Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2010

Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του δημοσίου χρέους ζήτησε στη Βουλή η Σοφία Σακοράφα

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, 
Ένα σημαντικό ερώτημα που καταρχήν πρέπει να απαντηθεί είναι γιατί φτάσαμε έως εδώ. Και το “ως εδώ” περιλαμβάνει και αυτόν το φετινό, κατ' όνομα προϋπολογισμό. Συνοπτικά αναφέρω ότι στο δυτικό καπιταλισμό, από τη δεκαετία του 70, η ιδιοκτησία είναι έμμεση. Οι ιδιοκτήτες των μέσων παραγωγής δεν έχουν ονοματεπώνυμο. Είναι το περίφημο χρηματιστηριακό κεφάλαιο (funds), που αποπροσωποποιεί σε σημαντικό βαθμό την ιδιοκτησία, αφού δεν είναι κάτοχος παραγωγικών μέσων. Προτεραιότητά του δεν είναι η υπεραξία του προϊόντος, αλλά οι δανειακές ανάγκες, τα πλεονάσματα, αφού δουλειά τους είναι να εμπορεύονται χρήμα.

«Παγώνει» η αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων


Στο ράφι θα μείνει για αρκετό καιρό η πρόταση της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, η οποία χαρακτήριζε, ως γενοκτονία, τη μαζική σφαγή τουλάχιστον 1 εκατομμυρίου Αρμενίων από τους Οθωμανούς στη διάρκεια του πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς δεν πρόκειται να τεθεί προς ψήφιση σήμερα. Η πρόεδρος της Βουλής, Νάνσι Πελόσι δεν προγραμμάτισε την ψηφοφορία για το κείμενο, την τελευταία ημέρα συνεδρίασης του σώματος πριν τις διακοπές των εορτών, θέτοντας, ουσιαστικά, στο ράφι την πρόταση έως τουλάχιστον τις αρχές της επόμενης χρονιάς, όταν θα είναι ακόμα πιο αμφίβολη η έγκρισή της. 

Σε επιτήρηση βάζει πέντε ελληνικές τράπεζες η Fitch

Σε καθεστώς επιτήρησης θέτει την κατάταξη πέντε ελληνικών τραπεζών ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch, μετά και την ανακοίνωσή του για πιθανή υποβάθμιση και του αξιόχρεου της ελληνικής οικονομίας.Στο μικροσκόπιο του διεθνούς οίκου θα βρίσκονται το επόμενο διάστημα η Εθνική Τράπεζα, η Eurobank, η Alpha Bank, η Τράπεζα Πειραιώς και η Αγροτική Τράπεζα. Μια ενδεχόμενη υποβάθμιση της κατάταξης της Ελλάδας, ανέφερε ο οίκος, αναμένεται να έχει δυσμενείς συνέπειες και στην αξιολόγηση των τραπεζών. Σε καθεστώς επιτήρησης μπαίνουν και οι ομολογιακές εκδόσεις των τραπεζών και τα εγγυημένα χρεόγραφα.

Ακυρώθηκαν οι διαγωνισμοί για τα ελικόπτερα της Πυροσβεστικής

Στην ακύρωση όλων των διαγωνιστικών διαδικασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη και είχαν υπογραφεί από τις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και των σχετικών συμβάσεων που συνήφθησανκαι αφορούσαν στη συντήρηση των ιδιόκτητων ελικοπτέρων του Πυροσβεστικού Σώματος, προχώρησε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Οι σχετικές διαγωνιστικές διαδικασίες είχαν οδηγηθεί σε αλλεπάλληλες και διαδοχικές δικαστικές εμπλοκές με αποτέλεσμα είτε να μην έχουν ολοκληρωθεί δύο χρόνια μετά την προκήρυξή τους, είτε να οδηγούν σε αναγκαστικές απευθείας αναθέσεις, που σύμφωνα με απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ενείχαν θέματα νομιμότητας. 

Η παρούσα κρίση είναι κατασκευασμένη, είναι μία κρίση - εργαλείο που αποβλέπει στον παγκόσμιο έλεγχο

Η χώρα μας φαίνεται να μην είναι πλέον ελεύθερη αλλά να διοικείται επί της ουσίας από τους δανειστές μας. Η ηγεσία δεν μπόρεσε να σταθεί υπεύθυνα απέναντι στο λαό, δεν μπόρεσε ή δεν ήθελε να μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας, πρόβαλε λαθεμένα πρότυπα, καλλιέργησε τις πελατειακές σχέσεις, μόνο και μόνο γιατί είχε ως στόχο την κατοχή και τη νομή της εξουσίας. Η ηγεσία στην πράξη αποδεικνύεται ότι ουσιαστικά υπονόμευσε τα πραγματικά συμφέροντα της χώρας και του λαού. Για πρώτη φορά η Εκκλησία της Ελλάδος απευθύνεται στον πιστό λαό εξ αφορμής της κρίσης και με ευθύτητα καταλογίζει τις ευθύνες που αναλογούν στον καθένα. 

Κρίνουμε λοιπόν σκόπιμο να δημοσιεύσουμε αυτούσιο το κείμενο που απέστειλε προσφάτως προς το λαό. 

