Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2011

Σερβία: Δεύτερες σκέψεις έχει η Ρωσία για την κατασκευή του αγωγού «South Stream» μετά την τουρκική άρνηση εξαιτίας του υψηλού κόστους κατασκευής


Δεύτερες σκέψεις έχει η Ρωσία σχετικά με την κατασκευή του αγωγού της νότιας ροής φυσικού αερίου, ο οποίος είναι ευρύτερα γνωστός ως «South Stream», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πέσκοβ. Στην περίπτωση κατά την οποία η Μόσχα συναντήσει «σοβαρά ή ανυπέρβλητα εμπόδια» στην κατασκευή του αναφερόμενου αγωγού, τότε, θα προχωρήσει στην κατασκευή εργοστασίου παραγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου από πετρέλαιο (liquefied petroleum gas -LPG) στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, σημείωσε ο κ. Πέσκοβ.Σύμφωνα με τα ρωσικά σχέδια, η κατασκευή του εργοστασίου παραγωγής LPG στη Μαύρη Θάλασσα εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό για την κατασκευή και υποστήριξη του αγωγού. Από την άλλη μεριά, μπορεί να αποτελέσει την ασφαλή και ανεξάρτητη εναλλακτική λύση, στην περίπτωση που τα σχέδια για την τελική κατασκευή και εκμετάλλευση του αγωγού, δεν υλοποιηθούν.
Την κατασκευή του αγωγού δεν αποδέχεται η Τουρκία, με τη ρωσική κυβέρνηση να κινητοποιείται προκειμένου να εξευρεθούν λύσεις, που θα μειώσουν το κόστος κατασκευής του.


e-typos

Τα υπερσύγχρονα, πανάκριβα, αλλά καί "άσφαιρα" Leopard 2HEL δεν θα πάνε ούτε στην παρέλαση!


Του Χρήστου Καπούτση - Όσοι υπηρετούν σε Μονάδες Τεθωρακισμένων(άρματα μάχης) φορούν μαύρο μπερέ. Είναι οι «μαυροσκούφηδες» ή οι «μαύροι» όπως αυτοαποκαλούνται , διότι εργάζονται πολλές ώρες την ημέρα με εξοντωτικούς ρυθμούς. «Είμαι 25 χρόνια σε Μονάδες Τεθωρακισμένων και δεν θυμάμαι ούτε μία μέρα που να έφυγα από τη Μονάδα μου μετά τη συμπλήρωση 8-ώρου. Μπαίνω νύχτα στο Στρατόπεδο και νύχτα φεύγω», δήλωσε στη «Σ» αξιωματικός των τεθωρακισμένων. Εκτός από τα μεγάλα Κέντρα εκπαίδευσης τεθωρακισμένων στον Αυλώνα και το Λιτόχωρο, οι υπόλοιπες Μονάδες βρίσκονται στη Θράκη και τα νησιά του Αιγαίου. 

Οι μάχιμες Μονάδες τεθωρακισμένων έχουν σχετικά ικανοποιητική στελέχωση, που κυμαίνεται από 65% μέχρι 85% της προβλεπόμενης δύναμης. Το εντυπωσιακό είναι ότι ένα κατεξοχήν ανδροκρατούμενο όπλο, όπως είναι τα τεθωρακισμένα έχει αλωθεί και αυτό από γυναίκες. Το 15% περίπου των μάχιμων θέσεων (οδηγός άρματος, πυροβολητής, Ίλαρχος κ.ά) καλύπτεται από γυναικείο προσωπικό! Δύσκολη δουλειά, που απαιτεί ικανότητες και «κότσια» και οι γυναίκες των τεθωρακισμένων έχουν αποδείξει ότι τα διαθέτουν.

christoskapoutsis

Αφού είδαν οτι δεν μπορούν να ρίξουν τον Καντάφι με τους "εσωτερικούς επαναστάτες"...PLAN B: Επέμβαση του NATO


Θέμα ωρών είναι πλέον η στρατιωτική εμπλοκή του ΝΑΤΟ στη Λιβύη, μετά την απόφαση του ΟΗΕ. Τα στρατιωτικά πλήγματα θα πραγματοποιηθούν "εντός των επομένων ωρών" και οι γαλλικές δυνάμεις θα συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις αυτές, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Φρανσουά Μπαρουέν. Οι αμερικανικές εφημερίδες, κάνουν λόγο για χτυπήματα σε επιλεγμένους στόχους, όπως τα αντιαεροπορικά ραντάρ, οι στρατιωτικές βάσεις και οι τηλεπικοινωνίες, αν και η Ουάσιγκτον λέγεται ότι θα αποφύγει την εμπλοκή στην πρώτη τουλάχιστον φάση των επιχειρήσεων. Το βάρος θα σηκώσουν Γάλλοι, Βρεταννοί, Ιταλοί και δυνάμεις αραβικών κρατών, ενώ κεντρικό ρόλο θα διαδραματίσει η νατοϊκή βάση Σιγκονέλα στη Σικελία. Οι επιχειρήσεις, προβλέπουν αρχικά την απαγόρευση όλων των πτήσεων πάνω από τη Λιβύη, παρενοχλήσεις στις επικοινωνίες και στη συνέχεια βομβαρδισμούς των δυνάμεων του Καντάφι που βρίσκονται περίπου 150 χιλιόμετρα έξω από τη Βεγγάζη. 
Στην περιοχή, βρίσκονται ήδη περισσότερα από 25 πλοία του ΝΑΤΟ, μεταξύ αυτών και ένα από τα πλέον σύγχρονα ελικοπτεροφόρα.
Η εμπλοκή της Ελλάδας θεωρείται δεδομένη με τις βάσεις της Σούδας και του Ακτίου, ενώ δεν αποκλείεται να ζητηθεί και η συμμετοχή αεροπορικών δυνάμεων, κάτι για το οποίο αναμένονται ανακοινώσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Σούδα βρίσκεται ήδη σε επιφυλακή επί 24ωρης βάσης, καθώς θα κληθεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην επιχείρηση κατά των συστημάτων επικοινωνίας του Καντάφι, αλλά και στον ανεφοδιασμό των δυνάμεων του ΝΑΤΟ, ενώ θα βοηθήσουν και με τα ραντάρ. 
Στη Σούδα, βρίσκεται ο περίφημος “γουρουνομύτης” το αεροπλάνο που έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί όλες τις συνομιλίες στη Λιβύη, αλλά και Γερμανοί πεζοναύτες. Τις προηγούμενες μέρες, από την Κρήτη πέρασαν εκατοντάδες πεζοναύτες των ΗΠΑ οι οποίοι επιβιβάστηκαν στα πλοία που έσπευσαν στον θαλάσσιο χώρο της Λιβύης. 
Έπειτα από τρεις ημέρες εντατικών διαπραγματεύσεων, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ψήφισε χθες το βράδυ υπέρ της προσφυγής στη στρατιωτική ισχύ εναντίον των στρατευμάτων του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι, ανοίγοντας το δρόμο για αεροπορικά πλήγματα στη Λιβύη. 
Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Καντάφι είχε απειλήσει ότι θα επιτεθεί στη διάρκεια της νύχτας στη Βεγγάζη, το οχυρό των εξεγερμένων, χωρίς να δείξει "ούτε έλεος ούτε οίκτο".
"Θα έρθουμε. Σπίτι με σπίτι, δωμάτιο με δωμάτιο" δήλωσε ο Καντάφι σε ραδιοφωνική ομιλία του αργά χθες το βράδυ προς τους εξεγερμένους της Βεγγάζης, οι οποίοι υπολογίζονται σε 650.000.

www.greeknation.blogspot.com

Η ''εκδημοκρατικοποίηση'' των αραβικών κρατών και η Νέα Τάξη Πραγμάτων


Μετά την εκδημοκρατικοποίηση της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και των Βαλκανίων από τη Νέα Τάξη Πραγμάτων, φαίνεται ότι ήλθε η ώρα της «εκδημοκρατικοποίησης» των μουσουλμανικών αραβικών χωρών, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της. Άρχισε από την Τυνησία, προχώρησε με την Υεμένη, μετά στην Αίγυπτο και τώρα βρισκόμαστε στην Λιβύη. Ήδη, Ιορδανία και Συρία «τρέχουν» να προλάβουν τυχόν «λαϊκές εξεγέρσεις». Όλοι, όμως, υποψιάζονται ότι είναι μία υπόθεση-ντόμινο και πως μετά την Αίγυπτο, κάποια άλλη αραβική χώρα θα πάρει σειρά. Είναι επίσης αξιοσημείωτο, ότι οι «λαϊκές εξεγέρσεις» προτρέπονται από «αγνώστους» στο Διαδίκτυο! 

Στις αρχές του 2011, η Αμερική (και η ΕΕ, κάπως αργοπορημένα) ανακάλυψε ότι στην μέχρι σήμερα ισχυρή σύμμαχό της στην περιοχή, την Αίγυπτο, ο «εκλεκτός» της που κυβερνούσε την χώρα για 30 συναπτά έτη είναι «Δικτάτορας» και ότι καταπίεζε τον λαόν του!
Δεν έχω καμμιά αμφιβολία, ότι το έργο της «εκδημοκρατικοποίησης» των αραβικών κρατών ανέλαβε η Νέα Τάξη Πραγμάτων με την πανίσχυρη ηγεσία της, γιατί εξυπηρετούνται οι παγκόσμιοι σχεδιασμοί της. Όσοι νομίζουν, ότι αυτά γίνονται για χάριν των αραβικών λαών το λιγότερο που μπορώ να πω, είναι ότι είναι αφελείς! 
Στην πρώην Σοβιετική Ένωση χρησιμοποιήθηκε ο «δικός» τους, ο Μ. Γκορμπατσόφ, στα Βαλκάνια το ΝΑΤΟ, στο Ιράκ –δεδηλωμένος εχθρός του Ισραήλ- ο αμερικανικός στρατός με τους συμμάχους και τώρα στις συμμαχικές αραβικές χώρες, όπου δεν δικαιολογείται στρατιωτική επέμβαση, θα χρησιμοποιηθούν οι «αντιφρονούντες» που θα ηγούνται των «λαϊκών εξεγέρσεων». 
Και γνωρίζει πολύ καλά η ηγεσία της Νέας Τάξης Πραγμάτων την ψυχολογία του «μπουλουκιού» (της μάζας) που επικρατεί σε αυτές τις χώρες.
Είμαι, όπως περίεργος να δω, τι θα γίνει, όταν το ντόμινο σταματήσει στη Λιβύη του Καντάφι και στο Ιράν! Ίδωμεν… 

romiossini

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...