Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2011

Ακούστε λοιπόν λεβέντες μου και καραμπουζουκλήδες, ακούστε δερβισόπαιδα των πολλών χιλιάδων ευρώ μηνιαίως

Οι γνωστοί τυχάρπαστοι ξαναχτύπησαν.
Λέω για Κανάκηδες, Πιτσιρίκους και λοιπούς εξυπνάκηδες της πιάτσας των καναλαρχών.
Δεν περίμενα βέβαια να συγκλονιστούν από το βίαιο θάνατο των αστυνομικών που έπεσαν στο καθήκον. Δεν ξέρουν από καθήκον. Ξέρουν μόνο από καθίκια.
Ούτε θα γούσταρα να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα, όπως αυτά των πολιτικάντηδων που σκόπιμα γεμίσανε την Ελλάδα αποβράσματα και τώρα καμώνονται πως λυπούνται.
Περίμενα όμως να το βουλώσουν.
Αμ δε! Ακάθεκτοι! Ξιφουλκήσανε κιόλας! Μας είπανε ότι οι μακαρίτες αστυνομικοί δεν μπορεί να συγκρίνονται με τους άλλους μακαρίτες, διότι η δουλειά τους ήτανε, και η δουλειά αυτή έχει ρίσκα, και μόνοι τους την επιλέξανε!
Ακούστε λοιπόν λεβέντες μου και καραμπουζουκλήδες, ακούστε δερβισόπαιδα των πολλών χιλιάδων ευρώ μηνιαίως, ακούστε γλείφτες του Κυριακού και του Αλαφούζου.
Κανένας δεν «επιλέγει» τέτοιες δουλειές.
Κανείς δεν «επιλέγει» να τρώει σφαίρες για ένα ξεροκόμματο. Όσοι μπαίνουν στην αστυνομία, εδώ και πολλά χρόνια, το κάνουν για να φάνε ψωμάκι. ΛΙΓΟ ψωμάκι. Και τίμιο. Αν μπορούσαν να επιλέξουν, θα περιδιαβαίνανε τα μίντια σαν και του λόγου σας, θα λέγανε τις μαλακείες που λέτε και θα κερδίζανε ένα σκασμό λεφτά σαν κι εσάς.
Το ίδιο ισχύει για κάθε εργαζόμενο τέτοιου είδους.
Μάθετε λοιπόν εξυπνάκηδες, ότι καμιά κοπέλα δεν «επιλέγει» να τρώει σκατά δουλεύοντας ως νυχτερινή νοσοκόμα. Για να επιβιώσει το κάνει. Να πληρώσει νοίκι-χρέη. Αν μπορούσε να επιλέξει, θα γινότανε ξέκωλο σαν κι αυτά που μας μοστράρουνε επί 24ωρο τα αφεντικά σας στα βοθροκάναλά τους και θα χεζόταν η ίδια (στο χρήμα).
Μάθετε ξερόλες μου, ότι κανένα παλικάρι δεν «επιλέγει» να τρώει σκουπίδια εργαζόμενο ως οδοκαθαριστής. Για να μη γίνει κηφήνας το κάνει. Για να μην τρώει από τα έτοιμα. Αν μπορούσε να επιλέξει, θα γινότανε σαν κι εσάς. Θα σέρβιρε σκουπίδια και θα τα οικονομούσε χοντρά.
Αφήστε λοιπόν, διάσημοι εσείς κωλόφαρδοι, τις παπαριές περί επιλογών και τις υπόλοιπες βαθυστόχαστες αναλύσεις σας.
Και προπαντός όταν τρέχει αίμα, να βγάζετε το σκασμό.
ΠΗΓΗ :http://kolotoubes.blogspot.com/2011/03/blog-post_05.html

