Κυριακή, 8 Μαΐου 2011

Ρήσεις Γιώργου Παπανδρέου για το ΔΝΤ

Ρήσεις Γιώργου Παπανδρέου για το ΔΝΤ

Parapona-Rodou: Το γράμμα ενός Φιλανδού μαθητή προς ένα φίλο του ΄Ελληνα...

Parapona-Rodou: Το γράμμα ενός Φιλανδού μαθητή προς ένα φίλο του ΄Ελληνα...

Ο Στρατός "ανταποδίδει" στη "Κυρά των Μαρασίων" τη φροντίδα χιλιάδων στρατιωτών!

Ο Στρατός "ανταποδίδει" στη "Κυρά των Μαρασίων" τη φροντίδα χιλιάδων στρατιωτών!

Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΛΦΑΒΗΤΟΥ

Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΛΦΑΒΗΤΟΥ
http://www.youtube.com/watch?v=7HNYIwipypM&feature=related

Ο ανθελληνισμός στην σημερινή Τουρκία | Νέα Πρωία

Ο ανθελληνισμός στην σημερινή Τουρκία | Νέα Πρωία

http://neaproia.wordpress.com/2011/04/07/ο-ανθελληνισμός-στην-σημερινή-τουρκί/

O ΓΑΠ κι ο Σόρος σχεδίασαν την χρεωκοπία! Το πάζλ συμπληρώνεται!

http://netakias.wordpress.com

To βίντεο ομολογία από το φίδι του ΔΝΤ Στραους Καν δικαιώνει όλα τα Blogs (και το δικό μας) που φώναζαν για την προσχεδιασμένη χρεωκοπία της χώρας:

Το βίντεο μπορείτε να το δείτε :

http://www.youtube.com/watch?v=vIsvVZl16VA&nofeather=True

Γράφει η Σχολιάστρiα Πouπa Μομφεράτου στο βλογκ papaioannou.wordpress.com

"....Λίγες μέρες μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία (5.10.2009), στις 22/10/09 ( Aριθμ. Πρωτοκ. 690 και 691) η Τράπεζα της Ελλάδας σε συνεννόηση με τον κ. Παπακωνσταντίνου και κατόπιν αιτήματος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, προέβη σε αλλαγή του κανονισμού του συστήματος διακανονισμού πωλήσεων των τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου από Τ3 σε Τ10. Για να μήν μακρυγορήσω εξηγώντας λέξη πρός λέξη την διαδικασία αυτής της συγκεκριμένης οικονομικής πράξης θα φτάσω γρήγορα στο αποτέλεσμά της, δηλαδή στην εκτίναξη των σπρεντ απο 100 περίπου basic points στο τρομακτικό των 450 του εντελώς απαγορευτικού για την έξοδο της χώρας στις αγορές.

Ρωτάω λοιπόν όσους έχουν ακόμη λίγο νιονιό στο κεφάλι τους και δέν έχουν γίνει εντελώς λιώμα απο την υπερβολική κατανάλωση κουτόχορτου :
Γιατί αυτή η φρικώδης κίνηση απο μέρους της κυβέρνησης ; Μιάς κυβέρνησης που μόλις είχε προέλθει απο δημοκρατικές εκλογές, έστω και άν ΞΑΦΝΙΚΑ μόλις είχε ανακαλύψει ότι τα ταμεία ήταν άδεια ; Τα σπρέντ όταν εκλέχτηκε ΔΕΝ ηταν απαγορευτικά ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ ΕΚΕΙΝΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΗΣ τα κατέστησε τέτοια, γιατί ;;;;;;;;

Την απάντηση, είτε αρέσει είτε όχι, την έδωσε ο αγαπητός τους Ντομινίκ στο Γαλλικό κανάλι!
Ηταν προσχεδιασμένη και προκατασκευασμένη η προσφυγή στο ΔΝΤ και στους μηχανισμούς της τρόικα, και μόνο η εκτίναξη των σπρέντ θα δικαιολογούσε κάτι τέτοιο.
Και γιατί να θέλουν κάτι τέτοιο ; Για να λεηλατήσουν τα λαικά εισοδήματα απο τη μιά, λόγω της άσχημης κατάστασης των Τραπεζών και για να λεηλατήσουν τον εθνικό πλούτο απο την άλλη. Και οι δύο στόχοι υλοποιούνται πλήρως σήμερα και δέν υπάρχει ούτε ένας που να μήν το βλέπει.
Ο Ντομινίκ έδωσε συνέντευξη όπου ξεμπροστιάζει τον Παπανδρέου, σε γαλλικό κανάλι και όχι στον Λαζόπουλο. Ο Λαζόπουλος φρόντισε να την εξασφαλίσει και δέν μπορεί να είναι υπόλογος γι αυτό! Αν οι υπερπασόκοι εκνευρίστηκαν είναι δικό τους πρόβλημα.

Ο Παπανδρέου βγήκε στην εξουσία με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα και με συγκεκριμένες δεσμεύσεις. Εάν μόλις εκλέχτηκε ανακάλυψε ότι δέν μπορούσε να κρατήσει τις υποσχέσεις του γιατί η χώρα βρισκόταν σε κακά οικονομικά χάλια θάπρεπε ΠΡΩΤΑ ΑΠ ΟΛΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ΄ΟΛΑ να απευθυνθεί στον Ελληνικό λαό με διάγγελμα, να του εξηγήσει ανοικτά και αληθινά τί βρήκε και να του προτείνει τα σχέδιά του περί προσφυγής στο ΔΝΤ, πρίν έρθει σε οποιαδήποτε μυστική συνεδρία μαζί του.
Το ότι δέν τόκανε δείχνει περίτρανα την ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ του αντρός!

Είναι δικαίωμα του καθενός να πιστεύει ότι το μνημόνιο είναι πηγή ευτυχίας για τη χώρα, όπως και το αντίστροφο.
Δέν είναι δικαίωμα όμως κανενός &^%*στη να επιλέγει μόνος του με ποιές πολιτικές θα σώσει τη χώρα, λές και πρόκειται για το δικό του σπίτι. Η χώρα ανήκει στον λαό της και αυτός είναι ο μόνος αρμόδιος να επιλέγει τις λύσεις σε καταστάσεις κρίσιμες. Ο Παπανδρέου δέν εκλέχτηκε απο τον Ελληνικό λαό να χειριστεί κρίσιμες καταστάσεις. Δέν εξέθεσε καμιά τέτοια κρίσιμη κατάσταση προεκλογικά και δέν έχει το δικαίωμα ούτε και τη νομιμότητα να διαχειριστεί κάτι τέτοιο..."

Την Ερευνα μας με όλα τα ντοκουμέντα μπορείτε να την διαβάσετε παρακάτω, αν δεν είναι ευανάγνωστη μπορείτε να την δείτε και στην Διεύθυνση :

http://netakias.wordpress.com/2010/06/07/gapnsoros/

O ΓΑΠ κι ο Σόρος σχεδίασαν την χρεωκοπία! Το πάζλ συμπληρώνεται!

ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ; Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΣΑΝΤΑ

ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ; Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΣΑΝΤΑ
http://wp.me/pYyB8-jm

Έκκληση Για Το Θεατρικό Μουσείο

Έκκληση Για Το Θεατρικό Μουσείο - http://theatremuseum.blogspot.com/
«Στα σκουπίδια του Υπουργείου Πολιτισμού
τριών αιώνων Θεατρική Ιστορία»

Παρά τις μακροχρόνιες και επανειλημμένες εκκλήσεις προς το Υπουργείο Πολιτισμού, το μοναδικό Θεατρικό Μουσείο της χώρας που γέννησε το Θέατρο, κλείνει. Η ιδέα του θεατρικού Μουσείου που ξεκίνησε το 1938 από τον Γιάννη Σιδέρη, άντεξε τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, την Δικτατορία, και εδραιώθηκε το 1976 την εποχή της μεταπολίτευσης, εκπνέει την εποχή του ΔΝΤ, την εποχή της απόλυτης εκποίησης όχι μόνο των οικονομικών αξιών, αλλά κυρίως της εθνικής και πολιτισμικής απαξίωσης. Ως υπόδουλοι διαχειριστές οι κρατικοί λειτουργοί εκποιούν την πολιτισμική μας ταυτότητα. Είναι μοιραίο η μοναδική θεατρική κιβωτός του τόπου να κλείνει την εποχή που κυβερνάει τη χώρα ο εγγονός του ιδρυτή του Εθνικού Θεάτρου (Γεώργιος Παπανδρέου) και που υπουργός Πολιτισμού είναι ο εγγονός του ιδρυτή του Μουσείου Μπενάκη (Αντώνης Μπενάκης).


Το Θεατρικό Μουσείο δεν αποτελεί ένα μεγάλο φορέα που απαιτεί υψηλές επιδοτήσεις και μεγάλα κονδύλια. Με 3 αιώνων θεατρικό μουσειακό υλικό εκτεθειμένο στο υγρό και ακατάλληλο υπόγειο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου της Αθήνας και χιλιάδες τόμους θεατρικών βιβλίων στοιβαγμένων σε μισθωμένο οίκημα στα Πατήσια, προσπαθούσε να επιβιώσει κάτω από την αναλγησία και την αδιαφορία της «πολιτισμικής» πολιτικής που στόχευε στην προβολή του πολιτισμού μας, υπό το πρίσμα μιας εμπορικής ιλουστρασιόν εκδοχής, ακριβών διεθνών διαγωνισμών και διοργανώσεων, τα υπέρογκα έξοδα των οποίων είχαν από καιρό οδηγήσει στην χρεοκοπία πολλούς σημαντικούς πολιτιστικούς φορείς. Η νέα οικονομική κατάσταση απλώς ολοκλήρωσε την διαδρομή ενός τέλματος που χρόνια τώρα φαινόταν ως η κατάληξη μιας αλόγιστης και ανύπαρκτης εθνικής πολιτισμικής πολιτικής. Το Θεατρικό Μουσείο αποτελεί το μοναδικό στο είδος του Μουσείο όχι μόνο στην χώρα, αλλά και γενικότερα στην περιοχή των Βαλκανίων. Τροφοδοτεί ερευνητές από όλο τον κόσμο και συνεργάζεται με το Υπουργείο Εξωτερικών και Πολιτισμού ως διεθνής κόμβος θεατρικών πληροφοριών. Αποτελεί το μεγαλύτερο θεατρικό αρχείο, απολύτως απαραίτητο για την μελέτη, έρευνα και καλλιτεχνική παραγωγή των παραστατικών τεχνών γενικότερα. Το υπουργείο αδυνατεί να επιδοτήσει ένα φορέα που απασχολεί μόνον 14 υπαλλήλους (οι οποίοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας) που προσπαθούν να διαχειριστούν 3 αιώνων θεατρικό υλικό το οποίο κινδυνεύει να πεταχτεί στα σκουπίδια. Αυτή την κρίσιμη ιστορική στιγμή που διακυβεύεται η οικονομική εξαθλίωση, η εθνική μας αυθυπαρξία, η κοινωνική πρόνοια, η παιδεία, η πολιτισμική μας εξαφάνιση μπορεί να φαντάζει ως το «μικρότερο» από τα μύρια δεινά. Όμως αυτό που πάντα μπορούσαμε να αντιτάξουμε στα μεγάλα οικονομικά λόμπυ που διαχειρίζονταν την τύχη μας, ήταν η μοναδική «βαριά» βιομηχανία που έχουμε: ο Πολιτισμός μας.
Διαμαρτυρόμαστε για την οικονομική και πολιτισμική εξαθλίωση που βιώνουμε και ζητούμε συμπαράσταση σε αυτό τον άνισο αγώνα.

Οι εργαζόμενοι του θεατρικού Μουσείου

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΕΔΩ / SING HERE.

http://www.gopetition.com/petitions/έκκληση-για-το-θεατρικό-μουσε.html