Δευτέρα, 23 Μαΐου 2011

Παπανδρέου: “Έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο στα ελληνοτουρκικά”

Παπανδρέου: “Έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο στα ελληνοτουρκικά”

Ελλάδα-Κύπρος-Κατάρ: Οι διαφορές που...σκοτώνουν!

Ελλάδα-Κύπρος-Κατάρ: Οι διαφορές που...σκοτώνουν!

ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΑΣ Κ. ΜΙΧΑΗΛ ΖΟΥΜΗΣ

Μ.Κ.Ο. ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΩΝ

Αγαπητοί φίλοι,
σας προσκαλούμε στην ομιλία του Αντιπροέδρου μας κ. Μιχαήλ Ζουμή την επόμενη Παρασκευή στον Πατριωτικό Σύλλογο Παλαίχθων, Παλλάδος 21 3ος όροφος Πλατεία Ψυρρή. Το θέμα της ομιλίας <<ΜΑΡΞ Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΓΡΙΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ>>.

Καλούνται όλα τα μέλη να παρευρεθούν

ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΩΝ τηλ. 6978982714 email: secretary_erkel@yahoo.gr Ιστοσελίδα:http://ereunitiko.blogspot.com

Kατάληψη Κιουτάχειας - Εσκί Σεχίρ

Οι ρίζες της τρομοκρατίας στο Κιρκούκ

Οι ρίζες της τρομοκρατίας στο Κιρκούκ

ΒΑΡΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΨΕΥΔΟΪΔΕΟΛΟΓΙΑΣ»Νέρωνας ο Γκρούεφσκι

ΒΑΡΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΨΕΥΔΟΪΔΕΟΛΟΓΙΑΣ»Νέρωνας ο Γκρούεφσκι

Τουρκία: Εξουδετέρωση βόμβας με στόχο τον Ερντογάν

Τουρκία: Εξουδετέρωση βόμβας με στόχο τον Ερντογάν

Τουρκία: Εξουδετέρωση βόμβας με στόχο τον Ερντογάν

Τουρκία: Εξουδετέρωση βόμβας με στόχο τον Ερντογάν

Νεοκλής Σαρρής: Με τη ΔΔΟ δρομολογείται πολιτιστικός, δημογραφικός και εθνικός εκτουρκισμός


«Το βιβλίο του δρα Γιάννου Χαραλαμπίδη ‘Κυπριακό, Διπλωματικές Ίντριγκες’, που κυκλοφορήθηκε από τον εκδοτικό οίκο ‘Ποιότητα’, διαφέρει ουσιωδώς από τα μέχρι τώρα ομοειδή έργα. Κι αυτό όχι μόνο γιατί συνδυάζει τη δημοσιογραφική γλαφυρότητα με την επιστημονική δεξιότητα, αλλά γιατί παρακολουθεί το Κυπριακό από τη γένεσή του μέχρι και τις μέρες μας», αναφέρει ο γνωστός Καθηγητής Νεοκλής Σαρρής. Το βιβλίο προβαίνει σε μια ενδελεχή ανάλυση απορρήτων εγγράφων και μαρτυριών από το 1950 μέχρι το 2010, με ιδιαίτερη τριβή στα στρατηγικά ελλείμματα της ελληνικής πλευράς.

Ο καθηγητής Σαρρής σχολιάζει, από τη δική του επιστημονική και εμπειρική σκοπιά, τα κύρια ζητήματα που πραγματεύεται το βιβλίο. Μέσα από τα έγγραφα που παρουσιάζονται στο βιβλίο, καταδεικνύεται ότι Βρετανοί και Τούρκοι θεωρούσαν τη διζωνική ως ταξίμ. Σε συνάρτηση μ’ αυτό, πώς σχολιάζετε το γεγονός ότι οι κυπριακές και ελλαδικές ηγεσίες την παρουσιάζουν ως επανένωση;
Θεωρώ παράλειψη του συγγραφέα ότι δεν εμβαθύνει στις πολύτροπες αγγλοτουρκικές σχέσεις. Στην Τουρκία, μέχρι τον Ιούνιο του 1955, οι ιθύνοντες πίστευαν ότι η Κύπρος, αργά ή γρήγορα, θα ενωνόταν με την Ελλάδα. Την πεποίθησή τους αυτή τη στήριζαν σε παγιωμένες αντιλήψεις, που προέκυπταν από τις αγγλοελληνικές σχέσεις. Ωστόσο η κρίση αυτή ήταν επιπόλαιη, όπως ενθουσιώδης μεν αλλά επιπόλαιος ήταν ο χειρισμός από την Αθήνα. Η Αγγλία ήδη είχε δώσει δείγματα των προθέσεών της, αλλά κανείς -ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Κύπρο- είχε φροντίσει να τα αξιολογήσει.
Οι Άγγλοι, γνωρίζοντας ότι αργά ή γρήγορα θα αναγκαστούν να αποχωρήσουν, φρόντισαν να εντάξουν στο πρόβλημα, ως διάδικο μέρος, και την Τουρκία. Βέβαια αυτό δεν έγινε εύκολα. Η αβελτηρία των ελληνικών κυβερνήσεων, αλλά και η ‘φιλοτουρκική’ στάση των ΗΠΑ έπαιξαν καθοριστικό ρόλο. Τελικά επικράτησε απολύτως το διαίρει και βασίλευε, που τόσο καλά γνωρίζουν οι Άγγλοι (αλλά και οι Τούρκοι). Και η ελληνική πλευρά πιάστηκε στο δόκανο μας διπλής αποικιοκρατίας. Η αγγλοελληνική διαμάχη μετατράπηκε σε ελληνοτουρκική, τρεις μήνες μετά την εκδήλωση της ΕΟΚΑ.
Θέλω να τονίσω εμφαντικά ότι όλα τα σχέδια επίλυσης που προτάθηκαν, προκύπτουν από ένα οθωμανικό μοντέλο. Ο νεο-οθωμανισμός δεν αποτελεί εύρημα του Νταβούτογλου, αλλά υπήρχε και πολύ πριν ο ίδιος γεννηθεί. Η αρχή ξεκίνησε με την αναγνώριση των θρησκευτικών ‘κοινοτήτων’ ως ταυτόσημων προς τις εθνικές. Μάλιστα, το αναγνωρισθέν σύστημα είχε ακόμη πιο σκληρή διάκριση: Μουσουλμάνοι / μη Μουσουλμάνοι, όπου με βάση την ισλαμική θέαση, οι πρώτοι προηγούνται των δεύτερων, ανεξαρτήτως αριθμητικής δύναμης κάθε ‘κοινότητας’. Μάλιστα υπήρχε ένας μουφτής, ο Ντανά εφέντης, τον οποίο προωθούσε η Τουρκία, προφανώς έναντι του Μακαρίου. Από το καλοκαίρι του 1956 η Αγγλία προσανατολίζεται από την Τουρκία σε έναν διαμοιρασμό της Κύπρου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
Η σκέψη στηρίζεται σε δύο δεδομένα: Το πρώτο αφορά στην απόσταση της Κύπρου από τις ακτές της Τουρκίας σε αντιπαραβολή προς την αντίστοιχη απόσταση από την Ελλάδα. Το δεύτερο, τη δυνατότητα μεταφοράς εποίκων από την Τουρκία. Πατέρας όλης αυτής της πολιτικής -που υιοθέτησε ασμένως η Μεγάλη Βρετανία- υπήρξε ο διεθνολόγος καθηγητής και πολιτικός Νιχάτ Ερίμ, τον οποίο, καίτοι ανήκοντα στην τότε αντιπολίτευση, ο Μεντερές προσέλαβε ως σύμβουλό του στο Κυπριακό. Ο Ερίμ από το χρονοντούλαπο έβγαλε το ‘συνταγματικό σχέδιο επίλυσης του Μακεδονικού’ αλλά και του ζητήματος της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης, ένα σχέδιο που είχαν εκπονήσει ήδη από τον πρώτο χρόνο της διακυβέρνησής τους στις αρχές του περασμένου αιώνα με Γερμανό συνταγματολόγο και στηριζόταν στα οθωμανικά ‘μιλλέτ’ (εθνικοθρησκευτικές κοινότητες), σε παρά φύσιν ένωση με τη διοικητική εμπειρία των διαφόρων συμβουλίων του Τανζιμάτ από το 1839 και μετά.
Είναι προφανές ότι η ΔΔΟ είναι γνήσιο προϊόν αυτής της αντίληψης. Και μάλιστα πολύ χειρότερης, γιατί πρακτικά δρομολογείται δι’ αυτής ένας εκ θεμελίων πολιτιστικός, δημογραφικός, εθνικός εκτουρκισμός, δηλαδή κάθετη αλλοίωση της υφής και φυσιογνωμίας της Κύπρου. Η επιχειρούμενη λύση είναι χειρότερη της διχοτόμησης, γιατί ο μοιραίος εκτουρκισμός θα συμβεί επί ολόκληρης της Μεγαλονήσου, όπου ο δημογραφικός παράγοντας υπερακοντίζει τις σημερινές συνθήκες, κάτι που προβλέπει και ο Ερίμ. Συνεπώς η ΔΔΟ μάλλον δεν αποτελεί επανένωση της Κύπρου αυτής καθαυτής, αλλά θα σημάνει την οιονεί Ένωση ολοκλήρου της Κύπρου με την Τουρκία, τη μετατροπή της Κύπρου σε ένα οικτρό προτεκτοράτο της Τουρκίας!
Δηλαδή επτά χρόνια μετά την απόρριψη του Σχεδίου Ανάν, πιστεύετε ότι ορθώς έπραξε ο κυπριακός Ελληνισμός, επιλέγοντας να το καταψηφίσει μαζικά;
Θα πρέπει να τονιστεί, όσο πιο εμφαντικά μπορεί, ότι η ΔΔΟ θα είναι η οριστική ταφόπλακα όχι μόνο της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά της Κύπρου και ιδιαίτερα του πολιτισμού και των ανθρώπων της. Ουδαμού στον κόσμο μια μειονότητα 18% του πληθυσμού έχει γίνει κάτοχος του 50% της κρατικής εξουσίας με όλες τις συνέπειες (εκ περιτροπής προεδρία κ.ά.). Διότι, εκτός άλλων, στηρίζεται στη ρατσιστική αρχή της φυλετικής και εθνικής διάκρισης. Και ενώ οι πρόσφυγες σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να επιστρέψουν -ακόμη και σ’ εκείνη την απίθανη των περιπτώσεων που θα τους επιτραπεί- εφ' όσον η περιρρέουσα ατμόσφαιρα θα είναι εντελώς ξένη και το περιβάλλον όχι φιλικό, οι έποικοι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν, με αποτέλεσμα ένα πολύ μεγάλο τμήμα των γηγενών Τ/κ να εγκαθίσταται στο Νότο, μη μπορώντας και αυτοί να υποφέρουν την κατάσταση. Η Τουρκία, μετά την κυοφορούμενη λύση, θα είναι σε θέση να ελέγχει ολόκληρη τη Μεγαλόνησο. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι με τη ΔΔΟ η Κύπρος θα μετατραπεί σε ελεεινό και οικτρό προτεκτοράτο της Τουρκίας, με συνέπεια, σε βάθος χρόνου της επόμενης τριακονταετίας, να εκτουρκιστεί και εξισλαμιστεί σε μέγιστο βαθμό, ενώ αριθμητικά θα υπάρχει αντιστροφή της σημερινής σχέσης των Ε/κ προς τους γνήσιους Τ/κ. Συνεπώς η ΔΔΟ για κάθε νουνεχή και σώφρονα και προπαντός σκεπτόμενο άνθρωπο είναι μια λύση πολύ πιο οδυνηρή και από αυτήν ακόμη τη Διχοτόμηση.


Ο αγώνας της ΕΟΚΑ
Ο συγγραφέας ισχυρίζεται ότι αν ήταν λάθος ο αγώνας της ΕΟΚΑ, ήταν λάθος και η ελληνική, αμερικανική και γαλλική επανάσταση. Συμφωνείτε μ’ αυτήν τη διαπίστωση;
Λάθος δεν ήταν ο αγώνας της ΕΟΚΑ. Ο εν λόγω αγώνας, όμως, καθώς πιστεύω, δεν έχει άμεση σχέση ούτε προς την αμερικανική ούτε προς την γαλλική επανάσταση. Και αυτό γιατί, ενώ με την πρώτη συγγενεύει ως προς το αντιαποικιακό πνεύμα από το οποίο διέπεται, δεν ταιριάζει με την κατασκευή του αμερικανικού έθνους που δρομολογείται από και διά της επαναστάσεως. Η γαλλική, πάλι, επανάσταση είχε αντιφεουδαρχικό χαρακτήρα - αυτό δεν σημαίνει ότι ο αγώνας της ΕΟΚΑ εστερείτο παντελώς κοινωνικού χαρακτήρα.
Ο Αγώνας της ΕΟΚΑ είναι αυθεντική συνέχεια της Μεγάλης Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και εντάσσεται στις προσπάθειες ενοποίησης της Ελλάδας. Παράλληλα, το Κυπριακό λειτούργησε στην Ελλάδα, που εξήρχετο καθημαγμένη από τον εμφύλιο, ως ασφαλιστική δικλίδα, συνενωτική του λαού και πεδίο εκφόρτισης της αντιαποικιακής ιμπεριαλιστικής πολιτικής από την Αριστερά.


Ελλάδα και Κύπρος αγνόησαν τον τουρκικό παράγοντα
Υπάρχει ο ισχυρισμός ότι οι Άγγλοι είχαν εισηγηθεί διάφορες λύσεις, οι οποίες θεωρούνται χαμένες ευκαιρίες, ενώ στο βιβλίο προσδιορίζονται ως δικτατορία του κυβερνήτη. Ποια είναι η άποψή σας επί τούτου;
Δεν υπήρχαν χαμένες ευκαιρίες, υπήρξαν κατά καιρούς φρικαλέοι χειρισμοί -κάτι πάνω από εξοργιστικοί- αρχίζοντας από την αποδοχή το 1958 της πρότασης του Έλληνα ομολόγου του Τεβρίκ Ρουστού Ζορλού, Ευάγγελου Αβέρωφ -Τοσίτσα, για αναγνώριση στους Τ/κ αντί μειονοτικού καθεστώτος -έστω και προνομιακού-, του καθεστώτος της ‘κοινότητας’, δηλαδή το οθωμανικό σχέδιο. Και η αποδοχή έγινε λόγω άγνοιας των τουρκικών πραγμάτων, της Ιστορίας αυτής καθαυτής, αλλά και της ιστορίας των θεσμών της Τουρκίας, τη γνώση της νοοτροπίας, τη δομή της βασικής προσωπικότητας, συνεπώς και του τρόπου σκέπτεσθαι και πράττειν της Τουρκίας. Είναι εκπληκτικό ότι η Ελλάδα και η Κύπρος ξεκίνησαν έναν Αγώνα δίχως να υπολογίζουν τον τουρκικό παράγοντα και μάλιστα αγνοώντας τον. Σήμερα καθιερώθηκαν σε Ελλάδα και Κύπρο οι τουρκικές σπουδές. Ενώ πριν από πενήντα χρόνια ο τουρκικός παράγοντας και η Τουρκία γενικά υποτιμούνταν, σήμερα υπερτιμούνται. Χρειάζεται γνώση διαχείρισης των γνώσεων, των σχετικών προς την Τουρκία.
Η μόνη χαμένη ευκαιρία είναι του 1964. Ακόμη και σήμερα επαινούν τον αείμνηστο Γεώργιο Παπανδρέου γιατί απέρριψε την πρόταση του πρόεδρου Τζόνσον να συναντηθεί στην Ουάσιγκτον και να συζητήσει το ζήτημα με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ισμέτ Ίνονου. Η αρνητική επιρροή στο θέμα αυτό του Ανδρέα Παπανδρέου είναι απόλυτη. Ουσιαστικά τον πήρε κυριολεκτικά στο λαιμό του. Γιατί ο μόνος Τούρκος πολιτικός που μπορούσε να στέρξει στην Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα την εποχή εκείνη ήταν ο Ισμέτ Ίνονου. Είχα μείνει κατάπληκτος, στην Άγκυρα όπου είχα μεταβεί τον Αύγουστο του 1964, συναντώντας δύο υπουργούς τής τότε κυβέρνησης συνασπισμού, τον υπουργό Τύπου και Τουρισμού Αλί Ιχσάν Γκιογιούς και τον υπουργό Εσωτερικών Οράν Όζτρακ, να μου λένε ευθαρσώς ότι ‘να γίνει η Ένωση, αλλά όχι με τρόπο που θα τους εκθέτει στο λαό’.
Αν μελετήσετε προσεκτικά τις εγγραφές από το ‘ημερολόγιο’ του Νιχάτ Ερίμ, προκύπτει σαφώς ο ισχυρισμός μου, παρότι το δημοσιευθέν κείμενο χρονολογείται τους πρώτους μήνες μετά την εισβολή του 1974 και συνεπώς έχει υποστεί ‘διορθωτικές επεμβάσεις’.Σημερινή

Ο ρόλος της Τουρκίας στη Μέση Ανατολή...

Ο ρόλος της Τουρκίας στη Μέση Ανατολή...

Και η Ελλάδα στην πετρελαϊκή αρένα


Μετά το Ισραήλ και την Κύπρο, τώρα και η Ελλάδα εισέρχεται δυναμικά στο ενεργειακό παιγνίδι. Οι έρευνες για υδρογονάνθρακες και φυσικό αέριο αρχίζουν με το Ιόνιο Πέλαγος και αφήνουν εκτός το Αιγαίο, εξαιτίας των «λεπτών» γραμμών και των κατ’ επανάληψιν τουρκικών προκλήσεων.Στο χορό των πετρελαίων και του φυσικού αερίου εισέρχεται τώρα και η Ελλάδα. Αμερικανικές, ευρωπαϊκές, ακόμη και κινεζικές εταιρείες επιδεικνύουν εντονότατο ενδιαφέρον για την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου του Ιονίου Πελάγους και όχι μόνο, και η Ελλάδα δίνει το «πράσινο» φως για τις πρώτες έρευνες.

Σύμφωνα με τις διάφορες πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει στον ελλαδικό Τύπο, ισχυροί παίκτες παρουσιάζονται η αμερικανική, εβραϊκών συμφερόντων, Noble Energy και η βρετανική Shell. Ο νικητής της κούρσας αναμένεται να έχει οφέλη που εκτιμάται ότι ανέρχονται στο 50% του ετήσιου τζίρου της αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας.
Αυτόν το μήνα ανακοινώνεται ο διαγωνισμός για έρευνα και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στις πρώτες υποθαλάσσιες περιοχές του Ιονίου, ανοιχτά του Πατραϊκού Κόλπου και των Επτανήσων, και σε χερσαίες περιοχές της Ηπείρου.
Να σημειώσουμε ότι στους σχεδιασμούς «δεν υπάρχουν ερευνητικά δεδομένα για το Αιγαίο», καθώς τα θέματα αυτά αποτελούν τη «λεπτή» γραμμή με την Τουρκία και η Ελλάδα δεν επιθυμεί αυτή τη στιγμή να ανοίξει μέτωπο με την Τουρκία. Η διαδικασία διερεύνησης της ύπαρξης πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ελλάδα θα γίνει με τη δημοσίευση διεθνούς πρόσκλησης ενδιαφέροντος. Η πρόσκληση αφορά εταιρείες που ενδιαφέρονται για σεισμικές έρευνες με τη μέθοδο των «μη αποκλειστικών δεδομένων».
Η διαδικασία αυτή εισάγεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Οι ενδιαφερόμενες εταιρείες θα πραγματοποιήσουν έρευνες χωρίς το δημόσιο να πληρώσει ούτε ένα ευρώ. Όλα τα δεδομένα, που θα φέρουν στο φως οι πρώτες έρευνες, θα πωληθούν σε εταιρείες που ενδιαφέρονται για την εξόρυξη και εκμετάλλευση των ελληνικών κοιτασμάτων. Το ελληνικό δημόσιο συμμετέχει στα κέρδη των εταιρειών κατά την πώληση των ερευνητικών δεδομένων και την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων. Ο διαγωνισμός προβλέπει και τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους επενδυτές να προχωρήσουν σε έρευνες σε περιοχές για τις οποίες έχουν οι ίδιοι δικά τους στοιχεία.


Ναι, υπάρχουν κοιτάσματα
Οι περιοχές που επιλέγηκαν για τις πρώτες έρευνες στηρίχθηκαν στα διαθέσιμα ερευνητικά δεδομένα, και υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις και ελπίδες ότι σε αυτές υπάρχουν πετρελαϊκά κοιτάσματα. Με την έναρξη του εξαγγελθέντος διαγωνισμού, η Ελλάδα θα βρεθεί και αυτή στο επίκεντρο των πετρελαϊκών εξελίξεων, και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας στον ελλαδικό Τύπο, μέσα στο 2012 αναμένεται να αρχίσουν και οι πρώτες έρευνες. Όπως και στην περίπτωση της Κύπρου, τα πρώτα έσοδα από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων αναμένονται μέσα στην προσεχή εφταετία.
Οι έρευνες εκτιμάται ότι θα αποδώσουν σε βάθος 15-20 ετών τουλάχιστον 350-500 χιλιάδες βαρέλια, τα οποία με μια συντηρητική τιμή της τάξης των 100 δολαρίων το βαρέλι, θα αποφέρουν έσοδα στο ελληνικό δημόσιο ύψους γύρω στα 10-15 δισ. ευρώ. Για την πρώτη φάση του διαγωνισμού που αφορά τις σεισμικές έρευνες, ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει προφορικά τρεις εταιρείες από τις έξι που δραστηριοποιούνται στο χώρο διεθνώς. Για τη δεύτερη φάση της έρευνας, που αφορά γεωτρήσεις και εκμετάλλευση των κοιτασμάτων που θα εντοπιστούν, φέρεται να επιδεικνύει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η νορβηγική Statoil και η αμερικανικοεβραϊκή Noble Energy. Από ελληνικής πλευράς, έχει επιδειχθεί αρχικά ενδιαφέρον από τους ομίλους EΛΠE και Mότορ Όιλ, και την Ενεργειακή Αιγαίου που εκμεταλλεύεται το κοίτασμα Πρίνου.


Πωλούν δικαιώματα κοιτάσματος
Στο μεταξύ, στα πλαίσια των αποκρατικοποιήσεων, ανακοινώθηκε την περασμένη βδομάδα ότι για τη διερεύνηση της δυνατότητας πώλησης μετοχών του δημοσίου σε εταιρεία στην οποία θα δοθούν τα δικαιώματα για το κοίτασμα φυσικού αερίου «Νότια Καβάλα», επιλέγονται οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι HSBC Bank PLC και EFG Eurobank Equities AE.
Οι σύμβουλοι θα διερευνήσουν τη δυνατότητα υλοποίησης ενός σχήματος αποκρατικοποίησης, που θα περιλαμβάνει την πώληση μετοχών του δημοσίου σε εταιρεία στην οποία θα παραχωρηθούν τα δικαιώματα για το κοίτασμα φυσικού αερίου στη Νότια Καβάλα. Επίσης, σε σχέση με το όλο θέμα έχει ετοιμαστεί νομοσχέδιο για τη σύσταση Φορέα Διαχείρισης των Δικαιωμάτων του Δημοσίου στην αναζήτηση, έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων.
Ο Φορέας θα ονομάζεται «Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων ΑΕ (ΕΔΕΥ ΑΕ). Ακόμη, έχει ολοκληρωθεί η τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, με έμφαση θέματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος, την ασφάλεια και υγεία των εργαζομένων.


«Άλλοι τρεις-τέσσερις Πρίνοι»
Στα 10 με 15 δισ. δολάρια μπορούν να ανέλθουν τα καθαρά δημόσια έσοδα από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου στην Ελλάδα. Αυτό τόνισε, μιλώντας στο συνέδριο του Economist, ο Έλληνας υφυπουργός ΠΕΚΑ Γ. Μανιάτης, ο οποίος σημείωσε χαρακτηριστικά: «Είναι απολύτως ρεαλιστική η εκτίμηση ότι τα επόμενα χρόνια μπορούν να εντοπισθούν στην πατρίδα μας τουλάχιστον άλλοι 3-4 «Πρίνοι».
Ο κ. Μανιάτης προανήγγειλε, επίσης, την έναρξη ερευνών για κοιτάσματα πετρελαίου: «Τις αμέσως επόμενες ημέρες δίνουμε στη δημοσιότητα διεθνή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη διενέργεια σεισμικών ερευνών μη αποκλειστικής χρήσης στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου Πελάγους και της Δυτικής Ελλάδας. Θέλουμε το συντομότερο δυνατόν, με βάση τα αποτελέσματα αυτών των σεισμικών ερευνών, να βγούμε στον αέρα με μεγάλο διεθνή γύρο παραχωρήσεων για έρευνα και εκμετάλλευση πετρελαίου και φυσικού αερίου στις περιοχές αυτές».
Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για τις παραχωρήσεις και την ίδρυση φορέα υδρογονανθράκων, είπε: «Καταθέτουμε άμεσα στη Βουλή το τελικό Σχέδιο Νόμου, με το οποίο θα δημιουργηθεί ένα σύγχρονο, απόλυτα διαφανές θεσμικό πλαίσιο παραχωρήσεων». Μέσα από το νομοσχέδιο θα υπάρχουν και κίνητρα για τις επιχειρήσεις εξόρυξης πετρελαίου: «Προτείνουμε τη μείωση στο 20% της φορολογίας των επιχειρήσεων αναζήτησης, έρευνας και εκμετάλλευσης Υ/Α. Εισάγουμε το σύστημα «ανοιχτής πόρτας» (open door) εκτός από το ισχύον μέχρι σήμερα σύστημα των «γύρων παραχωρήσεων», έκανε γνωστό ο υφυπουργός, ο οποίος αναφέρθηκε και στη βάση δεδομένων που δημιουργείται:
«Διαμορφώνουμε ένα ολοκληρωμένο εθνικό πληροφοριακό σύστημα Γεωχωρικών και Αλφαριθμητικών δεδομένων, για την επεξεργασία και προβολή σε διεθνείς επενδυτές, του συνόλου των πληροφοριών που διαθέτει η χώρα από τις έρευνες Υ/Α της τελευταίας 30ετίας». Έδωσε έμφαση και στους περιβαλλοντικούς όρους: «Υιοθετούμε αυστηρή περιβαλλοντική πολιτική, σε συμμόρφωση και με τις νέες κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά το ατύχημα στον Κόλπο του Μεξικού. Ερχόμαστε σε επαφή με άλλες χώρες με μεγάλη εμπειρία στον τομέα αυτό -όπως π.χ. πρόσφατα η Νορβηγία- και αποκτούμε τεχνογνωσία».