O Χάρρυ Κλυνν συγκρίνει Έλληνες με Ισλανδούς στο θέμα της Κρίσης

«Οι υποτίθεται ξυλοκόποι του βορά, οι “βάρβαροι“ Ισλανδοί μόλις 15 μήνες μετά το ξέσπασμα της κρίσης, η εξεταστική επιτροπή που συνέστησε το Κοινοβούλιο από ανεξάρτητους ειδικούς έβγαλε πόρισμα 2.400 σελίδων, με το οποίο όχι μόνο καταλόγισε ευθύνες, αλλά και τις προσωποποίησε. Κατονομάζονται ο πρώην πρωθυπουργός Γκέιρ Χάαρντε, τρεις πρώην διοικητές της κεντρικής τράπεζας, υπουργοί, ενώ ποινικές ευθύνες καταλογίζονται σε στελέχη των τριών ιδιωτικών τραπεζών. Ήδη ο εισαγγελέας έβγαλε διεθνή εντάλματα σύλληψης, καθώς πολλά golden boys διέφυγαν στο εξωτερικό, κάνοντας μία μέρα πριν από την εκδήλωση της κρίσης τεράστιες αναλήψεις από τους λογαριασμούς τους. Τρεις συνελήφθησαν και κρατούνται. Η κυβέρνηση έκανε μηνύσεις και ζητάει πίσω τα κλεμμένα.
Η εξεταστική επιτροπή είχε στη διάθεσή της 80 υπαλλήλους, δικό της προϋπολογισμό και δικαίωμα να ζητήσει -ακόμη και να κατασχέσει- στοιχεία από κρατικές υπηρεσίες και ιδιώτες.
Επίσης, ανεξάρτητη επιτροπή ετοιμάζει συστάσεις για να γίνουν μεταρρυθμίσεις ώστε να αποφευχθεί παρόμοια κρίση στο μέλλον»
Εσείς, κλεφτρόνια του κερατά, λιγδοτάμπαροι απατεώνες της βοθροπολιτικής του αρπάζω και του τρώω με δέκα μασέλες, αντί να στείλετε στη φυλακή τους μιαρούς καταχραστές του δημόσιου χρήματος, θέλετε να στείλετε φυλακή για πέντε και για δέκα ευρώ τους ήδη πτωχευμένους μικρομεσαίους και τους ταλαίπωρους μικροεπαγγελματίες, αφού πρώτα, ως βαμπίρ, φροντίσατε να τους πιείτε το αίμα!
Τους λεφτάδες, βέβαια, τα λαμόγια, τους κρατικοδίαιτους βιομήχανους, τους νταβατζήδες, τους Ελβετοκαταθέτες και τα golden boys δεν έχετε τα γκογκόβια να τους αγγίξετε ή κάνω λάθος;
Τί κάνατε βρε ασυγχώρητοι πρίγκιπες της ανικανότητας για να περιφρουρήσετε τη δημόσια περιουσία; Το μόνο που κάνατε, ενώ γνωρίζατε ποια είναι η κατάσταση, ήταν να «σκορπάτε» αφειδώς τα εκατομμύρια ευρώ στις αμαρτωλές ΜΚΟ που στήσατε, μάνες, αδέλφια, φίλες και οι φίλοι, αρπαχτάκηδες και αρπαχτούληδες…
Είχαν και στα χωριά τους ΜΚΟ, η κυρία Δαμανάκη, ο Γρηγόρης Βαλιανάτος, ο Χάρης Μπαμπούκης, ο Γιάννης Μπουτάρης και τα άλλα θρεφτάρια του βρομοσυστήματός σας.
68.000.00 πήγε το μαλλί «θριαμβευτή των Βρυξελλών!» Στην υγειά σας που λέει κι ο Σπύρος Παπαδόπουλος… Εις υγείαν τα κορόιδα, που αφού τους κλείσατε τα σπίτια, απειλείτε τώρα να τους κλείσεις και στη φυλακή!!!Είδατε μετεξεταστέοι κύριοι της πολιτικής πως λειτουργούν οι πραγματικές δημοκρατίες ; Είδατε τί σημαίνει «κάθαρση» και «εξεταστική» επιτροπή στην Ισλανδία;
Που είναι η δικές σας εξεταστικές επιτροπές (είστε πράγματι για γέλια και για κλάματα) που στήθηκαν μόνο και για να καλύψουν τις αλληλοβρομιές σας… Είδατε θεόστραβοι ανοιχτομάτηδες της ρεμούλας και της αρπαγής;
ΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΧΑΘΕΙΤΕ ΧΟΛΕΡΕΣ…
Χάρρυ Κλυνν

ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ (7 ΣΕΛΙΔΕΣ) ΚΑΘ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΚΑΤΣΙΜΑΝΗ

ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ, ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΗΧΗΡΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΑΤΣΙΜΑΝΗΣ
Κρατικός ∆ιδάκτωρ Φιλοσοφίας της Σορβόννης.
Επικ. Καθηγητής Φιλοσοφίας του Παν/μίου Αθηνών.
Επ. Σύμβουλος / τ. Αντιπρόεδρος του Π.Ι.
Σχετικά με τη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου ∆ικαιοσύνης, ∆ιαφάνειας και Ανθρωπίνων ∆ικαιωμάτων για την «Καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του Ποινικού ∆ικαίου»
Kάθε λογής αντίσταση στην άλωση του ελληνικού κράτους από τους λαθρομετανάστες (γιατί περί αυτoύ πρόκειται) θα μπορεί με συνοπτικές διαδικασίες να αποτελέσει ποινικό αδίκημα και να επισύρει αυστηρές κυρώσεις. Είτε πρόκειται για διαμαρτυρία είτε για καταγγελία είτε για διαδήλωση.
Ακόμη και η εμπεριστατωμένη ανάλυση με δεδομένα και στατιστικά στοιχεία ή η αποδεικτικά θεμελιωμένη αρθρογραφία πολύ φοβάμαι ότι θα φιμωθούν χωρίς τον παραμικρό δισταγμό. Όσο για το έσχατο προπύργιο της ελεύθερης σκέψης, τα blogs, αυτό έχει ήδη στοχοποιηθεί και θα ριχτεί με συνοπτικές διαδικασίες στην πυρά.
∆εν πρέπει να τρέφουμε αυταπάτες: από τη στιγμή που ο αποδέκτης της διαμαρτυρίας ή και της αγανάκτησης μπορεί, αξιοποιώντας τη θολή και ακαθόριστη ρετσινιά του «ρατσισμού» ή της «ξενοφοβίας», να εγκαλέσει το διαμαρτυρόμενο και να μετατραπεί σε εισαγγελέα και δικαστή του, ΟΛΑ είναι δυνατά. Πολύ περισσότερο, όταν μεταξύ των λαθρομεταναστών θα βρίσκονται κάθε φορά πολλοί και πρόθυμοι μάρτυρες κατηγορίας, αν όχι και καταδότες.

H δίκη του Mall

Είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο της τελευταίας 20ετίας - και το πιο κρυφό.
Ίσως γιατί σε αυτό εμπλέκονται δύο πρωθυπουργοί, επτά υπουργοί και ο πιο πλούσιος Έλληνας στον κόσμο...
Η υπόθεση του Mall Athens, του «μεγαλύτερου αυθαίρετου της Ευρώπης», επρόκειτο να εκδικασθεί σε τελευταίο βαθμό από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 8 Μαΐου. Αλλά για μία ακόμα φορά η υπόθεση πήρε αναβολή.
Μυστηριωδώς (;), ακόμα και η ύπαρξη της δίκης αποσιωπείται από τα ΜΜΕ. Όπως άλλωστε συμβαίνει εδώ και 9 χρόνια που το σκάνδαλο του Mall βρίσκεται σε εξέλιξη.
Ίσως γιατί στη δίκη του Mall διακυβεύεται κάτι πολύ σημαντικό.
Αν η πλευρά Λάτση χάσει, το Mall θα πρέπει να... κατεδαφισθεί ή έστω η εταιρεία Lamda να καταβάλει στο Δημόσιο πρόστιμα για κάθε αυθαίρετο τετραγωνικό (από τα 75.000...)! Οι άδειες των δεκάδων καταστημάτων και των κινηματογράφων θα ανακληθούν ή δεν θα ανανεωθούν ξανά. Οι λιγοστοί πολίτες του Μαρουσιού που πριν από 8 χρόνια ξεκίνησαν τον δικαστικό αγώνα θα έχουν κερδίσει τον Λάτση, τον Σημίτη, τον Καραμανλή...
Όμως, εδώ παίζεται κάτι πιο μεγάλο κι από το ίδιο το σκάνδαλο. Εδώ είναι το μυστικό: Το 2003, η τότε κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το «πρόβλημα» με την αντισυνταγματικότητα του Mall, σκαρφίστηκε ένα τέχνασμα ώστε να περνάει αντισυνταγματικές διατάξεις χωρίς να μπορεί το ΣτΕ να τις κρίνει. Από τότε, η εξωφρενική πατέντα δουλεύει συνέχεια, στην ουσία καταργώντας το ΣτΕ: χθες εκτροπή Αχελώου, σήμερα Βοτανικός, αύριο ίσως Ασωπός.
Αυτό διακυβεύεται στη δίκη του Mall: Θα επιβιώσει το ΣτΕ, η μόνη δημόσια αρχή που μπορεί να σταματάει τις εκάστοτε κρατικές αυθαιρεσίες; Ή θα χάσουμε οι πολίτες ένα από τα πιο αποτελεσματικά μέσα προστασίας που μας απέμεινε....
Αν θέλετε η δίκη του Mall να πάψει να είναι μυστικό,
αν θέλετε να σπάσει επιτέλους η ομερτά των ΜΜΕ,
μάθετε περισσότερα
(με ντοκουμέντα και υλικό που για πρώτη φορά δημοσιεύεται)
στο www.facthemall.gr

ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ - Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ

ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ -
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ
Ένα καταπληκτικό τριαντάλεπτο καρτούν (σε δύο μέρη, των 15 λεπτών το καθένα), που μας δείχνει, με αρκετά διασκεδαστικό τρόπο, την απάτη πίσω από το τραπεζικό σύστημα.
Δείτε οπωσδήποτε το τέλος της ταινίας (στο δεύτερο μέρος), όπου τίμησαν δεόντως εμάς τους Έλληνες, αν και με έναν αρκετά αμερικάνικο τρόπο.
Απολαύστε και... μορφωθείτε!
(Δείτε το πριν το εξαφανίσουν...)
======================================================
Το αμερικάνικο όνειρο(με ελληνικούς υπότιτλους)
Α' http://www.youtube.com/watch?v=X5DYw1HZXH0
Β' http://www.youtube.com/watch?v=O2OtMO13Iy4&feature=related
=========================
Σχολια
delosdvl
great historical facts well researched
panagdimi
Κατ' αρχάς να σας ενημερώσω ότι και εγώ σαν "αμερικανάκι" μπορώ να ξέρω καλύτερα από εσάς τους ξερόλες ελληνάρες τι ακριβώς "παίζεται". Αυτό λοιπόν που εδώ αυθαίρετα ονομάζεται απάτη είναι απλώς ο τρόπος που έχει επικρατήσει στο δυτικό σύστημα και λέγεται καπιταλισμός.
Εσείς μπορεί να πιστεύετε ότι μόνο εσείς είστε οι έξυπνοι και όλοι οι άλλοι οι χαζοί, η αλήθεια παραμένει όμως ότι στον "χορό" μπαίνει μόνο όποιος θέλει, κανείς με το ζόρι.
Δυστυχώς ή ευτυχώς, έτσι λειτουργεί το σύστημα και σε όποιον δεν αρέσει, δεν θέλει ή δεν μπορεί μπορεί να πάει να ζήσει με τους Μαορί σε κάποιο από τα νησάκια της Πολυνησίας. Εφ' όσον όμως θέλετε δυτικού τρόπου ζωή, θα πληρώσετε. Δυστυχώς, τίποτα δεν είναι τσάμπα. Η αλήθεια τώρα για να σοβαρευτούμε είναι ότι το τραπεζικό σύστημα όπως κάθε τι ανθρώπινο δεν είναι τέλειο. Εναπόκειται λοιπόν στα κράτη να θεσπίζουν νόμους, να ελέγχουν και να τιμωρούν όποιον προσπαθεί να εκμεταλλευθεί τις ατέλειες του συστήματος.
Δεν περιμένω να με πιστέψετε αλλά είμαι 50 χρονών και έχω ζήσει τα μισά χρόνια της ζωής μου στην Ελλάδα και τα άλλα μισά στις ΗΠΑ (πηγαινω-έρχομαι ανά 6 μήνες το χρόνο) οπότε μπορώ να έχω τεκμηριωμένη γνώμη.
Το σύστημα είναι σάπιο και βρωμάει από παντού (the system stinks and it sucks) αλλά αν συνέβαιναν στις ΗΠΑ (έστω και για μιά εβδομάδα) τα ίδια αίσχη που συμβαίνουν στην Ελλάδα από το 1970 (που εγώ τουλάχιστον, θυμάμαι) οι Αμερικανοί θα είχαν βγεί στους δρόμους με τα τουφέκια!
Στην Ελλάδα όμως το κοινωνικό κίνημα έχει "καπελωθεί" από τις δήθεν "προοδευτικές δυνάμεις" γι' αυτό και δεν πρόκειται να δείτε προκοπή ποτέ. Διότι ο δούρειος ίππος είναι -δυστυχώς- η ξενοφερτη αριστερίζουσα αντι-εξουσία που συμφέρον έχει η χώρα να παραπαίει από ανούσια διλήμματα σε παράλογους ακτιβισμούς που επίτηδες βραχυκυλώνουν την χώρα.
Αποφασίστε λοιπόν: Ή από την μία μεριά ή από την άλλη. Δεν γίνεται όμως και με τα δύο πόδια και στις δύο μεριές. Εκτός από άτιμο είναι και ανεφάρμοστο.

«Οι συμπλοκές... καλά κρατούν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

From: EVRIPIDIS BILLIS
Φανταστείτε Κύριοι καταστροφείς του Ελληνισμού, 1.000.000 ένοπλους μουσουλμάνους
να ξεσηκώνονται κατευθυνόμενα εναντίον της χώρας.
Κατωτέρω:
«Οι συμπλοκές... καλά κρατούν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.
Μεταξύ μεταναστών και κατοίκων. Επίθεση κατά αυτοκινήτων
χθες βράδυ στην είσοδο της Εγνατίας»
http://www.proinoslogos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3593&catid=13 =====================================================================
Αυτοί που τόσα χρόνια βρίζανε τον Ελληνικό λαό, ως ρατσιστή, εθνικιστή,
ξενοφόβο κτλ, για να εξυπηρετήσουν τα σκοτεινά αλλά ηλίθια σχέδια των
γαυγιζόντων σήμερα Δασκαλοπουλαίων, λουφάξανε μετά το μάλλον μη αναστρέψιμο
κακό που προξένησαν στον Ελληνισμό.
Λουφάξανε επίσης οι Σημίτηδες που καλούσαν με διαφημίσεις τον Χασάν να έρθει
στη χώρα μας και οι διάφοροι Νάκοι του Κωστάκη Καραμανλή που με
«υπερηφάνεια» διοργάνωναν συνέδρια «μεταναστών» με τη παρουσία του πλέον
ηλιθίου πρακτορίσκου Γραμματέα του ΟΗΕ που υπήρξε ποτέ. Λουφάξανε επίσης οι
διάφοροι ηλίθιοι και ηλίθιες που ευχαριστούσαν τους μετανάστες που
«διάλεξαν» την χώρα μας. Μέχρι εκεί είχε φτάσει η ηλιθιότητα.
Τι να πεί επίσης για τη «διεθνιστική» ή νεοταξική ή «ανθρωπιστική» ή
«φιλανθρωπική» στάση, αριστερών (με ή χωρίς εισαγωγικά" κομμάτων που έπαιξαν
και παίζουν το παιγνίδι της Νέας Τάξης και των Δασκαλοπουλαίων;
Μετά την καταστροφή που προξένησαν όλοι οι ανωτέρω και με τα προβλεπόμενα να
συμβούν με βεβαιότητα στη χώρα μας οι κύριοι αυτοί πρέπει να λογοδοτήσουν.
Καθώς αυτοί που μέχρι πρόσφατα ζητούσαν λαθρομετανάστευση «χωρίς
ποσοστώσεις» κύριε Χρυσοχοΐδη και λοιποί !
Φανταστείτε Κύριοι καταστροφείς του Ελληνισμού, 1.000.000 ένοπλους
μουσουλμάνους να ξεσηκώνονται κατευθυνόμενα εναντίον της χώρας. Και αν δεν
μπορείτε να το φανταστείτε και να λάβετε τα απαραίτητα μέτρα, τότε είστε
ανάξιοι για τον Ελληνισμό. Η στρουθοκαμηλική σας πολιτική είναι τρομερά
επικίνδυνη για τον Ελληνισμό και τη χώρα.
Είναι ύψιστο θέμα για τον Ελληνισμό να απελαθούν οι λαθρομετανάστες. Ακόμα
και αν σταλούν στη ΕΕ με χαρτιά.
Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ
Υ.Γ. Στην Κύπρο με το πρόβλημα κατοχής επικρατεί ακόμα μεγαλύτερη ηλιθιότητα (;)
με τους διαφόρους Ευαγόρου και Σιλικιώτες του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΕΛ
να εξυβρίζουν συνεχώς τους Ελληνοικυπρίους για να τους κάνουν να μην
αντιδρούν στη λαθρομετανάστευση που θα τους αφανίσει. Το «ωραίο» είναι ότι
«υπερηφανεύνται» γιατί λένε ψευδώς ότι εφαρμόζουν τις «οδηγίες» της ΕΕ την
στιγμή που όλες οι χώρες της ΕΕ αντιδρούν στη λαθρομετανάστευση γιατί έχουν
συνειδητοποιήσει ότι και ολόκληρη η Ευρώπη οδηγείται σε Μουσουλμανοπόιηση.

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ (ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ κ. ΣΟΡΟΣ)

From: EVRIPIDIS BILLIS
(Μερικη διασκευη)
Για το διαβόητο τετράτομο έργο του "Κέντρου Δημοκρατίας και Συμφιλίωσης Νοτιοανατολικής Ευρώπης" του Σόρος και των υπηρετών του.
Η διάβρωση του Ελληνισμού μέσω των βιβλίων ιστορίας του Σόρος που σκοπό έχουν να κάνουν τα Ελληνόπουλα να νοσταλγήσουν την Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Το πρώτο βιβλίο: Για την «ωραία» Οθωμανική Αυτοκρατορία, της διαβόητης «Ιστορίας» του Σόρος που βάζει ταφόπλακα στη ιστορία μας (και πάλιν «χάριν της υπεράνω των εθνικών θεμάτων» διεθνούς αλληλεγγύης).
Ουσιαστικά όμως στόχος του ανωτέρω βιβλίου είναι η άφεση αμαρτιών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και στόχος είναι η δημιουργία «νοσταλγίας» στους Έλληνες μαθητές για να ενταχθούν στη νεοοθωμανικη φασιστική αυτοκρατορία, που υπηρετούν όλοι οι έμμισθοι, συνεργάτες-υπηρέτες των σκοπών του Σόρος.
Εξαιρετικά πασιφανείς άλλοι νεοταξικοί σκοποί είναι ευκόλως ορατοί όπου, με τα σήμερα συμβαίνοντα στη χώρα μας, τα αναγραφόμενα προκαλούν θυμηδία αλλά και ανησυχία για την υποδούλωση και κατάντια του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

Τα Δελφικά Παραγγέλματα

Τα Δελφικά Παραγγέλματα είναι οι εντολές που άφησαν στους Έλληνες οι σοφοί της Αρχαίας Ελλάδας.
Μια πολύτιμη κληρονομιά γνώσης και σοφίας για τις επερχόμενες γενεές.
Οι αρχαίοι Έλληνες ιερείς δεν έδιναν συμβουλές ούτε άκουγαν τις εξομολογήσεις των πιστών, αλλά ασχολούνταν μόνο με την τέλεση των θυσιών και των άλλων ιεροτελεστιών.
Η ηθική εκπαίδευση και καθοδήγηση των πολιτών ξεκινούσε μεν από τους παιδαγωγούς και παιδοτρίβες της νεαρής ηλικίας, αλλά συνεχιζόταν αργότερα στα μαντεία, τα οποία, εκτός από τις χρησμοδοτήσεις τους για τα μελλούμενα και τις θελήσεις των θεών, έδιναν και ένα πλήθος ηθικών παραγγελμάτων και προτροπών συμβουλευτικού χαρακτήρα για τα προβλήματα της καθημερινής ζωής.
Περίoπτη θέση βέβαια, κατείχε σε όλα αυτά ,το διάσημο σε όλο τον κόσμο Μαντείο των Δελφών, του οποίου τα ομώνυμα ηθικά παραγγέλματα είχαν καταγραφεί στους τοίχους του Προνάου του Ναού του Απόλλωνος,στο υπέρθυρο ή ακόμα και σε διάφορες στήλες που είχαν τοποθετηθεί περιμετρικά στις πλευρές του ναού.
Τα 147 Δελφικά Παραγγέλματα ή Πυθίας Γράμματα, ήταν λιτά αποφθέγματα ελαχίστων λέξεων και ανήκαν στους 7 σοφούς της αρχαιότητας:
Τον Θαλή τον Μιλήσιο, τον Πιττακό τον Μυτιληναίο, τον Βία τον Πρηνεύ, τον Σόλωνα τον Αθηναίο, τον Κλεόβουλο τον Ρόδιο, τον Περίανδρο τον Κορίνθιο και τον Χίλωνα τον Λακεδαιμόνιο.
Στο αέτωμα του ναού δέσποζαν τα τρία σπουδαιότερα Δελφικά Παραγγέλματα, τα οποία εύκολα μπορούσε να διακρίνει ο πλησιάζων επισκέπτης:
Κάτω αριστερά το ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ (να γνωρίσεις τον εαυτό σου).
Κάτω δεξιά το ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ (να κάνεις τα πάντα με μέτρο, αποφεύγοντας την υπερβολή).
Ανάμεσά τους, στη κορυφή, το περίφημο «ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ Ε» (ή ΕΙ), για το οποίο ο ιερέας των Δελφών Πλούταρχος έγραψε ολόκληρη πραγματεία («Περί τού έν Δελφοίς Ε»), προσπαθώντας να ερμηνεύσει την απωλεσθείσα σημασία του.
Ο θαυμασμός των αρχαίων Ελλήνων για τα ανηρτημένα αυτά αποφθέγματα στο Μαντείο των Δελφών ήταν τόσο μεγάλος, ώστε ο λυρικός ποιητής Πίνδαρος (522 π.Χ.) θεωρούσε τους επτά σοφούς, γιους του Ήλιου, που με την ακτινοβολία τους φώτιζαν και καθοδηγούσαν τον άνθρωπο στην οδό της αρετής. Αυτά τα σοφά παραγγέλματα χρησιμοποιήθηκαν στην συνέχεια και απο άλλους λαούς ,που τα παρουσίασαν σαν "θρησκευτικές εντολές".
Σας παραθέτουμε τα παραγγέλματα αυτά, όπως οι επισκέπτες της αρχαιότητας αντίκριζαν στους Δελφούς.

"Εν δέ τώ προνάω τά έν Δελφοίς γεγραμμένα, έστιν ώφελήματα άνθρώποις"
Παυσανίας

Έπου θεώ. Ακολούθα τον θεό.
Νόμω πείθου. Να πειθαρχείς στο Νόμο.
Θεούς σέβου. Να σέβεσαι τους θεούς.
Γονείς αίδου. Να σέβεσαι τους γονείς σου.
Ηττώ υπέρ δικαίου. Να καταβάλεσαι για το δίκαιο.
Γνώθι μαθών. Γνώρισε αφού μάθεις.
Ακούσας νόει. Κατανόησε αφού ακούσεις.
Σαυτόν ίσθι. Γνώρισε τον εαυτό σου.
Εστίαν τίμα. Να τιμάς την εστία σου.
Άρχε σεαυτού. Να κυριαρχείς τον εαυτό σου.
Φίλους βοήθει. Να βοηθάς τους φίλους.
Θυμού κράτε. Να συγκρατείς το θυμό σου.
Όρκω μη χρω. Να μην ορκίζεσαι.
Φιλίαν αγάπα. Να αγαπάς τη φιλία.
Παιδείας αντέχου. Να προσηλώνεσαι στην εκπαίδευσή σου.
Σοφίαν ζήτει. Να αναζητάς τη σοφία.
Ψέγε μηδένα. Να μην κατηγορείς κανένα.
Επαίνει αρετήν. Να επαινείς την αρετή.
Πράττε δίκαια. Να πράττεις δίκαια.
Φίλοις ευνόει. Να ευνοείς τους φίλους.
Εχθρούς αμύνου. Να προφυλάσσεσαι από τους εχθρούς.
Ευγένειαν άσκει. Να είσαι ευγενής.
Κακίας απέχου. Να απέχεις από την κακία.
Εύφημος ίσθι. Να έχεις καλή φήμη.
Άκουε πάντα. Να ακούς τα πάντα.
Μηδέν άγαν. Να μην υπερβάλλεις.
Χρόνου φείδου. Να μη σπαταλάς το χρόνο.
Ύβριν μίσει. Να μισείς την ύβρη.
Ικέτας αίδου. Να σέβεσαι τους ικέτες.
Υιούς παίδευε. Να εκπαιδεύεις τους γιους σου.
Έχων χαρίζου. Όταν έχεις, να χαρίζεις.
Δόλον φοβού. Να φοβάσαι το δόλο.
Ευλόγει πάντας. Να λες καλά λόγια για όλους.
Φιλόσοφος γίνου. Να γίνεις φιλόσοφος.
Όσια κρίνε. Να κρίνεις τα όσια.
Γνους πράττε. Να πράττεις με επίγνωση.
Φόνου απέχου. Να μη φονεύεις.
Σοφοίς χρω. Να συναναστρέφεσαι με σοφούς.
Ήθος δοκίμαζε. Να επιδοκιμάζεις το ήθος.
Υφορώ μηδένα. Να μην είσαι καχύποπτος.
Τέχνη χρω. Να ασκείς την Τέχνη.
Ευεργεσίας τίμα. Να τιμάς τις ευεργεσίες.
Φθόνει μηδενί. Να μη φθονείς κανένα.
Ελπίδα αίνει. Να δοξάζεις την ελπίδα.
Διαβολήν μίσει. Να μισείς τη διαβολή.
Δικαίως κτω. Να αποκτάς δίκαια.
Αγαθούς τίμα. Να τιμάς τους αγαθούς.
Αισχύνην σέβου. Να σέβεσαι την εντροπή.
Ευτυχίαν εύχου. Να εύχεσαι ευτυχία.
Εργάσου κτητά. Να κοπιάζεις για πράγματα άξια κτήσης.
Έριν μίσει. Να μισείς την έριδα.
Όνειδος έχθαιρε. Να εχθρεύεσαι τον χλευασμό.
Γλώσσαν ίσχε. Να συγκρατείς τη γλώσσα σου.
Ύβριν αμύνου. Να προφυλάσσεσαι από την ύβρη.
Κρίνε δίκαια. Να κρίνεις δίκαια.
Λέγε ειδώς. Να λες γνωρίζοντας.
Βίας μη έχου. Να μην έχεις βία.
Ομίλει πράως. Να ομιλείς με πραότητα.
Φιλοφρόνει πάσιν. Να είσαι φιλικός με όλους.
Γλώττης άρχε. Να κυριαρχείς τη γλώσσα σου.
Σεαυτόν ευ ποίει. Να ευεργετείς τον εαυτό σου.
Ευπροσήγορος γίνου. Να είσαι ευπροσήγορος.
Αποκρίνου εν καιρώ. Να αποκρίνεσαι στον κατάλληλο καιρό.
Πόνει μετά δικαίου. Να κοπιάζεις δίκαια.
Πράττε αμετανοήτως. Να πράττεις με σιγουριά.
Αμαρτάνων μετανόει. Όταν σφάλλεις, να μετανοείς.
Οφθαλμού κράτει. Να κυριαρχείς των οφθαλμών σου.
Βουλεύου χρήσιμα. Να σκέπτεσαι τα χρήσιμα.
Φιλίαν φύλασσε. Να φυλάττεις τη φιλία.
Ευγνώμων γίνου. Να είσαι ευγνώμων.
Ομόνοιαν δίωκε. Να επιδιώκεις την ομόνοια.
Άρρητα μη λέγε. Να μην λες τα άρρητα.
Έχθρας διάλυε. Να διαλύεις τις έχθρες.
Γήρας προσδέχου. Να αποδέχεσαι το γήρας.
Επί ρώμη μη καυχώ. Να μην καυχιέσαι για τη δύναμή σου.
Ευφημίαν άσκει. Να επιδιώκεις καλή φήμη.
Απέχθειαν φεύγε. Να αποφεύγεις την απέχθεια.
Πλούτει δικαίως. Να πλουτίζεις δίκαια.
Κακίαν μίσει. Να μισείς την κακία.
Μανθάνων μη κάμνε. Να μην κουράζεσαι να μαθαίνεις.
Ους τρέφεις αγάπα. Να αγαπάς αυτούς που τρέφεις.
Απόντι μη μάχου. Να μην μάχεσαι αυτόν που είναι απών.
Πρεσβύτερον αιδού. Να σέβεσαι τους μεγαλύτερους.
Νεώτερον δίδασκε. Να διδάσκεις τους νεότερους.
Πλούτω απόστει. Να αποστασιοποιείσαι από τον πλούτο.
Σεαυτόν αιδού. Να σέβεσαι τον εαυτό σου.
Μη άρχε υβρίζων. Να μην κυριαρχείς με αλαζονεία.
Προγόνους στεφάνου. Να στεφανώνεις τους προγόνους σου.
Θνήσκε υπέρ πατρίδος. Να πεθάνεις για την πατρίδα σου.
Επί νεκρώ μη γέλα. Να μην περιγελάς τους νεκρούς.
Ατυχούντι συνάχθου. Να συμπάσχεις με το δυστυχή.
Τύχη μη πίστευε. Να μην πιστεύεις την τύχη.
Τελεύτα άλυπος. Να πεθαίνεις χωρίς λύπη.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ (Dr Nicolas Kaloy)

ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ (Dr Nicolas Kaloy)
ΕΝΑΣ ΟΜΟΓΕΝΗΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΟΦΙΑ
O Νίκος Καλογερόπουλος (γνωστός στήν Γενεύη Ελβετίας όπου διαμένει από το 1951 ως Nicolas Kaloy), είναι Πτυχιούχος της ΑΣΟΕΕ και της London School of Economics, Πτυχιούχος Φιλοσοφίας και Διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Γενεύης, συγγραφέας πολυαρίθμων βιβλίων και άρθρων πολιτικού ή φιλοσοφικού περιεχομένου και έχει εργαστεί ως στέλεχος Διεθνών Οργανισμών με κέντρο την Γενεύη από το 1951. Σήμερα συνταξιούχος, είναι Πρόεδρος της European League of Geneva, "Think Tank" με σκοπό την προώθηση της ιδέας της Ενωμένης Ευρώπης.
ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.
http://www.dailymotion.com/video/xfy66k_title01-first-broadcast-2010-july-2_news (56 ΛΕΠΤΑ ΒΙΤΕΟ)
ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΜΕ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ ΑΣ ΕΣΤΙΑΣΟΥΝ ΣΤΑ 30,55 ΜΕ 56,02 (~26 ΛΕΠΤΑ)

ΣΧΕΔΙΟ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΦΟΒΑΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΡEΠΟΡΤΑΖ ΣΟΚ ΤΗΣ REALNEWS

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ liako.gr - ΣΧΕΔΙΟ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΦΟΒΑΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΡEΠΟΡΤΑΖ ΣΟΚ ΤΗΣ REALNEWS
Πριν από μέρες είχαμε γράψει ότι η 5η φάλαγγα που υπάρχει μέσα στην Ελλάδα χρησιμοποιείται, όπως σε όλα τα κράτη, για να πιέζει τις ελληνικές κυβερνήσεις στο να εκτελέσουν γρήγορα και υπάκουα τα σχέδια των παγκόσμιων εξουσιαστών.
Η 5η φάλαγγα αποτελείται από μερικές δεκάδες ή εκατοντάδες μισθοφόρους, αλλά μέσω των SMS και του διαδικτύου και των κύκλων της "θολοκουλτούρας" έχει πρόσβαση στο αγελαίο πλήθος των δεκάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών που δεν έχουν ούτε δουλειά, ούτε οικογένεια να σκεφτούν, ούτε στον ήλιο μοίρα και περιφέρονται δυστυχείς και απελπισμένοι μέσα στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.
Αν, όπως είχαμε γράψει, πεθάνει κάποιος από τους απεργούς πείνας της Υπατίας, τους οποίους εννοείται, ότι η παγκόσμια εξουσία τους έχει σαν αναλώσιμους, τότε απειλείται γενικός ξεσηκωμός των λαθρομεταναστών και αυτός είναι ο μοχλός μέσω του οποίου απειλείται η παρούσα ελληνική κυβέρνηση, να επιταχύνει την ολοκλήρωση της εφαρμογής των εντολών που οι παγκόσμιοι εντολοδότες έδωσαν.
Ίσως κάποιοι να θεωρούν ότι οι σκέψεις αυτές είναι τραβηγμένες, αλλά δένουν με τις αυξημένες περιπολείες της αστυνομίας και με την εν ψυχρώ εκτέλεση των δύο αστυνομικών, που ίσως έγινε για να θυμίσει ότι η δύναμη τάξης της πολιτείας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιους αδίστακτους, όταν οι αδίστακτοι πυροβολούν πρώτοι και απροειδοποίητα.
Η φύλαξη των κεραιών ραντάρ, των κεραιών τηλεπικοινωνιών, των νοσοκομείων, των υποσταθμών της ΔΕΗ και των δεξαμενών και του δικτύου υδροδότησης, δεν φυλάσσεται επαρκώς και μία συντονισμένη κίνηση της 5ης φάλαγγας μπορεί να φέρει ένα πανελλήνιο χάος μέσα σε δέκα λεπτά.
Η κυβέρνηση., σύμφωνα με πληροφορίες μας, έχει πάρει τα μηνύματα, γι' αυτό και δεν θα μπορεί να πει ότι δεν γνώριζε σε περίπτωση που συμβεί αυτό που κανείς δεν θέλει να συμβεί.
Μετά μάλιστα το ρεπορτάζ της REALNEWS που δείχνει, σύμφωνα με αυτά τουλάχιστον που φέρονται να δήλωσαν οι γιατροί των νοσοκομείων όπου μεταφέρθηκαν οι λαθρομετανάστες από την Υπατία, ότι δηλαδή οι απεργοί πείνας ίσως να μην απεργούν και τόσο, πολλά μπορεί να σκεφτεί κανείς και η υποχωρητικότητα και η ανοχή που έδειξε, ως τώρα, η κυβέρνηση, ίσως δεν βγει σε καλό.

ΣΙΤΗΣΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΒΟΜΒΑ ΓΙΑΤΡΩΝ > ΟΙ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΟΙ "ΑΠΕΡΓΟΙ ΠΕΙΝΑΣ" ΤΡΩΝΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ, ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΕΙΝΑ!!! Posted: 06 Mar 2

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...