Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2010

Η Τουρκανταρσία του 63-64

Για όσους έχουν ψάξει 1-2 πράγματα παραπάνω, απ’αυτά που δεν διδάσκουν στα σχολεία αφού χαλούν την πολιτική του «καλού παιδιού» των κυβερνώντων, ξέρουν πως οδηγήθηκε η Κύπρος στη τραγωδία του ΄74. Μια σχεδιασμένη ενέργεια προς επίτευξη του «Σχεδίου Επανάκτησης Κύπρου» ήταν και η τουρκανταρσία του 63-64.

Μετά την απόρριψη από τον Τ/κ εκπρόσωπο Φαζίλ Κουτσιούκ το Νοέμβριο του 63, των αλλαγών που πρότεινε ο αρχιεπίσκοπος Μακάριος στα άρθρα του Συντάγματος της Ζυρίχης του 1960 , τα περίφημα 13 σημεία που ουσιαστικά αναθεώρησαν το Σύνταγμα που έχουμε μέχρι σήμερα, αυτό που επιδίωκαν ήταν μια αφορμή για να εξεγερθούν κατά της νομιμότητας. Και παλαιότερα έδειχνε η Τουρκική μειονότητα στην πλειοψηφία της , ότι δεν ήταν διατεθειμένη να σεβαστεί τα κυρίαρχα δικαιώματα των Ελλήνων του νησιού και με τη στήριξη της Τουρκίας εξοπλιζόταν για να προετοιμαστούν για αυτό που επιδίωκαν.Απορώ σήμερα γιατί κάποιοι συνεχίζουν να επιμένουν στην ανύπαρκτη ελληνοτουρκική φιλία κόντρα στην ιστορία.

Η αφορμή πάρθηκε στις 21 Δεκεμβρίου 1963 όταν αστυνομικοί της Κυπριακής Δημοκρατίας στα πλαίσια της περιπολίας τους, σταμάτησαν για έλεγχο Τούρκους που θεώρησαν ύποπτους αλλά και γιατί υπήρχε έντονη στρατιωτική κίνηση των Τούρκων τις μέρες των γιορτών που όξυνε το κλίμα. Ο Τούρκος αρνήθηκε τον έλεγχο λέγωντας χαρακτηριστικά «Εμένα σε Έλληνα αστυνομικό δε διά τίποτε».Σκεφτείτε αύριο στα πλαίσια μιας Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας αν θα υπάρχει ανάλογη συμπεριφορά. Είμαι σίγουρος πως ναι.

Μετά το νταηλίκι που πήγε να πουλήσει ο Τούρκος μια πόρνη (κυριολεκτικά) Τουρκάλα, η Τζεμαλιέ ειδοποίησε τουρκικό όχλο για να λιντσάρουν τους αστυνομικούς που ήθελαν απλά να κάνουν τη δουλεία τους.Παρά την προσπάθεια των αστυνομικών να κατευνάσουν τους τόνους οι Τούρκοι ήταν Τούρκοι και αφού κλοτσοκόπησαν τον ένα αστυνομικό άρχισαν και οι πρώτες ριπές.Η Τζεμαλιέ και ένας άλλος Τούρκος έπεσαν νεκροί ενώ ο τούρκικος όχλος πιστός στο αγγλοτουρκικό σχέδιο επανάκτησης της Κύπρου πήρε την αφορμή που ήθελε και συνέχισε την ανταρσία όπου διά της βίας των όπλων ξεσπιτώναν πληθυσμούς.

Τότε όλο το φάσμα του πολιτικού χώρου καταδίκασε τα γεγονότα που ουδείς μπορεί να διαψεύσει.Σήμερα τους απενοχοποιούν μοιράζοντας τις ευθύνες, αφού αναφέρονται σε «δικοινοτικές ταραχές» ή «φασαρίες», αφού όροι όπως τουρκανταρσία, χαλούν το πνεύμα της ελληνοτουρκικής φιλίας και το συνεχιζόμενο μέχρι σήμερα «Σχεδίο Επανάκτησης Κύπρου» μέσω μιας Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Τα γραπτά όμως μένουν και ουδείς ξεχνά.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: 47 χρόνια μετά την τουρκική ανταρσία του 1963 δυστυχώς υπάρχουν άτομα τα οποία αναφέρουν ότι την ευθύνη για τα γεγονότα φέρουν τα 13 σημεία του Μακαρίου και ότι την περίοδο εκείνη ήταν οι Έλληνες της Κύπρου που εγκλημάτησαν. Αγνοούν (σκόπιμα;) να αναφέρουν ότι οι Τούρκοι άρχισαν τον εξοπλισμό τους από την πρώτη περίοδο των υπογραφών των συμφωνιών Ζυρίχης-Λονδίνου. Όπως, αγνοούν να αναφέρουν ότι η "αυθόρμητη" εξέγερση τους τους βρήκε εντελώς τυχαία πάνοπλους! Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι τα άτομα που θέλουν να φορτώσουν τις ευθύνες της τουρκανταρσίας στους Έλληνες Κύπριους έχουν πρωτοστατήσει στην προσπάθεια για υπερψήφιση του σχεδίου Ανάν και στηρίζουν σήμερα τυφλά τις ενέργειες του Δημήτρη Χριστόφια στις συνομιλίες!

H Toυρκία "ζήτησε το λόγο" από Ισραήλ και Κύπρο για την ΑΟΖ

Η αναμενόμενη τουρκική κίνηση μετά την κυπροϊσραηλινή συμφωνία καθορισμού της ΑΟΖ κοινοποιήθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής: Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον πρεσβευτή του Ισραήλ στην Άγκυρα, Γκάμπι Λεβί για να διαμαρτυρηθεί για τη συμφωνία ανάμεσα στο Ισραήλ και την Κύπρο για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου του υπουργείου στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο ισραηλινός πρεσβευτής Γκάμπι Λεβί εκλήθη στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών την Πέμπτη, μία ημέρα μετά την υπογραφή της συμφωνίας.

Η αντίδραση της Τουρκίας είναι ιδιαίτερα ήπια και προσεκτική για την ώρα, ίσως γιατί ο αποδέκτης της διαμαρτυρίας, δηλαδή το Ισραήλ, δεν "μασάει" από τέτοιες κινήσεις που στερούνται διεθνούς νομικού ερείσματος.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή, ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών Φεριντούν Σινιρλίογλου δήλωσε στον Λεβί ότι "τέτοιες μονομερείς πρωτοβουλίες που αγνοούν τις επιθυμίες της τουρκοκυπριακής πλευράς θα έχουν αρνητικές συνέπειες στις διαπραγματεύσεις που γίνονται για τη διευθέτηση" της κατάστασης στην Κύπρο.
Πηγή:http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=16282&Itemid=87

Τουρκική σφήνα στην ελληνοισραηλινή προσέγγιση με πρόσκληση για συμμετοχή στην Anatolian Eagle

Ιστορική χαρακτηρίζει η τουρκική εφημερίδα Vatan την πρόσκληση που πρόκειται να απευθύνει η τουρκική Αεροπορία στην Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) για την συμμετοχή της τελευταίας στην άσκηση Anatolian Eagle η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αεροπορική βάση του Ικονίου μεταξύ 13 και 24 Ιουνίου του 2011.

Η άσκηση συμπίπτει με τα 100 χρόνια της τουρκικής Αεροπορίας και θα εορταστεί δεόντως από τους Τούρκους που τόσο ενδιαφέρον αποδίδουν στην σημειολογία καλώντας πολλές άλλες αεροπορικές δυνάμεις να συμμετάσχουν στην Anatolian Eagle.

Η πρόσκληση αυτή παρουσιάζεται από την τουρκική εφημερίδα ως «δείγμα καλής θέλησης» αναφέροντας όμως τη συνεχιζόμενη ένταση στον εναέριο χώρο του Αιγαίου μεταξύ της τουρκικής Αεροπορίας και της ΠΑ. Υπενθυμίζεται ότι πέρσι στην άσκηση Anatolian Eagle δεν είχε συμμετάσχει η Αεροπορία του Ισραήλ, γεγονός που σχολιάστηκε έντονα λόγω της συνεχόμενης παρουσίας της ισραηλινής Αεροπορίας στην εν λόγω άσκηση για πολλά χρόνια.

Αφορμή για την μη συμμετοχής της ισραηλινής Αεροπορίας, ήταν η συνεχιζόμενη μέχρι και σήμερα ένταση στις σχέσεις Τουρκίας Ισραήλ. Εκτιμάται ότι η πρόταση αυτή αποσκοπεί στην δημιουργία εντυπώσεων στην ελληνική και διεθνή κοινή γνώμη, με στόχο στην διατήρηση του «κλίματος προσέγγισης» Ελλάδας-Τουρκίας, χωρίς η τελευταία να αναιρεί τις θέσεις της στο Αιγαίο (αλλά αυτό για αρκετούς δεν έχει πραγματικά σημασία).

Από την άλλη η Τουρκία προσπαθεί να εμβολίσει την ελληνοισραηλινή προσέγγιση χωρίς ουσιαστικά να προσφέρει κάτι το σημαντικό στην Ελλάδα. Το μόνο που μπορεί να προσφέρει θα είναι μία ευκαιρία για μερικές προπαγανδιστικού ενδιαφέροντος φωτογραφίες με τους Έλληνες Αεροπόρους, που αγωνίζονται κάθε μέρα στο Αιγαίο ενάντια σε αυτούς που τους προσκαλούν σε ένα επετειακό πανηγύρι της τουρκικής Αεροπορίας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η Εκκλησία δίπλα στο Λαό


Η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου με τίτλο «Προς το Λαό» η οποία διαβάστηκε και μοιράστηκε στις Εκκλησίες την Κυριακή, όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε τις αντιδράσεις των επαγγελματιών «προοδευτικών», οι οποίοι προπαγανδίζουν ότι η Εκκλησία οφείλει να μένει στο περιθώριο του πολιτικού γίγνεσθαι, καθώς δεν συμφέρει τους ίδιους και τα αφεντικά τους να αρθρώνει η Εκκλησία καταγγελτικό λόγο.

Βεβαίως ο θίασος των υπέρμετρα προβεβλημένων «προοδευτικών», ενώ είναι έτοιμος να κατασπαράξει με σαδισμό μεσαιωνικού ιεροεξεταστή όποιον ορθόδοξο ιερέα τολμήσει να συμμετάσχει σε κάποιο τηλεοπτικό πάνελ, ακούει και αναπαράγει με πάθος οτιδήποτε πει κάποιος αλλόθρησκος. Χαρακτηριστική περίπτωση η πρόσφατη συζήτηση για την ανέγερση τεμένους με μιναρέ στο Βοτανικό.

Αν δούμε τα επίμαχα σημεία της εγκυκλίου. Τους ενόχλησε που χαρακτηρίζει τη χώρα «υπό κατοχή». Γιατί; Ψέματα είναι; Έχει άδικο ο συντάκτης που εξαπολύει πυρά κατά των πολιτικών που οδήγησαν τη χώρα στην οικονομική κρίση και την κυβέρνηση που «εκτελεί τις εντολές των κυρίαρχων - δανειστών μας»;

Υπογραμμίζεται επίσης ότι «όλες αυτές τις παθογένειες της κοινωνίας και της οικονομίας που σήμερα επιχειρούμε με βίαιο τρόπο να αλλάξουμε, γιατί δεν τις αλλάξαμε στην ώρα τους; Γιατί έπρεπε να φθάσουμε ως εδώ; Τα πρόσωπα στην πολιτική σκηνή του τόπου μας είναι εδώ και δεκαετίες τα ίδια. Πώς τότε υπολόγιζαν το πολιτικό κόστος, γνωρίζοντας ότι οδηγούν τη χώρα τη καταστροφή και σήμερα αισθάνονται ασφαλείς, γιατί ενεργούν ως εντολοδόχοι; Σήμερα γίνονται ριζικές ανατροπές για τις οποίες άλλοτε θα αναστατωνόταν όλη η Ελλάδα και σήμερα επιβάλλονται χωρίς σχεδόν αντιδράσεις.» Αυτά δεν είναι ερωτήματα που εκφράζουν κάθε Έλληνα πολίτη;

«Η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος …αισθάνεται την ανάγκη να απευθυνθεί στο πλήρωμά της, στον λαό του Θεού, αλλά και σε κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο, για να μιλήσει με τη γλώσσα της αλήθειας και της αγάπης …Η Εκκλησία του Χριστού έχει λόγο για τη σημερινή κρίσιμη κατάσταση, διότι δεν έπαψε να αποτελεί σάρκα του κόσμου, μέρος της Ιστορίας. Δεν μπορεί να ανέχεται κανενός είδους αδικία, αλλά οφείλει να δείχνει ετοιμότητα» αναφέρει η εγκύκλιος.

Καταλήγοντας, τα μέλη της Ιεράς Συνόδου ξεκαθαρίζουν ότι η Εκκλησία δεν αντιμάχεται την Πολιτεία, αλλά εκείνους που εκμεταλλευόμενοι την Πολιτεία και κρυμμένοι πίσω από την εξουσία επιχειρούν να στερήσουν την ελπίδα του λαού.

Ως πολίτης αυτής της χώρας έχω την πεποίθηση ότι όχι μόνο είναι δικαίωμα της Εκκλησίας να αρθρώνει πολιτικό λόγο αλλά υποχρέωση της, εφόσον αποτελεί ένα ζωντανό και δυναμικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας και διαχρονικό στυλοβάτη του Ελληνισμού στις δοκιμασίες του.
 
http://tsilimigrasyiannis.blogspot.com/2010/12/blog-post_19.html

Αναστάτωση από φυλλάδιο που μοιράστηκε στους ναούς για την κρίση

Αναστάτωση από φυλλάδιο που μοιράστηκε στους ναούς για την κρίση

Bloomberg: Στοχοποιούνται όλα τα ευρωπαϊκά κράτη, ούτε καν η Γαλλία δεν είναι ασφαλής

Bloomberg: Στοχοποιούνται όλα τα ευρωπαϊκά κράτη, ούτε καν η Γαλλία δεν είναι ασφαλής

Προς το Λαό - Το κείμενο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας

Προς το Λαό - Το κείμενο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας

Christine Lagarde: "Παραβίασε τους κανόνες η διάσωση της Ιρλανδίας και της Ελλάδας!!!"

Christine Lagarde: "Παραβίασε τους κανόνες η διάσωση της Ιρλανδίας και της Ελλάδας!!!"

Ο εχθρός εντός των τειχών…

Ο εχθρός εντός των τειχών…

RFID - Big Big Brother (Greek Ελληνικοί υπότιτλοι)

Απίστευτο: «Υπό διάλυση» έφτασε ο «Παπανικολής» - "Ξεφλούδισε" και έχασε το σόναρ του!


Μείζονες αβαρίες σε σημείο που να δημιουργείται ευρύτερος προβληματισμός, παρουσίασε το υποβρύχιο Type 214, «Παπανικολής» (S120) του Π.Ν. κατά το παρθενικό του ταξίδι από το Κίελο μέχρι τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά όπου κατέπλευσε τελικά εχθές το βράδυ, εκτός προγράμματος, προκειμένου να αποκατασταθούν τα σοβαραότατα τεχνικά προβλήματα που έχει παρουσιάσει. Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πηγές του defencenet.gr από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το υποβρύχιο κατά τον πλου του προς την Ελλάδα ... κυριολεκτικά «ξεφλούδισε» και όχι μόνο «ξεφλούδισε» αλλά έχασε κάπου στον Ατλαντικό ή στη Μεσόγειο και το αντιναρκικό του σόναρ!


Αυτά τα πρωτοφανή συνέβησαν μέσα σε ένα πλου ολίγων ημερών και τα οποία βέβαια έχουν καταστήσει μη επιχειρησιακό το υποβρύχιο. Τι σημαίνει όμως «ξεφλούδισε»; Αποκολλήθηκε το "δέρμα" του υποβρυχίου, το προστατευτικό στρώμα το οποίο καλύπτει τη μεταλλική περιοχή που βρίσκεται από τη μέση και πάνω του υποβρυχίου (είναι η ορατή περιοχή όταν το σκάφος πλέει στην επιφάνεια).
Το GRP (Glass Reinforced Plastic) είναι μεγάλα πλαστικά τμήματα-πλάκες αναμεμιγμένα με γυαλί και διάφορα συνθετικά κράματα τα οποία προστατευτούν τον χάλυβα του υποβρυχίου στο συγκεκριμένο τμήμα. Έτσι και κατά τη διάρκεια του πλου ξεκόλλησαν οι βίδες από διάφορα τμήματα του υποβρυχίου με αποτέλεσμα οι πλάκες να αποκολληθούν και το υποβρύχιο να παρουσιάσει την εικόνα «μαδημένου κοτόπουλου» όταν έφτασε στα ελληνικά νερά. Τότε πήρε αμέσως εντολή από το ΓΕΝ να αλλάξει πορεία και να κατευθυνθεί στα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά (ΕΝΑΕ) όπου "κανιβαλίστηκε" το S121 «Πιπίνος» από το οποίο αφαίρεσαν τις GRP πλάκες για να τις τοποθετήσουν στον «Παπανικολή».
Οι εργασίες αποκατάστασης στο υποβρύχιο ξεκίνησαν από εχθές το βράδυ και μέχρι και αυτή τη στιγμή συνεχίζονται προκειμένου το S 120 να είναι έτοιμο αύριο για την επίσημη τελετή παράδοσης.
Από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΓΕΝ δηλώθηκε στο defencenet.gr ότι "Είχε άσχημο καιρό στην πορεία και ξεκόλλησαν κάποια GRP".
Αλλά δεν έφτανε μόνο αυτό: Στην πορεία ξεκόλλησε και χάθηκε στα βάθη του ωκεανού και ο εξωτερικός αισθητήρας του αντιναρκικού σόναρ!
Οι παραπάνω αβαρίες φυσικά καθιστούν προσωρινά μη επιχειρησιακό το σκάφος και δημιουργούν πλέον εύλογα ερωτήματα ως προς την αξία μιας επένδυσης ύψους 500.000.000 ευρώ για ένα οπλικό σύστημα το οποίο επιπλέον παραδίδεται και με 4 ½ χρόνια καθυστέρηση λόγω άλλων ακόμη σημαντικότερων τεχνικών προβλημάτων που είχε παρουσιάσει.
Το γεγονός ότι 36 ώρες πριν την τελετή παράδοσης το υποβρύχιο δίνει εικόνα αποσυναρμολογούμενου playmobil μόνο αλγεινή εντύπωση μπορεί να προκαλέσει στους Έλληνες φορολογούμενους πολίτες. Το ερώτημα είναι βέβαια, ποιος θα πληρώσει την ζημιά; Το ελληνικό δημόσιο; Η ThyssenKrupp; Το υποβρύχιο έχει βέβαια παραληφθεί, αλλά δεν υπάρχουν κάποιες εγγυήσεις;


defencenet

«Η δικτατορία των τραπεζών αντικατέστησε τη δικτατορία των όπλων»


«Στην ευρωπαϊκή ένωση χάθηκε η εθνική ταυτότητα των λαών», θα πει σε συνέντευξή του προς τη βουλγαρική εφημερίδα ‘Σέγκα’ ο ογδοντάχρονος συγγραφέας και καθηγητής πανεπιστημίου, Πέτερ Γιούχας, που γεννήθηκε το 1930 στην Ουγγαρία. «Να σας πω για το σοσιαλισμό. Δεν ήταν ο κόσμος μου και δεν μου αρέσει η δικτατορία, η οποία ήταν κοινή στις δύο χώρες (Ουγγαρία και Βουλγαρία). Σήμερα, όμως, έχουν κλείσει τα δημόσια σχολεία, τα δημόσια νοσοκομεία και όσοι δεν έχουν χρήματα, και ας έχουν δουλέψει μια ζωή, δεν έχουν πρόσβαση σε αυτά. Ανταλλάξαμε τη δικτατορία του όπλου με τη δικτατορία των τραπεζών.

… Η Βουλγαρία και η Ουγγαρία είναι θύματα της συμφωνίας της Μάλτας που έκανε ο Μπους με τον Γκορμπατσόφ»
Ο Πέτερ Γιούχας έχει δύο κατοικίες, στη Βουδαπέστη και στη Σόφια.
Μετέφρασε περισσότερα από 40 βουλγαρικά βιβλία και επιμελήθηκε 9 ανθολογίες βούλγαρων ποιητών και έχει γράψει την ιστορία της βουλγαρικής λογοτεχνίας.
«Πριν από το 1989, οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης ζούσαν σε κάθε κοινότητα και δεν προκλήθηκαν από τις αποφάσεις της Μόσχας αλλά είχαν κοινό το κοινωνικό παρελθόν τους. Στη συνέχεια, με τη διάλυση του ανατολικού μπλοκ, η Ευρώπη άρχισε να ζητάει μία προς μία από τις χώρες αυτές, να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αντί να υπάρχει ένωση αντίθετα γίνονται χώρες εχθρικές, λόγω του έντονου ανταγωνισμού που υπάρχει.
»Το χειρότερο, όμως, που έφερε η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η απώλεια της εθνικής ταυτότητας. Αυτός είναι ο νέος κόσμος του αρπακτικού καπιταλισμού, της παγκοσμιοποίησης, που αναζητά οικονομική ηγεμονία και κατάργηση των εθνικών συνόρων.
»Στην Ουγγαρία είχαμε το μεγαλύτερο εργοστάσιο κονσερβοποιίας που έκανε εξαγωγές σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ιδιωτικοποιήθηκε. Τώρα ανήκει στους Γάλλους. Παράγουν τα ίδια προϊόντα και πηγαίνουν σε όλη την Ευρώπη. Μόνο που στην ετικέτα αναγράφεται «made in Europe».
Η ρίζα του διεθνισμού και της παγκοσμιοποίησης είναι ίδια- αδιαφορούν για την εθνική προδοσία. Εμείς οι Ούγγροι και οι Βούλγαροι, έπρεπε να εισέλθουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν θα ήμασταν έτοιμοι. Αυτό δεν συνέβη, γιατί αυτό υπαγόρευε το δικό τους συμφέρον. Αποτέλεσμα να καταστραφεί η ουγγρική και η βουλγαρική γεωργία. Η ΕΕ με τους ειδικούς της Παγκόσμιας Τράπεζας καθορίζουν στην πραγματικότητα όλες τις τιμές. Η σωτηρία των λαών μπορεί να προέλθει μόνον με τη δημιουργία εθνικής-πατριωτικής αστικής τάξης, όπως αυτή που υπήρξε στην βουλγαρική Αναγέννηση. Αλλά η παγκοσμιοποίηση αντιτίθεται σε αυτήν, γιατί θα αποτελούσε εμπόδιο στη δημιουργία μιας ανοικτής κοινωνίας, στην οποία θα εισέλθουν οι παγκόσμιες οικονομικές δυνάμεις»
--
Συνέντευξη: «Диктатурата на банките замени диктатурата на оръжието»
Εφημερίδα: СЕГА , 19.12.2010
echedoros-a

Οι εφεδρείες των «αριστερών» άλλοθι


Του Θύμιου Παπανικολάου - Έχουμε γράψει πολλές φορές για τα «αριστερά» άλλοθι των καθεστωτικών βιομηχανιών προπαγάνδας: ΜΜΕ. Αποτελούν όχι μόνο τα «άλλοθι» προοδευτικότητας και αριστεροφροσύνης των καθεστωτικών, προπαγανδιστικών ροπαλοφόρων του κόσμου του κεφαλαίου, αλλά και τις «χρυσές» εφεδρείες του. Η «Ελευθεροτυπία» αποτελεί την πιο χαρακτηριστική περίπτωση εκτροφείου τέτοιων πολύχρωμων «αριστερών» άλλοθι. Ο Στάθης της «Ε» είναι μια τέτοια «χρυσή εφεδρεία» «αριστερού» άλλοθι. Πολυτάλαντη περίπτωση…Με το πολυεδρικό ταλέντο του, την οξύτατη πολιτική και σατιρική του παρατήρηση, αλλά και με τις επιλεκτικές «πατριωτικές» του ευαισθησίες (κυρίως ιστορικο-εθνικού χαρακτήρα), ΕΧΕΙ ξεγελάσει και παρασύρει πολλούς…

Αν, βεβαίως, μελετήσει κανείς προσεκτικά τα γραφτά του Στάθη, θα διαπιστώσει ότι σε ΟΛΑ τα ΣΟΒΑΡΑ πολιτικά ζητήματα της εποχής μας είτε ΣΙΩΠΑ, είτε ΠΡΟΩΘΕΙ τα νέα ιδεολογήματα και σχέδια της παγκοσμιοποίησης και της πολυπολιτισμικότητας (έχουμε συχνά κάνει παρατηρήσεις στις πολιτικές θέσεις και τα διφορούμενα του Στάθη…).
Αξίζει, επίσης, να παρατηρήσει κανείς και τούτο: Όταν ξεσπούν «άγρια» γεγονότα ή σοβαρά ζητήματα πολιτικής επικαιρότητας ο Στάθης καταπίνει τη γλώσσα του…
Τρία πολύ επίκαιρα παράδειγμα:
α). Την Κάρτα του Πολίτη, αυτός ο «ευαίσθητος» των «δημοκρατικών δικαιωμάτων» την έχει καταπιεί τελείως…
β). Τα εκρηκτικά γεγονότα των διαδηλώσεων και το αυθόρμητο ξέσπασμα της ΟΡΓΗΣ εναντίον του Χατζηδάκη και αυτό το κατάπιε…
Εδώ έχει στηθεί ένας υστερικός χορός απύθμενου φαρισαϊσμού και πολιτικής υποκρισίας από όλα τα ΜΜΕ και τα κόμματα και ο Στάθης, που μιλάει για όλα, δεν έβγαλε άχνα…
Δεν μίλησε γιατί έχει την ίδια θέση με το καθεστώς, τα κόμματα και τα ΜΜΕ…
γ). Στην Κερατέα οι καθεστωτικές δυνάμεις επιτίθενται με πολεμική αγριότητα πρωτοφανή και πάλι ο Στάθης μιλάει περί ανέμων και υδάτων…
δ). Οργάνωσε το Λαμπρακιστάν μαζί με τον Ιερώνυμο και όλους τους κορυφαίους αξιωματούχους του καθεστώτος συναυλία με τον Νταλάρα μέσα στο ναό του Αγ. Παντελεήμονα και ο Στάθης δεν το παρατήρησε(!), ούτε μας έδειξε την πολιτική σκοπιμότητα αυτού του μουσικού, καθεστωτικού σώου. Εδώ δεν τον ξένισε τον «ευαίσθητο» η πολιτική ΠΡΑΞΗ της εκκλησιαστικής ιεραρχίας!!!
Τον ξένισε, όμως σφόδρα ο πολιτικός λόγος της Εκκλησίας κατά του Μνημονίου και της κατοχής μας!!!Στο σημερινό του κείμενο επιτίθεται στην Εκκλησία επειδή ψέλλισε κάποια πράγματα κατά του Μνημονίου και της κατοχής.
Βρίσκεται εδώ:
http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=20/12/2010&id=234587
Επιτίθεται ισοπεδωτικά, χυδαία απλουστευτικά και δόλια εναντίον ΣΥΝΟΛΙΚΑ της Ορθόδοξης Εκκλησίας, όχι γιατί καθυστέρησε να μιλήσει, αλλά ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΗΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ!!!!
Αντί να μας εξηγήσει ο Στάθης το τι ανάγκασε την εκκλησιαστική ιεραρχία να μιλήσει με τόση καθυστέρηση για τον εφιάλτη που ζει η ελληνική κοινωνία, την κατηγορεί γιατί ΜΙΛΗΣΕ…
Ο Στάθης ΑΦΑΙΡΕΙ το δικαίωμα στην Εκκλησία να έχει λόγο.
Θα πρέπει να γνωρίζει, ο Στάθης, σαν «αριστερός» που είναι ότι και η ύπαρξη της Εκκλησίας και ο πνευματικός της λόγος είναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ, λειτουργούν ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ και ΠΟΛΙΤΙΚΑ…
Της αφαιρεί ο Στάθης το Λόγο που στρέφεται εναντίον του καθεστώτος, ενώ όταν ο Λόγος και η Πράξη της Εκκλησίας ταυτίζονται με το καθεστώς (Αγ Παντελεήμονας, Αγκαλιές ιερώνυμο με ΓΑΠ και λοιπά) ο Στάθης επικροτεί, δεν αγανακτεί…
Παράξενη η «δημοκρατική» και «αριστερή ευαισθησία» του φίλου Στάθη: Λόγο μπορεί να έχουν όλοι οι πολιτικοί απατεώνες, όλοι οι πολιτικοί δωσίλογοι, όλα τα λαμόγια και οι «πόρνες» των ΜΜΕ, αλλά η Εκκλησία δεν δικαιούται!!!
Αλήθεια ποια σκοπιμότητα υπαγόρευσε στον «Στάθη», ενώ ο κόσμος καίγεται, να «αγανακτήσει» εναντίον της Εκκλησιαστικής ιεραρχίας, επειδή είπε κάποια, και πολύ χλιαρά, πράγματα που ο Στάθης γράφει κάθε μέρα;
Σήμερα, λοιπόν, που και οι πέτρες ξεσηκώνονται και ανάγκασαν (οι εξεγερμένες πέτρες) την εκκλησιαστική ιεραρχία να μιλήσει, ακριβώς γιατί το «ποίμνιο» βράζει και η ΣΙΩΠΗ της προκαλεί, ΒΓΗΚΕ ο Στάθης να κτυπήσει ισοπεδωτικά ΟΛΗ την Εκκλησία και να περιγράψει όλα τα αμαρτήματά της και τις προδοσίες της, με ταχυδακτυλουργική δολιότητα: Ταυτίζοντας τον Ορθόδοξο κλήρο και το σώμα της Ορθοδοξίας με τις γραφειοκρατικές εκκλησιαστικές ιεραρχίες της…
Ο Στάθης φαίνεται ότι αγνοεί ή θέλει να αγνοεί τους αγωνιστές της Ορθοδοξίας, το τι είναι και το τι σημαίνει η Ορθοδοξία για την Ελλάδα, καθώς και τα άπειρα συγγράμματα μοναχών και παπάδων που αναλύουν, εδώ και πολλά χρόνια και με ακρίβεια, τους μεγάλους κινδύνους της παγκοσμιοποίησης και «σπέρνουν» τα φύτρα της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ενάντια στις εφιαλτικές νεοταξικές απειλές…
Ο Στάθης σκόπιμα αγνοεί τον αγώνα μεγάλων τμημάτων της Ορθόδοξης Εκκλησίας κατά της μοχθηρής καπιταλιστικής κακουργίας…Γι αυτό «κατάπιε» και την Κάρτα του Πολίτη.
Βλέπετε ο αγώνας έχει αρχίσει από μοναχούς και κληρικούς!!!Τα «αριστερά» άλλοθι της καθεστωτικής προπαγάνδας μέρα με την ημέρα θα ξεγυμνώνονται όλο και πιο πολύ, όπως και τα κόμματά τους…Οι εποχές είναι πολεμικές και οι κάλπικοι παράδες δεν μπορούν επί πολύ να είναι μεταμφιεσμένοι…


resaltomag

Ξυνίδης: Παρόν ο κίνδυνος κατάρρευσης της χώρας


Να υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό του 2011 κάλεσε τη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Σωκράτης Ξυνίδης «ως συνέχεια της μεγάλης προσπάθειας που καταβάλλουμε ένα χρόνο τώρα και που θα αποτελέσει τη βάση για θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2012». Κάνοντας λόγο για «προϋπολογισμό ευθύνης», ο κ. Ξυνίδης τόνισε ότι αναλαμβάνει το κόστος της προσαρμογής της οικονομίας στα δεδομένα που ορίζουν οι δυνατότητές μας και η ανάγκη διασφάλισης των προοπτικών του μέλλοντος της πατρίδας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, αφού έκανε λόγο για «κρίση αντιπροσωπευτικότητας», επισήμανε πως η κυβέρνηση σήμερα δημιουργεί συνθήκες έκφρασης των νέων κοινωνικών δυνάμεων, «μιας χρυσής εφεδρείας της κοινωνίας μας» και κάλεσε αυτούς τους πολίτες να αδράξουν τη συγκυρία ώστε «να χτίσουμε την Ελλάδα του κόσμου και της Ευρώπης, των πολιτών που έχουν προνομιακή σχέση όχι με συστήματα εξουσίας, αλλά με την παιδεία, τη γνώση, τις τέχνες τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την περιβαλλοντική συνείδηση, την αειφορία».
Σημείωσε ότι η κρίση αντιπροσωπευτικότητας έχει να κάνει με οριζόντια χαρακτηριστικά, οι πολίτες δεν βλέπουν τον εαυτό τους στα πρόσωπα αυτών που συμμετέχουν στο πολιτικό σύστημα και η δυνατότητα έκφρασης των πολιτών σε όλα τα επίπεδα αποτελεί τη μοναδική δυνατότητα της κοινωνίας να ανανεωθεί, να αποκτήσει δύναμη, να εκφραστούν αυτοί που μέχρι σήμερα υπήρξαν σιωπηλοί συνοδοιπόροι και άκοντες συνένοχοι σε ένα σύστημα που δεν τους εξέφραζε.
Όπως ανέφερε, «σήμερα είναι ευθύνη μας να ανασυντάξουμε τους στόχους και να προδιαγράψουμε τις προοπτικές μας, και αυτό κάνει ο νέος προϋπολογισμός». Αναφερόμενος στην κρίση ο κ. Ξυνίδης τόνισε πως είτε το ονομάσουμε δημοσιονομική κατάρρευση, είτε δημοσιονομική κρίση που κατέληξε σε κρίση δανεισμού, είτε επίθεση των παγκόσμιων κερδοσκόπων, επίθεση της παγκόσμιας άρχουσας τάξης, «η σταθερά είναι παρούσα και λέγεται κίνδυνος κατάρρευσης της χώρας».
Ζήτησε κατόπιν τούτου να «σταματήσουμε να διαπιστώνουμε και να συζητούμε για τα αίτια και την ερμηνεία τους» και να επικεντρωθούμε στις επιλογές που έχουμε.
Καταλόγισε στη ΝΔ ότι «δραπέτευσε από την εξουσία» παραδίδοντας μια «ωρολογιακή βόμβα που έγραφε μηδέν». Σημείωσε ότι η χώρα δεν έπρεπε να πτωχεύσει, έπρεπε να έχει δανεικά για να παλέψει, σε χρόνο ρεκόρ να ανατρέψει τη δημοσιονομική πραγματικότητα, να τα αλλάξει σχεδόν όλα, να βρει τις δυνάμεις και την αυτοπεποίθησή της. «Αυτό είναι το έργο μας. Παλεύουμε και θα το πετύχουμε. Να κάνουμε το άλμα. Δεν υπάρχουν για μας αδιέξοδα. Το κοινωνικό και οικονομικό κόστος που πληρώνουμε τώρα για μας είναι το αντίτιμο του εισιτηρίου για το μέλλον. Το Μνημόνιο είναι μια στιγμή στην ιστορία μας, όμως η ιστορία γράφεται από εμάς, από τον ελληνικό λαό. Οι θυσίες του ελληνικού λαού αυτή τη φορά δεν θα πάνε χαμένες. Κοιτάμε μπροστά, αλλάζουμε την Ελλάδα», τόνισε.
Τέλος, αναφερόμενος στον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομίας, είπε πως προσανατολίστηκε σε μια οικονομία με ισχυρές παραγωγικές δυνατότητες που να βασίζεται στην υψηλή ποιότητα του εργατικού δυναμικού, το αποτελεσματικό κράτος, τις νέες τεχνολογίες και τον σεβασμό στο περιβάλλον.


newpost

ΝΔ: Ζητά να κινηθούν οι διαδικασίες για την χάραξη ΑΟΖ


Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αβραμόπουλος με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Ντίνο Βρεττό, ζητά, εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, να κινηθούν οι διαδικασίες για συζήτηση στην Επιτροπή του ζητήματος της χάραξης Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών για τη χώρα μας, με βάση το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας.

Ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ τονίζει ότι το ζήτημα είναι ζωτικής σημασίας για την προάσπιση των εθνικών δικαίων και συμφερόντων μας και σημειώνει ότι έχει δημιουργηθεί ανησυχία και προβληματισμός στην ελληνική κοινή γνώμη, τόσο από συγκεκριμένα περιστατικά όπως, η εντεινόμενη δραστηριότητα τουρκικών ερευνητικών σκαφών στο χώρο του Αιγαίου και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και η άρνηση της Αλβανίας να επικυρώσει διμερή συμφωνία με τη χώρα μας για την κήρυξη Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών, όσο και από δημοσιεύματα του ημερήσιου και εβδομαδιαίου τύπου για διεξαγωγή διαβουλεύσεων, εντός των Διερευνητικών Επαφών που ξεφεύγουν από την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας.


newpost

Βενιζέλος: "Η χώρα αντιμετωπίζει μία ενεργό απειλή από τη γειτονική Τουρκία"


Στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λισαβόνα και στις εθνικές θέσεις αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, κηρύσσοντας σήμερα την έναρξη του 19ου Διεθνούς Συμποσίου της Ελληνικής Ένωσης για την Ατλαντική και Ευρωπαϊκή Συνεργασία, που έχει ως θέμα την ασφάλεια και τη σταθερότητα στον 21ο αιώνα και πραγματοποιείται στο αμφιθέατρο του υπουργείου Εξωτερικών. Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε πολύ σημαντικό βήμα τις αποφάσεις για το συνολικό μετασχηματισμό του ΝΑΤΟ που ήλθαν να δώσουν συγκεκριμένο πολιτικό χαρακτήρα στα νέα δεδομένα τα οποία καλείται να διαχειριστεί η Συμμαχία.

Ωστόσο, ο κ. Βενιζέλος σχολίασε ότι η πληροφόρηση της κοινής γνώμης από την οποία ζητούμε να παίξει το δικό της ρόλο στα θέματα του ΝΑΤΟ δεν είναι επαρκής, ίσως και σκόπιμα, όπως χαρακτηριστικά είπε, ενώ επανέλαβε ότι οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών της Συμμαχίας είναι συνταγματικά κατοχυρωμένες και απολογούνται στα εθνικά κοινοβούλια και στους λαούς τους. Όσον αφορά τη νέα δομή διοίκησης σε συνδυασμό με τη νέα δομή δυνάμεων του ΝΑΤΟ επανέλαβε ότι πρέπει να μην δημιουργεί τεχνητά ή τεχνικά ζητήματα και ως Ελλάδα ζητούμε να ισχύουν στη Νοτιοανατολική πτέρυγα οι ίδιοι κανόνες και οι ίδιες πρακτικές που ισχύουν σε όλες τις άλλες περιοχές ευθύνης της Συμμαχίας, εντός των ορίων του άρθρου 5.
Παράλληλα, σχολίασε ότι πρέπει να εκλείψουν προβλήματα του παρελθόντος που έφεραν πρώην γενικούς γραμματείς του ΝΑΤΟ να εκδίδουν κείμενα καθαρά πολιτικού χαρακτήρα, δημιουργώντας τριβές στο σχεδιασμό των ασκήσεων της Συμμαχίας που με τη σειρά τους παράγουν προβλήματα μεταξύ των συμμάχων.
Επίσης, ανέφερε ότι η μείωση των επιτελικών οντοτήτων θα πρέπει να αναπληρωθεί από σχηματισμούς με εθνικά χαρακτηριστικά που θα συνεισφέρουν στο ΝΑΤΟ.
Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι η χώρα αντιμετωπίζει μία ενεργό απειλή από τη γειτονική Τουρκία, την ίδια ώρα που η Ελλάδα είναι ο βασικός συνήγορός της στην ευρωπαϊκή προοπτική της.
Οσον αφορά τις σχέσεις ΕΕ-ΝΑΤΟ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επανέλαβε την ανάγκη διαφύλαξης της θεσμικής ισοτιμίας όλων των κρατών-μελών της ΕΕ και της θεσμικής ισοτιμίας των δύο οργανισμών.
Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι σε μία περίοδο βαθιάς κρίσης, κοινωνικής, πολιτικής, που θίγει το επίπεδο ζωής και θέτει εν αμφιβόλω αυτονόητες κατακτήσεις, όταν μία χώρα, μία ήπειρος διέρχεται μία τέτοια κρίση, είναι ανάγκη να αναδείξουμε τις παραμέτρους της εθνικής ισχύος μέσα από τα διδάγματα της Ιστορίας.


newpost

Τουρκικές παραβάσεις και παραβιάσεις στο Αιγαίο


Δύο οκτάδες τουρκικών F 16 μπήκαν παράνομα στο Αιγαίο από το πρωί. ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΣΤΟ FIR ΑΘΗΝΩΝ ΤΗΝ 20 ΔΕΚ 2010 ΗΤΑΝ:
ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 2
ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 16
ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 8
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 2
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 5
ΕΜΠΛΟΚΕΣ : -
ΠΕΡΙΟΧΗ : ΒΟΡΕΙΟ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ.
Όλα τα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

onalert

Επανεκλογή του Μπόρις Τάντιτς στην Σερβία


Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος (DS) επανεξελέγη, για τρίτη συνεχή φορά, ο Μπόρις Τάντιτς, πρόεδρος της Σερβίας. Μετά την επανεκλογή του, ο Μπόρις Τάντιτς δήλωσε πολύ υπερήφανος που ακολουθεί τα πολιτικά βήματα του δολοφονηθέντα πρωθυπουργού της Σερβίας, Ζόραν Τζίντζιτς, προκειμένου το Δημοκρατικό Κόμμα να αποτελεί κόμμα-«κλειδί» στη Σερβία, αλλά κι ένας από τους βασικούς πολιτικούς παράγοντες στην περιοχή.Στο 14ο Εκλογικό Συνέδριο του κόμματος, που διεξήχθη το Σάββατο, στο Βελιγράδι, ο Μπόρις Τάντιτς υπογράμμισε ότι ο Ζόραν Τζίντζιτς ήταν αυτός που έθεσε τα θεμέλια της σύγχρονης Σερβίας και απέδειξε ότι τα μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος είναι πρόθυμα να αναλάβουν κάθε ρίσκο προς όφελος του κράτους και των πολιτών. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εκλογές στο Δημοκρατικό Κόμμα διεξήχθησαν σε μια δίκαιη ατμόσφαιρα, έπειτα από μια διαδικασία διαλόγου, επί μήνες, εντός των κόλπων του ίδιου του κόμματος.
Ο κ. Τάντιτς δεσμεύτηκε ότι το Δημοκρατικό Κόμμα θα συνεχίζει να οικοδομεί μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή Σερβία και να δημιουργεί "χώρο" για την ανάπτυξη νέων ελευθεριών, θέτοντας κατ' αυτόν τον τρόπο ψηλά τον πήχη για τους πολιτικούς ανταγωνιστές του και δείχοντάς τους το δρόμο.

ikypros

Persecution of Esphigmenou Monastery

Μπάτε... Αλβανοί αλέστε και αλεστικά μη δίνετε!


Με απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτου, μπαίνει αιφνιδίως λουκέτο σε 35 αστυνομικούς σταθμούς της Ηπείρου, πολλοί δε εξ αυτών, σε ακριτικές και συνοριακές περιοχές! Αναλυτικότερα, πρόκειται για τρεις σταθμούς της Αστυνομικής Διευθύνσεως Θεσπρωτίας (Νεράιδας, Αγίων Πάντων και Κεραμίτσας), είκοσι – δύο της Αστυνομικής Διευθύνσεως Ιωαννίνων (Γότιστας, Τύριας, Λογγάδων, Γραμμένου, Πεντολάκου, Δωδώνης, Παρακαλάμου, Κεφαλόβρυσου, Πωγωνιανής, Κτισμάτων, Βήσσανης, Καστανής, Βροσίνας, Καλεντζίου, Χουλιαράδων, Καρυών, Τσεπέλοβου, Μολυβδοσκεπάστου, Αρίστης, Βοτονοσίου, Κεφαλοχωρίου και Αγίας Παρασκευής) και δέκα της Αστυνομικής Διευθύνσεως Άρτης (Αγίου Σπυρίδωνος, Ανέζας, Άνω Καλεντίνης, Κομποτίου, Πέτα, Νεοχωρίου, Ροδαυγής, Σκουληκαριάς, Αγνάντων και Ανεμορράχης).

Όπως είναι φυσικό, οι κάτοικοι όλων αυτών των περιοχών, έχουν πολλά και πιεστικά ερωτήματα! Το θέμα έφτασε στη βουλή, όπου ερωτάται ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής από τον Κυριάκο Βελόπουλο:
1. Ποιοι είναι οι λόγοι, για τους οποίους μάλιστα απεφασίσθη αιφνιδίως, το κλείσιμο 35 αστυνομικών σταθμών στην Ήπειρο και μάλιστα όταν, πολλοί από αυτούς, ήσαν σε ακριτικές και συνοριακές περιοχές (ιδίως με την Αλβανία) με εύλογες ανάγκες και απολύτως απαραίτητη παρουσία των ανδρών της Αστυνομίας; Μήπως εξέλειπαν οι λόγοι υπάρξεώς τους, μετά από τόσες δεκαετίες, ή δεν παρουσιάζεται πλέον εγκληματικότης και παράνομες πράξεις εκεί;
2. Πώς σκέπτεται ακριβώς το υπουργείο, να αναπληρώσει την ξαφνική έλλειψη των 35 αυτών σταθμών, σε τόσες περιοχές της Ηπείρου; Όταν παρίσταται ανάγκη, οι κάτοικοι όλων αυτών των περιοχών, θα πρέπει να ειδοποιούν λ.χ. τα Ιωάννινα ή την Άρτα, περιμένοντας ώρες ολόκληρες, να έλθει η όποια βοήθεια; Τι είδους σκεπτικό τελικώς, έχει η απόφαση αυτή;

elora

Η Βρετανία στηρίζει την Τουρκία


Η πρόοδος στο κεφάλαιο της οικονομίας δημιουργεί μια πολύ συγκρατημένη αισιοδοξία, εκτιμά ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Νίκος Κατσουρίδης, ο οποίος προειδοποιεί παράλληλα ότι εάν δεν δούμε τις θέσεις της Τουρκίας σε κεφαλαιώδη θέματα, δεν μπορεί κανένας να μιλά για αισιοδοξία για λύση. Σε δηλώσεις του στο πλαίσιο εκδήλωσης του ΑΚΕΛ με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Μεταναστών, που πραγματοποιήθηκε χθες στο τέρμα της οδού Λήδρας στη Λευκωσία, ο κ. Κατσουρίδης είπε ακόμα ότι η Βρετανία είναι κυρίως οι κύκλοι που προστατεύουν την τουρκική πολιτική, και ως εκ τούτου δεν μπορεί κάποιος να ελπίζει σε αντικειμενική τοποθέτηση του Λονδίνου σε μια διευρυμένη παρουσία στις συνομιλίες.

Επανέλαβε ότι το πρόβλημα, στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού, παραμένει η τουρκική αδιαλλαξία στα κεφαλαιώδη θέματα και ότι η λύση θα βρεθεί μέσα από τις διαδικασίες των ΗΕ.
«Είναι σαφές ότι εκεί που θα πρέπει να ασκηθεί όλη η επιρροή των Ηνωμένων Εθνών και του διεθνούς παράγοντα είναι σε εκείνα τα κεφάλαια που η Τουρκία μέχρι στιγμής δεν καταδεικνύει καμία διάθεση», είπε ο κ. Κατσουρίδης.
«Το γεγονός ότι σημειώθηκε πρόοδος σε ένα κεφάλαιο δημιουργεί μια ελπίδα και μια πολύ συγκρατημένη αισιοδοξία, αλλά αν δεν δούμε θέσεις της Τουρκίας - παραδοσιακές - στα κεφαλαιώδη θέματα που συνιστούν και τη διεθνή πτυχή του Κυπριακού, δεν μπορεί κανένας να μιλά για αισιοδοξία για λύση», ανέφερε.


Απάντηση στον Αναστασιάδη
Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ για τους χειρισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας στις συνομιλίες, είπε ότι «νομίζω ότι πρέπει να ξεχωρίσουμε δύο πράγματα, τη διαδικασία από την ουσία που είναι το περιεχόμενο των προτάσεων».
«Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία, η δική μας η άποψη και όλων των άλλων κομμάτων είναι διαφορετική από του κ. Αναστασιάδη. Δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς - κρίνοντας και με την καλύτερη διάθεση την πρόταση για διεύρυνση των συνομιλιών που να μετέχει η Τουρκία και η Μεγάλη Βρετανία - να υποστηρίξει ότι θα είναι ένα καλύτερο κλίμα και καλύτερα δεδομένα για την ε/κ πλευρά», πρόσθεσε.
Επιτέλους, συνέχισε, «θα πρέπει να αποφασίσουμε ότι οι κύκλοι εκείνοι που προστατεύουν την τουρκική πολιτική είναι κυρίως η Βρετανία, οπόταν δεν μπορείς να ελπίζεις σε μια αντικειμενική της τοποθέτηση σε μια διευρυμένη παρουσία στις συνομιλίες ή θα πρέπει να αναθεωρήσουμε την εν γένει πολιτική μας και την εκτίμησή μας γιατί έχουμε φτάσει μέχρι εδώ».
Η διευρυμένη με τη σύνθεση που ο κ. Αναστασιάδης προτείνει παρουσία στις συνομιλίες, εξήγησε, «πολύ περισσότερο οδηγεί σε ένα κλοιό εγγυητριών δυνάμεων παρά παραπέμπει σε μια πραγματική διεθνοποίηση του προβλήματος».
Κατά συνέπεια, πρόσθεσε, «το πρόβλημα δεν έγκειται αν οι συνομιλίες γίνονται εκ του σύνεγγυς, γίνονται όπως γίνονται σήμερα, γίνονται όπως γίνονταν επί Παπαδόπουλου ή επί Κληρίδη». Το πρόβλημα, τόνισε, «παραμένει ένα: η τουρκική αδιαλλαξία στα κεφαλαιώδη θέματα του Κυπριακού».

Δεν μπορούμε να το λύσουμε
Σε άλλη ερώτηση, ο κ. Κατσουρίδης διερωτήθηκε πόσο μπορεί κάποιος να είναι αισιόδοξος με τη μέχρι τώρα στάση της Τουρκίας. «Αν θα κρίνει με τη διάθεση που παρουσιάζεται η διεθνής κοινότητα ότι το Κυπριακό πρέπει να λυθεί, τότε κάποιος μπορεί να δηλώσει συγκρατημένα αισιόδοξος», είπε.
Το Κυπριακό, πρόσθεσε, «δεν μπορούμε μόνοι μας οι Ε/κ να το λύσουμε, δεν μπορούμε να επιβάλουμε λύση. Η λύση θα βρεθεί μέσα από τις διαδικασίες των Ηνωμένων Εθνών, μέσα από την αξιοποίηση του ρόλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά συνέπεια οι ίδιοι που εκπροσωπούν το διεθνή παράγοντα όταν δηλώνουν αισιόδοξοι θα πρέπει και την ίδια στιγμή να κινούνται και προς την κατεύθυνση εκείνου ο οποίος μέχρι σήμερα κρατάει ανοικτό το Κυπριακό».
«Η ε/κ πλευρά θα κάνει ό,τι μπορεί για να δικαιωθεί η αισιοδοξία της διεθνούς κοινότητας», είπε.
«Και όλοι αυτοί τους οποίους επικαλείται ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού αν αποφασίσουν να κινηθούν προς την κατεύθυνση της Τουρκίας είτε η μια διαδικασία ακολουθείται είτε η άλλη, τότε θα έχουμε αποτέλεσμα», ανέφερε.

Η σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου
Σε άλλη ερώτηση σχετικά με δηλώσεις ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας παραγνωρίζει το Εθνικό Συμβούλιο, ο κ. Κατσουρίδης είπε ότι στο Εθνικό Συμβούλιο «όταν ξεκίνησε η διαδικασία, δύο φορές συζητήθηκε και ξεκαθαρίστηκε ότι δεν μπορεί κάθε φορά που ο Πρόεδρος τη Δημοκρατίας, ο διαπραγματευτής της ε/κ πλευράς, θα μεταβαίνει σε συνάντηση θα προηγείται και θα έπεται συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου».
«Ουδέποτε έγινε στο παρελθόν και για τους ίδιους λόγους που δεν έγινε στο παρελθόν δεν μπορεί να γίνει και τώρα», είπε, και συνέχισε λέγοντας ότι «και οι λόγοι είναι δύο, είναι και πρακτικός, είναι αδύνατον των αδυνάτων να διεξάγονται συνομιλίες και μάλιστα να υπάρχει και η απαίτηση με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα και να έχουμε αυτή τη διαδικασία, αλλά από την άλλη ουσιαστικά αυτή είναι πρόταση υποκατάστασης του διαπραγματευτή της ε/κ πλευράς από το μηχανισμό του Εθνικού Συμβουλίου».

«Σενάριο» υπουργοποίησης
Σε ερώτηση σχετικά με φήμες που φέρουν τον ίδιο να υπουργοποιείται, ο κ. Κατσουρίδης είπε ότι «ο καθένας δικαιούται να κάνει τα σενάριά του». «Το πού θα αξιοποιηθεί ο καθένας μας είναι προϊόν απόφασης συλλογικών οργάνων» είπε και καταλήγοντας, ανέφερε ότι «δεν έχει συζητηθεί τέτοιο θέμα ούτε με τον Πρόεδρο (της Δημοκρατίας) ούτε μεταξύ μας», κατέληξε.

Σημερινή

Η Κύπρος ήταν ανέκαθεν χώρος δράσης μυστικών υπηρεσιώνΤου Μιχάλη Χατζηβασίλη
Ανέκαθεν η Κύπρος αποτελούσε σταυροδρόμι για τους κατασκόπους.

Είτε για διάφορες συναντήσεις, είτε για παρακολουθήσεις με κύριους στόχους την Εθνική Φρουρά και την άσκηση Νικηφόρος. Πρωταγωνιστές στον σκοτεινό κόσμο της κατασκοπείας, ήταν οι Ισραηλινοί και οι Τούρκοι, ενώ έπονται άλλοι που δεν πιάστηκαν ούτε και θα τους μάθουμε ποτέ. Η έλευση των πυραύλων S300 στην Κρήτη προκάλεσε, σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες του κράτους, συνωστισμό κατασκόπων, προκειμένου να ελέγξουν κατά πόσον θα έρχονταν στην Κύπρο.

Η πρόσφατη περίπτωση του Κρίστοφερ Ρόμπερτ Μέτσος, του 54χρονου Καναδού κατάσκοπου έφερε ξανά στο προσκήνιο υποθέσεις κατασκοπείας που συγκλόνησαν την Κύπρο και που αποδεικνύουν ότι κάνουμε μεσάνυχτα στον τομέα της αντικατασκοπίας.

Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση κατασκόπων για την οποία οι σχέσεις Κύπρου και Ισραήλ έφτασαν στην κόψη του ξυραφιού, αφορά στη σύλληψη δύο Ισραηλινών πρακτόρων της Μοσάντ στις 7 Νοεμβρίου στο Ζύγι.

Μετά από πληροφορίες που έδωσε εστιάτορας της περιοχής, η ΚΥΠ για πρώτη φορά κατάφερε να συλλάβει επ’ αυτοφώρω τους Χάργκοφ Ούντι, 37 χρόνων, και Νταμάρι Ιγκάλ, 49 χρόνων τότε, να ασχολούνται με κατασκοπεία δραστηριοτήτων της Εθνικής Φρουράς. Οι δύο συνελήφθησαν, για τρεις κατηγορίες σύμφωνα με τις οποίες μεταξύ 15 Οκτωβρίου και 6 Νοεμβρίου 1998 στο Ζύγι συνέλεγαν πληροφορίες σχετικά με την άμυνα της Κυπριακής Δημοκρατίας, τις κατέγραφαν και τις διαβίβαζαν σε ξένη χώρα μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Οι πράκτορες της ΚΥΠ που παρακολουθούσαν τις κινήσεις τους, πήγαν στο διαμέρισμά τους λίγο μετά τα μεσάνυχτα και κτύπησαν την πόρτα. Τους άνοιξε ο πιο νεαρός, με το ξυρισμένο κεφάλι. Ο σύντροφός του έτρεξε να σβήσει τον ανιχνευτή συχνοτήτων που βρισκόταν στο δωμάτιό του και ήταν συνδεδεμένος με μαγνητόφωνο καταγράφοντας συνομιλίες στα ελληνικά.

Δεν είναι ξεκάθαρο κατά πόσο επιχείρησε να διαγράψει τις μαγνητοφωνημένες συνομιλίες. Δεν επρόκειτο απλώς για συνομιλίες μεταξύ περιπολικών της αστυνομίας, όπως αφέθηκε να διαρρεύσει αρχικά, αλλά και για την επικοινωνία μεταξύ ενός μεταγωγικού πλοίου που θα εκφόρτωνε οπλισμό στο παραπλήσιο λιμάνι του Βασιλικού και αυτών που ανέμεναν το φορτίο στη στεριά, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες. Αυτός ήταν και ο λόγος της στρατιωτικής αυτοκινητοπομπής, το βράδυ του Σαββάτου.

Ο τότε αρχηγός της Εθνικής Φρουράς (ΕΦ) στρατηγός Δημήτριος Δήμου αποκάλυψε λίγες ώρες μετά το περιστατικό ότι τις μέρες που προηγήθηκαν της σύλληψης των δύο, η ΕΦ είχε σοβαρή δραστηριότητα στην περιοχή. Πέραν των δύο υπερσύγχρονων ανιχνευτών συχνοτήτων (scanners), η αστυνομία βρήκε στο διαμέρισμα ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, σκληρούς δίσκους και δισκέτες, καθώς και φορητά τηλέφωνα GSΜ. Βρέθηκαν επίσης τουριστικοί χάρτες με σημειωμένες διάφορες τοποθεσίες, οι οποίες συμπίπτουν με ευαίσθητες στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε πολλά σημεία του νησιού.

Ωστόσο δεν είναι μόνο ο υπερσύγχρονος εξοπλισμός που έχει πείσει τις κυπριακές Αρχές ότι πρόκειται για κλασική υπόθεση κατασκοπείας, αλλά και η συμπεριφορά των δύο.

Τόσο ο 37χρονος Ούντι Αργκόβ όσο και ο 49χρονος Ιγκολ Νταμάρ επέδειξαν την αναμενόμενη συμπεριφορά μετά τη σύλληψή τους. Αρνήθηκαν ότι οι χάρτες και ο εξοπλισμός τούς ανήκουν. Είχαν ταξιδεύσει στην Κύπρο και λίγο πιο πριν, κατά τη διάρκεια της άσκησης Νικηφόρος - Τοξότης (15 - 22 Οκτωβρίου). Οι δύο πράκτορες είχαν αρνηθεί την κατηγορία της κατασκοπείας, όπως και η κυβέρνησή τους, όμως λίγες ημέρες μετά ο τότε Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπ. Νετανιάχου είχε παραδεχθεί δημοσίως στην τηλεόραση ότι ήταν πράκτορες της ΜΟΣΑΝΤ και από τις πρώτες ημέρες άρχισαν να ασκούν πιέσεις (μεταξύ αυτών που ασκούσαν πιέσεις ήταν και ο πρόεδρος του Ισραήλ κ. Βάισμαν, αλλά και το πανίσχυρο ισραηλινό λόμπι των ΗΠΑ) στην κυπριακή κυβέρνηση για να τους αφήσει ελεύθερους.
Κάτι που έγινε λίγους μήνες αργότερα, με επίκληση μιας περίεργης θέσης περί εθνικού συμφέροντος.

Η επιτυχία αυτή της ΚΥΠ είχε άδοξη κατάληξη, αφού οι αφόρητες παρεμβάσεις προς την κυβέρνηση και τον τότε Πρόεδρο Γλαύκο Κληρίδη απέδωσαν καρπούς και οδήγησαν στην παράδοσή τους στους Ισραηλινούς. Χρειάστηκε μάλιστα να επισκεφθεί την Κύπρο ο πρόεδρος του Ισραήλ, άλλοι αξιωματούχοι και να γίνουν δεκάδες τηλεφωνήματα προς επισήμους.

Οι Αρχές είχαν πάντα κατά νουν ότι αποστολή των δύο ήταν
ο εντοπισμός των πυραύλων S300 στη φάση της μεταφοράς τους από τη Ρωσία.

Τούρκοι και άλλοι

ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ κατασκόπων στην Κύπρο δεν σταματούν ποτέ και οι Τούρκοι είχαν στρατολογήσει ουκ ολίγους ξένους και Ελληνοκύπριους για να συλλέγουν πληροφορίες για θέσεις της Εθνικής Φρουράς.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μέλους των Ηνωμένων Εθνών που κρίθηκε ύποπτος για κατασκοπεία σε βάρος της χώρας μας και απελάθηκε. Πριν ενάμιση περίπου χρόνο, αλλοδαπός πιάστηκε σε χώρο στάθμευσης εστιατορίου της Λευκωσίας με μια βαλίτσα γεμάτη χρήματα έτοιμος να την παραδώσει ως αντάλλαγμα πληροφοριών.

Η τελευταία περίπτωση του Μέτσος είναι διαφορετική. Μέχρι στιγμής δεν έχει γνωσθεί κατά πόσον κατασκόπευε την Κύπρο ή απλά χρησιμοποίησε το έδαφός της για να καλύψει τα ίχνη του και να συνεχίσει προς άλλο προορισμό. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν πρώτης τάξεως κατάσκοπο που έδινε πληροφορίες στους Ρώσους και ο υπ’ αριθμόν 1 ενός δικτύου που αριθμεί μέχρι στιγμής 11 πρόσωπα. Στο λάπτοπ του Μέτσος έχουν βρεθεί σημαντικά στοιχεία που δείχνουν και το εύρος της δράσης του, ωστόσο η αποκωδικοποίησή τους θα πάρει χρόνο στις Αρχές γιατί πρόκειται για έγγραφα σε διάφορες γλώσσες. Η περίπτωσή του θα μείνει σκοτεινή από τη στιγμή που διέφυγε των Αρχών, όσο σκοτεινή είναι και η δράση του.

Και άλλες συλλήψεις Ισραηλινών

Η δραστηριότητα αυτή των Ισραηλινών στην Κύπρο δεν ήταν και η μοναδική. Το 1992 είχαν συλληφθεί άλλοι τέσσερις Ισραηλινοί πράκτορες στην Κύπρο, τρεις άνδρες και μια γυναίκα. Και αν πάμε λίγο ακόμη πιο πίσω, το 1975 είχαν συλληφθεί στο Σταυροβούνι άλλοι τρεις Ισραηλινοί, δύο άνδρες και μια γυναίκα, οι οποίοι φωτογράφιζαν και βιντεοσκοπούσαν το στρατόπεδο της 35ης Μοίρας Καταδρομών με στόχο τη συγκέντρωση πληροφοριών για την άμυνα του Ισραήλ ή για τη σύμμαχό του Τουρκία.

Το 1992 είχαν συλληφθεί επ’ αυτοφώρω στη Λευκωσία τέσσερις Ισραηλινοί, δύο άνδρες και δύο γυναίκες, οι οποίοι προσπαθούσαν να εγκαταστήσουν μηχανισμό υποκλοπής τηλεφωνικών συνδιαλέξεων στην πολυκατοικία που στέγαζε την ιρανική πρεσβεία στην Κύπρο στην οδό Σανταρόζα, δίπλα από τον αστυνομικό σταθμό Λυκαβητού.

Συναντήσεις στο νησί

Στο βιβλίο «Στα άδυτα της ΜΟSSΑD», το οποίο αναφέρεται στον πρώην πράκτορά της Οπόλ Οστρογιέφσκι (αυτομόλη- σε κατά την έκφραση των μυστικών υπηρεσιών) γίνεται αναφορά σε δυο περιπτώσεις για την Κύπρο και τις συναντήσεις κατασκόπων που έγιναν στο νησί με σκοπό είτε να γίνει ανταλλαγή πληροφοριών ή εγγράφων, είτε να οργανωθεί η επόμενη επιχείρηση.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

απο Αντώνιο Θεοδωράκη

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ Χρυσόστομος: Ψηλαφούμε την τουρκοποίηση


Επικίνδυνη κατολίσθηση βλέπει στο Κυπριακό ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος. Η εθνική κατηφόρα, δήλωσε, πρέπει να σταματήσει και ο λαός να αντιδράσει, γιατί αρχίσαμε να ψηλαφούμε την τουρκοποίηση του νησιού. Η Τουρκία, είπε, προσπαθεί να επιβάλει με αδιαλλαξία τα αποτελέσματα που δημιούργησε η παράνομη εισβολή και κατοχή μέρους της πατρίδας μας. Μιλώντας στο ετήσιο μνημόσυνο του εκλιπόντος Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Α΄, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος δήλωσε ότι η Εκκλησία διατηρεί τις θέσεις της εναντίον της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας όπως αυτό ίσχυε και επί των ημερών του προκατόχου του.

Έχουμε χρέος, εξήγησε, για τη συνέχεια του Ελληνισμού στη γη των προγόνων μας και η Εκκλησία θα κάνει πάντα το χρέος της προειδοποιώντας το λαό για επικίνδυνους χειρισμούς και κατολισθήσεις.
Νωρίτερα μιλώντας στο μνημόσυνο του εκλιπόντος Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Α΄, ο μητροπολίτης Κυρηνείας Παύλος εξέφρασε για μια ακόμη φορά την έντονη διαφωνία του ιδίου προσωπικά και της Εκκλησίας για την προτεινόμενη λύση ομοσπονδίας. Όπως είπε η λύση αυτή είναι άδικη, μη λειτουργική, παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και θα οδηγήσει σε νέες οδύνες.
Ο μητροπολίτης Κυρηνείας είπε ότι η Τουρκία απεργάζεται την κατάληψη ολόκληρης της Κύπρου και έχει στρατηγικούς στόχους που στρέφονται μόνιμα σε βάρος της χώρας μας. Οι προτάσεις της πλευράς μας, είπε, είναι απαράδεκτες και βοηθούν στην επιτυχία των τουρκικών στόχων. Ο μητροπολίτης Κυρηνείας κατηγόρησε τη Βρετανία ότι στηρίζει τις τουρκικές θέσεις και μηχανορραφεί υπέρ των Τούρκων. Είπε ακόμη ότι υπάρχει πλαίσιο ενότητας του λαού που είναι η καθαρή διεκδίκηση του δικαίου της Κύπρου με τη στήριξη νέων ισχυρών συμμαχιών, με προσήλωση στις αρχές του δικαίου και με αξιοποίηση του ρόλου της χώρας μας στην Ε.Ε.

