Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010

Eπεισόδια σε αγώνα του ΑΠΟΕΛ με τουρκική όμάδα

Θέμα προσπάθησε να δημιουργήσει η Άγκυρα κατά της Λευκωσίας με αφορμή έναν αγώνα μπάσκετ του ΑΠΟΕΛ με την Καρσίγιακα Σμύρνης. Μετά το τέλος του αγώνα στο κλειστό «Τάσος Παπαδόπουλος», στο οποίο η κυπριακή ομάδα κέρδισε 82-80 αλλά αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Euro Challenge, οπαδοί του ΑΠΟΕΛ προκάλεσαν σοβαρά επεισόδια και η αστυνομία έκανε χρήση χημικών.

Τα επεισόδια προκάλεσαν, σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, τον τραυματισμό του φροντιστή της ομάδας της Σμύρνης Ερντέμ Γκιουνάκ αλλά και της τιμ μάνατζερ Νιχάτ Μαλά, ενώ η Καρσίγιακα παρέμεινε για περισσότερη από μία ώρα κλειδωμένη στα αποδυτήρια του γηπέδου.

Το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις, καθώς άνθρωποι της Καρσίγιακα ειδοποίησαν τόσο τον ΟΗΕ όσο και το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, ενώ έγιναν σκέψεις ακόμα και για μετάβαση της ομάδας στα κατεχόμενα, προκειμένου να επιστρέψουν από εκεί στην Τουρκία. Τα επεισόδια είναι πρώτο θέμα σχεδόν σε όλα τα τουρκικά ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης με τους Τούρκους να κάνουν λόγο για οργανωμένη επίθεση, καθώς και για ολιγωρία των αστυνομικών αρχών.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της κυπριακής αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός ανέφερε ότι η παρέμβαση της αστυνομίας ήταν καθοριστική και αποσόβησε τα χειρότερα. Συνελλήφθησαν και τρεις νεαροί οπαδοί της κυπριακής ομάδας (15 ετών). Υποστήριξε επίσης ότι δεν τραυματίστηκε μέλος της τουρκικής ομάδας.

"Δεν θα πρέπει να δίνεται στην Τουρκία η ευκαιρία να εκμεταλλεύεται ανοήτες πράξει", επεσήμανε σε δηλώσεις του ο Δημήτρης Χριστόφιας. Ο πρόεδρος της κυπριακής δημοκρατίας τόνισε ότι τα επεισόδια έδωσαν λαβή στην τουρκική προπαγάνδα. "Να είμαστε προσεχτικοί, ώστε η Κυπριακή Δημοκρατίας να κερδίζει στο διεθνή χώρο και όχι να χάνει στην προσπάθεια της Τουρκίας να υποβαθμίσει τη δυνατότητα της να προσφέρει ασφάλεια στον οποιανδήποτε."

Ο κ.Χριστόφιας υπογράμμισε επίσης ότι η αποστολή της τουρκικής ομάδας στην Κύπρο αποτελεί έμμεση αναγνώριση της κυπριακής δημοκρατίας.
Πηγή:http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=16346&Itemid=87

Οταν τα άγρια έρχονται να διώξουν τα ήμερα...

Ένα ρατσιστικό επεισόδιο με το οποίο σίγουρα δεν θα ασχοληθούν οι αντιρατσιστές Εκτύπωση E-mail
22-12-2010 17:02:15

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εφημερίδα Ζαγάλισα της Θράκης το περιστατικό που θα παρουσιαστεί πιο κάτω δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό αλλά μία καθημερινότητα για χιλιάδες Έλληνες πολίτες που τυγχάνουν να μιλούν την Πομακική γλώσσα.

Μία καθημερινότητα που δεν έχει μέχρι σήμερα ενοχλήσει ή προβληματίσει ή και ακόμα οδηγήσει τον κάθε αντιρατσιστή που ενδιαφέρεται για τα δικαιώματα του κάθε ατόμου που μπήκε παράνομα στην χώρα μας αλλά αποφεύγει να ασχοληθεί με τα υπαρκτά προβλήματα ρατσισμού εναντίον Ελλήνων πολιτών από συμπαθούντες και όργανα γειτονικής χώρας.

Πιο συγκεκριμένα στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής, σε νοσηλευτικό θάλαμο με έξι τουρκόφωνες γυναίκες ασθενείς, νοσηλευόταν και μια Ελληνίδα Πομάκα, από χωριό της περιοχής του Κέχρου. Το απόγευμα, η Ελληνίδα Πομάκα, δέχτηκε επισκέψεις από δύο συγγενείς της.

Η Πομάκα μιλούσε με τους συγγενείς της την μοναδική γλώσσα την οποία γνωρίζει από την παιδική της ηλικία, την Πομακική. Η κουβέντα όμως δεν διήρκησε πολύ, καθώς η διπλανή τουρκόφωνη ασθενής, πετάχτηκε και τους διέκοψε βίαια, λέγοντάς στους στην Τούρκικη γλώσσα

«Ε, Ε! Σταματήστε! Σταματήστε να μιλάτε Πομακικά! Γιατί μιλάτε Πομακικά; Τι είσαστε εσείς και μιλάτε γλώσσα που εμείς δεν καταλαβαίνουμε! Πρέπει να μιλάτε Τούρκικα. Εδώ, όλοι μιλάνε Τούρκικα! Να ξέρετε, τα χώματα αυτά είναι Τούρκικα!»

Οι υπόλοιπες ασθενείς, δυστυχώς, συντάχθηκαν μαζί της, άλλες ενεργητικά και άλλες παθητικά. Οι δύο επισκέπτες προσπάθησαν να αμυνθούν έναντι της λεκτικής επίθεσης, αλλά μάταια… και σε λίγο χρονικό διάστημα αποχώρησαν από τον θάλαμο πληγωμένοι, απογοητευμένοι και ντροπιασμένοι, επειδή μιλούσαν τη μητρική τους γλώσσα. Αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα του 21ου αιώνα σε μία περίοδο που υποτίθεται ότι σημαία της κυβέρνησης είναι το σύνθημα «Πρώτα ο πολίτης».

Δυστυχώς κάποιοι κύκλοι στην Θράκη πιστεύουν ότι δεν είναι Έλληνες πολίτες, αλλά της γειτονικής χώρας. Φαίνεται τελικά ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα κατήντησαν ταμπέλες ανάλογα με την προέλευση του ατόμου. Αν δεν είσαι Έλληνας, είσαι κάτι σαν προστατευόμενος του συστήματος.

Αν είσαι Έλληνες είσαι έρμαιο ακόμα και ρατσιστικών επιθέσεων όχι από το κράτος, αλλά από τους συμπαθούντες γειτονικής χώρας τους οποίους δυστυχώς κανείς δεν τους επισημαίνει το λάθος τους...
Πηγή:http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=16349&Itemid=86

Θέμα από τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιά για το διεθνή Σιωνισμό

Θέμα έχει προκύψει στο Ισραήλ ύστερα από δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας Haaretz με τίτλο «Έλληνας ανώτατος Ιερέας κατηγορεί τους Εβραίους για τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας» όπου έγιναν γνωστές οι θέσεις που ανέπτυξε στην πρωινή εκπομπή «κοινωνία ώρα MEGA» (των Δημήτρη Καμπουράκη και Χρήστου Οικονομέα) ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ για τους Εβραίους, τον παγκόσμιο Σιωνισμό και τον...Χίτλερ.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς είπε σε ένα σημείο της συνέντευξής του:

"Εσείς αρνείστε πως υπάρχει μια παγκόσμια προοπτική για την καταστροφή της οικογένειας που είναι το πρωταρχικό κύτταρο της κοινωνίας, με τις μονογονικές οικογένειες με τα ομόφυλα ζευγάρια δηλαδή μια προσπάθεια καταστροφής των εθνικών κρατών..."

Οικονομέας: "Ποιος την ενορχηστρώνει ποιος τη χαράζει τη πολιτική αυτή;"

Σεραφείμ:" Ποιος διεθνιστικός παράγων ; Ο είναι πίσω από όλη αυτή την ιστορία. Δεν το γνωρίζεται αυτό; Δεν ενθυμίστε την περίπτωση όταν επισκέφθηκε το Εβραϊκό λόμπι τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη με ένα και μοναδικό αίτημα να διαγραφεί το θρήσκευμα από τις ταυτότητες με την αιτιολογία ότι οι ομόπιστοί τους εν Ελλάδι υφίστανται διακρίσεις; Μην ξεχνάμε λοιπόν τα αυτονόητα. Υπάρχει μια παγκόσμια προσπάθεια απομειώσεως της θρησκευτικής ιδιοπροσωπείας των Χριστιανών"

Σε άλλο σημείο ο Δημήτρης Καμπυράκης ερωτά τον Μητροπολίτη;

"Σεβασμιότατε πείτε μου ειλικρινά είναι προκλητικό αυτό που θα σας ρωτήσω αλλά εάν ο παγκόσμιος διεθνής Σιωνισμός είναι αυτός που καθοδηγεί για όλο τον πλανήτη όλο αυτό το καταστροφικό σύστημα πείτε μου γιατί διαφωνήσατε με την πολιτική του Χίτλερ;"

Σεραφείμ: "Εμείς δεν είμαστε εναντίον των ανθρώπων, είμαστε εναντίον των συστημάτων. Σεβόμαστε κάθε άνθρωπο ο οποίος μας μισεί και μας υβρίζει. Γιατί αυτή είναι η εντολή του Χριστού μας, αλλά εν προκειμένω θα σας πω κάτι που θα σας φανεί εξωφρενικό, αλλά ο Αδόλφος Χίτλερ όργανο του παγκοσμίου Σιωνισμού ήταν και χρηματοδοτήθηκε από την περίφημη οικογένεια Rothschild με μοναδικό σκοπό να πείσει τους Εβραίους να φύγουν από την Ευρώπη και να κατεβούν στο Ισραήλ για να συστήσουν τη νέα αυτοκρατορία. Το παγκόσμιο σύστημα όπως ξέρετε στηρίζεται επάνω στο τραπεζικό σύστημα το οποίο έχει αλωθεί από το διεθνή Σιωνισμό. Rockefeller, Rothschild, Soros και άλλοι πολλοί. Είναι γνωστά αυτά."


Πηγή:http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=16351&Itemid=170

ΑΥΡΙΟ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΣΗΜΑΚΗΣ ΣΤΟΝ "ΣΤΟΧΟ"

Αγαπητά
μέλη της Οργάνωσης μας,
είμαι στην ευχάριστή θέση να σας ανακοινώσω ότι η Πατριωτική Εφημερίδα "ΣΤΟΧΟΣ", γνωστή για τους μεγάλους αγώνες που διεξάγει χρόνια τώρα για το Έθνος και την Πατρίδα αλλά και για την προώθηση της πραγματικής ενημέρωσης και της αλήθειας φιλοξενεί άρθρο του Προέδρου μας κ. Γεωργίου Παπασημάκη.
Το άρθρο αυτό είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικό για τα ήθη που επικρατούν στις μέρες μας, ο δε "ΣΤΟΧΟΣ όπως πάντα μαχητικός και αποκαλυπτικός.

εκ της Γραμματείας

Makedonia_Greece

H Makedonia tha sosei thn Ellada (Xristodoylos)

Νέα πρόκληση των Τούρκων-Κορβέτα έφθασε στη Κύμη

Νέα πρόκληση των Τούρκων-Κορβέτα έφθασε στη Κύμη

Επεισόδια στον αγώνα ΑΠΟΕΛ – Καρσίγιακα στη Κύπρο

Επεισόδια στον αγώνα ΑΠΟΕΛ – Καρσίγιακα στη Κύπρο

Πομφόλυγες περί φιλοαμερικανισμού

Πομφόλυγες περί φιλοαμερικανισμού

ΓΑΛΑΝΗ Σε Κλαιει Λαος ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ 1974

Συνεργασία Ιράν και Κατάρ για την ασφάλεια

Συνεργασία Ιράν και Κατάρ για την ασφάλεια

Μνημόσυνο για τους μαχητές της αντιστασιακής οργανώσεως «Χ»
Την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Μαχητών και Φίλων της Εθνικής Αντιστασιακής Οργανώσεως «Χ» τέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο για τον ιδρυτή της Οργάνωσης Γεώργιο Γρίβα-Διγενή και τους πεσόντες Χίτες στον αγώνα κατά των συμμοριτών του ΚΚΕ (ΕΛΑΣ και ΟΠΛΑ), καθώς φέτος και για τον ιδρυτή και πρώτο πρόεδρο του Συνδέσμου, Χίτη μαχητή, Βασίλειο Κουρουπό. Το μνημόσυνο τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρύτση στις 10:30 π.μ., παρουσία πλήθος μελών και φίλων του Συνδέσμου.

Ακολούθησε ομιλία του Γ.Γ. του Συνδέσμου Γιώργο Χαλιώτη, ο οποίος εξήρε τις προσωπικότητες των ανωτέρω, καθώς και τους αγώνες της Οργάνωσης «Χ», τόσο κατά των Δυνάμεων Κατοχής, όσο και κατά των ανθελλήνων, οι οποίοι με ιδιαίτερη θηριωδία θέλησαν να αλυσοδέσουν την Ελλάδα στον κομμουνισμό. Οι Χίτες μαχητές, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν τότε νεαρά αγόρια, εντάχθηκαν κάτω από την καθοδήγηση του Γρίβα για να πολεμήσουν σε δύο μέτωπα : αφενός για την ελευθερία της Ελλάδας από τους πάσης φύσεως τυράννους που ήθελαν να την υποτάξουν και αφετέρου για την ζωή την δική τους και των οικογενειών τους, επειδή είχαν στοχοποιηθεί στο μάτι του ξενόδουλου ΚΚΕ, που έστελνε πίσω τους, τους δολοφόνους της ΟΠΛΑ και του ΕΛΑΣ. Ήταν η αντιστασιακή οργάνωση που δέχτηκε και την περισσότερη λάσπη από τους αριστερούς και τους λοιπούς συνοδοιπόρους τους, επειδή ακριβώς δεν μπόρεσαν να τους αντιμετωπίσουν στα πεδία των μαχών και το έβαζαν στα πόδια όταν μάθαιναν ότι «έρχονται οι Χίτες».

Στην συνεχεία αναγνώστηκαν όλα τα ονόματα των πεσόντων μαχητών της «Χ».

Μετά την λήξη του Μνημοσύνου, ακολούθησε πορεία στο παρακείμενο άγαλμα του εθνεγέρτη Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, όπου ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από:

  • τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Βασίλη Πρωτόπαπα
  • την Γεωργία Κυριακοπούλου από τα ιδρυτικά μέλη του Συνδέσμου, της οποίας ο αδελφός Ιωάννης Κυριακόπουλος δολοφονήθηκε από τον ΕΛΑΣ στις 21/12/1944
  • τον Χρήστο Μπουρνιά, μαχητή Χίτη, τραυματία της μάχης του Θησείου και μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου
  • τον Νίκο Φιδέλη, μέλος του Συνδέσμου και Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αθηνά»
  • τον Ιωάννη Γιαννάκενα, γιο του Χίτη μαχητή Χρήστου Γιαννάκενα, και διευθυντή των εκδόσεων «Πελασγός»
  • την Δήμητρα Μυλωνά, διευθύντρια του «Στόχου»

Μετά την κατάθεση των στεφάνων, ακολούθησε ο Εθνικός Ύμνος. Οι συμμετέχοντες εν συνεχεία πορεύτηκαν προς την πλατεία Συντάγματος ώστε να συμμετάσχουν στην διαδήλωση κατά της «φακελο-κάρτας του πολίτη».

ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ: ΤΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗ...

ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ: ΤΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗ...: "Του Δημήτριου Πέτκου Στὸ καινούριο βιβλίο Γεωγραφίας τῆς Ε΄ Δημοτικοῦ μὲ τίτλο «Μαθαίνω γιὰ τὴν Ἑλλάδα» ὑπάρχει ξεχωριστὴ ἑνότητα μὲ θέμα: ..."

ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ: ΚΚΕ : ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ-ΔΡΑΣΙΣ - ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΟ ...

ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ: ΚΚΕ : ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ-ΔΡΑΣΙΣ - ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΟ ...: "Το παρόν βιβλίο είναι ένα αποκαλυπτικό ιστορικό ντοκουμέντο, γραμμένο από ένα μετανοημένο κομμουνιστή, για τη δράση και τους τρόπους ..."

ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ: ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΞΑΣΤΕΡΙΑ .

ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ: ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΞΑΣΤΕΡΙΑ .: "Μαύρα σύννεφα μαζεύονται στον πολιτικό ορίζοντα της Ελλάδος. Στα κοινωνικά ζητήματα είναι σίγουρο ότι η Καθεστηκυία Τάξη επιδιώκει τον βιο..."

ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ: 189 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟ...

ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ: 189 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟ...: "Εκατόν ογδόντα εννέα χρόνια συμπληρώνονται αύριο από την πρώτη Εθνοσυνέλευση του Ελληνικού Κράτους, που συνήλθε στη Νέα Επίδαυρο και σήμερ..."

ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ: ΙΕΡΑΡΧΗΣ ΠΟΥ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ .....''ΛΑΓΟΙ ...

ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ: ΙΕΡΑΡΧΗΣ ΠΟΥ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ .....''ΛΑΓΟΙ ...: "Σοβαρό επεισόδιο στη Δημητσάνα με τον Μητροπολίτη Γόρτυνος Ιερεμία Την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο της Δημητσάνας, το κατ..."

ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ: ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η ΕΚΘΕΣΗ ΓΚΡΟΣ ΓΙΑ ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΚΩ

ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ: ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η ΕΚΘΕΣΗ ΓΚΡΟΣ ΓΙΑ ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΚΩ: "Δεν τους βγήκε! Η Επιτροπή Νομικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης έκλεισε τα αυτιά ..."

«Καμία ισχύ για την Τουρκία» οι συμφωνίες για την ΑΟΖ

«Καμία ισχύ για την Τουρκία» οι συμφωνίες για την ΑΟΖ

Μπαράζ αμυντικών και ενεργειακών συμφωνιών υπέγραψαν Ρωσία-Ινδία

Μπαράζ αμυντικών και ενεργειακών συμφωνιών υπέγραψαν Ρωσία-Ινδία

Επιτέλους! Η Θεσσαλονίκη έχει εβραίο αντιδήμαρχο...

Αρχίσαμε... O εβραϊκής καταγωγής επιχειρηματίας Χασδάι Καπόν (εκλέγεται στο πρώτο δημοτικό διαμέρισμα, έλαβε 1432 ψήφους και κατατάχθηκε 13ος στους 29 της πλειοψηφίας), διορίστηκε από τον Γιάννη Μπουτάρη αντιδήμαρχος Διαχείρισης Πόρων και Οικονομικής Ανάπτυξης. Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση, λένε πολλοί στη Θεσσαλονίκη...Ο παραπάνω τύπος λοιπόν, είναι οικονομολόγος, είναι και συνιδρυτής της PROTON BANK αλλά και της Ωμέγα Τράπεζας, ενώ υπήρξε επί σειρά ετών μέλος στο ΔΣ της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης και παραμένει πολύ ενεργός στις τάξεις της.

Ο Καπόν δεν κρύβει τις προθέσεις του για την πόλη: «Θα προσφέρουμε πολιτική υποστήριξη σε αποφάσεις της κεντρικής κυβέρνησης που υπόσχονται να προσελκύσουν σοβαρούς επενδυτές στη Θεσσαλονίκη και στις υποδομές της, και επίσης σε αυτές τις θεσμικές πρωτοβουλίες που βελτιώνουν την ικανότητα της Θεσσαλονίκης να γίνει εκπαιδευτικό και νοσηλευτικό κέντρο στην περιοχή». Από που θα είναι αυτοί οι επενδυτές ή «επενδυτές»; Ιδού η απορία... Και όταν ο ποιητής μιλάει στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής» για πρωτοβουλίες που απαιτούν πολιτικό θάρρος, τι εννοεί; Έτσι για να ξέρει ο κόσμος εκεί τι να περιμένει!

elkosmos

Ο έλεγχος του χρήματος ως προυπόθεση της Ελευθερίας των Λαών

Ο έλεγχος του χρήματος ως προυπόθεση της Ελευθερίας των Λαών

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ - 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ - 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011

ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ Λαθρομετανάστες με τζετ σκι και ταχύπλοα

ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ Λαθρομετανάστες με τζετ σκι και ταχύπλοα

Η οικονομική κατάρρευση της Ιρλανδίας και η Ελλάδα

Η οικονομική κατάρρευση της Ιρλανδίας και η Ελλάδα

Bloomberg μηνύει ΕΚΤ για τις αλχημείες της Ελλάδας - ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΕΣ ΠΑΛΙ...

Bloomberg μηνύει ΕΚΤ για τις αλχημείες της Ελλάδας - ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΕΣ ΠΑΛΙ...

Ο... εκβιασμός του αντιστράτηγου Φραγκούλη Φράγκου και τα ιστολόγια Army alert και Hellenic revenge

Η υπόθεση των πολύ καλών και εθνοπρεπών ιστολογίων «Army alert» και «Hellenic revenge», στο βαθμό που μας αφορά, αποτελεί ΝΤΡΟΠΗ για τους θεσμούς και για το στράτευμα, αλλά και για τον φιλόδοξο Α/ΓΕΣ και επίδοξο Α/ΓΕΕΘΑ, αντιστράτηγο Φραγκούλη Φράγκο (που πολλοί ανώτεροί του επιχείρησαν να τον αποστρατεύσουν στο παρελθόν, ιδιαίτερα όταν ήταν ταξίαρχος, αλλά δέχθηκαν «παρεμβάσεις» από πολιτικά πρόσωπα και από ισχυρό και προβεβλημένο μητροπολίτη της Βορείου Ελλάδος). Την παρακολουθήσαμε λοιπόν την υπόθεση του «παντός καιρού» αντιστράτηγου εκ του σύνεγγυς, χωρίς καμία διάθεση να «σπεκουλάρουμε». Ήρθε όμως η ώρα να πούμε τη γνώμη μας και να ασκήσουμε κριτική, τώρα μάλιστα που ο ένας τουλάχιστον εκ των κατηγορούμενων, είναι ελεύθερος και μάλιστα μόνο με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου στο εξωτερικό (εντελώς τυπικό, καθώς υπάρχει κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος, η οποία, αν θέλετε μια πρόβλεψη θα καταπέσει στο δικαστήριο).
Χαστούκι στο πρόσωπο του Α/ΓΕΣ
Με λίγα λόγια, ούτε παρουσίες στο ΑΤ της περιοχής όπου διαβιεί, ούτε εγγύηση και «χαστούκι» στο πρόσωπο του Α/ΓΕΣ, που θεώρησε ότι βρήκε ευκαιρία να κάνει επίδειξη πυγμής και να σπεκουλάρει επικοινωνιακά, εμφανίζοντας εαυτόν ως διωκόμενο από… ακροδεξιούς! Τι σημαίνει αυτό πρακτικά;  Ότι η εισαγγελία πήρε χαμπάρι τι «παίχτηκε» και έδωσε το στίγμα της. Όσο για την κατηγορία, ήταν σε βαθμό κακουργήματος για να «μπουκάρουν» οι ένστολοι πραίτορες του ΠΑΣΟΚ στην οικία του συνταγματάρχη εα και να «του σπάσουν τον τσαμπουκά» για λογαριασμό του συστήματος…
Εύγε παιδιά! Ανδραγαθία! «Ψαρώματα», με ταλαιπωρίες όμως των οικογενειών. Να δούμε τώρα πως και ποιοι θα αποφύγουν να κάτσουν στο σκαμνί και δη για τις διαρροές, πρώτον, των ονομάτων των κατηγορουμένων στο ιστολόγιο fimotro και δεύτερον, στο ιστολόγιο crimes on air, φωτογραφίας και αντιγράφου από το μητρώο του απόστρατου αξιωματικού. Τώρα, ποιος εκβιάζει ποιον; «Ρουφιανιές» για λογαριασμό της εξουσίας…
Η Πολιτεία παρανομεί
Στην τελευταία περίπτωση, η «δουλειά» έγινε από το ΓΕΣ και επίορκο τυχοδιώκτη (και «πράσινο») ανώτερο αξιωματικό. Και τα δύο παραπάνω ιστολόγια, ανήκουν πάντως σε δημοσιογράφους (οι οποίοι δεν χαίρουν καμίας εκτίμησης γενικώς), ενώ η δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, με διαρροές από την Υπηρεσία Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία παρανομεί ΣΥΝΕΧΩΣ (αντί να αποτρέπει παρανομίες), θα οδηγήσουν κάποιους που νομίζουν ότι έχουν ασυλία και κάνουν εργολαβίες για την κυβέρνηση, στο σκαμνί.
Τι να πρωτοθυμηθούμε; Την υπόθεση του naxios, με διαρροές πάλι στο fimotro του ονόματος του blogger και του που εργάζεται, για λογαριασμό της πολιτικής ηγεσίας πρωτοκλασάτου υπουργείου; ΑΙΣΧΟΣ. Ντροπή. Αστυνομικοί καιροσκόποι γίνονται σφουγγοκολάριοι της εξουσίας και ανδρείκελα της κυβέρνησης, μεταβαίνοντας μάλιστα στα υπουργεία για «ενημέρωση», δηλαδή δημόσιες σχέσεις. Θέλουν να προαχθούν οι άνθρωποι… Αλήθεια, τι έκαναν όλοι αυτοί με τη μήνυση της «ΕΩ» κατά της ισλαμικής ιστοσελίδας, που απείλησε ανοικτά το προσωπικό της εφημερίδας και του elora; Τίποτα…
Καμία εμπιστοσύνη στους θεσμούς
Εδώ οι αναξιόπιστοι πλέον θεσμοί, πάλι έκαναν τη «λαδιά τους», αναγκάζοντάς μας να ομολογήσουμε, όπως και σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν, ότι οι δεξιοί και οι πατριώτες κυρίως, γιατί αυτοί την πατάνε συνεχώς, δεν πρέπει να έχουν πλέον ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ στους θεσμούς, που έχουν υπό την καθοδήγηση του ΠΑΣΟΚ, στραφεί εναντίον τους. Θυμηθείτε την Υπηρεσία Προστασίας του Πολιτεύματος… Εξαιρούμε την εισαγγελία, που έδειξε να παίρνει χαμπάρι περί τίνος πρόκειται (δεν πέφτουν όλοι στις παγίδες) και άφησε ελεύθερο τον κατηγορούμενο για «εκβιασμό» συνταγματάρχη. Όλοι οι υπόλοιποι, προεξάρχουσας ΚΑΙ ΠΑΛΙ της ΕΛΑΣ, έπαιξαν το ΒΡΩΜΙΚΟ ΡΟΛΟ του σιγαστήρα του συστήματος, αναδεικνύοντας την ολοκληρωτική υφή της εξουσίας αλλά και του κόμματος που μας κυβερνά.
Ένα ιστολόγιο που εστίαζε σε στρατιωτικά θέματα, στράφηκε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ στο βαθμό που μας αφορά, εναντίον της θυγατέρας του αντιστράτηγου, η οποία διατηρεί δαπανηρότατη εκπομπή στην κρατική τηλεόραση και μάλιστα σε μια εποχή ισχνών αγελάδων. Οι αναφορές ήταν ενίοτε προσβλητικές. Αλλά, είχε προηγηθεί η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», που στηλίτευε το κόστος των εκπομπών της προαναφερόμενης κυρίας στην κρατική τηλεόραση. Εκπομπές, με σαφή στόχο την προώθηση του άθλιου όσο και ξοφλημένου πλέον στην Ευρώπη ιδεολογήματος της πολυπολιτισμικότητας.
Και τι δεν έλεγε σε αυτές τις εκπομπές η κυρία αυτή: με λίγα λόγια, παρουσίαζε τους Έλληνες ως ρατσιστές, αντιδραστικούς, οπισθοδρομικούς και βάλτε. Βρήκε τον τρόπο να ανέλθει η κυρία, έπιασε το νόημα. Ο εθνομηδενισμός, είναι το αγαπημένο ιδεολόγημα του συστήματος. Διαβάστε τι έγραψε το taxalia, που μαζί με το dexi extrem, το hellas-orthodoxy και το eglimatikotita, αλλά και την ελληνική γροθιά, μεταξύ άλλων, στάθηκε στο πλευρό του απόστρατου συνταγματάρχη: «όλοι ξέρετε πώς δουλεύει πλέον ο μηχανισμός της εξουσίας. Αρκεί να φτύσεις κάτι ελληνικό. Αμέσως ένα αόρατο χέρι σε ανεβάζει».
Νέα τρικ της εξουσίας
Τώρα: αυτό, ερμηνεύτηκε ως… εκβιασμός! Ελπίζουμε ότι αυτά που ακούστηκαν και για εμπλοκή της ΕΥΠ, να μην αληθεύουν… Γράφεις πλέον κάτι εναντίον κάποιου και είσαι «εκβιαστής». Νέο κόλπο των εξουσιαστών.
Αντιγράφουμε το taxalia: «Μετά από αυτά και σε χρόνο ρεκόρ, ακούστηκε ότι ο blogger στρατιωτικός "εκβίασε τον στρατηγό με τηλέφωνο, ζητώντας του χρήματα για να σταματήσει να γράφει εναντίον του". Ω, ποία φαιδρότητα!!! Υπάρχει ένας, έστω ένας Έλληνας που να πείθεται;» Φυσικά όχι! Επίσης: «Πρέπει να καταγγείλουμε επίσης τον ιδιαίτερο ζήλο και αποτελεσματικότητα που επιδεικνύουν οι αρχές στη σύλληψη ΜΟΝΟ (μόνο) πατριωτών μπλόγκερς (είναι η έκτη φέτος!!!). Φυσικά, αυτό δεν θα πτοήσει κανέναν, αλλά είναι απορίας άξιο, γιατί η αστυνομία δεν μπορεί ποτέ να εντοπίσει bloggers της "άλλης πλευράς" που βυσσοδομούν με απερίγραπτη χυδαιότητα, εναντίον κάθε τι ελληνικού ή πατριωτικού ή συνηθισμένου στον απλό κόσμο ρε αδερφέ… Έχουν γίνει πλαστοπροσωπίες, εξυβρίσεις (και "έργω"), συκοφαντίες, απειλές εναντίον της ζωής (κακούργημα!), αλλά όχι μόνο δεν συνελήφθη κανείς, αντιθέτως, δίδεται η αίσθηση, ότι αυτοί που τα γράφουν έχουν τη ρητή διαβεβαίωση -μην πούμε και υποκίνηση- κάποιων, υψηλά ισταμένων, ότι δεν θα συλληφθούν, ό,τι και να γίνει».
Για να μη μιλήσουμε για το indymedia των κακουργημάτων… Εκεί, τουμπεκί ψιλοκομμένο!
Και κάτι τελευταίο: Προσέξτε τι θα γράψατε στα σχόλιά σας μην μας τρέχουν και μας στη ΓΑΔΑ, χρονιάρες μέρες που είναι!

Πηγή: elora

Εμβατηριο Παυλου Μελα

Το σενάριο γράφτηκε. Ώρα να αρχίσουν τα... επεισόδια

Δεν νομίζω ότι είμαστε σε κανέναν μεγάλο λήθαργο. Ενα μέρος της ελληνικής κοινωνίας ναι, αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος της μη-αντίδρασης. Αλλά έχω την γνώμη ότι από τότε που ξέσπασε η κρίση, και πήραν τα μέτρα που πήρανε, πως έχουνε αμολύσει λυτούς και δεμένους ώστε να κρατήσουνε κολλημένους τους νοικοκυραίους στον καναπέ. Τους νοικοκυραίους, 40, 50-κάτι και κάπου εκεί. Αυτούς.
Πότε με την πειθώ (τώρα νοικοκυρεύουμε το κράτος, σώζουμε την πατρίδα από την χρεωκοπία, και κυνηγάμε κλέφτες και φοροφυγάδες), πότε με την ενοχοποίηση (φταίμε όλοι, όλοι μαζί τα φάγαμε, φταίνε όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι), πότε με τον φόβο (νεκροί στην Marfin, απίστευτα ισχυρές δυνάμεις ΜΑΤ στον δρόμο που ψεκάζουν και κοπανάνε αδιακρίτως), πότε με την απειλή ότι διαταράσσεται η τάξη και καταστρέφονται περιουσίες (οι αναρχικοί και οι μπαχαλάκηδες που καίνε το ένα και το άλλο), και φυσικά με τον εγκλωβισμό στα κόμματα (το αγαπημένο τους).
Μια που ως ένα βαθμό την νεολαία μας την έχουν εξ ορισμού αφοπλισμένη (φταίμε κι εμείς οι μεγάλοι που αφήσαμε την τηλεόραση να μεγαλώσει τα παιδιά μας), τον μόνο που υπολογίζουνε τώρα στα σοβαρά, είναι οι νοικοκυραίοι. Διότι αυτοί επειδή έχουνε και πολλά βάρη στην πλάτη τους, έχουνε και πολύ βαρύ χέρι, οι νοικοκυραίοι. Κι άμα σηκωθούνε από τον καναπέ, και είναι και θυμωμένοι…
Δεν είμαστε καθόλου, ούτε λοβοτομημένοι, ούτε σε αφασία, ούτε τίποτε. Θα θέλανε πολύ να είμαστε. Και γι’ αυτό το λένε και το ξαναλένε ότι ο έλληνας είναι απαθής και άλλα τέτοια προπαγανδιστικά. Ευσεβείς πόθοι είναι και κούνια που τους κούναγε. Οι μεγάλες ηλικίες (αυτοί είναι που βαράνε πολύ, κι άμα ξεφύγουνε, δεν…) βράζουνε.
Μη τους κάνουμε το χατήρι κι αναπαράγουμε την προπαγάνδα τους. Ο έλληνας, με βάση αυτό που του λένε η κυβέρνηση και τα κόμματά του να κάνει, δηλαδή τίποτε, καθως και η εξωνημένη τηλεόραση, ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΠΑΕΙ. Και μπινελίκια ρίχνει, και χαμπάρι πήρε τι του κάνανε ΟΛΟΙ, και ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΑΥΤΑ ΣΥΖΗΤΑΕΙ, εδώ και μήνες.
Αλλά η κοινωνία δεν είναι ping pong να στείλει άμεσα την απάντηση. Θα την στείλει όμως. Διαισθάνομαι ήδη πως το παιχνίδι έχει κριθεί κιόλας στις συνειδήσεις των ελλήνων. Το σενάριο δηλαδή ήδη γράφτηκε.
Μένει να δούμε τα επεισόδια τώρα.

Brutality of turkish soldiers- breaking a boy's arm!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...