Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2011

Η λαϊκή οργή έτρεψε σε φυγή τον σύντροφο του ΓΑΠ. Σύντομα «θα γίνει της Τυνησίας» και στην Αθήνα.

http://seisaxthia.blogspot.com/2011/01/blog-post_5069.html

Η λαϊκή οργή έτρεψε σε φυγή τον σύντροφο του ΓΑΠ. Σύντομα «θα γίνει της Τυνησίας» και στην Αθήνα.

Του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη (Hellenic Nexus)

Η παραπάνω φωτογραφία από την Τύνιδα με την σημαία στη σκεπή του κυβερνητικού κτιρίου και τις χιλιάδες λαού στους δρόμους δείχνει το μέλλον. Σύντομα θα δούμε την ελληνική σημαία να κυματίζει στην Βουλή αφού πρώτα τα εξοργισμένα πλήθη των Ελλήνων πολιτών θα την έχουν πολιορκήσει για ημέρες.

Το 1973, λίγο πριν τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, είχε προηγηθεί η αιματηρή εξέγερση στην Ταϋλάνδη. Το σύνθημα «Απόψε θα γίνει της Ταϋλάνδης» έγινε γρήγορα το μότο της αντίστασης στους δρόμους της Αθήνας. Τώρα έρχεται η σειρά τού «θα γίνει της Τυνησίας».

Η φυγή με αεροπλάνο από την Τύνιδα του προέδρου της χώρας, Ζιν ελ Αμπιντίν Μπεν Αλί, συντρόφου του Γιώργου Παπανδρέου στην «Σοσιαλιστική Διεθνή», μετά από έναν μήνα αμείωτων συγκρούσεων, είναι μια συγκλονιστική εξέλιξη.

Θεωρείται κάτι πρωτοφανές για αραβική μουσουλμανική χώρα και σίγουρα θα αποτελέσει την αρχή ενός ανατρεπτικού ντόμινο για όλη την περιοχή. Στο ισλαμικό Μαγκρέμπ, η Αλγερία συγκλονίζεται ήδη από διαδηλώσεις με πολλούς νεκρούς και επιθέσεις των νέων σε κυβερνητικά κτίρια. Στην Αίγυπτο βράζει το θρησκευτικό καζάνι. Στον Λίβανο ξαναστήνεται σκηνικό εμφυλίου.

Η Τυνησία, αρχαία εστία του πολιτισμού της Καρχηδόνας, ήταν επί πολλά χρόνια ένας σημαντικός παίκτης στην Μεσόγειο με ισχυρούς δεσμούς με την Δύση και χωρίς πολιτική βία, μέχρι πρόσφατα.

Οι κακές οικονομικές συνθήκες στο εσωτερικό της χώρας, η έλλειψη θέσεων εργασίας και συνταγματικών ελευθεριών είναι το αποτέλεσμα της «Ιατρικής» Οικονομίας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Οι διαστάσεις επιδημίας της ανεργίας των νέων, η ανισότητες και η απουσία κάθε προοπτικής μέλλοντος διόγκωσαν την αλληλεγγύη μεταξύ του πληθυσμού, που βγήκε στους δρόμους να διαδηλώσει αυθόρμητα και χωρίς «καπέλωμα» από κανένα. Μέσα σε λίγες ημέρες, η εξέγερση επεκτάθηκε σε ολόκληρη την χώρα και έφθασε στην πρωτεύουσα Τύνιδα με απίστευτη οργή, η οποία μετατράπηκε σε ένα διαρκές πεδίο μάχης. Το σύνθημα «Ψωμί, Ελευθερία, Αξιοπρέπεια» δονούσε την ατμόσφαιρα καθημερινά. Η βίαιη καταστολή με πραγματικά πυρά εναντίον των διαδηλωτών και τα διάφορα τεχνάσματα που χρησιμοποίησε ο Μπεν Αλί πριν εγκαταλείψει την χώρα δεν μπόρεσαν να καταλαγιάσουν την τυνησιακή εξέγερση.
Τελευταία κίνηση του προέδρου ήταν να κηρύξει τον στρατιωτικό νόμο και την χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Παρ’ όλα αυτά, το κέντρο της Τύνιδας κατακλύστηκε την Παρασκευή 14/1 (ημέρα αργίας για τους Μουσουλμάνους) από ένα λαϊκό χείμαρρο που, φωνάζοντας «Μπεν Αλί», δολοφόνε», πολιορκούσε το υπουργείο Εσωτερικών. Η κρίσιμη αναμέτρηση των διαδηλωτών με την αστυνομία έγινε στην συμβολή των κεντρικών λεωφόρων Μπουργκίμπα και Παρί, όπου οι αστυνομικοί πανικόβλητοι υποχώρησαν και κυκλώθηκαν από τους πολίτες.

Το κίνημα αμφισβήτησης και ανατροπής του καθεστώτος της Τυνησίας κατέρριψε πολλά στερεότυπα για την δυνατότητα αντίδρασης των λαϊκών μαζών. Η έκρυθμη κατάσταση που ξεκίνησε από την αυτοπυρπόληση ενός άνεργου μικροπωλητή δεν εκτιμήθηκε ως σοβαρή εξέλιξη από την αρχή και απόδειξη γι’ αυτό είναι η αντιμετώπισή της μέχρι προχθές από τα διεθνή ΜΜΕ.

Ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων ξεπερνάει κατά πολύ τους επίσημους αριθμούς και, σύμφωνα με τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μπορεί να φθάνει και τους 70! Το ότι δεν κάμφθηκε από την απροκάλυπτη βία ένας κατά βάση φιλήσυχος και ειρηνικός πληθυσμός όπως ο Τυνησιακός λαός, έχει προβληματίσει τα διεθνή κέντρα εξουσίας.

Το δίδαγμα της Τυνησιακής εξέγερσης είναι ότι, όταν υπάρχει πανεθνική αποφασιστικότητα, λαϊκή αλληλεγγύη, αυθεντική πρωτοβουλία και αίσθημα αυτοθυσίας, ένα κίνημα ανατροπής μπορεί να γίνει ανίκητο. Ίσως γι’ αυτό τα πλήθη της Τύνιδας έβαλαν «τα γυαλιά» στα κινήματα του δυτικού κόσμου που ποδηγετούνται και αποπροσανατολίζονται από τις δυνάμεις της εθνομηδενιστικής «αριστεράς» και του καθεστωτικού συνδικαλισμού.

Αν στην Ελλάδα δεν είχαμε χάσει τον μπούσουλα με τις ατελείωτες συζητήσεις, ενώ βυθιζόμαστε, είχαμε απεγκλωβιστεί από τις «ιδεολογικές» διαφορές μας και είχαμε ξεχυθεί με τις ελληνικές σημαίες αποφασισμένοι στους δρόμους για μια εβδομάδα συνεχώς, τώρα θα ήταν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας ο Βravo Giorgos και η Τροϊκανοί. Σήμερα μας εμπαίζουν, αλλά όταν «θα γίνει της Τυνησίας» και στην Αθήνα, τα αφεντικά τους στην Ε.Ε. και την Αμερική θα τους κλείσουν τα αεροδρόμια, όπως στον Μπεν Αλί, για να μην προσγειωθούν όσοι προλάβουν να διαφύγουν. Για τους άλλους θα γίνει «της Αντουανέττας»… Αυτή είναι η μοίρα των προδοτών και των δοσίλογων όταν οι λαοί ακούνε την φωνή της ιστορίας τους.

Με θάρρος και αξιοπρέπεια θα βρούμε το Όραμα

http://seisaxthia.blogspot.com/2011/01/blog-post_3856.html

Με θάρρος και αξιοπρέπεια θα βρούμε το Όραμα

του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη

Η οικονομική κατάσταση γίνεται ολοένα πιο δραματική συμπαρασύροντας όλα τα ανοικτά μέτωπα σε χρεωκοπία –κοινωνική, πολιτιστική, γεωπολιτική. Όλα τα όρνια των διεθνών «αγορών» και του νεοταξικού φασισμού έπεσαν επάνω μας να μας ξεκάνουν, μέσα από έναν συνεχή βομβαρδισμό γκεμπελικής παραπληροφόρησης και εκβιασμών. «Τέτοιο ψέμα, τέτοια κοροϊδία, τέτοιο δούλεμα δεν έχει ξαναγίνει στον ελληνικό λαό», όπως είπε χαρακτηριστικά η Γραμματέας του ΚΚΕ στην Βουλή. Η απίστευτη καταγγελία του Αλέξη Μητρόπουλου στον ΑΝΤ1, την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου, ότι κάποια «παπαγαλάκια» των καναλιών τα παίρνουν από την Τρόϊκα για να προωθούν τα μέτρα, έκανε άνω-κάτω τον δημοσιογραφικό κόσμο. Οι σύμβουλοι των ψυχολογικών επιχειρήσεων του ΔΝΤ οργανώνουν την προπαγάνδα με τις στρατηγικές της cognitive dissonance. Όταν το μυαλό βομβαρδίζεται από πολλές, αντιφατικές μεταβλητές, παραλύει.


Στο μέσον μιας παγκόσμιας κρίσης, η περίπτωση της Ελλάδας είναι ξεχωριστή. Οι άσπονδοι φίλοι μας στην Ε.Ε. σκοπεύουν να μας περιθωριοποιήσουν σαν χώρα για να ξεκινήσει από την Ελλάδα η καταστροφή, στην οποία πολλά σκοτεινά διεθνή κέντρα έχουν «τζογάρει».
Όπως η Ελλάδα αποτέλεσε το πειραματικό εργαστήριο του Ψυχρού Πολέμου, από τον εμφύλιο μέχρι την Περεστρόϊκα, έτσι και σήμερα έχει δοθεί το «πράσινο φως» για να αρχίσει το παληό δόγμα ordo ab chao (νέα τάξη εκ του χάους) από την χώρα μας.
Η Ελλάδα είναι ο ιδανικός τόπος για να υλοποιηθεί η σύγκρουση των νέων γεωπολιτικών αξόνων που τείνουν να δημιουργηθούν. Η Γερμανία διεκδικεί την αναπτυγμένη βιομηχανικά ευρωζώνη, οι Αγγλοσάξονες ένα «κομμάτι» ευρωπαϊκό του νότου εκτός ευρώ, οι Γάλλοι πάλι «πουρκουάδες», και ο σιωνισμός με τον νεο-οθωμανισμό συγκρούονται για την μοιρασιά της Ανατολικής Μεσογείου. Μέσα σε αυτές τις συμπληγάδες, η συγκρότηση ενός «αντιμνημονιακού» μετώπου είναι, εκ των πραγμάτων, το πρώτο βήμα ενός νέου μεγάλου εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα. Ο αγώνας αυτός δεν θα είναι εύκολος αλλά το διακύβευμα, η επιβίωση του Ελληνισμού, αξίζει κάθε θυσία. Μπορεί όλα αυτά να φαίνονται αυτή την στιγμή βερμπαλιστικά, ουτοπικά και ανέφικτα με δεδομένο το σμπαράλιασμα, ψυχολογικό και αξιακό, που έχει γίνει στην κοινωνία.
Πιστεύω όμως πως θα υπερισχύσει τελικά αυτό που διαπιστώνει ο καθηγητής Βασίλης Καραποστόλης στο τελευταίο του βιβλίο «Περί της Πολιτικής Ηθικής των Ελλήνων» (Διχασμός και Εξιλέωση, εκδ. Πατάκη, 2010).
Ότι, «ποτέ δεν ρίζωσε στο λαό η αίσθηση ότι είναι αναπότρεπτη η σταδιακή ελάττωση της επιθυμίας για ζωή, ποτέ δεν ήρθε εκείνος ο κορεσμός από ζωή που το επόμενο στάδιό του είναι η αποδοχή των γηρατειών και του τέλους». Χάρη σ’ αυτό το συναίσθημα, «οι Έλληνες υπερέχουν έναντι του ίδιου τους του εαυτού, του αναγκασμένου σε συμβιβασμούς και σε ποταπές πράξεις, χάρη σ’ αυτή τη ζωτική φαντασίωση κατόρθωσαν συχνά να αντικρίσουν τον θάνατο χωρίς τρόμο … και με τον αγέρωχο τρόπο ενός λαού νέου στην ψυχή και υπέργηρου μόνο στα χαρτιά, που δεν έχει προλάβει ακόμη να χαρεί και θυμώνει αφάνταστα γι’ αυτό».
Μέσα από αυτό τον θυμό, με θάρρος και αξιοπρέπεια θα γεννηθεί η νέα αντίσταση απέναντι στον εφιάλτη του ιστορικού τέλους.
Μέσα από την συλλογική δράση, τις νέες πρωτοβουλίες, τα νέα κινήματα γειτονιάς και αλληλεγγύης, θα χτιστούν οι νέες σχέσεις, θα βρεθούν οι μεγάλες αξίες και η αγωνιστική ηθική, θα φανούν οι νέοι ηγέτες, το νέο Όραμα. Οποιαδήποτε ρητορεία είτε «υπερπατριωτική» είτε «υπεραριστερή», που νοθεύει μια τέτοια προσπάθεια και την διασπά, θα παραμερισθεί από τον εθνικό συναγερμό. Έτσι, από την αντίσταση των Ελλήνων θα ξεκινήσει πάλι το «Στάλινγκραντ» της Νέας Τάξης.
[ Aπό το HELLENIC NEXUS, Ιαν.2011, τ.48 ]

Ομιλία Μίκη Θεοδωράκη στο Θέατρο ΡΕΞ

Ομιλία Μίκη Θεοδωράκη στο Θέατρο ΡΕΞ
ΠΡΟΣΟΧΗ!
Η ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη , την Δευτέρα 17η Ιανουαρίου ε.ε. και ωρα 1800 θα πραγματοποιηθει στο Θέατρο ΡΕΞ [και οχι στο Ακροπολ]
Ομιλία Μίκη Θεοδωράκη στο Θέατρο ΡΕΞ
Η «Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών» που ίδρυσε ο Μίκης Θεοδωράκης σας προσκαλεί στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο ΡΕΞ (Πανεπιστημίου 48) τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου στις 18.00.

Μια συγκέντρωση- απαρχή για μια προσπάθεια διεκδίκησης των δικαιωμάτων που μας καταπατούν, των αξιών που μας υφαρπάζουν, του επιπέδου ζωής που συνεχώς μας υποβαθμίζουν.

Μια προσπάθεια για Εθνική Ανεξαρτησία -Λαϊκή Κυριαρχία -Πατριωτική Αναγέννηση.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Μίκης Θεοδωράκης.

Τη συγκέντρωση οργανώνουν οι επιστημονικοί φορείς:

Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών,
Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία,
Ομοσπονδία Συλλόγων Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΤΕΙ,
Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού,
Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος,
Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος,
Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών,
Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και η
ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Χαιρετισμό θα απευθύνουν εκπρόσωποι των Επιστημονικών Φορέων.
ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
15-01-2011
http://www.mikis-theodorakis-kinisi-anexartiton-politon.gr/

ΓΥΑΛΙ - ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΧΑΝΕΤΑΙ - Το μικρό αυτό νησί κατέχει την πρώτη θέση στην εξαγωγή ελαφρόπετρας παγκοσμίως με 900.000 τόνους το χρόνο!!!


Το Γυαλί βρίσκεται μεταξύ Νισύρου και Κω και μαζί με τα μικρότερα νησιά Άγιος Αντώνιος και Στρογγύλη ανήκει διοικητικά στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Νομός Δωδεκανήσου, Δήμος Νισύρου. Αποτελείται από δύο λοφώδη τμήματα βορειοανατολικά και νοτιοδυτικά, τα οποία συνδέονται στο κέντρο από μια επίπεδη γλώσσα γης. Έχει έκταση 5 περίπου τ.χλμ. και πληθυσμό 10 κατοίκους. Το Γυαλί είναι πλούσιο σε ηφαιστειακά πετρώματα, κυρίως ελαφρόπετρα και περλίτη (φυσικό γυαλί), κι αυτό μοιραία το οδήγησε στα χέρια δύο μεγάλων εταιριών (ΛΑΒΑ και ΠΕΡΛΙΤΕΣ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΕ) που, εδώ και 15 χρόνια, το εκμίσθωσαν και ύψωσαν τις σημαίες τους εξορύσσοντας τα παραπάνω υλικά. Το ένα κομμάτι του νησιού ανήκει στο δήμο Νισύρου και έχει εκχωρηθεί για 20 χρόνια στην εταιρία «ΛΑΒΑ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΛΑΤΟΜΙΚΗ Α.Ε.», (η οποία από το 1977 έχει εξαγορασθεί από την «ΑΓΕΤ Ηρακλής») με ετήσιο μίσθωμα 1.500.000 €, (ποσό που αποτελεί το 70% των συνολικών εσόδων του δήμου). 

Το μέρος που ανήκει στο ελληνικό δημόσιο έχει εκχωρηθεί για μία πενταετία στην εταιρία «ΠΕΡΛΙΤΕΣ ΑΙΓΑΙΟΥ».
Τα ορυχεία αυτά έχουν ξεκοιλιάσει και συνεχίζουν να κατατρώγουν την πλευρά του νησιού προς τη Νίσυρο δημιουργώντας δύο μεγάλους κρατήρες.
Το Γυαλί κόβεται σε κομμάτια, φορτώνεται στα πλοία και εξάγεται στην Ευρώπη, την Β. Αμερική και τις Αραβικές χώρες. Το μικρό αυτό νησί κατέχει την πρώτη θέση στην εξαγωγή ελαφρόπετρας παγκοσμίως με 900.000 τόνους το χρόνο.
Αγαπητοί κύριοι του Υπουργείου Άμυνας και εσείς όλοι Επιτελάρχες, Στρατηλάτες, Αρχηγοί Γ.Ε.Ν., Γ.ΕΣ., και Γ.Ε.Α., 17 χρόνια πριν σε παρόμοια περίπτωση, αυτή των Ιμίων, δηλώνατε ότι το γεγονός αποτελεί casus belli…
Και σεις αγαπητοί Εθνικόφρονες που διαρρηγνύετε από τότε ίσαμε σήμερα τα ιμάτιά σας…
Και σεις όμως φίλτατοι της Αριστεράς που στέλνατε καταιγιστικά mail πλήρους αγανάκτησης για τα νησιά μας που ξεπουλιόνται από τις κυβερνήσεις…
Για το Γυαλί δεν έχετε κάποιο λόγο να πείτε;
Σύμφωνα με τον διευθυντή της εταιρίας «ΛΑΒΑ Α.Ε.», το υλικό που εξορύσσεται στο Γυαλί είναι αδρανές, γεγονός που σημαίνει ότι δεν επιβαρύνει το περιβάλλον. Περιέχει νερό σε ποσοστό 20%, με αποτέλεσμα να μην προκαλεί την εμφάνιση σκόνης.
Ο κύριος Χριστοφοράκης υποστηρίζει επίσης ότι οι εργαζόμενοι στην εταιρία «ΛΑΒΑ Α.Ε.» δεν κινδυνεύουν από χρόνιες επαγγελματικές παθήσεις. Τα πάντα εντωμεταξύ καλύπτονται στο νησί από παχύ στρώμα σκόνης. Αν και στις συμβάσεις με το ελληνικό κράτος προβλέπεται η αποκατάσταση του φυσικού τοπίου μετά το πέρας της εκμετάλλευσης, που έχει συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα, η οικολογική καταστροφή είναι σημαντική.
Ενώ η εταιρεία ΛΑΒΑ Α. Ε. ισχυρίζεται ότι για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος φυτεύονται κάθε χρόνο στο νησί 3.000 – 4.000 φυτά, ανθεκτικά στις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στις εγκαταστάσεις εξόρυξης. (Ποια είναι άραγε τα φυτά που θα αντισταθούν στις αντίξοες συνθήκες και ποιες είναι αυτές οι αντίξοες συνθήκες, αλήθεια;)


Αγαπητέ Υπουργέ του Πολιτισμού και Τουρισμού
Και όλοι εσείς πράκτορες τουριστικοί…
Όλα αυτά συμβαίνουν σήμερα στο Αιγαίο, σ’ ένα νησί που έχει κηρυχθεί Τοπίο Ιδιαιτέρου Φυσικού Κάλλους (ΤΙΦΚ με κωδικό AT5010083) και προστατεύεται από τη διεθνή νομοθεσία. Η κήρυξη ολόκληρου του νησιού σε Τοπίο Φυσικού Κάλλους οφείλεται στη μεγάλη αισθητική του αξία και στο τοπίο που -μολονότι καταστρέφεται εν τάχει- παραμένει σε αξιόλογο βαθμό φυσικό με τα δάση του από κουμαριές και πεύκα.
Το μέγεθός του δεν υπερβαίνει τη δυνατότητα πεζοπορίας μιας μέρας. Στο Γυαλί μπορεί ο επισκέπτης να θαυμάσει τα φυσικά και οικολογικά χαρακτηριστικά του νησιωτικού οικοσυστήματος, το ανάγλυφο, τη βλάστηση, τη χλωρίδα, την παρουσία πανίδας, τις παραλίες, τις μετεωρολογικές συνθήκες, την πανοραμική θέα του κυρίαρχου πελάγους και την ύπαρξη των προϊστορικών μνημείων.
Στο Γυαλί έγιναν κατά καιρούς επιφανειακές αρχαιολογικές έρευνες οι οποίες εντόπισαν προϊστορικές, ελληνιστικές και ρωμαϊκές θέσεις σε διάφορα σημεία, ανάμεσα στις οποίες σημαντική θέση κατέχουν τα λατομεία οψιανού στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού. Η κατοίκηση του Γυαλιού ανάγεται στα Nεολιθικά χρόνια (Nεότερη Nεολιθική περίοδος, 4500-3200 π.Χ.), όπως συνάγεται από τον οικισμό και το νεκροταφείο στο νοτιοδυτικό τμήμα του. Η ανασκαφή του χώρου αποκάλυψε σύνολο τοίχων και αψιδωτό κτήριο στην κορυφή λόφου. Το νεκροταφείο αποτελείται από λαξευμένους στο φυσικό πέτρωμα ορθογώνιους τάφους. Νεολιθική κεραμική και απολεπίσματα οψιανών συλλέχθηκαν σε διάφορες θέσεις σε όλο το νησί.
Η κατοίκηση της νησίδας συνεχίζεται στους ιστορικούς χρόνους και το Γυαλί ακολουθεί τις τύχες της Νισύρου. Πιθανώς ταυτίζεται με την Κισηρούσα του Πλίνιου, η οποία βρισκόταν απέναντι από το ακρωτήριο της Κνίδου. Στη θέση Κάστρο, στη βόρεια πλευρά του νοτιοδυτικού τμήματος του νησιού, εντοπίστηκαν υπολείμματα οχύρωσης της Ελληνιστικής περιόδου και δεξαμενή. Πλήθος οστράκων ελληνιστικών αγγείων στο βορειοανατολικό τμήμα και αναλημματικός τοίχος μαρτυρούν την κατοίκηση στο Γυαλί, ενώ τάφος στην ίδια περιοχή χρονολογείται στην Παλαιοχριστιανική περίοδο.


Αγαπητοί κύριοι αρχαιολόγοι του ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο),
Της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς
Της ΚΒ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων,
Διαπιστώνουμε ότι για την προστασία τών, μεγάλης σημασίας, αρχαιολογικών χώρων του νησιού δεν υπάρχει καμία μέριμνα.
Το κύριο αξιοθέατο του νησιού που είναι το νεολιθικό αψιδωτό κτήριο στην κορυφή του λόφου που δεσπόζει πάνω από το λατομείο της εταιρείας ΛΑΒΑ, λόγω και της εύθραυστης κατασκευής του, κοντεύει να χαθεί κάτω από τη σκόνη του λατομείου και είναι άμεση και επιτακτική η στέγασή του.
Τέλος, αγαπητή κ. Υπουργέ Περιβάλλοντος
Όσον αφορά την κήρυξη του νησιού σε Τοπίο Ιδιαίτερου Φυσικού Κάλλους μάλλον πρόκειται για κενά περιεχομένου λόγια και έγγραφα μιας και το νησί μέρα τη μέρα χάνεται από το χάρτη. Μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο του 2010 κυρώθηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο η Σύμβαση του Τοπίου και σεις Εξοχότατε Κύριε Πρωθυπουργέ δηλώνατε: «Αυτό θα επιτρέψει στην Ελλάδα να χρησιμοποιήσει τη σημαντική διεθνή εμπειρία της στον τομέα διαχείρισης του τοπίου. Σαν χώρα με πλούτο τοπίου, έχουμε κάθε όφελος να προστατεύσουμε και να ενισχύσουμε τα ελληνικά φυσικά μας τοπία». Αλήθεια, πώς το εννοούσατε αυτό;
Στο Άρθρο 5 της νέας Σύμβασης για το Τοπίο αναφέρεται:
Κάθε μέρος αναλαμβάνει: α. να αναγνωρίζει νομικά τα τοπία ως ένα απαραίτητο συστατικό στοιχείο του ανθρώπινου περιβάλλοντος, ως μια έκφραση της ποικιλίας της κοινής πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς τους, και ως θεμέλιο της ταυτότητάς τους. (*) Νόμος 3827 2010 Κύρωση Σύμβασης για το Τοπίο (ΦΕΚ Α 30/25.2.2010.)
Η πατρίδα έκανε το χρέος, ως όφειλε, και αναγνώρισε το Γυαλί ως βασικό στοιχείο του περιβάλλοντος στο οποίο εξελίσσεται η ζωή μας. Μόνο που ξέχασε ότι το θεμέλιο της ταυτότητάς μας είναι κάτι άλλο, μεγάλο και δυνατό. Κάτι διαφορετικό από την υποκρισία, την καταστροφή και τον αφανισμό. Σε ποιον, σε ποιον να μιλήσω…
--------
Βιβλιογραφία:
- Εuropean Landscape Convention, Συμβούλιο της Ευρώπης, 2000
- Πρόσφατος Νόμος 3827 2010. Κύρωση Σύμβασης για το Τοπίο (ΦΕΚ Α 30/25.2.2010)
- Althaus Egon, Buchholz H.G., Nisyros –Giali –Kos. Ein Vorbericht über archäologisch-mineralogische Forschungen auf griechischen Inseln, Zabern, Mainz am Rhein 1982
- Σάμψων Α., Η Νεολιθική κατοίκηση στο Γυαλί της Νισύρου, Eυβοϊκή Αρχαιόφιλος Εταιρεία, Αθήνα 1988
- Σάμψων Α., Η Εθνοαρχαιολογία του Γυαλιού της Νισύρου, Αθήνα 1997
- Άτλαντας, των γεωλογικών μνημείων του Αιγαίου, η δημιουργία και συγγραφή του ανήκει σε πολυμελή επιτροπή πανεπιστημιακών, έκδοση του Υπουργείου Αιγαίου, Αθήνα 2002
Δικτυογραφία:
- Ν. 1650/86 (ΦΕΚ 160/Α/16-10-86) ασχολείται με θέματα τοπίων απολύτου προστασίας, φυσικού κάλλους κλπ. 
http://www.gwstr.gr/sites/default/files/nomos_files/160-86.1111230803158.pdf
- Γυαλί : http://www.fhw.gr/chronos/01/gr/nl/tn/gialifr.html
- Δίκτυο Αειφόρων Νήσων – ΔΑΦΝΗ :
http://www.dafni.net.gr/gr/members/files/nisyros/nisyros-report.pdf
- IΔΡΥΜA ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ :
http://www2.egeonet.gr/forms/filePage.aspx?lemmaId=6847 


περισσότερα:
- ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ: http://www.gistor.gr/istoria/lithini/2008-10-21-16-33-24/2008-10-23-11-03-12/114-2008-10-23-11-09-46?format=pdf 
- ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
http://et.diavgeia.gov.gr/f/ypeka/ada/4%CE%99040-%CE%93 
- Βιοποικιλότητα στην Ελλάδα :
http://www.biodiversity.gr/landscapedata.php
- ΠΕΡΛΙΤΕΣ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΕ :
http://www.aegean-perlites.com/html/gr/profile_installations.htm 


eyploia

Σκόπια: Η Χίλαρι Κλίντον στην Αθήνα για Τουρκία, Ισραήλ και Σκόπια

Ενώ ο Μάθιου Νίμιτς θα ετοιμάζει το τραπέζι των διαπραγματεύσεων στην Νέα Υόρκη, η Χίλαρι Κλίντον θα μεταβεί στην Αθήνα για συνομιλίες. Είτε είναι σύμπτωση είτε όχι, η επίσκεψη της επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Αθήνα, γίνεται δύο ημέρες πριν τη συνάντηση Γιολέφκσκι-Βασιλάκη στη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με ελληνικές διπλωματικές πηγές, παρότι, η Ελλάδα και η Τουρκία έχουν τεταμένες σχέσεις, και η πρώτη έχει διευρύνει στις σχέσεις της με το Ισραήλ, επίκεντρο των συζητήσεων θα είναι το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Η Ουάσιγκτον πιέζει την Ελλάδα για την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, αλλά η Αθήνα επιμένει στη λύση του ζητήματος της ονομασίας, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η «Καθημερινή» σήμερα. Εκτός από την Ελλάδα, η Κλίντον, θα επισκεφθεί και την Τουρκία. Παρά την αναγγελθείσα μίνι περιοδεία της στα Βαλκάνια για να συζητήσει τα τρέχοντα ζητήματα της περιοχής, δεν αποκλείεται και μια πιθανή επίσκεψη της στην πΓΔΜ. «Πιστεύω ότι ο διάλογος βοηθάει στην εμπιστοσύνη και την κατανόηση των δύο πλευρών και θα οδηγήσει σε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση. Στον συμβιβασμό δεν πρέπει να υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Πιστεύω ότι η ημέρα της λύσης δεν είναι μακριά, και τότε θα απαλειφθεί το μοναδικό εμπόδιο, ώστε οι συμπολίτες μου να απολαύσουν τα οφέλη της ένταξης της χώρας μας, στην Ευρωπαϊκή και στην Ευρωατλαντική οικογένεια», δήλωσε ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκεόργκι Ιβάνοφ. Ο αμερικανός πρέσβης στα Σκόπια, Φίλιπ Ρίκερ, δεν υπόσχεται πολλά. Η θέση των ΗΠΑ στο θέμα αυτό παραμένει η ίδια. «Δεν μπορώ να προβλέψω αν φέτος θα επιλυθεί το πρόβλημα αυτό. Θα πρέπει να ρωτήσετε τον Έλληνα συνάδελφό μου. 

Πάντα πιστεύω ότι το θέμα της ονομασίας μπορεί να επιλυθεί ανά πάσα στιγμή. Χρειάζεται, εντούτοις, προσπάθεια και από τις δύο πλευρές και της Ελλάδας και της πΓΔΜ, η ευθύνη είναι δική τους. Πάντα σας υποστηρίζαμε και βρισκόμαστε και τώρα στην ευχάριστη θέση να σας βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μας δίνεται η δυνατότητα» δήλωσε ο πρέσβης των ΗΠΑ στα Σκόπια, Philip Reeker.
Ο Βρετανός πρέσβης στα Σκόπια τόνισε ότι πρέπει να εκπληρωθούν οι όροι που ετέθησαν από τη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι:
«Στηρίζουμε την πΓΔΜ στην πορεία της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Εμείς όπως και πολλοί άλλοι ελπίζουν ότι το ζήτημα της ονομασίας θα επιλυθεί. Η σύνοδος εξάλλου του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι κατέστησε σαφές τις προϋποθέσεις για μια πρόσκληση της χώρας σας για ένταξη», είπε ο βρετανός Πρέσβης, Κρίστοφερ Ιβόν.
Στο ίδιο κλίμα, επιπρόσθετα, ήταν και η θέση του Ρουμάνου πρέσβη, Κωνσταντινέσκου, όπως δήλωσε στη διάρκεια του κοκτέιλ πάρτι του επικεφαλής της σκοπιανής διπλωματίας επι τη ευκαιρία του νέου έτους:
«Πιστεύω ότι πρέπει να ολοκληρωθούν οι όροι που ετέθησαν στη σύνοδο του Βουκουρεστίου, να δοθεί , δηλαδή, μια μόνιμη λύση στο όνομα της χώρας».


echedoros-a

«Ανιστόρητη» η Μέρκελ, σύμφωνα με τους Τούρκους

«Η κα. Μέρκελ πρέπει να ζητήσει συγνώμη από τους Τουρκοκυπρίους» σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έδωσε συνέχεια στην ένταση που έχει ανακύψει μεταξύ Άγκυρας και Βερολίνου σχετικά με το Κυπριακό. Σε ομιλία που έκανε στην Άγκυρα, ο Ερντογάν απάντησε για άλλη μια φορά στη Μέρκελ, ενώ έκανε εκτενείς αναφορές στο Κυπριακό, με ευθείες βολές εναντίον της ΕΕ, τονίζοντας ότι η καγκελάριος «πρέπει να επανεξετάσει τις ιστορικές της γνώσεις».

«Η κα. Μέρκελ, εάν κάνει τον κόπο να διαβάσει το βιβλίο του προκατόχου της, Γκέρχαρντ Σρέντερ, θα δει ότι ο Σρέντερ διατυπώνει τον ανήθικο τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρθηκαν εναντίον των Τούρκων» είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι «ο Σρέντερ γράφει με ποιο τρόπο δεν τηρήθηκαν οι υποσχέσεις που δόθηκαν στους Τουρκοκυπρίους». Αναφερόμενος στο σχέδιο Ανάν και στα δημοψηφίσματα, ο Τούρκος πρωθυπουργός σημείωσε: «Τα πάντα υπήρχαν στο σχέδιο εκείνο, συμπεριλαμβανομένου του θέματος της αποχώρησης των στρατευμάτων των τουρκικών και των ελληνικών. Η τουρκική πλευρά είπε ναι με 65% και η Ελληνοκυπριακή πλευρά όχι με 75%. Ποιοι τήρησαν το λόγο τους; Οι Τουρκοκύπριοι. Ποιοι δεν τον τήρησαν; Οι Ελληνοκύπριοι. Ποιοι επιβραβεύτηκαν; Οι Ελληνοκύπριοι. Η ΕΕ ακόμη δεν τηρεί την υπόσχεσή της».
«Δεν μπορείτε να πάρετε από μας ούτε ένα γραμμάριο από τη Βόρεια Κύπρο. Εάν λέτε να δεχθούμε ως μέλος την Τουρκία και ως αντάλλαγμα να πάρουμε κάτι από την Κύπρο, δεν θα μπορέσετε. Διότι πάντα λέμε ότι δεν κάνουμε και δεν επιτρέπουμε να γίνει η υπόθεση της Κύπρου αντικείμενο για πολιτική εκμετάλλευση. Αλλά δυστυχώς η ΕΕ, με τη στάση της στο άνοιγμα και το κλείσιμο της κεφαλαίων στις διαπραγματεύσεις, δεν έχει τηρήσει το λόγο της. Προσπαθεί να μας δοκιμάσει με πράγματα που δεν περιλαμβάνονται στο ευρωπαϊκό κεκτημένο. Και προσπαθεί να μας στριμώξει στη γωνία. Κάνετε λάθος» κατέληξε ο Ταγίπ Ερντογάν.
«Θα περίμενα να είναι πιο προσεκτική και δημιουργική σε τέτοια προβλήματα η Γερμανία, η πιο ισχυρή κινητήρια δύναμη της Ευρώπης» δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ, κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις της καγκελαρίου της Γερμανίας για το Κυπριακό.
«Η ελληνοκυπριακή πλευρά εντάχθηκε στην ΕΕ κατά παράβαση των θεμελιωδών κανόνων της ΕΕ. Δεν έπρεπε να ενταχθεί, προτού επιλυθεί το Κυπριακό. Με την ένταξη ενός προβληματικού νησιού στην ΕΕ, τη στιγμή που ο φάκελος Κύπρου είναι υπό συζήτηση στον ΟΗΕ, υπάρχει η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ, έχουν ποδοπατηθεί οι θεμελιώδεις αρχές της ΕΕ. Για την οικοδόμηση της ειρήνης θα πρέπει να γίνονται δημιουργικές κινήσεις, δίχως να προκαλείται δυσαρέσκεια στις πλευρές» υπογράμμισε ο κ. Γκιουλ.
Και κατέληξε: «Το σχέδιο Ανάν, που είχε τεθεί στο δημοψήφισμα, ήταν σχέδιο και της ΕΕ. Ο τότε επίτροπος της ΕΕ για τη διεύρυνση, Γκίντερ Φερχόιγκεν, είχε πει ότι οι Ελληνοκύπριοι μας εξαπάτησαν. Η κα. Μέρκελ θα έπρεπε να τα γνωρίζει αυτά».

protothema

Ισραήλ, η νέα τάξη πραγμάτων;

Και ξαφνικά σε λιγότερο από ένα χρόνο άλλαξαν πράγματα στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και Μέση Ανατολή που ήταν σταθερά για 60 χρόνια. Αλλαγές που αν τις έλεγες ως πρόγνωση μερικά χρόνια πριν, θα σε λέγανε τουλάχιστον τρελό. Η νέα τάξη πραγμάτων άρχισε να φαίνεται με τις αλλαγές στην Τουρκία.
Ένας απλός πολιτικός ο Ταγίπ Ερντογάν άρχιζε να πετυχαίνει εκεί που είχαν αποτύχει τις τελευταίες δεκαετίες όλοι οι άλλοι πολιτικοί της γείτονος χώρας. Δηλαδή, να δαμάσει το βαθύ τουρκικό κράτος και να αποδυναμώσει τη στρατιωτική ηγεσία που ουσιαστικά ασκούσε όλες οι εξουσίες.
Και όχι μόνο τα κατάφερε, αλλά άρχισε να βάζει σωρηδόν τους παντοδύναμους στρατηγούς στη φυλακή και να προχωρά σε μεγάλες αλλαγές στην εσωτερική και εξωτερική πολιτική χωρίς να ρωτάει κανένα(;) 
Στόχος της εξωτερικής πολιτικής να ηγηθεί του ισλαμικού Αραβικού κόσμου ο οποίος μέχρι πρόσφατα θεωρούσε την Τουρκία ότι ‘ξενοκοιμόταν’. Τι χρειάζονταν όμως για να πείσει τους Άραβες; Μα φυσικά να γίνει εχθρός με το Ισραήλ! (από φίλος που ήταν μέχρι τώρα). Όποιος είναι εχθρός με το Ισραήλ είναι αυτόματα φίλος των Αράβων. 
Η ισραηλινή επίθεση με τους νεκρούς τούρκους, πέρυσι το Μάιο, ήταν η κατάλληλη αφορμή. Η Τουρκία μετετράπη εν μια νυκτί σε εχθρό του Ισραήλ και άρα φίλη των Αράβων οι οποίοι άρχισαν να βλέπουν στη χώρα αυτή το νέο αρχηγό τους (και μάλιστα με τσαγανό) αφήνοντας το Ιράν (που και αυτό φιλοδοξεί να ηγηθεί του Αραβικού κόσμου).
Και για να συμπληρωθεί  το νέο καρέ τι θα έπρεπε να κάνει το Ισραήλ για να πείσει τους Άραβες ότι η Τουρκία είναι σίγουρα ο εχθρός του; Μα να γίνει φίλος του εχθρού της Τουρκίας δηλαδή της Ελλάδας. 
Έτσι με ταχύτητα που θα τη ζήλευαν οι μεγαλύτεροι διπλωμάτες όλων των εποχών, η ηγεσία του Ισραήλ και η ηγεσία της χώρας μας αδελφοποιήθηκαν και αναμένεται μάλιστα και κοινό υπουργικό συμβούλιο των δύο χωρών! When there is a will, there is (always) a way!
Πέτρος Δίπλας

www.elora.gr

Μια χρήσιμη (για την κυβέρνηση) προβοκάτσια της αριστεράς στον Αγιο Παντελεήμονα

Σάββατο, 15 Ιανουάριος 2011 21:19

E-mailΕκτύπωσηPDF
giaoyrtiΕπεισόδια είχαμε τελικά το απόγευμα του Σαββάτου στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα. Μπορεί τελικά οι “αντιρατσιστικές οργανώσεις” (βλέπε ΑΝΤΑΡΣΥΑ) να μην κατάφεραν να προσεγγίσουν την πλατεία, αφού η αστυνομία διετάχθη από τον εισαγγελέα να μην επιτρέψει εμπλοκή των αντιρατσιστών, με τους εκατοντάδες κατοίκους και συμπαριστεκόμενους που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι από νωρίς το πρωί (κάποιοι και από το προηγούμενο βράδυ) στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα.
Τελικά η αστυνομία, αφού εμπόδισε τους αριστεριστές να φτάσουν στην πλατεία, αποφάσισε να επιτεθεί και κατά των συγκεντρωμένων κατοίκων, μελών της Χρυσής Αυγής και άλλων πατριωτών και εθνικιστών που βρισκόντουσαν εκεί. Ίσως για να μην αφήσει παραπονεμένη την άκρα αριστερά, η οποία όπως και στο παρελθόν είχαμε γράψει, έκανε όλη αυτή την ιστορία με προφανή σκοπό να προκαλέσει διώξεις των αντιδρώντων στην πολυπολιτισμικοποίηση της περιοχής.
Έτσι ξέσπασαν εκτεταμένες συγκρούσεις, που επεκτάθηκαν μέχρι και μέσα στην Εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα, όπου κατέφυγαν αρκετοί από τους συγκεντρωμένους. Τα ΜΑΤ δεν δίστασαν μέχρι και να πετάξουν δακρυγόνα μέσα στην εκκλησία, την ώρα που μάλιστα που είχε εσπερινό. Εκεί αντικρίσαμε μια πραγματικά συγκινητική εικόνα, τον πατέρα Μάξιμο, ιερέα του ναού, να εμποδίζει τα ΜΑΤ να εισβάλλουν στην Εκκλησία.
Τα ΜΑΤ χρησιμοποίησαν εκτεταμένα, χημικά, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και φυσικά τα γκλόμπ τους κατά των παρισταμένων, με συνέπεια να δεχτούν αποδοκιμασίες και σποραδικές αντεπιθέσεις από τους συγκεντρωμένους.
Έτσι, παρόλο που τελικά η συναυλία δεν έλαβε χώρα στην πλατεία και η αριστερά δέχτηκε ένα πλήγμα γοήτρου, η προβοκάτσια στην ουσία πέτυχε, αφού είχαμε τόσο 13 προσαγωγές πατριωτών (δεν ξέρουμε πόσες ακόμη είναι συλλήψεις) αλλά και την δημιουργία κλίματος, για δήθεν ακροδεξιούς.
Τα παρατράγουδα
Δυστυχώς όμως το πρωί, γύρω στις 12 που είχε αναγγελθεί η εκδήλωση των κατοίκων είχαμε και παρατράγουδα, όταν ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε λεκτικά και έδιωξε από τον χώρο της εκδήλωσης τόσο κλιμάκιο της νεολαίας ΛΑΟΣ όσο και τους βουλευτές Αθηνών του κόμματος Άδωνι Γεωργιάδη και Θάνο Πλεύρη.
Δημήτρης Παπαγεωργίου

www.elora.gr

ΟΧΙ στην Ομοσπονδία Οι Ωραίοι Έλληνες 4.1.2011

Άγιος Παντελεήμονας...γη Ελληνική 15-01-2011

ΣΠΑΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

Share


ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΑΠΡΟΚΛΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΛΥΣΣΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΦΥΓΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΑΟ. ΟΜΩΣ ΟΙ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΗΤΑΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΣΗ ΟΡΓΗ ΠΟΥ ΤΑ ΜΑΤ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΨΕΚΑΣΟΥΝ.

ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΚΑΙ ΕΔΙΝΕ ΕΝΤΟΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ.

"ΣΤΟΧΟΣ"

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΚΟΣΜΟ ΕΙΧΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΠΟΥ ΤΡΟΜΑΞΕ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ

Share

ΚΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΦΟΥ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΑΝΤΟΥ. ΠΑΡΤΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΡΩΤΗ ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΠΙΟ ΣΑΠΙΟΥ ΚΑΙ ΒΡΩΜΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ 1821.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΙ ΑΛΛΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΘΩ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

Υ.Γ. Ο "ΣΤΟΧΟΣ" ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ. ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΛΕΙ. ΑΛΛΟΙ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΦΑΛΗ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥΣ. ΕΜΕΙΣ ΟΧΙ...

"ΣΤΟΧΟΣ"

ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ... ΕΚΑΝΑΝ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ

Share

ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤ... ΠΟΥ ΕΦΑΓΑΝ ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ!


 MEXΡΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΔΑ 


Οι προβοκάτορες τους καθεστώτος αφού δεν μπόρεσαν να συνοδέψουν τους συνάδελφους τους με τις κουκούλες και τις μολότωφ εναντίον του Άγιου Παντελεήμονα, ξέσπασαν σε απρόκλητη επίθεση κατά των κατοίκων και της περιφρούρησης της συγκέντρωσης, με χημικά και γκλοπς, επιτιθέμενοι και κατά της εκκλησίας στην οποία είχαν κατραφύγει κάτοικοι για να γλιτώσουν από την επίθεση και τα δακρυγόνα. Η αληθεια είναι ότι οι διμοιρίες των ΜΑΤ που κινήθηκαν πρώτες ΕΦΑΓΑΝ ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ από τους εθνικιστές, με αποτέλεσμα η αστυνομία να αναγκαστεί να βάλει κι άλλες διμοιρίες (πράσινες και μπλέ) μέσα στην πλατεία για να ελέγξει την κατάσταση και να περάσει στην αντεπίθεση, χτυπώντας και ψεκάζοντας ανελέητα, γυναίκες και παιδιά που βρίσκονταν στο σημείο.


ΠΟΛΥ ΜΕΤΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΜΕ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ΕΓΙΝΑΝ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΑΦΟΡΜΗ 10 ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΔΑ...


Θα επανέλθουμε με συγκλονιστικά στοιχεία και ντοκουμέντα για ότι συνέβη σήμερα στον Άγιο Παντελεήμονα από τα τσιράκια του καθεστώτος που προφανώς στενοχωρήθηκαν γιατί τα πρακτοράκια του Σόρος ούτε καν να πλησιάσουν την πλατεία δεν μπορούσαν. Μείνετε συντονισμένοι...

"ΣΤΟΧΟΣ"

"ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ... ΕΜΕΙΣ ΟΧΙ"!


ΟΛΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΕΡΙΦΟΥΡΟΥΣΑΝ ΟΙ ΝΕΟΛΑΙΟΙ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ


ΓΙΑ ΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ, ΕΝΑ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΝ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΑΠΟ ΑΡΓΑ ΕΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ (ΦΩΤΟ) Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΥΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΟΜΑΔΕΣ ΝΕΟΛΑΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΥΚΝΩΝΟΥΝ ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ. ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 12... ΜΕΧΡΙ ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ!
http://www.patriwtes.gr/

www.stoxos.gr

«Θα χυθεί αίμα με τους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα» - ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ TCS ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΣΤΗΝ ΕΥΠ

Γιατί οι Αμερικανοί συνεχίζουν να επιμένουν ότι υπάρχουν στελέχη της Αλ Κάιντα στις τάξεις των μουσουλμάνων λαθρομεταναστών - Οι λαθρομετανάστες φέρνουν την Αλ Κάιντα στην Ελλάδα. Συναγερμό έχει προκαλέσει στις ελληνικές αρχές έκθεση του αμερικανικού ινστιτούτου TCS (Tech Central Station) που βλέπει διείσδυση της Αλ Κάιντα και ξένων μυστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα μέσω των μεταναστών. Η ίδια έκθεση προειδοποιεί για την υποκίνηση «εξέγερσης» των λαθρομεταναστών στην Αθήνα με στόχο να δημιουργηθεί χάος. Αυτό που κάνει την έκθεση ιδιαίτερα σημαντική είναι ότι έχει διαβαστεί και ληφθεί υπόψη με κάθε σοβαρότητα από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών. 

Στο παρασκήνιο λέγεται ότι επειδή ο Ντόναλντ Ράμσφελντ είχε γνώση της συγκεκριμένης μελέτης πριν ακόμη ολοκληρωθεί, από το 2005, επέστησε ο ίδιος την προσοχή στη Χίλαρι Κλίντον, τονίζοντας ότι είναι ίσως το σημαντικότερο θέμα που θα πρέπει να διαχειριστεί στη διατήρηση ισορροπιών στον πλανήτη. Η έκθεση δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολιών. Γράφει ότι στη χώρα μας δραστηριοποιούνται ακραία μουσουλμανικά στοιχεία που χρηματοδοτούνται από ξένες κυβερνήσεις και ότι υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθεί πυρήνας από στρατευμένα μέλη της Αλ Κάιντα.

Άραβες και Πακιστανοί εξτρεμιστές
Η αμερικανική μελέτη σημειώνει ότι στην Ελλάδα το μεταναστευτικό ρεύμα έχει δημιουργήσει μια διευρυμένη μουσουλμανική κοινότητα. Στην Αθήνα υπάρχουν 120.000 μουσουλμάνοι, ενώ συνολικά στη χώρα είναι πάνω από μισό εκατομμύριο. Το πρόβλημα το εντοπίζει στο γεγονός ότι στην πλειονότητά τους προέρχονται από χώρες όπου τα ακραία ισλαμικά στοιχεία έχουν έντονη δραστηριότητα. Ανάμεσά τους αναφέρει το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και το Ιράκ.
Το πιο επικίνδυνο είναι, σύμφωνα με το TCS, ότι υπάρχουν και άλλες μεταναστευτικές ομάδες που είναι ακόμη πιο δεκτικές στην προπαγάνδα της Αλ Κάιντα, κυρίως Άραβες και Πακιστανοί. Σε αυτούς ποντάρουν περισσότερο οι ομοεθνείς τους εξτρεμιστές και αφού περνούν μαζί τα ελληνικά σύνορα, αρχίζουν τον προσηλυτισμό. Σκοπός τους είναι να δημιουργήσουν πυρήνα της Αλ Κάιντα στην Αθήνα που μπορεί να προκαλέσει «εξέγερση».
Ως μεγαλύτερο κίνδυνο θεωρεί την εξάπλωση του Wahhabism και στην Ελλάδα, που χαρακτηρίζει ως βίαια, αποκλειστική και φανατική ισλαμική θρησκεία, που αποτελεί την επίσημη θρησκεία της Σαουδικής Αραβίας. Πιστεύει ότι σπέρνει σε νέους και ηλικιωμένους το μίσος, την περιφρόνηση και δυσπιστία προς τους Εβραίους, τους χριστιανούς και στους μη Wahhabism μουσουλμάνους και ότι στα τζαμιά των Wahhabism μαζεύονται χρήματα για την τζιχάντ.


«Βλέπει» Αλ Κάιντα
Ήδη το ινστιτούτο έχει επιστήσει την προσοχή του στα αυτοσχέδια τζαμιά που λειτουργούν στην Αθήνα, τα οποία θεωρεί χώρους εκκολαπτόμενων τρομοκρατών. Σημειώνει ότι η Αθήνα είναι η μοναδική ευρωπαϊκή πρωτεύουσα στην οποία δεν υπάρχει επίσημος χώρος προσευχής των μουσουλμάνων και αυτοί αναγκάζονται να προσεύχονται σε δωδεκάδες αυτοσχέδια τζαμιά, γκαράζ και ιδιωτικά σπίτια.
Σημειώνει ότι με αυτό τον τρόπο οι μουσουλμάνοι νιώθουν πως βρίσκονται στο περιθώριο και ότι δεν γίνεται σεβαστό το πιο ιερό τους δικαίωμα, της προσευχής. Με αυτό τον τρόπο τα ιδιότυπα τζαμιά τροφοδοτούν τον φανατισμό και δημιουργούν πρόσφορο έδαφος για τη διείσδυση στα μέλη της Αλ Κάιντα, που στρατολογεί νέα μέλη. Εκτιμά μάλιστα ότι βαθμιαία θα τεθούν όλα τους υπό τον έλεγχο της Αλ Κάιντα και εκεί η κατάσταση θα γίνει εκρηκτική.
Όμως, το TCS δεν θεωρεί λύση ούτε τη δημιουργία ενός μεγάλου τζαμιού στην Αθήνα. Αν και καταγράφει ότι οι Έλληνες αναλυτές εκτιμούν πως θα μείωνε τη διεισδυτικότητα της Αλ Κάιντα, υπενθυμίζει ότι οι τρομοκράτες που χτύπησαν στη Βρετανία, την Ολλανδία και την Ισπανία προσεύχονταν στα επίσημα τεμένη και ότι η στρατολόγηση εκεί συνεχίζεται.


Ανήσυχο το Βερολίνο 
Γνώση της έκθεσης του αμερικανικού ινστιτούτου TCS έχει και το Βερολίνο, το οποίο την επεκτείνει με νέα μελέτη επί του θέματος. Την τελευταία έκανε η γερμανική Υπηρεσία Προστασίας Συντάγματος, η οποία διαπιστώνει έντονη δραστηριοποίηση ισλαμικών οργανώσεων στις μεγαλύτερες πόλεις της Γερμανίας: το Βερολίνο, τη Φρανκφούρτη, την Κολονία, το Ντούισμπουργκ και το Μανχάιμ. Κατέγραψε επίσης ότι στα 10 από τα 100 τζαμιά που λειτουργούν στο Βερολίνο γίνεται κήρυγμα υπέρ της βίας. Η έρευνα περιλαμβάνει και αριθμούς που ανησύχησαν τις γερμανικές αρχές. Μόνο στο Βερολίνο, 2.000 Τούρκοι και 550 Άραβες έχουν ασπαστεί ακραίες ισλαμικές πεποιθήσεις.
Αμερικανοί και Γερμανοί βλέπουν ότι η Αλ Κάιντα προσπαθεί να στήσει έναν πυρήνα στην Ελλάδα, για να τον χρησιμοποιήσει ως βάση και να εξαπλωθεί στην Ευρώπη. Αυτό αποδεικνύεται από τις συλλήψεις λαθρομεταναστών στην Αθήνα που αποδείχτηκε ότι ήταν μέλη της Αλ Κάιντα, όπως ένας Σύρος παλαιστινιακής καταγωγής, που μπήκε παράνομα από τα σύνορα με την Τουρκία ακολουθώντας τη ροή των λαθρομεταναστών και συνελήφθη. Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης και της διασταύρωσης στοιχείων προέκυψε ότι συνδεόταν με ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση.
Αυτό το γεγονός, σε συνδυασμό με την έκθεση του TCS έχουν θορυβήσει τη ΕΥΠ. Θεωρεί ότι ο κίνδυνος είναι υπαρκτός και έχει σημάνει γενικός συναγερμός. Η ΕΥΠ πιστεύει ότι η τουρκική μυστική υπηρεσία ΜΙΤ στρατολογεί λαθρομετανάστες για κατασκοπεία στα ελληνικά νησιά και στις περιοχές του τελικού τους προορισμού. Επίσης, πράκτορές της δρουν στις περιοχές με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση των λαθρομεταναστών, προσπαθώντας να εμφανιστεί ως προστάτιδά τους.
Οι ελληνικές αρχές έχουν μπει σε κατάσταση συναγερμού και για τον ρόλο της Τουρκίας. Πιστεύουν ότι υποδαυλίζει το μεταναστευτικό ρεύμα των μουσουλμάνων προς την Ελλάδα, ενώ και οι μυστικές της υπηρεσίες έχουν αναλάβει δράση εντός και εκτός της χώρας. Σκοπός της γείτονος είναι να δημιουργήσει στην Ελλάδα μια διευρυμένη μουσουλμανική μειονότητα η οποία θα είναι υπό τον έλεγχό της.


press-time

Εθνική Συνείδηση…

Εθνική Συνείδηση…

Πόλεμο με τη Τουρκία βλέπει η Αλέκα…

Πόλεμο με τη Τουρκία βλέπει η Αλέκα…

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ Συνέντευξη – βόμβα του στρατηγού Γρυλάκη σε σκοπιανό κανάλι. Ελάτε για συνομοσπονδία!

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ Συνέντευξη – βόμβα του στρατηγού Γρυλάκη σε σκοπιανό κανάλι. Ελάτε για συνομοσπονδία!

Pantelis Thalassinos - Ta Smyrnaiika Tragoudia [Live Version]

Επεκτατικός Τουρκικός Χάρτης εναντίον Ελλάδας και Κύπρου

Επεκτατικός Τουρκικός Χάρτης εναντίον Ελλάδας και Κύπρου

Σκόπια : "Σκανδαλώδης συμπεριφορά της σκοπιανής πρεσβείας στην Τουρκία…

Η λαογραφική ομάδα της αλβανικής Πρέσπας, η οποία συμμετείχε στο Βαλκανικό Φεστιβάλ Σμύρνης 2010, προσεβλήθησαν από την τρίτη γραμματέα της πρεσβείας των Σκοπίων στην Τουρκία Suhena Kjerimi Bali. Η σκοπιανή μειονότητα της Αλβανίας παρακολούθησε το Folk Festival στις 23- 29 Δεκεμβρίου 2010 που πραγματοποιήθηκε στη Σμύρνη και έλαβε ένα ‘χαστούκι’ από υπάλληλο της σκοπιανής πρεσβείας στην Τουρκία.Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν από τη Sun TV, η γραμματέας Σουχένα Κερίμ Μπαλί, συμμετείχε στο φολκλορικό φεστιβάλ της Σμύρνης εκπροσωπώντας την σκοπιανή Πρεσβεία στη Τουρκία.

Οι εκπρόσωποι από τη Μάλα Πρέσπα, του δήμο Πούστετς της Αλβανίας επικρίθηκαν όταν έπαιζαν παλιούς σκοπιανούς παραδοσιακούς χορούς και μιλούσαν στην σκοπιανή μητρική τους γλώσσα.
Στη διάρκεια του φεστιβάλ, η τρίτη γραμματέας της σκοπιανής πρεσβείας στην Τουρκία, πολλές φορές τους αντιμετώπισε λέγοντας με αιχμηρό τόνο «Εσείς γιατί είστε εδώ; Δεν εκπροσωπείτε την αλβανική κουλτούρα γιατί μιλάτε σκοπιανά και όχι αλβανικά ενώ είστε Αλβανοί;!»


Τίτλος άρθρου: «Скандалозно однесување на вработена во македонската амбасада во Турција»
echedoros-a

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...