Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2011

Επιβεβαιώνεται-τώρα-η ανθυποβρυχιακή δραστηριότητα βόρεια της Κέας -Μυστήριο το άγνωστο υποβρύχιο


Εντείνεται το μυστήριο για το άγνωστο υποβρύχιο το οποίο εντοπίστηκε 5 μίλια βόρεια της Κέας το πρωί της Πέμπτης 13 Ιανουαρίου από ελικόπτερα S-70 B-6 Aegean Hawk. Τώρα, πηγές των Επιτελείων που την Παρασκευή το βράδυ διέψευδαν ότι υπήρξε τέτοια δραστηριότητα στην περιοχή, ομολογούν ότι «Υπήρξε ανθυποβρυχιακή άσκηση «Γοργόνα» και για το λόγο αυτό σηκώθηκαν τα ελικόπτερα από το Κοτρώνι»! Τι έχει συμβεί λοιπόν; Το βέβαιο πλέον είναι ότι υπήρξε άγνωστο υποβρύχιο ίχνος. Κατ’ aρχήν εντοπίστηκε λόγω περισκοπίου και εν συνεχεία «λοκαρίστηκε» από τα S-70. 


Tα τελευταία μετά τον εξοπλισμό τους με Ενεργό Σόναρ Μακράς Εμβέλειας Ελικοπτέρου (HΕLRΑS) της L-3 Communicatiοns Ocean Systems (πρώην Βendix) που λειτουργεί σε κεντρική συχνότητα μόλις 1,38kHz (συνολικό βάρος 320kg κατά προσέγγιση, το σύστημα χρησιμοποιεί ποντιζόμενα τμήμα προηγμένης τεχνολογίας) μπορεί να «λοκάρε» υποβρύχια ίχνη σε μέγιστο βάθος 500 μέτρων επιτυγχάνοντας μακρά εμβέλεια εντοπισμού σε θάλασσες μεγάλου και περιορισμένου βάθους. 
Σε εκτεταμένες δοκιμές στις θάλασσες του Τιμόρ, της Τασμανίας, του Ιονίου και της Λιγουρίας, το HΕLRΑS επέδειξε εμβέλεια μεταξύ 30 και 70 χιλιομέτρων και εξαιρετικά υψηλή αξιοπιστία, ακόμη και σε βάθη μόλις 50 μέτρων. Αλλά και πάλι δεν χρειαζόταν τόσο hi-tech εξοπλισμός για την συγκεκριμένη περίπτωση: Το υποβρύχιο, μόλις εντοπίστηκε καταδύθηκε, αλλά έμεινε σε μέσο-μικρό βάθος, εντελώς ακίνητο! Και όλα αυτά σε μία περιοχή που είναι οριοθετημένη περιοχή ασκήσεων του Π.Ν.! 
Το γεγονός ότι τώρα ομολογείται από τα ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ ότι είχαν άσκηση «Γοργόνα», ενώ την Παρασκευή δεν ανέφεραν καθόλου αυτό το ενδεχόμενο αφ’ότου όμως ενημερώθηκαν για την ύπαρξη πειστηρίων που αναφέρουν ότι υπήρξε μεγάλη ανθυποβρυχιακή επιχείρηση στην περιοχή, σίγουρα κάτι λέει. Διότι και «Γοργόνα" να είχαν, που σημαίνει ότι μπορεί να υπήρχε ελληνικό υποβρύχιο στην περιοχή, το κέντρο επιχειρήσεων και τα πληρώματα των ελληνικών ελικοπτέρων δεν κινήθηκαν βάσει σεναρίου άσκησης ούτε γνώριζαν την ύπαρξη ελληνικού υποβρυχίου, ούτε εν συνεχεία τους ενημέρωσαν για κάτι τέτοιο. Πάντως το όλο σκηνικό συμπίπτει με την έξοδο για πρώτη φορά από τον ναύσταθμο του S120 ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ! Ο οποίος όμως την προηγούμενη ημέρα ήταν στη νότια Πελοπόννησο! 
Τα ενδεχόμενα είνα τρία: Ή το υποβρύχιο ήταν τουρκικό, από τα δύο που ασκούντο επί τριήμερο σε περιοχή βόρεια της Άνδρου και κατευθύνθηκε νοτιοδυτικά χωρίς να γίνει αντιληπτό ή ήταν ελληνικό και θέλησαν να δοκιμάσουν την ετοιμότητα πληρωμάτων και κέντρου επιχειρήσεων ή ρωσικό, αν και κάτι τέτοιο μάλλον πρέπει να αποκλειστεί λόγω ίχνους, όγκου που «έδινε» το σόναρ κλπ. 

defencenet

«Αποβλάκωσις των Ελληνοπαίδων» ο πραγματικός στόχος πίσω από την κατάργηση της Ιστορίας

«Αποβλάκωσις των Ελληνοπαίδων» ο πραγματικός στόχος πίσω από την κατάργηση της Ιστορίας

«Συνεχίζεται το πρόγραμμα εμπλουτισμού ουρανίου» διαβεβαιώνει το Ιράν

«Συνεχίζεται το πρόγραμμα εμπλουτισμού ουρανίου» διαβεβαιώνει το Ιράν

Προκαλεί τους Ευρωπαίους ο Νταβούτογλου

Προκαλεί τους Ευρωπαίους ο Νταβούτογλου

Η Αγία Γραφή σε mp3 - Πλατινένιο cd που έχει ξεπράσει τα 10000 αντίτυπα

Η Αγία Γραφή σε mp3 - Πλατινένιο cd που έχει ξεπράσει τα 10000 αντίτυπα

γίνεται «δημοσκόπηση» για το αν η Μακεδονία είναι Ελληνική

ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...
Στείλτε το παντού!!!!!! Σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνον!!!!


Ψηφίστε ΟΛΟΙ!

Στην παρακάτω Αμερικανική τοποθεσία, γίνεται «δημοσκόπηση» για το αν η Μακεδονία είναι Ελληνική ή όχι. Μπείτε, ψηφίστε και διαδώστε το σε όσους ξέρετε!

http://www.topix.com/forum/world/macedonia/TAAAAFN23PMGMJ147

Είναι πολύ απλό. Ούτε όνομα πρέπει να βάλετε, ούτε στοιχεία, ούτε τίποτε. Μόνο επιλέγετε το Yes και μετά βλέπετε το ως τώρα αποτέλεσμα.
Εμπρός τι περιμένετε;

Συμφωνία Ισραήλ και Τουρκίας για το φυσικό αέριο της Κύπρου

Σύμφωνα με πληροφορίες του politicsnews, το Ισραήλ έχει συμφωνήσει με Τούρκους επιχειρηματίες την συμμετοχή τους στην εκμετάλλευση του φυσικού αέριου της Κύπρου. Υπενθυμίζουμε πως η Κύπρος είχε συμφωνήσει την εκμετάλλευση με το Ισραήλ για ν'αποφύγει την συνεργασία με την Τουρκία. Κάτι αντίστοιχο που πάει να γίνει δηλαδή και με τη χώρα μας,καθώς η Ελλάδα προσπαθεί ν'αξιοποιήσει τον φυσικό της πλούτο με το Ισραήλ και όχι με την Τουρκία. Ωστόσο όπως φαίνεται τα συμφέροντα είναι τόσο μεγάλα,όπου μάλλον το Ισραήλ έρχεται ως μπροστάρης παρά ως εγγυήτρια δύναμη στην ομαλή εκμετάλλευση του Αιγαίου.

Κοίτασμα 170 δις ευρώ βρέθηκε νοτίως της Κρήτης!

Κοίτασμα 170 δις ευρώ βρέθηκε νοτίως της Κρήτης!

Φυσικό αέριο για 150 χρόνια στην ΑΟΖ Κύπρου

Φυσικό αέριο για 150 χρόνια στην ΑΟΖ Κύπρου

Tο άδοξο τέλος του Nabucco

Tο άδοξο τέλος του Nabucco

Αλέξης Παπαχελάς vs Σερ Βασίλειου Μαρκεζίνη

Την έννοια του πατριωτισμού πραγματεύεται σε άρθρο του στην εφημερίδα “Καθημερινή” ο διευθυντής της Αλέξης Παπαχελάς. Χωρίς να κατονομάζει τον Σερ Βασίλειο Μαρκεζίνη είναι προφανές ότι εκφράζει τον εκνευρισμό του για την επίθεση που εξαπέλυσε ο καθηγητής (με άρθρο του στην Ελευθεροτυπία) εναντίον του πρέσβη ε.τ. Γιώργου Σαββαίδη για τις απόψεις που κατέθεσε στην Καθημερινή σχετικά με το ζήτημα της οριοθέτησης υφαλοκρηπίδας και Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Ο γνωστός ακαδημαϊκός που υπερπροβλήθηκε από πολλά ΜΜΕ στην πρώτη φάση της εκδήλωσης του έντονου ενδιαφέροντός του για τις υποθέσεις της εξωτερικής πολιτικής, βρίσκεται πλέον στη θέση να δέχεται επικρίσεις για τις παρεμβάσεις του. Θα συνεχίσει ή θα αναθεωρήσει;
Το σχόλιο είναι του http://www.zoomnews.gr/?p=69003
Το άρθρο του κ. Παπαχελά εδώ: Ο πραγματικός πατριωτισμός
Πηγή

Τόνι Μπλερ: Επεδίωκε να ενταθούν οι βομβαρδισμοί στη Σερβία

Ο άνθρωπος ο οποίος καθοδηγούσε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στον πόλεμο της Σερβίας, Alastair Campbell (φωτό), σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας, Τόνι Μπλερ, έγραψε βιβλίο στο οποίο αποκαλύπτει τα παρασκήνια των γεγονότων που ακολούθησαν τον βομβαρδισμό της Σερβίας κατά το 1999. Την δημοσίευση αυτού του ημερολογίου την κάνει η βρετανική εφημερίδα ‘The Guardian’,όπως μετέδωσε το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων ‘Tanjug’. «Παρασκευή 2 Απριλίου. Ήμουν ακόμη πολύ κουρασμένος και είχα εξαντληθεί από τον ποδαρόδρομο. Ναι, χάνουμε τη μάχη της προπαγάνδας κατά των Σέρβων. Ο Τόνι Μπλερ με ζήτησε από νωρίς το πρωί και μου είπε να επισπεύσω τα πράγματα», γράφει στο σημειωματάριό του ο σύμβουλός του πρώην Βρετανού πρωθυπουργού. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Τόνι Μπλερ είχε συνομιλήσει εκείνη την ημέρα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, που εκείνη την εποχή ήταν ο Μπιλ Κλίντον, για τους φόβους που είχα για τη στρατηγική της στρατιωτικής επίθεσης.
Ο Μπλερ μίλησε, επίσης, και με την Μάργκαρετ Θάτσερ, χθες το βράδυ, και έδειξε τον αποτροπιασμό του για το γεγονός ότι οι στρατιωτικοί διοικητές και οι πρεσβευτές των χωρών μελών του ΝΑΤΟ προέθεταν συνομιλία μεταξύ τους, για τους στόχους της επίθεσης. Έστειλε τότε μήνυμα και ζήτησε να ενταθούν οι επιθέσεις. Του απάντησα ότι το έχουμε ήδη κάνει», γράφει ο Κάμπελ. «Η Wesley Clarkun έχει δοκιμαστεί, το δίλημμα ήταν αν θα γινόταν επίθεση στη Σερβία με ισχυρές καταστροφικές βόμβες, άγνωστες μέχρι τώρα, ή θα την προειδοποιήσουμε, έως ότου επενέβη ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ που ζήτησε να μάθε πως εξελίσσεται η εκστρατεία παραπληροφόρησης», γράφει στο ημερολόγιό του ο Κάμπελ.
--
Τίτλος άρθρου: «Blair kërkonte intensifikimin e bombardimeve ndaj Serbisë»
Δημοσίευση: Telegrafi, 14:23 / 15.01.2011.
echedoros-a

Financial Times: Φόβοι κοινωνικής αναταραχής στην Ελλάδα

H κούραση των πολιτών από τις μεταρρυθμίσεις σε συνδυασμό με τις κοινωνικές εντάσεις θεωρούνται, σύμφωνα με άρθρο των Financial Times, η μεγαλύτερη απειλή για την επιτυχή εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος λιτότητας. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, η αύξηση της ανεργίας αποτελεί απόδειξη της ύφεσης που επικρατεί στην Ελλάδα. Αυτό είναι μάλιστα που τους ωθεί να εκφράζουν την ανησυχία για την πυροδότηση κοινωνικών αναταραχών. Στο ρεπορτάζ παρατίθεται μάλιστα και δήλωση του Πλάτωνα Μονοκρούσου που δηλώνει βέβαιος ότι το ποσοστό ανεργίας θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο το 2011, εξέλιξη που συσχετίζεται με την εφαρμογή του φιλόδοξου οικονομικού προγράμματος μεταρρυθμίσεων. 

Να σημειωθεί πως η ανεργία τον Οκτώβριο του 2010, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), σκαρφάλωσε στο 13,5%, τέσσερις περίπου μονάδες υψηλότερα από τον αντίστοιχο μήνα του 2009, οπότε και η ανεργία διαμορφώθηκε στο 9,8%. 


cosmo

Θα πετούν τους μετανάστες στον Έβρο;

Μέσα στον Έβρο μεταφέρεται πια η μάχη εναντίον των μεταναστών. Δύο μέρες μετά την ψήφιση του νόμου για το άσυλο, το ΛΑΟΣ ζήτησε χθες στη Βουλή με ερώτηση του Γιάννη Κοραντή να αντιμετωπιστεί το ενδεχόμενο βίαιης επαναπροώθησης σε περίπτωση αυτόφωρης σύλληψης στην όχθη του ποταμού. Επίσης πρότεινε να κατασκευαστεί αντιαρματική τάφρος και να επανεξεταστούν οι κανόνες εμπλοκής των ενόπλων δυνάμεων, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα να πυροβολούν οι στρατιώτες τους μετανάστες. Ο Χρήστος Παπουτσής απάντησε "τεχνοκρατικά", ανακοινώνοντας ότι ενισχύονται οι δυνάμεις που επιχειρούν με πλωτά μέσα στον Έβρο, ενώ για την τάφρο και τα αποτρεπτικά εμπόδια μέσα στο ποτάμι είπε ότι δεν μπορεί να γίνουν επειδή η οριογραμμή φτάνει στο μέσο του ποταμού.


avgi

Αναθεωρημένα σχέδια πραξικοπήματος στη Τουρκία

Oι τουρκικές αρχές προχώρησαν τελικά στην σύλληψη του Πλωτάρχη Kemalettin Yakar, επικεφαλής του Γραφείου Πληροφοριών της Ναυτικής Διοίκησης του Gölcük, μετά την κατάσχεση εκατοντάδων εγγράφων στις 30 Οκτωβρίου σε αστυνομική έφοδο στο τουρκικό ναύσταθμο. Οι αστυνομικές έρευνες αποκάλυψαν 10 σάκους με εμπιστευτικά έγγραφα σε κρύπτη κάτω από το γραφείο του Yakar μετά από ανώνυμο e-mail προς τον Εισαγγελέα Κωνσταντινούπολης Fikret Seçen. Ανάμεσα στα έγγραφα βρέθηκαν φωτοτυπίες επικαιροποιημένων σχεδίων πραξικοπήματος από τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς και απόρρητα έγγραφα που εικάζεται πως προήλθαν από το δίκτυο κατασκοπείας που εξαρθρώθηκε πρόσφατα. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Taraf, η διαδικασία ταξινόμησης των εγγράφων ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα και 43 φάκελοι σχετικοί με το Σχέδιο Πραξικοπήματος Balyoz (“Βαριοπούλα”) στάλθηκαν στο 10ο Κακουργιοδικείο που εκδικάζει την υπόθεση.

strategyreport

ULASIM: “Οι Έλληνες θα φέρουν τα αεροπλάνα της Ολυμπιακής για συντήρηση στη Τουρκία”

Στη τουρκική ιστοσελίδα “Ulasim On line” έχει αναρτηθεί ένα κείμενο που αν ευσταθεί, η αεροπορική εταιρία “Ολυμπιακές Αερογραμμές” έχει ήδη συνάψει συμφωνία με την τουρκική εταιρία myTECHNIC ώστε να στέλνει τα αεροπλάνα της για συντήρηση στο αεροδρόμιο Sabiha Gökçen. Το δημοσίευμα αναφέρεται στην οικονομική κρίση, αναφέρει πως οι λόγοι της απόφασης της Ολυμπιακής είναι οικονομικοί και πως όπως ειρωνικά γράφει …μετά τα νησιά μας, τώρα χάνουμε και τα αεροπλάνα μας.


gdailynews

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...