Παρασκευή, 6 Μαΐου 2011

Η ΛΗΘΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ


Κωνσταντῖνος Χολέβας
Πολιτικός Ἐπιστήμων


Ἀνέκαθεν γιά τούς Ἕλληνες ἡ γνώση τῆς Ἱστορίας ἐθεωρεῖτο σημαντικό πνευματικό ἐφόδιο.
Στόν μεγάλο τραγικό ποιητή Εὐριπίδη ἀποδίδεται ἡ γνωστή ρῆσις "ὄλβιος ὅστις Ἱστορίας ἔσχεν μάθησιν", δηλαδή εἶναι εὐτυχής ὅποιος ἔχει μελετήσει τήν Ἱστορία.
Οἱ Πατέρες τῆς Ἐκκλησίας εἶχαν βαθειά ἱστορική γνώση , ὅπως φαίνεται ἀπό κλασσικά κείμενά τους ὅπως π.χ. ἀπό τόν λόγο τοῦ Μεγάλου Βασιλείου "Πρός τούς νέους ὅπως ἄν ἐξ ἑλληνικῶν ὠφελοῖντο λόγων".

«Ο λαός κοιμάται»: Τα αναθέματα των ηθικολόγων παρατηρητών


Πληθαίνουν τα αναθέματα εναντίον του ελληνικού λαού που κοιμάται!
Ηθικολόγοι παντός είδους και όλων των χρωμάτων της ίριδας, κομματικοί υπάλληλοι, δημοσιογράφοι και διανοούμενοι που το παίζουν ανεξάρτητοι και πολλοί άλλοι χύνουν τα ποτάμια της ηθικής τους αγανάκτησης εναντίον του ελληνικού λαού που έχει «χαζέψει», «καταπίνει τα πάντα», δεν ξεσηκώνεται με τόσες και τόσες συμφορές που έχουν σπείρει τα κατοχικά ανδρείκελα της κυβέρνησης.

«Τζιτζιφιόγκοι»: Μπαρουτοκαπνισμένοι και μη…


ΣΗΜΕΡΑ, κάτω από την επιδερμίδα της καλοαναθρεμμένης πασοκικής παρασιτίας κατακάθεται το ξύγκι του πιο αποτρόπαιου πολιτικού αμοραλισμού, της αχαλίνωτης διπροσωπίας, της εκτυφλωτικής φαυλοηλιθιότητας, της χυδαιότητας και της μοχθηρής κακογουστιάς.
Αν παρατηρήσει κανείς όλον αυτό τον κυβερνητικό θίασο που παίζει στην πολιτική σκηνή θα τον πιάσει ναυτία η οποία θα πολλαπλασιάζεται από την οργή. Ιδιαίτερα όταν βλέπει το παρασιτικό λίπος των «εκσυγχρονισμένων» να κομπάζει περί τεχνοκρατών «τζιτζιφιόγκων» και ...μπαρουτοκαπνισμένων πολιτικών ανδρών!!!
Ένας λοιπόν «μπαρουτοκαπνισμένος» της λιπαρής πασοκικής αχρειότητας, ο κ. Ρέππας, στιγμάτισε τους τεχνοκράτες «τζιτζιφιόγκους»!!!
Τέτοιο κυνικό θράσος υποκρισίας της παρασιτικής «εκσυγχρονισμένης» πασοκικής αυθάδειας δύσκολα συναντάς.

ΠΈΜΠΤΗ, 5 ΜΑΪ́ΟΥ 20

ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ!

Ορθόδοξο Παρατηρητήριο


ΚΑΡΥΑΙ ΤΗ 22.4/5.5.2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ
ΙΕΡΑΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΟΣ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΚΑΙ ΤΗΣ «ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ»

Εξ αφορμής της προσφάτου καταθέσεως στην Βουλή των Ελλήνων του νομοσχεδίου «Για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση» και την απορρέουσα εκ τούτου μελλοντική έκδοσι της «Κάρτας του Πολίτη», η Ιερά Κοινότης του Αγίου Όρους επιθυμεί να επισημάνη τα ακόλουθα:

Ο λαός δεν κοιμάται, στέλνει τα ηχηρά μηνύματά του


Προδότη και δωσίλογο αποκάλεσε μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου κατά την άφιξή του στο Α' Νεκροταφείο όπου πραγματοποιήθηκε η κηδεία του Λάκη Σάντα.
Δεν υπάρχει πιο ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα από τέτοιες ανοικτές και δημόσιες αποδοκιμασίες του πρωθυπουργού μιας χώρας από το λαό του με τις χαρακτηριστικές φράσεις: «Προδότη» και «δωσίλογε».Όταν ένα μέρος

Κάρτα του Πολίτη: δύο σημαντικές εκδηλώσεις στη Μακεδονία


Η πρώτη: το πρωί της Κυριακής (11.30 π.μ) στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Θα μιλήσουν:
Ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ξηροποτάμου Αγίου Όρους Αρχιμανδρίτης Ιωσήφ , και ο οικονομολόγος κ. Στάθης Αδαμόπουλος ως εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Αντιρρησιών Ορθόδοξης Συνείδησης (ΠΡ.Α.Ο.Σ).


Η δεύτερη:Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ώρα 18.30 στο Ιερό Κοινόβιο του Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου στο Πεντάλοφο Γουμενίσης
Θα μιλήσουν για την Κάρτα του Πολίτη:

Tί να διαψεύσουν (οι ομιλούσες μακέτες του ψεύδους);

Από τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΔΕΛΗΠΕΤΡΟ

Αναδιάρθρωση λένε ότι δεν πρόκειται να γίνει. Οπως έλεγαν, οι ίδιοι ακριβώς κυβερνητικοί παράγοντες, ότι δεν πρόκειται να πάνε στο ΔΝΤ. Οπως δεσμεύονταν τα ίδια ακριβώς στελέχη, ότι δεν θα πειραχτούν οι συντάξεις και οι μισθοί.
Οπως διακηρύσσουν κάθε φορά που παίρνουν νέα μέτρα ότι αυτά θα είναι τα τελευταία. Αλλά δεν είναι!
ΕΙΝΑΙ γνωστό ότι η γλώσσα της αλήθειας

ΤΕΤΆΡΤΗ, 4 ΜΑΪ́ΟΥ 20

Κράτος… άχθος αρούρης


Nατσιός Δημήτρης
δάσκαλος-Κιλκίς


Οι διακοπές, η ηρεμία των πασχαλινών ημερών, προσφέρονται και για την ενασχόληση με την σχεδόν λησμονημένη σήμερα τέχνη της ανάγνωσης. Κάποια βιβλία, τα οποία, επειδή μας εκύκλωσαν, αι του βίου μας ζάλαι και μέριμναι, δεν πρόλαβαν να ξεφυλλιστούν, αποσπώνται από το ράφι της βιβλιοθήκης και….άρχεται η απόλαυση της μελέτης.

Στρος Καν: Ο καταλύτης των νέων εκτρωμάτων


Οι διεθνείς μαφιόζοι του χρήματος λοιπόν, από κοινού με ντόπιους «νταβάδες» και τα «βαποράκια» τους (τύπου Λαζόπουλου) θα μας επικυρώσουν το δωσιλογισμό του ΓΑΠ!!!! Ανοικτά και προκλητικά ωμά, η κυβέρνηση των ανδρεικέλων, διαλαλεί σε όλους τους τόνους, ότι είναι πολυεδρικά δωσίλογη πριν ακόμα γίνει κυβέρνηση, και εμείς περιμέναμε τον Πρόεδρο του ΔΝΤ να μας το «επικυρώσει»!!!
Από την πρώτη ημέρα που έγινε κυβέρνηση εκτέλεσε ακαριαία και με υπερβάλλοντα ζήλο, με δωσίλογη μοχθηρία πρωτοφανή, άπειρα συμβόλαια θανάτου που είχε στο συρτάρι της από τους διεθνείς «νονούς», και κάποιοι τώρα ανακάλυψαν την Αμερική, τον αποτρόπαιο δωσιλογισμό της κυβέρνησης, επειδή «επικυρώθηκε» από το «νονό» του ΔΝΤ!!!

Θανάσης Βέγγος: Έτρεχε με δύο πληγωμένες παλάμες…
«Κι είμαι το δάκριο του ανθρώπου
Το γέλιο του πολίτη»

Παλαμάς


Ανυπεράσπιστο ένα παιδί των ανθρώπων έφυγε: Με πολλή πίκρα, πολλή μνήμη, πολλή νόηση και πολλή ΑΓΑΠΗ…

Το παρακάτω συνοπτικό αφιέρωμα στο Θανάση είναι από το «Ριζοσπάστη»

Μαχητής της ζωής - εργάτης της Τέχνης
«Εφυγε» χτες σε ηλικία 84 χρόνων


Σεμνός «μαχητής» - από τα γεννοφάσκια του μέχρι το τέλος του - «στη γαλέρα της ζωής» που «τράβηξε άγριο κουπί» όπως έλεγε ο ίδιος, ο Θανάσης Βέγγος, πέρασε, χτες στις 7 π.μ., στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου, του θεάτρου, του λαϊκού πολιτισμού ευρύτερα, αλλά και των αγώνων του λαού μας.

ΤΡΊΤΗ, 3 ΜΑΪ́ΟΥ 20

Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει…Ασκήθηκε δίωξη στον Δώνη για «προσβολή»(!!!) του αθλήματος: του ποδοσφαιρικού «μπουρδέλου»!!!!
Τέτοια υποκριτική και αυθάδη κακοήθεια δύσκολα συναντάς!!!!
Οι δηλώσεις «προσβάλουν το άθλημα» και όχι τα μαφιόζικα γιγαντοκύτταρα του ποδοσφαίρου και η ίδια η ΠΡΑΞΗ του «αθλήματος».
Οι δηλώσεις «προβάλουν» και όχι τα γεγονότα: Οι πρακτικές των «νονών», των παραγόντων, των αρχών, των διαιτητών, των δικαστών, της Πολιτείας κ.λπ…
Η ίδια η δίωξη του Δώνη

"Χρειαζόμαστε ευαισθητοποίηση για τις μεταμοσχεύσεις"

Κυπριανός ΧριστοδουλίδηςΦωτογραφία από την τηλεοπτική εκπομπή "ΛΙΑΝΑ" με θέμα της Μεταμοσχεύσεις
Συνάδελφος εν επιστήμη ιατροδικαστής, εξ εκείνων που είναι αντίθετοι με τα συμβόλαια θανάτου (σημ. δεν πρόκειται για αλληγορική γραφή, αλλά κυριολεκτική) που ετοιμάζεται να εκτελέσει η παρούσα κυβέρνηση, όπως αυτό της εικαζομένης δωρεάς οργάνων, έγραφε τα ακόλουθα επικριτικά μεν, επαινετικά δε, για τις μεταμοσχεύσεις :

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ


Κωνσταντίνος Χολέβας
Πολιτικός Επιστήμων


Στις 22 Μαίου πραγματοποιούνται οι βουλευτικές εκλογές στην Κύπρο μετά από μία πενταετία ακριβώς. Οι εκλογές αυτές δεν έχουν την ίδια βαρύτητα με τις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, οι οποίες ουσιαστικά αναδεικνύουν την κυβέρνηση.
Στην Κύπρο η κυβέρνηση κρίνεται από τις Προεδρικές εκλογές,

Σκότωνε και μη ερεύνα…Αν κάποια δύναμη (οργάνωση, κράτος, σέχτα ή ό,τι άλλο) σκότωνε τη μικρή κόρη του Προέδρου Ομπάμα, καθώς οι δυνάμεις των Δυτικών δολοφόνησαν τον γιο του δικτάτορα Καντάφι (κι ένα-δυο εγγόνια του), θα εσχίζετο το στερέωμα θα ράγιζε ο ναός στα Ιεροσόλυμα και θα γκρεμίζονταν οι φούρνοι και τα τείχη καθ' άπαντα τον πλανήτη Γη..!...........................................................
Οι Δυτικοί δολοφονούν πέρα από κάθε νομιμότητα, ακόμα και πολεμική, σε ακήρυκτο πόλεμο κι εν καιρώ ειρήνης, όποιον γουστάρουν κι όποιον προγράφουν.
Αν αυτό δεν είναι τρομοκρατία, τι είναι τρομοκρατία; Αν αυτό δεν είναι έγκλημα πολέμου

Τι μπορεί να σημαίνει η απόσυρση του Μπιν Λάντεν;


Ο διαμονοποιημένος μύθος του Μπιν Λάντεν κλείνει με ένα άλλο παραμύθι: Τη «δολοφονία» του!

Το κατασκευασμένο σκιάχτρο το οποίο χρησιμοποιήθηκε από τον τρομοκράτη της υφηλίου (ΗΠΑ) και τις μυστικές του υπηρεσίες, για να κηρύξουν τον πόλεμο εναντίον εθνών και λαών, το απέσυραν…
Οπωσδήποτε η απόσυρση αυτού του μύθου-δαίμονα αποτελεί το προμήνυμα νέων συμφορών, την κατασκευή άλλων τεράτων της διεθνούς τρομοκρατίας.
Δεν μπορούμε ακόμα να αποκρυπτογραφήσουμε με ακρίβεια τα νέα σενάρια που έχουν στα κεφάλια τους τα νοσηρά μυαλά των διεθνών κακούργων και δημίων της ανθρωπότητας.

Η κατασκευή του Μπιν Λάντεν

ΔΕΥΤΈΡΑ, 2 ΜΑΪ́ΟΥ 20

«Ο λαός κοιμάται»: το σόφισμα των χειραγωγών και υπνωτιστών του λαού
«Ο λαός κοιμάται»: Είναι ένα καθεστωτικό σόφισμα πολύ γνωστό και παλιό. Πάντα τα καθεστωτικά κόμματα κατηγορούσαν το λαό όταν ο λαός δεν τα ακολουθούσε και τον κολάκευαν όταν τον χειραγωγούσαν, τον υπνώτιζαν και τα ψήφιζε.
Πάντα όταν ο λαός γινόταν πρόβατο των κομμάτων, τον υμνολογούσαν τα κόμματα.
Αντίθετα: Όταν ο λαός δεν υπάκουε στις καθεστωτικές «προσταγές», ξεπερνούσε τους κομματικούς χειραγωγούς και εκφραζόταν δυναμικά, τότε αυτομάτως γινόταν «κοιμισμένος», «όχλος», «προβοκάτορας» κ.λπ…

ΚΥΡΙΑΚΉ, 1 ΜΑΪ́ΟΥ 20

Οι καθεστωτικοί έμποροι των απεργιακών σώσου

Στις 12 Μαρτίου το 2008 ο ΓΑΠ ο οποίος σήμερα δολοφονεί αγρίως τους εργαζόμενους και ξεπουλάει την Ελλάδα κατέβηκε στις απεργιακές φιέστες της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για να …αγωνιστεί για τη σωτηρία (!!!) των εργαζομένων…1η Μαΐου 2011: Ο Μίκης κατέβηκε και αυτός ενάντια στο Μνημόνιο και για να «ξυπνήσει» το λαό «μιας και Ο ΛΑΟΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ…» (μας είπε).

