Σάββατο, 7 Μαΐου 2011

Η ΑΦΥΠΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΕΛ ΛΑΣ Η ΓΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ, ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ

Κατέβηκε η ελληνική σημαία από το ΕΛΛΗΝΟρθόδοξο Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων!!! Η προδοσία του Θεόφιλου…

Κατέβηκε η ελληνική σημαία από το ΕΛΛΗΝΟρθόδοξο Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων!!! Η προδοσία του Θεόφιλου…

YΠ. ΟΙΚ: Προβοκάτσια το δημοσίευμα του Spiegel

YΠ. ΟΙΚ: Προβοκάτσια το δημοσίευμα του Spiegel

ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!

ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!

Τουρκία-Ιράν Πλάνο ευρύτερης συνεργασίας παρά τις Αμερικανικές αντιδράσεις


Η Τουρκία και το Ιράν επεξεργάζονται ένα νέο οδικό χάρτη της ενέργειας συστήνοντας τεχνικές επιτροπές, οι οποίες θα ανοίξουν το δρόμο για επενδύσεις στον ιδιωτικό τομέα και κυρίως στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, σύμφωνα με τον Τούρκο Υπουργό Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ. Η δήλωση του Τανέρ Γιλντίζ έγινε μετά την συνάντηση του με τον ομόλογο του Ιράν Majid Namjou στην Άγκυρα σε κοινή συνέντευξη τύπου.

Το παράξενο τανγκό Αμερικής - Ισλαμιστών

Του Πετρου Παπακωνσταντινου
Η δολοφονία του Οσάμα μπιν Λάντεν, με τα αναπάντητα ερωτήματα που την περιβάλλουν και τις ενστάσεις που διατυπώνουν ακόμη και πολιτικοί σαν τον Χέλμουτ Σμιτ (προαποφασισμένη εκτέλεση ενός αόπλου, παραβίαση του διεθνούς δικαίου με την εισβολή στο έδαφος ανεξάρτητης χώρας), ερεθίζει σε πρώτο χρόνο τα αντιαμερικανικά αντανακλαστικά μιας κάποιας μερίδας του μουσουλμανικού κόσμου.

Μετατίθεται ένα χρόνο η κατασκευή. Άλλη μία αναβολή για το Nabucco

Η έναρξη κατασκευής του αγωγού Nabucco μετατίθεται για ένα χρόνο και τοποθετείται, πλέον, εντός του 2013 ενώ ο αγωγός που προορίζεται να τροφοδοτήσει την ευρωπαϊκή ενεργειακή αγορά με φυσικό αέριο από την περιοχή της Κασπίας και τη Μέση Ανατολή παρακάμπτοντας τη Ρωσία, θα αρχίσει να μεταφέρει αέριο το 2017. Αυτά δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα στη Βιέννη ο διαχειριστικός διευθυντής του Nabucco, Ράινχαρντ Μίτσνικ.

Αναβιώνουν τα εθνικά «τείχη» στην Ευρώπη

Του Σταυρου Λυγερου
Μία μεσαίας έντασης ροή λαθρομεταναστών στο ιταλικό νησάκι Λαμπεντούζα ήταν αρκετή για να θέσει σε αμφισβήτητη τη Συνθήκη Σένγκεν. Αποτέλεσμα της ιταλογαλλικής διένεξης για την τύχη των Τυνήσιων προσφύγων - λαθρομεταναστών είναι η πρόταση της Κομισιόν για επαναφορά των ελέγχων στα εθνικά σύνορα. Αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά πόσο ισχυρές είναι οι εθνικές ιδιοτέλειες και αντιστρόφως, πόσο ευάλωτο είναι το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Το Αρμενικό Κοινοβούλιο απευθύνει έκκληση για αναγνώριση των Γενοκτονιών!

Κοινοβουλευτική Διακήρυξη του Αρμενικού Κοινοβουλίου απευθύνει Έκκληση προς τη Διεθνή Κοινότητα να αναγνωρίσει την Αρμενική, Ελληνική και Ασσυριακή Γενοκτονία
Του Δρ. Βασιλείου Μεϊχανετσίδη
Σε ανακοίνωση τύπου προς τα διεθνή ΜΜΕ, η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Αυστραλίας (Α.Ε.Ε. Αυστραλίας) αναφέρει ότι το Κοινοβούλιο της Δημοκρατίας της Αρμενίας απηύθυνε έκκληση προς τα Κοινοβούλια και τα λοιπά Νομοθετικά Σώματα ανά τον κόσμο να αναγνωρίσουν και να καταδικάσουν τις Γενοκτονίες των Αρμενίων, των Ελλήνων και των Ασσυρίων, οι οποίες διεπράχθησαν από την Οθωμανική Τουρκία από το 1915 έως το 1923, μεταδίδουν ασσυριακά πρακτορεία ειδήσεων.

Μετά τον Μπίλ Λάντεν

της Ελίνας Γαληνού
Μια δεκαετία τώρα, μετά την τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης, ο ιδρυτής της Αλ Κάιντα Μπίλ Λάντεν, είναι νεκρός. Ο περιβόητος και διάσημος τρομοκράτης, εξουδετερώθηκε μετά από μια επιτυχημένη επιχείρηση και ο Αμερικανός Πρόεδρος Ομπάμα, έσπευσε να το ανακοινώσει στον λαό του. Οι προσδοκίες σχετικά με τις αντιδράσεις του κόσμου, επαληθεύτηκαν.

Τί κρύβει η επίθεση των Κούρδων στην Κασταμονή! Όλο το ιστορικό και το παρασκήνιο!

http://4.bp.blogspot.com/-tkjjaJ5sOcY/TcGFoTjigZI/AAAAAAAAIEU/iK_g_tI8YLc/s1600/harita.jpg
-Γιατί έγινε η επίθεση στη συνοδεία του Ερντογάν;
-Βουλευτικές Εκλογές 2011
του Σάββα Καλεντερίδη
Η Τουρκία περνά μια από τις πιο ήρεμες προεκλογικές περιόδους στο μισό αιώνα δημοκρατίας που διάγει. Η μόνη πιθανή ‘πηγή’ προβλημάτων που θα μπορούσε να χαλάσει το προεκλογικό κλίμα, ήταν -και παραμένει- το Κουρδικό. Η κυβέρνηση, για να προλάβει δυσάρεστες εξελίξεις, σε αγαστή συνεργασία με το πολύ βαθύ κράτος, φρόντισε να δημιουργήσει προσδοκίες επίλυσης του Κουρδικού και μετατροπής της ισόβιας κάθειρξης του Οτζαλάν σε κατ’ οίκον περιορισμόν, εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό ένα σχετικά ήρεμο κλίμα την προεκλογική περίοδο. Ως αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων και συνομιλιών που έγιναν μεταξύ εκπροσώπων του τουρκικού κράτους και του ίδιου του Οτζαλάν, η κουρδική πλευρά ανακοίνωσε ότι κηρύσσει μονομερή εκεχειρία μέχρι τις 15 Ιουνίου 2011, κάτι που κατά τα φαινόμενα αποδέχτηκε άτυπα ο τουρκικός στρατός, ο οποίος εδώ και αρκετούς μήνες δεν επιχειρούσε εναντίον των Κούρδων ανταρτών.

Επιγραφή της αρχαίας Αιγύπτου επιβεβαιώνει την ταυτότητα των Μακεδόνων ως Ελλήνων

ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΤΗΣ, Πρώην Υπουργός
Η ταυτότητα των Μακεδόνων ως Ελλήνων, πλην των γνωστών αδιάψευστων ιστορικών στοιχείων (επιγραφές, ευρήματα αρχαιολογικών χώρων, κείμενα αρχαίων ιστορικών Ελλήνων, Εβραίων, Ρωμαίων κτλ) επιβεβαιώνεται και από μία επιγραφή του 267 π.Χ. (φωτογραφία της οποίας μου έστειλε ο κ. Σταύρος Χατζής, Συνταξιούχος Αστυνομικός, που παρακολουθεί το θέμα της Μακεδονίας) η οποία βρέθηκε στην Αίγυπτο και αναφέρεται σε αθλητικούς αγώνες, που έγιναν στα δωδέκατα βασιλικά γενέθλια. Οι αθλητές που αναφέρονται ότι αγωνίστηκαν, χαρακτηρίζονται από τον τόπο καταγωγής τους (Θραξ, Μακεδών, Σάμιος κτλ.), δηλαδή από τον ενιαίο Ελληνικό γεωγραφικό χώρο. Συνεπώς και μόνο από το γεγονός ότι αναφέρονται μεταξύ των άλλων Ελλήνων αθλητών και τέσσερις Μακεδόνες αθλητές, επιβεβαιώνει ότι οι Μακεδόνες είναι Έλληνες.

Αμερικανικές επενδύσεις στη Σμύρνη

Η τελετή θεμελίωσης δύο εγκαταστάσεων αμερικανικών εταιριών που θα παράγουν ανταλλακτικά αυτοκινητοβιομηχανίας και αεροσκαφών πραγματοποιείται στη Σμύρνη
Picture 0 for Αμερικανικές επενδύσεις στη Σμύρνη


ΕΡΩΤΗΣΗ Ι. ΚΟΡΑΝΤΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ «ΑΤΑΚΤΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΟΖ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΛΑΟΣ- ΕΡΩΤΗΣΗ Ι. ΚΟΡΑΝΤΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ «ΑΤΑΚΤΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΟΖ»
Αθήνα, 6 Μαΐου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΡΩΤΗΣΗ Ι. ΚΟΡΑΝΤΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ «ΑΤΑΚΤΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΟΖ»
Ο Βουλευτής Επικρατείας ΛΑ.Ο.Σ. κ. Ι. Κοραντής κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Εξωτερικών με θέμα την «Άτακτη υποχώρηση της Ελλάδος στο θέμα της ΑΟΖ».Το κείμενο της Ερώτησης του Βουλευτή Επικρατείας του ΛΑ.Ο.Σ. έχει ως εξής:

“Έκοψαν” τον Μίκη Θεοδωράκη οι Αυστριακοί – Τον κατηγορούν για αντισημιτισμό

Στην 66η επέτειο της απελευθέρωσης του πρώην ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης Μαουτχάουζεν, το ομώνυμο έργο του Μίκη Θεοδωράκη δεν ακούστηκε.Αυτό μετά από απόφαση της κυρίας Μπάρμπαρα Πράμερ που είναι η πρόεδρος της Αυστριακής Βουλής.Η πρόεδρος της αυστριακής Βουλής επικαλέστηκε “επανειλημμένες αντισημιτικές δηλώσεις του Μίκη Θεοδωράκη τα προηγούμενα χρόνια, με τις οποίες ο ίδιος άφησε άσχημες εντυπώσεις” και έτσι το Μαουτχάουζεν αντικαταστάθηκε από άλλα μουσικά έργα.

Καταρρέουν και ισοπεδώνουν εκκλησίες -Η σύζυγος Έρογλου ιδιοκτήτρια εκκλησίας 700 ετών.

Στη Βοκολίδα έγινε οικόπεδο και στη Μύρτου είναι υπό κατάρρευση
Φωτογραφία
Στο έλεος της καταστροφής αφήνουν εκκλησίες και μοναστήρια οι Τούρκοι στα κατεχόμενα. Τις τελευταίες ημέρες ήλθαν στο προσκήνιο περιπτώσεις, οι οποίες είτε καταστράφηκαν από τους Τούρκους είτε αφέθησαν στον χρόνο και κατέρρευσαν.
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, το παρεκκλήσι της Αγίας Θέκλας το οποίο βρισκόταν στις ακτές του κατεχόμενου χωριού Βοκολίδα κατεδαφίστηκε τη Δευτέρα το απόγευμα με μπουλντόζα.

Ισραηλινό μεγαθήριο στην παραλία Τρικώμου

ΚΑΤΟΙΚΟΙτης περιοχής όπου βρίσκεται το συγκρότημα επαύλεων της «Sarcon» στο κατεχόμενο Τρίκωμο, εξέφρασαν την ανησυχία τους από τους ισχυρισμούς ότι η παραλία στην περιοχή αυτή πουλήθηκε σε Ισραηλινούς, οι οποίοι θα προχωρήσουν σε κατασκευή πολυώροφου κτηρίου.

Βέλγιο: Ο υπουργός Εξωτερικών, Στ. Βανάκερε, επικρίνει ανοικτά την επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ, Κ. Άστον

Ο βέλγος υπουργός Εξωτερικών Στίβεν Βανάκερε επέκρινε ανοιχτά για πρώτη φορά την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον, εκφράζοντας την απογοήτευσή του και την "ανησυχία" του για τις συνεχείς αδυναμίες της νέας ευρωπαϊκής διπλωματίας.

Οι Τούρκοι αμφισβητούν τα δικαιώματά μας για έρευνα και διάσωση στο Αιγαίοτου Χρήστου Μηνάγια από το GeoStrategy
Εφημερίδα Sabah (5 Μαΐου 2011): «Σχετικά με τις ασκήσεις που πραγματοποιούν, επί μακρόν, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, φέτος υπήρξε κάτι καινούργιο. Κατά τις (τουρκικές) ασκήσεις που διεξάγονται στα διεθνή χωρικά ύδατα του Αιγαίου, η Ελλάδα πραγματοποιούσε παρενοχλήσεις ισχυριζόμενη ότι αυτές διεξάγονται στα δικά της χωρικά ύδατα. Όμως, φέτος από τη γείτονα μας δεν υπήρξε καμία αναχαίτιση/παρεμπόδιση κατά την άσκηση Anadolu Yıldızı που διεξήχθη μεταξύ της Μυτιλήνης και της Χίου.

