Τετάρτη, 11 Μαΐου 2011

Τουρκικά βέλη στην αχίλλειο πτέρνα

Τουρκικά βέλη στην αχίλλειο πτέρνα

Super puma παραλαμβάνει Ισραηλινή ασθενή πάνω από κρουαζιερόπλοιο ανοιχτά του Καστελόριζου

Super puma παραλαμβάνει Ισραηλινή ασθενή πάνω από κρουαζιερόπλοιο ανοιχτά του Καστελόριζου

Παραλλαγή του ισραηλινού Delilah το τουρκικό βλήμα κρουζ;

Παραλλαγή του ισραηλινού Delilah το τουρκικό βλήμα κρουζ;

Ετοιμαστείτε να σας πάρουνε το σπίτι

Ετοιμαστείτε να σας πάρουνε το σπίτι

Ισόβια σε Αλβανό για το φόνο 25χρονης Ελληνίδας

Ισόβια σε Αλβανό για το φόνο 25χρονης Ελληνίδας

Αντίθετος σε «γεωγραφική» ονομασία ο Σκοπιανός πρόεδρος

Αντίθετος σε «γεωγραφική» ονομασία ο Σκοπιανός πρόεδρος

Süddeutsche Zeitung: «Η Ελλάδα βορά στους κερδοσκόπους»

Süddeutsche Zeitung: «Η Ελλάδα βορά στους κερδοσκόπους»

Έτοιμη η πρώτη ψηφιακή ομάδα του τουρκικού στρατού

Έτοιμη η πρώτη ψηφιακή ομάδα του τουρκικού στρατού

Ιδού γιατί βομβαρδίζουν τη Λιβύη - Ο ρόλος των διεθνών τραπεζών

Ιδού γιατί βομβαρδίζουν τη Λιβύη - Ο ρόλος των διεθνών τραπεζών

Όργιο Αμερικανών πρακτόρων στην Φλώρινα

Όργιο Αμερικανών πρακτόρων στην Φλώρινα

ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ - Δύο Αλβανοί στα χέρια της Αστυνομίας στη Λαμία γιατί έκλεβαν...σχάρες του δικτύου αποχέτευσης

ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ - Δύο Αλβανοί στα χέρια της Αστυνομίας στη Λαμία γιατί έκλεβαν...σχάρες του δικτύου αποχέτευσης

Σερβία : Ποινική δίωξη στους αιτούντες άσυλο - ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΤΙΑ;;;

Σερβία : Ποινική δίωξη στους αιτούντες άσυλο - ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΤΙΑ;;;

Ένα αποκαλυπτικό βίντεο για την Ελλάδα

Ένα αποκαλυπτικό βίντεο για την Ελλάδα

Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΣΗΜΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΕΝΟΚΡΑΤΙΑ

Η γενεσιουργός αιτία

Η γενεσιουργός αιτία των Εθνικών, Κοινωνικών και Οικονομικών προβλημάτων είναι το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έχει Εθνική Ανεξαρτησία από ιδρύσεως του Νεοελληνικού Κράτους. Ο εκάστοτε επικυριαρχος, (Αγγλία, ΗΠΑ, Ε.Ε κλπ), κυβερνούν ουσιαστικά τον τόπο χρησιμοποιώντας τους ντόπιους πολιτικάντιδες ως απλούς εντολοδόχους.

«ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ»,Η ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΟΥ '32 ΚΑΙ Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΜΕΤΑΞΑ ΜΕΣΩ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΧΡΕΟΥΣ


Ο Θεμιστοκλής Σοφούλης στη Βουλή
«Αν έλθει άλλη κυβέρνησις, δεν θα τους δώσουν πεντάρα…»
«…η καταφρόνισης προς πάσαν ηθικήν αξίαν και προς πάσαν ηθικήν έννοιαν έχει κλονίσει πλεόν τα θεμέλια του κοινωνικού καθεστώτος, ώστε να μη υπολείπεται πλέον είς τους ενδεχόμενους ανατροπείς του κοινωνικού καθεστώτος βαρύ το έργον»: Θεμιστοκλής Σοφούλης αγόρευση στη Βουλή, 29 Απριλίου 1936.


Πολλά μπορεί να διαφέρουν, όμως, η πτώχευση της εποχής Τρικούπη (εξωτερικό χρέος 640 εκ. χρυσά φράγκα) και η πτώχευση του 1932 (εξωτερικό χρέος 1.022 εκ. χρυσά φράγκα) έχουν ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον κοινό κομβικό στοιχείο: ότι, μετά από πολλές διεργασίες, και οι δύο κηρύχθηκαν μόλις το ποσοστό του χρέους έφτασε στο 150% του ΑΕΠ.

Ο Βενιζέλος απελπισμένος στην Ευρώπη

Τους τελευταίους μήνες της πρωθυπουργίας του, το 1932, ο Ελευθέριος Βενιζέλος έχει καταβάλει δραματικές προσπάθειες νέας δανειοδότησης της χώρας από το Παρίσι, το Λονδίνο και τη Ρώμη, που έχουν καταλήξει άκαρπες. Για την Ουάσιγκτον που βρίσκεται ακόμα μεταξύ του κραχ και του «Νιου ντιλ», δεν υπάρχει θέμα συζήτησης, όπως και για το Βερολίνο, που είναι ακόμα εξαιρετικά επιβαρυμένο με τις πολεμικές αποζημιώσεις του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Οι διάδοχοι του Βενιζέλου, επίσης δεν καταφέρνουν τίποτα περισσότερο σε αυτή την κατεύθυνση.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


Τρίτη, 10 Μαΐου 2011

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ - ΚΙΜΩΝ ΜΠΟΛΑΝΟΣ Ο ΧΙΜΑΡΙΩΤΗΣ ΜΙΚΡΟΣ ''ΟΔΥΣΣΕΑΣ'' ΚΑΙ ''ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ''


ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ


ΑΝΑΡΤΗΣΑΝ ΣΗΜΑΙΑ ''ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ''

Δεν χάνουν ευκαιρία οι Τούρκοι να διατυμπανίζουν τους επεκτατικούς πόθους τους για «Ανεξάρτητη Δυτική Θράκη».
Αυτό συνέβη και σε εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούρκων Δυτικής Θράκης, στη διάρκεια της οποίας οι παρευρισκόμενοι ανάρτησαν τη σημαία της «Ανεξάρτητης Θράκης».
Στη διάρκεια της εκδήλωσης οι τουρκόφωνοι Θρακιώτες γιόρτασαν την ημέρα Εθνικής Ηγεμονίας και Γιορτής του Παιδιού.
Στην γιορτή αυτή που μετείχαν παιδιά από την περιοχή της τουρκόφωνης Θράκης, μίλησε και ο πρόεδρος του συλλόγου Χασάν Μπαϊράμ, ο οποίος και ενημέρωσε τα παιδιά για την μέρα Εθνικής Ηγεμονίας και Γιορτής του Παιδιού.

Newsbomb


ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΧΕΙΜΑΡΑ Ο ΜΠΟΛΑΝΟΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ

Του Δημήτρη Παπαγεωργίου

Μόνο απογοήτευση μπορεί να σημάνει για τον ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών που διενεργήθηκαν στην Αλβανία την Κυριακή.
Ο Βασίλης Μπολάνος, που εδώ και αρκετά χρόνια αποτελούσε “αγκάθι” στα μάτια των Αλβανών σωβινιστών αλλά και των συμφερόντων που ήθελαν να “εκμεταλλευτούν” την “αλβανική ριβιέρα” όπως ονομάζεται η παραλία της Χιμάρας δεν θα είναι πλέον Δήμαρχος στην ιστορική αυτή πόλη του βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.
Για πολύ λίγους ψήφους (από 3 έως 90 ή 250 κάνουν λόγο διάφορες πηγές) ο Βασίλης Μπολάνος χάνει από τον “αιώνιο αντίπαλό” του, τον οποίο είχε κερδίσει στις εκλογές και του 2007 και του 2003, Γιώργο Γκόρο, ο οποίος ήταν ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών.
Σημαντικό ρόλο σε αυτή την ήττα φαίνεται να έχει παίξει αυτή την στιγμή και η συμμετοχή στις εκλογές του υποψηφίου του ΕΕΜ-ΜEGA (άλλο ελληνικό κόμμα) Δημήτρη Λάζαρη, παρόλο που ακόμη δεν γνωρίζουμε το ποσοστό που απέσπασε.
Βέβαια πηγές από την Βόρειο Ήπειρο κάνουν λόγο για τρείς ακόμη παράγοντες, οι οποίοι έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση του αποτελέσματος. Κατ΄αρχήν όλοι θεωρούν πλέον ότι υπήρξε “κρυφή συμμαχία” μεταξύ δημοκρατικού και σοσιαλιστικού κόμματος, σε πρακτικό επίπεδο, καθώς το 17% του υποψηφίου των δημοκρατικών δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ

Η σημαία του έθνους σηματοδοτεί την ποιότητα της ζωής του λαού από πολλές πλευρές. Η συμπεριφορά του λαού απέναντι στη σημαία καταδεικνύει το επίπεδο της ηθικής και της ζωντάνιας που αυτός διαθέτει μέσα στην κοινωνία αλλά και απέναντι στις όποιες επιβουλές που δέχεται το Έθνος. Η εσωτερική σχέση του πολίτη με τη σημαία της Φυλής του είναι καθοριστικής σημασίας για την ακεραιότητα της εθνικής κοινότητος. Λαός που αντικρίζει στο εθνικό του σύμβολο τους αγώνες, τα συναισθήματα, την καθημερινότητα και τους σκοπούς της Φυλής και ταυτίζεται με την σημαία στην κεφαλή των θυσιών του Γένους δεν κινδυνεύει να παραδοθεί στη θανατερή αγκάλη της πολυπολιτισμικότητας και την παράδοση της εθνικής του κυριαρχίας.

Το ελληνικό έθνος εκ της επίζηλης γεωπολιτικής του θέσης και της πολυκύμαντης πολιτισμικής του προσφοράς και κυριαρχίας έχει ποτίσει την σημαία του με ποταμούς ολάκερους αιμάτινων θυσιών προκειμένου να προασπίσει την ελευθερία του. Μπροστά στην κοφτερή της θωριά απεικονίζεται το παρελθόν, το παρόν μα και το μέλλον του Ελληνικού Έθνους. Διασταυρώνονται εμπρός της η αναγνώριση των προγονικών θυσιών και η ανανέωση του Ιερού Όρκου για την εθνική συνέχεια και την φυλετική υπεροχή της Ελλάδος στο δρόμο ελευθεροφροσύνης και απαράμιλλου ηρωισμού που δεν γνωρίζει κανένα κόστος χάριν της Πατρίδος και του λαού.

Η ελληνική σημαία είναι το αθάνατο σύμβολο που συντροφεύει τον Ελληνισμό σε κάθε σπιθαμή εθνικού εδάφους, είτε λεύτερου είτε σκλαβωμένου. Σχηματίζει την άκρατη επιθυμία του Έλληνα για ελευθερία απέναντι σε κάθε κατακτητή. Η ίδια η σύνθεση της σημαίας με τις εννιά παράλληλες γαλάζιες και άσπρες λωρίδες άλλωστε είναι η ζωντανή οδός της επιλογής που έχει κάνει στη ζωή του ο Έλληνας αφού η ύπαρξή του έχει νόημα όταν την ορίζει ο ίδιος. Ειδάλλως το λόγο έχει ο τιμημένος θάνατος. Ελευθερία ή θάνατος λοιπόν είναι τα δυο εναλλακτικά μονοπάτια που ξανοίγονται ενώπιον της Φυλής μας.

Είναι λοιπόν σαφές ότι η ελληνική σημαία δεν είναι ένα άψυχο κομμάτι ύφασμα αλλά πρωτοπορία θετικής ενέργειας και μπροστάρης του Ελληνικού Έθνους. Είναι καμωμένη για χέρια ατόφια ελληνικά και δεν εγκαταλείπεται ποτέ στο πεδίο της μάχης. Μπροστά της ατενίζει ο Έλληνας σε στάση προσοχής το μέλλον της ράτσας με αισιόδοξη και αποφασιστική ματιά. Δακρύζει και αναπολεί στιγμές άφθαστου μεγαλείου όταν ένας ανυπέρβλητος λαός έπεφτε στη φωτιά για χάρη της προκειμένου να μην βρεθούν χέρια βαρβάρων να τη βρωμίσουν. Γιατί η Ελληνική Σημαία είναι ζυμωμένη με Αίμα και θυσιαστική ορμή Ελλήνων ταγμένη για δόξα και μεγαλοσύνη και όχι με άψυχα δεσμευτικά χαρτιά δειλών και βάρβαρων συνάμα που γυρεύουν να νοθεύσουν και να καταπιούν την Ελληνική Φυλή.

Η Ελληνική Σημαία δεν είναι καμωμένη για τα ανήλια σεντούκια ριψάσπιδων ούτε συντροφεύει τα κουρέλια μισελλήνων ή μισερών ανθρωπάριων δίχως ριπή υπεράσπισης και αίσθηση καταισχύνης. Είναι καμωμένη να στέκει στην γραμμή παράταξης όρθιων Ελλήνων και να φοράει τα καλά της περίλαμπρη, γεμάτη ελληνικό κάλλος σε ναούς, μνημεία, σπίτια και δημόσια κτίρια, φωνάζοντας την ηγετική εθνική καταγωγή τους. Να παραστέκει ακοίμητος φρουρός στην ελληνική περιφέρεια μέχρι το ακρότατο αυτής όριο, εγγύηση για την Πατρίδα και φόβητρο για τον εχθρό. Να κοσμεί ατσαλάκωτη τα σώματα και τις ψυχές μας και να συντροφεύει στην ιερή αποστολή της ακεραιότητας του Έθνους τον Ελληνικό Στρατό.

Και τι συμβαίνει άραγε σήμερα στον καιρό της παρακμής και των εφήμερων κολαούζων της σιωνιστικής τάξης πραγμάτων; Έχουμε κάποιους παρίες της Ελληνικής Φυλής που δηλώνουν ευθαρσώς κοσμοπολίτες ενός πολυεθνικού οίκου ανοχής κι όχι Έλληνες να καίνε και να καταστρέφουν την ελληνική σημαία. Είναι το περιθώριο τάχα της εξουσίας, παρακρατικοί και εξουσιαστές τελειωμένοι. Κάποιοι άλλοι κυβερνητικοί, καθεστωτικοί και θεσμικοί εταίροι ξεχνάνε να την τοποθετήσουνε, την αφήνουν να φθαρεί ή την κρεμάνε ανάποδα. Κάποιοι άλλοι στη Θράκη επιτρέπουν σε τουρκικές τράπεζες να αρπάζουν εθνικές συνειδήσεις δίχως φυσικά να αναρτούν το εθνικό μας σύμβολο όπως υποχρεούνται από το νόμο. Στην πρωτεύουσα του νεοελληνικού κράτους ετοιμάζεται να παρελάσει το πανί των κίναιδων και στα δημοτικά σχολειά τα παιδιά μας μαθαίνουν ότι πριν μπει η ένδοξη ελληνική σημαία ελευθερώτρια στη Θεσσαλονίκη «περιούσιοι» και τουρκομογγόλοι ήταν η πλειοψηφία του ντόπιου πληθυσμού!

Η Ελλάς όμως είναι το κάστρο μας και η Ελληνική Σημαία είναι η φωνή της συνείδησής μας και το εγερτήριο σάλπισμα της Φυλής μαςhttps://www.youtube.com/watch?v=_f2vZHiDkac&feature=player_embedded.Ψηλά τις Σημαίες λοιπόν στο πλευρό των Ελλήνων Εθνικιστών στο δρόμο για μια αληθινή Ελληνική Εξουσία.


ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

http://ethnikistikosagwn.blogspot.com


Δευτέρα, 9 Μαΐου 2011

ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΓΡΑΒΙΑΣ 8 ΜΑΙΟΥ 1821Το άρθρο έχει δημοσιευθεί από την Αιώνια Ελληνική Πίστη στις 7 Μαιου 2010

Μετά την ήττα των Ελλήνων στην Αλαμάνα (23 Απριλίου 1821), άνοιξε διάπλατα ο δρόμος για τους Τούρκους πασάδες Ομέρ Βρυώνη και Κιοσέ Μεχμέτ προς την Ανατολική Στερεά και την Πελοπόννησο. Ο μαρτυρικός θάνατος του Αθανάσιου Διάκου είχε αφήσει χωρίς ικανό αρχηγό τους εξεγερμένους ραγιάδες. Ο φόβος κυρίευσε τα ήδη επαναστατημένα κέντρα (Λιβαδιά, Σάλωνα και Αττική), όπου είχε χυθεί αίμα ντόπιων Τούρκων. Όλοι ανέμεναν να ξεσπάσει η χωρίς οίκτο οργή των δύο πασάδων. Η Επανάσταση κινδύνευε σοβαρά ένα μήνα μετά την εκδήλωσή της και σώθηκε χάρη στις στρατιωτικές ικανότητες του Οδυσσέα Ανδρούτσου και τους κακούς υπολογισμούς του Ομέρ Βρυώνη.Ο ελληνικής καταγωγής αλβανός πασάς, αντί να προελάσει προς τις καταπτοημένες περιοχές της Ανατολικής Στερεάς και να διεκπεραιωθεί το ταχύτερο δυνατό στην Πελοπόννησο, έκρινε ότι έπρεπε να ενισχύσει τις δυνάμεις του, προτού περάσει τον Ισθμό. Θεώρησε ότι με το να προσεταιριστεί του Έλληνες οπλαρχηγούς, τους οποίους γνώριζε από την Αυλή του Αλή Πασά, θα προκαλούσε την παράλυση των Πελοποννησίων ανταρτών. Με αυτή τη λογική είχε προτείνει και στον Αθανάσιο Διάκο να ενταχθεί στις δυνάμεις του, αλλά αυτός είχε αρνηθεί. Ο Ομέρ Βρυώνης δεν είχε αντιληφθεί την έκταση και την έννοια του ελληνικού ξεσηκωμού. Πίστευε ότι επρόκειτο για μια απλή ανταρσία, που θα ήταν εύκολο να κατασταλεί και όχι για τον ξεσηκωμό ενός ολοκλήρου έθνους, που διεκδικούσε την ελευθερία και την αυτοδιάθεσή του.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΝΕΟ PATRIA ΜΕ ΤΙΤΛΟ : ΔΕΞΙΑ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ;


Του Δημήτρη Παπαγεωργίου

Κυκλοφορεί την Δευτέρα 9 Μαΐου το 27ο τεύχος του περιοδικού Patria. Ένα μεγάλο μέρος του νέου τεύχους είναι αφιερωμένο στο αν υπάρχει μια δεξιά στροφή στην κοινωνία καθώς και το πως μπορεί να προσδιοριστεί αυτή ως «δεξιά» ή απλά «εθνική».
Διαβάστε επίσης: Τους τρόπους με τους οποίους η Τουρκία προσπαθεί να αποκοιμίσει τη χώρα μας με την πολιτική της «μη απειλής». Ένα άρθρο για την δίκη του Χριστού και τον ρόλο των Ιουδαίων στην καταδίκη του. Τέλος σε μία περίοδο κρίσης ο πάντα επίκαιρος Έβολα προσδιορίζει τις έννοιες έθνος κράτος και δημοκρατία.

Το editorial του τεύχους

Φτάσαμε λοιπόν και σε αυτό το τεύχος του περιοδικού. Οι δύο μήνες, το τελευταίο διάστημα, αποδεικνύονται τεράστιοι, καθώς μέσα σε αυτό το διάστημα συμβαίνουν ολοένα και περισσότερα γεγονότα, τα οποία μερικές φορές αλλάζουν την ζωή μας. Πέρυσι, τέτοια εποχή, ήμουν στην φυλακή. Νομίζω μάλιστα ότι ήταν το πρώτο τεύχος του περιοδικού που έβγαινε χωρίς εμένα. Παρόλο που αυτό το δίμηνο τα γεγονότα ήταν λιγότερο ... ανατρεπτικά και πάλι ήταν αρκετά σημαντικά. Είχαμε κατ' αρχήν την αναστολή της κυκλοφορίας της εφημερίδας "Ελεύθερος Κόσμος". Όπως οι περισσότεροι ίσως γνωρίζετε, το Patria ήταν η πραγμάτωση των σκέψεων της συντακτικής ομάδας του "Ελεύθερου Κόσμου" και ως εκ τούτου ως έναν βαθμό, η βάση πάνω στην οποία κτίστηκε και το Patria. Ως εκ τούτου αυτή η αναστολή έχει συγκεκριμένα αποτελέσματα και για το περιοδικό τούτο εδώ. Κατ' αρχήν απελευθερώνει συγκεκριμένες δυνάμεις και ενέργεια η οποία κατευθυνόταν προς την διατήρηση της εβδομαδιαίας εφημερίδας (καθόλου εύκολη υπόθεση) προς την κατεύθυνση του Patria. Υπάρχουν όμως και τα μειονεκτήματα όταν χάνεις μία τέτοια σταθερή βάση, τα οποία είναι προφανή και έχουν να κάνουν με την συσπείρωση ενός ικανού αριθμού ατόμων, που πρέπει να συμμετέχουν για την δημιουργία ποιοτικών τευχών ενός περιοδικού, όπως πιστεύουμε ότι κάνουμε με το Patria. Το δεύτερο γεγονός ήταν η πραγματοποίηση της 3ης ετήσιας γιορτής του Patria. H οποία απέδειξε ότι διόλου τυχαία δεν ήταν η περυσινή επιτυχία. Το ότι από μια ολοήμερη διαδικασία πέρασε τόσος πολύς κόσμος, είτε ως ακροατής είτε ως συμμετέχων είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Ακόμη σημαντικότερο όμως είναι η ποικιλότητα αυτού του κόσμου. Και αυτό το θεωρούμε επιτυχία, καθώς από την αρχή είχαμε ξεκαθαρίσει τι ζητούσαμε και τι θέλαμε να επιτύχουμε μέσω του Patria. Και αυτό, η 3η γιορτή του περιοδικού έδειξε ότι το πετυχαίνουμε. Πρόκειται λοιπόν για μία επιτυχημένη συνταγή, πάνω στην οποία θα χρειαστεί να δουλέψουμε ακόμη περαιτέρω.
Και αυτό κάνουμε ήδη, με την "προαναγγελία" ουσιαστικά του θέματος κάθε τεύχους, από το προηγούμενο, έτσι ώστε αναγνώστες οι οποίοι θέλουν να γράψουν επώνυμα να μπορούν να το κάνουν. Προγραμματίζουμε και άλλου είδους τέτοιες κινήσεις, οι οποίες θα ενδυναμώσουν το περιοδικό. Ελπίζουμε να σας έχουμε συμπαραστάτες σε όλες αυτές.ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΦΑΛΟ ΓΙΑ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ

Τουρκικός Ομιλος Καταδύσεων διαφημίζει ελληνικό ύφαλο στο Καστελόριζο, για το δικό τους. Ο ύφαλος, είναι εντός ελληνικών υδάτων.

Δείτε το στο Google earth και στην τουρική ιστοσελίδα...
Με κάθε τρόπο, λοιπόν, η Άγκυρα προσπαθεί να "αποκτήσει" οτιδήποτε Ελληνικό. Ακόμη και υφάλους! Με αυτόν τον τρόπο όμως είναι δυνατόν ή τουλάχιστον να επηρεάσει τεχνητά ακόμη και τα όρια της ΑΟΖ; Μάλλον οι ειδικοί (όπως ο Νίκος Λυγερός) πρέπει να αποφανθούν στο συγκεκριμένο θέμα και να προσδιορίσουν το μέγεθος του κινδύνου που ενέχουν αυτού του είδους οι τουρκικές ενέργειες.

Όμως, ο Ελληνικός λαός έχει μία παροιμία που ταιριάζει "γάντι" στην συγκεκριμένη περίπτωση: "Φασούλι το φασούλι, γεμίζει το σακούλι". Και αυτή την παροιμία φαίνεται να ακολουθεί πλέον η Άγκυρα, προσπαθώντας αργά, σταθερά και μεθοδικά να βγει ακόμη πιό έξω από τα φυσικά της θαλάσσια σύνορα. Και πώς να μην το κάνει αυτό, όταν διαπιστώνει πως απέναντί της βρίσκεται μία νωθρή (τουλάχιστον) αν όχι άτολμη Αθήνα, με μία κυβέρνηση που βρίσκεται "εν τρικυμία" και με έναν πρωθυπουργό που αρέσκεται περισσότερο στο να ταξιδεύει παρά να βρίσκεται "επί ποδός πολέμου" αφού η Ελλάδα αντιμετωπίζει ένα πολιτικό και οικονομικό τσουνάμι.

Η Άγκυρα φαίνεται πως βρίσκει κατάλληλη την στιγμή να τεντώσει τα νεύρα ακόμη περισσότερο, αφού διαβλέπει πως έχει μόνο να κερδίσει και όχι να χάσει...


ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ
Newscode.gr
ΓΙΑ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΕΔΩ : ΘΑ ΑΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ,ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ,ΙΧΤις λεπτομέρειες της Γενικής Απογραφής Πληθυσμού - Κατοικιών από τις 10 ως τις 24 Μαΐου 2011 ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής κ.Ανδρέας Γεωργίου σε συνέντευξη Τύπου, την Τετάρτη.

Οπως επεσήμανε ο ίδιος, « τα στοιχεία είναι απαραίτητα για τη λήψη αποφάσεων και τον σχεδιασμό της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής». Παράλληλα, τόνισε ότι η απογραφή αποτελεί υποχρέωση της χώρας μας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Τα αποτελέσματα της απογραφής πρέπει να δημοσιοποιηθούν ως τις 31 Μαρτίου του 2014, ωστόσο τα βασικά στοιχεία του πληθυσμού ανά κοινότητα και ανά φύλλο θα ανακοινωθούν τον Ιούνιο του 2011.
Οι πληροφορίες των ατόμων και των νοικοκυριών είναι απολύτως εμπιστευτικές, προστατεύονται από απόρρητο, θα ενταχθούν στο σύστημα ανώνυμα και δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανένα άλλο σκοπό.

Για την απογραφή θα εργαστούν συνολικά 68.000 άνθρωποι. Κάθε απογραφέας θα αναλάβει 150 νοικοκυριά.


«
Αυτή τη φορά δεν θα έχουμε φαινόμενα μετακίνησης του πληθυσμού, να μετακινείται δηλαδή ο πληθυσμός για να απογραφεί σε άλλο τόπο από αυτόν της σημερινής του κατοικίας» σημείωσε η γενική διευθύντρια Στατιστικών Ερευνών της ΕΛΣΤΑΤ κυρία Αθανασία Ξενάκη και πρόσθεσε ότι η απογραφή θα γίνει «με επίσκεψη του απογραφέα στο νοικοκυριό για μια συνέντευξη διάρκειας 24 λεπτών».

Τι θα γίνει με τους μετανάστες


Οι μετανάστες θα απογραφούν όπως όλοι και με τη βοήθεια διερμηνέων χωρίς να επιδεικνύουν χαρτιά νόμιμης παραμονής.

Συνοδοί και διερμηνείς θα προσεγγίσουν μαζί με τους απογραφέα και χώρους όπου διαμένουν μαζικά μετανάστες. Τα ενημερωτικά φυλλάδια για τους μετανάστες έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά, τα Γαλλικά, τα Αλβανικά, τα Ρωσικά, τα Αραβικά, τα Κινεζικά, τα Πακιστανικά και τα Αφγανικά.

Τι θα γίνει με τα αυθαίρετα κτίσματα


Θα απογραφούν χωρίς κανένα έλεγχο νομιμότητας με βάση τις δηλώσεις όσων κατοικούν σε αυτά χωρίς νομικές κυρώσεις ούτε οποιοδήποτε έλεγχο από άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου. Οι άστεγοι θα προσεγγιστούν στα κέντρα σίτισης.


Απογραφή αυτοκινήτων, καυστήρων και θέσεων πάργκινγκ!


«
Θα ζητηθούν στοιχεία όπως ο τύπος και το εμβαδόν της κατοικίας, η χρονιά κατασκευής,η ύδρευση και τη θέρμανση της κατοικίας (τύπος λέβητα) αλλά και ερωτήματα που αφορούν την εξοικονόμηση ενέργειας -τη μόνωση της κατοικίας-, τον αριθμό των αυτοκινήτων του κάθε νοικοκυριού ακόμη και τις θέσεις στάθμευσης» ανέφερε η προϊστάμενη δ/νσης στατιστικών πληθυσμού και αγοράς εργασίας κυρία Κατερίνα Μουταφίδου.

«
Θα ζητηθούν επίσης πληροφορίες για το επάγγελμα, και τη θέση στο επάγγελμα του κάθε πολίτη» πρόσθεσε.


Πως θα γίνει η απογραφή:


-Οι πολίτες θα ανοίγουν την πόρτα στους Απογραφείς που θα χτυπούν το κουδούνι τους. Δεν θα χρειαστεί η επίδειξη κανενός εγγράφου, όπως ταυτότητας, διαβατηρίου ΑΦΜ κλπ.


-Ο πληθυσμός θα απογραφεί στον τόπο μόνιμης κατοικίας του. Δεν απαιτείται μετακίνηση στον τόπο διατήρησης οικογενειακής μερίδας ή εκλογικών δικαιωμάτων.


-Η απογραφή θα γίνει σε διάστημα 15 ημερών. Σε περίπτωση απουσίας ο απογραφέας θα αφήνει στην πόρτα σημείωμα με τον αριθμό του τηλεφώνου του.


-Αρκεί ένα μέλος της οικογένειας για να δώσει τις πληροφορίες για κάθε σπίτι.


-Δεν θα ζητηθούν από κανέναν χαρτιά μόνιμης παραμονής.Κυριακή, 8 Μαΐου 2011

Η ΛΗΘΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

του Κωνσταντίνου Χολέβα
Συγγραφέα - Πολιτικού Ἐπιστήμων

Ἀνέκαθεν γιά τούς Ἕλληνες ἡ γνώση τῆς Ἱστορίας ἐθεωρεῖτο σημαντικό πνευματικό ἐφόδιο. Στόν μεγάλο τραγικό ποιητή Εὐριπίδη ἀποδίδεται ἡ γνωστή ρῆσις "ὄλβιος ὅστις Ἱστορίας ἔσχεν μάθησιν", δηλαδή εἶναι εὐτυχής ὅποιος ἔχει μελετήσει τήν Ἱστορία. Οἱ Πατέρες τῆς Ἐκκλησίας εἶχαν βαθειά ἱστορική γνώση , ὅπως φαίνεται ἀπό κλασσικά κείμενά τους ὅπως π.χ. ἀπό τόν λόγο τοῦ Μεγάλου Βασιλείου "Πρός τούς νέους ὅπως ἄν ἐξ ἑλληνικῶν ὠφελοῖντο λόγων". Στήν Τουρκοκρατία ἡ μελέτη τῆς Ἑλληνικῆς Ἱστορίας ἦταν ἀπαγορευμένη ἀκόμη καί ὅταν ἐπιτρεπόταν ἡ διδασκαλία τῆς Πίστεως καί τῆς Γλώσσας.

Εἶναι χαρακτηριστική μία μαρτυρία τοῦ Γάλλου δημοσιογράφου Ρενέ Πυώ, ὁ ὁποῖος τό 1912 εἰσῆλθε στό Ἀργυρόκαστρο τῆς Βορείου Ἠπείρου μαζί μέ τόν ἐλευθερωτή Ἑλληνικό Στρατό. Ρωτῶντας τά ἑλληνόπουλα, πού εἶχαν παραταχθεῖ μέ τήν ἑλληνική σημαία, πληροφορήθηκε ὅτι στό σχολεῖο ἀπαγορευόταν διά ροπάλου ἡ ἑλληνική Ἱστορία καί ἔτσι διδάσκονταν κρυφά μαθήματα διά τόν φόβον τῶν Τούρκων. Τήν ἐνδιαφέρουσα αὐτή μαρτυρία πού καταδεικνύει ὅτι ὑπῆρξε πραγματικά κρυφό σχολειό τήν κατέγραψε στό βιβλίο του "Δυστυχισμένη Βόρειος Ἤπειρος", τό ὁποῖο ἐκυκλοφορήθη στά ἑλληνικά πρό ὀλίγων ἐτῶν (ἐκδ. ΤΡΟΧΑΛΙΑ, εἰσαγωγή -σχόλια Ἀχιλλέως Λαζάρου). Φυσικά ὁ παπᾶς καί ὁ καλόγερος πού εἶχαν ἀναλάβει στά χρόνια τῆς δουλείας τήν στοιχειώδη ἐκπαίδευση δίδασκαν ὁρισμένα στοιχεῖα ἑλληνικῆς Ἱστορίας γιά νά τονώσουν τό ἀγωνιστικό φρόνημα τῶν Ρωμηῶν. Πάντως ὁ Ἐθνομάρτυς Ρήγας Βελεστινλῆς στό σχέδιο Συντάγματός του μέ τίτλο "Νέα Πολιτική Διοίκησις" καί συγκεκριμένα στό ἄρθρο 22 ἔγραφε ὅτι τά ἑλληνόπουλα πρέπει νά διδάσκονται στά δημόσια σχολεῖα τούς παλαιούς ἱστορικούς συγγραφεῖς.


ΕΠΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΤΗΣ, Πρώην Υπουργός

Η ταυτότητα των Μακεδόνων ως Ελλήνων, πλην των γνωστών αδιάψευστων ιστορικών στοιχείων (επιγραφές, ευρήματα αρχαιολογικών χώρων, κείμενα αρχαίων ιστορικών Ελλήνων, Εβραίων, Ρωμαίων κτλ) επιβεβαιώνεται και από μία επιγραφή του 267 π.Χ. (φωτογραφία της οποίας μου έστειλε ο κ. Σταύρος Χατζής, Συνταξιούχος Αστυνομικός, που παρακολουθεί το θέμα της Μακεδονίας) η οποία βρέθηκε στην Αίγυπτο και αναφέρεται σε αθλητικούς αγώνες, που έγιναν στα δωδέκατα βασιλικά γενέθλια. Οι αθλητές που αναφέρονται ότι αγωνίστηκαν, χαρακτηρίζονται από τον τόπο καταγωγής τους (Θραξ, Μακεδών, Σάμιος κτλ.), δηλαδή από τον ενιαίο Ελληνικό γεωγραφικό χώρο. Συνεπώς και μόνο από το γεγονός ότι αναφέρονται μεταξύ των άλλων Ελλήνων αθλητών και τέσσερις Μακεδόνες αθλητές, επιβεβαιώνει ότι οι Μακεδόνες είναι Έλληνες.
Ο George Robinson, στο εκδοθέν το 1899 στη Νέα Υόρκη βιβλίο του γράφει: «Ο αρχαίος Αιγυπτιακός πολιτισμός γαλουχήθηκε επί τρεις αιώνες από τον Ελληνικό πολιτισμό και ανέπτυξε το εμπόριο σε ύψιστο βαθμό, αλλά δεν αλλοιώθηκε από τον Μακεδόνα κατακτητή (Πτολεμαίο) στα θρησκευτικά και γλωσσικά στοιχεία του, γι’ αυτό πολλές επιγραφές που βρέθηκαν, είναι χαραγμένες στην αιγυπτιακή (ιερογλυφική ή δημώδη) γλώσσα και στη γλώσσα των Μακεδόνων» (δηλαδή την Ελληνική).
Εκτός των ανωτέρω αδιάψευστων στοιχείων, η ταυτότητα των Μακεδόνων ως Ελληνική, επιβεβαιώνεται και από τα αναφερόμενα στην πρόσφατη επιστολή μου στην Πρέσβειρα της Συρίας στην Αθήνα, δηλαδή:
α). Από την Παλαιά Διαθήκη, όπου αναφέρεται ότι «Ο Έλλην Βασιλεύς θα νικήσει τον Πέρση βασιλέα». Στο βιβλίο των Μακκαβαίων αναφέρεται ότι: «Ο Αλέξανδρος ο Μακεδών ο υιός του Φιλίππου ενίκησε τον Δαρείο».
β) Ο Απόστολος Παύλος (ΙΣΤ 9, 10) αναφέρεται, ότι το 50 μ.Χ. επισκέφθηκε τις πόλεις ΦΙΛΙΠΠΟΥΣ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και ΒΕΡΟΙΑ, δηλαδή πόλεις που είχαν αιώνες προ το 50 μ.Χ., έκτοτε και μέχρι σήμερα τα αυτά Ελληνικά ονόματα, γεγονός που επιβεβαιώνει την ταυτότητα της Μακεδονίας ως Ελληνικής.
γ) Ο Απόστολος Παύλος (ΙΖ 4, 12) στη Θεσσαλονίκη και Βέροια συνάντησε Έλληνες και Ελληνίδες, που επίστευσαν.
δ) Ο Απόστολος Παύλος μίλησε και έγραψε τις επιστολές του προς τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης και των Φιλίππων στην Ελληνική γλώσσα.
ε) 356 Καθηγητές Πανεπιστημίων Αμερικανικών και άλλων χωρών, συνυπέγραψαν επιστολή στον Πρόεδρο Ομπάμα και του ζητούν να ανακαλέσει την απόφαση του προκατόχου του κ. Τζωρτζ Μπους (υιού), ο οποίος την επομένη της δεύτερης εκλογής του, ονόμασε την ΠΓΔΜ ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και ανέτρεψε την πάγια πολιτική των ΗΠΑ για τη Μακεδονία, όπως είχε χαραχθεί από την Εγκύκλιο του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Στεττίνιους το 1944 και το Δόγμα Τρούμαν. Ο κ. Μπους ανέτρεψε επίσης και προηγούμενη δήλωση του, ότι το 1946-1947 οι ΗΠΑ βοήθησαν το Βερολίνο και την Ελλάδα να διατηρήσουν την ελευθερία τους. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Μπους δεν είναι ούτε ιστορικός, ούτε αρχαιολόγος και όπως και άλλοι ηγέτες, αλλά και Κυβερνήσεις, παραπλανήθηκε από συμβούλους και ονόμασε την ΠΓΔΜ ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας».
στ) Τέλος, ο ορισθείς από τον ΟΗΕ κ. Νίμιτς, ως διαμεσολαβητής μεταξύ Σκοπιανών και Ελλήνων, για την ονομασία της ΠΓΔΜ, σε συνάντησή του με την Παμμακεδονική Ένωση της Αμερικής, παραδέχτηκε την ιστορική αλήθεια και είπε ότι οι Σκοπιανοί είναι Σλαβικής καταγωγής. Την πληροφορία αυτή ανέφερε και ο δημοσιογράφος Γ. Φωτιάδης στον «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ» την 20η Απριλίου 2011.
Ο ΟΗΕ πρέπει να ανακοινώσει όλη την ιστορική αλήθεια, για να παύσει το θέμα της Μακεδονίας να ταλαιπωρεί τον ΟΗΕ. Η ΠΓΔΜ μπορεί να ονομάσει το κράτος της όπως επιθυμεί, υπό τον όρο να μην εμπεριέχει τη λέξη «Μακεδονία». Προτείνω το «Δημοκρατία της ΠΑΙΟΝΙΑΣ», διότι όταν ήρθαν οι Σλάβοι στη Μακεδονία, μέρος τους εγκαταστάθηκε στην Αρχαία Παιονία. Ο Άγγλος ιστορικός NGL HAMMOND, ο οποίος έγραψε βιβλία για τη Μακεδονία, στο βιβλίο του «Μέγας Αλέξανδρος (ένας ιδιοφυής)» παρατηρεί στη σελ. 268, Κεφ 5: «Η εκστρατεία της Ιλλυρίας και οι Μακεδονικές δυνάμεις»: «Τέλος του θέρους (335 π.Χ.) ο Αλέξανδρος οδήγησε το στρατό του στη χώρα των Αγριανών (γύρω από τη σημερινή Σόφια) και στην περιοχή που κατοικείτο από Παίονες (γύρω από τα σημερινά Σκόπια». Ο N.G.L. Hammond, στο βιβλίο του «Ιστορία της Μακεδονίας» (Τόμος 2, σελ. 126), αναφέρει: «Οι Παίονες δεν ήσαν Έλληνες».
Η ιστορική αλήθεια είναι ότι ο Λένιν το 1923 στο 5ο Συνέδριο της Κομμουνιστικής Διεθνούς, διακήρυξε για πρώτη φορά το σύνθημα «Ανεξάρτητη Μακεδονία–Θράκη». Την πολιτική αυτή ακολούθησε και το ΚΚΕ και στο 3ο Έκτακτο Συνέδριο της Κ.Ε. (Εφημερίδα ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 14.2.1924) ομόφωνα διακήρυξε «περί Ανεξαρτήτου Μακεδονίας – Θράκης». Στην 6η Ολομέλεια του 1934, ο Ζεύγος τόνισε «Το ΚΚΕ υποστηρίζει το δικαίωμα της αυτοδιαθέσεως του πληθυσμού της Μακεδονίας και Θράκης και τον αποχωρισμό τους σε ξεχωριστό κράτος.
Ο Τίτο, τον Αύγουστο 1944, με σύμφωνη γνώμη του Στάλιν, μετονόμασε την Νότιο Γιουγκοσλαβία (Βαρντάρσκα) σε Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας και τους κατοίκους της Μακεδόνες.
Ο Στεττίνιους, Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ το 1944, με την Εγκύκλιο του υπ’ αριθ. 868014/24.12.1944 προς τους Πρεσβευτές και Προξένους των ΗΠΑ ανέφερε: «Το Αμερικάνικο Υπουργείο Εξωτερικών έχει επισημάνει αύξουσα προπαγάνδα και ημιεπίσημες δηλώσεις, περί αυτονομίας της Μακεδονίας. Η Αμερικανική Κυβέρνηση θεωρεί κάθε συζήτηση περί Μακεδονικού «Έθνους», περί «Μακεδονικής πατρίδας», περί Μακεδονικής «συνειδήσεως» αδικαιολόγητη δημαγωγία, χωρίς εθνική ή πολιτική υπόσταση και ομοιάζει με επιθετική προδιάθεση εναντίον της Ελλάδας. Η συγκεκριμένη πολιτική της Κυβερνήσεως μας είναι να αντιτάσσεται σε κάθε αναβίωση του Μακεδονικού, που εμπλέκει την Ελλάδα. Η Ελληνική περιοχή της Μακεδονίας κατοικείται κατά μέγα μέρος από Έλληνες. Οι Έλληνες αυτοί, δεν έχουν καμία πρόθεση αυτονομήσεως και αντιτάσσονται στην δημιουργία Μακεδονικού κρατιδίου. Η Κυβέρνηση μας θα θεωρήσει υπεύθυνη κάθε Κυβέρνηση ή ομάδες κρατών που ανέχονται ή ενθαρρύνουν απειλές ή επιθετικές ενέργειες «Μακεδονικών δυνάμεων» εναντίον της Ελλάδας.»
Ο Κίρο Γκλιγκόρωφ, μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας στη συνέλευση του ΟΗΕ, πέτυχε την αναγνώριση ως ανεξάρτητου Κράτους, της «Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας Μακεδονίας».
Την ιστορική αλήθεια, ότι οι Σκοπιανοί δεν έχουν καμία σχέση με τους Μακεδόνες, επιβεβαίωσαν οι 15 ηγέτες της ΕΟΚ τον Ιούνιο 1992 στη Διάσκεψη Κορυφής στη Λισσαβόνα, οπού ομόφωνα αποφάσισαν να αναγνωρίσουν την ΠΓΔΜ, εφόσον η ονομασία δεν θα περιέχει τη λέξη «Μα­κεδονία». Το θέμα είχε τεθεί από τον τότε Μακεδόνα Πρόεδρο της Ελλη­νικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο οποίος στην από 3.1.1992 επιστολή του, όπου τόνιζε ότι είναι Μακεδόνας, έγραψε ότι: «Η αναγνώριση της αυτοαποκαλουμένης “Δημοκρατίας της Μακεδονίας” έχει θεμελιώδη σημασία για την Ελλάδα και το γνωρίζω καλύτερα από κάθε άλλον αφού είμαι ο ίδιος Μακεδών. Η Δημοκρατία αυτή ούτε εθνολογικά, ούτε ιστορικά έχει το δικαίωμα να ονομάζεται Μακεδονία», και προσέθεσε:«Η εθνολογική σύνθεση του πληθυσμού της χώρας αυτής αποτελείται από Αλβανούς, Τούρκους, Τσιγγάνους και Σλάβους, που καμία σχέση δεν έχουν με Μακεδόνες», και ότι: «Είναι αδιανόητο με την λήξη του Ψυχρού Πολέμου να δίδεται ιστορική νομιμοποίηση σε Τίτο και Μόσχα, που ονόμασαν την Νότιο Γιουγκοσλαβία σε Μακεδονία, γιά έξοδο στο Αιγαίο, αποσπώντας την Μακεδονία από την Ελλάδα».
Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος, με Εγκύκλιο του το 1981, ανακήρυξε «Τους γεννηθέντες στη Θεσσαλονίκη Έλληνας αδελφούς Μοναχούς (Μεθόδιο και Κύριλλο) ουράνιους προστάτες της Ευρώπης».


Greek National Pride


Σάββατο, 7 Μαΐου 2011

«ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ Η ΙΣΧΥΣ», ΕΛΛΗΝΕΣ Μήνυμα «εις Νέωτα» δηλαδή εις το επερχόμενον Έτος

Του Αντωνίου Α. Αντωνάκου
Καθηγητού - Φιλολόγου
Ιστορικού - ΣυγγραφέωςΕνώ οι Έλληνες έχουν καταντήσει, λόγω «τρώει-κας», η οποία τρώει συνεχώς ο,τιδήποτε απέμεινε στον ελληνικό λαό, να τρώνε με την σειρά τους όσα πετάνε στο παζάρι, κάποιοι άλλοι κάνοντας παζάρια για δικό τους λογαριασμό, ασχολούνται με bazaar πωλήσεως ελληνικής γης και ελληνικού πλούτου.
Ζούμε πραγματικά ιστορικές στιγμές, εφ’ όσον διαπιστώνουμε ότι οι πυλώνες πάνω στους οποίους στηριζόταν το έθνος μας σιγά σιγά και μεθοδικά ένας ένας αποκόπτονται. Η ιστορία διαστρεβλώνεται και παραποιείται, η γλώσσα μας καταστρέφεται και αλλοιώνεται, ο πολιτισμός μάς αφήνει αδιάφορους και τόσα άλλα. Και μέσα σε αυτά δεν έχουμε καταλάβει ότι η τακτική των εκάστοτε κοσμοεξουσιαστών είναι το divide et impera (διαίρει και βασίλευε).
Πράγματι, αν δώσουμε λίγη περισσότερη προσοχή, θα διαπιστώσουμε ότι το ελληνικόν έθνος έχει χωρισθεί σε ποικίλες μικροομάδες. Όλοι μαλώνουν μεταξύ τους. Για τα ποδοσφαιρικά για τα πολιτικά για τα εργασιακά, για τα συντεχνιακά κ.λπ. Μαλώνουν οι Ολυμπιακοί με τους Παναθηναϊκούς, οι βόρειοι με τους νότιους, οι δεξιοί με τους αριστερούς, οι δημόσιοι υπάλληλοι με τους ιδιωτικούς... Και η δουλειά πάει λέγοντας.
Όσοι φροντίζουν να κρατούν ζεστή αυτή την διαμάχη γνωρίζουν καλά ότι το αντίθετο του divide et impera (διαίρει και βασίλευε) είναι το «εν τη ενώσει η ισχύς». Και πράγματι... ΟΠΟΤΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΑΜΕ.ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΑ ΟΠΛΑ

Ζώντας ως μέλος ενός ενδόξου έθνους και ως πολίτης ενός κράτους που πτωχεύει με το ζόρι όντας πλούσιο, είναι απολύτως φυσιολογικό να αναλογιστώ κατά την ταπεινή μου άποψη για το εάν γνωρίζουμε το πόσο τυχεροί είμαστε και τι ανεκτίμητο θησαυρό κρατούμε στα χέρια μας. Αν δηλαδή είμαστε πραγματικά σε θέση να εκτιμήσουμε τα πραγματικά δεδομένα και αν αξίζουμε το ευεργετικό σημάδι της μοίρας να είμαστε Έλληνες.

Κατ’ αρχήν η διακριτική αναφορά ανάμεσα στο Ελληνικό Έθνος και το σημερινό κράτος που το εκπροσωπεί είναι απολύτως απαραίτητη αφού το έθνος αναφέρεται στο σύνολο των Ελλήνων, ελεύθερων και μη, δίχως την εμπλοκή των πολιτικών σκοπιμοτήτων που προσδιορίζουν την εκάστοτε πολιτεία. Το δε κράτος εκφράζει την συγκυριακή εικόνα της Ελληνικής Πολιτείας που αντιπροσωπεύει το Ελληνικό Έθνος εφόσον ανταποκρίνεται στις ελληνικές αξίες και την λαϊκή κοινότητα των Ελλήνων μακριά από ιδιοτέλειες ή δεν αντιπροσωπεύει το Ελληνικό Έθνος εφόσον ακυρώνονται αυθαιρέτως οι ανάγκες και οι Παραδόσεις του λαού.

Είναι πέραν πάσης αμφιβολίας λοιπόν διαπιστωμένο ότι το Ελληνικό Έθνος ταλαντεύεται να σταθεί όρθιο με ένα κράτος εξόχως ανθελληνικό και ανάξιο να κάνει κατάχρηση των δικαιωμάτων του Ελληνισμού και διαχείριση των υποχρεώσεών του αιχμαλωτίζοντας ένα ολόκληρο λαό στα νύχια ξένων συμφερόντων. Διαθέτουμε ένα σκοπίμως εθελόδουλο κράτος που δεν έχει την παραμικρή σχέση, πολιτική και φυλετική σε κάποιες περιπτώσεις, με το Έθνος που ανέχεται τους μιαρούς ταγούς.

Δεν είναι καθόλου τιμητική η συγκριτική αυτή διαπίστωση μεταξύ του ελληνικού λαού και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει από την μια πλευρά και την ανυπαρξία λύσεων με την εμπιστοσύνη σε λάθος ανθρώπους από την άλλη. Διότι το Ελληνικό Έθνος φίλες και φίλοι είμαστε όλοι εμείς που κοπιάζουμε και ματώνουμε προκειμένου να εξασφαλίσουμε την ανάπτυξη του κράτους και την επιβίωση των οικογενειών μας.

Είναι σκληρό πράγμα να ομολογείς την αποτυχία του λαού σου και μάλιστα όταν αυτή είναι πολυδιάστατη. Αποτυχία ως προς την βεβήλωση των προγονικών θυσιών και πολιτισμικών πεπραγμένων γενεών ολόκληρων που μας εξασφάλισαν ένα κραταιό εθνικό οικοδόμημα στο πεδίο της μάχης που κάποιοι ολετήρες γκρεμίζουν στις μέρες μας με μανία στο χρηματιστήριο της οικουμένης. Αποτυχία απέναντι στις νέες γενιές Ελλήνων που έχουμε αφήσει εκτεθειμένες στην εξαθλίωση ηθών και αξιών και την σμίκρυνση της Πατρίδος. Αποτυχία όμως απέναντι και στους ξένους εκείνους που αγαπούν την Πατρίδα μας, αναγνωρίζουν την συμβολή της Ελλάδος στις ζωές τις δικές τους και των χωρών τους, απορούν με την αμαχητί ένδεια που μας έχει ζώσει και εξακολουθούν να τραγουδούν και να υμνούν το μεγαλείο της μήτρας ηρώων και λαών Ελλάδος.

Σε μια Ελλάδα όπου τα πάντα προσφέρονται στον ξένο παράγοντα, από τη μουσική και τα πανηγυράκια της Eurovision μέχρι την διαχείριση των εξουσιών, αλλά και από την παραχώρηση δικαιωμάτων τουρκισμού στη Θράκη Μας μέχρι την πώληση στρατοπέδων, είναι μεγάλη υπόθεση και τραγική αντίφαση να ακούς ένα ξένο μουσικό συγκρότημα να εκθειάζει την Ελλάδα και μάλιστα με ελληνική μουσική και στίχο. Αυτό ακριβώς συμβαίνει με το συγκρότημα των Holly Martyr και το τραγούδι τους «κάλεσμα στα όπλα». Ένα τραγούδι που είναι προφανές πως γράφτηκε για την Μεγάλη Ελλάδα των θεών, των ηρώων και των μαρτύρων. Για την Ελλάδα που ευλόγησε ο ίδιος ο Θεός. Σε καιρούς που δεν προσκυνούσε ξενικές αυτοκρατορίες σκλάβων και μισελλήνων αλλά δομούσε αυτοκρατορίες και πολιτισμούς ελεύθερων Ελλήνων που ηγεμόνευαν επάνω σε ελεύθερους λαούς.

Το τραγούδι των Holly Martyr «κάλεσμα στα όπλα» δεν αναφέρεται απλώς και μόνον στην διαπίστωση του ελληνικού μεγαλείου και στην έκφραση της ευγνωμοσύνης αυτών των φιλελλήνων προς την Ελλάδα για την προσφορά της στο σύνολο του Λευκού Πολιτισμού, αλλά κάνει λόγο και στον τρόπο που επετεύχθη το αξεπέραστο ελληνικό επίτευγμα. Οι συντελεστές του ξένου επαναλαμβάνω μουσικού συγκροτήματος υμνούν κυριολεκτικά την απόλυτη υπηρέτηση και την προσήλωση του λαού μας και των ηγετών του στις Ελληνικές Αξίες της Πατρίδος, της Τιμής, της Ελευθερίας και της Φυλής. Αξίες που σήμερα έχουν υπερκεραστεί από ευτελείς και εφήμερους στόχους που τρώνε σιγά – σιγά την ζωντάνια της Φυλής μας.

Το Ελληνικό Αίμα έρεε προκειμένου να εξασφαλιστεί η Λευτεριά της Πατρίδος και η Τιμή της Φυλής από βάρβαρους εισβολείς και κατώτερα υλιστικά ένστικτα. Ενώ σήμερα οι βάρβαροι εισβολείς γίνανε ανήθικες μεγάλες δυνάμεις και οι ριψάσπιδες ηγέτες. Όσοι επιθυμούν την πρότερη Έντιμη και Δυνατή Ελλάδα, δεν έχουν παρά να στηρίξουν τους εκφραστές αυτής, τους Έλληνες Εθνικοκοινωνιστές. Και ας ακούσουμε το τραγούδι των Holly Martyr «κάλεσμα στα όπλα», αφιερωμένο στους Λακεδαιμόνιους πολεμιστές του Θεού του Πολέμου Άρη και του Βασιλιά Λεωνίδα που θυσιάστηκαν στις Θερμοπύλες στο βωμό της αληθινής Ελλάδος

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com


Παρασκευή, 6 Μαΐου 2011

Η ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΟΥ ΑΡΓΟΛΙΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ (8-15 Σεπτεμβρίου 1821)


ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΝΑΥΜΑΧΙΑ


Η ελληνική επανάσταση μετά τις πρώτες σημαντικές επιτυχίες, (άλωση της Τριπολιτσάς, καταστροφή του Δράμαλη), δείχνει να επικρατεί στην Πελοπόνησο. Οι Ελληνες, τον Αύγουστο του 1822 δημιουργούν ένα στρατόπεδο στους Μύλους 3.000 ενόπλων και με ενέδρες, καθιστούν στενότερη την πολιορκία του Ναυπλίου. Ο Σουλτάνος προσπαθώντας να σώσει το πολύ σημαντικό αυτό αστικό κέντρο, κινητοποιεί τον Τουρκικό στόλο, που έδρευε στην Πάτρα και είχε παραμείνει αργός. Διατάσσει τον Καρά Αλή (Καπουδάν Πασα), να ανεφοδιάσει αμέσως το Ναύπλιο. Ο Τουρκικός στόλος αποπλεει απο την Πάτρα στις 27 Αυγούστου 1822, βάζοντας πλώρη για τον Αργολικό κόλπο.
Οι Ελληνες πίστεψαν πως πρόθεση του Τουρκικού στόλου, εκτός του ανεφοδιασμού του Ναυπλίου, ήταν και η κατάληψη των Σπετσών που προσφερόταν για απόβαση (1). Αμέσως οι Σπετσιώτες, μέσα σε μια ατμόσφαιρα πανικού και απόγνωσης, μετέφεραν τις οικογένειες και τα παιδιά τους στην Ύδρα, όπου εγκατέστησαν μια μικρή φρουρά 30 ανδρών υπό τον Ιωάννη Μέξη. Το νησί της Ύδρας εκείνες τις μέρες, έχοντας και του πρόσφυγες απο τα Μικρασιατικά παράλια, είχε 40.000 ψυχές. Ο ενωμένος ελληνικός στόλος, αποτελούμενος απο 60 μικρά πλοία και 10 πυρπολικά, υπο τον Ανδρέα Μιαούλη έπλευσε να αντιμετωπίσει τον επερχόμενο κίνδυνο.ΚΙΜΩΝ ΜΠΟΛΑΝΟΣ - Ο ΧΙΜΑΡΙΩΤΗΣ ΜΙΚΡΟΣ ''ΟΔΥΣΣΕΑΣ'' ΚΑΙ ''ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ''

Ο Οργανισμός για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας (ΟΔΕΓ Αθηνών) και η Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο :
«Κίμων Μπολάνος –
Ο Χιμαριώτης μικρός "Οδυσσέας" και "Μακρυγιάννης"»
την Τετάρτη 11 Μαΐου 2011 και ώρα 19.30

στην αίθουσα «Δαίδαλος» του Ελληνοβρετανικού Κολλεγίου στην οδό Ρεθύμνου 1α, παραπλεύρως Αρχαιολογικού Μουσείου, Αθήνα.

Το έργο θα παρουσιάσουν οι :


Κώστας Χατζηαντωνίου (Συγγραφέας)
Αθανάσιος Κόρμαλης (Δικηγόρος-Συγγραφέας),
Σαράντος Ι. Καργάκος (Ιστορικός - Συγγραφέας)
και π συγγραφέας του έργου,Απόστολος Παπαθεοδώρου

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο εκδότης Ιωάννης Χρ.Γιαννάκενας


ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΗΣ ΜΑΡΦΙΝ - ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Οι εθνικιστές δεν ξέχασαν και τίμησαν τους 4 Έλληνες που βρήκαν τραγικό θάνατο εντός του υποκαταστήματος της Μαρφίν στις 5-5-2010 από τις βόμβες μολότοφ που εκτόξευσαν τα παρακρατικά ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ της άκρας αριστεράς.Συγχαρητήρια στους διοργανωτές της εκδήλωσης (ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ) αλλά και σε όλους όσοι συμμετείχαν.
Δείτε το Βιντεο
Εστάλει απο τον Ιερολοχο


ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΠΕΤΕΙΩΝ

Για μια ακόμη φορά τα τελευταία χρόνια γιορτάστηκε στην Πομακικήπρώην κοινότητα Οργάνης η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου. Φυσικά, δεν έλειψαν τα (πολλά) προβλήματα που οφείλονται στις αντιλήψεις και επιδιώξεις τον τοπικώνπαραγόντων για τουρκοποίηση τηςπεριοχής.
Έτσι, το έργο της απαξίωσης των εθνικών επετείων, που ξεκίνησε ο πρώηνκοινοτάρχης, κος Εμίνογλου Μεμέτ, επιχειρήθηκε να ολοκληρώσει η νέα δημοτική αρχή και οι τοπικοί παράγοντες του νέου Καλλικρατικού Δήμου Αρριανών.

Θαυμάστε τον αρχικό σχεδιασμό: Με μια γιορτή – ξεπέτα, διάρκειας τριών (3)ολόκληρων λεπτών (!) επιχείρησαν οι νέοι τοπικοί άρχοντες του δήμου Αρριανών, στον οποίο υπάγεται πλέον η Οργάνη, να ξεπληρώσουν την υποχρέωσή τους έναντι της πατρίδας τους, της Ελλάδας. Στο πρόγραμμα του εορτασμού της εθνικής μας επετείου δεν κλήθηκε να παραστεί αντιπροσωπεία του στρατού όπως γινόταν όλα αυτά τα χρόνια ανελλιπώς, ενώ στερήθηκε η δυνατότητα ανάγνωσης ποιημάτων από τα νεαρά Πομακόπουλα στο ηρώο της Οργάνης και φυσικά ούτε λόγος για παρέλαση!
Η προκλητικότατη αυτή στάση των υπευθύνων προκάλεσε ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις, κοινώς κράξιμο, με αποτέλεσμα η νέα τοπική αρχή και ο νέος δήμαρχος, Ιμπραήμ Σερήφ, να αλλάξουν άμεσα στάση και να κρατήσουν τα προσχήματα ως προς τον εορτασμό, προβαίνοντας σε άμεση διόρθωση του προγράμματος εορτασμού της 25ης Μαρτίου 1821.
Έτσι, τα Πομακόπουλα είπαν τα ποιήματά τους και φυσικά παρέλασαν με ενθουσιασμό και χαρά, γεμάτα περηφάνια, αν και ο κόσμος που παρακολούθησε τον εορτασμό ήταν κατά πολύ λιγότερος από τις προηγούμενες χρονιές. Κι ενώ, τελικά, εκλήθη και αντιπροσωπεία του στρατού να παραστεί στον εορτασμό, ο επικεφαλής του δεν κατάθεσε στεφάνι, όπως γινόταν τόσα χρόνια, γιατί απλά δεν είχε … παραγγελθεί στεφάνι!
25 Μαρτίου 2011 : Απαγγελία ποιημάτων στο ηρώο της Οργάνης.Η δεξίωση που ακολούθησε ήταν κι αυτή αξιολύπητη. Ξηροί καρποί για τα παιδιά… Λιτότητα και πάλι. Θα πρέπει, επομένως, να θυμήσουμε στους νέους τοπικούς μας άρχοντες ότι καλό θα ήταν να σκεφτούν πως οι εορτασμοί αυτοί γίνονται κυρίως για τους νεαρούς μαθητές, οι οποίοι, όπως έχουμε κατ’ επανάληψη γράψει ως εφημερίδα, αποδείχθηκαν πολύ περήφανοι και συνεπείς στα καθήκοντά τους. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να φροντίσουν να τα προσφέρουν έστω ένα μικρό φαγόσημο ως ανταμοιβή. Τα περισσότερα παιδιά των δημοτικών σχολείων αναγκάζονται να ξυπνήσουν από τα ξημερώματα, χωρίς να φάνε το πρωινό τους, για να προλάβουν να φτάσουν από τα χωριά τους στην Οργάνη. Εκτός και αν οι διοργανωτές θέλουν με τον τρόπο τους να τα αποθαρρύνουν να συμμετάσχουν σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις.Το ποσό που θα ξοδευτεί είναι αστείο και σίγουρα δεν συγκρίνεται με τα ποσά που μερικοί εκλεγμένοι ξοδεύουν σε βραδινές εξόδους τους σε περίεργα νυχτερινά μαγαζιά της υπαίθρου…
Τέλος, δε μπορούμε να μην επισημάνουμε ότι η Ελληνική σημαία που αφαιρέθηκε από το δημόσιο κτίριο της Κοινότητας Οργάνης, ουδέποτε επανήλθε, ούτε καν σε επίσημες εκδηλώσεις, όπως ισχυριζόταν κάποτε οκ. Εμίνογλου. Όπως φαίνεται η «αγάπη» για την Ελλάδα είναι κοινή για τους κυρίους αυτούς.
Οι τοπικοί άρχοντες αλλάζουν, όπως αλλάζουν και τα πολιτικά κόμματα από τα οποία αυτοί προέρχονται, η προσπάθεια όμως αφελληνισμού των Πομακοχωριών, και στη συγκεκριμένη περίπτωση της Οργάνης, παραμένει κοινός διαχρονικός στόχος όλων τους.

Πηγή: Εφημ. Ζαγάλισα (τεύχος 52, Απρίλιος 2011)
http://kostasxan.blogspot.com/2011/05/blog-post_4844.htmlΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ : ΟΤΑΝ ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΑΥΡΟ


του Ν. Λυγερού

Η γενοκτονία των Ποντίων σε σχέση με τη γενοκτονία των Αρμενίων ήταν πιο μελετημένη διότι δεν έπρεπε να αφήσει ίχνη που να μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν ως κατηγορίες εναντίον των Τούρκων εθνικιστών. Πιο συγκεκριμένα ο Αυστριακός υπουργός εξωτερικών δίνει αναφορά στο Βερολίνο για την πολιτική των συμμάχων τους.

«Η πολιτική των Τούρκων είναι μέσω μιας γενικευμένης καταδίωξης του ελληνικού στοιχείου, να εξοντώσει τους Έλληνες ως εχθρούς του κράτους, όπως πριν τους Αρμενίους. Οι Τούρκοι εφαρμόζουν τακτική εκτόπισης των πληθυσμών, δίχως διάκριση και δυνατότητα επιβίωσης από τις ακτές στο εσωτερικό της χώρας, ώστε οι εκτοπιζόμενοι να είναι εκτεθειμένοι στην αθλιότητα και τον θάνατο από πείνα. Τα εγκαταλειπόμενα σπίτια των εξοριζομένων λεηλατούνται από τα τουρκικά τάγματα τιμωρίας ή καίονται και καταστρέφονται. Και όλα τα άλλα μέτρα τα οποία εις τους διωγμούς των Αρμενίων ευρίσκοντο εις ημερησίαν διάταξιν, επαναλαμβάνονται τώρα εναντίον των Ελλήνων.»

Αυτή η μαρτυρία δεν είναι μόνο ενδεικτική της μεθόδου, αναδεικνύει επίσης το πρόβλημα των επιπτώσεων όταν δεν υπάρχει καταδίκη και αναγνώριση μιας γενοκτονίας. Διότι μια γενοκτονία μπορεί να κρύβει άλλη μία. Οι αντιδράσεις που υπήρξαν σε σχέση με τη γενοκτονία των Αρμενίων δεν επαρκούσαν για να μην υπάρξει η γενοκτονία των Ποντίων. Στην ουσία οι Τούρκοι άλλαξαν μόνο μεθοδολογία μα το αποτέλεσμα ήταν και πάλι το ίδιο. Αυτή η αλλαγή δυσκολεύει το θέμα της αναγνώρισης της γενοκτονίας διότι πολλοί από τους Πόντιους πέθαναν επειδή δεν άντεξαν τις καιρικές συνθήκες του χειμώνα. Και γι’ αυτόν τον λόγο ονομάστηκε στα γαλλικά η γενοκτονία των Ποντίων: Le massacre blanc (Το λευκό μακελλειό). Οι Τούρκοι δεν τους άφησαν να πάρουν μαζί τους ούτε στρώματα, ούτε τρόφιμα. Και τους επέτρεψαν σταθμεύσεις μόνο σε έρημα μέρη. Αυτό επιβεβαιώνεται και από τις γαλλικές μυστικές αναφορές εκείνης της εποχής.

«Εδώ και έξι βδομάδες σφαγές Ελλήνων κατά μάζας έλαβαν χώρα. Ο αριθμός των φονευθέντων φτάνει τις 40.000.»

Και σε άλλη αναφορά βρίσκουμε από την Υπηρεσία Πληροφοριών του γαλλικού Γενικού Επιτελείου Στρατού:

«Από σοβαρές πηγές, 50.000 άτομα εξορίστηκαν στο εσωτερικό με τις γνωστές ήδη συνθήκες. Ο ελληνισμός των ακτών της Μαύρης Θάλασσας υπέστη απόλυτη εξόντωση.»

Συνολικά αυτές οι πληροφορίες δείχνουν την αναγκαιότητα της αναγνώρισης της γενοκτονίας και των Αρμενίων και των Ποντίων για να σταματήσει αυτή η θανάσιμη σειρά με τη Σμύρνη, την Ίμβρο, την Τένεδο, την Κωνσταντινούπολη και την Κύπρο. Ακόμα και τώρα έρχονται οι σκιές του παρελθόντος για να μας θυμίσουν τα εγκλήματα που προσπαθούν να κρύψουν μέσω της αδιαφορίας και της καθημερινότητας. Όμως αυτά τα εγκλήματα δεν παραγράφονται.

E-PONTOS


ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΙΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΙ & ΤΑΚΤΙΚΕΣ

Πλούσια θεματογραφία για τις μάχες που διαμόρφωσαν την παγκόσμια ιστορία από την αυγή της μέχρι τη σύγχρονη εποχή, πληρότητα κάλυψης όλων των ιστορικών περιόδων, αναλύσεις πολεμικών συγκρούσεων, τακτικών και παρασκηνίου, αφιερώματα σε όπλα, άρματα και αεροσκάφη καθώς και ειδήσεις σε θέματα στρατιωτικής ιστορίας αλλά και εκδόσεις σχετικών βιβλίων.

Στο "Στρατοί και Τακτικές" που κυκλοφορεί στα περίπτερα (Μάιος 2011) μπορείτε να διαβάσετε:

Οι παγκόσμιοι πόλεμοι σε δύο τροχούς. Στρατιωτικές μοτοσικλέτες στον Α΄ και Β΄ ΠΠ

Μάιος 1941. Βρετανικά και γερμανικά άρματα στη Μάχη της Κρήτης. Αφιέρωμα στα 70 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης
1770-1917. Έλληνες στρατιωτικοί και εθελοντές. Πολεμώντας υπό ρωσική σημαίαΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Πέμπτη, 5 Μαΐου 2011

ΚΥΡΙΕ ΔΡΟΥΤΣΑ ΔΕ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΤΕ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ...

Ενδιαφέρουσα για την εξαγωγή συμπερασμάτων ήταν η πρωινή συνέντευξη που παραχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας στον REAL FM και τον Νίκο Χατζηνικολάου...

Αυτό που είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη συνέντευξη του υπουργού, ήταν η προσπάθεια που κατέβαλε να εξηγήσει την θέση της κυβέρνησης στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία, καθώς επίσης και για την κυβερνητική εμμονή να αποφεύγεται κάθε αναφορά στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) επιμένοντας στην ορθότητα της επικέντρωσης στο ζήτημα της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας.

Το επιχείρημα του υπουργού, δηλαδή της κυβέρνησης, είναι ότι προσδοκούμε να βγει κάποιο θετικό αποτέλεσμα από τις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία και εφόσον η ανακήρυξη ΑΟΖ δεν μας προσφέρει κάτι χειροπιαστό (θα εξηγήσουμε τι εννοεί παρακάτω), δεν έχει νόημα να «δηλητηριαστεί» το κλίμα εγείροντας ένα ακόμη θέμα.
Εν ολίγοις, η κυβέρνηση θεωρεί ότι η αποσπασματική προσέγγιση μπορεί να φέρει αποτελέσματα, δηλαδή να διευθετήσουμε πρώτα το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας, να κατοχυρώσουμε μια συμφωνία και στη συνέχεια, σε μεταγενέστερο χρόνο, να επιχειρήσουμε νέα διαπραγμάτευση με την Τουρκία με σκοπό να διευθετηθεί και το ζήτημα της ΑΟΖ.

Η προσέγγιση του υπουργού πραγματοποιεί μια σειρά από λογικά σφάλματα:

Πρώτον, όταν παίρνεις την απόφαση να εισέλθεις σε διαπραγμάτευση, τότε, όπως είναι γνωστό από τη θεωρία των διαπραγματεύσεων, οι πλευρές που συμμετέχουν υιοθετούν μαξιμαλιστικές θέσεις, ώστε να έχουν περιθώρια επίδειξης ευελιξίας στη συνέχεια. Σε μια διαπραγμάτευση δίνεις και παίρνεις. Και δεν θα πρέπει να ξεχνά ο κύριος Δρούτσας ότι επί της ουσίας διαπραγματευόμαστε ελληνικό κυριαρχικό δικαίωμα! Κάτι που είναι απολύτως κατοχυρωμένο από το διεθνές δίκαιο!

Διότι υπουργέ μου και μόνο το γεγονός ότι προσερχόμαστε σε διαπραγμάτευση για κάτι που θεωρούμε ως κατοχυρωμένο νόμιμο κυριαρχικό δικαίωμα, εμμέσως στέλνει το μήνυμα ότι αναγνωρίζουμε σε ένα βαθμό δίκιο και στον αντίπαλο! Να συμφωνήσουμε ότι υπάρχουν ορισμένα «σημεία» στον χάρτη του Αιγαίου όπου θα μπορούσαν οι Τούρκοι να εγείρουν ζητήματα. Από τη στιγμή όμως που η συναίνεση της ελληνικής πλευράς για παραπομπή θεμάτων στη Χάγη είναι δεδομένη (κακώς ενδεχομένως, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία...) τότε για ποιο λόγο δεν οδεύουν οι φίλοι μας οι Τούρκοι εκεί με την υπογραφή συνυποσχετικού; Άρα οι βλέψεις είναι πολύ ευρύτερες και κακώς, κάκιστα πράττετε που ενημερώνετε πλημμελώς τον ελληνικό λαό για τις σκέψεις και τις πρωτοβουλίες σας στην κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών.

Ένα δεύτερο σημαντικό θέμα που εγείρεται από τη συνέντευξη του υπουργού, είναι το επιχείρημά του, ότι «στην παρούσα φάση η ΑΟΖ δεν δίνει τίποτα επιπλέον στην ελληνική πλευρά, οπότε κρίνεται σκόπιμο να μην εγερθεί το ζήτημα». Δύο είναι τα λάθη του υπουργού μας σε αυτή την προσέγγιση:

> Γνωρίζει πολύ καλά ο κύριος Δρούτσας ότι μπορεί τα άμεσα αξιοποιήσιμα και απολύτως γνωστά κοιτάσματα υδρογονανθράκων να βρίσκονται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ωστόσο, τώρα που η γεωπολιτική συγκυρία είναι τόσο ευνοϊκή για την Ελλάδα και η ευρύτερη περιοχή μας προορίζεται να αποτελέσει την εναλλακτική πηγή ενεργειακής τροφοδοσίας της Δύσης, μήπως θα ήταν πιο σωστό να δούμε τη «μεγάλη εικόνα» και να οικοδομήσουμε τις κατάλληλες συμμαχίες από το να ζούμε συνεχώς στον δικό μας ελληνοτουρκικό μικρόκοσμο και να ξημεροβραδιαζόμαστε με το άγχος μην κάνουμε κάτι που ενοχλήσει τη νεοθωμανική Τουρκία... Διότι θα μπορούσε εύκολα να ενημερωθεί από συναδέλφους του στην κυβέρνηση περί του τι περιέχεται δυνητικά στο υπόλοιπο της ΑΟΖ, το οποίο όμως για να αποκαλυφθεί παίρνει χρόνο και βασικότερη προϋπόθεση είναι να στηρίζεται πολιτικά. Γι’ αυτό μιλάμε για οικοδόμηση συμμαχιών. Διότι ακόμα και πάλι να επιλέγαμε να πάμε σε διαπραγμάτευση, με άλλους όρους θα γινόταν εάν είχε εκπληρωθεί η ανωτέρω προϋπόθεση...

> Το δεύτερο λάθος είναι το ακόλουθο: Έστω ότι καταλήγουμε σε συμφωνία για την υφαλοκρηπίδα. Πιθανότατα οι Τούρκοι θα ζητήσουν ως προϋπόθεση την παραίτηση της Ελλάδας από το ζήτημα της ΑΟΖ για να την εφαρμόσουν! Και τότε τίθεται το μεγάλο ερώτημα: Μήπως θα έρθετε τότε υπουργέ μου και θα μας πείτε ότι για να μη χαλάσουμε το καλό κλίμα στις διμερείς σχέσεις θα πρέπει να κάνουμε μία ακόμη υποχώρηση από κυριαρχικό δικαίωμα; Ή μήπως θα το αφήσουμε το θέμα «να σέρνεται»; Διότι οφείλουμε να σας προειδοποιήσουμε ότι οι γεωπολιτικές ευκαιρίες δεν παραμένουν στο διηνεκές. Ούτε οι υπόλοιπες εμπλεκόμενες χώρες είναι διατεθειμένες να περιμένουν αενάως την Ελλάδα να λύσει τις ιδεαλιστικές – ιδεολογικές της ψυχώσεις για να προχωρήσουν με τις μπίζνες...

Αν δεν καταλάβαμε ακόμη ότι τα «καλά παιδιά» στη διεθνή πολιτική – ενίοτε και στη ζωή – θεωρούνται αργά ή γρήγορα ως... εισπράκτορες γεωπολιτικών «σφαλιαρών», τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας...

Defence-point.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...