Βεβαίως ο Μίκης

Πρωτομαγιά: Τα εργατοπατερικά σώου των νεκρών
«…Έρχεται το μεγάλο παρανάλωμα
Μέσα στους πίδακες των πρόσχαρων νερών.
Έρχονται οι τελευταίες προγραφές.

Μα τώρα αυτός είναι απλός θεατής
Ανώνυμος ανθρωπάκος μέσα στο πλήθος
Με τα χέρια στο στήθος σαν έτοιμος νεκρός…

Μανόλης Αναγνωστάκης

«Έτοιμο νεκρό» και «απλό θεατή», μπροστά στο τελειωτικό «παρανάλωμα» της ελληνικής κοινωνίας και τις «τελευταίες προγραφές», θέλουν το λαό οι έμποροι των συνδικάτων και των «αριστερών» κομμάτων…
Ο εκφυλισμός αυτών των συνδικαλιστικών και κομματικών γραφειοκρατιών είναι χωρίς όρια και συστολές, κακουργηματικός και ασύστολος.

Ποδόσφαιρο: Το πιο σάπιο κομμάτι του καθεστώτος


Στο ποδόσφαιρο αποτυπώνεται πιο «φανταχτερά» όλη η αυθάδης αθλιότητα του καθεστώτος, η σήψη της τελεσίδικης κατάρρευσής του.
Ήταν πολύ εύστοχος στην περιγραφή του ο Δώνης όταν χαρακτήρισε κράτος και ποδόσφαιρο «μπουρδέλο», αν και αδικεί τα μπουρδέλα…
Σε ένα κράτος λαμογιών και σε ένα πολιτικό σύστημα που βασιλεύουν τα ανδρείκελα τι θα περίμενε κανείς στο ποδοσφαιρικό «καθεστώς» το οποίο αποτελεί το πιο σάπιο και μαφιόζικο «γρανάζι» της καθεστωτικής μηχανής;

ΣΆΒΒΑΤΟ, 30 ΑΠΡΙΛΊΟΥ 2011

Μπήκε και ο Τσοβόλας στο χορό των πολιτικών εκτρώσεων


Μπήκε και ο Τσοβόλας στο χορό των πολιτικών εκτρώσεων
Μόνο οι τυφλοί πλέον δεν βλέπουν την κύηση του νέου πολιτικού σκηνικού.
Βεβαίως δηλώνουμε προκαταβολικά ότι τέτοιου είδους πολιτικές εγκυμοσύνες που καθορίζονται από την κατάρρευση του υπάρχοντος πολιτικού καθεστώτος, δίχως να υπάρχει ο επαναστατικός συντελεστής των μαζικών, λαϊκών κινημάτων, καταλήγουν αναπόφευκτα σε εκτρώσεις…
Πολιτικά εκτρώματα, συνεπώς, σχεδιάζονται τα οποία θα επενδυθούν με «ανανεωτικές», «λαϊκές», «πατριωτικές» ακόμα και «αγωνιστικές» μεταμφιέσεις.
Σε τέτοιες περιπτώσεις μας έρχονται στο μυαλό

Πρωτομαγιά: καρφιά ή λουλούδια;


Πάπα-Ηλίας

«Λουλούδια ας διαλέξουμε και άνθη και κρίνα κι ελάτε να πλέξουμε στεφάνια μ’ εκείνα…», λέει το λαϊκό άσμα.
Και μακάρι να ήταν πολλές οι πρωτομαγιές, που οι άνθρωποι είχαν και θα έχουν τη δυνατότητα να κάμουν λουλουδένια στεφάνια.
Όμως η σκέψη μας σκαλώνει σ’ εκείνες τις πρωτομαγιές, που η συμμορία του κατεστημένου φόρεσε στο κεφάλι του λαού ακάνθινα στεφάνια. Όπως:

Η εφημερίδα «ΠΡΙΝ» αρχίζει να «ανιχνεύει» το λαθρομεταναστευτικό εφιάλτηΗ πραγματικότητα εκδικείται σκληρά αυτούς που την χλευάζουν.
Η παραδοσιακή σοσιαλδημοκρατική και σταλινική «αριστερά», με όλες τις σεχταριστικές της παρεκκλίσεις, δεν κλείνει εδώ και δεκαετίες, απλώς, τα μάτια μπροστά στα μεγάλα και φλέγοντα ζητήματα της εποχής μας, αλλά μεταλλάχτηκε και σε νεροκουβαλητή των λογικών, των σχεδιασμών και των ιδεολογημάτων του παγκόσμιου ιμπεριαλισμού.
Στο ζήτημα των «ανοικτών συνόρων» (των καπιταλιστικών «ανοικτών συνόρων») και στα συνακόλουθα προβλήματα-εφιάλτες, όπως το λαθρομεταναστευτικό (η αιχμή του νεοταξικού δόρατος),

Η μάχη της ΔΕΗ...


Από CITY-PRESS

Γράφει: Ο Βασίλης Βιλιάρδος

Η διάχυτη ατμόσφαιρα μίας κρίσης χρέους προσφέρει τα αναγκαία προσχήματα, έτσι ώστε να ακολουθήσει μία ολοκληρωτική εκποίηση επιχειρήσεων και να παραδοθεί η χώρα-στόχος στον έλεγχο των πολυεθνικών εισβολέων...
Προβλέποντας ότι, η μεγάλη «μάχη» των αποκρατικοποιήσεων στη χώρα μας θα δοθεί σύντομα στο «πεδίο» της ΔΕΗ,

ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 29 ΑΠΡΙΛΊΟΥ 2011

HOW ORIGINAL!


Σαντορινιός

Γράφει ο Παναγιώτης Τελεβάντος


Πόσο πρωτότυπο! Η κυρία Φραγκουδάκη είναι εναντίον του ορθόδοξου χαρακτήρα του μαθήματος των θρησκευτικών, της πρωινής προσευχής και του εκκλησιασμού των μαθητών, μαθαίνουμε από νέο άρθρο που δημοσίευσε πρόσφατα.!
Αν είναι ποτέ δυνατόν! Το ευσεβέστατο αυτό κορίτσι! Αδυνατούμε να το πιστέψουμε!
Τώρα που χάσαμε την κυρία Δραγώνα έχουμε την κυρία Φραγουδάκη, την κυρία Ρεπούση και την κυρία Ασκώτου πότε να μας διασκεδάζουν και πότε να μας εκνευρίζουν με τις συνεχείς αντισυνταγματικές και αντορθόδοξες εμμονές τους.

Η εθνομηδενιστική και αντι- Ορθόδοξη ομάδα "Δραγώνα-Φραγκουδάκη και ΣΙΑ"

Κλασσικοπερίπτωση

Πάλι εναντίον του μαθήματος των Θρησκευτικών και της πρωινής προσευχής!


Δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαστε με τις εθνομηδενιστικές και αντι- Ορθόδοξες δράσεις των "επιλέκτων" του Ιδρύματος Σόρος , του CDRSEE και των υπολοίπων επτελείων της Νέας Τάξης Πραγμάτων και όπως δείχνουν τα νέα από το ανθελληνικό μέτωπο, δυστυχώς δεν θα είναι και η τελευταία.
Η κ.Φραγκουδάκη

Καθεστώς αποσύνθεσης: Ο πόλεμος των παρασίτων


Για τον Καρατζαφέρη, την ακραία αυτή και πλέον μοχθηρή γκριμάτσα του αστικού τυχοδιωκτισμού έχουμε γράψει πολλές φορές.
Έχουμε γράψει όχι από κάποια προσωπική εμπάθεια, αλλά γιατί αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό δείγμα της καθεστωτικής παρακμής: το κατακάθι της καπιταλιστικής σήψης και καθεστωτικής αχρειότητας.
Τύποι σαν τον Καρατζαφέρη και τη βατραχοπαρέα του,

Τα μικροπολιτικά τεχνάσματα των κοινότοπων ανοησιών
Η μικροπολιτική είναι η ταχυδακτυλουργία της πεζότητας και της κοινοτοπίας: Ένα τέχνασμα που αποκρύβει το σημαντικό και προβάλλει το ασήμαντο, το κοινότοπο και το βλακώδες.
Η καθεστωτική λογική (συνακόλουθα και το σύστημα της πληροφόρησης αυτής της λογικής), θεμελιώνεται πάνω στα μικροπολιτικά τεχνάσματα των «κοινών τόπων», της πεζότητας και της επίπεδης ανοησίας: τεχνάσματα τα οποία δολοφονούν βάναυση την σκέψη, προβάλλουν το ψεύδος ως αλήθεια, το πεζό ως «εύρημα» και το βλακώδες ως ευφυΐα…

ΠΈΜΠΤΗ, 28 ΑΠΡΙΛΊΟΥ 2011

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΕΟΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ κ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ


Του Παναγιώτη Αποστόλου

Θυμάστε την πρόταση της επιτρόπου της Ε.Ε. ( 1999-2004 ) κ. Διαμαντοπούλου περί θεσμοθέτησης της Αγγλικής γλώσσας, ως δεύτερης επίσημης γλώσσας στην Ελλάδα;

Η πρόταση εκείνη ήταν πολύ πονηρή, γιατί θα σήμαινε πως η διδασκαλία των Αγγλικών ως δεύτερης επίσημης γλώσσας και η καθιέρωση της διδασκαλίας της ως βασικό μάθημα στο σχολείο θα της έδινε προτεραιότητα προκειμένου να καταστεί σε βάθος χρόνου, πρωτεύουσα γλώσσα του κράτους. Έτσι εξυπηρετούσε τα μακροχρόνια νεοταξικά και πολυπολιτισμικά σχέδια των μεντόρων της Νέας Τάξεως πραγμάτων.

Η κίνηση Μίκη και οι «σύμβουλοι»: οι πεπονόφλουδες του καθεστώτος
Η εποχή μας είναι σκληρή και μοχθηρή.
Βιώνουμε τη φρίκη του αποσυντεθημένου καπιταλιστικού καθεστώτος. Οι σπασμοί της κατάρρευσής δίνουν πιο αποκρουστική και αποτρόπαια μορφή στη νεοταξική κακουργία του καθεστώτος.
Ωστόσο, αυτή η εποχή έχει και ένα καλό: Ξεσκεπάζει, σχεδόν ακαριαία, τους κάλπικους παράδες…
Ένας τέτοιος «κάλπικος παράς» ήταν και το «κίνημα Μίκη».

ΤΕΤΆΡΤΗ, 27 ΑΠΡΙΛΊΟΥ 2011

Απέτυχαν αλλά επιμένουν


Από τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΔΕΛΗΠΕΤΡΟ
Οταν όλοι οι νοήμονες σε αυτόν τον τόπο φώναζαν ότι το Μνημόνιο δεν φέρνει λύσεις, οι εγκέφαλοι της κυβέρνησης έτρεχαν με χίλια στον οδικό χάρτη της τρόικας. Μονόδρομο το ανέβαζαν και αναγκαίο το κατέβαζαν.
ΨΑΛΙΔΙΖΑΝ μισθούς, τσεκούρωναν συντάξεις, οργάνωναν τον νέο κόσμο που ορίζουν η ανεργία από τη μια και η ευέλικτη ή μαύρη εργασία από την άλλη, και πρόσφεραν στους ταλαίπωρους, που ακόμη δεν είχαν πάρει πρέφα, το καινούργιο πράσινο παραμύθι για τις καλύτερες μέρες που κάποτε, σε ένα τέρμινο, σε δυο ή σε τρία, κάποτε όμως, θα έρθουν.
ΣΚΑΣΕ και σκάβε, που έλεγαν και οι παλιότεροι.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...