Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2011

28η Οκτωβρίου – Μύθοι και αλήθειεςΤο ιστορικό «ΟΧΙ» εορτάζουμε σήμερα, αλλά εδώ και κάμποσα χρόνια –και πιο συγκεκριμένα από το 1974 και μετά, από τότε δηλαδή που η μαρξιστική προπαγάνδα έχει το πάνω χέρι σ’ αυτόν τον τόπο- η ιστορία κι αυτής της εθνικής μας επετείου έπεσε θύμα αναίσχυντης διαστρεβλώσεως. Τους μύθους αυτούς της αριστεράς θα παρουσιάσουμε σήμερα και θα αντιπαρατάξουμε την ιστορική αλήθεια:
Μύθος 1ος: «Το ΟΧΙ το είπε ο λαός». Βεβαίως το ΟΧΙ το είπε και ο λαός, αφού όμως πρώτα το είχε πει ο Ιωάννης Μεταξάς. Άλλωστε, τον Ι. Μεταξά ξύπνησε στις 3 την νύχτα της 27ης προς την 28η Οκτωβρίου ο Ιταλός πρεσβευτής. Και ο Ι. Μεταξάς φάνηκε άξιος της πατρίδος. Η αλήθεια είναι, λοιπόν, ότι χωρίς τον Ι. Μεταξά το έπος του ’40 δεν θα γραφόταν ποτέ!
Μύθος 2ος: «Ο Μεταξάς, που ήταν «φασίστας», «γερμανόφιλος» κ.τ.λ., είπε το ΟΧΙ γιατί δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά. Αν δεν το ’λεγε, την επομένη θα τον ανέτρεπε ο λαός». Ωραίο το παραμύθι, αλλά την ώρα που θα ξυπνούσε ο ελληνικός λαός και μέχρι που να καταλάβει τι του γίνεται, οι Ιταλοί θα είχαν φθάσει στην Αθήνα. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »
Δημοσιεύθηκε στο Επικαιρότητα | Comments Off

Δεν υπάρχουν σχόλια: