμα . Επρόκειτο για την "πρώτη επίσκεψη Τουρκικού πολεμικού πλοίου στην Αλβανία από την εποχή της Οθωμανικής αυτοκρατορίας" όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά τα Αλβανικά ΜΜΕ.

2005: Ο πρώην Α/ΓΕΕΘΑ Χιλμι Οζκιοκ σε μια απο τις συχνές συναντήσεις με την ηγεσία του Αλβανικού στρατεύματος.

Στις 18 Νοεμβρίου του ιδίου έτους, ξεκίνησε επίσημα η παρουσία Τούρκων αξιωματικών στο Αλβανικό ΥΠΑΜ οι οποίοι άρχισαν να οργανώνουν το Αλβανικό στράτευμα με βάση τα Νατοϊκά πρότυπα. Στις αρχικές φάσεις της συνεργασίας το μεγαλύτερο βάρος, όπως ήταν φυσικό, δόθηκε σε θέματα εκπαίδευσης με Τούρκους αξιωματικούς να αναλαμβάνουν την εκπαίδευση Αλβανικών μονάδων και το Τουρκικό ΥΠΑΜ να προσφέρει απλόχερα υποτροφίες φοίτησης Αλβανών στρατιωτικών σε Τουρκικές στρατιωτικές ακαδημίες. Παράλληλα ξεκίνησε και η παροχή οικονομικής βοήθειας για το εκσυγχρονισμό των Αλβανικών ενόπλων δυνάμεων, η οποία την περίοδο των ταραχών του 1997 είχε φτάσει στα επίπεδα των 70-80 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως για να εκτιναχθεί στα 120 εκατομμύρια δολάρια το 2001.

Η κατάρρευση των “πυραμίδων” το 1997 αποδείχθηκε κομβικό σημείο για την τουρκική παρέμβαση στην Αλβανία. Οι εκτεταμένες ταραχές που ακολούθησαν έδωσαν το τελειωτικό χτύπημα στις ήδη παραπαίουσας Αλβανικές κρατικές δομές, ενώ εκατοντάδες στρατιωτικές εγκαταστάσεις ανα την χώρα λεηλατήθηκαν και άλλες καταστράφηκαν ολοσχερώς. Αυτή ήταν και η ευκαιρία που περίμεναν οι Τούρκοι για να εδραιώσουν την ήδη έντονη παρουσία τους στην γειτονική χώρα.


Αλβανικές βάσεις για πλοία του Τουρκικού Ναυτικού
Ένας από τους πρώτους τομείς στους οποίους έσπευσε να "εξαργυρώσει" την υποστήριξη της η Άγκυρα ήταν η εξασφάλιση ασφαλούς αγκυροβολίου για τα σκάφη του Τουρκικού Ναυτικού και μάλιστα σε προνομιακές θέσεις σε μικρή απόσταση από το στρατηγικής σημασίας στενό του Οτραντο, μόλις βορείως ναυτικών δρόμων εξαιρετικά σημαντικών για τα ελληνικά συμφέροντα.


Η -πάλαι ποτε- βάση υποβρυχίων "Πασά Λιμάνι" στον κόλπο του Αυλώνα , λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Β.Ηπείρου. Σε πρώτο πλάνο διακρίνεται το υπόστεγο της μικρής ναυπηγικής μονάδας, τα 4 παροπλισμένα υποβρύχια Whiskey και τα κτίρια που κατασκεύασε το τουρκικό απόσπασμα.

Με τις ταραχές του 1997 το μεγαλύτερο μέρος των εγκαταστάσεων των Αλβανικών ενόπλων δυνάμεων λεηλατήθηκε ή καταστράφηκε ολοσχερώς. Την ίδια τύχη είχε και μια εκ των κύριων ναυτικών βάσεων του Αλβανικού Ναυτικού -η βάση του Αυλώνα ή Πασά λιμάνι- η οποία καταστράφηκε σε μεγάλο βαθμό και πολλά από τα σκουριασμένα σκάφη που ελλιμενίζονταν εκεί βυθίστηκαν. Η ναυτική βάση Αυλώνα (Πασαλιμάνι) κατασκευάστηκε το 1957 αρχικά ως βάση υποβρυχίων με σοβιετική βοήθεια με σκοπό να φιλοξενήσει 12 υποβρύχια και έχοντας μικτό αλβανικό/σοβιετικό προσωπικό υπό την διοίκηση της Μόσχας. Με την απομάκρυνση του Χότζα από τους Σοβιετικούς το 1961 η σοβιετική βοήθεια έπαψε να υφίσταται. Την ίδια περίοδο με την κατασκευή της κύριας βάσης του Πασαλιμάνι, οι σοβιετικοί κατασκεύασαν περίπου 40 χμ νοτιότερα στην περιοχή της Χειμάρας, την υπόγεια βάση υποβρυχίων του Πόρτο Παλέρμο η οποία πολλές φορές συγχέεται με το Πασαλιμάνι.
Δράττοντας την ευκαιρία η Τούρκοι προσφέρθηκαν να επισκευάσουν την ναυτική βάση ,την μικρή ναυπηγική μονάδα που φιλοξενεί καθώς και την Ναυτική ακαδημία που καταστράφηκε ολοσχερώς την άνοιξη του 1997, απελευθερώνοντας άμεσα για αυτό τον σκοπό το ποσό των 7 εκ δολλαρίων. Η επίσημη συμφωνία υπεγράφη τον Μάρτη του 1998 ανάμεσα στον Αλβανό Α/ΓΕΝ Ρόμπερτ Μπάλι και τον Τούρκο ομόλογο του Σαλίμ Δερβίσογλου, κατά την επίσκεψη Αλβανικής αντιπροσωπίας στην Άγκυρα. Μετά το πέρας των συνομιλιών ο Αλβανός Α/ΓΕΝ είχε ξεχωριστές συναντήσεις με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας, όσο και με τον υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ Τσεβίκ Μπίρ με της γνωστές παράτες και εγκάρδιους λόγους.

Οι εργασίες αποκατάστασης ξεκίνησαν άμεσα από τουρκικό απόσπασμα 60 περίπου ατόμων και μετά από διάστημα 2 μηνών αντιπροσωπία Τούρκων αξιωματικών συνοδευόμενη από τον πρέσβη στα Τίρανα Αχμέτ Ρεφάχ Οκτσούν, παρέδωσε υλική βοήθεια και επισκέφτηκε την ανακατασκευαζόμενη βάση. Το εγχείρημα κόστισε τελικά περισσότερα από 10 εκ δολάρια, , πόσο αρκετά μικρό αν αναλογιστούμε τα οφέλη -άμεσα και μεσοπρόθεσμα- για την Άγκυρα..Η μικρή ναυπηγική μονάδα στο Πασαλιμάνι αγοράστηκε προσφάτως από την ολλανδική Damen Shipyards ,στα πλαίσια της συμφωνίας αγοράς 4 περιπολικών Damen Stan patrol 4207 απο το Αλβανικό Ναυτικό, το οποίο εξετάζει και τουρκικές σχεδιάσεις όπως τα MRTP-33 για τον ίδιο σκοπό.


H άφιξη του Τουρκικού υ/β Dolunay στο Δυρράχιο


Τα πλοία του τουρκικού ναυτικού απολαμβάνουν ανάλογων διευκολύνσεων και στα υπόλοιπα λιμάνια των Αλβανών, όπως αυτό του Δυρραχίου το οποίο επισκέφτηκε προσφάτως το τουρκικό υποβρύχιοΤCG Dolunay (S-352) τύπου U-209/1200 (Τουρκικό υποβρύχιο στο Δυρράχιο) , μετά το πέρας της ανθυποβρυχιακής άσκησης του ΝΑΤΟ Noble Manta 2010. Όπως είχαμε αναφέρει και στο παρελθόν η Άγκυρα φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης 1-2 υ/β της κλάσης αυτής σε "μη-κατονομαζόμενη χώρα" αξιωματικοί της οποίας έχουν λάβει κατάλληλη ναυτική εκπαίδευση στην Τουρκία..


45 χμ νοτιότερα της βάσης του Πασαλιμάνι βρίσκεται η υπόγεια βάση υποβρυχίων της Χειμάρας (Πόρτο Παλέρμο) η οποία κατασκευάστηκε από τους σοβιετικούς την δεκαετία του ΄50. Η συγκεκριμένη βάση σήμερα έχει αφεθεί στην τύχη της, καθώς οι κτιριακές εγκαταστάσεις χορταριάζουν και δεν υπάρχει καμία σοβαρή περίφραξη. Φιλοξενούνται επι μονίμου βάσεως 1-2 μικρά περιπολικά του αλβανικού ναυτικού, ενώ εκτιμάται ότι το εσωτερικό της υπόγειας βάσης είναι στην ίδια άσχημη κατάσταση. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Αλβανικού τύπου η κυβέρνηση εξετάζει την μετατροπή της σε τουριστικό αξιοθέατο καθώς τα απαιτούμενα ποσά για την αποκατάσταση της καθιστούν ένα τέτοιο εγχείρημα απαγορευτικό. Πάντως ακόμα και υπο τις παρούσες συνθήκες θεωρητικά η υπόγεια σήραγγα θα μπορούσε να φιλοξενήσει υποβρύχιο των διαστάσεων ενός U-209, κρατώντας το μακρυά απο αδιάκριτα μάτια..

άνω αριστερά: Πανοραμική άποψη
άνω δεξιά : Η ανατολική είσοδος

κάτω αριστερά : Στο βάθος του ορίζοντα οι ακτές της Κέρκυρας

κάτω δεξιά : Η δυτική είσοδος που βλέπει στην ανοιχτή θάλασσαΟ παράγοντας Αεροπορία

Στον αεροπορικό τομέα η τουρκική εμπλοκή στην “αναγέννηση” της ανύπαρκτης Αλβανικής αεροπορίας υπήρξε -και είναι ακόμα- καθοριστικής σημασίας. Μπορεί να αποτελέσματα να μην είναι εμφανή ακόμα όμως οι βάσεις έχουν τεθεί απο πολύ νωρίς με την ενεργή εμπλοκή αξιωματικών της τουρκικής αεροπορίας οι οποίοι συμβάλλουν τα μέγιστα στον τομέα εκπαίδευση προωθώντας την μετατροπή της μουσειακής Αλβανικής αεροπορίας σε μια μικρή μεν – νατοικών στάνταρ δε – αεροπορική δύναμη, η οποία σταδιακά θα αποκτήσει αεροσκάφη σταθερής πτέρυγας και να επεκτείνει τον στόλο ελικοπτέρων με τον οποίο επιχειρεί αυτή την στιγμή.Ακριβώς όπως και στον τομέα των ναυτικών εγκαταστάσεων η τουρκική πλευρά επιδίωξε απο πολύ νωρίς να “βάλει πόδι” κατα το κοινώς λεγόμενο στα αεροπορικά πράγματα, προσφέρωντας στην πρόθυμη αλβανική κυβέρνηση την ανακατασκεύη και αναβάθμιση της αεροπορικής βάσης του Κucove 110 χιλιόμετρα νοτίως της πρωτεύουσας των Τιράνων (ανάλογες διευκολύνσεις προσέφερε και η Γερμανία η οποία ανέλαβε την αεροπορική βάση της Zadrima). Οι εργασίες αφορούσαν κατασκεύη κτιρίου τέρμιναλ κτίριου διοίκησης και ελέγχου, ανακατασκευή των 2 διαδρόμων αποπροσγείωσης, πύργου ελέγχου, πίστα άπρον, τηλεπικοινωνιακών εγκαταστάσεων, εγκατάσταση νέας περίφραξηςκ.α , σύμφωνα με τα διεθνή στάνταρ. H ολοκλήρωση των εργασιών αναβάθμισης της βάσης ανακοινώθηκε στα Τουρκικά ΜΜΕ to 2005 παρά το γεγονός ότι η τουρκική εταιρία Biltec S.a είχε ολοκληρώσει τις σχετικές εργασίες ήδη απο τα τέλη του 2002..Τα εγκαίνια της καινούργιας βάσης έκανε ο ΑλβανόςΥΠΑΜ Παντελής Μάικο συνοδευόμενος απο τον τότε Τούρκο Α/ΓΕΑ Ιμπραίμ Φιρτίνα ο οποίος προσφάτως συνελήθφη στα πλαίσια ερευνών για την προσπάθεια πραξικοπήματος εναντίον της τουρκικής κυβέρνησης. Ο Φιρτίνα θεωρείται απο τους σκληροπυρηνικούς του στρατιωτικού κατεστημένου και είχε έρθει στο προσκήνιο στο παρελθόν λόγω των εμπρηστικών του δηλώσεων περι κατάριψης ελληνικών μαχητικών που θα “εμποδίσουν” τις βόλτες των τούρκων στο Αιγαίο. Κατα την επίσκεψη εκείνη έγιναν δηλώσεις για την πιθανή τουρκική βοήθεια στην κατασκευή υποδομών επισκευής αεροσκαφών και της αναβάθμησης του “στρατιωτικού πανεπιστημίου Σκεντέρμπεη”

Ξεχωριστή μνεία θα έπρεπε να γίνει και στο Εργοστάσιο Αεροπλάνων της Kucova το οποίο κατασκεύαζε ανταλλακτικά και κινητήρες για τις Κινέζικες εκδόσεις των MiG στις αρχές της δεκαετίας του 80, καθώς το καθεστώς Χότζα σε μια προσπάθεια να το διατηρήσει σε λειτουργία είχε αποκτήσει μηχανήματα από την Σουηδία για αυτόν τον σκοπό. Τελικώς περιήλθε ουσιαστικά σε απραξία μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του 00, όταν η Βell ανέλαβε να το διαμορφώσει ώς επισκευαστικό κέντρο ελικοπτέρων. (Απο το αεροδρόμιο επιχειρούν ΑΒ-205 της Αλβανικής αεροπορίας) Αυτό σημαίνει ό,τι το ΝΑΤΟ και ειδικότερα η Τουρκία, έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τις υποδομές αυτές για μετασταθμεύσεις α/φων και προσωπικού, τόσο σε ασκήσεις όσο και σε περιόδους κρίσεων.

Το έτος 2005 ενω αμέσως πριν την απόσυρση των λιγοστών Αλβανικών MiG-15/17/19/21 (των Κινεζικών τους αντιτύπων για την ακρίβεια) η Τουρκία προσέφερε με την μορφή leasing 26 μαχητικά F-5 με κόστος ενοικίασης 100 δολάρια ΗΠΑ το μήνα έκαστο, με την προϋπόθεση να εκσυχρονιστούν από την ΤΑΙ σε επίπεδο F-52000. To κόστος της αναβάθμισης αυτής θα ήταν χρήματα της Τουρκικής στρατιωτικής βοήθειας προς την Αλβανία, γεγονός που οδήγησε την Αλβανία στο να απορρίψει την πρόταση αυτή. Η Αλβανική αεροπορία είχει δεχθεί επίσης πρόταση από την Γερμανία για παραχώρηση προκεχωρημένων εκπαιδευτικών Alpha Jet τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως ελαφρά μαχητικά. Ούτε και αυτή η πρόταση προχώρησε, επίσης για οικονομικούς λόγους.

Καλλιεργώντας τις διμερείς σχέσεις της με την Αλβανική αεροπορία (Αλβανική Ταξιαρχία Αέρος) η Τουρκία εκπαιδεύει κάθε χρόνο τόσο Αλβανούς δόκιμους χειριστες, όσο και ιπτάμενους αξιωματικούς σε όλους τους τύπους α/φων που διαθέτει, συμπεριλαμβανομένων και F-16 σε μια προσπάθεια να διατηρήσει τόσο μια φιλική προδιάθεση προς την πλευρά της, όσο και να προωθήσει την πώληση/εκμίσθωση F-16 Block30, αναλαμβάνοντας φυσικά την αναβάθμισή τους. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο ίσως φαντάζει μακρινό, το έδαφος όμως για τέτοιου είδους καταστάσεις καλλιεργείται συστηματικά από το 1998.

Η έστω και μικρή πιθανότητα παρουσίας τουρκικών αεροπορικών δυνάμεων σε αλβανικά αεροδρόμια θα μπορούσε να δώσει την δυνατότητα στην Τουρκία στην καλύτερη περίπτωση να διασπάσει τον αποκλειστικά ανατολικό προσανατολισμό της ΠΑ και στην χειρότερη να καταφέρει αιφνιδιαστική ενέργεια από Βορειοδυτικά. Αφού τονίσουμε ότι το δεύτερο ενδεχόμενο είναι πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί υπο της παρούσες συνθήκες (μιας και η Ελλάδα συμμετέχει στην επιτήρηση του Αλβανικού εναερίου χώρου..), ωστόσο δεν θα ήταν αφελές να αποκλειστεί η πιθανότητα η σταδιακή πολιτική ευθυγράμιση Τουρκίας-Αλβανίας να αποκτήσει και τέτοιου είδους στρατιωτικές προεκτάσεις. Η στρατηγική σημασία της 113ΠΜ καθίσταται προφανής και ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον ξαναδούμε μαχητικά της ΠΑ να σταθμεύουν εκεί μόνιμα.


Ενδυματολογικές και λοιπές "ανησυχίες"


Ένας απο τους τομείς στους οποίους έδωσε μεγαλύτερη έμφαση η ηγεσία των Αλβανικών ενόπλων δυνάμεων μετά το 1997 ήταν αυτός των ειδικών δυνάμεων. H Aλβανική Ταξιαρχία ειδικών δυνάμεων που εδρεύει στην περιοχή Zall-Herr των Τιράνων δεν είναι άγνωστη στους αξιωματικούς του Αμερικανικού Στρατού και στους Τούρκους συναδέλφους τους που έχουν αναλάβει την εκπαίδευση των ειδικών δυνάμεων του νεώτερου μέλους της βορειοατλαντικής συμμαχίας...
Άνδρες του τμήματος ειδικών δυνάμεων του Αλβανικού Στρατού στο Αφγανιστάν. Τουρκικός ιματισμός και τουρκικά ΗK-33 ανα χείρας.

Οι Αλβανοί έσπευσαν φυσικά να συμμετάσχουν σε διάφορες αποστολές του ΝΑΤΟ ανα την υφήλιο, ξεκινώντας απο το αφιλόξενο Αφγανιστάν. Το πρώτο τμήμα Αλβανών ανδρών των ειδικών δυνάμεων που έφτασε στην χώρα τέθηκε υπο Τουρκική διοίκηση, με τον λόχο του Αλβανικού στρατού που κατέφτασε σε δεύτερο χρόνο να τίθεται υπο την διοίκηση των Ιταλών. Στους συνολικά 250 Αλβανούς σε υπηρεσία στο Αφγανιστάν, προσφάτως προστέθηκαν ακόμα 110 στρατιώτες που προωθήθηκαν στην επαρχία Χεράτ.


24-7-2006, ειδικοδυναμίτες των αλβανικών ΕΔ με αμερικανό επίσημο του ΝΑΤΟ, μετά από κάποια επίδειξη. Οι πιο παρατηρητικοί θα σταθούν στις -αλά τούρκα - στολές και στο βαθύ βυσσινί χρώμα των μπερέ...Οι επιρροές είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς.


Παράλληλα με το αμιγώς στρατιωτικό σκέλος συμφωνία του 1994 προέβλεπε και την συνεργασία σε επίπεδο ανταλαγής πληροφοριών, με την εμπλοκή της ΜΙΤ και των υπηρεσιών πληροφοριών του τουρκικού γενικού επιτελείου. Ήδη απο το 1994 διαπιστώθηκε απο τις Ελληνικές υπηρεσίες η εγκατάσταση σε 3 περιοχές της Βόρειας Ηπείρου (Κορυτσά, Αργυρόκαστρο και Αυλώνα) κέντρων ακροάσεως με σκοπό την υποκλοπή Ελληνικών στρατιωτικών επικοινωνιών, με το υλικό και εκπαίδευση των Αλβανών χειριστών να παρέχεται απο την Άγκυρα. Μετά τις ταραχές του 1997 και την αποδιάρθρωση των Αλβανικών κρατικών υπηρεσιών οι τουρκικές υπηρεσίες απώλεσαν προσωρινά το προνομιακό καθεστώς της δράσης τους στην γειτονική χώρα. Εκείνη την περίοδο η απουσία της "συμμαχικής" Shiq λίγο έλειψε να κοστίσει ακριβά σε ομάδα απρόσεκτων Τούρκων πρακτόρων, τους οποίους κόντεψαν να λυτσάρουν πολίτες της Επιτροπής Σωτηρίας Αργυροκάστρου στο χωριό Λιβαδειά. Συνελήφθησαν απο τους κατοίκους του χωριού και όπως αποδείχτηκε παρακολουθούσαν και κατέγραφαν τις κινήσεις των επιτροπών σωτηρίας που ιδρύθηκαν μετά τις ταραχές.

Την ίδια περίοδο που οι ανωτέρω σκηνές εξελίσονταν στην γειτονική Αλβανία, ένα περίεργο φαινόμενο ελάμβανε χώρα στην κοντινή Κέρκυρα. Όπως έγινε αντιληπτό στις Ελληνικές αρχές υπήρχε έντονη δυσαναλογία εισερχομένων και εξερχομένων Τούρκων τουριστών στο νησί (εγκριθείσες βίζες – εξερχόμενα θεωρημένα διαβατήρια) γεγονός που γέννησε βάσιμες υποψίες ότι υπήρχε προσπάθεια δημιουργιας δικτύου. Οι υποψίες αυτές έγιναν εντονότερες με τις συνεχείς ένοπλες επιθέσεις αλβανών μαφιόζων στον νησί, που σταμάτησαν μόνο μετά απο την αποφασιστική παρέμβαση των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού αλλά και του Πολεμικού Ναυτικού. (Οι ελληνοαλβανικές "ναυμαχίες" του 1997)


Τι μέλλει γενέσθαι;

Μετά απο μια αναδρομή στην σχεδόν 20ετή ιστορία της διμερούς στρατιωτική συνεργασίας Αλβανίας-Τουρκίας ανακύπτουν δύο -πολύ-κρίσιμα ερωτήματα :
  1. Ποιοί είναι οι κίνδυνοι που προκύπτουν για την ελληνική ασφάλεια από την αναπτυσσόμενη στρατιωτική συνεργασία Τουρκίας - Αλβανίας;
  2. Τι μπορεί να κάνει η Ελληνική Δημοκρατία, σε όλα τα επίπεδα, αν αποφασίσει να αντιμετωπίσεi την αναδυόμενη απειλή - γιατί είναι σαφές ότι μέχρι σήμερα η μέθοδός της είναι η ελπίδα;
Σε ότι αφορά τη στρατιωτική συνεργασία, η Τουρκία προσβλέπει περισσότερο στα κρίσιμα στρατηγικά πλεονεκτήματα που μπορεί να αποκομίσει απο την συνεργασία με την Αλβανία, κάτι που θα επιτρέψει στα δύο μέρη να πιέζουν από κοινού την Ελλάδα σε περιόδους εντάσεως. Παρά την φρενήρη τουρκική δραστηριότητα στην γείτονα χώρα το Ελληνικό πρόβλημα προς το παρόν δεν είναι άμεσο και σε επιχειρησιακό επίπεδο, καθώς οι τουρκικοί στόχοι φαίνεται να είναι περισσότερο στρατηγικοί. Να θυμίσουμε ότι στην κρίση του '87, ένα κρίσιμο στοιχείο υπεροχής μας, που μας επέτρεψε να “επικρατήσουμε” ήταν η εξασφάλιση της υποστήριξης του Βουλγαρικού παράγοντα (προφανώς με την επίνευση της ΕΣΣΔ). Η κινητοποίηση των Βουλγάρων, στα νοτιοανατολικά τους σύνορα "τελείωσε" στρατηγικά τους Τούρκους. Δευτερευόντως η Άγκυρα προσβλέπει μελοντικά και σε τυχον επιχειρησιακά οφέλη στον αεροπορικό, στον ναυτικό και -ειδικά- στον κρίσιμο τομέα των Ειδικών επιχειρήσεων..

Μπορεί η Ελληνική Δημοκρατία να αντιδράσει στην διαμορφούμενη κατάσταση;

Αν το θελήσει, η απάντηση είναι κατηγορηματικά ναι. Κι αυτό, διότι ακόμη και στη σημερινή εξαιρετικά δυσχερή οικονομική της θέση, έχει κρίσιμους παράγοντες άμεσης επιρροής επί της Αλβανίας:

- την κυριαρχική οικονομική επιρροή της
- την άμεση γεωγραφική της εγγύτητα με την χώρα
- την εθνική ανομοιογένεια των Αλβανών
- την αλληλεξάρτηση όλων των εστιών έντασης του Χερσονήσου του Αίμου, έναντι των οποίων δεν έχουμε πάντα κατ' ανάγκην αντικρουόμενα συμφέροντα με την Αλβανία.

Αλλά όλα αυτά είναι μια άλλη, εκτενής συζήτηση...


Πηγή: http://www.enkripto.com/2010/03/blog-post_8164.html

Ευχαριστώ τη Ντόρα

ΔEN ΞEXNΩ!!!

‎...
Με αφορμή τις άστοχες δηλώσεις Χριστόφια περί δύο εισβολών των «μητέρων πατρίδων», παραθέτουμε μια επιστολή του Στρατιώτη Νίκου Έλληνα, ο οποίος υπηρέτησε στην Ελληνική Μεραρχία στο νησί μας. (Σημ. Διατηρείται η ορθογραφία):

Στρατιώτης Νίκος.

...Έλληνες Κύπριοι αδέλφια,

Είμαι ένας Ελλαδίτης στρατιώτης που βρίσκομαι στην Κύπρο εδώ και δέκα τέσσερες μήνες. Και τώρα που φεύγω, θέλω να σας στείλω ένα γράμμα. Θέλω να σας μιλήσω. Θέλω να μάθετε όλοι με πόσο ραγισμένη και ματωμένη την καρδιά μου φεύγω.

Πρώτα όμως θα σας πω ποιος είμαι και πώς ήλθα εδώ. Το σημείο αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, διότι μπορούσα μια και η υπηρεσία, αν και ήμουνα στρατιώτης το βαθμό, μου έδιδε το δικαίωμα της εκλογής.

Ονομάζομαι Νίκος Έλληνας (δεν είναι ψευδώνυμο) και κατάγομαι από τη Βόρειο Ήπειρο. Ο πατέρας μου σκοτώθηκε πολεμώντας στον Γράμμο το 1949. Σε κάποιο χωριό, εκεί κοντά στην Κόνιτσα, έχω αφήσει τη μάνα μου καιτρεις μικρότερες αδελφές μ’ ένα μικρό χωραφάκι και λίγες προβατίνες για να ζήσουν.

Όταν ο Λοχαγός μου μου είπε ότι με διάλεξε για να έρθω στην Κύπρο η ψυχή μου φτερούγισε στα ουράνια. Εκείνο το Αχ που ‘νοιωθα στην ψυχή μου για την Ελλάδα μας, την Παγκόσμια και όχι μόνον το ελεύθερο Κράτος, έκανε το αίμα μου να φλογίζη το κορμί, τα μάτια μου να βορκώσουν και την λαχτάρα μου να θεριέψη σε μια ανυπέρβλητη δύναμη που γιγάντωνε τη θέλησή μου και την έκανε ατσάλινη και αλύγιστη. Αλλ’ η οικογένειά μου; Πώς θα έμενε μόνη; Ήμουν ο μοναδικός της προστάτης και να πάω τόσο μακρυά; Μ’ αυτές τις σκέψεις κοιμήθηκα το βράδυ. Ένα όνειρο όμως με ξύπνησε ταραγμένον. Είδα τον πατέρα μου που με μορφή βλοσυρή μου έλεγε: «Ο παππούς σου και η γιαγιά σου στην Κλεισούρα περιμένουν να πας να τους ξεπλακώσης. Γιατί αργείς;». Δεν κοιμήθηκα μέχρι το πρωί.

Το απόγευμα της άλλης μέρας ζήτησα άδεια. Πέρασα από την αγορά. Πήρα κάτι για την μάνα μου και τις μεγαλύτερες αδελφές μου, δύο τετράδια και δύο μολύβια για την μικρή που πάει στο σχολείο και κατά το βράδυ ήμουν στο χωριό. Έλαμψαν τα πρόσωπα των τεσσάρων γυναικών μόλθς με είδαν και συναγωνίζοντο ποια να με περιποιηθή περισσότερο. Φαίνεται πως αυτή η σκηνή με επηρέασε. ΊΣως και να δάκρυσα. Δεν ξέρω. Πάντως η μάνα μου κάτι κατάλαβε και αφού έδιωξε με τρόπο τις αδελφές μου με ρώτησε, τι μου συμβαίνει. Της είπα για την τιμή που μου έκανε ο Λοχαγός μου. Με κοίταξε λίγο παράξενα, σκούπισε ένα δάκρυ και έμεινε αμίλητη να με κοιτάζη. Ύστερα με φωνή σιγανή αλλά σταθερή μου είπε: «Δεν με νοιάζει για μένα παιδί μου, αλλά για τις αδελφές σου. Πώς θα τις αφήσης;». «Μάνα», της απάντησα, «έχει κι εκεί κάτω Ελληνοπούλες απροστάτευτες και μάλιστα εκείνες έχουν τον Τούρκο πιο κοντά τους». Κατόπιν της μίλησα και για το όνειρο. Τότε σπόγγισε άλλο ένα δάκρυ και μου είπε: Καλά παιδί μου, αφού το θέλεις, να πας. Αλλά πριν φύγης να ρωτήσεις και τον πατέρα σου». Σηκώθηκα και πήρα τον δρόμο για το νεκροταφείο. Πήγα στον τάφο του πατέρα μου, του άναψα το καντήλι και γονάτισα. Ήλθε στη φαντασία μου η μορφή του, η μορφή του ονείρου, η μορφή του η πραγματική, σοβαρή αλλά και γελαστή, η μορφή που πριν χρόνια – μικρός τότε – τον έβλεπα να σελαγίζη στα βουνά και στα φαράγγια με το ντουφέκι στο χέρι. Τα μάτια μου είχαν βουρκώσει. Και τότε μέσα στο σύθαμπο της αστροφεγγιάς, μου φάνηκε πως στεκόταν μπροστά μου, σωστός γίγαντας με το ντουφέκι στο χέρι, λέγοντάς μου: «Σήκω επάνω. Οι άνδρες δεν κλαίνε. Πήγαινε ν’ αποχαιρετήσης τη μάνα σου και τις αδελφές σου και να πας εκεί που σε καλεί η φωνή της Πατρίδος. Εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης, μας δίδαξαν οι πατεράδες μας και συ είσαι ακόμη εδώ;» Στη στιγμή σηκώθηκα όρθιος. Ένοιωθα φωτιά στα στήθη μου και φτερά στα πόδια. Έτρεξα σπίτι μου. Χαιρέτησα τους δικούς μου και αμέσως έφυγα για τη μονάδα μου. Την άλλη μέρα ξεκίνησα για την Κύπρο μας.

Να πώς ήλθα αδέλφια, εδώ. Ήλθα εδώ γιατί το θέλησα πρώτα μόνος μου, το ‘νοιωθα το καθήκον να έλθω. Ήλθα εδώ για τί με διέταξε ο λοχαγός μου, με διέταξε η πατρίδα. Ήλθα εδώ διότι το ενέκρινε η ψυχή του πατέρα μου και όλες οι ψυχές των ηρώων νεκρών της φυλής μας. Και ήλθα εδώ με την ευχή της μάνας μου για να νικήσω.

Μα αν δεν μου δόθηκε η ευκαιρία ν’ αποδείξω και με το όπλο μου πόσο πίστεψα στην αποστολή μου, πόσο σας αγαπώ, φταίω εγώ; Φταίει μήπως ο διοικητής μου που τον βλέπω χθες αμίλητο και γερασμένο κατά 10 τουλάχιστον χρόνια; Μέχρι χθες που τ’ αεροπλάνα των νεοσουλτάνων πέταγαν ξεδιάντροπα πάνω από τα κεφάλια μας, τα μάτια του πέταγαν σπίθες και τα λόγια του ράγιζαν πέτρες αλλά και φλόγιζαν καρδιές. «Εστ’ αν ο ήλιος την αυτήν οδόν ιη τήπερ και νυν έρχεται, μήκοτε ομολογήσειν ημέας βαρβάρω»… «Νυν υπέρ πάντων ο αγών»…»Επικρατέειν ή απόλλυσθαι». Μ’ αυτά τα λόγια έκλεινε κάθε του ομιλία τον τελευταίο τούτο καιρό. Αλλά μήπως όταν πρωρτοήλθε;

«Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί και Στρατιώται,

Παρουσιαζόμενος σήμερα ενώπιόν σας αισθάνομαι μίαν βαθύτατην συγκίνησιν διότι πατούμε μαζί τα χώματα τούτης της αιματοβαμμένης, αγίας Ελληνικής γης, της Κύπρου μας. Της Κύπρου μας, που μόλις τώρα αρχίζει να συνέρχεται από τον λήθαργο στον οποίον την είχαν βυθίσει τ’ απάνθρωπα, τα θανατηφόρα τραύματα του τυράννου.

Γεννήθηκε Ελληνοπούλα, πριν τόσες χιλιάδες χρόνια. Μεγάλωσε βυζαίνοντας το ζωηφόρο γάλα της αντρειωσύνης που στοργικά της έδινε η Μεγάλη Μάνα της Ελλάδα. Μετέπειτα σαν η μάνα αρρώστησε, έμεινε μόνη της, απροστάτευτη ανάμεσα στους βαρβάρους. Αγωνίστηκε, πάλαιψε μόνη κασι έρημη στο διάβα των αιώνων. Τραυματίστηκε θανάσιμα. Τ’ άρπαγα χέρια του τυράννου ρης ξέσκισαν τα στολίδια και το κορμί της και την έδεσαν με τις ασήκωτες αλυσίδες της σκλαβιάς. Μα αυτή, όμως, δεν λύγισε. Δεν ατίμασε το όνομά της ούτε την γενιά της. Έμεινε ψυχή υπερήφανης Ελληνοπούλας προσηλωμένης στα υψηλά και ακατάλυτα ιδανικά των πατέρων της.

Τώρα όμως άρχισε να συνέρχεται. Λίγος καιρός ακόμη θα χρειασθή για την πλήρη ανάρρωσή της. Και σ’ όλο αυτό το διάστημα εμείς πρέπει να της παρασταθούμε. Να γιατί ήρθαμε εδώ. Ήρθαμε εδώ για να βοηθήσωμε τη λατρευτή μας τούτη αδελφή, μέχρις ότου σηκωθή με το καλό και φορέση τα γαλανόλευκα γιορτινά της για να κάνει το πολυπόθητο ταξίδι του προσκυνήματος στη Μάνα.

Κάπου εκεί, κάτω από τη σκιά του ιερού βράχου της Ακροπόλεως, θα συναντηθούν Μάνα και Κόρη.

Μυριάδες μυριάδων μάτια θα κλαίνε από χαρά, σαν η λυγερόκορμη τούτη Αφροδίτη ασπασθή τα χέρια της Μάνας και ριχτή με λλυγμούς στην αγκαλιά της.

Δεν ξέρουμε αν ο κόσμος θα ακούση τον διάλογο Μάνας και Κόρης… μα νομίζω πως κάπως έτσι θα ‘ναι: «Κόρη μου αγαπημένη ήρθες επί τέλους! Είμαι γερή τώρα πια παιδί μου και δεν θα αφήσω να σε πάρουν από την αγκαλιά μου, ποτέ, ποτέ πια». Και η Κόρη: «Ναι, Μάνα, θα μείνω για πάντα κοντά σου. Και θα σε βοηθήσω μάνα μου για να λευτερώσουμε από τις αλυσίδες του πόνου και την αδελφούλα μου του Βορρά την Ήπειρο».

Τι υπέροχο όνειρο! Μήπως παιδιά μου ονειρεύομαι; Όχι. Αλλά βλέπω όραμα, που θα το κάνη πραγματικότητα η αναβαπτισμένη στο αίμα του Αυξεντίου δική σας θέληση και αγάπη προς την Πατρίδα, την αθάνατη Ελλάδα μας.»

Να τι μας έλεγε ένα χρόνο. Και εμείς περιμέναμε την στιγμή που θα τραβούσαμε μαζί του προς τη δόξα.

Αλλά τώρα; Εκείνος στέκεται σκυφτός και εμείς άφωνοι. Τώρα φεύγουμε αδέλφια. Και σας αφήνουμε μόνους. Δεν θέλαμε εμείς να φύγουμε. Θέλαμε να μείνουμε εδώ όπως ο Πούλιος και ο Καποτάς «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι».

Δεν μπορούμε όμως να κάνουμε αλλοιώς. Οι ισχυροί της γης που επί τόσα χρόνια σας αρνούνται το δικαίωμα να ζήσετε ελεύθεροι μας το επιβάΘεωρούν δίκαιο να ρυθμίζη τας τύχας μισού εκατομυρίου Ευρωπαίων ανθρώπων μια μειοψηφία 17% Ασιατών, καθ’ ην στιγμήν αποδίδουν ελευθερίαν και εις τους πλέον καθυστερημένους Αφρικανούς.

Μη φοβάστε όμως αδέλφια. Όποιος και να μας διώχνη απ’ εδώ, μόνο το κορμί μας μπορεί να διώξη. Γιατί η ψυχή μας, η καρδιά μας, η πνοή μας θα μείνουν εδώ κοντά σας. Θα μείνουν εδώ για να σας συντροφεύουν στις δοκιμασίες σας. Ευχόμεθα να μην μας ξαναχρειαστήτε. Ευχόμεθα σεις να έλθετε κοντά μας. Αλλά εάν μας ξαναχρειαστήτε θα ξαναέλθωμε, θα ξαναέλθωμε και δεν θα φύγουμε ποτέ πια.

Τούτες τις πικρές ώρες, που ένας κόμπος μας σφίγγει τον λαιμό και τα μάτια βουρκώνουν, θέλω να σας πω κάτι ακόμη. Θέλω να σας μιλήσω για τη ζωή μου εδώ. Δεν θέλω να σας στενοχωρήσω αλλά μια και αποφάσισα να εξομολογηθώ, πρέπει να είμαι ελικρινής.

Αδέλφια, ΔΕΝ πέρασα καλά. Όπου κι αν πήγα έξω από τη μονάδα μου, ενώ νόμιζα πως βρισκόμουν σ’ Ελλάδα, σ’ Ελληνικό περιβάλλον, εν τούτοι ένοιωθα πλήξη, ένοιωθα μοναξιά ανάμεσα στο πλήθος. Το ελιο χάθηκε από το πρόσωπό μου και η ψυχή μου είχε σκοτεινιά. Πολλές φορές διερωτήθηκα γιατί. Δοκίμασα να πλησιάσω ανθρώπους. Στην «καλημέρα» μου όμως δεν απάντησαν. Με κοίταξαν λοξά, σαν να ήμουν κανένα συχαμερό πράγμα και τράβηξαν τον δρόμο τους μουρμουρίζοντας κάτι που δεν καταλάβαινα. Κατάλαβα μόνο την τελευταία λέξη: «καλαμαράς». Δεν ήξερα τη σημασία και την επομένη ρώτησα τον λοχαγό μου μπροστά στον λόχο. «Δεν είναι τίποτε», μου απάντησε, «έχει την έννοι ατου γραμματισμένου ανθρώπου». «Μα», παρετήρησα εγώ, «μου την είπαν σαν βρισιά». «Όχι, όχι» μου απήντησεν ο λοχαγός. «Μην δίδετε σημασία όταν την ακούτε. Να κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε». Αργότερα έμαθα την σημασία της, δεν βαρυγκόμησα, δεν αγανάκτησα, αλλά στενοχωρήθηκα και πικράθηκα, πικράθηκα πάρα πολύ.

Μια Κυριακή πρωί πηγαίναμε στην εκκλησία συντεταγμένοι. ΌΤαν φτάσαμε, κάμποσοι νεαροί που ήσαν απ’ έξω στα πεζοδρόμια, πέταξαν κάτι βρισιές που ντρέπομαι να τις γράψω. Έγινε προς στιγμήν κάποια αναταραχή. Αλλ’ οι αξιωματικοί παρήγγειλαν «μεταβολή» και μας γύρισαν στον Στρατώνα.

Αλλού πάλιν, πολλοί περνούσαν μπροστά στην πύλη του στρατοπέδου με αυτοκίνητο ή μοτόσακο και εξεστόμιζαν απρεπείς και προκλητικές φράσεις σαν αυτή: «Παλιοκαλαμαράδες που ήλθατε να χορτάσετε ψωμί» κ.α.

Αργότερα έμαθα ακόμη πως σε άλλες φρουρές πολλοί συνάδελφοί μου είχαν την ατυχία να ξυλοκοπηθούν από πολίτες και αστυνομικούς μαζί. Έτσι πολλοί συνάδελφοί μου τιμωρήθηκαν αυστηρά διότι δεν απέφυγαν τα επεισόδια.

Ευτυχώς, όμως, ότι μπήκε τέρμα σ’ αυτά, όχι διότι άλλαξε η νοοτροπία εκείνων που μας ύβριζαν, αλλά επειδή πληροφορήθηκαν ότι είχαμε Διαταγή να μην απαντούμε στις προκλήσεις αλλά, αν οποιοδήποτε χέρι ακομπούσε επάνω μας, έπρεπε να κοπή.

Όταν τα έμαθα πλέον όλα αυτά, ξαναπήγα στον λοχαγό μου. Του είπα την λύπη μου γι’ αυτά τον πόνο τον εθνικό, τις απορίες μου. Με καθησύχασε. «Δεν είναι τίποτα παιδί μου». «Και αυτοί ακόμη που τα λένε δεν τα πιστεύουν κατά βάθος, αλλά την στιγμή εκείνη φαίνεται ότι είναι μεθυσμένοι από κάποιο ύπουλα ξενοδοσμένο αφιόνι. Μην στενοχωρήσαι. Εμείς το καθήκον μας. Την αποστολή μας. Η Κύπρος είναι και πρέπει να μείνη Ελληνική.» Ησύχασα, Οι τελευταίες ιδίως λέξεις του μου έδωσαν θάρρος να συνεχίσω την αποστολή μου. Και θα την έφερνα εις πέρας και με την ζωή μου ακόμη αν… Τώρα όμως που φεύγω και θα μείνετε μόνοι σας να προσέχετε. Προσέχετε διότι ο Ελληνισμός της Κύπρου διατελεί σε κίνδυνο. Έχω ξεκαθαρισμένες πια αντιλήψεις ότι ο Ελληνισμός εδώ έχει πολλούς εχθρούς, εχθρούς ύπουλους, καταχθόνιους. Πρώτοι βέβαια είναι οι Τούρκοι, αλλά και άλλοι δεν πάνε πίσω. Μην πλανιέσθε ότι άλλα σας αγαπούν πιο πολύ από εμάς. Κανείς δεν σας αγαπά, γιατί μόνο εμείς σας έχουμε αδέλφια, είσαστε άιμα μας. Αν σκέπτεσθε αλλοιώς, παίζετε το παιχνίδι του αχθρού εις βάρος σας.

Μην μαλώνετε μεταξύ σας, αδέλφια, να είστε αγαπημένοι. Σ’ όλες τις εκκλησίες, στο εικονοστάσι του σπιτιού σας να βάλετε την εικόνα της Ελλάδος και να την προσκυνάτε με ευλάβεια, όπως και εμείς σας υποσχόμεθα ότι θα βάλουμε την εικόνα της Κύπρου για τον ίδιο σκοπό.

Αδέλφια, έχετε γειά.

Πηγή: Γ. Μηνά, «Η Εθνική Αυτοματαίωση του Ελληνισμού στην Κύπρο», σσ. 324-328

από http://epalxi.net/?p=1316

(Το παρόν έχει αναδημοσιευτεί από το μέλος της σελίδας μας Γιώργο Γεωργίου)

Στη φωτογραφία ο Κύπριος βρακοφόρος που υποδέκτηκε γονατιστός το πρώτο άγημα της ΕΛΔΥΚ κατά την αποβίβαση του στο λιμάνι τηςΑμμοχώστου, στις 16 Αυγούστου 1960.

Σχόλιο από το μέλος της σελίδας μας Δημήτρη Χριστοδούλου:
Αξιότιμε φίλε Νίκο Έλληνα.Λυπάμαι και ζητώ συγγνώμη για την στάση και συμπεριφορά κάποιων συμπατριωτών μου.Πίστεψε όμως η πλειονότητα των Κυπρίων σκέφτονται πολύ διαφορετικά.Είχα την τιμή το 1974 να ήμουν μαζί με την ΕΛΔΥΚ κοντά στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας και είδα από πρώτο χέρι τι σημαίνει Έλληνας πολεμιστής.Προδότες πάντα υπάρχουν και θα υπάρχουν.Όμως το ελληνικό θαύμα πάντα πραγματοποιείται από μια φούχτα πατριωτών που το αίμα τους γίνετε η μαγιά για την απελευθέρωση και το τίναγμα των εισβολέων.Προσωπικά στο τέλος του Β' γύρου της εισβολής βρέθηκα με κάποια <<παλικαράκια>> πραξικοπηματίες,σιδερωμένοι και καθαροί που πρόσεχαν τα βουνά,με αποκάλεσαν βρωμιάρη στην κατάσταση που ήμουν.Πίστεψε με ούτε σημασία δεν τους έδωκα.Δεν άξιζε τον κόπο.Οι Κύπριοι διακρινόμαστε συνήθως για την φιλοξενία και την ευγενική προσέγγιση προς όλους τους ξένους αλλά ιδιαίτερα προς τους αδελφούς μας Έλληνες.Φυσικά πάντα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις για αυτό γίνονται και οι κανόνες.Και πάλι λυπάμαι για την αντιμετώπιση που είχες.Φιλικά Δημήτριος Χριστοδούλου.
Δείτε περισσότερα
> πραξικοπηματίες,σιδερωμένοι και καθαροί που πρόσεχαν τα βουνά,με αποκάλεσαν βρωμιάρη στην κατάσταση που ήμουν.Πίστεψε με ούτε σημασία δεν τους έδωκα.Δεν άξιζε τον κόπο.Οι Κύπριοι διακρινόμαστε συνήθως για την φιλοξενία και την ευγενική προσέγγιση προς όλους τους ξένους αλλά ιδιαίτερα προς τους αδελφούς μας Έλληνες.Φυσικά πάντα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις για αυτό γίνονται και οι κανόνες.Και πάλι λυπάμαι για την αντιμετώπιση που είχες.Φιλικά Δημήτριος Χριστοδούλου." data-ft="{"type":"media"}"> http://www.facebook.com/george.papasimakis#!/pages/DEN-XEXNO/247295425001

ΧΡΟΝΙΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ ΜΑΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ!


ΤΩΡΑ ΞΥΠΝΗΣΕ Η ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ...

Η πρωτοφανής σε όγκο και συσπείρωση των μουσουλμάνων στην Αθήνα προκειμένου να κάνουν την προσευχή τους εν όψει μπαϊραμιού στα Προπύλαια του πανεπιστημίου, σε πάρκα και άλλους χώρους, ήταν ένα δυνατό χτύπημα της καμπάνας στους κατοίκους του λεκανοπεδίου για το πού πηγαίνει η ιστορία αυτή που αποσκοπεί πρώτιστα στην δημιουργία του πολυσυζητημένου τεμένους στην πρωτεύουσα.

Είναι ακόμη μια προειδοποίηση στους θολοκουλτουριάρηδες της χώρας που υποθάλπουν υπό τον μανδύα της ανθρωπιστικής αλληλουχίας τις εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομεταναστών κυρίως από ισλαμικές χώρες που βρήκαν καταφύγιο στην Αθήνα και προβαίνουν στα μύρια όσα σε βάρος των κατοίκων της που βρέθηκαν απροετοίμαστοι με την επέλαση αυτή για το πού οδηγείται το μέλλον της χώρας.

Είναι καιρός πλέον οι κάτοικοι του κλεινού άστεως να πάρουν και αυτοί την ψυχρολουσία, επωμιζόμενοι και κάθε επακόλουθο γιατί μέχρι τώρα οι απελπισμένες εκκλήσεις των Θρακιωτών και η αγνοία σχετική με την δράση ποδηγετημένων από ξένα κέντρα μειονοτήτων
Διαβάστε περισσότερα...

πηγη: www.stoxos.gr

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΤΟΥ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ


ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΣΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ...

Την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου στις 10:00 το πρωί θα τελεστεί το καθιερωμένο μνημόσυνο στον ιστορικό χώρο του πρώην στρατοπέδου Χωροφυλακής στην συνοικία Μακρυγιάννη, δίπλα στο νέο Μουσείο Ακροπόλεως, για τους 155 νεκρούς του Συντάγματος Χωροφυλακής, οι οποίοι τον Δεκέμβριο του 1944 υπερασπίστηκαν την ελευθερία της Πατρίδας και του Έθνους, αντιμετωπίζοντας νικηφόρα την κομμουνιστική ανταρσία. Διαβάστε περισσότερα...

πηγη: www.stoxos.gr

Ο ΥΠΟΠΤΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ


ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΗΜΕΡΑ "ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ!

"Το πρωί του Σαββάτου 6 Δεκεμβρίου 2008, σε ένα συμπόσιο ψυχοθεραπευτών για τα προβλήματα της νεολαίας στο κέντρο της Αθήνας το μήνυμα ήταν σαφές: Η κοινωνικοπολιτική πίεση που ασκείται στους νέους ανθρώπους ήταν αναπόφευκτο πως, κάποια στιγμή, θα ξέσπαγε με απρόβλεπτες συνέπειες.
Λίγες ώρες αργότερα, ο 15χρονος Αλέξης Γρηγορόπουλος έπεφτε νεκρός στην περιοχή των Εξαρχείων από τις σφαίρες του αστυνομικού Επαμεινώνδα Κορκονέα, πυροδοτώντας σχεδόν πρωτόγνωρες βίαιες κοινωνικές αντιδράσεις, σε ολόκληρη της χώρα.
Το «Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα» επιστρέφει, μετά από δυο χρόνια απουσίας, με το διεισδυτικό, αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ «Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας δολοφονίας» για τα γεγονότα εκείνων των ημερών που περιλαμβάνει:
* Τα πολιτικά παρασκήνια και τον στρατιωτικό νόμο που συζητήθηκε ως λύση στις κυβερνητικές συσκέψεις
* Τις προσπάθειες
Διαβάστε περισσότερα...

πηγη: www.stoxos.gr

Ο ΚΑΜΙΝΗΣ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ


ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΑΞΙΟΘΕΑΤΟ ΤΟ "ATHENS PRIDE" ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟ!

Όπως μας πληροφορεί το ηλεκτρονικό περιοδικό των Ομοφυλοφίλων «10%», ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης υποσχέθηκε στους κιναίδους της Αθήνας ότι ο Δήμος θα θέσει υπό την αιγίδα του την Ετήσια Παρέλαση «Gay Parade» που κάνουν κάθε Ιούνιο μεταξύ Πλατείας Κλαυθμώνος και Συντάγματος οι εν Αθήναις Ομοφυλόφιλοι!.. Κάτι που ηρνείτο κατηγορηματικά να κάνει ο απερχόμενος Δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης, φοβούμενος την οργή των Ελλήνων Πατριωτών. Επίσης, το κιναιδιστικό περιοδικό «10%» μας πληροφορεί ότι ο Υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος παρουσιάζοντας προ ημερών το πρόγραμμα «ATHENS every week» για την προσέλκυση νέων τουριστών στην Ελληνική Πρωτεύουσα, ανέφερε σαν μεγάλο αξιοθέατο της Αθήνας και το «Athens Pride», το «Φεστιβάλ Ομοφυλόφιλης Υπερηφάνειας» των Αθηνών, που θα αναλάβη υπό την αιγίδα του ο Αντιρατσιστής Καμίνης!.. Ο οποίος Καμίνης (όπως έγραψε προεκλογικά η «Ελευθεροτυπία») είχε την θερμή στήριξη ΟΛΩΝ των Ομοφυλόφιλων Δημάρχων της Ευρώπης, με πρώτους και καλύτερους τον Δήμαρχο Παρισίων Bertrand Delanoë και τον Δήμαρχο Βερολίνου Klaus Wowereit.
Διαβάστε περισσότερα...

πηγη: www.stoxos.gr

ΨΥΧΩΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙΣ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ!


Posted by Seleukos in Articles, FYROM Propaganda, Falsified ancient texts, Greece, Skopjan Propaganda, newspapers, skopje
VN:F [1.9.6_1107]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
ΣΕ ΜΟΝΙΜΟ ΥΠΝΟ ΟΙ “ΑΡΜΟΔΙΟΙ” ΤΟΥ ΥΠΕΞ…
lynx stamp ΨΥΧΩΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙΣ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ!
3 Δεκεμβρίου 2010

Όλοι μας γνωρίζουμε την μεθοδευμένη προσπάθεια των σκοπιανών να οικειοποιηθούν σημαντικό μέρος της Ελληνικής Ιστορίας, των συμβόλων και των Ηρώων του Ελληνισμού, κάνοντας όμως μια δημοσιογραφική έρευνα οικολογικής φύσεως “έπεσα” πάλι επάνω στους σκοπιανούς αντιγραφείς!
Συγκεκριμένα έψαχνα πληροφορίες για τον Λύγκα (Ρήσο), το υπέροχο αυτό αγρίμι που ζούσε κάποτε στην Πατρίδα μας και ολόκληρη την Ευρώπη και τις τελευταίες δεκαετίες κινδυνεύει με εξαφάνιση. Πατώντας λοιπόν τις λέξεις balkan lynx στην αναζήτηση του google, στην πρώτη σελίδα, πρώτη σειρά βρήκα αυτή την εικόνα από γραμματόσημο των σκοπιανών πλαστογράφων του ονόματος της Μακεδονίας ΜΑΣ.

Όταν το είδα και αφού ξεπέρασα τον αρχικό εκνευρισμό που κάθε φορά με διακατέχει όταν βλέπω το Ιερό όνομα της Μακεδονίας μας να χρησιμοποιείται από τους βουλγαροσλαβοτουρκόγυφτους των σκοπίων κοίταξα την ημερομηνία έκδοσης στο κάτω μέρος του γραμματοσήμου. 1994. Εντάξει φυσικό είναι, σκέφτηκα, το αγρίμι αυτό ζει και στην κατεχόμενη από τους σκοπιανούς περιοχή της Βορείου Μακεδονίας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του ψευδοκράτους των Σκοπίων.
Διαβάζοντας πιο κάτω όμως, βλέπω την ακόλουθη φωτογραφία, πάλι γραμματοσήμου, με το ίδιο σπάνιο αγρίμι, μόνο που είχε εκδοθεί 4 χρόνια νωρίτερα.
Για άλλη μια φορά κατάλαβα ότι οι βόρειοι γείτονες μας δεν κάνουν άλλη δουλειά από το να παρακολουθούν την Ελλάδα και να μας αντιγράφουν κηρύσσοντας μας έναν αμείλικτο πόλεμο στον τομέα της ενημέρωσης αλλά και έναν πόλεμο νεύρων με τέτοιου είδους κινήσεις. Θα το καταλάβουν ποτέ αυτό οι “ιθύνοντες” του ΥΠΕΞ ώστε να λάβουμε επιτέλους τα ενδεδειγμένα μέτρα κατά των προκλητικότατων σκοπιανων πλαστογράφων;

Γεώργιος Παπασημάκης


πηγη:

http://history-of-macedonia.com/wordpress/2010/12/03/psyxwtikoi-antigrafeis-oi-skopianoi/

ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ: ΨΥΧΩΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙΣ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ!

ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ: ΨΥΧΩΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙΣ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ!: "ΣΕ ΜΟΝΙΜΟ ΥΠΝΟ ΟΙ 'ΑΡΜΟΔΙΟΙ' ΤΟΥ ΥΠΕΞ... Όλοι μας γνωρίζουμε την μεθοδευμένη προσπάθεια των σκοπιανών να οικειοποιηθούν σημαντικό μέρος τ..."

Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΣΗΜΑΚΗΣ ΣΤΟΝ "ΣΤΟΧΟ"

ΨΥΧΩΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙΣ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ!

ΣΕ ΜΟΝΙΜΟ ΥΠΝΟ ΟΙ "ΑΡΜΟΔΙΟΙ" ΤΟΥ ΥΠΕΞ...Όλοι μας γνωρίζουμε την μεθοδευμένη προσπάθεια των σκοπιανών να οικειοποιηθούν σημαντικό μέρος της Ελληνικής Ιστορίας, των συμβόλων και των Ηρώων του Ελληνισμού, κάνοντας όμως μια δημοσιογραφική έρευνα οικολογικής φύσεως "έπεσα" πάλι επάνω στους σκοπιανούς αντιγραφείς!
Συγκεκριμένα έψαχνα πληροφορίες για τον Λύγκα (Ρήσο), το υπέροχο αυτό αγρίμι που ζούσε κάποτε στην Πατρίδα μας και ολόκληρη την Ευρώπη και τις τελευταίες δεκαετίες κινδυνεύει με εξαφάνιση. Πατώντας λοιπόν τις λέξεις balkan lynx στην αναζήτηση του google, στην πρώτη σελίδα, πρώτη σειρά βρήκα αυτή την εικόνα από γραμματόσημο των σκοπιανών πλαστογράφων του ονόματος της Μακεδονίας ΜΑΣ.
Όταν το είδα
και αφού ξεπέρασα τον αρχικό εκνευρισμό που κάθε φορά με διακατέχει όταν βλέπω το Ιερό όνομα της Μακεδονίας μας να χρησιμοποιείται από τους βουλγαροσλαβοτουρκόγυφτους των σκοπίων κοίταξα την ημερομηνία έκδοσης στο κάτω μέρος του γραμματοσήμου. 1994. Εντάξει φυσικό είναι, σκέφτηκα, το αγρίμι αυτό ζει και στην κατεχόμενη από τους σκοπιανούς περιοχή της Βορείου Μακεδονίας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του ψευδοκράτους των Σκοπίων.
Διαβάζοντας πιο κάτω όμως, βλέπω την ακόλουθη φωτογραφία, πάλι γραμματοσήμου, με το ίδιο σπάνιο αγρίμι, μόνο που είχε εκδοθεί 4 χρόνια νωρίτερα.
Για άλλη μια φορά κατάλαβα ότι οι βόρειοι γείτονες μας δεν κάνουν άλλη δουλειά από το να παρακολουθούν την Ελλάδα και να μας αντιγράφουν κηρύσσοντας μας έναν αμείλικτο πόλεμο στον τομέα της ενημέρωσης αλλά και έναν πόλεμο νεύρων με τέτοιου είδους κινήσεις. Θα το καταλάβουν ποτέ αυτό οι "ιθύνοντες" του ΥΠΕΞ ώστε να λάβουμε επιτέλους τα ενδεδειγμένα μέτρα κατά των προκλητικότατων σκοπιανων πλαστογράφων;

Γεώργιος Παπασημάκης

ΠΗΓΗ:

http://www.stoxos.gr/2010/12/blog-post_7224.html

Οι Τούρκοι "μπλέκουν" Έλληνες φοιτητές με το Wikileaks!

Περίεργους ισχυρισμούς διατυπώνει η τουρκική εφημερίδα Vatan περί ''ανάμιξης'' Ελλήνων φοιτητών στις αποκαλύψεις του Wikileaks για την Τουρκία.

Συγκεκριμένα σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Vatan με τίτλο: «Ελληνική τρικλοποδιά στο Wikileaks» αναγράφεται ότι «η φωτογραφία του Atatürk σε poster του Wikileaks σχεδιάστηκε από το - προσέξτε το πομπώδες του χαρακτηρισμού -'‘ελληνικό φοιτητικό κίνημα’'... '‘Πράκτορες του Χάους'’»...
Αναφέρεται ότι σε διαφημιστικό poster του Wikileaks για την οικονομική του ενίσχυση, παρουσιάζεται, μεταξύ άλλων αντικειμένων, η φωτογραφία του Atatürk. Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι το poster σχεδιάστηκε από το ‘ελληνικό φοιτητικό κίνημα’ «Πράκτορες του Χάους», το οποίο προσέθεσε την εικόνα εκφράζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την εχθρότητά του ενάντια στον Τούρκο ηγέτη και ότι επιπλέον αναγράφεται η φράση «ήρθε η ώρα να ανοίξουμε τα αρχεία».

Σε δεύτερη αναφορά επί του θέματος στην ίδια εφημερίδα, ο αρθρογράφος Güngör Μengi θέτει το ερώτημα αν απλά το «ελληνικό κίνημα» άδραξε την ευκαιρία να τοποθετήσει στο poster τη φωτογραφία ή αν το wikileaks σχεδιάζει να προχωρήσει σε αποκαλύψεις για τον Αtatürk.

Τρίτη αναφορά της Vatan στο θέμα, υπάρχει σε άρθρο του Mustafa Mutlu, με τίτλο «Γιατί ο (τούρκος) Πρωθυπουργος συναντήθηκε με τον επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Ελλάδας;» με αρνητικές αναφορές στους Έλληνες. Το θέμα, παρατίθεται μεταξύ άλλων σε άρθρο του Reha Μuhtar στην ίδια εφημερίδα.

Στην ίδια υπόθεση αναφέρεται και το πρωτοσέλιδο της Posta με τίτλο «Η φωτογραφία του Atatürk χρησιμοποιείται στο φόντο του wıkıleaks. Ποιο είναι το μυστικό της φωτογραφίας».

Να σημειωθεί οτι και χθες η εφημερίδα VATAN είχε έναν τουλάχιστον περίεργο συσχετισμό της οργάνωσης '' 17 Νοεμβρη'' , των Ολυμπιακών Αγώνων και των διαρροών της ιστοσελίδας Wikileaks για τις ΗΠΑ μέσω άρθρου του γνωστού Τούρκου αρθρογράφου Ρεχά Μουχτά .
Πηγή:http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=1445

Σκληρή απάντηση για τον Τάσσο Παπαδόπουλο

Κληθείς να σχολιάσει σημερινά δημοσιεύματα για προσβλητικές και απαξιωτικές αναφορές του Βρετανού Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Ένωση Κρις Πάτεν για τον Τάσσο Παπαδόπουλο σε έγγραφο που διέρρευσε μέσω του WikiLeaks, ο Διευθυντής του Κέντρου Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος, Χρύσης Παντελίδης δήλωσε:

«Η Βρετανική πολιτική για την Κύπρο διακρίνεται διαχρονικά από αλαζονικές, προσβλητικές και απαξιωτικές αναφορές και εκτιμήσεις, τόσο για την Κυπριακή Δημοκρατία όσο και για τον Κυπριακό Ελληνισμό. Δυστυχώς, οι Βρετανοί δεν μπόρεσαν ποτέ να αποβάλουν, και ούτε θέλουν να αποβάλουν, την αποικιοκρατική νοοτροπία τους.

Οι προσβλητικές, απαξιωτικές και προκλητικές αναφορές του Βρετανού Επιτρόπου Κρις Πάτεν δεν μας εξέπληξαν. Η Βρετανική διπλωματία, η οποία μέσω του Λόρδου Χάνεϊ συμμετείχε ενεργά στην σύνταξη του Σχεδίου Ανάν, δεν μπόρεσε ποτέ να αποδεχτεί, ούτε την απόρριψη του Σχεδίου από τη συντριπτική πλειοψηφία του Κυπριακού Ελληνισμού, ούτε την περήφανη και αξιοπρεπή στάση που τήρησε ο Τάσσος Παπαδόπουλος. Γι αυτό άλλωστε εργάστηκαν με κάθε τρόπο, εντός και εκτός Κύπρου, για την υπόσκαψη, τη δαιμονοποίηση και την ενοχοποίηση του.

Όμως, οι αποκαλύψεις αυτές αναδεικνύουν ζητήματα που θα πρέπει να προβληματίσουν τους πολίτες, σχετικά με το ρόλο που διαδραμάτισαν κάποιοι εντός Κύπρου, την περίοδο του δημοψηφίσματος:

1. Αναφέρεται ο κ. Πάτεν «σε χυδαίες προσπάθειες των Ελληνοκυπρίων να πνίξουν τις αντίθετες απόψεις στο Δημοψήφισμα». Ποιοι έδωσαν την αφορμή στον κ. Πάτεν να αναφέρεται σε «χυδαίες προσπάθειες για πνίξιμο των αντίθετων απόψεων»; Ποιοι δημιούργησαν αυτή την εντύπωση, τη στιγμή που το δημοψήφισμα διεξήχθη ελεύθερα, δημοκρατικά και σε συνθήκες απόλυτης ελευθερίας του λόγου;

2. Αναφέρεται ο κ. Πάτεν στο πάγιο και ασύστολο ψέμα των πολέμιων της πολιτικής του Τάσσου Παπαδόπουλου περί σχέσης του με τον Μιλόσεβιτς. Ποιοι έδωσαν αλήθεια το δικαίωμα και την αφορμή στον κ. Πάτεν να προβαίνει σε τέτοιες ψευδείς και απαράδεκτες αναφορές; Ποιοι ήταν αυτοί που για χρόνια αναμασούσαν αυτές τις ψευδείς κατηγορίες δίνοντας το δικαίωμα σε κάποιους να υποσκάπτουν τον Τάσσο Παπαδόπουλο;

Οι αναφορές Πάτεν συνιστούν μια ακόμα επιβεβαίωση του ρόλου των Βρετανών στο Κυπριακό όλα αυτά τα χρόνια. Το βέβαιο είναι ότι οι απαξιωτικές αναφορές των Βρετανών για τον Κυπριακό Ελληνισμό και οι συνεχείς προσπάθειες τους για υπόσκαψη της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν έχουν σταματήσει. Και αυτό θα πρέπει να παραμένει διαρκώς στη σκέψη μας, ειδικά την περίοδο που διανύουμε, υπό την πίεση του χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί από τα Ηνωμένα Έθνη και του τελεσιγραφικού περιεχομένου της πρόσφατης δήλωσης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ.

Η αξιοπρεπής και περήφανη πολιτική του Τάσσου Παπαδόπουλου, τόσο το 2004 όσο και στη διάρκεια του φυσικού και πολιτικού βίου του, που τόσο ενοχλούσε τους Βρετανούς, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας».
Πηγή:http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=10&art_id=1446

ΝΑΤΟική άσκηση ακρωτηριασμού του Αιγαίου Ολο το ανατολικό Αιγαίο, νησιά και θαλάσσιος χώρος, εκτός ελληνικής αεράμυνας

Νέες υποθήκες συνολικής αμφισβήτησης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο και υποστήριξης των τουρκικών απαιτήσεων για αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών, ενέγραψε το ΝΑΤΟ για τρίτη συνεχή χρονιά με την άσκηση αεράμυνας άνευ στρατευμάτων «Noble Aspect», που έγινε χθες και προχθές στο Αιγαίο.


Πρόκειται για άσκηση που διεξάγεται σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, η οποία ωστόσο αποτυπώνει πλήρως την εικόνα «γκριζαρίσματος» των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο. Κι αυτό επειδή το ΝΑΤΟικό αεροπορικό στρατηγείο της Σμύρνης, του οποίου ο διοικητής είναι Αμερικανός και ο υποδιοικητής Τούρκος, δεν συμπεριέλαβε στον εικονικό χώρο διεξαγωγής της άσκησης την Λήμνο (ελληνικές δυνάμεις, αεροδρόμιο και ραντάρ) αλλά και όλα τα ελληνικά νησιά ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού.

Ανέθεσε μάλιστα στο ΝΑΤΟικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων του Εσκί Σεχίρ της Τουρκίας, αποστολές αεράμυνας, που αφορούν περιοχές του Αιγαίου ελληνικής αρμοδιότητας (ελληνικό FIR), ζωτικής σημασίας για την άμυνα των νησιών, αλλά και του ηπειρωτικού κορμού της χώρας, αφαιρώντας τις περιοχές αυτές από την αρμοδιότητα του αντίστοιχου ΝΑΤΟικού Κέντρου Αεροπορικών Επιχειρήσεων στη Λάρισα.

Η ελληνική πλευρά υποτίθεται πως αποσύρθηκε από την άσκηση. Πρόκειται όμως για πυροτέχνημα, αφού οι ελληνικές περιοχές, εξαρχής δεν έγιναν δεκτές στο σχεδιασμό της άσκησης, ενώ παράλληλα οι Ελληνες αξιωματικοί, οι οποίοι συμμετέχουν στα ΝΑΤΟικά όργανα, έλαβαν μέρος - σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του «Ρ» - κανονικά στις διαδικασίες της άσκησης, παρά την «ελληνική αποχώρηση».

Επιβεβαιώνεται και μ' αυτόν τον τρόπο ότι το ΝΑΤΟ είναι αυτό που κάνει πραγματικά κουμάντο στο Αιγαίο και ότι τα περί «αποχώρησης» είναι όχι μόνο χωρίς αντίκρισμα. Τους λόγος της «μη συμμετοχής» στην άσκηση τους αναφέρει τις προηγούμενες μέρες σε επιστολή του ο υπαρχηγός του ελληνικού ΓΕΕΘΑ προς τον Αμερικανό διοικητή του Συμμαχικού Αεροπορικού Στρατηγείου (CCΑΙR) Σμύρνης.

Απαντώντας στις ελληνικές αιτιάσεις, ο ΝΑΤΟικός αξιωματούχος, Αμερικανός πτέραρχος, επικαλέστηκε για τις ενέργειές του τις Aegean Policy Guidance (Διαδικασίες για την Πολιτική του Αιγαίου), που εξέδωσαν οι επιτελείς του ΝΑΤΟ το 2006, βάσει των οποίων αρνούνται την συμμετοχή της Λήμνου και άλλων ελληνικών νησιών στους σχεδιασμούς ασκήσεων, επικαλούμενοι ότι δήθεν είναι αποστρατικοποιημένα ή ότι αποτελούν αντικείμενο αμφισβήτησης από την τουρκική πλευρά.

Πρόκειται για μια υπόθεση με προϊστορία καθώς εκτός από την «οδηγία πολιτικής» του 2006 υπάρχουν και οι ανάλογοι «κανόνες Λουντς» του 1984, περί «ασαφούς καθεστώτος στο Αιγαίο». Ολα αυτά είναι το διαχρονικό αποτέλεσμα της ελληνικής συμμετοχής στις ΝΑΤΟικές δομές, μετά την επάνοδο το 1980 στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ
Πηγή:http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/12/blog-post_03.html

17 τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο σήμερα...όταν οι Έλληνες απολαμβάνουν το ΚΙΣΜΕΤ


17 μαχητικά αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα ήταν οι "μουσαφήριδες" στο Αιγαίο σήμερα. Οι περιοχές που εκδηλώθηκαν οι τουρκικές προκλήσεις ήταν το βόρειο και κεντρικό Αιγαίο.Τρεις μόνο οι παραβιάσεις και εννοείται πλέον μηδέν εμπλοκές. Επειδή ρωτάτε τι σημαίνει 0 εμπλοκές ας πούμε ότι οι εντολές της ηγεσίας προς τους πιλότους μας προβλέπουν...διακριτικότητα. ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΣΤΟ FIR ΑΘΗΝΩΝ ΤΗΝ 2 ΔΕΚ 2010 ΗΤΑΝ:

Παζαρεύει με την Τουρκία η κυβέρνηση το Καστελόριζο;

Παζαρεύει με την Τουρκία η κυβέρνηση το Καστελόριζο;

Γολγοθάς - Η σταύρωση του Χριστού - Ελληνικό προσκύνημα στα Ιεροσόλυμα που φυλλάσεται από Έλληνες Αγιοταφίτες

Γολγοθάς - Η σταύρωση του Χριστού - Ελληνικό προσκύνημα στα Ιεροσόλυμα που φυλλάσεται από Έλληνες Αγιοταφίτες

Η Ρωσία προμηθεύει με όπλα τους κούρδους του PKK

Η Ρωσία προμηθεύει με όπλα τους κούρδους του PKK

Κ. Παπούλιας: ”Εγγύηση οι Ένοπλες Δυνάμεις για το τόπο”


Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, εξαιτίας της ετοιμότητας και του υψηλού φρονήματός τους, αποτελούν εγγύηση και για την ασφάλεια της περιοχής και για την ασφάλεια του Ελληνικού λαού, που έχει εναποθέσει τις ελπίδες του στα ένστολα παιδιά του», δήλωσε μετά το τέλος της επίσκεψης στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο κ. Παπούλιας και πρόσθεσε: «Αποτίουμε τιμές στους αξιωματικούς και τους υπαξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων για τη δουλειά που κάνουν, μία δουλειά, που χρειάζεται γερά νεύρα και ξεπερνά τις ψυχοσωματικές αντοχές ενός ατόμου.


newskosmos

Τούρκοι πυροβόλησαν εναντίον ψαράδων μας | Sigma Live

Τούρκοι πυροβόλησαν εναντίον ψαράδων μας | Sigma Live

Τούρκοι απαγόρευσαν λειτουργiα στο μοναστήρι Άγ.Ανδρέα στην Κύπρο

Τούρκοι απαγόρευσαν λειτουργiα στο μοναστήρι Άγ.Ανδρέα στην Κύπρο

Ο πτέραρχος ε.α. και Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Νίκος Κουρής: «Να αναγνωρίσει το σφάλμα του και να ανακαλέσει ο Πάγκαλος»

Ο πτέραρχος ε.α. και Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Νίκος Κουρής: «Να αναγνωρίσει το σφάλμα του και να ανακαλέσει ο Πάγκαλος»

"Πάρτε δάνεια και όπλα από Ρωσία και από Κίνα όχι από ΔΝΤ, ΗΠΑ & Γερμανία"

"Πάρτε δάνεια και όπλα από Ρωσία και από Κίνα όχι από ΔΝΤ, ΗΠΑ & Γερμανία"

Συλλήψεις στο Ιράν για τις επιθέσεις κατά πυρηνικών επιστημόνων

Συλλήψεις στο Ιράν για τις επιθέσεις κατά πυρηνικών επιστημόνων

Η χειραγώγηση της κοινής γνώμης στις μέρες μας

*ΕΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ!


Γ.Παπασημάκης


Η χειραγώγηση της κοινής γνώμης είναι η κυρίευση και δικτατόρευση των επιλογών των ανθρώπων με τη βοήθεια του ελέγχου του ειδησεογραφικού του πεδίου. Το πεδίο αυτό στοχεύει την ψυχοσύνθεση των ανθρώπων μέσω του οποίου πραγματοποιείται η αλλαγή της γνώμης και των στόχων των ανθρώπων. Συμπτώματα και ενδείξεις της κρυφής χειραγώγησης είναι: Συγκίνηση, εντύπωση, επανάληψη, διαστρέβλωση, αποφυγή της ουσίας του ζητήματος, επιβολή των λίγων πηγών ειδήσεων, προβολή όχι των επιχειρημάτων αλλά της γνώμης του «ειδικού», χρησιμοποίηση όχι της λογικής αλλά στερεοτύπων. Η χειραγώγηση και η δημαγωγία είναι ο τρόπος επιβολής της λανθασμένης και επινοημένης γνώμης, με σκοπό τον έλεγχο της συμπεριφοράς του ανθρώπου. Πραγματοποιείται δε με την εισδοχή στο μυαλό του κάποιας ιδέας.
Η χειραγώγηση δεν είναι ψέμα καθεαυτό, παρόλο που σε όλες του τις εκδοχές υπάρχει μεγάλο μέρος του ψέματος. Στην πολύπλοκη μηχανή των ΜΜΕ, τα οποία είναι τα κύρια μέσα μαζικής χειραγώγησης, περιπλέκονται πολλά και διάφορα. Οι παρακάτω μέθοδοι είναι από τις πλέον διαδεδομένες στις μέρες μας:
1. Χρησιμοποίηση της εμπιστοσύνης στον «ειδικό». Ο «ειδικός» και ο «αναλυτής»πρέπει να πείσει το κοινό για την ορθότητα της γνώμης του, να κυριεύσει την εμπιστοσύνη του κοινού και με αυτόν τον τρόπο να γίνει το «δεύτερο εγώ» του κοινού. Σε αυτήν την περίπτωση ο θεατής/διαβάζων/ακούων ασπάζεται τη γνώμη του«ειδικού», χωρίς να ζητάει αποδείξεις.
2. Η μεταφορά ενός γεγονότος στον κανόνα και χρησιμοποίηση της φήμης και εικασίας. Π.χ. ξυλοκοπήθηκε μια αλλοδαπή ονόματι Κούνεβα. Από ποιον δεν ήταν γνωστό, αλλά οι«δημοσιογράφοι», «σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος» και οι διάφοροι διαμορφωτές της κοινής γνώμης «καταδίκασαν» τους «φασίστες/ρατσιστές/ακραίους» (πριν από λίγο καιρό αποδείχτηκε ότι ο δράστης ήταν Αλβανός).
3. Μέθοδος του «λιγότερου κακού». Μπροστά στους ακροατές βάζουν ένα πλαστό και ανύπαρκτο ζήτημα: Η επιλογή του μικρότερου κακού. Με το αποτέλεσμα της λεπτομερέστατης περιγραφής του μεγαλύτερου κακού το μικρότερο κακό μπορεί να φανεί όχι κακό, αλλά και πολύ-πολύ καλό. Παράδειγμα αυτής της συμπεριφοράς με σκοπό τη χειραγώγηση μέσω «λιγότερου κακού» ήταν ένα στημένο δημοψήφισμα τουΡΙΚ με τις εξής επιλογές: «διχοτόμηση», ΔΔΟ ή «άλλη λύση». Ο ανυποψίαστος τηλεθεατής έπρεπε να διαλέξει, μετά από τέτοια τοποθέτηση ερωτήσεων, το «λιγότερο»από τη «διχοτόμηση» λύση – το ΔΔΟ.
4. Θάψιμο στα αζήτητα άλλων γεγονότων και υπογράμμιση άλλων. Δεν χρειάζεται να πάμε μακριά για να παρουσιάσουμε ένα παράδειγμα. Όλοι μας έχουμε μπουχτίσει να μας λένε για το πόσο φτωχοί και καλοί είναι οι μετανάστες, πόσο πολύ αγαπούν τη χώρα που τους φιλοξενεί και πόσο πολύ συνδράμουν την οικονομία μας. Αλλά το γεγονός ότι η εγκληματικότητα στους μετανάστες είναι διπλάσια από αυτή των γηγενών Ελλήνων, αποσιωπάται συστηματικά. Δεν μας λένε επίσης γιατί ενώ οι μετανάστες«συνδράμουν την οικονομία», η Ελλάδα μας, με μεγαλύτερο ποσοστό μεταναστών στην Ευρώπη, χρόνο με χρόνο αντιμετωπίζει μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα. Δεν μας είπαν ποτέ και πόσοι Έλληνες γίνονται εξαρτώμενοι και πόσοι από αυτούς πεθαίνουν κάθε χρόνο από ναρκωτικά, που εισάγουν οι φιλήσυχοι μετανάστες. Δεν μας απάντησαν ποτέ γιατί οι «οικονομικοί μετανάστες» δεν επιλέγουν πολύ πλουσιότερες από την Ελλάδα χώρες, όπως η Σαουδική Αραβία και γιατί απαιτούν τζαμιά εδώ, ενώ η Τουρκία, χώρα από την οποία πέρασαν, είναι μουσουλμανική, αλλά προτίμησαν να έρθουν εδώ.
5. «Μέθοδος του Γκέμπελς». Χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο, πρέπει το ψέμα ή η συκοφαντία να επαναλαμβάνονται τόσες φορές, μέχρι οι άνθρωποι να το πιστέψουν. Με αυτόν τον τρόπο δουλεύουν π.χ. οι διαφημιστές, τα κόμματα και τα ΜΜΕ. Π.χ. οι κομμουνιστές έχουν αναλάβει (χωρίς να ρωτήσουν κανέναν) να «εκπροσωπούν τα δικαιώματα του φτωχού και εργαζόμενου λαού». Όπου εμφανιστούν μιλάνε όχι εκ μέρους του κόμματος, άλλα εκ μέρους του «λαού», προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να τον χειραγωγήσουν.
6. Επινόηση ψευδογεγονότων. Στην περίπτωση αυτή κατασκευάζεται ένα ανύπαρκτο γεγονός και πασάρεται σαν αλήθεια. Όλα τα ΜΜΕ ασχολούνται με αυτό, χωρίς να υπάρχει ίχνος αλήθειας στο γεγονός. Π.χ. όταν από τους βετεράνους της ΕΛΔΥΚακυρώθηκε η παρουσίαση του ανθελληνικού βιβλίου του Γκουρογιάννη, η εφημερίδα«Ελευθεροτυπία» έγραφε ότι την «ακύρωσαν ακροδεξιοί και μέλη της Χρυσής Αυγής». Εμείς αναρωτιόμαστε αν ο πρόεδρος των βετεράνων Ν. Αργυρόπουλος και η κ. Μαίρη Κουρούπη, πρόεδρος του συλλόγου αγνοουμένων Κύπρου ’74, οι οποίοι πήραν το λόγο στην παρούσα εκδήλωση, αναγκάζοντας τους διοργανωτές να τα διαλύσουν, είναι χρυσαυγίτες ή όχι.
7. Η προσπάθεια της γελοιοποιήσεως καθώς και του ευτελισμού κάθε μορφής διαμαρτυρίας. Η συνεχής προβολή ατόμων με ψυχικές διαταραχές από τα ΜΜΕ σε στιγμές διαμαρτυρίας των όπως πχ της Ελένης Λουκά η οποία παρά την εμφανή ψυχική της διαταραχή εμφανιζόταν καθημερινώς σχεδόν (κάποια εποχή) στα κουραδοκαναλα ως διαμαρτυρομένη περί θρησκευτικών και ηθικών ζητημάτων(που όντως ήταν υπαρκτά και σημαντικά για την ελληνική κοινωνία) ώστε τελικά ο τηλεθεατής να λαμβάνει μια άλλη στάση απέναντι σε αυτά τα θέματα και μάλιστα την αντίθετη, προφυλάσσοντας έτσι ψυχολογικά τον εαυτό του από την ταύτιση του με ένα ψυχικά διαταραγμένο άτομο.
Επίσης μέσω της γελοιοποίησης της κάθε μορφής διαμαρτυρίας και προσπαθώντας να περάσουν εις τους τηλεθεατας την εικόνα (ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ισούται με την ΕΙΚΟΝΑ)ότι η αντίδραση ΑΥΤΗ καθεαυτή προέρχεται κυρίως από ΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ καταφέρνοντας έτσι να κάνουν τους ΤΗΛΕΘΕΑΤΑΣεπιφυλακτικούς ως προς την συμμετοχή των ή την αποδοχή εκ μέρους των μιας οιασδήποτε διαμαρτυρίας η οποία και διεξάγεται από ολιγομελείς ομάδας .
Πχ. Ο κόσμος μη γνωρίζοντας τι μέλλει γενέσθαι και μη έχοντας αρκετή πληροφόρηση περί παγκοσμιοποιήσεως παρά από λίγες και συγκεκριμένες πηγές,
να θεωρεί ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΑ καθώς και ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ
την όποια νύξη περί των σχεδίων της παγκοσμίου διακυβερνήσεως της χούντας των τραπεζών .
Πώς πρέπει να προστατέψουμε το μυαλό μας από τη χειραγώγηση;
Η απάντηση είναι απλή: Χρειάζεται σκέψη. Το σκεπτόμενο κοινό απαιτεί αποδείξεις έναντι τυφλής πίστης, βλέπει τα αναπόφευκτα λάθη των ΜΜΕ, δεν πέφτει θύμα σφραγίδων (φασίστες, εθνικιστές, ρατσιστές, νεαροί κλπ) των ΜΜΕ και των κυβερνώντων σε όσους διαφωνούν μαζί τους, ψάχνει μόνος του και ερευνά τα γεγονότα, για να τα συγκρίνει με τα γεγονότα των επίσημων ΜΜΕ και μόνο μετά από αυτό παίρνει αποφάσεις. Το σκεπτόμενο κοινό δεν είναι εκείνο το προβληματισμένο κοπάδι, αλλά είναι ένα σύνολο από σκεπτόμενους ανθρώπους (με «α» κεφαλαίο).

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...