Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011

Νέες βολές

Νέες επιτυχημένες βολές των νεοπαραληφθέντων Μ109Α3GΑ2
Με βολές που έλαβαν χώρα σήμερα στο πεδίο βολής Αετού, πλησίον της Αλεξανδρούπολης, και θα συνεχιστούν και αύριο, συνεχίζεται με εντατικό ρυθμό η επιχειρησιακή αξιοποίηση των M109A3GEA2. Ταυτόχρονα μέχρι το τέλος του μήνα σε πεδία βολής στη Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα (Λιτόχωρο, κ.λ.π.), θα διεξαχθούν βολές και από άλλες μονάδες του Πυροβολικού Μάχης που έχουν παραλάβει αυτοκινούμενα οβιδοβόλα M109A3GEA2. Με τον ίδιο εντατικό ρυθμό αποκαθίστανται και οι ελλείψεις, φθορές, μικροβλάβες σε μικρό αριθμό οβιδοβόλων, ώστε σύντομα να μπορούν να αξιοποιηθούν από τις μονάδες εκστρατείας.
Διαβάστε περισσότερα »

Η ερευνητική δραστηριότητα των Ελληνικών πανεπιστημίων - 30.000 Έλληνες φοιτητές στη μάχη της... έρευνας

Η ερευνητική δραστηριότητα των Ελληνικών πανεπιστημίων - 30.000 Έλληνες φοιτητές στη μάχη της... έρευνας

Κοινό Υπουργικό Συμβούλιο με το Ισραήλ για τα πετρέλαια μας;

Κοινό Υπουργικό Συμβούλιο με το Ισραήλ για τα πετρέλαια μας;

Σερβία: Οι υποθέσεις διαφθοράς στο μικροσκόπιο

Σερβία: Οι υποθέσεις διαφθοράς στο μικροσκόπιο

Η Ελληνική διπλωματία οφείλει να προετοιμασθεί για αντιμετωπίσει την προπαγάνδα των Τσάμηδων και της «Φυσικής Αλβανίας» σε διεθνή βήματα...

Η Ελληνική διπλωματία οφείλει να προετοιμασθεί για αντιμετωπίσει την προπαγάνδα των Τσάμηδων και της «Φυσικής Αλβανίας» σε διεθνή βήματα...

Η μεγάλη προδοσία της κυβέρνησης με την λέσχη Bilderberg και την Goldman Sachs

"Ο παίζων χάνει και ο πίνων μεθά"… λέει ο θυμόσοφος λαός. Τι εννοεί μ' αυτό; Ότι, όποιος παίζει παιχνίδια, γνωρίζει πάντα πως υπάρχει πιθανότητα να χάσει με την ίδια λογική που κάποιος, ο οποίος πίνει, γνωρίζει ότι μπορεί να μεθύσει. Η τοκογλυφία είναι ένα τέτοιο παιχνίδι. Αυτός, ο οποίος παίζει τέτοια παιχνίδια, είναι βέβαιον ότι γνωρίζει το ρίσκο του παιχνιδιού του. Ρισκάρει να "φορτώσει" το θύμα του με τόσα "χρέη", που στο τέλος να μην μπορεί να ανταπεξέρθει στις υποχρεώσεις του και να βαρέσει "πιστόλι". Να φτάσει στο σημείο να μην μπορεί να ξεπληρώσει τον τοκογλύφο και άρα να την "πατήσει" ο ίδιος το τοκογλύφος.

Ο τοκογλύφος, έχοντας γνώση αυτού του ρίσκου, θα πρέπει να διασφαλίσει τον τρόπο να πάρει τα δανεικά με όποιον τρόπο και μέσο μπορεί.Να τα πάρει και μάλιστα υπό δυσμενείς συνθήκες, εφόσον δεν έχει τη συμπάθεια και την υποστήριξη κανενός. Ο τοκογλύφος, ακόμα κι όταν έχει "δίκιο", είναι μισητός. Στις λίγες περιπτώσεις, όπου ο ίδιος "χάνει", εξακολουθεί να είναι ο μισητός …και αυτός, ο οποίος τον "αδικεί", να είναι ο συμπαθής. Αυτό είναι λογικό. Κανένας δεν λυπάται έναν τοκογλύφο, όταν αυτός χάνει χρήματα. Ακόμα περισσότερο κανένας δεν λυπάται ένα τέτοιο ζώο, όταν με την τοκογλυφία του αδικεί έναν ολόκληρο λαό, κλέβοντάς του τις συντάξεις και απειλώντας την εθνική του ύπαρξη.

Αυτήν την απομόνωση από πλευράς των λαών φοβούνταν οι τοκογλύφοι, οι οποίοι "δάνειζαν" στην Ελλάδα υπό συνθήκες διαφθοράς. Οι άθλιοι, οι οποίοι διέφθειραν τους πάντες, για να δημιουργήσουν στη χώρα ένα δυσβάστακτο "απεχθές" χρέος. Οι τοκογλύφοι, οι οποίοι, "λαδώνοντας" Μητσοτάκηδες και Σημίτηδες, "φόρτωναν" έναν λαό με δυσβάστακτο χρέος. Ένα ελληνικό "φέσι" στην εβραϊκή τοκογλυφική συμμορία της Goldman Sachs και της Deutsche Bank θα ήταν καταστροφικό για τους Εβραίους και λυτρωτικό για τους Έλληνες υπό τους πανηγυρισμούς και τις επευφημίες ολόκληρου του Πλανήτη.
Για να μην συμβεί αυτό, οι πονηροί Εβραίοι τοκογλύφοι έκαναν το εξής: Επιχείρησαν —και μέχρι στιγμής δείχνουν να το καταφέρνουν— να μεταβιβάσουν τις ελληνικές υποχρεώσεις σε έναν Διεθνή Οργανισμό, όπως είναι το ΔΝΤ. Έναν διεθνή οργανισμό, τον οποίο ελέγχουν απόλυτα, μέσω του Εβραίου Στρος Καν. Ταυτόχρονα, για να μην "γελάνε" οι λαοί με ένα πολύ πιθανό ελληνικό "πιστόλι", έβαλαν ανάμεσα στους δανειστές της Ελλάδας και τους ίδιους τους ευρωπαϊκούς λαούς. Γι' αυτόν τον λόγο "κατασκεύασαν" τον μικτό "μηχανισμό" στήριξης. Γι' αυτόν τον λόγο ήταν θεμελιώδες γι' αυτούς να λειτουργούν τα πάντα υπό τον συντονισμό του ΔΝΤ. Γι' αυτόν τον λόγο τούς ήταν χρήσιμο το ΔΝΤ.
Το ΔΝΤ μπήκε ανάμεσα στην Ελλάδα και τους ιδιώτες δανειστές της, για να "μετατρέψει" τις ιδιότητες των εμπλεκομένων και να μεταφέρει τις υποχρεώσεις. Το ΔΝΤ λειτουργεί σαν ένα "χωνί-μετατροπέας". Τα χρέη της Ελλάδας απέναντι στους τοκογλύφους "μπαίνουν" συνολικά μέσα σ' αυτό και μετατρέπονται κατά την "έξοδό" τους σε χρέη της Ελλάδας απέναντι σε Διεθνείς Οργανισμούς. Τα "μαχητά" και "διαπραγματεύσιμα" χρέη απέναντι στους ιδιώτες απατεώνες του Πλανήτη γίνονται "μη μαχητά" και "μη διαπραγματεύσιμα" χρέη απέναντι σε Διεθνής Οργανισμούς και Κράτη.
Από τη στιγμή που η εβραϊκή συμμορία το κατάφερε αυτό, ήταν εύκολη η μεθόδευση. Χρησιμοποιώντας χρήματα του Διεθνούς ταμείου, αλλά και των ευρωπαϊκών λαών, "δίνει" στην Ελλάδα χρήματα, για να ξεπληρωθούν οι τοκογλύφοι. Το εβραϊκό ΔΝΤ στο όνομα των Ελλήνων δανείζεται χρήματα από τους λαούς, για να ξεπληρώσει τους Εβραίους τοκογλύφους και μετακινεί τα ελληνικά χρέη στους λαούς. Ξεπληρώνονται οι τοκογλύφοι και τα χρέη της Ελλάδας απέναντι σ' αυτούς γίνονται χρέη της Ελλάδας απέναντι στο ΔΝΤ και στους ευρωπαϊκούς λαούς.
Γι' αυτόν τον λόγο ξεκίνησαν να της δώσουν δάνειο 20 δις ευρώ και στη συνέχεια έφτασαν να της δίνουν πάνω από 120 δις ευρώ. Δίνουν "πολλά" στην Ελλάδα, όχι από "αγάπη" προς αυτήν, αλλά γιατί είναι "πολλά" τα προσδοκώμενα κέρδη των τοκογλύφων. Αυτό είναι το κόλπο της εβραϊκής συμμορίας. Εξαιτίας του ΔΝΤ δεν χρωστάμε στην εβραϊκή συμμορία των ιδιωτών τοκογλύφων, αλλά σε έναν διεθνή οργανισμό και στους λαούς της Ευρώπης.
Αυτό ήταν το όλο κόλπο των τοκογλύφων. Γιατί; Γιατί μόνον έτσι διασφαλίζονταν τα κλοπιμαία τους. Δεν είχαν καμία άλλη διασφάλιση ως ιδιώτες απέναντι σε ένα κυρίαρχο κράτος. Ένα κράτος έχει εξασφαλισμένη την "ασυλία", όταν έχει απέναντί του ιδιώτες πιστωτές και τις απαιτήσεις τους. Έχει την "ασυλία" του ακόμα κι όταν βαράει "κανόνι" με κίνδυνο να τους καταστρέψει. Αυτήν την "ασυλία" την χάνει μόνο όταν στις θέσεις των ιδιωτών τοκογλύφων μπαίνουν Διεθνής Οργανισμοί και κράτη. Τώρα αρχίζει ο αναγνώστης και βλέπει το "πάζλ" και συνδέει τους "πρωταγωνιστές" μεταξύ τους.
Ο Εβραίος Τρισέ ξεκίνησε την επίθεση εναντίον των ελληνικών ομολόγων μόλις ο Εβραίος Γιωργάκης ανέλαβε την εξουσία στην Ελλάδα. Την επίθεση του Εβραίου Τρισέ υποβοήθησε ο Εβραίος Μπάφετ, ο οποίος μέσω της Moodies "υποτίμησε" την ελληνική πιστοληπτική ικανότητα. Σ' αυτήν την επίθεση όρμηξαν και θησαύρισαν οι γνωστοί Εβραίοι κερδοσκόποι τύπου Σόρος, Goldman Sachs κλπ.. Για να μην έχουν προβλήματα αυτά τα εβραϊκά "σκυλιά" της κερδοσκοπίας, θέλησαν να "διαβάλουν" την Ελλάδα στο παγκόσμιο κοινό, το οποίο θα αντιδρούσε σε ένα τέτοιο μαζικό έγκλημα.
Από αυτήν την ανάγκη των τοκογλύφων ξεκίνησε η μεγάλη "λασπολογία" της Ελλάδας …κυρίως από τα εβραϊκής ιδιοκτησίας διεθνή ΜΜΕ τύπου Ουάσιγκτον Ποστ, Νιού Γιόρκ Τάιμς και των "μερντοχικών" βρετανικών μέσων. Κατάλαβε ο αναγνώστης γιατί ο Τρισέ ή ο Στρος Καν είναι εκτός από μεγαλοστελέχη διεθνών οργανισμών και μεγιστάνες οι ίδιοι; Είναι μέλη μιας συμμορίας τοκογλύφων, την οποία οι ίδιοι τη διευκολύνουν στις δραστηριότητές της, εκμεταλλευόμενοι τις θέσεις τις οποίες κατέλαβαν, εξαιτίας αυτής της συμμορίας. Απλά πράγματα.
Αυτή η συμμορία έκανε "διεθνές" το πρόβλημα της Ελλάδας. Γι' αυτόν τον λόγο ο Εβραίος Σαρκοζί "φώναζε" για την ανάγκη να "βοηθηθεί" η Ελλάδα από τους ευρωπαϊκούς λαούς. Αγωνιούσε για τα χρήματα των ομοεθνών του Εβραίων. Βιαζόταν να δώσει χρήματα των Γάλλων ή των Γερμανών πολιτών στα εβραϊκά τοκογλυφικά θηρία. Γι' αυτόν τον λόγο ολόκληρος Πρόεδρος των ΗΠΑ συζητούσε με την Καγκελάριο της Γερμανίας για το ελληνικό "πρόβλημα". Δύο "υγιείς" δυνάμεις, οι οποίες χρωστάνε από κοινού δεκάδες τρις —και απειλούν να τινάξουν τον Πλανήτη στον αέρα— ασχολούνταν με τα ψίχουλα της Ελλάδας.
Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται ο αναγνώστης, όλα αυτά ήταν εκ του πονηρού. Οι πάντες αγωνίζονταν να σώσουν τα χρήματα της συμμορίας. Οι πάντες φοβούνταν μη τυχών και η ελληνική κυβέρνηση βαρέσει "κανόνι" 250 δισεκατομμυρίων στους τοκογλύφους της "ερήμου". Για να αποφύγουν το ενδεχόμενο αυτό, χρησιμοποίησαν το ΔΝΤ. Ο Εβραίος Μπενράνκε της FED έδωσε το χρήμα στον Εβραίο Στρος Καν να ξεπληρώσει όλους τους Εβραίους τοκογλύφους και να μεταβιβάσει τα ελληνικά χρέη στους Διεθνείς Οργανισμούς και τους λαούς. Με τι είδους "υποθήκη" από την πλευρά της Ελλάδας; Την ίδια της την ύπαρξη. Το ίδιο της το Δημόσιο Κεφάλαιο.
Με τη δημοσιοποίηση του μνημονίου της δανειακής σύμβασης του ΔΝΤ και της ελληνικής κυβέρνησης άρχισαν ν' αποκαλύπτονται αυτά, τα οποία μέχρι τώρα ήταν επτασφράγιστα μυστικά. Η Ελλάδα και τυπικά πλέον βρίσκεται υπό ξένη κατοχή …Με έναν πρωθυπουργό σε ρόλο "Τσολάκογλου", δεχόμαστε ταπεινωτικές και αποικιοκρατικές συνθήκες …Με μια κυβέρνηση, η οποία το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να καταμετρήσει την ακίνητη περιουσία του Δημοσίου, προκειμένου να εξασφαλίσει τα "αφεντικά" της …Με μια κυβέρνηση, που αποκαλύπτεται πλέον ότι υπογράφει νομοθετήματα "άνωθεν" και "έξωθεν" κατασκευασμένα, βαδίζουμε στην ολοκληρωτική καταστροφή. Αυτά περιγράφονται στο πιο κάτω κείμενο, το οποίο είναι μέρος του περίφημου Μνημονίου της Προδοσίας. Ούτε οι Ναζί δεν τόλμησαν να μας βάλουν να υπογράψουμε τέτοια πράγματα.
Καταλύεται το Δημοκρατικό μας Πολίτευμα εξαιτίας αυτού του μνημονίου. Πραξικοπηματίες —εκτός από προδότες— είναι αυτοί που το υπέγραψαν. Πραξικοπηματίες είναι αυτοί, που υπογράφουν μια Σύμβαση, η οποία εμπλέκει και δεσμεύει τον ελληνικό λαό σε βαρύτατες υποχρεώσεις και η οποία δεν ελέγχεται από καμία ελληνική αρχή. "Προκειμένου να διασφαλιστεί η νομιμότητα, η εγκυρότητα ή εκτελεστότητα της Σύμβασης και του Μνημονίου Συνεννόησης, δεν είναι απαραίτητο αυτά να κατατεθούν, καταχωρηθούν ή εγγραφούν σε οποιαδήποτε δικαστική ή άλλη αρχή στην Ελληνική Δημοκρατία". Όποιος πολιτικός το έχει υπογράψει αυτό, θα πρέπει να κρεμαστεί στο Σύνταγμα ως Πραξικοπηματίας.
Ταυτόχρονα όμως απειλείται και η ίδια η ανεξαρτησία μας και όχι μόνον το Δημοκρατικό μας Πολίτευμα. "Ούτε ο Δανειολήπτης ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας ή διαφορετικά λόγω της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης —συντηρητικής ή αναγκαστικής— ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιαδήποτε ενέργεια ή διαδικασία σχετικά με τη Σύμβαση". Απεμπολούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και στην πραγματικότητα βαδίζουμε στις εποχές του "σκότους". Στις εποχές, όπου δεν υπήρχε ελεύθερο ελληνικό κράτος και αγωνιζόμασταν απελπισμένα για την ελευθερία μας. Στις εποχές, όπου, για να πάρουμε δάνεια από το εξωτερικό για την απελευθέρωσή μας, κάποιοι αξίωναν να "υποθηκεύσουμε" ολόκληρη την Πελοπόννησο. Κάποιοι ομοεθνείς των σημερινών "αρπακτικών", εφόσον οι τότε "Ρικάρντο" ήταν εξίσου Εβραίοι και ομοεθνείς του σημερινού Στρος Καν και Μπενράνκε και Τρισέ.
Αυτοί είναι τα πραγματικά αφεντικά του Giorgo. Του Εβραίου Γιωργάκη. Αυτοί, οι οποίοι μέσω της Εβραίας Ολντμπράιτ τον στήριξαν, για να εμφανίζεται σαν ο υπουργός Εξωτερικών με το διεθνές κύρος. Αυτοί, οι οποίοι τον στήριξαν, δίνοντάς του δώρο τη θέση του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, όταν οι υπόλοιποι Έλληνες τον είχαν για έναν κοινό συνώνυμο του Vlaka. Αυτοί, οι οποίοι τον έσωσαν από τον βέβαιο πολιτικό "θάνατο", όταν ταπεινώθηκε σαν σκύλος στις προτελευταίες εκλογές και τον κυνηγούσε ο χοντρός Βενιζέλος. Αυτοί, οι οποίοι τον στήριξαν με τους λαθρομετανάστες οπαδούς και ψηφοφόρους του στις εσωκομματικές εκλογές. Αυτοί, οι οποίοι τον διόρισαν στη θέση του Έλληνα Πρωθυπουργού, εφόσον του επέτρεψαν να εκλεγεί υπό συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, λέγοντας ψέματα στους Έλληνες ψηφοφόρους.
Αυτοί έλεγχαν και ελέγχουν απόλυτα τον γιο της Μαργαρίτας. Της Μαργαρίτας, που —όπως θυμόμαστε από e-mail του Νέμεσις— πάντα του εφιστούσε την προσοχή σ' ό,τι αφορά την προσήλωση στις οδηγίες τους. Αυτός ο γιος της Μαργαρίτας παρέδωσε την Ελλάδα στους τοκογλύφους της λέσχης Μπίλντεμπεργκ. Αυτός ο γιος της Μαργαρίτας άνοιξε πρώτος την κουβέντα για το ΔΝΤ, όταν για τους υπόλοιπους Έλληνες και Ευρωπαίους το ΔΝΤ ήταν ένας οργανισμός, που αφορούσε τις χώρες της υποσαχάριας Αφρικής. Ακόμα όμως και αυτή η αποκάλυψη δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Το είχε προαναγγείλει ευθέως ο ίδιος ο "Τσολάκογλου", όταν ανέλαβε την εξουσία. Θα παραχωρήσουμε μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας, εξαιτίας της οικονομικής μας κατάστασης.

συνέχεια εδώ

Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου-Νετανιάχου

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε απόψε με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου ο Γιώργος Παπανδρέου, με δική του πρωτοβουλία. Οι δυο πρωθυπουργοί συζήτησαν τα επόμενα βήματα για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων και συμφώνησαν να δημιουργηθεί κοινό υπουργικό συμβούλιο συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών. Στο νέο όργανο Ελλάδας-Ισραήλ συμμετείχαν υπουργοί από τις δυο πλευρές με σκοπό την εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας σε συγκεκριμένους τομείς.Η πρώτη σύνοδος του νέου διακρατικού οργάνου προγραμματίζεται να γίνει εντός του επόμενου διμήνου και για το σκοπό αυτό οι πρωθυπουργοί ανέθεσαν στους Υπουργούς εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα και Αβιγκντόρ Λίμπερμαν ο οποίος επισκέπτεται αύριο τη χώρα μας την προετοιμασία της πρώτης συνόδου.


http://greeknation.blogspot.com/

Τηλεγράφημα από την αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας, τον Ιανουάριο του 2010, αποκαλύπτει ότι σε συνάντησή του με τον πρέσβη ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε πει στον Ν.Σπέκχαρντ: "Η ΕΥΠ, είναι ένα τίποτα..."

Άρχισαν τα όργανα του Wikileaks και για την Ελλάδα. Τηλεγράφημα από την αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας, τον Ιανουάριο του 2010, αποκαλύπτει ότι σε συνάντησή του με τον πρέσβη ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε πει στον Ν.Σπέκχαρντ: "Η ΕΥΠ, είναι ένα τίποτα. Είναι επικίνδυνη για τη εθνική ασφάλεια. Οι περισσότεροι εκεί μέσα είναι ανεπαρκείς". Ο Χρυσοχοίδης είχε πει ότι σκέφτεται να τη "γκρεμίσει και να τη ξαναχτίσει από την αρχή". Δεν πρόλαβε.

Μετά το Ισραήλ επιβάλλεται οριοθέτηση ΑΟΖ Κύπρου – Ελλάδος


Χρήστος Ιακώβου
Διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών (ΚΥΚΕΜ)


Η πρόσφατη υπογραφή συμφωνίας οριοθέτησης Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Ισραήλ (μετά την Αίγυπτο και το Λίβανο) συνιστά ένα ακόμη βήμα προς τη διεθνή κατοχύρωση κυριαρχικών δικαιωμάτων του Κυπριακού κράτους στις θαλάσσιες του ζώνες. Η συμφωνία αυτή έχει υπομνήσει την επιτακτική ανάγκη κατοχύρωσης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου και Ελλάδος στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύπρου και Καστελλορίζου.

Η απουσία συμφωνίας, μεταξύ Ελλάδος και Κυπριακής Δημοκρατίας, για τον καθορισμό Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης δημιουργεί μία γκρίζα ζώνη με ορατό το ενδεχόμενο αυτό το κενό να καλυφθεί από μία συμφωνία καθορισμού της ΑΟΖ μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου. Ήδη, η κυβέρνηση της Αιγύπτου αποφάσισε να αρχίσει διαπραγματεύσεις με την Τουρκία πάνω σε αυτό το θέμα αποδεχόμενη, εκ των πραγμάτων ότι το Καστελόριζο δεν έχει υφαλοκρηπίδα. Αυτή η πιθανότητα, σε περίπτωση που εξελιχθεί σε γεγονός θα έχει ως συνέπεια, εκτός από την απώλεια του φυσικού πλούτου νοτίως του Καστελλορίζου και ανατολικώς της Κρήτης, να αποτελέσει την αλυσίδα αμφισβήτησης ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο, που είναι άλλωστε πάγια στρατηγική επιδίωξη της Τουρκίας.

Πριν από δύο χρόνια, όταν η Τουρκία προκάλεσε μία περιορισμένης κλίμακας κρίση με την ενέργειά της να κάνει έρευνα για πετρέλαια 80 μίλια νότια του Καστελλορίζου, με νορβηγικό πλοίο, επεξέτεινε τη στρατηγική των διεκδικήσεων της στο Αιγαίο, και στην περιοχή μεταξύ Κύπρου και Καστελορίζου. Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτές οι περιοδικές κρίσεις δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως πολιτικές συμπτώσεις ή σπασμωδικές αντιδράσεις κάποιων φιλοπόλεμων κύκλων του στρατιωτικού κατεστημένου της Άγκυρας, αλλά προσχεδιασμένες κινήσεις τακτικής που εξυπηρετούν συγκεκριμένο στρατηγικό στόχο δηλαδή την διαρκή αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος της Κύπρου επί συγκεκριμένων θαλασσίων ζωνών.

Για την Ελλάδα το πρόβλημα του Αιγαίου περιορίζεται στην οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, δηλαδή στο δικαίωμα εκμετάλλευσης του βυθού και του υπεδάφους του στο θαλάσσιο χώρο πέρα από τα ελληνικά χωρικά ύδατα και η διαδικασία που προτείνει είναι η προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, σε αντίθεση με την Τουρκία η οποία επιδιώκει πολιτική λύση, δηλαδή στην οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας πέρα από τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, με βάση τη διμερή διαπραγμάτευση. Το κομβικό σημείο της Τουρκικής διεκδίκησης είναι ο ισχυρισμός ότι τα νησιά του Αιγαίου δεν έχουν υφαλοκρηπίδα και ως εκ τούτου η οριοθέτησή της θα πρέπει να γίνει με βάση τη μέση γραμμή από βορρά προς νότο, μεταξύ τουρκικών παραλίων και των παραλίων της ηπειρωτικής Ελλάδος. Σε περίπτωση υιοθέτησης αυτής της λύσης συνεπάγεται ότι τα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα περιβάλλονται από τουρκική υφαλοκρηπίδα με τις όποιες συνέπειες για την ασφάλειά τους. Επιπλέον, τέτοια εξέλιξη δημιουργεί ένα ντόμινο τουρκικών διεκδικήσεων, όπως χωρικά ύδατα, εναέριος χώρος και αποκλειστική οικονομική ζώνη.

Σε ό,τι αφορά την περιοχή μεταξύ Καστελλορίζου και Κύπρου, ο βραχυπρόθεσμος τακτικός στόχος της Τουρκίας είναι να αναγκάσει την Ελλάδα να αναδιπλώνεται για να δείξει τη θέση της για τις συντεταγμένες της υφαλοκρηπίδας. Ο λόγος είναι απλός. Η Τουρκία έχει ήδη οριοθετήσει αυθαίρετα την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη την οποία διεκδικεί μεταξύ Καστελλορίζου και Κύπρου καθώς επίσης έχει ορίσει επί χάρτου τρεις περιοχές έρευνας για την Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίων (ΤΡΑΟ). Μία εξ αυτών ήταν σε εκείνη που διεξήγαγε τις έρευνες, πριν από δύο χρόνια, το Νορβηγικό σκάφος και η οποία εφάπτεται της υφαλοκρηπίδας του Καστελορίζου.

Μακροπρόθεσμα, η Άγκυρα επιχειρεί να εξασφαλίσει δύο τακτικά σημεία που θα τις επιτρέψουν να προχωρήσει σε υλοποίηση του στρατηγικού της στόχου: α) την αποδοχή εκ μέρους της Ελλάδας της ύπαρξης περισσοτέρων της μίας διαφορών στο Αιγαίο, β) την αποδοχή εκ μέρους της Ελλάδας της ύπαρξης γκρίζων ζωνών και συγκατάθεσής της για παραπομπή του ζητήματος στο Διεθνές Δικαστήριο ν’ αποφανθεί για την κυριαρχία σε δεκάδες νησιά και βραχονησίδες που ανήκουν στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένου και του Καστελορίζου.

Το βασικό επιχείρημα της Άγκυρας παραπέμπει στο σύνδρομο της Συνθήκης των Σεβρών ότι δηλαδή στρατηγικός στόχος της Ελλάδας είναι να εγκλωβίσει την Τουρκία στα δικά της χωρικά ύδατα ούτως ώστε να ελέγξει τα τρία βασικά λιμάνια της Τουρκίας (Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη, Μερσίνα) καθώς επίσης και τις ναυτικές οδούς που εξασφαλίζουν τη διασύνδεση της Τουρκίας με τον κόσμο και κατ’ επέκταση να μετατρέψει την Τουρκία σε κράτος ξηράς, όπως επεχείρησαν οι δυτικές δυνάμεις με τη Συνθήκη των Σεβρών. Για τη δε θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καστελορίζου και Κύπρου, η Τουρκία φοβάται ότι αν Αθήνα και Λευκωσία επιβάλουν ότι η εν λόγω περιοχή βρίσκεται εντός του τομέα θαλασσίων αρμοδιοτήτων των χωρών - μελών της Ε. Ε., τότε με τον τρόπο αυτό θα παραιτηθεί από τις διεκδικήσεις της σχετικά με τις οικονομικές ζώνες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Συνεπώς, είναι στρατηγικής σημασίας να γίνει συντονισμός διπλωματικών ενεργειών στη βάση της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θαλάσσης (1982) μεταξύ Αθήνας και Λευκωσίας για να κατοχυρωθεί το δικαίωμα των δύο κρατών να έχουν κοινά θαλάσσια σύνορα. Επομένως είναι σημαντικό, η Ελλάδα να εγκαταλείψει το απηρχαιωμένο αίτημα για καθορισμό της υφαλοκρηπίδας και να υιοθετήσει αυτό που εισήγαγε η Σύμβαση για το Δίκαιο της Θαλάσσης δηλαδή να προχωρήσει απευθείας σε καθορισμό ΑΟΖ με την Κυπριακή Δημοκρατία. Κατά αυτόν τον τρόπο θα ενισχυθεί η θέση της Ελλάδος για τις Ελληνοτουρκικές διαφορές στο Αιγαίο καθώς επίσης θα ενισχυθεί και η θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας που έχει δώσει άδεια έρευνας πετρελαίων σε διεθνείς εταιρίες στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη.

www.geopolitics-gr.blogspot.com

Sitel: «Τα ιστορικά βιβλία των Βαλκανίων είναι σκοπιανή προπαγάνδα εναντίον της Ελλάδας!»

Οι Έλληνες άρχισαν μια εκστρατεία ενάντια στα βιβλία της ιστορίας των Βαλκανίων γιατί είναι ανθελληνικά. Τέσσερις τόμοι της βαλκανικής ιστορίας που προέκυψε από τη συνεργασία οκτώ βαλκανικών χωρών, η Ελλάδα τα έχει χαρακτηρίσει ως προπαγάνδα εναντίον του μακεδονικού ελληνισμού. Με την πλήρη υποστήριξη από την ελληνική διασπορά των ΗΠΑ, του Καναδά, της Αυστραλίας, και μέρος των καθηγητών, αντέδρασαν έντονα σε αυτά τα βιβλία και σε καμιά περίπτωση δεν γίνονται δεκτά, ώστε να φθάσουν στα χέρια της ελληνικής νεολαίας.

Υποστηρίζουν ότι τα βιβλία της ιστορίας είναι προσαρμοσμένα, αποκλειστικά, στη διάδοση του ‘μακεδονισμού’ και σε όλους τους τέσσερις τόμους η Ελλάδα απεικονίστηκε αρνητικά ως κατακτητής που κατέχει ως ‘σκύλος’ το μεγαλύτερο μερίδιο των μακεδονικών εδαφών. Περιγράφοντας τις ιστορικές περιόδους οι Έλληνες ιστορικοί υποστηρίζουν ότι αλλοιώθηκαν πραγματικά περιστατικά και ότι οι συγγραφείς των βιβλίων επικαλούνται οθωμανικές και σλαβικές πηγές και όχι ελληνικές.
Οι Έλληνες ιστορικοί υπέγραψαν μια αίτηση στην οποία ζητούν από τον Έλληνα Υπουργό Παιδείας και το ελληνικό κοινοβούλιο με κάθε θυσία να αποφευχθεί η διακίνηση των χυδαίων αυτών βιβλίων στην Ελλάδα.
Τέτοιου είδους αντιδράσεις προέρχονται από ένα στενό εθνικιστικό κύκλο της Ελλάδας και την εκστρατεία αυτή την καθοδήγησε η ακροδεξιά εφημερίδα ‘Στόχος’.
Οι τέσσερις τόμοι της βαλκανικής ιστορίας εκδόθηκαν από το Κέντρο για τη Δημοκρατία και τη Συμφιλίωση στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Συμμετείχαν στην συντακτική ομάδα 60 ιστορικοί από πολλές χώρες, όπως και από την Ελλάδα. Ο σκοπός της έκδοσης ήταν να παράσχει μια αντικειμενική εικόνα των Βαλκανίων και να αποφευχθούν οι μονομερείς ερμηνείες της ιστορίας. Τα βιβλία είναι τυπωμένα σε 8 γλώσσες: σερβικά, κροατικά, αγγλικά, ελληνικά, σλαβο-σκοπιανά, τούρκικα, αλβανικά και βοσνιομουσουλμανικά. Όλα τα εγχειρίδια για τους καθηγητές και τα εναλλακτικά έντυπα και βιβλία, εγκρίθηκαν από τα γυμνάσια όλων σχεδόν των βαλκανικών χωρών εκτός της Ελλάδας.


Снежана Јовановска
--
Τίτλος: «Историските читанки за Балканот биле македонска пропаганда против Грција!»
Δημοσίευση: Sitel, 10.11.2011, 15:46
echedoros-a

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ - ΠΑΪΣΙΟΣ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ!

Το μύνημα είναι απλό - Όποιος δίνει λύσεις στους Έλληνες πολίτες πάει φυλακή

Το μύνημα είναι απλό - Όποιος δίνει λύσεις στους Έλληνες πολίτες πάει φυλακή

Τηλεγράφημα από την αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας, τον Ιανουάριο του 2010, αποκαλύπτει ότι σε συνάντησή του με τον πρέσβη ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε πει στον Ν.Σπέκχαρντ: "Η ΕΥΠ, είναι ένα τίποτα..."

Τηλεγράφημα από την αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας, τον Ιανουάριο του 2010, αποκαλύπτει ότι σε συνάντησή του με τον πρέσβη ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε πει στον Ν.Σπέκχαρντ: "Η ΕΥΠ, είναι ένα τίποτα..."

Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου-Νετανιάχου

Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου-Νετανιάχου

Σε προσβλητικές δηλώσεις για τη χώρα μας προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας - Faruk Celik: “Αυτοί οι οποίοι έδωσαν τη χώρα τους σε μεσίτες, δεν έχουν κανένα δικαίωμα να μιλούν για την Τουρκία”

Σε προσβλητικές δηλώσεις για τη χώρα μας προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας, Φαρούκ Τσελίκ, τέσσερις ημέρες μετά την επίσκεψη Παπανδρέου στο Ερζερούμ. Απαντώντας στα λεγόμενα του Έλληνα πρωθυπουργού, περί Τουρκικής κατοχής στην Κύπρο, ο κ. Τσελίκ με απύθμενο θράσος είπε, μιλώντας σε συνέδριο στην Προύσσα τα εξής: ”Αυτοί οι οποίοι έδωσαν τη χώρα τους σε μεσίτες, που την έριξαν στο σημείο να κρεμάσουν πωλητήριο για να γλιτώσουν τα χρέη τους, δεν έχουν κανένα δικαίωμα να μιλούν για την Τουρκία”. Να σημειωθεί ότι η Τουρκία έχει υπαχθεί νωρίτερα από την Ελλάδα στον μηχανισμό στήριξης του ΔΝΤ.

gdailynews

Πρωτοβουλία πολιτών για ανάρτηση Ελληνικής σημαίας στα Φρούρια και Κάστρα της Χίου!


Η Χίος είναι για άλλη μια φορά εξαίρεση, αυτή την φορά στην ανάρτηση σημαίας στα φρούρια της.Έτσι βλέπουμε σχεδόν όλα τα φρούρια της Ελλάδος(π.χ. Μολύβου, Μυτιλήνης, Ρόδου, Κω, Ναυπλίου κ.α.)

να έχουν αναρτημένη σημαία ενώ της Χίου ΟΧΙ. Σίγουρα η κατάσταση των Φρουρίων της Χίου είναι αποκαρδιωτική αλλά μία υποχρέωση,χωρίς κόστος,όπως η ανάρτηση σημαίας είναι αδικαιολόγητο να μην γίνεται. Επειδή για το συγκεκριμένο θέμα έχουμε ακούσει πολλά και ο κάθε ένας το προσεγγίζει με τη δικιά του οπτική ιδεολογική ή κομματικη(άλλος θέλει την σημαία στην καρδιά του και όχι να τη βλέπει,άλλος θεωρεί την ανάρτηση της εθνικιστική κίνηση,άλλος ότι δεν χρειάζεται να τονίζεται η Ελληνικότητα των φρουρίων) θα ήθελα να θυμίσω,κυρίως σε όσους δεν τους αρέσει να βλέπουν Ελληνικές σημαίες, ότι η ανάρτηση σημαίας σε φρούρια και ακροπόλεις είναι και υποχρέωση της πολιτείας βάση νόμου(Ν. 851/1978 της 21/22 Δεκ. 1978 (ΦΕΚ Α΄ 233) και μάλιστα καθορίζονται και συγκεκριμένες διαστάσεις για την σημαία σε αυτούς τους χώρους.newsofchios

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ - ΠΑΪΣΙΟΣ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ!

Pravda: Ρωσοτουρκικός πόλεμος με εμπλοκή της Ελλάδας!

Σχόλιο πριν τη δημοσίευση: Όπως ο καθένας μπορεί να δει στο ιστολόγιο, οι περισσότερες αναρτήσεις μου, είναι περιλήψεις ξένων δημοσιευμάτων. Αυτό σημαίνει πως παρακολουθώ σε καθημερινή βάση τα δημοσιεύματα πολλών ξένων εφημερίδων. Μία εξ’ αυτών είναι και η Ρωσική “Pravda” που πολλές φορές έχω δανειστεί θέματά της. Το συγκεκριμένο άρθρο μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της. Γι’ αυτό, και μόνο γι’ αυτό διατηρώ επιφυλάξεις. Σε περίπτωση που αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της θα επανέλθω με το αυτούσιο άρθρο μεταφρασμένο, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει και πάλι πως οι πληροφορίες της Ρωσικής εφημερίδας είναι σίγουρα έγκυρες. (Σημειωτέον, το συγκεκριμένο άρθρο υπάρχει και στις δημοσιεύσεις της ιστοσελίδας των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων – http://www.army.gr)

Του Νίκου Χιδίρογλου – Εφημερίδα: “ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ – ΣΕΛ.4 – 11/01/2011
Για ρωσοτουρκικό πόλεμο με full εμπλοκή της Ελλάδας, μιλάει η ευρείας κυκλοφορίας ρωσι­κή εφημερίδα “Πράβδα”, έντυπο που, εκφράζει καθ’ όλα το κατεστημένο του Κρεμλίνου! Σύμφω­να με τους Ρώσους συναδέλφους, απία της σύ­γκρουσης θα είναι τα θέματα της Μαύρης θάλασ­σας (μέσω της οποίας η Τουρκία παίρνει φυσικό αέριο από τη Ρωσία).

Φυσικά, το δημοσίευμα απο­τελεί μια πρώτη ένδειξη της δυσαρέσκειας στη ρωσική κυβέρνηση, για τον τρόπο με τον οποίο η Αγκυρα κινείται στην περιοχή, ώστε να “μεγιστο­ποιήσει” την επιρροή της… Επίσης, ιδιαίτερα ανή­συχη δείχνει η Μόσχα για τον πολύ επιθετικό τρό­πο με τον οποίο οι Τούρκοι προωθούν τα ενερ­γειακά τους συμφέροντα. Και αυτό παρά τις διμε­ρείς συμφωνίες για αγωγούς, που σημειωτέον, οι Ρώσοι έχουν αρχίσει να υποπτεύονται, ότι η Τουρκία, κατά την πάγια τακτική της, δεν θα τηρήσει. Όλα αυτά εκ μέρους των Ρώσων αποτελούν έκ­πληξη, δεδομένου το ότι στη διάρκεια των συγκρούσεων στη Γεωργία, η Άγκυρα τήρησε φιλο-ρωσική στάση (δεν άφησε δύο αμερικανικά πλοία με “ανθρωπιστική βοήθεια” να περάσουν τα Στενά). Επίσης, τον Μάρτιο του 2006, η Άκυρα δεν έδωσε άδεια στο NATO (!!!) να διεξάγει την ανπτρομοκρατική άσκηση με την επωνυμία Operation Active Endeavor, στα νερά της Μαύρης θάλασσας.


Κακός χαμός… προβλέπεται!
Η ρωσική εφημερίδα προβλέπει… κακό χαμό.
Θερμά επεισόδια των Τούρκων με τη Βουλγαρία (κάτι που δεν αποκλείεται, δεδομένης της αντιτουρκικής στάσης του Βούλγαρου πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ), αλλά και την Ελλάδα (αυτά γράφτηκαν πριν α­πό τα “σιρόπια” στο Ερζερούμ), εξαιτίας μάλιστα των οποίων θα παρέμβει η Ρωσία! Επίσης, μαθαίνουμε για πόλεμο Τουρκίας-Ισραήλ, (σενάριο το οποίο προωθούν και ισλαμικοί κύκλοι στην Τουρκία, οι οποίοι πιέ­ζουν και για νέα ανθρωπιστική αποστολή στη Λωρίδα της Γάζας), στο Λίβανο, με εμπλοκή της Συρίας. Σενά­ρια πολέμου… Μέσα στη σύγκρουση μπαίνει και η Συ­ρία, με την οποία η Τουρκία βρίσκεται σε φάση επαναπροσέγγισης. Φυσικά, οι Ρώσοι δεν εξαιρούν από την γενικότερη ανάφλεξη που προβλέπουν, την Κύπρο.


Μαύρο έτος το 2011.
Είναι αληθές ότι ο Βλαντιμίρ Πούπν θεωρεί και απο­καλεί το 2011, “μαύρο έτος”. Και αυτό, γιατί εκτός α­πό τα παραπάνω, προβλέπει εμφύλιο πόλεμο και ε­ξεγέρσεις στις ΗΠΑ (φαίνεται να πέφτει μέσα, λαμ­βανομένου υπόψη του αιματηρού συμβάντος οτην Αριζόνα, που σηματοδοτεί και τη ριζοσπαστικοποίηση ακραίων συντηρητικών στοιχείων), αλλά και την ανεξαρτητοποίηση… του Τέξας! Φυσικά, ιδιαίτερα ε­πισφαλής ακούγεται η ρωσική πρόβλεψη (ή ευσεβής πόθος…) για οικονομικό κραχ στην Κίνα, δεδομένου του πλεονασματικού εμπορικού ισοζυγίου της χώ­ρας και του ιδιαίτερα χαμηλού κόστους εκεί, της βιομηχανικής παραγωγής.
Την ίδια ώρα που η “Πράβντα” εκφράζει τις ανησυχί­ες της για την πολιτική της Άγκυρας, δεν παύει να προβάλλει το θέμα της γενοκτονίας των Αρμενίων, το 1915 και να υπενθυμίζει την πολύ στενή σχέση της Μόσχας, με το Ερεβαν, ενώ σε άλ­λες ρωσικές εφημερίδες εκφράζονται οι φόβοι των Αρμενίων, για ενδεχόμενη απώλεια εδα­φών. Εδώ, είναι σαφής η ανησυχία για τον θύ­λακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ, που έχει μονο­μερώς ανακηρύξει την ανεξαρτησία του. Φυσι­κά, μεγάλο είναι το ενδιαφέρον και για την έκ­βαση των εκλογών του ερχόμενου Ιουνίου, στην Τουρκία.


Επανερχόμαστε στο παρελθόν;
“Δεν έχουμε μια πολιτική έναντι της Ρωσίας. Κάνουμε το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέ­ει ο πρεσβευτής Ιγκνάτιεφ”, δήλωναν οι αξιω­ματούχοι της Υψηλής Πύλης τον 19ο αιώνα. Με αυτό τον τρόπο, αντιμετώπιζαν την “αρκούδα” τότε οι Τούρκοι. Η αλήθεια είναι ότι τα συμφέ­ροντα τους στον Καύκασο (όπου υπάρχουν τουρκογενείς πληθυσμοί και κράτη) συγκρούο­νται με εκείνα της Ρωσίας. Σημειωτέον: εκεί, θα είναι άλλο ένα πεδίο σύγκρουσης Χριστιανοσύ­νης και Ισλάμ… Η κατάσταση στην Τσετσενία, όπου στο παρελθόν δραστηριοποιήθηκαν κατά της Ρωσίας οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, εξοπλίζοντας τους ισλαμιστές αντάρτες, μιλά από μόνη της. Αυτή τη φορά, η νεο-οθωμανική προσέγγιση των Ερντογάν & Νταβούτογλου, δείχνει να υπονομεύει και μάλιστα βραχυπρόθεσμα την προ­σέγγιση Μόσχας-Άγκυρας, που είχε τροχιοδρομηθεί τον τελευταίο.

gdailynews
Bookmark and Share

Αλβανοί πολιτικοί Κοσσυφοπεδίου- Σκοπίων, μπλεγμένοι και σε εμπόριο ηρωίνης…

Αλβανοί πολιτικοί Κοσσυφοπεδίου- Σκοπίων, μπλεγμένοι και σε εμπόριο ηρωίνης…

Gazeta Shqip: «Δεν έγινε έρευνα στα στρατόπεδα των UCK»

Gazeta Shqip: «Δεν έγινε έρευνα στα στρατόπεδα των UCK»

Πόσα δις ευρώ δάνεια, έδωσαν οι Τραπεζίτες στα σαπάκια των ΜΜΕ;

Πόσα δις ευρώ δάνεια, έδωσαν οι Τραπεζίτες στα σαπάκια των ΜΜΕ;

Στην Αθήνα αύριο, ο υπουργός των Εξωτερικών του Ισραήλ, Αβ. Λίμπερμαν - θα έχει συνάντηση με τον 'Ελληνα ΥΠΕΞ, Δ. Δρούτσα

Την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 13:30, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Δρούτσας θα συναντηθεί στο Υπουργείο Εξωτερικών με τον κ. Avigdor Liberman, Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα μας. Στις 13:45 θα πραγματοποιηθούν δηλώσεις στον Τύπο και θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας.


e-typos

Διαρκής Ιερά Συνόδος: Ετέθη το ζήτημα του Σιωνισμού και ποιές οι προεκτάσεις του

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ βρέθηκαν στο επίκεντρο της πρώτης συνεδρίασης για το 2011 της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. O Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος ανέγνωσε στα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου επιστολή διαμαρτυρίας του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος. «Αναλαμβάνω την ευθύνη. Δεν ζητώ, δεν επιθυμώ κάλυψη της Συνόδου. Είναι προσωπική μου ευθύνη τα όσα είπα» φέρεται να είπε προς τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ. Ακολούθησε μακρά συζήτηση μεταξύ των Ιεραρχών κατά την οποία, σύμφωνα με συνοδικούς Μητροπολίτες, ετέθη το ζήτημα του Σιωνισμού και οι προεκτάσεις του.

Τα μέλη της Συνόδου συμφώνησαν πως η Εκκλησία δεν διαπνέεται από ρατσιστικές αντιλήψεις αλλά φαίνεται να έλαβαν υπόψη τους πως δεν θα έπρεπε με κανένα τρόπο να μείνει έκθετος ένας αδελφός τους με μια εις βάρος του Συνοδική απόφαση. Στη συζήτηση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εκφράστηκε και η δυσαρέσκεια από κάποιους μητροπολίτες για τις επικριτικές δηλώσεις στις οποίες προέβησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος καθώς και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος. «Δεν είναι σωστό ένας Ιεράρχης να κρίνει έναν άλλο Ιεράρχη, ούτε ένας εξωκλιματικός Ιεράρχης να κάνει δημόσια δήλωση καταδίκης» φέρεται να είπε ένας εκ των συνοδικών Ιεραρχών. Τελικά αποφασίστηκε να συνεχιστεί η συζήτηση αύριο Τετάρτη κατά την οποία αναμένεται να εγκριθεί σχετικό ανακοινωθέν. Σύμφωνα με πληροφορίες θα σημειώνεται ότι η Εκκλησία της Ελλάδος είναι εναντίον κάθε μορφής ρατσισμού στο πλαίσιο και παλαιότερης – του 1999- σχετικής τοποθέτησης της Ιεράς Συνόδου. «Ο κάθε επίσκοπος έχει και την ευθύνη των λεγομένων του» σχολίασε ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος, εκπρόσωπος της ΔΙΣ, αμέσως μετά την χθεσινή συνεδρίαση της ΔΙΣ.

amen

Ορίστηκε νέος Έλληνας πρέσβης για τη Μέση Ανατολή

Ορίστηκε νέος Έλληνας πρέσβης για τη Μέση Ανατολή

Τουρκία: Αλλαγές στο αεροναυτικό τμήμα της SSM

Τουρκία: Αλλαγές στο αεροναυτικό τμήμα της SSM

Έπεσε ελικόπτερο του τουρκικού Στρατού - Πέντε νεκροί

Eλικόπτερο UH-1H του τουκικού Στρατού με τρία μέλη του πληρωματός του και δύο επιβάτες, κατέπεσε κατά την διάρκεια εκτέλεσης εκπαιδευτικής πτήσης στην περιοχή της Άγκυρας. Νεκροί είναι και οι πέντε επιβαίνοντες, Δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια της πτώσης, αλλά οι πρώτες πληροφορίες μιλάνε για πρόβλημα στον κινητήρα. Στην περιοχή έχουν σπεύσει δυνάμεις ασφαλείας και συγκεντρώνουν τα συντρίμμια.defencenet

Το γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες του φυλακισμένου Ελληνορθόδοξου Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου - Ο Θεόφιλος τιμωρεί τον Πατριάρχη Ειρηναίο!

Το γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες του φυλακισμένου Ελληνορθόδοξου Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου - Ο Θεόφιλος τιμωρεί τον Πατριάρχη Ειρηναίο!

newsbomb.gr_Ο φυλακισμένος Πατριάρχης Ιεροσολύμων

Συναντήσαμε τον φυλακισμένο Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίο

Κλειδωμένο κρατούν τον πρώην Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίο εδώ και 5 χρόνια οι αγιοταφίτες μοναχοί, από την ημέρα που τον έριξαν από τον Πατριαρχικό θρόνο με την δικαιολογία ότι πουλούσε εδάφη του Πατριαρχείου σε εβραϊκές εταιρίες. Ο ίδιος αποφασισμένος να αποδείξει με το πέρασμα του χρόνου και με δικαστικές ενέργειες ότι τον κατηγόρησαν άδικα αρνήθηκε να εγκαταλείψει τον Πανάγιο Τάφο κι έτσι του αφαίρεσαν το δικαίωμα να βγαίνει έξω από το κελί του βάζοντας λουκέτα στις πόρτες του! Μέχρι τώρα όσοι προσπάθησαν να τον δουν δεν τα κατάφεραν και όσοι ζήτησαν εξηγήσεις η απάντηση ήταν μια: «Ο Ειρηναίος δεν δέχεται κανέναν». Αποκλείοντας έτσι κάθε προσπάθεια κάποιου να συναντήσει τον έκπτωτο Πατριάρχη. 6 Ιανουαρίου Παραμονή Χριστουγέννων με το παλαιό ημερολόγιο, βρισκόμαστε στα Ιεροσόλυμα στα πλαίσια γυρισμάτων ενός ντοκιμαντέρ για το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Ρωτάμε για τον έκπτωτο Πατριάρχη τους αδελφούς του. Άλλοι αποχωρούν σιωπηλά και άλλοι μας ψιθυρίζουν: «κάντε κάτι είναι κρίμα για τον άνθρωπο να είναι κλειδωμένος από μας τους ίδιους... Δεν σηκώνει το Πατριαρχείο μας άλλο κακό....»

Σε συνέντευξη που μας παραχώρησε ο σημερινός Πατριάρχης κ. Θεόφιλος μεταξύ άλλων θεμάτων δέχτηκε να μιλήσει για πρώτη φορά για τον εγκλεισμό Ειρηναίου: «ο ίδιος δεν θέλει να φύγει από κει. Εμείς του δώσαμε διάφορες λύσεις αλλά εκείνος δεν δέχεται καμία. Δεν θέλω να ασχολούμαι άλλο με τον Ειρηναίο. Αν θέλετε να τον συναντήσετε θα πρέπει να καλέσουμε την ισραηλινή αστυνομία για να τον δείτε και τότε θα σας ανοίξουμε. Δεν μπορούμε να επιτρέπουμε την είσοδο σε όποιον θέλει ότι ώρα θέλει . Εδώ είναι μοναστήρι...».
Λίγη ώρα μετά αποκαλύφθηκε η αλήθεια: τα κλειδιά της «φυλακής του» τα είχαν οι ίδιοι οι πατέρες. Με την συνοδεία της ισραηλινής αστυνομίας - από πού και ως που αφού δεν είναι κατάδικος - το κελί του Ειρηναίου ξεκλειδώθηκε από Αγιοταφίτη μοναχό, ο οποίος έχει τα κλειδιά της σιδερένιας πόρτας. Ο πρώην Ιεροσολύμων μας υποδέχεται στην πόρτα του με αγωνία. Είναι άσπρος σαν το πανί όπως θα ήταν ο οποιοσδήποτε από μας που δεν θα τον έβλεπε ο ήλιος για χρόνια.
Το σπίτι του παγωμένο. Ένα κερί ανάβει στο τραπέζι του το οποίο έχει κάνει τράπεζα για να τελεί τη θεία κοινωνία. Ακοινώνητος τόσα χρόνια ένας ιερωμένος , ένας Πατριάρχης... Κοινωνεί μόνος του τον εαυτό του.
«Πως είναι δυνατόν οι ιεράρχες να γίνονται τιμωροί και να φυλακίζουν ένα άρρωστο άνθρωπο μέσα σε ένα κελί για τόσα χρόνια μην δίνοντάς του το δικαίωμα που του έδωσε ο ίδιος ο Θεός... να αναπνέει καθαρό αέρα..... Ακόμη και οι φυλακισμένοι προαυλίζονται» μονολογεί ο έκπτωτος Πατριάρχης. Ο Ειρηναίος τρέφεται κρυφά .... Τις νύχτες σαν κλέφτης ανοίγει το παράθυρό του και κατεβάζει ένα καλάθι στο δρόμο για να του ανεβάσουν οι Άραβες τις περιοχής τρόφιμα και φάρμακα που τα έχει ανάγκη ... Αυτή είναι όλη η αλήθεια για τον εγκλεισμό του Πατριάρχη για τον οποίο άρχισαν τις τελευταίες μέρες να ασχολούνται δημοσιογράφοι από ξένα δίκτυα και να αναζητούν τρόπο να τον συναντήσουν επικοινωνώντας παράλληλα με ανθρωπιστικές οργανώσεις για να κάνουν γνωστό το γεγονός ότι ένας άνθρωπος παράνομα κρατείται κλειδωμένος. Η πόρτα του όμως κρατείται ακόμη κλειδωμένη...


newsbomb

ΕΝΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ "ΑΞΙΟΣ, ΑΞΙΟΣ, ΑΞΙΟΣ...!!!" Ο ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ


Έχουν περάσει περίπου 9 χρόνια από την πανηγυρική ενθρόνιση της Α.Θ.Μ. του Πατριάρχη ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ Α΄στις 15 Σεπτεμβρίου 2001. ΟΛΟΙ τότε, φώναζαν ΑΞΙΟΣ, ΑΞΙΟΣ, ΑΞΙΟΣ!!!
Κι όμως...Το μαρτύριο του κανονικώς εκλεγμένου, αναγνωρισμένου από τους πάντες και στη συνέχεια πραξικοπηματικά και παρανόμως εκθρονισθέντος και φυλακισθέντος 140ου Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Ειρηναίου Α΄συνεχίζεται!!! Σήμερα λοιπόν η σκέψη μας, η προσευχή μας, η αγάπη μας είναι μαζί Του. Σήμερα λοιπόν δεν θα γράψουμε τίποτε άλλο, δεν θα αναφερθούμε σε κανένα από τα θέματα της επικαιρότητας όσο σοβαρό κι αν είναι. Γιατί άλλωστε τι πιο σοβαρό υπάρχει από τη βάρβαρη, αναίτια, άδικη, χωρίς δίκη, φυλάκιση ενός ανθρώπου; Τι πιο αντεθνικό, αντιχριστιανικό και εν τέλει απάνθρωπο από τον εγκλεισμό ενός ανθρώπου και την στέρηση του δικαιώματος να εκτελεί τα θρησκευτικά του καθήκοντα, να έχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, να επικοινωνεί με τους αγαπημένους του ανθρώπους μπορεί να υπάρξει;
Τέλος τι πιο υποκριτικό, πιο άθλιο, πιό άνανδρο από το να φοβάσαι τόσο πολύ έναν ανήμπορο(;) φυλακισμένο έτσι ώστε να μην τολμάς να τον αντιμετωπίσεις ενώπιον ενός κανονικού τακτικού δικαστηρίου. Κι όλα αυτά αγαπητοί αναγνώστες όχι στον μεσαίωνα! Όχι σε κάποια δικτατορία της Αφρικής ή της Λατινικής Αμερικής! Όλα αυτά συμβαίνουν σήμερα, το 2010, στην μοναδική-όπως αυτοδιαφημίζεται-δημοκρατία της Μέσης Ανατολής, το Ισραήλ με την συναποδοχή-συγκάληψη-υποστήριξη των κυβερνήσεων της Ιορδανίας, της Ελλάδος, της Παλαιστίνης, την ανοχή της Ε.Ε και του πολιτισμένου(;) κόσμου και δυστυχώς των κατ’ όνομα μόνον ορθοδόξων πνευματικών ηγετών, των ίδιων δηλαδή που το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2001 στις 12.00μμ στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου στην Ιερουσαλήμ φώναζαν ΑΞΙΟΣ! ΑΞΙΟΣ! ΑΞΙΟΣ!
Τον προσφωνούσαν με κάθε είδους κολακευτικό επιθετικό προσδιορισμό για να ψάλλουν τέλος «στεντορεία τη φωνή» τη φήμη Του:
ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ, του Μακαριωτάτου, Θειωτάτου τε και Παναγιωτάτου, Πατρός ημών και Πατριάρχου της Αγίας Πόλεως Ιερουσαλήμ και Πάσης Παλαιστίνης, Συρίας, Αραβίας, πέραν του Ιορδάνου, Κανά της Γαλιλαίας και Αγίας Σιών, Πολλά τα Έτη!!!
Για να θυμούνται όσοι ξέχασαν και να μαθαίνουν όσοι δεν γνωρίζουν...
Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2001
Ξημερώνει. Απ’ την έρημο της Ιουδαίας ανατέλει η μεγάλη μέρα, η Άγια Μέρα, αυτή που καταδεικνύει την αλήθεια της Ορθοδοξίας, αυτή που αποδεικνύει πως «Ζεί Κύριος ο Θεός και τώρα και πάντοτε και στους αιώνες των αιώνων». Είναι άϋπνος, αλλά πολύ ξεκούραστος και ήρεμος συνάμα. Μιά αραιή ομίχλη καλύπτει την Αγία Πόλη. Κάθεται απέναντί της στο όρος των ελαιών, τον τόπο της τελευταίας προσευχής του Κυρίου. Εκεί όπου ο Κύριος είδε την Ιερουσαλήμ και έκλαψε γι’ αυτή και είπε:
«ὅτι Εἰ ἔγνως καὶ σὺ καὶ γε ἐν τῇ ἡμέρᾳ σου ταύτῃ, τὰ πρὸς εἰρήνην σου! νῦν δὲ ἐκρύβη ἀπὸ ὀφθαλμῶν σου· ὅτι ἥξουσιν ἡμέραι ἐπὶ σὲ καὶ περιβαλοῦσιν οἱ ἐχθροί σου χάρακά σοι καὶ περικυκλώσουσί σε καὶ συνέξουσί σε πάντοθεν, καὶ ἐδαφιοῦσί σε καὶ τὰ τέκνα σου ἐν σοί, καὶ οὐκ ἀφήσουσιν ἐν σοί λίθον ἐπὶ λίθῳ, ἀνθ’ ὧν οὐκ ἔγνως τὸν καιρὸν τῆς ἐπισκοπῆς σου.» (Μάρκος ΙΘ’42-44)
«῾Ιερουσαλὴμ ῾Ιερουσαλήμ, ἡ ἀποκτέννουσα τοὺς προφήτας καὶ λιθοβολοῦσα τοὺς ἀπεσταλμένους πρὸς αὐτήν! ποσάκις ἠθέλησα ἐπισυναγαγεῖν τὰ τέκνα σου ὃν τρόπον ἐπισυνάγει ὄρνις τὰ νοσσία ἑαυτῆς ὑπὸ τὰς πτέρυγας, καὶ οὐκ ἠθελήσατε. ἰδοὺ ἀφίεται ὑμῖν ὁ οἶκος ὑμῶν ἔρημος. λέγω γὰρ ὑμῖν, οὐ μή με ἴδητε ἀπ᾿ ἄρτι ἕως ἂν εἴπητε, εὐλογημένος ὁ ἐρχόμενος ἐν ὀνόματι Κυρίου.» (Ματθαίος ΚΓ’37-39)
Τα τείχη της παληάς πόλης βάφονται χρυσά. Όποιος δεν έχει δεί την Ιερουσαλήμ αυτή την ώρα δεν μπορεί να νοιώσει τι σημαίνει μεγαλείο και ταυτόχρονα υπερκόσμια γαλήνη και ταπείνωση. Στην πόλη αυτή που τα 3,000 χρόνια της ιστορίας της διεκδίκησαν όσοι την είδαν, στην Ιερουσαλήμ του Δαυίδ και του Χριστού, στην πόλη αυτή την ευλογημένη αλλά και τόσο «ξεροκέφαλη» πρός τα «παιδιά και τους προφήτες της» νοιώθεις να βουλιάζεις μέσα στην ιστορία, να «χάνεσαι» ακολουθώντας τα βήματα του Ιησού στα στενά της δρομάκια, στις αυλές και τις ταράτσες της, στις πλατείες και τις στοές της. Ποτέ και πουθενά δεν νοιώθεις την ένταση και την ποιότητα των συναισθημάτων της Ιερουσαλήμ. Ποτέ και πουθενά δεν νοιώθεις ταυτόχρονα δίπλα σου το μεγαλείο και την ταπεινότητα, την αύρα της παρουσίας του Εμμανουήλ, (στα εβραϊκά σημαίνει μεθ’ ημών ο Θεός) και την κυριαρχία του «άρχοντος του αιώνος τούτου», τουτέστιν του Διαβόλου.
Επανέρχεσαι στο σήμερα. Ξαφνικά ο αγέρας γέμισε ήχους καθώς η αραιή ομίχλη πήρε να διαλύεται κι ο ήλιος όρμησε πάνω στην Ιερουσαλήμ, από το όρος Σκόπους, εραστής σωστός.
Καμπάνες απαντούν σ' άλλες καμπάνες. Η Αγία Πόλη απλώνεται μέσα στην αγωνία και τη τρισχιλιετή της μακαριότητα, σε προσευχή και προσμονή, πάνω στους λόφους Οφέλ, Σιών, Μορία, Σκόπους, Ελαιών. Γιερουσαλάϊμ, το σπίτι της ειρήνης, μιας ειρήνης που δεν ήλθε ποτέ.
Η πόλη που αποφάσισε να χτίσει το Ναό Του ο ΓΙΑΧΒΕ, O «Φοβερός Θεός των Εβραίων.»
- Κι αν με ρωτήσουν ποιο είναι τ' όνομά Σου τι να τους πω που ξέρεις πόσο αμφιβάλλουν; Ζητά καθοδήγηση ο Μωϋσής στην αφιλόξενη έρημο...
Κι Εκείνος απάντησε:
- Πες τους πως είμαι Αυτός που είμαι, Αυτός που κάνει τα πράγματα να γίνονται, Εκείνος τέλος που τις υποσχέσεις Του πάντοτε τις κρατάει.
Αυτός είναι ο Θεός λοιπόν που έφερε τα πράγματα έτσι ώστε στην πόλη αυτή...τα Ιεροσόλυμα το «ευγενές το γένος των Ρωμιών», να κυριαρχεί σ' όλα τα χριστιανικά τα ιερά ακόμα και με μουσουλμάνικο «αχτιναμέ» , Τζερούσαλεμ, Γιερουσαλήμ, Αλ-Κούτς , (η Ιερή).
Ιερουσαλήμ, «θεμέλιο της διπλής ειρήνης» ή ακυβέρνητη κι αιματόβρεχτη πολιτεία; Οικεία και απόκοσμη. Ιερή ή καταραμένη; Πόλη λητή, πόλη σιωπηλή. Πόλη κολαστήριο και καθαρτήριο μαζί. Αιώνια Πόλη κέντρο του κόσμου, Πόλη της πίστης. Ιερουσαλήμ κόρη Σιών, Μητέρα των Εκκλησιών, Θεού κατοικητήριο, Πόλη του Μεγάλου Βασιλέως. Πραγματική και ονειρεμένη. Φορτωμένη με τρούλους, καμπαναριά και μιναρέδες, με τη γεύση του ρεβιθιού και του ρόδου, και τη μυρωδιά του αίματος. Τη σφραγίδα της σπαρακτικής θλίψης. Αναδίδει μια εντύπωση γαλήνης και παραμυθίας, ένα αίσθημα εξαγνισμού. Την άφθαρτη ελπίδα.
Κατηφόρισε προς τον κήπο της Γεσθημανή, τον τόπο της τελευταίας προσευχής Εκείνου. Κάποιο ξεχασμένο αϊδονάκι ακόμη κελαηδούσε. Έβγαλε τα σαντάλια του, φορτώθηκε τον τεράστιο ξύλινο σταυρό στον ώμο του πάνω από το χιλιομπαλωμένο ράσο και ξεκίνησε τον ανήφορο της τελευταίας διαδρομής για τη Σταύρωση και το σκοτάδι, την Ανάσταση και το φως. Τόχε «τάμα» από τότε που ξεκίνησε αυτή η διαδικασία της διαδοχής του Μακαριστού πια 139ου Πατριάρχη Ιεροσολύμων κυρού Διοδώρου 9 μήνε ς πριν στις 19 του Δεκέμβρη του 2000. Τόχε τάμα πως αν ο ταπεινός λευϊτης, ο γόνος της Σάμου που τόσους Πατριάρχες έδωσε στην αιματοβαμμένη και αγιοβάδιστη Γη, γινόταν ο νέος Πατριάρχης θα περπάταγε στο δρόμο του Σταυρού, την Οδό του Μαρτυρίου, την VIA DOLOROSA, την μέρα που θα ενθρονιζόταν, ξεκινώντας μόλις ο ήλιος ξεπροβάλλει από την έρημο του Ιούδα...
Ένα παγωμένο χέρι του έσφιξε την καρδιά...Θα Τον άφηναν άραγε οι «σκιές» οι άνθρωποι του σκοταδιού, (Εμπλοκή της MOSSAD στην εκλογή του Ελληνορθόδοξου Πατριάρχη Ειρηναίου) να κάνει πράξη το πρόγραμμά του για την αναγέννηση του Πατριαρχείου, να εφαρμόσει το όραμά του για μια Αδελφότητα αντάξια της ιστορίας και του προορισμού της, να ξανακάνει το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων αυτό που υπήρξε, δηλαδή, το Τάγμα των Σπουδαίων του Παναγίου Τάφου;
Έφτασε στο σημείο που η Βερονίκη σκούπισε το καταματωμένο, το καταϊδρωμένο πρόσωπο του Χριστού με το αραχνοϋφαντο πέπλο της και ώ του θαύματος, το άγιο αυτό πρόσωπο αποτυπώθηκε ανεξίτηλα πάνω του. Πήρε να κλαίει...δεν ένοιωθε πια το κορμί του αλλά δεν εκλαιγε γι αυτό.
8 μήνες δοκίμασαν τα ΠΑΝΤΑ!!!
Διαβάστε εδώ άρθρο της εφημερίδας GLOBES που δείχνει πως προετοίμαζαν οι «λύκοι» το «κυνήγι» τους...
Καθυστερήσεις, πολιτικές επαφές, ίντριγκες, εκβιασμούς, απειλές, δωροδοκίες, εξαγορές, κράτη ολόκληρα συντάχτηκαν προκειμένου να μην γίνει Πατριάρχης ο Ιεραπόλεως Ειρηναίος. «ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ» τον αποκάλεσαν. «Φίλο τον τρομοκρατών» τον ανέβαζαν, «άπειρο και άσχετο με τα προβλήματα της περιοχής» τον κατέβαζαν γιατί λέει ήταν 20 χρόνια στην Αθήνα Έξαρχος. Στο τέλος έφτασαν στο σημείο οι «αδελφοί του» Επίσκοποι εις τύπον Χριστού υποτίθεται, να  ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΝ !!! τον Υπουργό Δικαιοσύνης του Ισραήλ για την «γενναία και δύσκολη» απόφασή του να ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ τον «ενοχλητικό» ανταγωνιστή και συνυποψήφιο, τον Ειρηναίο δηλαδή!!! Υπουργοί, Πρόξενοι, Πρεσβευτές, Σύμβουλοι Προέδρων, λομπίστες και τυχοδιώκτες πηγαινοερχόταν μέχρι που να πετύχουν το ποθητό αποτέλεσμα που ήταν η διαγραφή από τη λίστα των υποψηφίων. Τόσο έτρεμαν το «αουτσάϊντερ» τον «χαμένο από χέρι» που δεν τον ήθελαν καν συυποψήφιο!!! Άλλωστε είναι βολικότερο να τρέχεις μόνος σου σ’ έναν αγώνα δρόμου! Έφριξε το σύμπαν από την άδικη, την καταχρηστική και παράνομη απόφαση του Ισραήλ τον Ιούλιο του 2001. Έφριξε ο κόσμος από την τόση απροκάλυπτη αχαριστία των ευεργετηθέντων προς τους ευεργέτες.
Διαβάστε εδώ την δήλωση-διαμαρτυρία του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.Χριστόδουλου
Διαβάστε εδώ την δήλωση του Πατριάρχη Ειρηναίου στο 2ο κανάλι της Ισραηλινής Τηλεόρασης
Αλλά επειδή όπως λέει ο θυμόσοφος λαός αγαπάει ο Θεός τον κλέφτη αγαπάει όμως και τον νοικοκύρη, όλα αυτά τα «παλληκάρια» λογάριαζαν «χωρίς τον ξενοδόχο», κοινώς χωρίς τον Θεό. Κι επειδή το άδικο ουκ ευλογείται, σύντομα οι διαγραφές ήρθησαν από τον ίδιο τον τότε Πρωθυπουργό του Ισραήλ τον Αριέλ Σαρόν που είναι αμφίβολο αν ποτέ άλλωτε στην προσωπική του διαδρομή υποχώρησε τόσο άτακτα μετά την παρέμβαση υπερ του Νόμου και βεβαίως και του διαγραφέντος παρανόμως υποψηφίου Πατριάρχου Ειρηναίου του διακεκριμένου νομικού, Καθηγητού κ. Γιαακόβ Νεεμάν. (νυν Υπουργός Δικαιοσύνης του Ισραήλ).
Διαβάστε εδώ το σχετικό έγγραφο
Διαβάστε επίσης την νομική άποψη για το ζήτημα των διαγραφών διακεκριμένων Ελλήνων καθηγητών
Διαβάστε επίσης πως παρουσιάστηκε το ζήτημα από τα Ισραηλινά ΜΜΕ
Διαβάστε ακόμη ένα δελτίο της Ισραηλινής κρατικής τηλεόρασης για το ζήτημα

Αλλά πως έφτασε ως εδώ;;;
Από την αρχή της «κούρσας διαδοχής» Διοδώρου φάνηκε ότι κάποιοι που κινούταν τότε αλλά και μέχρι σήμερα στη σκιά, πλάσματα του σκοταδιού δεν ήθελαν για δικούς τους λόγους να επιτρέψουν με κανέναν τρόπο την εκλογή Ειρηναίου.
Διαβάστε εδώ ένα ΑΓΝΩΣΤΟ μέχρι σήμερα ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Την επιστολή του Πατριάρχη Ειρηναίου, τότε υποψηφίου προς τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό των Εξωτερικών της Ελλάδος, κ.κ. Σημίτη και Γεώργιο Α. Παπανδρέου που τους ενημέρωνε για τα όσα απαράδεκτα συνέβαιναν στα Ιεροσόλυμα, κατονομάζοντας τους υπαιτίους!!!
Στο φώς της δημοσιότητας ολόκληρη η επιστολή του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου στον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή για τα τεκταινώμενα στους Αγίους Τόπους που δίχασαν την Αγιοταφική Αδελφότητα το 2005

Η ΕΚΛΟΓΗ
Κι έτσι την Δευτέρα 13 Αυγούστου 2001 ο Μητροπολίτης Ιεραπόλεως και μέχρι τότε και επί 20 χρόνια Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα κ. Ειρηναίος εκλέγεται Πατριάρχης Ιεροσολύμων και Πάσης Παλαιστίνης, 140ος Πατριάρχης με το όνομα ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ Α’.
Διαβάστε εδώ το βιογραφικό του Πατριάρχη Ειρηναίου
Για την ιστορία οι ψήφοι στο στάδιο του «τριπροσώπου» ήταν:
Μητροπολίτης Ιεραπόλεως Ειρηναίος 7 ψήφοι
Μητροπολίτης Βόστρων Τιμόθεος 5 ψήφοι
Μητροπολίτης Πέτρας Κορνήλιος 5 ψήφοι
Ευθύς φάνηκε το πνεύμα καταλλαγής, συμφιλίωσης και πατρικής στοργής που ο νέος Πατριάρχης ήθελε να αποτελέσει το κυρίαρχο της πατριαρχίας του που μόλις άρχιζε. Χαρακτηριστικά τα πρώτα λόγια του, μετά την εκλογή όταν συνοδευόμενος από τα μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου στην παλαιά αίθουσα του θρόνου στο Πατριαρχείο.
Διαβάστε εδώ την πρώτη ανακοίνωση του Associated Press για την εκλογή Ειρηναίου


Η ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ
Το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2001, όλη η Παληά Πόλη της Ιερουσαλήμ ήταν μια ελληνική πολιτεία. Εκεί έφτασαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κωστής Στεφανόπουλος, ο Υπουργός των Εξωτερικών κ. Γεώργιος Α. Παπανδρέου, εκεί παρουσία ΟΛΩΝ των εκπροσώπων των κυβερνήσεων της Ιορδανίας, της Παλαιστινιακής Αρχής, παρουσία ΟΛΩΝ των εκπροσώπων των θρησκειών που βρίσκονται στους Αγίους Τόπους, παρουσία ΟΛΩΝ των εκπροσώπων των Ορθοδόξων Προκαθημένων, σε μια παλλόμενη από ενθουσιασμό, συγκίνηση και αίσθημα δικαίωσης κατάφωτη Βασιλική του Πανιέρου Ναού της Αναστάσεως του Κυρίου, ενθρονίστηκε στις 12 το μεσημέρι η Α.Θ.Μ. ο Πατριάρχης ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ Α΄. Όλη η Πόλις ήταν γεμάτη ελληνικές σημαίες, δικέφαλους αετούς και εμβλήματα του Πατριαρχείου. Γιγαντοαφίσσες με την φωτογραφία του νέου Πατριάρχη και την χειρόγραφη δήλωσή του στα ελληνικά, αγγλικά, αραβικά και εβραϊκά: «ευξώμεθα υπέρ της ειρήνης του κόσμου» βρισκόταν παντού. Ποτέ άλλοτε στην σύγχρονη εποχή δεν είχε δει η πόλις τέτοια ενθρόνιση Ελληνορθόδοξου Πατριάρχη.
Ενδεικτικά διαβάστε τα συγχαρητήρια κάποιων επισήμων
Κάποιοι «πιο καχύποπτοι» ανησύχησαν και όπως απεδείχθη είχαν δίκηο από την ηχηρή απουσία κάθε Ανώτερου Ισραηλινού Αξιωματούχου στην Ενθρόνιση με την δικαιολογία ότι γινόταν το Σάββατο...Για την ιστορία, το Ισραήλ έκανε 2+ χρόνια για να αναγνωρίσει την εκλογή του Νέου Πατριάρχου. Έστω και αν ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ δεν υπάρχει που να νομιμοποιεί την κυβέρνηση του Ισραήλ να πράττει κάτι τέτοιο.

ΟΤΑΝ ΤΑ ΦΩΤΑ ΕΣΒΗΣΑΝ...
Κάποτε όμως τα φώτα της γιορτής χαμηλώνουν και σβήνουν, οι σημαίες κατεβαίνουν και διπλώνονται για να μπουν σε κάποιο ντουλάπι, οι λύκοι που προσωρινά είχαν απομακρυνθεί από τη φασαρία και τη χαρά των πανηγυρισμών επιστρέφουν, οι προγραμματικές εξαγγελίες πρέπει να γίνουν πράξη και η καθημερινότητα σαν μέγγενη σου σφίγγει την ψυχή. Επι χρόνια το Ισραήλ που δεν μπορούσε να «χωνέψει» ότι έχασε τόσο άτσαλα μια τέτοια μάχη-μην ξεχνάμε ότι το Πατριαρχείο άρα και ο Πατριάρχης ως ο νόμιμος εκπρόσωπός του, είναι ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ μη-Εβραϊκών συμφερόντων ιδιοκτήτης γης στο Ισραήλ...-με διάφορες δικαιολογίες αρνούταν να αναγνωρίσει την εκλογή του Νέου Πατριάρχου, γεγονός που του στερούσε το δικαίωμα να αναγνωρίζεται η υπογραφή του ως εκπροσώπου του Πατριαρχείου και άρα να πρέπει πάντοτε να χρησιμοποιεί τρίτους για να μπορεί να κάνει την οποιαδήποτε διαχειριστική πράξη. Πόλεμος φθοράς, στον οποίο οι Ισραηλινοί έχουν αποδείξει στην πρόσφατη ιστορία τους, War of Attrition 1956, ότι είναι πάρα πολύ έμπειροι...Σύμβουλοι, μυστικοσύμβουλοι, «ειδικοί», «κολλητοί VIP’s», «πρόθυμοι λομπίστες» και πάσης μορφής, θρησκείας και πεποίθησης σκιές...έσπευσαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον Πατριάρχη Ειρηναίο. Ένας μάλιστα απ’ αυτούς που σε λίγα χρόνια θα γινόταν η αιτία ή η αφορμή για την πτώση του, αυτοπαρουσιάστηκε με συστατικό δήθεν του έλληνα στρατιωτικού ακολούθου στο Ισραήλ. Και βέβαια δεν ήταν αλήθεια. Ο κύριος Νικόλαος Παπαδήμας, εξ Ιωαννίνων ορμώμενος, λογιστής, πράκτορας μοντέλων, οικονομικός σύμβουλος, εισήλθε στο προσκήνιο με τον ταπεινό τίτλο του γραμματέα της οικονομικής επιτροπής και μισθό μόλις 1000 δολλάρια το μήνα. Παντρεμένος με ισραηλινή, σκοτεινό και άγνωστο παρελθόν κάπου εκεί στην Σκανδιναβία που ήθελε πολύ να ξεχάσει, κατόρθωσε το αδύνατο: Να ζει σε penthouse σε ένα πανάκριβο και αριστοκρατικό συγκρότημα κατοικιών το Andromeda Hills στην πόλη της Yaffο, να κυκλοφορεί με Μερσεντές σε μιά χώρα που οι τιμές των αυτοκινήτων είναι περίπου διπλές από την Ελλάδα του 2001!!! Και όλα αυτά με 1000 δολλάρια τον μήνα. Κανένας στρατιωτικός ακόλουθος της ελληνικής πρεσβείας δεν συνέστησε τον κ. Παπαδήμα. «Άσπονδος φίλος» από τα εφηβικά τους χρόνια ακόμη, ο Μητροπολίτης του Ορθόδοξου βορρά υπήρξε ο «εγγυητής». Σήμερα βέβαια ο εν λόγω Μητροπολίτης φιγουράρει ως μέλος της Συνόδου του κ. Θεοφίλου και δηλώνει ότι...δικαιώθηκε.

2005
Στην αρχή του 2005 η Ελλάδα έζησε έναν απίστευτο καταιγισμό προπαγανδιστικής επίθεσης των Μ.Μ.Ε. κατά της Εκκλησίας με κύριο στόχο τον Μακαριστό Χριστόδουλο, της Δικαιοσύνης και βέβαια και του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στο πρόσωπο του Πατριάρχου Ειρηναίου με αφορμή για το τελευταίο αυτό σκέλος πωλήσεις στρατηγικής σημασίας ακινήτων στην παληά πόλη των Ιεροσολύμων σε φανατικούς σιωνιστές της οργάνωσης «Ιερατικό Στέμμα - Ateret Cohanim», με πρωταγωνιστή τον κ. Παπαδήμα που με τη σειρά του ισχυρίστηκε ότι δρούσε ως πληρεξούσιος του Πατριάρχου Ειρηναίου που απέρριψε όμως αμέσως τον ισχυρισμό. Όταν τα πράγματα «ζόρισαν» ο κ. Παπαδήμας μετά της συζύγου και των τέκνων «ανεχώρησαν νυκτί» από την Αγία Πόλη και το Κράτος του Ισραήλ. Οι κακές γλώσσες των «συνήθων καχυπόπτων» μιλούσαν τότε για μερικά εκατομμύρια ευρώ που έκαναν φτερά μαζί του. Με δεδομένο το γεγονός ότι ο κ. Παπαδήμας ουδέποτε εκλήθη να δώσει εξηγήσεις στην Δικαιοσύνη οποιασδήποτε χώρας για τα πεπραγμένα του, ουδείς δύναται να γνωρίζει την αλήθεια. Τώρα το πως από τη χώρα-φρούριο της Μέσης Ανατολής ένας άνθρωπος «χάνεται» τόσο εύκολα, ε αυτό είναι άλλο ζήτημα αγαπητοί φίλοι..! Γεγονός πάντως είναι ότι λίγους μήνες μετά μέσα από μια διάτρητη, αντικανονική και για πολλούς διαπρεπείς νομικούς ειδικούς στο κανονικό δίκαιο, διαδικασία, ο κανονικά εκλεγμένος 140ος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Ειρηναίος ο Α΄απομακρύνεται με πραξικοπηματικό κατά την άποψη και του ιδίου τρόπου από τη θέση του και σε «μηδέν χρόνο» και μάλιστα ομοφώνως ανακηρύσσεται «Νέος Πατριάρχης Ιεροσολύμων» ο κ. Θεόφιλος που σημειωτέον υπήρξε ο μόνος υπό του Πατριάρχου Ειρηναίου χειροτονηθείς Επίσκοπος κατά την διάρκεια της σύντομης Πατριαρχείας του. Τα υπό του κ. Θεοφίλου πεπραχθέντα κατά την διάρκεια της από του 2007 και εντεύθεν αναγνώρισής του από το Κράτος του Ισραήλ, έχουν εκτενώς παρουσιαστεί σε πολλά ελληνικά και ξένα ιστολόγια, εφημερίδες, ΜΜΕ.
Στο μεταξύ η ειδική επιτροπή διερεύνησης του ζητήματος που διορίστηκε από την Εθνική Παλαιστινιακή Αρχή, απεφάνθη ότι ουδέν το μεμπτόν έπραξε ο Πατριάρχης Ειρηναίος. (Διαβάστε εδώ το πόρισμα της Παλαιστινιακής Αρχής)

ΟΜΗΡΙΑ
Στο μεταξύ ο Πατριάρχης Ειρηναίος βρίσκεται άτυπα μεν, ουσιαστικότατα δε, φυλακισμένος μέσα στο σπίτι του στο Πατριαρχείο χωρίς να μπορεί:
1. Να δεχθεί φίλους, συγγενείς, αδελφούς και πνευματικά του παιδιά, τον εξομολόγο του.
2. Να εκτελεί τα θρησκευτικά του καθήκοντα. Ούτε την Ανάσταση δεν του επετράπη να εκκλησιαστεί
3. Να βγεί από το διαμέρισμά του, μπορώντας βεβαίως να επιστρέψει.
4. Να δεχθεί ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
5. Να δεχτεί οικονομική βοήθεια για να αντιμετωπίσει έστω και τα στοιχειώδη για την επιβίωσή του.
Διαβάστε εδώ τι αναφέρει ο Κύπριος δικηγόρος κ. Λουκαίδης για τις συνθήκες διαβίωσης του Πατριάρχου Ειρηναίου...
Στα παραπάνω είναι προφανές ότι η πλευρά του κ. Θεοφίλου αντιτείνει ότι «ουδείς εμποδίζει τον κ. Ειρηναίο να βγεί όποτε θέλει από το σπίτι του και να πάει όπου θέλει», μη διευκρινίζοντας βέβαια αν μπορεί και να γυρίσει στο σπίτι του όποτε θέλει.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;
Το βέβαιο είναι ότι τον 21ο αιώνα σε μια πολιτισμένη και δημοκρατική χώρα όπως είναι το Ισραήλ δεν είναι δυνατόν ένας οποιοσδήποτε άνθρωπος, να βρίσκεται φυλακισμένος χωρίς ποτέ να έχει κληθεί να παραστεί ενώπιον ενός τακτικού δικαστηρίου, χωρίς να του έχει δοθεί ποτέ η ευκαιρία να υπερασπιστεί τον εαυτό του από τις τερατώδεις κυριολεκτικά κατηγορίες των αντιπάλων του, χωρίς να έχει την ευκαιρία να το πράξει με συνήγορο της επιλογής του, χωρίς να έχει την ευκαιρία να το πράξει σε Α’ βαθμό, σε Εφετείο, σε Ανώτατο Δικαστήριο.
Δεν είναι δυνατόν να βρίσκεται φυλακισμένος και μάλιστα στην απομόνωση ένας έστω και «πρώην» κατά τους αντιπάλους του Θρησκευτικός Ηγέτης μιας τόσο σημαντικής για την περιοχή Εκκλησίας όπως το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, όλοι να σιωπούν γινόμενοι ουσιαστικά συνένοχοι σε αξιόποινη πράξη, κολάσιμη κατά το διεθνές δίκαιο και ΟΥΔΕΙΣ ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΣ σύμφωνα με τα διεθνώς ισχύοντα τους ισχυρισμούς της μιας και της άλλης πλευράς.


ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΚΟΙΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ...
Αν ο κ. Ειρηναίος λοιπόν, είναι ένοχος τόσων και τέτοιων αδίκων πράξεων, υποθέτουμε ότι υπάρχουν ατράνταχτα αποδεικτικά στοιχεία που υποστηρίζουν τα όσα η πλευρά Θεοφίλου αλλά και όλων των υπολοίπων «σιωπηλώς συνεργούντων» πολιτικών και θρησκευτικών ηγετών, ισχυρίζονται. Με αυτά λοιπόν τα «ατράνταχτα αποδεικτικά στοιχεία» εκτός από εκκλησιαστική, ας στοιχειοθετηθεί και ποινική κατηγορία κατά του κ. Ειρηναίου και ας αποφασίσει για την τύχη του ένα Τακτικό Δικαστήριο μέσα από την βάσανο της ακροαματικής διαδικασίας. Ας ανοίξουν λοιπόν τραπεζικοί λογαριασμοί, ας γίνουν γραφολογικές εξετάσεις των περίφημων πληρεξουσίων, ας κατατεθούν αγωγές για αδικοπραξία, ας ασκηθούν διώξεις κατά παντός υπευθύνου...Και αυτό όπως θα συνέβαινε για τον οποιοδήποτε άνθρωπο: Σε πρώτο βαθμό, κατ’ έφεσιν ή/και κατ’ αναίρεσιν ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Στο μεταξύ όμως αγαπητοί μας ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ. (συνθήκη της Ρώμης για τα δικαιώματα του ανθρώπου).


Ή με άλλα λόγια:
Το «ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ» δεν είναι «έξτρα» αλλά «στάνταρ εξοπλισμός» του νομικού μας πολιτισμού όπως άλλωστε και ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ. Ή τουλάχιστον θα έπρεπε να είναι..!
Στο μεταξύ βέβαια ο κ. Ειρηναίος – όπως ο κάθε πολίτης όπως προείπαμε – θα είναι, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ να κινείται και να ζει όπως θέλει στα πλαίσια της νομιμότητας της χώρας που εγκαταβιώνει.
ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ..;
Και πάλι θα μιλήσουμε ως απλοί κοινή λογική διαθέτοντες πολίτες:
1. Γιατί δεν υπάρχουν καθόλου ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον του κ. Ειρηναίου.
2. Γιατί οι κατηγορίες εναντίον του για «πλουτισμό» «εκατομμύρια-εκατομμυρίων σε τραπεζικούς λογαριασμούς συγγενών» κλπ είναι ψευδείς και κατασκευασμένες.
3. Γιατί η προσαγωγή του κ. Ειρηναίου σε δίκη ενώπιον τακτικού δικαστηρίου θα «άνοιγε τους ασκούς του Αιόλου» για τους κατηγόρους και συκοφάντες του.
4. Γιατί ο κ. Ειρηναίος διαθέτει συντριπτικά στοιχεία κατά των κατηγόρων του
5. Γιατί ο κ. Ειρηναίος ως άνθρωπος που υπερέβη το 70ο έτος της ηλικίας του έχει έναν ισχυρότατο ανίκητο εχθρό: ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ
6. Γιατί ελπίζουν ότι αργά ή γρήγορα ο κ. Ειρηναίος θα αρρωστήσει και θα υποχρεωθεί να δεχθεί ιατρική φροντίδα που θα προβλέπει την εισαγωγή του σε κάποιο νοσοκομείο από το οποίο δεν θα γυρίσει ποτέ πια στο σπίτι του, αλλά στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων θα «φορτωθεί» σε ένα αεροπλάνο για να φύγει για πάντα από το Ισραήλ όπου η ενοχλητική και κραυγαλέα σιωπή και εγκαρτέρησή του έγινε εφιάλτης για τους «αδελφούς» ανελέητους και απάνθρωπους εχθρούς του.
ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ 9η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΜΕ ΤΟ ΕΞΗΣ ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ:
Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί Πνευματικοί Προκαθήμενοι, δηλαδή: ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, ο Πατριάρχης Αντιοχείας, ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, οι επικεφαλής των υπολοίπων Αυτοκεφάλων Ορθοδόξων Εκκλησιών, ΓΙΑΤΙ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΓΡΙΟΤΗΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΕΥΡΕΘΗ ΕΝΟΧΟΣ;;;; Οι ανά τον κόσμο υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ΓΙΑΤΙ ΣΙΩΠΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ
Οι ηγέτες της Ελλάδος, (της οποίας πολίτης είναι και ο Πατριάρχης Ειρηναίος), του Ισραήλ, της Ιορδανίας, και της Παλαιστίνης, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ;
Οι Γενικοί Εισαγγελείς των ανωτέρω χωρών γιατί δεν κινούνται αυτεπαγγέλτως αφού βρίσκονται μπροστά σε μια κατάφορη και απαράδεκτη για κάθε ευνομούμενη χώρα αμφισβήτηση των εννόμων αγαθών της ελευθερίας, της σωματικής ακεραιότητας, της άσκησης των θρησκευτικών καθηκόντων, αλλά και αυτής ταύτης της ζωής ενός ανθρώπου, προκειμένου να επιτρέψουν στη Δικαιοσύνη να αποφασίσει αμετάκλητα υπέρ του Δικαίου;;;

Βηθλεέμ: Ορθόδοξοι πιστοί αποδοκιμάζουν τον Θεόφιλο Ιεροσολύμων και ζητούν την ανάκληση αναγνώρισής του

Βηθλεέμ: Ορθόδοξοι πιστοί αποδοκιμάζουν τον Θεόφιλο Ιεροσολύμων και ζητούν την ανάκληση αναγνώρισής του

Υ/Β ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ (S120): το επίμαχο περιστατικό και το σύστημα ISUS 90-15

Υ/Β ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ (S120): το επίμαχο περιστατικό και το σύστημα ISUS 90-15

Στοιχεία για εκτελεστές Ελληνοκυπρίων εξετάζουν οι τουρκοκύπριοι

Στοιχεία για εκτελεστές Ελληνοκυπρίων εξετάζουν οι τουρκοκύπριοι

Η Άννα Διαμαντοπούλου, η Χαρά Νικοπούλου και το τουρκικό προξενείο

Η κα Άννα Διαμαντοπούλου υπήρξε επίτροπος της Ε.Ε. με αρμοδιότητα σε θέματα απασχόλησης από το 1999-2004. Το 2001 πρότεινε την θεσμοθέτηση της αγγλικής γλώσσας, ως δεύτερης επίσημης γλώσσας στην Ελλάδα, θεωρώντας πως στην «σύγχρονη Βαβέλ» της Ευρώπης, οι Έλληνες πρέπει να έχουν ισότιμα δύο γλώσσες. Τότε η πρότασή της αυτή, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από την κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. (Π. Ευθυμίου, Ευαγ. Βενιζέλος κλπ), αλλά και από την τότε αντιπολίτευση της Ν.Δ. Συγκρατώ ακόμη την δήλωση του τότε συντονιστή της ΟΔΕ Δημόσιας Διοίκησης, Τάξης και Δικαιοσύνης κ. Β. Πολύδωρα, που ζήτησε «από τον Πρωθυπουργό και την συντροφιά του να σταματήσουν την Εθνοκτόνο πολιτική τους.

Δεν θέλουμε απεθνοποιημένη Ευρώπη, οι κυβερνώντες επιχειρούν κάτι, για το οποίο δεν έχουν εντολή από τον λαό, ούτε εξουσιοδότηση από το Σύνταγμα.»
Το πρωτοκλασάτο λοιπόν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, συνέχισε το 2010 το «Εθνικό της έργο» με την αποπομπή της Ελληνίδας δασκάλας, Χαράς Νικοπούλου από μειονοτικό σχολείο του Έβρου.
Η Χαρά, επιτελούσε συνειδητά τεράστιο έργο Ελληνίδας δασκάλας στο Μεγάλο Δέρειο του Έβρου, στην εσχατιά της Ελλάδας, όπου προσπαθούσε να συνενώσει τους Έλληνες με τους Πομάκους, υποστηρίζοντας με σθένος πως οι Πομάκοι δεν είναι Τούρκοι.
Η προσφορά της, ανιδιοτελής και η παραγωγή έργου, τεράστια. Έκανε καθημερινά μαθήματα στο σχολείο και πέραν αυτών παρέδιδε μαθήματα σε όσα παιδιά είχαν πρόβλημα με την Ελληνική γλώσσα. Κατάφερε να οργανώσει χορωδίες και να γνωρίσει στα παιδιά μουσικά όργανα της Ελληνικής παράδοσης. Τους ενέπνεε ιδιαίτερο πατριωτισμό, με την προετοιμασία και την συμμετοχή των παιδιών σε παρελάσεις Εθνικών επετείων. Το έργο της δεν άργησε να γίνει γνωστό πέραν των ορίων του Μεγάλου Δέρειου. Έτσι, άρχισαν οι προσκλήσεις για συμμετοχή της ίδιας και των παιδιών του σχολείου, σε εκδηλώσεις στην Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Όλη αυτή η δραστηριότητα της Χαράς, «χάλαγε την σούπα» του Τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής και των σχεδίων τους. Έτσι, αφού πρώτα τρομοκράτησαν λεκτικά την αλύγιστη δασκάλα, στην συνέχεια προχώρησαν και σε βίαιη επίθεση εναντίον της. Κάτοικος του χωριού της επιτέθηκε και την έδειρε άγρια. Αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στο χέρι. Τίποτε όμως δεν μπορούσε να κάμψει το πατριωτικό της φρόνημα και αφού ανάρρωσε, επανήλθε δριμύτερη προκειμένου να εκτελέσει εκ νέου τα καθήκοντά της ως Ελληνίδα εκπαιδευτικός.
Συμπαραστάτες του Τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, στην φίμωση της φωνής της γνήσιας Ελληνίδας, ο ψευτομουφτής , οι δύο μειονοτικοί βουλευτές και ο Δήμαρχος Ορφέως κ. Ευάγγελος Πουλιλιός.
Η κ. Διαμαντοπούλου, υποτασσόμενη στις ορέξεις και τα κελεύσματα της πρώην ειδικής γραμματέως του Υπουργείου Παιδείας κ. Θάλειας Δραγώνα, απέπεμψε τελικά από το μειονοτικό σχολείο του Μεγάλου Δερείου , την ηρωική δασκάλα, Χαρά Νικοπούλου και δικαίωσε τους αγώνες του Τουρκικού προξενείου, για αποπομπή της Χαράς.
Η ίδρυση του Τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή συμφωνήθηκε μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας το 1933 και ήταν συμφωνία λειτουργίας απλού Τουρκικού προξενικού γραφείου. Το 1954 με την αδιαφορία των Ελληνικών κυβερνήσεων, αναβαθμίσθηκε σε Γενικό προξενείο και από τότε εφαρμόζει την πολιτική της Τουρκίας στην Μουσουλμανική Μειονότητα της Θράκης.
Μπροστάρηδες οι μειονοτικοί βουλευτές της περιοχής Τσετίν Μάταντζη και Αχμέτ Χατζηοσμάν, Ξάνθης και Ροδόπης αντίστοιχα, οι οποίοι παράγουν και προάγουν τον Τουρκικό Εθνικισμό.
Το Τουρκικό προξενείο είναι κράτος εν κράτει!!!
Κα Διαμαντοπούλου, μου γεννάται εύλογα, το ερώτημα !!!
Στην Θράκη ποιος ασκεί εξουσία;
Το Ελληνικό κράτος ή το Τούρκικο προξενείο;
Παρά λοιπόν την αποπομπή της, με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, η δικαίωση του έργου της Χαράς Νικοπούλου , ήλθε εξ ονόματος της Ακαδημίας Αθηνών.
Η Ακαδημία Αθηνών, το κορυφαίο Πνευματικό Ίδρυμα της χώρας, σε συνεδρία της, την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010, παρασημοφόρησε την Χαρά Νικοπούλου για την φιλοπατρία της και την διαμόρφωση Θρησκευτικής και Εθνικής Συνείδησης στους μαθητές της, απονέμοντάς της, το ΑΡΓΥΡΟΥΝ μετάλλιο ανδρείας, που αποτελεί υψίστη διάκριση για εκπαιδευτικό.
Κατά την παρασημοφόρησή της, η Χαρά Νικοπούλου απευθυνόμενη προς τον πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών, είπε:
«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Ακαδημίας Αθηνών,
Εν έτει 2010, η Ελληνική Κυβέρνηση αφαιρεί τον όρο Εθνικής από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και περιθωριοποιεί ως ακραίους εθνικιστές τους απλούς Έλληνες που αγαπούν το Έθνος και την Πατρίδα τους,
Ευχαριστώ θερμά την Ακαδημία Αθηνών,
που στο πρόσωπό μου παρασημοφορεί τη Φιλοπατρία και τη διαμόρφωση Θρησκευτικής, αλλά κυρίως Εθνικής συνείδησης στους μαθητές μου, η οποία για όλους τους Έλληνες περιλαμβάνει τη σκλαβωμένη Βόρειο Ήπειρο από την οποία κατάγομαι, τη Μακεδονία μας στην οποία γεννήθηκα και η ελευθερία της οποίας τελεί υπό διαπραγμάτευση, τη Θράκη και την Κύπρο που καταδυναστεύονται από τους Τούρκους και τους Ελεύθερους πολιορκημένους Έλληνες που ζουν στον Άγιο Παντελεήμονα.
Αυτό το Μετάλλιο Ανδρείας αποτελεί για μένα ηθική δέσμευση να συνεχίσω με μεγαλύτερη Πίστη τον αγώνα μου, μέχρι την τελική δικαίωση του Έθνους μας.
Το αφιερώνω στα δικά μου Πομακόπουλα της Θράκης.»
Χαρά Νικοπούλου: ΕΘΝΙΚΗ ΦΩΝΗ, ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ.
Κα Υπουργέ, εσείς γιατί στερήσατε από τα παιδιά του Μεγάλου Δέρειου, όλα όσα αναγνώρισε η Ακαδημία Αθηνών, πως τους πρόσφερε η Χαρά Νικοπούλου, αποπέμποντάς την, από τον τόπο διδασκαλίας της;
Σύμμαχο στην απόφαση του Υπουργείου, βρήκε η κ. Διαμαντοπούλου, από κόμματα «της αιώνιας παρακμασμένης αριστεράς;»
Το κόμμα λοιπόν, των Οικολόγων Πράσινων, με ανακοίνωσή του τονίζει πως η Ακαδημία βράβευσε στο πρόσωπο της Χαράς, «την μισαλλοδοξία και τις πράξεις μιας εκπαιδευτικού που διδάσκει τα παιδιά της μειονότητας να τραγουδούν στίχους μίσους για την γειτονική Τουρκία»
Το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων είναι το κόμμα που ασπάζεται την έκθεση Μέγιερ, που υποχρεώνει την Ελλάδα να δεχθεί τα Σκόπια με το όνομα «Μακεδονία». Ο Μέγιερ ήταν ο επικεφαλής των πρασίνων στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, μέρος των οποίων αποτελούν οι Οικολόγοι Πράσινοι Ελλάδος. Είναι η ίδια ομάδα που τάχθηκε υπέρ του σχεδίου ΑΝΑΝ στην Κύπρο. Είναι η ίδια ομάδα που θέλει να αναγνωρισθεί η Τουρκική μειονότητα στην Θράκη.
Επίσης το κόμμα της «Δημοκρατικής Αριστεράς» τονίζει, πως η Ακαδημία, με την βράβευση της Χαράς Νικοπούλου, ξεχνά πως η Χαρά «αγνόησε τα αναλυτικά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας για τους μειονοτικούς πληθυσμούς και επιχείρησε να καταργήσει την εκπαίδευση στη μειονοτική γλώσσα και ότι χώρισε τους μαθητές της, βάσει θρησκευτικών και γλωσσικών διαφορών». Θεωρεί ακόμη πως η «ηρωοποίηση της Νικοπούλου για αυτά της τα κατορθώματα, οφείλεται σ΄ όλους εκείνους που ταυτίζουν τον πατριωτισμό με την πατριδοκαπηλία»
Άλλο ένα κόμμα της αριστεράς που ανοίγει κερκόπορτες.
ΑΙΩΝΙΑ ΑΔΙΟΡΘΩΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!!!
Μετά όλα τα παραπάνω προτείνω, στην κ. Υπουργό να διευρύνει την σκέψη της και να πάρει την τολμηρή απόφαση, πρόσληψης, στην θέση της ειδικής γραμματέως του Υπουργείου Παιδείας, την ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ.
Κα Υπουργέ, ποτέ δεν είναι αργά!!
Εάν έχετε Εθνική συνείδηση, ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΤΟ.
Παναγιώτης Αποστόλου - antinews

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...