Σημερινή

Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: Ψευδομαρτύρησα για την Ελλάδα

Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: Ψευδομαρτύρησα για την Ελλάδα

Τουρκική άσκηση αμφισβήτησης με στόχο την ΑΟΖ


Στρατιωτική άσκηση μεγάλης κλίμακας μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου αρχίζει η Αγκυρα από σήμερα μέχρι και τις 25 Μαΐου, ως «αντίποινα» στην ελληνική άσκηση Ερευνας και Διάσωσης που έχει εξαγγελθεί για τις αρχές Ιουνίου στην ίδια περιοχή. Η Αγκυρα αμφισβητεί ευθέως πλέον αυτή την εξόχως ευαίσθητη περιοχή και ενδεχομένως αποσκοπεί σε δημιουργία έντασης, την οποία έχει ξεκινήσει από την περασμένη εβδομάδα, με την αεροναυτική άσκηση Ντενίζ Γκορντού.

Κατά τη διάρκεια αυτής της τουρκικής αεροναυτικής άσκησης μεγάλης κλίμακας, «διχοτομήθηκε» εν τοις πράγμασι το Αιγαίο σε πέντε περιοχές και «σκοτείνιασε» ο ουρανός από τις εκατοντάδες (!) παραβιάσεις των τουρκικών αεροσκαφών.


«Ιωνάς»
Ως απάντηση, η Αθήνα σχεδίασε την άσκηση Ερευνας και Διάσωσης με την επωνυμία «Ιωνάς» για την Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό στην περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου για τις 7 Ιουνίου 2011.
Για την άσκηση αυτή, που αφορά αεροπορικά και ναυτικά ατυχήματα, η ελληνική ΥΠΑ (Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας) εξέδωσε στις 17 Μαΐου την αγγελία Α0907/2011. (Η ΥΠΑ όμως έχει αρμοδιότητα από τον ICAO να εκδίδει αγγελίες μόνον για αεροπορικά ατυχήματα στο FIR Αθηνών και όχι και για τα ναυτικά ατυχήματα, για τα οποία το Πολεμικό Ναυτικό πρέπει να εκδίδει NAVTEX).
Ακριβώς την επομένη, η Τουρκία εξέδωσε τη δική της αγγελία Α1743/2011, με την οποία δηλώνει διεθνώς ότι η θαλάσσια περιοχή της ελληνικής άσκησης αποτελεί περιοχή αρμοδιότητας της Αγκυρας και ότι η Ελλάδα, προκειμένου να εκτελέσει την άσκηση, πρέπει να πάρει άδεια από την Τουρκία. Στην πράξη, δηλαδή, η Τουρκία δηλώνει ότι η θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου αποτελεί τουρκική επικράτεια.
Η ΥΠΑ εξέδωσε και νέα αγγελία Α0919/2011 ως απάντηση, χωρίς όμως να αντικρούει την Τουρκία για τους ισχυρισμούς της για τη θαλάσσια περιοχή, που είναι αρμοδιότητα του ΙΜΟ (Διεθνής Οργανισμός Ναυσιπλοΐας) και όχι του ICAO (Διεθνής Οργανισμός Αεροναυτιλίας). Με τη ΝΟΤΑΜ αυτή, η ΥΠΑ πέραν των άλλων αναφέρει την απόφαση του ICAO 1958 (σ.σ. που αποτελεί το σημερινό όριο του FIR Αθηνών στην περιοχή του Καστελόριζου). Πλην όμως η απόφαση αυτή πραγματεύεται την περιοχή Ερευνας και Διάσωσης για τον εναέριο χώρο και όχι για τη θαλάσσια περιοχή που αναφέρει η τουρκική ΝΟΤΑΜ.
Η ΥΠΑ, βεβαίως, κήρυξε την τουρκική ΝΟΤΑΜ άκυρη για το FIR Αθηνών, αλλά και η Αγκυρα με την αντίστοιχη δική της προσέβαλε τη θαλάσσια περιοχή της άσκησης, που δεν έχει σχέση με το FIR Αθηνών.
Η «απανταχούσα» της Τουρκίας στη ΝΟΤΑΜ της ΥΠΑ ήρθε αμέσως. Η Αγκυρα εξέδωσε στις 18 Μαΐου NAVTEX 347/2011 (ναυτική αγγελία) ως απάντηση, με την οποία δηλώνει διεθνώς ότι από 23 ώς 25 Μαΐου θα εκτελέσει στρατιωτική άσκηση μεγάλης κλίμακας μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου, σε μια μεγάλη περιοχή, η οποία επικαλύπτει κατά πολύ και την περιοχή της ελληνικής άσκησης.
Η τουρκική αμφισβήτηση της περιοχής αυτής ξεκίνησε από την Τουρκία το 1999, όταν διεξήγαγε άσκηση με πυρά σε ευρύτερη περιοχή εντός του FIR Αθηνών, επιμένοντας ότι η περιοχή συμπεριλαμβάνεται στο FIR Κωνσταντινούπολης. Το θέμα έληξε τότε με σιωπή της ελληνικής πλευράς και έκτοτε η Αγκυρα επαναλαμβάνει την εκτέλεση των ασκήσεών της στην περιοχή αυτή.

«Κερκόπορτα»
Οι ελληνικές αρχές ουδέποτε κατήγγειλαν την Τουρκία στον ICAO για παραβίαση της νομιμότητας και δι' αυτού του τρόπου άνοιξε η «κερκόπορτα» για την ασφάλεια της Ρόδου και της Μεγίστης, αλλά και τα ελληνικά οικονομικά συμφέροντα στην περιοχή.
Η συνεχιζόμενη απουσία ελληνικής αντίδρασης στους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς οπλίζει την Τουρκία με θράσος για τη νομιμοποίηση των συμφερόντων της στην περιοχή του Καστελόριζου, με στόχο να διεκδικεί τουρκική ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα, η οποία θα φτάνει μέχρι την Αίγυπτο και την Κύπρο. Αλλωστε, δεν είναι άσχετες οι πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ ότι η περιοχή του Καστελόριζου είναι «πολιτικό θέμα» και δεν επιδέχεται άλλης παρέμβασης ή ερμηνείας. *

Ελευθεροτυπία

Ελλάδα και Ευρωζώνη: μεταξύ σφύρας και άκμονας!

Μαύρη Παρασκευή 20 Απριλίου είδε μια άλλη υποβάθμιση Fitch σε B + / αρνητική προοπτική, η ΕΚΤ να απορρίπτει κατηγορηματικά οποιαδήποτε αναδιάρθρωση του χρέους και η Νορβηγία να εξασκήσει μια αναστολή Ευρώ 42 εκατ. επιχορήγηση προς την Ελλάδα. Τα spreads εκτοξεύθηκαν σε 1,340 πόντους που αντιστοιχούν σε 17% επιτόκιο της αγοράς. Ολοκληρωτική καταστροφή για τον πολιορκούμενο και ανεπαρκή Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Η Ελλάδα θα αποφύγει την χρεοκοπία και επιβιώνει στην Ευρωζώνη;

Πέρυσι στην ετήσια διάσκεψη Minsky στο Levy Economics Institute, Rob Parenteau αποδείχτηκε στην παρουσίασή του γιατί η δημοσιονομική λιτότητα θα αποτύχει στην Ελλάδα και να οδηγηθεί σε ένα Fisher αποπληθωριστική δίνη χρέους . Η προϋπόθεση για την πρόγραμμα του ΔΝΤ/ ΕΕ είναι η επαρκής αύξηση των εξαγωγών να εξισορροπεί τη συμπίεση της ζήτησης από την λιτότητα για την επίτευξη υψηλή καθαρή ιδιωτική αποταμίευση. Διαφορετικά, η μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος θα διαβρώσει ανεπανόρθωτα τον εγχώριο ιδιωτικό τομέα και η φορολογικής βάση θα εξαφανιστεί.