Ολόκληρο το ανακοινωθέν 
«Η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία συνήλθε στην τακτική Συνεδρία της από 5ης –8ης Οκτωβρίου τ.ε., αισθάνεται την ανάγκη να απευθυνθεί στο πλήρωμά της, στο λαό του Θεού, αλλά και σε κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο, για να μιλήσει με τη γλώσσα της αλήθειας και της αγάπης. Οι ημέρες που ζούμε είναι δύσκολες και κρίσιμες. Περνάμε ως χώρα μία δεινή οικονομική κρίση που δημιουργεί στους πολλούς ανασφάλεια και φόβο. Δεν γνωρίζουμε τι είναι αυτό που μας έρχεται την επόμενη μέρα. Η χώρα μας φαίνεται να μην είναι πλέον ελεύθερη αλλά να διοικείται επί της ουσίας από τους δανειστές μας. Γνωρίζουμε ότι πολλοί περιμένετε από την ποιμαίνουσα Εκκλησία να μιλήσει και να τοποθετηθεί πάνω στα γεγονότα που παρακολουθούμε. 
Είναι αλήθεια ότι αυτό που συμβαίνει στην πατρίδα μας είναι πρωτόγνωρο και συνταρακτικό. Μαζί με την πνευματική, κοινωνική και οικονομική κρίση συμβαδίζει και η πάσης φύσεως ανατροπή. Πρόκειται για προσπάθεια εκρίζωσης και εκθεμελίωσης πολλών παραδεδομένων, τα όποια ως τώρα θεωρούνταν αυτονόητα για τη ζωή του τόπου μας. Από κοινωνικής πλευράς επιχειρείται μία ανατροπή δεδομένων και δικαιωμάτων και μάλιστα με ένα πρωτοφανές επιχείρημα. Τα απαιτούν τα μέτρα αυτά οι δανειστές μας. Δηλώνουμε δηλαδή ότι είμαστε μία χώρα υπό κατοχή και εκτελούμε εντολές των κυριάρχων - δανειστών μας. Το ερώτημα, το όποιο γεννάται, είναι εάν οι απαιτήσεις τους αφορούν μόνον σε οικονομικά και ασφαλιστικά θέματα η αφορούν και στην πνευματική και πολιτιστική φυσιογνωμία της Πατρίδος μας. 
Μπροστά στην κατάσταση αυτή ο κάθε λογικός άνθρωπος διερωτάται: Γιατί δεν πήραμε νωρίτερα όλα αυτά τα δύσκολα μέτρα, που σήμερα χαρακτηρίζονται αναγκαία. "Όλες αυτές τις παθογένειες της κοινωνίας και της οικονομίας που σήμερα επιχειρούμε με βίαιο τρόπο να αλλάξουμε, γιατί δεν τις αλλάξαμε στην ώρα τους; Γιατί έπρεπε να φθάσουμε ως εδώ; Τα πρόσωπα στην πολιτική σκηνή του τόπου μας είναι, εδώ και δεκαετίες, τα ίδια. Πως τότε υπολόγιζαν το πολιτικό κόστος, γνωρίζοντας ότι οδηγούν τη χώρα στη καταστροφή και σήμερα αισθάνονται ασφαλείς, γιατί ενεργούν ως εντολοδόχοι; Σήμερα γίνονται ριζικές ανατροπές για τις οποίες άλλοτε θα αναστατωνόταν όλη η Ελλάδα και σήμερα επιβάλλονται χωρίς σχεδόν αντιδράσεις. 
Η οικονομική μας κρίση με πολύ απλά λόγια οφείλεται στη διαφορά μεταξύ παραγωγής και κατανάλωσης. Στον αργό ρυθμό της παραγωγής που επιτυγχάνουμε απέναντι στο υψηλό βιοτικό επίπεδο που μάθαμε να ζούμε. Όταν όσα καταναλώνουμε είναι πολύ περισσότερα από όσα παράγουμε, τότε το οικονομικό ισοζύγιο γέρνει προς την πλευρά των εξόδων. Η χώρα μας για να ανταπεξέλθει, αναγκάζεται να δανείζεται με την ελπίδα ότι το διαταραγμένο ισοζύγιο θα ανακάμψει. Όταν αυτό δεν γίνεται και οι δανειστές απαιτούν την επιστροφή των δανεισθέντων συν τόκω, τότε φθάνουμε στην κρίση και στην χρεωκοπία. Η οικονομική κρίση, η οποία ταλαιπωρεί και δυναστεύει την χώρα μας είναι η κορυφή του παγόβουνου. Είναι συνέπεια και καρπός μίας άλλης κρίσης, της πνευματικής. 
Ήδη η δυσαναλογία μεταξύ παραγωγής και κατανάλωσης συνιστά όχι μόνον οικονομικό μέγεθος, αλλά πρωτίστως πνευματικό γεγονός. Σημείο πνευματικής κρίσης, το όποιον αφορά τόσο στην ηγεσία, όσο και στον λαό. Μία ηγεσία που δεν μπόρεσε να σταθεί υπεύθυνα απέναντι στο λαό, που δεν μπόρεσε η δεν ήθελε να μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας, που πρόβαλε λαθεμένα πρότυπα, που καλλιέργησε τις πελατειακές σχέσεις, μόνο και μόνο γιατί είχε ως στόχο την κατοχή και τη νομή της εξουσίας. Μία ηγεσία που στην πράξη αποδεικνύεται ότι ουσιαστικά υπονόμευσε τα πραγματικά συμφέροντα της χώρας και του λαού. 
