Τρίτη, 15 Μαρτίου 2011

Al Jazeera: “Η Ελλάδα δεν μεταφέρει όπλα στη Λιβύη”


Ισχυρισμοί του Al Jazeera για εκφόρτωση οπλισμού από πλοίο ελληνικής σημαίας στην Τρίπολη. Επικαλούνται αυτόπτη μάρτυρα. Οι ελληνικές αρχές δεν βρήκαν πληροφορίες που να επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς. Το θέμα που προβάλει το αραβόφωνο περί εκφόρτωσης οπλισμού στο λιμάνι από πλοίο ελληνικής σημαίας προκάλεσε την αντίδραση του υπουργείο Εξωτερικών. Από τη Δευτέρα, το αραβόφωνο τηλεοπτικό κανάλι Al Jazzera μεταδίδει τον ισχυρισμό “αυτόπτη μάρτυρα” πως πλοίο ελληνικής σημαίας εκφόρτωσε την Παρασκευή οπλισμό στο λιμάνι της Τρίπολης. Οι υπεύθυνοι του τηλεοπτικού σταθμού ουδέποτε ήρθαν σε επαφή με το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας ή άλλη αρχή προκειμένου να διαπιστωθεί και να διακριβωθεί η αξιοπιστία του ισχυρισμού.

Οι ελληνικές αρχές, ύστερα από σχετικό έλεγχο, δεν βρήκαν καμία πληροφορία που να επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό του Al Jazeera. Η Ελλάδα, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, χαιρέτισε την υιοθέτηση της Απόφασης 1970 του Συμβουλίου Ασφαλείας και την εφαρμόζει με συνέπεια, καθώς συνιστά το βασικό εργαλείο για την άσκηση πίεσης στο καθεστώς Καντάφι προκειμένου να σταματήσει την αιματοχυσία.
Σε μια κρίσιμη περίοδο για τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, είναι υποχρέωση όλων και ιδιαίτερα των Μέσων Ενημέρωσης να επιδεικνύουν υπευθυνότητα και σεβασμό στους κανόνες δεοντολογίας κατά την άσκηση του λειτουργήματός τους. Η απόπειρα δυσφήμισης της Ελλάδας είναι απαράδεκτη.


gdailynews

Δεν υπάρχουν σχόλια: