Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2011

Τι είδους ειρήνη θα υπάρχει μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας;

Παρασκευή, 14 Ιανουάριος 2011 22:55

E-mailΕκτύπωσηPDF
paparhga_papΕίναι πλέον μόνοι τους και πολιτικά αποσυνάγωγοι. Ο λόγος για το ΠΑΣΟΚ της παγκόσμιας διακυβέρνησης, το κόμμα-μεταπράτη της Νέας Τάξης Πραγμάτων.
Αυτό είναι το συμπέρασμα που συνάγεται ορθά από πολλούς, μετά την σε υψηλούς τόνους αντιπαράθεση μεταξύ του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και της γενικής γραμματέως της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα.
Όλα έγιναν στη διάρκεια της συζήτησης, στο πλαίσιο της Ώρας του Πρωθυπουργού, με θέμα τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Μυστική διπλωματία
Μυστική διπλωματία κατήγγειλε η Αλέκα Παπαρήγα. Λογικό είναι... Τρίωρη συζήτηση του πρωθυπουργού με τον Τούρκο ομόλογό του χωρίς γνωστοποιημένη ατζέντα και με τους διπλωμάτες παραγκωνισμένους και στη γωνία, μια διαδικασία με σαφή εξωθεσμικά χαρακτηριστικά, «μυστική» καθ’ όλα, μόνο ερωτήματα εγείρει, αλλά και υποψίες για ανίερα δούναι και λαβείν.
Για «ανεύθυνη εικοτολογία», που «δημιουργεί αδικαιολόγητες φοβίες και ηττοπάθεια που υπονομεύει την αυτοπεποίθηση του λαού», έκανε λόγο ο εκτός τόπου και χρόνου πρωθυπουργός της υποτέλειας, ξεχνώντας τον Αττίλα και τη συνεχιζόμενη κατοχή αλλά και τον συνεχή εποικισμό της Κύπρου, το 1987, τα Ίμια, τον Σολωμό Σολωμού και τον Τάσο Ισαάκ, τον Ηλιάκη και πολλά, πάρα πολλά άλλα.
«Ξύπνησε» και το ΚΚΕ...
Η Αλέκα Παπαρήγα, απεκδυόμενη έστω και για λίγο τον αντεθνικού χαρακτήρα (και στο παρελθόν προδοτικό, βλέπετε ολομέλειες και θέσεις για το λεγόμενο «Μακεδονικό») διεθνισμό του ΚΚΕ, υπογράμμισε ότι «οι μεγάλες παραχωρήσεις γίνονται αφού έχουν προηγηθεί παχιά λόγια περί εξυπηρέτησης εθνικών συμφερόντων... Ο τρόπος που απαντήσατε και οι χαρακτηρισμοί σας επιβεβαιώνουν ότι σας έχουμε πιάσει στα 'πράσα' κι ότι αυτά που λέμε δεν είναι θεωρίες» απάντησε η κ. Παπαρήγα, αναρωτώμενη «τι είδους ειρήνη θα υπάρχει».
Έλλειψη εμπιστοσύνης εκατέρωθεν...
Όμως, από την όλη συζήτηση, ας μας επιτραπεί να συγκρατήσουμε μια πολύ απλή ατάκα της κομμουνίστριας πολιτικού: «Δεν σας έχουμε εμπιστοσύνη». Εκνευρισμένος από τη στάση του ΚΚΕ, ο πρωθυπουργός έπεσε στην παγίδα και απάντησε: «Ποια εμπιστοσύνη να έχουμε εμείς σε εσάς για διάλογο;».
Και προσπάθησε να χτυπήσει κάτω από τη ζώνη: «Τώρα ξεπέφτετε καλλιεργώντας εθνικιστικές φοβίες», ποντάροντας, όπως και στο παρελθόν ο Ανδρέας, στις ιδεολογικοπολιτικές αγκυλώσεις που οδήγησαν στην καθ’ όλα ένοχη (όσον αφορά στα εθνικά θέματα) διαδρομή των εν Ελλάδι κομμουνιστών...
ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ δεν είναι πια στο ίδιο μπλοκ;
Το ΚΚΕ βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Τα «κόκκινα» τρακτέρ ζεσταίνουν τις μηχανές τους, το ΠΑΜΕ ετοιμάζεται, αν και μέχρι τώρα μάλλον παρατηρούσε, κερδίζοντας χρόνο (που έχανε και χάνει η κυβέρνηση), αφήνοντας το ΠΑΣΟΚ να «σαπίζει» στη συνείδηση των πολιτών, νέων, εργαζομένων και συνταξιούχων.
Την ίδια ώρα, το ΠΑΣΟΚ έχει να αντιμετωπίσει τον κύριο (και ενισχυμένο υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά) αντίπαλό της, τη ΝΔ, τον ΛΑΟΣ που αλλάζει ρότα, βλέποντας το αδιέξοδο της στήριξης του αντεθνικού μνημονίου, αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ, που αφρίζει από το κακό του, ιδιαίτερα μετά τις τοποθετήσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου εναντίον της «ριζοσπαστικής» αριστεράς.
Μόνος «σύμμαχος» της κυβέρνησης, η νεοφιλελεύθερη Δημοκρατική Συμμαχία, αλλά και οι άνευ οποιουδήποτε «ερείσματος» στον ελληνικό λαό, διεθνείς κερδοσκόποι. Τα δεδομένα για το πεδίο της πολιτικής μάχης, δεν ευνοούν το απομονωμένο κυβερνητικό στρατόπεδο. Το πολιτικό Βατερλό, είναι πλέον πάρα πολύ κοντά...
Του Νίκου Χιδίρογλου

WWW.ELORA.GR

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ!

Εύχομαι ολόψυχα ο νέος Χρόνος να φέρει Υγεία, χαρά και ευτυχία σε όλους τους συναγωνιστές της ΜΚΟ Ε.Κ.ΕΛΛ αλλά και σε όλο τον Ελληνισμό απανταχού της γης. Είθε αυτή τη χρονιά η Μεγάλη μας Πατρίδα να βγεί απο την κατάσταση της οικονομικής και πολιτικής υποτέλειας και να βαδίσει προς τα Πεπρωμένα της Φυλής διεκδικόντας Εθνική Ανεξαρτησία, ανθηρή οικονομία και πάνω απο όλα τα απαράγραπτα δίκαια του Ελληνισμού στις σκλάβες Πατρίδες που στενάζουν κάτω απο το ζυγό των αδηφάγων γειτόνων μας. 

Να φέρει ο Νέος Χρόνος την ημέρα που θα ξαναδούμε την Πατρίδα μας χωρίς τα εκατομύρια των λαθρομεταναστών που την έχουν κατακλύσει αλλοιώνοντας την εθνολογική σύσταση του πληθυσμού και εκτινάσοντας την εγκληματικότητα στα ύψη. Χωρίς σχέδια για τζαμιά και τεκέδες αλλά μια Ελλάδα που θα συντηρεί τα Αρχαία της Μνημεία, θα ξαναγίνει ο φάρος πολιτισμού, τέχνης και αξιών της ανθρωπότητας.

Και του Χρόνου στην Πόλη αδέρφια


Γεώργιος Παπασημάκης
Πρόεδρος Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης
ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΩΝ