Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2011

Εβραϊκή Οργάνωση Μηνύει Βούλγαρο Πολιτικό


Η εβραϊκή οργάνωση B’ney B’rith προέβη σε ποινική δίωξη κατά του Βόλεν Σίντεροφ, αρχηγού του κόμματος ΑΤΑΚΑ, για τα αντισημιτικά βιβλία του, «Μπούμερανγκ του Κακού» και «Η εξουσία του Μαμμωνά». Ο Βούλγαρος πολιτικός στα βιβλία του αμφισβητεί τη μαζική εξόντωση των Εβραίων και το Ολοκαύτωμα. Η «B’ney B’rith» η οποία είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση, αναφέρεται σε παραβιάσεις του ποινικού κώδικα επί των άρθρων 108,162 και 164 της βουλγαρικής νομοθεσίας, στα οποία γίνεται μνεία για τη διάδοση των ναζιστικών ιδεών και πρακτικών και την αντιμετώπισή τους. 

Ο νόμος προβλέπει ποινή φυλάκιση έως και τέσσερα χρόνια, χρηματικό πρόστιμο και δημόσια επίπληξη. Η Οργάνωση, σε επιστολή της προς το Βουλγαρικό Κοινοβούλιο, ζητά την καταδίκη του ηγέτη του κόμματος ΑΤΑΚΑ. Όπως σημειώνει η εφημερίδα ‘Σέγκα’, αν και έχουν περάσει τρεις εβδομάδες από την κατάθεση της στην πρόεδρο της Βουλής, Τσέτσκα Τσάτσεβα, η Εβραϊκή Οργάνωση δεν έχει λάβει ακόμη απάντηση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της, Σολομώντα Μπαλί.Στις 7 Ιανουαρίου και η Βουλγαρική Επιτροπή Ελσίνκι, κάλεσε με επιστολή της την Τσάτσεβα να τοποθετηθεί επί του θέματος. Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο της προέδρου της Βουλής, η ίδια δεν μπορεί να κάνει τίποτε και συμβούλευσε τους ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να στραφούν σε δίωξη του συγγραφέα, εφ’ όσον τα βιβλία του Σίντεροφ εμπίπτουν σε ποινικό αδίκημα. Η εβραϊκή οργάνωση χαρακτήρισε ‘περίεργη’ τη στάση της βουλγαρικής κυβέρνησης για τα δύο αντισημιτικά βιβλία του Βούλγαρου πολιτικού.
Τίτλος: «Еврейска организация сезира прокуратурата за преиздаването на Сидеров»
Δημοσίευση: Сега, 1.2.2011.
echedoros-a

Εγρήγορση κατά των «Μαρτύρων του Ιεχωβά»


Εγρήγορση για την προστασία των παιδιών από την διάχυτη επιρροή των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» κήρυξε το βουλγαρικό εθνικιστικό κόμμα ΒΜΡΟ-B.Ν.Δ. (ВМРО – БНД) στην πόλη Πλέβεν. Αυτό ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της περιφερειακής οργάνωσης του, Βοεβόδα Ιβάν Στογιάνοφ. «Αυτή η αίρεση είναι επικίνδυνη, διότι επιδιώκει να απομονώσει τους οπαδούς της από τους φίλους τους και το κοινωνικό περιβάλλον, προσπαθώντας να κατευθύνει την σκέψη τους, απαγορεύοντας ορισμένες παραδοσιακές θεραπείες όταν βρίσκεται σε κίνδυνο η υγεία τους», είπε σε ομιλία του, προς το ΒΜΡΟ του Πλέβεν.

Παρόμοιες πρωτοβουλίες εθνικής δράσης έχουν ήδη γίνει στη Βάρνα, στο Βελίκο Τάρνοβο, στο Ντόβριτς. Η συνεχής αύξηση των οπαδών των ‘Μαρτύρων του Ιεχωβά’ είναι ιδιαίτερα ανησυχητική. Η προπαγάνδα των μηνυμάτων τους είναι ιδιαίτερα επιθετική και δυναμική, οι γονείς ανησυχούν ότι οι προσηλυτιστές θα δελεάσουν τα παιδιά τους με υποσχέσεις για δωρεάν εκπαίδευση στο εξωτερικό. «Η αίρεση αυτή, για ανεξήγητους λόγους, χρηματοδοτείται πλουσιοπάροχα και γι’ αυτό ανησυχούμε πολύ» δήλωσε ο Ιβάν Κιουλντζιούσκι, πρόεδρος του ВМРО – БНД στο Πλέβεν. Αυτός είναι και ο λόγος που ο βοεβόδας μηνύει τους ‘Μάρτυρες του Ιεχωβά’. Από την άλλη πλευρά, η θρησκευτική οργάνωση καταγγέλλει τη δράση του βουλγαρικού κόμματος για διακρίσεις.


Τίτλος: «ВМРО организира бдение срещу “Свидетелите на Йехова” в Плевен»
Δημοσίευση: ВМРО, Дарик нюз, 31.1.2011
echedoros-a

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αντισυνταγματική η ιθαγενοποίηση αλλοδαπών


Στον αέρα βρίσκονται οι διατάξεις του νόμου 3838/2010 που προβλέπει την χορήγηση ιθαγένειας σε αλλοδαπούς που διαμένουν στη Ελλάδα αλλά και την απόκτηση δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές. Και αυτό γιατί, το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) έκρινε τον επίμαχο νόμο αντισυνταγματικό ενώ παράλληλα αποφάνθηκε ότι το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές έχουν μόνο οι Έλληνες πολίτες. 

Όπως σημειώνει μάλιστα χαρακτηριστικά στην...... απόφασή του «το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι επιφυλάσσεται μόνο στους Έλληνες πολίτες και δεν μπορεί να επεκταθεί και στους μη έχοντες την ιδιότητα αυτή, χωρίς αναθεώρηση της σχετικής διατάξεως του Συντάγματος». Η όλη υπόθεση, πάντως, παραπέμφθηκε προς οριστική κρίση στην Ολομέλεια του ΣτΕ.
Στη δικαστική απόφαση γίνεται αναφορά γενικότερα στο Ν. 3838/2010 ο οποίος εισάγει ένα νέο τρόπο κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας. Αναφέρει η απόφαση: «Η πολιτογράφηση (που εισάγει ο νέος νόμος) γίνεται με βάση αμιγώς τυπικές προϋποθέσεις (χρόνος «νόμιμης» διαμονής του αιτούντος αλλοδαπού ή της οικογένειας του, φοίτηση σε ελληνικό σχολείο επί ορισμένο χρόνο, ανυπαρξία καταδίκης για ορισμένα σοβαρά ποινικά αδικήματα), χωρίς εξατομικευμένη κρίση περί της συνδρομής της ουσιαστικής προϋποθέσεως του δεσμού προς το ελληνικό έθνος του αιτούντος την πολιτογράφηση αλλοδαπού, δηλαδή την εκ μέρους εθελούσια αποδοχή των αξιών που συνάπτονται προς τον ελληνισμό και την εντεύθεν απόκτηση ελληνικής συνειδήσεως».


Μετά την προσφυγή Έλληνα πολίτη
Ο Ν. 3838/2010 απασχόλησε το ΣτΕ κατόπιν προσφυγή Έλληνα πολίτη, ο οποίος ζητούσε να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική: 
α) Η από 30.4. 2010 απόφαση του υπουργού Εξωτερικών που καθορίζει τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίζονται κατά την αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο και η 
β) από 7.5.2010 εγκύκλιος του ίδιου υπουργού που δίνει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στους ομογενείς και στους νομίμως διαμένοντες στην Ελλάδα υπηκόους τρίτων χωρών για την ανάδειξη τους στην πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση. 
Αντίθετα, παρέμβαση στην δίκη στο ΣτΕ υπέρ των υπουργικών αποφάσεων έχει ασκήσει η Ελληνική Ένωση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και η αλβανικής ιθαγενείας Έντα Γκέμι. Η τελευταία είχε υποβάλει αίτηση για να μετάσχει στις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010. Η υπόθεση θα κριθεί οριστικά από την Ολομέλεια του ΣτΕ.

aetoshal

Τούρκος απόστρατος από τη Βουλγαρία στην υπόθεση Εργκένεκον


Απόστρατος Τούρκος συνταγματάρχης που ζει στη Βουλγαρία διέταξε την επίθεση κατά του Ανωτάτου Διοικητικού Δικαστηρίου της Άγκυρας το 2006, όπου δολοφονήθηκε ο δικαστής Μουσταφά Γιόζμπιλγκιν, γράφει η βουλγαρική εφημερίδα ’24 ώρες’, επικαλούμενη την τουρκική ‘Ζαμάν’. Σύμφωνα με πρόσφατα ευρήματα των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, ο δικηγόρος Αλπαρσλάν Αρσλάν, ο οποίος πραγματοποίησε την επίθεση, έλαβε εντολή από Τούρκο συνταγματάρχη που ζούσε στην Βουλγαρία, του οποίου το όνομα δεν αναφέρεται. Όπως πιστεύεται, ο τουρκικός στρατός ήθελε να αποκρύψει το γεγονός και επεδίωξε να προσανατολιστεί η έρευνα σε δύο Τσετσένους, των οποίων ο ρόλος στην επίθεση δεν έχει διευκρινιστεί. 

Η Μυστική Υπηρεσία διαβίβασε την έκθεση με την υπόθεση αυτή στο Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης, το οποίο έχει επιληφθεί την υπόθεση Εργκένεκον. Η παράνομη ομάδα κατηγορείται ότι οργάνωνε πραξικόπημα.


Τίτλος: «Турски военен наредил атака от България»
Δημοσίευση: 24часа, 1.2.2011.
echedoros-a

Βουλγαρία: «Η Ελλάδα συνεχίζει να υποστηρίζει σθεναρά το σχέδιο για τον αγωγό Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη»


Η Ελλάδα υποστηρίζει έντονα και ανεπιφύλακτα το σχέδιο για τον αγωγό Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη. Αυτό δήλωσε ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο Interfax. «Αν έχει αλλάξει κάποιος θέση, αυτός δεν είναι η Ελλάδα. Αλλαγές επήλθαν στις θέσεις των Βουλγάρων εταίρων μας. Από την αρχή της συζήτησης του σχεδίου αυτού, όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις υποστηρίζουν σταθερά και αποφασιστικά την ιδέα της κατασκευής αυτού του αγωγού. 

Έχουμε έτοιμη τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Με αυτή επιβεβαιώνεται ότι το έργο αυτό θα είναι περιβαλλοντικά το πιο ασφαλές έργο όλων των αγωγών που έγιναν στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα το ονομάζουμε ως ‘πράσινη σχέδιο’. Έχουμε, ήδη, υποβάλλει στο Κοινοβούλιο ένα νομοσχέδιο στο οποίο προβλέπεται η κατασκευή του αγωγού ως έργο εθνικής σημασίας», δήλωσε ο Μανιάτης. Ο Έλληνας αναπληρωτής Υπουργός, σημείωσε ότι ελπίζει, τελικά, να αντιληφθεί τη σημασία του έργου και η Βουλγαρία, γιατί το ίδιο το έργο δεν θα αποφέρει οφέλη μόνον στη Σόφια, την Μόσχα ή την Αθήνα αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Τίτλος άρθρου: «Гърция продължава решително да подкрепя проекта за петролопровода „Бургас-Александруполис”»
Δημοσίευση: Агенция "Фокус", 31.1.2011.
echedoros-a

ΘΑΝΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ ΓΙΑ ΑΣΥΛΟ 31-1-2011.avi

Η μειονοτική πολλαπλότητα της Ελλάδας


Ν. Λυγερός - Η πολυπλοκότητα της μειονοτικής πολλαπλότητας της Ελλάδας παρερμηνεύεται συχνά ως η ύπαρξη πολλών μειονοτήτων στην Ελλάδα. Η Ελλάδα αποτελεί διαχρονικά ένα σύμπλεγμα απλοτήτων. Η επιθυμία να διαχωρίσουν αυτές οι απλότητες δεν συμβαδίζει με την ολοκλήρωση της δόμησης. Με αυτόν τον τρόπο επιχειρείται και μία επίθεση εναντίον της ποικιλίας του ελληνικού πνεύματος. Η επιλογή μίας και μόνο απλότητας ως αντιπροσωπευτικής του ελληνικού λαού δεν είναι μόνο ανόητο από στρατηγικής πλευράς, αλλά αποτελεί και ιστορικό λάθος. Όταν διαχωρίζουμε ακόμα και την αρχαιότητα σε πόλεις, είναι αναμενόμενο να μη βλέπουμε το ελληνικό σύμπλεγμα. Επιπλέον, ξέρουμε ότι κάθε τέτοιος διαχωρισμός όταν υλοποιήθηκε έδωσε αφορμή και πρόσχημα στους εχθρούς μας για να μας επιτεθούν. Γνωρίζουμε μάλιστα ότι οι Πέρσες χρησιμοποίησαν αποτελεσματικά αυτούς τους διαχωρισμούς για να σπάσουν το μέτωπό μας. 

Η εξέλιξη και η εξάπλωση του ελληνισμού εκτός του τωρινού ελλαδικού χώρου, προκάλεσε την αύξηση της πολυπλοκότητας της μειονοτικής πολλαπλότητας της Ελλάδας. Με την πάροδο του χρόνου και την αναδίπλωση του ελληνισμού μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης, την τουρκοκρατία, τη γενοκτονία και τη μεγάλη καταστροφή, δημιουργήθηκε στον καθαρά ελλαδικό χώρο μια ανασυγκρότηση όπου η ποικιλομορφία του ελληνικού στοιχείου ενισχύθηκε. Κατά συνέπεια, η μειονοτική προσέγγιση του θέματος δεν επαρκεί για να κατανοηθεί χωρικά αυτή η χρονική επινόηση. Και η ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση απλώς εφοδίασε αυτήν την πολλαπλότητα με ένα αποτελεσματικό πλαίσιο. Βέβαια, μπορεί μερικοί να προσπαθούν να την εκφυλίσουν για λόγους γεωπολιτικούς. Όμως το χαρακτηριστικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης παραμένει το ίδιο: ενωμένοι μέσα στη διαφορετικότητά μας. Κατά συνέπεια, η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί μία γενίκευση της μειονοτικής πολλαπλότητας της Ελλάδας. Δεν μπορεί λοιπόν, εφόσον ενισχύει στην ουσία τα δομικά στοιχεία της Ελλάδας, να τα αντικρούει όπως λένε μερικοί απλοϊκοί αναλυτές. Το θέμα δεν είναι ο πυρήνας της Ελλάδας εφόσον είναι ένα σύμπλεγμα. Το πρόβλημα είναι η ανθεκτικότητα του δομικού συμπλέγματος εναντίον των κρατικών επιθέσεων που δέχεται από χώρες που βρίσκονται εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Διότι όταν αυτές οι επιθέσεις είναι αποτελεσματικές, τότε η δομή γίνεται σύμπλεγμα αλλά με την άλλη έννοια και δημιουργείται ένα πεδίο φοβίας που δεν επιτρέπει πια την ελεύθερη έκφραση των πολιτών μέσω των διπλωματών. Πρέπει όμως να αντιληφθούμε ότι η ουσία δεν αλλάζει. Κατά συνέπεια, η στρατηγική μας δεν μπορεί να είναι μόνο και μόνο παθητική. Από την αποτελεσματικότητά της εξαρτάται και η επιβίωση του διαχρονικού μας στοιχείου. Η ενσωμάτωση της πολυπλοκότητας της μειονοτικής πολλαπλότητας της Ελλάδας στη νοόσφαιρα μας, θα μας επιτρέψει να ενεργοποιηθούμε ορθολογικά μέσα σε αυτό το πλαίσιο όπου η θεωρία παιγνίων έχει πολλά να πει και όχι μόνο όταν δεν είναι συνεργάσιμο το πεδίο. Αν κατανοήσουμε ότι οι επιθέσεις που δεχόμαστε είναι οντολογικές, τότε θα αποκτήσουμε και μία τελεολογική υπόσταση.


lygeros

"ΣΤΡΑΤΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ" ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ "ΚΛΩΒΟΣ"


Το "Σχέδιο Κλωβός" αποκαλύφθηκε τον Νοέμβριο του 2009.-Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει στοιχεία από το «Σχέδιο Κλωβός», το οποίο υπογράφει η «Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων» του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου. Στο σχέδιο υπάρχει η ένδειξη Μάρτιος 2009. Το κατηγορητήριο, που έγινε δεκτό από το δικαστήριο, σχετίζεται με 17 αξιωματικούς της τουρκικής Μονάδας Υποβρύχιων Καταδρομών. Σε CD που κατείχε ο απόστρατος αξιωματικός του Τουρκικού Ναυτικού Levent Bektaş και έφερε την υπογραφή του Αντιπλοίαρχου ε.α. Ercan Kirectepe, γνωστού από τη συμμετοχή του στην Ομάδα Υποβρυχίων Καταστροφών (SAT) που κατέλαβε τη Δυτική Ίμια το 1996. 

Στον κάτωθι κατάλογο, αποκαλύπτουμε τους Τούρκους Αξιωματικούς των Ειδικών Δυνάμεων της Τουρκίας, που υπηρετούν στην «Στρατιά Αιγαίου» οι οποίοι ήταν εντεταλμένοι να υλοποιήσουν τις εξτρεμιστικές ενέργειες και τις δολοφονικές επιχειρήσεις του Σχεδίου «Κλωβός». 
Σημειώνεται, πως πέραν των όσων έχουν δει το φως της δημοσιότητος, σχετικά με το «Σχέδιο Κλωβός», τα σημαντικότερα κεφάλαια δεν αποκαλύφθηκαν και πολλά από αυτά, αφορούν την ασφάλεια της Ελλάδος...
Το σχέδιο προέβλεπε τέσσερις φάσεις: Προετοιμασία, Καλλιέργεια Φόβου, Διαμόρφωση Κοινής Γνώμης και Δράση από 41 μέλη του Τουρκικού Ναυτικού, ο οπλισμός των οποίων είχε ανακαλυφθεί με τις εκσκαφές στη περιοχή Poyrazköy της Κωνσταντινούπολης. Υπενθυμίζεται ότι τότε βρέθηκαν αντιαρματικά LAW, νάρκες κατά προσωπικού, χειροβομβίδες, εκρηκτικά και χιλιάδες φυσίγγια τυφεκίων 5,56mm και πιστολιών 9mm.


GOREV BOLUMU
DANISMA KURULU
Kora. A.Feyyaz OGUTCU: Baskan
Kora. Kadir SAGDIC: Baskan Yardimcisi
Tuga. M. Fatih ILGAR : Uye

OZEL OPERASYON KOMUTANLIGI
Dz.P.Kur.Kd.Alb.Mucahit ERAKYOL: Ozel Operasyon Gucu Komutani
(E) Dz.Bnb. Levent BEKTAS : Ozel Plan Hucre Lideri

MARMARA BOLGE KOMUTANLIGI
Dz.Yb. Ercan KIRECTEPE: Marmara Bolge Komutani
DzrBnb: Erme ONAT : 1 'inci Hucre Lideri
Y/SKd.Bcvs. Halil CURA : 1 'inci Hucre Elemani
Tls.Kd.Bcvs. Sadettin DOGAN : 1 'inci Hucre Elemani
Eln.Bcvs. Deniz ERKI : 1 'inci Hucre Elemani

Dz.Isci Tanju Veli AYDIN : 1 'inci Hucre Elemani
Dz.Kur.Kd.Bnb. Emre SEZENLER : 2'nci Hucre Lideri
Dz.Kd.Bnb. Eren GUNAY : 2'nci Hucre elemani
Shh.Kd.Bcvs. Huseyin DOGANCI : 2'nci Hucre elemani
Eln.Kd.Bcvs. Ferudun ARSLAN : 2'nci Hucre elemani
Eln.Bcvs. Ismail BAK : 2'nci Hucre elemani

EGE BOLGE KOMUTANLIGI
Dz.P.Kd.Alb. Metin SAMANCI: 1 'inci Hucre Lideri
Dz.Kd.Alb. Levent GULMEN : 1 'inci Hucre Elemani
Dz.P.Kd.Bnb. Erbay COLAKOGLU : 1 'inci Hucre Elemani
Dz.Bnb. A. Ayhan SARACOGLU : 1 'inci Hucre Elemani
Dz.Yzb. Bulent Aydin : 1 'inci Hucre Elemani
Dz.Utgm. Bora COSKUN : 1 'inci Hucre Elemani
Isth.Kd.Bcvs. Suleyman ERHARAT : 1 'inci Hucre Elemani
Mot.Kd.Bcvs. Murat ASLAN : 1 'inci Hucre Elemani
Tls.Bcvs. Emre TEPELI : 1 'inci Hucre Elemani
Rad.Ucvs. Ibrahim Ozturk: 1 'inci Hucre Elemani
Dz.Kur.Yb.Halil OZSARAC : 2'nci Hucre Lideri
Dz.Bnb. Gurol YURDUNAL : 2'nci Hucre elemani

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΠΡΟ ΗΜΕΡΩΝ ΣΤΟ ΝΑΥΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Όταν οι τσιπούρες απειλούν την εθνική ασφάλεια και διαφθείρουν ανώτατους αξιωματικούς...

Αντιγράφουμε απο το defencenet.gr

Μια πολύ σοβαρή υπόθεση παραβίασης της ασφάλειας στρατιωτικών εγκαταστάσεων, αλλά και εν δυνάμει διαφθοράς, φέρνουν στην επιφάνεια τα επεισόδια με την εισβολή ταχυπλόων και την ρίψη πυροβολισμών στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας του Πολεμικού Ναυτικού. Πολλές καταγγελίες έφτασαν μέσω της γραμμής ανταποκριτών του defencenet.gr για την κατάσταση στο Ναύσταθμο και δεδομένης της σοβαρότητας του θέματος, ομάδα δημοσιογράφων του defencenet.gr ξεκίνησε να ερευνά την όλη υπόθεση η οποία έφερε πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία στην επιφάνεια.

Κατ’αρχήν είναι σαφές ότι πρόκειται για ολόκληρο κύκλωμα παράνομων αλιέων και λαθρεμπόρων-ιχθυεμπόρων με υψηλές διασυνδέσεις εντός του Ναυστάθμου. Τόσο υψηλές που κάποιοι κάνουν τα «κλειστά μάτια» καταπατώντας κάθε έννοια ασφάλειας των εγκαταστάσεων, προκειμένου το κύκλωμα να μπορεί να διεισδύει στην πλούσια σε ιχθυαποθέματα περιοχή του Ναυστάθμου και να αποκομίζει κέρδη που ανάλογα με την ημέρα κυμαίνονται μεταξύ 10.000-30.000 ευρώ (!) ειδικά αυτή την εποχή που η περιοχή βρίθει από πελαγίσιες τσιπούρες!

Το συγκεκριμένο ψάρι πωλείται αντί 30 ευρώ το κιλό στις ταβέρνες πολυτελείας και σκάφη με ειδικό εξοπλισμό από αυτόν που έχουν με ειδικούς κλωβούς οι παράνομοι αλιείς, μπορούν να αλιεύσουν από 300-900 κιλά κάθε νύχτα!

Μάλιστα υπάρχει συγκεκριμένη ταβέρνα στην περιοχή της Βουλιαγμένης που απορροφά την ψαριά των λαθρεμπόρων (εννοείται ότι η όλη διακίνηση γίνεται χωρίς τιμολόγια) και ειδικά ενός από αυτούς, ο οποίος έχει συγγενική σχέση με υψηλά ιστάμενο στέλεχος του Ναυστάθμου, που με την σειρά του έχει επίσης στενή συγγενική σχέση με ανώτατο αξιωματικό που υπηρετεί στο Επιτελείο!

Στην συγκεκριμένη ταβέρνα πρόσφατα παρατέθηκε τραπέζι με ... πελαγίσιες τσιπούρες σε ανώτατο αξιωματικό Ναυτικού, ενός κράτους με το οποίο πρόσφατα η Ελλάδα συνήψε στρατηγική συμμαχία! Που να ήξερε ο συγκεκριμένος ότι τρώει τσιπούρες ... Ναυστάθμου.

Το όλο σκηνικό πέρα από τα σαφή ίχνη διαφθοράς που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα (ποιος πιστεύει ότι οι παράνομοι αλιείς μπορούν να εισέρχονται στην περιοχή του Ναυστάθμου χωρίς να γίνονται αντληπτοί παρά μόνο όταν πλησιάζουν την παραλία;), ενέχει κινδύνους σοβαρού ατυχήματος.

Οι ειδικοί φρουροί που φυλούν τις εγκαταστάσεις, απλά «δεν είναι στο κόλπο», όπως και τα στελέχη της ΜΥΚ που καταδίωξαν προ ημερών τους λαθρεμπόρους και λαθραλιείς. Οι σφαίρες στα πρόσφατα επεισόδια «έπεφταν σαν το χαλάζι» παρά το γεγονός ότι το όλο κύκλωμα έχει κάλυψη «από ψηλά». Κανείς δεν ξέρει πότε θα συμβεί κάποιο ατύχημα.

Αλλά και σε όρους εθνικής ασφαλείας, η όλη περιοχή είναι κανονικό «σουρωτήρι»: Το τουρκικό δουλεμπορικό που άραξε πρόσφατα μεταξύ Πάχης και Ασπροπύργου, μπορεί αντί να επιβίβαζε 250 λαθρομετανάστες, να αποβίβαζε ισάριθμους καταδρομείς με κατεύθυνση των Ναύσταθμο ή την βάση ελικοπτέρων του ΤΕΕΠ, τα διϋλιστήρια, τα ΕΝΑΕ, τα Ναυπηγεία Ελευσίνας κλπ.

Αλήθεια, τι έχει να πει για όλα αυτά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος;

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

www.stoxos.gr

ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΠΛΥΤΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ! (ΒΙΝΤΕΟ)


ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΝΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ.ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ,ΔΟΘΗΚΕ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΗΝ 30η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 11 ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.


ΕΤΣΙ ΕΧΘΕΣ ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΒΔΗΡΩΝ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΑΣΙΑΚΗ ΔΥΝΑΜΗΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΑΡΙΣΣΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΣΤΟΧΟΣ".

ΕΓΙΝΕ ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ. ΚΑΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ 30 ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ... ΣΥΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ, ΚΑΙ ΜΕ ΓΚΛΟΠΣ ΚΑΙ ΡΟΠΑΛΑ ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ -ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΝΕ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΠΙ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ, ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝΕ ΣΥΝΕΧΗ. ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΓΙΟΥΧΑΙΖΑΝΕ. ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ,ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΥΠΗΡΧΑΝΕ ΜΑΝΕΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ.

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝΕ ΟΙ ΑΠΛΥΤΟΙ ΝΑ ΠΕΤΑΝΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΒΛΑ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝΕ ΣΟΒΑΡΑ 9 ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΜΕ ΕΛΑΦΡΟΤΕΡΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ. ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΥΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΡΑΜΜΑΤΑ Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ Ο ΑΛΛΟΣ ΣΤΟ ΣΑΓΟΝΙ ΑΠΟ ΤΟΥΒΛΟ. ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝΕ ΤΑ ΜΑΤ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝΕ ΘΑ ΗΤΑΝΕ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ. ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΔΑΚΡΥΓΟΝΩΝ ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ Η ΣΥΡΡΑΞΗ. ΕΓΙΝΑΝ ΤΡΕΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΛΥΤΟΥΣ,ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΦΗΣΑΝΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΔΙΟΤΙ ΧΡΗΖΑΝΕ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ. ΕΝΑ ΡΗΤΟ ΛΕΕΙ "ΑΝ ΣΕ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΠΑΡΜΠΑ ΛΑΜΠΡΟ ΞΑΝΑΠΕΡΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ"...


Ανθελληνικό δημοσίευμα της WSJ: "Παίρνουν ναρκωτικά αν πιστεύουν ότι θα ξεπληρώσουν"


Μπορεί το τεταμένο κλίμα που επικρατεί στην Αίγυπτο λόγω της λαϊκής εξέγερσης να οδήγησε στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας, αλλά ακόμα και έτσι η Ελλάδα διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο χρεοκοπίας από το κράτος της Αφρικής. Σε άρθρο της Wall Street Journal επισημαίνεται ότι τα ασφάλιστρα κινδύνου έναντι χρεοκοπίας της Ελλάδας, δηλαδή τα credit default swaps, είναι σχεδόν διπλάσια σε σύγκριση εκείνα της Αιγύπτου. Ο κίνδυνος μάλιστα είναι τόσο μεγεθυμένος που πρόεδρος μεγάλης τράπεζας ανέφερε ότι «για να πιστεύουν πως θα ξεπληρώσουν το χρέος πρέπει να παίρνουν ναρκωτικά». Η Αίγυπτος μάλιστα, που υπό το βάρος των διαδηλώσεων ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπη και με αλλαγή καθεστώτος, είναι πιο ελκυστική για τους επενδυτές της αγοράς ομολόγων συγκριτικά με την Ελλάδα. 

Σε ό,τι αφορά τα ασφάλιστρα κινδύνου έναντι χρεοκοπίας, επισημαίνεται πως η ασφάλιση 10 εκατομμυρίων δολαρίων ελληνικού χρέους ανέρχεται σε 835.000 δολάρια το χρόνο, ενώ για την Αίγυπτο η ασφάλιση 10 εκατομμυρίων δολαρίωνχρέους κοστίζει μόνο 440.000 δολάρια. Το κόστος ασφάλισης για τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ ανέρχεται σε 120.000 και 106.000 δολάρια αντίστοιχα, ποσά μικρότερα από αυτό που απαιτείται για την ασφάλιση ελληνικού χρέους. Η διαφορά στα ασφάλιστρα κινδύνου μπορεί να είναι φαινομενικά περίεργη, αλλά εκτιμάται ως λογική. Αυτό δικαιολογείται επειδή η Αίγυπτος, παρά το γεγονός ότι χαρακτηρίζεται από αβεβαιότητα, βρίσκεται μακριά από τη χρεοκοπία. «Η Ελλάδα είναι μια διαφορετική ιστορία. Ενώ οι φορείς χάραξης πολιτικής που μετείχαν στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας παρουσιάσθηκαν καθησυχαστικοί για τον κίνδυνο χρεοκοπίας της Ελλάδας, οι παράγοντες της αγοράς δεν αμφιβάλλουν για το εάν αυτό θα συμβεί αλλά για το πότε θα γίνει», σημειώνεται. 


cosmo

Η Τουρκία θα εκπαιδεύσει το Στρατό της Συρίας


HURRIYET: Turkish army to train Syrian army | Σύμφωνα με δημοσίευμα της Hurriyet, διπλωματικές πηγές αναφέρουν πως επήλθε συμφωνία μεταξύ Συρίας – Τουρκίας ώστε ο Στρατός της δεύτερης να εκπαιδεύσει αυτόν της Συρίας.Η Συρία ήταν για πολλά χρόνια πιστός σύμμαχος της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και υιοθέτησε το συγκεκριμένο ανατολικό μοντέλο το οποίο ωστόσο θέλει να αποποιηθεί και να ακολουθήσει ένα πιο Δυτικό στιλ. Οι δύο χώρες, το 1998, ήρθαν στα πρόθυρα πολεμικής σύρραξης με αφορμή το γεγονός πως η Συρία σύμφωνα με τους Τούρκους βοηθούσε τους μαχητές του PKK. Αργότερα οι μεταξύ τους σχέσεις εξομαλύνθηκαν σε βαθμό τέτοιο που τελικά συνεργάστηκαν από κοινού κατά του PKK.

gdailynews

ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΙΜΙΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΗΣ...


ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΧΑΜΕ ΠΕΙ... ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΤΡΑΒΑΜΕ ΑΠΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ...

Ίμια 2011 - Η κορύφωση της συγκέντρωσης. Οι χαιρετιμοί και οι ομιλίες μόλις έχουν τελειώσει. Στο βήμα βρίσκεται ο παροτσιαστής της εκδήλωσης... Ακούγονται ο ο ύμνος της Χρυσής Αυγής και ο Εθνικός ύμνος... Στην πλατεία Ρηγίλλης δεν πέφτει καρφίτσα. Γεμάτη και η οδός Ρηγίλλης στο βάθος. Στην Βασιλίσσης Σοφίας η πυκνότητα του κόσμου απίστευτη (και ορατή βεβαίως...) που ξεχειλίζει και γεμίζει τις αρχές της Ηροδότου. Μια ΤΕΡΑΣΤΙA συγκέντρωση που δεν μπορεί να συγκριθεί με καμιά άλλη... Υποκλιθείτε λοιπόν συναγωνιστές και φίλοι, παρόντες και απόντες! Για τους υπόλοιπους, ταβόρ, λεξοτανίλ ή άλλα παρεμφερή συστήνονται με ιατρική συνταγή!ΔΙAΔΩΣΤΕ...

www.stoxos.gr

Mεταφέρει δυνάμεις στο Σινά η Αίγυπτος με την συγκατάθεση του Ισραήλ


Η Αίγυπτος μετακίνησε ένα σύνταγμα πεζικού στη χερσόνησο του Σινά, με τη συγκατάθεση του Ισραήλ για να ενισχύσει την ασφάλεια στην περιοχή που συνορεύει με την Γάζα, καθώς οι διαμαρτυρίες με στόχο την ανατροπή του Προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ έχουν εξαπλωθεί σε ολόκληρη την Αίγυπτο. Η άδεια δόθηκε ως απάντηση σε σχετικό αίτημα από το Κάιρο, και οι δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί γύρω από το θέρετρο του Σαρμ ελ Σέιχ στο νότιο Σινά. Το αχανές τριγωνικό τμήμα της ερήμου μεταξύ του Ισραήλ και της Αιγύπτου είναι σε μεγάλο βαθμό αποστρατικοποιημένο βάσει της συνθήκης ειρήνης του 1979 μεταξύ των δύο χωρών.

defencenet

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΑΛΑΕΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΙ ΑΚΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΦΑΣΑΡΙΕΣ..
ΣΕ ΦΙΑΣΚΟ ΜΕΤΕΤΡΕΨΕ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΕΥΠ, Ο ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ. >>>>

Ανεπανόρθωτα έξέθεσε την δυνατότητα του Κράτους να αντιμετωπίσει τυχόν εξάρσεις (για να μην πούμε τίποτα χειρότερο) με μιά δήλωση του που εκθέτει και τους συμμετέχοντες σε αυτήν... Ο Παπουτσής παρακάλεσε δημόσια τους "φορείς και τις ενώσεις υπέρ των λαθρομεταναστών" να μην κάνουν φασαρίες... Κι αυτό υποτίθεται στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της κατάστασης που μπορεί να διαμορφωθεί σε ένα ενδεχόμενο νέο κύμα λαθρομεταναστών μετά τα γεγονότα της Βορείο Αφρικής και ιδιαίτερα της Αιγύπτου. Ο Παπουτσής μεταξύ άλλων δήλωσε...

"Απευθύνω έκκληση προς όλους τους φορείς και τις ενώσεις υπέρ των μεταναστών να αποτρέψουν τα μέλη τους από εκδηλώσεις που θα λειτουργούσαν ως εστίες έντασης» υπογράμμισε ο κ. Παπουτσής, καλώντας όσους θέλουν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους να το κάνουν, χωρίς να θίξουν την ασφάλεια του ελληνικού λαού, μεταφέρει καθεστωτικό μέσο.

Αν αυτή δεν είναι δήλωση ενός φοβισμένου και προσκυνημένου πολιτικού που εμφανίζεται "αφοδευμένος" μπροστά σοτυς γνωστούς κύκλους της άκρας αριστεράς, τότε θα μπορούσε να ήταν μόνο ανέκδοτο...

Στο προκείμενο της σύσκεψης, αν υπάρξει ροή μεταναστών, θα είναι υπό καθεστώς διεθνούς προσωρινής προστασίας, όπως προβλέπει ο νόμος είπε ο Παπουτσής, ενώ αποφασίστηκε να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι από την Αστυνομία και Λιμενικό σε στεριά και θάλασσα, ενώ έλεγχοι ταυτοπροσωπίας θα πραγματαοποιούνται σε όλους τους επιβάτες των πλοίων.

www.stoxos.gr

Τουρκοσυριακή στρατιωτική συνεργασία ενώ όλα δείχνουν ότι ξεκινά εξέγερση και στην Δαμασκό!


Η Τουρκία και η Συρία κατέληξαν σε συμφωνία για την εκπαίδευση στελεχών του συριακού στρατού, από στελέχη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Η εξέλιξη αυτή, δρομολογήθηκε κατά την επίσκεψη του υπαρχηγού του Γενικού Επιτελείου, Ασλάν Γκουνέρ στη Δαμασκό. Οι δύο χώρες έχουν προχωρήσει στην οργάνωση πλαισίου στρατιωτικού διαλόγου, υψηλού επιπέδου.
Όλα αυτά, όμως, ενώ υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι το διαδίκτυο πυροδοτεί άλλη μία λαϊκή εξέγερση, στην Συρία κατά του καθεστώτος Άσαντ!
Μετά την Αίγυπτο, την Αλγερία, την Υεμένη, το Σουδάν και φυσικά την Αίγυπτο, το Ινστιτούτο Ερευνών για τη Μέση Ανατολή, που μελετά άρθρα και δημοσιεύσεις στο Διαδίκτυο, προειδοποιεί για τον κίνδυνο εξάπλωσης των κοινωνικών αναταραχών και στη Συρία. 
Και αυτό γιατί μέσω του Facebook διοργανώνονται διαδηλώσεις το Σαββάτο εναντίον του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ τόσο στη Δαμασκό όσο και άλλες πόλεις.
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, οι διαδηλώσεις οργανώνονται από την αντιπολίτευση με βασικά αιτήματα τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και τον μεγαλύτερο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.
Όπως μεταδίδει το CNN, προς το παρόν δεν υπάρχουν εκτιμήσεις για το εάν οι διαδηλώσεις θα είναι πολυπληθείς ή όχι. Την Κυριακή, οργανώθηκε στο Σουδάν -κυρίως μέσω του Facebook- μεγάλη διαδήλωση, με κεντρικό σύνθημα την απομάκρυνση της κυβέρνησης.
«Τυνησία, Αίγυπτος, Σουδάν. Όλοι μαζί» φώναζαν εκατοντάδες Σουδανοί. Σύμφωνα με την εφημερίδα Tribune του Σουδάν, που επικαλείται πηγή της Αστυνομίας, 70 άνθρωποι -εκ των οποίων οι 40 είναι φοιτητές- συνελήφθησαν στη διάρκεια της διαδήλωσης.


defencenet

ΤΙΜΗΣΑΝ ΧΤΕΣ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΔΥΚΤα αποκαλυπτήρια του μνημείου των πεσόντων και των αγνοουμένων της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου του 1974, έγιναν χθες στη Λαμία στην είσοδο της πόλης, όπου έχει στηθεί το μνημείο.
Στη σεμνή τελετή βρέθηκαν Λαμιώτες που έζησαν τον εφιάλτη του ΑΤΤΙΛΑ και μαζί με συναδέλφους τους που ήρθαν από Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις θυμήθηκαν τους χαμένους συμπολεμιστές τους και δάκρυσαν.


Παρόντες και κάποιοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, ωστόσο δεν έλειψαν τα παράπονα για την ηχηρή απουσία κάποιων επισήμων.

lamiareport.gr

www.stoxos.gr

Στο αεροδρόμιο της Αλεξάνδρειας οι Έλληνες. Αναμένεται το πρώτο C-130


215 Έλληνες της Αιγύπτου, βρίσκονται συγκεντρωμένοι στο αεροδρόμιο της Αλεξάνδρειας, αφήνοντας πίσω την πόλη τους. Το πρώτο C-130,αναμένεται να προσγειωθεί στην Αλεξάνδρεια λίγα λεπτά μετά τις 12 το μεσημέρι.Πολύ γρήγορα θα ακολουθήσουν και τα άλλα δύο μεταγωγικά αεροσκάφη. Στο αεροδρόμιο της Αλεξάνδρειας, οι 215 Έλληνες έχουν διαχωριστεί σε τρία γκρουπ,ονομαστικά,ώστε να μην υπάρξει η παραμαικρή καθυστέρηση στην επιβίβαση τους. Τα C-130 θα απογειωθούν άμεσα με προορισμό το Ελευθέριος Βενιζέλος.


onalert

Ποιοι κυβερνάνε τα ΜΜΕ στην Ελλάδα


Ποιοι κυβερνάνε τα ΜΜΕ στην Ελλάδα; Τι σόι άνθρωποι είναι οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης; Έχουμε και λέμε: Πρωταγωνιστικό ρόλο παίζουν πρώην πράκτορες ξένων μυστικών υπηρεσιών, εφοπλιστές και κωλομπαράδες.
Μαζί τους και κάποια καλόπαιδα μεγαλοδιαφημιστές που φτιάχτηκαν από το παρακράτος και τις δουλειές με το κράτος.
Οι Αρχιπράκτορες έχουν στρατολογήσει σεσημασμένα 45άρια της δημοσιογραφίας, στους οποίους έχουν επενδύσει βοηθώντας τους να γίνουν κι αυτοί με τη σειρά τους, ιδιοκτήτες ΜΜΕ.
Το πρόβλημα των πιο μεγάλων σε ηλικία νταβατζήδων των ΜΜΕ, είναι οι ανόητοι φυσικοί τους διάδοχοι. Οι περισσότεροι είναι τελειωμένοι εξαιτίας διαφόρων εξαρτήσεων ο καθένας, η απλά λόγω της έλλειψης επαρκούς νοημοσύνης.

Κάποιος από τους διαδόχους που επιχειρεί να συνδιαμορφώσει μαζί με τη Τρόικα την οικονομική ζωή της χώρας-πλαστογραφόντας την ιστορία της-συζεί με το αγόρι του, διατηρώντας έναν πέτσινο γάμο για τα μάτια του κόσμου και της καλής κοινωνίας.
Όταν χρειάζεται σερβίρει από κοινού, με το αγόρι του, τους καλεσμένους.
Τα υπόλοιπα «45αρια» πληρώνονται με μαύρο χρήμα, εικονικά τιμολόγια και πάει λέγοντας για τις διάφορες υπηρεσίες που προσφέρουν στα γέρικα βουβάλια.
Στο πλευρό τους παρακρατικοί μεγαλοδιαφημιστάδες, όπως ο χοντρός που βγαίνει από την έπαυλή του κάτω από μια ομπρέλα φουσκωτών…


Ααρόν Μωυσιάδης
Αναγνώστης
kourdistoportocali

Η ρωσική «αρκούδα» στην τελική ευθεία για εμπλοκή στο "Ελληνικό πρόβλημα"


Χωρίς μεσσιανισμούς και υπερφυσικές κραυγές, αποκαλύπτουμε το παρασκήνιο της προετοιμασίας εμπλοκής των Ρώσων στα Ελληνικά πράγματα. Όπως έχουμε αναφέρει στο παρελθόν, ο Πούτιν έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα με την παρούσα κυβέρνηση και προσωπικά με τον Γιώργο Παπανδρέου τον οποίον και απεχθάνεται (δεν το κρύβει άλλωστε). Το σοβαρότερο είναι ότι πέρασε μία περίοδος προβληματισμού και για τον χαρακτήρα του Ελληνικού λαού λόγω της αντιμετώπισης προς μία κυβέρνηση που σε κάποια άλλη χώρα θα είχε καταρρεύσει σε λίγους μήνες. 

Αυτό είναι επίσης αιτιολογημένο αφού εάν κάποιος ξένος αναλυτής μελετήσει τις δημοσκοπήσεις θα λάβει μία τελείως διαφορετική εικόνα για την κριτική ικανότητα του Ελληνικού λαού. Για να μην τρέφουμε βέβαια αυταπάτες, οι Ρώσοι δεν δρουν ορμώμενοι από κρίση φιλελληνισμού αλλά με γνώμωνα τα δικά τους συμφέροντα. Αυτά λοιπόν επιβάλλουν την συμμετοχή στις όποιες αλλαγές της κατάστασης στο Αιγαίο. Αυτές οι αλλαγές λοιπόν έδωσαν το...κόκκινο φως για την ενεργή εμπλοκή τους στα πολιτικά πράγματα, αμέσως μετά το Ερζερούμ. Γιατί;
Οι πηγές μας αποκαλύπτουν ένα απίστευτο παρασκήνιο γύρω από την συνάντηση αυτή. Φαίνεται ότι οι Ρώσοι γνώριζαν ότι πίσω από τα χαμόγελα και τους λεονταρισμούς, θα κρινόταν η τελική μορφή συνδιαχείρισης στην οποία ώθησαν συγκεκριμένα λόμπυ. Εδώ για να αποδίδουμε τα του καίσαρος, δεν είναι κάποια «προδοτική»διάθεση του Παπανδρέου που κινεί τα νήματα, αλλά μάλλον η φοβία και ατολμία του. Όλο το παιχνίδι προσεταιρισμού από τα συμφέροντα έχει στραφεί εδώ και καιρό στην Τουρκία, αφού η τελευταία θεωρείται ιδανικός μπαμπούλας για να επιβάλλει τις αλλαγές, ακόμα και με την απειλή πολέμου. Αυτό εξηγεί τις πληροφορίες που έχουμε για την στάση των Ρώσων.
Ο Μεντβέντεφ λοιπόν, διεμήνυσε ξεκάθαρα στον Γιώργο Παπανδρέου ότι δεν υπάρχει περίπτωση η Ρωσία να δεχτεί αλλαγές, χωρίς την καίρια συμμετοχή Ρώσικων εταιρειών στη νέα κατάσταση. Ήταν μάλιστα τόσο ξεκάθαρος που ο Έλληνας πρωθυπουργός έθεσε ευθέως το θέμα στον Ερντογάν κατά τη συνάντηση τους.
Η απάντηση του Ερντογάν ήταν απόλυτη, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Τόσο απόλυτη που λέγεται ότι έθεσε ένα νέο Casus Belli, εάν η Ελλάδα επέμενε.
-Εδώ οφείλουμε να ανοίξουμε μία παρένθεση θυμίζοντας την αυτόνομη αντίδραση του Ρωσικού εκπροσώπου του στρατού μετά τις Τουρκικές απειλές για τους S300 και την εγκατάσταση τους στην Κύπρο, ότι εάν η Τουρκία προέβαινε σε οποιαδήποτε επίθεση είτε στο πλοίο ή στην Κύπρο, θα αποτελούσε αιτία πολέμου. Την ίδια στιγμή ακόμα και ο Γέλτσιν διαβεβαίωνε τον Κληρίδη ότι η τοποθέτηση τελούσε υπό Ρωσική εγγύηση-
Όταν ο Πούτιν ενημερώθηκε για την αντίδραση Ερντογάν, έδωσε εντολή για ενίσχυση των δυνάμεων και προετοιμασία ενός Ρωσοτουρκικού μετώπου (!) ώστε να γίνει αντιληπτή η αποφασιστικότητα του, όποιες δεσμεύσεις και αν έχει ο Ερντογάν.


