Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2011

ΕΚΕΙ ΕΚΕΙ στην "Βόρεια Αφρική" (πρώην ΕΛΛΑΣ)

Ο Παπανδρέου και ο Ραγκούσης σας περιμένουν ... και σας προτείνουμε να πάτε όλοι ΕΚΕΙ!
ΕΚΕΙ που οι λαθραία εισερχόμενοι και παρανομούντες έχουν άσυλο για να καταλαμβάνουν ανενόχλητοί δημόσια κτήρια ...
ΕΚΕΙ που μια απεργία πείνας εκβιάζει ένα ολόκληρο κράτος, και εξευτελίζει ένα ολόκληρο έθνος ...
ΕΚΕΙ που συνομιλείτε απ' ευθείας με υπουργούς και πρωθυπουργούς ...
ΕΚΕΙ που η ανθρώπινη ζωή του λαθρομετανάστη μετράει περισσότερο από του Έλληνα ...
ΕΚΕΙ που έχετε δωρεάν περίθαλψη ενώ ο μαλάκας ο Έλληνας πληρώνει ...
ΕΚΕΙ που ο θάνατός σας θα κάψει την Αθήνα, ενώ του Έλληνα αστυνομικού θα πανηγυριστεί στο indymedia ...
ΕΚΕΙ που έχετε με το μέρος σας το ανθελληνικό Κράτος και τις ΜΚΟ, τους εθνοπροδότες ΚΚΕδες τους Συριζαίους και τους ΑΝΤΑΡ-CIA, τους δολοφόνους Κουκουλοφόρους, τους Τρομοκράτες, τα κατευθυνόμενα κανάλια, τον πληρωμένο Σκάι και την "Ιστορία", τον Αλαβάνο, τον Δρίτσα, τον Τατσόπουλο, τον Βερέμη, τον Λαζόπουλο, την Κούρτοβικ, τον Βούγια και την Αλ Σάλεχ, τον Κουράκη, τον Βούτση, τον Τρεμόπουλο, τον Βαλιανάτο, τον Αντωνόπουλο, τον Κωνσταντίνου, τον Χατζησάββα, τον Γιαννόπουλο, τον Αμπντούλ ...
ΕΚΕΙ που έχετε τσάμπα πουλημένους δικηγόρους ...
ΕΚΕΙ που πουλάτε παράνομα μπροστά στα μαγαζιά των ηλιθίων φορολογουμένων Ελλήνων ...
EKEI που διασκεδάζετε τρομοκρατώντας τις "άπιστες" Ελληνίδες ...
ΕΚΕΙ που κάνετε πλιάτσικο ανενόχλητοι ελέω της χειροπόδαρα δεμένης αστυνομίας ...
ΕΚΕΙ που πουλάτε ανενόχλητοι όπλα και ναρκωτικά στην Ομόνοια και στο πολυτεχνείο...
ΕΚΕΙ που συμμετέχετε ενεργά στο οργανωμένο έγκλημα...
ΕΚΕΙ που εμφανίζεστε στα "φιλάνθρωπα" κανάλια και στον φυγόστρατο Λαζόπουλο ...
ΕΚΕΙ που με τους νέους νόμους όποιος σας κοιτάξει λοξά συλλαμβάνεται ...
ΕΚΕΙ που έχετε δικαίωμα να κάνετε ότι θέλετε ... αρκεί να μην είστε Έλληνες
ΕΚΕΙ ΕΚΕΙ στην "Βόρεια Αφρική" (πρώην ΕΛΛΑΔΑ)
ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ...
ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΜΑΤΑ...

ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΡΗΓΑ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗ

AΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ!!! Η Αργεντινή δεν ήταν τίποτε. Εσάς θα σας εξαφανίσουν

του Mark Weisbrot
Ένα άρθρο γραμμένο από τον Δρα Mark Weisbrot, διακεκριμένου οικονομολόγου (Washington D.C.) που έζησε τα γεγονότα της Αργεντινής από κοντά.
Ερώτηση: Στην Ελλάδα κύριε καθηγητά, δεν γνωρίζουμε πολλά για το τι έγινε στην Αργεντινή με το ΔΝΤ. Το μόνο που...
θυμάμαι (και μ' έχει σημαδέψει), είναι ένα πλάνο από κάπου ψηλά, που έδειχνε μία «αδέσποτη» αγελάδα να τρέχει και κόσμο, πολύ κόσμο, να την κομματιάζει ενώ ήταν ζωντανή(!) όπως έλεγε ο σπίκερ, για να εξασφαλίσει κρέας...
Απάντηση: Ο μόνος τρόπος να επιβιώσετε είναι επί ένα μήνα κάθε ημέρα συνέχεια να βγαίνετε σύσσωμοι και ενωμένοι 8 εκατομμύρια άνθρωποι, μιλάω για τους ενήλικες, στους δρόμους μέχρι να ανασταλούν όλες μα όλες οι καθημερινές λειτουργίες. Μόνο κατ' αυτόν τον τρόπο θα εκβιαστεί η Ε.Ε. αρκετά ώστε να δώσει χρήματα και άτοκα μάλιστα, τα οποία και διαθέτει. Δεν είστε ξέμπαρκοι, για όνομα του Θεού, ενώ η Αργεντινή ήταν εντελώς μόνη και απροστάτευτη.
Η Ε.Ε. δεν επιθυμεί κάτι αντίστοιχο, μα πρέπει να ασκηθεί η κατάλληλη πίεση πλέον από κάτω προς τα πάνω και όχι αντιστρόφως. Η μόνη σωτηρία πλέον είναι να εξαναγκάσετε τη Γερμανία να πληρώσει τα 74 δις. που χρωστάει στην Ελλάδα για την περίοδο 1939-1945. Μάλιστα ακούγεται ταυτόχρονα σε πολλούς κύκλους στη Γενεύη όπου ζω, ότι η Ελβετία θα δώσει ως δώρο στην Ελλάδα, δίχως απαίτηση επιστροφής, 100 δις, ώστε να μην οδηγηθεί ευρωπαϊκή χώρα, με τέτοιες τραγικές συνέπειες, στο στόμα του λιονταριού.
Πιστέψτε με, στην Ουγγαρία ήταν πιο ομαλά τα πράγματα, στην Ελλάδα προετοιμάζεται το έδαφος για μαζική καταστροφή όλου του κοινωνικού ιστού με τραγικές συνέπειες, όπου το μηνιαίο εισόδημα ακόμα και στις ιδιωτικές εταιρίες θα μειωθεί από 1000 ευρώ φερ' ειπείν, στα 250 ευρώ, ενώ οι τράπεζες θα επιτρέπουν την ανάληψη πλαφόν των 100 ευρώ ανά ημερολογιακού μήνα.
Η Κυβέρνησή που τώρα σας κυβερνάει, προσφέρουν τα κλειδιά στους καρχαρίες του Δ.Ν.Τ. για να συμβεί κάτι ανάλογο με αυτό που συνέβη στην Αργεντινή. Ο συνολικός αριθμών των θυμάτων επισήμως κατά την οικονομική κατάρρευση της Αργεντινής ήταν περί των 25.000.
Ταυτόχρονα, θα πρέπει να απαιτήσει ο Ελληνικός λαός και με...... τη βία όπου κρίνει, την προσέλευση όλων των υπευθύνων που έκλεψαν τον Έλληνα φορολογούμενο στην δικαιοσύνη, και ξέρουνε όλοι στην Ελλάδα ποιοι είναι αυτοί, και την εκδίκαση των προηγούμενων δυο κυβερνήσεων της Ελλάδος, με τελικό σκοπό την ισόβια φυλάκισή τους. Ταυτόχρονα θα πρέπει ο κάθε πολίτης της Ελλάδος να διασφαλίσει την αλλαγή πορείας της τωρινής Κυβέρνησης, η οποία προμελετημένα και εσκεμμένα προδίδει τον Ελληνικό λαό με την επιθυμία την πλήρης υποταγή του καθώς και ! την εξαθλίωσή του οδηγώντας τον προς το Δ.Ν.Τ. Το να έχει αναλάβει το Δ..Ν.Τ. μια χώρα σημαίνει την εφόρου ζωής σχεδόν ομηρία της στο χρέος. Στο διεθνές οικονομικό σύστημα, το χρέος ισούται με χρήμα και άρα κέρδος για τους ανθρώπους, που όχι μόνον έχουν δημιουργήσει την οικονομική κρίση, αλλά και τους καρχαρίες του Δ.Ν.Τ. που καιροφυλακτούν να αναλάβουν άμεσα την δράση της εξαθλίωσης στην Ελλάδα.
Αυτά δεν είναι τα λόγια κάποιου θεοσεβούμενου ή ανθρωπιστή, αλλά ούτε και αυτά ενός ξεπεσμένου ή ξεχασμένου κομμουνιστή ή ρομαντικού αριστερού. Είναι τα λόγια ενός τεχνοκράτη, που έζησε την καταστροφή μίας περήφανης χώρας. Ενός περήφανου λαού με μία προδοτική κυβέρνηση που προετοίμασε καλά το κλίμα για να εκχωρήσει την Εθνική της κυριαρχία στη μεγαλύτερη μάστιγα του πλανήτη.
Στην Αργεντινή με το που έλαβε δράση το Δ.Ν.Τ., ο κόσμος βγήκε με τσεκούρια, χαντζάρες και πριόνια στους δρόμους και εισέβαλαν σε τράπεζες, στα Μ.Μ.Ε. και σε κυβερνητικά κτίρια, σφάζοντας και αποκεφαλίζοντας στην κυριολεξία τραπεζικούς υπαλλήλους, διευθυντές, δημοσιογράφους, οι οποίοι είναι στην κορυφή της διαφθοράς και της απάτης, καθώς και στελέχη και μέλη βιομηχανιών, της Κυβέρνησης, Κυβερνητικούς Εκπροσώπους και συγκεκριμένα μέλη της Κυβέρνησης του αντίστοιχου Υπουργείου Οικονομικών.
Ο συνολικός αριθμών των θυμάτων επισήμως κατά την οικονομική κατάρρευση της Αργεντινής ήταν περί των 25.000, αλλά φυσικά ο αριθμός που ανακοίνωναν τα Μ.Μ.Ε. της χώρας και με την διαταγή του Δ.Ν.Τ. ήταν κατά πολύ λιγότερος και συγκεκριμένα είχανε αναφέρει μόνον 27 θανάτους.
Έφτιαξαν πόλεις, μέσα στις πόλεις. Τις ονόμασαν villas miserias, πόλεις της μιζέριας. Εκεί πότιζαν τον κόσμο κοκαΐνη, επεξεργασμένη με χλωρίνη και ασβέστη και άλλα ναρκωτικά της μιας δόσης, που παρουσιάστηκαν εν αφθονία άξαφνα, όταν ο εφιάλτης είχε αρχίσει. Ήταν περήφανος λαός οι Αργεντίνοι, όπως και οι Έλληνες και δεν είδα μάνες στην Αργεντινή να πουλάνε τα παιδιά τους, όπως γίνεται στο L.A. από το 1960. Είδα όμως ανθρώπους να χάνουν τα πάντα και στο τέλος τη ζωή τους, όταν δεν υπήρχε τίποτα να δώσουν, όσα δεν πήραν οι τράπεζες τα πήραν οι έμποροι. Ο κoσμος έπρεπε να αποχαυνωθεί, να μην αντιστέκεται. Να πεθαίνει με τη μιζέρια του. Γι' αυτό έβγαλαν έτσι αυτές τις ψευτοπόλεις. Έπνιγαν εκεί την οργή και την δυστυχία τους.
Γι αυτό και εξάλλου η προ-μελετημένη υποβάθμιση του κέντρου της Αθήνας και η μαζική προώθηση και πώληση των ναρκωτικών, μέχρι όπως μαρτυρείται και από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό από ανθρώπους που έχουν και είχαν ανέκαθεν στενές επαφές με την ζούγκλα των ιδιωτικών καναλιών, κυβερνητικά στελέχη, πολιτικούς, μεγαλοδικηγόρους, βιομήχανους και ανθρώπους γενικότερα που εξυπηρετούν μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες. Ημερησίως στο κέντρο της Αθήνας πεθαίνουν περίπου 140 άνθρωποι, κυρίως μετανάστες από ναρκωτικά νοθευμένα.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το πόσο εύκολα σώπαιναν όλοι οι ενοχλητικοί.
Στην Αργεντινή του τότε, όπως και στην Ελλάδα του τώρα, όλα τα ΜΜΕ διατυμπάνιζαν την «ανάγκη της βοήθειας».
Στην αρχή τους έλεγαν ότι το κράτος θα πτώχευε και ο κόσμος έφτασε στο σημείο να πανηγυρίζει για επιτυχία την είσοδο του ΔΝΤ. Δεν φανταζόντουσαν τι θα ακολουθήσει. Τι ειρωνεία και αυτή. Τους έπεισαν με τον φόβο της πτώχευσης και εντέλει η σωτηρία ήρθε μόνο με την πτώχευση!!!
Είχαν όλοι την εντύπωση ότι σώσαμε τη χώρα που ήταν ανίκανη και με διεφθαρμένες κυβερνήσεις. Ήταν απίστευτο τι μετέδιδαν οι ανταποκριτές, όταν εμείς βλέπαμε την αλήθεια με τα μάτια μας σε κάθε δρόμο, σε κάθε γειτονιά. Πρέπει εσείς στην Ελλάδα να ξυπνήσετε τώρα προτού να είναι αργά, πρέπει με οποιοδήποτε κόστος να αποφύγετε το Δ.Ν.Τ.
Ήδη οι εφημερίδες του Σαββατοκύριακου 17-18 Απριλίου 2010 στη χώρα σας, απειλούν για μαζικές απολύσεις περί των 350.000 εργαζομένων και εσείς ακόμα κοιμάστε όρθιοι, αντί να έχετε αποκλείσει τη Βουλή σας με την απειλή μαζικής βίας. Σας κοροϊδεύουν, λεφτά και μάλιστα πάρα πολλά υπάρχουν.
Για το Δ.Ν.Τ. είχαν την εντύπωση ότι οι Αργεντινοί μας θεωρούν σωτήρες.
Ποτέ δεν προέβαλλαν τίποτα από την πραγματικότητα. Μόνο κάτι ρεπορτάζ γραμμένα στις αρχές, με κόσμο να κάνει δηλώσεις κατά των προηγούμενων κυβερνήσεων ότι τους οδήγησαν στην πείνα, ευχαριστώντας τις ΗΠΑ που θα τους έσωνε. Ακόμα και οι διαδηλώσεις και οι διαμαρτυρίες. Τις προέβαλλαν σαν κομμουνιστές ή αριστερά κομμουνιστικά κόμματα που αντιδρούσαν. Εγώ έβλεπα στο Μπουένος Άιρες την λεωφόρο γεμάτη από εξαγριωμένους να ουρλιάζουν «θέλουμε τη χώρα μας πίσω»! Θέλουμε τα δολάρια μας πίσω!
Οι τηλεοράσεις έδειχναν μερικές δεκάδες κομμουνιστές με κόκκινες σημαίες που διαμαρτύρονταν. Στην πραγματικότητα ο κόσμος ήταν εκατοντάδες χιλιάδες. Ίσως εκατομμύρια. Τους έβλεπα, έβγαιναν από τα σπίτια τους και ενώνονταν με τις πορείες. δεν υπήρχε συντονισμός. Ότι Αμερικάνικη επιχείρηση υπήρχε, έκλεινε και την φύλαγαν πάνοπλοι αστυνομικοί.
Δεν κυκλοφορούσαμε βέβαια τότε. Μετά από κάποιες συγκεντρώσεις θυμάμαι έβγαινα από το ξενοδοχείο και έβλεπα τόσες πέτρες κάτω, που νόμιζα ότι γκρεμίστηκε κάποιο κτίριο. Μεγάλη οργή.
Έβλεπες ανθρώπους αποφασισμένους για όλα. Άνθρωποι που δεν έμοιαζαν πλιατσικολόγοι. Ακόμα και μεσήλικες, σίγουρα πολλοί είχαν οικογένειες. μου έκανε εντύπωση. Έβγαιναν και συγκρούονταν με ότι έβρισκαν. Ξύλα, πέτρες. Από την άλλη η αστυνομία ήταν πάνοπλη, με αντλίες, πλαστικές σφαίρες, δακρυγόνα. Ήταν αδύνατον να τους συγκρατήσουν. Είχες να κάνεις με ανθρώπους που τους πήρες το σπίτι τους και το χαμόγελο τους. Όχι, ούτε μια στιγμή δεν τους χαρακτήρισα «τρομοκράτες». Θα ήταν άδικο. Φαντάσου να υπηρετείς το Law and Order και να μη μπορείς να κρύψεις την συμπάθεια σου για αυτούς που ίσως από τις τηλεοράσεις θα τους χαρακτήριζες αλλιώς. Ήθελαν τη χώρα τους πίσω. Έβγαιναν με Αργεντίνικες σημαίες και απαιτούσαν να φύγουμε.
Στην Ελλάδα συμβαίνει και το εξής: τα πετρέλαια στο Αιγαίο επιθυμούν να τα εκμεταλλευτούν πλήρως και μόνο οι Γερμανοί, ώστε κατ' αυτόν τον τρόπο να εξασφαλίσουν την κυριαρχία τους και επιτέλους να βγούνε νικητές από έναν παγκόσμιο πόλεμο έχοντας ήδη δημιουργήσει 2 και χάνοντάς τους. Τον 3ο αυτόν, μπορούμε να τον χαρακτηρίσουμε ως οικονομικό πόλεμο.
Αυτό που με λυπεί ιδιαίτερα είναι ότι η Ευρώπη και η Ε.Ε. δεν φαίνονται γενικότερα να ενδιαφέρονται να σώσουν το ευρώ τους διότι αν διπλώσει η Ελλάδα, το ευρώ θα είναι εντελώς άχρηστο στις διεθνές αγορές και σε όλη την ευρωπαϊκή επικράτεια, το ευρώ θα καταρρεύσει βυθίζοντας σε τύπου Αργεντίνικης κρίσης όχι μόνον την Ελλάδα αλλά και όλες τις χώρες μέλη της Ε.Ε. Γιατί δεν βοηθούν και γιατί έχουν αφήσει την Ελλάδα στην τύχη της ακόμα και προς το παρόν ουδείς δεν μπορεί να δώσει εξήγηση.
Ένα είναι σίγουρο, ότι σε μια εβδομάδα από σήμερα η Ελλάδα δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδια αν επιτρέψετε στην Κυβέρνησή σας και στα Μ.Μ.Ε. να συνεχίσουν να καθορίζουν εσκεμμένα την πορεία σας προς την κόλαση του Δάντη.
Σήμερα, όμως, συγκλίνουν, εκ των πραγμάτων, τα συμφέροντα του Αμερικανού Προέδρου, Ομπάμα, και του γ. Διευθυντή του ΔΝΤ Ντ. Στρος Καν, σε μια εμπλοκή του ΔΝΤ, με την Ελλάδα, με την νέα όμως αποκατεστημένη μορφή του, που σαν θεωρητική αρματωσιά και πρακτική θα ανατρέπει τη σημερινή εικόνα και θα πλησιάζει στην ειδυλλιακή παραδοσιακή πρακτική του, του Φίλου των Εθνών!
Ο μεν πρ. Ομπάμα γιατί θέλει νέο κύρος στο εγχείρημά του για επιβολή κρατικού ελέγχου στο διεθνές Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, του οποίου έχασε τον α΄γύρο. Και ο κ. Ντ. Στρος Καν του ΔΝΤ θα επιθυμούσε σφόδρα ένα έπαθλο 10 εκατομμυρίων ικανοποιημένων από τους παραδείσιους σχεδόν όρους παρέμβασης ενός νέου ΔΝΤ Ελλήνων.

http://topsecret2010.blogspot.com/

Γιατί όλοι οι Έλληνες οφείλουν ευγνωμοσύνη στην τρόικα!!!;;;

Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Επίκαιρα" στις 17/2/11. Για ολοκληρο το αρθρο:
http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=12767&category_id=0

---- O ελληνικός λαός οφείλει μάλλον ευγνωμοσύνη στην τρόικα και τους ...
εκπροσώπους της.
Πρέπει να είμαστε ευγνώμονες στην τρόικα γιατί μας εξήγησε με αφοπλιστική
σαφήνεια ότι η επόμενη «φάση» του «προγράμματος» είναι η λεηλασία της χώρας,
η μετατροπή της σε «Μπανανία». Γιατί επιβεβαίωσε ότι στην κυβέρνηση μπορεί
να μην αρέσουν οι «ιδιωτικοποιήσεις», δεν έχει όμως ούτε ένα επιχείρημα όταν
μιλάει μαζί της και, από την αρχή μέχρι το τέλος, συμφωνεί και εφαρμόζει.
Γιατί, επίσης, αποκάλυψε ότι τις ιδέες αυτές δεν τις φέρνει μόνο εκείνη στην
Ελλάδα, αλλά τις ακούει και από όλη την ελληνική -παριστάνουσα- «ελίτ». Έχει
παραγίνει με την «κουλτούρα της απάτης», που έχει διαπεράσει όλο το σώμα της
εθνικής ζωής και συνιστά κεντρική αιτία και σύμπτωμα της κρίσης. Τους
βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που «διαφωνούν» αλλά ψηφίζουν, την αξιωματική
αντιπολίτευση που προτείνει, εδώ κι ένα χρόνο, το ίδιο πρόγραμμα λεηλασίας,
«καταγγέλλοντας» όμως τον κ. Παπανδρέου ότι δεν διαφωνεί με αυτό!

- Η καλλιέργεια σκόπιμης σύγχυσης, τα απίστευτα ψέματα, οι ασυνέπειες και η
δημαγωγία, έχουν εξυπηρετήσει επί δεκαετίες την επιβίωση του πολιτικού
συστήματος.χ Όλα όμως έχουν ένα τέλος. Η μόνη πρόβλεψη του πρωθυπουργού που
θα επαληθευτεί στο τέλος είναι το αμίμητο: «Θα μας πάρουν όλους με τις
πέτρες».

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός είναι ότι η πραγματικότητα
είναι τόσο δυσάρεστη, που την αρνείται, με έναν κλασικό για την ανθρώπινη
ψυχολογία αγχολυτικό μηχανισμό. Όπως ο άνθρωπος που βλέπει εφιάλτη ξυπνάει
για να απαλλαγεί από ανυπόφορο άγχος, ο άνθρωπος που βλέπει εφιάλ τη στον
ξύπνιο του μπαίνει στον πειρασμό, όπως και η στρουθοκάμηλος, να χώνει το
κεφάλι του στην άμμο, αποφεύγοντας προβλήματα που τον υπερβαίνουν.

Οδυνηρή θεραπεία

Σε αυτόν ακριβώς το μηχανισμό στηρίζεται η κυβέρνηση και το διεθνές
«σύστημα», που την «καθοδηγεί» και την κηδεμονεύει, για να περάσει την
πολιτική του Μνημονίου και της δανειακής σύμβασης.

Προσπαθεί να την παρουσιάσει ως μια οδυνηρή μεν, αναγκαία δε θεραπεία, που θα

επιτρέψει στην Ελλάδα να ξαναβγεί κάποτε «στις αγορές», να ξαναγίνει ένα κάπως

«κανονικό» κράτος. Και όχι βέβαια σαν αυτό που όντως είναι: Ένα πρόγραμμα

συρρίκνωσης της ελληνικής οικονομίας, που συντρίβει τη ραχοκοκαλιά της

ελληνικής οικονομίας, της κοινωνίας και του κράτους, διάλυσης του -υποτυπώδους-
κοινωνικού κράτους, λεηλασίας της χώρας και αποικιοποίησής της, με τρόπο που
μπορεί να εξελιχθεί σε καταστροφή μεγαλύτερη της Μικρασιατικής. Γιατί τότε
χάθηκε η μισή Ελλάδα, τώρα θα χαθεί η υπόλοιπη, δηλαδή η δυνατότητα ύπαρξης
ενός κάπως ανεξάρτητου και κυρίαρχου ελληνικού κράτους, προϋπόθεση για την
αξιοπρεπή επιβίωση του ελληνικού λαού. Από την άποψη αυτή η τρόικα μας βοηθά
να καταλάβουμε πού πάει το πράγμα - και τι ακριβώς τους λένε το πολιτικό μας
προσωπικό και η «ελίτ» της χώρας.

- Το πρόγραμμα «ιδιωτικοποιήσεων» που ανακοίνωσε η τρόικα είναι εξωφρενικού
μεγέθους. Πρακτικά σημαίνει την πλήρη λεηλασία της χώρας, οποιασδήποτε αξίας
έχει μείνει στα χέρια του ελληνικού κράτους και μπορεί να του χρησιμεύσει
για άσκηση πολιτικής, στην ανάπτυξη, στην κοινωνική του πολιτική. Πρόκειται
για το αντίστοιχο διαδικασίας «εκκαθάρισης» χρεοκοπημένης επιχείρησης.

- Σε αντίθεση, μάλιστα, με την εκκαθάριση ιδιωτικών επιχειρήσεων, εδώ πρώτη και
απόλυτη προτεραιότητα έχει η εξυπηρέτηση των διεθνών τραπεζών. Στον κόσμο
που ετοιμάζουν, και με το «ελληνικό πείραμα», όλα τα επαγγέλματα έχουν
κάποιο ρίσκο, εκτός από ένα: του τραπεζίτη, του κατόχου χρήματος.

- Μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, χωρίς καμιά απολύτως συνέπεια. Να σημειώσουμε επίσης

ότι η κατεπείγουσα εκποίηση, κακήν κακώς, και σε συνθήκες εθνικής καταστροφής,

της δημόσιας περιουσίας, σημαίνει πρακτικά και «σκότωμά» της.

«Μπανανία» της Ευρώπης

Επιπλέον, στην Ελλάδα δεν έχουμε σοβαρούς καπιταλιστικούς ομίλους. Πρακτικά,
η ιδιοκτησία της χώρας θα περάσει σε ξένους, ολοκληρώνοντας μια πορεία
αποικιοποίησής της, που θα την κάνει πολύ σύντομα είδος «Μπανανίας» της
Ευρώπης, κάτι σαν τη Γουατεμάλα της «Γιουνάιτεντ Φρουτ». Τέτοιο πρόγραμμα
μαζικής φτωχοποίησης και αποικιοποίησης δύσκολα πραγματοποιείται χωρίς να
απειλήσει εντέλει και τη δημοκρατία, ενδεχόμενο στο οποίο αναφέρθηκε πέρσι,
σε μια δήλωση που δεν της δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή, ο κ. Μπαρόζο.

- Και επειδή, σε αντίθεση με τη Γουατεμάλα, η Ελλάδα αντιμετωπίζει και σοβαρό
εθνικό πρόβλημα, δεν θα μπορέσει να υπερασπίσει στο τέλος και την εξωτερική
της κυριαρχία, στο Αιγαίο, στην Κύπρο, στη Θράκη κ.λπ. Άλλωστε, οι κύριοι
της τρόικας δεν έκρυψαν, στην περίφημη συνέντευξή τους, ότι έχουν άποψη και
για τις ελληνικές στρατιωτικές δαπάνες.

α) θα διατηρούσε η χώρα μια μίνιμουμ δυνατότητα ανεξαρτησίας και πολιτικής;

β) θα ξεμπερδεύαμε με το πρόβλημα χρέους - ελλειμμάτων;

Τίποτα από τα δύο δεν ισχύει.

Όχι μόνο θα ακρωτηρια στούμε, αλλά θα δυσκολέψουμε και την επιβίωσή μας.

Το αντίστοιχο στην ιατρική θα ήταν να αρχίσουμε να αφαιρούμε από έναν ασθενή

ταόργανα που νοσούν!


Έλλειμμα, ύφεση, κραχ...

Έχουμε επισημάνει, και εμείς και πολλοί άλλοι, ότι, σε αντίθεση με τα
περισσότερα θέματα όπου μπορούν να υπάρχουν πολλές απόψεις, το ζήτημα του
Μνημονίου δεν επιδέχεται πολλές απαντήσεις. Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα
αφήσει τη χώρα σε πολύ δυσκολότερη κατάσταση από αυτή που τη βρήκε! Δεν
υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο που να μείωσε το έλλειμμα με τους ρυθμούς που
δεσμεύτηκε ο Παπακωνσταντίνου. Δεν υπάρχει άλλη χώρα συγκρίσιμη με την
Ελλάδα που να μπόρεσε να πληρώσει κανονικά χρέος 150% και πλέον του ΑΕΠ. Και
είναι αλφάβητο της οικονομικής επιστήμης ότι εφαρμογή δραστικής λιτότητας σε
περίοδο κρίσης μετατρέπει την ύφεση σε κραχ, κατά τον κλασικό μηχανισμό του
1929-1931, χώρια οι κοινωνικές, πολιτικές, εθνικές συνέπειες, ακόμα και οι
συνέπειες στην υγεία του πληθυσμού.

Στη χώρα μας είμαστε υποχρεω μένοι να ανακαλύπτουμε συχνά την πυρίτιδα.

Θα είχε βγάλει το ΔΝΤ τη φήμη που έχει, αν δεν προκαλούσε παντού τα ίδια

αποτελέσματα, αν δεν φτάναμε να έχουμε έκρηξη φυματίωσης στην Ανατολική Ευρώπη

και χολέρας στο Περού; Πρέπει να είσαι είτε τελείως απληροφόρητος είτε απατεώνας

είτε ηλίθιος για να πιστεύεις στις ευεργετικές συνέπειες ενός Ταμείου, που, αφού

κατέστρεψε τον Τρίτο Κόσμο και τον πρώην «σοσιαλιστικό», συνεχίζει τώρα το

θεάρεστο έργο του στην περιφέρεια της Ευρωζώνης.

Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει με βεβαιότητα ακολουθώντας αυτές τις συνταγές -
είναι άλλωστε κοινό μυστικό διεθνώς, το γράψαμε κι εμείς από αυτές εδώ τις
στήλες, ότι δεν μπορεί να πληρωθεί ποτέ αυτό το βουνό χρέους. Ουδείς, των
κατόχων ελληνικών ομολόγων περιλαμβανομένων, μπορεί να ελπίζει ότι θα
πληρωθούν στην αξία τους. Βερολίνο και Παρίσι έχουν ήδη συμφωνήσει σε
«κούρεμα» περί το 30%. Σε συνέντευξή του στον γράφοντα, τον Ιούλιο του 2010,
ο μεγάλος οικονομολόγος Γκαλμπρέιθ, φίλος του κ. Παπανδρέου, δήλωσε ότι
«όλοι ξέρουν πως αυτό θα γίνει». Αν όμως είναι έτσι, προς τι οι θυσίες στο
μεσοδιάστημα και προς τι το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου;

- Πρώτον, για να οργανωθεί η αναδιάρθρωση του χρέους κατά τον πλέον

συμφερότερο και ασφαλέστερο τρόπο για τη συμμαχία «αγορών» - Γερμανίας.

- Δεύτερον, για να χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα, όπως ήδη χρησιμοποιείται, για

την πειθάρχηση, από την ίδια συμμαχία, όλης της Ευρώπης. «Κοιτάξτε την

Ελλάδα, κοιτάξτε τι παθαίνουν όσα παιδιά δεν κάθονται καλά», λένε Μέρκελ,

Σαρκοζί, Τρισέ, Στρος-Καν και Goldman Sachs στα υπόλοιπα «παιδιά» της

«ευρωπαϊκής τάξης».

Χώρα-αποικία

Το Μνημόνιο δεν θα θεραπεύσει την Ελλάδα από το πρόβλημα ελλειμμάτων -
χρέους. Αυτό που κάνει είναι να την υποβιβάζει σε χώρα-αποικία, προκαλώντας
ένα κοινωνικό ολοκαύτωμα με την προσπάθεια να οδηγήσει, εν ονόματι της
«ανταγωνιστικότητας», την αμοιβή και την προστασία της εργασίας και το
κοινωνικό κράτος σε επίπεδα Κίνας ή Βουλγαρίας.

Η Ελλάδα οφείλει:

- να επαναδιαπραγματευτεί τη δανειακή σύμβαση που υπέγραψε η κυβέρνηση
Παπανδρέου,

- να οργανώσει, εκείνη και όχι οι πιστωτές, την αναδιάρθρωση του χρέους,

- να φτιάξει συμμαχίες εντός και εκτός Ευρώπης,

- να υπερασπιστεί πολιτικά τον εαυτό της διεθνώς, εν ανάγκη να φτάσει, αν όλα

τα άλλα μέσα αποδειχτούν ατελέσφορα, και στο ύστατο όπλο της στάσης πληρωμών,

με την παράλληλη χρήση όλων των θεσμικών και πολιτικών δυνατοτήτων που παρέχει

στη χώρα η ιδιότητά της ως μέλους της ΟΝΕ. (Αυτό δεν έρχεται σε αντίθεση -κάθε
άλλο- με την ανάγκη ριζικής μεταρρύθμισης του κράτους και της εσωτερικής
ελληνικής δομής, που δεν είναι αιτία της κρίσης, αλλά βοήθησε στο να
βρεθούμε στην «πρώτη γραμμή». Ούτε βεβαίως με την ανάγκη προβολής μιας
σοβαρής εναλλακτικής λύσης στην κρίση που προκάλεσε η «υπερφιλελεύθερη
παγκοσμιοποίηση» σε όλη την Ευρώπη).

Ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ο κ. Παπανδρέου όφειλε να πρωταγωνιστεί

στην εξεύρεση μιας κεϋνσιανής, αναπτυξια κής, προοδευτικής, συνολικής διεξόδου

από την ευρωπαϊκή κρίση, αντί να κάνει την Ελλάδα «πιλότο», «πειραματόζωο» ενός

νέου ολοκληρωτισμού,εκθέτοντάς τη στον κίνδυνο μη αντιστρέψιμης εθνικής

καταστροφής.======================================================================================
ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ;

ΑΚΟΜΑ ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΜΠΙΝΑ ΚΑΙ ΑΠΡΟΣΔΟΤΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ;

ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ. ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ.
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΛΥΠΗΘΕΙ, ΟΥΤΕ ΟΙ ΑΧΟΡΤΑΓΕΣ ΞΕΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΟΥΤΕ Ο ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ ΓΑΠ.

ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.

ΜΕ ΤΟ "ΜΝΗΜΟΝΙΟ" ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΟΥ.

ΑΝΑΓΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ.

Κατωτερω ειναι μια μερικη διασκευη απο μια εισαγωγη σε ενα καινουργιο βιβλιαρακι αναφορικα στο Μνημονιο, απο τη συγγραφεα του Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη (Πρ. Πρύτανης και Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας).
Ο στόχος είναι η συνειδητοποίηση της ανάγκης να σωθούμε. Και αυτό αποκλείεται αν παραμείνουμε με το Μνημόνιο.
Ειναι ενα Μνημόνιο που μονο οδηγει σε αδιέξοδο, σε μια κραυγή αγωνίας για την κατεπείγουσα ανάγκη να αγωνιστούμε με νύχια και δόντια για να σωθούμε. Ειναι ενα επαχθές, επαίσχυντο και εγκληματικό κατασκευασμα. Ειναι μια αποπειρα αποικιοκρατιας.
Αυτο το Μνημόνιο έχει δέσει χειροπόδαρα την Ελλάδα και τις προοπτικές της (αλλά που σε καμιά περίπτωση δεν αποτελεί μονόδρομο).
Οι εμφανείς στόχοι του Μνημονίου είναι χωρίς καμιά αμφιβολία απραγματοποίητοι (Δηλαδη ειναι ενα σχεδιο με σκοπο την αποτυχια). Τα οικτρά του αποτελέσματα οδηγούν διαχρονικά την κατάσταση από το κακό στο χειρότερο. Οι χωρίς προηγούμενο θυσίες που ζητούνται από τον ελληνικό λαό θα μείνουν χωρίς αντίκρισμα. Αυτο άλλωστε αποδεικνύεται, από την ανάγκη συνεχών επικαιροποιήσεων του, που επιβάλλουν ολοένα και πιο ασήκωτες, και πιο απάνθρωπες, και πιο άδικα κατανεμημένες θυσίες.
Επιβαλλεται να βγουμε από μια κατάσταση μοιρολατρίας που μας καταστρέφει και μας εξαφανίζει χωρίς δυνατότητα αναστροφής.
Χρειαζεται μια προετοιμασία εξόδου, καταρχήν, από την κρίση του Μνημονίου.
Με την πεποίθηση ότι η Ελλάδα βρίσκεται ήδη σε κατάσταση χρεοκοπίας με αναστολή, αναφέρονται ενδεικτικά μερικές από τις διεξόδους, που θα έπρεπε να επιδιωχθούν, ταυτόχρονα και συμπληρωματικά. Που είναι:
- η κήρυξη του χρέους ως επαχθούς και απεχθούς,
- η αναδιάρθρωση/αναδιαπραγμάτευση του χρέους,
- η αναζήτηση εξωευρωπαϊκής βοήθειας,
- η απαίτηση καταβολής κατοχικού δανείου και πολεμικών αποζημιώσεων από τη Γερμανία,
- η αξιοποίηση του ορυκτού μας πλούτου,
- στη χειρότερη περίπτωση η δήλωσή μας περί αναστολής πληρωμών στο εξωτερικό (με την οιονεί βεβαιότητα ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει αποδεκτό από την ΕΕ, αφού θα σήμαινε, πιθανότατα, την απαρχή της διάλυσης της. Στην επιλογή, εξάλλου, λύσεων οφείλει να μας απασχολήσει και το ερώτημα του αν, πράγματι, επιθυμούμε να παραμείνουμε σε μια Ευρώπη που, σαφώς, μεταλλάσσεται σε Ενωμένες Πολιτείες της Γερμανίας).
Διασκευη: Λ. Καλλινικος

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...