Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011

Περί της ενότητας των Εθνικιστών. Διαπιστώσεις και συμπεράσματα.

Περί της ενότητας των Εθνικιστών. Διαπιστώσεις και συμπεράσματα.

Ιδεολογίες και δύναμη. ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ

Ιδεολογίες και δύναμη. ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΕΝΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ (ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ)

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΕΝΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ (ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ)

Εργατικό ζήτημα και Εθνικιστές

Εργατικό ζήτημα και Εθνικιστές

Στις 3 Απρίλη η επιλογή στην Αθήνα είναι ΜΙΑ!! ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.

Στις 3 Απρίλη η επιλογή στην Αθήνα είναι ΜΙΑ!! ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.

Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΠΟΝΑΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΠΟΝΑΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

«Eπιδέξια ουδέτερη» η Τουρκία

«Eπιδέξια ουδέτερη» η Τουρκία

Το τελευταίο γεύμα των γενιτσάρων

Βρισκόμαστε στο έτος 1944. Ήδη το καλοκαίρι έχει έρθει και οι Γερμανοί έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται ότι η παρουσία τους στην χώρα δεν κρατήσει πολύ.

Παράλληλα μεγάλη ανυπομονησία έχει απλωθεί στους συνεργάτες των Γερμανών στην Αθήνα και όλη την χώρα. Τι θα απογίνουν εκείνοι; Οι Γερμανοί φαίνονται καθησυχαστικοί. Υπόσχονται για όσους το επιθυμούν να τους πάρουν μαζί τους στην Γερμανία όταν επιστρέψουν. Οι Γερμανοί τελικά θα εγκαταλείψουν την Αθήνα στις 12 Οκτωβρίου του ίδιου έτους, πριν όμως από αυτό διοργάνωσαν μια αποχαιρετιστήρια φιέστα...

Με κάθε επισημότητα, οι Γερμανοί αποστέλλουν προσκλήσεις σε όλον τον "καλό" κόσμο της Αθήνας και των προαστίων. Καλούν κάθε είδους συνεργάτες τους, ταγματασφαλίτες, δοσίλογους και μαυραγορίτες. Η γιορτή λαμβάνει χώρα στο μέγαρο του Μετοχικού Ταμείου. Σε αυτήν θα λάβουν μέρος πάνω από 100 καλεσμένοι και υψηλά ιστάμενοι της γερμανικής διοίκησης. Οι δοσίλογοι Γκόβερης, Κωστούλας, Φαρδούλης, Κούκας, Λιάσκας Χαμουρτζόγλου, Γιαννόπουλος, οι μαυραγορίτες Σταματόπουλος, Δενδρινός, Λιναρδάκης, Άρνης και Έξαρχος, ο Πέππας, προμηθευτής των Γερμανών, ο Μιχαηλίδης, γνωστός μαυραγορίτης λαδιού, ο Κωσταντόπουλος, ταγματάρχης των ταγμάτων ασφαλείας, ο Γεώργιος και η Αλεξάνδρα Λακιώτη καταδότες των Γερμανών, οι δοσίλογοι Χατζηδημητρίου και Σιάκος, ο Παπαβασιλείου και άλλοι πολλοί.
Η φιέστα θα ξεκινήσει με χορό, αργότερα ένα πλούσιο τραπέζι θα στρωθεί για να αποχαιρετισθούν οι συνδαιτυμόνες. Κρέας και φαγητά που σπάνιζαν ακόμα και από τα πιό εύπορα σπίτια και άφθονη γερμανική μπύρα. Το γεύμα θα συνεχιστεί μέχρι τα ξημερώματα και τέλος θα έλθει το γκραν φινάλε. Με τις πρώτες αχτίδες του ηλίου οι Γερμανοί αποχωρούν χαιρετώντας ευγενικά τους καλεσμένους τους.

Αμέσως μετά μια ομάδα Γερμανών στρατιωτών θα μπουν οπλισμένοι στο κτίριο και θα εκτελέσουν εν ψυχρώ τους καλεσμένους.

Δεν θα επιβιώσει ούτε ένας.
Αυτό ήταν το μεφιστοφελικό τέλος πολλών από τους δοσίλογος της κατοχής που μας φέρνει στο νου το αρχαίο ρητό περί προδοσίας και προδοτών: "την προδοσία αγάπησαν πολλοί, τον προδότη κανένας"...

Σαν σήμερα: 30 Μαρτίου 1822, η Χίος πνίγηκε στο αίμα

Εκατόν δεκαπέντε χιλιάδες άνθρωποι χάθηκαν, δολοφονήθηκαν, ξεριζώθηκαν... Άνδρες, γυναίκες, παιδιά. Το αίμα έτρεχε ποτάμι, μέχρι τη θάλασσα. Το γαλάζιο του νερού βάφτηκε κόκκινο. Ουρλιαχτά, θάνατος, απόγνωση. Καμμένη γη. Χωριά ολόκληρα πυρπολήθηκαν. Μητέρες μέσα στους καπνούς ψάχνουν να βρουν τα παιδιά τους. Τα πρόσωπα τους μαύρα από τις στάχτες. Βλέμμα θολό. Το βλέμμα της τρέλας. Που να κρυφτούν; Δεν ξέρουν.
Τούρκοι παντού. Αγρίμια. Δολοφονούν, βιάζουν. Κατακόκκινοι βαμμένοι από το αίμα των αθώων θυμάτων τους συνεχίζουν να σκοτώνουν όποιον βρουν στο διάβα τους. Η Χίος πεθαίνει... 30 Μαρτίου 1822
http://kostasxan.blogspot.com/2011/03/30-1822.html

Η Ελλάδα προορίζεται να ζήσει και θα ζήσει!

Αγαπητοί φίλοι,
Η Ελλάδα σήμερα είναι υπο καθεστώς ανυποληψίας, πάρτε το απόφαση !

Ο,τι και να πεί, ό,τι και αν κάνει, κανείς δεν θα της δώσει σημασία.

Μια χώρα που δεν πείθει κανέναν για τη σοβαρότητά της, αφού έχει κυβερνηθεί, εδώ και 30 χρόνια, απο τα πιο επικύνδινα πολιτικά παράσιτα που κυβερνήθηκε ποτέ σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος.

Ο κόσμος πλέον μέσα στην οικογένεια, σε παρέες, στη δουλειά, συζητάει για το σήμερα και το αύριο στη σκιά της κρίσης, η οποία μπήκε βιαίως, στην καθημερινότητα του. Συζητά πολιτικά, αγωνιά για το τι θα του ξημερώσει, και αναστοχάζεται για λάθη ή επιπόλαιες επιλογές του παρελθόντος.
Έκδηλη και φυσιολογική παράλληλα είναι και η ανησυχία πολλών για την πορεία των εθνικών μας θεμάτων, που λόγω της οικονομικής κρίσης, δίνει το άλλοθι στους οπαδούς των εθνικών υποχωρήσεων να υπογράψουν άρον-άρον απαράδεκτες συμφωνίες με τη δικαιολογία «είμαστε χρεωμένοι, δεν έχουμε τη δυνατότητα υπερήφανης εξωτερικής πολιτικής».
http://kostasxan.blogspot.com/2011/03/blog-post_1036.html

Σε τράπεζες του Μαιάμι μετέφεραν την αρπαχτή τους τα νεόπλουτα ρεμάλια του συστήματος Πασόκ.

Σε τράπεζες του Μαιάμι, έχουν τις καταθέσεις τους πολλά από τα σεσημασμένα νεόπλουτα τσογλάνια της πασοκικής αρπαχτής, ειδικά τα ρεμάλια που κινούνται στο χώρο του "lifestyle".

Κι ενώ ο Παπακωνσταντίνου αναθέτει στον Καπελέρη από τη Σάντα Μπάρμπαρα να κυνηγήσει τους φοροφυγάδες, οι τύποι εδώ και χρόνια έχουν αρπάξει τη μπάζα από το Χρηματιστήριο-όπου κατάφεραν να βάλουν τα σαπάκια, πολυδανεισμένες εταιρείες τους και να λεληλατήσουν τον τζογαδόρο μακάκα επενδυτή-και πουλάνε τρελίτσα στην Ελλάδα.

Τον δρόμο για τις αμερικανικές τράπεζες άνοιξε σύμφωνα με πληροφορίες πολύ γνωστή κοσμική κυρία με διαπλανητική επιρροή.

Έτσι μπορεί στην Ελλάδα οι δουλειές τους να πάνε κατά διαόλου και να μην πληρώνουν τους εργαζόμενούς τους, αλλά οι ίδιοι και οι οικογένειές τους ζουν σαν γιοι του Καντάφι στο Μαιάμι.

Πολλοί μάλιστα έχουν αγοράσει εδώ και διαμερίσματα με αποτέλεσμα να ξύνουν τ αχαμνά τους κάθε φορά που ο Γιωργάκης σε συνεργασία με την Goldman Sachs, παίρνουν τα (νέα) μέτρα σε βάρος των ανυπεράσπιστων πολιτών.

Σημ.> Η θέα της παραλίας από το διάσημο Delano hotel-άντε γεια...

Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011

ΚΑΖΑΚΗΣ ΣΤΟ MEGA: ΕΙΣΤΕ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΟΙ 1

ΜΙΑ ΥΠΕΝΘΥΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

ΜΙΑ ΥΠΕΝΘΥΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
"Το πρόβλημα είναι η ηττοπάθεια. Αυτοί δεν θα φερόντουσαν σαν λύκοι αν εμείς δεν φερόμασταν ως αρνιά. Ας γίνουμε εμείς λοιπόν λύκοι. Λυσσασμένοι λύκοι!"
Λογια Δημήτρη Αντωνίου, κάτοικου Χαλκίδας που κατέθεσε μήνυση κατά των βουλευτών που υπέγραψαν το μνημόνιο, υπουργών και του Προέδρου της Δημοκρατίας με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Αντωνίου, το Μνημόνιο είναι μια δανειακή σύμβαση η οποία όμως έχει αντικαταστήσει το ίδιο το Σύνταγμα: (αναφέρει τις γενικές κατευθύνσεις της πολιτικής που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα, καταλύει δηλαδή το Σύνταγμα). "Αν είναι έτσι, να το δηλώσουμε επισήμως και να λεγόμαστε Τροϊκιστάν" και όχι Ελλάδα, κι εμείς Τροϊκανοί!", είπε χαρακτηριστικά.
Βάση αυτής της δανειακής σύμβασης που υπογράψανε, αν δεν πληρώσουμε μία δόση, οι δανειστές μας μπορούν να προβούν σε κατάσχεση κάθε δημόσιας περιουσίας μας, χωρίς περιορισμό.
"Το Ελληνικό κράτος δεν είχε δικαιοδοσία να υπογράψει τίποτα χωρίς τη συναίνεση των δανειστών του". Μάλιστα, τυχόν δικαστική διένεξη που θα προκύψει (με πολίτες π.χ.) θα επιλύεται με το αγγλικό δίκαιο και όχι το ελληνικό, δηλαδή με το δίκαιο των δανειστών μας.
Χρήματα των δανείων αυτών, σύμφωνα πάντα με το ίδιο το Μνημόνιο, δεν προορίζονται για μισθούς και συντάξεις, όπως μας λένε, αλλά για τη στήριξη της ρευστότητας των τραπεζών!
http://zoidosia.blogspot.com/

Ο πατριωτισμός είναι έμφυτος στον άνθρωπο και εγώ είμαι εθνικιστής
Κωστής Παλαμάς

"Μητρώς τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων, τιμιοτέρον εστίν η πατρίς,
και σεμνότερον και αγιότερον παρά Θεοίς και ανθρώποις τις νουν έχουσιν".
ΣΩΚΡΑΤΗΣ

ΕΙΣ ΟΙΩΝΟΣ ΑΡΙΣΤΟΣ ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ
ΟΜΗΡΟΣ

Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011

Δράσις Κες Εφαεφπ


«Οι Έλληνες δεν κάμνουν ποτέ ειρήνην με έναν εχθρόν όπου κατακρατεί τον ελληνικόν τόπον» Ρήγας Βελεστινλής

Οι Πρωτοπόροι όχι μόνο συνεργάζονται με την Προοδευτική ''αγωνιζόμενοι'' με επαναπροσεγγιστικά δείπνα,αλλά έχουν και την απαίτηση άπαντες να το διαλαλούν στις αντικατοχικές.Ο Μυθριδατισμός που επιδιώκουν στην Ελληνική μας συνείδησ
η, δεν θα περάσει. 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

Το πραγματικό πρόσωπο της Πρωτοπορίας από την ιστοσελίδα τους
http://www.mplogk.com/2009/12/04/fpk-protoporia-hb-antikatoxiki-poreia

Γιατί κυριοι ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΔΕΝ ΤΟ "ΠΟΥΛΑΤΕ;".

ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΖΗΜΙΟΓΟΝΟ:
"ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ" !!!!

ΝΑ ΓΙΝΕΙ MALL! ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΣΤΑ! ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΙΝΕΜΑ!

ΚΙ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ 500εκ €! Χαχαχαχα!

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΚΔΟΤΕΣ ΕΙΣΤΕ ΚΟΤΕΣ!!!!!
Κατάλαβες γιατί σου έκοψαν τον μισθό Μ…κα;
netakias.wordpress.com
http://wp.me/p9GCU-Aj


H ΝΔ θα το καταπιεί, γιατί το Δημόσιο μπήκε εγγυητής το 2007!
Το ΠΑΣΟΚ γιατί, δεν “χρωστάει σε κανέναν”…ψηφοφόρο του!
Το ΜEGA γιατί είναι και ΠΑΣΟΚ και ΔΟΛ!
Το STAR…..ασ’ το!
Το ALTER χρωστάει και περιμένει παρόμοια ρύθμιση!
Στην ΕΡΤ… ξαναζούμε σε εποχές Γεωργαλά και Μαρούδα! Μόνο ο Φοίνικας λείπει!


ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΝΑΛΙ ΠΟΥ ΜΕΤΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ “9″ κι ο ΚΟΝΤΡΑ ! (Αν ακούσετε άλλο παρακαλώ να με ενημερώσετε να το προσθέσω!)

Εχουμε και λέμε :

Το Μέγαρο είναι ιδιωτική Εταιρεία,
Η τρέχουσα «εξυπηρέτηση» ανέρχεται στα 2,6 εκ. ευρώ! Δηλαδή αν ζητήσουν κι άλλα, δεν θα τα δώσει το δημόσιο; Μας "περισσεύουν";

Γιατί δεν αναλαμβάνει και τα δικά μας χρέη το Κράτος;
Γιατί δεν σε λένε ΔΟΛ! Κοροϊδο!
Μας λένε ότι έχουν δώσει ΗΔΗ εγγύηση!
Τι μας λές! Και στις Συντάξεις Εγγύηση, δεν είχαν Δώσει; Πληρωμένα λεφτά δεν ήταν;
Νέα… «πολιτιστική» πρόκληση
Πρόκληση έναντι του ελληνικού λαού και του ρημαγμένου κρατικού και επιχορηγούμενου πολιτιστικού τομέα αποτελεί η νέα «χείρα βοηθείας» του αστικού κράτους προς το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αυτή τη φορά μέσω της καταβολής μέρους ποσού δανείου που έλαβε το Μέγαρο το 2007 από την Εθνική Τράπεζα με εγγυητή το ελληνικό δημόσιο.
Στο φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε χτες περιλαμβάνεται διάταξη με την οποία«ρυθμίζεται το θέμα της απρόσκοπτης δανειοδότησης του Οργανισμού του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, καθώς (…) του είχε χορηγηθεί, μεταξύ άλλων πηγών χρηματοδοτήσεως, δάνειο στον ΟΜΜΑ (σ.σ. Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Αθηνών) από την Εθνική Τράπεζα με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου». Διότι «ενόψει του περιορισμού του ύψους της επιχορηγήσεως του ΟΜΜΑ από το Δημόσιο λόγω της τρεχούσης δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας, η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση του δανείου κάθε φορά από τον ΟΜΜΑ δεν είναι βέβαιη». Ετσι, «προς αποφυγή εμπλοκών που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη λειτουργία της δανειακής συμβάσεως αλλά και τις δραστηριότητες του ΟΜΜΑ, και ενόψει επίσης των δυσχερειών που συνδέονται με την ενεργοποίηση κάθε φορά της εγγυήσεως του Ελληνικού Δημοσίου, προβλέπεται προς διευκόλυνση του όλου χρηματοδοτικού σχήματος η απευθείας εξυπηρέτηση του δανείου από το Δημόσιο».
Η τρέχουσα «εξυπηρέτηση» ανέρχεται στα 2,6 εκ. ευρώ, ενώ το δάνειο που είχε λάβει το Μέγαρο με εγγυητή το Δημόσιο το 2007 ανέρχεται στα 95 εκ. ευρώ. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Μα καλά τι θέλει ένα θέατρο 95.000.000€ !
Ειδατε το νούμερο; 95.000.000 €! ΟΣΟ ΔΥΟ F-16 !
Δηλαδή 32.000.000.000 δις Δραχμές!
ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΑΝΑ!
ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΜΑΣΤΙΓΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ, Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΡΗΚΑΝ ΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΕΝΑ ΑΧΡΗΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ !
ΕΝΑ ΜΕΓΑΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΦΙΓΟΥΡΑ ΟΙ ΜΑΙΜΟΥΔΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΧΙΜΠΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΓΙΕΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ “ΚΥΡΙΕΣ” ΤΟΥΣ. (ΦΟΡΕΣΕ ΚΙ ΜΑΝΤΑΜ ΟΡΤΑΝΣ ΓΟΥΝΑ ΚΙ ΕΓΙΝΕ…ΚΥΡΙΑ!)
ΛΕΣ ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΑΣ Η ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΠΑΠΑΡΑ, Ή ΟΙ ΜΠΟΥΡΖΟΒΛΑΧΟΙ ΤΟΥ ΚΩΛΟΝΑΚΙΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ΜΕ ΜΠΕΤΟΒΕΝ, ΜΗΝ ΧΕΣΩ!
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ, ΜΙΚΗ, ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ, ΞΑΡΧΑΚΟ ΚΤΛ.
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΑ ΜΕΓΑΡΑ, ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΘΕΑΤΡΑ ΚΑΤΑΞΙΩΘΗΚΑΝ, ΣΤΟΝ ΑΠΛΟ ΛΑΟ!

Διατελώ Υμέτερος,

Netakias
http://wp.me/p9GCU-Aj

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟΤΕΡΑ!: David Mayer de Rothschild: Είναι ο αντίχριστος;( Μ...

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟΤΕΡΑ!: David Mayer de Rothschild: Είναι ο αντίχριστος;( Μ...: "Ο Αντίχριστος γεννήθηκε στο Λονδίνο στις 25 Αυγούστου του 1978 και το ονομά του είναι David Mayer de Rothschild !!! (πρέπει να είμαστε ε..."

Τι παίζεται στην Πορτογαλία;

http://netakias.wordpress.com/2011/03/28/debt_myth/
Τα ελεγχόμενα Ελληνικά ΜΜΕ μιλάνε ειρωνικά κι απαξιωτικά για τους Ισλανδούς, Ιρλανδούς και τους Πορτογάλους που προσπαθούν να διαπραγματευτούν με αξιοπρέπεια και ρεαλιστικά την Ανεξαρτησία της χώρας τους, ενώ μπλέκουν το εγκώμιο του έλληνα Πρωθυπουργού που έδωσε "γην τε και ύδωρ" σαν υπάτος αρμοστής τριτοκοσμικής Αποικίας!
Εχώ συγκεντρώσει "αποκόμματα" από "επίσημα" ΜΜΕ για την μηχανοραφία της παράδοσης μας, στο μνημόνιο στο άρθρο μου : O ΓΑΠ κι ο Σόρος σχεδίασαν την χρεωκοπία! Το πάζλ συμπληρώνεται!

( http://netakias.wordpress.com/2010/06/07/gapnsoros/ )

Ο μύθος του υψηλού χρέους που αναφέρει, δεν εννοεί την άρνηση ύπαρξεως του, αλλά την σκοπιμότητα που κρύβεται πίσω από αυτό, σε όσους το επικαλούνται για να μας περάσουν αντιδημοκρατικά μέτρα. Οπως έχει πει και σε τηλεοπτική εκπομπή "Επί 30+ χρόνια το χρέος της Ελλάδας ανεβοκατεβαίνει από 90-110% και χρεωκοπήσαμε μόλις αγγίξαμε το 115%, δανειζόμενοι μάλιστα ένα μνημόνιο που θα το ανεβάσει στο 150%!"

Τι γράφει λοιπόν στις 25/3/2011 ο δημοσιογράφος Γ.Δελαστίκ;

Ο μύθος του υψηλού χρέους που προβάλλεται επίμονα στην Ελλάδα ως δήθεν αιτία της συνεχούς και κατά κύματα λεηλασίας των εισοδημάτων των εργαζομένων, των μικρομεσαίων και των συνταξιούχων, με πρόσχημα την «αποτροπή της χρεοκοπίας», καταρρίπτεται πλήρως στην περίπτωση της Πορτογαλίας. Ελιωσε ο Σόκρατες τους Πορτογάλους στη λιτότητα κατ' απαίτηση της ΕΕ, παρόλο που η Κομισιόν εκτιμά ότι το δημόσιο χρέος της χώρας αυτής θα ανέλθει στο 88% του ΑΕΠ της και ο μέσος όρος του δημόσιου χρέους των 17 χωρών της ευρωζώνης σε... 87%!

Ούτε το έλλειμμα έχει πρόβλημα σοβαρό στην Πορτογαλία. Τα τελικά στοιχεία θα βγουν τον Απρίλη, αλλά υποτίθεται ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού της έπεσε στο 7% το 2010 και θα πέσει στο 4,6% στο τέλος του 2011. Γιατί πρέπει με τέτοια μακροοικονομικά μεγέθη να παγώσουν οι συντάξεις των Πορτογάλων για τρία χρόνια, να αυξηθεί η φορολογία των μισθών, να περικοπούν επιδόματα;

Μνημόνιο με το ζόρι θέλουν να επιβάλουν οι Γερμανοί στην Πορτογαλία. Μόνο έτσι θα είναι σίγουροι ότι θα οδηγείται μεθοδικά και σταθερά και η χώρα αυτή, όπως και η Ελλάδα και η Ιρλανδία, σε διαρκώς χαμηλότερο βιοτικό επίπεδο, σε μικρότερους μισθούς και συντάξεις, σε χαμηλότερες τιμές γης και εργατικού δυναμικού για να καταστούν υπανάπτυκτες, φτωχές επαρχίες του Ράιχ.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ;
ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ :
Την Έκκληση για σχηματισμό επιτροπής λογιστικού ελέγχου επί του ελληνικού δημόσιου χρέους
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του
http://www.ethnos.gr

Κώνειο η ευρω-λιτότητα
Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ «E» 25/3

Νύχτα έφυγε, τελικά, από την εξουσία στη Λισαβόνα η κυβέρνηση του Ζοζέ Σόκρατες. Τη νύχτα της Τετάρτης, συγκεκριμένα. «Πολιτικό κώνειο» για τον Πορτογάλο σοσιαλιστή πρωθυπουργό αποδείχθηκε η ανελέητη λιτότητα που επιβάλλει η Γερμανία μέσω της ΕΕ σε όλες τις χώρες. Τέταρτο (!) πακέτο λιτότητας μέσα σε έναν χρόνο αποπειράθηκε να περάσει από το Κοινοβούλιο ο Σόκρατες. Αγανάκτησαν πια ακόμη και οι σκληροί δεξιοί υποστηρικτές του στην αντιπολίτευση, οι κατ' όνομα σοσιαλδημοκράτες, οι οποίοι τον είχαν βοηθήσει με την ψήφο τους να περάσει τα τρία προηγούμενα πακέτα. Ετσι, αντί για ψήφο του έδωσαν αυτήν τη φορά να πιει το κώνειο της παραίτησης, καθώς ο Σόκρατες νόμιζε αφελώς ότι θα τους... εκβίαζε με την απειλή ότι θα πήγαινε σε εκλογές, αν δεν ψήφιζαν τα μέτρα του!

Ούτε ένας από τους 133 βουλευτές των τεσσάρων κομμάτων της αντιπολίτευσης, δύο δεξιών και δύο αριστερών, δεν βρέθηκε αυτήν τη φορά στο πλευρό των σοσιαλιστών. Ολοι οι Πορτογάλοι έχουν απηυδήσει πλέον με τις αλλεπάλληλες περικοπές μισθών, συντάξεων, κοινωνικών επιδομάτων που τους κουβαλούσε ο Σόκρατες ύστερα από κάθε σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Οι σοσιαλιστές θα συντριβούν από τη Δεξιά στις εκλογές που θα γίνουν στα τέλη Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου. Ενάμιση χρόνο έκλεισαν όλο κι όλο στην εξουσία και ήδη την εγκατέλειψαν ηττημένοι και μισητοί. Περίπου... 20 (!) μονάδες προηγούνται στις δημοσκοπήσεις οι δεξιοί, εξαιτίας της κυνικά αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης Σόκρατες. Και 5 μονάδες διαφορά να πάρουν στις κάλπες, η ουσία είναι ότι οι σοσιαλιστές θα αργήσουν πολύ να ξαναδούν εξουσία στην Πορτογαλία. Εβγαλαν μόνοι τους τα μάτια τους.

Μόνο υπό Δεξιό πρωθυπουργό, συμμετέχοντας ως «τσόντα» σε κυβέρνηση συνασπισμού, μπορούν πλέον να ελπίζουν σε συμμετοχή στη νομή της εξουσίας οι υπουργοί του Σόκρατες. Οι ίδιοι δεν θα είχαν πιθανότατα κανέναν δισταγμό να το κάνουν αυτό, αλλά η λαϊκή κατακραυγή θα διέλυε το κόμμα τους. Το τραγικό για τους σοσιαλιστές είναι πως οι σχέσεις τους με τα δύο αριστερά κόμματα (που στην απερχόμενη Βουλή είχαν 31 από τις 230 έδρες και οι σοσιαλιστές 97) είναι πια ανειρήνευτα εχθρικές λόγω της πολιτικής που ακολούθησε ο Σόκρατες, οπότε ούτε κατά διάνοια η Αριστερά δεν θα στήριζε ποτέ κυβέρνηση σοσιαλιστών σ' αυτήν τη φάση.

Ο μύθος του υψηλού χρέους που προβάλλεται επίμονα στην Ελλάδα ως δήθεν αιτία της συνεχούς και κατά κύματα λεηλασίας των εισοδημάτων των εργαζομένων, των μικρομεσαίων και των συνταξιούχων, με πρόσχημα την «αποτροπή της χρεοκοπίας», καταρρίπτεται πλήρως στην περίπτωση της Πορτογαλίας. Ελιωσε ο Σόκρατες τους Πορτογάλους στη λιτότητα κατ' απαίτηση της ΕΕ, παρόλο που η Κομισιόν εκτιμά ότι το δημόσιο χρέος της χώρας αυτής θα ανέλθει στο 88% του ΑΕΠ της και ο μέσος όρος του δημόσιου χρέους των 17 χωρών της ευρωζώνης σε... 87%!

Ούτε το έλλειμμα έχει πρόβλημα σοβαρό στην Πορτογαλία. Τα τελικά στοιχεία θα βγουν τον Απρίλη, αλλά υποτίθεται ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού της έπεσε στο 7% το 2010 και θα πέσει στο 4,6% στο τέλος του 2011. Γιατί πρέπει με τέτοια μακροοικονομικά μεγέθη να παγώσουν οι συντάξεις των Πορτογάλων για τρία χρόνια, να αυξηθεί η φορολογία των μισθών, να περικοπούν επιδόματα;

Μνημόνιο με το ζόρι θέλουν να επιβάλουν οι Γερμανοί στην Πορτογαλία. Μόνο έτσι θα είναι σίγουροι ότι θα οδηγείται μεθοδικά και σταθερά και η χώρα αυτή, όπως και η Ελλάδα και η Ιρλανδία, σε διαρκώς χαμηλότερο βιοτικό επίπεδο, σε μικρότερους μισθούς και συντάξεις, σε χαμηλότερες τιμές γης και εργατικού δυναμικού για να καταστούν υπανάπτυκτες, φτωχές επαρχίες του Ράιχ. Την ίδια μοίρα επιφυλάσσουν και στους Ισπανούς και Ιταλούς, ενώ πολύ πιο κάτω θα παραμείνουν οι «παρίες» της Ανατολικής Ευρώπης.

Πραξικοπηματική επιβολή καθεστώτος μνημονίου από τον Σόκρατες στη διάρκεια του διμήνου που θα παραμείνει έως τις εκλογές υπηρεσιακός πρωθυπουργός, ώστε όλα να είναι τετελεσμένα για τη νέα κυβέρνηση, εξετάζουν στην ΕΕ. Δεν νομίζουμε ότι θα τολμήσουν. Ιδωμεν.

KNOWING: Θεωρίες συνωμoσίας ή ξέρουν αυτό που έρχεται; (βίντεο)

«Παροξυσμός» έχει κυριεύσει δεκάδες αναλυτές από το επίπεδο των συνωμοσιολόγων μέχρι και τους λεγόμενους σοβαρούς σχολιαστές τηλεοράσεων ή κόλιουμνιστ, αναφορικά με τα προφητικά μηνύματα της ταινίας Knowing – "σκοτεινός κώδικας" ο ελληνικός τίτλος - που προβλήθηκε για πρώτη φορά στις 20 Μαρτίου του 2009 και δείχνει να προηφτεύει σειρά μεγάλων καταστροφών που όντως συνέβησαν μέσα σε αυτό τον χρόνο!
Η υπόθεση της ταινίας στηρίζεται σε ένα εύρημα –μια σελίδα από αριθμούς γραμμένη το 1958- μέσω των οποίων ο πρωταγωνιστής ανακαλύπτει πως αφορούν κωδικοποιημένα μηνύματα όλων των μεγάλων καταστροφών των τελευταίων 50 ετών. Στη συνέχεια ο ίδιος συνειδητοποιεί ότι το συγκεκριμένο σχέδιο προβλέπει και τρία καταστροφικά γεγονότα, που δεν έχουν συμβεί ακόμη και στα οποία εμπλέκονται αυτός και ο γιος του.
Δεν είναι τόσο η υπόθεση της ταινίας, όσο το πως κάποιοι ισχυρίζονται πως κάτι «τρέχει» με την ταινία αναφορικά με τα γεγονότα που αναφέρει. Για παράδειγμα η έκρηξη στην εξέδρα της BP στον Κόλπο Μεξικό που συνέβη στις 20 Απριλίου του 2010 περιγράφεται στην ταινία ως γεγονός ένα χρόνο πριν.
Πέρα όμως την παραφιλολογία της συσχέτισης της έκρηξης της εξέδρας της BP μια νέα αυτή τη φορά έρχεται να δώσει περισσότερη «τροφή» στα σενάρια των «ανησυχούντων». Πρόκειται για τον φονικό σεισμό στην Ιαπωνία στις 11 Μαρτίου αλλά και το πυρηνικό ατύχημα στην Fukushima. Στην ίδια επίμαχη σκηνή της ταινίας όπου γίνεται λόγος για την έκρηξη στην πετρελαϊκή εξέδρα, υπάρχει ένα ρολόι που πολλοί συνδέουν με τον σεισμό. Στο ρολόι αυτό απεικονίζονται συνολικά τέσσερις χρονικές ενδείξεις.
Η πρώτη δείχνει την ώρα 11:59 PM, με τη διαφορά πως το από τα δύο γράμματα φωτίζεται ιδιαίτερα το Μ το οποίο και διακρίνεται κάτω και αριστερά από το 11. Πολλοί το θεωρούν ως ημερομηνία Μάρτιος 11. Η δεύτερη ένδειξη είναι αμέσως μετά η ώρα δείχνει 12:00 με τη διαφορά πως το Μ εμφανίζεται επάνω και αριστερά και κάτω και δεξιά εμφανίζεται η λέξη Japan η οποία δεν υπήρχε πουθενά πριν και ούτε και εμφανίζεται μετά. Έτσι η σύνθεση, κατά κάποιους δείχνει Μάρτιος 11 Japan.
Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Στην τηλεόραση στο δελτίο ειδήσεων που παίζει στο δωμάτιο, λίγα δευτερόλεπτα μετά την ένδειξη Japan ο εκφωνητής ακούγεται να λεει πως η αιτία για την έκρηξη στην εξέδρα πετρελαίου μπορεί να είναι μια βλάβη στο σύστημα ψύξης “a malfunction in the cooling system” ακριβώς δηλαδή η αιτία του προβλήματος στους πυρηνικούς αντιδραστήρες του εργοστασίου στη Fukushima. Ούτε όμως και η ένδειξη του «12» Japan έχει ξεφύγει από τους «αναλυτές».
Αφενός η «δωδεκάτη» ώρα έχει διάφορες έννοιες που συνδέονται με τον αποκρυφισμό, αφετέρου ο σεισμός στην Ιαπωνία έγινε στις 02:46:23 το απόγευμα. Αν και το άθροισμα και των πέντε ψηφίων δεν δίνει τον αριθμό 12 εντούτοις αυτό γίνεται αν αθροιστεί 02:46 που δίνει 12. Από την άλλη ο ήρωας της ταινίας ζει στη Μασαχουσέτη, η τοπική ώρα που έγινε ο σεισμός στην Ιαπωνία ήταν 12:46:23 το πρωί.
Προς το παρόν η συζήτηση στα διάφορα φόρουμ και οι αναλύσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σε σοβαρά ΜΜΕ, περιστρέφεται σε δύο άλλες χρονικές ενδείξεις που εμφανίζονται στο «περίφημο» ρολόι οι 03:28 και 03:29. Εκτός του εύλογου γεγονότος βέβαια πως μετά τις 3 και 28 η αμέσως επόμενη ένδειξη είναι η...3:29, οι διάφοροι «ύποπτα» σκεπτόμενοι αναρωτιούνται γιατί ο σκηνοθέτης διάλεξε ειδικά αυτές τις ενδείξεις του ρόλόι και αν αυτό σημαίνει για κάποιο μελλοντικό γεγονός που δεν γνωρίζουμε.
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=18632&Itemid=172

Ο Νίτσε και όχι η Μέρκελ τα είπε αυτά

Τάδε έφη... Νίτσε για την Ελλάδα
«Αποδεδειγμένα, σε κάθε περίοδο της εξέλιξής του ο δυτικοευρωπαϊκός πολιτισμός, προσπάθησε να απελευθερώσει τον εαυτό του από τους Έλληνες.
«Οι Έλληνες είναι οι ηνίοχοι
κάθε επερχόμενου πολιτισμού...»
Η προσπάθεια αυτή, είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια, διότι οτιδήποτε κι αν (οι δυτικοευρωπαίοι) δημιουργούσαν, φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού, έχανε χρώμα και ζωή, στη σύγκρισή του με το ελληνικό μοντέλο, συρρικνωνόταν, κατέληγε να μοιάζει με φθηνό αντίγραφο, με καρικατούρα.
Έτσι ξανά και ξανά, μια οργή ποτισμένη με μίσος, ξεσπάει εναντίον των Ελλήνων, εναντίον αυτού του μικρού και αλαζονικού έθνους, που είχε το νεύρο να ονομάσει βαρβαρικά (για κάθε εποχή), ότι δεν είχε δημιουργηθεί στο έδαφός του.
Μα ποιοι, επιτέλους, είναι αυτοί των οποίων η ιστορική αίγλη υπήρξε τόσο εφήμερη, οι θεσμοί τους τόσο περιορισμένοι, τα ήθη τους αμφίβολα έως απαράδεκτα, και οι οποίοι απαιτούν μια εξαίρετη θέση ανάμεσα στα έθνη, μια θέση πάνω από το πλήθος.
Κανένας από τους επανεμφανιζόμενους εχθρούς τους, δεν είχε την τύχη να ανακαλύψει το κώνειο, με το οποίο θα μπορούσαμε μια για πάντα, να απαλλαγούμε απʼ αυτούς.
Όλα τα δηλητήρια του φθόνου, της ύβρεως, του μίσους, έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή, να διαταράξουν την υπέροχη ομορφιά τους.
Έτσι, οι άνθρωποι συνεχίζουν να νιώθουν ντροπή και φόβο απέναντι στους Έλληνες.
Βέβαια, πού και πού, κάποιος εμφανίζεται που αναγνωρίζει ακέραιη την αλήθεια, την αλήθεια που διδάσκει ότι, οι Έλληνες είναι οι ηνίοχοι κάθε επερχόμενου πολιτισμού και σχεδόν πάντα τόσο τα άρματα, όσο και τα άλογα των επερχόμενων πολιτισμών, είναι πολύ χαμηλής ποιότητας σε σχέση με τους ηνίοχους (Έλληνες), οι οποίοι τελικά αθλούνται, οδηγώντας το άρμα στην άβυσσο, την οποία αυτοί ξεπερνούν με αχίλλειο πήδημα»!!!
Friedrich Wilhelm Nietzsche

Real.gr - Περιβάλλον - Κρητική βιολογική... ασπιρίνη

Real.gr - Περιβάλλον - Κρητική βιολογική... ασπιρίνη

Κυριακή, 27 Μαρτίου 2011

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΩΝ 12 ΘΕΩΝ

Το γιαούρτωμα του Πάγκαλου στα Καλύβια (16.3.2011)ΕΡΩΤΗΣΗ: ΗΤΑΝ LIGHT;

Hitler explains the International Jewish problem.

Δασκαλογιάννης - η ταινία 1/6

Σκόπια: ‘Φαγώθηκαν’ για το άγαλμα του Αλεξάνδρου


Το έργο της πλατείας της πρωτεύουσας της πΓΔΜ, που φέρει την ονομασία «Σκόπια 2014», έφερε στο προσκήνιο η αντιπολίτευση, το κόστος του οποίου έγινε αιτία διαμάχης με το κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE. Το σοσιαλιστικό κόμμα ρώτησε με ποια κριτήρια το κυβερνών κόμμα επέλεξε τον καλλιτέχνη της προτομής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που θα στηθεί στην ‘αψίδα του θριάμβου’ της πλατείας και η οποία στοίχισε στους πολίτες 2.750.000 ευρώ.Το SDSM, ισχυρίστηκε ότι η καλλιτέχνης Βαλεντίνα Στεφανόφσκα είναι η πιο ακριβοπληρωμένη γλύπτης στην χώρα και όχι μόνον…


«Τα τελευταία δύο χρόνια η κυβέρνηση έχει κατασπαταλήσει δύο εκατομμύρια επτακόσια πενήντα χιλιάδες ευρώ, του σκοπιανού λαού, για να κατασκευάζει, ακόμη, μνημεία. Σε αυτήν την ‘επιχείρηση’ της Κυβέρνησης η κρατική υπηρεσία ελέγχου βρήκε ‘αδιαφανείς και παράνομες’ δραστηριότητες σε απευθείας ανάθεση έργου και πολλαπλές αυξήσεις επάνω στην αρχική τιμή του έργου. Ρωτάμε με ποια κριτήρια επιλέχθηκε ο καλλιτέχνης του Αλεξάνδρου, για το έργο της ‘Αψίδα του Θριάμβου’ που κόστισε μέχρι σήμερα 2, 75 εκατ. ευρώ;», ρώτησε η Άννα Παβλοφσκα Ντέλεβα από το SDSM .
Το κυβερνών κόμμα αρνήθηκε τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης και τόνισε ότι έκανε λάθος εκτίμηση στην έκθεση του κρατικού ελεγκτικού συνεδρίου και ισχυρίστηκε ότι όλα τα έξοδα έχουν γίνει σύμφωνα με τους υπάρχοντες νόμους.
«СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ повторно околу 'Скопје 2014'»Alsat-M, 26.3.2011
echedoros-a

Europe Will Become Muslim Eurabia Within 20 Years ABSOLUTELY SHOCKING

ΣΥΡΙΑΝΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΟΥΣ “ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ” ΣΤΙΣ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011

Αποστρέφοντας το πρόσωπο τους απο τους επισήμους και γυρίζοντας το αντίθετα προς το άγαλμα του Μιαούλη, οι μαθητές της Σύρου έδωσαν τη δικιά τους απάντηση στους νεοταξίτες. Τα νειάτα της Σύρου, έδωσαν ένα ηχηρό ράπισμα σ’ εκείνους που προσπαθούν να υποβαθμίσουν την Παιδεία και να μετατρέψουν τη χώρα σε απέραντο φτωχοκομείο, για να τη διαμελίσουν στη συνέχεια ανενόχλητοι! Οι γονείς των μαθητών ήταν παρόντες και συμπαραστάτες με χειροκροτήματα και επευφημίες!
Μετά το τέλος της παρέλασης, παρέλασαν με μαύρα ρουχα και φιμωμένα στόματα οι μαθητές των δύο λυκείων που συγχωνεύονται.
Ακολούθησε διαμαρτυρία στα σκαλιά του Δημαρχείου και πορεία, πάντα κάτω απο το χειροκρότημα του κόσμου.

Δείτε το βίντεο: http://www.youtube.com/watch?v=674pnI4a9lk

Πηγή: Κίνηση Ενεργών Πολιτών Πάρου

άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από την ιμπεριαλιστική αυτή επέμβαση στην Λιβύη

Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση, την άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από την ιμπεριαλιστική αυτή επέμβαση στην Λιβύη
Από Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Eλλάδος

Σήμερα στις 20 Μαρτίου 2011 η Γενική Συνέλευση της ΠΣΕ ενέκρινε το παρακάτω ψήφισμα:

1. Καταδικάζουμε την ιμπεριαλιστική επέμβαση του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Λιβύη, καθώς και την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για την εμπλοκή της χώρας μας στην επαίσχυντη αυτή πράξη και πρακτική, που κύριο στόχο έχουν την καταλήστευση του...
πετρελαίου και του φυσικού αερίου της χώρας αυτής για λογαριασμό των ισχυρών της γης και σε καμιά περίπτωση την προάσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων.
2. Πιστεύουμε ότι ο Λιβυκός λαός μπορεί από μόνος του να αντιμετωπίσει και να λύσει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει και δεν έχει ανάγκη από τέτοιου είδους «σωτήρες». Ωστόσο δεν μπορούμε να αποδεχθούμε την πρακτική εξόντωσης των αντιφρονούντων από...
τον κυβερνήτη Καντάφι την οποία και καταδικάζουμε.
3. Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση, την άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από την ιμπεριαλιστική αυτή επέμβαση στην Λιβύη, την απαγόρευση χρήσης και λειτουργίας των βάσεων στο Ακτιο Πρέβεζας, στη Σούδα της Κρήτης και όπου αλλού, καθώς και την χρήση του εναέριου, θαλάσσιου και χερσαίου χώρου της πατρίδας μας από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις για την επίτευξη των άθλιων στόχων τους.
Η χώρα μας έχει οξυμμένα προβλήματα στα οποία πρέπει να επικεντρωθεί για να τα αντιμετωπίσει και δεν έχει κανέναν λόγω να συμμετέχει σε τέτοιους ιμπεριαλιστικούς σχηματισμούς και πράξεις, εις βάρος άλλων κρατών και μάλιστα γειτονικών μας.

Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2011

OYK - ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ - Παρέλαση 25ης Μαρτίου 2010

PAPAFLESSAS - ΕΜΨΥΧΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΡΟ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ

Sabaton - Coat of Arms [English and Greek lyrics][Full song]

Marauder-The Greek Revolution Begins

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΙΑΚΟΣ - ATHANASIOS DIAKOS

Μαζί με τους “αλληλέγγυους” και τους απεργούς πείνας "έφυγαν" και τα κειμήλια από το Μέγαρο Υπατία

Έκπληξη και γέλωτα προκαλεί η χθεσινή καταγγελία της ιδιοκτήτριας του Μεγάρου Υπατία Χρυσάνθη Κωνσταντακάτου στην προσωπική της σελίδα στο Facebook για την κλοπή πολύτιμων οικογενειακών κειμηλίων της οικογενείας της από τα άτομα που ζούσαν εντός του κτιρίου κατά τη διάρκεια της απεργίας πείνας των 237 λαθρομεταναστών και των “αλληλέγγυων” που τους συνόδευαν.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ» (http://www.topontiki.gr/article/15101) η Χρυσάνθη Κωνσταντακάτου οδηγήθηκε σε αυτή την κίνηση, όταν ανακάλυψε ότι από το κτίριο έλειπαν, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, στην προσωπική της σελίδα στο Facebook, «26 κεντημένες πετσέτες φαγητού…από τα κεντήματα της προγιαγιάς από την Σμύρνη, 2 ασημένια κηροπήγια από την οικογένεια Τυπάλδου και όλη η συλλογή από πράσινες οπαλίνες του 19ου αιώνα (16 κομμάτια)».
Η καταγγελία της ιδιοκτήτριας του Μεγάρου Υπατείας απευθύνεται προς τον Αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, τους “αλληλέγγυους” και τους λαθρομετανάστες “απεργούς πείνας”. Γράφει η κυρία Κωνσταντακάτου : «Προς τον κ. Τσίπρα και τους “αλληλέγγυους” των 300 “μεταναστών απεργών πείνας”. Παρακαλώ πολύ, ενημερώστε τους συντρόφους σας εκ “των απεργών”, που υπεξαίρεσαν από το Μέγαρο Υπατία, ασημικά και πορσελάνες, να τα επιστρέψουν και το θέμα θα θεωρηθεί λήξαν.
Όπως γνωρίζετε το κτήριο βιντεοσκοπείται. Ευχαριστώ» και αφού αναφέρει ποια αντικείμενα λείπουν από το κτίριο συνεχίζει η καταγγέλλουσα, «Εάν δεν επιστραφούν ΑΜΕΣΑ τα οικογενειακά κειμήλια, που “υπεξαιρέθηκαν” από το Μέγαρο Υπατία κατά τη διάρκεια της παραμονής των 237 “μεταναστών απεργών πείνας”, θα ανεβάσω στο You Tube τα καταγραφέντα videos».
Εάν τελικά τα πράγματα είναι όπως τα αναφέρει η ιδιοκτήτρια του Μεγάρου Υπατία, τότε το συγκεκριμένη γεγονός είναι μία χαρακτηριστική περίπτωση που ισχύει το γνωστό ρητό «ουδείς πλέον αχάριστος του ευεργετηθέντος».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

25η Μαρτίου 1821 (τότε!) Και τώρα;

Του καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ
Μεθαύριο Παρασκευή 25η Μαρτίου 2011 οι απανταχού της γης Έλληνες, ΟΛΟΙ εμείς οι απλοί πολίτες θα αποτίσουμε τον πρέποντα φόρο τιμής στους αγωνιστές της ΕΘΝΙΚΗΣ Επανάστασης.
Όπως κάθε χρόνο γονείς και παιδιά θα κατακλύσουμε τους χώρους όπου θα γίνουν οι παρελάσεις…Βέβαια πέρυσι, όπως θυμόμαστε, για πρώτη φορά, η Κυβέρνηση του κ Γεωργίου Ανδρέα Παπανδρέου είχε εξαιρέσει από τον εορτασμό τις απανταχού της γης Πρεσβείες και Προξενικές μας Αρχές και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ Βενιζέλος «απαγόρευσε»την παρέλαση στρατιωτικών οχημάτων!
Αναρωτιέμαι τι θα δούμε, ως «πρωτιά» στην χώρα της τρόικα φέτος;
Επιλέγω σήμερα να επισημάνω την ΑΝΔΡΕΙΑ, την ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ, τον ΔΙΧΑΣΜΟ και την ΔΙΧΟΝΟΙΑ, τα 4 γνώριμα στο Έθνος των Ελλήνων χαρακτηριστικά πιστεύοντας ότι πρέπει να υπενθυμίσω στους φίλους και φίλες αναγνώστες του blog τη διαχρονική σημασία της κοινωνικής ψυχολογίας ηγετών και αγωνιστών στους χρόνους της Επανάστασης του 1821….
δες: http://olympia.gr/2011/03/23/25η-μαρτίου-1821-τότε-και-τώρα/

Από την Ξάνθη, με Ιταλική εφεύρεση, ξεκινά η νέα… ενεργειακή επανάσταση

Από την Ξάνθη, με Ιταλική εφεύρεση, ξεκινά η νέα… ενεργειακή επανάσταση

Είναι «Πραξικοπηματική Εξουσία»

Ο καθηγητής κ. Γεώργιος Ι. Κασιμάτης δηλωνει για το «μνημόνιο»: Είναι «Πραξικοπηματική Εξουσία»

… Να σας πω δε για την «τρόικα», ακριβώς επειδή οι συμβάσεις αυτές είναι αντίθετες και οι όροι όλοι αντίθετοι με την «Διεθνή Νομιμότητα» και με το Σύνταγμά μας, η εξουσία που ασκείται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, ως προς τις υποχρεώσεις των δανειακών συμβάσεων και του «μνημονίου», είναι: «Εξουσία εκτός Συντάγματος». Είναι δηλαδή «Πραξικοπηματική Εξουσία». Αυτό σημαίνει ότι και η τρόικα, αυτή τη στιγμή, δεν είναι νόμιμη, και η παρουσία της ακόμη είναι παράνομη !
Ο κ. Γεώργιος Κασιμάτης είναι Συνταγματολόγος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών.
- Από το 1981 μέχρι το 1988 ήταν στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου (διευθυντής του Νομικού γραφείου του τότε πρωθυπουργού
- Εκτός των άλλων ήταν και ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Συνταγματολόγων, επί σειρά ετών μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Πρόεδρος από το 1992 μέχρι το 1997.
Με πρωτοβουλία της Νομικής Σχολής και ιδιαίτερα του Τομέα Δημοσίου Δικαίου, το Πανεπιστήμιο Αθηνών τίμησε τον ομότιμο, από το 1999, καθηγητή της Νομικής Σχολής κ. Γεώργιο Κασιμάτη, «μια προσωπικότητα της επιστήμης του δικαίου, έναν αγωνιστή των θεσμών και της Δημοκρατίας, έναν άνθρωπο παιδείας και ήθους», όπως υπογράμμισε στην ομιλία του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου μας καθηγητής Γεώργιος Μπαμπινιώτης.
O Oμότιμος καθηγητής της Νομικής Σχολής κ. Γεώργιος Κασιμάτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Κύθηρα. Αποφοίτησε από το γυμνάσιο Κυθήρων το 1950 και τον ίδιο χρόνο πέτυχε, από τους πρώτους, στις εξετάσεις της Νομικής.
«Όπως σχεδόν όλοι οι φοιτητές που προέρχονταν από την επαρχία, συνάντησα και εγώ μεγάλες δυσκολίες κατά τον ερχομό μου στην πρωτεύουσα, καθώς δεν είχα καμία ενημέρωση για τα μαθήματα και τις απαιτήσεις των εξετάσεων. Επιπλέον, τα χρόνια εκείνα ήταν δύσκολα, οι γονείς μου ήταν αγρότες και δεν μπορούσαν να με στηρίξουν οικονομικά. Έτσι, μου τέθηκε από την αρχή το ζήτημα εάν θα μπορέσω να συνεχίσω τις σπουδές μου. Η πρώτη μου μέριμνα, λοιπόν, ήταν να βρω μια δουλειά για να μπορέσω να συντηρηθώ οικονομικά. Δεδομένου ότι και εκείνη την περίοδο δεν ήταν καθόλου εύκολο να βρει ένας νέος εργασία, αναγκάστηκα να κάνω διάφορες δουλειές οι οποίες διαρκούσαν ως επί το πλείστον λίγους μήνες. Μετά με απέλυαν και πάλι από την αρχή έτρεχα για να βρω κάποια άλλη δουλειά.

http://www.inews.gr/152/o-kathigitis-k-georgios-i-kasimatis-gia-to-mnimonio-einai-praxikopimatiki-exousia.htm

ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ KΟΠΡΙΤΗ

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ "ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ" – ΚΥΡΙΑΚΗ, ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ, 3:00μμ, 27 Μαρτιου 2011 – ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!
http://www.facebook.com/event.php?eid=188127724542043
πηγή-http://olympia.gr
Διαδικτυακή Πρωτοβουλία
ΕΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΣΥΝΓΚΕΝΤΡΟΣΗΣ ΤΟΤΕ ΣΤΕΙΛΤΕ
ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΒLOG ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ GREEKACTIVISM@YAHOO.GR
greekactivism.blogspot.com/
olympia.gr/.
dimanastasiadis.blogspot.com/
omadaneoneforiakon.blogspot.com/
attikanea.blogspot.com/.
eglimatikotita.blogspot.com/
politikoapixima.blogspot.com/.
ethnosnews.com/.
kafeneio.info/gatzoli/
anoixti-matia.blogspot.com/.
www.nostyle.gr/politics
talamogia-eu.blogspot.com/
royfianos.com/
sapfiros.blogspot.com/..
www.triklopodia.com/
www.inews.gr ›
gatzoli.blogspot.com/
www.xristianiki.gr/

Ο Καραισκάκης απαντά

Nikos Deja Vu - Νότης - Είμαι φασίστας γιατί είμαι πατριώτης;

US - NATO bombing of civilians - Serbia 1999

Mark Lex Eros - ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑ ΧΑΙΡΕ (Historical Documentary)

Mark Lex Eros - ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ (Ancient Greek Robotics)

Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ "Χ" ΜΑΡΤΙΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011

ΑΘΗΝΑ 22 – 3 - 2011
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ
ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Η ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Δευτέρα 28 – 3 - 2011, ΩΡΑ 7μ.μ.
Αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων
Πολυτεχνικής Σχολής
Ισόγειο, Κτήριο Δ΄
ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ καθηγητής Σχολής Νομικών του Α.Π.Θ.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΡΟΛΛΙΟΣ καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ.
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΠΛΑΘΡΑΣ δημοσιογράφος Δντής εφημερίδας ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ
Θα χαιρετίσει ο:
ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΗΛΙΑΡΑΚΗΣ Πρόεδρος του Κινήματος ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Την εκδήλωση οργανώνει η Ν.Ο της Χ.Δ και συντονίζει εκπρόσωπός της.

210-3811302- XRISTIANIKI@XRISTIANIKI.GR
http://www.xristianiki.gr/

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΒΡΕΘΗΚΕ Η ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΟΜΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ

Αεροπλανοφόρο η Ελλάς διατίθεται σε τιμή ευκαιρίας
Για κάθε είδους εισβολή, ανθρωπιστικό βομβαρδισμό ή πειρατεία
Ελαφρώς μεταχειρισμένο σε καλή γεωστρατηγική θέση
Διαθέτει δωρεάν όλες τις υποδομές της και προσωπικό πολλών αστέρων
Το πρόθυμο, φιλικό πλήρωμα θα κάνει τη διαμονή σας αξέχαστη
Εχεμύθεια Διακριτικότητα Ευελιξια Υποχωρητικότητα
Φωτογραφηθείτε με γραφικούς Ιθαγενείς απασχολημένους με την οικονομική τους κρίση
Πακέτο εγγυημένης Νομικής Κάλυψης Ασυλίας / Ατιμωρησίας
Χαλαρώστε σε ειδυλλιακό περιβάλλον κάνοντας συναρπαστικά εγκλήματα πολέμου
Ζήστε το Έγκλημα Πολέμου σας στην Ελλάδα

http://wp.me/pYyB8-eA

Τρίτη, 22 Μαρτίου 2011

Περισσότερες πληροφορίες για γιαπωνέζικα εγκλήματα στα site :

Brutal Japanese: Rape Of Nanking 1937
-1937.html>
The Nanking Massacre or Nanjing Massacre, also known as the Rape of Nanking,
is a mass murder and war rape that occurred during the six-week period
following the Japanese capture of the city of Nanjing (Nanking), the former
capital of the Republic of China, on December 13, 1937 during the Second
Sino-Japanese War. During this period, hundreds of thousands of Chinese
civilians and disarmed soldiers were murdered and 20,000-80,000 women were
raped by soldiers of the Imperial Japanese Army.
There are also accounts of Japanese troops forcing families to commit acts
of incest. Sons were forced to rape their mothers, fathers were forced to
rape daughters. One pregnant woman who was gang-raped by Japanese soldiers
gave birth only a few hours later; although the baby appeared to be
physically unharmed (Robert B. Edgerton, Warriors of the Rising Sun). Monks
who had declared a life of celibacy were also forced to rape women.
One of articles on the "Contest to kill 100 people using a sword" published
in the Tokyo Nichi Nichi Shimbun.
The headline reads, "'Incredible Record' (in the Contest to Cut Down 100
People) -Mukai 106 - 105 Noda-Both 2nd Lieutenants Go Into Extra Innings"

Αυτές τις μέρες με το σεισμό, το τσουνάμι και τα προβλήματα με τα πυρηνικά
εργοστάσια
στην ιαπωνια, επιβεβαιώνετε η ρήση: υπάρχει θεία δίκη!!
Περισσότερες πληροφορίες για γιαπωνέζικα εγκλήματα στα site :

http://pictureshistory.blogspot.com/2010/11/brutal-japanese-rape-of-nanking-
1937.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Unit_731

http://www.toddlertime.com/bobbystringer/unit-731.htm

IOANNIS FRAGKOPOULOS
Skype: sv1cjf
Mob: +306944537634

Χαμός! Ετοιμάζεται συλλαλητήριο έξω από το Καστρί! - ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Χαμός! Ετοιμάζεται συλλαλητήριο έξω από το Καστρί! - ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

“Λιβύη: Ο βομβαρδισμός της … «διεθνούς κοινότητας»

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΑΣΚΕΥΗ - ΠΕΡΙΛΗΨΗ
ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ: “Λιβύη: Ο βομβαρδισμός της … «διεθνούς κοινότητας»
του Παναγιώτη Ήφαιστου (Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων-Στρατηγικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Πειραιώς, www.ifestosedu.gr
Αναρτημένο ολοκληρο στο
http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/03/blog-post_7816.html#more
και http://www.ifestosedu.gr/103Xalara2011.htm

Στο διεθνές σύστημα, «οσοι είναι ελεύθεροι το χρωστούν στην δύναμή τους»
Στις διεθνείς σχέσεις οι συμπεριφορές προσδιορίζονται όχι από κάποιο υψηλό παγκόσμιο σκοπό αλλα από ιδιοτελή συμφέροντα.
Βλάπτονται τα συμφέροντα όποιου δεν κατανοεί ότι οι διεθνείς θεσμοί δεν είναι θεσμοί διεθνούς δικαιοσύνης αλλά θεσμοί διεθνούς τάξης. Οταν τα συμφέροντα συγκρούονται και η τάξη αυτή διαταράσσεται, για τους εμπλεκόμενους ισχύει η αρχή της αυτοβοήθειας.
Στο διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον, αν τα κράτη δεν μεριμνήσουν για την ασφάλειά τους, αργά ή γρήγορα θα έχουν την τύχη του κάθε Καντάφι τον οποίο σήμερα βομβαρδίζουν όσοι προχθές τον εναγκαλίζονταν με πάθος.
Στις διεθνείς σχέσεις τιποτα δεν είναι σταθερο. Η ιστορία καταμαρτυρεί: Αναρίθμητα διαίρει και βασίλευε, γιγαντιαίες καταχρηστικές ανακατανομές πόρων και αναρίθμητες εναλλαγές «εχθρών» και «φίλων» (ανάλογα και αντίστοιχα με τις ανάγκες αυτοσυντήρησης και διεύρυνσης της ισχύος).
Πολλοί άνθρωποι νεφελοβατούν και λησμονούν βασικες εκτιμήσεις για το διεθνές σύστημα. Ετσι αφήνουν την πατρίδα τους να γίνει έρμαιο των θηρίων της διεθνούς πολιτικής.
Το διεθνές σύστημα παραμένει εθνοκρατοκεντρικό.
Στις διεθνείς σχέσεις δεν υπάρχει νομιμοποιημένος πολιτικός σκοπός (πέραν αυτών των ελάχιστων που τα ίδια κράτη συμφωνούν υπογράφοντας διάφορες συμβάσεις όπως οι Συμβάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα εγκλήματα πολέμου, που ειναι αντικείμενο νομικής και όχι στρατιωτικής διαδικασίας).
Στην διεθνή πολιτική, σε περίπτωση καταχρηστικής άσκησης βίας εκ μέρους των πάντοτε αδηφάγων διαθέσεων των ηγεμονικών δυνάμεων, δεν υπάρχει κάποιος πολιτικός φορέας νομιμοποιημένης δεσμευτικής ερμηνείας των «δικαιωμάτων». Έτσι, στους διεθνείς θεσμούς όπου κυριαρχούν τα ηγεμονικά κράτη, ισχύει το ρηθέν «οι ελέφαντες είτε παλεύουν είτε κάνουν έρωτα υποφέρει το γρασίδι».
Στις διεθνείς σχέσεις ειναι μοιραιο λαθος να ξεχνιώνται η εθνική ιδιοτέλεια, τα δύο μέτρα και δύο σταθμά, η αναπόδραστη κατάχρηση μιας υπερισχύουσας θέσης και το γεγονός ότι στον ΟΗΕ δεν συγκροτήθηκαν σταθεροί κανόνες καθολικής εφαρμογής. Η απουσία διεθνούς εξουσίας και διεθνών κριτηρίων διανεμητικής δικαιοσύνης σημαίνει ότι στις διακρατικές σχέσεις κυριαρχούν τα διπλά κριτήρια, η υποκρισία, η εξαπάτηση και η κατάχρηση εξουσίας.
`'Όποτε μια κοινωνία δεν κατορθώνει να διασφαλίσει την εσωτερική συνοχή και τάξη και όταν υπάρχει ανισορροπία δυνάμεων, το αποτέλεσμα είναι να εξαπολύονται θηρία ανήμερα μπροστά στα οποία τα θεριά της ζούγκλας είναι μικρογραφία.
Σε ζητήματα που αφορούν τον πόλεμο, οι διεθνείς θεσμοί είναι είτε αδρανείς είτε εξαρτημένες μεταβλητές της εκάστοτε δεσπόζουσας ηγεμονικής δύναμης. Η ειρήνη είναι συνάρτηση της ισορροπίας δυνάμεων και συμφερόντων και της αποτροπής των απειλών.
Ισχύς, Ισχύς, Ισχύς.
Κύριο νόμισμα των διεθνών σχέσεων είναι η ισχύς.
«Οσοι είναι ελεύθεροι το χρωστούν στην δύναμή τους» Θουκυδίδης
«Οταν δεν υπάρχει ίση δύναμη ο ισχυρός επιβάλλει ότι του επιτρέπει η δύναμή του και ο αδύναμος υποχωρεί και προσαρμόζεται» Θουκυδίδης
Ωστε ο πόλεμος και τα τετελεσμένα βλάπτουν όποιον δεν στηρίζει τα συμφέροντά του με επαρκή ισχύ.
- Όσο ο Καντάφι ενοχλούσε ήταν τρομοκράτης, όσο ο Καντάφι έκανε συμβόλαια εξόρυξης ενέργειας ήταν φίλος, όταν τα συμφέροντα άλλαξαν ο Καντάφι έγινε ένας εγκληματικός εχθρός.
- Αν οι Επαναστάτες της Αμερικανικής Επανάστασης αποτύγχαναν θα ήταν σήμερα γνωστοί ως κάποιοι γκάγκστερ του 18ου αιώνα.
- Αν η Σοβιετική Ένωση δεν κατέρρεε θα ήταν σήμερα για τον μισό πληθυσμό της γης ο ηθικός ηγεμονικός άξονας.
Όταν ένας κράτος χάσει την συνοχή και την δύναμή του γίνεται βορά των άγριων θηρίων. Η τύχη του εξαρτάται από τις ιδιοτελείς και καταχρηστικές συμπεριφορές τρίτων.
Κύριος σκοπός των κρατών είναι η κατοχύρωση της ασφάλειάς τους (δηλαδή υπέρτατο συμφέρον η επιβίωση, η διατήρηση της εδαφικής κυριαρχίας και της εθνικής ανεξαρτησίας).
Το εθνοκράτος είναι ότι πιο πολύτιμο διαθέτει μια κοινωνία. Απαιτείται να είναι πάντοτε αταλάντευτα σιδερόφρακτο (κοσμοθεωρητικά, ηθικά, πνευματικά και στρατιωτικά), ιδιαίτερα απέναντι σε αυτούς που το απειλούν.
Έθνος, δημοκρατία και ελευθερία είναι οι κοσμοθεωρίες κάθε λογικού και ορθολογιστή πολίτη κάθε κράτους. Για τους Ελληνες αυτή είναι η μακραίωνη παράδοσή τους.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
* ΤΟ ΕΘΝΟΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΝΝΟΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
* ΟΤΙ ΧΩΡΟΣ ΧΑΘΕΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΥΡΙΖΕΙ (ΛΥΠΑΜΑΙ, ΑΛΛΑ Η ΕΠΟΧΗ ΑΥΤΗ ΜΥΡΙΖΕΙ 1453 ΚΑΙ 1920).
* ΜΟΝΟ Η ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ ΚΑΙ Η ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΔΥΝΑΜΗΣ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.

Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: Κατάλαβε κανείς τι έγινε στο Καστελόριζο το Σάββατο 12 Μαρτίου;

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: Κατάλαβε κανείς τι έγινε στο Καστελόριζο το Σάββατο 12 Μαρτίου;

Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΚΙΟΛΒΑΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ TO H.A.A.R.P KAI O KAΡΑΜΑΝΛΗΣ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ

Περισσότερα: http://www.schizas.com:80/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=43746:2011-03-19-100000&catid=52:episthmonika&Itemid=350#ixzz1HGMqqPKv

Ιατρόπουλος προς Παπανδρέου: «Φύγε, ΤΩΡΑ!»

■Ανοιχτή προ-ειδο-ποίηση του Δημήτρη Ιατρόπουλου, ως συμμετοχή στην Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης
Αυτά τα σύννεφα είναι δικά μας, και τα ποτάμια αυτής της χώρας και τα δέντρα. Και όλα τα κορίτσια και τα αγόρια και τα πουλιά.
Κι αν σου λέω για τα σύννεφα, έχουμε δικό μας ουρανό εμείς, δικό μας άνεμο, δικούς μας αστρικούς αρχηγούς, δικές μας παρουσίες και οπτασίες.
Έχουμε δική μας ιστορία, το κατάλαβες;
Μέσα στο δικό σου διαβατήριο όμως, κοιμάται ένα ψεύτικο όνομα, μια ληστευμένη φυσιογνωμία, ένα ξένο παράρτημα ζωής.
Φύγε λοιπόν τώρα, φύγε! Δεν σε θέλουμε στην πατρίδα μας.....................

http://kostasxan.blogspot.com/2011/03/blog-post_1234.html

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: Αντώνης Σαμαράς. Ηγέτης ή Διαχειριστής;

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: Αντώνης Σαμαράς. Ηγέτης ή Διαχειριστής;

gianniotis: Πάγκαλος: Το γιαούρτωμα και οι φασιστικές ψυχώσεις ενός παχύδερμου…

gianniotis: Πάγκαλος: Το γιαούρτωμα και οι φασιστικές ψυχώσεις ενός παχύδερμου…

ΛΑΜΟΓΙΟΚΡΑΤΙΑ καί ΕΧΘΡΟΠΑΘΕΙΑ

Πάσχω από Εξευτελισμό και λαμογιοκρατία !!! Πάσχω από προδοσία!!!
Δεν πάσχω από ρατσισμό και ξενοφοβία…
Είμαι πια τριάντα έξι ετών…
Τα παιδιά μου, θα έλεγαν πως τα χρόνια μου είναι ήδη πολλά.
Οι γονείς μου αντιθέτως, θα πουν πως είναι ακόμη λίγα. Εκείνοι έχουν ζήσει τα διπλά, ίσως περισσότερα.
Πίσω όμως από ετούτη την κατάφαση, κρύβεται ένα διττό ερώτημα…
Εάν είναι πολλά, τότε έζησα και ανέχτηκα, ήδη αρκετά.
Εάν πάλι είναι λίγα, τότε, πότε ακριβώς θα βιώσω την ελεύθερη ζωή ενός πολιτισμένου ανθρώπου; Του ΕΛΛΗΝΑ;;;;
Από http://lykofron.wordpress.com

καρτα πολιτη!!!!!!!!!!!!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ - ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ (ΠΕΜΠΤΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011)
Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2011ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ - ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ (ΠΕΜΠΤΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011)
Η "Εστία Πατερικών Μελετών" υπο την αιγίδα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών , διοργανώνει την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011 και ώρα 15.00 , ημερίδα με θέμα την "Ηλεκτρονική διακυβέρνηση και τα ανθρώπινα δικαιώματα" .

Alex Jones: Ελληνες, πείτε ΟΧΙ !

Alex Jones: Ελληνες, πείτε ΟΧΙ! 1/2 (Greek subs)
http://www.youtube.com/watch?v=bUNhtPAtMBg&feature=related

Alex Jones: ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΠΑΡΑΔΩΣΕΤΕ ΤΑ ΟΠΛΑ! 2/2 (Greek subs)http://www.youtube.com/watch?v=EnPzokFoAow
===============================================
H δημισιογράφος Helen Skopis, απτην Αθήνα, ζητάει τις απόψεις του Άλεξ Τζόουνς για την οικονομική κρίση της Ελλάδος.
Ο Τζόουνς εξηγεί γιατί η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που «σχεδιάστηκε» να πέσει.
Γιατί δεν μπορεί η Ελλάδα να περιμένει θετικές λύσεις από την σύνοδο κορυφής της ΕΕ.
Γιατί η συμμετοχή του ΔΝΤ θα ήταν καταστροφική για τον ελληνικό λαό και γιατί απ' τη μια η Ελλάδα παροτρύνεται να κάνει δημοσιονομικές περικοπές ενώ πιέζεται ταυτόχρονα να αγοράσει στρατιωτικό εξοπλισμό από τους Ευρωπαίους Εταίρους της.

Καρατζαφέρης Υπέρ ΣΚΑΙ - Καθημερινής!

Ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης πήρε καλές δημοσκοπήσεις από τον ΣΚΑΙ και την Καθημερινή και μετετράπη σε όψιμο υπερασπιστής τους. Μία από τις γνωστές κωλοτούμπες του ανδρός…

Κυριακή, 20 Μαρτίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Α.Σ.Κ.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

19/3/2011

Επιλεκτική ευαισθησία επιδεικνύουν οι αυτόκλητοι προστάτες των αραβικών λαών, τέως αποικιοκράτες τους. Κανένα μέτρο για τη σφαγή στην Υεμένη. Κανένα για τη σφαγή και την ξένη επέμβαση στο Μπαχρέιν. Άλλωστε οι ίδιοι πρωταγωνιστούν σε παρόμοιες επεμβάσεις και στην κατοχή ξένων χωρών και παλαιότερα (Κύπρος κ.λπ.) και σήμερα (Ιράκ, Αφγανιστάν κ.λπ.).
Παρά την αντίθετη εικόνα που παρουσιάζουν τα ΜΜΕ τους, είναι βέβαιο ότι την επέμβασή τους στη Λιβύη δεν επιθυμεί καμιά από τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές, πλην των ελαχίστων οργάνων τους. Αυτή η επέμβαση των νεοαποικιοκρατών θα κάνει τραγικότερη την ήδη τραγική κατάσταση. Αυτή την επέμβαση δεν εγκρίνουν οι κυβερνήσεις χωρών που αντιπροσωπεύουν τη μεγάλη πλειοψηφία της ανθρωπότητας. Η ελληνική κυβέρνηση, δυστυχώς, κατοχική και η ίδια, έσπευσε να προσφέρει και πάλι τις υπηρεσίες της στους δυτικούς προστάτες της, προσθέτοντας άλλη μια σελίδα ντροπής, μετά τη Γιουγκοσλαβία και τον Οτσαλάν, με τους ίδιους μοιραίους ανθρώπους (Γιώργος Παπανδρέου, Πάγκαλος) να έχουν ανέβει στις 2 πρώτες θέσεις της ιεραρχίας της. Το τεράστιο κόστος της ελληνικής συμμετοχής αποτελεί πρόκληση, σε καιρούς που περικόπτονται δραστικά μισθοί και συντάξεις. Δεύτερη πρόκληση η διάθεση ελληνικών πολεμικών αεροσκαφών, ενώ τα αναγκαία για την προστασία των δικών μας νησιών παραμένουν καθηλωμένα, γιατί δε χορηγούνται τα απαραίτητα κονδύλια για τη συντήρησή τους.
Ο ελληνικός λαός απαιτεί να μην έχει η χώρα μας καμιά συμμετοχή σε οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση και να αφήσει το φίλο λαό της Λιβύης να καθορίσει μόνος του το μέλλον του. Αν μπορεί, ας συμβάλει μόνο με διπλωματικά μέσα στην κατάπαυση του πυρός και τη διακοπή ενός αδελφοκτόνου πολέμου.

Σάββατο, 19 Μαρτίου 2011

Παγκόσμια Κυβέρνηση - Μασονία - Διωγμός των Χριστιανών!!!

Παγκόσμια Κυβέρνηση - Μασονία - Διωγμός των Χριστιανών!!!

Λαλεί Πουλί.......: Το γιαούρτωμα του Πάγκαλου στα Καλύβια (16.3.2011)...

Λαλεί Πουλί.......: Το γιαούρτωμα του Πάγκαλου στα Καλύβια (16.3.2011)...

Look at what is happening in France.

εκδήλωση για το 1821 απο την ομαδα (Αντι/ρήσεις ) οταν οι νεοι αντιδρουν!!!!

Πρόσκληση στην εκδήλωση μας με θέμα: "το '21 και εμείς", αυτό το Σάββατο 19-3-11, στις 19.00
Για νεότερα, περισσότερες λεπτομέρειες και διευκρινίσεις μείνετε συντονισμένοι στο antirisis.wordpress.com ή επικοινωνήστε μαζί μας στο antirisisblog@gmail.com
Διαφημιστικό βίντεο εκδήλωσης http://vimeo.com/21020295
Σχετική ανάρτηση στο μπλογκ εδώ
www.antirisis.wordpress.com

Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2011

Σερβία: Δεύτερες σκέψεις έχει η Ρωσία για την κατασκευή του αγωγού «South Stream» μετά την τουρκική άρνηση εξαιτίας του υψηλού κόστους κατασκευής


Δεύτερες σκέψεις έχει η Ρωσία σχετικά με την κατασκευή του αγωγού της νότιας ροής φυσικού αερίου, ο οποίος είναι ευρύτερα γνωστός ως «South Stream», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πέσκοβ. Στην περίπτωση κατά την οποία η Μόσχα συναντήσει «σοβαρά ή ανυπέρβλητα εμπόδια» στην κατασκευή του αναφερόμενου αγωγού, τότε, θα προχωρήσει στην κατασκευή εργοστασίου παραγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου από πετρέλαιο (liquefied petroleum gas -LPG) στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, σημείωσε ο κ. Πέσκοβ.Σύμφωνα με τα ρωσικά σχέδια, η κατασκευή του εργοστασίου παραγωγής LPG στη Μαύρη Θάλασσα εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό για την κατασκευή και υποστήριξη του αγωγού. Από την άλλη μεριά, μπορεί να αποτελέσει την ασφαλή και ανεξάρτητη εναλλακτική λύση, στην περίπτωση που τα σχέδια για την τελική κατασκευή και εκμετάλλευση του αγωγού, δεν υλοποιηθούν.
Την κατασκευή του αγωγού δεν αποδέχεται η Τουρκία, με τη ρωσική κυβέρνηση να κινητοποιείται προκειμένου να εξευρεθούν λύσεις, που θα μειώσουν το κόστος κατασκευής του.


e-typos

Τα υπερσύγχρονα, πανάκριβα, αλλά καί "άσφαιρα" Leopard 2HEL δεν θα πάνε ούτε στην παρέλαση!


Του Χρήστου Καπούτση - Όσοι υπηρετούν σε Μονάδες Τεθωρακισμένων(άρματα μάχης) φορούν μαύρο μπερέ. Είναι οι «μαυροσκούφηδες» ή οι «μαύροι» όπως αυτοαποκαλούνται , διότι εργάζονται πολλές ώρες την ημέρα με εξοντωτικούς ρυθμούς. «Είμαι 25 χρόνια σε Μονάδες Τεθωρακισμένων και δεν θυμάμαι ούτε μία μέρα που να έφυγα από τη Μονάδα μου μετά τη συμπλήρωση 8-ώρου. Μπαίνω νύχτα στο Στρατόπεδο και νύχτα φεύγω», δήλωσε στη «Σ» αξιωματικός των τεθωρακισμένων. Εκτός από τα μεγάλα Κέντρα εκπαίδευσης τεθωρακισμένων στον Αυλώνα και το Λιτόχωρο, οι υπόλοιπες Μονάδες βρίσκονται στη Θράκη και τα νησιά του Αιγαίου. 

Οι μάχιμες Μονάδες τεθωρακισμένων έχουν σχετικά ικανοποιητική στελέχωση, που κυμαίνεται από 65% μέχρι 85% της προβλεπόμενης δύναμης. Το εντυπωσιακό είναι ότι ένα κατεξοχήν ανδροκρατούμενο όπλο, όπως είναι τα τεθωρακισμένα έχει αλωθεί και αυτό από γυναίκες. Το 15% περίπου των μάχιμων θέσεων (οδηγός άρματος, πυροβολητής, Ίλαρχος κ.ά) καλύπτεται από γυναικείο προσωπικό! Δύσκολη δουλειά, που απαιτεί ικανότητες και «κότσια» και οι γυναίκες των τεθωρακισμένων έχουν αποδείξει ότι τα διαθέτουν.

christoskapoutsis

Αφού είδαν οτι δεν μπορούν να ρίξουν τον Καντάφι με τους "εσωτερικούς επαναστάτες"...PLAN B: Επέμβαση του NATO


Θέμα ωρών είναι πλέον η στρατιωτική εμπλοκή του ΝΑΤΟ στη Λιβύη, μετά την απόφαση του ΟΗΕ. Τα στρατιωτικά πλήγματα θα πραγματοποιηθούν "εντός των επομένων ωρών" και οι γαλλικές δυνάμεις θα συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις αυτές, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Φρανσουά Μπαρουέν. Οι αμερικανικές εφημερίδες, κάνουν λόγο για χτυπήματα σε επιλεγμένους στόχους, όπως τα αντιαεροπορικά ραντάρ, οι στρατιωτικές βάσεις και οι τηλεπικοινωνίες, αν και η Ουάσιγκτον λέγεται ότι θα αποφύγει την εμπλοκή στην πρώτη τουλάχιστον φάση των επιχειρήσεων. Το βάρος θα σηκώσουν Γάλλοι, Βρεταννοί, Ιταλοί και δυνάμεις αραβικών κρατών, ενώ κεντρικό ρόλο θα διαδραματίσει η νατοϊκή βάση Σιγκονέλα στη Σικελία. Οι επιχειρήσεις, προβλέπουν αρχικά την απαγόρευση όλων των πτήσεων πάνω από τη Λιβύη, παρενοχλήσεις στις επικοινωνίες και στη συνέχεια βομβαρδισμούς των δυνάμεων του Καντάφι που βρίσκονται περίπου 150 χιλιόμετρα έξω από τη Βεγγάζη. 
Στην περιοχή, βρίσκονται ήδη περισσότερα από 25 πλοία του ΝΑΤΟ, μεταξύ αυτών και ένα από τα πλέον σύγχρονα ελικοπτεροφόρα.
Η εμπλοκή της Ελλάδας θεωρείται δεδομένη με τις βάσεις της Σούδας και του Ακτίου, ενώ δεν αποκλείεται να ζητηθεί και η συμμετοχή αεροπορικών δυνάμεων, κάτι για το οποίο αναμένονται ανακοινώσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Σούδα βρίσκεται ήδη σε επιφυλακή επί 24ωρης βάσης, καθώς θα κληθεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην επιχείρηση κατά των συστημάτων επικοινωνίας του Καντάφι, αλλά και στον ανεφοδιασμό των δυνάμεων του ΝΑΤΟ, ενώ θα βοηθήσουν και με τα ραντάρ. 
Στη Σούδα, βρίσκεται ο περίφημος “γουρουνομύτης” το αεροπλάνο που έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί όλες τις συνομιλίες στη Λιβύη, αλλά και Γερμανοί πεζοναύτες. Τις προηγούμενες μέρες, από την Κρήτη πέρασαν εκατοντάδες πεζοναύτες των ΗΠΑ οι οποίοι επιβιβάστηκαν στα πλοία που έσπευσαν στον θαλάσσιο χώρο της Λιβύης. 
Έπειτα από τρεις ημέρες εντατικών διαπραγματεύσεων, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ψήφισε χθες το βράδυ υπέρ της προσφυγής στη στρατιωτική ισχύ εναντίον των στρατευμάτων του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι, ανοίγοντας το δρόμο για αεροπορικά πλήγματα στη Λιβύη. 
Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Καντάφι είχε απειλήσει ότι θα επιτεθεί στη διάρκεια της νύχτας στη Βεγγάζη, το οχυρό των εξεγερμένων, χωρίς να δείξει "ούτε έλεος ούτε οίκτο".
"Θα έρθουμε. Σπίτι με σπίτι, δωμάτιο με δωμάτιο" δήλωσε ο Καντάφι σε ραδιοφωνική ομιλία του αργά χθες το βράδυ προς τους εξεγερμένους της Βεγγάζης, οι οποίοι υπολογίζονται σε 650.000.

www.greeknation.blogspot.com

Η ''εκδημοκρατικοποίηση'' των αραβικών κρατών και η Νέα Τάξη Πραγμάτων


Μετά την εκδημοκρατικοποίηση της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και των Βαλκανίων από τη Νέα Τάξη Πραγμάτων, φαίνεται ότι ήλθε η ώρα της «εκδημοκρατικοποίησης» των μουσουλμανικών αραβικών χωρών, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της. Άρχισε από την Τυνησία, προχώρησε με την Υεμένη, μετά στην Αίγυπτο και τώρα βρισκόμαστε στην Λιβύη. Ήδη, Ιορδανία και Συρία «τρέχουν» να προλάβουν τυχόν «λαϊκές εξεγέρσεις». Όλοι, όμως, υποψιάζονται ότι είναι μία υπόθεση-ντόμινο και πως μετά την Αίγυπτο, κάποια άλλη αραβική χώρα θα πάρει σειρά. Είναι επίσης αξιοσημείωτο, ότι οι «λαϊκές εξεγέρσεις» προτρέπονται από «αγνώστους» στο Διαδίκτυο! 

Στις αρχές του 2011, η Αμερική (και η ΕΕ, κάπως αργοπορημένα) ανακάλυψε ότι στην μέχρι σήμερα ισχυρή σύμμαχό της στην περιοχή, την Αίγυπτο, ο «εκλεκτός» της που κυβερνούσε την χώρα για 30 συναπτά έτη είναι «Δικτάτορας» και ότι καταπίεζε τον λαόν του!
Δεν έχω καμμιά αμφιβολία, ότι το έργο της «εκδημοκρατικοποίησης» των αραβικών κρατών ανέλαβε η Νέα Τάξη Πραγμάτων με την πανίσχυρη ηγεσία της, γιατί εξυπηρετούνται οι παγκόσμιοι σχεδιασμοί της. Όσοι νομίζουν, ότι αυτά γίνονται για χάριν των αραβικών λαών το λιγότερο που μπορώ να πω, είναι ότι είναι αφελείς! 
Στην πρώην Σοβιετική Ένωση χρησιμοποιήθηκε ο «δικός» τους, ο Μ. Γκορμπατσόφ, στα Βαλκάνια το ΝΑΤΟ, στο Ιράκ –δεδηλωμένος εχθρός του Ισραήλ- ο αμερικανικός στρατός με τους συμμάχους και τώρα στις συμμαχικές αραβικές χώρες, όπου δεν δικαιολογείται στρατιωτική επέμβαση, θα χρησιμοποιηθούν οι «αντιφρονούντες» που θα ηγούνται των «λαϊκών εξεγέρσεων». 
Και γνωρίζει πολύ καλά η ηγεσία της Νέας Τάξης Πραγμάτων την ψυχολογία του «μπουλουκιού» (της μάζας) που επικρατεί σε αυτές τις χώρες.
Είμαι, όπως περίεργος να δω, τι θα γίνει, όταν το ντόμινο σταματήσει στη Λιβύη του Καντάφι και στο Ιράν! Ίδωμεν… 

romiossini

Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011

Απάντηση στο νόμο Καστανίδη

Ανοικτή επιστολή
Προς τον αξιότιμο κύριο Υπουργό Δικαιοσύνης του Ελλαδιστάν κ.κ. Καστανίδη.
Κύριε υπουργέ,
Ως αλλοδαπός στη χώρα των Πακιστανών, των Αλβανών, των Μπακλαντέζων, των Αυγανών, των Τούρκων, των Λίβιων, των Ινδών και όλων των Αφρικάνικων φυλών αλλά και όσων άλλων φυλών θέλετε που είναι μαζεμένοι στο γεωγραφικό χώρο που σήμερα λέγεται Ελλαδιστάν, απαιτώ με υψωμένη γροθιά και με την απειλή απεργίας πείνας να μου αναγνωρίσετε και μένα τα ίδια δικαιόματα που έχουν όλες οι πάρα πάνω φυλές.
Να έχω δηλαδή δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς να έχω πληρώσει ένσημα σε κανένα ασφαλιστικό ταμείο, να ξεγεννάει η γυναίκα μου δωρεάν στα μαιευτήρια, να μη πληρώνω εισιτήριο στα μεταφορικά μέσα και αν με συλλάβουν να με αφήνουν ελεύθερο μετά την προσαγωγή μου στο Αστυνομικό τμήμα. Να κάνω ελεύθερα λαθρεμπόριο όποιων αντικειμένων μου είναι εύκολο να μεταφέρω μέσα σε ένα σεντόνι, να μην πληρώνω καμία απο τις υποχρεώσεις που έχουν οι λαθρομετανάστες Έλληνες καταστηματάρχες και να έχω τα προνόμια που έχουν όλες οι άλλες φυλές που προανέφερα.
Να μην τολμάει ο πάσα ένας να με αποκαλεί βρωμοέλληνα και να μου λέει πως είμαι μέσα στα σκατά ή να μου κάνει με το δάχτυλο του χεριού του άσεμνες χειρονομίες. Θέλω την προστασία σας και το δικαίωμα να μηνύσω τον κάθε κερατά που θα με προσβάλει και τα δικαστικά έξοδα να τα πληρώσει η κυβέρνησή σας γιατί εγώ δεν έχω να πληρώσω ούτε ούτε σάλιο.
Μετά τιμής Θεόφιλος Αιγινήτης
Ζωγράφος - Συγγραφέας

Τρίτη, 15 Μαρτίου 2011

1821 ELLINIKI SIMAIA - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ

Συνεντεύξη του φυλακισμένου Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου στην εφημερίδα New York Times - Τα ελληνικά ΜΜΕ αδιαφορούν...να ρίξουν διαφάνεια σ' αυτήν την αδικία...

Al Jazeera: “Η Ελλάδα δεν μεταφέρει όπλα στη Λιβύη”


Ισχυρισμοί του Al Jazeera για εκφόρτωση οπλισμού από πλοίο ελληνικής σημαίας στην Τρίπολη. Επικαλούνται αυτόπτη μάρτυρα. Οι ελληνικές αρχές δεν βρήκαν πληροφορίες που να επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς. Το θέμα που προβάλει το αραβόφωνο περί εκφόρτωσης οπλισμού στο λιμάνι από πλοίο ελληνικής σημαίας προκάλεσε την αντίδραση του υπουργείο Εξωτερικών. Από τη Δευτέρα, το αραβόφωνο τηλεοπτικό κανάλι Al Jazzera μεταδίδει τον ισχυρισμό “αυτόπτη μάρτυρα” πως πλοίο ελληνικής σημαίας εκφόρτωσε την Παρασκευή οπλισμό στο λιμάνι της Τρίπολης. Οι υπεύθυνοι του τηλεοπτικού σταθμού ουδέποτε ήρθαν σε επαφή με το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας ή άλλη αρχή προκειμένου να διαπιστωθεί και να διακριβωθεί η αξιοπιστία του ισχυρισμού.

Οι ελληνικές αρχές, ύστερα από σχετικό έλεγχο, δεν βρήκαν καμία πληροφορία που να επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό του Al Jazeera. Η Ελλάδα, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, χαιρέτισε την υιοθέτηση της Απόφασης 1970 του Συμβουλίου Ασφαλείας και την εφαρμόζει με συνέπεια, καθώς συνιστά το βασικό εργαλείο για την άσκηση πίεσης στο καθεστώς Καντάφι προκειμένου να σταματήσει την αιματοχυσία.
Σε μια κρίσιμη περίοδο για τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, είναι υποχρέωση όλων και ιδιαίτερα των Μέσων Ενημέρωσης να επιδεικνύουν υπευθυνότητα και σεβασμό στους κανόνες δεοντολογίας κατά την άσκηση του λειτουργήματός τους. Η απόπειρα δυσφήμισης της Ελλάδας είναι απαράδεκτη.


gdailynews

O θάνατος Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Tου αντρειωμένου Ευαγόρα Παλληκαρίδη ο θάνατος…
«Θα πάρω μιαν ανηφοριά
θα πάρω μονοπάτια
να βρω τα σκαλοπάτια
που παν στη λευτεριά».
Ευαγόρας Παλληκαρίδης
13 Μαρτίου του 1957 Κύπρος, Λευκωσία. Ο 19χρονος μαθητής του Ελληνικού Γυμνασίου Πάφου, Ευαγόρας Παλληκαρίδης οδηγείται από τους Άγγλους δήμιους, στην αγχόνη. Παρά τις απεγνωσμένες εκκλήσεις για απονομή χάριτος, η αγγλοβασίλισσα Ελισάβετ και το δολοφονικό όργανό της στην Κύπρο, ο Κυβερνήτης Χάρτινγκ, αρνούνται πεισμόνως.
Ο εθνομάρτυρας ανεβαίνει γαλήνιος τα σκαλοπάτια της θυσίας και της δόξας. Το εικονοστάσι του Γένους, το Συναξάρι της πατρίδας λαμπρύνεται μʼ έναν ακόμη ήρωα.
Στις 5-12-1955 ο Ευαγόρας άφηνε τα μαθητικά θρανία και ανέβαινε «κλέφτης στα βουνά» προσχωρούσε στην θρυλική Ε.Ο.Κ.Α. Γράφει ο πατέρας του Μιλτιάδης Παλληκαρίδης:
«Φεύγοντας από το σπίτι ο Ευαγόρας, κατά τις 4 μ.μ. επέρασεν από το Ελληνικό Γυμνάσιο Πάφου, και αφήνει επί της έδρας το εγερτήριο σάλπισμά του. Και γράφει προς τους συμμαθητές του, και γράφει προς τους φίλους, γράφει σε κάθε τίμιο μαθητή, γράφει σε κάθε Κύπριο:
«Παλιοί συμμαθηταί:
Αυτή την ώρα κάποιος λείπει ανάμεσά σας∙ κάποιος που φεύγει αναζητώντας λίγον ελεύθερο αέρα∙ κάποιος που μπορεί να μην το ξαναδείτε, παρά μόνο νεκρό. Μην κλάψετε στον τάφο του. Δεν κάνει να τον κλαίτε. Λίγα λουλούδια του Μαγιού σκορπάτε του στον τάφο. Του φτάνει αυτό μονάχα».
Και στη συνέχεια γράφει στον μαυροπίνακα ο ήρωας – ποιητής τον «Θούριο» του: «Θα πάρω μιαν ανηφοριά/ θα πάρω μονοπάτια…».
Το ποίημα αποτελούμενο από 8 στροφές τελειώνει με την εξής προφητική για την ζωή του:
«- Κόρη πανώρια θα της πω
άνοιξε τα φτερά σου
και πάρε με κοντά σου
μονάχα αυτό ζητώ».
(Από το βιβλίο: «Ευαγόρας Παλληκαρίδης, ο έφηβος ποιητής και ηρωομάρτυρας», Π. Στυλιανού, Λευκωσία 1986).
Σήμερα το μνήμα του, κενό γιατί οι Άγγλοι έκαιγαν με ασβέστη τα λείψανα των αγωνιστών, βρίσκεται στα «Φυλακισμένα Μνήματα» της Λευκωσίας, μαζί με τους άλλους αντρειωμένους που ο θάνατός τους θάνατος δε λογιέται.
......

Συνέντευξη του Δημήτρη Καζάκη Οικονομολόγου Αναλυτή στην Κρήτη TV

http://wp.me/pYyB8-e8

Συνέντευξη του Δημήτρη Καζάκη Οικονομολόγου Αναλυτή στην Κρήτη TV
Πως στήθηκε η οικονομική δολοφονία της Ελλάδος
Τι ρόλο παίζει η "Τράπεζα της Ελλάδος"
Ποιοί σχεδιάζουν επιστροφή στη φεουδαρχία με σας, τα παιδιά σας και τα εγγόνια σας
στο ρόλο των δουλοπαροίκων κομπάρσων

ΜΗΤΕΡΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΣΙΠΡΑ κ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΥ

Με έκδηλη την οργή και την αγανάκτηση Μητέρα Αστυνομικού της ΔΙΑΣ ξεσπάει στην κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA και λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Φυσικά το κανάλι δεν έδειξε τίποτα αλλά το βίντεο διέρρευσε μέσω κάμερας ιδιώτη.... Τα κανάλια δε σας δείχνουν τίποτα από την πραγματική οργή των πολιτών. Έχει όμως ο καιρός γυρίσματα....

http://www.youtube.com/watch?v=IW_vyvRIdhw

Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2011

FOR THE SAKE OF CIVILIZATION SOME TRUTHS MUST BE KNOWN.

From Nicolas Kaloy nicolas.kaloy@sunrise.ch

TO ALL DEPUTIES OF THE EUROPEAN PARLIAMENT.

FOR THE SAKE OF CIVILIZATION SOME TRUTHS MUST BE KNOWN.

THE PEOPLE OF THE EUROPEAN UNION CANNOT ACCEPT THAT EUROPE BECOMES THE UNITED STATES OF GERMANY. WE SHARE THE SAME VALUES AND WE MUST SHARE OUR QUALITIES AND EQUALITIES.
THE GREEK PEOPLE DO NOT OWE MORE MONEY THAN MANY OTHER EUROPEAN STATES AND SURELY MUCH LESS IN PROPORTION TO THE POPULATION THAN THE UK AND THE USA. IF THEY ARE NOW SO HEAVILY DEBTED THIS IS DUE TO ONE ONLY REASON: THAT SINCE 1975 UNTIL TODAY THE GREEK PEOPLE WERE UNFORTUNATE TO HAVE NO STATESMEN - THEY HAD ONLY VILE POLITICIANS.
THE TREATMENT OF GREECE AND OF THE GREEK PEOPLE INSPIRED BY THE USA AND BY GERMANY WAS MEAN AND, IF WE TAKE THE EXAMPLE OF THE GERMAN PRESS, UTTERLY DISHONEST. THE GREEK PEOPLE WERE TREATED AS IDLE WHEN IT IS THE GREEK MERCHANT MARINE THAT IS THE FIRST IN THE WORLD- AN ACHIEVEMRNT THAT IS NOT REACHED BY IDLERS.
THE GREEK ECONOMY FROM 1953 TO 1973 WAS ADVANCING WITH A YEARLY GNP AVERAGE INCREASE OF 8%, SECOND IN THE WORLD AFTER JAPAN. EVERYBODY IN EUROPE WAS HONORING THE GREEK ECONOMIC MIRACLE.
WHAT HAPPENED AFTER 1975? DISHONEST POLITICIANS DESTROYED THE GREEK ECONOMY AND STARTED BORROWING AND DISTRIBUTING THE MONEY BORROWED FOR UNPRODUCTIVE PURPOSES WITH THE SOLE SCOPE TO ENSURE THEIR SUCCESS IN THE COMING ELECTIONS. FROM 1975 UNTIL 1980 THE GNP FELL TO 3% AND FROM 1981 TO 1990 TO 1,5%. THE PRIVATE INVESTMENT FROM 1953 TO 1973 WAS 10% OF THE GNP AND IMMEDIATELY AFTER 1975 FELL TO 0,6%!!!
THE GREEK PEOPLE TODAY IS THE ONLY PEOPLE OF EUROPE THAT FACES THE ANNIHILATING MEASURES OF THE IMF AND OF THE GERMAN GOVERNMENT'S UNCOMPROMISING ATTITUDE DESPITE THE UTTER DISASTER AND WAR CRIMES THE GERMAN TROOPS COMMITTED DURING THE GERMAN OCCUPATION OF THE COUNTRY IN 1941-1945 LEAVING GREECE AFTER THEIR DEPARTURE UTTERLY DEVASTATED AND REFUSING TO PAY INDEMNITIES.
THE EUROPEAN LEAGUE OF GENEVA WISHES TO EXPRESS ITS DISAPPROVAL OF THE UNEQUAL TREATMENT THE GERMAN GOVERNMENT, THE GERMAN PRESS AND THE GERMAN PEOPLE HAVE SHOWN AGAINST GREECE AND ITS PEOPLE.
THIS IS A SIGN THAT THE GREAT IDEAS OF SOLIDARITY AND COOPERATION THAT WERE EXPECTED TO PREVAIL AT THE BEGINNING OF THE EU'S FORMATION TEND NOW TO VANISH WITH THE RISE OF THE GERMAN GOVERNMENT'S AMBITION TO DOMINATE EUROPE ONCE AGAIN. THE ATTEMPT OF A GERMAN DOMINATION IN EUROPE WILL RESULT TO THE DISSOLUTION OF THE EUROPEAN UNION

FROM THE EUROPEAN LEAGUE OF GENEVA,

Nicolas Kaloy.

"There never has been a nation in the world that contributed more substantially to the human race than Hellenism and one that has been persecuted so vigorously by other nations, which have never had any contribution whatsoever". Friedrich Nietzsche

"Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΙΚΗ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΦΟΡΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΑ ΞΕΤΡΥΠΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ:
"ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΠΩΣ ΕΞΗΓΟΥΝΤΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΑΚΟΛΟΥΘΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ"
=======================================
ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΗΣ Κ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΚΑΤΙ "ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ":
"Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΙΚΗ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΕΞΑΙΡΕΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ, ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ "ΚΡΑΤΟΣ ΕΝ ΚΡΑΤΕΙ". ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ".
ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΛΙΓΟΙ,
ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ,
ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;
ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ, ΤΟΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΞΕΡΟΥΜΕ;

http://www.antifono.gr:80/portal/2008-11-11-10-27-46/2691-o-οικονομολόγος-κ-Δημήτρης-Καζάκης-στις-Αντιθέσεις.html

Κυριακή, 13 Μαρτίου 2011

Ότι δηλαδή οι στόχοι του Μνημονίου ήταν παντελώς ανέφικτοι

ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Απίστευτο και όμως αληθινό! Χρειάστηκε πάνω από ένας χρόνος στην τρόικα για να συνειδητοποιήσει αυτό που εξαρχής ήταν ξεκάθαρο. Ότι δηλαδή οι στόχοι του Μνημονίου ήταν παντελώς ανέφικτοι. Ωστόσο, η αυταπόδεικτη αυτή διαπίστωση διατυπώθηκε με όλους τους τρόπους, από την πρώτη στιγμή και συνεχώς, από γνωστούς ξένους οικονομολόγους, για να μην προσθέσω και κάποιους Έλληνες, μια και αυτοί οι τελευταίοι είχαν χαρακτηριστεί ως εχθροί του Έθνους.
Επί ενάμισι περίπου χρόνο οι κυβερνητικοί μας παράγοντες, με τη σύμπραξη της πλειοψηφίας των ΜΜΕ, μας βαυκάλιζαν με μύθους όχι μόνο αφελείς, αλλά και κακόγουστους όπως, «ότι πάμε καλά», ότι «σε λίγο βγαίνουμε με άνεση στις αγορές», ότι «οι θυσίες του ελληνικού λαού αποδίδουν» και άλλα παρόμοια. Αλλά, παράλληλα, ήταν γενικώς, ικανοποιημένη και η τρόικα, και τα μεγάλα αφεντικά της, που σε τακτά χρονικά διαστήματα αισθάνονταν την ανάγκη να κάνουν δηλώσεις του τύπου : «Η ελληνική οικονομία πάει καλά», «εκτιμούμε τις προσπάθειες της Ελλάδας» κλπ, κλπ.
Ένα από τα πολλά ερωτήματα αυτής της πικρής περιόδου, και πριν σπάσει το απόστημα της παραπλάνησης, είναι το ποιος κορόιδευε ποιόν και γιατί. Αν και οι διαδρομές που ακολούθησαν οι σωρευτικές παραποιήσεις της πραγματικότητας είναι δαιδαλώδεις, το απολύτως σίγουρο είναι ότι το θλιβερό αυτό κατασκεύασμα στόχευε στον αποπροσανατολισμό του ελληνικού λαού. Ο οποίος, αφού εξευτελίστηκε με δηλώσεις όπως «μαζί τα φάγαμε», και αφού κατατρομοκρατήθηκε με το φάσμα της πτώχευσης, της αποπομπής από την Ευρωζώνη και με τη δήθεν αδυναμία καταβολής μισθών και συντάξεων, δέχθηκε διαδοχικές και αιματηρές περικοπές του βιοτικού του επιπέδου, στην προσπάθειά του να σωθεί. Και μέσα στον κυκεώνα της εξαπάτησης των εργαζομένων να επικεντρωθώ σ’ ένα και μοναδικό σημείο, που είναι πολύ χαρακτηριστικό. Αναφέρομαι στις ατέρμονες συζητήσεις, αρνήσεις, διαβεβαιώσεις, υποσχέσεις των αρμοδίων, ότι δήθεν οι εκάστοτε περικοπές μισθών, επιδομάτων, δώρων, συντάξεων, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, -δηλαδή όλες αυτές οι συμφορές- που άρχιζαν σ’ ένα τομέα ή κλάδο δεν θα επεκτείνονταν και στο σύνολο της οικονομίας. Ποιος, αλήθεια, πρωτοετής φοιτητής οικονομικών επιστημών δικαιούται να αγνοεί ότι οι διάφοροι τομείς και κλάδοι μιας οικονομίας λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία;
Και ξαφνικά, με μια πολύ κακοστημένη, είναι αλήθεια, παράσταση, ο ελληνικός λαός πληροφορήθηκε ότι οι απάνθρωπες θυσίες που του έχουν επιβληθεί δεν ήταν παρά ο μεζές των δανειστών, οι οποίοι εδώ και τώρα απαιτούν το κύριο πιάτο, δηλαδή τα ελληνικά λιμάνια, τα αεροδρόμια, τις παραλίες, τα νησιά και υπό συζήτηση τον Παρθενώνα, κυρίως λόγω δυσκολίας μεταφοράς του!
Όσοι θέλησαν να πληροφορηθούν το περιεχόμενο του τερατώδους αυτού Μνημονίου, με το οποίο η άμοιρη Ελλάδα έχει δεθεί χειροπόδαρα, γνωρίζουν ότι έχουμε δώσει στους δανειστές το δικαίωμα να μας τα πάρουν όλα. Και όχι μόνο, αλλά και να περάσουν κατά βούληση τα δικαιώματά τους σε τρίτους. Π.χ., και γιατί όχι, στην Τουρκία.
Το θρίλερ «Ελλάς» προχώρησε πολύ. Προχώρησε ανεπίτρεπτα και με σαφείς εγκληματικές προεκτάσεις. Και τώρα πρέπει, κατεπειγόντως, να διακοπεί, γιατί διαφορετικά θα έχουμε εξαφανιστεί από προσώπου Γης.
Ο δημόσιος πλούτος μιας χώρας ανήκει στο λαό της και καμιά κυβέρνηση, με όσο μεγάλη πλειοψηφία κι αν έχει εκλεγεί, δεν έχει δικαίωμα να τον αγγίξει, και πολύ περισσότερο να τον εκποιήσει. Όπως το υποστήριξα από την πρώτη στιγμή, η μόνη μας διέξοδος ήταν και παραμένει η αναδιαπραγμάτευση-αναδιάρθρωση του χρέους με κούρεμα, τουλάχιστον 35% τώρα πια – το ποσοστό του κουρέματος αυξάνει κάθε ημέρα που περνά, εφόσον ανέρχεται το χρέος, κάτι που επίσης ήταν ευδιάκριτο από την πρώτη στιγμή. Σε περίπτωση που οι δανειστές μας δεν συναινέσουν -πράγμα που θεωρώ απίθανο-, οι εναλλακτικές ή συμπληρωματικές μας λύσεις είναι:
* Προσπάθεια κήρυξης του χρέους ως «επαχθούς». Δεν θα είναι δύσκολο, εφόσον η σκληρότητα των όρων του δεν έχει ιστορικό προηγούμενο.
* Απαίτηση καταβολής, από τη Γερμανία, των €172 περίπου δισεκατομμυρίων, που μας οφείλει για τα εγκλήματα εναντίον της ανθρωπότητας, που διέπραξαν οι πρόγονοί της στη χώρα μας, στο διάστημα της κατοχής.
* Προσέγγιση στην Κίνα για να μας βοηθήσει, προσφέροντάς της την εκμετάλλευση-όχι την εκποίηση- του δημόσιου πλούτου μας για κάποια χρόνια.
* Παύση πληρωμών, στο εξωτερικό, μέχρι να δούμε τι θα κάνουμε, έστω και αντιμετωπίζοντας κάποιο κίνδυνο αποπομπής μας από την Ευρωζώνη, αν και πολύ μικρό, αν συνυπολογιστούν οι σοβαρότατες δυσχέρειες που αντιμετωπίζει η ΕΕ και το ευρώ. Ωστόσο, στη ζυγαριά πρέπει να μπει και αυτό το ενδεχόμενο, που όμως κατά την κρίση μου θα πρέπει να βαρύνει λιγότερο από τον οριστικό μας χαμό.
* Άμεση εγκατάλειψη της αδιέξοδης αντιαναπτυξιακής στρατηγικής του Μνημονίου και κατάστρωση ενός απλού αναπτυξιακού προγράμματος, με επίκεντρο την αύξηση της ζήτησης των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων.
Εξυπακούεται ότι θα πρέπει να λειτουργήσουμε με μεγάλη ταχύτητα, και με μια κυβέρνηση προσωπικοτήτων, για να αποφύγουμε κοινωνική εξέγερση, που ελλοχεύει και που απειλεί να προκαλέσει αριθμό θυμάτων ανάλογο αυτού που θρήνησε η Αργεντινή, όταν βρέθηκε, περίπου, στη θέση μας.

Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη,

Πρ. Πρύτανης και Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Πρόεδρος του Ιδρύματος Δελιβάνη

IRON MIKE ZAMBIDIS vs ALI GUNYAR - IRON CHALLENGE 2011

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΕΝΑ ΒΙΤΕΟ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΜΑΤΙΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Ο δημοσιογράφος κ. Γεώργιος Σαχίνης συζήτησε με τον οικονομολόγο και αναλυτή κ. Δημήτρη Καζάκη την Παρασκευή 4 Μαρτίου του 2011στο κανάλι Kρήτη ΤV για την κρίση της αντιπροσώπευσης, τον Ρόλο των Τραπεζών, το Μνημόνιο, την οικονομική κρίση της ευρωζώνης, η οποία στη νέα φάση που εισέρχεται, μετατρέπεται σε πολιτική για το σύνολο των κρατών-μελών, αλλά και για τη δραματική επιδείνωση της κατάστασης που προμηνύεται για την Ελλάδα, η οποία βρίσκεται ήδη σε κατάσταση χρεοκοπίας.

http://www.antifono.gr:80/portal/2008-11-11-10-27-46/2691-o-οικονομολόγος-κ-Δημήτρης-Καζάκης-στις-Αντιθέσεις.html

110 λεπτα, ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ

Τα μυστικά όπλα του Qaddafi

Νίκη, 13/03/2011 - strategyreport

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: Ο φασισμός των ""προοδευτικών""

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: Ο φασισμός των ""προοδευτικών""

Πανελλαδική κινητοποίηση αποφάσισε το "Δεν πληρώνω"


Πανελλαδική κινητοποίηση στις 27 του μήνα, ατομικές και συλλογικές δράσεις, όπως και επέκταση του Κινήματος και σε άλλους τομείς της ελληνικής κοινωνίας, αποφάσισαν σήμερα στα Τρίκαλα, μέλη όλων των κινημάτων «Δεν πληρώνω». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Δ΄ Πανελλαδικής Συνέλευσης του Κινήματος Κατά των Διοδίων, στην οποία παρέστησαν μέλη κινημάτων από κάθε γωνιά της χώρας, κινήσεις κατά διοδίων και της ακρίβειας. Σύμφωνα με όσα δήλωσε το μέλος του Κινήματος και δικηγόρος κ. Χρήστος Σταμόπουλος, στις 27 Μαρτίου αποφασίστηκε πανελλαδική κινητοποίηση από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το απόγευμα, όπου θα ανοίξουν όλα τα διόδια της χώρας.

Επίσης αποφασίστηκε να εκδοθεί ψήφισμα που θα τονίζεται ότι συνεχίζεται ο αγώνας για κατάργηση των διοδίων, όπως και ότι δεν θα καταβάλλεται σε καθημερινή βάση το αντίτιμο στα διόδια. Επίσης, προβλέπονται συλλογικές δράσεις κυρίως στα κεντρικά διόδια, όπως ενημερωτικές ημερίδες, ενώ αποφασίστηκε τέλος, σύμφωνα με τον κ. Σταμόπουλο, να διευρυνθεί το Κίνημα, και σε άλλους τομείς της ελληνικής κοινωνίας, όπως είναι οι τράπεζες, οι εφορίες αλλά και οι ΔΕΚΟ.
Η επόμενη, 5η Πανελλαδική Συνέλευση του Κινήματος Κατά των Διοδίων, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στη Θήβα στις 15 Μαΐου.


newpost

Ποιός τους οργάνωσε πάλι αυτούς;; Συγκέντρωση αλλοδαπών καταστηματαρχών κατά του ρατσισμού - Συκοφαντούν μέχρι και την ΕΛ. ΑΣ - ΠΕΤΑΧΤΕ ΤΟΥΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην οδό Γερανίου κάνουν αυτή την ώρα αλλοδαποί καταστηματάρχες και μη οι οποίοι καταγγέλουν οτι έχουν πέσει θύματα αστυνομικής βίας. 'Οπως κατήγγειλαν στο Newsit, έχει παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα οτι αστυνομικοί μπαίνουν στα καταστήματά τους, παίρνουν προϊόντα χωρίς να πληρώσουν, ή τους παίρνουν ακόμα και τα κινητά τους τηλέφωνα.

www.greeknation.blogspot.com

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Στήνουν σκηνικό… «αλβανικών Ιμίων»! (ΑΝΑΝΕΩΣΗ)


ΑΝΑΝΕΩΣΗ (13.30): Χθες, οι Τσάμηδες πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας έξω από το ελληνικό προξενείο στην Κορυτσά, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της «Τσαμουριάς» και κατά του Έλληνα πρόξενου. Οι Τσάμηδες είχαν φροντίσει να γεμίσουν το κέντρο της πόλης με αφίσες και είχαν εξασφαλίσει τη συνεργασία και άλλων αλβανικών «πατριωτικών» οργανώσεων. 


www.greeknation.blogspot.com

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΕΝΑ ΒΙΤΕΟ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΜΑΤΙΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Ο δημοσιογράφος κ. Γεώργιος Σαχίνης συζήτησε με τον οικονομολόγο και αναλυτή κ. Δημήτρη Καζάκη την Παρασκευή 4 Μαρτίου του 2011στο κανάλι Kρήτη ΤV για την κρίση της αντιπροσώπευσης, τον Ρόλο των Τραπεζών, το Μνημόνιο, την οικονομική κρίση της ευρωζώνης, η οποία στη νέα φάση που εισέρχεται, μετατρέπεται σε πολιτική για το σύνολο των κρατών-μελών, αλλά και για τη δραματική επιδείνωση της κατάστασης που προμηνύεται για την Ελλάδα, η οποία βρίσκεται ήδη σε κατάσταση χρεοκοπίας.

http://www.antifono.gr:80/portal/2008-11-11-10-27-46/2691-o-οικονομολόγος-κ-Δημήτρης-Καζάκης-στις-Αντιθέσεις.html

110 λεπτα, ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