Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2010

Οι Λαρνακείς αντιδρούν στην λαθρομετανάστευση!

Ομάδα Πολιτών της Λάρνακας διοργάνωσε εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στην λαθρομετανάστευση. Η εκδήλωση αυτή σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Στην πλατεία Ευρώπης συγκεντρώθηκαν άνω των 500 ατόμων που αντιδρούν στην ραγδαία αύξηση του αριθμού των λαθρομεταναστών και αιτητών πολιτικού ασύλου στην Κύπρο. Στην Λάρνακα μάλιστα, το πρόβλημα είναι ακόμη μεγαλύτερο σε σχέση με τις υπόλοιπες πόλεις της Κύπρου.

Στην εκδήλωση παρεβρέθηκαν άτομα όλων των πολιτικών αποχρώσεων (ακόμη και ΑΚΕΛικοί) και όλων των κοινωνικών βαθμίδων (από ισχυρά οικονομικούς παράγοντες μέχρι χαμηλοεισοδηματίες). Όλοι μαζί ενώθηκαν έχοντας τους ίδιους προβληματισμούς και τις ίδιες ανησυχίες! Στην εκδήλωση βρέθηκαν και διάφοροι Βουλευτές και υποψήφιοι των επόμενων εκλογών! Με εξαίρεση τον βουλευτή Ζαχαρία Κουλία που έδειξε επανελημμένα την αντίθεση του στην λαθρομετανάστευση, η παρουσία των υπόλοιπων πολιτικών αντρών σχολιάστηκε αρνητικά από τους παρεβρισκομένους.

Αρχικά, η εκδήλωση είχε την μορφή καθιστικής σιωπηλής διαμαρτυρίας με το άναμμα κεριών. Στην συνέχεια αυθόρμητα, οι πλειοψηφία των πολιτών προχώρησε σε σιωπηλή πορεία με τερματισμό την εκκλησία του Αγίου Λαζάρου. Σημειώνουμε ότι η περιοχή γύρω από τον ιστορικό ναό τείνει να γκετοποιηθεί από τους μουσουλμάνους πολιτικούς πρόσφυγες που έχουν κατακλήσει τα γύρω υποστατικά! Η εκδήλωση έκλεισε με τους παρεβρισκομένους να ψέλνουν τον Εθνικό Ύμνο.

ΥΓ. Η απόλυτα ειρηνική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στην Λάρνακα αποδεικνύει ακόμη μια φορά, πως σκηνοθετήθηκαν από τους επαγγελματίες αντιρατσιστές του ΚΙΣΑ τα επεισόδια που σημειώθηκαν προ εβδομάδων στις Φοινικούδες!

10η Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Μέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, που ιδρύθηκε αμέσως μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, προχώρησε στον καθορισμών των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών για κάθε άνθρωπο που ζει σε αυτό τον πλανήτη.

62 χρόνια μετά τον καθορισμό των βασικών αυτών δικαιωμάτων, δυστυχώς, η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι καθημερινό γεγονός και ελάχιστες προσπάθειες καταβάλλονται από τον ΟΗΕ για την προστασία τους. Την κατάφορη παραβίαση των δικαιωμάτων βιώνουμε και εμείς οι Έλληνες Κύπριοι, από την συνεχιζόμενη παράνομη κατοχή του βορείου τμήματος της ιδιαίτερης μας πατρίδας!

Πιο συγκεκριμένα, εκτός των άλλων, ο τουρκικός κατοχικός στρατός παραβιάζει το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης και εγκατάστασης, στερεί το δικαίωμα της ιδιοκτησίας στους νόμιμους ιδιοκτήτες περιουσιών στο έδαφος που βρίσκεται υπό κατοχή και απαγορεύει στους Έλληνες Κύπριους την άσκηση των θρησκευτικών τους τελετών στους ναούς, που βρίσκονται στο κατεχόμενο τμήμα του νησιού. Αντιθέτως, η σύληση των θρησκευτικών μας μνημείων από τους έποικους, παραχαράσσει την πολιτιστική ταυτότητα των κατεχόμενων ελληνικών περιοχών.

Παρά τις συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες των Ελλήνων της Κύπρου και παρά τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και διάφορες αποφάσεις Διεθνών Δικαστηρίων, ο Οργανισμός δείχνει να προσπαθεί να αγνοήσει τα δίκαια αιτήματά μας. Αυτό γίνεται κατανοητό από τις πρόνοιες του σχεδίου ΑΝΑΝ, που υποβλήθηκε από τον τότε Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ. Το σχέδιο ΑΝΑΝ σε πάρα πολλά σημεία παραβίαζε τις βασικές ανθρώπινες ελευθερίες, και προσπαθούσε να επιβάλει στους Έλληνες καθεστώς δεύτερης κατηγορίας!!

Σήμερα, παρά την απόρριψη του απαράδεκτου σχεδίου, οι «τεχνοκράτες» του ΟΗΕ με μπροστάρη τον Αλεξάντερ Ντάουνερ, επιμένουν στην ίδια πολιτική, προσπαθώντας να επαναφέρουν το σχέδιο ΑΝΑΝ από την «πίσω πόρτα» και με διαφορετικό περιτύλιγμα («λύση από τους Κυπρίους για τους Κυπρίους»). Σε αυτή τους την προσπάθεια συμπαραστάτες τους είναι και αρκετοί Κύπριοι πολιτικοί ηγέτες και λοιποί «αθεράπευτοι» Ανανιστές...

Ο Κυπριακός Ελληνισμός, όμως δεν θα επιτρέψει την στέρηση των δικαιώματων του και θα στείλει και πάλι στον κάλαθο των αχρήστων και στο χρονοντούλαπο της ιστορίας οποιαδήποτε «λύση» θα του στερεί τις βασικές ανθρώπινες ελευθερίες. Αυτό ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους, τόσο οι πολιτικοί μας ηγέτες, όσο και οι εκπρόσωποι των Ηνωμένων Εθνών, οι οποίοι στην ουσία εξυπηρετούν την τουρκική εξωτερική πολιτική.


ΚΕΡΒΕΡΟΣ

ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ: ΔΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ

ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ: ΔΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ: " Γράφει ο Dr.Νίκος Λυγερός Όταν εξετάζουμε παραδοσιακά ένα χάρτη με τις απεικονίσεις της Ελλάδας και της Τουρκίας, νιώθου..."

ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ: ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ

ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ: ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ: "Να το πει κανείς σύμπτωση; Να το πει κανείς τύχη; Ένα είναι βέβαιο το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας δικαιώνει την επονομασία του... 'Άγιος Παντε..."

ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ: ΟΙ «ΤΣΑΜΗΔΕΣ» ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ! ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑ...

ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ: ΟΙ «ΤΣΑΜΗΔΕΣ» ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ! ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑ...: "Οι Τσάμηδες προκαλούν και πάλι. Εκπρόσωποί τους δήλωσαν την απόφασή τους να εορτάσουν το 2011 την «Ημέρα Γενοκτονίας των Τσάμηδων» στην Η..."

TI EINAI TA CHAKRAS?

Τα chakras είναι ενεργειακά κέντρα που υπάρχουν στο σώμα μας.Υπάρχουν άπειρα ενεργειακά κέντρα στο ανθρώπινο σώμα μας, όμως 7 είναι τα βασικότερα.Για να γίνει πιο κατανοητό είναι απλά οι 7 ενδοκρινείς αδένες,οι οποίοι κάθε ένας απ'αυτούς επιρρεάζουν και ελέγχουν κάποια συγκεκριμένη ομάδα οργάνων .Οταν ένα ενεργειακό κέντρο ''μπλοκαριστεί'' τότε υπάρχει δυσαρμονία στο συγκεκριμένο αδένα και στα όργανα που επηρρεάζονται απ'αυτόν και ως αποτέλεσμα μπορεί να εμφανιστούν προβλήματα στα όργανα που σχετίζονται μ'αυτο το κέντρο.Πέρα απο την δυσλειτουργεία που αντιμετωπίζει το σώμα οταν υπάρχει μπλοκάρισμα,νοσεί και η ψυχή!Οταν ένα chakra είναι σε δυσαρμονία σίγουρα ο εσωτερικός μας κόσμος χρειάζεται φροντίδα και αγάπη.Ενα μεγάλο σόκ ή μία άσχημη ψυχολογική κατάσταση, από μόνη της μπορεί να προκαλέσει μπλοκάρισμα σε κάποιο chakra!Συνήθως δημιουργούνται προβλήματα στο chakra της καρδιάς.Yπάρχουν άνθρωποι που έχουν πόνους στο στήθος χωρίς κάποιο ιατρικό λόγο και δεν μπορούν να βρούν την αιτία.Η αιτία βέβαια είναι κάποιο συναισθηματικό μπλοκάρισμα ,μπορεί να  μην εκφράζουν τα συναισθήματά τους,να αγνοούν αυτό που νιώθουν ή ακόμα να αντιμετωπιζουν προβλήματα χωρίς να μιλάνε σε κανέναν δηλαδή ''τρώνε'' ουσιαστικά τα προβλήματα τους και τότε μπλοκάρεται το chakra του ηλιακού πλέγματος.Οταν όμως μπλοκαριστεί ενα ενεργειακό κέντρο,άσχετα από το ποιά είναι η αιτία ,δημιουργεί προβλήματα και στο σώμα!
                                                
                 1 CHAKRA της βάσης:
Bρίσκεται στη βάση της σπονδυλικής στήλης στο κόκκιγα
H χρωματική του δόνηση είναι το κόκκινο χρώμα
Eπηρεάζει τα σεξουαλικά όργανα,τα οστά,το δέρμα,τα μαλλιά.τα νύχια,το αίμα
 Eίναι υπεύθυνο για τη γείωση που έχει το άτομο,
Στο chakra αυτό οι κρύσταλλοι που αντιστοιχούν είναι οι κόκκινοι και οι μαύροι
Τα αιθέρια έλαια που το ενεργοποιούν είναι τζιντζερ,αγγελική,κυπαρίσσι,σανταλόξυλο,λιβάνι,θυμάρι, Δονείται στα 700 Ηz που είναι και η πιο υψηλή από όλα τα chakras.
                              

2 CHAKRA του ιερού οστού η επινεφριδίου:
Βρίσκεται κάτω από τον αφαλό
Η χρωματική του δόνηση είναι το πορτοκαλί,
Επηρεάζει τα νεφρά,τις ωοθήκες,τη κοιλιακή χώρα,τα έντερα,τη γεύση
Είναι υπεύθυνο για την απόλαυση του ανθρώπου,οι κρύσταλλοι που αντιστοιχούν είναι οι πορτοκαλοί και οι καφέ
Τα αιθέρια έλαια που το ενεργοποιούν ειναι κέδρος,υλανγ-υλανγ,πατσουλί,λεμονιά,λεβάντα
Δονείται στα 642.85 Hz.

3 CHAKRA του ηλιακού πλέγματος:
 Βρίσκεται πάνω από τον αφαλό
Η χρωματική του δόνηση είναι το κιτρινο,
Επηρεάζει τη πέψη,το στομάχι,τα συναισθήματα του ΕΓΩ,
Είναι υπεύθυνο για την αυτοπεποίθηση του ατόμου,
Οι κρύσταλλοι που αντιστοιχούν είναι οι κιτρινοι,
Τα αιθέρια έλαια που το ενεργοποιούν ειναι vetiver,petritgrain,ελιχρύσιο,μέντα
Δονείται στα 585.7 Ηz.

4 CHAKRA της καρδιάς:
Βρίσκεται στο κέντρο της καρδιάς
Η χρωματική του δόνηση ειναι το πρασινο και το ρόζ,
Επηρεάζει τη καρδιά,τους πνεύμονες,τα συναισθήματα
Είναι υπεύθυνο για τα αισθήματα μας,την αγάπη που νιώθουμε για τον εαυτό μας και για τους άλλους
Οι κρύσταλλοι που αντιστοιχούν είναι οι ρόζ και οι πράσινοι,
Αιθέρια έλαια που το ενεργοποιούν είναι τριαντάφυλλο,περγαμόντο,νερολί,palmarosa
 Δονείται στα 528.55 Hz.

3 CHAKRA του λαιμού:
 Βρίσκεται στη περιοχή του λαιμού
Η χρωματική του δόνηται είναι το μπλέ/γαλάζιο,
Επηρεάζει το λαίμο,το θυροεϊδη αδένα,τα αφτιά,τη ακοή,τα μάτια και την όραση,
Είναι υπεύθυνο για την έκφραση του ατόμου,
Οι κρύσταλλοι που αντιστοιχούν είναι οι μπλέ,γαλαζιοί,γαλαζοπράσινοι
Τα αιθέρια έλαια που το ενεργοποιούν είναι γεράνι,μύρτιλο,ελιχρύσιο,
Δονείται στα 471.4 Ηz.

2 CHAKRA του τρίτου ματιού:
Βρίσκεται ανάμεσα στα φρίδια στο κέντρο
Η χρωματική του δόνηση είναι το μώβ/λουλακί/indigo,
Επηρεάζει την υπόφυση,τις σκέψεις,μεταφυσικές δυνάμεις του ανθρώπου,
Είναι υπεύθυνο για τη διόραση που έχει το άτομο,
Οι κρύσταλλοι που αντιστοιχούν είναι οι μώβ,σκούροι indigo,
Τα αιθέρια έλαια που το ενεργοποιούν είναι δεντρολίβανο,λεβάντα,λιβάνι,γιασεμί,
Δονείται στα 414.25 Hz.

1 CHAKRA της κορώνας:
Βρίσκεται στο κέντρο του κεφαλιού
Η χρωματική του δόνηση είναι το απαλο λιλά και το καθαρό άσπρο
Επηρεάζει τον εγκέφαλο,τα εγκεφαλικά κύτταρα,την σύνδεση με το θείο
Είναι υπεύθυνο για την πνευματικότητα του ατόμου
Οι κρύσταλλοι που αντιστοιχούν είναι οι λευκοί
Τα αιθέρια έλαια που το ενεργοποιούν είναι μύρο,λιβάνι,γιασεμί,
 Δονείται στα 357.1 Hz.