Τρίτη, 15 Μαρτίου 2011

1821 ELLINIKI SIMAIA - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ

Συνεντεύξη του φυλακισμένου Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου στην εφημερίδα New York Times - Τα ελληνικά ΜΜΕ αδιαφορούν...να ρίξουν διαφάνεια σ' αυτήν την αδικία...

Al Jazeera: “Η Ελλάδα δεν μεταφέρει όπλα στη Λιβύη”


Ισχυρισμοί του Al Jazeera για εκφόρτωση οπλισμού από πλοίο ελληνικής σημαίας στην Τρίπολη. Επικαλούνται αυτόπτη μάρτυρα. Οι ελληνικές αρχές δεν βρήκαν πληροφορίες που να επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς. Το θέμα που προβάλει το αραβόφωνο περί εκφόρτωσης οπλισμού στο λιμάνι από πλοίο ελληνικής σημαίας προκάλεσε την αντίδραση του υπουργείο Εξωτερικών. Από τη Δευτέρα, το αραβόφωνο τηλεοπτικό κανάλι Al Jazzera μεταδίδει τον ισχυρισμό “αυτόπτη μάρτυρα” πως πλοίο ελληνικής σημαίας εκφόρτωσε την Παρασκευή οπλισμό στο λιμάνι της Τρίπολης. Οι υπεύθυνοι του τηλεοπτικού σταθμού ουδέποτε ήρθαν σε επαφή με το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας ή άλλη αρχή προκειμένου να διαπιστωθεί και να διακριβωθεί η αξιοπιστία του ισχυρισμού.

Οι ελληνικές αρχές, ύστερα από σχετικό έλεγχο, δεν βρήκαν καμία πληροφορία που να επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό του Al Jazeera. Η Ελλάδα, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, χαιρέτισε την υιοθέτηση της Απόφασης 1970 του Συμβουλίου Ασφαλείας και την εφαρμόζει με συνέπεια, καθώς συνιστά το βασικό εργαλείο για την άσκηση πίεσης στο καθεστώς Καντάφι προκειμένου να σταματήσει την αιματοχυσία.
Σε μια κρίσιμη περίοδο για τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, είναι υποχρέωση όλων και ιδιαίτερα των Μέσων Ενημέρωσης να επιδεικνύουν υπευθυνότητα και σεβασμό στους κανόνες δεοντολογίας κατά την άσκηση του λειτουργήματός τους. Η απόπειρα δυσφήμισης της Ελλάδας είναι απαράδεκτη.


gdailynews

O θάνατος Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Tου αντρειωμένου Ευαγόρα Παλληκαρίδη ο θάνατος…
«Θα πάρω μιαν ανηφοριά
θα πάρω μονοπάτια
να βρω τα σκαλοπάτια
που παν στη λευτεριά».
Ευαγόρας Παλληκαρίδης
13 Μαρτίου του 1957 Κύπρος, Λευκωσία. Ο 19χρονος μαθητής του Ελληνικού Γυμνασίου Πάφου, Ευαγόρας Παλληκαρίδης οδηγείται από τους Άγγλους δήμιους, στην αγχόνη. Παρά τις απεγνωσμένες εκκλήσεις για απονομή χάριτος, η αγγλοβασίλισσα Ελισάβετ και το δολοφονικό όργανό της στην Κύπρο, ο Κυβερνήτης Χάρτινγκ, αρνούνται πεισμόνως.
Ο εθνομάρτυρας ανεβαίνει γαλήνιος τα σκαλοπάτια της θυσίας και της δόξας. Το εικονοστάσι του Γένους, το Συναξάρι της πατρίδας λαμπρύνεται μʼ έναν ακόμη ήρωα.
Στις 5-12-1955 ο Ευαγόρας άφηνε τα μαθητικά θρανία και ανέβαινε «κλέφτης στα βουνά» προσχωρούσε στην θρυλική Ε.Ο.Κ.Α. Γράφει ο πατέρας του Μιλτιάδης Παλληκαρίδης:
«Φεύγοντας από το σπίτι ο Ευαγόρας, κατά τις 4 μ.μ. επέρασεν από το Ελληνικό Γυμνάσιο Πάφου, και αφήνει επί της έδρας το εγερτήριο σάλπισμά του. Και γράφει προς τους συμμαθητές του, και γράφει προς τους φίλους, γράφει σε κάθε τίμιο μαθητή, γράφει σε κάθε Κύπριο:
«Παλιοί συμμαθηταί:
Αυτή την ώρα κάποιος λείπει ανάμεσά σας∙ κάποιος που φεύγει αναζητώντας λίγον ελεύθερο αέρα∙ κάποιος που μπορεί να μην το ξαναδείτε, παρά μόνο νεκρό. Μην κλάψετε στον τάφο του. Δεν κάνει να τον κλαίτε. Λίγα λουλούδια του Μαγιού σκορπάτε του στον τάφο. Του φτάνει αυτό μονάχα».
Και στη συνέχεια γράφει στον μαυροπίνακα ο ήρωας – ποιητής τον «Θούριο» του: «Θα πάρω μιαν ανηφοριά/ θα πάρω μονοπάτια…».
Το ποίημα αποτελούμενο από 8 στροφές τελειώνει με την εξής προφητική για την ζωή του:
«- Κόρη πανώρια θα της πω
άνοιξε τα φτερά σου
και πάρε με κοντά σου
μονάχα αυτό ζητώ».
(Από το βιβλίο: «Ευαγόρας Παλληκαρίδης, ο έφηβος ποιητής και ηρωομάρτυρας», Π. Στυλιανού, Λευκωσία 1986).
Σήμερα το μνήμα του, κενό γιατί οι Άγγλοι έκαιγαν με ασβέστη τα λείψανα των αγωνιστών, βρίσκεται στα «Φυλακισμένα Μνήματα» της Λευκωσίας, μαζί με τους άλλους αντρειωμένους που ο θάνατός τους θάνατος δε λογιέται.
......

Συνέντευξη του Δημήτρη Καζάκη Οικονομολόγου Αναλυτή στην Κρήτη TV

http://wp.me/pYyB8-e8

Συνέντευξη του Δημήτρη Καζάκη Οικονομολόγου Αναλυτή στην Κρήτη TV
Πως στήθηκε η οικονομική δολοφονία της Ελλάδος
Τι ρόλο παίζει η "Τράπεζα της Ελλάδος"
Ποιοί σχεδιάζουν επιστροφή στη φεουδαρχία με σας, τα παιδιά σας και τα εγγόνια σας
στο ρόλο των δουλοπαροίκων κομπάρσων

ΜΗΤΕΡΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΣΙΠΡΑ κ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΥ

Με έκδηλη την οργή και την αγανάκτηση Μητέρα Αστυνομικού της ΔΙΑΣ ξεσπάει στην κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA και λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Φυσικά το κανάλι δεν έδειξε τίποτα αλλά το βίντεο διέρρευσε μέσω κάμερας ιδιώτη.... Τα κανάλια δε σας δείχνουν τίποτα από την πραγματική οργή των πολιτών. Έχει όμως ο καιρός γυρίσματα....

http://www.youtube.com/watch?v=IW_vyvRIdhw

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...