Προειδοποίηση Ομήρου
Εξάλλου τον κίνδυνο επαναφοράς σχεδίου λύσης στις παραμέτρους του Σχεδίου Ανάν επισήμανε χθες ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου μιλώντας στο ίδιο μνημόσυνο που έγινε στο Στατό.
Το μνημόσυνο οργάνωσε ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Στατού-Αγίου Φωτίου. Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου προειδοποίησε ότι η σημειώθηκε επικίνδυνη εκτροπή στο Κυπριακό και κάλεσε το λαό να βρίσκεται σε επαγρύπνηση, συστράτευση και κινητοποίηση για την ανακοπή της επικίνδυνης πορείας.
Όπως είπε, «η σημερινή κρίσιμη εθνική και πολιτική συγκυρία απαιτεί εμμονή σε στόχους και αρχές και διεκδικητική πολιτική». Προσθέτοντας ότι «η τιμή στον αοίδιμο Αρχιεπίσκοπο όπως και στον προκάτοχό του Εθνάρχη Μακάριο δεν μπορεί να εξαντλείται σε ομιλίες, επιμνημόσυνες δεήσεις και λόγους, αλλά έχουμε υποχρέωση να σηκώνουμε με σεβασμό την Κιβωτό με τις εντολές τους».
Ο κ. Ομήρου είπε ακόμα ότι «τριάντα έξι και πλέον χρόνια από την εθνική τραγωδία του 1974 το καθήκον μας είναι να παραμείνουμε σε εγρήγορση, κινητοποίηση σε όλη την κλίμακα του Ελληνισμού για τη διασφάλιση των αναπαλλοτρίωτων δικαιωμάτων της πατρίδας και του λαού μας. Τριάντα έξι και πλέον χρόνια μετά την προδοσία και το έγκλημα ενάντια στην πατρίδα μας και δυόμισι σχεδόν χρόνια από την έναρξη των απευθείας διαπραγματεύσεων, το Κυπριακό βρίσκεται χωρίς αμφιβολία σε δεινή θέση», πρόσθεσε ο κ. Ομήρου, και ανέφερε ότι «οι συνομιλίες βρίσκονται σε τέλμα και αδιέξοδο εξαιτίας της τουρκικής κακοπιστίας και αδιαλλαξίας, ενώ η Τουρκία εμφανίζεται ως ουδέτερος τρίτος, ως 'αθώα περιστερά' και ως δήθεν επειγόμενη για λύση».

Τα ξένα μαγειρεία
Ο βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης δήλωσε ότι μετά τη συνάντηση της Γενεύης μαγειρεύεται από τους γνωστούς κύκλους σε ξένα μαγειρεία σχέδιο λύσης που παραβλάπτει τα συμφέροντα του κυπριακού Ελληνισμού. Ο βουλευτής των Οικολόγων κάλεσε το λαό σε εγρήγορση για να μπορεί να αντιδράσει σώζοντας την πατρίδα και την αξιοπρέπειά του.

Σημερινή

Επίθεση Ισραήλ κατά Τουρκίας με φόντο την οικονομική συμφωνία του Τελ Αβίβ με την Κύπρο


Η ισραηλινή κυβέρνηση απορρίπτει τις επικρίσεις της Τουρκίας για τη συμφωνία ορισμού των ορίων της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης ανάμεσα στην Κύπρο και το Ισραήλ στη Μεσόγειο Θάλασσα, δήλωσε την Δευτέρα εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών. «Η συμφωνία αποτελεί διμερή υπόθεση ανάμεσα στο Ισραήλ και την Κύπρο, η οποία δεν επηρεάζει κατά κανέναν τρόπο μία τρίτη χώρα. Δεν βλέπουμε ως προς ποιο θέμα έχει λόγο μία τρίτη χώρα», δήλωσε ο Γιγκάλ Παλμόρ, προσθέτοντας:

«Ενημερώσαμε την Τουρκία για τις διαπραγματεύσεις με την Κύπρο, οι οποίες διεξήχθησαν με πλήρη διαφάνεια». Άλλος ισραηλινός αξιωματούχος, που δεν κατονομάσθηκε, χρησιμοποίησε από την πλευρά του λιγότερο διπλωματική γλώσσα: «Οι Τούρκοι επιδεικνύουν έναν θλιβερό κυνισμό, καταγγέλλοντας τη συμφωνία με επιχείρημα το γεγονός ότι κατέχουν το βόρειο τμήμα της Κύπρου».
Το τουρκικό ΥΠΕΞ κάλεσε την Πέμπτη, την προηγουμένη της υπογραφής της συμφωνίας, τον πρεσβευτή του Ισραήλ στην Άγκυρα, Γκάμπι Λεβί, για να διαμαρτυρηθεί για την πρωτοβουλία αυτή.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Μάρκος Κυπριανού και ο ισραηλινός υπουργός Εθνικών Υποδομών Ούζι Λαντάου υπέγραψαν την Παρασκευή στη Λευκωσία διμερή συμφωνία οριοθέτησης των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών των δύο χωρών.
Η συμφωνία αυτή θα επιτρέψει τη συνέχιση των ερευνών για υποθαλάσσια κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου χωρίς φόβους διαφωνιών για την εκμετάλλευσή τους.
Όπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, «η κυπριακή Κυβέρνηση πάντοτε εργάζεται για την υπεράσπιση και ενίσχυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και για την αξιοποίηση των όποιων πλεονεκτημάτων προκύπτουν από αυτή τη διαδικασία ενίσχυσης της κυριαρχίας».
Ο ίδιος σημείωσε, ότι η προσπάθεια για την οριοθέτηση της ΑΟΖ «γίνεται χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες με ένα πολύ στοχευμένο, συγκεκριμένο και μεθοδικό τρόπο και αποτέλεσμα τούτου είναι και η συμφωνία της Κυπριακής Δημοκρατίας με το Ισραήλ». «Μέσα από αυτή τη συμφωνία διανοίγονται και δυνατότητες και προοπτικές, πρόσθεσε.

Ρωμηοσύνη

Πλήρης επιβεβαίωση τoυ "ξεφλουδίσματος" του «Παπανικολή»- Ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του ΓΕΝ

Πλήρης επιβεβαίωση τoυ "ξεφλουδίσματος" του «Παπανικολή»- Ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του ΓΕΝ

Ανησυχία του Ισραήλ και των ΗΠΑ για την πώληση πυραύλων HOT από τη Γαλλία στο Λίβανο


Το Ισραήλ εξέφρασε την ανησυχία του και τονξ προβληματισμό του για την πρόθεση της Γαλλίας να πωλήσει στον Λίβανο 100 αντιαρματικών πυραύλων HOT, οι οποίοι όπως ισχυρίζονται οι ισραηλινοί θα μπορούσαν να καταλήξουν στα χέρια της οργάνωσης Hezbollah και να χρησιμοποιηθούν εναντίον του ισραηλινού Στρατού και αμάχων. Ανάλογη ανησυχία εξέφρασαν και οι ΗΠΑ αν και η Γαλλία ισχυρίζεται ότι τα συγκεκριμένα βλήματα θα χρησιμοποιηθούν από τα αντιαρματικά ελικόπτερα Gazelle του Στρατού του Λιβάνου. Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με ισραηλινές πηγές η Hezbollah διαθέτει 40.000 ρουκέτες οι οποίες μπορούν να πλήξουν τις πόλεις του Ισραήλ ακόμα και σε μεγάλη απόσταση από τα σύνορα.

defencenet

Στους πελάτες των βαρώνων της κόκας συγκαταλέγονται ηθοποιοί, δημοσιογράφοι και ονόματα τρανταχτά από το χώρο της μόδας!

Στους πελάτες των βαρώνων της κόκας συγκαταλέγονται ηθοποιοί, δημοσιογράφοι και ονόματα τρανταχτά από το χώρο της μόδας!

Χριστουγεννιάτικο πάρτι από τους κερδοσκόπους - Νέα επίθεση στην ευρωζώνη από οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης

Χριστουγεννιάτικο πάρτι από τους κερδοσκόπους - Νέα επίθεση στην ευρωζώνη από οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης

ΠΡΑΞΕΙΣ ΥΠΑΝΘΡΩΠΩΝ!

Μετέφεραν στην Αλβανία Σέρβους αιχµαλώτους πολέµου, τους δολοφονούσαν και τους αφαιρούσαν τα όργανα!

Τη διεξαγωγη διεθνούς έρευνας για τα στοιχεία που περιέχονται σε έκθεση-σοκ του Συµβουλίου της Ευρώπης σχετικά µε τη συµµετοχή του πρωθυπουργού του Κοσόβου Χασίµ Θάτσι σε εγκληµατικό κύκλωµα διακίνησης ανθρωπίνων οργάνων την περίοδο µετά τον πόλεµο του 1999 στη Γιουγκοσλαβία, ζήτησε χθες η Σερβία. Αξιωµατούχος της σερβικής κυβέρνησης ταξίδεψε χθες στο Συµβούλιο της Ευρώπης στο Στρασβούργο για συνοµιλίες, στο πλαίσιο της διπλωµατικής προσπάθειας του Βελιγραδίου για τη διεξαγωγή έρευνας.
ΤΑ ΝΕΑ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...