Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011

ΝΕΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ


Η Bild να ζητήσει από τη Μέρκελ να μαζέψει τους λαθρομετανάστες….

Όπως πληροφορούμαστε από την Deutshe Welle, η γερμανική εφημερίδα Bild, γράφει σήμερα θέμα με τίτλο: «Το άσυλο στην Ελλάδα: Θέλουμε να έρθουμε στη Γερμανία», με αφορμή την κατάληψη της Νομικής Σχολής και την απεργία πείνας των λαθρομεταναστών ως μέσο πίεσης προς την ελληνική κυβέρνηση για χορήγηση ασύλου. Η εφημερίδα γράφει ακόμα ότι: «Εκατοντάδες αιτούντες άσυλο άρχισαν στην Αθήνα απεργία πείνας προς ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνθήκες ασύλου και πολλοί λένε ‘θέλουμε να πάμε στη Γερμανία’. Οι αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα δεν έχουν να φάνε, κοιμούνται σε παράγκες, ενώ οι γιατροί αρνούνται να τους παράσχουν βοήθεια. Η Bild είναι παρούσα στη χειρότερη περιοχή της Ευρώπης σε ζητήματα ασύλου». 

 Και συνεχίζοντας την επίθεση κατά της χώρας μας αναφέρει ότι: «Πρόκειται για εικόνες που δεν μπορούμε να διανοηθούμε στην Ευρώπη. Η Ελλάδα του 2011 δεν έχει πολύ μεγάλη σχέση με την Ευρώπη…..».
Εμείς, έπειτα από αυτή την «κακή» εικόνα που έχουν οι πολιτισμένοι ευρωπαίοι με τους οποίους εμείς σήμερα, όπως ισχυρίζεται η Bild, δεν έχουμε καμία σχέση, καλούμε την εφημερίδα Bild να εισηγηθεί στην κ. Μέρκελ, να δείξει η Γερμανία τον πολιτισμό της και την φιλοξενία της και να επιτρέψει να μεταβούν όλοι οι λαθρομετανάστες που είναι στην Ελλάδα,…. κατευθείαν στη Γερμανία. Εξάλλου και οι ίδιοι το επιθυμούν τόσο πολύ.
Εμείς και πάλι, σε κάθε περίπτωση, προτείνουμε προς την ελληνική κυβέρνηση το άνοιγμα των συνόρων τώρα για να φύγουν οι δυστυχισμένοι αυτοί άνθρωποι και να πάνε στα πλούσια σαλόνια της Ευρώπης. Τώρα αμέσως.
ΥΓ. Αυτοί οι “αφιλόξενοι” και “ρατσιστές” Έλληνες είναι οι ίδιοι που κάποτε, με κίνδυνο της ίδιας της ζωής τους, έκρυβαν και φυγάδευαν Εβραίους, τους οποίους αναζητούσαν με πάθος οι πολιτισμένοι Γερμανοί για να τους “φιλοξενήσουν”.


hassapis-peter






ΑΙΣΧΟΣ!!! ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΕΙ 2 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΤΟΝ 20 ΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΞΑΝΑ ΝΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΟΙ ΔΕΙΛΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΠΙΣΟΠΛΑΤΑ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΚΑΤΑΔΙΩΚΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ  ΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΣΤΑ ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΜΑΣ! ΞΕΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΕ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΒΑΛΤΟΤΟΠΟΣ ΜΕ ΚΑΛΥΒΕΣ! ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΟΥ ΠΩΛΟΥΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΠΟΥ ΓΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΕΙΡΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ Η SIEMENS ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!

ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ, ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΑΤΤΙΛΑ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΥΡΙΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΣΛΑΒΟΒΑΛΤΙΚΟΟΥΝΟΙ!  

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΣΗΜΑΚΗΣ

Καινοτομίες στην τουρκική εκπαίδευση – Αλλάζουν τα σχολικά βιβλία στα ελληνοτουρκικά


ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ - Ριζικές αλλαγές στο μάθημα της ιστορίας φαίνεται ότι θα φέρει το τουρκικό Υπουργείο Παιδείας της Τουρκίας , όπου οι μαθητές θα διδάσκονται όχι μόνο τις θέσεις και απόψεις της Τουρκίας αλλά και άλλων χωρών όπως της Ελλάδας. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Sabah», το τουρκικό υπουργείο Παιδείας εισάγει νέο «μάθημα σύγχρονης Ιστορίας» στα σχολεία. Οι υπεύθυνοι του Υπουργείου τονίζουν ότι « η βασική μας διαφορά στο Αιγαίο είναι η υφαλοκρηπίδα, οι μαθητές μας δεν θα μαθαίνουν μόνο τις θέσεις της Τουρκίας αλλά και της Ελλάδας.

Το ίδιο θα ισχύει και για το Κυπριακό. Δεν θα υπάρχουν μόνο όσα υποστηρίζει η Τουρκία αλλά και για το τι ζητά η ελληνοκυπριακή πλευρά. Αυτή η αλλαγή στα βιβλία θεωρείται μεγάλη μεταρρύθμιση καθώς τα περισσότερα βιβλία έχουν γραφτεί μετά το πραξικόπημα του 1980 και υπάρχουν αναφορές μόνο στις τουρκικές θέσεις.

gdailynews

Σχέδιο άλωσης της Ελλάδας από ισλαμιστές!


Αξιωματικοί της FRONTEX (της ευρωπαϊκής δύναμης ελέγχου των συνόρων για είσοδο λαθρομεταναστών σε Έβρο και νησιά Αιγαίου) αποκάλυψαν στο newsbomb.gr όλο το σχέδιο που ήδη εφαρμόζεται για την άλωση της Ελλάδας από ισλαμιστές. Στόχος των ισλαμικών κρατών (κυρίως Λιβύης, Σαουδικής Αραβίας, Τουρκίας, Αφγανιστάν και Πακιστάν) είναι η Ελλάδα σε δύο 2-3 χρόνια να έχει κατακλυστεί από 2.000.000 ισλαμιστές λαθρομετανάστες και έτσι να καταστεί προγεφύρωμα για τη μεταφορά του Ισλάμ στην κεντρική Ευρώπη.

Οι αξιωματικοί της FRONTEX αποκαλύπτουν στο newsbomb.gr ότι οι πυρήνες των ισλαμιστών που στέλνουν στην Ελλάδα τους λαθρομετανάστες και πέρα από τα 10.000 ευρώ που καταβάλουν για τον καθένα σε αυτούς που τους μεταφέρουν προμηθεύουν κάθε λαθρομετανάστη με μία ταυτότητα με ζελατίνα που περιέχει φωτοτυπία οδηγίας της ευρωπαϊκής ένωσης με τα δικαιώματά τους.
Συχνά οι λαθρομετανάστες παραδίνονται μόνοι τους σε αστυνομικούς και φρουρούς της FRONTEX μόλις περάσουν τα σύνορα της Ελλάδας τους επιδεικνύουν τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τα δικαιώματά τους, τις οποίες περιέχονται:
1) Άρθρο νομοθεσίας – οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι το κράτος μέλος της που εισέρχονται ξένοι πολίτες πρέπει αν τους περιθάλψει, να τους δώσει άσυλο και να τους πάρει δακτυλικά αποτυπώματα.
2) Η καταγραφή των λαθρομεταναστών τους δίνει το δικαίωμα στην περίπτωση που βγουν εκτός Ελλάδας και συλληφθούν σε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να τους επιστρέψουν στην Ελλάδα (γιατί αυτή τους έχει πρώτη καταγράψει) και να μην τους επιστρέψει στη χώρα καταγωγής τους. Να σημειωθεί ότι πριν περίπου ένα χρόνο ο Λίβυος ηγέτης Μοαμάρ Καντάφι είχε απειλήσει δημόσια την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι ή θα του καταβάλουν 5,5 δισ. ευρώ για αγορές λιβυκών προϊόντων ή αλλιώς θα μετατρέψει την Ευρώπη σε Αφρική με κυριαρχία του Ισλάμ.


newsbomb

Το ΥΠΕΘΑ επιβεβαιώνει συνομιλίες Ε.Βενιζέλου με Μ.Δημήτριεφ για BMP-3HEL


Με μία λακωνική ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας επιβεβαίωσε το πρωινό δημοσίευμα του defencenet.gr για την συνάντηση του Ε.Βενιζέλου με τον Μ.Δημήτριεφ. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: "Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του με τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Στρατιωτικο-Τεχνικής Συνεργασίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Mikhail Dmitriyev, με τον οποίο και συζήτησε θέματα διμερούς αμυντικού ενδιαφέροντος. Τον κ. Dmitriyev συνόδευε ο πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα, κ. Vladimir Chkhikvishvili και υπηρεσιακοί παράγοντες".


---------------------------------------------------------------------------------------------
Μία κρίσιμη συνάντηση, καθοριστική για το μέλλον των ελληνορωσικών σχέσεων βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την στιγμή στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Συναντώνται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο ισχυρός άνδρας των ρωσικών εξοπλισμών, στενός συνεργάτης του Ρώσου πρωθυπουργού Βλάντιμιρ Πούτιν, ο Μιχαήλ Δημήτριεφ, υφυπουργός-επικεφαλής της Υπηρεσίας Στρατιωτικής και Τεχνικής Συνεργασίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές του defencenet.gr από το ΥΠΕΘΑ. Ο Μ.Δημήτριεφ κομίζει και προσωπικό μήνυμα του Ρώσου πρωθυπουργού.
Ο Μ.Δημήτριεφ μετά την χθεσινή υπογραφή της συμφωνίας για την αγορά των 4 LPD πλοίων αποβάσεων και διοίκησης Mistral, παρουσία του προέδρου Ν.Σαρκοζί, βρίσκεται από το πρωί στην Ελλάδα σε ένα ταξίδι-αστραπή όπου ήρθε για να ξεκαθαριστεί το θέμα της διακρατικής συμφωνίας για τα 420+30 BMP-3HEL, που έχει υπογραφεί από το Νοέμβριο του 2008. 
Το κλίμα στην ρωσική πλευρά δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστο καθώς θεωρούν ότι η Ελλάδα «Έχει παραβεί τις υποχρεώσεις της και πλέον τίθεται θέμα παραβίασης της συμφωνίας με όλες τις συνέπειες που θα έχει αυτό στις σχέσεις των δύο χωρών. Έχει παρέλθει εύλογο χρονικό διάστημα και δεν έχει προχωρήσει στην υπογραφή της σύμβασης η οποία είναι έτοιμη από τον Ιούνιο του 2009». 
Αναγνωρίζουν το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα και για τον λόγο αυτό οι πιέσεις τους μέχρι στιγμής δεν ήταν αφόρητες, αλλά όταν πληροφορήθηκαν το περιεχόμενο της συμφωνίας για τα υποβρύχια Type 214, όπου δόθηκαν στους Γερμανούς συνολικά ανταλλάγματα 750 εκατ. ευρώ ενώ πριν από επτά μήνες οι Γερμανοί τους έδιναν δωρεάν τα δύο υποβρύχια, αποφάσισαν να σκληρύνουν την θέση τους. 
Το περιεχόμενο του μηνύματος που κομίζει σήμερα ο Μ.Δημήτριεφ από τον πρόεδρο Πούτιν είναι «Σεβασμό της υπογραφής σας». Δεν έχουν πειστεί από αυτά που είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας προχθες στη Βουλή, για τον απλό λόγο ότι τα έχει ξαναπεί και δεν έχει πράξει τίποτα. Αναγνωρίζουν βέβαια ότι μία τέτοια απόφαση υπερβαίνει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και για τον λόγο αυτό είναι διατεθειμένοι να συζητήσουν επενδυτικό πακέτο στην Ελάδα. 
Το γεγονός ότι τόσο η Ν.Δ., όσο και ο ΛΑΟΣ προχθες στη Βουλή ζήτησαν από τον Ε.Βενιζέλο "να σεβαστεί τις ελληνικές δεσμεύσεις και να προχωρήσει άμεσα στην αποκατάσταση των σχέσεων μας με την Ρωσία", θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τον Ε.Βενιζέλο, αν ήθελε να προχωρήσει σε ολοκλήρωση της συμφωνίας.
Από πλευράς Βενιζέλου και του ειιδικού διαπραγματευτή, πρέσβη Γ.Χρονόπουλου, θα επιχειρηθεί για άλλη μια φορά να «πεταχτεί η μπάλα στην εξέδρα» με αναφορά στην «συμφωνία-πλαίσιο για τις ελληνορωσικές αμυντικές σχέσεις», αλλά επειδή η συγκεκριμένη δικαιολογία μάλλον δεν πρόκειται να πείσει, τότε είναι θα τεθεί το θέμα του συνολικού τιμήματος της προμήθειας, έστω και αν υπάρξει χρηματοδότηση από ρωσικής πλευράς κατά το γαλλικό πρότυπο των φρεγατών. 
Δηλαδή θα υπάρξει πρόταση μείωσης του συνολικού κόστους, κάτω από το 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ, έστω και με «σπάσιμο» της προμήθειας σε δύο μέρη. Φυσικά εκκρεμεί και το θέμα της βολής αποδοχής των S-300PMU1, όπου και εδώ ο Ε.Βενιζέλος έχει διαβεβαιώσει ότι «Θα γίνει άμεσα» από την περασμένη άνοιξη και δεν έχει γίνει, της FOS των ZUBR κλπ. Για οτιδήποτε νεότερο θα σας ενημερώσουμε άμεσα.
Αν η ρωσική πλευρά πέσει πάλι επάνω σε "τοίχο", τότε όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά...

defencenet

Φοβάμαι προβοκάτσια…


Αυτό που κυρίως φοβάμαι με ότι γίνεται στον χώρο της Νομικής Αθηνών είναι ότι οι 300 καταληψίες, όχι μόνο ήρθαν διασχίζοντας την μισή χώρα, αλλά ότι ήταν και είναι δασκαλεμένοι για το τί θα κάνουν, πού θα πάνε, τί θα πουν. Σε αυτήν δε την περίπτωση οι μάσκες έπεσαν, αφού από την πρώτη στιγμή έγινε γνωστό ότι αριστερές παρατάξεις, αυτές που δεν βρίσκουν ούτε την ψήφο τους στις φοιτητικές εκλογές, αλλά έχουν το δυναμικό να πρωτοστατούν σε κάθε κινητοποίηση και να διαθέτουν στους κόλπους τους άτομα που πάντα έχουν μαζί τους μια κουκούλα για παν ενδεχόμενο. 

Ακόμα, είδαμε πως εμπλέκεται η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, το “ αδελφάκι” της ΔΙΚΤΥΟ, που το θυμάμαι ως φοιτητής να οργανώνει ημερίδες και συζητήσεις υπέρ των νεοσυλληφθέντων τότε μελών της 17Ν, καθώς και άλλες ΜΚΟ και αντιρατσιστικές οργανώσεις των οποίων πρωτοστατεί όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Νομικής Σχολής Αθηνών σήμερα στο MEGA η γνωστή δικηγόρος της 17Ν κα Ι. Κούρτοβικ. Τι συμπτώσεις κι αυτές!!!

Αυτοί λοιπόν τους οργάνωσαν, τους έφεραν στην Αθήνα, επέλεξαν τον χώρο, κάνουν παράνομη κατάληψη στην Σχολή, και προκαλούν για να γίνει θέμα στα ΜΜΕ. Χειρότερα γίνονται τα πράγματα αφού όπως κατήγγειλε ο ίδιος ο Πρύτανης, το θέμα το γνώριζαν οι πρυτανικές αρχές εδώ και μέρες, ενημέρωσαν την αστυνομία, αλλά δεν έγινε καμία ενέργεια να αποτραπεί η κίνηση αυτή. Και η επίσημη τοποθέτηση; Δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε μια ομάδα ανθρώπων να μετακινηθεί! Τί να κάναμε; Είναι εδώ λαθραία, χωρίς άδειες, και η αστυνομία δεν μπορεί να βρει τρόπο να τους σταματήσει!!!
Κι εδώ δημιουργούνται τα τετελεσμένα, που η ανοχή, η ανοησία, ή κάτι χειρότερο των πολιτικών μας, που τόσα χρόνια στρουθοκαμηλίζουν και εξαπέλυαν ύβρεις κατηγορώντας για εθνικισμό, για ρατσισμό, ξενοφοβία όσους έβλεπαν να γεννιέται ένα τεράστιο κοινωνικό και ανθρωπιστικό πρόβλημα, μας οδήγησε συστηματικά. Αν επέμβει τώρα η αστυνομία δεν είναι απίθανο να δημιουργηθούν καταστάσεις Δεκέμβρη 2008 και αυτήν την φορά με την συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών που μαζικά θα απαιτούν νομιμοποίηση, πολιτικά δικαιώματα με σκοπό να αποτελέσουν κράτος εν κράτει σε μεγάλες περιοχές, κυρίως του λεκανοπεδίου Αττικής. Αν πάλι δεν έχουμε επέμβαση η πίεση όλο και θα αυξάνεται και ειλικρινά φοβάμαι για προβοκάτσια που θα οδηγήσει πάλι σε ανεξέλεγκτη κατάσταση. Οι χειρισμοί πρέπει να είναι λεπτοί έτσι όπως τα κάναμε… Και φυσικά αυτό προϋποθέτει την πολιτική θέληση να λήξει αναίμακτα την οποία δεν αμφισβητώ, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει γίνει και τίποτα που να αποδεικνύει το αντίθετο…
Το θέμα της λαθρομετανάστευσης μπορεί να το ανακάλυψαν σήμερα οι φωστήρες πολιτικοί μας, αλλά είναι οι ίδιοι που το δημιούργησαν γιατί νόμιζαν ότι με αυτόν τον τρόπο προωθούν την παγκοσμιοποίηση και επίσης εξυπηρετούσαν τους νταβατζήδες τους, που πλήρωναν φτηνά μεροκάματα σε ανασφάλιστους λαθρομετανάστες για να κατασκευάσουν τα δημόσια έργα που τους ανέθεταν. Η ατιμωρησία όμως έφτασε τον κόμπο στο χτένι. Η Ελλάδα έχει καταλήξει χαβούζα, το 90% των λαθρομεταναστών που μπαίνει στην Ευρώπη έρχεται από ελληνικά σύνορα και παραμένει στην Ελλάδα, όπου “ όλης της γης οι κολασμένοι” καταφτάνουν, δεν επαναπροωθούνται στις χώρες τους αφού καμία χώρα δεν θέλει να συνεργαστεί και κυρίως η Τουρκία, και από την άλλη να μην μπορούμε να τους στείλουμε στην υπόλοιπη Ευρώπη να διαμείνουν και να εργαστούν αφού μας απαγορεύεται από τις συνθήκες που έχουμε υπογράψει! Για τέτοια πολιτικά μυαλά μιλάμε!!!
Φοβάμαι. Φοβάμαι πολύ, ότι αν δεν είναι σήμερα ή αύριο κάποια στιγμή, όχι στο μακρινό μέλλον, η Ελλάδα θα ματώσει από αυτό το πρόβλημα γιατί θα οδηγηθεί σε μεγάλες κοινωνικές συγκρούσεις. Και δυστυχώς για αυτές θα φέρουν τεράστια ευθύνη όλοι οι πολιτικοί, αλλά και όσες οργανώσεις χρηματοδοτούνται για να αποκαλούν ρατσιστές όσους τόσα χρόνια θέλουν μια σωστή και δίκαιη μεταναστευτική πολιτική…


filologos10

Αυτόφωρο κακούργημα στην Νομική Σχολή Αθηνών

.ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΘ. ΠΛΕΥΡΗ ΚΑΙ ΑΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Δεύτερη Ερώτηση για το θέμα της κατάληψης από 220 λαθρομετανάστες του Κτηρίου της Νομικής Σχολής Αθηνών κατέθεσαν οι Βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Αθ. Πλεύρης και Αδ. Γεωργιάδης.
Η Ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κοινοποιείται προς την Εισαγγελία Αρείου Πάγου.
Οι ερωτώντες Βουλευτές χαρακτηρίζουν ως αυτόφωρο κακούργημα την κατάληψη του κτηρίου, ζητούν δε την άμεση επέμβαση της αστυνομίας, χωρίς την άδεια των πρυτανικών αρχών, από τη στιγμή που διαπράττεται κακούργημα.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

Αξιωματικοί “επενδύουν” στο Κοσσυφοπέδιο

.Mια απίστευτη ιστορία μας μετέφερε ξένος διπλωμάτης και μας επιβεβαίωσαν στο Κοσσυφοπέδιο Έλληνες στρατιωτικοί. Ταξίαρχος στο περιβάλλον του ΓΕΣ, ο οποίος έχει υπηρετήσει στο παρελθόν στο «Ελδοράδο» (όπως τελικά αποδείχθηκε ότι το αντιλαμβανόταν) Κοσσυφοπέδιο και απολαμβάνει της εύνοιας εκεί πέρα, στον τρίτο όροφο, προέβη σε αγορά γης στο Κοσσυφοπέδιο, σε σημεία που θα περάσουν οι νέοι αυτοκινητόδρομοι που θα κατασκευαστούν εκεί.

Επιζήμια για τη χώρα η εξωτερική πολιτική του ΠΑΣΟΚ


papandreou_giorgos2Χθες στη Βουλή, ακούστηκαν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μείζονος και ελάσσονος, τα αυτονόητα, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τα εθνικά θέματα: ειπώθηκε ότι απειλούνται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα (από όλους), ότι η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην οριοθέτηση της ΑΟΖ (Σαμαράς, Καρατζαφέρης, Τσίπρας), ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μπει η κυβέρνηση στη λογική της συνεκμετάλλευσης (Σαμαράς), ότι η κυβέρνηση θέλει να εξασφαλίσει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και αδιαφορεί για τις παρενέργειες, καλύπτοντάς τις κάτω από τον ψευδεπίγραφο τίτλο του νέου πατριωτισμού (Παπαρήγα), ότι η κυβέρνηση είναι άτολμη (Καρατζαφέρης) και επιδίδεται και ασκεί μυστική διπλωματία (Σαμαράς) και ο κ. Παπανδρέου προσωπική (Τσίπρας), ότι η πρόταση για Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας συνιστά μεγάλη εκδούλευση για την Τουρκία καθώς την αναβαθμίζει σε στρατηγικό εταίρο της ΕΕ (Σαμαράς), ότι η κυβέρνηση δέχεται παθητικά τα θέματα που θέτει η Τουρκία (Καρατζαφέρης), ότι τα λόγια του πρωθυπουργού στο Ερζερούμ ήταν διακοσμητικά (Παπαρήγα), ότι η κυβέρνηση προσχωρεί στον έλεγχο των διεθνών οργανισμών (Σαμαράς), ότι δεν αντιδρά σε προκλήσεις όπως η ακύρωση της συμφωνίας της ΑΟΖ με την Αλβανία από τα Τίρανα (Τσίπρας), ότι η κυβέρνηση συνάπτει άριστες σχέσεις με το Ισραήλ και απαξιώνει μια μακρά σχέση με τον αραβικό κόσμο (Τσίπρας) και πολλά άλλα.
Όλοι πλέον έχουν πονηρευτεί. Όλοι αντιλαμβάνονται τι γίνεται. Η λογική του ξεπουλήματος στην εξωτερική πολιτική, εμφανής με την απόπειρα της όπως-όπως διευθέτησης θεμάτων όπως η υφαλοκρηπίδα και στην παράλληλη αποφυγή διευθέτησης της ΑΟΖ (για να μην «εκνευριστεί» η «φίλη Τουρκία...), είναι διάχυτη. Δεν μπορεί κανείς να την κρύψει, ούτε καν να τη «φτιασιδώσει». Στις διμερείς συναντήσεις δεν τηρούνται πλέον πρακτικά, ενώ κανείς θεσμικός παράγοντας δεν γνωρίζει ποια ήταν η ατζέντα και τι συζητήθηκε. Οι διπλωμάτες περιθωριοποιούνται και δεν ενημερώνονται. Αποκρύβονται στοιχεία από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, ενώ ο Άλεξ Ρόντος και άλλοι σαν δαύτον κόβουν βόλτες στα Βαλκάνια ως «αγγελιοφόροι», δίνοντας την εικόνα μιας χώρας-ΜΚΟ. Στην Κύπρο, ο Δημήτρης Χριστόφιας, οι κυβερνητικοί εταίροι του και οι διάφοροι ενδοτικοί τύπου Αναστασιάδη, είναι έτοιμοι να παραχωρήσουν γη και ύδωρ, για μια «λύση» σε λάθος βάση. Παράλληλα, η χώρα καθίσταται όμηρος με την εξωτερική αλλά και την οικονομική της πολιτική, σιωνιστικών κερδοσκοπικών συμφερόντων. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση υπερεκτιμά τις δυνατότητες της Τουρκίας και κλείνει την πόρτα στη συνεργασία με τη Ρωσία, την Κίνα και την Ινδία, υποθηκεύοντας το μέλλον του τόπου.
«Όλα καλά», κατά το Μαξίμου!
Και η κυβέρνηση, προσποιείται ότι... όλα καλά! Ο «ευρωατλαντιστής» και θιασώτης της παγκόσμιας διακυβέρνησης πρωθυπουργός, μας είπε κάτι ακατανόητα για «το στοίχημα ενός νέου πατριωτισμού», σε μια μάλλον εξωφρενική απόπειρα νοηματικού αναθεωρητισμού της ελληνικής γλώσσας! Και υποτίμησε βάναυσα τη νοημοσύνη μας, κάνοντας λόγο για «σοβαρό έλλειμμα αξιοπιστίας, ένα εξωτερικό έλλειμμα αξιοπιστίας της χώρας μας απέναντι στους εταίρους μας» στο παρελθόν, τη στιγμή που εκείνος «ακύρωσε» δια ομιλίας του προεκλογικά στην Αλεξανδρούπολη τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης που θα αναβάθμιζε γεωπολιτικά τη χώρα μας και υπονόμευσε αρχικά την επένδυση της COSCO στον Πειραιά, για να «χαϊδέψει» τα αυτιά κάποιων συνδικαλιστών του.
Και φυσικά, τα γνωστά φληναφήματα περί ελληνοτουρκικής «φιλίας»: «Όταν ξεκίνησε το 1999 η διαδικασία της ελληνοτουρκικής προσέγγισης, μέσα μάλιστα από αποφάσεις και της ΕΕ που εμείς διαμορφώσαμε, ελάχιστοι πίστευαν σε αυτήν, οι περισσότεροι την κατέκριναν. Τελικά, οι περισσότεροι την αγκάλιασαν. Δείτε ποια ήταν τα αποτελέσματα αυτής της πορείας. Καταρρίφθηκαν ιδεοληψίες, στερεότυπα και αγκυλώσεις, που ύψωναν φράγμα στην επικοινωνία μεταξύ των δύο λαών, μεταξύ των δύο κρατών. Μπορούμε και συνομιλούμε πια για θέματα-ταμπού και αναζητούμε από κοινού λύσεις. Κρίση, όπως στις δεκαετίες του '70 ή του '80, ακόμα και του '90, δεν είχαμε. Πραγματοποιούνται επαφές και ανταλλαγές επισκέψεων μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων». Φυσικά δεν είχαμε κρίσεις, αφού τα τουρκικά πλοία φτάνουν ανεμπόδιστα στο Σούνιο...
Ο ΥΠΕΞ Δημήτρης Δρούτσας, μιλώντας στον 9,84, τα «αποκάλυψε» την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι «η ΑΟΖ δεν είναι το ‘μαγικό ραβδάκι' που λύνει όλα τα θέματα όπως κάποιοι κύκλοι προσπαθούν εναγωνίως να πείσουν» και ότι «η οριοθέτηση της ΑΟΖ δεν δημιουργεί το δικαίωμα της εκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου της χώρας», ενώ για το θέμα του αναξιοποίητου ορυκτού πλούτου της χώρας μας είπε ότι δεν πρέπει να δημιουργούνται προσδοκίες στον κόσμο «ότι σε μία νύχτα η Ελλάδα έγινε ένα νέο Κατάρ ή μία νέα Σαουδική Αραβία». Μήπως κάνουν ό,τι μπορούν για να μην προχωρήσουν με την οριοθέτηση της ΑΟΖ; Τώρα καταλαβαίνετε...

www.elkosmos.gr

Η Νέα Δημοκρατία παραμένει... ΝΔ


230111-ndΜεγάλωσα την δεκαετία του '90. Το ΄95 ήμουν μόλις 15 χρονών. Και έζησα την ... δόξα των Ολυμπιακών του 2004 ως δόκιμος ανθυπίλαρχος, χωμένος για δύο εβδομάδες σε ένα φυλάκιο σε ένα νησί του Αιγαίου, εκτελώντας χρέη "φυλακάρχη". Για μένα είτε υπήρχε διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ είτε διακυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, ήταν το ίδιο και το αυτό. Και οι δύο αποτελούσαν μέρος του συστήματος εξουσίας, που έθετε στο επίκεντρο όλων των εξελίξεων τον κομματικό μηχανισμό. Κάτι σαν ένα εναλλασόμενο σοβιετικό μοντέλο. Δεν επιδίωξα ποτέ να διοριστώ στο δημόσιο, γιατί δεν είχα ποτέ επαφές με το σύστημα των νεολαιϊστικων οργανώσεων των δύο κομμάτων, τα οποία αποτελούσαν ουσιαστικά το φυτώριο, για τις επερχόμενες προσλήψεις. Όπως είπα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν είχαν καμία διαφορά στα δικά μου μάτια. Μετά τις εκλογές του 2009 στην Νέα Δημοκρατία φάνηκε ότι κάτι πιθανόν να αλλάζει σε αυτή. Άνθρωποι που μέχρι τότε κρατούσαν τις απόψεις τους για τον ... εαυτό τους, άνθρωποι οι οποίοι δήλωναν πατριώτες βγήκαν μπροστά. Η εκλογή του Αντώνη Σαμαρά από την βάση της ΝΔ, έδωσε μια συγκεκριμένη δυναμική πατριωτικού αισθήματος και λόγου που έκανε πολλούς αισιόδοξους να σκεφτούν ότι κάτι ίσως να αλλάζει. Και πραγματικά σε επίπεδο λόγου, κάτι άλλαξε. Ο λόγος που εξέφρασε ο νέος Πρόεδρος της ΝΔ ήταν αρκετά πιο ουσιαστικός και πολύ πιο κοντά σε αυτό που αποτελεί τον πατριωτικό χώρο. Ειδικά στο σημείο που είπε ότι αποτελούμε έθνος και όχι πληθυσμό, μόνο θετικά λόγια μπορούσαν να ακουστούν. Από εκεί και πέρα όμως, ο καιρός περνά. Είχαμε το Συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και είχαμε επίσης τον τελευταίο ανασχηματισμό. Η προσμονή για κάποια ουσιαστική αλλαγή, η προσμονή για κάποιου είδους ρήξη με το παρελθόν διαψεύστηκε στην πράξη, καθώς παγιδευμένος στην προσπάθεια διατήρησης ισορροπιών ο Αντώνης Σαμαράς αναγκάστηκε να αποδεχθεί ως δεδομένη την υφιστάμενη δομή του κόμματός του. Πολλοί μιλούν για την κοινοβουλευτική ομάδα την οποία έχει και με την οποία πρέπει να πορευθεί. Το απόγευμα της Πέμπτης είχαμε επίσης την αλλαγή του συμβόλου του κόμματός. Τον πυρσό αντικατέστησε το νέο αφαιρετικό έμβλημα. Κάτι που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως. Μέχρι στιγμής, οι αλλαγές που έφερε ο Αντώνης Σαμαράς στην Νέα Δημοκρατία είναι σε επίπεδο λόγου. Όχι σε επίπεδο ουσίας. Η πρώτη κίνηση ουσίας, για εμένα προσωπικά θα είναι η αλλαγή όχι του συμβόλου, αλλά του ίδιου του ονόματος. Αμέσως μετά θα πρέπει να ακολουθήσει μια ρήξη με το ίδιο το παρελθόν της διαφθοράς. Δεν ισχυρίζεται κανείς ότι η Νέα Δημοκρατία θα γίνει ποτέ ... εθνικιστικό κόμμα. Αλλά το να προβάλλει ένα σύγχρονο λόγο, επιθετικής δημοκρατίας, βασισμένης στην έννοια του έθνους - κράτους, μακρυά από μεσοχωρίτικες λογικές, στο πλαίσιο ίσως που κινούνται κάποιες τάσεις της δεν μπορεί παρά να είναι καλό γι' αυτήν. Η απενεχοποίηση του πατριωτισμού και γιατί όχι του εθνικισμού, περνά ως ένα βαθμό και μέσα από την Νέα Δημοκρατία, καθώς αυτή διαθέτει μια συγκεκριμένη δυναμική παρέμβασης. Μέχρις στιγμής όμως η ΝΔ σύρεται πίσω από τις εξελίξεις καθώς περισσότερο αντιδρά παρά δρα. Ιδιαίτερα στο ζήτημα του μεταναστευτικού αλλά και των εθνικών θεμάτων, ουσιαστικά έρχεται να ακολουθήσει την κοινή γνώμη στην χώρα μας. Δεν λαμβάνω υπ' όψιν μου την υπόθεση του μνημονίου, όπου έπραξε όπως ακριβώς επιβάλλει ο αντιπολιτευτικός της ρόλος. Αυτή όμως η συνεχής προσπάθειά της να προλάβει να ακουστεί η φωνή της, είναι που υποθάλπει την σκέψη ότι μπορεί ο λόγος να είναι αποκλειστικά για ψηφοθηρικούς λόγους. Για εμένα το σημείο - καμπή είναι αυτό κατά το οποίο η ΝΔ θα οδηγήσει τις εξελίξεις. Ίσως η συζήτηση περί εθνικών θεμάτων την Δευτέρα, που κάλεσε ο Αντώνης Σαμαράς είναι μια καλή αφορμή.

Δημήτρης Παπαγεωργίου


www.elkosmos.gr

Η ACTOSH ΑΠΕΙΛΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! - Τρόμος από την προκήρυξη νέας τρομοκρατικής οργάνωσης


Η ACTOSH ΑΠΕΙΛΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!-Τρόμο έχει προκαλέσει η προκήρυξη της πρωτοεμφανιζόμενης αλβανικής τρομοκρατικής οργάνωσης ACTOSH, η οποία απειλεί ότι θα χτυπήσει βαλκανικούς στόχους, μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα. Η οργάνωση, η οποία ισχυρίζεται ότι διαθέτει «έναν ολόκληρο στρατό» και μεγάλο οπλοστάσιο, έστειλε προκήρυξη στο Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Αλβανίας, στην οποία αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι θα προχωρήσει σε επιθέσεις εναντίον περιοχών όπως το Μαυροβούνιο, αλλά και η Καστοριά, η Κόνιτσα και η Φλώρινα ώστε να τις «επιστρέψει στην Αλβανία».

Οι ευρωπαϊκές αρχές και οι μυστικές υπηρεσίες διαφόρων χωρών έχουν ήδη ξεκινήσει εντατικές έρευνες για τον εντοπισμό των μελών της οργάνωσης, η απρόσμενη εμφάνισή της οποίας ξύπνησε εφιαλτικές μνήμες. Και αυτό γιατί πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να συνδέσουν τον νέο αυτό «στρατό» (;) με τον UCK. Ο τρόπος δράσης και τα λόγια στην ανακοίνωσή του θύμισαν «την οργάνωση φαξ», όπως την είχαν ονομάσει αρχικά. Η προκήρυξη της ACTOSH έχει μπει στο μικροσκόπιο αρχικά της Europol, η οποία προσπαθεί να εντοπίσει στοιχεία για τη νέα οργάνωση, και φυσικά τα μέλη της. Σύμφωνα με πληροφορίες, το μόνο στοιχείο που έχουν στα χέρια τους οι ευρωπαϊκές αρχές είναι το όνομα του επικεφαλής της οργάνωσης. Πρόκειται για τον Κοσοβάρο Kushtrim Mtirovica, εν δυνάμει τρομοκράτη, που χαρακτηρίζεται «πολύ σκληρός» και διαφεύγει τη σύλληψη.
Προτεραιότητα λοιπόν της Europol είναι ο εντοπισμός του αρχηγείου του «Απελευθερωτικού Στρατού των κατεχομένων εδαφών της Αλβανίας», όπως ονομάζεται αλλιώς η οργάνωση, ώστε να μπορέσει να εκτιμηθεί η δύναμη που έχει ο «στρατός». Προβληματισμός επικρατεί και στη χώρα μας, αφού στο κείμενο της προκήρυξης αναφέρει ξεκάθαρα ότι εδάφη τα οποία ο συντάκτης θεωρεί ότι ανήκουν στην Αλβανία θα τα πάρουν πίσω με οποιονδήποτε τρόπο. Παράλληλα, η Σερβία και το Μαυροβούνιο βρίσκονται στο επίκεντρο του στόχου των τρομοκρατών.


Το κείμενο
Η προκήρυξη που έστειλαν στο Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Αλβανίας NOA, με τίτλο «Το Κοσσυφοπέδιο δεν είναι κυρίαρχο», εκτοξεύει πολλές απειλές εναντίον των χωρών για τις οποίες μιλάει, ενώ δίνει και πολλές υποσχέσεις προς τους συμπατριώτες τους, ότι εδάφη τα οποία τους ανήκουν θα γίνουν ξανά δικά τους. Η προκήρυξη-απειλή δεν είναι ακόμη γνωστό αν στάλθηκε με mail ή με φαξ, πράγμα το οποίο θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο τις έρευνές τους. Σύμφωνα με τις αλβανικές αρχές είναι υπογεγραμμένη από τον Kushtrim Mtirovica, τον οποίο «βλέπουν» ως επικεφαλής της οργάνωσης. Το NOA αρχικά δίσταζε να δημοσιεύσει το εν λόγω κείμενο καθώς υποψιαζόταν ότι επρόκειτο για φάρσα, όμως τελικά αποδείχθηκε ότι όλα ήταν αληθινά. Η οργάνωση είναι υπαρκτή και ο εφιάλτης πέρα για πέρα αληθινός.
«Ένας νέος στρατός θα απελευθερώσει όλα τα αλβανικά εδάφη που είναι υπό σέρβικη, σλαβομακεδονική, ελληνική και μαυροβούνια κατοχή», είναι η αρχή από το κείμενο που έστειλε στο Πρακτορείο ο «Στρατός για την Απελευθέρωση των κατεχόμενων εδαφών της Αλβανίας» ή αλλιώς στα αλβανικά ACTOSH όπως έχουν ονομάσει την οργάνωση οι ιδρυτές και τα μέλη της.
Οι δύο πρώτες γραμμές είναι γεμάτες αυτοπεποίθηση και υποσχέσεις προς τους Αλβανούς πολίτες. Όλη η ανακοίνωσή τους αποπνέει σιγουριά, δύναμη και υποδηλώνει την ύπαρξη ενός πολύ καλά οργανωμένου και ισχυρού στρατού, και ίσως είναι αυτό που έχει κάνει τους αποδέκτες του μηνύματος να τρομάζουν και να λαμβάνουν τα λόγια τους με σοβαρότητα. Η νεοεμφανιζόμενη οργάνωση σε συνέχεια των δηλώσεών της αναλύει ποια είναι τα εδάφη τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στην Αλβανία και θα τα αποκτήσουν εκ νέου, χωρίς φόβο. Υποστηρίζει ότι το Βόρειο και Ανατολικό Κοσσυφοπέδιο της ανήκουν δικαιωματικά, ενώ η Κοιλάδα του Βαρδάρη, η οποία είναι έδαφος του Μαυροβουνίου, ισχυρίζεται ότι πρέπει να είναι στην κατοχή των Αλβανών. Επίσης έχουν βάλει στο μάτι και κάποια ελληνικά εδάφη και θέλουν να τα «επιστρέψουν εκεί όπου ανήκουν», δηλαδή... στην ιδιοκτησία τους. Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι η Τσαμουριά, η Καστοριά, η Κόνιτσα και η Φλώρινα δεν είναι ελληνικές και έτσι πρέπει να περάσουν στα χέρια τους. Ο επικεφαλής του αρχηγείου της ACTOSH συνεχίζει λέγοντας ότι το Κοσσυφοπέδιο βρίσκεται υπό τη συνεχή απειλή σχηματισμού μιας νέας σερβικής δημοκρατίας μέσω των διαδικασιών αποκέντρωσης. «Το Κόσοβο δεν είναι ούτε ανεξάρτητο ούτε αυτόνομο», προσθέτει, ενώ παρακάτω ρίχνει την ευθύνη στην Eulex για τη διαίρεση του βόρειου τμήματος του Κοσόβου. Σύμφωνα με την ACTOSH, η ηγεσία της Πρίστινα δεν ενδιαφέρεται για τα όσα συμβαίνουν στο βόρειο τμήμα του Κοσόβου και ενθαρρύνει τη διαίρεσή του - και όλα αυτά με την έγκριση της Eulex. Αυτός ήταν και ο κυριότερος λόγος που τους οδήγησε στην ίδρυση αυτής της οργάνωσης και θέλουν να ανοίξει ο δρόμος ώστε το Βόρειο Κόσοβο να είναι πλέον υπό την προστασία τους.
Πριν καταλήξει, αναφέρει ποιες ομάδες θα «χτυπήσει» και ποιες δεν θέλει να μπουν εμπόδιο στον δρόμο που θα χαράξουν. Συγκεκριμένα, λέει ότι θα εμποδίσουν τη δραστηριοποίηση σερβικών παραστρατιωτικών ομάδων, της Αστυνομίας και των μυστικών υπηρεσιών της Σερβίας. «Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους Σλαβο-Ελληνες και την παλιά Ευρώπη ότι οι συναλλαγές στην πλάτη των Αλβανών έχουν πια τελειώσει», ήταν οι τελευταίες λέξεις της γεμάτης απειλές προκήρυξης.


press-time

Το ρωσικό πρακτορείο Itar-Tass επισημαίνει τις αναφορές του Α.Σαμαρά στις ελληνορωσικές σχέσεις


Οι αναφορές του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στις ελληνορωσικές σχέσεις κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την εξωτερική πολιτική, προκάλεσε το ενδιαφέρον του ρωσικού πρακτορείου ITAR-TASS. Σε τηλεγράφημά του το πρακτορείο αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για καθήλωση των ελληνικο-ρωσικών σχέσεων, και τάχθηκε υπέρ της εμβάθυνσης της διμερούς συνεργασίας.

