Δευτέρα, 9 Μαΐου 2011

EKTAKTO: ΜΑΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕ Η S&P ΣΤΟ “Β”

Νέα υποβάθμιση από την S&P για την Ελλάδα στο “Β” από το “ΒΒ”, χαμηλότερα από ότι έχει θέσει την πιστοληπτική αξιολόγηση της χ’ωρας ο οίκος Moody’s. Τώρα οι αγορές αναμένουν τις επόμενες κινήσεις του οίκου Fitch, που για να αγγίξει τα επίπεδα των δυο άλλων οίκων θα πρέπει να μας υποβαθμίσει κατά τρεις βαθμίδες. Η S&P προειδοποιεί και με νέα υποβάθμιση, ενώ διατηρεί την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας σε αρνητική προοπτική και σημειώνει ότι απαιτείται «κούρεμα» 50% ή περισσότερο στα ελληνικά ομόλογα, για να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος.

Μπράβο στον ΔΣΑ. Persona non grata η τρόϊκα….

Ο μεγαλύτερος επιστημονικός σύλλογος της χώρας και ένας από τους καθ΄ ύλην αρμόδιους για θέματα νομιμότητας του μνημονίου, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, απάντησε υπερήφανα στο εντολοδόχο της τρόϊκας Υπουργείο Δικαιοσύνης, ότι στην ουσία η τρόϊκα είναι persona non grata για τη χώρα μας και δεν θέλει να την νομιμοποιήσει με την παρουσία του. Για να γίνει καλύτερα αντιληπτό, ο ΔΣΑ θεωρεί την παρουσία της τρόϊκας στη χώρα μας παράνομη, αφού είναι εδώ κατά παράβαση του Συντάγματος. Να μην ξεχνάμε ότι ο ΔΣΑ, μαζί με άλλους φορείς έχει ήδη προσφύγει στο ΣτΕ για την κήρυξη του μνημονίου ως αντισυνταγματικού.

Τουρκικές τράπεζες πίσω από το δημοσίευμα του Spiegel;

•Η Άγκυρα επιτίθεται οικονομικά στην Ελλάδα - Χθες Παρασκευή 6 Μαίου 2011, με την περιβόητη δημοσίευση του Spiegel, κάποιοι έβγαλαν ίσως και δισεκατομμύρια. Και αυτό είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός. Πολύ καλά πληροφορημένες πηγές μας, αναφέρουν πως μεταξύ Spiegel και τουρκικών τραπεζών υπάρχει ένας “ομφάλιος λώρος”, που οδήγησε στην δημοσίευση του επίμαχου άρθρου περί φυγής της Ελλάδας από το Ευρώ.

Ο Οτσαλάν απειλεί με «πόλεμο»

Με «πόλεμο» απείλησε την Τουρκία ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν αν δεν ξεκινήσει μια ουσιαστική διαπραγμάτευση για το Κουρδικό μετά τις εκλογές στις 12 Ιουνίου! Ο ισοβίτης ηγέτης του ΡΚΚ προειδοποίησε την ισλαμική κυβέρνηση μέσω των δικηγόρων του, την ώρα που η κουρδική οργάνωση αναλάμβανε την ευθύνη για την επίθεση στη συνοδεία του Ερντογάν, την Τετάρτη στην Κασταμονή. Με προκήρυξη στο κουρδικό πρακτορείο Firat, το ΡΚΚ διαβεβαιώνει πως δεν είχε στόχο να σκοτώσει τον Ερντογάν (ο οποίος άλλωστε μετέβη με ελικόπτερο στην Αμάσεια), αλλά να προβεί σε ενέργεια αντιποίνων κατά της τουρκικής αστυνομίας. Από την επίθεση σκοτώθηκε ένας αστυνομικός και δύο τραυματίστηκαν.

Παραιτείται ο Ανδρέας Λοβέρδος!

«Η αποστολή μου σε Υπ. Εργασίας και Υγείας τελείωσε. Θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση του πρωθυπουργού για τον επόμενο στόχο», «σε νεφελώδεις υποθέσεις δεν μπορώ να συμβάλω». Αυτά δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος φαίνεται να εγκαταλείπει τον “Τιτανικό” του ΓΑΠ αφού πρώτα βοήθησε τα μέγιστα στην βύθισή του… Πρόσθεσε επίσης ότι το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα πρέπει να εγκριθεί από πλειοψηφία 180 βουλευτών, πράγμα που κατά πάσα πιθανότητα θα οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές και κατάρρευση Παπανδρέου!

Κάθοδος της Ρωσίας στην Κωνστανινούπολη

Με τη συγκεκριμένη μορφή της συμμετοχής της φετεινής ρωσικής αντιπροσωπείας στην έκθεση IDEF-2011 στην Κωνσταντινούπολη, παρατηρείται εντατικοποίηση της σχέσεσως στον τομέα της στρατιωτικο-τεχνικής συνεργασίας μεταξύ της Ρωσίας και Τουρκίας. Συγκεκριμένα, σχεδόν διπλάσια σε σύγκριση με το 2009, η συμμετοχή της ρωσικής αντιπροσωπείας στην IDEF-2011. Για πρώτη φορά στην έκθεση θα λάβουν μέρος οι κατασκευαστές ελικοπτέρων της Ρωσίας. Στα περίπτερά τους θα υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τα ελικόπτερα Mi-171SH, Mi-35Μ, Ka 52, Mi-28NE, καθώς και μια σειρά ελικοπτέρων πολιτικής χρήσης, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αστυνομικά καθήκοντας και από τις υπηρεσίες της έρευνας και διάσωσης.

Σχέδιο για την απόκτηση αεροπλανοφόρου με 40 μαχητικά ανακοίνωσε η Τουρκία

Η Τουρκία είναι αρκετά ικανή να κατασκευάσει το δικό της αεροπλανοφόρο, σύμφωνα με δήλωση της υπογραμματείας αμυντικής βιομηχανίας της χώρας το Σάββατο. Η δήλωση έγινε στο πλαίσιο της ανασκόπησης για τις πρόσφατες επιτυχίες στον τομέα της εγχώριας ναυτιλιακής βιομηχανίας. Ο Μουράτ Μπαγιάρ είπε ότι χώρα του πρέπει να αποκτήσει τουλάχιστον δύο νέα αντιτορπιλικά, ελικόπτερο ASW, ελικόπτερο ASuW, συμβατικά ελικόπτερα, τέσσερις πυραυλάκατους, 40 μαχητικά αεροσκάφη που μπορούν να προσγειώνονται και να απογειώνονται από αεροπλανοφόρο, πετρελαιφόρο στόλου καθώς και ένα γιγανιαίο αεροπλανοφόρο.

Οι Τούρκοι μειώνουν τις σκοπιές στα στρατόπεδα τους, με τον..."αυτόματο φανταρο"

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ - Ένα σύστημα που θα βάλει τέλος στις σκοπιές στον τουρκικό στρατό ανέπτυξαν οι γείτονες μας. Το σύστημα NOBETÇİ είναι το αυτοματοποιημένο σύστημα σκοπιάς το οποίο δεν χρειάζεται να υπάρχει κανένας φαντάρος στη θέση του. Το συγκεκριμένο συστημα αποτελείται απο ένα όπλο AK-47, ένα πολυβόλο 7,62 mm , μια θερμική κάμερα νυχτερινής οράσεως. Ολο το σύστημα λειτουργεί με τηλεχειριστήριο από το κέντρο ελέγχου κάθε στρατοπέδου και ο κάθε χειριστής μπορεί να παρακολουθεί πολλές θέσεις σκοπιάς. Σύμφωνα με τους κατασκευαστές ιδανική χρήση προβλέπει ο κάθε χειριστής απο το κέντρο ελέγχου να ελέγχει 6 θέσεις.

Ετοιμή για αποβατική ενέργεια στο Καστελόριζο η Τουρκία

Στο άμεσως επόμενο χρονικό διάστημα (ίσως και μέσα στο καλοκαίρι) η Τουρκία είναι… επιχειρισιακά πανέτοιμη να πραγματοποιήσει αποβατική ενέργεια στο Καστελόριζο.

ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ
Η γνωστή «στρατιά αιγαίου» ή όπως λέγεται τώρα (η οποία αντίθετα από όλες τις υπόλοιπες στρατιωτικές δυνάμεις της Τουρκίας δεν εντάχθηκε ΠΟΤΕ στο ΝΑΤΟ) με καταγεγραμμένη δύναμη…
* Δύο ταξιαρχίες πυροβολικού ,
* σχεδόν όλο τα αποβατικά πλοία του τουρκικού στρατού
* και σχεδόν το σύνολο των ειδικών δυνάμεων !!

Φωτογραφίες σοκ από τον καταζητούμενο Αλβανό αρχιμαφιόζο - Δείτε έναν "οικονομικό μετανάστη" από την Αλβανία

Γράφει ο Βασίλης Χήτος - Φωτογραφίες σοκ από τον καταζητούμενο Αλβανό αρχιμαφιόζο που η αιμοσταγής ομάδα του βαρύνεται με την διπλή δολοφονία των αστυνομικών στου Ρέντη, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Crimes on air αφού … ο 36χρονος δεν έκρυβε το πάθος του για τα φονικά όπλα, ούτε και στο διαδίκτυο και πιο συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα του στο Facebook υπέγραφε ως «Τόνι ο Αλβανός». Ο Αλβανός γκάκνστερ ανήρτησε μια φωτογραφία «σφραγίδα» φορώντας κουκούλα, χωρίς όμως να κρύβει το πρόσωπό του, ενώ σε μια άλλη σημαδεύει … ασκεπής τον φωτογραφικό φακό με το νικελένιο του πιστόλι. Οι πιο τρομακτικές φωτογραφίες όμως είναι εκείνες στις οποίες αποτυπώνεται χαριτολογώντας, να σημαδεύει μέσα στο σπίτι του, με κυνηγετική καραμπίνα τα μάτια ενός ανήλικου αγοριού, προφανώς γιού ή στενού συγγενικού του προσώπου. Στη δεύτερη φωτογραφία το αγοράκι εξακολουθεί να υψώνει τα χέρια του, έχοντας όμως ανοιχτό το στόμα του, ενώ ο οπλοφόρος έχει πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής την κάννη της κυνηγετικής καραμπίνας.

Κοσσυφοπέδιο: Οι Τούρκοι ‘κληρονομούν’ αμερικανική βάση

«Η Τουρκία είναι πιθανόν να είναι η κληρονόμος της αμερικανικής βάσης ‘Bondsteel’ στο Κόσσοβο, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα ‘Frankfurt News’ την οποία επικαλούνται ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης των Βαλκανίων», γράφει σήμερα το αλβανικό πρακτορείο ΙΝΑ. Στο δημοσίευμα επισημαίνεται η επιστροφή της Τουρκίας στα Βαλκάνια, αφού θα μπορούσε να εγκατασταθεί στην αμερικανική στρατιωτική βάση κοντά στην Ferizaj, όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της αμερικανικής βάσης Bondsteel, ενώ, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, οι Αμερικανοί, θα εγκαταλείψουν την περιοχή, σύντομα.

Ποιός έδωσε την είδηση στο Spiegel;

Μια μεγάλη επιτυχία είχε το “Πρώτο Θέμα της Κυριακής” και είναι άξια αναφοράς διότι εγείρονται μείζονα θέματα για την κυβέρνηση. Ο αρχισυντάκτης του περιοδικού Der Spiegel, Κ. Ράιερμαν, ο άνθρωπος που υπέγραψε το δημοσίευμα που προκάλεσε πανικό το βράδυ της Παρασκευής, δίνει συνέντευξη και λέει γιατί και πως το έγραψε το θέμα της πιθανής εξόδου από τη χώρα. Όπως αναφέρει λοιπόν, η ίδια η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε από τις γερμανικές και κοινοτικές αρχές να ετοιμάσουν μια μελέτη για τις επιπτώσεις της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Η κατεδάφιση του παρεκκλησιού της Αγίας Θέκλας στην κατεχόμενη Βοκολίδα

του Μ. Μιχαήλ - Η κατεδάφιση του παρεκκλησιού της Αγίας Θέκλας στην κατεχόμενη Βοκολίδα, που βρισκόταν δίπλα από το παράνομο ξενοδοχείο «Η Κιβωτός του Νώε», το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει τον ερχόμενο μήνα, είναι γεγονός. Η λεγόμενη «αστυνομία» του ψευδοκράτους συνέλαβε τον μηχανοδηγό της μπουλντόζας, κάποιον Φατίχ Αχμέτ Ερόλ, ο οποίος είναι εργάτης στην κατασκευαστική εταιρεία Exsen, η οποία ανέλαβε την ανέγερση του ξενοδοχείου «Η Κιβωτός του Νώε». Αυτό, που απεκρύβη από τα ΜΜΕ, τα τουρκοκυπριακά και τα ελληνοκυπριακά, που δημοσίευσαν την είδηση είναι, ότι το ξενοδοχείο «Η Κιβωτός του Νώε», όπως και τα άλλα τουριστικά διαμερίσματα που έχουν κτιστεί στην κατεχόμενη Βοκολίδα, είναι εβραϊκών συμφερόντων (!).

«Θυσιάζει» την ΑΟΖ για να μην… προκαλέσει - Ο Δρούτσας περιμένει αντίδωρα από τον Ερντογάν

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ αφήνει να εννοηθεί ότι η προσωρινή παραίτηση από την άσκηση κυριαρχικού δικαιώματος που αναγνωρίζει στην Ελλάδα το Δίκαιο της Θάλασσας γίνεται για να μην επιβαρυνθεί το κλίμα των διερευνητικών επαφών για την υφαλοκρηπίδα. Πολλά ερωτηματικά προκαλεί η χρονική στιγμή που επέλεξε ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας, για να στείλει το μήνυμα στην Τουρκία, ότι η Ελλάδα δεν σχεδιάζει να εγείρει θέμα Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), στηρίζοντας όλες τις προσδοκίες της στις καλές προθέσεις που ενδεχομένως θα εκδηλώσει ο κ. Ερντογάν στο θέμα της υφαλοκρηπίδας μετά τις εκλογές του Ιουνίου.

Κατάργηση επτά γενικών προξενείων της Ελλάδας στο εξωτερικό

Με τρία σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων που κατατέθηκαν για επεξεργασία στο Ε' τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας καταργούνται επτά Γενικά Προξενεία της Ελλάδας στο εξωτερικό και δύο Προξενεία, όπως επίσης καταργείται και η μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδος στη Δυτικοευρωπαϊκή Ένωση. Ειδικότερα, καταργούνται τα Γενικά Προξενεία Βρυξελλών, Λονδίνου, Παρισίων, Ανοβέρου, Κολωνίας, Λειψίας και Νάπολης. Επίσης, καταργούνται τα προξενεία Νις και Ντέρμπαν.

Γερμανοί ζητούν από την Πορτογαλία να πουλήσει το χρυσό που διαθέτει

Αφού πρότειναν στην Ελλάδα να πουλήσει νησιά της ώστε να μειωθεί το ύψος του δανεισμού της από την ΕΕ και το ΔΝΤ, φωνές υψώθηκαν σήμερα στη Γερμανία για να ζητήσουν από την Πορτογαλία να πουλήσει τα αποθέματά της σε χρυσό. "Πριν διακινδυνεύσει τα χρήματα των άλλων, η Πορτογαλία θα έπρεπε να πουλήσει τα κοσμήματα της οικογένειας και ιδιαίτερα τα αποθέματά της σε χρυσό. Οποιαδήποτε άλλη στάση θα ήταν αντίθετη προς την αλληλεγγύη", υποστηρίζει σε δηλώσεις του στην εφημερίδα "Μπιλντ" ο Φρανκ Σέφλερ, ένας βουλευτής εξειδικευμένος στα δημοσιονομικά θέματα στους κόλπους του φιλελεύθερου κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), συμμάχου της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ.

Θέλουν να κάνουν γκέι παράδεισο την Χερσόνησο της Κρήτης

Στα χνάρια ... της Τήλου φαίνεται πως οδεύει η Χερσόνησος της Κρήτης, όπως προκύπτει από το αίτημα που έχει ήδη υποβληθεί στο δήμο Χερσονήσου από ταξιδιωτικό γραφείο με έδρα το Λουξεμβούργο. Σύμφωνα με όσα είπε σε ραδιόφωνο της Κρήτης ο δήμαρχος Χερσονήσου, Ζαχαρίας Δοξαστάκης, το γραφείο ζητά άδεια για την τέλεση γάμων ετεροφυλόφιλων αλλά και ομοφυλόφιλων, καθώς σκοπεύει να διοργανώνει θεματικά ταξίδια στην Κρήτη.

«Ας αναλάβει o πρωθυπουργός τους παράνομους μετανάστες»

Αιχμές προς την κυβέρνηση αναφορικά με το ζήτημα των παρανόμων μεταναστών, άφησε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, καλώντας τον ίδιο τον πρωθυπουργό να δώσει λύση, καθώς «η συναρμοδιότητα των υπουργείων φαίνεται πως δεν είναι αποτελεσματική». «Θα πρέπει άμεσα να τεθεί ο πρωθυπουργός επικεφαλής και να λύσει το πρόβλημα με τους παράνομους μετανάστες» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Σγουρός μιλώντας στον "Βήμα FM", υπογραμμίζοντας ότι στο θέμα αυτό δεν χωρά «κομματική εκμετάλλευση».

Στη Θράκη έχει χαθεί το μέτρο ...και η μπάλα! Διαβάστε τη νέα πρόκληση των "τούρκων"

Είναι ν΄απορεί κανείς με την αδιοφορία (;) ή την υπομονή (;) τουλάχιστον δύο υπουργών της κυβέρνησης που κατάγονται και εκλέγονται στη Θράκη. Αναφερόμαστε στους κ.Πεταλωτή και Ξυνίδη. Οι προκλήσεις των “σκληρών προξενικών κύκλων” της περιοχής ξεπερνούν κάθε όριο και σε οποιαδήποτε άλλη οργανωμένη χώρα θα είχαν υπάρξει σοβαρές αντιδράσεις και επιπτώσεις. Αλλά εδώ είναι Ελλάδα! Τελευταίο παράδειγμα που δείχνει ότι το μέτρο έχει χαθεί στη Θράκη είναι η ανακοίνωση (!!!) ενός δημοσιογράφου, Το όνομά του Αμπντουλχαλίμ Ντεντέ. Ασφαλώς γνωστός στους κ.Ξυνίδη και Πεταλωτή.

"Ιντερνετική δικτατορία", επιβάλει ο Ερντογάν στη Τουρκία!

Μετά από το μπαράζ εξοντωτικών μηνύσεων και αγωγών εναντίον του Τύπου, μετά από την ...κατάκτηση της τελευταίας θέσης σε θέματα ελευθερίας του Τύπου, το καθεστώς Ερντογάν επιβάλει δρακόντειους νόμους και στο ιντερνέτ,στα πρότυπα της Κίνας! Προβάλοντας τη δικαιολογία της "προστασίας ανηλίκων" το καθεστώς Ερντογάν ξεκινά επιχείρηση ελέγχου του διαδικτύου. Σύμφωνα με τον νέο νόμο, οι πάροχοι των υπηρεσιών ίντερνετ έλαβαν μια λίστα 138 «όρων-κλειδιά» που θα πρέπει να απαγορευτούν στη χρήση του ίντερνετ - όπως «χοντρο», «ελεύθερο», «εγκυο» - προκαλώντας τη θυμηδία των ΜΜΕ που μίλησαν για «γελοίους όρους».


Η γυναίκα των ΟΥΚ - Δείτε το βίντεο!

Αποτελεί άβατο ο χώρος των ΟΥΚ για τις γυναίκες; Σ΄ ότι αφορά στην εκπαίδευση ακόμη ναι. Όμως ήδη η πρώτη γυναικεία παρουσία στο μηχανισμό λειτουργίας τους έχει γίνει αισθητή. Πρόκειται για μία νοσηλεύτρια η οποία κυριολεκτικά τους ακολουθεί παντού! Στο βίντεο της τηλεόρασης του ALPHA, η πρώτη γυναίκα που κλήθηκε να συνεργαστεί με τους Έλληνες βατραχάνθρωπους μιλάει για την εμπειρία της.

Θρησκευτικά και εκκλησιαστική περιουσία στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Με εγκαρδιότητα και ασπασμούς υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο... και την αντιπροσωπεία της Ιεράς Συνόδου στο Μέγαρο Μαξίμου το μεσημέρι της Παρασκευής. Η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας και το μάθημα των Θρησκευτικών, το οποίο πλέον είναι ωριαίο και προαιρετικό στο Λύκειο, τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντησή τους. Αποφασίστηκε η συγκρότηση κοινής επιτροπής κυβέρνησης και Ιεράς Συνόδου για να συζητηθούν αναλυτικά όλα τα θέματα που αφορούν στην Εκκλησία. Στην Επιτροπή θα προεδρεύει η Υπουργός Παιδείας και από κυβερνητικής πλευράς θα μετέχουν υπουργοί ή εκπρόσωποι από τα υπουργεία Υποδομών, Υγείας, Οικονομικών και Πολιτισμού.

Ο Sir Βασίλειος Μαρκεζίνης απενοχοποιεί τον ελληνικό λαό με τα επιχειρήματά του

Ο ακαδημαϊκός Sir Βασίλειος Μαρκεζίνης έρχεται να ταράξει και πάλι, με το νέο του βιβλίο, που θα κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις Λιβάνη... τα νερά της αποχαυνωμένης ελληνικής πολιτικής σκηνής και να σταθεί δίπλα στην απελπισμένη ελληνική κοινωνία. Το βιβλίο με τον τίτλο «Η Ελλάδα των Κρίσεων, ένα προσωπικό δοκίμιο», αποτελεί ένα είδος αυτοβιογραφίας αλλά και στοχασμών-προτάσεων για την Ελλάδα της κρίσης. Ο Sir Βασίλειος Μαρκεζίνης απενοχοποιεί τον ελληνικό λαό με τα επιχειρήματά του και τον θωρακίζει απέναντι σε εκφράσεις του τύπου «μαζί τα φάγαμε» προσδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στη δυνατότητα της ελληνικής κοινωνίας και των απλών ελλήνων να ξαναβρούν τον προσανατολισμό τους προς την ευημερία, την προκοπή και τη νοικοκυροσύνη.

Kόλπα, μπλόφες, στοιχήματα και η ρίψη της ελληνικής "ευρωβόμβας"

Πολύ ευρύτερες - και πραγματικές - διαστάσεις φαίνεται να έχει το θέμα του δημοσιεύματος της ιστοσελίδας του περιοδικού Spiegel, από αυτές που δίνουν στην κυβέρνηση περί «προβοκάτσιας» κλπ. Όσο περνούν οι ώρες τόσο περισσότερο γίνεται σαφές ότι το δημοσίευμα είχε μεγάλη δόση αληθείας τουλάχιστον ως προς την επιφάνεια, την βιτρίνα του θέματος, δηλαδή την συζήτηση από την ελληνική κυβέρνηση πιθανής εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη και επιστροφής της στην δραχμή.

Χωρίς μόνιμη αντιπροσωπεία η Ελλάδα στην Δυτικοευρωπαϊκή Ένωση

Την κατάργηση επτά γενικών προξενείων της Ελλάδας και τη μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδος στη Δυτικοευρωπαϊκή Ένωση αποφασίστηκε μέσω τριών σχεδίων Προεδρικών Διαταγμάτων. Ειδικότερα, καταργούνται τα Γενικά Προξενεία Βρυξελλών, Λονδίνου, Παρισίων, Ανοβέρου, Κολωνίας, Λειψίας και Νάπολης. Επίσης, καταργούνται τα προξενεία Νις και Ντέρμπαν. Παράλληλα, συνιστώνται προξενικά γραφεία σε τρεις Πρεσβείες μας. Συγκεκριμένα, συνιστάται:

Τρόικα: Τα επιπρόσθετα μέτρα δε φτάνουν........ΑΙΣΧΟΣ!

Τα επιπρόσθετα μέτρα για την εξοικονόμηση 3 δισεκατομμυρίων ευρώ δεν είναι ικανά ώστε να "γεμίσουν τις τρύπες" όπως δείχνει η αρνητική έκθεση για την πρόοδο του Μνημονίου που συνέταξαν μέλη της Τρόικας. Πολ Τόμσεν, Κλάους Μαζούχ και Ματίας Μορς θα παραλάβουν την Τρίτη (10/5) την έκθεση αποτίμησης ενώ αναμένεται να προχωρήσουν τη νέα επικαιροποίηση του Μνημονίου.

Κυριακή, 8 Μαΐου 2011

Τέταρτο ανθελληνικό δημοσίευμα από το Spiegel: "Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν το μικρότερο κακό"

Κορυφαίος οικονομολόγος ζητά να "τελειώνει το ευρώ για την Ελλάδα». Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel επανέρχεται στα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Στην ηλεκτρονική του έκδοση το γερμανικό περιοδικό αναπαράγει δηλώσεις του προέδρου του οικονομικού Ινστιτούτου Ifo Χανς Βέρνερ Ζιν προς την κυριακάτικη Frankfurter Allgemeine στην οποία ο «Κορυφαίος οικονομολόγος ζητά να τελειώνει το ευρώ για την Ελλάδα». «Η έξοδος (της Ελλάδας) από το ευρώ θα ήταν το μικρότερο κακό», λέει χαρακτηριστικά ο ειδικός.

Η Βαλκανική αιχμή του νεοοθωμανικού στρατηγικού δόρατος

ΤΗΝ ΩΡΑ που η Ελλάδα κατατρύχεται από σύνδρομα χρεοκοπίας και περισπάται από αποσυνθετικές παθογένειες, η Άγκυρα ενεργοποιεί στρατηγικές ανατάξεως. Και προεκτείνει τις βλέψεις της με όρους γεωπολιτικών επιρροών προς στοχευμένες περιοχές, προσβλέποντας σε συγκεκριμένα κέρδη, τα οποία και θα εξαργυρωθούν αναλόγως.
Όσο λοιπόν η Άγκυρα προσπαθεί να εμπεδώσει ουσιαστικό ηγεμονικό ρόλο στο προς ανατολάς μουσουλμανικό τόξο, άλλο τόσο ενεργεί με όρους κηδεμονευτικής στρατηγικής προς δυσμάς.

ΦΕΤΟΥΛΑΧ ΓΚΙΟΥΛΕΝ, ΠΑΝΤΟΥΡΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΑ

Η εκπομπή της ΝΕΤ «Ειδικές Αποστολές» (9/1/2011), του δημοσιογράφου Φάνη Παπαθανασίου, είχε αναφορά στον ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος προωθεί τις ιδέες του παντουρκισμού. Ο Γκιουλέν που είναι αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ, έχει δημιουργήσει απίστευτο αριθμό σχολείων και φροντιστηρίων (200) μέσα στην Τουρκία καθώς και 22 πανεπιστήμια, τα πιο πολλά από αυτά στη νοτιοανατολική Τουρκία. Οι …επιχειρήσεις αυτές του Γκιουλέν έχουν επεκταθεί και σε πάρα πολλές χώρες του εξωτερικού.

Η μυστική συμφωνία Παπανδρέου – Ερντογάν

Η ανακοίνωση από τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα της κυβερνητικής απόφασης να μην κηρυχθεί Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) στο Αιγαίο αιφνιδίασε το εσωτερικό ακροατήριο, αλλά όχι και όσους γνωρίζουν όσα συμβαίνουν στην αθέατη πλευρά των ελληνοτουρκικών σχέσεων.Της Αγγελικής Σπανού - Στην πραγματικότητα, δεν αποτελεί αιφνιδιασμό αλλά ένδειξη ωρίμανσης του ελληνοτουρκικού διαλόγου, ο οποίος έχει προχωρήσει πολύ περισσότερο από όσο δημοσίως παρουσιάζεται. Σύμφωνες με πληροφορίες και πολλές ενδείξεις, οι κ.κ. Γιώργος Παπανδρέου και Ρ.Τ. Ερντογάν έχουν συμφωνήσει ότι, εφόσον επανεκλεγεί ο τούρκος πρωθυπουργός στις 12 Ιουνίου και υπό την προϋπόθεση ότι παραμένει σταθερή και ισχυρή η ελληνική κυβέρνηση, θα επιδιωχθεί η ολοκλήρωση των διερευνητικών επαφών για το Αιγαίο οι οποίες έχουν φτάσει σε βάθος.

Εάν είχατε αποκαλύψει τις υπόγειες συνομιλίες κύριε Λαζόπουλε, θα είχε υπογραφεί το μνημόνιο;

Με την επικοινωνιακή δύναμη που έχει η εκπομπή σας κύριε Λαζόπουλε, εάν είχατε πατήσει πόδι ΠΡΙΝ την υπογραφή του μνημονίου, μήπως θα ήταν πολύ πιο δύσκολο να περάσει από την βουλή; Ο συλλογισμός είναι απλός. Ακόμα και σήμερα, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και όλος ο ΛΑΟΣ υποστηρίζει ότι παραπλανήθηκε από την κυβέρνηση και υπέγραψε. Όλοι όμως συγκλίνουν ότι η υπογραφή ήταν μεγάλο σφάλμα. ΑΡΑ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΗΤΑΝ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

Η δημιουργικότητα των Ελλήνων

Του Νίκου Λυγερού - Όλα τα μέσα έχουν κατατρομάξει το λαό μας με την καταστροφολογία τους λες και έγινε καινούρια μόδα. Έτσι οι περισσότεροι δικοί μας έχουν την εντύπωση πια ότι όχι μόνο τίποτα δεν μπορεί να μας σώσει, αλλά ότι οι ίδιοι δεν αξίζουμε τίποτα. Είναι πραγματικά γελοίο να πιστέψουμε τέτοια προπαγάνδα. Ο ελληνικός λαός υπάρχει εδώ και χιλιετίες και πάντα το βλέμμα μας ήταν ανοιχτό προς τον κόσμο. Πάντα θεωρούσαμε ότι είχαμε ένα ρόλο να παίξουμε όχι στα λεγόμενα κοινά μόνο, αλλά στα κοινά του κόσμου. Ποτέ δεν ήμασταν πολλοί και συχνά σπάνιοι σε διάφορους τομείς, όπου η καινοτομία και η δημιουργικότητα είναι απαραίτητες. Ξαφνικά κάθε παρουσία που αφορά τους Έλληνες είναι στην καλύτερη περίπτωση μια θυματολογία, στις άλλες μας εξηγούν ότι δεν είχαμε ποτέ ήρωες, ότι ζούσαμε φιλελεύθερα ακόμα και υπό κατοχή, ότι δεν είχαμε σχέση με τους Αρχαίους, ότι αποτελούμε μια εκφυλισμένη παράσταση του Βυζαντίου. Και το πρόβλημα το αληθινό είναι ότι οι δικοί μας αρχίζουν και το πιστεύουν.

ΓΑΠ-1991: συμμετέχει στο κλείσιμο Εθνικής Οδού μαζί με εργαζόμενους της ΕΒΟ. Τώρα η κυβέρνησή του την ξεπουλάει…


Εξεγερμένοι άρχισαν να παραδίνονται στις κυβερνητικές δυνάμεις στη Μοιζουράτα

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Λιβύης μετέδωσε σήμερα ότι ομάδες εξεγερμένων από την πολιορκημένη πόλη Μιζουράτα παραδόθηκαν στις δυνάμεις που παραμένουν πιστές στο λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι. 

Το τηλεορπτικό δίκτυο αλ Τζαμαχιρίγια δεν διευκρίνισε πόσοι είναι αυτοί οι εξεγερμένοι, όμως επικαλέστηκε έναν εκπρόσωπο του στρατού ο οποίος δήλωσε ότι κάποιοι από αυτούς που παραδόθηκαν ηχογράφησαν "ομολογίες", οι οποίες θα μεταδοθούν αργότερα από την τηλεόραση.

ΦΡΙΚΙΑΣΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ από τον σύμβουλο του ΓΑΠ Joseph Stiglitz > "οι αγορές και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες θέλουν να δουν αίμα του Ελληνικού λαού"

«Οι αγορές θέλουν να δουν αίμα», δηλώνει στο ΒΗΜagazino o νομπελίστας οικονομολόγος και σύμβουλος του πρωθυπουργού Τζόζεφ Στίγκλιτζ. Στη συνέντευξη του αναφέρει ότι «Ο Παπανδρέου προσπαθεί να εξισορροπήσει πολλαπλά ακροατήρια», επισημαίνοντας ότι «οι αγορές και οι ψηφοφόροι στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες θέλουν να δουν αίμα και απτά αποδεικτικά στοιχεία της θυσίας του ελληνικού λαού. Δεν θα ήθελα καθόλου να βρίσκομαι στη θέση του».

Οι Έλληνες δικηγόροι ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ να συναντήσουν την τρόικα

Οι δικηγόροι όλης της χώρας αρνούνται να συναντηθούν με την τρόικα, καθώς δεν την «αναγνωρίζουν ως θεσμικό όργανο», αλλά «ούτε νομιμοποιούν τη παρουσία της» στην Ελλάδα. Την Κυριακή, συνήλθε εκτάκτως στην Αθήνα η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδος, με μοναδικό θέμα την συνάντηση των εκπροσώπων του δικηγορικού σώματος με αντιπροσωπεία της τρόικα, την προσεχή Τρίτη 10 Μαΐου 2011 στις 6 μ.μ. Για τη συνάντηση αυτή, ενημέρωσε τον πρόεδρο της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννη Αδαμόπουλο, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Αθανάσιος Ξηρός.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ ΙΕΡΑΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΟΣ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ "ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ"

Τα δύο πρόσωπα της Τουρκίας!Η βιτρίνα των οικονομικών δεικτών και η φτώχεια!

Τα δύο πρόσωπα της Τουρκίας παρουσιαζονται με επάρκεια σε μια ενδιαφέρουσα ανάλυση που μας έστειλε το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων. Η Τουρκία της βιτρίνας με τους υψηλούς δείκτες ανάπτυξης και η Τουρκία της φτώχειας και της ανέχειας εκατομμυρίων πολιτών.Τα στοιχεία που παραθέτουν οι άνθρωποι του Δικτύου είναι πραγματικά συγκλονιστικά και αποδεικνύουν την "εικονική οικονομική πραγματικότητα" στην οποία μπορούν να υποβάλουν τους πολίτες τους οι ηγεσίες τους. Επίκαιρο και για την Ελλάδα.

Αλβανική ‘Start’: Σκοπιανοί διπλωμάτες διανέμουν την ‘Εγκυκλοπαίδεια’

«Το φάντασμα της ‘Μακεδονικής Εγκυκλοπαίδειας’ βρίσκεται στα σκοπιανά χαρακώματα και προωθείται από υπαλλήλους του Σκοπιανού κράτους στο εξωτερικό», γράφει η αλβανική εφημερίδα ‘Gazeta Start’ τονίζοντας ότι: Υπουργοί, Πρέσβεις και ανώτατοι αξιωματούχοι του Σκοπιανού κράτους σε συναντήσεις που έχουν στο εξωτερικό διανέμουν την εγκυκλοπαίδεια, η οποία, θεωρητικά, είχε αποσυρθεί ως απαράδεκτη.

ΕΡΕΥΝΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΜΙΤ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ¨ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ¨ ΤΟΝ ΝΤΙΝΚ

Έρευνα στα στελέχη της ΜΙΤ για τον Ντινκ - Έρευνα διεξάγεται μετά από σχετική άδεια της πρωθυπουργίας για στελέχη της ΜΙΤ που πριν δολοφονηθεί ο Χραντ Ντινκ τον είχαν προειδοποιήσει με τη φράση ¨Να προσέχεις τα γραπτά σου¨. Αποκαλύφθηκε ότι με άδεια που έδωσε ο πρωθυπουργός Ερντογάν στις 21 Ιανουαρίου 2011 έρευνα διεξάγεται σχετικά με τον υποδιοικητή της ΜΙΤ περιοχής Μαρμαρά Οζέλ Γιλμάζ και μιας άλλης γυναίκας που υπηρετούσε δίπλα του, οι οποίοι μετά την δημοσίευση του άρθρου του Χραντ Ντινκ που έλεγε πως η Σαμπιχά Γκιοκτσέν ήταν Αρμένισα, τον κάλεσαν στην νομαρχία όπου τον προειδοποίησαν λέγοντας του να προσέχει αυτά που γράφει.