Στην πραγματικότητα, αυτό φαίνεται να συμβαίνει, δεδομένου ότι υπάρχει μια τεράστια μείωση των εσόδων το 1ο τρίμηνο του τρέχοντος έτους από την ύφεση. Τώρα, ο κ. Παπακωνσταντίνου στο "Hail Mary" απόγνωση θέλει πάλι να αυξήσει τους φόρους να καλύψουν το έλλειμμα. Μέχρι στιγμής, το αρχείο του για τη συγκράτηση των δημοσίων δαπανών έχει μελαγχολική, παρά το θόρυβο. Σαφώς δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να διαβάσει το έργο του Arthur Laffer στις σπουδές του στο LSE και αδυνατεί να κατανοήσει ότι η αύξηση των φορολογικών συντελεστών δεν φέρει μια γραμμική αύξηση των εσόδων, αλλά η καμπύλη είναι παραβολική και σε ένα ορισμένο σημείο έσοδα αρχίζουν να πέφτουν .


Κανονικά τα εμπορικά ελλείμματα διορθώνονται από εξωτερική υποτίμηση του νομίσματος, αλλά η Ελλάδα υποφέρει από το πρόβλημα της "Αδύνατο Τριάδος". Είναι κλειδωμένη στην Ευρωζώνη που δεν αφήνει ελάχιστο χώρο για ένα πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών. Η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ δεν είναι χαλαρή σε αυτή την προσπάθεια. Στην πραγματικότητα, είναι αντιπαραγωγική με την επιθετική στάση της αύξησης των επιτοκίων πρόσφατα.

Ήδη το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι ανυπέρβλητο επίπεδα. Ωστόσο, στην ΕΚΤ επικρατεί μια στάση Ταλιμπάν που αρνείται οποιαδήποτε αναδιάρθρωση του χρέους, με τον Jean-Claude Trichet, Προέδρου της ΕΚΤ, αδέξια ανεχώρησε από μια συνάντηση υπουργών Οικονομικών και απειλεί να αρνηθεί την ελληνική πρόσβαση σε λειτουργίες αναχρηματοδότηση της ΕΚΤ, μετά από οποιαδήποτε αναδιάρθρωση Η απειλή θα ανάγκαζε την Ελλάδα εκτός της ζώνης του ευρώ εντός των ημερών, δημιουργώντας χάος.


Εδώ έγκειται το αίνιγμα: Ελληνικό δημόσιο χρέος διευρύνεται διαρκώς και το ελληνικό ΑΕΠ είναι ραγδαία αναθέτουσες. Από μαθηματική άποψη, τα δημοσιονομικά ελλείμματα δεν πρόκειται ποτέ να κλείσει και να δημιουργήσουν πλεονάσματα στο χρόνο για να περιέχουν την έκρηξη του χρέους. Ελληνικό χρέος των αναγκών αναδιάρθρωσης, διότι είναι σε βιώσιμα επίπεδα και δεν μπορούν να πληρωθούν τα κάτω.

Οι ελληνικές τράπεζες επιβιώνουν από βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης από την ΕΚΤ / του Ευρωσυστήματος, χρησιμοποιώντας κυρίως ελληνικό δημόσιο χρέος ως εγγύηση. Όταν η αξία των ελληνικών κυριαρχικών μείωση του χρέους στη δευτερογενή αγορά, το σήμα τιμής στην αγορά της ασφάλειας που προσφέρουν οι ελληνικές τράπεζες στην ΕΚΤ / του Ευρωσυστήματος μειώνεται και να ενεργοποιεί την κάλυψη περιθωρίων (απαιτήσεις για πρόσθετη ασφάλεια για να αντισταθμίσει τη μειωμένη αξία των υφιστάμενων εξασφαλίσεων). Οι ευρωπαϊκές τράπεζες, ιδιαίτερα της Ευρωζώνης τράπεζες, είναι σοβαρά εκτεθειμένες σε ελληνικό κίνδυνο. Αυτό έχει τρομοκρατηθεί η ΕΚΤ και έχει οδηγήσει τον κ. Trichet να λάβει τέτοια ακραίες θέσεις στην ελληνική αναδιάρθρωση του χρέους.


Βέβαια, η Ελλάδα σε ένα νέο εθνικό νόμισμα απαλλαγμένη από τα δεσμά της αντιπαραγωγικής νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ θα μπορούσε να προβεί σε άμεση απότομη ονομαστικών και πραγματικών υποτίμηση του νομίσματος με το όφελος της ανταγωνιστικότητας, η οποία θα ήταν ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη και ότι θα χρειαστούν χρόνια από την εσωτερική υποτίμηση με κινδύνο ανυπέρβλη κοινωνική εξέγερση.


Το κακό εδώ είναι ότι εάν το υπόβαθρο της οικονομικής και πολιτικής εξουσίας στην Ελλάδα αλλάζει ριζικά, με υποτίμηση της ονομαστικής συναλλαγματικής ισοτιμίας, θα οδηγήσει σύντομα σε προσαρμογές των εγχώριο κόστος και τις τιμές που θα αποκαταστήσει την παλιά ανταγωνιστική πραγματική ισορροπία. Το κλειδί ακαμψίες στις μικρές ανοικτές οικονομίες, όπως η Ελλάδα είναι πραγματικές ακαμψίες, δεν επίμονη Κεϋνσιανή ονομαστικές δυσκαμψίες, οι οποίες είναι αναγκαίες για την υποτίμηση ή την υποτίμηση της ονομαστικής συναλλαγματικής ισοτιμίας για να έχει σημαντική και διαρκή επίδραση στην πραγματική ανταγωνιστικότητα

Το υπάρχον πολιτικό σύστημα βασίζεται σε αχόρταγο κομματικό κρατισμό και παρασιτική διαπλοκή. Τα status-quo συμφέροντα εξαρτιούνται από αυτές τις δυσκαμψίες και βλέπουν την έξοδο από την Ευρωζώνη ως μέσο για τη διατήρηση των προνομίων τους. 'Εκων άκων η παραμονή της Ελλάδος στην Ευρωζώνη, η χώρα μας έχει τεράστια δημοσιονομικά προβλήματα που δεν μπορούν να θεραπευτούν χωρίς ουσιαστικές θεσμικές αλλαγές και ένα νέο πολιτειακό σχήμα.

Από την άλλη πλευρά, για την Ελλάδα για να ζήσει και να επιβιώσει εντός της Ευρωζώνης θα απαιτήσει από την ΕΚΤ να αποδεχθεί την ελληνική αναδιάρθρωση του χρέους κατά το πρότυπο των Ομόλογων Brady και μια πιο χαλαρή νομισματική πολιτική, καθώς και υποτίμηση του Ευρώ για την προώθηση της δημοσιονομικής προσπάθειες αναδιάρθρωσης από τις χώρες της περιφέρειας να αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας Η ειρωνεία είναι μια ελεγχόμενη ελληνική αναδιάρθρωση του χρέους με την ΕΚΤ συνεχίζει τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών με αξιολογήσεις «Γ» μπορεί να επιτύχει και αυτή η υποτίμηση. Κανείς δεν θα μπορούσε να κατηγορήσει ενδεχομένως η ΕΚΤ εδώ κάθε χειραγώγηση!


Οι κανόνες της ΕΚΤ και η επικρατούσα νοοτροπία των εκάστοτε μελών τους απαγορεύει αυτό. Η ελίτ της ΕΕ είναι άσχημα χωρισμένα σε αυτά τα θέματα. Τα ισχυρά μέλη της ΕΕ φοβούνται μείωση πιστοληπτικής αξιολόγησης και την καταβολή υψηλότερων επιτοκίων στο χρέος τους. Πολλοί από αυτούς είναι άκαμπτοι σε αντιπαράθεση με αυτό ακόμη και αν αυτό σημαίνει την καταστροφή των χωρών της Ευρωζώνης περιφέρειας. Η Ευρωζώνη θα πρέπει να καταλήξει σε κοινό παρονομαστή για τις χώρες περιφέρειας, αλλά μέχρι στιγμής δεν είναι διατεθειμένη να πράξει.

