Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2010

τι μας χρωστουν οι γερμανοι ;

τι μας χρωστουν οι γερμανοι ;
http://77.235.59.34/media/pdf/S&T_3_KOSTOSKATOXHS.pdf

Πως διαλύεται μία χώρα...

Το άρθρο είναι του κ. Ευριπίδη Μπίλλη, Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ και δημοσιεύτηκε το Σάββατο, 31 Ιανουάριου 2009 παρακαλώ πολύ!!!
Επειδή το άρθρο παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, το παραθέτω αυτούσιο :
Στο αντικείμενο του θέματος έχουμε αποκτήσει τα τελευταία χρόνια (περίπου αρκετή εμπειρία που κατα τη γνώμη μου συνοψίζεται στα εξής βασικά.
Έτσι αν έχεις πολλά λεφτά και θέλεις να διαλύσεις μία χώρα προχωρείς ως εξής:

Αποκάλυψη: CIA και Μοσάντ πίσω από το Wikileaks!

Αποκάλυψη: CIA και Μοσάντ πίσω από το Wikileaks!

gianniotis: Η γενιά που μας πήρε στο λαιμό της

gianniotis: Η γενιά που μας πήρε στο λαιμό της

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ-Η εθνική ανόρθωση και το μέλλον της Ελλάδος στα χέρια των πολιτών της

Επεξεργασία ανάρτησης Του ΠΕΡΙΚΛΗ ΝΕΑΡΧΟΥ Πρέσβη ε.τ.
Ο Ξέρξης, πριν αναλάβει τη μεγάλη εκστρατεία του κατά της Ελλάδος, έστειλε κήρυκες στην Αθήνα και τη Σπάρτη, όπως είχε κάνει προηγουμένως και ο πατέρας του, για να ζητήσουν «γην και ύδωρ», εθελούσια δηλαδή υποταγή των δύο πόλεων.Οι Σπαρτιάτες εξεμάνησαν τόσο πολύ για την ιταμότητα των «βαρβάρων», που παρεβίασαν και τον καθιερωμένο σεβασμό στο ιερό πρόσωπο των κηρύκων.

Έδωσε στα 24 του χρόνια, ότι πιο πολύτιμο είχε, για την Πατρίδα!

Γεώργιος Λυκάκης. Ελάχιστοι άκουσαν το όνομά του... Έδωσε στα 24 του χρόνια,
ότι πιο πολύτιμο είχε, για την Πατρίδα!
Σκοτώθηκε στις 19 Αυγούστου 2010 πέφτοντας από 22μ ύψος, κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης, σε σχοινί αναρρίχησης.
ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2010/12/24.html#ixzz17j5Czp9B

Κρίση-Χρέος-Πτώχευση: Υπάρχει εναλλακτική λύση;

Από τον Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη

Τι είναι και τι θέλει η πρωτοβουλία ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ

Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση χρόνιας χρεοκοπίας και υπό διαδικασία ελεγχόμενης πτώχευσης σε καθεστώς θεσμοθετημένης κατοχής. Είναι στην καρδιά μιας γενικότερης κρίσης της ευρωζώνης, όπου το ευρώ και ο μηχανισμός στήριξής του έχει μετατραπεί σε μηχανισμό χρεοκοπιών. Μπορεί η χώρα και ο λαός της να γλυτώσουν την ολοκληρωτική καταστροφή; Ή πρέπει να περιμένουμε πότε θα διαλυθεί η ευρωζώνη, πότε θα βγάλουν το φίδι από την τρύπα κάποιοι άλλοι αντί για εμάς, ή πότε και πώς θα κατορθώσει η ολιγαρχία των Βρυξελλών να αποκαταστήσει την ισορροπία του τρόμου στο εσωτερικό της ευρωζώνης; Μέχρι να γίνει κάτι από όλα αυτά, το σίγουρο είναι ότι η χώρα και ο λαός της θα έχουν οδηγηθεί στην ανυπαρξία υπό καθεστώς διεθνούς ελέγχου επ’ αόριστο.

Η αυτοκρατορία του φόβου

«Υπάρχουν δύο τρόποι για να κατακτήσεις μια χώρα: Με την βία ή με τα χρέη.» John Adams [1735-1826] Δεύτερος Πρόεδρος των Η.Π.Α (1797-1801).

Ο Γκαίμπελς, όσον αφορά την έκβαση του πολέμου, δήλωσε δημόσια ότι η Ελλάδα κόστισε πανάκριβα στη Γερμανία. Και ο Ελληνικός λαός, που όρθωσε το ανάστημά του στις ναζιστικές ορδές, τιμωρήθηκε με μίσος από τον φασίστα κατακτητή που κατάσχεσε τη γεωργική παραγωγή και κατάστρεψε την οικονομία του Έθνους.

Περισσότερα: http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=37062:2010-12-05-100000&catid=16:listes-tis-ellados&Itemid=196#ixzz17izAAbc5

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ

Αλλάξτε το παλιό Ι.Χ. και κερδίστε τον φόρο!

Αλλάξτε το παλιό Ι.Χ. και κερδίστε τον φόρο!

Star Size Comparison HD

Μια ζοφερή εικόνα της Χαλκιδικής του μέλλοντος και το σχόλιό μας.

Μια ζοφερή εικόνα της Χαλκιδικής του μέλλοντος και το σχόλιό μας.

170 κρατούμενοι σε «απεργία πείνας» στις Φυλακές των Ιωαννίνων

170 κρατούμενοι σε «απεργία πείνας» στις Φυλακές των Ιωαννίνων

Σταυροδοσία Δήμου Αθηναίων

Σταυροδοσία Δήμου Αθηναίων

ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΕΥΠΟΡΟΣ , ΕΒΡΑΙΟΣ , ΓΥΝΑΙΚΑΣ και με 0 ΕΝΣΗΜΑ -- ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ [ ΚΟΕΝ ], ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ... ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥ ΔΝΤ !!!απο: http://avragioz.blogspot.com/2010/12/0.html

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΒΕΝΙΑΜΙΝ ΦΡΑΓΚΛΙΝΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΗΠΑ ΑΝΤΑΜΣ


Lakedaimwn
26/11/1781

"Συμφωνώ απόλυτα με τον Στρατηγόν Ουάσινγκτον, πως πρέπει να προστατέψουμε αυτό το νεαρό έθνος απο μια ύπουλη επίδραση και διείσδυση.Αυτή η απειλή είναι οι Εβραίοι!

Σε οποιαδήποτε χώρα και αν εγκαταστάθηκαν οι Εβραίοι σε μεγάλο αριθμό, κατέβασαν το επίπεδο της ηθικής και εμπορικής ακεραιότητος.Αποτέλεσαν δική τους κοινωνία (μέσα στο κράτος) και δεν....
αφομοιώθηκαν.
Εχλεύασαν και προσπάθησαν να υπονομεύσουν τη Χριστιανική θρησκεία πάνω στην οποία έχει θεμελιωθεί αυτό το κράτος.

Έφτιαξαν ένα Κράτος εν Κράτει! Και όταν συνάντησαν αντιρρήσεις προσπάθησαν να πνίξουν οικονομικά αυτό το έθνος,όπως εις την περίπτωση της Ισπανίας και της Πορτογαλίας. Περισσότερο απο 1700 χρόνια οι Εβραίοι θρήνησαν τη θλιβερή τους μοίρα, που τους εξόρισε απο τη πατρίδα τους όπως αποκαλούν τη Παλαιστίνη.

Αλλά άν ο κόσμος τους την είχε δώσει με εισιτήριο χωρίς επιστροφή, θα έβρισκαν αμέσως μια δικαιολογία για γυρίσουν εις τα άλλας Χώρας. Γιατι; Γιατί οι Εβραίοι είναι βαμπίρ (νυκτερίδες της Βραζιλίας που ευχαριστούνται να ρουφούν αίμα ανθρώπων) και τα βαμπίρ δεν μπορούν να ζήσουν απο τα βαμπίρ!

Δεν μπορούν να ζήσουν μόνο μεταξύ τους (εννοείται μόνον με Εβραίους).Πρέπει να υφίστανται σε βάρος των Χριστιανών και άλλων λαών , και όχι της δικής τους ράτσας. Αν δεν τους αποκλείσετε απο τις Ηνωμένες Πολιτείες, σε λιγότερο απο 200 χρόνια θα έχουν συρρεύσει εδω σε τόσο μεγάλους αριθμούς που θα κυριαρχήσουν και θα κατασπαράξουν τη χώρα και θα αλλάξουν τη μορφή του πολιτεύματος μας για το οποίο εμείς οι Αμερικάνοι χύσαμε το αίμα μας, δώσαμε τη ζωή μας, τα αγαθά μας και διακινδυνεύσαμε την ελευθερία μας.

Αν δεν τους αποκλείσετε , σε λιγότερο απο 200 χρόνια οι απόγονοί μας θα δουλεύουν στα χωράφια για να τους παράσχουν αγαθά, ενω αυτοί θα τρίβουν τα χέρια τους στις αποθήκες.

Σας προειδοποιώ:

Αν δεν αποκλείσετε τους Εβραίους δια παντός, τα παιδιά σας θα σας καταραστούν στους τάφους σας. Οι Εβραίοι οπουδήποτε και αν γεννιούνται, δεν πρόκειται ποτε να αλλάξουν.Οι ιδέες τους δεν συμβιβάζονται με αυτές του Αμερικανού και δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί αυτό, αν και ζούν ανάμεσά μας απο δέκα γενιές.Μια λεοπάρδαλις, δεν μπορεί να αλλάξει τα στίγματά της...".

Πηγή:Βιβλίο Ιωάννη Πασά "Το έγκλημα της επιστήμης".

πηγη:  
http://ksipnistere.blogspot.com/2010/12/blog-post_4869.html

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ "ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ"!


ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΥΠΕΡ ΑΪΤΗΣ ΚΑΙ... ΠΑΚΙΣΤΑΝ!


Τι άλλο πια έχουμε να ακούσουμε και να δούμε σε αυτή τη χώρα, που το παράλογο έχει δώσει τη θέση του στο λογικό. Ακούω λοιπόν τις τελευταίες μέρες να διαφημίζετε ο ποδοσφαιρικός αγώνας "κατά της φτώχειας", ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη στις 21:15 στο Στάδιο Καραϊσκάκη, μεταξύ Επιλέκτων του Ολυμπιακού και της ομάδας φίλων του Ρονάλντο και του Ζιντάν. Στον αγώνα αυτό θα λάβει μέρος και ο σημερινός βουλευτής του ΛΑΟΣ Γιώργος Ανατολάκης. Τα έσοδα του αγώνα θα διατεθούν υπέρ του Ιδρύματος «Αργώ» καθώς επίσης και υπέρ των πληγέντων της Αϊτής και του Πακιστάν!!! Δεν έχω λόγια... Να κάνουμε και εξαγωγή χρημάτων στην Αϊτή και το... Πακιστάν, γνωστό για τον... φιλελληνισμό του!

Γιάννης Μανιάτης
Διαβάστε περισσότερα...

www.stoxos.gr

ΥΜΝΟΙ ΣΤΟΝ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ... SABAH!


"Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ"!


H Sabah (6/12/2010) αναγγέλλει στην πρώτη σελίδα αποκλειστικές δηλώσεις του νέου Δημάρχου της Θεσσαλονίκης κ Μπουτάρη στον ανταποκριτή της Sabah και του NTV στην Αθήνα Στέλιο Μπερμπεράκη (σ.σ.: παλιός γνώριμος και... αγαπημένος του "Στόχου") με τον τίτλο « Το καινούργιο αφεντικό της Θεσσαλονίκης». Στην πρώτη σελίδα υπογραμμίζεται ως υπότιτλος η φράση του κ Μπουτάρη, ο οποίος είπε «Είναι σημαντικό ότι ο Ατατούρκ και ο Ναζίμ Χικμέτ γεννήθηκαν στην πόλη αυτή. Οι θαλάσσιες μεταφορές που γίνονται στην Κων/λη θα πρέπει να γίνονται και στην Θεσσαλονίκη».

Σε ερώτηση σχετικά με το ότι η Θεσσαλονίκη έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά των Τούρκων λόγω του Ατατούρκ και τι νόημα έχει ο Ατατούρκ για τον κ Μπουτάρη, ο Δήμαρχος είπε: «Για μένα ο Ατατούρκ είναι ο ηγέτης του νέου τουρκικού κράτους που ξεσηκώθηκε την περίοδο εκείνη κατά της Οθωμανικής Διοίκησης και της ηγεμονίας αυτής. Δεν γνωρίζω τις λεπτομέρειες αυτού του ξεσηκωμού αλλά η ονομασία του Ατατούρκ Διαβάστε περισσότερα...

www.stoxos.gr

ALEXANDER THE GREAT - BATTLE OF GRANIKOS 334 B.C.

Cleopatra - Greek Macedonian Decent - Ptolemaic Dynasty - Short

1822 ΧΙΟΣ - ΚΑΝΑΡΗΣ (XIOS - KANARIS)

ΟΡΚΟΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ - ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΕΦΗΒΩΝ


Οι Αθηναίοι, όταν γίνονταν 18 ετών παρουσιάζονταν στην εκκλησία του δήμου στην Πνύκα, αναγράφονταν στους καταλόγους των πολιτών (ληξιαρχικόν γραμματείον), τους χορηγούνταν ένα δόρυ και μια ασπίδα, και υπηρετούσαν για δύο χρόνια στρατιώτες, αφού έδιναν τον «Όρκο των Αθηναίων εφήβων», μπροστά από το ναό της Αγλαύρου, όπως μας τον διασώζει ο Λυκούργος στον «Κατά Λεωκράτους» λόγο 77. Λέγεται μάλιστα πως ο όρκος γράφτηκε από τον ίδιο το Σόλωνα, νομοθέτη των Αθηναίων.

Κρατώντας τα όπλα που του εμπιστευόταν η Πατρίδα, ο Αθηναίος έφηβος μπροστά στο ναό της Αγραύλου έδινε τον παρακάτω όρκο :
Ου καταισχυνώ τα όπλα τα ιερά,
ουδ' εγκαταλείψω τον παραστάτη αυτών, ότω αν στοιχίσω.
Αμυνώ δε και υπέρ ιερών και οσίων
και μόνος και μετά πολλών.
Την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω, πλείω δε και αρείω όσοις αν παραδέξωμαι.
Και ευηκοήσω των αεί κρινόντων,
και τοις θεσμοίς τοις ιδρυμένοις πείσομαι, και ούστινας αν άλλους το πλήθος ιδρύσηται ομοφρόνως.
Και αν τις αναιρεί τους θεσμούς ή μη πείθηται, ουκ επιτρέψω,
αμυνώ δε και μόνος και μετά πολλών.
Και ιερά τα πάτρια τιμήσω.
Ίστορες θεοί τούτων
Αγραυλος, Ενιάλιος, Aρης, Ζεύς, Θαλλώ, Αυξώ, Ηγεμόνη
Δε θα ντροπιάσω τα όπλα μου,
ούτε θα εγκαταλείψω τον συμπολεμιστή μου
όπου κι αν ταχθώ να πολεμήσω,
θα υπερασπίζω τα ιερά και τα όσια,
και μόνος και με πολλούς,
και την πατρίδα δε θα παραδώσω μικρότερη,
αλλά μεγαλύτερη και πολεμικότερη απ' όση θα μου παραδοθεί.
Θα πιστεύω στους Θεούς
και στους ισχύοντες νόμους θα υπακούω,
και σε όσους άλλους νόμιμα θεσπισθούν.
Κι αν κάποιος αναιρέσει ή αμφισβητήσει
τους θεσμούς δεν θα το επιτρέψω,
θα τον πολεμήσω είτε μόνος είτε με όλους.
Και τις ιερές παρακαταθήκες των πατέρων θα τιμήσω.

Μάρτυρές μου οι θεοί
Αγραυλος, Ενυάλιος, Aρης, Ζεύς, Θαλλώ, Αυξώ, Ηγεμόνη

1940 - ΝΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ - NIKES ELLINIKOU STRATOU

Ο ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ

«Χορήγηση πολυτεκνικού επιδόματος στους ομογενείς της Βορείου Ηπείρου», συζήτηση στην Βουλή επίκαιρης ερώτησης του Μάκη ΒορίδηΥποβλήθηκε από ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙ... την Πέμ, 02/12/2010 - 08:00.
Published inΠροσθήκη νέου σχολίου
Διαβάστε περισσότερα
Εικόνα:
Ο Μάκης Βορίδης κατέθεσε την παρακάτω ερώτηση, σχετικά με τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην χορήγηση του πολυτεκνικού επιδόματος σε κατοίκους της Βορείου Ηπείρου. Συγκεκριμένα κατέθεσε την παρακάτω ερώτηση:
Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 39 Ν. 2459/1997, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 5 Ν. 3454/2006 και την παρ. 5 Ν. 3631/2008, χορηγείται ισόβια σύνταξη σε ορισμένες κατηγορίες πολυτέκνων, μεταξύ άλλων και στους ομογενείς Βορειοηπειρώτες που διαθέτουν δελτίο ομογενούς και διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα. Η ίδια ακριβώς προϋπόθεση (δηλαδή η αποδεδειγμένη κατοικία στην Ελλάδα) ισχύει και για τη χορήγηση πολυτεκνικού επιδόματος στις τρίτεκνες οικογένειες, σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 3 Ν. 3631/2008.Η προϋπόθεση απόδειξης ως τόπου κατοικίας της Ελλάδας, για την είσπραξη των εν λόγω επιδομάτων, υποχρεώνει τα μέλη της ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου που υπάγονται στις διατάξεις, να εγκαταλείψουν τις πατρογονικές τους εστίες, εντείνοντας το πρόβλημα της εγκατάλειψης στην ευαίσθητη εθνικά περιοχή.Ερωτάται ο κ. Υπουργός:1. Προτίθεται η Κυβέρνηση, για προφανείς λόγους εθνικού συμφέροντος, να εξαιρέσει την κατηγορία των ομογενών της Βορείου Ηπείρου από την υποχρέωση της κατοικίας τους στην Ελλάδα, ώστε να υπαχθούν στις ανωτέρω διατάξεις; Αν όχι, γιατί;2. Με ποιο σκεπτικό εξομειώνονται οι υπαγόμενοι ομογενείς αλλοδαποί από τη Βόρειο Ήπειρο, με τους ομογενείς αλλοδαπούς από τις χώρες της Ε.Ε;Η ερώτηση συζητήθηκε στην Βουλή των Ελλήνων στις 2/12/2010. Το κλίμα της συζήτησης, καθώς και η απάντηση του υπευθύνου Υπουργού αποτυπώνονται στα πρακτικά που ακολουθούν.
http://www.voridis.gr/

Ανάχωμα στον τουρισμό οι ελληνοτουρκικές σχέσεις

Ανάχωμα στον τουρισμό οι ελληνοτουρκικές σχέσεις

Η Ευρωβουλή ζητεί την άμεση απόσυρση των τουρκικών δυνάμεών από την Κύπρο

Η Ευρωβουλή ζητεί την άμεση απόσυρση των τουρκικών δυνάμεών από την Κύπρο

ΠΑΤΡΑ: Γιλέκα αστυνομικών... με χορηγία Τσιμεντοβιομηχανίας!

ΠΑΤΡΑ: Γιλέκα αστυνομικών... με χορηγία Τσιμεντοβιομηχανίας!

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΑΠΟ: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=182410068436917&set=a.101012606576664.2336.100000037744540

Οι συνθήκες διαβίωσης του έγκλειστου Πατριάρχη Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης Ειρηναίου Α'

Οι συνθήκες διαβίωσης σήμερα του π. Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου Α' από τον κ.Λουκή Γ. ΛουκαΐδηΔικηγόρος - Προέδρος του Διεθνού Συνδέσμου για την Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην ΚύπροΕΙΣΑΓΩΓΗ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ[1] ΘΕΟΦΙΛΟ[1] Σημειώνεται ότι η εκλογή του κ. Θεοφίλου ως Πατριάρχη Ιεροσολύμων αμφισβητείται από ένα σοβαρό μέρος των Ορθοδόξων Χριστιανών και από νομικούς του Εκκλησιαστικού Δικαίου όπως ο καθηγητής θεολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Σπυρίδων ΚοντογιάννηςΚατόπιν οδηγιών, από ευσεβείς προσκυνητές των Αγίων Τόπων, επισκέφθηκα τα Ιεροσόλυμα στις 4 Νοεμβρίου 2008. Σκοπός της επίσκεψης μου ήταν να διερευνήσω τις συνθήκες διαβίωσης και της γενικής μεταχείρισης που τυγχάνει ο Μακαριώτατος Ειρηναίος. Όταν έφθασα, αμέσως μετέβηκα στο Πατριαρχείο όπου συνάντησα τον Πατριάρχη Θεόφιλο στο γραφείο του και του εξήγησα τον σκοπό της επίσκεψης μου. Αυτός μου είπε ότι είχε ακούσει για μένα από τον Πρέσβη της Κύπρου στο Ισραήλ και – επομένως- θα μου επέτρεπε να δω τον Μακαριώτατο Ειρηναίο που διέμενε μέσα στα κτίρια του Πατριαρχείου σε ένα κελί το οποίο ήταν κλειδωμένο από έξω. Ο Θεόφιλος μου είπε ότι κάποιος θα με συνόδευε για να ανοίξει την πόρτα και θα έμενε μαζί μου κατά την διάρκεια της συνάντησης μου με τον Μακαριώτατο Ειρηναίο. Εγώ κατάλαβα ότι το άτομο που θα συνόδευε θα ήταν κάποιος αστυνομικός. Υπέδειξα στον Θεόφιλο ότι δεν θα ήταν σωστό κάποιο τρίτο πρόσωπο να είναι παρών στην συνάντηση αυτή, ειδικά έχοντας υπόψη την ιδιότητά μου ως δικηγόρου που ενδιαφερόταν να πάρει πληροφορίες από τον Μακαριώτατο Ειρηναίο για τις συνθήκες διαβίωσής του. Όταν ρώτησα γιατί θεωρούσε αναγκαία την παρουσία κάποιου τρίτου κατά την συνάντησή μου απάντησε ότι θα ήταν χρήσιμο για λόγους ασφαλείας. Στο τέλος πείσθηκε να με αφήσει να συναντήσω τον Μακαριώτατο Ειρηναίο μόνος. Μέχρι την άφιξη του αστυνομικού που θα με συνόδευε στο κελί του κ. Ειρηναίου είχα μια συνομιλία με τον κ. Θεόφιλο σχετικά με τις συνθήκες διαμονής του κ. Ειρηναίου στο Πατριαρχείο.


Ο κ. Θεόφιλος εκφραζόταν με ένα ήρεμο αλλά εχθρικό τρόπο όταν μιλούσε για τον κ. Ειρηναίο. Είπε ότι ο κ. Ειρηναίος δεν έπρεπε να διαμένει στο Πατριαρχείο διότι είχε εκθρονιστεί και καθαιρεθεί από το αξίωμα του ως Πατριάρχης με αποτέλεσμα αυτή την στιγμή να είναι ένας απλός μοναχός και σαν τέτοιος έπρεπε να πάει σε κάποιο μοναστήρι για να περάσει κάποια περίοδο μετάνοιας και ταπείνωσης. Αυτό είπε είναι ο νόμος της εκκλησίας. Του είπα ότι μαζί με τους αυστηρούς κανόνες κάθε νόμου υπάρχουν και οι αρχές της φυσικής δικαιοσύνης και επιείκειας και δεδομένης της «προηγούμενης» ιδιότητας του κ. Ειρηναίου ως Πατριάρχη έπρεπε να δείξουν επιείκεια απέναντί του και να τον αφήσουν να συνεχίσει να ζει στο Πατριαρχείο.Στη συνέχεια τον ρώτησα να παρέχεται τροφή στον κ. Ειρηναίο και μου απάντησε ότι ο κ. Ειρηναίος αρνείται να δεχθεί οποιαδήποτε τροφή από αυτούς διότι φοβάται ότι θα τον δηλητηριάσουν. Σε ερώτησή μου, γιατί τον έχουν κλειδωμένο και δεν τον αφήνουν να κυκλοφορήσει ελεύθερα εκτός του κελιού του, μου απάντησε ότι αυτό γίνεται διότι οι υποστηρικτές του κ. Ειρηναίου έρχονται και δημιουργούν φασαρίες. Σε αυτό το σημείο σταμάτησα την συνομιλία διότι αισθάνθηκα ότι η ατμόσφαιρα άρχισε να γίνεται έντονα εχθρική και δεν ήθελα να διακινδυνεύσω τις πιθανότητες μου να δω τον κ. Ειρηναίο. Στο γραφείο του κ. Θεόφιλου, κατά τη διάρκεια της πιο πάνω συνομιλίας, ήταν παρόντες και άλλοι ιερωμένοι.Ένας οπλισμένος Ισραηλινός αστυνομικός με συνόδευσε μέχρι την πόρτα του κελιού του κ. Ειρηναίου το οποίο ήταν περιτριγυρισμένο με σιδερένια κάγκελα εμποδίζοντας οποιαδήποτε πρόσβαση στον εσωτερικό χώρο. Η όλη εικόνα σου έδινε την αίσθηση ότι βρισκόσουν σε κάποια φυλακή. Όταν άνοιξε η καγκελόπορτα εισήλθαμε σε μια μικρή αυλή που οδηγούσε στην πόρτα του κελιού. Κτυπήσαμε την πόρτα και ο κ. Ειρηναίος εμφανίστηκε και άνοιξε την πόρτα. Ο αστυνομικός έφυγε και εγώ εισήλθα στο κελί του κ. Ειρηναίου. Η εντύπωση μου είναι ότι το κελί αποτελείτο από μία μικρή κουζίνα, αποχωρητήριο, ένα υπνοδωμάτιο και ένα μικρό καθιστικό. Ο κ. Ειρηναίος φαινόταν καταπονημένος και στεναχωρημένος αλλά και ευχαριστημένος που με είδε. Καθίσαμε μαζί στο καθιστικό. Έμεινα εκεί για περίπου τρεις (3) ώρες.ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ κ. ΕΙΡΗΝΑΙΟΚατά την διάρκεια της συνομιλίας μας μου έδωσε τις πιο κάτω πληροφορίες:Ότι δεν του επιτρεπόταν να βγει από το κελί του. Ότι ήταν κλειδωμένος από έξω, πάνω σε 24ωρη βάση. Ότι δεν επιτρεπόταν σε κανέναν (φίλους, υποστηρικτές, προσκυνητές, ποίμνιο) να τον επισκεφθεί. Αντιλήφθηκα ότι είχε στην διάθεσή του δύο κινητά και ένα σταθερό τηλέφωνο.Του δήλωσαν ότι αν βγει από το κελί του για οποιονδήποτε λόγο, δεν θα του επιτρεπόταν ποτέ να επιστρέψει πίσω. Ότι έζησε σε αυτό το κελί τον περισσότερο χρόνο της ζωής του. Απέρριψε τον ισχυρισμό του Θεόφιλου ότι αρνήθηκε τροφή που του προσφέρθηκε και δήλωσε κατηγορηματικά ότι ποτέ δεν του προσφέρθηκε τροφή από τον Θεόφιλο.Τα τρόφιμα που υπήρχαν στο κελί του τα προμηθεύουν άνθρωποι που τον αγαπούν, εκτιμούν και σέβονται, με διάφορους τρόπους που δεν είναι σωστό επί του παρόντος να αποκαλύψω. Σε κάθε περίπτωση είχε προμήθειες φαγητού στο ψυγείο του και στο κελί του προερχόμενες από φιλικά άτομα και υποστηρικτές του.Ότι δεν του επιτρεπόταν να επισκεφθεί και να λειτουργήσει στην μικρή εκκλησία της Αγίας Θέκλας που βρίσκεται δίπλα στο κελί του.Ότι δεν του προσφέρθηκαν καθόλου διευκολύνσεις όσον αφορά ιατρική περίθαλψη και υπηρεσίες καθαριότητας. Καθαρίζει ο ίδιος το κελί του.Μου δήλωσε κατηγορηματικά ότι η λεγόμενη εκθρόνισή του ήταν και είναι παράνομη και ενάντια σε όλους τους κανόνες του Εκκλησιαστικού Δικαίου της Ελλληνορθόδοξης Εκκλησίας. Σχετικά με αυτό επικαλέστηκε τη γνώμη του κ. Σπυρίδωνα Κοντογιάννη. Καθηγητή Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κατ΄ ακρίβεια μου έδωσε την ευκαιρία να συνομιλήσω τηλεφωνικώς με τον εν λόγω καθηγητή ο οποίος μου επιβεβαίωσε ότι η λεγόμενη εκθρόνιση του κ. Ειρηναίου ήταν αναπόδεκτος, παράνομη και άκυρη εξ αρχής. Πάνω σε αυτό το θέμα ο κ. Ειρηναίος που μίλησε εκτεταμένα και λεπτομερώς, εξηγώντας μου ότι η λεγόμενη εκθρόνισή ήταν το προϊόν μας σκευωρίας εναντίον του από ανθρώπους και αρχές που δεν τον συμπαθούσαν διότι τους αντιστεκόταν σε θέματα και ζητήματα αρχών και ορθοδοξίας. Απέρριψε την άποψη που δημοσιεύτηκε, δηλαδή ότι πραγματοποίησε αντικανονικές μεταβιβάσεις εκκλησιαστικής περιουσίας του Πατριαρχείου και προκάλεσε οποιονδήποτε έχει αποδείξεις να τις παρουσιάσει. Κατά τον κ. Ειρηναίο κάποιο άτομο ονόματι Παπαδήμας καταχράστηκε και παραποίησε ένα πληρεξούσιο πέρα από ενάντια στις εντολές του κ. Ειρηναίου.Αντίκρουσε τον ισχυρισμό του κ. Θεόφιλου, στο ότι έπρεπε να αποσυρθεί σε κάποιο μοναστήρι μακριά από το Πατριαρχείο παρουσιάζοντας μου γραπτή μαρτυρία ότι αυτό το ίδιο το Πατριαρχείο είναι μοναστήρι.Ο κ. Ειρηναίος δήλωσε κατηγορηματικά ότι είναι ο νόμιμος Πατριάρχης Ιεροσολύμων και αμφισβήτησε το καθεστώς και την εξουσία του κ. Θεόφιλου, για το άτομο του οποίου μου παρουσίασε πληροφορίες, που προέρχονταν από ομάδες Ορθοδόξων Χριστιανών ότι ο κ. Θεόφιλος διέπραξε και διαπράττει πολλές παράνομες και ανήθικες πράξεις.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΕίμαι πεπεισμένος ότι ο κ. Ειρηναίος κρατείται απομονωμένος από τον υπόλοιπο κόσμο, κλειδωμένος από έξω σαν φυλακισμένος κάτω από απάνθρωπες, εξευτελιστικές και καταπιεστικές συνθήκες ζωής, χωρίς κανένα λόγο, παράνομα και ειδικά ενάντια στα σχετικά ανθρώπινα δικαιώματα που διασφαλίζονται από πολλές διεθνείς συμβάσεις και πράξεις. Δυστυχώς το κράτος του Ισραήλ δεν επικύρωσε το προαιρετικό πρωτόκολλο του Διεθνούς Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών πάνω στα Αστικά και Πολιτικά Δικαιώματα με αποτέλεσμα άτομα κάτω από τη δικαιοδοσία του να στερούνται προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους δυνάμει του Συμφώνου αυτού. Όμως πρέπει να προσθέσω, ότι βάσει των γεγονότων που θεωρώ ως αποδεδειγμένα στην περίπτωση αυτή τα ακόλουθα ανθρώπινα δικαιώματα του κ. Ειρηναίου που απορρέουν από το πιο πάνω Σύμφωνο, παραβιάστηκαν και συνεχίζουν να παραβιάζονται από αυτούς που είναι υπεύθυνοι για την λειτουργία του Πατριαρχείου, ειδικά από τον Θεόφιλο και τις κρατικές αρχές που τον στηρίζουν.α. « Το δικαίωμα να μην υπόκειται σε απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση»(Άρθρο 7).Η μαρτυρία που υποστηρίζει αυτή την παραβίαση, απαρτίζεται από τις συνθήκες διαβίωσης που επιβάλλονται στον κ. Ειρηναίο με την μορφή της απομόνωσης, στέρησης τροφής, στέρησης της ιατρικής περίθαλψης και άλλων αναγκαίων διευκολύνσεων καθώς και το κλείδωμα του κελιού του από έξω.β. «Το δικαίωμα στην ελευθερία και ασφάλεια του ατόμου» (Άρθρο 9).Αυτό αποδεικνύεται από την κατ΄ ουσία κράτηση του κ Ειρηναίου στο Πατριαρχείο και την παρεμπόδιση του κόσμου να τον επισκέπτεται χωρίς την άδεια του κ. Θεόφιλου, που αποφασίζει επί του προκείμενου με μια απόλυτη και εν πολλοίς αυθαίρετη διακριτική εξουσία.γ. «Το δικαίωμα της μη υποβολής σε αυθαίρετη και παράνομη επέμβαση στην ιδιωτική ζωή και κατοικία» (Άρθρο 17)Αυτό υποστηρίζεται από τους περιορισμούς σχετικά με την χρήση του κελιού του και την απειλή απαγόρευσης επιστροφής σε αυτό αν για οποιονδήποτε λόγο φύγει από αυτό, έστω και προσωρινά.δ. «Την ελευθερία να εκδηλώσει κάποιος τη θρησκεία του» (Άρθρο 18).Αυτό αποδεικνύεται από την μαρτυρία ότι δεν επιτρέπεται στον κ. Ειρηναίο να λειτουργήσει στην Εκκλησία δίπλα από το κελί του ή ακόμα και να την επισκεφθεί.Αυτή η έκθεση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οποιονδήποτε νόμιμο σκοπό και να παραδοθεί σε οποιανδήποτε αρχή, οργάνωση, οργανισμό ή άτομο που μπορεί να ενδιαφέρεται για τις συνθήκες διαβίωσης του κ. Ειρηναίου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Πρέπει να τονίσω ότι η κακή μεταχείριση που δέχθηκε και που συνεχίζει να δέχεται - όπως εξηγήθηκε πιο πάνω – δεν μπορεί σε καμιά ταπείνωση να δικαιολογηθεί ακόμη και αν κάποιος δεχθεί ότι σωστά εκθρονίστηκε για οποιονδήποτε λόγο.Λουκής Γ. ΛουκαΐδηςΔικηγόρος, Πρόεδρος του Διεθνούς Συνδέσμου για την Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Κύπρο (από το 1988).Πρώην:Δικαστής του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (1998-2008)Μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (1989 – 1998)Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας της Κυπριακής Δημοκρατίας (1975-1998)

