Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2011

O γέροντας Θεόκλητος από την Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου του Αγίου Όρους για τον γ. Παΐσιο τον Αγιορείτη

http://www.imdleo.gr/diaf/files/polymesa/video/02_diaf/38_gTHEOKLHTOS-PAISIOS/Theok-Paisios.htm

ΕΛΛΑΣ – ΣΚΑΙ - 1821

ΕΑΜ Β΄ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ |
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ
Πού το πάνε οι εθνομηδενιστές και προβοκάτορες του Σκάι με το ... «1821, η γέννηση ενός έθνους»;
Για εμάς.. η Ελλάδα είναι η «κιβωτός» του αιώνιου ελληνισμού.
Γνήσιοι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων είναι οι σύγχρονοι Έλληνες.
Ζούμε σε "ύποπτους" καιρούς και πρέπει να προσέχουμε τα πάντα γύρω μας. Πρέπει να καταλαβαίνουμε τι ακούμε. Πρέπει να μπορούμε να διαχωρίζουμε τις συμπτώσεις από τις "συμπτώσεις". Είναι σύμπτωση, για παράδειγμα, ότι ο νεοταξίτης και μπιλντεμπέργκερ Πάγκαλος εξέφρασε τις "απόψεις" του για τους Έλληνες και την επανάστασή τους την ίδια ακριβώς εποχή που το επίσης νεοταξίτικο Σκάι αποφάσισε να κάνει το ίδιο; Σύμφωνα με τον Πάγκαλο οι επαναστάτες του 1821 ήταν αγράμματοι άνθρωποι, οι οποίοι ξεκίνησαν την επανάστασή τους, "κινούμενοι" από το ταπεινό "ελατήριο" της επιβίωσης και όχι εξαιτίας κάποιας άλλης ανώτερης πνευματικής ή ηθικής ανάγκης.

gianniotis: Το Ελληνικό μπουρδέλο δεν δίνει ιθαγένεια στον Σταύρο Λάλα.!

gianniotis: Το Ελληνικό μπουρδέλο δεν δίνει ιθαγένεια στον Σταύρο Λάλα.!

Όταν η φιλοξενία και η ανοχή της ελληνικής πολιτείας θεωρείται ευκαιρία για ακρότητες

Όπως έχει αποδείξει πολλές φορές η ιστορία τυχαία γεγονότα μπορούν να είναι η αιτία για την αποκάλυψη ή την επιβεβαίωση πληροφοριών για γεγονότα τα οποία έχουν συμβεί στο πρόσφατο παρελθόν και σημάδεψαν τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η μίνι συνέντευξη που πήρε ένας Έλληνας ανταποκριτής στο Κάιρο από ένα Αιγύπτιο νεαρό, ο οποίος συμμετείχε στις διαδηλώσεις κατά του Χόσνι Μπουμπάρακ.

Με τίτλο «Τα έσπαγα στην Αθήνα και ήταν όνειρο του να τα σπάσω και στο Κάιρο» ο νεαρός Αιγύπτιος αποκαλύπτει ότι πριν από δύο χρόνια συμμετείχε στις διαδηλώσεις για το θάνατο του αδικοχαμένου Γρηγορόπουλου, ενώ ήταν φοιτητής στην Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας.

Η εξομολόγηση αυτή του Αιγύπτιου υπαλλήλου πια στο κρατικό Πανεπιστήμιο του Καίρου επιβεβαιώνει τις πληροφορίες της Αστυνομίας και δημοσιευμάτων που ακολούθησαν τα γεγονότα, ότι ενώ η πλειονότητα των μαθητών και φοιτητών διαδήλωναν με σεβασμό απέναντι στην περιουσία του κάθε πολίτη, υπήρχαν οι γνωστοί-άγνωστοι ενισχυμένοι αριθμητικά από αλλοδαπούς νόμιμους ή παράνομους μετανάστες, οι οποίοι λειτουργούσαν περισσότερο ως οι ορδές του Αττίλα, παρά ως νέοι άνθρωποι που διαμαρτύρονται για την δολοφονία ενός 16χρονου.

Όσο και αν κάποιοι επιθυμούν να υποβαθμίσουν τα περιστατικά λεηλασιών και καταστροφών, αυτά έγιναν και έγιναν από τους «υπερασπιστές», των δήθεν ανθρώπινων αξιών και δικαιωμάτων οι οποίοι δεν συμφωνούν με την κρατική εξουσία, με τη διαφορά ότι οι ιδεολόγοι αναρχικοί δεν πιστεύουν στην λεηλασία της περιουσίας του μεροκαματιάρη. Και ερχόμαστε πάλι στον νεαρό Αιγύπτιο ο οποίος σπούδαζε στην Αθήνα και συμμετείχε στα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008 σπάζοντας την περιουσία των φορολογούμενων πολιτών.

Ο κύριος αυτός σπούδαζε στην Αθήνα κατόπιν άδειας που είχε λάβει από την ελληνική κυβέρνηση, δηλαδή από τον ελληνικό λαό, καθότι είναι αλλοδαπός, μη ευρωπαίος πολίτης. Προφανώς δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες για τα οικονομικά του, αλλά εκτιμάται ότι εκτός από τα προσωπικά του έξοδα, τα υπόλοιπα έξοδα των σπουδών του τα πλήρωνε η ελληνική πολιτεία, δηλαδή ο Έλληνας φορολογούμενος.

Με απλά λόγια δηλαδή, ένας φιλοξενούμενος του ελληνικού κράτους και της ελληνικής κοινωνίας, του οποίου μέρος των εξόδων τα κάλυπτε η ελληνική πολιτεία, θεώρησε ότι ήταν πρέπον να διαμαρτυρηθεί για την δολοφονία του Γρηγορόπουλου συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις οι οποίες δυστυχώς είχαν σαν αποτέλεσμα την καταστροφή της περιουσίας εκατοντάδων συμπολιτών μας, με τα χρήματα των οποίων ο κύριος αυτός σπούδαζε στην Αθήνα.

Είναι βέβαιο ότι οι περισσότεροι μετανάστες στην Ελλάδα, υπό φυσιολογικές συνθήκες, δηλαδή χωρίς την εκμετάλλευσης τους από περίεργες οργανώσεις, μυστικές υπηρεσίες αλλοδαπών χωρών και πολιτικά κόμματα δεν θα προέβαιναν σε πράξεις όπως αυτές του φιλοξενούμενου Αιγύπτιου «Ακαδημαϊκού πολίτη».

Δεν γνωρίζω πόσοι συμφωνούν ή όχι με τις πράξεις του νέου αυτού, αλλά από όσα γνωρίζω οι Άραβες είναι ένας φιλότιμος λαός που εκτιμά την φιλοξενία που του προσφέρει κάποιος και με τίποτα δεν θα κατέστρεφαν την περιουσία αυτού που τους παρέχει φιλοξενία και χρήματα για να πραγματοποιήσουν ένα όνειρο τους.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

“Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες” και άλλα παραμύθια του ΠΑΣΟΚ

“Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες” και άλλα παραμύθια του ΠΑΣΟΚ

«ACIK DENIZ»: Αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ «σκιά» στο Καστελόριζο!


Η ασυνήθιστη αμερικανική ενέργειαν εός αμερικανικού αεροπλανοφόρου, έτσι έχει χαρακτηριστεί, κατά τη διάρκεια τουρκικής αεροναυτικής άσκησης στο Αιγαίο, καταδεικνύει ότι οι εποχές έχουν αλλάξει. Έχουν; Το Αμερικανικό Ναυτικό (USN) έστειλε το αεροπλανοφόρο USS Enterprise CVN (65) για να παρακολουθήσει από απόσταση αναπνοής τουρκική άσκηση η οποία αρχίζει τις επόμενες ημέρες, έγραφε προ ημερών η συντακτική ομάδα defencepoint.grΣυλλέξαμε μερικές φωτογραφίες από τη φιλοξενία του USS Enterprise (CVN 65) στη Μαρμαρίδα:

fox2e-mag

Επιδιώκουν νέα πεδία τριβής: Τουρκικά πολεµικά σκάφη οργώνουν το Αιγαίο


Προβληµατίζουν την Αθήνα οι αυξανόµενες ναυτικές προκλήσεις της Αγκυρας µε τις «µη αβλαβείς» διελεύσεις πολεµικών σκαφών της από την περιοχή του Σουνίου, ανοιχτά της Εύβοιας ή και διά µέσου των Κυκλάδων, όπως το βράδυ της περασµένης Τρίτης. Με την τελευταία «βόλτα» ανέρχονται σε είκοσι (20) οι πλόες φρεγατών και κορβετών της Τουρκίας από τον Ιανουάριο του 2009 – όποτε και το τουρκικό Ναυτικό συστηµατικοποίησε τις προκλήσεις αυτού του τύπου.


Πρόκειται για «άσκοπες», σύµφωνα µε τους κανόνες του ∆ιεθνούς ∆ικαίου της Θάλασσας περί αβλαβούς διέλευσης, περιπλανήσεις καθώς τα συνήθη προκλητικά δροµολόγια των τουρκικών πολεµικών πλοίων είναι από τα ∆αρδανέλλια προς το Νότιο Αιγαίο ή την Αν. Μεσόγειο µέσω… Τζιας / Μακρονήσου ή αντιστρόφως… ∆ηλαδή τα πλοία κάνουν ένα ηµικύκλιο φθάνοντας µέχρι το «ρουθούνι της Αθήνας», τη στιγµή που οι διεθνείς κανόνες ορίζουν ως αβλαβή τη διέλευση µέσω των εθνικών υδάτων µιας χώρας, όταν προερχόµενα από διεθνή ύδατα κατευθύνονται σε άλλα διεθνή και µάλιστα µε τον συντοµότερο δρόµο.
Ο πυρήνας του προβληµατισµού που αναπτύσσεται στα συναρµόδια υπουργεία Εξωτερικών και Αµυνας δεν έχει τόσο να κάνει, όπως εκτιµούν ειδικοί αναλυτές, µε το νοµικό ή στρατιωτικό σκέλος καθώς αυτοαπαντάται µε όλες τις κατάλληλες ενέργειες που κατοχυρώνουν – όπως επισηµαίνεται – την εθνική κυριαρχία και τα δικαιώµατα: σε κάθε περίπτωση µη αβλαβούς διέλευσης, πλοία του ελληνικού Πολεµικού Ναυτικού παρακολουθούν τα τουρκικά, εκπέµπουν τα διεθνώς καθορισµένα προειδοποιητικά σήµατα, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών, που ενηµερώνεται σχετικά, πραγµατοποιεί τα ανάλογα διπλωµατικά διαβήµατα.
Εχει κυρίως να κάνει, προσθέτουν, µε την εµφανή πρόθεση της Τουρκίας ή κάποιων κύκλων της «να προστεθούν και νέα πεδία τριβής» µεταξύ των δύο χωρών σε µια περίοδο που βρίσκεται σε εξέλιξη µια προσπάθεια προσεγγίσεις µέσα από συζητήσεις διπλωµατών και ανταλλαγές επισκέψεων σε ανώτατο επίπεδο.
Είναι χαρα κτηριστικό επ’ αυτού ότι ενώ στο παρελθόν – το 2008 και πριν – οι ναυτικές προκλήσεις ήταν περιορισµένες και οπωσδήποτε όχι αυτής της µορφής, από τις αρχές Ιανουαρίου 2009 που ξεκίνησαν οι «βόλτες» κοντά στο Σούνιο, πραγµατοποιήθηκαν 6 εντός του έτους αυτού, 12 το 2010 και ήδη 2 στο τρέχον έτος. Ωστόσο πλόες – και ναυτικές παραβιάσεις – γίνονται και σε άλλα σηµεία στοΑιγαίο, π.χ. Ιµια κ.ά., προκείµενου να κάνουν «επίδειξη σηµαίας», να δηλώνουν «παρών» και να αξιώνουν δικές τους ερµηνείες περί της αβλαβούς διέλευσης.


Τα σενάρια πίσω από τις «βόλτες» 
Γιατί όµως οι τούρκοι πασάδες αυξάνουν τα δύο τελευταία χρόνια τις «κρουαζιέρες» στο Σούνιο; Μια εξήγηση είναι αυτό να οφείλεται στη γνωστή αντίθεση στρατηγών – ισλαµιστών του κυβερνώντος κόµµατος.
Σύµφωνα µε τα τηλεγραφήµατα που δηµοσιοποίησε το Wikileaks, o τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν φέρεται να είχε πει σε συνοµιλητή του ότι δεν ελέγχει τους στρατηγούς όσον αφορά τις προκλήσεις στο Αιγαίο. Είναι ενδεχοµένως µια βολική, προς τα έξω, εξήγηση για τον κ. Ερντογάν, την οποία ωστόσο δεν αποδέχονται – τουλάχιστον πλήρως – αναλυτές στην Αθήνα.
Στο τραπέζι υπάρχουν και άλλες πιθανές εξηγήσεις ή συνδυασµός τους. Οπως π.χ. ότι το τουρκικό Ναυτικό, που έχει πληγεί από την υπόθεση των συνωµοτών του δικτύου Εργκένεκον, επιδιώκει να εµφανιστεί «πατριωτικά δραστήριο» για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις εις βάρος του.
Επίσης κάποια βάση έχει και η προσπάθεια κύκλων – πολιτικών και στρατιωτικών – να κατοχυρωθεί αυξηµένη ναυτική παρουσία (επίδειξη σηµαίας) της Τουρκίας ευρύτερα στη Μεσόγειο. ∆εν είναι τυχαία ο σχετικά πρόσφατος µεγάλος περίπλους τουρκικών πολεµικών σε λιµάνια της Μεσόγειου και η ναυτική παρουσία στην Αλβανία.
Υπό το πρίσµα όλων αυτών η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι οι υπερβολικά υψηλοί τόνοι από την αντιπολίτευση τύπου «βυθίσατε την Μπουντρούµ» για τις «βόλτες» των τουρκικών πλοίων, ενέχουν τον κίνδυνο να ακυρώνουν επιλογές σε περίπτωση πραγµατικής κρίσης…


TA NEA

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...