Η αποτυχία της σημερινής ελληνικής κυβέρνησης να εμπνέει καμία εμπιστοσύνη και η υποβάθμιση της αξιοπιστίας τους με το ΔΝΤ / ΕΕ δεν βοηθούν να λάβουν αυτές τις αποφάσεις καθόλου ευκολότερα. Γιατί θα πρέπει τα μέλη πυρήνα της ΕΕ να ξωδεύουν περισσότερα από τα λεφτά των φορολογουμένων τους και να κινδυνεύουν την θυσία της πιστοληπτικής ικανότητας τους για ό, τι φαίνεται ένα απύθμενο τρύπα στην Ελλάδα;


Γι 'αυτό είναι προς το παρόν μία μεξικάνικη αντιπαράθεση : Η Ελλάδα είναι μεταξύ σφύρας και άκμονας στην άκρη της καταστροφής.

Η Αργεντινή της Ευρώπης!

http://kostasxan.blogspot.com/2011/05/blog-post_409.html
Posted by Κωνσταντίνος
Απόψεις, Καζάκης, Οικονομία Ελλάδα, ΡοήΚυριακή, Μάϊος 22, 2011
 Του Δημήτρη Καζάκη
Μια οποιαδήποτε λύση, έστω και προσωρινού χαρακτήρα. Η ίδια η ύπαρξη του ευρώ κάνει εξαιρετικά δύσκολη, έως αδύνατη, κάθε προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης χρέους.

Πειραιώς Σεραφείμ: "Η Κάρτα του Πολίτη θα γίνει ο δυνάστης της ανθρώπινης προσωπικότητος"


Στον τηλεοπτικό σταθμό «Κόντρα» μίλησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος αναφέρθηκε στην περιουσία της Εκκλησίας, στο έργο της Μητροπόλεως, στο ΔΝΤ και το μνημόνιο, καθώς και για τον Αρχιεπίσκοπο. Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ, αναφερόμενος στην εκκλησιαστική περιουσία τόνισε: «Το 96% της περιουσίας της Εκκλησίας είναι στο Κράτος, και μόνο το 3% είναι στην Εκκλησία το οποίο είναι με διαφόρους τρόπους δεσμευμένο. Μόνο το 1% υπάρχει αυτή την στιγμή στη χρήση της Εκκλησίας το οποίο δεν αποδίδει ότι φαντάζεται ο πολύς κόσμος».

«Ο πακτωλός της Εκκλησίας είναι ένας μύθος, αυτό που έχει ως πλούτο η Εκκλησία είναι ο πνευματικός της πλούτος, είναι το έργο της και η ζωή του Θεού η οποία μοιράζει αφειδώς σε κάθε άνθρωπο», πρόσθεσε ο κ. Σεραφείμ.
Ο Μητροπολίτης Πειραιώς, σχολιάζοντας το θέμα της λεγόμενης Κάρτας του Πολίτη, ανέφερε ότι «πολλοί άνθρωποι αντιστρατεύονται στο νέο σχεδιασμό της νέας εποχής. Η Κάρτα του πολίτη δυστυχώς δεν είναι αυτό που προβάλλεται, ότι δηλαδή είναι ένα χρηστικό εργαλείο. Είναι ένα πολυσύνθετο εργαλείο της καταδολιεύσεως της ανθρώπινης ελευθερίας!»


romfea

Τουρκικές ανθυποβρυχιακές επιχειρήσεις στο Αιγαίο!

Τουρκικές ανθυποβρυχιακές επιχειρήσεις στο Αιγαίο!

Ολοκληρώθηκε η πρώτη ελληνική αποστολή βοήθειας στους αντάρτες

Ολοκληρώθηκε η πρώτη ελληνική αποστολή βοήθειας στους αντάρτες

«Eμφύλιος» για τα Κέντρα Κράτησης Μεταναστών

«Eμφύλιος» για τα Κέντρα Κράτησης Μεταναστών

Τα δραματικά τηλεφωνήματα του «τσάρου» στους υπουργούς

Τα δραματικά τηλεφωνήματα του «τσάρου» στους υπουργούς

Με λέπρα τέσσερις μετανάστες στην Πάτρα

Με λέπρα τέσσερις μετανάστες στην Πάτρα

Πως διαλύεις μια χώρα

Πως διαλύεις μια χώρα

Όλεθρος για τη χώρα η «υπόγεια» πολιτική Παπανδρέου

Όλεθρος για τη χώρα η «υπόγεια» πολιτική Παπανδρέου

καταγγελίες Καμμένου για την Οικογένεια Παπανδρέου! Κατονομάστηκε ΚΑΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ!

με τις καταγγελίες Καμμένου για την Οικογένεια Παπανδρέου! Κατονομάστηκε ΚΑΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ!. . Ξυπνήστε ρε ! _ Ο σιωπών δοκεί συναινείν . .: Μακελειό στη βουλή
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/05/blog-post_393.html

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ...

Αεροψεκασμοί
το pps με ηχο
http://www.youtube.com/watch?v=_HlMFaTjhV8

Για αυτό άραγε στο υπουργείο "Χωροταξίας και περιβάλλοντος" προστέθηκε στον τίτλο και το "Κλιματικής Αλλαγής";
Έτσι εννοούν την κλιματική αλλαγή και είναι υπο την εποπτεία της οικολογικής κυρίας Μπιρμπίλη; Σ' αυτήν να απευθυνθούμε;

ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΨΟΥΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΜΑΣ

ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑ
ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟ
ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΟΜΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΝΑ-ΕΝΑ
ΓΙΑ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ
ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ.
Ο Παπανδρέου εγκατέστησε στη χώρα μια Ξένη Δικτατορία και μας ζητά να την υπακούμε το ίδιο όπως ο ίδιος! Αυτό είναι η «συναίνεση»...

Μπλέξαμε!

Και δεν θα ξεμπλέξουμε...

Ο Παπανδρέου τύλιξε τη χώρα σε μια κόλλα χαρτί-το Μνημόνιο και την παρέδωσε στους σταυρωτές της.
Το Μνημόνιο ήταν ευθύς εξαρχής και σκοπίμως φαρμάκι. Τώρα η χώρα σύρεται ημιθανής -ο γιατρός της, η Τρόικα, της λέει ότι πεθαίνει.

Για να μην πεθάνει τώρα και να πεθάνει αργότερα ο γιατρός θέλει να της χορηγήσει δεύτερο φαρμάκι, το Μνημόνιο Δύο και σε αντίκρισμα της ζητάει ό,τι έχει και δεν έχει.

Μάλιστα,πρωτοφανές στα διεθνή χρονικά, θέλουν οι ίδιοι, η Τρόικα, να αναλάβουν την εκποίηση ...
του δημόσιου πλούτου της Ελλάδας, να πουλάνε οι ίδιοι δηλαδή αυτά που οι ίδιοι θα αγοράζουν!

Λεηλασία
Λες κι έχει η χώρα χάσει πόλεμο.

Και οι Ελληνες, ξεφτιλισμένοι απ' τον ίδιο τους τον πρωθυπουργό διεθνώς, διασυρμένοι και διασυρόμενοι, παρακολουθούν ταπεινωμένοι κι άφωνοι τον αφανισμό τους.

Η Τρόικα έχει βρει και τα κάνει -η Ελλάδα είναι πλούσια χώρα, το ψητό λαχταριστό. Κι έτσι τώρα παρόντος του απόντος Πρωθυπουργού -αυτού του ανδρείκελου- υπαγορεύει πολιτική η ίδια!
Υπαγορεύει πολιτική στην Ελλάδα όπως ένας δικτάτορας υπογορεύει συναίνεση. Μάλιστα εκδίδει έδικτον γι' αυτήν τη συναίνεση.
Με έναν λόγο καταργεί το πολίτευμα. Προσπαθεί να υποχρεώσει την αντιπολίτευση σε υποταγή στην κυβέρνηση -δηλαδή σε αυτοαναίρεση!

Με αυτοκαταργημένη την κυβέρνηση και καταργημένη την αντιπολίτευση
εκτός από την εθνική ανεξαρτησία, χάνεται και η λαϊκή κυριαρχία.

Πίστευε κανείς (ρητορικόν το ερώτημα) ότι τα ψέματα Παπανδρέου για να πάρει την εξουσία, δεν θα είχαν συνέπειες;
Οτι το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα για να περάσει ο Ψευτοθόδωρος το Μνημόνιο, δεν θα είχε συνέπειες;
Πίστευε κανείς ότι η άρση της ασυλίας της χώρας δεν θα έφερνε τους τοκογλύφους στο άβατο του Παρθενώνα;
Το πολίτευμα έχει καταργηθεί. Πολιτική υπαγορεύει με φάτσιο η Τρόικα. Την εκποίηση του δημόσιου πλούτου θα την κάνουν οι ίδιοι οι αγοραστές του.
Τα διατάγματα, τα τελεσίγραφα και τα διλήμματα άρχισαν: ή μας δίνετε ό,τι γουστάρουμε ή την πέμπτη δόση (της ηρωίνης) του δανείου σας δεν σας τη δίνουμε!

Κι αυτή είναι μόνον η αρχή.
Και τέλος δεν θα έχει...
ΣΤΑΘΗΣ Σ. από enet

ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΠΟ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΥΤΟΥ ΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜA

πηγή http://www.banksnews.gr/portal/home-page/124-top-story/2658-------goldman-sachs
Από τον Βασίλη Μπόνιο

Κι ενώ βρισκόμαστε στα πρόθυρα του Αγίου Πέτρου, αφήνουμε τα λεπτά να κυλούν ως την ώρα που το δηλητήριο που βρίσκεται ήδη στις φλέβες μας επιφέρει το θάνατο.
Μια τέτοια ομαδική μαλάκυνση μόνο ένας συνδυασμός κορυφαίων ιστορικών αναλυτών και ψυχολόγων μπορεί να διαλευκάνει.

Τι περιμένουν οι επιφανείς επιχειρηματίες της χώρας; Τι περιμένουν οι πνευματικοί ταγοί της; Τι περιμένουν τέλος πάντων οι ισχυροί ιδιοκτήτες των ΜΜΕ;

Μήπως περιμένουν από τους 300 καλοαναθρεμμένους προνομιούχους προύχοντες της Βουλής να εγκαταλείψουν τους παχυλούς μισθούς και τα προνόμιά τους-εν μέσω εξαθλιωμένων ζητιάνων πολιτών- και να προσφύγουν σε εκλογές;
Τι περιμένουμε ΟΛΟΙ μας και δεν απαιτούμε εδώ και τώρα εκλογές, τη μόνη δημοκρατική διέξοδο, στο κολασμένο αδιέξοδο που μας οδηγεί μια τόσο επικίνδυνη κυβέρνηση;
Κι αν οι 300 χλιδάτοι της Βουλής, που έχουν βολέψει τα σόγια τους υπερασπίζονται το σάπιο Βυζάντιό τους, όλοι εμείς γιατί τους ανεχόμαστε;


Δεν κάνουμε τίποτε άλλο παρά να δολοφονούμε το μέλλον μας κάθε μέρα που περνάει μ αυτό το πολιτικό προσωπικό.
Είναι εντυπωσιακή η παθητική στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, ο οποίος όπως ανέφερε πρόσφατο δημοσίευμα της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» λαμβάνει ως αποζημίωση 360.000 ευρώ το χρόνο-1000 ευρώ τη μέρα-και εξαντλείται σε αναποτελεσματικές πατρικές συμβουλές.


Όφειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να προκαλέσει εκλογές παραιτούμενος ΣΗΜΕΡΑ από τα καθήκοντά του, επικαλούμενος λόγους εθνικής επιβίωσης η νομιμοποίησης μιας κυβέρνησης που συνταγογραφεί ένα μετά το άλλο τα Μνημόνια στον κλινικά νεκρό ασθενή.


Η παραίτηση Παπούλια-στο χέρι του είναι να είναι ξανά υποψήφιος-οι εκλογές και η συμφωνία των πολιτικών αρχηγών στη δημιουργία μιας ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΡΙΣΤΩΝ είναι μια τελευταία σοβαρή προσπάθεια διάσωσης της χώρας.
Ανάλογα με τα ποσοστά που θα λάβουν τα κόμματα θα προτείνουν με υπευθυνότητα τους ΑΡΙΣΤΟΥΣ για την επάνδρωση των υπουργείων χωρίς απαραίτητα να είναι κομματικά τους στελέχη τα πρόσωπα που θα υποδείξουν.
Μόνο μια πανστρατιά των ΑΡΙΣΤΩΝ όπου κι αν βρίσκονται, πέρα από ιδεοληψίες και μικροκομματικές σκοπιμότητες μπορούν να διασώσουν τη χώρα.
Αλλά ακόμη κι αν αποτύχουν-αποτύχουμε, οφείλουμε να δοκιμάσουμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, το τελευταίο σχέδιο διάσωσης της χώρας.


Αν έχει κανείς κάποιο καλύτερο, ας το προτείνει…


ΑΠΑΝΤΗΣΗ : ΝΑΙ


H ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΛΥΝΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ, ΕΠΕΙΔΗ ΜΕ ΤΟ ΙΣΧΥΟΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΑΛΙ ΦΑΥΛΟΙ.Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ:

ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΠΟ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΥΤΟΥ ΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ,


Π.Χ. ως κατωτέρω:

Στο Ενημερωτικό Δελτίο του ΤΕΕ (tee.gr, portal, Aναζήτηση ΕΔ ,ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΕΕ, Νο 2619 της 07/2/11, σελίδα 59) κάτω από τον τίτλο της Παράταξης <<ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΕ ΚΑΙ ΤΣΜΕΔΕ>>, παρ. (2) δημοσιεύτηκε η ΔΗΛΩΣΗ του 2008 του Αρχηγού του ΠΑΣΟΚ ότι: "Μορφή δημοκρατικής αντίστασης και θεσμικής διαμαρτυρίας το δημοψήφισμα" όταν αναφερόμενος στο τότε ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ είπε: «Το δημοψήφισμα είναι πράξη αντίστασης απέναντι σε μια ληστρική πολιτική, που αδικεί τα μεσαία και χαμηλά στρώματα και λοιδορεί την κοινωνία».


Ρωτήθηκε: Τώρα ποία είναι η γνώμη του στη πρότασή μας για δημοψήφισμα για την Ελληνική Ιθαγένεια, για το Μνημόνιο, για την Κάρτα του Πολίτη, για την μη εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας μας στην πΓΔΜ, για τη μη παράδοση του μισού Αιγαίου μας στην Τουρκία, για την κατάργηση της Ασυλίας των Βουλευτών, για τη μήποτε παραγραφή των κακουργημάτων των καταχραστών δημοσίου χρήματος κλπ για να αφήσει ένα όνομα, αντί μίας καταισχύνης;

Στα επόμενα Δελτία Νο 2622/21-3-11, 2623/28-3-11 δημοσιεύτηκε ότι: <<Το ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ προτείνει ένα ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ με ΔΗΜΟΦΗΦΙΣΜΑ που θα προταθεί από μία ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ με πρόβλεψη την εκλογή καλών κ΄αγαθών πολιτών ως ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ από τις κοινωνίες που αυτοί ζουν και κατόπιν την εκλογή Υπουργών και Πρωθυπουργού από τους ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ.>> και την 11-4-11 το ΕΔ 2625 κατέληγε στο ΕΡΩΤΗΜΑ: <<Δεν έφθασε λοιπόν ο καιρός να προταθεί ένα ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, με ΔΗΜΟΦΗΦΙΣΜΑ, που θα προταθεί από μία ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ με πρόβλεψη την εκλογή καλών κ΄αγαθών πολιτών ως ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ, με απλή αναλογική, από τις κοινωνίες που αυτοί ζουν και κατόπιν να γίνεται η εκλογή Υπουργών και Πρωθυπουργού ή Προέδρου της Δημοκρατίας από τους ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ που θα ψηφίζουν κατά συνείδηση, ώστε να πάψει επιτέλους η υποταγή στο κόμμα ή στο αρχηγιλίκι;>>

Την επόμενη 12-4-11 ο Συνταγματολόγος κ. Γ. ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ και άλλοι 17 στο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ διακήρυξαν τεκμηριωμένα ότι η ΥΠΟΓΡΑΦΗ του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία ΠΡΑΞΗ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ. Στο ΠΑΡΟΝ δε της ΚΥ17/4/11, σελ.28, ο κ. Δαμωνίδης αναφερόμενος στους ομιλητές της 12-4-11 περί του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ζήτησε ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ για τη σωτηρία της χώρας, που απαιτεί όμως, κατά το ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ, την έγκριση ενός νέου ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ με ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, με πρόταση ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ.

ΕΠΕΙΔΗ γίνεται ΔΕΚΤΟ ότι ο Πρωθυπουργός μας δεν θα μπορεί να αναιρέσει τον ισχυρισμό του (του 2008) περί ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΩΝ είναι δυνατή η άμεση ΛΑΪΚΗ πρόταση υπόδειξης εκείνων που θα οριστούν εκπρόσωποι στην ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ που θα συντάξει το ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. Αυτό θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να αναληφθεί από τους ΑΞΙΟΥΣ πρωτεργάτες και από όλους όσους επιθυμούν και μπορούν να βοηθήσουν ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ, δεδομένου και του ότι το ΠΑΡΟΝ της ΛΑΜΠΡΗΣ,24/4/11,σελ.9 &10, δημοσίευσε ότι η ΕΛΛΑΔΑ, με τις συμβάσεις δανεισμού, που είναι εκτός Συντάγματος, ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΟΧΗΣ και κατά συνέπεια πρόωρες ΕΚΛΟΓΕΣ ή και κανονικές δεν ενδείκνυνται πλέον, διότι οι πλείστοι βουλευτές είναι φαύλοι και ΑΝΑΣΤΑΣΗ του ΕΘΝΟΥΣ μας με τους ίδιους δεν θα ΥΠΑΡΞΕΙ.


Το ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ με πλειοψηφικό Δημοψήφισμα επί του αριθμού των εκάστοτε εγκύρων ψηφοδελτίων των προηγουμένων ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ θα πρέπει να συμπεριλάβει το υποχρεωτικό Δημοψήφισμα για ΘΕΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΑ και ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ. π.χ. για την μη εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας μας στην πΓΔΜ, για τη μη παράδοση του μισού Αιγαίου μας στην Τουρκία, για το Μνημόνιο, για την Κάρτα του Πολίτη, για την κατάργηση της Ασυλίας των Βουλευτών, για τη μήποτε παραγραφή των κακουργημάτων των καταχραστών δημοσίου χρήματος, κλεπτών ενίοτε, όπως και τον περιορισμό της θητείας των βουλευτών στις 2 ή 3 το πολύ συνόδους της Βουλής με ετήσιες βουλευτικές αποζημιώσεις τις διπλάσιες από εκείνες που ελάμβαναν από την εργασία τους πριν από τις εκλογές και οι οποίες δεν θα ήσαν ποτέ ανώτερες ετησίως από τον 1,2 ετήσιο συνολικό μισθό ενός ανωτάτου δημοσίου υπαλλήλου ή δικαστικού. Αυτά και όσα άλλα θα προστεθούν από τους Συνταγματολόγους μας.

Στυλιανός Σφακιανάκης, 6977 250 222

Ο υβριστής των Ελλήνων ...κατέληξε στα Τάρταρα .

Ο "πολύς" Στρος Καν, ο οποίος μέχρι πριν λίγες μέρες μπορεί να ήταν το απόλυτο πρότυπο επιτυχίας εκατομμυρίων ανθρώπων, έγινε μέσα σε μια στιγμή το απόλυτο αντιπρότυπο …Ο άνθρωπος, ο οποίος για το "κέφι" του μπορούσε να διαλύσει ένα ολόκληρο κράτος —όπως είναι η Ελλάδα— μέσα σε μια στιγμή, βρίσκεται σε χειρότερη θέση από τον τελευταίο Έλληνα πολίτη …Τον τελευταίο Έλληνα, ο οποίος απολαμβάνει την ελευθερία του ακόμα και σε συνθήκες ΔΝΤ …Σε συνθήκες που του επέβαλε χωρίς τη θέλησή του ο ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ. Αυτός ο "καταραμένος" πλέον άνδρας επιβεβαίωσε μια αρχαία ελληνική φιλοσοφική αρχή, η οποία θέλει να "αποτιμάται" η ζωή του θνητού ανθρώπου μόνον μετά το πέρας της.
…"Μηδένα προ του τέλους μακάριζε", έλεγε ο Σόλωνας —και μαζί του οι αρχαίοι Έλληνες— και σίγουρα, αν ο Στρος Καν ήταν σύγχρονός τους, θα ήταν ένα αιώνιο "σύμβολο" επιβεβαίωσης της ρήσης τους …Ο Στρος Καν, ο οποίος λίγες ώρες πριν ήταν ένας από τους πιο "επιτυχημένους", πλούσιους και αξιοζήλευτους ανθρώπους του Πλανήτη και εξαιτίας της ηλιθιότητάς του έγινε ο περίγελος των πρεζονιών και των κλεφτρονιών του Χάρλεμ …Ο άνθρωπος, που, ως σύγχρονος Σίσυφος, έσυρε τον "βράχο" της επιτυχίας του μέχρι την εξώπορτα των Ηλυσίων Πεδίων και εξαιτίας της ηλιθιότητάς του τον άφησε να "κατρακυλήσει" μέχρι τα σκοτεινά κρατητήρια της Νέας Υόρκης …Ο "πετυχημένος" άνθρωπος, ο οποίος ήταν αχάριστος και τιμωρήθηκε γι' αυτήν του την αχαριστία …Ο σύγχρονος Τάνταλος, ο οποίος είχε —και εξακολουθεί να έχει— όλα τα πλούτη του κόσμου στη διάθεσή του και καταδίκασε τον εαυτό του στην απόλυτη στέρησή τους.
Μετά από χιλιάδες χρόνια μάθαμε επιτέλους πού βρίσκεται ο Άδης των Ελλήνων. Βρίσκεται πέρα από τις "Στήλες του Ηρακλέους" …Έναν ωκεανό πέραν από αυτές. Περνάει πράγματι έξω από τα Ηλύσια Πεδία, αλλά συνεχίζει πιο πέρα απ' αυτά. Το όνομά του είναι φυλακές Rikers Island. Εκεί βασανίζεται ο σύγχρονος Τάνταλος, βλέποντας τα πλούτη του τόσο κοντά και τόσο μακριά ταυτόχρονα …Ο υβριστής των Ελλήνων, ο οποίος δεν ήταν αρκετά "καλός", για να πάει στα Ηλύσια Πεδία και κατέληξε στα Τάρταρα …Κατέληξε εκεί με το νέο του όνομα …12257782.
http://eamb-ydrohoos.blogspot.com:80/2011/05/dominique-strauss-kahn-fainomeno.html

ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΡΗ Η ΚΑΜΕΡΑ ΤΟΥ KONTRA ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΓΕΝΑΡΗ;

ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΡΗ Η ΚΑΜΕΡΑ ΤΟΥ KONTRA ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΓΕΝΑΡΗ;

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ. - ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ. - ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Ποιους συμφέρει ο τεμαχισμός της ΔΕΗ;

Ποιους συμφέρει ο τεμαχισμός της ΔΕΗ;

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ Θέλουν να εξοντώσουν τους Έλληνες - Τελεσίγραφο 10 ημερών από την Τρόικα: Απολύστε και πουλήστε ή τελειώσατε

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ Θέλουν να εξοντώσουν τους Έλληνες - Τελεσίγραφο 10 ημερών από την Τρόικα: Απολύστε και πουλήστε ή τελειώσατε

Δώστε φρεγάτες, νερά και αεροδρόμια για να…μας "σώσουν"

Δώστε φρεγάτες, νερά και αεροδρόμια για να…μας "σώσουν"

Δώστε φρεγάτες, νερά και αεροδρόμια για να…μας "σώσουν"

Δώστε φρεγάτες, νερά και αεροδρόμια για να…μας "σώσουν"

H λαθρομετανάστευση ξανάφερε την λέπρα – 400 κρούσματα στην Ελλάδα

H λαθρομετανάστευση ξανάφερε την λέπρα – 400 κρούσματα στην Ελλάδα

Οι «Πλατείες Ταχρίρ» του ευρωπαϊκού νότου, η «Μεσογειακή Ένωση», η Ελλάδα και οι μυστικές υπηρεσίες

Οι «Πλατείες Ταχρίρ» του ευρωπαϊκού νότου, η «Μεσογειακή Ένωση», η Ελλάδα και οι μυστικές υπηρεσίες

Τουρκία: Νέες πολεμικές ναυπηγήσεις

Τουρκία: Νέες πολεμικές ναυπηγήσεις

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ Θέλουν να εξοντώσουν τους Έλληνες - Τελεσίγραφο 10 ημερών από την Τρόικα: Απολύστε και πουλήστε ή τελειώσατε

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ Θέλουν να εξοντώσουν τους Έλληνες - Τελεσίγραφο 10 ημερών από την Τρόικα: Απολύστε και πουλήστε ή τελειώσατε

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ. - ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ. - ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Από την υπερχρέωση στην υποθήκευση της Ελλάδας

Από την υπερχρέωση στην υποθήκευση της Ελλάδας

Γερμανία, ο μεγάλος κερδισμένος από την ελληνική κρίση - Η ΜΕΓΑΛΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΒΑΦΤΙΖΕΤΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ!

Γερμανία, ο μεγάλος κερδισμένος από την ελληνική κρίση - Η ΜΕΓΑΛΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΒΑΦΤΙΖΕΤΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ!