Σάββατο, 1 Ιανουαρίου 2011

« (Ε) (Δ)ΕΝ (Ε)ΙΝΑΙ ΣΥΜΠΤΩΣΗ…Έρχονται οι νέοι ψηφοφόροι του Πασοκ;; το 2011!!!! »

« (Ε) (Δ)ΕΝ (Ε)ΙΝΑΙ ΣΥΜΠΤΩΣΗ…Έρχονται οι νέοι ψηφοφόροι του Πασοκ;; το 2011!!!! »
Η καθεστωτική “αριστερά” (οι ντιντήδες, υπερασπιστές του κράτους).

Κυρία – κυρία, ο Νικολάκης την έκανε κοπάνα!

Τα χρόνια πέρασαν, ο ντιντής έγινε άξιο τέκνο του κράτους, πήρε εξουσίες, στήριξε την ελίτ και τις δομές. Ο Νικολάκης παρέμεινε ένας ευφυής μάστορας, που πήγαινε στο κράτος μόνο για να πληρώσει την εφορία του, μεγάλωνε τα παιδιά του με μαγκιά χωρίς να γλύψει κανέναν ντιντή, χωρίς να ζητιανέψει τίποτα από κανέναν.

Ο Ντιντής από την άλλη, μόνιμος οσφυοκάμπτης. Σε κάθε εξουσία. Γλύφτης των ναζί, έπειτα αντιστασιακός, αντικομμουνιστής, δοσίλογος και μετά αριστερός του πολυτεχνείου. Όπου πήγαινε το κράτος, εκεί αυτός.

“Ειναι αντάρτης χερρ ταγματάρχα! Είναι κομμουνιστής κυρ χωροφύλακα! Είναι εθνικιστής σύντροφε!”.

Ο χαρακτήρας μένει, οι προβιές αλλάζουν.

Γιατί κόβουμε βασιλόπιτα; Πότε επικράτησε το έθιμο;

Στα χρόνια του Ιουλιανού του Παραβάτη, όταν το Βυζάντιο κήρυξε τον πόλεμο στην Περσία, ο Ιουλιανός πέρασε με τον στρατό του από την Καισαρεία. Τότε διέταξε να φορολογήσουν όλη την επαρχία και τα χρήματα αυτά θα τα έπαιρνε επιστρέφοντας για την Κωνσταντινουπολη. Ετσι, οι κάτοικοι αναγκάσθηκαν να δώσουν ό,τι είχε ο καθένας χρυσαφικά νομίσματα κ.λπ. Όμως ο Ιουλιανός σκοτώθηκε άδοξα σε μια μάχη στον πόλεμο με τους Πέρσες, έτσι δεν ξαναπέρασε ποτέ από την Καισάρεια.

Τότε ο Αγιος Βασίλειος έδωσε εντολή και από τα μαζεμένα χρυσαφικά τα μισά να δοθούν στους φτωχούς, ένα μικρό μέρος κράτησε για τις ανάγκες των ιδρυμάτων της Βασιλειάδος, και τα υπόλοιπα τα μοίρασε στους κατοίκους με ένα πρωτότυπο τρόπο: έδωσε εντολή να ζυμώσουν ψωμιά και σε κάθε ψωμί, έβαλε από ένα νόμισμα ή χρυσαφικό μέσα, κατόπιν τα μοίρασε στα σπίτια, έτσι τρώγοντας οι κάτοικοι τα ψωμιά όλο και κάτι έβρισκαν μέσα. Έτσι, γεννήθηκε το έθιμο της πίτας που ονομάσθηκε βασιλόπιτα.

saint.gr

Μπράβο στον Καμίνη που παραμένει πιστός στις αρχές του: Παραδοσιακά βουντού κάλαντα από την Ποτσουάνα στο τρελό αγόρι που τρέλανε την αυτοδιοίκηση!

Σε αντίθεση με κάποιες κότες – ντιντήδες που το παίζουν...αντεκκλησιαστές αλλά στην πρώτη ευκαιρία σπεύδουν να φιλήσουν τον χέρι του δεσπότη της περιοχής τους, ο νέος δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης τήρησε τις αρχές του και δεν ενέδωσε στους πειρασμούς των δημοσίων σχέσεων. Έτσι, στήνοντας ένα παραδοσιακό σκηνικό φτωχογειτονιάς της Ποτσουάνα που φημίζεται για τα δυνατά της αγόρια και τα βουντού…το παραδοσιακό σκηνικό Ποτσουάνας που έστησε ο καινούριος δήμαρχος για να απολαύσει τα βουντού – κάλαντα.

Ο Γιώργος Καμίνης υποδέχτηκε τις νεαρές Σαμάνες για να κάνει την μυστηριακή τελετή της μπαφομετ (από τον μπάφο και την πασοκική οικομέτ, την εταιρεία καθαριότητας), όπως γίνεται στην λατρεία της ζωροαστρικής χώρας. Για να μην υπάρχουν προβλήματα με τους ακροδεξιούς, οι κοπελίτσες δεν ήταν ντυμένες με τις παραδοσιακές τους φορεσιές αλλά με Χριστουγεννιάτικη αμφίεση, ενώ οι σφαγμένοι ασβοί και μηρμυγκοφάγοι ήταν έντεχνα καλυμμένοι από βασιλόπιτα που έγραφε “ευτυχισμένο το 2011″.
Επιπλεον τα κάλαντα φαινομενικά ήταν τα χριστιανικά, ξέρετε, “Άγιος Βασίλης έρχεται”, τα οποία ο Καμίνης άκουγε με προσήλωση και σεβασμό, αφού πίσω τους κρυβόντουσαν οι δαιμονικοί ήχοι του Άνουβι, έντεχνα κρυμμένοι, για να μην τους αντιλαμβάνονται οι αμύητοι.
Ήταν τόσο αριστοτεχνικό το σκηνικό που ακόμα και οι σύντροφοι του “την πάτησαν”. Ένας από αυτούς του είπε μάλιστα: Καλά βρε μαλ***, τι Άγιος Βασίλης και παπαριές; Γίναμε ξαφνικά Χριστιανόπουλα;
Ο νέος δήμαρχος χαμογέλασε και κατευθύνθηκε στον σωρό των σκουπιδιών για να απολαύσει το μεθυστικό άρωμα – ολοκλήρωση της ανίερης τελετής, που όλοι την πέρασαν για “παραδοσιακά κάλαντα”…


olympia

"Σκοτεινά Χριστούγεννα" σε κυβερνητικούς αξιωματούχoυς στη Μόσχα, προς παραδειγματισμό...

Aυτά, μόνο ο Βλαδίμηρος Πούτιν μπορεί να τα κάνει: Διέταξε τον υπουργό Ενέργειας και δύο ακόμη αξιωματούχους να περάσουν την Πρωτοχρονιά στην περιοχή της Μόσχας που δεν έχει ρεύμα, επειδή απέτυχαν να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση…Ο Ρώσος πρωθυπουργός διέταξε τους τρεις αξιωματούχους να περάσουν τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς στο σκοτάδι, επειδή δεν τήρησαν την υπόσχεσή τους να επιδιορθώσουν εγκαίρως τις βλάβες που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες. "Είπατε πως όλα θα είχαν αποκατασταθεί σήμερα μέχρι τις 18:00. Δεν θα έπρεπε να πείτε τίποτα αν δεν ήσασταν σίγουροι", είπε ο Πούτιν, σύμφωνα με εικόνες που μεταδόθηκαν από τη ρωσική τηλεόραση. "Νομίζω ότι θα πρέπει να πάτε να περάσετε την Πρωτοχρονιά μαζί τους (με τους κατοίκους)", πρόσθεσε, απευθυνόμενος στον υπουργό Ενέργειας, Σεργκέι Τσμάτκο, τον κυβερνήτη της περιοχής της Μόσχας και το διευθυντή της τοπικής εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας. 
Ο κυβερνήτης της Μόσχας, Μπόρις Γκρόμοφ, έκανε γνωστό ότι θα επισκεφθεί δύο κοινότητες και θα συναντηθεί με κατοίκους που έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στα σπίτια τους. 
Τουλάχιστον 6000 άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς ρεύμα εδώ και πολλές ημέρες επειδή έσπασαν οι πυλώνες εξαιτίας του ψύχους και της καταρρακτώδους, παγωμένης βροχής που έπληξε την περιοχή. 

defencenet

Μετά τον αγωγό Μπουργκάς Αλεξανδρούπολη, έρχεται το τέλος και για τα ρωσικά BMP - 3. Ο Θεός να τους φωτίσει...

Τη τελευταία ημέρα του 2010, και μέσω απάντησης του σε ερώτηση στη Βουλή, ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωσε το οριστικό τέλος του προγράμματος προμήθειας ρωσικών τεθωρακισμένων οχημάτων BMP-3 από τη Ρωσία και παραδέχτηκε ότι η Ελλάδα ήδη αναζητά και αλλού τεθωρακισμένα οχήματα μάχης. Ποια ειναι αυτά; Τα γερμανικά Marder και τα αμερικανικά Bradley. Και τα δύο μεταχειρισμένα.


Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Ι.Κοραντή, ο κ.Βενιζέλος αποκάλυψε ότι "κατά την επίσκεψή μου στη ρωσική ομοσπονδία την 30η Μαρ. 2010 και τη συνάντησή μου με τον Υπουργό Άμυνας και τον αρμόδιο Υφυπουργό-Επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής και Τεχνικής Συνεργασίας της Ρωσίας, παρουσιάστηκε το δημοσιονομικό πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται η Ελλάδα αυτή τη περίοδο και επισημάνθηκε η δυσκολία της χώρας να αναλάβει νέες δεσμεύσεις για την προμήθεια οπλικών συστημάτων, ιδιαίτερα για το έτος 2010".
Ο υπουργός Άμυνας στη συνέχεια της απάντησής του αναφέρει ότι "συμφωνήθηκε με τη ρωσική πλευρά η σύναψη νέας Διακρατικής Συμφωνίας-Πλαίσιο και η επανεξέταση συγκεκριμένων όρων της προμήθειας των TOMA BMP-3. Τελικά αποφασίστηκε ο τερματισμός του έργου της υφισταμένης επιτροπής διαπραγματεύσεων και η εκ νέου συγκρότηση της στο μέλλον στο πλαίσιο της νέας διακρατικής συμφωνίας. Στα μέσα Ιανουαρίου αναμένεται να επισκεφθεί την Αθήνα Ρωσική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον αρμόδιο Υφυπουργό-Επικεφαλής της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Υπηρεσίας Στρατιωτικής και Τεχνικής Συνεργασίας προκειμένου να συντονισθούν οι πολιτικές διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με τα όσα σημειώθηκαν προηγουμένως".
Την πραγματική ουσία της είδησης όμως ο κ.Βενιζέλος την άφησε για το τέλος παραδεχόμενο ότι η Ελλάδα αναζητά αλλού λύσεις για να καλύψει τις ανάγκες της σε τεθωρακισμένα οχήματα μάχης. Λέει ο κ.Βενιζέλος:
"Το ΓΕΣ εξετάζει και όλες τις άλλες δυνατότητες που υπάρχουν διεθνώς σε σχέση με τεθωρακισμένα οχήματα προκειμένου η χώρα μας να διαπραγματεύεται και να αποφασίσει αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα και χρήσιμα στοιχεία".


onalert

Συζητήσεις για την αναβάθμιση των Mirage 2000

Γαλλική ατιπροσωπεία βρέθηκε το προηγούμενο διάστημα στη χώρα μας για να κουβεντιάσει πρόταση για την αναβάθμιση των εναπομείναντων μαχητικών Mirage 2000 στο επίπεδο -5, κατά το περιοδικό "Π&Δ". Το κόστος της πρότασης ωστόσο είναι αισθητά μεγαλύτερο από το ποσό που έχει προϋπολογισθεί. Εξετάζεται το ενδεχόμενο υποβολής προσφοράς συνώνυμης του CCIP-lite, που έχει προσφερθεί από τη Lockheed Martin για τα F-16C/D Block 30, με σκοπό την αντικατάσταση γηρασμένων υποσυστημάτων.


fox2e-mag

Και η απορία είναι... αν ο Πειραιώς Σεραφείμ θεωρείται τρελός, συνωμοσιολόγος και αλλοπαρμένος, γιατί ολόκληρο State Department παρενέβη για να αντιδράσει τόσο μαζικά;

Λίγες ημέρες πριν τον εορτασμό των Χριστουγέννων έσκασε σαν "πυροτέχνημα" ο αιχμηρός λόγος του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ στη πρωϊνή εκπομπή "Κοινωνία-Ώρα Mega". Εκτός από αιχμηρός, ο λόγος του Μητροπολίτη υπήρξε και φοβερά επίκαιρος, αφού κατ'ουσίαν αποτέλεσε ένα δριμύ "κατηγορώ" απέναντι στη "νέα τάξη" των πραγμάτων, τους συνωμοτικούς κύκλους που-ως πανεπόπτες οφθαλμοί-ρυθμίζουν τα πάντα στη σύγχρονη κοινωνία, το εθνικιστικό κίνημα του Σιωνισμού. Ο Μητροπολίτης μίλησε για τις αλλαγές στη Παγκόσμια Οικονομία που δεν γίνονται τυχαία αλλά με πλάνο και "agenda", για ημι-Έλληνες και ανθ-Έλληνες κυβερνήτες της χώρας, για κρυφές πολιτικές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. 

Καμπουράκης και Οικονομέας έσπευσαν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα, δίχως αποτέλεσμα όμως, με ακρωτηριασμένη επιχειρηματολογία που την ενίσχυσε η "από μηχανής" παρέμβαση του απεσταλμένου του μεγάλου καναλιού στην Ουάσιγκτον, ο οποίος με στόμφο και τόνο πανικού καταδίκασε τις δηλώσεις του Μητροπολίτη και έκανε λόγο για ξέσπασμα μεγάλων αντιδράσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες από παράγοντες του Εβραϊκού lobby, από την Εκκλησία της Ομογένειας, μέχρι και από τον ίδιο τον Obama.

Δείτε τα βίντεο εδώ

Επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Ερζερούμ: Ιθάκη ή Σούσα;

Όπως πληροφορούμεθα από τουρκικές εφημερίδες και ΜΜΕ, στις 7 Ιανουαρίου 2011, ο πρωθυπουργός της Ελλάδος, κ. Γιώργος Παπανδρέου, πρόκειται να παραστεί στην 3η Σύνοδο των Πρέσβεων της Τουρκίας, που τη χρονιά αυτή πρόκειται να λάβει χώρα στο μακρινό και παγωμένο Ερζερούμ, τη βυζαντινή Θεοδοσιούπολη και την καρδιά της Αρμενίας. Την περιοχή που αποτέλεσε τον πιο …’δημοφιλή’ τόπο εξορίας των Ελλήνων της Θράκης, του Πόντου και της Ανατολής, τα μαύρα χρόνια της Γενοκτονίας (1914-1924), τότε που έχασαν τη ζωή τους δεκάδες χιλιάδες Έλληνες στα Αμελέ Ταμπουρού.

Τα Τάγματα Εργασίας ανασυστάθηκαν και πάλι την περίοδο 1942-1943 για να ‘φιλοξενήσουν’ τους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης, εκείνους που δεν είχαν τη δυνατότητα να ξεπληρώσουν τους δυσβάστακτους φόρους του Βαρλίκ Βεργκισί.
Τον τόπο που υπέστη την καθοριστική ήττα ο Ρωμανός ο Διογένης από τον Αρπαρσλάν, το 1071 (Ματζικέρτ), και οδήγησε στην εδραίωση των Τούρκων στην Ανατολή, που κατέληξε στην Άλωση της Πόλης και την υποδούλωση του συνόλου του Ελληνισμού για τέσσερις αιώνες.

Σύμφωνα πάντα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, στη Σύνοδο του Ερζερούμ, που πρόκειται να παραστεί και ο Γ.Γ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μούν, οι πρωθυπουργοί της Ελλάδος και της Τουρκίας, Γ. Παπανδρέου και Ρ.Τ. Ερντογάν, πρόκειται να προβούν σε πολύ σοβαρές ανακοινώσεις για επικείμενη συμφωνία των δυο χωρών στα θέματα της υφαλοκρηπίδας, των θαλασσίων συνόρων και των άλλων ελληνοτουρκικών διαφορών. Να σημειωθεί ότι οι ελληνοτουρκικές διαφορές για την Ελλάδα περιορίζονται στην εξής μια, τον καθορισμό των ορίων της υφαλοκρηπίδας, ενώ για την Τουρκία είναι ένας μακρύς κατάλογος παράλογων τουρκικών απαιτήσεων, στον οποίο, μεταξύ άλλων, συμπεριλαμβάνονται ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας στο σύνολο του Αιγαίου, τουλάχιστον 151 ελληνικότατα νησιά, η εξωτική Γαύδος και, φυσικά, η ελληνικότατη ΑΟΖ του Καστελορίζου, που αποτελεί ένα από τα τελευταία …ορεκτικά του τουρκικού μενού.Θεωρούμε ότι θα ήταν καλό να υπενθυμίσουμε στον κ. Πρωθυπουργό από αυτήν εδώ τη στήλη, σε περίπτωση που δεν τον έχουν ενημερώσει ακόμη αρμοδίως, ότι μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, το τουρκικό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε το νέο Πρωτόκολλο Πολιτικής Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας, το γνωστό Κόκκινο Βιβλίο, που αποτελεί ένα ιδιότυπο μυστικό υπερσύνταγμα και δεσμεύει νομικά την κυβέρνηση και τα όργανα του κράτους να το υπηρετούν κατά γράμμα. Στο κείμενο αυτό, μεταξύ άλλων, γίνεται αναφορά και στο αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδος να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια. Συγκεκριμένα, στο έγγραφο αναφέρεται επί λέξει το εξής:“Δεν θα επιτραπεί στην Ελλάδα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια”. Με άλλα λόγια, όλες οι τουρκικές κυβερνήσεις, όσο ισχύει το προσφάτως εγκριθέν υπερσύνταγμα, δεν θα έχουν δικαίωμα να προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια, όπως για παράδειγμα υπογραφή συμφωνιών, που θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια, όπως δικαιούται με βάση το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.
Επίσης, όσο βρίσκεται και συνομιλεί με το Τούρκο ομόλογό του στο Ερζερούμ, τον τόπο του μαρτυρίου δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων του Πόντου, της Θράκης και της Ανατολής, θεωρούμε ότι καλό θα ήταν να έχει υπόψιν του ο κ. Πρωθυπουργός το γαϊτανάκι των ελληνικών υποχωρήσεων στο Αιγαίο, με ‘κορυφαίες στιγμές’ το Πρωτόκολλο της Βέρνης, που υπέγραψε το 1997 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, με το οποίο η Ελλάδα δεσμευόταν να μην κάνει έρευνες στις αμφισβητούμενες από την Τουρκία περιοχές του Αιγαίου, μέχρι την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, το Νταβός, όπου το 1987, ο τότε πρωθυπουργός και πατέρας του, Ανδρέας Παπανδρέου, υπέγραψε με τον Τούρκο ομόλογό του, Τουργούτ Οζάλ, συμφωνία με την οποία η Ελλάδα δεσμευόταν να αποφύγει έρευνες και οποιαδήποτε άλλη ‘προκλητική’ ενέργεια στο σύνολο του Αιγαίου, και τη Μαδρίτη, όπου η χώρα μας, δια χειρός Κωνσταντίνου Σημίτη, διεκήρυσσε ότι η Ελλάδα αναγνωρίζει νόμιμα συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο.
Ο Κωνσταντίνος Καβάφης, ο διανοούμενος που μελέτησε την ιστορία των Ελλήνων ίσως όσο κανείς άλλος, έγραψε δυο ποιήματα, που σχετίζονται με ιστορικά ταξίδια που έκαναν οι Έλληνες στο παρελθόν. Το ένα είναι η Σατραπεία, και σχετίζεται με τους Έλληνες που εμήδιζαν και έπαιρναν ως αντάλλαγμα τη θέση του ηγεμόνα σε μια περιφέρεια της Περσικής Αυτοκρατορίας. Στο ποίημα αυτό γίνεται λόγος για τη φρικτή η μέρα που ενδίδεις, (η μέρα που αφέθηκες κ’ ενδίδεις), και φεύγεις οδοιπόρος για τα Σούσα. Το άλλο, είναι η Ιθάκη, που μας θυμίζει το δρόμο που καλείται να πάρει ο κάθε Έλληνας στις μέρες μας, ανεξάρτητα από τη θέση και το αξίωμα που κατέχει, δρόμος που είναι ακόμα πιο δύσκολος κι απ’ αυτόν που διήνυσε ο Οδυσσέας, αφού η Ελλάδα διαβαίνει ένα από τα πιο δύσκολα δρομολόγια της ιστορίας της, με Σειρήνες, Λαιστρυγόνες και Κύκλωπες που δημιουργήσαμε και καλέσαμε εμείς οι ίδιοι χρόνια τώρα, με πρώτους και καλύτερους τους πολιτικούς, τους υπουργούς και τους πρωθυπουργούς μας, μη εξαιρουμένου και του ιδίου του κ. Γιώργου Παπανδρέου.
Εμείς, που έχουμε ακόμα μπροστά μας την αποτρόπαια εικόνα της κατάθεσης στεφάνου του κ. Γιώργου Παπανδρέου στον τάφο του σφαγέα του Ελληνισμού Μουσταφά Κεμάλ -εξ ίσου αποτρόπαια είναι και η εικόνα του Κ. Καραμανλή να πράττει το ίδιο- ζητούμε από τον πρωθυπουργό της Ελλάδος να επισκεφθεί το Άσκαλε του Ερζερούμ, τόπο εξορίας-εξόντωσης των Ελλήνων του Πόντου και έδρα ταγμάτων εξορίας και να αποτίσει φόρο τιμής στους δεκάδες χιλιάδες Ελλήνων, που χάθηκαν απροστάτευτοι από την Ελλάδα. Τέλος, ευχόμαστε η επίσκεψη στο Ερζερούμ να είναι ένα ταξίδι προς την Ιθάκη και όχι προς τα Σούσα, που βρίσκονται λίγο πιο πέρα, στα νοτιοανατολικά της Θεοδοσιούπολης.
Σάββας Καλεντερίδης / Δημοκρατία
*Ερζ ε ρούμ: λέξη αρμενική, που σημαίνει τόπος Ελλήνων (Ρωμηών)
Στη φωτογραφία, ο Γιώργος Παπανδρέου ως υπουργός Εξωτερικών καταθέτει στεφάνι στο μνημείο του Κεμάλ Ατατούρκ (20 Ιανουαρίου 2000).
strategyreport

Συλλήψεις για διασυνδέσεις με Αλ Κάιντα στην Τουρκία

Οι ύποπτοι, οκτώ εκ των οποίων συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων στην Προύσα της βορειοδυτικής Τουρκίας την Τετάρτη, αναμένεται σήμερα (31/12) να προσαχθούν στη δικαιοσύνη. Η αστυνομία της Προύσας ανακοίνωσε ότι οκτώ πρόσωπα που είχαν διασυνδέσεις με τρομοκρατική οργάνωση έχουν προφυλακιστεί. Η τουρκική αστυνομία προχωρά συχνά σε συλλήψεις ισλαμιστών, θεωρώντας τους ύποπτους για διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα. Σχεδόν 120 ύποπτοι συνελήφθησαν τον περασμένο Ιανουάριο σε επιδρομές της αστυνομίας που πραγματοποιήθηκαν κυρίως στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.

Πίσω από τις βομβιστικές επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη το 2003, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 57 άνθρωποι και τραυματίστηκαν εκατοντάδες, βρίσκονται ένοπλοι που είχαν εκπαιδευτεί σε στρατόπεδα του Οσάμα Μπιν Λάντεν, γεγονός που έχει οδηγήσει τις αρχές σε επαγρύπνηση.


cosmo

Ηλεκτρονικός πόλεμος κατά της Ελλάδας και η 3η Μονάδα Πληροφοριών

Μια βρόμικη πρακτική του τουρκικού στρατού στο Διαδίκτυο. Στην έρευνα για την Εργκενεκόν, αποκαλύφθηκε ότι ο τουρκικός στρατός διαχειριζόταν 42 ιστότοπους εναντίον της Ελλάδας και άλλων «εχθρών». 
ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΨΕΥΔΗ - Για «εγκλήματα Ελλήνων» και «Τσάμηδες». Αναπάντητη μένει ένα μήνα σχεδόν μετά την αποκάλυψή της η προσπάθεια του τουρκικού στρατού και των παρακλαδιών της οργάνωσης Εργκενεκόν, να οργανώσουν και να διατηρούν τα τελευταία χρόνια σε λειτουργία μηχανισμούς συκοφάντησης και υπονόμευσης της Ελλάδας.

Όπως έγραψε χθες η αθηναϊκή εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», η αποκάλυψη για το βρόμικο πόλεμο του τουρκικού στρατού εναντίον της Ελλάδας έγινε πριν από ένα μήνα, η Ελλάδα όμως δεν έχει ζητήσει καν εξηγήσεις.
Η 3η Μονάδα Πληροφοριών
Η Αθήνα όχι μόνο δεν έχει προβεί σε διαβήματα διαμαρτυρίας, αλλά δεν έχει καν ζητήσει εξηγήσεις για την πρωτοφανή αυτή προβοκάτσια εναντίον της χώρας. Η τουρκική μαύρη προπαγάνδα εναντίον της Ελλάδας κατευθυνόταν στο διαδίκτυο από το επίσημο τουρκικό κράτος και την ευθύνη διαχείρισης των ιστότοπων, όπως η «Τσαμουριά» και τα «Εγκλήματα των Ελλήνων», είχε η «3η Μονάδα Πληροφοριών». Η ιστορία άρχισε στις 5 Νοεμβρίου, όταν η τουρκική εφημερίδα «Ζαμάν» αποκάλυψε ότι μια δεύτερη επιστολή με ανώνυμο αποστολέα έφθασε σε δημοσιογραφικά γραφεία στην Άγκυρα και αποκάλυπτε λεπτομέρειες της μυστικής δραστηριότητας των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (TASK) εναντίον όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και πολιτικών ομάδων, ιδιωτών και πολιτικών κομμάτων.


Ψυχολογικός πόλεμος στους ιστότοπους
Σύμφωνα με την ανώνυμη αυτή επιστολή, που αποτελεί βασικό στοιχείο της δικογραφίας για την υπόθεση Εργκενεκόν, που συγκλονίζει εδώ και μήνες την Τουρκία, ο τουρκικός στρατός είχε θέσει σε λειτουργία και διαχειριζόταν περίπου 42 ιστότοπους, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων ψυχολογικού πολέμου.
Μεταξύ αυτών βρίσκονται ιστότοποι που αφορούν την... «Τσαμουριά», τα «Εγκλήματα των Ελλήνων», τις «Γενοκτονίες που έχουν υποστεί οι Τούρκοι», τον «Πόντο», την «Αρμενική Πραγματικότητα» αλλά και το ΠΚΚ και τον Α. Οτσαλάν. (www.cameria.org , www.yunanli.com , www.pontuslu.com, www.greekmurderers.net, www.turkishgenocide.net, www.members.tripod.com/camerian_volunteer κ.ά.)


Μαύρη προπαγάνδα και κατά της Κύπρου
Όλα αυτά τα χρόνια η τουρκική μαύρη προπαγάνδα εναντίον της Ελλάδας, της Κύπρου, της Αρμενίας αλλά και των μειονοτήτων κατευθυνόταν στο διαδίκτυο από το επίσημο τουρκικό κράτος και την ευθύνη διαχείρισης των ιστοτόπων είχε η «3η Μονάδα Πληροφοριών», με επικεφαλής τους συνταγματάρχες Γκοκτσέογλου, Οζγιέρ, Γκοκτάς, Τσιτσέκ, Γκουσλού. Οι περισσότερες ιστοσελίδες από αυτές διέκοψαν τη λειτουργία τους μόλις έγινε η αποκάλυψη και μόνο μερικές (λόγω της ιδιομορφίας του παροχέα που τις φιλοξενούσε) συνεχίζουν να υπάρχουν στο διαδίκτυο. (http://www.members.tripod.com/camerian_volunteer)
Εκτός του ιστότοπου «greekmur­derers.net», ο οποίος αποτελούσε ένα από τα πιο συγκροτημένα site του διαδικτύου στην προώθηση ανθελληνικής προπαγάνδας, με καθημερινή ενημέρωση, οι τελευταίες αποκαλύψεις φέρνουν στο φως και το σκοτεινό ρόλο του τουρκικού κράτους στην ανακίνηση «τσάμικου» ζητήματος, κάτι που δεν είναι γνωστό εάν συνέβη και με την ανοχή των αλβανικών Αρχών.
Όσο για τις άλλες ιστοσελίδες, φιλοξενούσαν πολλές φορές με μορφή ψευδοεπιστημονική την προπαγάνδα εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου με ειδικές αναφορές στα... «εγκλήματα» των Ελλήνων εις βάρος των Τούρκων στην Κύπρο, στη Μικρά Ασία και στον Πόντο!


Σημερινή

Πέντε οι τουρκικές κεραίες κατά μήκος της γραμμής αντιπαράταξης

Πέντε συνολικά πύργους κεραιών εγκατέστησε το ψευδοκράτος κατά μήκος της γραμμής αντιπαράταξης. Εκτός από την Άχνα και το Μάμμαρι, οι κατοχικές αρχές τοποθέτησαν κεραίες και σε Πύλα, Δερυνεια και Άγιο Δομέτιο. Όπως όλα δείχνουν οι κεραίες στοχεύουν στην επέκταση του δικτύου κινητής τηλεφωνίας της τουρκικής εταιρείας Τουρκσελ, ενώ την ίδια ώρα δεν αποκλείονται και άλλα ενδεχόμενα αφού οι πέντε κεραίες φρουρούνται από Τούρκους στρατιώτες. Αυτές τις γιορτές, κάνε MyGroup και πάρε νέο κινητό από τη Cytamobile-Vodafone μέχρι και 30% πιο φθηνά! Από την πλευρά του, ο Υπουργός Άμυνας Κώστας Παπακώστας, δηλώνει ότι δεν αποτελεί στρατιωτικό θέμα η εγκατάσταση κεραιών από τους Τούρκους σε πέντε διαφορετικά σημεία στα κατεχόμενα. 

Ο κ. Παπακώστας διαβεβαίωσε παράλληλα, ότι η κυβέρνηση λαμβάνει σοβαρά υπόψιν αυτό το φαινόμενο γι’ αυτό όπως είπε, οι κάτοικοι των περιοχών που επηρεάζονται δεν πρέπει να ανησυχούν. Ο κ. Παπακώστας, ανέφερε ότι καταβάλλονται προσπάθειες και γίνονται συγκεκριμένες μελέτες για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συμβαίνει με αυτές τις κεραίες και αν πράγματι προορίζονται για ενίσχυση του δικτύου κινητής τηλεφωνίας της τουρκικής εταιρείας Τουρκσελ, όπως ισχυρίζεται το ψευδοκράτος. 


sigmalive

Verdi - The Force of Destiny - Overture

Nigel Farage: ΠΟΙΟΙ ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ, ΚΥΡΙΟΙ;

Nigel Farage: ΠΟΙΟΙ ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ, ΚΥΡΙΟΙ;
http://www.youtube.com/watch?v=7tQ1ylp_qYc

Εσχάτη προδοσία.

Να και κάποιοι Έλληνες που είναι ΕΛΛΗΝΕΣ!!!
Ο κ. Αντωνίου σηκώθηκε από τον καναπέ του και έκανε κάτι που δεν.....
μπορούσαμε ούτε καν να το φανταστούμε! Μήπως πρέπει να ξυπνήσουμε από το λήθαργο που βρισκόμαστε; Μήπως πρέπει να σταματήσουμε να μοιρολογάμε τις μειώσεις των μισθών μας και για μια και μοναδική φορά να κινηθούμε προς το κοινό ΕΛΛΗΝΙΚΟ όφελος;

Ακούστε αυτά που κανένα μεγάλο κανάλι δεν ανέφερε!

http://www.pentapostagma.gr

“Σύντροφοι”, κατάντια… είστε χειρότεροι και από τον δικτάτορα Μεταξά!...

"...αυτήνη η πατρίδα δε λευτερώθη με παραμύθια, λευτερώθη με άρματα και θυσίες..."
Γιάννης Μακρυγιάννης

Γράφει ο Δευκαλίων

Το 1936 το Ελληνικό Κράτος (δηλαδή το μισητό φασιστικό καθεστώς του δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά), αρνήθηκε να εξυπηρετήσει δάνειο που είχε συνάψει με την Βελγική Τράπεζα Societe Commerciale de Belgique.
Η κυβέρνηση του Βελγίου έσπευσε να συνδράμει την Βελγική Τράπεζα και προσέφυγε στο Διεθνές Δικαστήριο του Διεθνούς Δικαίου που.....
είχε ιδρυθεί από την Κοινωνία των Εθνών (πρόδρομό του ΟΗΕ).
Στην προσφυγή της η Βελγική Κυβέρνηση κατηγορούσε την Ελλάδα ότι αθετεί τις διεθνείς της υποχρεώσεις. Το Ελληνικό Κράτος (η δικτατορική φασιστική κυβέρνηση Ιωάννη Μεταξά), απάντησε με υπόμνημα στο οποίο ανέφερε
• «Η Κυβέρνηση της Ελλάδος, ανήσυχη για τα ζωτικά συμφέροντα του Ελληνικού λαού και για τη διοίκηση, την οικονομική ζωή, την κατάσταση της υγείας και την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της χώρας, δεν θα μπορούσε να προβεί σε άλλη επιλογή. Όποια κυβέρνηση κι αν ήταν στην θέση της, θα έκανε το ίδιο»
(Yearbook of the International Law Commission, 1980, τομ. ΙΙ, μέρος Α., σελ. 25, 26)
Η δική έγινε το 1938 και ο νομικός εκπρόσωπος του Ελληνικού Κράτους (της φασιστικής κυβέρνησης Ιωάννη Μεταξά), κατέθεσε νέο υπόμνημα στο οποίο ανέφερε:
• «Ενίοτε μπορεί να υπάρξει μια έκτακτη κατάσταση, η οποία κάνει αδύνατο για τις Κυβερνήσεις να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τους δανειστές και προς τον Λαό τους. Οι πόροι της χώρας είναι ανεπαρκείς για να εκπληρώσουν και τις δύο υποχρεώσεις ταυτόχρονα. Είναι αδύνατον να πληρώσει μια Κυβέρνηση το χρέος, και την ίδια στιγμή να παρασχεθεί στον λαό η κατάλληλη διοίκηση και οι εγγυημένες συνθήκες για την ηθική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη. Πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στα δύο. Και φυσικά, το καθήκον του Κράτους να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των βασικών δημοσίων υπηρεσιών, ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ έναντι της πληρωμής των χρεών της. Από κανένα κράτος δεν απαιτείται να εκπληρώσει, μερικά ή ολικά, τις χρηματικές του υποχρεώσεις, αν αυτό ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών του, κι έχει σαν αποτέλεσμα την αποδιοργάνωση της διοίκησης της χώρας. Στην περίπτωση που η αποπληρωμή των χρεών θέτει σε κίνδυνο την οικονομική ζωή και τη διοίκηση, η Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να διακόψει ή και να μειώσει την εξυπηρέτηση του χρέους».
Με βάση αυτά τα επιχειρήματα, το Διεθνές Δικαστήριο Διεθνούς Δικαίου της Κοινωνίας των Εθνών δικαίωσε την Ελλάδα.
Το σπουδαιότερο όμως είναι το εξής: Σε αυτό το νομικό δεδομένο (Νομικά Επιχειρήματα, Δικαστική Απόφαση), στηρίχθηκε το 2003 ο...Πρόεδρος της Αργεντινής Νέστωρ Κίρσνερ, για να διαγράψει το μεγαλύτερο μέρος του Δημόσιου Χρέους της Αργεντινής και να σώσει την χώρα του από τα νύχια του ΔΝΤ.
Αυτά είναι τα Ιστορικά γεγονότα και δυστυχώς το συμπέρασμα εξάγεται εντελώς αβίαστα: «Σύντροφοι», είναι κατάντια… είστε χειρότεροι και από τον Μεταξά!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...