Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2010

Παραποίηση της ιστορίας της Ροδόπης τα εγκαίνια του «ανακαινισμένου» Αρχοντικού Ταβανιώτη!

Η ανάπλαση ξεκίνησε πριν 15 χρόνια και κόστισε μέχρι σήμερα 130 εκ. δραχμές και 400.000 ευρώ!

Θα εγκαινιάσουν ένα παραδοσιακό Μαρωνίτικο κτίριο με καφασωτά παράθυρα της οθωμανικής περιόδου !

Το παράδοξο : Στην ιστορία του χωριού δεν αναφέρεται πουθενά Οθωμανός κάτοικος !

100 χρόνια μετά οι «φωστήρες» της εποχής μας το επινόησαν !

Την εβδομάδα (Σάββατο 11/12, 12:00 μ.μ.) αυτή θα ανοίξει για το κοινό, το μουσείο της Μαρώνειας που στεγάζεται στο ανακαινισμένο Αρχοντικό Ταβανιώτη. Θα βγουν λόγοι, θα πουν λόγια μεγάλα και πολλά αλλά και θα προσπαθήσουν να πετύχουν την παρουσία του Υφυπουργού Γιώργου Πεταλωτή και της Γ. Γ. Πολιτισμού κ. Μενδώνη σε μια προσπάθεια να δοθεί μεγάλη δημοσιότητα και μια προβολή ορισμένων υπηρεσιακών παραγόντων που μπορεί να χαρακτηριστεί προκλητική.

Εμείς σήμερα, θα αναφερθούμε στα όσα δεν θα ακουστούν στους φιλιππικούς των εγκαινίων.

Η ανάπλαση και όχι η αναστήλωση του κτιρίου άρχισε πριν από 15 χρόνια και η πρώτη χρηματοδότηση του έργου έγινε από την Ευρωπαϊκή Ένωση με 130.000.000 δραχμές, συνεχίστηκε μέχρι και σήμερα, ενώ και η δεύτερη διαφημιστική ταμπέλα που αναρτήθηκε αναφέρει και άλλη χρηματοδότηση 400.000 ευρώ. Στα πολλά χρόνια που κράτησε η ανάπλαση, πέρασαν πολλοί υπεύθυνοι και εφόσον δεν υπήρχε αρχικά μελέτη, δεν υπήρχε πρόγραμμα και σχέδιο ο καθένας έκανε ότι νόμιζε όμορφο!

Θα πουν όμως ότι κράτησαν πιστά τα σχέδια του παλιού κτιρίου, όμως δεν ρωτήθηκε η Υπηρεσία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων που ξέρει να κατευθύνει σωστά κάθε ανάπλαση σε διατηρητέο παραδοσιακό οικισμό. Έτσι ο Υφυπουργός και η Γ. Γ Πολιτισμού θα εγκαινιάσουν ένα κτίριο θεωρητικά παραδοσιακό Μαρωνίτικο που έχει όμως καφασωτά παράθυρα όπως τα οθωμανικά κτίρια της εποχής… φαίνεται κάποια υπεύθυνη θα άρεσε τα καφασωτά παράθυρα της οθωμανικής περιόδου που υπάρχουν στα σπίτια του πασά στην Παναγία Καβάλας και τα μετέφερε στην Μαρώνεια.

Ούτε ρώτησε, ούτε έψαξε για να μάθει οτι κανένα παλιό σπίτι της Μαρώνειας δεν ειχε τέτοια παράθυρα που έκρυβαν τις χανούμισσες αφού στην ιστορία του χωριού δεν αναφέρεται Οθωμανός κάτοικος. Τώρα μετά από 100 χρόνια εμφανίστηκε το πολιτιστικό αυτό στοιχείο στην περιοχή και μάλιστα δια χειρός Κλασσικών Αρχαιοτήτων.

Το ποσο καλόγουστο είναι ένα πλαστικό στέγαστρο διπλά σε παραδοσιακό πέτρινο σπίτι είναι θέμα γούστου βέβαια. Τέτοια ενέργεια δεν πρέπει να έτυχε της έγκρισης ούτε της υπηρεσίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων αλλά ούτε και της Αρχιτεκτονικής Επιτροπής της πολεοδομίας.

Αυτήν την πιστότητα της αποκατάστασης στην αρχική μορφή θα εγκαινιάσει ο κ. Υφυπουργός και η Γ. Γ. Πολιτισμού και θα μαθαίνουν σε επισκέπτες τι παράθυρα καφασωτά είχαν τα οθωμανικά σπίτια.

Τέλος, εκτός των εγκαινίων του ανακαινισμένου «Αρχοντικού Ταβανιώτη» θα πραγματοποιηθούν και τα εγκαίνια της μόνιμης έκθεσης αρχαιοτήτων με θέμα «Η Μαρώνεια και ο Ίσμαρος από τα προϊστορικά μέχρι τα νεότερα χρόνια».

Επιπτώσεις σε υγεία και περιβάλλον από πιθανές ενεργειακές επενδύσεις στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Τα ενεργειακά θέματα και οι πιθανές επιπτώσεις τους στην υγεία των πολιτών και του περιβάλλοντος, φαίνεται ότι απασχολούν πλέον καθημερινά τους πολίτες της περιοχής της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Οι αγωγοί πετρελαίου και φυσικού αερίου στην περιοχή της Θράκης, οι γεωτρήσεις πετρελαίου στη θαλάσσια περιοχή της Θάσου, καθώς και οι συζητήσεις για ανθρακική μονάδα στην Καβάλα και καύση για ηλεκτροπαραγωγή των κοιτασμάτων λιγνίτη και τύρφης της πεδιάδας Δράμας, Καβάλας και Σερρών, είναι σαφές ότι αποτελούν κίνδυνο τόσο για το περιβάλλον (ατμόσφαιρα, ύδατα, εδάφη, οικοσύστημα), όσο και για την υγεία του γενικού πληθυσμού και των εργαζομένων.

Συζητώντας ειδικότερα γιά τον Τυρφώνα των Φιλίππων αξίζει να αναρωτηθεί κανείς άν είναι μονόδρομη επιλογή η καύση του για ηλεκτροπαραγωγή. Η εκδοχή αυτή έχει συζητηθεί στο παρελθόν τουλάχιστο δυό φορές: στις αρχές της δεκαετίας του 1970, οπότε είχε μονοδρομηθεί η συνεργασία με την σοβιετική εταιρεία Energomassexport για ανάπτυξη ατμοηλεκτρικών σταθμών, πρόγραμμα που εγκαταλείφθηκε στο παρά πέντε μετά τις κινητοποιήσεις των αγροτών της περιοχής και τη συμμετοχή στις διαμαρτυρίες και του τότε κ.κ. Αμβρόσιου, Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως. Α

κολούθως επανήλθε το θέμα στα τέλη της δεκαετίας του 1980 με τη διατύπωση από την πλευρά της ΔΕΗ της πρόθεσής της για ανάπτυξη 6 ατμοηλεκτρικών σταθμών, που θα χρησιμοποιούσαν ως καύσιμο για ηλεκτροπαραγωγή τους λιγνίτες της Μαυρολεύκης και την τύρφη Φιλίππων. Μετά από κινητοποιήσεις των πολιτών της Δράμας και παρά το γεγονός ότι οι προθέσεις της ΔΕΗ ήταν ήδη ενταγμένες στο δεκαετές πρόγραμμα της επιχείρησης, στις αρχές της δεκαετίας του 1990 αποσύρθηκε και πάλι λόγω της ασυμφωνίας της τοπικής κοινωνίας, όπου δραστηριοποιήθηκε η συντριπτική πλειοψηφία των τοπικών φορέων με πρωτοβουλία πρωτίστως της Οικολογικής Κίνησης Δράμας και πρωτεργάτη τον Καθηγητή κ. Κ. Δοματζόγλου.

Για τον αγωγό πετρελαίου Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη έχει γίνει ήδη πολύς λόγος, με πρωταγωνιστικό ρόλο του Ιατρικού Συλλόγου Εβρου και του Προέδρου του Δρ. Δ. Αναστασιάδη. Επιπροσθέτως, παρά το γεγονός ότι έχουν εγκαταλειφθεί τα ερευνητικά προγράμματα που είχαν ξεκινήσει στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης σε συνεργασία με την Επιτροπή Διαβούλευσης Αγωγού, συνεχίζονται από το Εργαστήριο Υγιεινής και Προστασίας Περιβάλλοντος της Ιατρικής Σχολής ΔΠΘ όσες μελέτες εντάσσονται στα γνωστικά πεδία του.

(Ηδη έχει εκδοθεί ένα τεύχος 60 σελίδων, που αφορά Ζητήματα Δημόσιας Υγείας και Δημόσιας Υγιεινής σχετικά με τη συζητούμενη κατασκευή και λειτουργία του Πετρελαιαγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, δεύτερη κατά σειρά έκδοση στα πλαίσια της ενότητας Κείμενα Εργασίας και Τεκμηρίωσης στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και την Αγωγή και Προαγωγή Υγείας, ηλεκτρονικά διαθέσιμο στην ιστοσελίδα http://utopia.duth.gr/~tconstan/agwgos2.pdf).

Πολύ ενδιαφέρουσα θα ήταν η εκδοχή της πολυεπιστημονικής προσέγγισης για το σύνολο των υγειονομικών και περιβαλλοντικών επιπτώσεων των σχετιζόμενων με την ενέργεια αναπτυξιακών προθέσεων στην περιοχή μας, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων επιστημονικών φορέων της περιοχής της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Το μείζον θέμα είναι η συνεχής παρακολούθηση της ποιότητας υδάτων, εδαφών και αέρα, ανεξάρτητα από τις όποιες επενδυτικές δράσεις. (Αλλωστε, ακόμα και η γεωργική εκμετάλλευση εμπεριέχει κινδύνους τόσο για τον γενικό πληθυσμό, όσο και για τους εργαζόμενους. Ειδικά μάλιστα για τους αγρότες της περιοχής είναι σε εξέλιξη σχετικές μελέτες του Εργαστηρίου Υγιεινής και Προστασίας Περιβάλλοντος της Ιατρικής Σχολής ΔΠΘ, που μέχρι τώρα έχουν δείξει επιβάρυνση του υδροφόρου ορίζοντα σε περιοχές εντατικών καλλιεργειών).

Βεβαίως, το πρώτιστο μέλημα θα πρέπει να είναι η ανάπτυξη στα πλαίσια της αειφορίας, αλλά ειδικά για την περίπτωση του Τυρφώνα των Φιλίππων η εκδοχή της καύσης για ηλεκτροπαραγωγή δεν φαίνεται να συνάδει διόλου με αειφορία, αφού πρόκειται για αυτονόητα καταστροφική μέθοδο. Αν πρέπει υποχρεωτικά να γίνει «αξιοποίηση» του Τυρφώνα της πεδιάδας Φιλίππων – Δράμας με στόχο να υπάρξουν ενεργειακά οφέλη, ακόμα και η εκδοχή της καλλιέργειας ενεργειακών φυτών, προφανώς είναι πλέον συμφέρουσα και θα άξιζε τον κόπο να απασχολήσει τόσο τους ειδικούς επιστήμονες, όσο και τους καλλιεργητές.

Φυσικά παραμένει το θέμα της παραγωγής διοξειδίου του άνθρακα σε μια περίοδο που η διεθνής κοινότητα έχει ευαισθητοποιηθεί στα ζητήματα της κλιματικής αλλαγής και των επιπτώσεων στην υγεία των πολιτών και του πλανήτη και δεν μπορεί να αναδεικνύεται ως μείζον ζήτημα η οικονομοτεχνικής φύσης πρόθεση εμπλοκής ιδιωτών στην παραγωγή ενέργειας. Θα μπορούσε να ιδρυθεί από τοπικούς φορείς μια εταιρεία για την καλλιέργεια ενεργειακών φυτών (με τη συμβολή συναδέλφων της Πολυτεχνικής Σχολής ΔΠΘ, οι οποίοι διαθέτουν σχετική τεχνογνωσία), λειτουργώντας ανταγωνιστικά σε εταιρείες, που πιθανόν έχουν την πρόθεση της καύσης των κοιτασμάτων για ηλεκτροπαραγωγή.
Πηγή:http://fonirodopis.gr/press/?p=23076

Μανουσέρ Μοτακί: Η εποχή της παντοδυναμίας των ΗΠΑ τελείωσε

Ο Μανουσέρ Μοτακί, υπουργός εξωτερικών της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα την Δευτέρα 6 και Τρίτη 7 Δεκεμβρίου. Στα πλαίσια της επίσκεψής του, συναντήθηκε με την πολιτειακή ηγεσία της χώρας, ενώ παραχώρησε και συνέντευξη τύπου σε δημοσιογράφους. Ο "ΕΚ" βρέθηκε εκεί και έθεσε στον Ιρανό ΥΠΕΞ μια σειρά ερωτήσεων που αφορούν τις σχέσεις των δύο χωρών αλλά και τις διεθνείς εξελίξεις.
Ο Ιρανός υπουργός δήλωσε ιδιαίτερα υπερήφανος για το πρόσφατο επίτευγμα των επιστημόνων της χώρας του, να παράξουν μια εναλλακτική καύσιμη ύλη για την πυρηνική ενέργεια. Με βάση το νέο αυτό δεδομένο θα πραγματοποιηθούν οι διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν που λαμβάνουν χώρα αυτές τις ημέρες στην Γενεύη. Σε κάθε περίπτωση, επανέλαβε τον πάγιο ισχυρισμό της χώρας του, ότι το πυρηνικό πρόγραμμα της, έχει αποκλειστικά ειρηνικούς σκοπούς. Η μόνη δε κόκκινη γραμμή που μπορεί να μπει σε αυτές τις διαπραγματεύσεις είναι η θέληση του λαού του Ιράν να έχει πρόσβαση σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας και σε τεχνολογίες οι οποίες πλέον δεν αποτελούν μονοπώλιο των ισχυρών του κόσμου.
Σε ερώτηση του ΕΚ για το αν η071210-iran2 πρόσφατη προσέγγιση Ελλάδος - Ισραήλ και οι στρατιωτικές ασκήσεις των δύο χωρών θα επηρεάσουν τις σχέσεις Ελλάδος - Ιράν μας απάντησε ότι στην συνάντησή του με τον Έλληνα ΥΠΕΞ Δρούτσα, διαβεβαιώθηκε ότι σκοπός της Ελλάδος είναι η ειρήνη στην περιοχή, για να συμπληρώσει ότι η χώρα του σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει υποχείριο στα παιχνίδια τρίτων δυνάμεων. Η Ελλάδα και η Περσία συμπλήρωσε είναι δύο χώρες με αρχαίους πολιτισμούς και σπουδαίους λαούς. Στην σύγχρονη εποχή θεωρεί ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει ο μεσολαβητής για τις φιλικές σχέσεις του Ιράν με την ΕΕ. Ενώ τόνισε ότι προτάθηκαν στην ελληνική πλευρά ποικίλες μορφές συνεργασίας στον οικονομικό και κυρίως στον ενεργειακό τομέα. Πρόθεση της χώρας του είναι να κατασκευαστεί ένας αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου, ο οποίος κάλλιστα θα μπορεί να έχει την Ελλάδα ως καταληξή του, κάτι το οποίο θα είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών.
Σε άλλη ερωτησή μας, σχετικά με την επιθετικότητα του Ισραήλ σε γειτονικές του χώρες, μας απάντησε ότι αυτό το κράτος η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνει είναι αυτή της αντίστασης. Οι πρόσφατες δε συγκρούσεις στην Γάζα και στον ν. Λίβανο απέδειξαν ότι η επιθετικότητα του Ισραήλ μπορεί να νικηθεί μόνο με την αντίσταση των λαών της περιοχής και αυτή η αντίσταση οφείλει να ενισχυθεί με κάθε τρόπο.
Για την παρουσία στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ σε Ιράκ και Αφγανιστάν, η θέση του Ιρανού ΥΠΕΞ είναι ότι ακριβώς αυτή η παρουσία και τα όσα προκαλεί δείχνει τα αδιέξοδα και τα λάθη της αμερικανικής πολιτικής. Στο Αφγανιστάν ειδικά, τόνισε, η παραγωγή οπίου πριν την εισβολή των Αμερικανών ανέρχοταν σε μερικές εκατοντάδες τόνους ενώ σήμερα φτάνει τις οκτώ χιλιάδες τόνους. Το Ιράν είναι παράγοντας σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή μας είπε, για να συμπληρώσει ότι η ειρήνευση στην περιοχή μπορεί να δοθεί μόνο από τους λαούς της περιοχής, χωρίς ξένες επεμβάσεις.
Τελείωσε δε την συνεντευξή του, λέγοντας ότι το Ιράν δεν ζητάει τίποτε περισσότερο από τα νόμιμα δικαιωματά του και δεν θα συναινέσει σε κάτι λιγότερο. Η εποχή που ορισμένες χώρες επέβαλαν την θέλησή τους σε άλλες, έχει τελειώσει. Όλες οι χώρες πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα και ισότιμα να συμμετέχουν στην διαδικασία των αποφάσεων.
Πηγή:http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=6246:2010-12-07-12-35-47&catid=101:2008-10-17-07-36-27&Itemid=288

Το άνοιγμα της Ρωσίας προς την Ευρώπη

Το άνοιγμα της Ρωσίας προς την Ευρώπη

Η Ελλάδα στη Σπιναλόγκα

Η Ελλάδα στη Σπιναλόγκα

ΑΪ ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΕ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2007 ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΕΧΟΥΝΤ ΟΛΜΕΡΤ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΥΤΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

ΑΪ ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΕ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2007 ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΕΧΟΥΝΤ ΟΛΜΕΡΤ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΥΤΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Άφησαν ελεύθερο τον Αλβανό βομβιστή του Κακέτση! Η ποινική δικονομία προβλέπει ξεχωριστά ποινές από 10 έτη κάθειρξης, για την έκρηξη αλλά και για την προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών...

Άφησαν ελεύθερο τον Αλβανό βομβιστή του Κακέτση! Η ποινική δικονομία προβλέπει ξεχωριστά ποινές από 10 έτη κάθειρξης, για την έκρηξη αλλά και για την προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών...

Οι «Τσάμηδες» προκαλούν και πάλι την Ελλάδα… Θέλουν να γιορτάσουν στην Ηγουμενίτσα «Ημέρα Γενοκτονίας»!

Οι «Τσάμηδες» προκαλούν και πάλι την Ελλάδα… Θέλουν να γιορτάσουν στην Ηγουμενίτσα «Ημέρα Γενοκτονίας»!

Μπακογιάννη υπέρ της ένταξης της Τουρκίας

Μπακογιάννη υπέρ της ένταξης της Τουρκίας

Αναγνώριση των θρησκευτικών μειονοτήτων από την Ελλάδα ζητά μέσω του ΣτΕ η Τουρκία

Αναγνώριση των θρησκευτικών μειονοτήτων από την Ελλάδα ζητά μέσω του ΣτΕ η Τουρκία

Βλέπουν διάλυση της ευρωζώνης

Βλέπουν διάλυση της ευρωζώνης

Δήλωση-κεραυνός του ΣΥΣΜΕΔ για Ε.Βενιζέλο - Εκδιώκουν τα στελέχη των ειδικών μονάδων!

Δήλωση-κεραυνός του ΣΥΣΜΕΔ για Ε.Βενιζέλο - Εκδιώκουν τα στελέχη των ειδικών μονάδων!

Στην Αθήνα ο Μ. Αμπάς

Στην Αθήνα ο Μ. Αμπάς

ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΝΑΣ ΚΕΡΑΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΑΚΟΣ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ ΤΟ ΤΟΥΒΛΟ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΟΝΑΖΙΔΕΣ;

ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΝΑΣ ΚΕΡΑΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΑΚΟΣ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ ΤΟ ΤΟΥΒΛΟ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΟΝΑΖΙΔΕΣ;

Οι «Τσάμηδες» προκαλούν και πάλι την Ελλάδα…

Οι «Τσάμηδες» προκαλούν και πάλι την Ελλάδα…

Η μουσική

Η μουσική

Γι΄αυτά τα παιδιά πόσοι θα πενθήσουν;

Γι΄αυτά τα παιδιά πόσοι θα πενθήσουν;

Another Shoe-throwing target, IMF head, , Dominique Strauss-Kahn

Another Shoe-throwing target, IMF head, , Dominique Strauss-Kahn

Πλοία και πλοηγήσεις στην αρχαία Ελλάδα


Οι Έλληνες ειδικεύτηκαν στην κατασκευή μικρών αλλά γρήγορων και εύκολων στην χρήση πλοίων. Έχοντας πολλά μικρά λιμάνια χρειαζόταν μικρά και ευέλικτα πλοία! Αλλά παρ' όλα αυτά μπορούσαν να ταξιδεύουν εύκολα τουλάχιστον μέχρι την Κύπρο κουβαλώντας χαλκό από το 3000 π.Χ.!
Υπάρχουν όμως ενδείξεις κατεργασμένων πετρωμάτων της Μήλου που βρέθηκαν στις Μυκήνες και μας οδηγούν να δεχόμαστε ακόμα αρχαιότερη ναυτική δραστηριότητα. Στο Μάνδαλο της Πέλλας βρέθηκαν αντικείμενα από οψιδιανό των Καρπαθίων ηλικίας 5000 ετών. Κατά συνέπεια δεν ήταν και τόσο δύσκολες
οι μετακινήσεις εκείνη την εποχή!

ΚΩΠΗΛΑΤΙΚΟ - ΙΣΤΙΟΦΟΡΟ
Αρχαιολογικά ευρήματα δείχνουν ότι στο Αιγαίο κυκλοφορούσαν οι πρώτες μορφές πλοίων απ' το 7000 π.Χ. Οι πρώτοι γνωστοί που εμφανίζονται είναι οι Κυκλαδίτες (3000 - 2000 π.Χ.) οι οποίοι όμως δίνουν την θέση τους στους Κρήτες της Μινωικής περιόδου που είχαν ναυτικό στην βάση του κράτος (1700-1450 π.Χ.). Στα 1470 π.Χ. έγινε η έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης με πολύ μεγάλη ισχύ. 5 φορές μεγαλύτερη απ' την έκρηξη του Κρακατόα στην Ινδονησία. Αυτό προφανώς προκάλεσε την καταστροφή του Μινωικού πολιτισμού. Στην συνέχεια παρουσιάζονται οι Μυκηναίοι που και αυτοί δρούσαν σε όλη την γνωστή ανατολική Μεσόγειο. Σε αυτή την εποχή αναφέρονται η Αργοναυτική εκστρατεία αλλά και ο Τρωικός πόλεμος, αν και πολλοί θεωρούν τον Τρωικό πόλεμο αρκετά παλαιότερο. Μετά τον ένατο αιώνα παρουσιάζονται δυναμικά στον Θαλάσσιο χώρο και η Κόρινθος, η Αίγινα, η Σάμος, η Κέρκυρα, οι Συρακούσες και άλλες μικρότερες πόλεις. Αρκετά αργότερα τον έκτο αιώνα π.Χ. οι Αθηναίοι δημιουργούν στόλο και κυριαρχούν με την σειρά τους για λίγο στον χώρο.

ΘΗΡΑΙΚΑ ΠΛΟΙΑΤα πρώτα διάσημα πλοία στον Ελλαδικό χώρο ήταν τα πλοία της Θήρας που παραστάσεις τους σώζονται σε αγγεία αλλά και σε τοιχογραφίες που ήρθαν πρόσφατα στην επιφάνεια στις ανασκαφές της Θήρας. Οι τοιχογραφίες χρονολογούνται στο 1500 - 1600 π.Χ. οπότε μιλάμε για ακόμη παλιότερη χρήση. Το παράξενο είναι ότι αυτή η γνώση φθίνει μέχρι πολύ αργότερα κοντά στο 700 π.Χ. που η Κόρινθος ξανά παρουσίασε την πρώτη μορφή τριήρεως. Είχε 40 μέτρα μήκος και χρησιμοποιούσε 150 κωπηλάτες σε τρεις σειρές και 50 ακόμα άτομα για τις υπόλοιπες ανάγκες.

ΤΡΙΗΡΗΣ
Η Αθηναϊκή τριήρης είχε μήκος περίπου 35 μέτρων και μέγιστη ταχύτητα τα 20 (άλλοι όμως την υπολογίζουν στα 15) χιλιόμετρα την ώρα και όποιος ξέρει από θάλασσα καταλαβαίνει πόσο γρήγορο ήταν για κωπηλατικό του μεγέθους του! Συνήθως κάλυπτε 100 χιλιόμετρα ημερησίως χρησιμεύοντας τόσο σαν εμπορικό όσο και σαν πολεμικό σκάφος. Ήταν εξοπλισμένη στο μπροστινό της μέρος με έμβολο επενδυμένο με μέταλλο με το οποίο μπορούσε να εμβολίσει και να βυθίσει τα αντίπαλα πλοία. Αν και ήταν ιστιοφόρο στις ναυμαχίες βασιζόταν κυρίως στην δύναμη των 170 κωπηλατών του που ήταν καθισμένοι σε τρία προσεκτικά σχεδιασμένα επίπεδα (δύο εσωτερικά κι ένα εξωτερικό), χειριζόμενοι συνχρονισμένα τρεις σειρές κουπιών. Μεγαλύτερα διπλά κουπιά τοποθετημένα στην πρύμνη χρησιμοποιούταν σαν τιμόνι. Είχε βύθισμα μόνο 60 εκατοστά, κατά συνέπεια μπορούσε να πλέει χωρίς πρόβλημα και σε πολύ αβαθή νερά.

Εκτός από την ανακατασκευή της τριήρεως, έχει γίνει ανακατασκευή και του «Κυρήνεια 2» από το ελληνικό Ινστιτούτο Προστασίας Ναυτικής Παράδοσης, και η «Παπυρέλλα» που με 6 κωπηλάτες πήγε από το Λαύριο στην Μήλο επιβεβαιώνοντας τις αρχαιοελληνικές ικανότητες στην ναυσιπλοΐα.

ΝΕΩΣΙΚΟΙ
Τα πλοία αυτά με βασική ύλη το ξύλο κατασκευαζόταν με μεθόδους αρκετά διαφορετικές απ' τις σημερινές. Αρχικά φτιαχνόταν το εξωτερικό κέλυφος και στην συνέχεια τοποθετούταν εσωτερικά οι ενισχύσεις. Σε κάποια απ' αυτά μάλιστα έχουν βρεθεί μέχρι και ενώσεις που γινόταν με ένα είδος ραφής. Τα συνηθέστερα μεγέθη ήταν μέχρι 6 μέτρα πλάτος και μέχρι 40 μήκος.
Για να αποφύγουν την διάβρωση του ξύλου απ' τους μικροοργανισμούς του νερού, αν το πλοίο δεν χρησιμοποιούταν για κάποιο χρονικό διάστημα (όπως τα πολεμικά πλοία) ανελκυόταν στην ξηρά. Οι εγκαταστάσεις στέγασης των ανελκυόμενων πλοίων ονομαζόταν νεώσοικοι και υπολείμματα τους βρίσκουμε σε πολλά αρχαία λιμάνια. Στο λιμάνι του Πειραιά λέγεται ότι υπήρχαν 372 νεώσοικοι.

ΠΕΝΗΝΤΑΚΟΠΟΣ
Ένα τυπικό πλοίο της εποχής του Ομήρου. Η πρώτη οργανωμένη ναυτική κίνηση περιγράφεται από τον Όμηρο στην Ιλιάδα. Αναφέρεται ότι 1186 πλοία από διάφορες περιοχές της Ελλάδος μαζί με τους στρατούς των διαφόρων Ελληνικών φυλών συγκεντρώθηκαν στην Αυλίδα και όλοι μαζί πήγαν στην Τροία! Ο Όμηρος επίσης περιγράφει πολλές λεπτομέρειες τόσο για την ναυπήγηση όσο και για την πλοήγηση των πλοίων.

ΟΔΥΣΣΕΙΑ
Η Οδύσσεια έχει πλήθος αναφορών στις ναυτικές ικανότητες και γνώσεις του Οδυσσέα και των συντρόφων του. Κάποιοι πιστεύουν ότι η ραψωδία Κ της Οδύσσειας περιγράφει με ακρίβεια το πέρασμα του Οδυσσέα από τα Νορβηγικά φιόρδ! Το αιώνιο ηλιόφως της χώρας των Λαιστρυγόνων ταιριάζει με το καλοκαίρι κοντά στον βόρειο αρκτικό κύκλο, το τεράστιο μέγεθος των Λαιστρυγόνων θα μπορούσε να επιβεβαιωθεί εν μέρη από ασυνήθιστα μεγάλους ανθρώπινους σκελετούς που βρέθηκαν σε σπηλιές αυτών των περιοχών.

ΗΡΑΚΛΕΙΕΣ ΣΤΗΛΕΣ
Υπάρχουν όμως ενδείξεις ότι οι Ηράκλειες στήλες στο Γιβραλτάρ αποτελούσαν από αρκετά παλιότερα πέρασμα και όχι όριο όπως νομίζαμε. Στην Ισπανία κοντά στο Γιβραλτάρ υπάρχει ένας πύργος που πιστεύεται απ' τους περίοικους ότι χτίστηκε από τον Ηρακλή. Ο μύθος λέει ότι υπήρχαν δύο πύργοι εκατέρωθεν των στενών του Γιβραλτάρ με σκοπό, λειτουργώντας σαν φάροι να διευκολύνουν τα πλοία να προσεγγίζουν ευκολότερα το πέρασμα από και προς τον Ατλαντικό ωκεανό.
Απ' αυτό μπορούμε να συμπεράνουμε ότι κάποιοι τολμούσαν να ταξιδέψουν και στον Ατλαντικό αψηφώντας τις φήμες της επίπεδης γης και του τέλους του κόσμου στο Γιβραλτάρ. Πόσο μακριά όμως τόλμησαν να πάνε;

ΧΙΛΗ
Ο καθηγητής Lonko Kilapan από την Χιλή έχει πολλά στοιχεία που δείχνουν σημαντικότατη πολιτισμική συγγένεια των Αρακουάνων της Χιλής με τους Αρχαίους Σπαρτιάτες! Αυτό είναι ιδιαίτερα περίεργο μιας και οι Σπαρτιάτες των ιστορικών τουλάχιστον χρόνων δεν φημιζόταν ιδιαίτερα για τις ναυτικές τους προτιμήσεις, αλλά οι Αρακουάνοι και οι αποδείξεις τους παραμένουν! Έχουν διατηρήσει σε μεγάλο ποσοστό το λευκό τους χρώμα διαφορετικό από οποιαδήποτε άλλη Αμερικανική φυλή, το μεγαλύτερο ανάστημα, αρκετές θρησκευτικές παραδόσεις, γλώσσα που έχει κοινή γραμματική με την αρχαία ελληνική και πολυπλοκότητα που ελάχιστες γλώσσες διαθέτουν μέχρι σήμερα (Ελληνική, Γερμανική, Ρωσική και Λατινική), πολεμική οργάνωση τέτοια που εντυπωσίασε και τελικά απέτρεψε τους Ισπανούς απ' την κατάκτησή τους. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η λογοτεχνική τους έφεση και η ρητορική τους άνεση που ήταν τμήμα της παιδείας τους και της ευρύτερης κουλτούρας τους! Αυτή η φυλή στην Χιλή, στο χείλος της οροσειράς των Ανδεων επέλεξε γεωγραφικό πλάτος αντίστοιχο με της Ελλάδας. Η πολιτισμική τους ιδιαιτερότητα στον χώρο αξίζει σίγουρα μία πιο προσεκτική μελέτη. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι έφτασαν εκεί ταξιδεύοντας μέσα απ' την Ασία στην οποία και σκόρπισαν Ελληνικά ονόματα, όπως Λάος, Ινδονησία, Μελανησία, Πολυνησία και αρκετά άλλα. Τα ονόματα παρέμειναν αλλά η προέλευση πια ξεχάστηκε...
Νοτιοανατολικά της Αλοννήσου βρέθηκε αρχαίο ναυάγιο του 5ου αιώνα π.Χ. με εκτόπισμα πάνω από 100 τόνους και φορτίο σχεδόν 4.000 αγγείων.

Λέγεται ότι ο μέγας Αλέξανδρος χρησιμοποίησε μια πρώτη μορφή υποβρυχίου για να παρατηρήσει από κοντά τα παράξενα ψάρια στον βυθό του Ινδικού ωκεανού (332 π.Χ.).
Aπό: http://mythologia.8m.com/ploia.html

Η ΠΟΛΩΝΙΑ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΙΗΡΗ ΠΟΥ ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ
Γεώργιος Παπασημάκης

ALEXANDER THE GREAT - IRON MAIDEN (ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ)

Χάρτες

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΚΛΟΣ

Αστυνομία τροφίμων

ΟΡΚΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΧΗ.

ΟΜΗΡΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝOΣ * HOMERIC HYMN TO POSEIDON

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΑΡΑΟΥΚΑΝΩΝ ΤΗΣ ΧΙΛΗΣ

Πορφύριος - Περί Αγαλμάτων * Porphyrios - On Images

Swiss vote Yes to Deport foreign criminals

ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ 4.000.000 ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΚΟΒΟΥΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΘΑ ΜΑΣ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΤΟ 1,30e!!!Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2010σχόλιο αναγνώστη

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΗΤΗΡΙΩΝ
ΔΙΟΤΙ
ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ 4.000.000 ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ
ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΧΑΝΟΝΤΑΙ
ΕΙΝΑΙ 1.440.000.000 ΕΥΡΩ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ
ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ
ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ;;;;;;;;
ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ . ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ , ΑΠΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΕΙΔΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ . ( ΗΛΕΚΡΙΚΟΣ , ΜΕΤΡΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ , ΤΡΟΛΕΙ , ΤΡΑΜ . ) KAI NA EXOYN ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΠΛΑΣΤΩΝ ΕΙΣΗΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΡΤΩΝ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΠΟΥ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΙΑΤΣΕΣ ΤΟΥΣ , ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΟΜΟΝΟΙΑ . ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΟΝΤΡΟ , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑ ΧΑΒΑΛΕ , ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ .ΤΟ ΔΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ 100 ΕΥΡΩ .
Για το κατάντημα των μέσων μαζικής μεταφοράς , ( ηλεκτρικός μετρό , λεωφορεία ,τρόλεϊ , τραμ . ) την μεγαλύτερη εύθηνη την έχουν οι συνδικαλιστές τους και οι εργαζόμενοι που μαζί με τις δοτές άχρηστες και ανίκανες διοικήσεις τους δεν προτείνουν σωστά μέτρα για αύξηση των εσόδων των ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ,κοιτάζουν μόνο να αναθέτουν την φύλαξη των σταθμών σε εταιρείες σεκιούριτι με ανίκανο προσωπικό που μόνο για σεκιούριτι δεν κάνουν ,ο ΗΣΑΠ να αναθέτει σε απατεώνες εργολάβους την αλλαγή των γραμμών που για δουλεία ενός έτους το πολύ αυτές την κάνουν σε πέντε και βαλε χρόνια για να τα οικονομάνε ( ο ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ κάποτε που είχε τον ΗΣΑΠ το πρωί δούλευαν κανονικά τα τραίνα και το βράδυ αλλάζανε τις γραμμές χωρίς να ταλαιπωρείτε ο κόσμος ) , να περνούν μεγάλους μισθούς με τις υπερορίες και τα επιδόματα .
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ , ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ ΧΑΝΟΥΝ 4.000.000 ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΕΙΝΑΙ 120.ΟΟΟ.ΟΟΟ ΕΥΡΩ
ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΣΟΔΩΝ .
ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΕΙΣ :
Να καταργήσουν την εταιρία σεκιούριτι η να φέρουν άλλη ,αλλά με ικανότερο προσωπικό ειδικευμένο στη φύλαξη .
Ο ΗΣΑΠ να ανακαλέσει την σύμβαση με τον εργολάβο που κάνει τα έργα για τις γραμμές και να ελέγξει από την αρχή τις συμφωνίες γιατί το έργο είναι υπερτιμημένο .
ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΣΩΜΑ ΕΛΕΚΤΩΝ ΜΕ ΧΙΛΙΑ ΑΤΟΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΙΔΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ
(Το προσωπικό θα βρεθεί από τις μετατάξεις του δημοσίου και ΔΕΚΟ )
ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΕΙΣΗΤΗΡΙΩΝ ΠΑΝΤΟΥ ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ , ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕΧΡΙ ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ . KAI NA EXOYN ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΠΛΑΣΤΩΝ ΕΙΣΗΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΡΤΩΝ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΠΟΥ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΙΑΤΣΕΣ ΤΟΥΣ , ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΟΜΟΝΟΙΑ . ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΟΝΤΡΟ , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑ ΧΑΒΑΛΕ , ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ .
ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ 100 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ.

ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ .
ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ .
ΙΚΑΝΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΙΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΚΟΜΠΙΝΑΔΟΡΙΚΕΣ .
πηγη: http://networkedblogs.com/bA0DK

Ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Ελλήνων (Ε.Κ.ΕΛΛ) στο συνέδριο της Δημοκρατικής Αναγεννήσεως του Στέλιου Παπαθεμελή

Ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Ελλήνων (Ε.Κ.ΕΛΛ) κ. Γεώργιος Παπασημάκης και Μιχαήλ Ζουμής παρευρέθηκαν στο συνέδριο της Δημοκρατικής Αναγέννησης του Στέλιου Παπαθεμελή αποδεχόμενοι πρόσκληση του Προέδρου του Κόμματος.

Ο κ. Ζουμής ανέβηκε στο βήμα και είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

<< Εκπροσωπώ την Μη Κυβερνητική Οργάνωση Εθνικό Κέντρο Ελλήνων και σας πληροφορώ ότι και ο Πρόεδρος μας, ο κ. Γεώργιος Παπασημάκης βρίσκεται εδώ σήμερα μαζί μας. Η Οργάνωση μας θα σταθεί αρωγός και σε εσάς και σε όσους μάχονται υπέρ του Έθνους και της Πατρίδας.

Προτείνω να κινηθούμε πολιτικά υπέρ της συνένωσης σε μια μεγάλη συμμαχία Ορθοδόξων Κρατών όπως είναι η Ρωσία, η Σερβία η Ρουμανία και άλλες ενάντια στην Τουρκική επεκτατικότητα και αδιαλαξία που ενδυναμωνεται και απο τους αμερικάνους και τους σιωνιστές.

Προτείνω να συνεργαστούμε με Κράτη που εκπροσωπούν μεγάλους Πολιτισμούς όπως η Ινδία η Κίνα το Ιράν σπάζοντας το ανθελληνικό φράγμα της περικύκλωσης της Ελλάδος απο τους Τούρκους το οποίο υφίσταται και μέσω Αλβανίας και μέσω της αρωγής που όπως προανέφερα τους δίνει η αμερική και ο σιωνισμός. Ας αγωνιστούμε λοιπόν όλοι μαζί απο κοινού για την Πατρίδα και τη Φυλή.>>

Ας σημειωθεί ότι ο κ. Ζουμής καταχειροκροτήθηκε από το συγκεντρωμένο πλήθος, στο τέλος δε της εκδήλωσης τόσο ο Πρόεδρος όσο και ο Αντιπρόεδρος έγιναν αντικείμενο θερμών εκδηλώσεων απο τμήμα των παρευρισκομένων οι οποίοι δήλωναν πως βρίσκοντια στο πλευρό της οργανωσής μας.Ε.Παπασταύρου

ΜΚΟ Ε.Κ.ΕΛΛ

Austrian MP Ewald Stadler adresses Turkish Ambassador

The Molossian royal house of Epirus

ταλμουδ και ιεραρχε1.wmv

ΙΣΛΑΜ ΚΑΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

FYROM ethnic Mordorskis (РЕПУБЛИКА МОРДОРИJA)

Το παραμύθι και ο εκβιασμός HD

Dr.Duke - Ο Παγκόσμιος Σιωνισμός και η Αφύπνιση των Εθνών

Portugal Goes Pop? 'Euro burning, people pay, bankers get away'

Julian Assange - Lying Eyes

Διαμαρτυρία για την κάρτα του πολίτη 12-12-10 .Διαδωστε το

ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

Το προωθώ γιατί έχει σημασία να ξέρουμε γιατί θα ψάχνουμε στα σκουπίδια να βρούμε κάτι να φάμε και για να μη βρεθεί κάποιος να πει ¨δεν ήξερα...¨

 Kαλημέρα σας και καλή εβδομάδα!!!!
Ανεβασα τη Συμβαση που υπεγραψε η Κυβερνηση με τους Δανειστες εναντι 80 Δισεκατομμυριων Ευρω! Ειναι η Διαθηκη της Ελλαδας που υπεγραψαν και που ποτε δεν προκειται να την ακουσετε απο τα μεγαλα καναλια.

Εαν προβληθει το σιγουρο ειναι οτι θα προβληθει παραφρασμενη για οφελος των προδοτων που ψηφισαμε.
Γι αυτο φροντισαμε να αποσταλει ολοκληρωμενη απο...

Ελληνες πολιτες στους Ελληνες πολιτες...
Διοτι και Νου εχουμε, και κριση. Αυτην την στιγμη φευγουν απο διαφορα σημεια του πλανητη email μεσω facebook αλλα και απλων λογαριασμων (hotmail, googlemail) με την προδοτικη συμφωνια που υπεγραψαν κατω απο το τραπεζι και χωρις να ρωτησουν κανεναν οι κυβερνωντες.
Οσο περιληπτικα μπορω, θα βοηθησω να αναγνωσετε μερικα απο τα αισχη που υπεγραψαν ωστε να μας πουλησουν στις πολυεθνικες εταιριες στον βωμο του ' δημοσιου χρεους' και της 'πτωχευσης'. Εμεις ' οι ανθρωποι του μοχθου ' οπως μας χαρακτηριζει ο κ. Παπανδρεου πλεον εχουμε στα χερια μας το χαρτι της προδοσιας και με οδηγο τον Ελληνισμο θα πραξουμε το σωστο.

Εχουμε και λεμε λοιπον...

---σελ.119-ΔΕΝ μπορεί η Ελλάδα να πάρει δάνειο από άλλο δανειστή (Κίνα-Ρωσία) καθώς επίσης δεν μπορεί να υποθηκεύεσαι ούτε να ενεχυριάσει για άλλον περιουσία ή έσοδα ή να μεταφέρει το... χρέος της...
(Γι' αυτό όταν είπε η Ρωσία να μας δανείσει με χαμηλό επιτόκιο αντέδρασε η κυβέρνηση!!!!)
---σελ 129.παραγρ.13.υποπαραγρ.1.
Αντίθετα ο δανειστής επιτρέπεται να μεταβιβάσει τα δικαιώματα κ τις υποχρεώσεις του.
Δηλ. μπορεί να δανειστήκαμε από τη Γερμανία άλλα να βρεθούμε χρεωμένοι στην Τουρκία ή τα Σκόπια!!! Γιατί η Γερμανία θα τους έχει πουλήσει τα δανειακά δικαιώματα τις Ελλάδος
---Σελ.129.παραγρ.14.υποπαραγρ.1
Η σύμβαση διέπεται από το Αγγλικό δίκαιο
---σελ΄121.παραγρ.5
Το επιτόκιο για τα 80 δις ευρωπαϊκών δανείων είναι 5,2 κυμαινόμενο για την πρώτη 3ετία.6,2 για τα επόμενα χρόνια κ +2% τόκοι υπερημερίας εάν έχει λήξει το δάνειο, επαναπροσδιοριζόμενο ΑΝΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!!
---Σελ 123
Η Ελλάδα εάν δεν πληρώσει κάποιο από τα παλαιότερα δάνεια κ όχι τα 110 που παίρνουμε τώρα, που λήγουν ή προβεί σε αναστολή πληρωμών παλαιότερου δανείου, δεν μπορεί να εκταμιεύσει χρήματα από το μηχανισμό κ υποχρεούται να πληρώσει άμεσα το υπόλοιπο κεφάλαιο του δανείου του μηχανισμού μαζί με όλες τις επιβαρύνσεις.
---Σελ.130,παραγρ.15+σελ 140,παραγρ 5...
Για να είναι νόμιμη, για να ενεργοποιηθεί και να ισχύει η σύμβαση, δεν χρειάζεται καμιά άλλη πράξη παρά μόνον την υπογραφή του Παπακωνσταντίνου κ τη νομική γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου του κράτους του υπουργείου οικονομικών κ του υπουργείου δικαιοσύνης(χούντα έχουμε κ θα υπογράφει ο υπουργός εν αγνοία της κυβέρνησης? ο υπουργός θα υπογράφει, ούτε καν ο πρωθυπουργός για να εκταμιεύεται το δάνειο? ούτε ψήφιση στή βουλή ούτε καν υπογραφή από τον πρόεδρο της δημοκρατίας, ούτε καν γνωμοδότηση!!!!)
---σελ 123,παράγραφος 5...
Μόνο το δικαστήριο της ευρωπαϊκής ένωσης κ τα συνταγματικά δικαστήρια των δανειστών μπορούν να ακυρώσουν τη σύμβαση γιατί παραβιάζεται το ευρωπαϊκό δίκαιο ή το σύνταγμα του δανειστή αντίστοιχα.
Σύμφωνα με τη σύμβαση στην Ελλάδα δεν επιτρέπει κανένα δικαστήριο να εκδικάσει τέτοια προσφυγή! Αφήστε που δεν έχουμε κ συνταγματικό δικαστήριο στη χώρα μας, αλλά από κει κ πέρα υπάρχει το διεθνές αλλά μας δένει τα χέρια πρέπει να απευθυνθούμε για τους Γερμανούς στο δικαστήριο της Γερμανίας, για τους Άγγλους στης Αγγλίας!!!
-----Με την παρούσα ο δανειολήπτης αμετάκλητα κ άνευ όρων, παραιτείται από κάθε ασυλία την οποία έχει ή πρόκειται να αποκτήσει όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία απο νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα σύμβαση. Όσον αφορά κατάσχεση, διαταγή κ όσον αφορά την εκτέλεση κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει δικαστικός νόμος. Ούτε ο δανειολήπτης, ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία !!!
Με λιγα λογια θα μας παρουν και τα σ..... Θα τους αφησουμε ???

http://rapidshare.com/files/404987182/Greece-IMF.pdf

Φιλικη συμβουλη, την ωρα της αναγνωσης να τρωτε καποιο γλυκο για να κατεβαινει η πικρα..
Φιλικη παρακληση, στειλτε το αρχειο μεσω email σε ολους τους γνωστους, φιλους και συγγενεις σας.
Δειξτε το στην οικογενεια σας, τυπωστε το αν θελετε. Το ΑΠΟΡΡΗΤΟ αυτο μνημονιο δεν πρεπει να χαθει καπου στο δρομο, οπως γινεται συνηθως.

ΑΠΟ: Simone Fressard

http://www.yachtsgreece.org/

Υποστολή της Ελληνικής Σημαίας στην Εθνική Φρουρά... Πού πάμε;

Πολιτική υπόσταση έλαβε το ζήτημα των καταγγελιών της επαναλαμβανόμενης υποστολής της ελληνικής σημαίας από στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς και πεδία βολής. Ακόμα, άλλες καταγγελίες αφορούν την αφαίρεση των διακριτικών εθνικών συμβόλων από τα σακίδια ασκήσεων των ΛΟΚ. Το θέμα ηγέρθη κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του Υπουργείου Άμυνας.

Από ανάληψης της εξουσίας Χριστόφια, οι κυβερνώντες τρέμουν κάθε τί προάγει την ελληνική εθνική ταυτότητα των Κυπρίων, μεθοδικά δε, δρουν στο στράτευμα με την αφαίρεση των εθνικών συμβόλων, την απαγόρευση αντικατοχικών συνθημάτων (με το χαρακτηρισμό ως «ρατσιστικά») και την κατάπτωση του εθνικού και ηθικού φρονήματος των κληρωτών στρατιωτών και μόνιμων στελεχών της Εθνικής Φρουράς.

Αλήθεια, πού πάμε; Από την Παιδεία, μέχρι τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και την Άμυνα της πατρίδας μας, το ΑΚΕΛ εδραιώθηκε τόσο, που περνά τα ψευδοεπαναπροσεγγιστικά του ιδεολογήματα. Με ποιο φρόνημα θα πολεμήσουν οι φαντάροι μας, όταν το κατεστημένο έχει επιβάλει στη συνείδησή τους το βόλεμα, τις πελατειακές σχέσεις και την καθίζηση των εθνικών ιδεών;

Η κυβέρνηση δε σέβεται ούτε τους αγώνες της Εθνικής Φρουράς, ούτε το ρόλο που επιτελεί.

Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι η Ε. Φ, την οποία το ΑΚΕΛ καθυβρίζει με την καθημερινή του πολιτική πρακτική, ιδρύθηκε το 1964, κατά την περίοδο της στρατιωτικής τουρκανταρσίας των «αδελφών» Τουρκοκυπρίων και στα πλαίσια του Σχέδιου Αμύνης Κύπρου υπό τον Αρχηγό της ΑΣΔΑΚ (Ανωτάτη Στρατιωτική Διοίκηση Αμύνης Κύπρου), Στρατηγό Γεώργιο Γρίβα.

Η μαχητές της Εθνικής Φρουράς και της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου έδωσαν το αίμα τους για την Ελευθερία της Κύπρου, τόσο στις μάχες του 1964, όσο και στην τουρκική εισβολή του 1974. Η Ιδέα της Ελλάδος και της Ενώσεως ήταν ο καθοδηγητικός φάρος των σύγχρονων ηρώων του Κυπριακού Ελληνισμού, απέναντι στα διχοτομικά σχέδια της Τουρκίας.

Ντροπή στο ΑΚΕΛ και σε όσους ανέχονται την υποστολή της σημαίας μας από τα στρατόπεδα. Γι΄αυτούς, έχει έτοιμη και διαχρονική απάντηση ο Στρατηγός Γεώργιος Γρίβας:

«Θέλωμεν την Ένωσιν, διότι είμεθα Έλληνες την συνείδησιν και την καταγωγήν. Θέλωμεν την Ένωσιν, διότι αυτό ήτο το όραμα ολοκλήρων γενεών. Αυτό όμως δεν είναι απλώς ιδεαλισμός, αλλά κάτι το οποίον εμπίπτει και εις τον ρεαλισμόν. Διότι οι λαοί, οι οποίοι λησμονούν τα εθνικάς υποθήκας, λησμονούν την καταγωγήν των, σιγά σιγά φθίνουν, μαραίνονται και υποκύπτουν εις την δύναμιν του ισχυροτέρου, του κατακτητού...» (ομιλία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, 06 Ιουλίου 1964).

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Οι «Τσάμηδες» προκαλούν και πάλι την Ελλάδα…


Θέλουν να γιορτάσουν στην Ηγουμενίτσα «Ημέρα Γενοκτονίας»!
Οι Τσάμηδες προκαλούν και πάλι. Εκπρόσωποί τους δήλωσαν την απόφασή τους να εορτάσουν το 2011 την «Ημέρα Γενοκτονίας των Τσάμηδων» στην Ηγουμενίτσα (!), αφού θα μπορούν να μετακινούνται χωρίς «βίζα».
Ανεξάρτητα από το αν το πραγματοποιήσουν ή όχι, σημασία έχει το γεγονός ότι «ξύνουν» πληγές. Και φανερώνουν την πρόθεσή τους να μην σταματήσουν τις εντελώς αβάσιμες διεκδικήσεις τους.
Να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα η «Ημέρα Γενοκτονίας των Τσάμηδων» εορτάζονταν στην Κονίσπολη των Αγίων Σαράντα, κοντά στα Ελληνοαλβανικά σύνορα με πορεία διαμαρτυρίας, όπου ακούγονταν τα γνωστά συνθήματα σε βάρος της Ελλάδας.

Ο ΡΟΛΟΣ ΜΠΕΡΙΣΑ
Ωστόσο ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα, προσπαθεί να απεγκλωβιστεί, θεωρητικά τουλάχιστον, από την… πίεση των «Τσάμηδων», όπως και από την ιδέα της «Μεγάλης Αλβανίας», προκειμένου να διασφαλίσει την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας του. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Ελβετική εφημερίδα «Tages-Anzeiger», δήλωσε ότι «μια νέα αλλαγή συνόρων στη περιοχή θα ήταν η αιτία να χαθεί η Ευρωπαϊκή μας προοπτική τα επόμενα 20 χρόνια».
Και πρόσθεσε: «Η θέση της Αλβανίας είναι σαφής, η πλειοψηφία των πολιτών επιθυμεί την είσοδο στην Ε.Ε, και η όποια επιπλέον αλλαγή των συνόρων στα Βαλκάνια θα αποθαρρύνει τους στόχους μας. Οφείλουμε να σεβαστούμε τις αρχές της Ε.Ε και να συνεργαστούμε με τις γειτονικές μας χώρες, προκειμένου να ανοίξουν τα σύνορα και η μετακίνηση πολιτών διαφορετικών χωρών να γίνεται ελεύθερα».
Η στάση του αυτή, όμως, δεν αναιρεί την πραγματικότητα. Ο Σαλί Μπερίσα συνεργάζεται με το κόμμα των «Τσάμηδων» και δεν αποδοκιμάζει δημόσια τις σοβινιστικές απόψεις τους.
Πηγή: Πρωινός Λόγος

ΧΙΜΑΡΑ ΛΕΥΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!


Milomir Miljanic 2009 - Sarajevo ( Srpske patriotske pesme )

Nigel Farage: ΠΟΙΟΙ ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ, ΚΥΡΙΟΙ;

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...