Τρίτη, 9 Αυγούστου 2011

Ο «Αττίλας» γιορτάζει τα εγκλήματα με ελληνική άδεια…


Εκατοντάδες Τουρκοκύπριοι μεταβαίνουν σήμερα στο θύλακα Κοκκίνων για να «εορτάσουν», όπως κάθε χρόνο, την επέτειο του βομβαρδισμού της Τηλλυρίας από την τουρκική αεροπορία το 1964. Ο συνολικός τους αριθμός αναμένεται να φτάσει περί τους 1.000. Η μετάβασή τους γίνεται μέσω του ανοίγματος του οδοφράγματος του Λιμνίτη, αλλά και μέσω θάλασσας με μικρό πλοίο το οποίο συνοδεύεται από τουρκικά πολεμικά σκάφη. Στην περιοχή θα μεταβεί φυσικά και ο Ντερβίς Έρογλου με ελικόπτερο.

Όπως δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της κοινότητας Κάτω Πύργου, Κώστας Μιχαηλίδης, ενώ επιτρέπεται στους Τουρκοκύπριους να μεταβαίνουν στο θύλακα για να εορτάσουν αυτή τη μαύρη επέτειο της καταστροφής, έχοντας τη συνεργασία της Κυπριακής Δημοκρατίας, δε συμβαίνει το αντίστροφο για την περίπτωση της μεταφοράς των λυμάτων της κοινότητας. Οι κατοχικές δυνάμεις αδιαφορούν εσκεμμένα δημιουργώντας προβλήματα στην περιοχή.
Σίγουρα δε πρόκειται για μια απλή εορτή αλλά και μια συνεχής επίδειξη πυγμής τη στιγμή που διεξάγονται και οι συνομιλίες με τον πρόεδρο Χριστόφια.
defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια: