Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2011

Νίκος Καζαντζάκης: 18 Φεβρουαρίου 1883 – 26 Οκτωβρίου 1957«Χρέος-Καθήκον, Πειθαρχία, Ιεραρχία, Τιμή και Αίμα, το χρέος προς την ράτσα, την Φυλή, προς το Έθνος. » –ΑΣΚΗΤΙΚΗ
Ο Νίκος Καζαντζάκης αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους Έλληνες λογοτέχνες και είναι ο περισσότερο μεταφρασμένος Έλληνας παγκοσμίως. Σπουδαία έργα του μεταφέρθηκαν στη μεγάλη οθόνη, όπως “Ο Τελευταίος Πειρασμός”, “Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται” και το “Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά”. Εκτός από τα παραπάνω, κάποια από τα σπουδαιότερα έργα του είναι η διατριβή του επί υφηγεσία “Ο Φρειδερίκος Νίτσε εν τη Φιλοσοφία του Δικαίου και της Πολιτείας”, η “Οδύσσεια” που ήταν ένα επικό ποίημα στα πρότυπα της Οδύσσειας του Ομήρου, βοήθησε στη μετάφραση της Ιλιάδας και μετέφρασε και τη Θεία Κωμωδία του Δάντη.
Επίσης έγραψε αρκετά ταξιδιωτικά συγγράμματα, που περιέγραφαν τα ταξίδια του ανά τον κόσμο. Και με χαρακτήρα δοκιμίου έγραψε το “Συμπόσιον” και, τέλος, ίσως το σπουδαιότερο από τα έργα του, την “Ασκητική”. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δεν υπάρχουν σχόλια: