Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου 2011

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΑ 200 ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ PAX OTTOMANICA«Τὸ δὲ τὴν Πόλιν σοι δοῦναι, οὖτ’ ἑμὸν ἐστὶ, οὖτ’ ἄλλου τῶν κατοικούντων ἐν ταὔτη, κοινὴ γὰρ γνώμη πᾶντες αὐτοπροαιρέτως ἀποθανοῦμεν καὶ οὖ φεισόμεθα τῆς ζωῆς ἡμῶν.»
Ας διαβάσουν τα παρακάτω Ιστορικά Ντοκουμέντα, ο Μυστακοφόρος ΕΛΙΑΜΕΠ κι ο “Συγγραφέας” κ.Πέτρος “δώστε-του-το-νόμπελ-να φύγει” Τατσόπουλος αλλά κι ο συμπατριώτης μου Αρης “ο-Κωνσταντινουπολίτης-που-νομιζε-ότι-ήταν-Ελληνας”
ΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟ ΤΟΥ 1821!
Δεν θα αναφερθώ στους Αμυντικούς Πολέμους, όπως η Άλωση της Χαλκίδας, η Πολιορκία της Ρόδου, η Άλωση της Ρόδου κτλ, αλλά μόνο στις διαρκείς προσπάθειες απελευθέρωσης των ΕΛΛΗΝΩΝ!
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Μετά την Αλωση της βασιλεύουσας στα εδάφη της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας παρέμεναν πληθυσμοί αδύναμοι λόγω των προηγηθεισών της Αλώσεως πολεμικών δοκιμασιών, αλλά και με την Ελπίδα ότι ή συμφορά θα ήταν προσωρινή. Παραδόσεις πριν από το 1453 προέλεγαν για την Άλωση αλλά και για την ανάσταση του Γένους, με την βοήθεια των Χριστιανικών Δυνάμεων και φυσικά της Υπερμάχου Παναγιάς. Υπάρχουν επιστολές κι άλλα κείμενα, λογίων της εποχής, αλλά και τα δημοτικά τραγούδια κι οι “Θρήνοι”.
Ο Ανδρόνικος Κάλλιστος (1400-1486) στην “Μονωδίαν” του γράφει “ἐπὶ τῇ δυστυχεῖ Κωνσταντινουπόλει” απευθύνεται προς την Ρώμην και την Βενετίαν και ικετεύει να επέμβουν:  ώμη θεία, τ πότε δράσεις, τς θυγατρός γενομένης δούλης;”
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟΝ
1457
Ο λόγιος Βησσαρίων (1403-1472) από την Τραπεζούντα, μαθητής του Γεμιστού, μητροπολίτης Νικαίας, παρά του ότι μετεστράφει στον  Καθολικισμό.. Προσπάθησε με όποιον τρόπο μπορούσε να απελευθερώσει τους Έλληνες. Με την επιρροή που είχε στον πάπα Καλλιστό Γ’ συγκέντρωσαν χρήματα, εξόπλισαν 40 πλοία και το 1457 με 10.000 στρατιώτες έπλευσε στο Αιγαίο και μαζί με την βοήθεια των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννου και του Μέγα Μαγίστρου, κατέλαβαν την Λέσβο, την Λήμνο, την Θάσο και την Σαμοθράκη, τον Αύγουστο του 1458 η σταυροφορία διαλύθηκε.
1459
Ο Βησσαρίων με τον πάπα Πίο Β‘, ξαναπροσπάθησε να οργανώσει σταυροφορία αλλά τα σχέδια ναυάγησαν από τις εσωτερικές διαμάχες των Γερμανών ηγεμόνων.
1463
Ο καρδινάλιος πλέον Βησσαρίων το 1463 ξανασυγκέντρωσε στρατό από το Μιλάνο, από τη Γερμανία και την Ιταλία κι από την Μοδένα και Βολώνια πλοία ενώ κι ο Βησσαρίων εξόπλισε κι ένα με δικά του έξοδα. Όμως για να πετύχει χρειάζονταν και την συνδρομή της Βενετίας. Ο πάπας στις 8 Νοεμβρίου 1463 έστειλε γράμμα στον δόγη της Βενετίας Μoro που έγγραφε :
μα φανς π το Βουκενταύρου νδεδυμένος τν πολύτιμον στολήν, ο μόνον λλς λλ κα  σία θ λαβώσει τ πλα. Μεγάλη τιμή τ δημοκρατίᾳ, τιμή κι φελος τΧριστιανοσύνῃ θέλουσι προσγίνει μα μείς νωθτε μεθ ‘μν, φ’ ο μάλιστα πρόκεται περ πολέμου πέρ τς θρησκείας το Σωτρος…”
Τι γράφει ο Πάπας το 1463; Η “Ελλάς”! Το 1463! Κι ο Τατσόπουλος ψάχνει ακόμη να μάθει από την καταγωγή του σπέρματος που μας έκανε Ελληνες το 1821! Δυστυχώς ο δόγης ολιγώρησε να απαντήσει κι ο πάπας απεβίωσε εν τω μεταξύ κι η εκστρατεία ακυρώθηκε.
1463
Μετά την κατάλυση του δεσποτάτου του Μωριᾶ από τους Μογγόλους το 1460, η Βενετία άρχισε να προετοιμάζεται να υπερασπισθεί τις κτήσεις της στην Πελοπόννησο. Το 1463 κήρυξε πόλεμο κατά των Τούρκων απέστειλε τον Alvise Loredano και αργότερα τον Αρχιστράτηγο Bertolo d’Este. Η απελευθέρωση του Άργους αναπτέρωσε το ηθικό των Ελλήνων και εξεγέρθηκαν. Μερικοί από τους αρχηγούς, που δεν ήταν Έλληνες κατά τους άσχετους οχετούς του ΣΚΑΙ, ήταν ο Κροκόδειλος Κλαδάς, ο Μιχαήλ Ράλλης, ο Πέτρος Ράλλης, ο Μιχαήλ Μπούας, ο Νικόλαος Γραίτζας κι άλλοι. Στο Γαρδίκι ήταν ο Προικονοκοκκάς, ο Μανουήλ Μπόχαλης, στην Καρύταινα ο Παλαιολόγος Γραιτζάς. Το πρώτο χρόνο ο πόλεμος πήγαινε καλά, αλλά μετά τον θάνατο του d’Este τον Νοέμβριο του 1463 περιορίσθηκαν σε αμυντικό πόλεμο, μέχρι την άφιξη του Malatesta. Απελευθέρωσαν την Καλαμάτα, απέτυχαν να κυριεύσουν το φρούριο του Μυστρά. Οι Μογγόλοι αντεπιτέθηκαν με τον βεζίρη Μαχμούτ πασά, η πλάστιγγα έγειρε υπέρ των βαρβάρων κι οι ο Malatesta εγκαταλείπει τους υπόδουλους στην τύχη τους ο προνοητής του Μωριά Barbarigo φονεύτηκε λίγο αργότερα, ο Ράλλης ανασκολοπίσθει κι ο στρατός διαλύθηκε. Από τους διωγμούς πολλοί αιχμαλωτίστηκαν και πολλοί κατέφυγαν στην Ζάκυνθο κι άλλες βενετοκρατούμενες περιοχές.
1468-1469
Ο λόγιος, όχι του τύπου ΕΛΙΑΜΕΠ, Μιχαήλ Αποστόλης εις το  “Προσφώνημα”Φρειδερίκον Γ’ (κενό) τον καλεί να απελευθερώσει του Έλληνας (!) και να δώσει τον θρόνο της Κωνσταντινουπόλεως στον υιό του Μαξιμιλιανό. του προς τον Αυτοκράτορα της Γερμανίας
1470
Η Χαλκίς εάλω.
1492-1496
Μετά τον θάνατο του Μωάμεθ Β’ το σουλτανάτο το διεκδίκησαν   οι γιοί του Βαγιαζίτ Β’ και Τζέμ. Ο Τζέμ ηττήθηκε και μετά από περιπλάνηση κατέληξε στην Αυλή του Καρόλου Η’ της Γαλλίας. Ο Τζεμ θεώρησε πως ήταν η κατάλληλη ευκαιρία για μια νεα σταυροφορία ως διάδοχος. Σημαντικό ρόλο έπαιξε κι ο Ανδρέας Παλαιολόγος ανιψιός του Κωνσταντίνου, που παραχώρησε το δικαίωμα του στον θρόνο του Βυζαντίου στον βασιλέα της Γαλλίας. Ο Κάρολος επικεφαλής 30.000 ανδρών διέβη τις Αλπεις το 1494, ενώ ο στόλος μετέφερε άλλες 10.000 άνδρες. Οι Έλληνες μόλις έμαθαν το νέο αναθάρρησαν κι ιδιαιτέρως οι κάτοικοι της Ηπείρου και της δυτικής Ελλάδας. Οι επαναστάτες, 5.000, κατέλαβαν την Σκόρδαν κι άλλους τόπους και περίμεναν την βοήθεια που τελικά ουδέποτε ήρθε. Οι Βενετοί κατέλαβαν το πλοίο που είχε στείλει ο καθολικός Επίσκοπος Δυρραχίου Μαρτίνος με όπλα. Ο Μαρτίνος αφέθηκε ελεύθερος οι Βενετοί πρόδωσαν την Επανάσταση στον Σουλτάνο κι αυτή καταπνίγηκε «ἐν τῇ γενέσει της».
1508
Ο Ιανός Λάσκαρις το 1508 είχε συντάξει σχέδιο εκστρατείας εναντίων των Τούρκων κι απευθύνθηκε κατά καιρούς στον ηγεμόνες της Ευρώπης όπως ο Κάρολο Η’, Λουδοβίκο ΙΒ’, αρχιδούκα της Αυστρίας Φερδινάνδο, πάπα Ιούλιο Β’, Λέοντα Ι’, Κλημέντα Ζ’. Χαρακτηριστική είναι και μία επιστολή του που αναφέρει για …. Έλληνες! Ναι!
..Τος γον περ τν ρχιερέα τν κρον νακοινουμένους κάστοτε σοι περί μεγίστων, παύ παροξύνων, προστναι μν τς εσεβν…..Κα ο πρ σσαι τν λλάδα πονες, τν δ καθ’ κάστον λλήνων περφρονες…”
Ναι ΕΛΛΑΔΑ κι ΕΛΛΗΝΕΣ το 1508! Επιστήμονες στην Ιστορία και πρωταθλητές στη οσφυοκαμψία, αυτά δεν σας τα έμαθαν στην Πρεσβεία; Ψάξτε εσείς για σπέρματα και DNA! Για φρονήματα και Εθνικισμούς! ΕΛΛΗΝΕΣ το 1508!
1513
Ο Μάρκος Μοσουρός εκδίδει από το τυπογραφείο του Άλδου Μανούτιου τα έργα του Πλάτωνα, κι απευθύνεται προς τον πάπα Λέοντα Ι’ και τον ικετεύει να ηγηθεί εκστρατεία “ διὰ τὴν ἀπελευθέρωσον τῶν Ἑλλήνων.”
1521
Άλωση Βελιγραδίου
1522
Άλωση Ρόδου
1529
Πολιορκία της Βιέννης
1566
Ξεσηκώνονται στην Χιμάρα ! Λόγω της υψηλής φορολογία και του επαχθούς παιδομαζώματος, Δυστυχώς δεν είχαν την τύχη να μάθουν από τον ΣΚΑΙ, ότι το παιδομάζωμα ήταν μύθος, απλώς ήταν κυβερνητικό έργο για την μείωση της Ανεργίας κι αυξήσεως της Απασχόλησης. Α ρε κωλο-Ελληνόφωνοι από τότε τεμπέληδες ήσασταν, αλλά δεν ζούσε ο Πάγκαλος να σας τα χώνει. Οι Χιμαριώτες πρόβαλλαν ισχυροτάτη αντίσταση και έσφαξαν πολλούς υπάνθρωπους… συγγνώμη Paxottmanous. Τον Μάρτιο του 1570 οι Βενετοί υποχρεώνονται να σεβαστούν την αυτονομία της Χιμάρας μετά την εκδίωξη των Τούρκων ενώ τους δίνουν κι όπλα. Οι επαναστάτες με αρχηγό τον Εμμανουήλ Μορμόρη συνέχισαν τον Αγώνα μέχρι το 1573!
1568
Οι Μανιάτες ξεκινούν Αντάρτικο. Οι Τούρκοι έστειλαν 25 πλοία, έκαψαν τα χωριά και έκανα τα φονικά, που οι Βερέμης τα λέει “περνάγαμε ωραία, με τούτη την παρέα, λα-λα-λα”. Οι Μανιάτες κατάφεραν να προβάλλουν αντίσταση στα Ορεινά κι οι Τούρκοι έφυγαν άπραγοι. Παράλληλα με την Μάνη ξεσηκώνονται και σε μικρότερες περιοχές Γαλαξίδι, Σάλωνα, Κρήτη, Επτάνησα. Αξιομνημόνευτοι είναι, ο Κερκυραίος Πέτρος Λαντζάς, οι Κρήτες Νικόλαος Φασιφώνης και Μιχαήλ Μακρής
1571
Η γνωστή Ναυμαχία της Ναυπάκτου. Μετά την κατάληψη και της Κύπρου οι Ισπανοί, οι Βενετοί κι ο πάπας ο Πίος Ε’ παρασκεύαζαν εκστρατεία κατά των Τούρκων. Οι Έλληνες ήταν πάλι σε επαναστατικό αναβρασμό στην Πελοποννήσου και στην Ήπειρο. Ο Πελοποννήσιος μάλιστα Πέτρος Μενάγιας υπέβαλε στην Ισπανική Κυβέρνηση κάλεσμα για απελευθέρωση. Οι Τούρκοι στην περιοχή ήταν μόνον 5.000 περίπου με 1.400 ιππείς αρκούσαν μόλις 10.000 Ισπανοί και 1.000 ιππείς. Το σχέδιο προέβλεπε συγκέντρωση στο βασίλειο της Νεαπόλεως, επίθεση στα στρατηγικά σημεία στο Ναβαρίνο, Ανδρούσα και Μεθώνη. Ο πληθυσμός της Πελοποννήσου θα συμμετείχε σύσσωμος, αλλά δεν προχώρησε.
1572
Τον Νοέμβριο του 1571 ο Φίλιππος Β’ της Ισπανίας ενέκρινε κι έστειλε μέχρι το 1592 χιλιάδες όπλα στον Πελοπόννησο. Ο διοικητής του παπικού Στόλου Marcantonio Colonna ανακοίνωσε στους Μανιάτες ότι θα τους βοηθήσει, αυτοί ανεθάρρησαν, επιτέθηκαν σε πολλές Τουρκικές φρουρές, αλλά τελικά οι Ισπανοί περιορίσθηκαν σε ναυτικές επιδρομές, προς απογοήτευση των επαναστατών που μετά από λίγο διαλύθηκαν.
Την ίδια χρονιά 15/3/1572 ο Μητροπολίτης Τιμόθεος (άντε πάλι η εκκλησία, τους τα χαλάει) έστειλε υπόμνημα στον Πάπα Πίο Ε’ και τον καλούσε να αναλάβει δράση κατά των Τούρκων. Το σχέδιο ήταν να αποβιβαστούν χριστιανικές δυνάμεις στην Πελοπόννησο και την Ήπειρο, να συναντηθούν στην Θεσσαλονίκη και να εκστρατεύσουν κατά της Πόλης.
1581
Οι κάτοικοι της Χιμάρας απηύθυναν έκκληση στον Πάπα Γρηγόριο ΙΓ’ να τους βοηθήσει :
“ν λυτρώσς μάς κα τ παιδι μας, λης τς Γρετζίας (ΓΡΑΙΚΙΑΣ !!!!! ΕΛΛΑΔΑΣ !!!Βερέμη πές Αλεύρι!!!), όπου καθημερινώς τα παίρνουν οι ασεβείς κάνουν Τουρκόπουλα”
Μάλλον εννοεί τον μύθο του παιδομαζώματος. Ρεπουσοκουλούρη το ήξερες αυτό; Η βοήθεια δεν ήρθε και κατέθεσαν τα όπλα το 1590.
1585
Εξερράγη επανάσταση στη Βόνιτσα και στο Ξηρομέρι. Ο Αρματολός Θεόδωρος Μπούας Γρίβας, κι ο αδελφός του Γκίνος Μπούας ύψωσαν την Σημαία της Επαναστάσεως στην Ακαρνανία και στην Ήπειρο κι εκτέλεσαν σε μια νύχτα όλους τους Τούρκους της Pax Πουτάνα Βόνιτσα και στο Ξηρομέρι. Ακολούθησαν οι Αρματολοί της Ηπείρου Πούλιος Δράκος και Μαλάμος που κατέλαβαν την Άρτα.
1596
Νέα εξέγερση στην Χιμάρα τον Αύγουστο με μπροστάρη πάλι την Εκκλησία (τ’ ακούς Ιερώνυμε;) υπό του Μανιάτη Αρχιεπισκόπου Αχρίδος Αθανασίου, (αυτοί ήταν παπάδες, όχι με μερτσέντες). Ο Αρχιεπίσκοπος ζήτησε βοήθεια από τον πάπα Κλημέντα Η’ κι από τον Γερμανό Ροδόλφον Β’ αλλά δεν έδειξαν ενδιαφέρον.
Επειδή δεν ήξεραν μάλιστα οι “κάτοικοι” της Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Ηπείρου, ότι δεν είναι Έλληνες έστειλαν στον πάπα Κλήμεντα Η’ γράμμα, ευτυχώς ο Συγγραφέας ήρθε να αποκαταστήσει την αλήθεια στον ΣΚΑΙ. Το γράμμα έγγραφε:
…Κέχηνε πρς τοτο  το Χριστοῦ λας,  Θετταλίας, πείρου τε καὶ Μακεδονίας κασύμπασα φ’ ἑξς  ΕΛΛΑΣ (!!!!) καὶ μυρίους πρ τς πίστεως θανάτους ποστήσεται…..”
Σε αυτή την κίνηση θεωρείται πιθανόν να αναμειχθεί κι ο Μητροπολίτης Τρίκκης Διονύσιος Β’΄ο Φιλόσοφος (ή Σκυλόσοφος). Έχω βαλθεί να τους ξεκάνω γιατί αυτοί ακούνε παπάδες και βγάζουν εκζέματα!
1600
Το 1598 πήγε στην Βενετία μοναχός από τα Ιωάννινα, απεσταλμένος του Μητροπολίτου Λαρίσης για να συνεννοηθεί με τους Έλληνες της διασποράς για την απελευθέρωση, με την βοήθεια του Φιλίππου Γ’ της Ισπανίας και του Ροδόλφου Β΄ της Γερμανίας. Η επανάσταση ξέσπασε το 1600 αλλά βάφτηκε στο αίμα. Ανάμεσα στα θύματα ήταν κι ο νεομάρτυρας Αρχιεπίσκοπος Νεοχωρίου και Φαναρίου Σεραφείμ. Ο Διονύσιος καθαιρέθηκε από την αρχιεπισκοπή μετά από την σφαγή και διέφυγε στην Ιταλία.
1602
Ο μακρινός απόγονος του Παλαιολόγου και Γάλλος ευγενής Charles Gonzaguw (1580-1637) δούκας του Nevers με την έγκριση του Γάλλου Βασιλιά Ερρικού Δ’, μετείχε σε επίθεση των χριστιανικών κρατών κατά των Τούρκων κατά τον πόλεμο με τους Ούγγρους. Εκεί ήλθε σε επαφή με τον αρχιεπίσκοπο Τιρνόβου Διονύσιον Ράλλη Παλαιολόγο ο οποίος ήταν θερμός υποστηρικτής μιας επανάστασης. Το σχέδιο του αρχικώς δεν πραγματοποιήθηκε αλλά το 1609 οι Μανιάτες ήρθαν σε επαφή μέσω κληρικών με τον δούκα και του ζητούσαν να ηγηθεί επανάστασης. Οι ετοιμασίες είχαν φτάσει σε καλό σημείο ο στρατός είχε συγκεντρωθεί αλλά ξέσπασε ο Τριακονταετής Πόλεμος (1618-1648) και τα σχέδια δεν πραγματοποιήθηκαν. Στις προεργασίες συμμετείχαν κι ο Λακεδαιμονίας Χρύσανθος κι ο πρώην (καθαιρέθηκε) επίσκοπος Λάσκαρης.
1609
Ο Διονύσιος επανήλθε στην Ελλάδα στην ιερά μονή Αγίου Δημητρίου Διχούνη. Συγκέντρωσε ολίγους επαναστάτες όπως ο επίσκοπος Δρυϊνοπόλεως Ματθαίος, ο γραμματικός του Οσμάν Ιωάννης Λάμπρος, ο Ζώτος Τσιρίπος, ο Ντελή Γιώργος. Κατέλαβαν τα Ιωάννινα αλλά οι Τούρκοι αντεπιτέθηκαν και συνέλαβαν κατόπιν προδοσίας τον Διονύσιο. Τον έγδαραν ζωντανό οι Pax ELIAMEP κι έστειλαν ολόκληρο το δέρμα του τρόπαιο στην ISTANBUL (καλά το είπα κύριε Πρέσβη;). Ο Ντελής κι ο Λάμπρος κάηκαν ζωντανοί. Μετά από την αποτυχία της επανάστασης η περιοχή πέρασε από το λεπίδι και το θανατικό της Pax Οtomobili και ήταν τέτοια η δυστυχία του Διονύσου, που του έδωσαν το χαρακτηρισμό “Σκυλόσοφος”
1612
Ξεκινάνε (5 Σεπτεμβρίου) επανάσταση ο Διονύσιος Τρίκκης κι ο ιερέας Μάνης Νεόφυτος στην Πελοπόννησο. Ζήτησε βοήθεια από τον Φίλιππο Γ’ της Ισπανίας αλλά … ουδέν
Αυτά τα ολίγα για τους “Παραδεισένιους” πρώτους Αιώνες της Pax Οtomatika
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
Β.Β.ΣΦΥΡΟΕΡΑ – “ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ”
Λ.Π.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ – “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ”
ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑΙ ΠΑΠΥΡΟΣ & ΗΛΙΟΣ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
Για να μην μας πουν “Εθνικιστές” ή “Εθνικοπαράφρονες” ας πούμε κι αυτό.
Οι άνθρωποι ΔΕΝ είναι όλοι ίδιοι!
Κάθε άνθρωπος ΕΙΝΑΙ διαφορετικός, κι όχι μόνο διαφορετικός, αλλά ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ κι ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟΣ!
Δεν υπήρξε κανένας σαν κι εσένα (ή εμένα), ούτε πρόκειται να υπάρξει δεύτερος σαν εσένα (ή εμένα ή άλλον).
Κι επειδή κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός έχει την ίδια ΜΟΝΑΔΙΚΗ κι ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ αξία στη ζωή.
Είμαστε όλοι ΙΣΑΞΙΟΙ αλλά ΟΧΙ ΙΔΙΟΙ! Κι επειδή δεν είμαστε όλοι ίδιοι, δεν είναι ίδιες κι οι κοινωνίες μας, οι οικογένειες μας, ο λαός μας, τα έθνη μας, τα έθη μας, τα ήθη μας κι αυτή είναι η ομορφιά της ζωής και του πολιτισμού. Και γι αυτό κάθε πολιτισμός από τους Μου Μου μέχρι τους Κινέζους είναι μοναδικός και διαφορετικός και γι αυτό διαφέρουμε από τους Ξένους, κι αυτοί από εμάς!
Βιολογικά έχουμε και μικροδιαφορές, χρώμα, ύψος, αλλά ο Ελληνισμός είναι τόσο ισχυρός που αντιπαρέρχεται το jus sanguinis, αυτοί που έχουν ανάγκη το DNA για να αποδείξουν κάτι είναι ΜΟΝΟ οι φασίστες, οι μεν για την Καθαρότητα, ΑΛΛΑ κι οι κύριοι του ΣΚΑΙ για την βλακεία τους! Ποιο αίμα και DNA, ο Έλληνας είναι πάνω από όλα Ιδέα, αθάνατη, τρόπος ζωής, τρόπος του νοείν, ακόμη και η τρόπος που πεθαίνειν, «θανάτῳ θάνατον πατήσας!»
Αν προσέξατε αναφέρουν το DNA διαρκώς, για να αποδείξουν ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ! Τι ποιο ρατσιστικό να κρίνεις τον άλλον από το ΑΙΜΑ!
Ενώ “ανατριχιάζουν” (δικαίως) με όσους μιλάνε για καθαρότητα του αίματος, το βδέλυγμα του ΣΚΑΙ μιλάει για συρρίκνωση των Ελλήνων, δια του ΑΙΜΑΤΟΣ ΜΑΛΛΟΝ, γιατί για να σκοτωθεί κάποιος πρέπει να τρέξει αίμα, ο πολιτισμός είναι άϋλος, μας λέει δηλαδή ότι έμειναν 100χιλ. περίπου, μετά λέει ότι ήρθαν Αλβανοί (αυτοί ήταν καθαροί;;;) κι έγιναν “επιμειξίες” και μετά λέει ότι δεν υπήρχε πλέον καμιά ΕΘΝΙΚΗ συνείδηση!
Γιατί; Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ βασίζεται στο ΑΙΜΑ ή στο DNA; Επειδή δεν υπήρχαν “καθαροί” Έλληνες; Αφού λέει ότι τα Έθνη δεν βασίζονται στο Αίμα! Τότε γιατί το επικαλείται !!!!!! Κι αν δεν είναι το αίμα τότε είναι ο πολιτισμός, αλλά ο πολιτισμός δεν μεταφέρεται στο αίμα, άρα με την λογική Τατσόπουλου, όσοι μιλούσαν Ελληνικά θα ήταν Έλληνες (όχι λόγο αίματος αλλά λόγο ημετέρας παιδείας), ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ ΑΝΤΙΦΑΣΚΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΝΩ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ, ΑΛΒΑΝΟΥΣ, ΣΛΑΒΟΥΣ, ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΒΛΑΧΟΥΣ ΤΟΥΣ “ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΟΥΣ” ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ! ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΕΙΚΤΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ (κλείνουν το μάτι της “επιμειξίας” λες και είμαστε σκυλιά !) ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ, ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΠΕΡΝΑΝ ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΤΙΣ ΚΟΡΕΣ! ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΔΙΝΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΒΕΖΙΡΗΣ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΣΕ ΑΠΙΣΤΟ!
Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΜΑΤΟΣ !
ΑΣ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ!
ΚΙ ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ.
ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΑ ΙΕΡΑ!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΝΕΤΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ
ΜΕ ΤΙΜΗ
ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

http://filonohpontou.wordpress.com/2011/02/01/3-61/#more-2941

ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΛΑΤΙΝΙΚΑ
Αντισυνταγματική και προσβλητική η σχετική εγκύκλιος

• Να καταργηθεί άμεσα η εγκύκλιος που προβλέπει, ότι τα ονόματα των Βορειοηπειρωτών στα μητρώα Δημοσίων Υπηρεσιών στην Ελλάδα πρέπει να είναι γραμμένα με λατινικούς χαρακτήρες, ζητούν Φορείς της ομογένειας!
Όπως υποστηρίζουν, ο εξαλβανισμός των ονομάτων τους είναι προσβλητικός, ενώ οι εγκύκλιοι που προβλέπουν τη συγκεκριμένη ρύθμιση τους δημιουργούν προβλήματα, τόσο στην άσκηση του επαγγέλματός τους, όσο και στην καθημερινότητά τους γενικά.
«Μετά την εφαρμογή της απαράδεκτης εγκυκλίου παρατηρούνται τραγελαφικά φαινόμενα σε πολλούς ομογενείς» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Βορειοηπειρωτικός Σύλλογος Δερβιτσιωτών Ιωαννίνων «Η Δερβίτσιανη».
Έτσι, αρκετοί Βορειοηπειρώτες συναντούν στο ίδιο πρόσωπο ΑΦΜ στα Ελληνικά, βιβλιάριο υγείας στα Αλβανικά, εγγραφή στους Ειδικούς Εκλογικούς Κατάλογους στα Αλβανικά, δίπλωμα οδήγησης με επώνυμο στα Ελληνικά και όνομα στα Αλβανικά κ.α!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ
Μετά από προσφυγή ομογενούς, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα αποφάσισε, ότι η παραπάνω εγκύκλιος δεν είναι δεσμευτική για τους Βορειοηπειρώτες και επίσης αντίκειται σε βασικές διατάξεις του Συντάγματος περί δικαιωμάτων αυτοπροσδιορισμού και αυτοδιάθεσης!
Πιο συγκεκριμένα, σε ένα σημείο της απόφασης αναφέρεται: «Η χορήγηση ΑΦΜ σε αλλοδαπά φυσικά πρόσωπα από την εκάστοτε αρμόδια ΔΟΥ, με την καταχώριση των στοιχείων αυτών με χαρακτήρες λατινικούς και όχι με χαρακτήρες της  επίσημης γλώσσας του ελληνικού κράτους, αποτελεί δυσμενή διάκριση σε βάρος των αλλοδαπών φυσικών προσώπων σε σχέση με τα φυσικά πρόσωπα ελληνικής υπηκοότητας».

«ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ»…
Συνεπώς, ο Σύλλογος ζητά από τους βουλευτές της Ηπείρου, τον Περιφερειάρχη, τους Δημάρχους και τους Προϊσταμένους των Δημοσίων Υπηρεσιών να επιληφθούν αρμοδίως «για να σταματήσει άμεσα αυτός ο εξευτελισμός των Βορειοηπειρωτών σε όλες τις βαθμίδες της Δημόσιας Διοίκησης, δίδοντάς μας το δικαίωμα να επιλέγουμε να αυτοπροσδιοριζόμαστε στη μητρική μας γλώσσα».
Παράλληλα, καλούν όλους τους ομογενείς «να μην αποδέχονται την αναγραφή των ονομάτων τους σε οποιαδήποτε υπηρεσία του Δημοσίου επικαλούμενοι την παραπάνω απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικούς Χαρακτήρα».

http://www.proinoslogos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3069&catid=13

ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΛΑΤΙΝΙΚΑ
Αντισυνταγματική και προσβλητική η σχετική εγκύκλιος

• Να καταργηθεί άμεσα η εγκύκλιος που προβλέπει, ότι τα ονόματα των Βορειοηπειρωτών στα μητρώα Δημοσίων Υπηρεσιών στην Ελλάδα πρέπει να είναι γραμμένα με λατινικούς χαρακτήρες, ζητούν Φορείς της ομογένειας!
Όπως υποστηρίζουν, ο εξαλβανισμός των ονομάτων τους είναι προσβλητικός, ενώ οι εγκύκλιοι που προβλέπουν τη συγκεκριμένη ρύθμιση τους δημιουργούν προβλήματα, τόσο στην άσκηση του επαγγέλματός τους, όσο και στην καθημερινότητά τους γενικά.
«Μετά την εφαρμογή της απαράδεκτης εγκυκλίου παρατηρούνται τραγελαφικά φαινόμενα σε πολλούς ομογενείς» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Βορειοηπειρωτικός Σύλλογος Δερβιτσιωτών Ιωαννίνων «Η Δερβίτσιανη».
Έτσι, αρκετοί Βορειοηπειρώτες συναντούν στο ίδιο πρόσωπο ΑΦΜ στα Ελληνικά, βιβλιάριο υγείας στα Αλβανικά, εγγραφή στους Ειδικούς Εκλογικούς Κατάλογους στα Αλβανικά, δίπλωμα οδήγησης με επώνυμο στα Ελληνικά και όνομα στα Αλβανικά κ.α!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ
Μετά από προσφυγή ομογενούς, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα αποφάσισε, ότι η παραπάνω εγκύκλιος δεν είναι δεσμευτική για τους Βορειοηπειρώτες και επίσης αντίκειται σε βασικές διατάξεις του Συντάγματος περί δικαιωμάτων αυτοπροσδιορισμού και αυτοδιάθεσης!
Πιο συγκεκριμένα, σε ένα σημείο της απόφασης αναφέρεται: «Η χορήγηση ΑΦΜ σε αλλοδαπά φυσικά πρόσωπα από την εκάστοτε αρμόδια ΔΟΥ, με την καταχώριση των στοιχείων αυτών με χαρακτήρες λατινικούς και όχι με χαρακτήρες της  επίσημης γλώσσας του ελληνικού κράτους, αποτελεί δυσμενή διάκριση σε βάρος των αλλοδαπών φυσικών προσώπων σε σχέση με τα φυσικά πρόσωπα ελληνικής υπηκοότητας».

«ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ»…
Συνεπώς, ο Σύλλογος ζητά από τους βουλευτές της Ηπείρου, τον Περιφερειάρχη, τους Δημάρχους και τους Προϊσταμένους των Δημοσίων Υπηρεσιών να επιληφθούν αρμοδίως «για να σταματήσει άμεσα αυτός ο εξευτελισμός των Βορειοηπειρωτών σε όλες τις βαθμίδες της Δημόσιας Διοίκησης, δίδοντάς μας το δικαίωμα να επιλέγουμε να αυτοπροσδιοριζόμαστε στη μητρική μας γλώσσα».
Παράλληλα, καλούν όλους τους ομογενείς «να μην αποδέχονται την αναγραφή των ονομάτων τους σε οποιαδήποτε υπηρεσία του Δημοσίου επικαλούμενοι την παραπάνω απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικούς Χαρακτήρα».

http://www.proinoslogos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3069&catid=13

ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΛΑΤΙΝΙΚΑ
Αντισυνταγματική και προσβλητική η σχετική εγκύκλιος

• Να καταργηθεί άμεσα η εγκύκλιος που προβλέπει, ότι τα ονόματα των Βορειοηπειρωτών στα μητρώα Δημοσίων Υπηρεσιών στην Ελλάδα πρέπει να είναι γραμμένα με λατινικούς χαρακτήρες, ζητούν Φορείς της ομογένειας!
Όπως υποστηρίζουν, ο εξαλβανισμός των ονομάτων τους είναι προσβλητικός, ενώ οι εγκύκλιοι που προβλέπουν τη συγκεκριμένη ρύθμιση τους δημιουργούν προβλήματα, τόσο στην άσκηση του επαγγέλματός τους, όσο και στην καθημερινότητά τους γενικά.
«Μετά την εφαρμογή της απαράδεκτης εγκυκλίου παρατηρούνται τραγελαφικά φαινόμενα σε πολλούς ομογενείς» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Βορειοηπειρωτικός Σύλλογος Δερβιτσιωτών Ιωαννίνων «Η Δερβίτσιανη».
Έτσι, αρκετοί Βορειοηπειρώτες συναντούν στο ίδιο πρόσωπο ΑΦΜ στα Ελληνικά, βιβλιάριο υγείας στα Αλβανικά, εγγραφή στους Ειδικούς Εκλογικούς Κατάλογους στα Αλβανικά, δίπλωμα οδήγησης με επώνυμο στα Ελληνικά και όνομα στα Αλβανικά κ.α!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ
Μετά από προσφυγή ομογενούς, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα αποφάσισε, ότι η παραπάνω εγκύκλιος δεν είναι δεσμευτική για τους Βορειοηπειρώτες και επίσης αντίκειται σε βασικές διατάξεις του Συντάγματος περί δικαιωμάτων αυτοπροσδιορισμού και αυτοδιάθεσης!
Πιο συγκεκριμένα, σε ένα σημείο της απόφασης αναφέρεται: «Η χορήγηση ΑΦΜ σε αλλοδαπά φυσικά πρόσωπα από την εκάστοτε αρμόδια ΔΟΥ, με την καταχώριση των στοιχείων αυτών με χαρακτήρες λατινικούς και όχι με χαρακτήρες της  επίσημης γλώσσας του ελληνικού κράτους, αποτελεί δυσμενή διάκριση σε βάρος των αλλοδαπών φυσικών προσώπων σε σχέση με τα φυσικά πρόσωπα ελληνικής υπηκοότητας».

«ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ»…
Συνεπώς, ο Σύλλογος ζητά από τους βουλευτές της Ηπείρου, τον Περιφερειάρχη, τους Δημάρχους και τους Προϊσταμένους των Δημοσίων Υπηρεσιών να επιληφθούν αρμοδίως «για να σταματήσει άμεσα αυτός ο εξευτελισμός των Βορειοηπειρωτών σε όλες τις βαθμίδες της Δημόσιας Διοίκησης, δίδοντάς μας το δικαίωμα να επιλέγουμε να αυτοπροσδιοριζόμαστε στη μητρική μας γλώσσα».
Παράλληλα, καλούν όλους τους ομογενείς «να μην αποδέχονται την αναγραφή των ονομάτων τους σε οποιαδήποτε υπηρεσία του Δημοσίου επικαλούμενοι την παραπάνω απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικούς Χαρακτήρα».

http://www.proinoslogos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3069&catid=13

ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΛΑΤΙΝΙΚΑ
Αντισυνταγματική και προσβλητική η σχετική εγκύκλιος

• Να καταργηθεί άμεσα η εγκύκλιος που προβλέπει, ότι τα ονόματα των Βορειοηπειρωτών στα μητρώα Δημοσίων Υπηρεσιών στην Ελλάδα πρέπει να είναι γραμμένα με λατινικούς χαρακτήρες, ζητούν Φορείς της ομογένειας!
Όπως υποστηρίζουν, ο εξαλβανισμός των ονομάτων τους είναι προσβλητικός, ενώ οι εγκύκλιοι που προβλέπουν τη συγκεκριμένη ρύθμιση τους δημιουργούν προβλήματα, τόσο στην άσκηση του επαγγέλματός τους, όσο και στην καθημερινότητά τους γενικά.
«Μετά την εφαρμογή της απαράδεκτης εγκυκλίου παρατηρούνται τραγελαφικά φαινόμενα σε πολλούς ομογενείς» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Βορειοηπειρωτικός Σύλλογος Δερβιτσιωτών Ιωαννίνων «Η Δερβίτσιανη».
Έτσι, αρκετοί Βορειοηπειρώτες συναντούν στο ίδιο πρόσωπο ΑΦΜ στα Ελληνικά, βιβλιάριο υγείας στα Αλβανικά, εγγραφή στους Ειδικούς Εκλογικούς Κατάλογους στα Αλβανικά, δίπλωμα οδήγησης με επώνυμο στα Ελληνικά και όνομα στα Αλβανικά κ.α!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ
Μετά από προσφυγή ομογενούς, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα αποφάσισε, ότι η παραπάνω εγκύκλιος δεν είναι δεσμευτική για τους Βορειοηπειρώτες και επίσης αντίκειται σε βασικές διατάξεις του Συντάγματος περί δικαιωμάτων αυτοπροσδιορισμού και αυτοδιάθεσης!
Πιο συγκεκριμένα, σε ένα σημείο της απόφασης αναφέρεται: «Η χορήγηση ΑΦΜ σε αλλοδαπά φυσικά πρόσωπα από την εκάστοτε αρμόδια ΔΟΥ, με την καταχώριση των στοιχείων αυτών με χαρακτήρες λατινικούς και όχι με χαρακτήρες της  επίσημης γλώσσας του ελληνικού κράτους, αποτελεί δυσμενή διάκριση σε βάρος των αλλοδαπών φυσικών προσώπων σε σχέση με τα φυσικά πρόσωπα ελληνικής υπηκοότητας».

«ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ»…
Συνεπώς, ο Σύλλογος ζητά από τους βουλευτές της Ηπείρου, τον Περιφερειάρχη, τους Δημάρχους και τους Προϊσταμένους των Δημοσίων Υπηρεσιών να επιληφθούν αρμοδίως «για να σταματήσει άμεσα αυτός ο εξευτελισμός των Βορειοηπειρωτών σε όλες τις βαθμίδες της Δημόσιας Διοίκησης, δίδοντάς μας το δικαίωμα να επιλέγουμε να αυτοπροσδιοριζόμαστε στη μητρική μας γλώσσα».
Παράλληλα, καλούν όλους τους ομογενείς «να μην αποδέχονται την αναγραφή των ονομάτων τους σε οποιαδήποτε υπηρεσία του Δημοσίου επικαλούμενοι την παραπάνω απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικούς Χαρακτήρα».

http://www.proinoslogos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3069&catid=13

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣΤης Μελίνας Τσιλιμίγκρα
Φοιτήτριας Νομικής Αθηνών

Τραμπούκοι έδιωξαν τους φοιτητές δια της βίας,για να μπουν μέσα οι λαθρομετανάστες. Σήμερα 31 Ιανουαρίου εξεταζόμουν στη Νομική Αθηνών στο μάθημα του Εμπορικού δικαίου. Η εξέταση άρχισε στις 10.30. Και ξαφνικά ακούγονται από το ισόγειο της σχολής εκνευριστικά πολύ δυνατά κάποια ροκ κομμάτια που είχαν βάλει φοιτητές και μη γνωστών- άγνωστων παρατάξεων και μη οι οποίοι προκλητικά αγνοούσαν όλους τους φοιτητές που έγραφαν σε όλο το κτήριο μη μπορώντας να συγκεντρωθούν. Οι 4 επιτηρητές καθηγητές ισχυρίζονταν πως είναι τω όντι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ μα πως δεν μπορούν να κάνουν κάτι μιας και τα άτομα κανείς δε δύναται να κάνει διάλογο και να συνεννοηθεί. Kαι ενώ το κλίμα είναι ήδη τεταμένο καθώς προσπαθούσαμε να συγκεντρωθούμε και μετά βίας μπορούσαμε, η επίκουρος καθηγήτρια μας προειδοποιεί πως έχει πληροφορίες πως θα έρθουν κάποιοι στην αίθουσα σε λίγο και πως θα προσπαθήσουν να μας αποτρέψουν από το να συνεχίζουμε να γράφουμε! Όντως μετά από δέκα λεπτά και ενώ η εξέταση είχε ολοκληρωθεί μετα βίας κατα το ήμισυ μπουκάρουν χτυπώντας τις πόρτες εντός της αιθούσης του αμφιθεάτρου μια ομάδα τραμπούκων με θράσος και υφάκι και αρχίσουν να ουρλιάζουν και γκαρίζουν απειλώντας- προτρέποντας να σταματήσουν τώρα όλοι να γράφουν γιατί "ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ" και αμέσως να ταχθούν υπέρ του αγώνα των 300 λαθρομεταναστών που πεθαίνουν και υποφέρουν προβαίνοντας σε απεργία πείνας. Όποιος συνεχίζει κατά αυτούς να γράφει μετα την εντολή τους αυτοί " είναι μέγα βουτυρόπαιδο και μεγάλος κάφρος" και δεν θα φύγουν αν δεν σταματήσουν όλοι πάραυτα να γράφουν. Ήταν εντός της αίθουσας και ούρλιαζαν για παραπάνω από δέκα λεπτά "τρώγοντας" και καταναλώνοντας με το έτσι θέλω τον περιορισμένο εκ των πραγμάτων χρόνο μας.
Ως νοήμων άνθρωπος έχω μάθει να ομιλώ και να αντιστέκομαι όταν κάποιος υποτιμά την οντότητα μου και την αξιοπρέπεια μου. Όταν έχω δίκαιο τολμώ να εκφραστώ , έτσι έμαθα έτσι κάνω και έτσι θα κάνω. Άλλωστε αυτό μας διακρίνει από τις άλλες έμβιες υπάρξεις. Και έτσι έκανα με ότι και αν αυτό μου στοίχισε.
Σηκώθηκα όρθια και παρακάλεσα με όση ευγένεια μου είχε απομείνει να αποχωρήσουν οι κύριοι αυτοί καθώς παρακωλύουν την υγιή εξέταση του μαθήματος και ήδη έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος εξαιτίας τους! Με στόλισαν τότε με απρεπέστατες και επαίσχυντες εκφράσεις που προφανώς δεν αναφέρω γιατι δεν ταιριάζουν στο επίπεδο μου παρά μόνο στο δικό τους επίπεδο- ΔΑΠΕΔΟ. Τότε άρχισε μια άπλυτη θρασύτατη κυρία να με ρωτά ποια είναι η άποψη μου για τους λαθραίους και της απήντησα πως δεν τάσσομαι υπέρ της παρανομίας. ΛΑΘΡΑΙΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ. ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΔΕ ΔΙΑΝΟΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΣΩΦΡΟΝΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΤΑΓΕΙΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ. Είμαι κάθετη και ενάντια σε ότι κάλπικο υποκινούμενα παράνομο προσπαθεί να αλλοιώσει, να διαταράξει και να υποθάλψει την κοινωνικη συνοχή και συνέχεια καθώς και την εθνική αξιοπρέπεια και σωτηρία του έθνους μου. Τότε η κυρία αυτή με άρπαξε από το χέρι να με τραβήξει κάτω αλλά αντιστάθηκα και πήρε το ΓΡΑΠΤΟ ΜΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΟΛΩΝ. Κανείς δεν αντέδρασε! Και φεύγοντας απείλησε πως θα πληρώσω ακριβά επειδή τόλμησα να μιλήσω και δε θα τολμήσω να βγω από τη σχολή!!
Αποχώρησα από το αμφιθέατρο και έχασα την εξέταση ενώ όλοι οι υπόλοιποι ανενόχλητοι συνέχιζαν κοιτώντας να σώσουν το τομάρι τους.
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΜΙΛΗΣΑ. ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ. ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΑ!!
Το δίκαιο μας ήθελα να προασπίσω και να υπερασπισθώ. Τόσες ώρες ανελλειπούς και ενδελεχούς διαβάσματος και προσπάθειας έγινε κομμάτια!!
Ακόμη και οι καθηγητές φοβούνταν να εξέλθουν του κτηρίου με τα γραπτά, φοβούμενοι μήπως τους τα σκίσουν ή τα κάψουν! Μετά από αρκετή ώρα βγήκα με κάποιους καθηγητές έξω!!
Το μάθημα το έχασα! Κέρδισα όμως την αξιοπρέπεια μου και την τιμή μου! Ό,τι πιο σημαντικό! Όλα αυτά είναι απότοκα της παγκόσμιας ελληνικής πρωτοτυπίας, αυτής του ΑΣΥΛΟΥ των βανδάλων, των αντιεξουσιαστών και των αναρχικών!
Αυτή είναι η δημοκρατία των πάσης φύσεως φιλολαθραίων αριστεριστών!! Αυτή είναι η συμπεριφορά των αντιπροσώπων της δικτατορίας του προλεταριάτου και της άκρατης μορφής ΦΑΣΙΣΜΟΥ!!!
Γιατί οι τύποι αυτοί συνεχώς να ξεγλιστρούν και να αντιμετωπίζονται ως κακομαθημένα- αυτιστικά παιδιά??? Είναι πιο επικίνδυνοι και γελοίοι από ποτέ!!!!
Το σημερινό ήταν ένα απλό τυπικό παράδειγμα του τι πρόκειται να επακολουθήσει!! Στο χέρι μας είναι να δώσουμε στο θέμα τις διαστάσεις που του πρέπουν.
Νοιώθω θλίψη και πόνο για την κατάντια της κοινωνίας και των νεοελλήνων. Συνεχίζω να ελπίζω και να μάχομαι! Η εικόνα μιας Ελλάδας ελεύθερης και απαλλαγμένης από παρασκηνιακά τεχνάσματα και κομματικά τερτίπια, μιας Ελλάδας μεγάλης και σοφής , μιας Ελλάδας ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΗΣ με βοηθούν να ονειρεύομαι πως όλα αυτά κάποια στιγμή θα φαντάζουν σκοτεινός αριστερίστικος εφιάλτης!
Και σε όλους αυτούς που δουλικά μου λένε πως δεν έπρεπε να μιλήσω γιατί δεν θα αλλάξω εγώ τα πράγματα τους απαντάω ως εξής :
«Ο καθένας πρέπει να φαντάζεται πως αυτός πρέπει να σώσει το έθνος του. Πρέπει να φαντάζομαι πως από μένα μόνον εξαρτάται η σωτηρία του έθνους. Να μην κοιτάζω τι κάνουν οι άλλοι και να φαντάζομαι πως εγώ έχω το μεγάλο χρέος της σωτηρίας» ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

http://eoniaellhnikhpisti.blogspot.com/

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ HENRY KISSINGER ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ!Το δήλωσε σε ομιλία του, που έκανε τον Σεπτέμβρη του 1974, στην Ουάσιγκτον:
«Οι Έλληνες είναι αναρχικοί και δύσκολα δαμάζονται. Γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να χτυπήσουμε βαθιά μέσα στις πολιτισμικές τους ρίζες.
Έτσι ίσως καταφέρουμε να τους κάνουμε να συμμορφωθούν. Εννοώ βέβαια να χτυπήσουμε την γλώσσα τους, την Θρησκεία τους, τα πολιτισμικά και ιστορικά αποθέματα, έτσι ώστε να ουδετεροποιήσουμε την δυνατότητά τους να αναπτύσσονται, να διακρίνουν τους εαυτούς τους, ή να αποδεικνύουν ότι μπορούν να νικούν, έτσι ώστε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια στα στρατηγικώς απαραίτητα σχέδιά μας στα Βαλκάνια, την Μεσόγειο, και την Μέση Ανατολή».
Σήμερα, δείτε τη Νεολαία, την οποία:
Αποχαύνωσαν, εξεφαύλισαν, αποχριστιάνισαν και γενικώς την κατέστησαν πνευματικώς νεκρά! Το μάθημα των θρησκευτικών γίνεται προαιρετικό! Οι Θεολόγοι Καθηγητές, καθίστανται περιττοί!
Ήδη, ελάχιστοι νέοι εκκλησιάζονται την Κυριακή και γυρνούν τα νώτα τους εις τον Κύριο Ιησού Χριστόν. Και δεν θα είναι Κραταιός Βοηθός τους εν πολέμω! Οι Δεσποτικές και Θεομητορικές Εορτές έγιναν Καρναβάλι! Στις Εθνικές παρελάσεις παρελαύνουν με καυτά «μίνι» και γελάνε οι εχθροί μας. Αλλά και στην Εκκλησία προσέρχονται, για να μεταλάβουν, άσεμνα ντυμένες!
Εξεπόρνευσαν. Οι νέοι σήμερα δεν παντρεύονται για να δημιουργήσουν νέες οικογένειες, ούτε υπάρχουν προγράμματα στήριξης και ενθάρρυνσης των νέων. Μόνον επιδοτήσεις των Κομμάτων!
Νάρκωσαν. Χτυπούν τη Νεολαία μας με την μόδα και τα ναρκωτικά.
Αφελλήνισαν. Παρέφθειραν την ελληνική γλώσσα, που την επέλεξε και ευλόγησε ο Άγιος Λόγος του Θεού, το Α και το Ω! Το μάθημα της Ιστορίας γίνεται προαιρετικό!
Αλλοιώνεται σκοπίμως η ιστορική αλήθεια, ώστε οι νέοι μας να μη γνωρίζουν την Ιστορία του Ελληνικού Έθνους! Άραγε, είναι τυχαία η παρουσία των δύο Κυριών εις το νευραλγικό Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νυν Παιδείας και διά βίου μάθησης. Αλήθεια, πώς ταιριάζει εδώ γραμματικώς το «διά βίου» με το «μάθησης»! Ιδού η αυταπόδεικτη, επίσημη διαστρέβλωση της ελληνικής γλώσσης!
Ποιος τις διόρισε εκεί; Μάλιστα δε, η Θάλεια Δραγώνα, έχει γράψει και βιβλίο, όπου αναφέρει μεταξύ άλλων:
1. Είναι ρατσιστικό να δηλώνουμε ότι είμαστε Έλληνες! Μας έκαναν Έλληνες!
2. Η ελληνική εθνική ταυτότητα δεν υπήρχε πριν από τον 19ο αιώνα (σελ. 16).
3. Όποιος αξιολογεί τους πολιτισμούς σε κατώτερους και ανώτερους, είναι ρατσιστής (σελ. 16). Και άλλα μαργαριτάρια. Και αυτή η κυρία, έχει αναλάβει την διαπαιδαγώγηση των Ελληνοπαίδων σε κεντρική θέση του υπουργείου Εθνικής Παιδείας! Αλήθεια, τι άλλο θα ήθελε ο Henry Kissinger.
Δηλαδή, είναι φανερό πως ό,τι είναι Εθνικό και Ελληνικό, βάλλεται ανηλεώς σύμφωνα με το ανωτέρω σχέδιο Κίσσινγκερ.
Αν δε, προσθέσετε την πρόσφατη εισβολή και κατάληψη εθνικού Χώρου από παρανόμους λαθρομετανάστες (αν τολμούσατε να πράξετε το ίδιο στη χώρα τους, θα σας έκοβαν το κεφάλι με συνοπτικές διαδικασίες)!
Και την, βάσει σχεδίου, εισροή λαθρομεταναστών εκ Τουρκίας, η οποία πρέπει να καταβάλει δισεκατομμύρια ευρώ στην Ε.Ε./ Ελλάδα, ως αποζημίωση.
Ιδού το σχέδιο Κίσσινγκερ σε όλη του την μεγαλοπρέπεια, για να σβήσει δήθεν τους Έλληνες από τον Χάρτη! Πράγμα αδύνατον, αφού έχουμε μεθ’ ημών τον μόνον και αληθινόν Θεόν τον Κύριον ημών Ιησού Χριστόν!
 
Με τιμή
Α.Ζ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 30-1-2011
http://eoniaellhnikhpisti.blogspot.com/

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΕΡΡΩΝ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. Η.ΠΟΛΑΤΙΔΗ ΜΕ ΘΕΜΑ : Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ


ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ
Βουλευτής Σερρῶν - 
ΛΑ.Ο.Σ.
Βασ. Βασιλείου 29 – ΣΕΡΡΑΙ Τ.Κ. 621 22
Τηλ.: 23210-27249, Τηλεομοιότυπο 23210-26856
Βουλῆς 4 - ΑΘΗΝΑΙ 105 62
Τηλ.: 210-3706331, Τηλεομοιότυπο 210-3706531
Ἠλεκτρονική Διεύθυνσι: ipolatidis@gmail.com – Ἱστοσελίδα: www.polatidis.grΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ερώτηση υπέβαλε προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ο Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Ηλίας Πολατίδης σχετικά με την χορηγία της Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος σε ανθελληνική τηλεοπτική σειρά. Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής.

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε το πρώτο επεισόδιο της ιστορικής τηλεοπτικής σειράς«1821 - Η γέννηση μιας ιδέας» (ο αρχικός τίτλος ήταν το ανιστόρητο «1821 – Η γέννηση ενός Έθνους»!) που προβλήθηκε προ ολίγων ημερών από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Σύμφωνα με διαμαρτυρίες εκατοντάδων τηλεθεατών, καθηγητών, ιστορικών, δημοσιογράφων κ.λπ. οι οποίες διοχετεύθηκαν στο διαδίκτυο και στα ΜΜΕ, η εν λόγω τηλεοπτική σειρά παραποιεί την Ιστορία του Ελληνικού Έθνους συντονισμένη πλήρως με τις επιταγές των υποστηρικτών της παγκοσμιοποιήσεως για πλήρη απόδομηση των Εθνών-κρατών! Εμφανίζει το Ελληνικό Έθνος να γεννάται κατά την περίοδο του 1821 (αγνοώντας προκλητικά την μακραίωνη προηγούμενη ιστορία και συνέχειά του), αποθεώνει την Οθωμανική Αυτοκρατορία, σχεδόν υβρίζει ιστορικές μορφές του Ελληνισμού όπως ο Κολοκοτρώνης κ.λπ.! Συντελεστές της σειράς είναι γνωστά άτομα για τις νεοταξικές και ανθελληνικές τους θέσεις όπως ο κ. Θ. Βερέμης (επιστημονικός σύμβουλος) και ο κ. Π. Τατσόπουλος (παρουσιαστής).
Το εξοργιστικότερο όμως της όλης υποθέσεως είναι ότι ως χορηγός της κάθε άλλο παρά ιστορικής αυτής τηλεοπτικής σειράς εμφανίζεται και η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος! Μία Τράπεζα σαφώς δημοσίου χαρακτήρος, η οποία έχει την δική της ιστορία που είναι ταυτισμένη με τον εθνικό, οικονομικό και κοινωνικό μας βίο και που πραγματικά έχει συμβάλλει πολυτίμως μέχρι τώρα στην ελληνική εθνική και ιστορική αυτογνωσία με πλήθος αξιολόγων εκδόσεων, πολιτιστικών εκδηλώσεων κ.λπ. Συνεπώς,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
1.    Πότε και από ποιους επροτάθη, πότε και από ποιους ελήφθη η ανωτέρω απόφαση για χορηγία της συγκεκριμένης τηλεοπτικής σειράς εκ μέρους της Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος;
2.    Με  ποιο σκεπτικό ελήφθη η απόφαση αυτή για οικονομική υποστήριξη μιας αντιεπιστημονικής και κατάπτυστης δήθεν ιστορικής σειράς που προωθεί τον εθνομηδενισμό και την διάρρηξη του κοινωνικού μας ιστού χάριν αυτών που θέλουν να επιβάλλουν εκβιαστικά και παρά φύση στην Πατρίδα μας το ιδεολόγημα του πολυπολιτισμού;
3.    Μετά την αναμενόμενη θύελλα αντιδράσεων εκ μέρους της ελληνικής κοινωνίας, προτίθεται η Ε.Τ.Ε. να άρει την χορηγία της προς την τηλεοπτική εκπομπή έτσι ώστε να συμβαδίσει, ως οφείλει, με το κοινό αίσθημα;

Αθήναι, 3 Φεβρουαρίου 2011

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΕΡΡΩΝ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. Η.ΠΟΛΑΤΙΔΗ ΜΕ ΘΕΜΑ : Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ


ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ
Βουλευτής Σερρῶν - 
ΛΑ.Ο.Σ.
Βασ. Βασιλείου 29 – ΣΕΡΡΑΙ Τ.Κ. 621 22
Τηλ.: 23210-27249, Τηλεομοιότυπο 23210-26856
Βουλῆς 4 - ΑΘΗΝΑΙ 105 62
Τηλ.: 210-3706331, Τηλεομοιότυπο 210-3706531
Ἠλεκτρονική Διεύθυνσι: ipolatidis@gmail.com – Ἱστοσελίδα: www.polatidis.grΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ερώτηση υπέβαλε προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ο Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Ηλίας Πολατίδης σχετικά με την χορηγία της Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος σε ανθελληνική τηλεοπτική σειρά. Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής.

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε το πρώτο επεισόδιο της ιστορικής τηλεοπτικής σειράς«1821 - Η γέννηση μιας ιδέας» (ο αρχικός τίτλος ήταν το ανιστόρητο «1821 – Η γέννηση ενός Έθνους»!) που προβλήθηκε προ ολίγων ημερών από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Σύμφωνα με διαμαρτυρίες εκατοντάδων τηλεθεατών, καθηγητών, ιστορικών, δημοσιογράφων κ.λπ. οι οποίες διοχετεύθηκαν στο διαδίκτυο και στα ΜΜΕ, η εν λόγω τηλεοπτική σειρά παραποιεί την Ιστορία του Ελληνικού Έθνους συντονισμένη πλήρως με τις επιταγές των υποστηρικτών της παγκοσμιοποιήσεως για πλήρη απόδομηση των Εθνών-κρατών! Εμφανίζει το Ελληνικό Έθνος να γεννάται κατά την περίοδο του 1821 (αγνοώντας προκλητικά την μακραίωνη προηγούμενη ιστορία και συνέχειά του), αποθεώνει την Οθωμανική Αυτοκρατορία, σχεδόν υβρίζει ιστορικές μορφές του Ελληνισμού όπως ο Κολοκοτρώνης κ.λπ.! Συντελεστές της σειράς είναι γνωστά άτομα για τις νεοταξικές και ανθελληνικές τους θέσεις όπως ο κ. Θ. Βερέμης (επιστημονικός σύμβουλος) και ο κ. Π. Τατσόπουλος (παρουσιαστής).
Το εξοργιστικότερο όμως της όλης υποθέσεως είναι ότι ως χορηγός της κάθε άλλο παρά ιστορικής αυτής τηλεοπτικής σειράς εμφανίζεται και η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος! Μία Τράπεζα σαφώς δημοσίου χαρακτήρος, η οποία έχει την δική της ιστορία που είναι ταυτισμένη με τον εθνικό, οικονομικό και κοινωνικό μας βίο και που πραγματικά έχει συμβάλλει πολυτίμως μέχρι τώρα στην ελληνική εθνική και ιστορική αυτογνωσία με πλήθος αξιολόγων εκδόσεων, πολιτιστικών εκδηλώσεων κ.λπ. Συνεπώς,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
1.    Πότε και από ποιους επροτάθη, πότε και από ποιους ελήφθη η ανωτέρω απόφαση για χορηγία της συγκεκριμένης τηλεοπτικής σειράς εκ μέρους της Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος;
2.    Με  ποιο σκεπτικό ελήφθη η απόφαση αυτή για οικονομική υποστήριξη μιας αντιεπιστημονικής και κατάπτυστης δήθεν ιστορικής σειράς που προωθεί τον εθνομηδενισμό και την διάρρηξη του κοινωνικού μας ιστού χάριν αυτών που θέλουν να επιβάλλουν εκβιαστικά και παρά φύση στην Πατρίδα μας το ιδεολόγημα του πολυπολιτισμού;
3.    Μετά την αναμενόμενη θύελλα αντιδράσεων εκ μέρους της ελληνικής κοινωνίας, προτίθεται η Ε.Τ.Ε. να άρει την χορηγία της προς την τηλεοπτική εκπομπή έτσι ώστε να συμβαδίσει, ως οφείλει, με το κοινό αίσθημα;

Αθήναι, 3 Φεβρουαρίου 2011

Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗΓράφει ο
Γιώργος Λεκάκης
Οι περισσότεροι Έλληνες ιερείς απελάθηκαν και αντικαταστάθηκαν υπό Βουλγάρων ιερέων. Μόνον σε απομεμακρυσμένα χωριά επέτρεπαν στους ολίγους παραμείναντας Έλληνας ιερείς να ιερουργούν ελ­ληνιστί.

Η λειτουργία των ελληνικών σχολείων απαγορεύθηκε, οι δε περισσότεροι εκ των Ελλήνων καθηγητών και διδασκάλων απελάθηκαν. Ιδρύθηκαν βουλγαρικά σχολεία, δημοτικό, γυμνάσιο, μέση εμπορική σχολή και μέση τεχνική σχολή.

Οι μαθητές των σχολείων της μέσης εκπαιδεύσεως εστρατολογούντο και εκ των παραμεθορίων βουλγαρικών πόλεων, για να παρουσιασθεί αυξημένος ο αριθμός τους. Η φοίτησις των Ελληνοπαίδων στο βουλγαρικό δημοτικό σχολείο ήταν υποχρεωτική κατά το πρώτο έτος της κατοχής. Κατόπιν όμως οι βουλγαρικές Αρχές δεν επέμεναν.

Απαγορεύετο η χρήσις της ελληνικής γλώσσης στα δημόσια κέντρα και τις δημόσιες υπηρεσίες. Στους ομιλούντες ελληνιστί επεβάλλετο πρόστιμο, ή εξυλοκοπούντο. Στους Τούρκους επιτρεπόταν η χρήσις της τουρκικής γλώσσης.

Στους κατοίκους της πόλεως διενέμετο άρτος εξ αραβοσίτου 200 γραμμ. κατ’ άτομον ημερησίως, ουχί πάντοτε. Στους κατοίκους των καπνοπαραγωγών χωριών εδίδοντο 800 γραμμ. αραβοσίτου τον μήνα κατ’ άτομον προς 14 λέβα το κιλό, όταν το βουλγαρικό κράτος αγόραζε τον αραβόσιτο προς 6 λέβα το κιλό. Στους Έλληνες παραγωγούς σίτου ή αραβοσίτου αφήνοντο προς διατροφή των οικογενειών τους και 100-150 κιλά σπόρος κατ’ άτομο για ολόκληρο το έτος. Αλλά και οι μικρές αυτές ποσότητες, οι οποίες αφήνοντο στους Έλληνες παραγωγούς, προς διατροφή τους και σπόρο, διαρπάζονταν κατά τις συχνότατες έρευ­νες κατ’ οίκον.

Από το βιβλίο «Η μαύρη Βίβλος των βουλγαρικών εγκλημάτων εις την Ανατολικήν Μακεδονίαν και Δυτικήν Θράκην 1941-1944», έκδ. της εκθέσεως καθηγητών των Πανεπιστημίων Αθηνών και Θεσσαλονίκης, Αθήναι, 1945.
 

Από την στήλη «Χρονοτοπία» του συγγραφέα Γιώργου Λεκάκη (www.lekakis.com), στην εφημερίδα «Χρόνος» Κομοτηνής

http://www.elzoni.gr/html/ent/190/ent.5190.asp 

ΠΟΛΛΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑΚΛΥΖΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ


ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.


Πολλές χιλιάδες Ελλήνων Ορθοδόξων βρίσκονται αυτή την στιγμή μπροστά από την Βουλή στο Σύνταγμα και διαδηλώνουν ενάντια στην κάρτα του πολίτη και την "Νέα Τάξη". Ο κόσμος είναι πολύ περισσότερος από ότι στην προηγούμενη εκδήλωση που είχε γίνει από τους ίδιους διοργανωτές πριν λίγο καιρό στο ίδιο σημείο για το ίδιο θέμα. Όσο πιό σύντομα γίνεται θα σας παραθέσουμε οπτικό υλικό από την εκδήλωση που περιφρουρείται ισχυρά για κάθε ενδεχόμενο ακόμη και προβοκάτσιας που πολλοί κύκλοι θα ήθελαν να εκτελέσουν. Οι συγκεντρωμένοι κρατούν Ελληνικές και Βυζαντινές Σημαίες και μεταδίσουν τον ιδιαίτερο παλμό τους με συνθήματα στο κέντρο της Αθήνα.

www.stoxos.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕΤΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ... ΠΑΛΙ ΨΕΜΜΑΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ!


«Όσοι το δικαιούνται θα μείνουν, καθώς και εκείνοι που διαθέτουν άδειες εργασίας και παραμονής. Όλοι οι παράνομοι μετανάστες θα απελαθούν ή θα επαναπατριστούν εθελοντικά· διαδικασία που προβλέπει επιδότηση»Αυτή είναι η δήλωση Παπουτσή στο Βήμα της Κυριακής και τα Μέσα του ΔΟΛιου συγκροτήματος που στην κατοχή συνεργαζόντουσαν με τους Γερμανούς, την τιτλάρουν με το παραπλανητικό...

«Οι παράνομοι μετανάστες θα απελαθούν» δηλώνει ο Χρήστος Παπουτσής

Όμως ούτε αυτό είπε ο Παπουτσής στην δήλωση του, ούτε εννοεί τους παράνομες μετανάστες όπως τους εννοεί ο νόμος και η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων. Παρανόμοι μετανάστες είναι όσοι εισήλθαν λαθραία στην χώρα παραβιάζοντας τα χερσαία ή θαλάσσια σύνορα μας, ΔΗΛΑΔΗ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ! Για τον Παπουτσή αυτό δεν ισχύει, όχι μόνο για την ατόφια δήλωση του που παραπέμπουμε στην αρχή αυτού του κειμένου και μας "εμπλουτίζει" με μερικούς εκατοντάδες χιλιάδες απρόσκλητων ξένων, αλλά και για τα όσα είπε στην Βουλή πριν δυό μέρες για το ίδιο θέμα. Κι αν ανατρέξει κάποιος θα διαπιστώσει ότι ούτε αυτούς που δεν διαθέτουν τα απαραίτητα στοιχεία για προσωρινή διανομή (όπως ένσημα, μόνιμη κατοικία κλπ) εννοεί. Γιατί για τον Παπουτσή δεν είναι δυνατόν με τέτοια οικονομική κρίση να έχουμε την απαίτηση να βρίσκουν και ένσημα... Ο Παπουτσής τα είπε αυτά. Όχι κανένας άλλος... Εκτινάσοντας υπερβολικά τον αριθμό των αλλοδαπών που δεν θα θεωρούνται παράνομοι για τον ίδιο και την κυβέρνηση του.

Η έννοια της παρανομίας λοιπόν του Παπουτσή και η πραγματική έννοια του όρουαπέχουν πολλές εκατοντάδες χιλιάδες αλλοδαπών που έχουν εισβάλει παράνομα στην χώρα. Και δεν έχουν σκοπό τους διώξουν όσο κι αν προσπαθούν να κοροιδέψουν για το αντίθετο οι κατοχικές φυλλάδες.

"ΣΤΟΧΟΣ"
stoxos.gr

ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΑΡΙΩΝΑ - ΒΡΩΜΙΚΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ


ΠΡΟΔΟΤΕΣ υπάρχει ακόμη μια Ελλάδα που ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ! Αρνήθηκε η ομάδα Αρίων Πτολεμαΐδας να αγωνισθεί με τη σκοπιανή ομάδα Ζίτο Πρίλεπ, που είχε προκλητικά επάνω στις φανέλες της σαν σύμβολο το Αρχαίο Μακεδονικό Αστέρι της Βεργίνας!ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΗΝ ΣΚΟΠΙΑΝΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ

Εθνικές διαστάσεις πήρε το ματς χάντμπολ ανάμεσα στην Αρίωνα Πτολεμαΐδας και την Ζίτο Πρίλεπ από τα Σκόπια. Το παιχνίδι επρόκειτο να διεξαχθεί σήμερα στο Λέχοβο Φλώρινας για το Τσάλεντζ Καπ γυναικών, αλλά δεν έγινε μετά την άρνηση της ελληνικής ομάδας να δεχτεί τη χρησιμοποίηση του αστεριού της Βεργίνας ως λογότυπο στη φανέλα της ομάδας από τα Σκόπια

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την ελληνική ομοσπονδία χάντμπολ (ΟΧΕ) που εξέδωσε σχετική ανακοίνωση:

“*Κατά τη διάρκεια της χθεσινoβραδινής τεχνικής σύσκεψης, η ομάδα Ζίτο Πρίλεπ της ΠΓΔΜ παρουσίασε αγωνιστική φανέλα στην οποία εμφανιζόταν το αστέρι της Βεργίνας ως τμήμα του λογότυπου του εμπορικού της χορηγού.

*Στη συνέχεια το σωματείο Αρίωνας Πτολεμαΐδας και κατόπιν συνεννόησης με την ΟΧΕ κατέστησε σαφές στον Αυστριακό παρατηρητή του αγώνα κ. Μπουρζιβαλ ότι εφόσον δεν αλλάξουν οι φανέλες της ομάδας του Πριλεπ δεν θα πραγματοποιηθεί το παιχνίδι.

*Η ομάδα της ΠΓΔΜ δεν δέχτηκε να αγωνιστεί με διαφορετική εμφάνιση. Ως εκ τούτου ο προγραμματισμένος αγώνας για σήμερα δεν διεξήχθη, αφού στις ώρες που μεσολάβησαν δεν προέκυψε κάποια νέα εξέλιξη.

*Σημειώνεται ότι εδώ και τρεις εβδομάδες η ΟΧΕ ήταν σε επαφή με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, στην οποία είχε κάνει τις σχετικές επισημάνσεις αναφορικά με τον επικείμενο αγώνα επικαλούμενη και το ιστορικό με την ομάδα του Μέγα Αλέξανδρου Γιαννιτσών. Η ΟΧΕ κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να πάρει σαφή θέση για το θέμα και να υποχρεώσει την ομάδα της ΠΓΔΜ να αφαιρέσει από την φανέλα της το Ελληνικό εθνικό σύμβολο ενημερώνοντας για μια ακόμη φορά ότι Ελληνικές ομάδες δεν αγωνίζονται εφόσον δεν τηρούνται όλα όσα προβλέπονται από την ενδιάμεση συμφωνία Ελλάδος-ΠΓΔΜ.

*Τρεις ημέρες πριν την διεξαγωγή του αγώνα, η EHF ενημέρωσε την ΟΧΕ πως δεν μπορεί να υποχρεώσει την ομάδα του Πριλεπ να αλλάξει τις φανέλες της διότι, δεν υπάρχει στον κανονισμό της EHF σχετικό νομικό έρεισμα επισημαίνοντας ότι η διαφορά είναι πολιτική και όχι αθλητική.

Το παιχνίδι κατοχυρώθηκε υπέρ της Πρίλεπ και η ελληνική ομάδα αναμένεται να τιμωρηθεί με 10.000 ευρώ πρόστιμο και δύο χρόνια αποκλεισμό από κάθε διοργάνωση.”

http://xryshaygh.wordpress.com
stoxos.gr

130.000 ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΣΤΟ "ΕΛΕΥΘΕΡΟ" ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΥ ΜΑΣ !!!


ΓΙΑΥΤΟ ΠΟΛΕΜΗΣΕ Η ΕΟΚΑ ΝΕΝΕΚΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ;Αντιγράφουμε από την "Σημερινή"

Αποκαλυπτικά στοιχεία σε σχέση με τους αιτητές ασύλου: Στην Υπηρεσία Ασύλου εκκρεμούν 1.000 αιτήσεις και στην Αναθεωρητική Αρχή Προσφυγών περίπου 2.300. Οι αναγνωρισμένοι πολιτικοί πρόσφυγες είναι 2.900.

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΕ δημοσιογραφική διάσκεψη, κατά την οποία παρουσιάστηκε το έργο με τίτλο «Καλωσορίσατε στην Κύπρο: Ένα πολυπολιτισμικό νησί», το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο της δράσης «Σχεδιασμός και Οργάνωση Διαπολιτισμικής και Αμοιβαίας Αλληλεπίδρασης», η οποία συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ένταξης και ανέλαβαν να υλοποιήσουν το Intercollege Λάρνακας και η εταιρεία EMS, ο Υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης είπε ότι η Κύπρος, για πρώτη φορά, διαθέτει Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ένταξη των Μεταναστών.

Επίσης, ο κ. Συλικιώτης ανακοίνωσε ότι η Υπουργική Επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλα Χαραλάμπους, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Λουκάς Λουκά, και ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνης Πασχαλίδης, αποφάσισε να καταθέσει πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο, για τη σύσταση Συμβουλευτικής Επιτροπής, η οποία θα παρακολουθεί την υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης.

Ο κ. Συλικιώτης είπε ότι μετά την ένταξη στην ΕΕ της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, υπήρξε μια αύξηση των κοινοτικών στην Κύπρο και σήμερα οι εγγραμμένοι πλησιάζουν τις 100.000 και ενδεχομένως να υπάρχουν και γύρω στις 20.000 που δεν είναι εγγεγραμμένοι, λόγω του ότι ο Ευρωπαίος πολίτης έρχεται στην Κύπρο χωρίς να υπάρχει έλεγχος, καθώς έχει το δικαίωμα να εγγραφεί τρεις μήνες μετά τη διαμονή του.

Ανέφερε ότι στους νόμιμους μετανάστες από τρίτες χώρες, που ανέρχονται στις 68.000, περιλαμβάνονται οι πολιτικοί πρόσφυγες, οι αιτητές ασύλου και οι φοιτητές.
Είπε, επίσης, ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, η μεγαλύτερη σε αριθμό ομάδα μεταναστών από τρίτες χώρες είναι αυτοί από την Ασία και πρόσθεσε ότι οι οικιακοί εργαζόμενοι σήμερα αριθμούν 36.000, από τους 58.000 εγγεγραμμένους εργαζόμενους από τρίτες χώρες και προέρχονται κυρίως από τις Φιλιππίνες, το Βιετνάμ και από τη Σρι Λάνκα.

Ο κ. Συλικιώτης είπε ότι οι 7.000 είναι φοιτητές, περίπου 8.000 εργάζονται στη γεωργοκτηνοτροφία και 3-5.000 που εργάζονται σε εταιρείες διεθνών δραστηριοτήτων και αφορούν κυρίως Ρώσους ή ρωσόφωνους.

Αύξηση στις αναχωρήσεις ατόμων από τρίτες χώρες

Σε σχέση με τους αιτητές ασύλου, ο κ. Συλικιώτης είπε ότι στην Υπηρεσία Ασύλου είναι 1.000 αιτητές και στην Αναθεωρητική Αρχή Προσφυγών περίπου 2.300, ενώ υπάρχουν και 2.900 αναγνωρισμένοι πολιτικοί πρόσφυγες στην Κύπρο.

Ανέφερε ότι από το 2008 και μετά παρατηρήθηκε αύξηση στην αποχώρηση από την Κύπρο ατόμων από τρίτες χώρες

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας για το 2009, που παρουσιάστηκαν στη διάσκεψη Τύπου, στην Κύπρο βρίσκονται 128.200 μετανάστες (ποσοστό 16,1% του πληθυσμού), εκ των οποίων 78.200 είναι Ευρωπαίοι υπήκοοι (9,8% του πληθυσμού) και 50.000 από τρίτες χώρες (ποσοστό 6,3%).

Με βάση στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της Κύπρου για το 2008, οι υπήκοοι τρίτων χωρών ανήλθαν στην Κύπρο στις 33.780 και οι υπήκοοι χωρών μελών της ΕΕ στις 84.604, εκ των οποίων οι περισσότεροι Ελλαδίτες και Βρετανοί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι αφίξεις υπηκόων τρίτων χωρών ήταν λιγότερες σε σχέση με τις αφίξεις Ευρωπαίων υπηκόων κατά την περίοδο 2002 - 2008 (45% έναντι 55%), ενώ οι αποχωρήσεις από την Κύπρο υπηκόων τρίτων χωρών ήταν περισσότερες (79%) σε σύγκριση με τις αποχωρήσεις Ευρωπαίων υπηκόων (21%) κατά την ίδια περίοδο.
www.stoxos.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...