Οι «εκπρόσωποι»
Όπως προείπαμε ο Ρωσικός παράγοντας δίνει μεγάλη βαρύτητα στις διαθέσεις του Ελληνικού εκλογικού σώματος, αφού η δημιουργία μιας Ελληνικής αντίδρασης θα διευκολύνει την δυναμική εμπλοκή της Ρωσίας. Εάν η συμφωνία για συνδιαχείριση γίνει με ομόφωνους όρους της Ελληνικής και της Τουρκικής πλευράς, τότε η όποια επέμβαση θα επισύρει τη μήνι της διεθνούς κοινότητας, ανοίγοντας διαφορετικά μέτωπα. Η ιδανική λοιπόν κατάσταση είναι η προσέγγιση της Ελληνικής πολιτικής σκηνής ώστε να δημιουργηθούν τετελεσμένες συμφωνίες που θα δώσουν την δικαιολογία και τη νομιμοποίηση των όποιων ενεργειών.
Σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες λοιπόν, διενεργήθηκε δημοσκόπηση για «νέο έντυπο» την οποία δεν ανέλαβε κάποια από τις γνωστές εταιρείες δημοσκοπήσεων αλλά πιστοποιημένος ιδιώτης σε συνεργασία με οργανωμένο call center σε πανελλαδική κλίμακα. Εκτός από την σφυγμομέτρηση της κυβερνητικής αποδοχής, το κυριότερο δείγμα ήταν αυτό της δημοφιλίας πολιτικών προσώπων. Κομματικά, διακομματικά, ακόμα και σε τοπικό επίπεδο.
Παράλληλα, έχουν δραστηριοποιηθεί τρεις πυρήνες προσέγγισης πολιτικών προσώπων ώστε να βολιδοσκοπηθούν οι διαθέσεις τους. Σε αυτούς βεβαίως δεν περιλαμβάνονται «λομπίστες» τους οποίους οι Ρώσοι έχουν χαρτογραφήσει και ξέρουν ήδη ότι είναι αδύνατον να αλλάξουν στρατόπεδο.
Ο πρώτος πυρήνας είναι πασίγνωστος επιχειρηματίας που με το πρόσχημα του «ίδιου συμφέροντος» λόγω του επιχειρηματικών κλάδων που δραστηριοποιείται, κάνει επαφές σε ανώτατο επίπεδο, προβάλλοντας σχεδόν πάντα το έννομο συμφέρον που έχει για τις εξελίξεις. Στην κάλυψη του βοηθά και η απύθμενη έχθρα δεκαετιών με ισχυρή επιχειρηματική οικογένεια που ταυτίζεται με συμφέροντα εταιρειών της δύσης. Φαίνεται ότι οι Ρώσοι ενδιαφέρονται πολύ και για το παρασκήνιο της Siemens αφού διατηρούνται σχέσεις και με δύο (τουλάχιστον) πολιτικά πρόσωπα που λόγω θέσης κατέχουν πλήθος πληροφοριών.
Ο Δεύτερος πυρήνας είναι Έλληνας του εξωτερικού, προσωπικός φίλος του Πούτιν και κρατά επαφές με πολιτικά πρόσωπα, ανθρώπους των media και στελέχη με ένα κοινό χαρακτηριστικό: Όλοι τους είχαν έρθει σε ρήξη με το εκσυγχρονιστικό μπλοκ, τις εποχές της παντοδυναμίας του. Φαίνεται ότι υπάρχει όψιμο ενδιαφέρον και για τους απογοητευμένους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, γι’ αυτό και προσεγγίζονται βουλευτές που έχουν εκφράσει την αντίθεση τους με τις κυβερνητικές επιλογές.
Ο τρίτος πυρήνας είναι μία ομάδα ανθρώπων που προσεγγίζουν βουλευτές και πολιτευτές μικρότερης εμβέλειας, εκδότες που δεν ανήκουν στον κύκλο των ευνοημένων, ανθρώπους των new media, αλλά και επιχειρηματίες που έχουν εκφράσει κοινωνικές και πολιτικές ευαισθησίες. Οι συναντήσεις είναι σε καθημερινή βάση και λειτουργούν σε ομόκεντρους κύκλους.
Στο δια ταύτα. Η προφανής σκοπιμότητα είναι η δημιουργία πολιτικού μοχλού πίεσης που μπορεί να φτάσει ακόμα και στην ενίσχυση – ενδυνάμωση κάποιου πολιτικού σχηματισμού με πρόσωπα γνωστά από το πολιτικό σύστημα που θα συνδυάζεται με επιχειρηματικό υπόβαθρο και διείσδυση στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο. Αίσθηση μας είναι ότι υπάρχει διάθεση για ενίσχυση παντός είδους, ισχυρή μάλιστα, ασχέτως εάν αυτό δεν ανακοινώνεται στις συζητήσεις αφού το χειρότερο που μπορείς να κάνεις στον Έλληνα είναι να του τάξεις χρήμα. Προέχει η αφιέρωση σε κοινό σκοπό, αν και η ευρύτητα των επαφών καθιστά δύσκολη μία κοινή ιδεολογική πλατφόρμα. Περιττεύει βεβαια να πούμε ότι η «αφορμή» των συζητήσεων είναι η οικονομική και εθνική κατάπτωση της Ελλάδας και οι τρόποι αντιμετώπισης και αναστροφής της πορείας.
Είναι σίγουρο ότι αυτές οι ενέργειες θα ενταθούν όσο περνούν οι μέρες και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε κατά πόσον θα μπορέσει να δημιουργηθεί στην Ελλάδα ένα αντίπαλο δέος στις παγιωμένες πολιτικές αντιλήψεις που βλέπουν μονόδρομο την Δύση. Αν αναλογιστούμε και την φοβία που διακατέχει τους Έλληνες, προϊόν της προπαγάνδας για την ανίσχυρη Ελλάδα που δεν μπορεί να τραβήξει τον δικό της δρόμο. Αυτή η φοβία ίσως να είναι η μεγαλύτερη ζημιά που άφησε πίσω της η διακυβέρνηση Καραμανλή αφού όλοι έχουν την αίσθηση ότι όποιος πάει κόντρα στα «μεγάλα αφεντικά» συνθλίβεται βυθίζοντας την χώρα σε τραγωδίες όπως ο Δεκέμβρης ή οι φωτιές.
Τέλος, οφείλουμε να αναφέρουμε ότι στην πιάτσα έχουν ξεφυτρώσει και κάθε λογής σαλτιμπάγκοι, αυτόκλητοι εκπρόσωποι της «πρεσβείας», της συνυφάδας του Πούτιν και ότι άλλο βάλει ο νους. Να θυμάστε, ότι αν κάποιος άγνωστος σας ζητήσει πεντοχίλιαρο, δεν τον άγγιξε ο πατριωτισμός σας. Απλώς σας θεωρεί ρωσόφιλο κουνέλι. Ο Πούτιν δεν θα σας έλεγε ούτε καλημέρα, ως γνωστόν τα κουνέλια τα προτιμά στιφάδο.


ΥΓ. Λυπόμαστε εάν σας απογοητεύσαμε με αυτό το άρθρο που δεν έχει κάτι το υπερφυσικό ή το ρομαντικό. Είναι δεδομένο όμως ότι κανείς δεν θα πεθάνει για την πατρίδα σου, εάν εσύ ο ίδιος την ξεπουλάς συστηματικά.

olympia

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...