Στο τηλεγράφημα επισημαίνεται ότι ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι "πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η εποχή του Ψυχρού Πολέμου έχει τελειώσει" και προσθέτει χαρακτηριστικά αποσπάσματα της ομιλίας του, όπως το ακόλουθο: "Το άνοιγμα στη Ρωσία δεν είναι "απαγορευτικό", πλέον, όπως ήταν κάποτε.
Οι Γερμανοί το έχουν αντιληφθεί. Οι Γάλλοι το έχουν αντιληφθεί, επίσης. Όλοι το έχουν καταλάβει. Καιρός να το καταλάβουμε και εμείς. Διατηρούμε τους μείζονες γεωπολιτικούς μας προσανατολισμούς. Αλλά αυτό δεν μας εμποδίζει να έχουμε στενή συνεργασία με τη Ρωσία".
Αναφέρεται ακόμη στην επισήμανση του κ. Σαμαρά ότι "η Νέα Δημοκρατία παρέδωσε στη σημερινή κυβέρνηση στρατηγικό άνοιγμα με τη Ρωσία" και από τα όσα είπε προσθέτει: "Εσείς το ξεχάσατε. Παγώσατε αγωγούς. Παγώσατε Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη. Η Ρωσία δεν είναι πια εχθρός της Δύσης. Είναι εταίρος της Δύσης. Το τονίζουν όλοι -αντιπρόσωποι της Δύσης και Ρώσοι- σε κάθε ευκαιρία. Δεν καλούμαστε πια, όπως στο παρελθόν, να διαλέξουμε ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση. Συμφέρον δικό μας είναι να συνεχιστεί και να βαθύνει η συνεργασία Δύσης -Ρωσίας. Και να πάρει χαρακτηριστικά στρατηγικής σύγκλισης. Αν προχωρήσει αυτή η σύγκλιση, τότε θα πάψει η ευρύτερη περιοχή μας, η Κεντρική Ευρώπη και τα Βαλκάνια, να είναι πεδίο σκληρών ανταγωνισμών.

e-typos

Η Τρόικα που επιθυμεί να μπει λουκέτο στην "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" και το τηλεφώνημα Βαρδή στον Τζαβάρα


Τρόικα που επιμελείται τα πακέτα ενίσχυσης των ελληνικών τραπεζών, πιέζει να κλείσουν οι στρόφιγγες δανειοδότησης της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ»! Η ελεύθερη φωνή της μοναδικής ανεξάρτητης, από εργολαβίες και διαπλοκές από σεσημασμένους επιχειρηματίες εφημερίδα, έχει μπει στο στόχαστρο των τροικανών. Οι τελευταίοι θέλουν την «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» εκτός μηντιακού χάρτη της χώρας. Αντίθετα οι οδηγίες τους είναι να ενισχυθούν χαζοκάναλα και έντυπα που πουλάνε βλαχομπαρόκ lifestyle, ώστε να κρατάνε σε εγκεφαλική καταστολή τον λαό.

Πάμε παρακάτω. Στη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησης των ιδιοκτητών του Mega, ο Βαρδής Βαρδινογιάννης δεν έκρυβε την ενόχλησή του για τη στάση του Πρετεντέρη στο διάλογο με τον βουλευτή Τζαβάρα.
Σημειώστε ότι ο Πρετεντέρης απουσίασε από το χθεσινοβραδινό δελτίο του Mega. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Βαρδής –η οικογένεια του οποίου έχτισε ένα χωριό- τη Μάκιστο- στην Ηλεία, απ όπου προέρχεται ο γαλάζιος βουλευτής, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Τζαβάρα σε μια προσπάθεια να ρίξει τους τους τόνους. Όσο αφορά τώρα τις περικοπές στο Mega, ο Βαρδής δήλωσε ότι είναι επιβεβλημένες για ν αποφευχούν , αν είναι δυνατόν, οι απολύσεις.

kourdistoportocali

Μυστική σύσκεψη στην πρεσβεία μας στην Αίγυπτο: Σχέδιο προστασίας της Ελληνικής κοινότητας


Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η Ελληνική πρεσβεία στην Αίγυπτο κάλεσε τους εκπροσώπους της Ελληνικής κοινότητας στην Αλεξάνδρεια και εκπροσώπους των Ελλήνων της Αιγύπτου για να αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο εκτροπής στην χώρα που φαντάζει πιθανότερο από ποτέ. Οι εξελίξεις στην Τυνησία έχουν κλονίσει την ευρύτερη περιοχή αφού όλοι περιμένουν συνθήκες ντόμινο με απρόβλεπτες εξελίξεις. Η ιδιαιτερότητα της Αιγύπτου όμως είναι το πανίσχυρο Ισλαμικό στοιχείο που θεωρείται βέβαιο ότι θα εμπλακεί σε τυχόν εξεγέρσεις δημιουργώντας ανεξέλεγκτες καταστάσεις σε αντίθεση με τις εξελίξεις στην Τυνησία.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί είναι η απόφαση του Μουμπάρακ να επανδρώσει με 100,000 άτομα τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας, ώστε να έχει απ’ ευθείας ενημέρωση των εξελίξεων ακόμα και σε φονταμενταλιστικούς κύκλους. Όπως μας μετέφερε Έλληνας της Αιγύπτου, το στοιχείο της παρακολούθησης είναι ισχυρό και εμφανές σε κάθε δημόσιο χώρο.
Οπωσδήποτε αυτό δεν αρκεί αφού αν ανάψει η φλόγα, οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες. Η συνεχιζόμενη σφαγή των Κοπτών μάλιστα θεωρείται ως “πρόβα δράσης”, αφού παρά τις συνεχείς δολοφονίες δεν έχει συλληφθεί κανείς από τους συντονιστές.
Γι΄αυτόν τον λόγο, η Ελληνική πρεσβεία είναι σε συνεχή επαφή με το Ελληνικό στοιχείο ώστε να υπάρχει ακόμα και σχέδιο διαφυγής εάν οι καταστάσεις το απαιτήσουν. Η ανησυχία είναι πάντως έντονη και η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι.

olympia

Από τη γέφυρα συνεργασίας στο απειλητικό τόξο


Ο Ismail Kadare το έθεσε σωστά, η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί έναν μοναδικό στόχο για το μέλλον της Αλβανίας. Βέβαια, υπάρχουν αντιστάσεις λόγω αδράνειας, σκοπιμότητας, ακόμα και ρατσισμού. Όμως η επόμενη πραγματικότητα ακολουθεί όχι μόνο γεωστρατηγικά δεδομένα αλλά και τοποστρατηγικά. Πιο συγκεκριμένα, με την Ελβετία μεν και την πρώην Γιουγκοσλαβία κι Αλβανία δε, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δύο τοπολογικές τρύπες που μεγεθύνουν τεχνητά το μήκος των συνόρων της. Για την Ελβετία, η ευρωπαϊκή της πορεία είναι δεδομένη και έχει ενισχυθεί με τη votation που αναγνώρισε τα νέα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όσον αφορά στη δεύτερη τοπολογική τρύπα τα πράγματα είναι περίπλοκα, διότι τα Βαλκάνια αποτελούν διαχρονικά ένα τριπλό σημείο επαφής και κατά συνέπεια έχουν υποστεί φθορά, λόγω των μεγάλων τριβών που ασκούνται στο κεντρικό υποσύνολο. Ένας τρόπος να λυθεί αυτό το πρόβλημα είναι η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Από την άλλη πλευρά παρατηρούμε, ειδικά με την ανάδειξη του νεο-οθωμανικού δόγματος, ότι η Τουρκία με το πρόσχημα της γέφυρας συνεργασίας, προσπαθεί να προσεγγίσει όλο και πιο στενά την Αλβανία. Κάνει κατάχρηση του μουσουλμανικού πλαισίου, για να ενισχύσει το παλιό οθωμανικό πεδίο δράσης. Η απλή εξέταση του χάρτη της Ευρώπης μετά το Συνέδριο του Βερολίνου το 1878, εξηγεί ξεκάθαρα το νοητικό σχήμα του μουσουλμανικού τόξου που δεν είναι παρά το επιφαινόμενο ενός βαθύτερου νοητικού σχήματος, δηλαδή της συνεκτικότητας της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Αυτή είναι η ιδέα που εξηγεί το τουρκικό ενδιαφέρον για την Αλβανία.
Η έντεχνη φιλία με την Αλβανία δεν είναι παρά ένα σχήμα του Machiavelli, που προσφέρει, όχι μόνο μία επέκταση της τουρκικής επιρροής σε μία ευρωπαϊκή ζώνη, αλλά και τη δημιουργία ενός διπλού μετώπου με την Ελλάδα. Το τουρκικό ενδιαφέρον δεν αφορά ανθρώπινες ζωές, θρησκεία και γενικότερα λαό, αλλά μόνο και μόνο το έδαφος. Δεν θέλει να αφήσει τη διάδοχο της Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας να ελέγχει με αποτελεσματικότατα τα Βαλκάνια. Θέλει να έχει πρόσβαση σε αυτόν το ζωτικό χώρο, όπως τον ονομάζει, για να επεκτείνει το στρατηγικό της βάθος και να μηδενίσει τις τριβές με τις γειτονικές χώρες. Το συμμαχικό πλαίσιο που προβάλλει με την Αλβανία δεν έχει κανένα υπόβαθρο όσον αφορά στη συμμετρία του.
Πρόκειται για μία μονομερή εκμετάλλευση της σχέσης των δύο κρατών με απώτερο στόχο την αντίδραση ενάντια σ' αυτό που θεωρεί ως ευρωπαϊκή επέκταση. Και στην Ελλάδα, όπως και στην Αλβανία, δίνουμε λανθασμένα μεγάλη σημασία στις χώρες μας, όταν διαπραγματευόμαστε και δεν αντιλαμβανόμαστε ότι και στις δύο περιπτώσεις η Τουρκία μάς θεωρεί απλώς ως θρησκευτικά βιλαέτια. Γι' αυτό δεν έχουμε κρατική υπόσταση. Είμαστε μόνο και μόνο χώροι για τις ανάγκες της, τίποτα περισσότερο. Λειτουργεί με παλιά νοητικά σχήματα που δεν συμπεριλαμβάνουν την τωρινή πραγματικότητα. Μόνο αν το συνειδητοποιήσουμε, στην Αλβανία και στην Ελλάδα, θα προχωρήσουμε αποτελεσματικά σ' ένα κοινό ευρωπαϊκό μέλλον.

Σημερινή

Η κυβέρνηση είχε προειδοποιηθεί για επεισόδια με λαθρομετανάστες, αλλά δεν έκανε τίποτα


Στις 11 Δεκεμβρίου 2010 ρωτούσαμε αν η κυβέρνηση περιμένει ταραχές απο μουσουλμάνους με αφορμή τις εξής πληροφορίες: “Κρατικές υπηρεσίες εκφράζουν το φόβο για πιθανή εξέγερση φανατικών μουσουλμάνων, κυρίως Αφγανών Ταλιμπάν, οι οποίοι, συνεπικουρούμενοι από άλλους αλλοδαπούς, θα προκαλέσουν αναταραχές στην Αθήνα…Η κυβέρνηση έχει ενημερωθεί από ξένες μυστικές υπηρεσίες ευρωπαϊκών χωρών για το τι συμβαίνει στο λεγόμενο «γκέτο της Αθήνας»…Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, όμως, φαίνεται ότι έχουν αποκτήσει εδώ και πολύ καιρό επαφή με φανατικούς φονταμενταλιστές που δρουν στα τζαμιά της Αθήνας και της επαρχίας. …”- (περιοδικό «Επίκαιρα»).

Κάλεσμα της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα σε συγκέντρωση για τα 15 χρόνια από τα Ίμια


Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ) μαζί με άλλους συλλόγους από τον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων τιμώντας τους νεκρούς των Ιμίων:
• Αντιναύαρχο Χ. Καραθανάση, 34 ετών, κυβερνήτη,
• Αντιναύαρχο Π. Βλαχάκο, 31 ετών, συγκυβερνήτη,
• Πλοίαρχο Ε. Γιαλοψό, 29 ετών, χειριστή συσκευών.
καθώς και όλους όσους μέχρι σήμερα δώσανε τη ζωή τους ασκώντας τα καθήκοντά τους για την προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στο Αιγαίο, πρόκειται να καταθέσουν λίγα λουλούδια στο μνημείο των πεσόντων, που βρίσκεται στη συμβολή της λ. Β. Σοφίας και των οδών Ρηγίλλης και Μουρούζη, την Κυριακή 30/1/2011 και ώρα 10:20.

Τις μέρες τούτες, που η πατρίδα μας βάλλεται από διάφορες μεριές με στόχο τη λήστευση των πόρων της, τον περιορισμό των συνόρων της, την αλλοίωση της ιστορίας της, την καθήλωση του πατριωτικού φρονήματός των Ελλήνων με την συντριβή της θέλησης για αντίσταση και προστασία των κάθε είδους δικαιωμάτων μας, διατρανώνουμε και με την ευκαιρία αυτή, ενθυμούμενοι και τιμώντας τη θυσία των συναδέλφων μας, πως τούτος ο τόπος είναι δικός τους και δικός μας και δεν τον χαρίζουμε, ούτε τον διαπραγματευόμαστε.
Καλούμε
Όλα τα μέλη και τους φίλους συναδέλφους ομαδικά ή ατομικά να παραστούν και να τιμήσουν τους νεκρούς μας.
Συμμετοχή στην εκδήλωση έχουν ήδη δηλώσει: ο ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ και η ΑΝΕΑΕΔ.
Η γραμματεία της ΚΕΘΑ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΟΜΟΓΓΟΛΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ "ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΑ"

Ο «ψυχολογικός πόλεμος» της Τουρκίας και η γενικευμένη σύρραξη με την Ελλάδα

Του Μανώλη Κυπραίου - Η αναπαραγωγή της είδησης από τα ελληνικά μμε, ήταν απόλυτη. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ετοίμαζαν επίθεση κατά της Ελλάδος με το σχέδιο «Βαριοπούλα». Εισβολή στην ελληνικό τμήμα της Θράκης, κατάληψη ελληνικών νησιών στο Αιγαίο και ούτω το καθεξής. Κι όμως κανένας δεν μπήκε στον κόπο να εξετάσει δύο πτυχές αυτού του θέματος: Πρώτον, γιατί έγινε η «διαρροή» από το τουρκικό Γενικό Επιτελείο και την κυβέρνηση Ερντογάν και δεύτερον ποιά θα ήταν η αντίδραση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Ας αναλύσουμε βήμα-βήμα λοιπόν, αυτές τις πτυχές που δεν «φωτίστηκαν» ξεκινώντας από το πρώτο ερώτημα που είναι η «διαρροή».

Είναι κοινό μυστικό και το γνωρίζουν άπαντες όσοι ξέρουν καλά πως λειτουργεί το τουρκικό Γενικό Επιτελείο, πως κανένα σχέδιο, καμία ενέργεια και καμία «είδηση» δεν δημοσιεύεται αν δεν υπάρχει συγκεκριμένος σκοπός. Αυτή η «διαρροή» που έγινε δεν ήταν τυχαία. Το τοπίο της γεωπολιτικής και γεωστρατηγικής αλλάζει άρδην στην περιοχή μας. Ένα στρατηγικό τρίγωνο Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ δημιουργείται, απειλώντας το «μαλακό υπογάστριο» της Τουρκίας. Οι τρεις χώρες ανακάλυψαν τεράστια αποθέματα φυσικού πλούτου-τα οποία σκοπεύουν σύντομα να εκμεταλλευτούν-κινώντας ξανά το ενδιαφέρον των «μεγάλων δυνάμεων» αλλά το σημαντικότερο, αφήνοντας την Τουρκία «εκτός παιχνιδιού».
Οι ένοπλες δυνάμεις, υπάρχουν πρωτίστως για να ασκούν πολιτική και να υπηρετούν τους σκοπούς που η πολιτική ηγεσία χαράσσει. Έτσι λοιπόν, στο παιχνίδι των πιέσεων της Άγκυρας ενάντια της Αθήνας και της Λευκωσίας, ανέλαβαν ρόλο οι ένοπλες δυνάμεις για να μας «φοβίσουν» με έμμεσο, αλλά ξεκάθαρο τρόπο, στέλνοντας το μήνυμα: «μπορούμε να σας επιτεθούμε, όποτε το θελήσουμε για αυτό να δεχόσαστε κάθε απαίτησή μας». Και το σχέδιο της «διαρροής» ήταν όπως φαίνεται ιδιαίτερα μελετημένο από την «Διεύθυνση Ψυχολογικού Πολέμου» του τουρκικού Γενικού Επιτελείου και την αντίστοιχη διεύθυνση της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών (ΜΙΤ). Και όπως προείπαμε, η αναπαραγωγή από τα ελληνικά μμε ήταν απόλυτη, μεταδίδοντας στην ελληνική κοινή γνώμη αυτούσιο το «μήνυμα» της Τουρκίας.
Όμως σε επιχειρησιακό επίπεδο, αν εκδηλωνόταν αυτή η επίθεση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων τι θα γινόταν; Ποια θα ήταν η αντίδραση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων;
Πρώτα από όλα να τονίσουμε πως βάσει της «διαρροής» το τουρκικό Γενικό Επιτελείο θεωρούσε πως θα πετύχαινε απόλυτα τους Αντικειμενικούς Σκοπούς (ΑΝΣ) της επιχείρησης, καθιστώντας σαφές πως οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι εν ολίγοις «άχρηστες».
Μήνυμα που με έμμεσο τρόπο προσπάθησε η τουρκική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία να περάσει-επίσης-στην ελληνική κοινή γνώμη. Κι όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι.
Το ελληνικό Γενικό Επιτελείο, δεν αποτελείται ούτε από «κοπρίτες» ούτε από «ωραίες κοιμωμένες». Η συγκέντρωση δυνάμεων και η κινητοποίηση εκ μέρους της Τουρκίας, θα είχε γίνει άμεσα αντιληπτή από τα κέντρα πληροφοριών, αλλά και τα συστήματα επιτήρησης και έγκαιρης προειδοποίησης που διαθέτει η Ελλάδα. Αυτό θα είχε θέσει σε συναγερμό και αυξημένη επιφυλακή τις ελληνικές δυνάμεις. Όσο και η Τουρκία να προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί το στοιχείο του αιφνιδιασμού, το εύρος της-αναγκαστικής-κινητοποίησης για να εξαπολύσει επιθετικές επιχειρήσεις εναντίον της Ελλάδος θα ήταν αντιληπτό.
Και βέβαια, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις δεν θα έμεναν με σταυρωμένα χέρια. Υπήρχε και υπάρχει εκ μέρους του ελληνικού ΓΕΕΘΑ και στρατηγική και τακτικές για ενδεχόμενη ελληνοτουρκική σύρραξη. Εχοντας εντολή εμπλοκής από την ελληνική πολιτική ηγεσία-απόφαση που θεωρούμε δεδομένη-θα εξαπέλυε συντριπτικό αντιπλήγμα ενάντια στις τουρκικές δυνάμεις ή όπως χαρακτηρίζεται στην στρατιωτική ορολογία, πλήγμα «ισοδύναμου τετελεσμένου» σε συγκεκριμένες στρατηγικές αντίπαλες θέσεις, ενώ όποιο τμήμα του ελληνικού χώρου βρισκόταν «υπό κατάληψη» θα δεχόταν το «ανηλεές σφυροκόπημα» από τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, από ξηρά, αέρα και θάλασσα. Το τουρκικό Γενικό Επιτελείο θα έπρεπε να προφυλάξει τις δυνάμεις του είτε για να παραμείνουν στα υπό κατάληψη εδάφη, είτε να προβούν σε ασφαλή απαγκίστρωση και αυτό αναγκαστικά θα επέφερε κλιμάκωση και γενικευμένη σύρραξη, από την Θράκη έως την Κρήτη. Και αυτό το γνωρίζουν στο τουρκικό Γενικό Επιτελείο. Οποιαδήποτε «μικρή ενέργεια» αναγκαστικά θα επιφέρει κλιμάκωση. Και γι΄ αυτό δεν εκτέλεσαν το σχέδιο.
Το τίμημα που θα «πλήρωναν» οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα ήταν βαρύ και η ενδεχόμενη νίκη τους «πύρρειος», άρα «μη νίκη».
Μοναδικός τρόπος για να επιτεθεί η Τουρκία στην Ελλάδα, είναι να κάνει αιφνιδιαστική και άμεση επίθεση χρησιμοποιώντας τον μέγιστο δυνατό αριθμό δυνάμεων ενάντια όλης της ελληνικής επικράτειας. Καταλήψεις βραχονησίδων και «μικρών» νησιών το μοναδικό που μπορούν να επιτύχουν στρατηγικά είναι «εντύπωση», μιας και δίνουν το χρόνο και την δυνατότητα στον αντίπαλο να επικεντρωθεί να εντοπίσει και να πλήξει αποτελεσματικά.
Σε αυτή την μικρή ανάλυση μπορεί κανένας να καταλάβει εν τάχει, ποιος είναι ο σκοπός της Τουρκίας με αυτή «διαρροή» και πρέπει να επικεντρωθούμε στο γεγονός πως αυτή της η ενέργεια δείχνει πως αρχίζει να «ανησυχεί» για την αναβάθμιση της Ελλάδας. Και αυτό το μήνυμα πρέπει να κρατήσουμε όλοι μας. Δεν έχουμε τίποτε να φοβηθούμε και κανένας δεν μπορεί να μας φοβίσει. Γιατί ιστορικά το ελληνικό έθνος έχει αποδείξει πως μπορεί να τα βάλει με υπέρτερους αντιπάλους και να τους κερδίσει. Και αυτό οι Τούρκοι επιτελείς το γνωρίζουν και βάλλουν κατά του «μαλακού αρμού» μας που είναι το ηθικό προσπαθώντας να μας κάνουν να δεχθούμε τις απαιτήσεις τους. Όμως λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο που είναι η «ψυχή του Έλληνα»…

newscode

Η μυστική διπλωματία και η αλήθεια για το Αιγαίο


Μιχάλης Ιγνατίου - Μπορεί ο πρωθυπουργός της Ελλάδας και ο υπουργός του των Εξωτερικών να...επιλέγουν τη μυστική διπλωματία για ένα σοβαρότατο εθνικό θέμα, όπως είναι οι ανιστόρητες και απαράδεκτες διεκδικήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο; Έχω την εντύπωση πως οι περισσότεροι θα απαντήσετε καταφατικά στο ερώτημα, σκεπτόμενοι την κλασική δικαιολογία όλων των ηγετών, πως χωρίς τη μυστική διπλωματία δεν μπορούν να επιλυθούν τα διεθνή προβλήματα. Βέβαια, στην περίπτωση του Αιγαίου έχουμε μία χώρα, την Τουρκία, που δημιουργεί τα προβλήματα, και την Ελλάδα, της οποίας η κυβέρνηση κάθεται στο τραπέζι και συζητά αποδεχόμενη πως τα αιτήματα που θέτει η Άγκυρα είναι νόμιμα.

Η επιλογή της μυστικής διπλωματίας για το θέμα του Αιγαίου είναι μια λανθασμένη απόφαση. Το θέμα είναι πολύ ευαίσθητο και αφορά όλους τους Έλληνες, εντός και εκτός συνόρων. Έτσι, μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία ότι ακόμα κι αν οι δύο κυβερνήσεις καταλήξουν σε μία συμφωνία, αυτή θα περάσει από κόσκινο, θα προκληθούν συζητήσεις ακόμα και συγκρούσεις. Δεν αποκλείεται να διχαστεί ο λαός, ιδιαίτερα εάν η τελική συμφωνία είναι αποτέλεσμα κακών διπλωματικών χειρισμών. Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών έχουν να επιδείξουν και το κακό προηγούμενο στη διάρκεια της διαδικασίας «κατασκευής» του Σχεδίου Ανάν, το οποίο δεν επιδεχόταν τις απαιτούμενες ζωτικές αλλαγές διότι βασιζόταν σε έναν κορμό που στήθηκε από το Λονδίνο και την Ουάσιγκτον σε αγαστή συνεργασία με την Αθήνα και την Άγκυρα.
Είναι αλήθεια πως ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Δρούτσας έχουν καταβάλει φιλότιμες προσπάθειες για να μας πείσουν ότι «δεν τρέχει τίποτα». Ομολογώ πως πρώτη φορά είδα έναν πρωθυπουργό και έναν υπουργό Εξωτερικών σε τέτοια κατάσταση, ένα μείγμα αγωνίας και πανικού. Η στάση αυτή δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι συζητούν την παράδοση του Αιγαίου όπως τους κατηγορούν. Να είμαστε σοβαροί. Κατά τη γνώμη μου, η πηγή της ανησυχίας τους οφείλεται στο γεγονός ότι συνειδητοποίησαν πως οι Τούρκοι απαιτούν τα πάντα και δεν προσφέρουν το παραμικρό, όπως συμβαίνει και στο Κυπριακό. Πιστεύω πως εάν ποτέ δημοσιοποιηθούν οι μυστικές συζητήσεις του κ. Παπανδρέου και του κ. Δρούτσα με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, θα αντιληφθούμε ότι δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο συνεννόησης. Όχι επειδή οι ηγέτες μας, νυν και πρώην, δεν κάνουν υποχωρήσεις... Η Τουρκία, είτε κυβερνάται από τον Ερντογάν είτε από πολιτικούς που επηρεάζονται από τους στρατιωτικούς, δεν αλλάζει πολιτική. Τα αιτήματα των Τούρκων είναι τα ίδια και τα αυτά, παραδοσιακά ασκούν πολιτική διεκδίκησης και εκεί που δεν έχουν δίκιο προσπαθούν να το επιβάλουν, ιδιαίτερα εάν απέναντί τους στο τραπέζι κάθονται ηγέτες χωρίς σπονδυλική στήλη.
Εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον θα επισκεφθεί την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου την Ελλάδα και την Τουρκία. Στην κορυφή της ατζέντας της βρίσκονται πάντα οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό και η τρομοκρατία. Οι Αμερικανοί ανανεώνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα το φάκελο που διατηρούν με τίτλο «Η πολιτική μας στο Αιγαίο» («Our Aegean Policy»). Είναι σε όλους γνωστό πως η πρώτη εισήγηση αφορά τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου. Ο πρωθυπουργός απέρριψε από το βήμα της Βουλής κάθε σκέψη που αφορά το συγκεκριμένο θέμα. Έχει υποχρέωση να αρνηθεί εάν το θέσει ξανά η Αμερικανίδα υπουργός. Η Ελλάδα χρειάζεται επενδύσεις και βοήθεια για να ξεπεράσει την οικονομική κρίση, αλλά όχι μέσω της συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου... 


epikaira

Η «νέα Ψωροκώσταινα» του 21ου αιώνα...και το γεωστρατηγικό παιχνίδι


Ζέζα Ζήκου - O πειρασμός να θεωρήσει κανείς την εξωτερική πολιτική ...παράρτημα της ψυχιατρικής, όπως είχε πει ο Χένρι Κίσινγκερ, είναι πάντα μεγάλος. Η απάντηση δεν είναι προφανώς εύκολη. Ο Βενιζέλος και ο Ατατούρκ, οχτώ μόλις χρόνια μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, κατάφεραν να συνάψουν ένα ελληνοτουρκικό σύμφωνο ειρήνης και φιλίας. Ο Γιώργος Παπανδρέου, προφανώς, πιστεύει ότι έχει με τον Ερντογάν μια παρόμοια ευκαιρία. Από κοντά οι μεταλλαγμένοι Πασόκοι και οι καθεστωτικές ακαδημαϊκές απόψεις της «σύνεσης» και του νεοταξικού «ρεαλισμού». Το διογκωμένο εγώ του Έλληνα πρωθυπουργού και ο τρόπος της «μυστικής διπλωματίας» του οδηγούν αναπόφευκτα σ’ έναν επαίσχυντο συμβιβασμό. Από το «σύνδρομο Βενιζέλου» υπέφεραν και οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί, ωστόσο όμως έμπειροι και σοφοί διπλωμάτες –οι πρώην υπουργοί Εξωτερικών κύριοι Κάρολος Παπούλιας, Πέτρος Μολυβιάτης και οι πρέσβεις κύριοι Στοφορόπουλος, Δούντας, Θεοδωρόπουλος– απέτρεπαν τις ύπουλες και απατηλές ευκαιρίες.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ανεχόμενος στην πράξη τις έρευνες του «Πίρι Ρέις» σε δυνάμει ελληνική ΑΟΖ, που έγιναν πέρσι την άνοιξη, ουσιαστικά ανέχεται την υπονόμευση νόμιμων ελληνικών δικαιωμάτων. Είναι στο χέρι του να διαψεύσει όλους σχεδόν τους Έλληνες που ισχυρίζονται ότι οι τουρκικές προκλήσεις λειτουργούν σαν εμβρυουλκός για την απόσπαση μιας συμφωνίας «συνεκμετάλλευσης», όπως επιδιώκουν και η Άγκυρα και η Ουάσιγκτον. Και μέσα σε όλα αυτά, προέκυψαν τα κοιτάσματα φυσικού αερίου ή και πετρελαίου στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύπρου, Ισραήλ, Καστελόριζου και δεν αποκλείεται η επίσκεψη της κυρίας Μέρκελ στη Λευκωσία να σχετίζεται με αυτό. Τώρα που η Κύπρος αποφάσισε θαρραλέα να οριοθετήσει την ΑΟΖ της με αυτή του Ισραήλ, δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία για την Ελλάδα να μην κάνει το ίδιο. Μια σπουδαία στρατηγική του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου, μετά το ιστορικό «Όχι» στο κατάπτυστο και ύπουλο Σχέδιο Ανάν. Η Τουρκία προσπαθεί για πολύ καιρό τώρα να πείσει τη διεθνή κοινότητα ότι η περιοχή ανάμεσα στο Καστελόριζο, την Κρήτη και την Κύπρο είναι μέρος της τουρκικής ΑΟΖ. Αυτό αποτελεί ξεκάθαρη παραβίαση όλων των κανόνων του Δικαίου της Θάλασσας.
Αιώνες μοιάζουν να έχουν περάσει από τη δεκαετία του ’90, όταν κυριαρχούσε η ιδέα της παγκοσμιοποιημένης Νέας Οικονομίας, μιας οικονομίας άυλης, στηριγμένης στην Πληροφορική, τις τηλεπικοινωνίες και τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, που θα μας απάλλασσε από τις «παλιές» συγκρούσεις για τις πρώτες ύλες. Η πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα αρχίζει να μοιάζει με την αρχή του 20ού, με τη γεωπολιτική της ενέργειας στην πρώτη γραμμή της διεθνούς ατζέντας.
Το γεωστρατηγικό παιχνίδι, εξαιρετικά περίπλοκο πάντα, έχει πάρει νέα δυναμική μετά την τουρκοϊσραηλινή ρήξη. Στρατηγικές ισορροπίες αναζητεί ο Μπαράκ Ομπάμα, καθώς προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στο Ισραήλ και στην Τουρκία, δύο στρατηγικούς συμμάχους των ΗΠΑ στην ευρύτερη Μέση Ανατολή όπου διακυβεύονται οι προτεραιότητες της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής: από την καταπολέμηση της Αλ Κάιντα και της διεθνούς τρομοκρατίας, έως την επίλυση του Παλαιστινιακού, την απόσυρση από το Ιράκ και την αποτροπή απόκτησης πυρηνικών όπλων από το Ιράν.
Στο γεωστρατηγικό παιχνίδι περιλαμβάνεται ο ρόλος της Τουρκίας ως χώρας που γειτνιάζει με το Ιράν, το Ιράκ και τη Συρία, αλλά και ως «γέφυρας» προς το μουσουλμανικό κόσμο, ενώ, από την άλλη, ουδείς πρόεδρος των ΗΠΑ μπορεί να αγνοήσει την καθοριστική επιρροή του εβραϊκού λόμπι. Η αμερικανική διπλωματία στην περιοχή επένδυε στη διατήρηση καλών σχέσεων μεταξύ Τελ Αβίβ και Άγκυρας, κάτι όμως που δεν υφίσταται πλέον. Ο Αριέλ Σαρόν, στα μέσα της δεκαετίας του ’80, σε μια διάλεξή του για την ασφάλεια του Ισραήλ, είχε εντάξει την Τουρκία στον τρίτο κύκλο των απειλών που θα αντιμετώπιζε η χώρα του, αλλά ήταν ο μόνος.
Η Τουρκία συνάπτει συμφωνία συνεργασίας με το ιρανικό καθεστώς του Αχμαντινετζάντ, προσεταιρίζεται τη Συρία, απλώνει δίχτυ προστασίας τού υπό ισραηλινή κατοχή παλαιστινιακού πληθυσμού και προετοιμάζει το ρόλο που θα παίξει στο Ιράκ μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων. Διευρύνει, δηλαδή, τη σφαίρα επιρροής της προς τη Μέση Ανατολή, αποσπώντας την υποστήριξη τόσο των αραβικών καθεστώτων όσο και των μουσουλμανικών πληθυσμών. Το Ισραήλ επιδιώκει γεωστρατηγικό βάθος, το οποίο μέχρι πέρσι του παρείχε η Τουρκία, προκειμένου να διεξάγει τις απαραίτητες για την ασφάλειά του αεροναυτικές ασκήσεις και βεβαίως τη σύναψη συμμαχιών με γειτνιάζουσες μη μουσουλμανικές χώρες, όπως η Ελλάδα και η Κύπρος.
Στην περιοχή διαμορφώνονται νέα γεωπολιτικά δεδομένα, με συνέπεια οι πιέσεις προς την Ελλάδα για συμφωνία «συνεκμετάλλευσης» του Αιγαίου με την Τουρκία και για ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας με το Ισραήλ να κορυφωθούν κατά την επίσκεψη της Χίλαρι Κλίντον, την οποία επιθυμεί να πραγματοποιήσει στην Αθήνα στις αρχές Φεβρουαρίου μαζί με μεγάλη αντιπροσωπία του αμερικανοεβραϊκού λόμπι. 

epikaira

Παραλαμβάνει όπλα και διόπτρες ο Ελληνικός στρατός


Το Γενικό Επιτελείο Στρατού αναβαθμίζοντας τις επιχειρησιακές δυνατότητες των Μονάδων του, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στις Μονάδες του Πεζικού (απλού και μηχανοκίνητου), άρχισε να παραλαμβάνει οπλικά συστήματα, τα οποία εμπεριέχονταν σε συμβάσεις που είχαν ανατεθεί τα προηγούμενα χρόνια στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ). Έτσι μεταξύ των άλλων παραδίδονται 1.200 αναβαθμισμένα πολυβόλα Browning Μ2 των 0,50 ιντσών Ταχείας Αλλαγής Κάννης (ΤΑΚ). Αρχικά είχαν αναβαθμιστεί 2.000 πολυβόλα του ιδίου τύπου. Για την συνέχιση του προγράμματος αναβάθμισης των πολυβόλων, ανατέθηκε τον Απρίλιο του 2005 η συγκεκριμένη σύμβαση ύψους 3,7 εκατ. ευρώ. Με αυτά τα πολυβόλα θα εξοπλιστούν το υπόλοιπο των Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μεταφοράς.

Προσωπικού (ΤΟΜΠ) Μ113Α1/-Α2, Leonidas 1/-2 και Οχημάτων Μάχης (ΤΟΜΑ) BMP-1 των Μηχανοκίνητων Ταγμάτων Πεζικού, οι Λόχοι Υποστήριξης (ΛΥΤ) των απλών Ταγμάτων Πεζικού και τα Άρματα μάχης Μ48Α5 MΟLF. Επίσης παραλαμβάνονται 2.320 πολυβόλα εφόδου FN Minimi των5,56 χλστ. και 2.320 διόπτρες παθητικού τύπου τρίτης γενιάς NS-685C κατασκευής Θέων Αισθητήρες (τα 750 πολυβόλα Minimi των Ειδικών Δυνάμεων έχουν εξοπλιστεί με την NS-467C κατασκευής επίσης της Θέων Αισθητήρες). Τα πολυβόλα με τις διόπτρες, αποτελούν αντικείμενο σύμβασης ύψους 61,8 εκατ. ευρώ, που είχε ανατεθεί από το Υπουργείο Εθνικής Άμυναs στα ΕΑΣ το 2006. Τα πολυβόλα θα κατανεμηθούν ανά δύο στις ομάδες πεζικού, ενισχύοντας δραματικά όχι μόνο τη δυνατότητα μάχης κατά τη νύκτα, αλλά και τη δυνατότητα εντοπισμού, αναγνώρισης και εμπλοκής των στόχων λόγω τns μεγάλης μεγέθυνσης (6χ) της διόπτρας.
Ομοίως συνεχίζουν να παραλαμβάνονται 3.333 διόπτρες νυκτερινής παρατήρησης και σκόπευσης NS-685C για τον εξοπλισμό των πολυβόλων Heckler & Koch MG3 των 7,62 χλστ., των πολυβόλων Browning Μ2 των 0,50 ιντσών και των 633πολυβόλων βομβίδων Heckler & Koch GMG.
Η ολοκλήρωση της παραλαβής ειδικά των διόπτρων νυκτερινής παρατήρησης και σκόπευσης σύγχρονης τεχνολογίας, αναβαθμίζει ριζικά και μαζικά τη δυνατότητα διεξαγωγής νυκτερινών επιχειρήσεων από τις Μονάδες του όπλου του Πεζικού.
Τέλος πρέπει να επισημανθεί η ολοκλήρωση της παράδοσης των 223 Αυτοκινούμενων πυροβόλων Μ109A3GEA2 από τα αποθέματα του Γερμανικού Στρατού. Τα πυροβόλα ελέγχθηκαν, επισκευάστηκαν και αξιοποιήθηκαν, με ανταλλακτικά που παραχωρήθηκαν από τον Γερμανικό Στρατό από τους ουλαμούς συντήρησης των Μονάδων που τα παρέλαβαν, μειώνοντας στο ελάχιστο το κόστος ενεργοποίησης τους. Η επιχειρησιακή τους κατάσταση πιστοποιήθηκε με τις βολές που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα από τις Μονάδες στην Περιοχή Ευθύνης των Α’ και Δ΄ Σωμάτων Στρατού.

onalert

Βενζινοπώλες έκλεισαν τα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ


Κλειστά θα είναι, μέχρι και τις 12 το μεσημέρι τα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, στο σταθμό των Ευζώνων, αφού βενζινοπώλες της ευρύτερης περιοχής απέκλεισαν την είσοδο και την έξοδο, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της Πολιτείας να επαναλειτουργήσουν πρατήρια διάθεσης αφορολόγητων πετρελαιοειδών προϊόντων σε τρεις μεθοριακούς σταθμούς. Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας και πρόεδρος των πρατηριούχων νομού Κιλκίς, Γιάννης Μαγλουσίδης, επανέλαβε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν εάν η πολιτεία δεν πάρει πίσω την απόφασή της».


protothema

Το σχέδιο της εξουσίας για την ¨καταστολή¨ του διαδικτύου


Είναι εύκολο ακόμη και για ένα παιδί δημοτικού να αντιληφθεί ότι οι χρήσιμες πληροφορίες, εκείνες που αναδεικνύουν τις προθέσεις και αποκαλύπτουν τα σχέδια των εξουσιαστών, βρίσκονται στο διαδίκτυο. Απέναντι στη διαπλοκή των παραδοσιακών ΜΜΕ με τραπεζίτες και με ξεπερασμένα πολιτικά ανδρείκελα, το διαδίκτυο είναι εκείνο που διατηρεί ακόμη θέσεις μάχης, που ξεσκεπάζει, προβληματίζει σχολιάζει. Το σχέδιο της κυβέρνησης όπως φαίνεται έχει άμεσο στόχο να ενδυναμώσει οικονομικά τα…παραδοσιακά και πιστά μέσα ενημέρωσης, καθώς ο μόνος τρόπος να σταθούν απέναντι στην διεισδυτικότητα και την πειστικότητα του διαδικτύου είναι τα χρήματα.

Ξεπερασμένοι διευθυντές, καναλιών, κορεσμένοι παρουσιαστές, ατάλαντοι αρχισυντάκτες, θα λάβουν όπως γράφεται και λέγεται μια ακόμη τονωτική ένεση ρευστότητας, προκειμένου να καλύψουν για ένα μικρό χρονικό διάστημα την ανεπάρκεια τους. Θα ανταλλάξουν την πίστη τους με άλλες δύο και τρεις δουλίτσες θα χρεώσουν μέχρι τον λαιμό άλλα δυο τρία τηλεοπτικά κανάλια.
Οι τράπεζες έλαβαν μεν μια σημαντική ένεση ρευστότητας 24 δις, (εγγυήσεις που ανταλλάσσονται με χρήματα) όμως την επόμενη ημέρα “δημιούργησαν” άνοδο του Ελληνικού χρηματιστηρίου. Εδώ οποιαδήποτε εισροή χρημάτων θα καταλήξει πάλι σε τηλεπερσόνες και τηλε-λαμόγια
Το διαδίκτυο μπορεί να ανταγωνιστεί την τηλεόραση, δεν μπορεί όμως να γίνει το αντίθετο. Κάποια πράγματα θεωρούνται φυσική εξέλιξη και μόνο να καθυστερήσουν γίνεται να αναβληθούν όχι.

olaalla

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...