Κυριακή, 28 Αυγούστου 2011

Σλοβακία: Θα διώκεται ποινικά όποιος αρνείται τα εγκλήματα του κομμουνισμούΈναν νέο ειδικό νόμο, η ισχύς του οποίου άρχεται από 1ης Σεπτεμβρίου 2011, ψήφισε προσφάτως η κυβέρνηση της Σλοβακίας. Βάσει, λοιπόν, του νόμου αυτού θα διώκεται ποινικά και θα τιμωρείται με έξι μήνες ως τρία χρόνια φυλάκιση «Όποιος αρνείται να δεχτεί ή προσπαθεί να δικαιολογήσει τα εγκλήματα καθεστώτος που βασίζονται στην κομμουνιστική ιδεολογία». Πολύ ωραίος και σωστός νόμος! Φαντάζεστε αν ίσχυε κι εδώ στην Ελλάδα τι θα γινόταν;

Ολόκληρη η πολιτική «ηγεσία» της χώρας θα ήτανε στη φυλακή! Και δε μιλάμε μόνο για τους κουκουέδες ή τους συριζαίους, αλλά ακόμη-ακόμη και για τους αρχηγούς της ψοφοδεξιάς Antony Samara και Γ. Καρατζαφέρη! Που κι αυτοί, προ ολίγων μόλις ετών, όταν ήταν ευρωβουλευτές, αρνήθηκαν ρητά και κατηγορηματικά να δεχτούν ότι τα κομμουνιστικά καθεστώτα διέπραξαν εγκλήματα (με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων να ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια!) και έβαλαν και τις υπογραφές τους σε σχετικό κείμενο που διακινούσαν οι κουκουέδες. Το’ χουμε ξαναβάλει βέβαια, αλλά επειδή η επανάληψη είναι «μήτηρ της μαθήσεως», το βάζουμε και πάλι για να σκάνε και κάποια παπαγαλάκια τους, που  θυμίζουμε τις… πομπές των αφεντικών τους – (Λά.Ο.Σ. και μάλιστα συγκεκριμένος βολευτής και Ν.Δ. και μάλιστα συγκεκριμένος στενός συνεργάτης του Antony) στην επιχείρηση “λάσπη κατά της Χρυσής Αυγής”).
ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ:
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, Κυριακή 22 Γενάρη 2006, Σελίδα 5, ΣΤΟΠ στο Αντικομμουνιστικό μνημόνιο, ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ:
“Την πρωτοβουλία συγκέντρωσης υπογραφών από ευρωβουλευτές όλων των κομμάτων κάτω από το αίτημα να καταδικαστεί το αντικομμουνιστικό μνημόνιο και να το καταψηφίσει η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, ανέλαβε η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ. Το κείμενο έχει ως εξής:
«Στις 14 του Δεκέμβρη, η Επιτροπή Πολιτικών Υποθέσεων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης υιοθέτησε σχέδιο απόφασης που φέρει τον τίτλο “Ανάγκη διεθνούς καταδίκης των εγκλημάτων των ολοκληρωτικών καθεστώτων”. Το σχέδιο αυτό θα υποβληθεί στην ολομέλεια στις 23 – 27 Γενάρη 2006. Πρόκειται για ένα μισαλλόδοξο κείμενο, το οποίο ταυτίζει τον κομμουνισμό με το φασισμό, κηρύττει αντικομμουνιστική εκστρατεία που ξεπερνά ακόμη και την περίοδο του Μακαρθισμού τη 10ετία του 1950, ποινικοποιεί στην πράξη την κομμουνιστική ιδεολογία και δράση. Διαστρεβλώνει και προκαλεί την ιστορική μνήμη.
Ανεξάρτητα από τις ιδεολογικές απόψεις, την πολιτική πεποίθηση και τη γνώμη που μπορεί να έχει ο καθένας για την κομμουνιστική ιδεολογία και το σοσιαλισμό, θεωρούμε ότι το μνημόνιο είναι απαράδεκτο, γιατί προσβάλλει τους αγωνιστές αντιφασίστες, τους κομμουνιστές, τα θύματα του ναζισμού – φασισμού και γενικότερα τους προοδευτικούς ανθρώπους, ανοίγοντας το δρόμο για κατάργηση θεμελιωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.
Γι’ αυτό, οι υπογράφοντες ευρωβουλευτές ζητούμε την άμεση καταδίκη του, και καλούμε την κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης να το καταψηφίσει». Εως τώρα έχουν υπογράψει 36 ευρωβουλευτές από τις παρακάτω χώρες.
ΓΑΛΛΙΑ
LIEMEMANN Marie Noelle
HAMON Benoit
COTTIGNY Jean Louis
HENIN Jacky
ΙΤΑΛΙΑ
GUIDONI Umberto
RIZZO Marco
ΒΕΛΓΙΟ
TARABELLA Marc
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
HASSE FERREIRA Joel
ΤΣΕΧΙΑ
MASTALKA Jiri
KOHLICEK Jaromir
STROZ Daniel
FLASAROVA Vera
RANSDORF Miloslav
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
PFLUGER Tobias
ΟΥΓΓΑΡΙΑ
DOBOLYI Alexandra
ΚΥΠΡΟΣ
ΑΔΑΜΟΥ Αδάμος
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ Κυριάκος
ΕΛΛΑΔΑ
ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ (ΠΑΣΟΚ)
ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (ΝΔ)
ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΝΔ)

ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΛΑΟΣ)

ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ (ΠΑΣΟΚ)
ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΩ (ΚΚΕ)
ΜΑΤΣΟΥΚΑ ΜΑΡΙΑ (ΠΑΣΟΚ)
ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ (ΝΔ)
ΜΠΑΤΖΕΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ (ΠΑΣΟΚ)
ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ ΠΑΝ/ΤΗΣ (ΠΑΣΟΚ)
ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΛΙΖΑ (ΠΑΣΟΚ)
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΚΑΣΙΩΤΟΥ ΜΑΡΙΑ (ΝΔ)
ΠΑΠΑΣΤΑΜΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΝΔ)
ΠΑΦΙΛΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ (ΚΚΕ)

ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ (ΝΔ)

ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ (ΠΑΣΟΚ)
ΤΖΑΜΠΑΖΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΠΑΣΟΚ)
ΤΟΥΣΣΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΚΚΕ)
ΤΡΑΚΑΤΕΛΛΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ (ΝΔ)»

Δεν υπάρχουν σχόλια: