Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011

Modern GreeceΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΣΕ ΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΔΕΣ!

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΣΗΜΑΚΗΣ

ΜΑΥΡΗ ΗΜΕΡΑ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ

19 Μαίου:Μαύρη ημέρα της Γενοκτονίας των Ποντίων από τους Τούρκους

Mπορεί πολλοί να θεωρούν πως στις 19 Μαϊου του 1919 ξεκίνησε η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου απο τους Τούρκους εθνικιστές , αλλά στην πραγματικότητα τα βάσανα των περίπου 600.000 Ποντίων ξεκίνησαν νωρίτερα. Κατα τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου πολέμου οι Νέότουρκοι με πρόσχημα την ασφάλεια του κράτους στην περίοδο του πολέμου, αρχίζουν να εκτοπίζουν ενα μεγάλο μέρος των ποντίων στην ενδοχώρα και τους βάζουν να εργάζονται στα "Αμελέ Ταμπουρού" , τα οποία είναι τάγματα εργασίας.

Στα τάγματα αυτά εργάζονταν όσοι άνδρες δεν κατατάσσονταν στο στρατό και δούλευαν στις πιο εξοντωτικές εργασίες όπως σε λατομεία, ορυχεία και στη διάνοιξη δρόμων. Οι περισσότεροι άνδρες πέθαιναν από πείνα, κακουχίες και αρρώστιες. Χιλιάδες Πόντοι πέθαναν κατω απο αυτές τις συνθήκες. Αυτά συμβαίνουν ενω στην Ανατολή είναι σε εξέλιξη η Γενοκτονία των Αρμενίων με θύματα 1.500.000 ανθρώπους.
Παράλληλα οι Τούρκοι συνέχιζαν τις δολοφονίες αλλά ακόμη και τις πυροπολήσεις των χωριών των Ελλήνων του Πόντου. Αυτός είναι και ο λόγος που οι Πόντιοι ανέβηκαν στα βουνά και ως αντάρτες προσπαθησαν να αμυνθούν. Μετά τη Γενοκτονία των Αρμενίων, οι τούρκοι εθνικιστές άρχισαν να στρέφουν όλη τη προσοχή τους στον Πόντο και άρχισαν να εντείνουν τις προσπάθειες τους για την εξολόθρευση του Ελληνισμού στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

Το 1919 οι Πόντιοι μαζί με τους Αρμένιους που έβλεπαν οτι έρχεται η μεγάλη καταστροφή προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένα αυτόνομο ελληνοαρμενικό κράτος για να μπορέσουν να σωθούν. Το σχέδιο αυτό δεν πέτυχε, ο τουρκικός εθνικισμός έφτασε στο ζενίθ και τότε ξεκίνησε η δεύτερη φάση της γενοκτονίας η οποία ήταν και η πιο σκληρή.
Στις 19 Μαίου του 1919 ο Μουσταφά Κεμάλ αποβιβάζεται στη Σαμψούντα για να ξεκινήσει τον απελευθερωτικό αγώνα των Τούρκων. Ομως στην πραγματικότητα παράλληλα με τη δράση αυτή, ξεκινά και η φάση της εξαφάνισης του Ποντιακού πληθυσμού. Δίνει εντολές σε δικούς τους ανθρώπους για την ολοκλήρωση του σχεδίου. Ισχυρές δυνάμεις των τούρκων εθνικιστών καταπολεμούν τους Πόντιους αντάρτες και σκοτώνουν γυναικόπεδα και πυρπολούν εκατοντάδες χωριά.
Σύμφωνα με τις περισσότερες εκτιμήσεις μέχρι το 1922 δηλαδή τη Μικρασιατική Καταστροφή, τουλάχιστον 200.000 Πόντιοι έχασαν τη ζωή τους απο τις βαρβαρότητες των Τούρκων. Υπάρχουν αναφορές και για μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων. Ομως το σημαντικό στην ενέργεια των Τούρκων δεν είναι οι αριθμοί αλλά ο σκοπός τους, καθώς εξαφάνισαν εναν ολόκληρο Πολιτισμό μέσα σε περίπου 5 χρόνια.
Πολλοί Πόντιοι για να γλιτώσουν απο το Γενοκτονία διέφυγαν στη Ρωσία και αργότερα περίπου 350.000 ήρθαν στην Ελλάδα.
Η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε ομόφωνα στις 24 Φεβρουαρίου 1994 την ανακήρυξη της 19ης Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.
Στην Τουρκία η 19η Μαϊου είναι εθνική γιορτή! Καθώς οι γείτονες μας στα βιβλία ιστορίας τους διδάσκονται πως την ημέρα αυτή ξεκίνησε ο απελευθερωτικός αγώνας των Τούρκων, δηλαδή την ημέρα που έφτασε ο Κεμάλ στην Σαμψούντα. Δεν γνωρίζουν περισσότερα για τα βάσανα των Ποντίων και την εξολόθρευση τους. Μετά την ανακήρυξη της Τουρκικής Δημοκρατίας, με εντολή του Κεμάλ η ημέρα αυτή ανακηρύχθηκε σε "Γιορτή της Νεολαίας" και σε όλη τη χώρα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις και παρελάσεις απο τους μαθητές των σχολείων.

onalert

"Με το βλέμμα στο «μαύρο χρυσό» της Μεσογείου η Ουάσιγκτον"


του Μ. Ιγνατίου - Πριν από δεκαοχτώ μήνες, όταν η... Ελλάδα δεν είχε πληγεί από τη χειρότερη οικονομική κρίση της ιστορίας της, το θέμα θα ήταν πρωτοσέλιδο για πολλές μέρες... Στις 20 Μαΐου θα επισκεφθεί την Ουάσιγκτον ο πρωθυπουργός του Ισραήλ για να συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές επιθυμούν να τοποθετηθεί στην ατζέντα των συνομιλιών το θέμα της ενέργειας στη Μεσόγειο. Λόγω του Ισραήλ, το οποίο πολιτεύεται με τρόπο που εξυπηρετεί στο έπακρον τα αμερικανικά στρατηγικά συμφέροντα, η Κύπρος θα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Επαγγελματίας οικονομικός "δολοφόνος" επίσημος συνομιλητής του πρωθυπουργού - Το αληθινό πρόσωπο του...σκοτεινού Νουριέλ Ρουμπινί!(κλίκ στις εικόνες)"Σφαγή" στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Κάνουν λόγο για 900 απολύσεις!

“Σφαγή” αναμένεται στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Οι πηγές που χθες έλεγαν ότι η ιδιοκτησία προσανατολίζεται στην απόλυση 350 εργαζομένων, ανέβαζαν -μετά το ραντεβού Βενιζέλου-Σάφα- τον αριθμό των απολύσεων που θα γίνουν σε κύματα στους 900! Η λογική που υποτίθεται στηρίζει αυτή τη πολιτική έχει να κάνει με το γεγονός ότι το Ναυπηγείο του Σκαραμαγκά,έχει απομείνει χωρίς ουσιαστικό έργο. Μετά από τη καταγγελία της σύμβασης για τα δύο νέα υποβρύχια 214 και τον εκσυγχρονισμό ενός παλαιότερου 209,από τους Γερμανούς της HDW,το μόνο που έχει απομείνει είναι η ολοκλήρωση των τριών υποβρυχίων 214. Τίποτα άλλο!

Αντιδράσεις προκαλεί στους Έλληνες της Γερμανίας η κατάργηση τριών προξενείων

Τα αισθήματα απογοήτευσης που διακατέχουν τον Ελληνισμό της Γερμανίας, λόγω της κατάργησης των προξενείων σε Ανόβερο, Κολωνία και Λειψία, εκφράζει η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων (ΟΕΚ) Γερμανίας, με επιστολή της στον πρωθυπουργό. «Απευθύνομε ύστατη έκκληση προς την κυβέρνηση και σε εσάς προσωπικά κύριε πρωθυπουργέ, να αναβληθεί η κατάργηση των τριών Προξενείων, μέχρις ότου δρομολογηθεί ο εκσυγχρονισμός και ο εξορθολογισμός των προξενικών λειτουργιών.

Μεντβέντεφ: Kίνδυνος να ξαναρχίσει ο ψυχρός πόλεμος

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία ενδέχεται να αποχωρήσει από τη νέα συνθήκη START για τη μείωση του μεγέθους των πυρηνικών οπλοστασίων που έχει συναφθεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες κι ότι υπάρχει κίνδυνος να ξαναρχίσει ο ψυχρός πόλεμος σε περίπτωση που δεν υπάρξει διμερής συμφωνία για τη λεγόμενη αντιπυραυλική ασπίδα. Η Μόσχα θα λάβει «μέτρα σε αντίποινα, τα οποία θα προτιμούσαμε να αποφύγουμε» εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίσουν την εγκατάσταση της αντιπυραυλικής ασπίδας στην ανατολική Ευρώπη χωρίς να έχει προϋπάρξει συμφωνία με τη Ρωσία, σημείωσε.

Τούρκος απόστρατος αξιωματικός, υποψήφιος βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος (DP) πράκτορας της ΜΙΤ, αποπειράθηκε να αποβιβαστεί στο Αγαθονήσι

Το περιστατικό επιβεβαιώνεται από το ΓΕΕΘΑ και σύμφωνα με πηγή του Γενικού Επιτελείου συνέβησαν τα εξής: "Ένα τουρκικό σκάφος δέκα μέτρων περίπου, εντοπίστηκε από την φρουρά του νησιού να πλέει με κατεύθυνση προς το λιμάνι του νησιού. Στο σκάφος, όπως διαπιστώθηκε εκ των υστέρων επέβαιναν πέντε άτομα. Το σκάφος μπήκε στον κολπίσκο του λιμανιού, αλλά δεν έφτασε στην προκυμαία καθώς σκάφος του λιμενικού το προσέγγισε για έλεγχο. Τους ζητήθηκαν χαρτιά και ειδικές άδειες εισόδου τις οποίες δεν είχαν. Τους ζητήθηκε να αποχωρήσουν και αυτό έγινε χωρίς να προβάλουν αντίσταση".

Σύλληψη και απέλαση του Ισραηλινού ΑΚΑΜ από τη Μόσχα

Παραβιάζοντας τη διπλωματική ασυλία του Ακολούθου Άμυνας της πρεσβείας του Ισραήλ στη Μόσχα, οι ρωσικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη και στην πολύωρη ανάκρισή του Σμήναρχου Vadim Leiderman, στις 12 Μαιου, με την κατηγορία της κατασκοπείας. Όπως αποκαλύπτεται σήμερα, ο Ισραηλινός ΑΚΑΜ απελάθηκε την ίδια ημέρα και το περιστατικό συνέβη κατά την επίσκεψη της ισραηλινής κοινοβουλευτικής επιτροπής άμυνας και εξωτερικών υποθέσεων στη Ρωσία, η οποία είχε μεταξύ άλλων συνάντηση με τους επικεφαλής της υπηρεσίας εθνικής ασφάλειας του Κρελίνου.

WikiLeaks για Στρατηγό Γράψα: “Απειλή ασφαλείας” η Τουρκία

Για τη συμπεριφορά της Τουρκίας διαµαρτυρήθηκε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Δηµήτριος Γράψας σε γεύµα του µε τον Αμερικανό πρέσβη Daniel Speckhard το Φεβρουάριο του 2009. Όπως προκύπτει από απόρρητο τηλεγράφηµα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα που διέρρευσε στον ιστότοπο WikiLeaks, ο Έλληνας Στρατηγός του επεσήμανε ότι η Τουρκία αποτελεί «απειλή ασφαλείας» για την Ελλάδα. Όπως τόνισε, «αυτό επηρεάζει τι αγοράζει η Ελλάδα, πώς η Ελλάδα οργανώνει και αναπτύσσει τις δυνάµεις της και αν η Ελλάδα µπορεί να διαθέτει επιπλέον δυνάµεις σε ειρηνευτικές αποστολές».

Tουρκικές εκλογές και ελληνική εξωτερική πολιτική

Σήμερα στη Τουρκία γιορτάζεται η εορτή νεολαίας και άθλησης, αλλά στην ουσία γιορτάζεται η άφιξη του Κεμάλ, στις 19 Μαΐου, στη Σαμψούντα με την 18μελή συνοδεία του με το πλοίο “Bandırma”. Σημείο καμπής για τους γείτονες, το οποίο αποτελεί το πρώτο ενθαρρυντικό σημάδι σε μια σειρά ιστορικών γεγονότων, που είχαν οδηγήσει στη σταδιακή διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, στην κατοχή της Πόλης από τις δυνάμεις της Αντάτ και στη διαρκή διαμάχη των μεγάλων δυνάμεων να εξασφαλίσουν τα συμφέροντά τους “σκυλεύοντας στο πτώμα” της άλλοτε κραταιάς αυτοκρατορίας.

Τούρκοι προσπάθησαν να αποβιβαστούν στο Αγαθονήσι!Βίντεο-φωτογραφίες

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις των Τούρκων σχετικά με το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι. Τώρα υποψήφιοι βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος της Τουρκίας προσπάθησαν να αποβιβαστούν στο Αγαθονήσι, ευτυχώς τους εμπόδισαν οι Έλληνες φαντάροι. Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Ναμίκ Κεμάλ Ζειμπέκ την προηγούμενη εβδομάδα είχε ισχυριστεί οτι το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι στην πραγματικότητα ανήκουν στην Τουρκία και οτι το 2004 τα νησιά αυτά καταλήφθηκαν παράνομα απο την Ελλάδα!!Σύμφωνα με την εφημερίδα Milliyet o υποψήφιος βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος Ουμίτ ΓΙαλίμ και ο τομεάρχης της περιοχής Αιδινίου του Κόμματος Γκιουναϊ Τικκίν επιβιβάστηκαν σε ενα σκάφος για να κατευθυνθούν προς τα δυο αυτά νησιά. Τραγική ειρωνία, το σκάφος είχε την ονομασία "Ποσειδών"!

Η τουρκική εφημερίδα γράφει στο ρεπορτάζ οτι " οι δυο άνδρες ξεκίνησαν το ταξίδι τους στο Bulamac ( Φαρμακονήσι) που απέχει απο την Τουρκία 5.9 μίλια και στο Αγαθονήσι (Eşşek adası)που απέχει 9 μίλια".http://greeknation.blogspot.com/

ELLAS - KRHTH

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...