απο: http://greeknation.blogspot.com/2010/11/blog-post_27.html

Η κάρτα του πολίτη ε2

ΜΑΣΟΝΙΑ & ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ Ι Μ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 16

Ο φασισμός επί θύραις! Προσοχή αδέλφια, τα μάτια μας δεκατέσσερα!


Στιγμιότυπο από την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ της κεμαλικής Τουρκίας και της ναζιστικής Γερμανίας

Σχόλιο στη στήλη Τ’ εμέτερα, του 21ου φύλλου της ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΓΝΩΜΗΣ, που μόλις κυκλοφόρησε

Του Σάββα Καλεντερίδη
Η εφημερίδα μας υποσχέθηκε στους αναγνώστες της ότι θα μείνει μακριά από κομματικές αντιπαραθέσεις και σκοπιμότητες, πράγμα που τηρήσαμε τα δυο χρόνια της κυκλοφορίας μας. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι περάσαμε ευρωεκλογές, εθνικές και πρόσφατα δημοτικές-περιφερειακής εκλογές, χωρίς να εμπλακούμε καθ’ οιανδήποτε τρόπο σ’ αυτές, παρότι θα μπορούσαμε να ενισχύσουμε οικονομικά την εφημερίδα μας, μέσα από διαφημίσεις υποψηφίων βουλευτών, δημάρχων, περιφερειαρχών, συμβούλων κλπ.
Δεν ψέγουμε άλλες εφημερίδες ή έντυπα που τυχόν το έκαναν, εμείς όμως το 

ΤΟΥΡΚΟI ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ

Νέα "Βαριοπούλα": "Κατάληψη μικρού ελληνικού νησιού" ετοίμαζε το τουρκικό Ναυτικό!

Νέα "Βαριοπούλα": "Κατάληψη μικρού ελληνικού νησιού" ετοίμαζε το τουρκικό Ναυτικό!

Αλβανικό

Αλβανικό

Μας ...«τελειώνει» και η Συνθήκη της Λωζάννης

Μας ...«τελειώνει» και η Συνθήκη της Λωζάννης

Πραξικόπημα ετοίμαζε το τουρκικό ΠΝ.

Πραξικόπημα ετοίμαζε το τουρκικό ΠΝ.

Τούρκος καθηγητής μιλάει για τη γενοκτονία των Αρμενίων.

Τούρκος καθηγητής μιλάει για τη γενοκτονία των Αρμενίων.

Αποκάλυψη: CIA και Μοσάντ πίσω από το Wikileaks!

Αποκάλυψη: CIA και Μοσάντ πίσω από το Wikileaks!

«Ξεμπλοκαριστείτε» μόνοι σας

«Ξεμπλοκαριστείτε» μόνοι σας

«Τα Σκόπια πάση θυσία στο ΝΑΤΟ»

«Τα Σκόπια πάση θυσία στο ΝΑΤΟ»

«Υπαρκτό είναι το ενδεχόμενο να υπάρχουν σημαντικά ενεργειακά κοιτάσματα στον θαλάσσιο χώρο της νότιας Κρήτης,...

«Υπαρκτό είναι το ενδεχόμενο να υπάρχουν σημαντικά ενεργειακά κοιτάσματα στον θαλάσσιο χώρο της νότιας Κρήτης,...

Μία προβληματική διαπραγμάτευση

Μία προβληματική διαπραγμάτευση

Για αγορά Ελληνικών βραχονησίδων ενδιαφέρονται Τούρκοι επιχειρηματίες!

Για αγορά Ελληνικών βραχονησίδων ενδιαφέρονται Τούρκοι επιχειρηματίες!

Όλες οι ανατροπές στις επιχειρησιακές συμβάσεις

Όλες οι ανατροπές στις επιχειρησιακές συμβάσεις

OnAlert.gr Ταχυπλοο της ΔΥΚ

Αφιερωμένο στα ΔΗΘΕΝ... «κορόϊδα», που... «νόμιζαν» ότι η Τουρκία τα είχε «σπάσει» με το Ισραήλ !!! Μάς είχαν ζαλίσει με τις αρλουμπολογίες τους κάτι γελοίοι τόσον καιρό - Πάρτε την είδηση τώρα στη μάπα προδότες ...


Παίζεται "παιχνίδι" μεταξύ Τουρκίας-Ισραήλ

Στο θεμα των συνομιλιων για την αποκατάσταση των  σχέσεων Tουρκίας- Ισραήλ αναφερεται ο τουρκικος τυπος.Συγκεκριμενα,η Milliyet, παραπέμποντας σε δημοσιεύματα  του ισραηλινού Τύπου, αναφέρει ότι επίκειται συμφωνία Ισραήλ- Τουρκίας για την αποκατάσταση των διμερών τους σχέσεων. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τούρκοι και ισραηλινοί αξιωματούχοι κατέληξαν σε συμφωνία επί της διατύπωσης κειμένου στο πλαίσιο της αποκατάστασης των διμερών σχέσεων και οι Πρωθυπουργοι των δύο χωρών πρόκειται να λάβουν αποφάσεις για το μέλλον της διαδικασίας. Το Ισραήλ συμφώνησε να απολογηθεί για την επέμβαση στο Mavi Marmara και να καταβάλλει αποζημιώσεις στις οικογένειες των θυμάτων αλλά από την άλλη πλευρά η Τουρκία θα πρέπει να παραδεχθεί ότι το Ισραήλ δεν είχε κακές προθέσεις.

Επιπλέον, το Ισραήλ απαιτεί να μην μηνυθούν οι Ισραηλινοί στρατιώτες για τη συμμετοχή τους στην επέμβαση. Πάντως, όπως η Milliyet αναφέρει, ενδεχομένως ο ισραηλινός Πρωθυπουργος να αντιμετωπίσει αντιδράσεις από τον Υπουργο Εξωτερικων Lieberman. Ο τελευταίος έχει δηλώσει ότι η συγγνώμη προς την Τουρκία σημαίνει «παράδοση στην τρομοκρατία». Επιπλέον, αναφέρεται ότι η Τουρκία θέτει νέους όρους, ζητώντας μεταξύ άλλων την  παραπομπή των ισραηλινών commandoes σε  στρατιωτικό δικαστήριο και  την άρση του αποκλεισμού της Γάζας.

 Στον αντίποδα των πληροφοριών αυτών, ο ισραηλινός πρέσβης στην Άγκυρα, Gaby Levy, διέψευσε χθες τις φήμες για καταβολή αποζημιώσεων και έκφρασης συγγνώμης από το Ισραήλ. Η Sabah συμπληρώνει επί του θέματος ότι η Τουρκία επιμένει στην απαίτησή της για γραπτή, δημόσια συγγνώμη ενώ το Ισραήλ απαιτεί την ταυτόχρονη έκδοση  ανακοινώσεων από Άγκυρα και Τελ Αβίβ που θα αναφέρουν ότι οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν αποκατασταθεί, απαίτηση. η οποία αντιμετωπίζεται αρνητικά από την τουρκική πλευρά.

Πηγή: http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=1621

Τι μας ετοιμάζουν με το ΔΝΤ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...