Συρία: Στους δρόμους τα τανκς

Τεθωρακισμένα άρματα μάχης και οχήματα του στρατού της Συρίας, έχουν αναπτυχθεί τις δύο τελευταίες ημέρες μέσα και γύρω από τις πόλεις Ραστάν, Χομς και Μπανίας, που αποτελούν τους πυρήνες της εξέγερσης κατά του καθεστώτος Ασαντ εδώ και έξι εβδομάδες.
Το άγχος φαίνεται να καταλαμβάνει ξανά την κυβέρνηση της Δαμασκού ενόψει των καθιερωμένων πλέον αντικαθεστωτικών διαδηλώσεων που θα ακολουθήσουν την προσευχή της Παρασκευής, στις πόλεις προπύργια της εξέγερσης στη Συρία.

Στέφανος Σωτη. Γκίκας: "H «εξαφάνιση» του Αεροπορικού Στρατηγείου CAOC 7 της Λάρισας: Αλήθειες και ψέματα..."

Όπως ήδη αναμενόταν, το ΝΑΤΟ ανέλαβε τελικά το σύνολο των επιχειρήσεων στη Λιβύη για την εφαρμογή της απόφασης 1973 του Σ.Α. του ΟΗΕ. Ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις από πολλές συμμαχικές και μη χώρες συγκεντρώνονται στο ευρύ θέατρο επιχειρήσεων, που περιλαμβάνει μεγάλο μέρος της Κεντρικής και της Ανατολικής Μεσογείου, των παράκτιων χωρών συμπεριλαμβανομένων.

"Οταν το Ηρωικό Παρελθόν συναντά το ντροπιαστικό Παρόν"

Την ώρα του αποχαιρετισμού στον Σάντα
Ο θρίαμβος των ολετήρων και των τζιτζιφιόγκων του διχασμού
«Υπόγεια» φυγαδεύτηκε χθες ο πρωθυπουργός από την κηδεία του αγωνιστή Απόστολου (Λάκη) Σάντα, καθώς στον περίβολο του Α΄ Νεκροταφείου, όπου πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί για να πει το τελευταίο αντίο στο σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης, αρκετοί ήσαν εκείνοι που διαμαρτυρήθηκαν για την παρουσία του.

Οι καταβολές της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας

Χρήστος Ιακώβου
Διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών (ΚΥΚΕΜ)
Προσφάτως κυκλοφόρησε το βιβλίο της Φανούλλας Αργυρού, «Διζωνική Εκτέλεση της Κυπριακής Δημοκρατίας, 1955-2011» (εκδόσεις Αδράστεια 2011). Πρόκειται για μια ερευνητική απόπειρα που επιχειρεί να δώσει εξηγήσεις στο ιστορικό της γένεσης και εξέλιξης των εννοιών της δικοινοτικότητας και της διζωνικότητας, που συνθέτουν το βασικό πλαίσιο μέσα στο οποίο στηρίζονται σήμερα οι προσπάθειες λύσης του Κυπριακού ζητήματος. Ο βασικός σκοπός του βιβλίου είναι να καταδείξει πως οι έννοιες αυτές αποτελούν προϊόν της μακράς βρετανοτουρκικής προσέγγισης στο Κυπριακό καθώς επίσης τις συνθήκες που λειτούργησαν στο να επιβληθεί σταδιακά αυτή η λογική στην Ελληνική πλευρά.

Κούρδοι:"Αν η Τουρκία δεν μπορεί να δώσει Δημοκρατία,ιδρύουμε δικό μας κράτος"

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Στην Τουρκία τον τελευταίο καιρό το κλίμα με τους Κούρδους είναι τεταμένο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η δηλώσεις της αντιπροέδρου της φιλοκουρδικής οργάνωσης Δημοκρατικής Κοινωνίας Αϊσέλ Τουγλούκ, που κατηγόρησε τις τουρκικές αρχές για αντιδημοκρατική συμπεριφορά στις εκλογές και τόνισε " αν δεν μπορεί να γίνει με το κράτος, ο λαός μας θα ιδρύσει τη δική του δημοκρατία και είναι τόσο οργανωμένος που θα μπορεί να ζήσει στο σύστημα αυτό.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...