Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2011

ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ "ΚΕΡΑΥΝΟΣ"

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ

ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ


Μια σημαντική προσφορά κάνει για δυο Σάββατα η «Δημοκρατία». Μαζί με την εφημερίδα θα κυκλοφορήσει σε καλαίσθητη έκδοση το βιβλίο του δημοσιογράφου Δημήτρη Ριζούλη «Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος: η παρακαταθήκη».
Το βιβλίο που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά πριν 2 χρόνια είχε σημειώσει μεγάλη επιτυχία και παρουσιάστηκε σε πέντε πόλεις.
Τώρα επανακυκλοφορεί από τη «Δημοκρατία» με αφορμή τα τρία χρόνια από την κοίμηση του μακαριστού. Αυτό το Σάββατο 22/1 θα δοθεί ο πρώτος τόμος και το επόμενο ο δεύτερος.
Το βιβλίο περιλαμβάνει τις σημαντικότερες ομιλίες του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, τις φράσεις που έγραψαν ιστορία, ανέκδοτες φωτογραφίες και τα τελευταία λόγια του.
Μάλιστα στη νεότερη έκδοση που θα κυκλοφορήσει το Σάββατο υπάρχουν κάποιες  ομιλίες που δεν είχαν συμπεριληφθεί στο αρχικό βιβλίο.

ΜΕ 3 ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ 130 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΕΛΗΞΕ Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ


 

"ΦΥΓΕΤΕ... ΦΥΓΕΤΕ..." ΦΩΝΑΖΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ Ο ΜΠΕΡΙΣΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ 

Διαδηλωτές μεταφέρουν νεκρό συναγωνιστή τους...
Με 3 νεκρούς πυροβολημένους από αστυνομικούς και 130 τραυματίες και από τις δύο πλευρές έληξε σύμφωνα με επίσημες Αλβανικές πηγές η πρώτη μέρα των επεισοδίων - εξέγρασης, που εκδηλώθηκε χθες Παρασκευή στα Τίρανα. Η αρχή των επεισοδίων έγινε έξω ακριβώς από το πρωθυπουργικό γραφείο με τον Σαλί Μπερίσα στο μπαλκόνι και προστατευόμενο από πενταπλό φραγμό αστυνομικών να φωνάζει στους διαδηλωτές "φύγετε... φύγετε...".  

Τα επεισόδια απλώθηκαν σε όλο το κέντρο των Τιράνων αφού οι διαδηλωτές ήταν δεκάδες χιλιάδες και δεν έιχαν ασφαλώς και τις καλύτερες προθέσεις. Η κυβέρνηση κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι κινητοποίησε για τον σκοπό αυτό, συμμορίες ληστών και εγκληματιών, διακινητές ναρκωτικών και τρομοκράτες. Περισσότερα από 15 οχήματα της Αστυνομίας καταστράφηκαν από τους διδηλωτές για την αντιμετώπιση των οποίων οι κυβερνητικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν δακρυγόνα, πλαστικές σφαίρες και κανόνια νερού.

Μια εξέλιξη που πρέπει να μας κρατάει σε ετοιμότητα όχι μόνο γιατί μερικές εκατοντάδες χιλιάδες από αυτούς μπορεί ξαφνικά να λύσουν τις διαφορές τους ακόμη και μέσα στα εως τώρα απελευθερωμένα αδάφη μας, αλλά και γιατί ΜΙΣΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΛΛΗΝΕΣ σε όλόκληρη την Αλβανία με την πλειοψηφία τους να κατάγεται από την ιστορική και αλύτρωτη Βόρειο Ήπειρο και που βρίσκονται ήδη στο μάτι του κυκλώνα, μπορεί να κινδυνέψουν άμεσα, οι ίδιοι ή τα συμφεροντά τους.

"stoxos.gr"

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ "ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΑ" ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΙΣΧΥ... ΑΠΛΑ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ


 

Αυτοί θα εισέβαλαν στην Ελλάδα - Φωτό από τους πρωταγωνιστές του σχεδίου "Βαριοπούλα"
Δημοσιεύεται σήμερα για πρώτη φορά στον τουρκικό Τύπο ο "χάρτης" με τους πρωταγωνιατές του σχεδίου "Βαριοπούλα", πολλοί από τους οποίους είναι οι αξιωματικοί που είχαν αναλάβει την επιχείρηση εισβολής στον Βόρειο Έβρο.


Πρόκειται για την πρώτη δεξιά οκτάδα των ανώτατων αξιωματικών και από την αριστερή στήλη η οι δύο σειρές από το τέλος. To επιχειρησιακό σχέδιο εισβολής μέχρι και σήμερα, ισχύει.

Σήμερα άρχισαν να διανέμονται στους δικηγόρους των κατηγορουμένων της υπόθεσης στο 10ο Κακουργιοδικείο Κωνσταντινούπολης οι 43 φάκελοι με έγγραφα που αφορούνε την υπόθεση και κατασχέθηκαν στο αρχηγείο του στόλου στο Γκόλτζουκ, οπότε και υποθέτουμε ότι θα έχουμε ακόμα περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση αυτή.

Μέσα στον φάκελο Νο 1, περιέχονται οι φωτογραφίες των κατηγορουμένων και επίσης περιλαμβάνονται πληροφορίες για το πώς θα γινόταν το πραξικόπημα μετά την κατάρριψη του τουρκικού αεροσκάφους που είχε στηθεί.

Σημειώνεται ότι το σχέδιο δεν έχει αποκηρυχθεί επίσημα από την κυβέρνηση Ερντογάν μέχρι τώρα και βρίσκεται σε κανονική επιχειρησιακή εφαρμογή. Οι τουρκικές δυνάμεις στον Έβρο εκπαιδεύονται και λειτουργούν βάσεις αυτού του σεναρίου.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

ΤΕΤΟΙΟ ΕΘΝΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ... ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΑ.


 

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: 21/01/1957 Ο ΔΗΜΟΣ ΗΡΟΔΟΤΟΥ ΕΚΤΕΛΕIΤΑI, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΔΟΣΙΑ, ΣΤIΣ ΠΛΑΤΡΕΣ


Ο Δήμος Ηροδότου γεννήθηκε στο χωριό Φοινί, της επαρχίας Λεμεσού, το Νοέμβριο του 1923. Φοίτησε στο δημοτικό σχολείο Δοράς. Κατοικούσε στο Φοινί και εργαζόταν στις Πλάτρες ως ηλεκτρολόγος στο ξενοδοχείο "Παρκ Χοτέλ", το οποίο είχαν επιτάξει οι Άγγλοι και χρησιμοποιούσαν για διαμονή στρατιωτών.


Εντάχθηκε στην Οργάνωση τον Οκτώβριο του 1955 και ήταν ένα από τα μαχητικότερα στελέχη της ΕΟΚΑ. Ήταν δραστήριος και ακούραστος και πολύ σύντομα έγινε το δεξί χέρι των ανταρτών της περιοχής του, τους οποίους φιλοξενούσε και στο σπίτι του. Ήταν υπεύθυνος της τοπικής ομάδας της ΕΟΚΑ Φοινίου-Πλατρών. Διατηρούσε κρύπτες στις οποίες φύλαγε οπλισμό της Οργάνωσης. Πήρε μέρος σε πολλές επιθέσεις εναντίον του εχθρού και αποτελούσε σύνδεσμο και τροφοδότη των ανταρτών στην περιοχή Πλατρών. Πολύτιμες ήταν και οι πληροφορίες που μάζευε από το στρατό στο ξενοδοχείο, όπου εργαζόταν. Πολλές φορές έκαμαν έρευνες οι Άγγλοι στο σπίτι του, χωρίς να βρουν τίποτε το ενοχοποιητικό.


Το Νοέμβριο του 1956 πήρε μέρος σε επίθεση που έγινε εναντίον του "Παρκ Χοτέλ". Είχε πάρει επίσης μέρος δυο φορές σε επιχείρηση ανατίναξης του ελικοπτέρου του Κυβερνήτη Χάρντιγκ, στη διάρκεια επισκέψεών του στις Πλάτρες.


Στις 21 Ιανουαρίου 1957, ύστερα από κάποιες προδοσίες, αγωνιστής αστυνομικός ειδοποίησε το Δήμο και εκείνος έφυγε εσπευσμένα για το Όμοδος, για να πληροφορήσει τις ανταρτικές ομάδες που κρύβονταν εκεί να προφυλαχθούν. Την αναχώρησή του από το ξενοδοχείο επισήμαναν οι Άγγλοι, οι οποίοι, συνοδευόμενοι από τους προδότες, τον ανέκοψαν στο γεφύρι κοντά στο χωριό Μανδριά, τον υποχρέωσαν να γυρίσει πίσω, τον κυνήγησαν και τον σκότωσαν στο δρόμο Κάτω Πλατρών - Φοινίου. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι, όταν ο Ηροδότου έπεσε νεκρός, ο στρατιώτης που τον πυροβόλησε τον πλησίασε και, όταν τον είδε νεκρό, κτύπησε με αγανάκτηση το αυτόματο όπλο του σε βράχο. Τον ήθελε ζωντανό ελπίζοντας να αποσπάσει πληροφορίες.


ΑΘΑΝΑΤΟΣ!


ΕΚΤΑΚΤΟ: ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ ΜΕ ΔΥΟ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ


 

ΟΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ...

Όπως  προανήγγειλε η αντιπολίτευση, σήμερα η πρωτεύουσα της Αλβανίας τα Τίρανα, γέμισε από διαδηλωτές  από όλη τη χώρα στη μεγαλύτερη σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις των τελευταίων 20 χρόνων. Η  λεωφόρος “Beshmoret e Kombit” (Οι μάρτυρες του έθνους) αυτή τη στιγμή έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης. Στόχος των διαδηλωτών ήταν το πρωθυπουργικό μέγαρο φωνάζοντας συνθήματα: «Σαλί, παράδωσε το μπλοκ» και «Σαλί φύγε». Το πρωθυπουργικό κτίριο περιφραγμένο από μια σειρά από αγκαθωτά συρματοπλέγματα και μια σειρά από ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, αντιμετώπισε στην αρχή ψύχραιμα τους διαδηλωτές. 
Όταν αυτοί άρχισαν να πετούν πέτρες και άλλα αιχμηρά  αντικείμενα  τότε επενέβει σε βοήθειά τους και ο στρατός με βαριά μέσα, που άρχισαν να ρίχνουν νερό με πίεση πάνω στους διαδηλωτές. 
Η εμφάνιση του πρωθυπουργού στο παράθυρο του μεγάρου (είναι κάτι που συνηθίζει ο Σαλί Μπερίσα)  εξόργισε το πλήθος. Οι εξεγερμένοι βάλανε φωτιά σε πολλά σταθμευμένα αυτοκίνητα κοντά στο πρωθυπουργικό κτίριο και σε κάποια κτήρια...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ 

www.stoxos.gr

Η ΦΑΡΣΟΚΟΜΩΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ SIEMENS ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...ΜΟΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΑΠΟΔΙΔΕΙ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ.... 
Η συμμορία που ρήμαξε την Πατρίδα, βγάζει αυτές τις ημέρες τα πορίσματα της για το σκάνδαλο SIEMENS και αποδεικνύει ότι στην πραγματικότητα το μόνο που κανει είναι να θολώνει τα νερά και να ξελασπώνει τους εμπλεκόμενους. Λες και τελικά εκείνα τα εκατομμύρια γερμανικά μάρκα που αποδείχθηκε ότι προωθήθηκαν από την Γερμανική εταιρεία στην Ελλάδα τα φάγαμε εμείς...

Στα διαφορετικά πορίσματα των κομμάτων που καταλαμβάνουν βεβαίως την πρώτη επικοινωνιακά θέση στα καθεστωτικά ΜΜΕ κάθε λογής, δεν λογίζονται άλλες ευθύνες παρά πολιτικές... ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΚΛΕΨΙΑΣ κι αυτό σημαίνει ότι κανένας δεν θα πάει φυλακή, κανείς δεν φέρει πίσω τα κλεμμένα, κανενός η περιουσία δεν θα κατασχεθεί... 

Είχε έστω κι ένας από εσάς διαφορετική εντύπωση;

"ΣΤΟΧΟΣ" 

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝΕ ΣΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΑ... Μ' ΑΥΤΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...