Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2010

Ξένες μυστικές υπηρεσίες ή επιχειρηματικά συμφέροντα πίσω από τους συλληφθέντες τρομοκράτες

Με στόχο αστυνομικό ή δικαστικό θα υλοποιούσαν την "διαμαρτυρία" τους σήμερα για τον θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου προ διετίας οι τρομοκράτες που συνελήφθησαν το περασμένο Σάββατο. Επίσης, οι αστυνομικοί είναι σχεδόν σίγουροι οτι οι συλληφθέντες είναι ο εκτελεστικός βραχίονας της οργάνωσης, αλλά όχι τα ηγετικά στελέχη που εντοπίζονται στον "ιστορικό" χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και από εκεί και πέρα Κύριος Οίδε ποιοί βρίσκονται από πίσω τους: Ξένες μυστικές υπηρεσίες, επιχειρηματικά συμφέροντα ελληνικά ή ξένα κλπ. Η ΕΥΠ που έχει εμπλακεί στις έρευνες θεωρεί ότι "Αυτοί είναι οι δολοφόνοι. Κάποιοι άλλοι είναι οι στρατολόγοι και πίσω από αυτούς είναι οι πραγματικοί ηθικοί αυτουργοί".

Λέγεται ότι οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν τη γιάφκα της Νέας Σμύρνης και είδαν το απόγευμα του Σαββάτου τους δύο νεαρούς να βγαίνουν ένας, ένας παίρνοντας όλες τις προφυλάξεις.

Ο ένας από αυτούς λέγεται ότι μόλις είχε κάνει ταξίδι-αστραπή στο Αγρίνιο όπου βρέθηκαν επιπλέον όπλα αλλά και ένα κλεμμένο αυτοκίνητο. Τότε λέγεται ότι πάρθηκε η απόφαση για επέμβαση.

Επίσης, ανάμεσα σε όσα κατασχέθηκαν στις γιάφκες βρέθηκαν και συσκευές αποθήκευσης usb οι οποίες είναι κλειδωμένες με κωδικούς τους οποίους όμως είναι ζήτημα χρόνου να "σπάσουν" οι αστυνομικοί.

Αρμόδιοι αξιωματικοί εξέφραζαν φόβους ότι δεν αποκλείεται εκείνοι που διαφεύγουν να προχωρήσουν σε τρομοκρατική επίθεση, για να αποδείξουν ότι η οργάνωση παραμένει ενεργή.

'Ολοι οι συλληφθέντες φέρονται να είπαν στους εισαγγελείς ότι δεν έχουν λάβει γνώση της δικογραφίας και ότι δεν έχουν τηρηθεί τα δικαιώματά τους.

Την εκδοχή ότι υπάρχουν και άλλα όπλα οι αστυνομικοί τη στηρίζουν στην αρχική τους εκτίμηση και στις ενδείξεις που είχαν ότι τόσο καιρό ήταν στα ίχνη της “Σέχτας” κάτι όμως που δεν επιβεβαιώνεται από τα όπλα που έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής και τα οποία βαλλιστικά αποδεικνύονται “καθαρά”.

Πάντως οι αστυνομικοί μετά από παρακολουθήσεις που διήρκεσαν τουλάχιστον έναν μήνα όπως λένε κάποιες πηγές πιστεύουν ότι έχουν “σπάσει τα στεγανά” δύο οργανώσεων τόσο της “Σέχτας” όσο και των “Πυρήνων” καθώς θεωρούν ότι κάποια άτομα δρουν ή χρησιμοποιούνται και από τις δύο οργανώσεις που ίσως χρησιμοποιούν ως ένα επίπεδο και κοινές γιάφκες ή κρησφύγετα.
Πηγή:http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=15961&Itemid=86

Συγκρατημένη στήριξη προς Αθήνα αλλά και αιχμές από τον πιθανό διάδοχο του Σόιμπλε

Στήριξη στην κυβέρνηση για την μέχρι στιγμής εκτέλεση του οικονομικού προγράμματος δίνει ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Γιοργκ Ασμουσεν, επισημαίνοντας την ίδια στιγμή υπό μορφή αιχμής πως η αξιοπιστία των στατιστικών στοιχείων είναι ζωτικής σημασίας για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών έναντι της Αθήνας -ταυτόχρονα με την απαρέγκλιτη εκπλήρωση των στόχων καθ' όλη τη διάρκεια της τριετίας και βήματα για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας.

Μιλώντας σε Έλληνες δημοσιογράφους στο Βερολίνο ο Γιοργκ Ασμουσεν, πιθανός διάδοχος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο υπουργείο Οικονομικών, αναφέρει ότι δεν υπάρχει ζήτημα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, ενώ χαρακτηρίζει πρόωρη κάθε συζήτηση για παράταση του μνημονίου χωρίς όμως να κλείνει την «πόρτα».

Με φόντο την επικείμενη δυσμενή αναθεώρηση των στοιχείων του ελλείμματος και του χρέους για την περίοδο 2006-2009, ο Γιοργκ Ασμουσεν σημειώνει την απόλυτη ανάγκη ενός μηχανισμού αξιόπιστων δημοσιονομικών στοιχείων -«εάν διορθώνεις στοιχεία, έχεις τεράστιες δυσκολίες στις αγορές» υπογραμμίζει. Αναφέρει ότι παρατηρούνται δυσκολίες με τα στατιστικά στοιχεία για το έλλειμμα του 2009 που θα επηρεάσουν και τα στοιχεία του 2010 και του 2011, γεγονός ιδιαίτερα κρίσιμο για τον δείκτη εμπιστοσύνης των αγορών.

Η σταθερή πορεία του οικονομικού προγράμματος, η αξιοπιστία των στατιστικών στοιχείων και βήματα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας είναι καίριας σημασίας για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, συνέχισε ο Γιοργκ Ασμουσεν σημειώνοντας ταυτόχρονα την ανάγκη πολιτικής συναίνεσης και διατήρησης της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Σε συνάντηση που είχε την Τετάρτη με Έλληνες δημοσιογράφους στο Βερολίνο ο Γιοργκ Ασμουσεν επισήμανε πως το οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας –το οποίο αναγνώρισε πως είναι πολύ σκληρό- βρίσκεται σε σωστή τροχιά, αναφέροντας ότι η κυβέρνηση έχει εκπληρώσει μέχρι στιγμής στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της κάνοντας πολύ καλή δουλειά υπό δύσκολες συνθήκες.

Δήλωσε κατ' επανάληψη πως το πρόγραμμα πρέπει να εφαρμοστεί απαρέγκλιτα σε όλη τη χρονική του διάρκεια, εκτιμώντας ότι θα αποδώσουν σε όρους ανταγωνιστικότητας οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που συνοδεύουν τα μέτρα λιτότητας. Μεταρρυθμίσεις, τις οποίες όπως τόνισε ο Γιοργκ Ασμουσεν, είχε λάβει πριν χρόνια η ίδια η Γερμανία με πολιτικό κόστος, αλλά με αποτέλεσμα σήμερα.

Δεν επιβάλλουν οι Ευρωπαίοι αχρείαστες μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, έχουμε πράξει το ίδιο εμείς πριν χρόνια, ανέφερε και σημείωσε πως όλες οι κυβερνήσεις προσπαθούν να τονώσουν την ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης στο διεθνές περιβάλλον - είναι αποστολή όλων μας, δήλωσε.

Ο Γιοργκ Ασμουσεν εκτίμησε ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. Επισήμανε ότι εάν το πρόγραμμα εφαρμοστεί 100% καθ' όλη τη διάρκειά του θα πετύχει, και άλλωστε ο στόχος του είναι η αποφυγή της αναδιάρθρωσης.

Ο ίδιος επισήμανε ότι δεν μπορεί να γίνει σύγκριση μεταξύ της οικονοικής κρίσης στην Ελλάδα με εκείνη της Αργεντινής καθώς, όπως είπε, η Ελλάδα είναι χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συμμετέχει στην Ευρωζώνη.

Όσον αφορά την παράταση του Μνημονίου ο Ασμουσεν δήλωσε πως είναι πρόωρη η συζήτηση στην παρούσα φάση χωρίς όμως να την αποκλείει στο μέλλον. Το βασικό είναι να εφαρμοστεί το πρόγραμμα, επανέλαβε σημειώνοντας ότι θα χρειαζόταν συναίνεση και νέα ψηφοφορία στα εθνικά Κοινοβούλια, γεγονός καθόλου εύκολο.

Ερωτηθείς εάν σε ενδεχόμενη παράταση θα διατηρηθεί η συμμετοχή του ΔΝΤ, ο Γιοργκ Ασμουσεν απάντησε πως ξεκινούμε υποθέτοντας ότι θα μπορούν να εξυπηρετηθούν τα χρέη το 2014-2015 «και θα συμβεί».

Κάθε αναβολή θα επιδεινώνει την κατάσταση, ήταν η προειδοποίηση με την οποία έκλεισε τη συνάντηση ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.


Πηγή: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=41&nid=1231061864#ixzz17KqrRp1p

Η κλιματική αλλαγή απειλεί και την Ελλάδα

Ανεμοστρόβιλοι, πλημμύρες, ραγδαίες βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις πλήττουν την Ελλάδα τους τελευταίους μήνες, καθώς είναι σε εξέλιξη η μεταβολή του κλίματος και τα ακραία καιρικά φαινόμενα εντείνονται όλο και περισσότερο. Οι «παρενέργειες» της κλιματικής αλλαγής είναι ήδη εμφανείς και στη χώρα μας και οι συνέπειες της αποσταθεροποίησης του κλίματος δίνουν τη χαριστική βολή στην αγροτική οικονομία, ενώ θρηνούμε και θύματα.
Ενδεικτικός της αλλοπρόσαλλης συμπεριφοράς του καιρού υπήρξε ο φετινός Νοέμβριος, ο οποίος ήταν ο πιο θερμός από το 1897, σύμφωνα με τις καταγραφές του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Τον Νοέμβριο ο κάμπος της Aρτας πλημμύρισε, λόγω της έντονης χαλαζόπτωσης που προκάλεσε μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες
Τον Νοέμβριο ο κάμπος της Aρτας πλημμύρισε, λόγω της έντονης χαλαζόπτωσης που προκάλεσε μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες

Στο κέντρο της Αθήνας, στο σταθμό του Θησείου, η μέση μέγιστη θερμοκρασία του φετινού Νοεμβρίου ήταν 21,9 βαθμοί, δηλαδή +3,3 βαθμοί απόκλιση από την κλιματική τιμή του μήνα. Εξετάζοντας το αρχείο του σταθμού από το 1897, μόνο ο Νοέμβριος του 1926 είχε μεγαλύτερη μέση μέγιστη θερμοκρασία (23 βαθμοί).

«Η τελευταία τριακονταετία υπήρξε η θερμότερη από το 1860 και η θερμοκρασία σε ορισμένες περιοχές του πλανήτη αυξήθηκε κατά 0,5οC και μάλιστα σε άλλες πάνω από 1οC», λέει ο επόπτης του Κέντρου Φυσικής της Ατμόσφαιρας και Κλιματολογίας, ακαδημαϊκός καθηγητής κ. Χρήστος Ζερεφός και συμπληρώνει: «Η άνοδος της θερμοκρασίας έχει προκληθεί εξαιτίας της υπερβολικής έκλυσης αερίων. Η καύση των ορυκτών καυσίμων δημιουργεί υψηλές συγκεντρώσεις διοξειδίου του άνθρακα, διοξειδίου του θείου, μεθανίου και χλωρο-φθοριωμένων υδρογονανθράκων στην ατμόσφαιρα της Γης».

Διαταραχή
«Στα τέλη του 19ου αιώνα πρωτοειπώθηκε ότι η Γη μπορεί να διατηρεί τη θερμοκρασία της γύρω στους 14οC με 14,5οC και πως αυτό οφείλεται σε κάποια αέρια που δεν την αφήνουν να ψυχθεί, όπως το διοξείδιο του άνθρακα. Η θεωρία αυτή ονομάστηκε ''Φαινόμενο του Θερμοκηπίου''.

Τότε επισημάνθηκε για πρώτη φορά ότι αυτά τα αέρια είναι τόσο σημαντικά στο να διατηρήσουν το θερμικό ισοζύγιο του πλανήτη, ώστε εάν μπορούσε ο άνθρωπος να τα διαταράξει θα δημιουργούσε διαταραχή στο παγκόσμιο κλίμα.

Σήμερα το ''Φαινόμενο του Θερμοκηπίου'' χαρακτηρίζεται ως ασθένεια, κάτι που είναι λάθος. Διότι χάρη σε αυτό μπορούμε και ζούμε. Το πρόβλημα έγκειται στην επιδείνωση του φαινομένου από την ανθρώπινη παρέμβαση».

Ενδεικτικό της κλιματικής διαταραχής είναι ότι στις 18 Οκτωβρίου στη Χίο και στην Ικαρία τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, εξαιτίας των πρωτοφανών σε ισχύ καταιγίδων που «σάρωσαν» τα νησιά του Κεντρικού Αιγαίου.

Καταστροφές σε καλλιέργειες προκάλεσαν οι ραγδαίες βροχές στη Β. Ελλάδα, αλλά και στην Πελοπόννησο, ενώ ανεμοστρόβιλος έπληξε τη Ζάκυνθο. Στο τέλος του Οκτώβρη, ανυπολόγιστες ζημιές έπαθαν οι βαμβακοκαλλιέργειες στη Β. Ελλάδα από τις έντονες βροχοπτώσεις.

Εξίσου μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι παραγωγοί καλαμποκιού, αφού δυσκολεύονται να μαζέψουν τη σοδειά, με αποτέλεσμα είτε να μην μπορούν να πουλήσουν, είτε -στην περίπτωση που είναι και κτηνοτρόφοι- να αναγκάζονται να αγοράζουν τροφή για τα ζώα τους, επιβαρύνοντας τον ήδη βεβαρημένο προϋπολογισμό τους. Μόνο στην Κεντρική Μακεδονία η παραγωγή του βαμβακιού αριθμεί 650.000 στρέμματα, τα περισσότερα ενοικιάζονται και τώρα τα χρέη πνίγουν τους αγρότες.

Επίσης, τον Νοέμβριο ο κάμπος της Aρτας πλημμύρισε, λόγω της έντονης χαλαζόπτωσης που προκάλεσε μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες.

Σε Κρήτη και Ηλεία
Στις 13 Νοεμβρίου κύμα κακοκαιρίας έπληξε την Κρήτη, προξενώντας καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες και υποδομές κτηνοτροφικών μονάδων, ενώ πολλά ζώα πνίγηκαν.

Οι περισσότερες καταστροφές από τις έντονες βροχοπτώσεις και το χαλάζι έγιναν στον Δήμο Βιάννου του Ηρακλείου, όπου σε μερικές ώρες η περιοχή καταποντίστηκε κυριολεκτικά.

Στη δίνη των ανεμοστρόβιλων βρέθηκε η Ηλεία στα τέλη Νοεμβρίου, φαινόμενο το οποίο τα δύο τελευταία χρόνια έχει ενταθεί σε μεγάλο βαθμό στη Δυτική Ελλάδα.

Στις 23 Νοεμβρίου ανεμοστρόβιλος πέρασε από το Επιτάλιο της Ηλείας ισοπεδώνοντας τα θερμοκήπια ντομάτας, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να εγκαταλείψουν τη συγκεκριμένη δραστηριότητα και να προσβλέπουν τώρα στις κρατικές αποζημιώσεις για να επιβιώσουν.

SOS Απο τουΣ επιστημονες
«Δεν θα γίνει ομαλά η μετάβαση σε μια θερμότερη περίοδο»

«Οι τελευταίες εκθέσεις της Επιτροπής Μελέτης της κλιματικής Αλλαγής της Τράπεζας της Ελλάδος και της Ακαδημίας Αθηνώνδείχνουν ότι θα πρέπει να αναμένουμε ευρύτερη μεταβλητότητα του κλίματος και στην Ελλάδα», επισημαίνει ο επόπτης του Κέντρου Φυσικής της Ατμόσφαιρας και Κλιματολογίας, κ. Χρήστος Ζερεφός και εξηγεί:

«Η κλιματική αλλαγή συντελείται από τις αυξημένες εκπομπές αερίων και έχει προκαλέσει αύξηση της συχνότητας των ακραίων καιρικών φαινομένων. Οι επιπτώσεις στην οικονομία των χωρών που πλήττονται είναι αρνητικές.

Παγκοσμίως έχουμε πολύ περισσότερα ακραία φαινόμενα απ’ ό,τι είχαμε πριν από 40 χρόνια και αυτό αποδεικνύεται από τις αποζημιώσεις των διεθνών ασφαλιστικών εταιρειών.

Πλήρωναν κάθε χρόνο περίπου 6 δισ. δολάρια για ακραία καιρικά φαινόμενα και σήμερα οι δαπάνες τους ξεπερνούν τα 100 δισ. δολάρια.

Επιπτώσεις. Κανένα μεμονωμένο ακραίο γεγονός δεν συνδέεται μόνο του με την κλιματική αλλαγή. Αλλά, η συχνότερη εμφάνισή του, μπορεί να σχετίζεται με την αλλαγή του παγκόσμιου κλίματος.

Το ίδιο το φαινόμενο μπορεί να συνέβαινε ούτως ή άλλως, γι' αυτό και μπερδεύονται οι μετεωρολόγοι και λένε, το ξανάδαμε το φαινόμενο αυτό το 1958. Το ζήτημα, ωστόσο, είναι πόσο συχνά επαναλαμβάνεται. Αιτία είναι η μετάβαση σε μια θερμότερη κλιματική περίοδο, η οποία δεν προβλέπεται να γίνει ομαλά, αλλά θα χαρακτηριστεί από μεγάλες διακυμάνσεις των καιρικών συστημάτων».

ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΛΑΓΙΟΥ
kallipateira@pegasus.gr

Προτεραιότητα των κυβερνήσεων η οικονομική κρίση
Η ύφεση έκλεψε τη «δόξα» της υπερθέρμανσης του πλανήτη

Τέτοιες ημέρες, πριν από ένα χρόνο, εν όψει της Συνόδου στην Κοπεγχάγη, δεν υπήρχε πρωτοσέλιδο που να μην αναφερόταν, έμπλεο ενθουσιασμού, στο θέμα της κλιματικής αλλαγής.

Σήμερα ωστόσο, ο πλανήτης μπορεί να συνεχίζει να υπερθερμαίνεται αλλά τα «φλέγοντα» ζητήματα είναι άλλου τύπου. Οσο για την κλιματική συνδιάσκεψη που ξεκίνησε προ ημερών στο Κανκούν, αυτή, στην καλύτερη περίπτωση, εμφανίστηκε ως είδηση στις πίσω σελίδες των εντύπων.

Από τον Δεκέμβρη του 2009 μέχρι σήμερα, κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι της διεθνούς οικονομικής κρίσης, με αποτέλεσμα το επίκεντρο του ενδιαφέροντος να μετατοπιστεί από τη σωτηρία του πλανήτη στη σωτηρία των οικονομιών της ευρωζώνης.

Η κλιματική αλλαγή εκθρονίστηκε από την κορυφή της ατζέντας των κυβερνήσεων, των πολιτικών κομμάτων καθώς και των ΜΜΕ, ενώ ακόμη και πολλές οργανώσεις, μπροστά στον καταιγισμό νέων μέτρων λιτότητας, αναγκάστηκαν να στρέψουν τις δράσεις τους σε άλλα μέτωπα.

Ωστόσο, πέρα από τις οικονομικές εξελίξεις, μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τον παραγκωνισμό του περιβάλλοντος από το επίκεντρο της δημοσιότητας φέρει και η ίδια η παταγώδης αποτυχία της περσινής συνόδου.

Η εν λόγω συνδιάσκεψη το μόνο που πέτυχε ήταν να σώσει τα προσχήματα με ένα μεσοβέζικο κείμενο μη-δεσμευτικών προθέσεων και να αναδείξει τις διαφωνίες ανάμεσα σε αναπτυσσόμενους και ανεπτυγμένους.

«Η κλιματική αλλαγή μπορεί να υποχώρησε στην ατζέντα αλλά η θερμοκρασία συνεχίζει να αυξάνεται», κοινώς το πρόβλημα όχι μόνο παραμένει αλλά και επιδεινώνεται, όπως σημειώνει η εφημερίδα «Independent».

Για του λόγου το αληθές, αρκεί μια ματιά στις πρόσφατες έρευνες της βρετανικής μετεωρολογικής υπηρεσίας (η οποία εκτιμά πως η θερμοκρασία ενδέχεται να έχει αυξηθεί κατά 4οC έως το 2060) και του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού (σύμφωνα με τον οποίο, το 2010 ήταν ένα από τα πιο θερμά έτη στα χρονικά, ενώ η συγκέντρωση αερίων του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα είναι σήμερα η μεγαλύτερη των τελευταίων 260 ετών).

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΑΦΙΔΑΣ

Παραμένει στραβό το... κλίμα
Πολύ μικρές οι προσδοκίες της Συνόδου

Πριν από έναν χρόνο όλοι περίμεναν με αγωνία τη Σύνοδο της Κοπεγχάγης για το κλίμα, όπου είχαν συρρεύσει περισσότεροι από 100 ηγέτες κρατών για να βρουν μια δεσμευτική λύση στο επείγον πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής. Η «χρυσή τομή» δεν βρέθηκε ποτέ και η Σύνοδος έριξε την αυλαία της με μια παταγώδη αποτυχία.

Αυτή την εβδομάδα ξεκίνησε στο Κανκούν του Μεξικού η φετινή Σύνοδος, με ελάχιστες προσδοκίες και τα χαμηλόβαθμα στελέχη που παρευρίσκονται να δίνουν αγώνα δρόμου μόνο και μόνο για να αποτρέψουν ένα πλήρες ναυάγιο.

Η βάση από την οποία ξεκινούν δεν στηρίζεται ακριβώς στα «συντρίμμια» που άφησε πίσω της η Κοπεγχάγη, αφού στο διάστημα που μεσολάβησε, οι 20 ισχυρότερες χώρες του κόσμου έθεσαν κάποιους στόχους, οι οποίοι θεωρητικά υποχρεώνουν τόσο τις βιομηχανικές όσο και τις αναπτυσσόμενες χώρες να περιορίσουν την άνοδο της θερμοκρασίας παγκοσμίως στους δύο βαθμούς.

Σε μορφή δανείου
Οπως διευκρινίστηκε στο Κανκούν, τα χρήματα προς τις αναπτυσσόμενες χώρες θα δοθούν κυρίως υπό τη μορφή δανείων, ενώ οι μη κυβερνητικές οργανώσεις κατηγόρησαν τους «μεγάλους» ότι δεν ξεκαθαρίζουν εάν τα κονδύλια που προτίθενται να δώσουν είναι καινούρια ή συμπεριλαμβάνουν και παλαιότερες αντίστοιχες «δεσμεύσεις».

Οπότε, το στοίχημα για το Κανκούν είναι να οικοδομηθεί από την αρχή κλίμα εμπιστοσύνης και να δοθεί νέα ώθηση, τουλάχιστον στη διάσωση του Πρωτοκόλλου του Κιότο, το οποίο λήγει το 2012 και δεν έχει αναγνωριστεί από τις ΗΠΑ, αλλά, ελλείψει άλλης συμφωνίας, η παράτασή του είναι η μοναδική βιώσιμη και εφικτή λύση. Το βάρος πέφτει για άλλη μια φορά στην Ουάσιγκτον. Στην Κοπεγχάγη όλοι ήλπιζαν ότι ο Ομπάμα θα κάνει τη διαφορά, έχοντας την πλειοψηφία στο Κογκρέσο και αγαθές προθέσεις.

Φέτος τα πράγματα έχουν αλλάξει και οι ΗΠΑ αναμένεται να επιστρέψουν στο παλιό, γνώριμο μοτίβο της άρνησης, που προσφέρει τη δικαιολογία σε χώρες όπως η Κίνα και η Ινδία να παραμένουν σε περιβαλλοντική «αφασία».

Βέβαια, όσο μικρότερες είναι οι προσδοκίες, τόσο μεγαλύτερη μπορεί να αποδειχθεί μια -αρχικά- αμελητέα εξέλιξη. Αρα το Κανκούν παρέχει γόνιμο έδαφος για μικρές εκπλήξεις.

Υποσχέσεις
Στο Κανκούν υποσχέθηκαν ότι θα ενισχύσουν τις φτωχότερες χώρες με 100 δισεκατομμύρια δολάρια μετά το 2012, για να ελαφρύνουν τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, ενώ ανέφεραν και κάποια σχέδια για τη σωτηρία του περιβάλλοντος μέχρι το 2020.

Ωστόσο, τίποτα από όλα αυτά δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα, ενώ οι εύπορες χώρες φαίνεται ότι... στρίβουν δια του αρραβώνος.

Καμία εμπιστοσύνη στους ισχυρούς
Διαμαρτυρία έξω από το κτίριο όπου υλοποιείται η σύνοδος. Οπως διευκρινίστηκε στο Κανκούν, τα χρήματα προς τις αναπτυσσόμενες χώρες θα δοθούν κυρίως υπό τη μορφή δανείων, όμως δεν υπάρχει καμία εγγύηση από τις ισχυρότερες χώρες ότι θα κρατήσουν τις υπόσχέσεις τους, ούτε ξεκαθαρίζουν εάν τα κονδύλια που προτίθενται να δώσουν είναι καινούρια ή συμπεριλαμβάνουν και παλαιότερες αντίστοιχες «δεσμεύσεις».
Πηγή:http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11900&subid=2&pubid=45060948

Βλαστοκύτταρα ενάντια στην σκλήρυνση κατά πλάκας

Βρετανοί επιστήμονες έδειξαν, με πειράματα σε ζώα, ότι είναι δυνατό να αντιστραφεί η βλάβη που η σκλήρυνση κατά πλάκας προκαλεί στα νευρικά κύτταρα. Αυτό επιτεύχθηκε με την ενεργοποίηση βλαστικών κυττάρων στον εγκέφαλο, η οποία επέτρεψε την αναγέννηση του έλυτρου μυελίνης, το οποίο περιβάλλει τους ιστούς των νεύρων. Το επίτευγμα μπορεί να οδηγήσει στις πρώτες κλινικές δοκιμές νέων πειραματικών φαρμάκων την επόμενη πενταετία, καθώς και σε πιθανές φαρμακευτικές θεραπείες σε περίπου 15 χρόνια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων.

Οι ερευνητές, υπό τον καθηγητή Ρόμπιν Φράνκλιν του πανεπιστημίου Κέμπριτζ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό νευροεπιστήμης «Nature Neuroscience», σύμφωνα με το BBC και τη βρετανική «Guardian» δήλωσαν ότι ανακάλυψαν ένα τρόπο να "ενθαρρύνουν" τα βλαστικά κύτταρα του εγκεφάλου, ώστε να αναλάβουν την επιδιόρθωση της βλάβης της μυελίνης, μια εξέλιξη που ανοίγει νέους δρόμους στο πεδίο της αναγεννητικής ιατρικής, όσον αφορά τη συγκεκριμένη πάθηση.

Η σκλήρυνση κατά πλάκας πλήττει πολλά εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, πιο συχνά ενήλικες 20 έως 40 ετών. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν κόπωση, θολή όραση, νοητικά προβλήματα και μυικούς σπασμούς.

Στους ανθρώπους με τη νόσο, το ανοσοποιητικό σύστημά τους επιτίθεται στο έλυτρο μυελίνης, ένα προστατευτικό στρώμα κυττάρων γύρω από τα νεύρα, που βοηθά επίσης στην επιτάχυνση της μετάδοσης των ηλεκτρικών σημάτων από τον εγκέφαλο. Όταν η μυελίνη καταστρέφεται, τα νεύρα επίσης υφίστανται βλάβες και τα ηλεκτρικά-νευρικά σήματα διαταράσσονται, με πολλαπλές συνέπειες για τον ασθενή.

Οι υπάρχουσες σήμερα θεραπείες εστιάζονται στην καταστολή του ανοσοποιητικού συστήματος, ώστε να σταματήσει να καταστρέφει την μυελίνη, όμως δεν μπορούν να αναπαράγουν την κατεστραμμένη μυελίνη, κάτι που φαίνεται να καταφέρνει η νέα μέθοδος, με τη βοήθεια των βλαστικών κυττάρων του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού.

Η ομάδα του Φράνκλιν βρήκε τρόπο να ενεργοποιεί τα βλαστικά κύτταρα σε αρουραίους και ποντίκια, ώστε να μετατρέπονται σε κύτταρα παραγωγής μυελίνης. Αν κάτι ανάλογο καταστεί εφικτό να γίνει και στους ανθρώπους μέσω των κατάλληλων φαρμάκων, τότε θα είναι δυνατή η αναγέννηση της μυελίνης από τον ίδιο τον οργανισμό του ασθενούς. Οι βρετανοί επιστήμονες ευελπιστούν ότι στο μέλλον θα καταφέρουν να επιβραδύνουν την εξέλιξη της νόσου, με τελικό στόχο να τη σταματήσουν και να την αναστρέψουν.

"Για τους ανθρώπους με σκλήρυνση κατά πλάκας, αυτή είναι μια από τις πιο σημαντικές ανακαλύψεις τα τελευταία χρόνια. Είναι δύσκολο να εκφραστεί με λόγια πόσο επαναστατική μπορεί να αποδειχθεί αυτή η ανακάλυψη και πόσο ζωτικό είναι να συνεχιστεί η σχετική έρευνα", δήλωσε εκπρόσωπος της βρετανικής Εταιρίας Σκλήρυνσης κατά Πλάκας.
Πηγή:http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11387&subid=2&pubid=45248948

Επίσκεψη του Ιρανού υπουργού Εξωτερικών

Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή των σχέσεων του Ιράν με τη Δύση, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Μανουσέρ Μοτακί, αναμένεται να έχει από σήμερα συνομιλίες στην Αθήνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια και τον υπουργό Εξωτερικών Δ. Δρούτσα.
Η επίσκεψη συμπίπτει με την επανέναρξη σήμερα στη Γενεύη των συνομιλιών για το πυρηνικό οπλοστάσιο του Ιράν με την ομάδα των 5+1 (των πέντε μονίμων μελών του ΣΑ του ΟΗΕ και τη Γερμανία), την οποία συντονίζει η αξιωματούχος της ΕΕ, βαρόνη Κ. Αστον.

Η συνάντηση έχει επιβαρυνθεί από τις ανακοινώσεις των Ιρανών ότι διαθέτουν πλέον το δικό τους συμπυκνωμένο ουράνιο (yellowcake), ένα σημαντικό βήμα για την παρασκευή εμπλουτισμένου ουρανίου. Η άφιξη του κ. Μοτακί στην Αθήνα σηματοδοτεί ακόμη μία προσπάθεια αποκατάστασης των διαύλων επικοινωνίας που παραδοσιακά διατηρούσε η Ελλάδα με το Ιράν και είχαν παγώσει τα τελευταία χρόνια. Η επίσκεψη του Ιρανού υπουργού Εξωτερικών είχε συμφωνηθεί τον Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου με τον Ιρανό πρόεδρο Αχμαντινεζαντ στη Νέα Υόρκη.

Στις συνομιλίες που θα έχει στην Αθήνα αναμένεται να εξεταστούν οι διμερείς σχέσεις, οι εξελίξεις στη Μ. Ανατολή και περιφερειακά θέματα, ενώ υπενθυμίζεται ότι το Ιράν είχε δείξει ενδιαφέρον για να ενημερωθεί σχετικά με την αναθέρμανση των ελληνοϊσραηλινων σχέσεων, αλλά και των κοινών ασκήσεων που διεξήγαγαν οι πολεμικές αεροπορίες των δύο χωρών.
Πηγή:http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=45182951

Σύλληψη ιδιοκτήτη εταιρείας για παράβαση νόμου για το περιβάλλον

Συνελήφθη το Σάββατο στα Οινόφυτα Βοιωτίας, 60χρονος, ιδιοκτήτης εταιρείας, που δραστηριοποιείται στην παραγωγή και ανακύκλωση συσσωρευτών και την παραγωγή ανοδίων, για παράβαση του νόμου περί προστασίας του περιβάλλοντος. Όπως ανακοινώθηκε, η σύλληψη έγινε στο πλαίσιο της διερεύνησης υπόθεσης σχετικά με προβλήματα υποβάθμισης και ρύπανσης του περιβάλλοντος από τη λειτουργία της εταιρείας.

Παρουσία Εισαγγελέα και του Γενικού Επιθεωρητή Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, το απόγευμα και το βράδυ του Σαββάτου έγιναν έρευνες στην εταιρεία, όπου στον αύλειο χώρο της επιχείρησης διαπιστώθηκε η αποθήκευση υλικών, εκτεθειμένων σε καιρικές συνθήκες, τα οποία σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία χαρακτηρίζονται εν δυνάμει επικίνδυνα, με συνέπεια τη δημιουργία κινδύνων ρύπανσης και υποβάθμισης του περιβάλλοντος.

Διαπιστώθηκε επίσης, εντός της εγκατάστασης η παράνομη λειτουργία φούρνου τήξης, στο οποίο διοχετεύονταν υποπροϊόντα συσσωρευτών με σκοπό την παραγωγή μολύβδου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας η εταιρεία λειτουργούσε παράνομα, χωρίς να διαθέτει άδεια για τη διαχείριση των επικίνδυνων αυτών υλικών.

Οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος συνέταξαν Έκθεση Αυτοψίας, έλαβαν δείγματα των υλικών και φωτογραφίες, προκειμένου να τηρηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων και παραπομπής του φακέλου στην Εισαγγελία για την περεταίρω διερεύνηση. Ο συλληφθείς με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών.
Πηγή:http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_05/12/2010_367621

Η Αλβανία ακολουθεί το δρόμο της Τουρκίας για το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας, ΑΟΖ και χερσαίων συνόρων

Πριν λίγο καιρό επετεύχθη συμφωνία από τις κυβερνήσεις Ελλάδας και Αλβανίας για το ζήτημα της υφλαοκρηπίδας και της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ). Αυτό πραγματοποιήθηκε λίγο πριν από τις εκλογές στην Αλβανία και χρησιμοποιήθηκε δεόντως από το Μπερίσα.

Αμέσως μετά τις εκλογές, για να μη φανεί ανακόλουθος ο Μπερίσα «έβαλε» τον πρόεδρο του Σοσιαλιστικού κόμματος Έντι Ράμα να κάνει προσφυγή στο συνταγματικό δικαστήριο για τη Συμφωνία.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν με ψήφους 9-0 (!) υπέρ της ακύρωσης της συμφωνίας και το παρασκήνιο μιλά για δάκτυλο της Τουρκίας – για την ιστορία το δικαστήριο χρησιμοποίησε ορολογία τουρκικής αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο – αλλά και για χρηματισμό.

Η δημοσίευση ενός άρθρου σε μία εθνικιστική εφημερίδα των Τιράνων Gazeta-Shqip, της οποίας ιδιοκτήτης είναι Τσάμικης καταγωγής - αυτοί που ζητούν αποζημιώσεις, ιθαγένεια, κ.ά. από την Ελλάδα - επανέφερε το ζήτημα των συνόρων βάζοντας και μία άλλη παράμετρο.

Εκτός από τα θαλάσσια σύνορα σύμφωνα με το δημοσίευμα θα πρέπει να γίνει και συζήτηση και για άλλα σχετικά θέματα, για παράδειγμα τα χερσαία σύνορα (ή ακόμη και για το εμπόλεμο). Θυμίζουμε ότι το θέμα αυτό διευθετήθηκε το 1923, όταν έγινε, με ιταλική συνδρομή, μία μεγάλη αλβανική προβοκάτσια.

Το μέλος της επιτροπής περί των συνόρων Ιταλός στρατιωτικός Τελίνι δολοφονήθηκε, κατηγορήθηκαν οι Έλληνες, βομβαρδίστηκε (!) η Κέρκυρα και ζητήθηκε με απαξιωτικό τρόπο η ικανοποίηση της Ιταλικής πλευράς. Στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι τον Τελίνι τον δολοφόνησαν οι Αλβανοί, ωστόσο το ζητούμενο, η Βόρειος Ήπειρος δηλαδή είχε καταχωρηθεί στην Αλβανία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μπαίνει το ζήτημα των συνόρων από την αλβανική πλευρά, μάλιστα αν τώρα συνδυασθεί με τα κέντρα στο αλβανικό εσωτερικό που συμφωνούν στον εθνικισμό, με το όραμα της «φυσικής»- μεγάλης- Αλβανίας και την πίεση της ελληνικής πλευράς και άλλα θέματα (Τσάμηδες), μπορεί να εξαχθεί το γενικό συμπέρασμα.

Ότι η Αλβανία θα συνεχίσει να δημιουργεί προβλήματα στις σχέσεις της με την Ελλάδα και παρά την πορεία της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τον εθνικισμό, επικουρούμενη από δυνάμεις, όπως η Τουρκία.
Πηγή:http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=15588&Itemid=158

Mέγάλη διαδήλωση στα Σκόπια κατά Γκρουέφσκι

Μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας κατά της κυβερνητικής πολιτικής του Νίκολα Γκρούεφσκι πραγματοποίησε το απόγευμα στα Σκόπια το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης η «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM).

Δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές της αντιπολίτευσης από όλη τη χώρα, σύμφωνα με τους διοργανωτές ξεπέρασαν τις 50.000, διαδήλωσαν στους κεντρικούς δρόμους των Σκοπίων και κατέληξαν μπροστά από την Βουλή της ΠΓΔΜ, με κεντρικό σύνθημα "Αρκετά πιά-Αγωνίσου για το μέλλον σου".

Ο αρχηγός του SDSM, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, μιλώντας στους συγκεντρωμένους, επανέλαβε το αίτημα του κόμματος του για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών και κατηγόρησε την κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι ότι βύθισε τη χώρα και τους πολίτες σε οικονομικό μαρασμό και εξανέμισε κάθε ελπίδα και προοπτική για το μέλλον του τόπου.

Ο κ.Τσερβένκοφσκι κατηγόρησε ακόμη την κυβέρνηση ως υπεύθυνη για την στασιμότητα της ευρωπαϊκής και ευρωατλαντικής πορείας της χώρας και για την «κατάλυση», όπως ανέφερε, του κοινωνικού κράτους, ενώ επέκρινε ιδιαίτερα τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι για καταστάσεις νεποτισμού και «υπόνομευσης της δημοκρατίας», μέσω ενεργειών εκφοβισμού των πολιτών και των εργαζόμενων του δημοσίου τομέα και της άσκησης πιέσεων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Το πολιτικό κλίμα στην ΠΓΔΜ έχει οξυνθεί το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερα μετά την ένταση, εξαιτίας της παρουσίας μεγάλης αστυνομικής δύναμης, που προκλήθηκε πριν δέκα ημέρες μπροστά στις εγκαταστάσεις του ομίλου του επιχειρηματία Βέλια Ράμκοφσκι, ο οποίος ελέγχει τον μεγαλύτερο τηλεοπτικό σταθμό στην ΠΓΔΜ και τρεις ημερήσιες εφημερίδες και ασκεί σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση του Ν.Γκρούεφσκι.

Η αντιπολίτευση, όπως και ο συγκεκριμένος επιχειρηματικός όμιλος, αναφέρουν ότι η κυβέρνηση του κ.Γκρούεφσκι προσφεύγει σε μεθόδους «αστυνομοκρατίας» επιχειρώντας να φιμώσει κάθε διαφορετική φωνή στο εσωτερικό.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση απέρριψε τις κατηγορίες αυτές και αιτιολόγησε την παρουσία της αστυνομίας ως «συνδρομή» στους επιθεωρητές της υπηρεσίας δίωξης οικονομικού εγκλήματος που πραγματοποίησαν έλεγχο σε επιχειρήσεις που συστεγάζονται με τα ΜΜΕ που ελέγχει ο κ.Ράμκοφσκι, μετά από βάσιμες υποψίες για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος.

Στο πλαίσιο αυτό, το κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE του οποίου ηγείται ο Ν.Γκρούεφσκι, ανέφερε ότι η σημερινή πορεία διαμαρτυρίας της αντιπολίτευσης στα Σκόπια, συμπίπτει με «επίπλαστες» καταγγελίες, σε «συνεργασία» με τον όμιλο του κ. Ράμκοφσκι, με στόχο τη «διαστρέβλωση» της πραγματικής εικόνας και κατ΄ επέκταση του κυβερνητικού έργου.
Πηγή:http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=15953&Itemid=84

Το νέο «status» της Τουρκίας

Ανάμεσα στα απόρρητα έγγραφα του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ που προέβαιναν σε κρίσεις για ξένους ηγέτες, κάποια αφορούσαν τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν και τον υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησής του, Αχμέτ Νταβούτογλου. Για τον Ερντογάν, αναφέρεται ότι δέχεται ισλαμικές επιρροές από τους συμβούλους του (αλλλά και ότι έχει κοτώ λογαριασμούς στην Ελβετία) και για τον Νταβούτογλου ότι ασκεί τη μεγαλύτερη ισλαμική επιρροή στον Τούρκο πρωθυπουργό. Θα είναι λάθος να περιορίσουμε αυτές τις επιρροές σε καθαρό θρησκευτικό πεδίο. Η Τουρκία δεν υπήρξε ποτέ σκληρό φονταμεταλικό κράτος, όπως είναι το Ιράν ή η Σαουδική Αραβία.
Αντίθετα, υπήρξε ένα κράτος ή μια αυτοκρατορία, όπως η Οθωμανική, που ήταν ανεκτικό προς τις άλλες θρησκείες. Αυτοί που πρόβαλαν και προβάλλουν εμπόδια στη λειτουργία των άλλων εκκλησιών υπήρξαν οι κεμαλιστές, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την εκδίωξη του ελληνικού στοιχείου και την επίθεση εναντίον της απρόσκοπτης λειτουργίας του Πατριαρχείου (προνόμια που είχε παραχωρήσει η Οθωμανική Αυτοκρατορία), αλλά και την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του. Μάλιστα, η κυβέρνηση Ερντογάν δείχνει τη διάθεση να αποκαταστήσει κάποιες από τις αδικίες. Παράλληλα όμως, στα έγγραφα γίνεται και αναφορά στην αντιισραηλιτική στάση του Τούρκου πρωθυπουργού. Εδώ όμως βρίσκεται και η πραγματική αιτία του νέου πολιτικού προσανατολισμού της Τουρκίας.

Εμπόδιο για τον Ερντογάν κεμαλιστές και Ισραήλ;
Όλοι γνωρίζουμε ότι ο Νταβούτογλου είναι ο θεωρητικός της ανασύστασης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Εμπόδιο προς αυτή την κατεύθυνση είναι οι Εβραίοι, που χρεώνονται στους ντονμέδες επαναστάτες Νεότουρκους. Από τον Κεμάλ και μετά, η Οθωμανική Αυτοκρατορία συρρικνώθηκε μπήκε στην υπηρεσία του Ισραήλ. Στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο έμεινε ουδέτερη κι έγινε η πύλη διοχέτευσης των Εβραίων, που ήθελαν να πολεμήσουν για τη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ. Από τότε, Ισραήλ και Τουρκία προχώρησαν σε στενή συνεργασία, που εκφράστηκε με μια σειρά συμφωνιών, ακόμα και στενής στρατιωτικής συνεργασίας. Ουδέποτε το Ισραήλ, μετά την εισβολή του «Αττίλα» στην Κύπρο, ψήφισε εναντίον της Τουρκίας στον ΟΗΕ, ή πιο ουσιαστικά, ποτέ δεν είχε πάρει το μέρος των Ελλήνων. Όμως ο Ερντογάν και πιο πολύ ο Νταβούτογλου, γνωρίζουν ότι με εξάρτηση από το Ισραήλ, η Οθωμανικά Αυτοκρατορία δεν αναβιώνει, αφού η ύπαρξη ισχυρού χωροφύλακα σε μια περιοχή βάζει εμπόδια στα σχέδια του διεθνούς σιωνισμού.


Επίθεση κατά των ελληνικών συμφερόντων
Έτσι μεθοδικά ξεκίνησαν οι τουρκικές κυβερνήσεις να προετοιμάζουν το έδαφος. "Πριόνισαν" τη δύναμη των κεμαλιστών στο στρατό και απέκτησαν δικά τους ισχυρά ερείσματα. Δεν θα υπήρχαν τόσες πολλές φυλακίσεις ανωτάτων, μεσαίων και κατώτερων αξιωματικών, χωρίς πλάτες μέσα στο ίδιο το στράτευμα. Ανασύσταση όμως της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, σημαίνει πρώτα από όλα εξάρτηση των Βαλκανίων. Προς αυτήν την κατεύθυνση έστρεψαν τις προσπάθειές τους οι Τούρκοι και φαίνεται να έχουν καταφέρει πολλά. Έχουν εξασφαλίσει ισχυρή ναυτική και στρατιωτική παρουσία με βάσεις στην Αλβανία και στα Σκόπια, ενώ έχουν αναγνωριστεί σαν προστάτες τους. Η Τουρκία επιτίθεται συνεχώς εναντίον των ελληνικών συμφερόντων. Δεν αμφισβητείται μόνον η κυριαρχία μας στο Αιγαίο, όπου η συνδιαχείριση του υποθαλάσσιου πλούτου, σε συνδυασμό με την ανάληψη του επιχειρησιακού ελέγχου, θα φέρουν την Ελλάδα σε σχέση εξάρτησης. Κυρίως έχει θέσει θέμα Θράκης, που είναι δυνατόν να της δώσει ακόμα και εδαφική επέκταση σε βάρος της χώρας μας, με την ισχυροποίηση της μειονότητας, καθιστώντας την Άγκυρα κυρίαρχη. Στην ουσία, οι πρόσφατες συμφωνίες με την Ρωσία εκεί αποσκοπούν.
Αν σήμερα φαίνεται να μην ασκεί πιέσεις στην Βουλγαρία, αυτό έχει να κάνει με το ότι η τελευταία δεν έχει έξοδο προς τη θάλασσα και δεν είναι ανταγωνίστρια χώρα στο Αιγαίο. Εύκολα λοιπόν μπορεί να τη στριμώξει. Αν μάλιστα χάσει και μια δεσπόζουσα θέση στην προμήθεια ενέργειας της Ευρώπης, όπως με την μη δημιουργία του αγωγού Μπουργκάς Αλεξανδρούπολης, τότε θα ενεργοποιήσει και τη μειονότητα της γειτονικής χώρας, που έχει αναγνωριστεί ως "τουρκική". Η τουρκική διπλωματία έχει μάθει να εκμεταλλεύεται τις διεθνείς αντιθέσεις, η δική μας κοιμάται τον ύπνο του αδίκου προς τον ελληνικό λαό.
Πηγή:http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=6215:-lstatusr-&catid=95:2008-10-17-07-29-22&Itemid=282

Όργιο μυστικής διπλωματίας στο Αιγαίο

Υπάρχει μυστική διπλωματία; Ναι. Αυτό συνάγεται από τον έντονο εκνευρισμό που επιδεικνύει το ελληνικό ΥΠΕΞ, καθώς πλέον οι εφημερίδες συνθέτουν κομμάτι-κομμάτι το «ενεργειακό» πάζλ στο Αιγαίο. Όπως επίσης αποδεικνύουν οι δημόσιες τοποθετήσεις Τούρκων αξιωματούχων, η κατάληξη θα είναι, σύμφωνα με τα όσα «μαγειρεύει» η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η συνεκμετάλλευση. Στο όνομα της «ειρήνης», που με αυτόν τον τρόπο θέλουν να υπογράψουν οι διεθνιστές και «κοσμοπολίτες» θιασώτες του ραγιαδισμού που κατοικοεδρεύουν στο Μέγαρο Μαξίμου και στη Ζαλοκώστα.

Κινούμαστε, αλλά για λογαριασμό ποιανού;
Μάθαμε λοιπόν ότι στη Βουλή, ο υφυπουργός περιβάλλοντος Γ. Μανιάτης ανακοίνωσε τη σύσταση φορέα που θα αναλάβει τις διαδικασίες παραχώρησης των δικαιωμάτων έρευνας και (συν)εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην Ελλάδα. Κι όλα αυτά λίγο μετά τις ανακοινώσεις που κατέγραφαν την ύπαρξη μεγάλου κοιτάσματος φυσικού αερίου νότια της Κρήτης, αλλά και την ύπαρξη μεγάλων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, ανάλογων με αυτό του Πρίνου, σε πολλές περιοχές του Αιγαίου. Ο λόγος για πετρέλαια, η εκμετάλλευση των οποίων θα μπορούσε να λύσει τα οικονομικά προβλήματα της χώρας μας, αλλά και να προκαλέσει μια «έκρηξη» στην ανάπτυξή της. Το καλό είναι ότι υπάρχουν κοιτάσματα και σε περιοχές όπου η Άγκυρα δεν μπορεί να εγείρει απαιτήσεις (αν και με αυτούς που μας κυβερνούν, ποτέ δεν ξέρεις...), όπως είναι η Δυτική Ελλάδα και το Ιόνιο. Το Βόρειο Ιόνιο, η Ήπειρος, η Αιτωλοακαρνανία, ο Πατραϊκός Κόλπος, ο Μεσσηνιακός Κόλπος, η ευρύτερη περιοχή των Γρεβενών και της Θεσσαλονίκης, αλλά και η Δυτική Θράκη, είναι περιοχές όπου τα αποτελέσματα των πρώτων ερευνών, ήταν τουλάχιστον ενθαρρυντικά.

Η Αθήνα «φοβάται» την Άγκυρα
Φυσικά, το στοίχημα» είναι πολύ μεγαλύτερο στη γνωστή ως «λεκάνη του Ηροδότου» στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου υπάρχουν τεράστια κοιτάσματα φυσικού αερίου (οι ειδικοί μιλάνε για 15 τρις κυβικά μέτρα), που θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες της Γηραιάς Ηπείρου για πολλές δεκαετίες. Οι Κύπριοι έχουν ήδη κινητοποιηθεί, καθώς έχουν αντιληφθεί το διακύβευμα και κινούνται στην κατεύθυνση του ορισμού της ΑΟΖ. Δεδομένου ότι εκεί τα θαλάσσια σύνορα δεν υπάρχουν και η κατάσταση είναι παραπάνω από ασαφής (αφήνοντας πολύ ζωτικό χώρο για «πρωτοβουλίες» διαφόρων τύπων), μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των Τούρκων και των Ισραηλινών, με την Ελλάδα να κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και την ηγεσία της να μην κινείται, για να μην «εκνευρίσει» την Άγκυρα.

Μαξίμου της συμφοράς...
Σε μια εποχή που υπάρχει πλήρης γεωπολιτική αναδιάταξη και όπου ο ενεργειακός χάρτης θα κρίνει πάρα πολλά και κυρίως την ισχύ των κρατών, η Αθήνα είτε αδρανεί, είτε κινείται σε μια ανεξήγητα «συγκαταβατική», έναντι της Άγκυρας, βάση. Το ερώτημα που προκύπτει εδώ, είναι το εξής: υπάρχει παρασκηνιακή απόφαση για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο; Όπως όλα δυστυχώς δείχνουν, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει μπει σε μια λογική συνεκμετάλλευσης του εθνικού μας πλούτου, εξ ου και η «πρεμούρα» της να επισπεύσει την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ. Τότε, στο πλαίσιο του «ενιαίου ευρωπαϊκού χώρου», πολλά θα μπορούν να δικαιολογηθούν...
Πηγή:http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=6222:2010-12-04-11-21-13&catid=95:2008-10-17-07-29-22&Itemid=282

Τίμησαν τους υπερασπιστές του Μακρυγιάννη

Εκατοντάδες πατριώτες έσπευσαν το πρωί της Κυριακής στου Μακρυγιάννη, προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στα στελέχη του Συντάγματος Χωροφυλακής, που έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος, προστατεύοντας την Πατρίδα μας από τους σταλινιστές. Το μνημόσυνο τελέστηκε στον ιστορικό χώρο, με πολλές πατριωτικές οργανώσεις, αλλά και οργανώσεις αποστράτων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και πολλούς πολίτες να δίνουν μαχητικό παρών, καταθέτοντας στεφάνια στο μνημείο που βρίσκεται εκεί. Η συγκίνηση στο χώρο ήταν διάχυτη, ενώ ιδιαίτερα ενθαρρυντική για το μέλλον ήταν η παρουσία φέτος πολλών νέων
Πηγή:http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=6228:2010-12-05-20-54-54&catid=101:2008-10-17-07-36-27&Itemid=288

Antikatoxikes 2010

ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣhttp://efaefp.net/

ΔΕΛΤΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ: Συλλήψεις αλλοδαπών για ναρκωτικά στη Θεσσαλονίκη

ΔΕΛΤΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ: Συλλήψεις αλλοδαπών για ναρκωτικά στη Θεσσαλονίκη: "Η οργανωμένη επιχείρηση της αστυνομίας χθες το μεσημέρι στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών οδήγησε στη σύλληψη τεσσάρων ..."

ΔΕΛΤΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ: Συλλήψεις αλλοδαπών για ναρκωτικά στη Θεσσαλονίκη

ΔΕΛΤΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ: Συλλήψεις αλλοδαπών για ναρκωτικά στη Θεσσαλονίκη: "Η οργανωμένη επιχείρηση της αστυνομίας χθες το μεσημέρι στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών οδήγησε στη σύλληψη τεσσάρων ..."

ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ, ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝΎπουλη επίθεση φίμωσης προς την ιστορία την ιδεολογία και τον πρόεδρο του ΔΡΑΣΙΣ Κ.Ε.Σ.
Στις 29.11.2...010 και ώρα 16:00, στην παρουσία τριών γυναικών και δύο πρωτοετών φοιτητών, τα πρωτοπαλίκαρα του Φ.Κ.Κ. Μετώπου Αθήνας (Ε.ΛΑ.Μ) εισήλθαν στο οίκημα της μοναδικής, αγνής, αντιομοσπονδιακής παράταξης της Αθήνας και κτύπησαν τον πρόεδρο του ΔΡΑΣΙΣ – Κ.Ε.Σ.

Του άνανδρου αυτού κτυπήματος, προηγήθηκε ένα άλλο περιστατικό. Την προηγούμενη μέρα (28.11.2010 η ώρα 23:30) οι ίδιοι ΄΄πατριώτες΄΄, μπήκαν στο οίκημά μας και με απειλητικές διαθέσεις στην θέα τριών γυναικών, άρχισαν να πετούν και να σπάνε πράγματα.

Έχει καταστεί σαφές πλέον, μετά και τα τελευταία γεγονότα, ότι παίζεται ένα βρώμικο παιχνίδι με πολιτικές σκοπιμότητες, εναντίον του αντιομοσπονδιακού χώρου. Αυτό δεν μας αφήνει η 43 χρονών ιστορία μας να το επιτρέψουμε. Γι αυτό σας ενημερώνουμε ότι θα λάβουμε κάθε απαραίτητο μέτρο, εντός πάντοτε νομίμων πλαισίων, ώστε να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι. Ο Έλληνας γεννήθηκε ανυπότακτος. Το ΔΡΑΣΙΣ – Κ.Ε.Σ. δεν πρόκειται να γίνει πιόνι κανενός.
Αυτοί που κτυπούν το κίνημά μας, από όποιο χώρο και να προέρχονται, πρέπει να έχουν κατά νού
ότι το ΔΡΑΣΙΣ – ΚΕΣ. δεν κλείνει. Το κίνημά μας δεν είναι μαγαζί. Το ΔΡΑΣΙΣ είναι άυλο, είναι Ιδέα.
ΔΡΑΣΙΣ Κ.Ε.Σ.

Μπαίνουμε όλοι εδώ και προσκαλούμε κόσμο http://www.facebook.com/pages/Ypoule-epithese-phimoses-pros-ten-istoria-tou-DRASIS-KES/179273822082786

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ ΚΑΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΧΥΣ

Η στρατηγική αντιμετωπίσεως του ζητήματος Ελλάδα που έχει καταστρώσει και εφαρμόζει σε βάρος μας ο Διεθνιστικός Νεοταξισμός και οι συνιστώσες του σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο είναι διττή. Επιχειρεί ταυτοχρόνως την επιβολή κοινωνικής αναστάτωσης και την εξουδετέρωση της αναπτυξιακής προοπτικής του Ελληνικού Έθνους. Την κατάρρευση δηλαδή της εσωτερικής συνοχής του ελληνικού λαού και το σάπισμα των Αξιών της Ελληνικής Φυλής για την παρεμπόδιση της επανεμφάνισης μιας γεωπολιτικά ισχυρής Ελλάδος.


Και επειδή δεν φοβούνται τους δήθεν ταγούς «μας» αλλά τον λαό μας και την ενίσχυση του πατριωτικού και εθνικιστικού του φρονήματος, εισβάλλουν σ’ όλα τα μέτωπα της εθνικής και κοινωνικής μας ζωής για να μας επιβάλλουν οριστικά όπως νομίζουν την αντίχριστη και ανθελληνική παγκόσμια εξουσία τους. Είναι σίγουροι ότι αν γονατίσουν οι ατίθασοι Έλληνες, θα ακολουθήσουν και οι εύπιστοι λαοί.

συνέχεια εδώ


Greekalert

ΠΗΓΗ: http://www.greekalert.com/

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΜΕ ΕΛΟΝΟΣΙΑ!


ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Η κλινική εικόνα ενός λαθρομετανάστη από τη Νιγηρία κίνησε τις υποψίες του γιατρού του Κέντρου υποδοχής που υπάρχει στο Διδυμότειχο που ζήτησε την περεταίρω ιατρική διερεύνησή του και τον έστειλε για εξετάσεις στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Όπως είπε ο διοικητής του νοσοκομείου Νίκος Ραπτόπουλος
με το που ήλθε ο άνθρωπος κι έγιναν οι εξετάσεις αποδείχθηκε ότι πάσχει από ελονοσία. «Τον απομονώσαμε στην ειδική μονάδα που έχουμε των λοιμώξεων και σαφώς οι νεότεροι γιατροί, όλοι θέλησαν να δουν τον άρρωστο αυτό γιατί η ελονοσία όπως ξέρουμε στην Ελλάδα έχει εξαλειφθεί σχεδόν. Από την μια πλευρά ήταν μια εμπειρία των γιατρών εδώ να δουν ένα περιστατικό με ελονοσία, από την άλλη όμως ξέρετε ότι αυτά τα περιστατικά θα μπορούν και να διαφύγουν και να διασπείρουν και να μεταδώσουν τέτοιες ασθένειες. Επομένως εδώ γίνεται μια προσπάθεια και δεν ξέρω αν ευοδωθεί, τα νοσοκομεία τα δικά μας και του Διδυμοτείχου, υπάρχει ένα πρόγραμμα που τρέχει μέσω των Βρυξελλών, για να δημιουργηθούν ιατρικά κέντρα υποδοχής των λαθρομεταναστών εξοπλισμένα με ότι χρειάζεται. Με μικροβιολογικό εργαστήριο, ακτινολογικό και όλοι οι λαθρομετανάστες να περνούν από έλεγχο για να μην διαφεύγουν και κυκλοφορούν στην Ελλάδα με τέτοιες παθήσεις και μεταδοτικές αρρώστιες. Θα πρέπει η Ελλάδα να προφυλαχτεί και να θωρακιστεί», θα πει ο διοικητής, ενώ ο λαθρομετανάστης βρίσκεται ήδη υπό ιατρική παρακολούθηση.
http://www.xronos.gr

www.stoxos.gr

ΕΥΚΟΛΟ ΚΟΥΙΖ!Ποιός είναι αυτός κάτω από το πορτραίτο του σφαγέα Κεμάλ;

α. Κεμαλικός εκπρόσωπος τύπου;

β. γενίτσαρος με επίσημη στολή;

γ. προπαγανδιστικό μοντάζ των Τούρκων;

δ. καρναβάλι;

ε. ο Έλληνας αρχηγός Γ.Ε.Ν;;

στ. οφθαλμαπάτη;

http://skymnos.blogspot.com/2010/11/blog-post_27.html

www.stoxos.gr

Τα «αγαθά» του πολυπολιτισμού


Επιτέλους, πρέπει ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ να μπει ένας έλεγχος στο μεταναστευτικό. Κανείς αρμόδιος δεν μπορεί να δώσει απάντηση στα τρία απλά και αυτονόητα ερωτήματα: πόσοι, ποιοι και γιατί βρίσκονται στην Πατρίδα μας;

Οι επαγγελματίες «αντιρατσιστές» αμπελοφιλοσοφούν για τα αγαθά του πολυπολιτισμού, προσπαθώντας να δημιουργήσουν ενοχές σε όποιον εύλογα ανησυχεί από την ανεξέλεγκτη τροπή που έχει πάρει τόσο το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης στη χώρα μας, όσο και οι επιπτώσεις του. Ωστόσο, οι ίδιοι κατοικούν και εργάζονται στα πλούσια προάστια μακριά από τα γκέτο του ιστορικού κέντρου, ενώ στέλνουν τα παιδιά τους σε ακριβά ιδιωτικά σχολεία… σιγά μην αφήσουν τους κανακάρηδες τους να συναναστρέφονται παιδιά μεταναστών.

Ξέραμε μέχρι τώρα πως ένα από τα «αγαθά» που έφεραν οι μετανάστες -κυρίως από την Αλβανία- ήταν η επανεμφάνιση της φυματίωσης στη χώρα μας. Είπαμε και μη χειρότερα… Έλα όμως που εισέβαλαν στην Πατρίδα μας δεκάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες και από χώρες του λεγόμενου Τρίτου κόσμου. Μαζί τους έφεραν την ελονοσία και πολλές άλλες «ξεχασμένες» ασθένειες. Κρούσματα της φοβερής αυτής αρρώστιας, εμφανίστηκαν στη Σκάλα της Λακωνίας.

Θυμάμαι που είχα μάθει στο Δημοτικό ότι με την αποξήρανση της λίμνης της Κωπαΐδας εξαλείφθηκε πλήρως η ελονοσία στην Ελλάδα. Υπόψιν ότι η ελονοσία είναι η πιο σοβαρή λοιμώδης νόσος που απειλεί τη δημόσια υγεία παγκοσμίως.

Παραθέτω τη σχετική ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή, ο βουλευτής Λακωνίας της ΝΔ, κ. Αθανάσιος Δαβάκης: «Κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν αυξηθεί τα κρούσματα ελονοσίας σε αλλοδαπούς εργάτες, οι οποίοι απασχολούνται σε αγροτικές καλλιέργειες στη Σκάλα Λακωνίας, και οι οποίοι πιθανόν μεταφέρουν επιδημικές νόσους από τις περιοχές από τις οποίες προέρχονται. Τα κρούσματα ελονοσίας που έχουν διαπιστωθεί σε μετανάστες, έχουν προκαλέσει την εύλογη ανησυχία των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι φοβούνται για το ενδεχόμενο εξάπλωσης των κρουσμάτων αυτών. Η Πολιτεία πρέπει να επέμβει άμεσα και αποτελεσματικά».

Ένα άλλο αγαθό της πολυπολιτισμικότητας είναι και οι παράνομοι αλλοδαποί μικροπωλητές. Αυτοί έχουν αποθρασυνθεί εντελώς με την ανοχή του ελληνικού κράτους. Δεν φτάνει που κάνουν χρυσές δουλειές έξω από τα καταστήματά των Ελλήνων πουλώντας παράνομα εμπορεύματα, τρομοκρατούν όποιον τολμήσει να τους καταγγείλει.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, ομάδα Πακιστανών εκτόξευσε απειλές κατά Ελλήνων καταστηματαρχών στην οδό Ναυαρίνου στον Πειραιά, με αφορμή τη σύλληψη ομοεθνή τους για παραεμπόριο. Οι εξαγριωμένοι Πακιστανοί φώναζαν στους Έλληνες μαγαζάτορες εκβιάζοντάς τους ότι, αν δεν δώσουν ο καθένας τους από 200 ευρώ προκειμένου να συγκεντρωθεί το ποσό των 11.000 ευρώ ώστε να αποφυλακιστεί ο ομοεθνής τους, θα προκαλέσουν ζημιές στα καταστήματά τους. Τελικά, ο Σύνδεσμος Καταστηματαρχών Πειραιά ζήτησε την προστασία της Αστυνομίας σε μόνιμη βάση για να μην θρηνήσουμε θύματα.

Στο μεταξύ, στο σοβαρό και οργανωμένο κράτος της Ελβετίας, οι πολίτες της με το πρόσφατο δημοψήφισμα τάχθηκαν υπέρ της αυτόματης απέλασης καταδικασθέντων αλλοδαπών. Την περασμένη χρονιά, άλλωστε, οι Ελβετοί πάλι μέσω δημοψηφίσματος απαγόρευσαν την κατασκευή μιναρέδων.

πηγη: http://tsilimigrasyiannis.blogspot.com/


Ο Γιώργος ο Στοχαστής.Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Ο Γιώργος ο Στοχαστής.Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

"Είναι τρελοί αυτοί οι Έλληνες" - Η κωμωδία του μέλλοντος που έρχεται από τα παλιά...!

"Είναι τρελοί αυτοί οι Έλληνες" - Η κωμωδία του μέλλοντος που έρχεται από τα παλιά...!

Δείτε όλο τον οπλισμό των τρομοκρατών που βρέθηκε χθες από την Αστυνομία.

Δείτε όλο τον οπλισμό των τρομοκρατών που βρέθηκε χθες από την Αστυνομία.

Τι κάνουν οι Άγγελοι;... Γράφει ο Αρχιμανδρίτης Νικόλαος Κ. Λαγουμτζής Συνταγματάρχης (Θ) ε.α.

Τι κάνουν οι Άγγελοι;... Γράφει ο Αρχιμανδρίτης Νικόλαος Κ. Λαγουμτζής Συνταγματάρχης (Θ) ε.α.

ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ ΔΙΧΩΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟ!

ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ ΔΙΧΩΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟ!

ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ! Σοσιαλιστής και Εβραίος! ΚΑΙ αυτό ΤΥΧΑΙΟ ;

ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ! Σοσιαλιστής και Εβραίος! ΚΑΙ αυτό ΤΥΧΑΙΟ ;

Ποια είναι τα προσόντα των συμβούλων ΣΕΠ στο ΕΑΠ και ποιες οι αμοιβές τους;

Ποια είναι τα προσόντα των συμβούλων ΣΕΠ στο ΕΑΠ και ποιες οι αμοιβές τους;

Συνέντευξη του Δρ. Αθανάσιου Δρούγου στο ιστολόγιο “Geopolitics & Daily News”

Συνέντευξη του Δρ. Αθανάσιου Δρούγου στο ιστολόγιο “Geopolitics & Daily News”

Πρωταθλητής σε γυναίκες και νέες γυναίκες ο Σπάρτακος Ιωαννίνων. ΜΠΡΑΒΟ ΚΟΡΙΤΣΙΑ

Πρωταθλητής σε γυναίκες και νέες γυναίκες ο Σπάρτακος Ιωαννίνων. ΜΠΡΑΒΟ ΚΟΡΙΤΣΙΑ

Έρχεται η αστυνομία τροφίμων! Monsanto: παράνομοι οι μικροκαλλιεργητές!

Έρχεται η αστυνομία τροφίμων! Monsanto: παράνομοι οι μικροκαλλιεργητές!

Ιερώνυμος: Για μένα ΔΕΝ υπάρχουν Έλληνες!..

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΦΟΥΡΑΚΗ. Απο τον Κώστα Χαρδαβέλλα


Πέθανε ο Γιάννης Φουράκης!


Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών, ο συγγραφέας Γιάννης Φουράκης, σε κλινική της Κυψέλης όπου νοσηλευόταν.
Είναι δύσκολο να εκφράσω με λόγια τη θλίψη μου, καθώς ο Γιάννης ήταν φίλος πολλά χρόνια- πριν ακόμη μπει στη ζωή μου και στις τηλεοπτικές οθόνες η εκπομπή "Οι Πύλες του Ανεξήγητου"!

Μαχητής και ονειροπόλος, πιστός και αφοσιωμένος στην αναζήτηση της αλήθειας, ένας άνθρωπος με σοφία και γνώση που συχνά αδυνατούσα να αντιληφθώ σε όλο της το μεγαλείο!

Ολοι οι συνεργάτες των "Πυλών" τον θεωρούσαμε μέλος της ομάδας μας, αφού δεν υπήρχε περίπτωση να ζητήσουμε τη βοήθειά του και να μας την αρνηθεί!
Αλλά και οι φίλοι της εκπομπής, ζητούσαν με τηλεφωνήματα και email την παρουσία του σε δεκάδες θέματα που τα αποκαλούσαν χαριτολογώντας "φουράκεια": η ομάδα Ε, τα παιδιά Indigo, τα παιδιά του '83, ήταν μόνο μερικά από αυτά!
Θα επανέλθουμε σύντομα με ένα αφιέρωμα- ελάχιστο φόρο τιμής στην μνήμη του!
Για την ώρα, καλό ταξίδι Γιάννη και καλή συνέχεια στις αναζητήσεις σου!

Κώστας Χαρδαβέλλας
http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=37049:2010-12-04-130000&catid=33:kapoioi-filoi&Itemid=214#ixzz17GeM1CWz


post from: SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR: ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΦΟΥΡΑΚΗ. Απο τον Κώστα Χαρδαβέλλα http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2010/12/blog-post_7115.html#ixzz17HFL4MW0
Under Creative Commons License: Attribution

Η «ντροπή» στα αμερικάνικα πως λέγεται;

Η «ντροπή» στα αμερικάνικα πως λέγεται;

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...