Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011

Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΦΙΜΩΣΕΙ. ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ;

Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΦΙΜΩΣΕΙ. ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ;

καταδικάστηκε από το Ευρωπαικό Δικαστήριο και η Ελληνική Βουλή, πρέπει να... πληρώσει ...πρόστιμο 12.000

Εγώ, προσωπικά, δεν το είδα σε κανένα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης !

Μήπως το έπνιξαν ; ; ;
(Η Πληροφορία ήρθε από φίλο που εργάζεται στις Βρυξέλλες αλλά δεν μπορώ να την επιβεβαίωσω, το θέμα όμως αυτό σαν θέμα υπήρχε)
Iστορική καταδίκη της Ελληνικής Βουλής από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο!

Η καθαρά Συντεχνιακή Απόφαση των Ελλήνων Βουλευτών να αρνηθούν να αφαιρέσουν τη Βουλευτική Ασυλία της Μιλένας Αποστολάκη, στην προσπάθεια τους να την προστατεύσουν από μια Μήνυση που κατέθεσε εναντίον της ο πρώην σύζυγός της εισαγωγέας αυτοκινήτων, Συγγελίδης... καταδικάστηκε από το Ευρωπαικό Δικαστήριο και η Ελληνική Βουλή, πρέπει να... πληρώσει ...πρόστιμο 12.000 ευρώ στο Συγγελίδη και 7.000 ευρώ τα δικαστικά έξοδα! Πρόκειται για μια ιστορική απόφαση που θα γίνει μέγα θέμα, εκτός αν το θάψουν τα ΜΜΕ, όχι μόνον γιατί αποκαλύπτει περίτρανα τον απαράδεκτο Συντεχνιακό τρόπο με τον οποίον σκέπτονται και συμπεριφέρονται οι Έλληνες Βουλευτές, αλλά επιβεβαιώνει την κατάχρηση της Βουλευτικής Ασυλίας και σε θέματα που δεν έχουν καμία σχέση με τις Πολιτικές Ενέργειες των Βουλευτών, και κατ' επέκταση επισφραγίζουν τις κατηγορίες περί Διαφθοράς!
Οι Έλληνες Βουλευτές αρνήθηκαν να αφαιρέσουν τη Βουλευτική Ασυλία από την Μιλένα Αποστολάκη, προκειμένου να δικαστεί γιατί αθέτησε τη συμφωνία να βλέπει ο πρώην σύζυγός της τα παιδιά του μετά από το χωρισμό τους, με αποτέλεσμα ο επιχειρηματίας, να στραφεί στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια και να δικαιωθεί

«δημοσκόπηση» για το αν η Μακεδονία είναι Ελληνική ή όχι

Στείλτε το παντού!!!!!! Σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνον!!!!
ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...
Στείλτε το παντού!!!!!! Σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνον!!!!
Ψηφίστε ΟΛΟΙ!
Στην παρακάτω Αμερικανική τοποθεσία, γίνεται «δημοσκόπηση» για το αν η Μακεδονία είναι Ελληνική ή όχι. Μπείτε, ψηφίστε και διαδώστε το σε όσους ξέρετε!
http://www.topix.com/forum/world/macedonia/TAAAAFN23PMGMJ147
Είναι πολύ απλό. Ούτε όνομα πρέπει να βάλετε, ούτε στοιχεία, ούτε τίποτε. Μόνο επιλέγετε το Yes και μετά βλέπετε το ως τώρα αποτέλεσμα.
Εμπρός τι περιμένετε;

Αποκάλυψη βόμβα για το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα και την οικογένεια Ανδρέα Γ. Παπανδρέου

ΕΡΕΥΝΑ ΜΕΡΟΣ Α
Τo GreekAmericannewsAgency.com αποκαλύπτει-για την ακρίβεια δημοσιοποιεί ευρύτερα - σήμερα ένα έγγραφο βόμβα για το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα και ειδικότερα για την οικογένεια Παπανδρέου, πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου! Το έγγραφο που θα δείτε -και έχουμε διασταυρώσει- αφορά μυστική συμφωνία του Ανδρέα Παπανδρέου με την αμερικανική κυβέρνηση και την χρηματοδότηση του ΠΑΚ, μετέπειτα Πανελληνίου Σοσιαλιαστικού Κινήματος. Πριν διαβάσετε περισσότερα για το έγραφο φωτιά, για το οποίο στην Ελλάδα θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις σε επίσημο επίπεδο εντός της Βουλής των Ελλήνων το μόνο που θα ρωτήσουμε τον Έλληνα Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου είναι δύο και πολύ βασικά ερωτηματικά.

ΕΡΩΤΗΣΗ 1η : "αυτή η μυστική και απόρρητη συμφωνία με τους Αμερικανούς δεσμεύει και τον σημερινό Έλληνα Πρωθυπουργό (υιό του Ανδρέα) Γιώργο Παπανδρέου ;"

ΕΡΩΤΗΣΗ 2η: Ποια σχέση αυτή η μυστική συμφωνία του Ανδρέα Παπανδρέου με την μυστική συμφωνία της (τότε ΠΑΣΟΚ) Ελληνικής κυβέρνησης με το μεγάλο εθνικό -ανεξερεύνητο ακόμα και χωρίς απόδοση ποινικών ευθυνών - της ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ τον Ιούνιο του 1989; !Διαβάστε με προσοχή το κείμενο του εγγράφου καθώς και τις παρατηρήσεις που το συνοδεύουν...

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟΚατι που πρέπει να το διαβάσουν όλοι οι Ελληνες. Όποιος επιθυμεί ας το ψάξει να δει αν αληθεύει. Σύμφωνα με τις δικές μας πηγές, ότι θα διαβάσετε αληθεύει.

Έχουμε ακούσει από πολλούς να λένε ότι με τον Ανδρέα φάγαμε ψωμί, ότι έδωσε και έφαγε ο λαός κτλ. είναι όμως έτσι; για να δούμε:

Κατ' αρχήν για να ξέρουμε τι λέμε πρέπει να ασχοληθούμε με το γενεαλογικό του δένδρο: Ζιγκμουντ Μινέικο, ΠολωνοΕβραίος μηχανικός που κατασκευάζει οπλικά συστήματα και τα δίνει στους Τούρκους για να πολεμίσουν τους Έλληνες που ζητάνε απελευθέρωση...Ο Ζίγκμουντ κάνει μια κόρη, την Σοφία. Η Σοφία Παντρεύεται τον Γεώργιο Παπανδρέου εξ Αχαΐας και κάνουν τον Ανδρέα Παπανδρέου. Ο Ανδρέας το 1941 φεύγει στην Αμερική για σπουδές και νυμφεύεται το 1951 την ΑμερικανοΕβραία Margaret Chant. Πατέρας της Margaret Chant ήταν ο Douglas Chant, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος Ιεχωβάδων Αμερικής. Ο Ανδρέας και η Margaret έκαναν μεταξύ άλλων τον Γιώργο Παπανδρέου σημερινό εκλεγμένο από τον λαό πρωθυπουργό.Ο Ανδρέας λοιπόν με απόδειξη το παρακάτω έγγραφο χρηματοδοτήθηκε από την τράπεζα των Rockefeller, Chase Manhattan Bank με 100.000.000 Δολάρια το 1974 για την κατασκευή του ΠΑΣΟΚ.

Η Κοινή λογική λέει ότι όταν ένας τραπεζίτης δίνει ένα δολάριο αποσκοπεί σε κέρδος 1000 δολαρίων, έτσι λοιπόν ο Ανδρέας βγήκε πρωθυπουργός, έβαλε λουκέτο στις μεγάλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα (izola, pitsos, elinda, κτλ κτλ) μέσο των διπλασιασμών μισθών και εισφορών χωρίς να ελαφρύνει όμως φορολογικά τις εταιρείες για να υπάρξει ισορροπία. Αυτό είχε σαν λογικό αποτέλεσμα η Ελλάδα πλέον να μην παράγει οπότε και να μην εξάγει τίποτα, κλείνοντας την κάνουλα των κρατικών εσόδων (η οποία έκτοτε δεν ξανάνοιξε ποτέ). Εκτός αυτών, αύξησε κατά 1000% τους δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι δεν παράγουν έσοδα για το κράτος, όπως οι βιομηχανίες που είχε κλείσει, αύξησε κατ επέκταση την γραφειοκρατία καταστώντας απίθανο να κάνει κάποιος δουλειές στην Ελλάδα.

Αποτέλεσμα λόγω μη εσόδων και πολλών εξόδων να πάει σε ΔΑΝΕΙΣΜΟ. Επόμενο λοιπόν ήταν να δανειστεί από Τράπεζες "οικείες" για να ξεπληρώσει και την υποχρέωση... Η Ελλάδα μετά το 1981 για πρώτη φορά φτάνει στο σημείο να καταναλώνει περισσότερα από αυτά που παράγει.

Το χρέος από 8 ΔΙΣ που παρέλαβε από τον (άλλον εθνοπατέρα) Κωνσταντίνο Καραμανλή εκτοξέυεται στα 100+ ΔΙΣ. Αυτό έθεσε την Ελλάδα δέσμια των Τραπεζών (δεν χρειάζεται να αναφέρουμε το σε ποιους ανήκουν, όποιος διαθέτει έστω και 5 δράμια μυαλό ξέρει).

Ο Μηχανισμός "ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ" δεν σημαίνει τίποτε άλλο από πρόσκαιρη και εικονική ευμάρεια αλλά σε βάθος χρόνου μάζεμα αυτών των "δωρισμένων" χρημάτων με τον μηχανισμό που λέγεται "ΦΟΡΟΣ" για να ξεπληρωθούν τα δάνεια. Επειδή όμως οι τόκοι των δανείων είναι όπως είναι φυσικό τεράστιοι και η Ελλάδα πια δεν έχει υγιή έσοδα για να ξεπληρώσει τα δάνεια, η μόνη "λύση" πληρωμής προηγούμενων δανείων είναι επαναΔανεισμός, το ΧΡΕΟΣ μεγαλώνει με γεωμετρική πρόοδο με λογική συνέπεια το όλο και αυξανόμενο χρέος να μην ξεπληρώνεται ποτέ, αυτό μας παρασέρνει αναπόφευκτα στην συνεχή αύξηση των φόρων. Έτσι φτάσαμε σήμερα να έχουμε εξωτερικό χρέος 320 ΔΙΣ προ ΔΝΤ, και 320 ΔΙΣ + 120ΔΙΣ + τόκους μετα ΔΝΤ (αν υπάρξει μετά...) ο όρος "ΦΟΡΟΣ" στην οικονομολογία δεν σημαίνει τίποτε άλλο από αφαίμαξη ρευστού από την αγορά με ότι αυτό το ντόμινο συνεπάγεται. Επίσης ο όρος "ΦΟΡΟΣ" σημαίνει μεγάλα λειτουργικά έξοδα με ότι αυτό το ντόμινο συνεπάγεται (ακρίβεια κτλ).

Εν ολίγοις (και με απλά λόγια καθαρά και σταράτα) ο Ανδρέας Γεωργίου Παπανδρέου, ως άριστος ψυχολόγος των μαζών και μέγας δημαγωγός, δίνει όχι υγιή αλλά δανεικά χρήματα στον λαό, γίνεται ήρωας (δηλαδή ψήφους για μια ζωή), ο λαός αρχίζει να συνηθίζει στα πολλά έξοδα (υπερκαταναλωτική μανία) μετά από ένα χρονικό διάστημα τα χρήματα αυτά μέσω των φόρων επιστρέφονται στην βάση από όπου ξεκίνησαν με την διαφορά ότι έχει μείνει ως κληρονομιά όλης αυτής της ιστορίας το ΧΡΕΟΣ (=το μέσον χειραγώγησης ενούς κράτους από τον δανειστή της).

Ως χώρα δηλαδή, κάναμε έναν κύκλο και φτάσαμε πάλι από εκεί που είχαμε ξεκινήσει με την διαφορά ότι τώρα είμαστε δέσμιοι.

Ελπίζω να κατανοήσαμε ότι όταν ο Ανδρέας (Παπανδρέου) μοίραζε χρήματα στον λαό δεν μοίραζε υγιή χρήματα από εξωτερικά κρατικά έσοδα, αλλά από εξωτερικό δανεισμό για να ξεπληρώσει υποχρεώσεις και συμφωνίες που είχε κάνει, βάζοντας στον θαμπωμένο λαό μια θηλιά που ονομαζόταν ΧΡΕΟΣ.

Δείτε το παρακάτω έγγραφο με το οποίο πιστοποιείται ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1974 υπέγραψε σύμφωνο με τις ΗΠΑ και τον Rockefeller και τις λεπτομέρειες τη συμφωνίας.

"Απόρρητο 7271/NSA/1158-AR/29"

κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε το έγγραφο σε μεγέθυνση

Τι λέει το κείμενο:

1. Απομάκρυνση από τις επιλεγμένες θέσεις θα αποφασίζονται μόνο από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. από την Πλευρά του Ανδρέα Παπανδρέου επιτρέπονται μόνο φραστικές παρεκκλίσεις.

2. Προς ικανοποίηση των Ριζοσπαστών (αριστερών) ψηφοφόρων θα επιτραπεί η αναθεώρηση της αμυντικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδος και ΗΠΑ

3. Ελαχιστοποίηση της δύναμης του κομμουνιστικού κόμματος Ελλάδος. Η μείωση αυτή δεν θα πρέπει να υπερβεί το όριο που συμφωνήθηκε με τους συναδέλφους της KGB.

4. Επιτρέπονται φραστικές "συγκρούσεις" με το ΝΑΤΟ και την ΕΟΚ, όχι όμως ανοικτός πόλεμος.

5. Ο σύνδεσμος μεταξύ ΗΠΑ και Ελληνικής κυβέρνησης θα αναλάβει να καθησυχάζει τους αξιωματούχους του ΝΑΤΟ.

6. (Έχει διαγραφεί με μαρκαδόρο)

7. Αν και όταν το επιθυμεί η ομάδα(?) τα πυρηνικά όπλα που βρίσκονται εναποθηκευμένα στην Ελλάδα θα αντικατασταθούν ή ανταλλαχθούν με νέα.

8. Όταν η CIA και DIA χρειάζονται όπλα για συγκαλυμμένες επιχειρήσεις τους στο εξωτερικό, η κυβέρνηση του Παπανδρέου θα προβαίνει σε πωλήσεις και μεταφορές όπλων με τις τιμές που θα ισχύουν τότε. Θα ειδοποιείται σχετικά από την υπηρεσία Διοικητικής Μέριμνας (των ενόπλων δυνάμεων) των ΗΠΑ

9. Η Κυβέρνηση Παπανδρέου δεν θα ανακινήσει το θέμα Κύπρου με αντίδωρο την μη ύπαρξη προβλημάτων με την Τουρκία.

10. Η ανοχή απέναντι στην τρομοκρατία (το υπόλοιπο σβησμένο με μαρκαδόρο)

11. Το οικονομικό θέμα θα ρυθμιστεί από τον Brian Crosier. Οι εταιρείες που υποστηρίζουν το κίνημα Παπανδρέου στην Ελλάδα, θα καταθέσουν 100.000.000 δολλάρια για την δημιουργία του νέου κόμματος. (έχουν διαγράψει 3 λέξεις) ARAMKO (επίσης διαγραφή 2 λέξεων με μαρκαδόρο) της Wall Street είναι (διαγραφή 1 λέξης). Οι τράπεζες: Chase Manhattan Bank (διαγραφή 4 λέξεων)

Υπογραφή

Ανδρέας Γ. Παπανδρέου

Andreas PapandreouΤο έγγραφο αυτό υπέγραψε τον Αύγουστον του 1974 ο Ανδρέας Παπανδρέου, και εφόσον απεδέχθη τις "οδηγίες", προεβλέπετο καταβολή από την Τσέϊς Μανχάταν Μπανκ ( των Ροκφέλερ ) ποσού 100.000.000 δολλαρίων για την ίδρυση νέου κόμματος!

Οι Αμερικανοί χρηματοδότες του... "σοσιαλιστικού" κινήματος στην Ελλάδα, καθόριζαν σαφώς στον αρχηγό του, τι κινήσεις μπορούσε να κάνει, τι στάση θα τηρούσε επί συγκεκριμένων θεμάτων, και τι περιθώριο ελιγμών διέθετε. Από τους "κανόνες" που υπέγραφε ο Ανδρέας, επιτρέποντο μόνον "φραστικές παρεκκλίσεις".

Υ.Γ. Παρατηρήστε ότι στο έγγραφο αναφέρεται πολλές φορές η έκφραση "η κυβέρνηση του Παπανδρέου", επίσης ότι το έγγραφο είναι του 1974 , δηλαδή 7 χρόνια πριν γίνει ο Παπανδρέου πρωθυπουργός.

Aναρωτιέμαι λοιπόν αν τους το είπε κάποιο Μέντιουμ ότι σίγουρα θα γίνει κυβέρνηση ο Παπανδρέου προβλέποντας το "7 χρόνια μετά" ή συμβαίνει κάτι άλλο...

πηγή εγγράφου: "Απόρρητο 7271/NSA/1158-AR/29"

http://www.greekamericannewsagency.com/main/index.php?option=com_content&view=article&id=9366:2010-10-15-17-39-04&catid=1:2010-01-19-17-32-13&Itemid=7

*ευχαριστούμε τους συνεργάτες και φίλους μας για την πολύ σημαντική δουλειά που έχουν κάνει για την διερεύνηση και διασταύρωση αυτού του σημαντικού εγγράφου, καθώς και σειράς άλλων εγγράφων για τις ανάγκες της έρευνας μας που σήμερα φέρνουμε στο φως της δημοσιότητας.

Codex Alimentarius: Ο έλεγχος του πληθυσμού μέσω της διατροφής έρχεται και στην Ελλάδα!

.Το παρόν νομοσχέδιο έρχεται στην Ελλάδα τον Απρίλιο!
Θα συνοδεύεται από την απαγόρευση οικιακών καλλιεργειών!
Θα τρώμε αυτά που θα μας ετοιμάζουν, χωρίς να γνωρίζουμε τι περιέχουν

Τα γεγονότα προχωρούν με τρομερή ταχύτητα δίχως να μας αφήνουν περιθώρια για αδράνεια. Όσο οι αλήτες τηλεκανίβαλοι, κάνουν προπαγάνδα κρατώντας μας υπνωτισμένους, κάποιοι σχεδιάζουν το μέλλον μας αθόρυβα. Στείλτε παντού το παρόν άρθρο, όσο είναι νωρίς. Το παρόν νομοσχέδιο έρχεται στην Ελλάδα τον Απρίλιο!
Εάν υπάρχει ένα εργαλείο με το οποίο μπορείς να ελέγξεις απόλυτα τον άνθρωπο, αυτό είναι η ίδια του η τροφή, το αγαθό με το οποίο εξασφαλίζει την επιβίωση του. Πίσω απ' τον περίφημο διατροφικό κώδικα κρύβεται μια εφιαλτική πραγματικότητα. Ο κώδικας ισχύει επίσημα από το 1963 με τη σύμπραξη του οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAQ) και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), όπου και δημιουργήθηκε η επιτροπή που λειτουργεί πίσω απ' τον κώδικα, επιτροπή η οποία υπάγεται στον Ο.Η.Ε..

ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ Η ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΑΓΑΛΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΤΙΣ Η.Π.Α ; | Votegreece.gr

ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ Η ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΑΓΑΛΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΤΙΣ Η.Π.Α ; | Votegreece.gr

Σουηδικό?? ροκ συγκρότημα έβγαλε τραγούδι για την 28η Οκτωβρίου

gianniotis: Η ιστορική ευκαιρία του Άκη...

gianniotis: Η ιστορική ευκαιρία του Άκη...

Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2011

Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει ο στόχος μέχρι τον Σεπτέμβριο να έχουν μπει "δημοκρατικές" κυβερνήσεις μαριονέττες σε όλη την Μεσόγειο


Μέχρι και μαχητικά αεροσκάφη έστειλε εναντίον των διαδηλωτών ο Καντάφι. Πάνω από 300 οι νεκροί από την αρχή της "αυθόρμητης" λαϊκής εξέγερσης. Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει ο στόχος μέχρι τον Σεπτέμβριο να έχουν μπει "δημοκρατικές" κυβερνήσεις μαριονέττες σε όλη την Μεσόγειο και οι πολύ αισιόδοξοι στο στρατόπεδο της νέας τάξης, προβλέπουν ακόμη και ανατροπή του Αχμαντινετζάντ στο Ιράν. Μετά την εγκατάσταση των ελεγχόμενων κυβερνήσεων περιφερειακά στη Μεσόγειο, από τη Συρία ως το Μαρόκο, προβλέπεται η ένταξη όλων αυτών των νέων "δημοκρατιών" στην Μεσογειακή ένωση, που θα είναι μία επέκταση ουσιαστικά της Ευρωπαϊκής. 


Στην ένωση αυτή θα μπουν...οι αφρικανικοί και ασιατικοί λαοί της Μεσογείου με τις ίδιες ακριβώς υποσχέσεις με τις οποίες μπήκε η Ελλάδα στην Ε.Ο.Κ. μετά την δικτατορία. "Θα τρώτε με χρυσά κουτάλια", "θα είναι εγγυημένα τα σύνορά μας", "θα έχετε επιδοτήσεις" κτλ κτλ.
Αυτό πρέπει να ολοκληρωθεί έως τον Ιούνιο του 2012. Μόλις εγκαθιδρυθεί ασφαλές περιβάλλον στην Μεσόγειο, μέσα στο καλοκαίρι και με συνοπτικές διαδικασίες θα ψηφιστεί το "σύνταγμα οικονομικής διακυβέρνησης" σε σύνοδο που θα γίνει στην κορυφαία πνευματική πόλη της Μεσογείου που θα ορισθεί και ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ της ένωσης.
Η πόλη αυτή είναι το πνευματικό κέντρο που είναι αποδεκτό από τις τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες του κόσμου, και είναι τα ΙΕΡΟΣΌΛΥΜΑ. .Αυτό αποτελεί πάγιο αίτημα του Ισραήλ.
Στη σύνοδο αυτή θα ολοκληρωθεί και η ένωση της βορειοαμερικανικής ένωσης (Καναδάς-ΗΠΑ-Μεξικό) με την Μεσογειακή, παρουσία όλων των ηγετών του ΟΗΕ.
Εκεί θα ανεγερθεί και ο ναός λατρείας του ενός "αποδεκτού" Θεού, για να σφραγισθεί η συμφωνία των λαών. Σε τρεις μέρες σχεδιάζεται να γίνει η ανέγερσή του, για να δείξει ο νέος οικονομικός οργανισμός τις μεγάλες τεχνολογικές δυνατότητές του, βάσει των οποίων θα λύσει όλα τα προβλήματα του κόσμου.
Αυτός θα είναι ο ναός τρίτος ναός του Σολομώντος μέσα στον οποίο θα ορισθεί και ο "πρόεδρος αυξημένων αρμοδιοτήτων" της ένωσης αυτής.
Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες αυτό είναι το σχέδιο που θέλουν να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2012. Εξξάλλου το πράγμα φαίνεται. Φωνάζει από μόνο του. Εκτός και αν ασχολείται κανείς με μικρογεγονότα της καθημερινότητας μόνο.
Βέβαια στο σχέδιο αυτό, δεν μας είπανε τι σκοπεύουν να κάνουν με τον...ξενοδόχο, αφού χωρίς αυτόν το σχεδίασαν. Και ο ξενοδόχος Πούτιν δεν φαίνεται να συμφωνεί. Το αν θα κατορθώσουν να εφαρμόσουν αυτά που σχεδίασαν, όπως τα σχεδίασαν, θα το δούμε.

http://greeknation.blogspot.com/2011/02/blog-post_6645.html#more

Έτοιμη η δικαιολογία παρέμβασης του ΝΑΤΟ στη Λιβύη!


Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, όπου θα λάβει μέρος στην έκτακτη Σύνοδο του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου (NAC – North Atlantic Council). Την ανακοίνωση της έκτακτης σύγκλισης του NAC, σήμερα το μεσημέρι στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, τη Βουδαπέστη, όπου και θα συζητηθεί το θέμα. Αν και σε δηλώσεις του ο Δανός Άντερς Φογκ Ρασμούσεν υποστήριξε ότι είναι πρόωρο να μιλήσει κανείς πιο συγκεκριμένα για τρόπους παρέμβασης στην κρίση, είπε ότι η Συμμαχία διαθέτει τα μέσα για να παρέμβει σε μια κατάσταση όπως αυτή που έχει διαμορφωθεί.

Σε μια πρώτη εκτίμηση του είδους της παρέμβασης που ίσως απαιτηθεί, ο Ρασμούσεν αναφέρθηκε σε εμπλοκή στην απομάκρυνση από τη χώρα των ξένων υπηκόων, αλλά και την ανθρωπιστική βοήθεια (τι πρωτότυπο!), σε συντονιστικό ή και πιο ενεργό ρόλο.
Το πιο ενδιαφέρον σημείο όμως των δηλώσεών του, είναι το ότι το ΝΑΤΟ θα παρέμβει εάν κάποιο επιμέρους κράτος-μέλος ζητήσει από τη Συμμαχία να αναλάβει δράση. Κατά συνέπεια, αυτό που θα πρέπει κανείς να αναμένει, είναι το επίσημο αίτημα συνδρομής από κάποιο κράτος-μέλος (θα είναι η Βρετανία;) για την απομάκρυνση από τη Λιβύη των υπηκόων του.
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ στις υπόλοιπες δηλώσεις του, εξέφρασε τη βαθιά ανησυχία της Ατλαντικής Συμμαχίας για τα τεκταινόμενα, καθώς «επηρεάζεται η ζωή και η ασφάλεια των Λίβυων πολιτών και αυτές χιλιάδων πολιτών των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ», αποκαλώντας «μαζική πρόκληση» την επιχείρηση απεγκλωβισμού τους από τη χώρα.
Στην έκτακτη Σύνοδο του NAC θα συζητηθούν «πρακτικοί τρόποι» παροχής βοήθειας σε όσους τη χρειάζονται, αλλά και περιορισμού των συνεπειών από τις εξελίξεις, μια έμμεση αναφορά στη ζημιά που υφίσταται η διεθνής οικονομία λόγω της ανόδου των διεθνών τιμών του πετρελαίου.


defencepoint

Pagkalos sthn elliniki Estia tou Parisiou (Fondation Hellénique de Paris...

Οι παραβιάσεις της τουρκικής Αεροπορίας στο Αιγαίο


Δραστήρια και σήμερα η τουρκική Αεροπορία, στις παραβιάσεις. Τέσσερις σχηματισμοί από οκτώ αεροσκάφη πραγματοποίησαν σήμερα 4 παραβάσεις των κανόνων του FIR Αθηνών και 8 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ). Η δραστηριότητα εκδηλώθηκε στο κεντρικό Αιγαίο.
http://greeknation.blogspot.com/2011/02/blog-post_1367.html#more

Ατελείωτο Πετρέλαιο Σε 70 – 150 Μίλια ΒάθοςΠετρέλαιο
Έχετε σκεφθεί πόσοι άνθρωποι έχουν σκοτωθεί για αυτό ; Ίσως πολλοί από εσάς. Όμως το πολύ μια χούφτα από εσάς θα γνωρίζει ότι το καλύτερο καύσιμο , το οποίο μάλιστα δεν μολύνει καθόλου ….. είναι το ….. νερό. Αν και δεν αφορά άμεσα αυτό το άρθρο , καλό θα ήταν να γνωρίζεται τουλάχιστον ένα τρόπο από τους πολλούς. Αφορά το αέριο που ονομάζεται Yul Brown και παράγεται με την ηλεκτρόλυση του νερού (ή με την μέθοδο fractal hydrosonic ) και την συλλογή του οξυγόνου και του υδρογόνου σε μορφή μίγματος. Αυτό το αέριο μίγμα καίγεται όπως το γνωστό αέριο στα αυτοκίνητα , δίνοντας μεγαλύτερη ισχύ και μηδέν κατάλοιπα καύσεως. Μπορείτε να κάνετε εύκολα το πείραμα σπίτι σας. Φυσικά δεν είναι επιθυμητή μια τέτοια εξέλιξη από το παγκόσμιο κατεστημένο γιατί θα απελευθερωνόντουσαν οι άνθρωποι και οι οικονομίες.

Σας φοβίζουν συνέχεια ότι τάχα το πετρέλαιο τελειώνει για να δικαιολογούν τους πολέμους και τον αυξημένο έλεγχο επάνω μας. Ας δούμε τα πράγματα με την σειρά. Αν κάποιος ισχυριστεί ότι υπάρχουν πρακτικά απεριόριστα κοιτάσματα πετρελαίου σε μεγάλο βάθος θα φανεί το λιγότερο αναξιόπιστος. Αν δε ισχυριστεί ότι οι Ρώσοι αξιοποιούν αυτά τα κοιτάσματα εδώ και τριάντα χρόνια κάτω από την μύτη της θεωρούμενης Δύσεως τότε θα μοιάζει σαν μέρος μυθιστορήματος του John le Carré. Το πρόβλημα είναι οι Ρώσοι έχουν αναπτύξει την τεχνολογία γεωτρήσεων μεγάλου βάθους και την αντίστοιχη υποδομή, ώστε να ελέγξουν την παγκόσμια παραγωγή το 21ο αιώνα.
Όλοι οι δυτικοί γεωλόγοι πιστεύουν ότι το πετρέλαιο παράγεται τοπικά από αποσυντιθέμενους μικροοργανισμούς (π.χ. θαλάσσιους μικροοργανισμούς) και κατόπιν ανεβαίνει ποιό ψηλά και συγκεντρώνεται στα ρεζερβουάρ από τα οποία αντλείται . Τώρα όμως οι Ρώσοι συνάδελφοι τους απέδειξαν ότι κάνουν λάθος σε απελπιστικό βαθμό. 
Κατά την διάρκεια των δεκαετιών τού 40 και του 50 οι Ρώσοι μηχανικοί διαπίστωσαν ότι τα ρεζερβουάρ τους κατά κάποιο τρόπο γέμιζαν από «κάτω» , παρόλο που δεν υπήρχε οργανική ύλη να αποσυντίθεται. Τι υπάρχει όμως από κάτω; στερεός γρανίτης και βασάλτης . Αυτό σήμαινε ότι το πετρέλαιο παράγεται από τον μανδύα της Γης, πριν ανεβεί σιγά – σιγά 70 έως 150 μίλια στα υπάρχοντα ρεζερβουάρ. Όλο αυτό όμως ήταν πολύ φανταστικό για να το πιστέψουν, παρόλα αυτά όμως επέμεναν.

συνέχεια εδώ

Ν.Λυγερός "Casus Belli, ΑΟΖ, Τοποστρατηγική" ΑΠΘ 23/2/11 1/2

Alex Jones - Endgame

έλεγχος συνειδήσεων...

Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2011

Α.Ο.Ζ. ...ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ Η "ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ" ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ... ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα υπέγραψε την Παρασκευή εκτελεστικό διάταγμα σχετικά με τις κυρώσεις κατά του ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι, την κυβέρνηση και την οικογένειά του, και απέστειλε επιστολή προς το Κογκρέσο για το θέμα.

«Εγώ, ο Μπαράκ Ομπάμα, Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, πιστοποιώ, ότι ο συνταγματάρχης Μουαμάρ Καντάφι, η κυβέρνησή του, και οι στενοί του συνεργάτες έχουν λάβει ακραία μέτρα κατά του λαού της Λιβύης. Μεταξύ των άλλων έγινε χρήση στρατιωτικών όπλων και μισθοφόρων και έκαναν χρήση τυφλής βίας εναντίον άοπλων και αμάχων πολιτών ».

«Έχω επίσης διαπιστώσει ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος της υπεξαίρεσης κρατικών περιουσιακών στοιχείων από τον Καντάφι, μελών της κυβέρνησής του και της οικογένειάς του, εφόσον τα εν λόγω περιουσιακά στοιχεία δεν προστατευθούν. Θέτω τις αρμόδιες υπηρεσίες των ΗΠΑ σε κατάσταση εθνικής έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση της απειλής αυτής».

Σύμφωνα με το διάταγμα, όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί που ανήκουν στον Καντάφι, την κυβέρνησή του και τέσσερις στενούς του συγγενείς έχουν μπλοκαριστεί και ο περιορισμός περιλαμβάνει όλες τις τραπεζικές εργασίες με την κυβέρνηση της Λιβύης

Ο Γενικός Γραμματέας του Ο.Η.Ε. Ban Ki-moon συγκάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας την Παρασκευή για να εξετάσει αμέσως συγκεκριμένα μέτρα κατά της κυβέρνησης του Καντάφι για τις μεθόδους καταστολής κατά των διαδηλωτών, με επιλογές που κυμαίνονται από κυρώσεις μέχρι επέμβαση. Αυτά λένε οι επίσημες ειδήσεις.

Το θέμα είναι ότι υπάρχουν και οι ανεπίσημες, που είναι πιο σημαντικές. Εδώ που έφτασε το πράγμα, ο Καντάφι και οι δικοί του έχουν κριθεί ήδη ως εγκληματίες πολέμου. Δεν τίθεται θέμα παράδοσης της εξουσίας, σε «δημοκρατικές» δυνάμεις που ούτως ή άλλως δεν θα είναι τίποτε άλλο από τσιράκια του αμερικανοεβραϊκού λόμπυ.

Ο Καντάφι εδώ που έφτασε, δεν μπορεί καν να διαπραγματευτεί. Εδώ και χρόνια, η «πολιτισμένη Δύση» τον έκανε, ακολουθώντας συγκεκριμένο σχέδιο, να πιστέψει ότι το καθεστώς του είναι αποδεκτό, καθώς έκανε επισκέψεις σε διάφορα κράτη, μιλούσε σε συγκεντρώσεις κυριών και μοίραζε κοράνια.

Πίστεψε επίσης ότι θα είχε τη στήριξη της Ρωσίας, ίσως και της Ιταλίας του Μπερλουσκόνι. Κανένας δεν θέλει κάποιον με μεγάλη ισχύ στο κράτος του. Κανένας δεν θέλει κάποιον να είναι ο απόλυτος μάγκας. Έτσι αφού γέμισε η Λιβύη με λαθρομετανάστες, που ήταν πεμπτοφαλαγγίτες, βγήκαν έξω σαν «αυθορμήτως εξεγερμένος λαός» και άρχισαν ένοπλο αγώνα.

Κανείς δεν ξέρει ποιός είναι ο αντίπαλος, όταν αναλαμβάνει δράση η Πέμπτη φάλαγγα μέσα σε ένα κράτος. Κανείς δεν ξέρει ποιος σκοτώνει ποιόν. Πιστεύω μάλιστα ότι τους πρώτους αλλά και τους περισσότερους πολίτες σκότωσαν πεμπτοφαλαγγίτες, χωρίς να σημαίνει ότι ο Καντάφι, που ήταν ανέκαθεν αδίστακτος δεν θα μπορούσε να το κάνει κι αυτός.

Τώρα, ο ΟΗΕ για να «σώσει» και πάλι τον κόσμο, μάλλον θα δώσει πράσινο φως στρατιωτικής δράσης ειδικών δυνάμεων για την πλήρη καταστροφή του Καντάφι σε συνδυασμό πυραυλικών χτυπημάτων κατά του ισχυρού φρουρίου του Καντάφι και των πιστών σε αυτόν στρατιωτικών δυνάμεων που το φρουρούν.

Όπως είναι αυτονόητο, οι επιχειρήσεις θα γίνουν από την Σούδα της Κρήτης και από την Ιταλία. Αν για λόγους «προπόνησης» επιχειρήσουν και τα βομβαρδιστικά στελθ Β-2, αυτά θα έλθουν κατ΄ ευθείαν από τις ΗΠΑ.

Η ανακοίνωση Ομπάμα πάντως δείχνει ότι τα παγκόσμια αφεντικά, θεωρούσαν τον Καντάφι και τον όποιο Καντάφι, απλό διαχειριστή της περιουσίας της Λιβύης, η οποία περιουσία θα περάσει τώρα απ΄ ευθείας σε αυτούς, ενώ ο λιβυκός λαός, στον οποίο θα δοθεί «πλέρια δημοκρατία», όπως και σε μας, θα πάρει δάνεια για να ξαναστήσει τη χώρα του.
Καλό Σάββατο
Λιακόπουλος Δημοσθένης

Με πασαρέλες δεν πέφτουν τα καθεστώτα

Κωνσταντίνος Αναρμόδιος,
Με το ΠΑΜΕ βόλτα και φεύγουμε ούτε αγώνα κάνουμε, ούτε διαμαρτυρία, ούτε τίποτε
Το ΚΚΕ έχει μια τεράστια εμπειρία. Συνδικαλιστική, οργανωτική, διεκδικητική, αγωνιστική. Τεράστια. Το ΚΚΕ ξέρει πως να κάνει μια πορεία και μια συγκέντρωση σωστά, να την οργανώσει, να την περιφρουρήσει και να την διαφυλάξει από προβοκάτσιες και κακοτοπιές. Αλλά αυτό που κυρίως ξέρει το ΚΚΕ είναι πως να κάνει μια απεργία ή μια συγκέντρωση να πιάσει τόπο. Να μην πάει χαμένη.

Οι “Αντιπαραγωγικοί” απεγκλωβίζουν τους Έλληνες της Λιβύης

Οι “Αντιπαραγωγικοί” απεγκλωβίζουν τους Έλληνες της Λιβύης

gianniotis: Όταν δεν μπορεί το σύστημα, σκάνε μύτη οι κουκούλες!

gianniotis: Όταν δεν μπορεί το σύστημα, σκάνε μύτη οι κουκούλες!

Η κυβέρνηση αποφασισμένη να σταματήσει την παρασιτική λειτουργία της αμυντικής βιομηχανίας

Η κυβέρνηση αποφασισμένη να σταματήσει την παρασιτική λειτουργία της αμυντικής βιομηχανίας

Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2011

Kοπή Βασιλόπιτας

Η Μη Κηβερνιτική Οργάνωση Μ.Κ.Ο. ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΩΝ Ε.Κ.Ε.Λ. σας καλεί όλους στην κοπή Βασιλόπιτας που θα πραγματοπηοιθεί Στο Μουσείου Εθνικής Αντίστασης του ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ (Μαρ. Αντύπα και Σοφ. Βενιζέλου, κάτω από την κεντρική πλατεία Ηλιούπολης) την Πέμπτη 24/2/2011 και ώρα 6 μ.μ. Πρόγραμμα: κοπή Βασιλόπιτας, χαιρετισμοί και ομιλίες, τοποθετήσεις των μελών και των αξιότιμων καλεσμένων και συνεργατών. Θα μας κάνετε την υψίστη τιμή να έλθετε όλοι εσείς και οι αξιότιμοι φίλοι σας στο χώρο του Μουσείου.

ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΩΝ τηλ. 6978982714 email: secretary_erkel@yahoo.gr Ιστοσελίδα:http://ereunitiko.blogspot.com

Θα καταλήξουμε σαν την… Ελλάδα

Το κείμενο που ακολουθεί το βίντεο είναι το παρακάτω (προκύπτει από την συνέντευξη δυο Αμερικανών γερουσιαστών): « Το έθνος αυτό, βρίσκεται σε μία πορεία, όπου εάν δεν κάνουμε κάτι, εάν δεν θέσουμε υπό έλεγχο την κατάσταση που επικρατεί σε όλη την ομοσπονδία καθώς και στην δημοσιονομική πολιτική, τότε είμαστε Ελλάδα, είμαστε μία μπανανία», πρόσθεσε Judd Gregg.
Short URL: http://thenetwar.com/?p=48870
http://thenetwar.com/2011/02/tha-katalixoume-san-tin%E2%80%A6-ellada/

Οι πολίτες τραγουδούν: "Σώπα όπου νά 'ναι θα σημάνουν οι καμπάνες"

Απίστευτο! Κάνουν αποπνικτική την ατμόσφαιρα για να φύγει ο κόσμος, ο οποίος μένει στο Σύνταγμα...
Αυτή τη στιγμή ο κόσμος κάθεται ειρηνικά στην πλατεία Συντάγματος και δεν απομακρύνεται.
Παρ' όλα αυτά, πέφτουν συνεχώς δακρυγόνα, προκειμένου να κάνουν την ατμόσφαιρα αποπνικτική και να αναγκάσουν τους πολίτες να αποχωρήσουν.
Σποραδικά ακούγονται συνθήματα, όπως αυτό το γνωστό για τη Βουλή ή το άλλο που φώναζαν οι φοιτήτριες της Γερμανίας για το ΠΑΣΟΚ.
Το καθεστώς είναι τρομοκρατημένο, στην ιδέα και μόνο ότι μπορεί να μείνει ο κόσμος μόνιμα στην πλατεία Συντάγματος, όπως έγινε στην πλατεία Ταχρίρ (Ελευθερίας) της Αιγύπτου.
Η ατμόσφαιρα έχει ήδη γίνει πολύ αποπνικτική και ο κόσμος βήχει, φτερνίζεται και δακρύζει συνεχώς.
Παρ' όλα αυτά πολλοί πολίτες τραγουδούν, όπως το «σώπα όπου να ΄ναι θα σημάνουν οι καμπάνες» κ.λ.π.
Ταυτόχρονα με ντουντούκες καλούν το λαό να έρθει στο Σύνταγμα.
Εμείς προβλέπουμε πως αν αυτό το ειρηνικό πλήθος παραμείνει εκεί, παρά τη λυσσαλέα αντίδραση του καθεστώτος, πολύ γρήγορα θα αρχίσει να αυξάνεται.
Δεν ξέρουμε αν αυτή θα είναι η ημέρα κατάρρευσης του σάπιου και διεφθαρμένου καθεστώτος.
Πάντως είναι σίγουρα η αρχή.
Τα γεγονότα μπαίνουν πλέον στην ιστορική τους ευθεία...
Πηγή
http://hassapis-peter.blogspot.com/

Άφησαν φέρετρο στο Σύνταγμα...

Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες στους δρόμους της Αθήνας
Με σύνθημα "Πεθαίνουμε", μέρος των απεργών πολιτών που έφτασαν στο Σύνταγμα, άφησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας ένα φέρετρο και άπλωσαν πανό στο οποίο γραφόταν η λέξη "Πεθαίνουμε"!!!
Την ίδια στιγμή οι δυνάμεις των ΜΑΤ καταβάλουν προσπάθειες αποκοπής του κύριου όγκου της πορείας, ώστε να μην φθάσει στο Σύνταγμα. Στις "φιλότιμες" προσπάθειες των ανδρών των ΜΑΤ συμμετέχουν και οι γνωστοί βοηθοί τους -οι κουκουλοφόροι- πετώντας μολότοφ, με αποτέλεσμα το μεγάλο πλήθος των καπνογόνων και οι "συγκρούσεις" ΜΑΤ και κουκουλοφόρων να δημιουργούν πρόβλημα στην πορεία προς το Σύνταγμα.
Ισχυρή δύναμη των ΜΑΤ έχει παραταχθεί μπροστά στο Υπουργείο Οικονομικών... υποβοηθούμενοι από τον απερίγραπτο αριθμό χημικών που ρίχνονται προς τους Έλληνες πολίτες...
Η φωτογραφία είναι από το ιστολόγιο "TaXalia"
http://taxalia.blogspot.com/

Πλήθος, αγωνιστικότητα και δακρυγόνα

Πλήθος, αγωνιστικότητα και δακρυγόνα

Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2011

Η σύμβαση "Cooper" και το ξεπούλημα του ορυκτού μας πλούτου

Άλλη μια σύμβαση ντροπής;
Η σύμβαση "Cooper" και το ξεπούλημα του ορυκτού μας πλούτου

Πόσοι γνωρίζουν την Σύμβαση Cooper;

Η Σύμβαση «Cooper” υπάρχει στο Υπουργείο Βιομηχανίας (άγνωστο αν έχει περιέλθει τώρα στο υπουργείο Οικονομικών ή το Ανάπτυξης) και παραδίδεται - σαν “ιερό κείμενο”- από υπουργό σε υπουργό! Στην Σύμβαση αυτή, δεσμεύονται τα λεγόμενα «στρατηγικά ορυκτά» της Ελλάδος, μαζί με τον υδάτινο μας πλούτο, από ένα Αμερικανικό consortium εταιρειών! Θέλετε και το καλύτερο:
Η Ελλάδα έχει υπογράψει και δεσμεύεται από την Σύμβαση «Cooper» της οποίας η χρονική ισχύς, εκπνέει την 31η Δεκεμβρίου του 2010, ενώ η διάρκειά της ήταν για 70 έτη!
Αν, μάλιστα, η σημερινή κυβέρνηση δεν προβεί στις ανάλογες ενέργειες, δηλαδή αν δεν απαντήσει αρνητικά....
στην εταιρεία Hugh Cooper & Co Inc Chemical Construction Corporation, προβλέπεται αυτόματη ανανέωση της σύμβασης για άλλα 25 έτη!!!
Διαβάστε μερικά ορυκτά που έχει το ελληνικό υπέδαφος που στο ρεπορτάζ θα έχετε την ευκαιρία να δείτε λεπτομέρειες. Λιγνίτη – Αλουμίνιο – Βωξίτη – Μαγγάνιο - Νικέλιο – Σμηκτίτες - Μαγνήσιο – Χρωμίτη – Ουράνιο – Οσμιο και φυσικά Πετρέλαιο και Φυσικό αέριο. Εύστοχος ήταν ο τίτλος της Αθηναϊκής το 1999 όταν χαρακτήρισε τη Βόρεια Ελλάδα «Θησαυροφυλάκιο». Βέβαια αφήσαμε τελευταίο τον Χρυσό που εκμεταλλεύεται ως ένα σημείο ο Τζώρτζ Σόρος.
Τώρα, όμως γεννάται, ένα ερώτημα: Τώρα που λήγει αυτή η επαχθής σύμβαση Cooper θα την ανανεώσουμε; Θα βρεθούν πολιτικοί που θα συναινέσουν σε επανάληψη του εγκλήματος ή θα πάρουμε τον πλούτο μας στα χέρια μας και θα ξεχρεώσουμε και διαολοστείλουμε ΔΝΤ και Τοκογλύφους στον αγύριστο;
Το θέμα έφερε στη βουλή ο Κυριάκος Βελόπουλος που ερωτά τον υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου: Η 70ετής ισχύς της Συμβάσεως, αληθεύει ότι εκπνέει, την τελευταία ημέρα του επομένου μηνός Δεκεμβρίου; Ποιοι απαρτίζουν αυτό το Αμερικανικό «consortium» εταιρειών; Τι προτίθεται να πράξει η κυβέρνηση;
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΤΣΗ
Τη Σύμβαση «Cooper» αποκάλυψε ο Δημήτρης Μπάτσης στο βιβλίο του «Η βαρειά βιομηχανία στην Ελλάδα», που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Τα νέα βιβλία» το 1947! Το αποτέλεσμα αυτής της αποκάλυψης ήταν να τουφεκιστεί ο Δ.Μπάτσης μαζί με τον Ν. Μπελογιάννη το 1952!!!

Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2011

Κάποια πράγματα που δεν ειπώθηκαν στο κοινό...

Σημαντικές Ποσότητες Πετρελαίου που Αναβλύζει στο Κερί Ζακύνθου! 12-4-99

Τομές 25.1.11 1/3 - «1821»: Αναθεωρώντας την Ιστορία

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗ ΛΕΞΗ ΕΛΛΗΝΑΣ - ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ

ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΚΟΡΥΤΣΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΡOΤΡΥΝΕ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ
Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2011 10:41
53 Comments
Μοιραστείτε το στο Facebook
Από χθές βοούν όλα τα blogs για μία ακόμη υποχωρητική ενέργεια του ελληνικού υπουργείου εξωτερικών.

Χωρίς να μπει καν στον κόπο να δώσει επίσημη δικιολογία\α, το ελληνικό ΥΠΕΞ ανακάλεσε τον Γενικό Πρόξενο Κορυτσάς Θεόδωρο Οικονόμου, πριν ολοκληρωθεί η θητεία επειδή παρώτρυνε τους βορειοηπειρώτες στην επικείμενη απογραφή να δηλώσουν, ότι είναι Έλληνες και όχι Αλβανοί.

Το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού και της ελληνικής ταυτότητας των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών, είναι αναφαίρετο και προκύπτει και ιστορικά αλλά και από τα δικαιώματα που έχουν από την συνθήκη παραχώρησης της Βορείου Ηπείρου στην Αλβανία.

Η θέση του Προξένου, προκάλεσε αντιδράσεις και η κυβέρνηση Μπερίσα ζήτησε την απομάκρυνση του Οικονόμου με τηλέφωνο που έπεσε όπως γράψανε τα blogs στην Πρεσβεία μας και η ελληνική κυβέρνηση ενέδωσε στις απαιτήσεις αλλά και τις φοβίες των Αλβανών, που ξέρουν ότι η κατοχή της Βορείου Ηπείρου τελειώνει για αυτούς.

Η Συντονιστική Φοιτητική Ένωση Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (Σ.Φ. Ε.Β.Α.) και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (ΠΑ.ΣΥ.Β.Α.) καυτηριάζουν το θέμα και για μια ακόμη φορά αισθάνονται εγκαταλελημένοι από το κράτος. Αν υποχωρούμε έτσι στους Αλβανούς, τότε καλά κάνουν οι Τούρκοι και έρχονται με τις φρεγάτες στο Σούνιο για καφέ.

Το θέμα όμως είναι ότι οι πιέσεις που οδήγησαν στο αποτέλεσμα αυτό δεν ήταν εκείνες του Μπερίσα. Σύμφωνα με πληροφορίες του liako.gr ο Μπερίσα μίλησε με την αμερικανική πρεσβεία την Τιράνων, εκείνη με τη σειρά της με την αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας και η «δουλειά» έκλεισε.

Θα πρέπει όλοι αυτοί οι θρασύδειλοι, που φοβούνται ακόμη και τη λέξη Έλληνας, να ξέρουν ότι Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ποτέ και ακόμη και αν η ελληνικότητα της Βορείου Ηπείρου δεν είναι γραμμένη στα χαρτιά των Αλβανών, είναι γραμμένη στην καρδιά και το αίμα των Βορειοηπειρωτών.

Υπομονή αδέλφια και καλή σας μέρα

Λιακόπουλος Δημοσθένης

Πέντε αυτοκτονίες σε τέσσερις μήνες στη τουρκική ΜΙΤ!


ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ - Μεγάλο σκεπτικισμό προκαλούν οι αυτοκτονίες στις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδα Τaraf, τους τελευταίους 4 μήνες 5 μέλη της ΜΙΤ αυτοκτόνησαν.Χθες έδωσε τέλος στη ζωή του, μέλος της ΜΙΤ στη Νικομήδεια. Ο Μεχμέτ Ατάσεβεν, πέρασε τη θηλιά στο κεφάλι του και αυτοκτόνησε. 

Οι αστυνομικές αρχές, υποστηρίζουν πως ίσως ο ίδιος αυτοκτόνησε επειδή χώρισε πρόσφατα από τη σύζυγο του, όμως η ΜΙΤ ψάχνει περισσότερο τα αίτια καθώς οι απανωτές αυτοκτονίες δεν αποκλείεται να συμβαίνουν και για άλλους λόγους, που μόνο οι μυστικές υπηρεσίες μπορούν να γνωρίζουν. Ο διευθυντής της υπηρεσίας του Ατάσεβεν, στη Νικομήδεια είχε αυτοκτονήσει πριν από 4 μήνες!. 


onalert

ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ είναι ΚΑΙ αντι ΛΑ.Ο.Σ; Τυχαίο; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ! Του Αργύρη Σιδέρη
Ακούσατε και είδατε χθές βράδυ τον ακατονόμαστο Λάκη στον οχετό ύβρεων κατά του ΒΟΥΛΕΥΤΗ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ Κοινοβουλίου κ. Άδωνι Γεωργιάδη , για τον λόγο ότι οι θέσεις του στο θέμα της λαθρομετανάστευσης είναι αντίθετες με αυτές του "κ" Λαζόπουλου, άσχετα αν με αυτές συμφωνεί το 95% του Ελληνικού λαού που ζητάει την άμεση προώθηση των λαθρομεταναστών στις χώρες απο όπου ήλθαν.
Οι λόγοι γνωστοί και ουσιαστικοί για την χώρα μας σε όλα τα επίπεδα. Αυτό που "τσιμπάει" την "περιέργειά" μας, είναι το γεγονός ότι όσοι βάλλουν κατά του ΛΑ.Ο.Σ του Προέδρου του , των στελεχών του κ.λ.π. είναι οι ΙΔΙΟΙ "συμπτωματικά" που βάλλουν με απίστευτη σφοδρότητα μαζί με απίστευτες δαπάνες και κατά οποιουδήποτε ΕΘΝΙΚΟΥ θέματος. Μέχρι ολόκληρη τηλεοπτική σειρά σκαρφίστηκαν για να μας πείσουν πόσο καλοί ήταν οι ... Ομωθανοί, τι κακοί ήταν οι Ελληνες σε ένα Έθνος που γεννήθηκε .. τότε, το 1821 ! πόσο ... gay ήταν ο Κολοκοτρώνης και πόσο λάθος ήταν γενικά που γεννηθήκαμε σ`αυτόν τον ... λάθος τόπο.
Κατά "σύμπτωση" όλοι όσοι συμμετέχουν σε αυτήν την προσπάθεια Αφελληνισμού, είναι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτοί που δεν βρίσκουν τίποτα σωστό στο ΛΑ.Ο.Σ και βγάζουν τ`άντερά τους με τις Εθνικές θέσεις που προβάλλει το κόμμα αυτό, είτε απαξιώνοντας το σαν σύνολο λέγοντάς το "ακροδεξιό" είτε παρομοιάζοντας στελέχη του με φασιστικές... προσωπικότητες.
Ο οπισθογεμής Λαζόπουλος τι εξέμμεσε κατά του Άδωνι εμμέσως πλην σαφώς;
Ότι εδω γεννήθηκε ο Αριστοφάνης και όχι ο Χίλτερ ή ο Μουσολίνι.
Δλδ ότι ο Λάκης είναι ... Αριστοφάνης και ο Αδωνις.. Μουσολίνι ! οπότε ο φίλος "ΑΒΕΟΦΟΒΟΣ" δεόντως τον στόλισε: http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/02/blog-post_2086.html.
Αρκετά όμως ασχολήθηκα με τον γλοιώδη Λάκη, αυτό που ΠΡΟΚΑΛΕΙ είναι η σύμπνοια αυτών που... προκαλούν με όσα μέσα μετέρχονται για να πλήξουν κάθε τι Εθνικό.
Πάντα μπροστά οι ΙΔΙΟΙ, στην κατάργηση των παρελάσεων, στην διακωμώδηση του Χαρδαβέλα για τα πετρέλαια, για την Νικοπούλου, τους Λαθρομετανάστες, το παραεμπόριο, στον Δεκέμβρη του 08, την αναρχία, τις καταλήψεις, τα βιβλία της Ιστορίας, τον Βερέμη,την Ρεπούση, την Δραγώνα, τον Βαλιανάτο, τον Τατσιόπουλο, το Ουράνιο Τόξο και τους Σκοπιανούς, το Μακεδονικό ζήτημα, το σχέδιο ΑΝΑΝ, τις Τουρκικές παραβιάσεις και αμέτρητα άλλα ΕΘΝΙΚΑ θέματα που πρόβαλε και πάλεψε το ΛΑ.Ο.Σ έχοντας απέναντί του όλον αυτόν εσμό των ανθελληνικών κέντρων είτε σε πρόσωπα είτε σε ομάδες συμφερόντων.
Είναι τυχαία ΟΛΑ αυτά;
Δεν μιλάω φυσικά για τους ... παρασυρμένους απο όλον αυτό τον οχετό, αυτοί ενεργούν σύμφωνα με όσα "κόβει" το μυαλό τους που αν του ανέβαζαν λίγο τις... στροφές, άλλα θα έβλεπαν και αλλιώς θα σκεφτόντουσαν
Μιλάω για τους συνειδητά ενεργούντες και Ανθελληνικά δρώντες.
Για τα ενεργούμενα του SORROS, του διεθνούς κατεστημένου, τους θιασώτες των παρακρατικών λεσχών, της διεθνούς μασωνίας και όλων των Αμερικανοκίνητων λόμπυ που θέλουν την Ελλάδα μίζερη, φτωχειά καθημαγμένη , έτοιμη πρός πώληση σε τιμή ευκαιρίας.
Ευτυχώς στην σύγχρονη εποχή του διαδικτύου όπου τα πουλημένα μέσα μαζικής αποβλάκωσης τρώνε την σκόνη των blogs, ο κόσμος δύσκολα "χαζεύει" και ακόμα πιο δύσκολα παραμυθιάζεται, καθιστάμενος έτσι δύσκολος αντίπαλος απέναντι στις μεδοθεύσεις τους.
Όταν λοιπόν ακούμε όλους αυτούς τους παπαγάλους - ύαινες να καταφέρονται κατά Ελλάδος ή ΛΑ.Ο.Σ, ας βλέπουμε ΠΙΣΩ απ τις γραμμές των όσων λένε, ΤΙ μας κρύβουν και ΠΟΙΟΙ είναι αυτοί που τα λένε.
Γιατί ΕΚΕΙ είναι η αλήθεια.
ΠΙΣΩ απ ότι λένε.
Αργύρης Σιδέρης

Απόψεις για τους "Παπαροκάδες" - Κοινωνία προσώπων Γαλιλαία: ΦαριΣΚΑΪσμός: ένα νέο κακόγουστο αστείο

Απόψεις για τους "Παπαροκάδες" - Κοινωνία προσώπων Γαλιλαία: ΦαριΣΚΑΪσμός: ένα νέο κακόγουστο αστείο: "Σήμερα, Κυριακή του τελώνου και του φαρισαίου, έρχεται στο νου ένας ολόφρεσκος, εντελώς νέος και σύγχρονος τύπος φαρισαϊσμού: ο ΦαριΣΚΑΪσμός..."

http://gianniotis.blogspot.com/2011/02/papandreou.html

http://gianniotis.blogspot.com/2011/02/papandreou.html

http://gianniotis.blogspot.com/2011/02/siemens_18.html

http://gianniotis.blogspot.com/2011/02/siemens_18.html

Δεκτή η μήνυση για Έσχατη Προδοσία

Απο τη σελίδα της Νελλυ Ψαρού παρουσιάζουμε μια ανασκόπηση των όσων διαδραματίστηκαν χθες στη Χαλκίδα , όπου ο Εισσαγελλέας εξέτασε την μήνυση για Αισχάτη Προδοσία, που κατέθεσε ο γιατρός Δημήτρης Αντωνίου, κατά των πολιτικών και βουλευτών που υπέγραψαν το μνημόνιο. Η μήνυση τελικά έγινε δεκτή, διαβάστε παρακάτω τις λεπτομέρειες των όσων έγιναν χθες στη Χαλκίδα:

Είχαμε όλοι(;) ακούσει ότι κάποιος έκανε μήνυση στην κυβέρνηση για έσχατη προδοσία, αλλά δεν δώσαμε σημασία. Λίγο αργότερα ακούσαμε ότι ο εισαγγελέας την έκανε δεκτή. Τότε είναι που κανείς μας δεν πίστευε στ’ αυτιά του – και στα μάτια του. Έτσι κι εγώ. Kαι, φύσει περίεργος άνθρωπος, έψαξα και βρήκα τον ίδιο τον μηνυτή, και παραβρέθηκα στην αρχή της διαδικασίας, στον ανακριτή στην Χαλκίδα. Κι απ’ ότι είδα, δεν ήμουν η μόνη…

Ο κ. Δημήτρης Αντωνίου, 56 ετών, χειρούργος-ογκολόγος κάτοικος Χαλκίδας, κατέθεσε τον Μάιο μήνυση κατά των βουλευτών που υπέγραψαν το μνημόνιο, υπουργών, του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και κατά των μελών της “Τρόικας” (ονομαστικά και με τις διευθύνσεις τους!) με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας. Όσον αφορά την ίδια τη μήνυση, το κείμενο της οποίας καθώς και πλήθος στοιχείων μπορεί να δει κανείς στο blog του κ. Αντωνίου http://zoidosia.blogspot.com, γίνεται ονομαστικά κατά των ανωτέρω υπευθύνων και με τρόπο που η διαδικασία δεν περνάει από τη Βουλή. Συγκεκριμένα, παρά την ασυλία που προσφέρεται από το Σύνταγμα σε βουλευτές και υπουργούς, η έσχατη προδοσία αποτελεί αυτόφωρο έγκλημα, για το οποίο ο εισαγγελέας μπορεί να διατάξει την άμεση δίωξη χωρίς την άδεια της Βουλής. Επίσης, παρόλο που το έγκλημα αυτό διαπράχτηκε στις 6 Μαΐου, επειδη είναι διαρκές η δίωξη μπορεί να γίνει ακόμη και σήμερα – όπως και γίνεται.
Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, προς μεγάλη έκπληξη όλων μας, ΔΕΝ έβαλε την υπόθεση στο αρχείο αλλά έκανε δεκτή τη μήνυση και ξεκίνησε τη διαδικασία ορίζοντας την προανάκριση. Μάλιστα, το έκανε αυτό με ιδιαίτερη ταχύτητα: έλαβε την υπόθεση στα χέρια του στα μέσα Οκτώβρη, και μέσα σε δύο μήνες την προχώρησε (για όσους ξέρουν τους ρυθμούς αυτών των διαδικασιών, πρόκειται πράγματι για μεγάλη έκπληξη). Έτσι, ορίστηκε η προανάκριση για την Τρίτη 11 Ιανουαρίου, οπότε και κατέθεσε ο κ. Αντωνίου στον ανακριτή στη Χαλκίδα.
Στην προανακριτική αυτή διαδικασία ο κ. Αντωνίου κατέθεσε συμπληρωματικά υπομνήματα και στοιχεία για την υπόθεση. Μια βασική περιγραφή αυτών μπορείτε να δείτε στο blog http://stoxasmos-politikh.blogspot.com: στο blog αυτό μπορείτε να βρείτε συγκεντρωμένα πολλά στοιχεία για την κατάθεση του κ. Αντωνίου, καθώς επίσης βίντεο από την ομιλία του αργότερα την ίδια μέρα αλλά και βίντεο από εκπομπές του τηλεοπτικού σταθμού Κόντρα, ο οποίος εδώ και καιρό φιλοξενεί τον κ. Αντωνίου στα δελτία ενημέρωσης του κ. Τέρενς Κουίκ. Έξω από το γραφείο του ανακριτή, αρκετός κόσμος ήταν συγκεντρωμένος και τον υποδέχτηκε με χειροκροτήματα.

Με τα γιαούρτια πήραν τον Μπεγλίτη στην ΕΑΒ

Με τα γιαούρτια πήραν τον Μπεγλίτη στην ΕΑΒ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΑ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΤΩΝ...12!

ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ... Το μπόι του δεν ξεπερνούσε τα 140 – 150 εκατοστά. Το πρόσωπο ήταν ακόμη παιδικό. Δεν είχαν καν ξεκινήσει να εμφανίζονται χνούδια, όχι γένια. Στο άλογο έφτανε με δυσκολία να αγγίξει τη σέλα. Όμως όσο μπόι του έλειπε, τόσο σίδερο και τσαγανό είχε στην καρδιά του.
Τις πράξεις και τα ανδραγαθήματα του θα τα ζήλευαν μεγαλύτεροι μπαρουτοκαπνισμένοι και σφυρηλατημένοι στη φωτιά του πολέμου, στρατιώτες. Στο άκουσμα του ονόματος του Τούρκοι και Βούλγαροι πάγωναν. Γεράσιμος Ραφτόπουλος, ετών 12.
Ο νεαρότερος, Έλληνας υπαξιωματικός που με τις πράξεις του στα πεδία των μαχών απέδειξε ότι η γενναιότητα, το θάρρος και ο ηρωισμός είναι αγαθά που δεν μπαίνουν σε κανένα καλούπι και δεν έχουν προδιαγραφές. Θέλουν και απαιτούν όμως ψυχή!
Γεννήθηκε το 1900 στο Φισκάρδο της Κεφαλλονιάς. Η Ελλάδα εκείνη την περίοδο προσπαθούσε να βρει την ταυτότητα της. Προσπαθούσε να ορθοποδήσει οικονομικά, προσπαθούσε να συνέλθει από το ηχηρό χαστούκι του «ατυχούς πολέμου» του 1897 και την ταπεινωτική ήττα από το στρατό του Σουλτάνου.
Στα 12 του ο Ραφτόπουλος, έφυγε από το νησί του για να καταταγεί εθελοντικά στο πεζικό. Ήδη έχει ξεσπάσει ο Α' Βαλκανικός πόλεμος κατά των Οθωμανών και η χώρα έχει ανάγκη από στρατιώτες.

Μ(πίζνες) Κ(αλά) Ο(ργανωμένες) ......

Δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά (ελληνική παροιμία)
(Σας το μεταφέρω αυτούσιο έτσι όπως μου το διηγήθηκε φίλος φίλου)

"Το Σάββατο το πρωΐ πηγαίνοντας να πάρω τον ηλεκτρικό, διαπίστωσα ότι υπήρχε απεργία. Αναζήτησα ΤΑΞΙ αλλά πριν προλάβω να επιβιβαστώ, άκουσα να με καλούν με το όνομά μου και γύρισα.


Είδα μία γνωστή μου κοπέλα που είχα να την δω περίπου τρία χρόνια. Οδηγούσε ένα αρκετά ακριβό αυτοκίνητο, με κάλεσε να μπω μέσα αφού με ρώτησε πού πηγαίνω και εφ όσον ήταν η διαδρομή που θα ακολουθούσε κι εκείνη.

Γνωρίζοντας το οξύ οικονομικό της πρόβλημα, με ξάφνιασε το αυτοκίνητό της .... και η άνεση της. Μου είπε ότι έχει πιάσει μια «πολύ καλή και εξαιρετικά καλοπληρωμένη δουλειά » και ότι άλλαξε και σπίτι. Μου είπε ότι μένει σε ένα ακριβό προάστιο, πράγμα το οποίο με ξάφνιασε επειδή ήξερα ότι έμενε σε ένα νοικιασμένο μικρό σπιτάκι σε υποβαθμισμένη περιοχή και τα έβγαζε πολύ δύσκολα πέρα, μεγαλώνοντας μόνη της ένα παιδί, μάλλον «αγνώστου πατρός» με τη βοήθεια των γονιών της από την επαρχία. Επιπλέον μην έχοντας τυπικά προσόντα, ήταν μακροχρόνια άνεργη. Έβρισκε κακοπληρωμένες δουλειές και για μικρό χρονικό διάστημα.
Το φάσμα της ανεργίας ήταν περισσότερο απειλητικό από ποτέ, όταν γνώρισε ανθρώπους που την σώσανε.
Τη ρώτησα που δουλεύει, δυσκολεύτηκε πολύ να μου απαντήσει, έκανε έναν πρόλογο σχετικό με κάποιες οικογένειες μεταναστών που είχαν βοηθήσει κάποτε κάποιοι κοινοί μας γνωστοί (κάποτε πριν πολλά χρόνια όταν η παράνομη μετανάστευση δεν είχε εξελιχθεί σε μάστιγα), λέγοντας μου ότι εκείνη αυτό το έκανε «επάγγελμα».
Η απάντηση ήταν αυτή που υποψιαζόμουνα: Μέσω κάποιου γνωστού, επειδή τα κυκλώματα είναι πολύ κλειστά, βρήκε δουλειά σε ΜΚΟ! Εκεί οφείλει και τη σημερινή οικονομική της άνεση! Της κολλάνε και ένσημα επίσης!

Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011

Η εφημερίδα "ΕΜΠΡΟΣ" αποκαλύπτει τις εβραικές ανθελληνικές συνομωσίες
ΕΜΠΡΟΣ, 2/9/1913

Θράσους συνέχεια για τις τουρκοφυλλάδες της Θράκης…


Κοινή ανακοίνωση των προξενοτουρκοφυλλάων της Θράκης «Γκιουντέμ» και «Μιλλέτ» που καταγγέλλουν ελληνικές προθέσεις εξόντωσης και ζητούν … λευτεριά για τον μειονοτικό Τύπο! Απολαύστε όλο το άκρως κωμικό ανέκδοτο στο σχετικό δημοσίευμα της «Γκιουντέμ» στις 4/2/2011 (μετάφρασηhttp://tourkikanea.gr):
Καμία ποινή, λογοκρισία και πίεση δεν πρέπει να αποτελέσει όχημα εξαφάνισης…Οι αγωγές που υπέβαλε μια Ελληνίδα δασκάλα σε βάρος της εφημερίδας Γκιουντέμ που βγαίνει στην Κομοτηνή και σε βάρος της εφημερίδας Μιλλέτ που βγαίνει στην Ξάνθη, περατώθηκαν με αστρονομικές ποινές σε βάρος των εφημερίδων μας. Η εφημερίδα Μιλλέτ τιμωρήθηκε με 60 χιλιάδες και η εφημερίδα Γκιουντέμ με 150 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο.


Με βάση την απόφαση του δικαστηρίου, ακόμα και αν οι εφημερίδες προσφύγουν στο εφετείο, είναι υποχρεωμένες να πληρώσουν η μεν εφημερίδα Γκιουντέμ 20 και η δε Μιλλέτ 30 χιλιάδες ευρώ.
Οι εφημερίδες Γκιουντέμ και Μιλλέτ είναι εφημερίδες τουρκόφωνες που εκδίδονται εβδομαδιαία και δίνουν αγώνα να σταθούνε όρθιες. Σε κάθε μια από τις εφημερίδες εργάζονται τρία άτομα. Οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα κάνουν όλες της δουλειές, της διανομής συμπεριλαμβανομένης. Δεν διαθέτουν επενδύσεις του τύπου τυπογραφείο κ.α.
Παρόλα αυτά είναι αλήθεια πως το δικαστήριο φαίνεται να έχει την πρόθεση να καταστρέψει και να εξαφανίσει και τις δύο εφημερίδες.
Πιστεύουμε πως αυτές οι δυσανάλογες με τις οικονομικές δυνατότητες των εφημερίδων αποφάσεις έχουν την πρόθεση ενός χτυπήματος στην ελευθερία του τύπου.
Εμείς πάντοτε κινηθήκαμε στη βάση του θεμελιώδους καθήκοντος «της δημοσίευσης ειδήσεων και ενημέρωσης της κοινής γνώμης».
Πιστεύουμε πως ενώπιον αυτών των εξελίξεων που τείνουν να μας εξαφανίσουν, έχουμε υποστεί μια μεγάλη αδικία.
Έχουμε την άποψη πως κανένα μέλος του τύπου και φορέας δεν πρέπει να μένει άφωνος μπροστά σε μια τέτοια κατάσταση.
Για αυτό το λόγο αρχίζουμε έναν αγώνα για την ελευθερία του τύπου και της έκφρασης. Για όσο διαρκεί η καμπάνια μας με τίτλο ¨ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ ΤΥΠΟ¨ θα έχουμε το σήμα που ετοιμάσαμε στην πρώτη μας σελίδα.
Καλούμε κάθε άτομο και φορέα που υπερασπίζεται και πιστεύει στην ελευθερία του τύπου, να στηρίξει την καμπάνια μας.
Σχόλιο: Οι αγωγές είχαν υποβληθεί από την δασκάλα Χαρά Νικοπούλου. Όταν την συκοφαντούσαν, μάλλον πίστευαν πως είχαν ασυλία. Με υπερηφάνεια έλεγαν μάλιστα πως δεν θα ζητούσαν με τίποτε συγγνώμη. Λοιπόν καλή η μαγκιά και το θράσσος, αλλά πληρώνονται. Όσο για τις ποινές, να σημειώσουμε πως όσον αφορά τη Μιλλέτ ακόμα δεν έχει πληρώσει τίποτε ούτε καν για την καταδίκη που αφορούσε τον αγωνιστή Πομάκο Σεμπαετίν Καραχότζα. Άλλωστε κατά τα λεγόμενα του μειονοτικού δημοσιογράφου Ιλχάν Ταχσίν ¨έχουν πλάτες¨…


proxeneio-stop

Η ‘Αγκυρα επικρίνει τον Αμερικανό πρέσβη


Ομοβροντία επικρίσεων εκ μέρους κυβερνητικών παραγόντων στην Αγκυρα, εις βάρος του Αμερικανού πρέσβη Francis Ricciardone, ακολούθησε τη δημοσιοποίηση δήλωσής του με την οποία εκφράζει ανησυχία για την ελευθερία του λόγου και του Τύπου στην Τουρκία.Αφορμή για τη νέα ένταση στις σχέσεις Ουάσιγκτον και Αγκυρας είναι οι συλλήψεις τριών δηµοσιογράφων, μεταξύ των οποίων και ο Soner Yalçın, διαχειριστής γνωστής αντιπολιτευόμενης ιστοσελίδας. Τη σκυτάλη πρώτος πήρε ο υπουργός Εξωτερικών Αhmet Davutoglu.

«Πιστεύουμε ότι δεν είναι ορθό ένας πρέσβης να εκφέρει κρίσεις επί δικαστικής έρευνας που αφορά ποινική υπόθεση. Οπως σε όλες τις δημοκρατικές χώρες, έτσι και στην Τουρκία η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Εξάλλου, οι κρατήσεις των τεσσάρων δημοσιογράφων δεν έχουν σχέση με την ελευθερία του Τύπου», ήταν η απάντηση του Τούρκου ΥΠΕΞ προς τον Αμερικανό πρέσβη. «Ο πρέσβης είναι καινούργιος. Τα σχόλιά του για την Τουρκία δεν είναι προϊόν ιδίας αντίληψης ή πείρας, αλλά προϊόν ακουσμάτων. Στη χώρα του δημοσιογράφοι βρίσκονται στη φυλακή επειδή δεν αποκαλύπτουν τις πηγές τους», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Εgemen Bagis ενώ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Bulent Arinc απεφάνθη ότι «ο σεβαστός πρέσβης πρέπει να υπηρετήσει λίγο περισσότερο για να διακρίνει τις λεπτομέρειες».


strategyreport

Προθεσμία μέχρι τις 20/03 έδωσε η Ρωσία σε Ελλάδα και Βουλγαρία για Μπουργκάς-Αλεξ/πολη - ΝΑ ΤΑ ΚΟΨΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΤΟΥ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ!


Περιθώριο έως τις 20 Μαρτίου δόθηκε από την Ρωσία στην Ελλάδα και την Βουλγαρία για να εξοφλήσoυν το συσσωρευμένο χρέος των 7,3 εκατομμυρίων ευρώ για τη λειτουργία της διεθνούς εταιρείας του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη. Άυτό ήταν το αποτέλεσμα των διήμερων διαπραγματεύσεων της κοινοπραξίας στην Ρώμη, με την Ρωσία να απειλεί είτε με αποχώρηση είτε με "πάγωμα" μέχρι νεωτέρας (βασικά μέχρι να αλλάξουν οι κυβερνήσεις σε Αθήνα και Σόφια και να βρεθούν κυβερνητικά σχήματα "φιλικά" στον αγωγό), σύμφωνα με τον Μιχαήλ Μπάρκοφ, αντιπρόεδρο της ρωσικής συντονίστριας εταιρείας του έργου «Τρανσνιέφτ».Η ελληνική και η βουλγαρική πλευρά αθέτησαν τις δεσμεύσεις τους να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους έναντι της Trans-Balkan Pipeline Β.V. έως τις 15 Δεκεμβρίου. Στη συνεδρίαση του Εποπτικού Συμβουλίου της εταιρείας υιοθετήθηκαν οι ρωσικές προτάσεις για ελαχιστοποίηση των εξόδων και ειδικότερα για περιορισμό του προσωπικού και των ενοικίων, ενώ η επόμενη συνεδρίαση ορίστηκε να πραγματοποιηθεί στις 2 Ιουνίου.

 

«Εάν η βουλγαρική και η ελληνική πλευρά δεν καταβάλουν το χρέος τους και η βουλγαρική δεν εγκρίνει τη βελτιωμένη έκθεση περιβαλλοντικών επιπτώσεων, τότε θα αποφασιστεί να περάσει η εταιρεία σε καθεστώς “εν υπνώσει”, δηλαδή θα παραμείνει μόνο το κεντρικό γραφείο στο Άμστερνταμ με έναν υπάλληλο», σημείωσε ο κ. Μπάρκοφ, ο οποίος σχολίασε ότι «συνολικά η βουλγαρική πλευρά συμπεριφέρθηκε κατά τη συνάντηση θετικά, υπάρχει η αίσθηση βελτίωσης των θέσεών τους».

 
Πηγές από την Μόσχα αναφέρουν ότι "Υπήρξε παρέμβαση των ρωσικής πολιτικής ηγεσίας για να δοθεί η παράταση, αλλά γενικά υπάρχει μεγάλος σκεπτικισμός για την συμπεριφορά κυρίως της ελληνικής κυβέρνηση αφού την βουλγαρική την θεωρούν δεδομένα εχθρική". 
Ο ίδιος ο κ. Μπάρκοφ εξελέγη πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου, στο οποίο εισήλθαν τρία νέα μέλη, ο Ιλιά Καζιόνκιν από την «Τρανσνιέφτ», ο Σεργκέι Αντρόσοφ από την «Ροσνιέφτ», διευθυντές και οι δύο των τμημάτων διεθνούς οικονομικής δραστηριότητας, καθώς και ο Πέτκο Ντμίτροφ από βουλγαρικής πλευράς.

 
«Η Βουλγαρία δεν αρνείται το διάλογο» τιτλοφορεί το ρεπορτάζ του το Βέστι, το οποίο είχε προτιμήσει τις προηγούμενες ημέρες την εκτίμηση ότι «οι προοπτικές του αγωγού είναι θολές». Το ρωσικό δίκτυο αναφέρεται και στο «ελληνικό χρέος 1,269 εκατομμυρίων ευρώ», σημειώνοντας ότι η ελληνική πλευρά συμφώνησε να καλύψει πλήρως την πληρωμή του αναλογούντος ΦΠΑ για τα έτη 2008-2010, αλλά και ότι «εάν έως την 1η Μαΐου οι Έλληνες δεν μπορέσουν να πληρώσουν, το ποσό θα διαιρεθεί μεταξύ όλων των μελών της κοινοπραξίας, περίπου από 350.000 ευρώ».

 
Σύμφωνα με τη ρωσική οικονομική εφημερίδα ΡΒΚ Daily, που επικαλείται σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, «οι μέτοχοι υποστήριξαν την αναγκαιότητα να συνεχιστούν οι εργασίες για την άρση των ενστάσεων του βουλγαρικού υπουργείου Περιβάλλοντος και Υδάτινων Πόρων σχετικά με τις επιπτώσεις του έργου στο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον». Υπενθυμίζεται ότι η νέα, διορθωμένη και βελτιωμένη μελέτη έχει συμφωνηθεί να υποβληθεί στη βουλγαρική κυβέρνηση έως το τέλος Φεβρουαρίου.

 
Όπως επισημαίνει η εφημερίδα οι δύο από τις ρωσικές εταιρείες που συμμετέχουν στο σχέδιο, «Ροσνιέφτ» και «Γκασπρόμ Νιέφτ» δεν σχολίασαν τις πληροφορίες, που είχαν δημοσιευτεί περί απόσυρσης της Ρωσίας από το σχέδιο (πρόκειται για την "σκληρή" ομάδα που θέλει την αποχώρηση από το όλο project), ενώ η «Τρανσνιέφτ» τις διέψευσε, σημειώνοντας ότι λόγος γίνεται μόνο για περιορισμό της χρηματοδότησης του έργου.


defencenet

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ!

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ!

Κοινές επιχειρήσεις βρετανικής και τουρκικής Δίωξης Ναρκωτικών


Πέραν των όποιων αρνητικών αναφορών μας για τη βρετανική πολιτική στην περιοχή και τη διαφαινόμενη συμμαχία με την Τουρκία, υπάρχουν και διαστάσεις που χρήζουν ευνοϊκής παρουσίασης και αναφοράς. Με το 80% των μεγάλων φορτίων ναρκωτικών (μέσου όρου 21 τόνων) που καταφθάνουν στη Βρετανία, να προέρχεται από την Τουρκία και τους Τούρκους εμπόρους ναρκωτικών, οι βρετανικές υπηρεσίες δίωξης ναρκωτικών αποφάσισαν για από κοινού επιχειρήσεις με τις αντίστοιχες τουρκικές. Υπολογίζεται ότι περί του 650 τόνους ηρωίνης μεταφέρονται από το Αφγανιστάν από Τούρκους εμπόρους για διοχέτευση στις αγορές της Ευρώπης και άλλων δυτικών χωρών.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπαρχηγού της Υπηρεσίας Σοβαρού Οργανωμένου Εγκλήματος (SOCA – Serious Organized Crime Agency), Στιβ Κόουτς, ήδη οκτώ στελέχη της SOCA βρίσκονται στην τουρκική πρωτεύουσα και την Κωνσταντινούπολη για κοινές επιχειρήσεις εξάρθρωσης οργανώσεων εμπορίας ηρωίνης.
Φυσικά ο υπαρχηγός της SOCA, αλλά και οι Τούρκοι, δεν έχασαν την ευκαιρία να δηλώσουν ότι αν η Τουρκία ήταν μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ήταν ευκολότερη η ανταλλαγή πληροφοριών, σημειώνοντας βέβαια ότι οι έμποροι θα μπορούσαν να κινηθούν ευκολότερα εντός της Ε.Ε. λόγω της ελεύθερης διακίνησης των πολιτών της.
Ας μη ξεχνάμε φυσικά ότι ουκ ολίγες φορές έχει αποδειχθεί η σχέση μεταξύ τουρκικού κράτους, του alter ego «βαθέως κράτους» και των εμπόρων ναρκωτικών. Κατά συνέπεια, η όποια ανταλλαγή πληροφοριών δεν είναι αποκλειστικά θέμα Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά κατά πολύ ευρύτερο και πιο σύνθετο…


defencepoint

Δώδεκα RF-4E Phantom αποσύρει η Πολεμική Αεροπορία το 2013


Το 2013 αναμένεται να αποσύρει η Πολεμική Αεροπορία ένα μέρος των αεροσκαφών τύπου RF-4E Phantom από την ενεργό υπηρεσία. Σύμφωνα με τα σχέδια της Πολεμικής Αεροπορίας, συνολικά 12 παλιά αναγνωριστικά αεροσκάφη RF-4E της Μορίας 348 ΜΤΑ στην 110 Πτέρυγα Μάχης, αναμένεται να αποσυρθούν και να χρησιμοποιηθούν ως στοκ ανταλλακτικών για τα εναπομείνοντα αεροσκάφη του τύπου. Συνολικά έξι αεροσκάφη RF-4E, εξοπλισμένα με το ατρακτίδιο ASTAC, θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

http://greeknation.blogspot.com/2011/02/rf-4e-phantom-2013.html#more

«Ευδοκίμως» ολοκλήρωσαν τη σταδιοδρομία τους 4 μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού


Στον παροπλισμό τεσσάρων μονάδων του Στόλου αποφάσισε να προχωρήσει το ΠΝ, με σκοπό να βελτιστοποιήσει τη δομή του και να ενσωματώσει απρόσκοπτα τις νέες υπό παραλαβή μονάδες.Συγκεκριμένα έχει αποφασιστεί ο παροπλισμός του πρώτου υποβρυχίου κλάσης Type 209/1100, που φέρει την ονομασία ΓΛΑΥΚΟΣ S110. Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω υποβρύχιο είναι το πρώτο παγκοσμίως συμβατικό Τype 209 /1100, και φυσικά το πρώτο και ομώνυμο στη σειρά των τεσσάρων υποβρυχίων που διαθέτει το Πολεμικό Ναυτικό (ΝΗΡΕΥΣ S111, ΤΡΙΤΩΝ S112, ΠΡΩΤΕΥΣ S113). 

To ΓΛΑΥΚΟΣ κατασκευάσθηκε στα Ναυπηγεία της HDW στο Κίελο της Γερμανίας. Η καθέλκυση του έγινε στις 19 Σεπτεμβρίου 1970, ενώ στις 6 Νοεμβρίου 1971 κατέπλευσε στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας και εντάχθηκε στη δύναμη της Διοίκησης Υποβρυχίων του Αρχηγείου Στόλου. Από τον Μάρτιο του 1996 έως τον Αύγουστο του 1998 έλαβαν χώρα στις εγκαταστάσεις του Ναυστάθμου Σαλαμίνας οι εργασίες εκσυγχρονισμού μέσης ζωής (πρόγραμμα Neptune I) για την επιχειρησιακή και τεχνολογική του αναβάθμιση, στις απαιτήσεις του σύγχρονου πολέμου.
Φέτος το υποβρύχιο ΓΛΑΥΚΟΣ συμπληρώνει 40 χρόνια ζωής, βρισκόμενο πάντα στην αιχμή του δόρατος του Πολεμικού Ναυτικού για την άμυνα του Αιγαίου. Ας αναφερθεί επίσης ότι είναι το δεύτερο στη ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού με αυτό το όνομα. Το πρώτο ήταν το υποβρύχιο με χαρακτηριστικό αριθμό Υ-6 , το οποίο έδρασε κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο παροπλισμός του υποβρυχίου ΓΛΑΥΚΟΣ αποφασίστηκε καθώς το πρώτο υποβρύχιο Type 214 ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ S120 έχει ήδη ενταχθεί σε υπηρεσία και οδεύει προς την πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Υπενθυμίζεται ότι στο τεύχος Φεβρουαρίου 2011 της «ΣΙΓ» παρουσιάζονται σε παγκόσμια πρώτη αποκλειστικότητα φωτογραφίες από το εσωτερικό τόσο των Type 214 του ΠΝ, όσο και του εκσυγχρονισμένου ΩΚΕΑΝΟΣ S118, όπως και πληροφορίες για το χρονοδιάγραμμα εξέλιξης των δύο προγραμμάτων. 
Οι υπόλοιπες μονάδες που θα παροπλιστούν είναι τα τρία από τα έξι συνολικά ταχέα περιπολικά κατευθυνόμενων βλημάτων κλάσης S148 (La Combattante IIA). Η πρόσκτηση των πλοίων του τύπου έγινε από τα αποθέματα του Γερμανικού ναυτικού (οι δύο τελευταίες ως αντισταθμιστικά ωφελήματα από το αρχικό πρόγραμμα πρόσκτησης τεσσάρων υποβρυχίων Type 214). Συνολικά το ΠΝ απέκτησε και ενέταξε σε υπηρεσία τις ακόλουθες μονάδες, που όλες τους ναυπηγήθηκαν στα ναυπηγεία της CMN στο Χερβούργο (σε παρένθεση η πρώτη ημερομηνία αφορά την αρχική ένταξη σε υπηρεσία στο Γερμανικό ναυτικό, ενώ η δεύτερη την ένταξη σε υπηρεσία στο ΠΝ): 
-Υποπλοίαρχος ΒΟΤΣΗΣ P72 (8 Ιανουαρίου 1973, 28 Απριλίου 1995)
-Ανθυποπλοίαρχος ΠΕΖΟΠΟΥΛΟΣ P73 (17 Ιουλίου 1974, 01 Φεβρουαρίου 1994)
-Υποπλοίαρχος ΒΛΑΧΑΒΑΣ P74 (14 Ιουνίου 1973, 16 Φεβρουαρίου 1995)
-Υποπλοίαρχος ΜΑΡΙΔΑΚΗΣ P75 (12 Ιουνίου 1974, 28 Απριλίου 1994)
-Υποπλοίαρχος ΤΟΥΡΝΑΣ P76 (12 Αυγούστου 1973, 28 Σεπτεμβρίου 2000)
-Πλωτάρχης ΣΑΚΙΠΗΣ P77 (13 Νοεμβρίου 1973, 28 Σεπτεμβρίου 2000)
Εξ αυτών οι P72, P73, P76 και P77 είναι εξοπλισμένες με τέσσερα κατευθυνόμενα βλήματα επιφανείας-επιφανείας MM-38 Exocet, ενώ οι υπόλοιπες δύο (P74 και P75) με τέσσερα κατευθυνόμενα βλήματα επιφανείας-επιφανείας RGM-84 Harpoon. Σε όλες τον οπλισμό τους συμπληρώνουν ένα πυροβόλο Oto Melara Compatto DP των 76 χλστ. και ένα αντιαεροπορικό πυροβόλο Bofors 40L/70 των 40 χλστ. Μπορούν επίσης να μεταφέρουν 20 νάρκες.
Όπως και στην περίπτωση του ΓΛΑΥΚΟΣ, οι παροπλιζόμενες πυραυλάκατοι έχουν συμπληρώσει σχεδόν 40 χρόνια επιχειρησιακής ζωής και έχουν φθάσει πλέον στη δύση της καριέρας τους. Σύμφωνα με πληροφορίες του www.defencepoint.gr, η απόφαση για τον παροπλισμό των τριών μονάδων λήφθηκε καθώς αφενός δεν επηρεάζει την προβλεπόμενη από τη δομή δυνάμεων οροφή των 14 ταχέων περιπολικών κατευθυνόμενων βλημάτων, και αφετέρου «ελαφρύνει» το λειτουργικό κόστος, με απώτερο σκοπό να διασφαλιστούν πιστώσεις για την ουσιαστική αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Κλάδου.

fox2e-mag

Ματαίωση διαγωνισμού για σύνολα καθοδήγησης SPICE 1000 & SPICE 2000 της ισραηλινής Rafael


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος υπέγραψε στις 7 Φεβρουαρίου 2011 απόφαση ματαίωσης και μη επανάληψης του Διαγωνισμού 04/09 με αντικείμενο την προμήθεια συνόλων καθοδήγησης SPICE 1000 και SPICE 2000 βομβών για αεροσκάφη F-16, λόγω παρέλευσης του χρόνου ισχύος της προσφοράς (15 Νοεμβρίου 2010) του κατασκευαστή, της ισραηλινής Rafael. Επεστράφη επίσης στην εταιρεία η εγγυητική επιστολή συμμετοχής στον διαγωνισμό. Η προμήθεια SPICE αποτελούσε το κύριο τμήμα ευρύτερου προγράμματος βλημάτων και υλικών όπλων αξίας €130 εκατ. –σε συνδυασμό με υλικά για ΑΜ39 Exocet– στην πέμπτη θέση των εξοπλιστικών προτεραιοτήτων του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ).

Στην τελική εισήγηση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) για την υλοποίηση 29 εξοπλιστικών προγραμμάτων, η προμήθεια SPICE μετατράπηκε σε ανεξάρτητο πρόγραμμα –ενδεχομένως για να διευκολυνθεί η αυτοτελής υλοποίηση– στην έβδομη θέση των διακλαδικών προτεραιοτήτων, προϋπολογισμού €100 εκατ. Το υπόλοιπο περιεχόμενο της αρχικής απαίτησης ενοποιήθηκε με την επαναπιστοποίηση διαφόρων τύπων βλημάτων (ΑΙΜ-9Μ, ΑΙΜ-120Β AMRAAM, Magic II, MICA) συνολικού προϋπολογισμού €166 εκατ. στην πέμπτη θέση των διακλαδικών προτεραιοτήτων. Τα Ευφυή, Ακριβούς Πρόσκρουσης και Αποτελεσματικά για το Κόστος τους (Smart, Precise Impact and Cost-Effective: SPICE) σύνολα της Rafael μετατρέπουν βόμβες γενικής χρήσης ή διατρητικές πολεμικές κεφαλές, κατηγορίας βάρους 1.000lb και 2.000lb, σε όπλα προσβολής ακριβείας και άφεσης από απόσταση, εκτός του φακέλου εμπλοκής της εχθρικής αεράμυνας. hellenicdefence

Επεισοδιακή η άφιξη Παπανδρέου στην Κομοτηνή


Αναίτια επίθεση της Αστυνομίας σε διαδηλωτές που είχαν ετοιμάσει σήμερα το μεσημέρι στην Κομοτηνή “θερμή υποδοχή” στον πρωθυπουργό, καταγγέλλει το ΠΑΜΕ.Τα επεισόδια σημειώθηκαν ανάμεσα σε εργαζόμενους της Ένωσης Κλωστοϋφαντουργίας και αντρών των ΜΑΤ, πριν από την άφιξη τού πρωθυπουργού στο ξενοδοχείο, όπου πρόκειται να συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν σε χώρο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης που συνορεύει με το ξενοδοχείο φωνάζοντας διάφορα συνθήματα. 

Στην προσπάθειά τους να εισέλθουν στον περιβάλλοντα χώρο του ξενοδοχείου κατέστρεψαν ένα μέρος του συρματοπλέγματος. Τότε οι άντρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων προκειμένου να τους απωθήσουν και τοποθέτησαν τρεις κλούβες κατά μήκος του κατεστραμμένου συρματοπλέγματος. Σε κοντινή απόσταση από το ξενοδοχείο έχει συγκεντρωθεί και ομάδα διαδηλωτών του ΠΑΜΕ που φωνάζει συνθήματα κατά της πολιτικής τής κυβέρνησης.
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:
“Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει στην εργατική τάξη την απρόκλητη και αναίτια επίθεση των δυνάμεων καταστολής, που έγινε με εντολή της κυβέρνησης, ενάντια σε εργαζόμενους, αγρότες και νεολαία που πνιγμένοι από το δίκιο τους διαδήλωσαν σήμερα στην Κομοτηνή.
Η τρομοκρατία δε θα περάσει, δε θα σταματήσει τους αγώνες ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και των κομμάτων που θέλουν τη λαϊκή υποταγή, της Ε.Ε, του Δ.Ν.Τ. Ο αγώνας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων, μέχρι να γίνει πράξη το σύνθημα “ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ”. “


newpost

Φουντώνουν οι κατηγορίες για λογοκλοπή εις βάρος του Γερμανού υπ. Άμυνας


Σάλος έχει προκληθεί στη Γερμανία με τις κατηγορίες εις βάρος του υπουργού Άμυνας Καρλ Τέοντορ τσου Γκούτενμπεργκ για λογοκλοπή στη συγγραφή της διδακτορικής του διατριβής. Σύμφωνα με το Spiegel Online ο υπουργός δεν είχε τις απαιτούμενες παραπομπές σε περισσότερα από τα οχτώ, μέχρι τώρα γνωστά, αποσπάσματα και αντέγραψε μεταξύ άλλων από τον ιστότοπο της αμερικανικής πρεσβείας, από κείμενα κομματικών φίλων και δημοσιεύματα σε εφημερίδες.Μέλη της γερμανικής κυβέρνησης παίρνουν ήδη διακριτικές αποστάσεις από τον κ. Γκούτεμπεργκ. «Οι κατηγορίες κατά του υπ. Άμυνας περί λογοκλοπής θα πρέπει να διαλευκανθούν πλήρως και με ηρεμία», δήλωσε η υπ. Δικαιοσύνης στην εφημερίδα Hamburger Abendblatt. 

Αποστάσεις παίρνει και το πανεπιστήμιο του Μπαϊρόιτ όπου ο κ. Γκούτενμπεργκ υπέβαλε το 2006 τη διδακτορική του διατριβή. Ο πρόεδρος του πανεπιστημίου δήλωσε ότι θα ζητηθεί από τον υπουργό να τοποθετηθεί στις κατηγορίες γραπτώς. Πάντως ο κ. Γκούτενμπεργκ απορρίπτει ως αστήριχτες τις κατηγορίες. Στελέχη της αντιπολίτευσης ζήτησαν την παραίτηση του υπ. Άμυνας. 
Ο Καρλ Τέοντορ τσου Γκούτενμπεργκ είναι ο δημοφιλέστερος πολιτικός στη Γερμανία. Μάλιστα ο φέρελπις πολιτικός της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) θεωρείται από τους πιθανότερους μελλοντικούς διεκδικητές της καγκελαρίας. 
Η υπόθεση της λογοκλοπής έρχεται να προστεθεί στην κριτική που είχε αντιμετωπίσει τελευταία ο κ. Γκούτενμπεργκ για αεροπορικό βομβαρδισμό στο Αφγανιστάν και το χειρισμό των καταγγελιών για τις συνθήκες στο εκπαιδευτικό πλοίο του πολεμικού ναυτικού Gorch Fock.


epikaira

Ιταλία: Επίσκεψη Μεντβέντεβ για Ασφάλεια και Ενέργεια


Επίσκεψη στην Ιταλία πραγματοποιεί ο πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεβ, κατά την οποία συναντήθηκε με τον Ιταλό ομόλογό του, Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο, καθώς και με τον πρωθυπουργό της χώρας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων τέθηκαν επί τάπητος πολυάριθμα ζητήματα, με τη διμερή συνεργασία να κατέχει την πρώτη θέση. Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος Μεντβέντεβ υπογράμμισε ότι «οι σχέσεις Ρωσίας και Ιταλίας δεν είναι σημαίνουσες μόνο αυτές καθεαυτές, αλλά ταυτόχρονα αποτελούν στρατηγικής σημασίας βήματα τόσο για την ΕΕ εν όλω, όσο και για το κάθε κράτος-μέλος της ξεχωριστά, προκειμένου να τεθούν γερά θεμέλια στους ευρωρωσικούς δεσμούς». 

Μάλιστα, έγινε αναφορά και στο ρόλο της συνεργασίας μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας, για την από κοινού εφαρμογή ενός συστήματος αντιβαλλιστικής άμυνας στην περιοχή.
Οι συζητήσεις τόσο με τον κύριο Ναπολιτάνο όσο και με τον κύριο Μπερλουσκόνι, είχαν ως αποτέλεσμα ο Ρώσος πρόεδρος να ανακοινώσει ότι «πρόκειται να υπογραφούν τρεις σημαντικές συμφωνίες, που αντανακλούν τις κοινές κατευθυντήριες των δύο κρατών». 
Κατ’ αρχάς, συμφωνία συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας και συγκεκριμένα για τη στρατιωτική διέλευση από και προς το Αφγανιστάν διαμέσω του ρωσικού εδάφους, «τομέα, στον οποίο η Ρωσία ήδη συνεργάζεται με αρκετά ευρωπαϊκά κράτη, ένα εκ των οποίων – μετά την υπογραφή ξεχωριστής συμφωνίας – θα είναι και η Ιταλία». 
Η δεύτερη συμφωνία θα αφορά την οικονομική συνεργασία των δύο χωρών, «βήμα ιδίως σημαντικό δεδομένης της κρίσης που διανύει η Ευρώπη την τελευταία περίοδο». 
Και τρίτον, σύμφωνο συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα, για το εμπόριο φυσικού αερίου καθώς και άλλων ενεργειακών πηγών – μεταξύ των οποίων και η πυρηνική ενέργεια. Μεταξύ άλλων οι πολιτικοί ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις για τα τρέχοντα θέματα της διεθνούς πολιτικής, όπως η διεθνής ασφάλεια και τα τεκταινόμενα στη βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή, στα οποία επιθυμούν να εξευρεθεί λύση που θα συνάδει με το εσωτερικό δίκαιο των αναμεμειγμένων χωρών.


epikaira