Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου 2011

Η Αίγυπτος, η Τουρκία και ο «στρατηγικός στραγγαλισμός» της Ελλάδας


Του Μανώλη Κυπραίου - «Στήστε το αυτί σας και ακούστε το κλάμα του λαού». Με αυτή τη φράση ο τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, έκανε την πρώτη δημόσια επέμβασή του για τα όσα συμβαίνουν στην Αίγυπτο ενώ παράλληλα έδειξε πως υπάρχει και ο δεύτερος δρόμος για την πολιτική διαχείριση των αραβικών εθνών: Ο ισλαμοδημοκρατικός. Η Τουρκία είχε και έχει πολλά κοινά με την Αίγυπτο. Οι δημοκρατίες τους δημιουργήθηκαν από στρατιωτικούς. Το 1923 στην Τουρκία από μια ομάδα στρατιωτικών. Τον Μουσταφά Κεμάλ, τον Ισμέτ Ινονού και τον Καζίμ Καραμπεκίρ. Το 1952 στην Αίγυπτο επίσης από μια ομάδα στρατιωτικών. Τον Γκαμάλ Αμντέλ Νάσερ, τον Μοχάμεντ Ναγκουίμπ και τον Αμντέλ χακίρ Αμέλ.

Και ο Μουσταφά Κεμάλ και ο Γκαμάλ Νάσερ λατρεύτηκαν σαν «θεοί» από τους λαούς τους. Ανέτρεψαν σουλτάνους και βασιλείς, ερχόμενοι σε πλήρη σύγκρουση με τις δύο πανίσχυρες δυνάμεις της εποχής τους. Το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ. Με κοινό σκοπό: την ευημερία των λαών τους.
Και στις δύο περιπτώσεις, όμως, μεγαλύτερο εμπόδιο για τα σχέδιά τους ήταν ο φόβος του Ισλάμ και η άμεση επήρεια των θρησκευτικών ηγετών σε όλες τις πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησης. Ετσι και ο Κεμάλ και ο Νάσερ, πολέμησαν μέχρι «εξοντώσεως» την θρησκευτική διείσδυση. Θρησκευτικά σχολεία, πολιτικά κόμματα φίλια προσκείμενα στο Ισλάμ, βρέθηκαν στο στόχαστρο των στρατιωτικών.
Η εξουσία και η θρησκεία διαχωρίστηκαν δια της βίας. Πολεμήθηκαν ανηλεώς και «στιγματίστηκαν» ως «κατάρα» για την πρόοδο της χώρας. Οι στρατιωτικοί ανέλαβαν και εγγυήθηκαν τη διατήρηση του κοσμικού και δημοκρατικού κράτους και στις δύο χώρες, έως σήμερα…
Πέρασαν σχεδόν οκτώ δεκαετίες, ώσπου να βρεθεί το «αντίβαρο» του Κεμάλ στην Τουρκία. Το όνομα αυτού, Ταγίπ Ερντογάν. Ηρθε σε αντιπαράθεση με τους στρατιωτικούς, αργά αλλά σταθερά πολέμησε επί ίσοις όροις τους στρατιωτικούς και το «βαθύ κράτος». Άλλες φορές κέρδισε, άλλες έχασε αντιμετωπίζοντάς τους, τελικά όμως κατάφερε να γίνει «αποδεκτός».
Οι στρατιωτικοί δέχθηκαν τη «μαλακή επιστροφή του Ισλάμ» και ο Ερντογάν υποστηρίζει την «κόκκινη βίβλο» τους για τους εχθρούς της χώρας, τηρώντας «μέχρι κεραίας» την εξωτερική πολιτική που εφαρμόζεται δεκαετίες τώρα, με κύριο στόχο την Ελλάδα, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις. Εξάλλου όπως και όλα τα πράγματα σε αυτή τη ζωή, όλα κρίνονται από τις πράξεις. Και οι πράξεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτισης.


Και ερχόμαστε στην Αίγυπτο.
Τα κοινά με την Τουρκία είναι πολλά. Ο Γκαμάλ Νάσερ είχε πάντα ως πρότυπό του τον Μουσταφά Κεμάλ. Και ο ίδιος κυνήγησε ανηλεώς την οργάνωση των «Αδελφών Μουσουλμάνων» αλλά και τους κληρικούς. Ηρθε σε αντιπαράθεση με την Βρετανική και Αμερικανική ηγεμονία και εκδίωξε βίαια το σύνολο των αιγυπτίων πολιτών που δεν ήταν Αραβες, με το βαρύτερο τίμημα να το πληρώνουν (και εκεί) οι Ελληνες…
Όπως και στην Τουρκία όπου η κοινή γνώμη ξεσηκώθηκε κατά της διεφθαρμένης κυβέρνησης του Μπουλέντ Ετσεβίτ-η οποία ήταν υποχείριο των στρατιωτικών-έτσι και τώρα στην Αίγυπτο οι πολίτες της χώρας ξεσηκώνονται ζητώντας αλλαγή του καθεστώτος. Μια αλλαγή όμως που πρέπει να βασίζεται σε ένα νέο μοντέλο.
Ένα μοντέλο που θα σέβεται το Ισλάμ αλλά παράλληλα θα επιτρέπει να εκμεταλλεύεται μια χώρα πλήρως τις δυτικές καινοτομίες στην τεχνολογία και την οικονομία. Ένα μοντέλο που το κράτος θα υπηρετεί την «Ούμα» (τον κόσμο των μουσουλμάνων) και θα τους παρέχει αξιοπρέπεια στον τρόπο ζωής τους.
Αυτό ακριβώς το πρότυπο παρέχει ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είναι εξαιρετικά δημοφιλής στις τάξεις των «Αδελφών Μουσουλμάνων» αλλά και σε αρκετά κόμματα της αντιπολίτευσης. Μάλιστα κατά το παρελθόν ηγετικά μέλη του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, έχουν συναντηθεί με μέλη των «Αδελφών Μουσουλμάνων» ανταλλάσοντας ιδέες και τρόπους για τη μελλοντική διακυβέρνηση των μουσουλμανικών χωρών μέσω ενός πολιτικού σχήματος που θα ισορροπεί το Ισλάμ με τη Δημοκρατία.
Ο Ταγίπ Ερντογάν το γνωρίζει και ως μια σπουδαία πολιτική προσωπικότητα, ξέρει να αφουγκράζεται το χρόνο και τον τρόπο για να το πράξει. Και πλέον από ό,τι φαίνεται η ώρα για να ξεκινήσει το δικό του «μεγάλο παιχνίδι» στην Αίγυπτο έφτασε.
Ακριβώς αυτό κρύβεται πίσω από τις ανησυχίες των «μεγάλων δυνάμεων». Η επιρροή του κάθε άλλο παρά «φιλοδυτικού» Ερντογάν στην Αίγυπτο και η δημιουργία ενός «δεύτερου πόλου αντίδρασης» απέναντι στα συμφέροντα των ΗΠΑ και της ΕΕ στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και του Μαγκρέμπ.
Και βέβαια, αυτό δεν αφήνει αδιάφορο ούτε το Ισραήλ αλλά ούτε και την Ελλάδα, μιας και ο κοινός αντίπαλος, εν προκειμένω η Τουρκία, πολλαπλασιάζει το στρατηγικό της βάθος στη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή-με δεδομένη τη συμμαχία με τη Συρία-αλλά παράλληλα βρίσκει τρόπο να επιτηρεί το νότο της Ελλάδας και της Κύπρου αλλά και τα δυτικά σύνορα του Ισραήλ.
Ουσιαστικά με αργά αλλά σταθερά βήματα, ο μεγαλοϊδεατισμός του «νεοοθωμανικού» μοντέλου που έχει εκφράσει ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέντ Νταβούντογλου, αρχίζει να παίρνει «σάρκα και οστά» και αυτό πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα από την ελληνική κυβέρνηση αφενός γιατί τα κοιτάσματα φυσικού πλούτου στη νότιο Κρήτη θα τα μοιραστεί με την Αίγυπτο και αφετέρου γιατί μια μεταστάθμευση τουρκικών πλοίων σε απόσταση αναπνοής από την Κρήτη σημαίνει υπερκερασμός, αντίστοιχος με το παράδειγμα της μεταστάθμευσης των τουρκικών υποβρυχίων σε αλβανικό λιμάνι. Πρέπει λοιπόν να καταλάβουμε πως η πολιτική κατάσταση στην Αίγυπτο μας αφορά άμεσα σαν χώρα, περισσότερο ως θέμα γεωστρατηγικής και γεωπολιτικής, παρά ως ζήτημα λαθρομετανάστευσης, μιας και το δεύτερο είναι ένα ενδεχόμενο αλλά με λίγες πιθανότητες υλοποίησης. Ενώ αντίθετα ο «στρατηγικός στραγγαλισμός» της Ελλάδας από την Τουρκία είναι δεδομένος…

newscode

Όταν το Συμβούλιο της Επικρατείας βγάζει αποφάσεις που παγώνουν ολόκληρα αναπτυξιακά έργα για να μην πειραχθεί ένα δεντράκι είναι «καλό και άγιο»...


Όταν το Συμβούλιο της Επικρατείας βγάζει αποφάσεις που παγώνουν ολόκληρα αναπτυξιακά έργα για να μην πειραχθεί ένα δεντράκι είναι «καλό και άγιο» για την προοδευτική υποκριτική αριστερά. Τώρα που πήρε την άκρως σημαντική ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ να μην επιτραπεί η ΨΗΦΟΣ των αλλοδαπών στις εκλογές, χάριν της εθνικής ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΙΑΣ το λένε αντιδραστικό και φασιστικό. Οι υστερικές επιθέσεις κατά του ΣτΕ για την ιστορική απόφαση που είναι ένα πρώτο βήμα για να σταματήσει η συνολική κατάληψη της χώρας από κάθε είδους μετανάστες, γίνονται κατά σύμπτωση απ’ τους ίδιους κύκλους που…χαζεύουν αμήχανοι την κατάληψη της Νομικής και του νεοκλασικού. Είναι αυτοί οι πολιτικοί που «κατά σύμπτωση» και όλως τυχαίως βάζουν ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ και μετά τους Έλληνες.

Ελπίζουμε ότι η Δικαιοσύνη δεν θα ενδώσει στο αμόκ των δήθεν δημοκρατικών δυνάμεων που παρακολουθούν ανίκανοι 20 χρόνια τώρα την Αθήνα να γίνεται Κάιρο και τα Πατήσια να ισλαμοποιούνται. Η απόφαση του ΣτΕ πέραν απ’ τη νομική της διάσταση, δείχνει ότι υπάρχουν ακόμη δημόσιοι λειτουργοί που ορθώνουν το ανάστημα τους σ’ όσους σκύβουν το κεφάλι «στο νόμο του Σύριζα». Κι ακόμη ότι υπάρχουν υπεύθυνοι θεσμοί, αποφασισμένοι να κάνουν ότι πρέπει, βάσει του Συντάγματος, για να μείνει η Ελλάδα ελληνική!


Υ.Γ. Αλλιώς …να πάρουν απ’ τους Έλληνες το δικαίωμα ψήφου και να το δώσουν μόνο στους λαθρομετανάστες. Αφού έτσι κι αλλιώς μόνο για κείνους «καίγονται»! Αν… δικοί μας φτωχοί άνεργοι και άστεγοι (που αυξάνονται κατά χιλιάδες κάθε μέρα) καταλάβουν δημόσιο κτίριο, σε πόσες ώρες θα τους έχουν πάει σηκωτούς στον εισαγγελέα;


protothema

Όταν ο Ερντογάν καταστρέφει φιλίες...: "Με εντολή Ρ. Τ. Ερντογάν καταστρέφεται το άγαλμα της τουρκοαρμενικής φιλίας"


Οι τοπικοί εκλεγμένοι άρχοντες της τουρκικής πόλης Κάρς αποφάσισαν σήμερα την απομάκρυνση ενός αγάλματος που βρίσκεται στα σύνορα της χώρας με την Αρμενία και συμβολίζει την συμφιλίωση μεταξύ των δύο χωρών, απόφαση που ελήφθη μετά από σχετικό αίτημα του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν."Στη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου σήμερα αποφασίστηκε η μεταφορά αυτού του αγάλματος" υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του δήμαρχου της πόλης Καρς. Σε ερώτηση εάν το τεράστιο αυτο μπετονιένιο μνημείο ύψους 30 μέτρων θα μεταφερθεί χωρίς να καταστραφεί ο τοπικός αξιωματούχος απάντησε ότι δεν έχει ακόμα καθοριστεί η τύχη του μνημείου αναφερόμενος στις "τεχνικές εκτιμήσεις των αρχών".


Το άγαλμα απεικονίζει δύο φιγούρες αλλά στην πραγματικότητα είναι μόνο μία ανθρώπινη χωρισμένη στα δύο και φιλοτεχνήθηκε το 2006. Έχει στηθεί αλλά οι εργασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί.
Στη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψής του στην πόλη Καρς ο κ. Ερντογάν δήλωσε ότι οι κατασκευές που δεν ταιριάζουν με την τοπική αρχιτεκτονική θα πρέπει να καταστραφούν. Και δείχνοντας το άγαλμα είπε: "Έχετε βάλει και ένα τερατούργημα εδώ" και ζήτησε από τους τοπικούς άρχοντες να εξαφανιστεί "το τερατούργημα" πάραυτα.
Οι εργασίες της αποκαθήλωσή του και της ενδεχόμενης μεταφοράς του αλλού θα πάρουν πάνω από δύο χρόνια.
Ο διάσημος γλύπτης του αγάλματος Μεχμέτ Ακσόι δήλωσε ότι είναι αδύνατον να μεταφερθεί το άγαλμα χωρίς να καταστραφεί λόγω των τόνων τσιμέντου που έχουν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή του. 
Ο ίδιος εκτίμησε ότι στην περίπτωση της καταστροφής του η συντηρητική ισλαμική κυβέρνησης της Τουρκίας θα αντιμετωπίσει σοβαρές επιπτώσεις από την διεθνή κοινότητα. "Θα γίνει κάτι σαν αυτό που έκαναν οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν καταστρέφοντας τα αγάλματα του Βούδα το 2001 στην κοιλάδα Μπαμιγιάν" ανέφερε.
Η Τουρκία και η Αρμενία που επί χρόνια διαφωνούσαν ριζικά για το ζήτημα της σφαγής των Αρμενίων επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας --σφαγή που χαρακτηρίζεται από την κυβέρνηση της Αρμενίας και πολλές κυβερνήσεις γενοκτονία-- υπέγραψαν τον Οκτώβριο του 2009 σύμφωνο συμφιλίωσης, που δεν έχει εφαρμοστεί εώς τώρα.


Την προφυλάκιση της γερμανίδας κατηγορούμενης, για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, εισηγείται η εισαγγελέας - ΤΕΛΙΚΑ ΜΗΠΩΣ Η ΕΛ. ΑΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΛΑΘΟΣ;


Tην προσωρινή κράτηση της 27χρονης Γερμανίδας η οποία κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση εισηγείται στο δικαστικό Συμβούλιο η αρμόδια Εισαγγελέας Πρωτοδικών. Η εισαγγελική πρόταση θα διαβιβαστεί τις επόμενες μέρες στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, το οποίο θα κληθεί να άρει τη διαφωνία που είχε προκύψει ανάμεσα σε ανακρίτρια και εισαγγελέα μετά την απολογία της 27χρονης, στις 17 Ιανουαρίου, ως προς το ζήτημα της προφυλάκισης. Η μεν ανακρίτρια είχε θεωρήσει ότι η κατηγορουμένη πρέπει να αφεθεί ελεύθερη, ενώ η εισαγγελική λειτουργός -που είναι και η εισηγήτρια στο Συμβούλιο- ότι πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή.

Οι συνήγοροι της 27χρονης, Μαρίνα Δαλιάνη και Χάρης Λαδής, με αφορμή την εισαγγελική πρόταση για την εντολέα τους, δήλωσαν: «Η σύλληψη της Φέι-Μαρί Μάγιερ υπό τη σκιά ενός καφκικού σεναρίου σχετικά με το "τρομοκρατικό οικογενειακό παρελθόν" της, οδήγησε σε ένα άνευ προηγουμένου έγκλημα κατά της προσωπικότητας της ίδιας, των γονιών της, αλλά και του κράτους δικαίου, του οποίου μάρτυρας έγινε όλη η ελληνική και η γερμανική κοινωνία. Παρά την εκ των υστέρων επίσημη αποκήρυξη του μεγαλειώδους σφάλματος αστυνομίας και ΜΜΕ, που οδήγησε ακόμη και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη σε συστάσεις για διασταύρωση των στοιχείων που αφορούν τους πολίτες πριν τη δημόσια ανακοίνωσή τους, η εισαγγελική αρχή, με τη σημερινή πρότασή της προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών υπέρ της προσωρινής κράτησης της κ. Meyer, καταδεικνύει την αδικαιολόγητη εμμονή της, στην αρχική, δυσώδη κατασκευή». Η δήλωση των δύο δικηγόρων καταλήγει:
«Αναμένουμε από το Συμβούλιο, με την απόφασή του, να αποκαταστήσει, όχι μόνο τη χαμένη τιμή της Φέι-Μαρί Μάγιερ, αλλά κυρίως τη χαμένη τιμή της νομιμότητας και της δικαιοσύνης».

e-typos

KKE

KKE
http://www.pare-dose.net/?p=3544

Τι κρύβεται πίσω από την Διαφήμιση της vodafone;;;

Τι κρύβεται πίσω από την Διαφήμιση της vodafone;;;
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/01/vodafone_26.html