Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2011

70 χρόνια από τον θάνατο του Ιωάννου Μεταξά

Το κράτος μας δεν έστησε ανδριάντες ούτε αφιέρωσε πλατείες στον Ιωάννη Μεταξά. Ίσως, σκομπίμως,¨ήταν και αυτός ένας τρόπος κάποια διάκριση μεταξύ των τόσων διάσημων και άσημων Ελλήνων.Καραμανλής: Γυρίζει σελίδα και γράφει βιβλίο


Ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής μάλλον ξεκίνησε να προετοιμάζει το έδαφος...για να μιλήσει στον ελληνικό λαό για όλα τα αναπάντητα ερωτήματα που έχουν διατυπωθεί το διάστημα μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009. Ο Ανδρέας Κάτσενος στην εφημερίδα «Ελεύθερος» αναφέρεται σε συζήτηση του πρώην πρωθυπουργού με τον δημοσιογράφο Γιώργο Τράγκα που μεταφέρει το περιοδικό “Crash”. Ο πρώην πρωθυπουργός θα δημοσιεύσει ένα βιβλίο με τα γεγονότα και τα πεπραγμένα της περιόδου διακυβέρνησης της χώρας από τον ίδιο και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Θεωρεί, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα ότι ηττήθηκε από τη Λερναία Ύδρα των εγχώριων και ξένων και συμφερόντων και ΄τι δεν μπόρεσε να συμμαζέψει την οικονομία και να επανιδρύσει το κράτος λόγω της γραφειοκρατίας και της ανεπάρκειας των συνεργατών του που βρίσκονταν σε σημαντικές υπουργικές θέσεις. 

Στηρίζει το συνεργάτη του Γιάννη Αγγέλου και δεν καταλογίζει τίποτε αρνητικό στην Ντόρα Μπακογιάννη για τη θητεία της στο υπουργείο Εξωτερικών. Αναφορές κάνει επίσης στον Τάσσο Παπαδόπουλο για τη θαρραλέα στάση του απέναντι στο σχέδιο Ανάν, την Άνγκελα Μέρκελ και το Πούτιν καθώς επίσης και για το βέτο της Ελλάδας στο Βουκουρέστι.
Οψόμεθα…


epikaira

Μαυροβούνιο: "Παράγοντα αστάθειας" στην περιοχή, θεωρεί την Ελλάδα, ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου της ΠΓΔΜ


Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της ΠΓΔΜ, Τράικο Βελιάνοσκι, κατηγόρησε σήμερα από την Ποντγκόριτσα την Ελλάδα ότι είναι παράγοντας αστάθειας για την περιοχή επειδή μπλοκάρει την ένταξη της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση. "Δυστυχώς, πρέπει να πω ότι η Ελλάδα, αντί να είναι παράγοντας σταθερότητας, έχει εξελιχθεί σε παράγοντα αστάθειας για την περιοχή, επειδή εμποδίζει τη χώρα μας να συνεχίσει τη διαδικασία ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης", είπε ο Βελιάνοσκι μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση που είχε με τον ομόλογό του του Μαυροβουνίου, Ράνκο Κριβόκαπιτς.

"Η ειλικρίνεια θα πρέπει να μεταφράζεται με έργα και όχι με λόγια", πρόσθεσε ο Βελιάνοσκι, ο οποίος είναι μέλος του κυβερνώντος κόμματος VMRO-DPMNE του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι.


e-typos

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...