Κι από την άλλη πλευρά, ένας λαός, εμείς, που λειτουργήσαμε ανεύθυνα. Παραδοθήκαμε στην ευμάρεια, στον εύκολο πλουτισμό και στην καλοπέραση, επιδοθήκαμε στο εύκολο κέρδος και στην εξαπάτηση. Δεν προβληματισθήκαμε για την αλήθεια των πραγμάτων. Η αυθαίρετη απαίτηση δικαιωμάτων από συντεχνίες και κοινωνικές ομάδες με πλήρη αδιαφορία για την κοινωνική συνοχή συνετέλεσαν κατά ένα μεγάλο μέρος στην σημερινή κατάσταση. 
Η ουσία της Πνευματικής Κρίσης είναι η απουσία νοήματος ζωής και ο εγκλωβισμός του ανθρώπου στο ευθύγραμμο παρόν, δηλαδή ο εγκλωβισμός του στο εγωκρατούμενο ένστικτο. "Ένα παρόν χωρίς μέλλον, χωρίς όραμα. "Ένα παρόν καταδικασμένο στο ανιαρό και μονότονο. Η μετατροπή της ζωής σ' ένα χρονικό διάστημα ανάμεσα σε δυό ημερομηνίες, αυτές, της γέννησης και της ταφής, με άγνωστο το μεταξύ τους διάστημα. Σε μία τέτοια προοπτική το άσκοπο συναγωνίζεται το παράλογο και τον αγώνα τον κερδίζει πάντα το τραγικό. Όταν απευθύνεσαι σε νέους ανθρώπους και τους ερωτάς: «γιατί παιδί μου παίρνεις ναρκωτικά;» και σου απαντούν: «πέστε μου σεις γιατί να μην πάρω; Δεν ελπίζω τίποτα, δεν περιμένω τίποτα, η μόνη μου χαρά είναι όταν τρυπάω την ένεση και ταξιδεύω»• η όταν επισημαίνεις σε ένα νέο άνθρωπο ότι παίρνοντας ναρκωτικά θα πεθάνει και εκείνος σου απαντά με ένα τραγικό χαμόγελο: «σεις δεν καταλαβαίνετε ότι εγώ παίρνω ναρκωτικά για να ζήσω», τότε αντιλαμβάνεσαι πόσο απίστευτα αληθινά και πόσο τραγικά επίκαιρα είναι τα παραπάνω λόγια. Αντί λοιπόν για νόημα ζωής κυνηγήσαμε την ευμάρεια, την καλοπέραση, την οικονομική ισχύ. Όταν όμως δεν υπάρχει άλλο όραμα ζωής πέρα από την κατανάλωση, όταν η οικονομική δύναμη και η επίδειξη της γίνεται ο μόνος τρόπος κοινωνικής καταξίωσης, τότε η διαφθορά είναι ο μόνος δρόμος ζωής, διότι διαφορετικά, αν δεν είσαι διεφθαρμένος, είσαι ανόητος. Έτσι σκέφθηκαν και έπραξαν πολλοί, έτσι φθάσαμε στη διαφθορά και της εξουσίας, αλλά και μέρους του λαού μας. Το ερώτημα - δίλημμα του Ντοστογιέφσκι «ελευθερία η ευτυχία;» το ζούμε πλέον σε όλη του την τραγικότητα. Διαλέξαμε μία πλαστή ευμάρεια και χάσαμε την ελευθερία του προσώπου μας, χάσαμε την ελευθερία της χώρας μας. Σήμερα ο άνθρωπος δικαίως ίσως τρέμει μήπως μειωθεί το εισόδημά του, αλλά δεν ανησυχεί το ίδιο για το έλλειμμα παιδείας που αφορά στα παιδιά του και δεν αγωνιά για τα παιδιά που σβήνουν μέσα στις ποικίλες εξαρτήσεις, δεν αγωνιά για τον ευτελισμό του ανθρώπινου προσώπου. Αυτή λοιπόν είναι η ουσία της αληθινής κρίσης και η πηγή της οικονομικής κρίσης την οποία τόσο ανελέητα εκμεταλλεύονται οι σύγχρονοι «έμποροι των Εθνών». 
Στην Σύνοδο της Ιεραρχίας εμείς, οι πνευματικοί σας πατέρες, κάναμε την αυτοκριτική μας, θελήσαμε να αναμετρηθούμε με τις ευθύνες μας και να αναζητήσουμε με τόλμη το μερίδιο της ενδεχομένης δικής μας υπαιτιότητας στην παρούσα κρίση. Ξέρουμε ότι κάποιες φορές σας πικράναμε, σας σκανδαλίσαμε ίσως. Δεν αντιδράσαμε άμεσα και καίρια σε συμπεριφορές που σας πλήγωσαν. Οι έμποροι της κατεδάφισης της σχέσης του λαού με την ποιμαίνουσα Εκκλησία του εκμεταλλευτήκαν στο έπακρο και πραγματικά η κατασκευασμένα σκάνδαλα και προσπάθησαν να διαρρήξουν την εμπιστοσύνη σας στην Εκκλησία. 
Θέλουμε να σας πούμε ότι η Εκκλησία έχει το αντίδοτο της κατανάλωσης ως τρόπο ζωής και αυτό είναι η άσκηση. Και εάν η κατανάλωση είναι το τέλος, γιατί η ζωή δεν έχει νόημα, η άσκηση είναι δρόμος, γιατί οδηγεί σε ζωή με νόημα. Η άσκηση δεν είναι στέρηση της απόλαυσης, αλλά εμπλουτισμός της ζωής με νόημα. Είναι η προπόνηση του αθλητή που οδηγεί στον αγώνα και στο μετάλλιο και αυτό το μετάλλιο είναι η ζωή που νικά το θάνατο, η ζωή που πλουτίζεται με την αγάπη. Η άσκηση είναι τότε οδός ελευθερίας, εναντίον της δουλείας του περιττού. Είναι αυτή η δουλεία που σήμερα μας ευτελίζει. 
Μας προβληματίζει η κατάσταση της Παιδείας μας, γιατί το σημερινό εκπαιδευτικό σύστημα αντιμετωπίζει το μαθητή όχι ως πρόσωπο αλλά σαν ηλεκτρονικό υπολογιστή και το μόνο που κάνει είναι να «τον φορτώνει» με ύλη αδιαφορώντας για την όλη του προσωπικότητα και γι' αυτό τα παιδιά μας δικαιολογημένα αντιδρούν. Γι' αυτό αγωνιούμε για το νέο Λύκειο που ετοιμάζεται. Πιστεύουμε ότι όντως τα σχολικά βιβλία γράφονται με την ευθύνη της Πολιτείας, αλλά το περιεχόμενο τους αφορά και στον τελευταίο Έλληνα πολίτη, που περιμένει από την Εκκλησία του να μεταφέρει με δύναμη τη δική του ταπεινή φωνή. 
Αισθανόμαστε ότι όλοι οι ενοριακοί μας ναοί πρέπει να γίνουν χώροι φιλόξενοι για τους νέους μας, όπως είναι ήδη αρκετοί από αυτούς, στους οποίους πολλά νέα παιδιά καταφεύγουν ζητώντας νόημα και ελπίδα. 
Ξέρουμε ότι ζητάτε από εμάς, τους Ποιμένες σας, μία Εκκλησία με ηρωισμό, με νεύρο, με λόγο προφητικό, με σύγχρονο νεανικό λόγο, όχι εκκοσμικευμένη, αλλά αγιαζομένη και αγιάζουσα, μία "Εκκλησία ελεύθερα και ποιμαίνουσα μετά δυνάμεως. Μία Εκκλησία που δεν θα φοβάται να αμυνθεί στο πονηρό σύστημα αυτού του κόσμου, έστω κι αν η αντίσταση σημαίνει διωγμό η και μαρτύριο. 
Η Εκκλησία είναι ο μόνος οργανισμός που μπορεί να σταθεί άμεσα δίπλα στον άνθρωπο και να τον στηρίξει. Εκκλησία όμως είμαστε όλοι μας και αυτή είναι η δύναμή μας και η δύναμή της. Την ενότητα μεταξύ των ποιμένων και του λαού έχουν στόχο οι έμποροι των λαών γι' αυτό προσπαθούν να την ναρκοθετήσουν. Ξέρουν ότι άμα θα «πατάξουν» τον ποιμένα, εύκολα θα σκορπίσουν τα πρόβατα και θα τα υποτάξουν. Διδαχθείτε από την ιστορία ότι όπου ο Θεός πολεμήθηκε τελικός στόχος ήταν ο άνθρωπος και ο ευτελισμός του. Η ενανθρώπιση του Θεού είναι μεγαλύτερη καταξίωση του ανθρωπίνου προσώπου. Η Εκκλησία δεν αντιμάχεται την Πολιτεία, αλλά εκείνους που εκμεταλλευόμενοι την Πολιτεία και κρυμμένοι πίσω από την εξουσία επιχειρούν να σας στερήσουν την ελπίδα. Να θυμάσθε ότι για πολλούς οικονομολόγους η παρούσα κρίση είναι κατασκευασμένη, είναι μία κρίση - εργαλείο που αποβλέπει στον παγκόσμιο έλεγχο από δυνάμεις που δεν είναι φιλάνθρωπες. 
Η Εκκλησία του Χριστού έχει λόγο για την σημερινή κρίσιμη κατάσταση, διότι δεν έπαψε να αποτελεί σάρκα του κόσμου, μέρος της Ιστορίας. Δεν μπορεί να ανέχεται κανενός είδους αδικία, αλλά οφείλει να δείχνει ετοιμότητα για μαρτυρία και μαρτύριο. Γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι δίπλα μας πεινούν, βρίσκονται σε ένδεια, ασφυκτιούν οικονομικά, η απελπισία πολλές φορές κυριεύει την καρδιά τους. Το γνωρίζουμε γιατί πρώτος σταθμός τους στην αναζήτηση ελπίδας είναι ο Ναός της περιοχής τους, η ενορία τους. Στόχος και αγώνας μας είναι η κάθε ενορία να γίνει το κέντρο απ' όπου όλη η ποιμαντική δραστηριότητα της τοπικής Εκκλησίας θα αγκαλιάσει όλη την τοπική κοινωνία. 
Απόφασή μας είναι να δημιουργήσουμε ένα παρατηρητήριο κοινωνικών προβλημάτων προκειμένου να παρακολουθήσουμε από κοντά και να αντιμετωπίσουμε με τρόπο μεθοδικό τα προβλήματα που δημιουργεί η παρούσα κρίση. Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε το προνοιακό έργο της κάθε ενορίας, ώστε να μην υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος που να μην έχει ένα πιάτο φαγητό. Γνωρίζετε και σεις ότι στο σημείο αυτό η Εκκλησία επιτελεί τεράστιο έργο. Το γνωρίζετε, γιατί πολλοί από σας αυτή την προσπάθεια της ενορίας σας την στηρίζετε εθελοντικά και την ενισχύετε οικονομικά. Σας καλούμε να πλαισιώσετε ο καθένας και η καθεμιά την ενορία σας για να αντιμετωπίσουμε από κοινού τις δύσκολες αυτές ώρες. 
Ο λαός μας πέρασε και άλλοτε και φτώχεια και πείνα, αλλά άντεξε και νίκησε γιατί τότε είχε οράματα. Όλοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε τον ένα και ο ένας τους πολλούς. Ο Θεός δεν μας έδωσε πνεύμα δειλίας, αλλά δυνάμεως και αγάπης. Με αυτό το πνεύμα, συσπειρωμένοι γύρω από την μεγάλη μας οικογένεια, την Εκκλησία, επισημαίνοντας τα λάθη μας, αναζητώντας νόημα ζωής στην αγάπη, θα βγούμε από αυτή τη δύσκολη ώρα. 

orthodoxia

"Ασφαιρα" άρματα μάχης: Αποκάλυψη για την παραγγελία πυρομαχικών

Θα αργήσουν να δουν πυρομαχικά στα άρματα μάχης Leopard οι στρατιωτικοί..Υποτίθεται ότι όλες οι διαδικασίες έχουν γίνει και απομένει η παραγγελία της πρώτης παρτίδας 12.000 πυρομαχικών για τα LEO2HEL και LEO2A4. Ο υπουργός Άμυνας όμως έχει γίνει δέκτης καταγγελίας για σοβαρή παρατυπία των Γερμανών που έχουν πάρει τη παραγγελία και δεν πρόκειται να βάλει υπογραφή έως ότου η ορθότητα όσων καταγγέλθηκαν διερευνηθεί. Τι βρήκε ο υπουργός και δεν υπογράφει το αίτημα για την υποβολή επίσημης οικονομοτεχνικής προσφοράς (RFP) από τους Γερμανούς που έχουν πάρει τη παραγγελία των 12.000 βλημάτων;

Η Γερμανική Rheinmetall που είναι στην ουσία ο αποδέκτης του συμβολαίου, έχει υπογράψει σύμβαση παροχής συμβουλών με εταιρεία που φέρεται ότι ανήκει σε Έλληνα ο οποίος όμως έχει την έδρα της εταιρείας στη Κύπρο! Αυτό είναι παράνομο αφού δεν μπορεί να κάνεις δουλειές στην Ελλάδα, αλλά να αποφεύγεις την εφορία μέσω Λευκωσίας!
Η υπόθεση για τα πυρομαχικά των αρμάτων μάχης δεν είναι τωρινή. Ξεκινάει από το 2002, μετά από τη προμήθεια των αρμάτων μάχης. Δηλαδή πήραμε τα άρματα μάχης χωρίς πυρομαχικά κι αυτά είναι ακόμη και σήμερα άσφαιρα! Πρόσφατα αποφασίσθηκε αρχικά η προμήθεια των 12.000 για την κάλυψη των άμεσων και επιτακτικών επιχειρησιακών αναγκών και σε δεύτερη να προχωρήσει στη παραγγελία άλλων 75000, μέσω διαγωνισμού.
Αυτή η εξέλιξη δεν ικανοποιούσε βέβαια Aμερικανούς, Iσραηλινούς αλλά και Iταλούς οι οποίοι «κυνηγούσαν» το πρόγραμμα. Ικανοποιούσε όμως πολύ τους τους Γερμανούς, αφού είναι λογικό ότι με τα 12000 κομμάτια που θα προμήθευαν τον ελληνικό στρατό αποκτούσαν σαφές προβάδισμα και στον διαγωνισμό που θα ακολουθούσε.
Η υπόθεση μπερδεύτηκε όταν ο Καρατζαφέρης και ο Κοραντής του ΛΑΟΣ, άρχισαν να φωνάζουν στη Βουλή, ότι αγοράζουμε τα ίδια βλήματα με τους Τούρκους αλλά στη διπλάσια τιμή . Τα επιχειρήματα του Βενιζέλου ήταν ότι οι Τούρκοι είχαν αγοράσει το 2005 και μάλιστα μαζί με τ΄ άρματα που είχαν παραγγείλει και γι΄ αυτό και πέτυχαν καλύτερη τιμή. Τώρα το πρόβλημα είναι ο Έλληνας με επιχείρηση στη Κύπρο αλλά «μπίζνες» στην Αθήνα. Το υπουργείο Άμυνας έχει διαμηνύσει στους ενδιαφερόμενους Γερμανούς ότι είτε θα εναρμονιστούν απόλυτα με την Eλληνική νομοθεσία, είτε βλήματα δεν παίρνουνε. 

onalert

«Αυτός ο προϋπολογισμός είναι ξένος. Μας επιβάλλεται. Άραγε αυτή η πατρίδα είναι τα τριάντα αργύρια της προδοσίας ;»

“Οι Έλληνες πολίτες δεν είναι μετοχές. Κουβαλάνε ιστορία και θα πάει μακριά” υπογράμμισε μιλώντας στη Βουλή ο Γιάννης Δημαράς που έκανε λόγο για «αλιτήριους των πολυεθνικών και των αγορών» και τόνισε ότι “Εδώ δεν είναι όμως η Wall Street είναι το Ελληνικό Κοινοβούλιο”. Ο Γ. Δημαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ψεύδεται και στραγγαλίζει την οικονομία. Ωστόσο δήλωσε ότι αγαπάει και τιμάει τον Πρωθυπουργό προσθέτοντας: « Είχε πει πριν από το Μνημόνιο ότι μία χώρα που αντιμετωπίζει τέτοια οικονομική κατάσταση χάνει και μέρος της εθνικής του κυριαρχίας”.

Ακόμη, επικαλέστηκε τη Βάσω Παπανδρέου λέγοντας: «Αυτός ο προϋπολογισμός είναι ξένος. Μας επιβάλλεται. Άραγε αυτή η πατρίδα είναι τα τριάντα αργύρια της προδοσίας;»

newpost

Για λυντσάρισμα κάνει λόγο η «Hurriyet» - Τα επεισόδια σχολιάζει ο τουρκικό Τύπος

Για λυντσάρισμα κάνει λόγο η «Hurriyet» - Τα επεισόδια σχολιάζει ο τουρκικό Τύπος

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Για σας σήμερα...23/12/2010

                                          Αιθέριο Ελαιο:
Το αιθέριο έλαιο για σήμερα είναι η κανέλλα.Ενα απο τα πιο ισχυρά αντισυπτικά,ιδανική για τις ιώσεις του χειμώνα!Ειναι ισχυρό διεγερτικό γι'αυτό και απαγορεύεται η χρήση του σε περίοδο εγκυμοσύνης.Ελκύει όμως και τη τύχη και τα χρήματα γι'αυτό καλό είναι να υπάρχει και να χρησιμοποιείται μεσα στο σπίτι και τον εργασιακό μας χώρο...
Θεραπεία:
Η θεραπεία που συστήνεται σημερα είναι το Κρυσταλλικό Reiki.Στη θεραπεία αυτή χρησιμοποιούμε το Reiki μαζί με κρυστάλλούς και ειδικές κρυσταλλικές διατάξεις,ο συνδυασμός αυτός έχει ενα πολύ όμορφο,ιδιαίτερο και δυνατό αποτέλεσμα αφού επιταχύνει την διαδικασία της ίασης και της εξισσορόπησης των chakras και της αύρας,σε σωματικό ,πνευματικό και συναισθηματικό πεδίο....

Για περισσότερα http://bouliakis.blogspot.com/