Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011

εξεγερμένοι πολίτες μαζί με τους φαντάρους, μαζί με τους υπαξιωματικούς, κάποιους αξιωματικούς τους σηκώσανε στα χέρια και διαδήλωναν μαζί ....

Όταν ο Στρατός γίνεται ένοπλο τμήμα του λαού... Φάνηκαν πάνω στα θωρακισμένα, πάνω και δίπλα στα τανκς, καβάλα στα πυροβόλα... εξεγερμένοι πολίτες μαζί με τους φαντάρους, μαζί με τους υπαξιωματικούς, κάποιους αξιωματικούς τους σηκώσανε στα χέρια και διαδήλωναν μαζί ....οι στρατιωτικοί στην Αίγυπτο και στην Τυνησία δεν πυροβόλησαν τους εξεγερμένους, δεν χτυπήσανε τη μάννα και τον πατέρα τους, περπάτησαν αντάμα, τους προστάτεψαν... προστάτεψαν το λαϊκό κίνημα, τη δίκαιη και οργισμένη εξέγερση, τους συνεγείρει κι' αυτούς μέχρι σήμερα ηκραυγή για δημοκρατία, για απελευθέρωση από τους τυράννους, για αξιοπρέπεια και εργασία.... προστατεύουν την περιουσία του λαού, την ανθρώπινη ζωή, την πολιτιστική κληρονομιά, τα μουσεία, διατυμπανίζουν την αποστολή τους, την ανθρωπιά τους ...μήνυμα στέλνουν έτσι κάθε στιγμή στους τυράννους και τους πάτρωνές τους, πως στρατός και λαός είναι ενωμένοι.... ασπίδα για τη ζωή και τις κατακτήσεις του λαού είναι ο στρατός, απ’ αυτόν προέρχεται, αυτόν πρέπει να υπηρετεί.... ελπίδες και μηνύματα στέλνουν οι Αιγύπτιοι και οι Τυνήσιοι στρατιωτικοί, ας ελπίσουμε και μείς πως δε στραβοκοιτάζουν κάποιοι προς την εξουσία, πως παράδειγμα θα γίνουν και για άλλους, γιατί η τυραννία, η οικογενειοκρατία, η εκμετάλλευση που σέρνουν μαζί τους οι εγκάθετοι δε μπορεί να κρατήσουν άλλο...ας ελπίσουμε κι ας το φωνάζουμε.... ένοπλο τμήμα του λαού είναι ο στρατός, αυτόν πρέπει να υπηρετεί...

Αντώνης Κακαράς, απόστρατος αρχιπλοίαρχος , συγγραφέας.

kakaras.wordpress.com

Top Secret: Εκπαιδευτική εθνοκάθαρση!

http://kostasxan.blogspot.com/2011/01/top-secret_28.html

■Γιατί οι συσκέψεις για τις τομές στην παιδεία είναι μυστικές;
■Τί το μυστικό κρύβει το ψηφιακό σχολείο, το ψηφιακό βιβλίο, η ψηφιακή τάξη;
■Ποιός ο ρόλος του Κροάτη επιχειρηματία που συμμετείχε στην σύσκεψη;
■Από πότε οι επιχειρηματίες συμμετέχουν σε υπουργικές συσκέψεις στο Μαξίμου;
■Ο Γερουλάνος με ποιές αρμοδιότητες συμμετέχει σε θέματα που άπτονται των εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων;
■Μήπως η συμμετοχή του αφορά τον ρόλο του στα θέματα επενδύσεων και ανάπτυξης;
■Τί έγινε στο Υπουργείο Παιδείας; Ξεπουλάμε; Βρήκαμε λεφτά για αρλούμπες, βρήκαμε και τους επιχειρηματίες και κάνουμε τα μυστικά μας deals πουλώντας εκσυγχρονισμό; Μαθαίνουμε πως όλη η συζήτηση έγινε στα Αγγλικά. Φαντάζομαι πως θα είμαστε η πρώτη χώρα που θέματα της εθνικής της παιδείας και δη της ελληνικής συζητιώνται στα Αγγλικά και μάλιστα επί πέντε ώρες.
■Για ποιό λόγο στις συνεδριάσεις συμμετέχουν μόνο Αμερικάνοι «σοφοί»; «Σοφοί» άλλων εθνικοτήτων δεν υπάρχουν; Οι Έλληνες «σοφοί» που ήτανε; Μήπως οι Έλληνες «σοφοί» δεν διαθέτουν το κατάλληλο budget για επενδύσεις στην παιδεία;
■Οι άλλες χώρες, με εκπαιδευτικά συστήματα πιο ώριμα και προηγμένα, είναι οπισθοδρομικές και δεν εφαρμόζουν τα φρου φρου και αρώματα και τα μεγαλοπιάσματα τα δικά μας τα μεταμοντέρνα;

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΘΟΛΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ, ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΞΕΝΟΛΑΓΝΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ! ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ!

Αναγνώστης μας έστειλε το ακόλουθο σοβαρότατο μήνυμα:

Πακιστανοί κλπ, οι οποίοι είναι μέσα στη φυματίωση και την ηπατίτιδα (σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ο ένας στους τρεις πάσχει από τις δυο ασθένειες σε ενεργό βαθμό) και χρησιμοποιούν τους χώρους των σχολείων. Όλων των σχολείων! Μπασκέτες, προαύλιο, ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ, ΒΡΥΣΕΣ!!!! Τα ξέρουν οι γονείς των παιδιών αυτά; Σαφώς και όχι...

Σήμερα τους είδα γυρνώντας από τη δουλειά μου, σε 4 σχολεία Πατήσια - Ν.Ιωνία και σύνορα Ν.Ιωνίας με Ν.Ηράκλειο στο λύκειο που είναι στις γραμμές του τραίνου.

Στο τελευταίο μάλιστα, επειδή σταμάτησε το τραίνο, τους έβλεπα για αρκετή ώρα, ήταν καμιά 20αριά έπαιζαν μπάσκετ και έφτυναν συνέχεια, μα ΣΥΝΕΧΕΙΑ στο προαύλιο. Ο ένας ήταν στα κάγκελα του προαυλίου μάλιστα και ουρούσε...!!!!

Η κατάντια αυτού του κράτους δεν έχει τέλος. ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ!!!!!!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
ygro-pyr

ΣΟΒΑΡΟ ΣΥΝΕΧΕΙΑ- ΑΛΒΑΝΙΑ-ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ Η ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ

Μαλιστα! Αλύτρωτοι και οι Αλβανοί. Οι δυστυχείς «επαναστατούν» (καθοδηγούμενοι από τις Σιωνιστικές ΗΠΑ) εναντίον ημών των Ελλήνων που τους φιλοξενήσαμε και τους δώσαμε ψωμί να φάνε και να κτίσουν την σύγχρονη Αλβανία. Και το κάνουν τώρα που το ψωμί λιγοστεύει για όλους μας. Ας κατευθύνουν την οργή τους σαυτούς που τους καθοδηγούν στο ξεπούλημα κι όχι σαυτούς που μοιράζονται το ψωμί των. Είναι τραγικό να «επαναστατείς» επειδή σου μείωσαν το καναβούρι και όχι που είσαι στο κλουβί.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,
Πολύδωρος

"If you pick up a starving dog and make him prosperous, he will not bite you; that is the principal difference between a dog and a man." - Mark Twain

"Εάν διαλέξεις έναν πεινασμένο σκύλο και τον χορτάσεις, δεν θα σε δαγκώσει. Αυτή είναι η κύρια διαφορά μεταξύ σκύλου και ανθρώπου." - Μαρκ Τουέϊν
ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ Η ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ

Προπαγάνδα κατά της Ελλάδας στα νέα σχολικά βιβλία της Αλβανίας

Φανατισμό και πλαστογραφημένη Ιστορία διδάσκει η αλβανική κυβέρνηση στους μαθητές των σχολείων, τη στιγμή που ζητά την ελληνική στήριξη για να της ανοίξουν οι πόρτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης
«Η ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ, ΟΠΟΥ "ΑΙΜΟΣΤΑΓΕΙΣ" ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΑΝΑΝ "ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ" ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΤΣΑΜΗΔΩΝ»

Μίσος, φανατισμό αλλά και πλαστογραφημένη Ιστορία που καμία σχέση δεν έχει με την πραγματική, διδάσκει η αλβανική κυβέρνηση στους μαθητές των σχολείων. Οι νεαροί Αλβανοί μέσα από τα νέα επίσημα σχολικά βιβλία τους μαθαίνουν την Ιστορία της «Μεγάλης Αλβανίας» και διδάσκονται, μεταξύ άλλων, ότι «η Βορειοδυτική Ελλάδα, από τη Φλώρινα έως την Πρέβεζα, είναι αλβανικό εθνικό έδαφος στο οποίο "αιμοσταγείς" Έλληνες πραγματοποίησαν "εθνοκάθαρση" στους Τσάμηδες που πλειοψηφούσαν στα χώματα αυτά».

Ο Αριστοτέλης ανακάλυψε τη Βιολογία 2.300 χρόνια πριν τον Δαρβίνο!

"The relationship and love of children to parents is like the relationship of humans to the gods. Love, therefore, is addressed to the pure and wonderful, because parents give to the children the greatest benefits. Because they gave them life and food, and when the children grow older, their vocational education too." - Aristotle

Ο Αριστοτέλης ανακάλυψε τη Βιολογία 2.300 χρόνια πριν τον Δαρβίνο!
Συντάκτης: Μαρία Παναγοπούλου, Δημοσίευση: 20/01/2011
Ο Αριστοτέλης - εκτός από μεγάλος φιλόσοφος- ήταν και ο ιδρυτής της επιστήμης της Βιολογίας, υποστηρίζει ο Armand Marie Leroi , καθηγητής της Εξελικτικής Βιολογίας του πανεπιστημίου Imperial College του Λονδίνου.

Όπως αναλύει σε άρθρο του που δημοσιεύεται στους κυριακάτικους "Times", "στην ερώτηση "ποιος είναι ο μεγαλύτερος βιολόγος της ιστορίας;", οι περισσότεροι θα απαντούσαν ότι είναι ο Δαρβίνος. Κι όμως τον τίτλο του μεγαλύτερου επιστήμονα της Βιολογίας, ίσως και ολόκληρης της επιστήμης, τον αξίζει ο Αριστοτέλης, αφού δεν έφερε απλώς μια επιστημονική επανάσταση στην βιολογία, αλλά την δημιούργησε".

Ο Armand Marie Leroi, αφού ολοκλήρωσε μία πολυετή έρευνα για τον Δαρβίνο (1809- 1882 μ.Χ), ανακάλυψε ότι η μελέτη της Βιολογίας θα ήταν ελλειπής αν δεν συνοδευόταν από αντίστοιχη έρευνα για τον αρχαίο Έλληνα φιλοσοφο. Ετσι πρότεινε στο BBC να δημιουργήσει ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στον Αριστοτέλη (384- 322 π.Χ.).

ΤΟ ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ

Η βαλίτσα πήγε πολύ μακρυά. Το δόγμα Κίσσινγκερ μας το ρίξανε στη μάπα. Το ρίξανε σε μας που αποτελούμε τον κίνδυνο για τα λαμόγια. Εμείς οι γραφικοί, εμείς οι τρελαμένοι, εμείς οι ανυπότακτοι, εμείς οι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ.

Ναι, είμαστε επικίνδυνοι. γι αυτό βαλλόμαστε. Γι αυτό μας κυνηγάνε. Κάτω η εθνική ταυτότητα, κάτω η πατρίδα, κάτω η γλώσσα, κάτω η θρησκεία. Θέλουν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει τίποτε από αυτά που μας κάνουν ξεχωριστούς. Τίποτε από αυτά που μας κάνουν Έλληνες.

Επιτέθηκαν στο μυαλό το δικό μας για να μας κάνουν απάνθρωπους. Επιτέθηκαν όμως και στο μυαλό των παιδιών μας. Με τηλεοπτικά σώου γεμάτα λαμογιά και δηλητήριο. Βιβλία γεμάτα ψέμα και φαρμάκι. Και κανένας δεν μιλάει. Γίναμε ο πλανήτης της σιωπής. Κι εκείνο που με πειράζει δεν είναι το τι κάνει ο πλανήτης αλλά τι κάνουμε εμείς. Γίναμε η Ελλάδα της σιωπής.

Θέλουν να μας πουν ότι δεν υπάρχουν Έλληνες. Ότι είμαστε τουρκόσποροι , ίσως και κατά περίπτωση Τανζανοί. Μαμελούκοι. Θέλουν να μας πείσουν, και έχει αρκετά χρόνια από τότε που ξεκίνησαν, ότι το 1821, δεν πολέμησαν Έλληνες για την λευτεριά, αλλά όλος ο λεγόμενος αγώνας ήταν σειρά συμπτωματικών γεγονότων, στα οποία πρωταγωνίστησαν πρόσωπα που ανήκαν σε όλους τους λαούς των Βαλκανίων, αλλά δεν ήταν Έλληνες. Ήταν ότι θες, αλλά όχι Έλληνες.

Κι αυτοί οι "ξεβράκωτοι" όπως τους είχε ονομάσει, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο "οικουμενικός πατριάρχης", διέκοψαν την αρμονική συμβίωση με τους Οθωμανούς.

"Τσεκούρι και φωτιά στους προσκηνυμένους" , έλεγε ο Κολοκοτρώνης. "Έλληνές μου", φώναζε. Κι όμως θέλουν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας.

Ότι δεν υπάρχει κανένας απόγονος από εκείνους που έδωσαν φως στον κόσμο.Θέλουν να δημιουργήσουν μία νέα γενιά κοιμώμενων δούλων, χωρίς εθνική και θρησκευτική ταυτότητα. Να τελειώσει αυτή η "καταραμένη γενιά", η "γενιά των τρελλών".

Τα πράγματα στένεψαν. Όποιος δεν κάνει την δική του αντίσταση στον αφελληνισμό, είναι εξίσου ένοχος με αυτούς που τον επιχειρούν. Και η ενοχή αυτή δεν τιμωρείται από δικαστήρια, αλλά από την ελληνική εθνική συνείδηση που θα τρώει τα σωθικά όλων των αδρανών και ασυνείδητων.

Ξεχάστε λέει την ιστορία σας. Μην θυμάστε τίποτα. Κοιμηθείτε. Μην θυμάστε τίποτε. Ούτε τα παλληκάρια που πριν δεκαπέντε χρόνια έπεσαν προδωμένα στα Ίμια.

Κάνετε λάθος ρε λαμόγια. Θυμόμαστε. Θέλουμε δεν θέλουμε θυμόμαστε, γιατί μέσα μας σιγοκαίει το εκρηκτικό μίγμα.

Εσείς να τρέμετε.

ΤΟ ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ

Η.Π.Α.: "Μετά τα Ίμια πάρτε τον Ελληνικό Στρατό & από την Καλόλιμνο - Μην προκαλείτε την Τουρκία" | ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ;;;


Την επέκταση της συμφωνίας αποχώρησης του Ελληνικού Στρατού και από την Καλόλιμνο εκτός από τα Ίμια απαίτησαν οι ΗΠΑ από την Ελλάδα τον Φεβρουάριο του 1996 για να μην "ερεθιστεί η Τουρκία" αποκαλύπτεται σε τηλεγράφημα του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ. Η ελληνική κυβέρνηση, προ του φόβου κατάρρευσής της μετά το φιάσκο των Ιμίων δεν το δέχθηκε και οι ΗΠΑ υποχώρησαν τονίζοντας στην Τουρκία ότι "Δεν αφορά η συμφωνία και την Καλόλιμνο". Ενωρίτερα, την 1η Φεβρουαρίου 1996 ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των Η.Π.Α. δήλωνε ότι «οι Η.Π.Α. δεν αναγνωρίζουν ελληνική ή τουρκική κυριαρχία στα Ίμια/Καρντάκ και πιθανολογείται ύπαρξη και άλλων νησίδων στην ίδια κατάσταση».

Η επιστολή απευθύνεται προς τον τότε υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Θεόδωρο Πάγκαλο, και στον Τούρκο ομόλογό του, Ντενίζ Μπαικάλ, φέρει ημερομηνία 2 Φεβρουαρίου 1996 και αναφέρει πως οι κυβερνήσεις των δύο χωρών δεσμεύθηκαν να απομακρύνουν στρατιώτες, πλοία και σημαίες από τα Ίμια και την γύρω περιοχή, αλλά και να μην επιστρέψουν σε αυτήν. 
Ποιές ήταν αυτές οι "νησίδες"; Μία, τουλάχιστον ήταν η ... Καλόλιμνος, από όπου οι ΗΠΑ επίσης ζήτησαν να αποχωρήσουν οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις. αλλά η κυβέρνηση Σημίτη προ του κινδίνου να ανατραπεί μετά τον σάλο που είχε ξεσηκωθεί λόγω Ιμίων, δεν το δέχτηκε!
Ιδού το τηλεγράφημα της πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα προς τον Αμερικανό υπουργό Γ.Κρίστοφερ, στις 7 Φεβρουαρίου, ανέφερε: «Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με πληροφορίες περί παρουσίας ελληνικών στρατευμάτων στη νησίδα της Καλολίμνου κοντά στα Ίμια / Καρντάκ, το Υπουργείο Εξωτερικών και το ελληνικό ΓΕΕΘΑ είπαν ότι μόνον η νησίδα των Ιμίων καλύπτεται από τη συμφωνία απεμπλοκής που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση των Η.Π.Α. στις 30 - 31 Ιανουαρίου. 
Έτσι, κατά την άποψή τους, η παρακείμενη νησίδα της Καλολίμνου δεν υπάγεται στη συμφωνία και δεν επιβεβαιώνουν ούτε διαψεύδουν την παρουσία ελληνικών στρατευμάτων (ή άλλων προσώπων) στην Καλόλιμνο (ή σε άλλα νησιά / νησίδες του Αιγαίου)». Το τηλεγράφημα επισημαίνει πως «η πρεσβεία ενεργεί θεωρώντας ότι η συμφωνία περί επανόδου στο προηγούμενο καθεστώς καλύπτει μόνον τα Ίμια / Καρντάκ και όχι άλλα γειτονικά νησιά / νησίδες» και ζητεί σχετική επιβεβαίωση από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. 
Πράγματι στις 8 Φεβρουαρίου, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απάντησε ότι η συμφωνία αφορούσε μόνο στα Ίμια: «Οι Τούρκοι παραπονέθηκαν στην πρεσβεία μας ότι η Ελλάδα τοποθέτησε κάποιες στρατιωτικές δυνάμεις στη νήσο Καλόλιμνο (ένα ελληνικό νησί κοντά στα Ίμια / Καρντάκ), παραβιάζοντας τη συμφωνία που επέτρεψε στις δύο πλευρές να υποχωρήσουν από το χείλος της σύγκρουσης. Η συγκεκριμένη ενέργεια δεν παραβιάζει τη συμφωνία για την ταυτόχρονη απομάκρυνση στρατιωτικών δυνάμεων και σημαιών από τα Ίμια, την αποχώρηση των πολεμικών σκαφών και τη μη επιστροφή τους... 
Καταστήσαμε σαφές ότι δεν αμφισβητούμε το δικαίωμά τους να αναπτύξουν αυτά τα στρατεύματα, αλλά ανησυχούμε για το γεγονός ότι τέτοιου είδους ενέργειες είναι δυνατόν να παρερμηνευθούν και να προκαλέσουν αντιδράσεις στην Άγκυρα. Ο πρέσβης Τσίλας μεταβίβασε το μήνυμα αυτό στους υπουργούς Εξωτερικών, Πάγκαλο, και Άμυνας, Αρσένη. Παραπονέθηκαν ότι επρόκειτο για ανάπτυξη ελληνικών δυνάμεων σε ελληνικό έδαφος και ότι δεν ήταν θέμα προς συζήτηση». 
Ο Γ.Κρίστοφερ στην επιστολή επισημαίνει: «Οι διαβεβαιώσεις που μας προσέφεραν η Ελλάδα και η Τουρκία ότι θα απομάκρυναν τα πλοία, το προσωπικό και τις σημαίες -με ένα αλληλοδιαδοχικό και συντονισμένο τρόπο- επέτρεψε σε κάθε πλευρά να υποχωρήσει από το χείλος (του πολέμου) με αξιοπρέπεια. Η κυβέρνηση της (μιας χώρας) μας έχει διαβεβαιώσει ότι δεν θα τοποθετήσει τη σημαία της ή οπλισμένο προσωπικό της στις νησίδες ούτε θα τοποθετήσει πλοία κοντά στις νησίδες. 
Προσδίδουμε μεγάλη βαρύτητα σε αυτή τη διαβεβαίωση από ένα σύμμαχο του ΝΑΤΟ. Προσδίδουμε εξίσου μεγάλη βαρύτητα στις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησής σας ως προς τα ίδια, και το έχουμε διαβιβάσει προφορικά και γραπτώς στην κυβέρνηση της (άλλης χώρας)». 
Σημειώνεται ότι το περιεχόμενο των δύο επιστολών είναι ίδιο, αλλάζουν μόνο τα ονόματα των χωρών και την επέδωσαν στους κ. Πάγκαλο και Μπαϊκάλ ο πρέσβης στην Αθήνα, Τόμας Νάιλς, και ο επιτετραμμένος στην Άγκυρα, Φράνσις Ριτσαρντόουν, στις 6 Φεβρουαρίου. 
Η βαρύτητα και το νόημα μιας τέτοιας επιστολής από τον επικεφαλή της αμερικανικής διπλωματίας είναι προφανής, αφού με τον τρόπο αυτό, οι Η.Π.Α. ανέλαβαν, πέραν του ρόλου μεσολαβητή, και αυτόν του εγγυητή. Η δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης, διά της οποίας τα Ίμια έγιναν «γκρίζα ζώνη», επιβεβαιώθηκε την επομένη, με τη νέα πρόκληση της Τουρκίας, που επιχειρούσε να αμφισβητήσει την ελληνική κυριαρχία στην Καλόλιμνο. Τότε η Αθήνα διαμήνυσε στην Ουάσινγκτον ότι η συμφωνία που είχε εξασφαλίσει ο διαμεσολαβητής Ρ. Χόλμπρουκ αφορούσε μόνο στα Ίμια ή τα... «Ίμια/Καρντάκ», όπως τα αποκαλούσαν πλέον οι Αμερικανοί... 
Υπενθυμίζεται ότι κατά την κρίση έχασαν τη ζωή τους τρεις Έλληνες αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού, ο υποπλοίαρχος Χ. Καραθανάσης, ο υπ. Π. Βλαχάκος και ο αρχικελευστής Ε. Γιαλοψός.


defencenet

Η Κύπρος αναγνώρισε το ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος με βάση τα σύνορα του 1967


JERUSALEM POST: ‘Cyprus recognizes Palestinian state on 1967 lines’ |Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της JERUSALEM POST, η Κύπρος αναγνώρισε το ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος με βάση τα σύνορα του 1967. Παράλληλα τάχθηκε υπερ του παγώματος εποικισμών της Δυτικής Όχθης που το Ισραήλ προωθεί εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα. Η Κύπρος με αυτή της τη κίνηση, προσωπικά πιστεύω, προσπαθεί να κρατήσει δεσμούς με τον αραβικό κόσμο που πιθανόν να έχει αρχίσει να βλέπει καχύποπτα τις τελευταίες συμφωνίες που έχει υπογράψει με το Ισραήλ.

www.greeknation.blogspot.com

Wikileaks – Απόρρητα έγγραφα με τίτλο: Ελλάδα & Τουρκία. Υπόθεση Αιγαίο 1997

Wikileaks – Απόρρητα έγγραφα με τίτλο: Ελλάδα & Τουρκία. Υπόθεση Αιγαίο 1997

Ιερουσαλήμ: Παράξενο φαινόμενο πάνω από τους Αγίους Τόπους - Σημεία των καιρών;

Ιερουσαλήμ: Παράξενο φαινόμενο πάνω από τους Αγίους Τόπους - Σημεία των καιρών;

Σείστηκε η Αθήνα! Μεγάλη συμμετοχή στην καθιερωμένη πορεία για τα Ίμια!

Σείστηκε η Αθήνα! Μεγάλη συμμετοχή στην καθιερωμένη πορεία για τα Ίμια!

Μαχητικά αεροσκάφη πάνω από το Κάιρο


Νέα ένταση λαμβάνουν οι αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις στο Κάιρο, καθώς ο στρατός επιδίδεται σε επίδειξη δύναμης, αυτή τη φορά και από αέρος. Οι διαδηλωτές αψηφούν την απαγόρευση κυκλοφορίας που είναι σε ισχύ από τις 16.00 και εξακολουθούν να βρίσκονται στου δρόμους, τη στιγμή που τουλάχιστον δύο μαχητικά αεροσκάφη εκτελούν χαμηλές πτήσεις πάνω από το Κάιρο. Την ίδια ώρα πάνω από το συγκεντρωμένο πλήθος στην πλατεία Ταχρίρ πέταξαν δύο στρατιωτικά ελικόπτερα, ενώ επί τόπου έφθασαν περισσότερα οχήματα του στρατού. Εν μέσω των ταραχών, ο Χόσνι Μουμπάρακ επισκέφθηκε ένα κέντρο επιχειρήσεων του στρατού και συναντήθηκε με υψηλόβαθμους αξιωματούχους, μεταξύ αυτών και με το νεοδιορισθέντα αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ομαρ Σουλεϊμάν.

Οι οδομαχίες συνεχίζονται εν μέσω ανομίας, ενώ οι εικόνες λεηλάτησης της πρωτεύουσας της Αιγύπτου πολλαπλασιάζονται και περιλαμβάνουν πλήθος κατεστραμμένων καταστημάτων, δεκάδες καμμένα αυτοκίνητα και σοβαρές ζημιές σε δημόσια κτίρια αλλά και το Αιγυπτιακό Μουσείο.
Εικόνες αναρχίας κυριαρχούν στους δρόμους του Καΐρου και άλλων πόλεων ειδικά τη νύχτα, γεγονός που αναγκάζει τους απλούς πολίτες να κάνουν έκκληση στο στρατό να επαναφέρει την τάξη, καθώς η αστυνομία έχει πλέον αποσυρθεί. 
Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, περισσότεροι από 450 άνθρωποι έχουν συλληφθεί τις τελευταίες ημέρες, επειδή επιδίδονταν σε λεηλασίες. Κάποιοι από αυτούς συνελήφθησαν από ομάδες πολιτοφυλακής, τις οποίες αναγκάστηκαν να δημιουργήσουν οι ίδιοι οι κάτοικοι της Αιγύπου για να προστατεύσουν τις οικογένειες και τις περιουσίες τους.


Ναυτεμπορική

ΚΑΤΑΣΧΕΣΑΝ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ


ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΔΙΑΚΙΝΟΥΣΑΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ΤΗΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ "ΝΟΒΑ ΖΟΡΑ"! Και να που φαίνεται πως κάτι αρχίζει να λειτουργεί, όχι φυσικά γιατί έχει δώσει τέτοιες εντολές η επίσημη Πολιτεία, αλλά γιατί υπάρχουν τελωνειακοί υπάλληλοι που πράττουν το καθήκον τους. Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας – "Ουράνιο Τόξο" (του οργάνου της γυφτοσκοπιανής προπαγάνδας στην Πατρίδα ΜΑΣ) επέστρεφε από τα Σκόπια ("Δημοκρατία της Μακεδονίας" την λένε οι λεγάμενοι!) μέσω του συνοριακού σταθμού Νίκης. Μετά τον έλεγχο των διαβατηρίων, προχώρησε στον τελωνειακό έλεγχο. Στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου του υπήρχε μεγάλος αριθμός τευχών της μηνιαίας εφημερίδας "Νόβα Ζόρα", που προωθεί στα εδάφη μας ξεκάθαρα τις ανθελληνικές θέσεις των σκοπιανών, επιμένοντας φυσικά στην ύπαρξη "μακεδονικής μειονότητας"!
Κατά τον έλεγχο, ο τελωνιακός υπάλληλος δέσμευσε όλα τα τεύχη όπως είχε χρέος να κάνει, αφού δεν υπήρχαν παραστατικά και σύμφωνα με το Νόμο θεωρείται προϊόν εισαγωγής. Βέβαια ο ουρανιοτοξότης προσπαθούσε να πείσει περί του αντιθέτου τον τελωνειακό υπάλληλο. Αν και ο τελωνειακός ακολούθησε την διαδικασία, οι εγκάθετοι της σκοπιανής προπαγάνδας στην Ελλάδα έσπευσαν -κατά τη συνήθη τακτική τους- να κάνουν λόγο για μη... σεβασμό στην διαφορετικότητα, ενώ κατέθεσαν και μηνυτήρια αναφορά στο αστυνομικό τμήμα Νίκης κατά του συγκεκριμένου υπαλλήλου! Εάν φυσικά εδώ και δεκαετίες οι εκπρόσωποι της πολιτείας ακολουθούσαν το Νόμο και τις διαδικασίες σε όλα τα επίπεδα, δεν θα είχαμε φτάσει στο σημείο να αλωνίζουν μέσα στην Ελλάδα ανενόχλητοι οι προωθητές κάθε είδους ανθελληνικής προπαγάνδας!

www.stoxos.gr

Η Μόσχα περιμένει απάντηση από το ΝΑΤΟ


Το πρόβλημα αυτό βρέθηκε στο κέντρο της συνάντησης του Ντμίτρι Μεντβέντεφ με τον μόνιμο αντιπρόσωπο της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ Ντμίτρι Ρογκόζιν. Η εφημερίδα "Ροσίησκαγια γκαζέτα" αναδημοσίευσε τα λόγια του Μεντβέντεφ, ο οποίος είπε ότι «περιμένουμε από τους νατοϊκούς εταίρους μας άμεση και ξεκάθαρη απάντηση στην ερώτηση: «Πού βλέπουν τη θέση της Ρωσίας στο νέο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας;» Σε οποιαδήποτε περίπτωση είτε είμαστε μαζί με το ΝΑΤΟ, είτε να βρούμε ξεχωριστά αντάξια απάντηση στο πρόβλημα που υπάρχει». 

Σε σχέση με αυτό ο πρόεδρος παρατήρησε ότι σε περίπτωση που δεν θα επιτευχθεί συμφωνία με τη Συμμαχία, η Ρωσία να αναγκαστεί να πάρει στο μέλλον μιά σειρά δυσάρεστες αποφάσεις σχετικά με την ανάπτυξη της πυρηνικής πυραυλικής μονάδας κρούσης. Ο Ντμίτρι Ρογκόζιν,- γράφει η εφημερίδα, είπε σχετικά με αυτό ότι είναι πρόωρα ακόμα να μιλάμε για τέτοια προληπτικά μέτρα μιά και συνεχίζεται η ανάλυση της κατάστασης. Ο Ντμίτρι Ρογκόζιν, αναφερόμενος στη μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις απόψεις που εκφράζονται στην ίδια την Συμμαχία, παρατήρησε ότι εκεί υπάρχουν τόσο γνωστοί, με κύρος οπαδοί της ρωσικής ιδέας, όσο και αρκετοί επίσης με κύρος αντίπαλοί της.***
Η Επιτροπή Ανάκρισης της Ρωσίας σταμάτησε την ποινική δίωξη κατά του πρώην συνιδιοκτήτη της ρωσικής εταιρείας «Ευρωσέτ» Ευγκένι Τσιτσβάρκιν. Η εφημερίδα "Κομσομόλσκαγια πράβντα" υπενθυμίζει ότι ο Τσιτσβάρκιν εδώ και δύο χρόνια ζει οικογενειακώς στη Μεγάλη Βρετανία. Τον Ιανουάριο του 2009 τον κατηγόρησαν για απαγωγή ανθρώπου και εκβίαση. Αργότερα η κατηγορία αυτή ανακατατάχθηκε σε κατηγορία συνεργασίας. Οι πρώην του συνάδελφοι και οι υποτιθέμενοι συνδράστες του έχουν αθωωθεί πλήρως από το Δικαστήριο. Η εφημερίδα "Ροσίησκαγια γκαζέτα" παρατήρησε ότι διαμορφώθηκε κάπως παράλογη κατάσταση: στη Βρετανία εξακολουθούν να εξετάζουν την απαίτηση της Μόσχας για την έκδοση του Τσιτσβάρκιν. Για αυτό τον λόγο ακριβώς ο Τσιτσβάρκιν προς το παρόν δεν είναι διατεθειμένος να επιστρέψει στη Ρωσία,- σημείωσε η εφημερίδα "Κομμερσάντ".
***
Η "Ενωμένη Ρωσία" απομακρύνθηκε από τη συζήτηση γύρω από την ταφή της σωρού του Βλαντίμιρ Λένιν,- γράφει η εφημερίδα "Κομσομόλσκαγια πράβντα". Ο Α΄αντιπρόεδρος της Κρατικής Ντούμας από την κοινοβουλευτική ομάδα του μεγαλύτερου ρωσικού κόμματος Ολέγκ Μορόζοφ ανακοίνωσε ότι η ηγεσία του κόμματος δεν συζήτησε αυτό το θέμα σε καμιά μορφή, ούτε και σε κανένα επίσημο επίπεδο. Υπάρχει μόνο η γνωστή πρωτοβουλία ενός ξεχωριστού και συγκεκριμένου βουλευτή, μέλους του κόμματος. Γίνεται λόγος για τον Βλαντίμιρ Μεντίνσκι, ο οποίος τις παραμονές της 87ης επετείου του θανάτου του σοβιετικού ηγέτη (στις 21 ιανουαρίου) έθεσε το πρόβλημα για την ταφή της σωρού του. Στις σελίδες του τύπου αναπτύχθηκε για άλλη μια φορά αρκετά εντατική πολεμική και η "Ενωμένη Ρωσία" δημιουργήσε ειδικό πόρταλ για ψηφοφορία με την επωνυμία «Γκουντμπάι, Λένιν». Εν τω μεταξύ, το βράδυ της Δευτέρας στη δημοσκόπηση πήραν μέρος σχεδόν 270 χιλιάδες άνθρωποι από τους οποίους περίπου το 70% υποστήριξαν την ιδέα της ταφής του Λένιν. Σήμερα, απ’ ότι φαίνεται, η πολεμική εκμηδενίστηκε, όμως αυτό δεν σημαίνει καθόλου ότι δεν θα ξαναξεσπάσει τις παραμονές της νέας επετείου του Λένιν, -γράφει συμπεραίνοντας η "Κομσομόλσκαγια πράβντα".


ruvr.ru

Μείζον θέμα με το αμερικανικό προξενείο Θεσσαλονίκης - Αμερικάνικη απόβαση στην Κομοτηνή
Διαβαθμισμένο έγγραφο της Δ/νσης Νοτιοανατολικής Ευρώπης του Υπουργείου Εξωτερικών με ημερομηνία 19 Μαϊου 2008, το οποίο περιγράφει ενέργειες του αμερικανικού Προξενείου της Θεσσαλονίκης που χαρακτηρίζονται “άκρως ύποπτες και υπεράνω πάσης αρμοδιότητας“, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα στις 15/06/2008.

strategyreport

ΟΙ στρατιές των αλλοδαπών δούλων: το νεοταξικό υλικό του φαύλου κύκλου των προβοκατσιών


Γράφει ο Θύμιος Παπανικολάου - Μόνο πλέον οι αφελείς ή οι κομματικά κρετίνοι δεν μπορούν πλέον να αντιληφθούν ότι τα γεγονότα της Νομικής ήταν μια καραμπινάτη καθεστωτική προβοκάτσια. Και όταν λέμε «καθεστωτική προβοκάτσια» εννοούμε όλες τις δυνάμεις του καθεστώτος: Κυβέρνηση, κόμματα (όλα τα κόμματα), οι προπαγανδιστικές ύαινες (ΜΜΕ) και τα ποικίλα κρατικά και παρακρατικά ιερατεία και όργανα της προβοκάτσιας: Επιδοτούμενες «αντιρατσιστικές» εστίες και δίκτυα (είναι πολύ γνωστά), «ομάδες κρούσης» των αλλοδαπών και φυσικά οι μυστικές υπηρεσίες…

Οι στρατιές των λαθρομεταναστών δούλων αποτελούν το «αναλώσιμο υλικό», την «πρώτη ύλη», αυτών των νέων μορφών της καθεστωτικής βαρβαρότητας και της προβοκάτσιας. Οι στρατοί των αλλοδαπών δεν χρησιμοποιούνται ΜΟΝΟ για την ολοκληρωτική κατάλυση ΟΛΩΝ των κεκτημένων του ελληνικού λαού, την ισοπεδωτική εξαθλίωσή του και τη βάρβαρη αποτέφρωση της ελληνικής κοινωνίας και των εθνικών της χυμών, ΑΛΛΑ και σαν «πρώτη ύλη» των προβοκατόρικων παιχνιδιών του νεοταξικού καθεστώτος και των κατοχικών του δυνάμεων. Η πολιτική αιχμή αυτών των παιχνιδιών είναι οι ποικίλες οργανώσεις και «δίκτυα» των επιδοτούμενων και πρακτορικά καθοδηγούμενων «αντιρατσιστών».
Το ιδεολογικό τους προκάλυμμα και η «πολιτική ομπρέλα» τους είναι τα νεοταξικά ιδεολογήματα του «αντιρατσισμού», τα κόμματα τα οποία συντηρούν και θρέφουν αυτά τα ιδεολογήματα και τις αλλοδαπές εισβολές: ΟΛΑ τα κόμματα, ιδιαίτερα τα «αριστερά» καθεστωτικά κόμματα όλων των αποχρώσεων…
Αυτό που ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ επιδιώκεται στο επίπεδο των πολιτικών παιχνιδιών και προβοκατσιών, με «πρώτη ύλη» τις στρατιές των αλλοδαπών δούλων, είναι: Να διοχετευτεί και να αξιοποιηθεί η ΟΡΓΗ του ελληνικού λαού ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ εναντίον των αλλοδαπών εισβολέων.
ΔΗΛΑΔΗ να μετατεθεί η ΟΡΓΗ του ελληνικού λαού από το καθεστώς, την κυβέρνηση και τα κόμματα, στους λαθρομετανάστες εισβολείς. Στα εξαθλιωμένα θύματα που το καθεστώς και οι μηχανισμοί του εισήγαγαν ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ, σταθερά κα μεθοδικά επί χρόνια για να τα κέρδη των πολυεθνικών, την ισοπέδωση των λαϊκών κατακτήσεων και την ΑΛΩΣΗ της ελληνικής κοινωνίας…
Πάντα η καπιταλιστική βαρβαρότητα χρησιμοποιούσε και αξιοποιούσε τα θύματά της για την προώθηση των μακάβριων σχεδίων της. Πάντα η ίδια κλασσική συνταγή: Διαίρει και βασίλευε, εργάτες εναντίον εργατών, μερίδες λαϊκών στρωμάτων εναντίων άλλων στρωμάτων, λαός εναντίον λαού…
ΣΗΜΕΡΑ οι στρατιές των αλλοδαπών δούλων που εισήγαγε το ίδιο το καθεστώς για να καταλύσει τα πάντα θα χρησιμοποιηθούν για να τραφεί και να γιγαντωθεί το ΜΙΣΟΣ μέσα στην ελληνική κοινωνία, να στραφεί τυφλά τη λαϊκή οργή εναντίον των αλλοδαπών δούλων, να προκαλέσει αιματοχυσίες και υστερικούς φανατισμούς…
Έτσι, μέσα σε ένα τέτοιο άγρια πολεμικό περιβάλλον τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ του καθεστώτος και της κατοχικής κυβέρνησης επικαλύπτονται και ταυτόχρονα ανάγεται το καθεστώς και τα όργανά του σε «διαιτητές», σε «παράγοντες» δημοκρατικής εξομάλυνσης και Τάξης…
Η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση, καθώς και τα «αριστερά» κόμματα και τα κρατικά και παρακρατικά κέντρα πάνω σε αυτό το παιχνίδι της πολιτικής προβοκάτσιας παίζουν. Και τα γεγονότα της Νομικής σε αυτό το καθεστωτικό στρατήγημα εντάσσονται. Διαβάστε για τα γεγονότα και εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5343

ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΝ... ΣΗΜΙΤΗ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ "ΠΙΣΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗ" ΦΛΩΡΙΔΗ!


ΝΑ ΤΟΥ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΑΓΑΛΜΑ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΥ... "ΕΘΝΑΡΧΗ"! Τα μαχαίρια έχουν βγει για τα καλά στην Ιπποκράτους (πρώην Χαριλάου Τρικούπη), αφού το "νέο ΠΑΣΟΚ" του Γιωργάκη προσπαθεί να φάει το "παλιό ΠΑΣΟΚ" του Σημίτη, για να ρίξει στάχτη στα μάτια του ειρωνικά αποκαλούμενου "κυρίαρχου" λαού, ασχέτως αν όλοι οι "νέοι" μια χαρά συμμετείχαν στις κυβερνήσεις Σημίτη. Διαβάζουμε λοιπόν ότι: "..."Μέλι" έσταζε το στόμα του Γ. Φλωρίδη για τον τέως Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Στην παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Μπίστη «Προχωρώντας και αναθεωρώντας» ο πρώην υπουργός τόνισε πώς «εάν η Ελλάδα σήμερα έχει σταθερότητα αυτό έχει όνομα και υπογραφή. Το όνομα είναι η ΟΝΕ και η υπογραφή του Κώστα Σημίτη».
Ο Γ. Φλωρίδης υποστήριξε πως ο τέως πρωθυπουργός «δίδαξε με λόγια και πράξεις τον πολιτικό πολιτισμό» ενώ έκανε και ιδιαίτερη αναφορά και στην είσοδο της Κύπρου στην Ε.Ε. επί Κώστα Σημίτη χωρίς να κάνει καμία αναφορά στον τότε Υπουργό Εξωτερικών και σημερινό Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου". Τα παραπάνω γράφει το real.gr και καταλαβαίνουμε απόλυτα το άγχος όλων των εσωκομματικών παπαγάλων του Σημίτη (όπως καταλαβαίνουμε πως εξαιτίας της αναδουλειάς το έχουν ρίξει στην... συγγραφή). Διότι αν βγάλουν "λάδι" τον κοντό, θα βγουν όλοι τους "λάδι". Αυτό βέβαια που κανείς τους δεν μας έχει πει είναι ότι -όσα χρωστάμε στον Σημίτη, κατά Φλωρίδη- τα πήρε το "σοσιαλιστικό κίνημα" και με τόκους, γι' αυτό και φτάσαμε σήμερα εδώ που φτάσαμε. Αρκετά με το δούλεμα κύριοι σοσιαλιστάδες! 

www.stoxos.gr

«Αστακός» και στη κυβερνοάμυνα – Ασκήσεις πολέμου έγιναν στη Τουρκία σχετικά με το κυβερνοπόλεμο


Του Μάνου Ηλιάδη - Η άσκηση αυτή είναι η δεύτερη εθνική ά­σκηση κυβερνοπολέμου στην Τουρκία και διεξάγε ται υπό τον συντονισμό του Κέ ντρου Ασφάλειας Ηλεκτρονι κών Υπολογιστών και Ηλε κτρονικών της Τουρκίας, BDjGEM (Bilgisayar Guvenlik ve Elektronik Merkezi). Η συγκε­κριμένη άσκηση ήταν προ γραμματισμένη να πραγματοποιηθεί από τις 12 έως τις 15 Οκτωβρίου 2010, αλλά ανεβλήθη διότι ορισμένοι από τους 34 κρατικούς φορείς που θα συμμετείχαν δεν είχαν ακόμη ολοκληρώσει τις προετοιμα σίες τους.  Σκοπός της εν λόγω α σκήσεως ήταν ο έλεγχος των θεσμικών διαδικασιών καθώς και των διαδικασιών, συνερ γασίας των συμμετασχόντων φορέων.

Σημειώνεται ότι στην προη γούμενη άσκηση (ΒΟΜΕ 2008), η οποία είχε γίνει από 20 έως 21 Νοεμβρίου 2008, εί χαν συμμετάσχει μόνο 8 κρα τικοί φορείς, και συγκεκριμέ νως η Προεδρία της Δημοκρα τίας, η Πρωθυπουργία, το υπουργείο Δικαιοσύνης, το Ελε γκτικό Συνέδριο, το θησαυρο­φυλάκιο, η Κεντρική Τράπεζα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και η Γενική Διεύθυνση Κτηματο­λογίου. Παιχνίδια Πολέμου
Τα σενάρια της πρώτης ασκή σεως ήταν τέσσερα. Το πρώτο αφορούσε την ασφάλεια επι­κοινωνιών και είχε σκοπό τη χρησιμοποίηση κρυπτογραφι κών συστημάτων προς εξα σφάλιση του απορρήτου των ε πικοινωνιών. Το δεύτερο είχε να κάνει με τις εσωτερικές δια δικασίες κάθε φορέα, και συ γκεκριμένως τον έλεγχο της α ντιδράσεως τους σε περίπτω ση επιθέσεως, καθώς επίσης των δυνατοτήτων συντονισμού των διαφόρων τμημάτων του. Το τρίτο σενάριο είχε σκοπό τον έλεγχο των δυνατοτήτων συντονισμού του κέντρου δι ευθύνσεως της ασκήσεως με ό λους τους φορείς και το τέ ταρτο αφορούσε την αντιμε τώπιση επιθέσεων από το εξω τερικό.
Τα συμπεράσματα από την πρώτη άσκηση, τα οποία επη ρέασαν τα σενάρια της εφετι νής ασκήσεως, ήταν τα εξής:
Ορισμένοι από τους φορείς δεν μπόρεσαν να αποστείλουν υπογεγραμμένα και κωδικόποιημένα σήματα – Αρκετά από τα υπογεγραμμένα και κω δικοποιημένα σήματα που ε στάλησαν δεν αναγνωρίσθη καν από το σύστημα – Δεν υπήρξε ορθή τήρηση των κα ταχωρήσεων των συστημάτων σε θέματα ασφαλείας, όπως αυτές καθορίζονται από τις υ φιστάμενες διαδικασίες – Δια πιστώθηκε ότι οι χειριστές των συστημάτων πρέπει να ελέγ χουν περιοδικώς τους συγκε­κριμένους φακέλους καταχω ρήσεων – Ορισμένοι από τους φορείς που εδέχθησαν επίθε ση δεν ενημέρωσαν το κέντρο συντονισμού της ασκήσεως -
Μερικοί φορείς δεν υπέβαλαν τα έγγραφα που της ζητήθη καν σύμφωνα με τις διαδικα σίες χρόνου υπογραφών. Δια πιστώθηκε ότι όταν πραγμα τοποιήθηκαν επιθέσεις, δεν υ πήρξε συντονισμός στο εσω τερικό των φορέων, αλλά ού τε και αλληλοενημέρωση των τμημάτων τους.


Έλλειψη συντονισμού
Από τα συμπεράσματα της πρώτης ασκήσεως προέκυψε η ανάγκη όπως η επόμενη ά σκηση πραγματοποιηθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2010 (που, όπως προανεφέρθη, α ναβλήθηκε για τον Ιανουάριο του 2011), προκειμένου να υπάρξει χρόνος προς εξάλειψη των προβλημάτων συντονι­σμού μεταξύ των φορέων, αλ λά και στο εσωτερικό τους. Σύμφωνα με τις προτάσεις που υπεβλήθησαν μετά τα παρα πάνω συμπεράσματα και δια πιστώσεις, στην επόμενη άσκηση, αυτή που έγινε μετα ξύ 25-28 Ιανουαρίου 2011, ο α ριθμός των συμμετεχόντων θα έπρεπε να αυξηθεί, εξου και προέκυψε ο εφετινός αριθμός των 34 φορέων, και να συμ μετάσχουν και φορείς του ι­διωτικού τομέα με δραστηριό τητα στους τομείς παραγωγής προϊόντων προστασίας υπο λογιστών (anti-virus) και πα ροχής υπηρεσιών Internet.
Σημειώνεται ότι έναν περί που χρόνο μετά, κατά τη σύ γκληση του Συμβουλίου Εθνι κής Ασφαλείας (ΣΕΑ) της Τουρκίας της 20ης Αυγούστου 2009, ο πρόεδρος του TUBITAK καθηγητής Nuket Yens σε παρουσίαση του στο ΣΕΑ ανέλυσε την πολιτική που πρέπει να εφαρμοσθεί στον τομέα του κυβερνοπολέμου/κυβερνοάμυνας και ανέ φερε ότι η προστασία των δι κτύων της Προεδρίας της Δη μοκρατίας, της Πρωθυπουρ γίας, των υπουργείων και άλ λων κρατικών φορέων είχε α νατεθεί στο TUBITAK. Στην ί δια συνεδρίαση αποφασίστη κε η δημιουργία μίας ανεξάρ τητης Διοικήσεως Κυβερνοπολέμου (α.α.: η οποία έδωσε την αφορμή στον «ΚτΕ» της 26ης Σεπτεμβρίου 2009 να αντιπαραθέσει τις δυνατότητες της δικής μας πλευράς, ΕΥΠ, ΔΙΚΥΒ κ,λπ.).
Η σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν οι Τούρκοι τον κυβερνοπόλεμο φαίνεται από το γεγονός ότι το θέμα αυτό α πασχόλησε εκ νέου το Συμ βούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας κατά τη συνεδρίαση του της 27ής Οκτωβρίου 2010. Το απόσπασμα της ανακοινώ σεως που εξεδόθη μετά το πέ ρας της συνεδριάσεως για την Πολιτική Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, η οποία διήρκεσε 5 ώρες και 15 λεπτά, είχε την ε ξής ιδιαίτερη αναφορά για τον κυβερνοπόλεμο: «Πραγματοποιήθηκε εκτενής παρουσίαση της διαστάσεως των επιθέσεων κυβερνοηολέμου σε διεθνές επί πεδο και οι επιπτώσεις της α πειλής αυτής στην εθνική άμυ να. Στο πλαίσιο αυτό, αξιολογήθηκαν οι εργασίες που προω θούνται στο Γενικό Επιτελείο για την αντιμετώπιση της απειλής του κυβερνοπολέμου».
Σημ.: Περιττό να αναφερ θεί εδώ ότι σε αντίθεση με την Τουρκία, όπου το θέμα του κυβερνοπολέμου αποτέλεσε το αντικείμενο τουλάχιστον δυο συ νεδριάσεων του ΣΕΑ, στη μία των οποίων παρουσιάσθηκε και συγκεκριμένη πολιτική στον τομέα αυτό, στην Ελλάδα όχι μόνο δεν υπάρχει ακόμη συ γκεκριμένη εθνική πολιτική για τον κυβερνοπόλεμο, αλλά το ΚΥΣΕΑ δεν έχει ούτε καν μία στοιχειώδη ενημέρωση για τη σοβαρή αυτή απειλή. Ένα χαρακτηριστικό της ε­φετινής ασκήσεως ήταν το γε γονός ότι όλοι οι ασκηθέντες φορείς (34 συνολικώς) συμμετείχαν από τις κανονικές τους θέσεις εργασίας (στα κτίρια τους) ωσάν να σημειώνονταν πραγματικές επιθέσεις σε συ γκεκριμένους στόχους.
Σκοπός της ασκήσεως ήταν:
■ Η προετοιμασία προς αντι μετώπιση απειλών κυβερνοηο λέμου.
■ Η διαπίστωση των δυνατο τήτων συντονισμού μεταξύ των διαφόρων φορέων.
■ Η αναβάθμιση του επιπέδου επικοινωνίας μεταξύ των φο ρέων.
■ Η επαύξηση της τεχνικής συ νειδήσεως σε σχέση με την α σφάλεια του κυβερνοχώρου και
■ Η ανταλλαγή γνώσεων και ε μπειριών μεταξύ των φορέων.

Εφημερίδα: ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ – ΣΕΛ. 31 (29.01.2011) - gdailynews

ΛΙΒΑΝΙΖΕΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ Ο... ΒΙΡΤΟΥΟΖΟΣ ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΠΕΛΕΓΡΙΝΗΣ!ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΤΥΦΛΩΣΕΙ Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΡΩΣΗ... Ο κόσμος το 'χει τούμπανο και αυτός κρυφό καμάρι. Ο λόγος για τον βιρτουόζο πρύτανη Πελεγρίνη, που έγινε πρόσωπο των ημερών λόγω της αποδοχής του να μπουκάρουν οι λαθρομετανάστες με τους προστάτες τους στη Νομική Σχολή για να κάνουν... απεργία πείνας (σαν και αυτές που κάνουν οι αναρχικοί στις φυλακές, με ζαμπόν και άλλα εδέσματα κάτω απο το μαξιλάρι). Ο Πελεγρίνης με τις καλλιτεχνικές ανησυχίες (έπαιζε και σε θεατρικές παραστάσεις για να περάσει φιλοσοφικά μηνύματα) φέρει τεράστιες ευθύνες, αλλά δεν περιμένουμε να έχει καμία απολύτως ευθιξία ώστε να παραιτηθεί (από τη στιγμή μάλιστα που εκλέχτηκε πρύτανης με τις ψήφους των φοιτητικών συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ). Αλλά συνεχίζει να προκαλεί με τις δηλώσεις του το πανελλήνιο. Στην προοδευτικιά μάλιστα "ΑΥΓΗ" λιβάνισε καταλλήλως τον Τσίπρα (το οργισμένο καλοβολεμένο νιάτο) δηλώνοντας: "είδε το πρόβλημα και προσπάθησε να τους βοηθήσει να φύγουν. Στάθηκε στο πλευρό μας κι η ανακοίνωση που έβγαλε ο Συνασπισμός ήταν θετική"! Και ας έκαναν τους διαπραγματευτές ο πολλάκις αποτυχήσας Αλέκος Αλαβάνος, παρέα με τον επίσης προοδευτικάριο Δρίτσα και λοιπούς ομοϊδεάτες! Αλλά έτσι είναι... Δώσε θάρρος στον χωριάτη, να σ' ανέβει στο κρεβάτι! Με ύφος μάλιστα μεγάλου "αστεριού" ο πρύτανης θεωρεί τον εαυτό του πετυχημένο, αφού διαχειρίστηκε με... υπευθυνότητα την κρίση!

www.stoxos.gr

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΞΑΛΒΑΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ!


ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ του Βορειοηπειρωτικού Συλλόγου Δερβιτσιωτών Ιωαννίνων
ΘΕΜΑ: «Περί της εγγραφής των ομογενών εκ Βορείου Ηπείρου στα Μητρώα Δημοσίων Υπηρεσιών με λατινικούς χαρακτήρες»
Μετά από διαμαρτυρία μελών της Βορειοηπειρωτικής Κοινότητας των Ιωαννίνων για την εγγραφή τους στα Μητρώα Δημοσίων Υπηρεσιών (Υπουργεία, Εφορία, Ασφαλιστικοί Φορείς, Αστυνομία, Υπηρεσίες Υγείας Πρόνοιας, Περιφέρειες, Δήμοι, Εκλογικοί Κατάλογοι Ομογενών, Σχολεία, Πανεπιστήμια κτλ) με λατινικούς/αλβανικούς χαρακτήρες, θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να επιληφθείτε όλων των απαραίτητων ενεργειών δημοσιότητας και ενημέρωσης των Δημοσίων Υπηρεσιών για την μη εφαρμογή και άμεση κατάργηση της εγκυκλίου ΠΟΛ 1101/15.07.05 επί της απόδοσης ΑΦΜ και των συναφών εγκυκλίων σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες. Η παραπάνω απόφαση αναφέρει ότι “η χορήγηση ΑΦΜ στους ομογενείς, κατόχους ΕΔΤΟ θα πραγματοποιείται πλέον με την καταχώριση των στοιχείων τους μόνο με λατινικούς χαρακτήρες, δεδομένου ότι πρόκειται για πρόσωπα αλλοδαπής υπηκοότητας”.
Πέραν του ότι ο εξαλβανισμός των ονομάτων μας προσβάλλει βάναυσα ως κοινότητα, οι εγκύκλιοι περί της εγγραφής σε μητρώα δημιουργούν σοβαρά προβλήματα σε όλους τους ομογενείς στην άσκηση των επαγγελματικών τους δραστηριοτήτων και στην καθημερινότητά αυτών και των τέκνων τους. Μετά την εφαρμογή της απαράδεκτης εγκυκλίου παρατηρούνται τραγελαφικά φαινόμενα σε πολλούς ομογενείς. Στο ίδιο πρόσωπο συναντάμε: ΑΦΜ στα Ελληνικά, Βιβλιάριο Υγείας στα Αλβανικά, εγγραφή στους Ειδικούς Εκλογικούς Κατάλογους στα Αλβανικά, δίπλωμα οδήγησης με επώνυμο στα Ελληνικά και όνομα στα Αλβανικά, Απολυτήριο Λυκείου/Πτυχίο με όνομα/επώνυμο στα ελληνικά και όνομα πατρός/μητρός στα Αλβανικά ή οποιονδήποτε συνδυασμό των παραπάνω επιτρέπει η φαντασία σας.
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, μετά από προσφυγή συμπατριώτισσάς μας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η Αρχή αποφάνθηκε (ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡ. 25/2008, Αρ.Πρ.: Γ/ΕΞ/1673/01.04.2008) ότι η παραπάνω εγκύκλιος δεν είναι δεσμευτική επί των ομογενών και επίσης αντίκειται σε βασικές διατάξεις του Συντάγματος περί δικαιωμάτων αυτοπροσδιορισμού και αυτοδιάθεσης.
Προς ενημέρωσή σας, σας παραθέτουμε σύνοψη του σκεπτικού της απόφασης:
Σύμφωνα με το άρ. 2 α' Ν. 2472/1997, νοούνται ως “δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα” “κάθε πληροφορία που αναφέρεται στο υποκείμενο των δεδομένων”. Σύμφωνα δε με το άρ. 2 γ' Ν. 2472/1997, ως “υποκείμενο των δεδομένων” νοείται “το φυσικό πρόσωπο στο οποίο αναφέρονται τα δεδομένα, και του οποίου η ταυτότητα είναι γνωστή ή μπορεί να εξακριβωθεί (...)” Το όνομα (κύριο όνομα και επώνυμο) αποτελεί βασική πτυχή της προσωπικότητας και εντάσσεται στο προστατευτικό πεδίο του ιδιωτικού βίου.
Επιπλέον, η δυνατότητα του ατόμου να επιλέξει τον τρόπο με τον οποίο θα γράφει το όνομά του, αποτελεί εκδήλωση του δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού και αυτοδιάθεσης, το οποίο κατοχυρώνεται συνταγματικά (άρ. 5 παρ. 1 Σ σε συνδυασμό με το άρ. 2 παρ. 1 Σ) και το οποίο, βέβαια δεν είναι ανεπίδεκτο περιορισμών. Περαιτέρω, η επιλογή του τρόπου γραφής του ονόματος αποτελεί επιπλέον έκφανση του δικαιώματος πληροφοριακής αυτοδιάθεσης, το οποίο κατοχυρώνεται στη διάταξη του άρ. 9Α Σ.
Στην υπό εξέταση περίπτωση της εγγραφής στις ΔΟΥ, το όνομα των ομογενών αναγράφεται στο ΕΔΤΟ με δύο τρόπους, δηλαδή τόσο με ελληνικούς όσο και με λατινικούς χαρακτήρες. Η επιλογή, συνεπώς, του ενός από τους δύο -στην υπό εξέταση περίπτωση του ελληνικού τρόπου γραφής- δεν εγκυμονεί κινδύνους ως προς τη δυνατότητα ταυτοποίησης και τη μοναδικότητα του ΑΦΜ που έχει αποδοθεί από την ΔΟΥ. Η δε εγκύκλιος ΠΟΛ 1101/15.07.05, την οποία επικαλούνται οι ΔΟΥ, είναι ερμηνευτική, καθ' όσον δεν επικαλείται στο προοίμιό της οποιαδήποτε εξουσιοδοτική διάταξη ούτε προβλέπει τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αλλά απλώς παρέχει οδηγίες για τον τρόπο χορήγησης ΑΦΜ στους ομογενείς, κατόχους ΕΔΤΟ και συνεπώς δεν αποτελεί εκτελεστή διοικητική πράξη και δεν είναι δεσμευτική (βλ. ΣτΕ 2962/2001, 4237/1986).
Επιπλέον, η χορήγηση ΑΦΜ σε αλλοδαπά φυσικά πρόσωπα από την εκάστοτε αρμόδια ΔΟΥ με την καταχώριση των στοιχείων αυτών με χαρακτήρες λατινικούς και όχι με χαρακτήρες της επίσημης γλώσσας του ελληνικού κράτους, που είναι η ελληνική, αποτελεί δυσμενή διάκριση σε βάρος των αλλοδαπών φυσικών προσώπων σε σχέση με τα φυσικά πρόσωπα ελληνικής υπηκοότητας, στα οποία χορηγείται ΑΦΜ με την καταχώριση των στοιχείων τους με ελληνικούς χαρακτήρες. Υπ' αυτήν την έννοια, συνιστά μη νόμιμη επεξεργασία, η οποία δεν είναι σύμφωνη με τις επιταγές του Ν. 2472/1997.
Η δυσμενής αυτή διάκριση, η οποία δεν είναι ανεκτή από την ελληνική έννομη τάξη, μπορεί να αποφευχθεί με την καταχώριση των στοιχείων όλων των φυσικών προσώπων, στα οποία χορηγείται ΑΦΜ από τις ΔΟΥ, με ελληνικούς χαρακτήρες.
Παρακαλούμε όλους τους συμπατριώτες μας να μην αποδέχονται την αναγραφή των ονομάτων τους σε οιανδήποτε υπηρεσία του Δημοσίου επικαλούμενοι την παραπάνω απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικούς Χαρακτήρα.
Παρακαλούμε ιδιαίτερα τους Βουλευτές της Ηπείρου, τον Περιφερειάρχη, τους Δημάρχους και τους Προϊσταμένους των Δημοσίων Υπηρεσιών να επιληφθούν αρμοδίως όλων των ενεργειών για να σταματήσει άμεσα αυτός ο εξευτελισμός των Βορειοηπειρωτών σε όλες τις βαθμίδες της Δημόσιας Διοίκησης, δίδοντάς μας το δικαίωμα να επιλέγουμε να αυτοπροσδιοριζόμαστε στη μητρική μας γλώσσα.

Μετά τιμής
εκ του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου
http://borioipirotis.blogspot.com

Απο: www.stoxos.gr

ΠΟΤΑΜΟΣ ΕΓΙΝΑΝ ΧΘΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ!

ΣΑΝ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΗ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ...


ΚΡΥΨΕ... ΚΡΥΨΕ... ΔΕΝ ΘΑ ΣΩΘΕΙΣ! Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΙΜΙΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΓΙΝΕ...

IN.GR, ZOUGLA, INDYMEDIA KAI ΛΟΙΠΕΣ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ!

Για την Κρατική τηλεόραση και τα παράνομα αλλά καθεστωτικά κανάλια των εργολάβων και την αναμενόμενη στάση τους αναφορικά με την πλήρη απόκρυψη της συγκλονιστικής κινητοποίησης, συγκέντρωσης και πορείας για τα Ίμια θα ασχοληθούμε ιδαίτερα στο προσεχές διάστημα. Προς στγμήν θα θέλαμε να σταθούμε ιδιαίτερα σε δύο υποτιθέμενα "μεγαθήρια" του διδικτύου για την κωμικοτραγική εικόνα που βγάζουν, όχι σε μας μιας κι εμείς τους σιχαινόμαστε, αλλά στους αντικειμενικούς παρατηρητές.

Το IN,GR του πιό ΔΟΛιου συγκροτήματος, που οι εφημερίδες τους στην κατοχή συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς και αναγκάστηκαν με δικαστική απόφαση να αλλάξουν όνομα, βλέπει την συγκέντρωση 500 εγγλέζων φοιτητών στο Λονδίνο για τα δίδακτρα τους, αλλά στην Αθήνα οι ΠΟΛΛΕΣ χιλιάδες των Εθνικιστών που έπηξαν την πλατεία Ρηγίλλης και απλώθηκαν σε ολόκληρη τη Βασ. Σοφίας, απλά δεν υπήρξαν ποτέ. Ήταν προφανώς μια μαζική παράκρουση - παραίσθηση όλων όσων βρέθηκαν εκεί...

Το zougla.gr της τσίτας με το τρελόχαρτο (έ όχι και ταρζαν ο μακούλης...) είδε ένταση και συμπλοκές κάτι που προφανώς λόγο μαζικής ύπνωσης δεν αντιλήφθηκαν οι χιλιάδες των Εθνικιστών και Πατριωτών που βρέθηκαν εχθές στην πλατεία Ρηγίλλης και τους δρόμους της Αθήνας. Παραθέτει δε φωτογραφίες από τον χώρο της συγκέντρωσης τραβηγμένες στις 6 το απόγευμα, μιά ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης. Για να μπορεί να δικαιολογηθεί ο αριθμός των 2000 συγκεντρωμένων που δίνει. Γιατί μιά ώρα πριν την συγκέντρωση βρισκόντουσαν πραγματικά 2000 ετοιμοι Εθνικιστές στην πλατεία Ρηγίλλης.

Και για το τέλος κρατήσαμε την μεγάλη εκπληξη. Το indymedia του ταξικού αγώνα, από το Ψυχικό, την Κηφισιά και τα Άσυλα που φέτος έκανε την διαφορά. Για πρώτη φορά η ανάρτηση "ΠΡΟΣΟΧΗ! ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ" δεν έκανε από νωρίς την εμφάνιση της στο βόθρο του παρακράτους. Η συγκέντρωση στην πλατεία Ρηγίλλης και η πορεία δεν θα γινόταν φέτος ούτε για το indymedia αν μια κυρία φάντασμα δεν ανακάλυπτε επεισόδια στο Μετρό με προπυλακισμένο μετανάστη παραθέτοντας μάλιστα ως αποδεικτικό ντοκουμένο φωτογραφία από την απέναντι αποβάθρα στην οποία φαίνεται... ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ από αυτά που ισχυρίζεται.

Για όλους αυτούς τους περίεργους τύπους αλλά και για άλλους που χαπακώθηκαν για να κοιμηθούνε το βράδυ αν τους πήρε ο ύπνος από το σκασμό τους, έχουμε στα χέρια μας ένα βίντεο ντοκουμέντο, που θα μπορούσε να είχε τίτλο "ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΤΡΑΒΑΜΕ ΑΠΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ"... Θα τους αφήσουμε όμως μερικές ώρες ακόμη να εκτείθονται και μετά θα τους γελοιοποιήσουμε... ΥΠΟΜΟΝΗ! Υπομονή 1000 φορές μικρότερη από τον χρόνο που χρειάστηκε για να γίνουμε από 300... 10.000!

"ΣΤΟΧΟΣ"


WWW.STOXOS.GR

Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2011

Προσφορές εκπτώσεων των εκδόσεων «Πελασγός»

Αγαπητοί φίλοι,

Το βιβλιοπωλείο «Η Αλληλεγγύη των Φίλων» συμμετέχοντας στην κανονική περίοδο εμπορικών εκπτώσεων από Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011 έως την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011, σας ενημερώνει ότι όλα τα βιβλία (παραγωγής έως και 2009) των εκδόσεων «Πελασγός», «Ρήσος» και «Λογοθέτη» θα προσφέρονται με 50% έκπτωση. Στα υπόλοιπα βιβλία που βρίσκονται στο βιβλιοπωλείο οι εκπτώσεις θα κινούνται από 20 έως 50 %. Σας περιμένουμε Χαριλάου Τρικούπη 14 στο κέντρο της Αθήνας. Τηλ. 210-3628976.
Ευχαριστώ,

Ιωάννης Χρ. Γιαννάκενας

ksipnistere _ Ο σιωπών δοκεί συναινείν. . . .

ksipnistere _ Ο σιωπών δοκεί συναινείν. . . .

Επανάσταση των γιασεμιών | EAM B' - ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Επανάσταση των γιασεμιών | EAM B' - ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Το ΔΙΚΟ μας ΜΝΗΜΟΝΙΟ για να μην ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ

Το ΔΙΚΟ μας ΜΝΗΜΟΝΙΟ για να μην ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ

Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2011

70 χρόνια από τον θάνατο του Ιωάννου Μεταξά

Το κράτος μας δεν έστησε ανδριάντες ούτε αφιέρωσε πλατείες στον Ιωάννη Μεταξά. Ίσως, σκομπίμως,¨ήταν και αυτός ένας τρόπος κάποια διάκριση μεταξύ των τόσων διάσημων και άσημων Ελλήνων.