Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011

gatzoli: Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΑΕΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑ...Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΑΡΧΙ...

gatzoli: Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΑΕΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑ...Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΑΡΧΙ...: "Μια εβδομάδα με φόνους και ξυλοδαρμούς, πέρασε. Ο Φόβος έπαψε να κυριεύει το αβέβαιο μας αύριο και εγκαταστάθηκε στο σήμερα, στο τώρα.  ..."

ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΙΕΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΠΗΓΕ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΕΣ Ο ΠΟΥΡΝΑΡΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΗΣ ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ

5/25/2011 05:01:00 μμ ΣΤΟΧΟΣ Δεν εχει σχολια

Δημόσια Ακρόαση υπό την αιγίδα του πουρναροκαλλιεργητή ευρωβουλευτή Μιχάλη Τρεμόπουλου οργάνωσε σήμερα Τετάρτη στο ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες (αίθουσα Α5Ε1) ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Αντιρρησιών Συνείδησης! Η εκδήλωση άρχισε στις 10.00 ώρα Βρυξελλών και είχε τις εξελίξεις στο δικαίωμα άρνησης στράτευσης για λόγους συνείδησης στην Ευρώπη και τον ευρύτερο περίγυρό της.
Κεντρική θέση στην εκδήλωση είχε η παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Αντιρρησιών Συνείδησης για το 2011 προς την Επιτροπή Δικαιωμάτων, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και η παρουσίαση εμπειριών από διαφορετικές χώρες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.
"... "Αποχαιρετισμός στα όπλα" είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος ενός από τους πίνακες που συνοδεύουν την ετήσια έκθεση. Παρουσιάζει την εξέλιξη της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας στα σημερινά Κράτη Μέλη και τις Υποψήφιες προς ένταξη χώρες από το 1960 (όταν ίσχυε σε 32 από τις 36 χώρες) μέχρι σήμερα. Από 1η Ιουλίου 2011 η στρατιωτική θητεία στη Γερμανία έγινε εθελοντική και υποχρεωτική στράτευση θα ισχύει πλέον μόνο σε 7 από τις 36 συνολικά χώρες: Αυστρία, Κύπρο, Δανία, Εσθονία, Φιλανδία, Ελλάδα και Τουρκία. Η κατάργηση πάντως της υποχρεωτικής θητείας δεν σημαίνει και το τέλος του μιλιταρισμού...", μας ενημερώνουν οι πουρναροκαλλιεργητές!
Ακολουθεί το πλήρες πρόγραμμα της Δημόσιας Ακρόασης.
ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ: ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΜΑΙΟΥ 2011, 10.00 - 14.00 ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, Α5Ε1
υπό την αιγίδα του Ευρωβουλευτή Μιχαήλ Τρεμόπουλου (Οικολόγοι Πράσινοι)
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

09.30: Εγγραφή
10.00 - 10.15: Εισαγωγική ομιλία από τον Ευρωβουλευτή Μιχαήλ Τρεμόπουλο (Greens/ EFA)
10.15 - 10.35: Παρουσίαση της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Αντιρρησιών Συνείδησης προς την Επιτροπή Δικαιωμάτων, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Derek Brett)
10.35 - 10.45: Εισήγηση από τον Ευρωβουλευτή Ramon Tremosa (ALDE)
10.45 - 11.00: Εισήγηση από την Ευρωβουλευτή Ska Keller (Greens/ EFA)
11.00 - 11.20: Εισήγηση από European Youth Forum (Lloyd Russell-Moyle)
11.20 - 11.40: Εισήγηση από War Resisters International (Andreas Speck)
11.40 - 11.55: Ερωτήσεις
11.55 - 12.10: Διάλλειμμα καφέ
12.10 - 12.30: Αντίρρηση Συνείδησης στην Ελλάδα (Παναγιώτης Σιαβέλης, ΣΑΣ)
12.30 - 12.50: Αντίρρηση Συνείδησης στην Κύπρο (Murat Kanatli)
12.50 - 13.10: Αντίρρηση Συνείδησης στην Τουρκία (Halil Savda)
13.10 - 13.30: Αντίρρηση Συνείδησης στην Μέση Ανατολή και τη Β. Αφρική (Gerd Greune)
WWW.STOXOS.GR

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΙΣΟΒΙΟΥ ΔΙΕΘΝΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΩΝ ΙΛΟΥΜΙΝΑΤΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Ο ΑΪΒΑΛΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ!

5/25/2011 05:22:00 μμ ΣΤΟΧΟΣ 1 σχολιο

Ή έχουν χάσει τα αυγά και τα πασχάλια εκεί στην Καλιρρόης ή προσπαθούν να τρελάνουν εμάς τους υπόλοιπους. Μετά τον σάλο που προκλήθηκε με την παρουσία του Χρίστου Γούδη ως κεντρικού ομιλητή σε εκδήλωση της Μασονικής Στοάς -τον οποίο κάλυψε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ- έρχεται τώρα και το... κομάντο Κωστής Αϊβαλιώτης να παρουσιάσει το βιβλίο "Η δύναμη της θρησκείας και η θρησκεία της δύναμης" του Νικόλαου Λάου, την Παρασκευή 27 Μαίου. Ποιος είναι ο Νικόλαος Λάος; Όχι απλά πανεπιστημιακός διακεκριμένος όπως αναφέρουν στο Δελτίο Τύπου του ΛΑΟΣ, αλλά και ο ισόβιος διεθνής πρόεδρος της Τεκτονικής Εταιρείας των Ιλουμινάτι! Για να μη λέτε ότι εμείς είμαστε... εμπαθείς, διαβάστε τι έγραψε η Espresso στις 15 Νοεμβρίου του 2009:
Ο ισόβιος διεθνής πρόεδρος της Τεκτονικής Εταιρείας των Ιλουμινάτι είναι Ελληνας, με καταγωγή από την Αθήνα, χριστιανός στο θρήσκευμα που εκκλησιάζεται συχνά, νέος στην ηλικία, μόλις τριάντα πέντε ετών, με πολλές διακρίσεις και πλούσιο συγγραφικό έργο και έχει πετύχει να κερδίσει την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό όλων των ιλουμινάτι, των απανταχού πεφωτισμένων δηλαδή, ανεξαρτήτως βαθμού, φύλου και ηλικίας.
Ο κύριος Νικόλαος Λάος τον Αύγουστο του 2008 εξελέγη παμψηφεί από το 12μελές συμβούλιο των μεγάλων αξιωματικών ισόβιος πρόεδρος «ενός παγκόσμιου οργανισμού που ανοίγει τις πύλες του σε άνδρες και γυναίκες που ζητούν να ασχοληθούν με τη μελέτη και την άσκηση του ιλουμινατικού ελευθεροτεκτονισμού σε συνάφεια με τα μεγάλα, φιλοσοφικά, επιστημονικά και πολιτικά προβλήματα», όπως ο ίδιος δηλώνει σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Espresso της Κυριακής», την πρώτη του σε ημερήσιο Τύπο, διευκρινίζοντας πως η εταιρεία δεν είναι θρησκευτικό ίδρυμα και είναι συνέχεια της βαυαρικής ιλουμινατικής εταιρείας.

Πώς αντιμετώπισαν οι ιλουμινάτι την εκλογή ενός Ελληνα στη θέση του ισόβιου προέδρου, ρωτάμε τον κ. Λάο: «Δεν υπάρχει πρόβλημα καταγωγής και μάλιστα η ελληνική ιδιότητα στους ιλουμινάτι είναι καθ’ όλα δημοφιλής. Η ιλουμινατική εταιρεία αφιερώνει και έναν από τους βαθμούς της στην αρχαία Ελλάδα δίνοντας έμφαση στην αναζήτηση της σοφίας και στο αθηναϊκό πολιτικό σύστημα. Είναι πολιτικοποιημένη και παιδαγωγημένη, δηλαδή με ελληνικές αξίες σαν σύστημα από την ίδρυσή της. Προτάσσει τον ελληνικό λόγο και όχι τον ανατολικό μυστικισμό. Επίσης, σε ό,τι αφορά το θέμα της ελληνικότητας, η ιλουμινατική εταιρεία, αφού ολοκληρώσει κάποιος τους εννέα βαθμούς (σύνολο δεκατρείς), έχει και μία λέσχη περαιτέρω φιλίας μεταξύ των μελών της, η οποία δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ και [Ο Νικόλαος Λάος επικεφαλής του ιλουμινατικού τεκτονισμού και ιππότης του Αγίου Λαζάρου μιλά σε διεθνές ανθρωπιστικό συνέδριο Οσπιταλιέρων. ] έχει έμβλημά της την Αθηνά Παλλάδα».

Σε ερώτησή μας πού έχει έδρα και παρουσία η εταιρεία, ο κ. Λάος αποκαλύπτει ότι η εταιρεία δραστηριοποιείται πλέον και στην Ελλάδα: «Η κεντρική μονάδα οργάνωσης της εταιρείας είναι το Λονδίνο και η παρουσία της εταιρείας είναι στις ΗΠΑ, στην Ελβετία, τη Γερμανία και φυσικά την Αγγλία. Επιπλέον, η παρουσία της εταιρείας στην Ελλάδα είναι γεγονός. Υπάρχει ένας ικανός αριθμός ανθρώπων ώστε να μπορούν να αποτελούν μια επίσημη περιφέρεια της ιλουμινατικής εταιρείας».

Οσοι αναρωτιούνται ποιος είναι ο σκοπός της εταιρείας, η απάντηση είναι ότι η έρευνα και η αναζήτηση σε φιλοσοφικό και πολιτικό επίπεδο είναι ο σκοπός της. «Ασχολούμαστε με τη συστηματική παρακολούθηση των εξελίξεων στην επιστήμη την πολιτική και τη φιλοσοφία και σκοπός μας είναι να εργαζόμαστε μεθοδικά σε αυτό το πεδίο και να προωθούμε τις δικές μας αρχές» διευκρινίζει ο Ελληνας πρόεδρος των ιλουμινάτι.

Ο κ. Λάος σημειώνει ότι η εταιρεία «δεν φιλοδοξεί να μετατραπεί σε ένα μαζικό κίνημα, δεν ανήκει στον χώρο του εσωτερισμού και είναι περισσότερο ένα κλειστό think tank». Διευκρινίζει ακόμη ότι «δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα αλλά ένας οργανισμός φιλίας», που σημαίνει ότι το ένα μέλος βοηθά το μέλος εκείνο που έχει ανάγκη. «Η αλληλοβοήθεια είναι καταστατική μας αρχή» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Λάος.


Οι μασόνοι

Στη ερώτησή μας ότι οι μασόνοι μάλλον δεν έχουν καμία σχέση με τον χριστιανισμό και την Εκκλησία, απαντά: «Αυτό που λέγεται για τους μασόνους λέγεται γιατί πιθανόν να έχουν υπ’ όψιν τους την ελληνική μασονία ή άλλους μασόνους. Στην Αγγλία, όπου εγώ συμμετέχω επίσης και στον τεκτονισμό, όλες οι μεγάλες περιφερειακές στοές του τεκτονισμού μία φορά τον μήνα οργανώνουν ακόμη και ομαδικό εκκλησιασμό, όπου πη [Ο Νικόλαος Λάος (αριστερά) φέροντας τα διάσημά του ως ιππότης του Αγίου Λαζάρου και ο βαρόνος von Sydow von Hoff (δεξιά), μέγας καγκελάριος του οσπιταλιερικού τάγματος του Αγίου Λαζάρου και βοηθός μέγας γραμματέας της Μεγάλης Στοάς του Σήματος της Αγγλίας.] γαίνουν εν στολή πλήρη και με τα λάβαρά τους μέσα στην αγγλικανική εκκλησία την Κυριακή (σ.σ. να σημειωθεί ότι η Αγγλικανική Εκκλησία δείχνει ανοχή στον τεκτονισμό ή και τον αποδέχεται, κάτι που δεν συμβαίνει με την Καθολική και την Ορθόδοξη Εκκλησία). Δηλαδή, σκέπτεστε να κάνετε το ίδιο και στην Ελλάδα, τον ρωτάμε. «Εμείς στην πλειονότητά μας εκκλησιαζόμαστε ατομικά, θεωρούμε μεγάλο αριθμό των μελών μας μέλη του χριστιανικού κόσμου και από εκεί και πέρα πιστεύω ότι υπάρχει στην Ελλάδα μια μεγάλη προκατάληψη και από την πλευρά της Εκκλησίας και από την πλευρά όμως πολλών τεκτόνων, οι οποίοι δυστυχώς εν Ελλάδι έχουν εγγράψει την τεκτονική κουλτούρα με διαφορετικό τρόπο από ό,τι την έχω μάθει εγώ» μας απάντησε ο κ. Λάος.


Αναρχικός καπιταλισμός

Η συζήτησή μας με τον πεφωτισμένο ισόβιο πρόεδρο συνεχίζεται και μας αποκαλύπτει όσα του επιτρέπονται: «Το πολιτικό μας πρόταγμα είναι ο αναρχικός καπιταλισμός, αυτό που στην Αμερική ονομάζουν “ελευθεριακή πολιτική οικονομία” για να το αντιδιαστείλουν από τον φιλελευθερισμό. Η υφιστάμενη μορφή δημοκρατίας δεν μας αρκεί, διότι έχουμε πολύ πιο προχωρημένες αντιλήψεις περί ανθρωπισμού και ελευθερίας» δηλώνει ο κ. Λάος, ο οποίος ήδη συγγράφει το 16ο βιβλίο του με τίτλο «Το κοσμοείδωλο της ελευθερίας» και εκεί θα αναλύεται η ιδεολογία του αναρχικού καπιταλισμού.


«Δεν είμαστε σατανιστές»

Η Τεκτονική Εταιρεία των Ιλουμινάτι δεν έχει σχέση με τον εωσφορισμό και τον σατανισμό. Αυτό δηλώνει κατηγορηματικά ο κ. Λάος και διαθέτει ιστορικά στοιχεία που το αποδεικνύουν. Ακόμη, σε ερώτησή μας σε ποιον Θεό αναφέρονται, ποιον Θεό επικαλούνται οι μασόνοι ιλουμινάτι μας απαντά:

«Στον Θεό ως την πηγή που δίνει νόημα στην ύπαρξη. Την πηγή του νοήματος του κόσμου. Σ [Ο Νικόλαος Λάος με την πλήρη ιλουμινατική του αμφίεση ως ο διεθνής προϊστάμενος της Τεκτονικής Εταιρείας των Ιλουμινάτι.] ε πρώτη φάση αναφερόμαστε σε ένα υπέρτατο ον, αλλά στη συνέχεια, επειδή ασχολούμαστε κυρίως με το πνευματικό υπόβαθρο του ευρωπαϊκού πολιτισμού, ασχολούμαστε μεθοδικά με τον Χριστιανισμό όπως τον γνωρίζουμε μέσα από τις επίσημες χριστιανικές Εκκλησίες, διότι ο Χριστιανισμός είναι αυτός που βρίσκεται στο υπόβαθρο του ευρωπαϊκού ανθρωποτύπου».


Επιλογή Πεφωτισμένων με... e-mail

Εδώ οι ιλουμινάτι πρωτοτυπούν, αφού καμία άλλη μασονική εταιρεία, τάγμα ή στοά επιλέγει τα μέλη της με τον τρόπο αυτόν. Μέλος των πεφωτισμένων μπορεί να γίνει κάποιος αφού προταθεί από κάποιο ήδη μέλος, αλλά και γραπτώς αφού υποβάλει το αίτημά του ηλεκτρονικά, κάτι που έχει ξεκινήσει να γίνεται από το 2008. «Θέλουμε να διευρύνουμε τον κύκλο μας για λόγους που συνδέονται με τη δημόσια παρουσία της εταιρείας, η οποία αποφασίστηκε στο Λονδίνο στο πλαίσιο σοβαρών ανακατατάξεων που έχουν συμβεί στην παγκόσμια τεκτονική οικογένεια». Πριν υποβάλετε ηλεκτρονικά το αίτημά σας, διαβάστε ποια προσόντα πρέπει να έχετε, όπως συνοπτικά μας τα αναφέρει ο Ελληνας ισόβιος πρόεδρος: «Δύο κατηγοριών είναι τα προσόντα: να ενστερνίζεται τους σκοπούς της εταιρείας και να έχει τις μίνιμουμ προϋποθέσεις συνεισφοράς σε αυτό. Δηλαδή, ένας καλώς σκεπτόμενος φίλος της ελευθερίας είναι ιδανικό. Η ηλεκτρονική διεύθυνση είναι master-general@illuminati-freemasonry.org.

Το τυπικό
1ος Βαθμός: Νεόφυτος
2ος Βαθμός: Αθηναίος
3ος Βαθμός: Β Ιλουμινάτος
4ος Βαθμός: Μαθητής του Ιλουμινατικού Τεκτονισμού
5ος Βαθμός: Εταίρος του Ιλουμινατικού Τεκτονισμού
6ος βαθμός: Διδάσκαλος του Ιλουμινατικού Τεκτονισμού
7ος Βαθμός: Α Ιλουμινάτος
8ος βαθμός: Διευθύνων Ιλουμινάτος
9ος βαθμός: Επόπτης
10ος βαθμός: Πρίγκιψ Ιλουμινάτος
11ος βαθμός: Φιλόσοφος
12ος βαθμός: Κυβερνήτης Ιλουμινάτος
13ος βαθμός: Είναι τιμητικός


ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ
 
WWW.STOXOS.GR

"ΓΝΩΣΤΟΙ - ΑΓΝΩΣΤΟΙ" ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΠΑΡΕΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΕΠΕΙΔΗ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΑΗ

5/25/2011 07:15:00 μμ ΣΤΟΧΟΣ Δεν εχει σχολια
Στις παρυφές της συγκέντρωσης που διεξάγεται αυτή την ώρα στο Σύνταγμα -και τους υποκινητές της οποίας έχουμε ήδη αποκαλύψει- ομάδες εγκάθετων του Σόρος και της Νέας Τάξης προπηλακίζουν Έλληνες που προσέρχονται με αφέλεια κρατώντας ελληνικές σημαίες. Πρίν από λίγη ώρα στην πλατεία Κοραή "γνωστοί - άγνωστοι" χτύπησαν παρέα ηλικιωμένων που κρατούσαν Ελληνικές σημαίες που κατευθυνόντουσαν στον Σύνταγμα...
 
 
 
 
WWW.STOXOS.GR

Προς ΤΡΩΙΚΑ: Ότι και να υπογράψετε μαζί τους, είναι ΑΚΥΡΟ.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ. ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΓΕΤΗΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕΙ ΑΣ ΤΟ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΟΥΜΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!

http://olympia.gr/2011/05/25/%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%82-%cf%84%cf%81%cf%89%ce%b5%ce%b9%ce%ba%ce%b1-%cf%8c%cf%84%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bd%ce%b1-%cf%85%cf%80%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%ac%cf%88%ce%b5%cf%84%ce%b5-%ce%bc%ce%b1%ce%b6/#more-68536

Προς ΤΡΩΙΚΑ: Ότι και να υπογράψετε μαζί τους, είναι ΑΚΥΡΟ.

ΜΑΡΞ Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΓΡΙΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

Αγαπητοί φίλοι,
σας προσκαλούμε στην ομιλία του Αντιπροέδρου μας κ. Μιχαήλ Ζουμή την Παρασκευή 27-5-2011 8:00 μ.μ. στον Πατριωτικό Σύλλογο Παλαίχθων, Παλλάδος 21 3ος όροφος Πλατεία Ψυρρή. Το θέμα της ομιλίας <<ΜΑΡΞ Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΓΡΙΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ.

Δραματικές σκηνές από την καταστολή της εξέγερσης των Ισπανών στη Μαδρίτη

ΧείριστοΆριστο Συντάχθηκε απο τον/την aegean-theory
Δραματικές σκηνές από την καταστολή της εξέγερσης των Ισπανών στη Μαδρίτη που ξεκίνησε την 15η Μαϊου του 2011,με βίαιες προσαγωγές και άγριους ξυλοδαρμούς των διαδηλωτών από τα Ισπανικά ΜΑΤ και ρουφίανο "ανάρχες;;;...".
Μουσική Κώστας Σκανδάλης

http://www.ellinonenosis.gr/2011-01-24-14-32-12/274-2011-05-24-23-42-39.html

ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ: Ο Καμπουράκης “έβγαλε στη σέντρα” τα στελέχη του Π...

ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ: Ο Καμπουράκης “έβγαλε στη σέντρα” τα στελέχη του Π...: "Ενδεικτικό της δύσκολης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και της Κυβέρνησης, μετά τα μέτρα που παρουσίασε στο πρόσφατ..."

ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ: Ο Καμπουράκης “έβγαλε στη σέντρα” τα στελέχη του Π...

ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ: Ο Καμπουράκης “έβγαλε στη σέντρα” τα στελέχη του Π...: "Ενδεικτικό της δύσκολης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και της Κυβέρνησης, μετά τα μέτρα που παρουσίασε στο πρόσφατ..."

ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ: Ισόβια δεσμά στον 16χρονο, κατά παραγγελία, εκτελε...

ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ: Ισόβια δεσμά στον 16χρονο, κατά παραγγελία, εκτελε...: "ΦΩΤΟ:Ο 16χρονος δολοφόνος, Σάντρε Σάντσεζ Γκέιλ. Βρετανικό δικαστήρια επέβαλε τελικά την αυστηρότερη δυνατή ποινή στον, αποκαλούμενο κι ως ..."

ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ: Ε, εκεί στο costa navarino,αληθεύει;

ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ: Ε, εκεί στο costa navarino,αληθεύει;: "Αληθεύει ότι στο πολυ μεγαλο και καινουριο ξενοδοχειο costa navarino στην Καλαμάτα απελυσαν προηγούμενους υπαλλήλους, χωρίς αποζημίωση,..."

ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ: Διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και προστασία ...

ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ: Διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και προστασία ...: "Σ την Ελλάδα μετά την υπαγωγή της χώρας στο Μηχανισμό Στήριξης και την υπογραφή των δανειακών συμβάσεων, ασκείται ιδιαίτερη πίεση για άμεσε..."

ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ: ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: ΤΙ γίνεται με τα Πανελλαδικά Κ...

ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ: ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: ΤΙ γίνεται με τα Πανελλαδικά Κ...: "To πρωϊ γράφαμε για το ΑΙΣΧΟΣ τοκογλυφίας με τις πιστωτικές κάρτες ΕΔΩ: http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/05/blog-post_7646.html..."

ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ: Ένα χρόνο πλήρωνα εγώ . Τώρα ήρθε η σειρά σας Αλητ...

ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ: Ένα χρόνο πλήρωνα εγώ . Τώρα ήρθε η σειρά σας Αλητ...: "Εδώ και ένα χρόνο τα δέχτηκα όλα , σειρά δική σας να πληρώσετε τώρα. Δέχτηκα να πάρω λιγότερο μισθό ! Δέχτηκα να παρω μισό το δώρο χριστ..."

Περιβαλλοντικές οργανώσεις κατά Χίλαρι Κλίντον

Στο στόχαστρο περιβαλλοντικών οργανώσεων βρέθηκε η Χίλαρι Κλίντον, με αιχμή την πρόταση για την κατασκευή του αμφιλεγόμενου αγωγού Keystone XL, ο οποίος θα συνδέει την πετρελαιοφόρο πίσσα του Καναδά με διυλιστήρια στις νότιες ΗΠΑ διπλασιάζοντας σχεδόν την εισαγωγή πετρελαίου από τον Καναδά। Ο αγωγός, ο οποίος προγραμματίζεται να μεταφέρει στις ΗΠΑ πετρέλαιο που εξορύσσεται από τα πετρώματα της Αλμπέρτα, θεωρείται αμφιλεγόμενος γιατί η διαδικασία αυτή έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή μεγάλης ποσότητας εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και, σύμφωνα με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, την υποβάθμιση του τοπικού οικοσυστήματος. Επιπλέον, οι πολέμιοί του υποστηρίζουν ότι ο αγωγός -μήκους 2.800 χιλιομέτρων- θα διασχίζει περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τρεις οργανώσεις, έκαναν μήνυση κατά του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ζητώντας να δοθούν στη δημοσιότητα έγγραφα και e-mail μεταξύ του υπουργείου και του λομπίστα Πολ Έλιοτ, ο οποίος ήταν υποδιευθυντής της εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον στις προεδρικές εκλογές του 2008. Μετά τις εκλογές, ο Έλιοτ προσελήφθη από την TransCanada με την οποία το Στέιτ Ντιπάρτμεντ βρίσκεται σε συνομιλίες για τον αγωγό. Οι οργανώσεις καταγγέλλουν ότι ο όμιλος προσέλαβε τον Έλιοτ για να «εκμεταλλευτεί την προϋπηρεσία του στο πλευρό της Χίλαρι Κλίντον» και να συμμετάσχει στη διαδικασία αδειοδότησης από πλεονεκτική θέση. Πέρυσι, οι ίδιες οργανώσεις είχαν ζητήσει για πρώτη φορά τη δημοσιοποίηση επιστολών μεταξύ του Έλιοτ και της Κλίντον, επικαλούμενες το Νόμο Ελεύθερης Πρόσβασης Πληροφοριών. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αρχικά αρνήθηκε. Έπειτα ανακοίνωσε ότι θα συμμορφωθεί με το αίτημα, όμως ουδέποτε έδωσε στη δημοσιότητα την αλληλογραφία. «Γιατί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αρνείται να δημοσιοποιήσει τα έγγραφα αυτά;», διερωτήθηκε ο πρόεδρος των Φίλων της Γης Έρικ Πίκα. «Κάτι τέτοιο θέτει υπό αμφισβήτηση την απόφαση των αρμοδίων αρχών να επισπεύσουν την αξιολόγηση του αγωγού Keystone XL, παρά τους τεράστιους περιβαλλοντικούς κινδύνους και τις αντιρρήσεις που έχουν διατυπώσει και τα δύο κόμματα».
http://stavrospaisiadis.blogspot.com/

Τουρκικό ενδιαφέρον αγοράς ελληνικών λιμανιών

Με τον τίτλο" Κελεπούρι απο τη γείτονική χώρα " , η εφημερίδα γράφει χαρακτηριστικά "η Ελλάδα που παλεύει με την οικονομική κρίση αποφάσισε να πουλήσει τα πάντα. Εχει μπει πωλητήριο απο λιμάνια μέχρι και στους αυτοκινητοδρόμους". Η τουρκική εφημερίδα αποκαλύπτει οτι ήδη τουρκικές εταρείες ενδιαφέρονται να αγοράσουν κάποια απο τα λιμάνια που θα βγουν προς πώληση. " Θα εξετάσουμε τους όρους της πώλησης και ισως εντός 15 ημερών πάρουμε την απόφαση της επένδυσης στα λιμάνια.Η Ελλάδα είναι δύσκολη αγορά, ισως συνεργαστούμε με ελληνική εταιρεία" δηλώνει ο Νιχάτ Οζντεμίρ, διευθυντής της τουρκικής εταιρείας Limak που διαχειριζεται πολλά τούρκικα λιμάνια। Η εταιρεία θα ενδιαφερθεί πιθανότατα για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και του Πειραιάhttp://greeknation।blogspot।com/2011/05/blog-post_2156।html#moreΑπόστολος Κακλαμάνης: "Κίνδυνος για Αιγαίο και Θράκη"

Σε μια εποχή που οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, συνδυάζονται με τις φήμες περί χρεωκοπίας της Ελλάδας, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλεια της χώρας. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα ομόλογα, ο κ. Κακλαμάνης προειδοποίησε ότι η οικονομική κατάρρευση ίσως σημάνει απώλεια της Θράκης ή νησιών στο Αιγαίο."Εάν η χώρα δε σταθεί όρθια αυτό το διάστημα, κι αν οι βλακείες περί κυβερνήσεων προσωπικοτήτων, τεχνοκρατών, όλα αυτά που στο λαό καθημερινά εντυπώνονται στη συνείδηση συνεχιστούν, καταλαβαίνετε ότι μία κατάρρευση της οικονομίας, θα είναι κατάρρευση της χώρας" τόνισε ο Απόστολος Κακλαμάνης.
Συνεχίζοντας, κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους, καθώς όπως είπε μια χώρα υπό κατάρρευση, δεν θα μπορεί να υπερασπιστεί το Αιγαίο και τη Θράκη.
"Και δεν είμαι κανένας εθνικιστής όπως μου έλεγαν από την αμερικάνικη πρεσβεία, στο CBS, ότι ηγούμαι των εθνικιστών του ΠΑΣΟΚ, αλλά η Θράκη και το Αιγαίο δεν μπορούν να τύχουν υπεράσπισης από μία χώρα που είναι υπό κατάρρευση! Θα σημαίνει εθνική τραγωδία εάν όλοι αντί να είναι όπως είπα «τρεις λαλούν και δυο χορεύουν», αν όλοι δεν καταλάβουμε και ομαδικά και ατομικά κυρίως την ευθύνη".
Η προειδοποίηση του έμπειρου πολιτικού, έρχεται μετά από μια σειρά επεισοδίων στο Αιγαίο και δηλώσεων που δείχνουν ότι η Άγκυρα ουδόλως στενοχωριέται για το ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος της χρεωκοπίας.

Η αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο είναι διαρκής, με τελευταίο και σημαντικότερο επεισόδιο τις οδηγίες που έδωσε η Τουρκία στο ιταλικό πλοίο "Explora" για έρευνες εντός της ελληνικής ΑΟΖ.
Όπως αποδείχθηκε λίγες μέρες αργότερα η πλοιοκτήτρια εταιρεία πέρα από τις ελληνικές αρχές, είχε ζητήσει και την άδεια της Τουρκίας!
Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου για το Καστελόριζο. Ο κ. Νταβούτογλου είχε υποστηρίξει ότι το νησί δεν ανήκει στο Αιγαίο, αλλά στη Μεσόγειο!
Ακολούθησαν οι απαράδεκτες δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Επικρατείας Μπουλέντ Αρίντς για τους Έλληνες που θα βγάλουν μαντήλι ζητιανιάς και η καθυστερημένη απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης.
Πλέον κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στο Αιγαίο και τη Θράκη με την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας να επιδεινώνεται, την ώρα που η Τουρκία συνεχίζει με μεθοδικότητα την τακτική των παραβιάσεων και της αμφισβήτησης.


news247

Παναγιά μου βοηθά την Ελλάδα!!!

Παναγιά μου βοηθά την Ελλάδα!!!

Χάρης Καστανίδης:”Θα τα διαλύσω όλα αν πουληθεί το λιμάνι, θα τα κάνω λίμπα” (βίντεο)

Χάρης Καστανίδης:”Θα τα διαλύσω όλα αν πουληθεί το λιμάνι, θα τα κάνω λίμπα” (βίντεο)

BEST PONTIAN VIDEO ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΧΟΡΟΣ (ΠΟΝΤΙΑΚΑ)

"Εξαφάνισαν" τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων και Πάσης Παλαιστίνης Ειρηναίο για να πουλήσουν την Αγία Γη ανενόχλητοι!!!


Γιατί αν είναι όλα νόμιμα καμωμένα τι θέση έχουν οι σιδεριές και οι κλειδαριές έξω από την πόρτα ενός «μοναχού»; Το 2005 η Παλαιστινιακή Αρχή στην προσπάθειά της να εξακριβώσει τα πραγματικά γεγονότα σχετικά με το σκάνδαλο Πύλη της Γιάφφα (αμφισβητούμενες μακροχρόνιες εκμισθώσεις ακινήτων του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων σε Εβραίους) αναθέτει σε δικούς της εμπειρογνώμονες να διερευνήσουν την υπόθεση. Το πόρισμά τους καταγράφει αποσαφηνισμένες λεπτομέρειες και καταλήγει πως «σύμφωνα με τις πληροφορίες και τα στοιχεία που λάβαμε, δεν έχουμε γεγονότα ή αποδείξεις που να ενοχοποιούν τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίο.


Οι διαπραγματεύσεις δεν παρουσιάστηκαν ποτέ στην...στην Ιερά Σύνοδο της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας επειδή ο μακαριώτατος δεν ήταν ενημερωμένος γι’ αυτές. Επομένως δεν επικυρώθηκαν, θέμα που καθιστά τις διαπραγματεύσεις άκυρες». Η τότε κυβέρνηση Καραμανλή απαξίωσε για άγνωστους λόγους το συγκεκριμένο πόρισμα της Παλαιστινιακής Αρχής και προχώρησε σε διαδικασίες – εξπρές για εκλογή νέου Πατριάρχη στα Ιεροσόλυμα χωρίς τεκμηριωμένη απόδειξη ενοχής του Πατριάρχη Ειρηναίου. Παράλληλα καταστρατήγισε τους στοιχειώδεις κανόνες που διέπουν τις διπλωματικές σχέσεις στην περίπτωση επιστολής του τότε υπουργού Ιεροσολύμων κ. Ανέγκμπι «ότι το κράτος του Ισραήλ αντιτίθεται στην εκτέλεση της τελετής ενθρονίσεως του κ. Θεόφιλου, η οποία σκοπό έχει να δώσει ισχύ στην καθαίρεση του Πατριάρχη Ειρηναίου, πράξη η οποία δεν έχει αναγνωριστεί από την κυβέρνησή μας όπως νόμιμα απαιτείται». Η μη συμμόρφωση της τότε κυβέρνησης Καραμανλή στα συμπεράσματα του πορίσματος της Παλαιστινιακής Αρχής και στις υποδείξεις του ισραηλινού υπουργού αναμφίβολα δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά. Το επιβεβλημένο θα ήταν να θέσει «τον δάκτυλον επί τω τύπω τον ήλον» και να ωθήσει την έρευνα σχετικά με το σκάνδαλο Πύλη της Γιάφφα μέχρι το τέλος και όχι με βεβιασμένες προσπάθειες να κλείσει γρήγορα μια τόσο πολύκροτη υπόθεση που δημιούργησε τριγμούς σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Στη δίνη του κυκλώνα και το Οικουμενικό Πατριαρχείο που η παρέμβασή του εκείνη την εποχή αποτυπώθηκε σε ένα παραπολιτικό σχόλιο της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» (02.06.2005) και απηχεί το ρόλο που διαδραμάτισε αφού αποκαλύπτεται ότι μεσολάβησε για να εξυπηρετήσει τα σχέδια της Αθήνας. «Γεγονός είναι ότι η Πανορθόδοξος Σύνοδος για τα Ιεροσόλυμα δεν ήταν αυτό που λέμε “κορύφωση” της νομιμότητας και της κανονικότητας. Σημειωτέον ο Οικ. Πατριάρχης δεν ήταν σύμφωνος με μια τέτοια παρέμβαση. Για πολλούς λόγους. Ωστόσο δέχθηκε ασφυκτικές πιέσεις από το εδώ Υπουργείο Εξωτερικών να κάνει κάτι. Το έκανε και με το παραπάνω, οπότε στο ΥΠΕΞ πρέπει να ετοιμάζονται να του το ανταποδώσουν.

Αρκεί τα “ανταποδοτικά τέλη” να μη θυμώσουν τον κ. Χριστόδουλο». Πραγματικά! Σύμφωνα με ένα εμπιστευτικό έγγραφο του ΥΠΕΞ που διέρρευσε και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Δαυλός» (τεύχη 284 και 311) το Οικουμενικό Πατριαρχείο 40 ημέρες μετά την Πανορθόδοξο στο Φανάρι ενισχύθηκε οικονομικά με 3.000.000 ευρώ.


Τι συμπέρασμα μπορεί να εξαγάγει κανείς από τα παραπάνω; Τι παίχθηκε στα Ιεροσόλυμα;
Τα μέλη της επίσημης επιτροπής έρευνας της Παλαιστινιακής Αρχής στην αραβική εφημερίδα Αλ Κουτς. Η συνέντευξη που έδωσαν στις 23.03.2006 τα μέλη της επίσημης επιτροπής έρευνας της Παλαιστινιακής Αρχής (Ελίας Χούρι και Τζαουάντ Μπούλους) για το σκάνδαλο Πύλη της Γιάφφα στην αραβική εφημερίδα Αλ Κουτς δεν επιδέχεται καμία παρερμηνεία. Μερικές επισημάνσεις τους είναι οι εξής:
- Η συνωμοσία είχε σκοπό τα κτήματα της Παλιάς Πόλης καθώς και άλλα που ανήκουν στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Οι εβραϊκές εταιρείες αγοράζουν για 99 χρόνια επειδή τα κτήματα κατέχουν ευαίσθητη θέση στη διαμάχη για την Ιερουσαλήμ και για πολλά χρόνια βρήκαν φτωχές ψυχές ή εμπόρους οι οποίοι κρύβονται πίσω από το ράσο και έτσι κατάφεραν να πάρουν το ένα μετά το άλλο.
- Διαπιστώθηκε η άρνηση του κ. Ειρηναίου να πωλήσει κτήματα και λόγω αυτής της αρνήσεως ενώθηκαν τα συμφέροντα των κληρικών (εχθρών του Ειρηναίου) με δεξιά ιδρύματα για να γλιτώσουν από αυτόν.
- Εμάς δεν μας νοιάζει το προσωπικό στοιχείο. Μας ενδιαφέρει η Ιερουσαλήμ, η Αραβικότητα της και πως αντιμετωπίζουμε το επικίνδυνο σχέδιο εβραιοποίησής της.


Ο Θεόφιλος ζητεί την αναγνώριση του Ισραήλ
Οκτώ μέρες πριν από αυτή την αποκαλυπτική διάσταση της αλλαξοπατριαρχίας από τους εμπειρογνώμονες της Παλαιστινιακής Αρχής –δηλαδή στις 15.3.2006– είχε εκδικαστεί στο ανώτατο δικαστήριο του Ισραήλ, η προσφυγή του κ. Θεόφιλου,1 με βασικό αίτημα την άμεση αναγνώρισή του από την Ισραηλινή κυβέρνηση. Στο Δικαστήριο παρέστησαν αντιπρόσωποι και των τριών διαδίκων, δηλαδή Θεοφίλου, Ειρηναίου και της κυβέρνησης του Ισραήλ, ως παρεμβαινόντων λόγω άμεσου ενδιαφέροντος. Μετά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, τον λόγο πήρε ο κ. Γιάρακ (δικηγόρος Θεόφιλου), ο οποίος, μεταξύ άλλων, ζήτησε την άμεση απόφαση για αναγνώριση του πελάτη του, διότι «πανοικουμενική σύνοδος», όπως ανέφερε, καταδίκασε2 τον Πατριάρχη Ειρηναίο και αναγνώρισε στη συνέχεια τον Θεόφιλο.
Ακολούθως, μίλησε ο νομικός σύμβουλος του Ισραήλ κ. Χέλμαν. Σε έντονο ύφος απέρριψε την επιχειρηματολογία του κ. Γιάρακ, λέγοντας πως το πρόβλημα είναι ότι η πλευρά Θεοφίλου δεν έλαβε υπόψη την έννομη τάξη του Ισραήλ ως προς την εκλογική διαδικασία Πατριάρχου, πολύ περισσότερο που για την αναγνώριση ενός Πατριάρχη χρειάζεται κυβερνητικό βεράτιο, που το έχει παραχωρήσει μόλις προ διετίας στον κ. Ειρηναίο και δεν έχει λόγους να το ανακαλέσει και με έμφαση δήλωσε ότι για το κράτος του Ισραήλ ο Ειρηναίος είναι ο Πατριάρχης του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων και ο κ. Θεόφιλος έχει αναγνωριστεί ως Αρχιεπίσκοπος Θαβωρίου.
Παρεμβαίνοντας, οι δικαστές της έδρας συνέστησαν να συγκληθεί διϋπουργική επιτροπή, αφού η κυβέρνηση, ως τηρητής του νόμου και της τάξεως, έχει άμεση ευθύνη για την επίλυση του Ιεροσολυμιτικού ζητήματος στο πρόσωπο του Ελληνορθόδοξου Πατριάρχου και εφόσον δεν λάβει συγκεκριμένα μέτρα, σύμφωνα με το νόμο, το δικαστήριο θα συνέλθει σε νέα δικάσιμο («Το Παρόν», 19.03.2006).


Ο Θεόφιλος ενώπιον της Διϋπουργικής Επιτροπής του Ισραήλ
Στις 11.07.2006, παρουσία του νομικού συμβούλου του Πρωθυπουργού κ. Εχούντ Ολμέρτ, τριών υπουργών και εκπροσώπων από τα υπουργεία Εσωτερικών, Εξωτερικών3 και Δικαιοσύνης, ο πρόεδρος της επιτροπής (υπουργός) Ρόνι Μπαρόν, υποδέχεται τον κ. Θεόφιλο και τους δύο δικηγόρους του, οι οποίοι παρουσιάζουν την στάση τους για το ζήτημα του Ελληνορθοδόξου Πατριάρχου Ιεροσολύμων.
Σύμφωνα με τα πρακτικά, πρώτος πήρε τον λόγο ο κ. Γιάρακ (δικηγόρος Θεόφιλου), ο οποίος, μεταξύ άλλων, θα πει ότι «η ισραηλινή κυβέρνηση δεν πρέπει να γίνεται κριτής και πρέπει να εξετάσει το θέμα μόνο από την άποψη του να μην θίγονται τα συμφέροντά της». Στη συνέχεια, ο έτερος δικηγόρος κ. Ράμι Μούγκραμπι διευκρινίζει ότι «υπάρχουν τρεις αγοραπωλησίες ακινήτων που δεν μπορούν να ολοκληρωθούν εν απουσία της αναγνώρισης του κ. Θεόφιλου», ενώ αυτό που φαίνεται να υποστηρίζει, είναι βόμβα στα θεμέλια της αλλαξοπατριαρχίας. Ο αποπεμφθείς κ. Ειρηναίος δεν είχε κρατήσει τον λόγο του προς το Ισραήλ για αγοραπωλησίες ακινήτων (τις οποίες ωστόσο ανυπόστατα και ασύστολα κατηγορήθηκε ότι έκανε για να τον ρίξουν από τον πατριαρχικό θρόνο!). Απίστευτο;
Ο επόμενος ομιλητής ενώπιον της διϋπουργικής επιτροπής, είναι ο ίδιος ο κ. Θεόφιλος. Σύμφωνα πάντα με τα πρακτικά, επισημαίνει ότι η ιστορία του Πατριαρχείου συνδέεται με τη γη του Ισραήλ και το ίδιο το κράτος και επικρίνει τις διοικητικές ικανότητες του κ. Ειρηναίου, λέγοντας ότι «διαχειριζόταν με αποτυχία τις υποθέσεις του Πατριαρχείου και γι’ αυτό εκθρονίστηκε», αποδεχόμενος ουσιαστικά ότι η αποπομπή Ειρηναίου έγινε για... κτηματομεσιτικούς λόγους! Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της επιτροπής ρωτά τον κ. Θεόφιλο εάν έχει αναλάβει οποιαδήποτε δέσμευση –εγγράφως ή προφορικά– έναντι της οργάνωσης «Χαμάς». Εκείνος το αρνείται. Στην επόμενη κρίσιμη ερώτηση του προέδρου της διϋπουργικής, η οποία διατυπώνεται με την απορία «ποιος νόμος ισχύει για το Πατριαρχείο» (διασαφήνιση καθόλου τυχαία, αφού έχει βαθύτατο πολιτικό υπόστρωμα, συνδεόμενο με μια από τις πιο σημαντικές πτυχές του Μεσανατολικού –την τύχη της Ιερουσαλήμ), ο κ. Θεόφιλος αποδέχεται πως λειτουργεί βάσει του Ισραηλινού Νόμου (τη στιγμή που ως υποψήφιος για τον πατριαρχικό θρόνο είχε δεσμευτεί να συμμορφωθεί με τον Ιορδανικό Νόμο του 19584).
Το «Παρόν της Κυριακής» (23.12.2007), με βάση τα όσα αποτυπώνονται στα πρακτικά της αρμόδιας υπουργικής ομάδας του Ισραήλ θα σχολιάσει. «Ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως από την τελευταία συνεδρίαση που έγινε στις 23.10.2007 είναι το σημείο της πρότασης που διατυπώνεται προς την κυβέρνηση για την αναγνώριση του κ. Θεόφιλου και στο οποίο ζητείται από την κυβέρνηση του Ισραήλ να διατυπωθεί ένα καινούργιο κείμενο εξηγήσεων για την απόφαση, το οποίο μάλιστα θα συνοδευθεί από ένα γράμμα στο οποίο θα παρουσιαστεί λεπτομερώς η στάση του κ. Θεόφιλου σχετικά με τις υποχρεώσεις/δεσμεύσεις που του αποδόθηκαν, που του επιβλήθηκαν θα λέγαμε εμείς. Είναι η πρόταση που μετέφερε στην κυβέρνηση του Ισραήλ ο υπουργός Ράφι Εϊτάν5 που είναι ο τελευταίος πρόεδρος της διϋπουργικής επιτροπής και δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά τα οποία θα πρέπει να απαντηθούν, είτε από την πλευρά της κυβέρνησης, είτε από την πλευρά του κ. Θεόφιλου Γιαννόπουλου».6


Ο συγκερασμός των συμφερόντων
Έκτοτε (από το 2008 και μετά), μέλη παλαιστινιακών οργανώσεων θεωρούν ασύλληπτο ότι για να λάβει την επίσημη αναγνώριση της Ισραηλινής κυβέρνησης ως Πατριάρχης, είναι δεσμευμένος στο Ισραήλ και τους νόμους του Κράτους επί της Ιερουσαλήμ, ενώ ως επακόλουθο αυτής της εξέλιξης, αντιμετωπίζουν με καχυποψία και τη σιωπή της Ιορδανίας στην απόρριψη εκ μέρους του κ. Θεόφιλου του Ιορδανικού νόμου που διέπει τη λειτουργία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.7
Είναι δε τόσο μεγάλος ο σκεπτικισμός και η εξαπάτηση που αιωρείται πάνω από την αναγνώριση, που κυβερνητικοί αξιωματούχοι της Παλαιστινιακής Αρχής αυτοδιαψεύδουν τις προσδοκίες που είχαν οι ίδιοι καλλιεργήσει αρχικά (το 2005) και τώρα κάνουν λόγο για μία διαδικασία εκλογής, με απώτερο στόχο τον συγκερασμό συμφερόντων, μέσα από την ακίνητη περιουσία του Πατριαρχείου. Τροφή για έμμεσες σκέψεις και εικασίες διαπλοκής το χρυσοφόρο deal μεταξύ των Σιωνίτιδας Εκκλησίας και ενός εβραϊκού κατασκευαστικού ομίλου για την ανέγερση (και ουσιαστικά νομότυπη επέκταση) οικισμών σε έκταση ιδιοκτησίας του Πατριαρχείου. Κομβική παράμετρος της έρευνάς τους, οι ημερομηνίες γύρω από την συμφωνία. Από τη μία, η κοινοπραξία που έκλεισε τη σύμβαση με το Πατριαρχείο, η «Israeli New Talpiot», συστήθηκε νομικά στις 27 Απριλίου 2009, μόλις μία ημέρα πριν την υπογραφή της συμφωνίας παραχώρησης από τον κ. Θεόφιλο! Από την άλλη, η σύγκληση της Ιεράς Συνόδου (σύμφωνα και με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Αρχιγραμματεία στις 23.10.2009), προκειμένου να επιλέξει επιχείρηση (όμιλος Σράγα Μπιράν) και να θεσπίσει προδιαγραφές για τα «ιερά» στρέμματα στην περιοχή Ταλπιότ της Δυτικής Ιερουσαλήμ (π.χ. «χώρος πρασίνου», σε «χώρος οικοδομήσιμος») πραγματοποιήθηκε στις 17.11.2008.
Δύο μέρες μόλις μετά, ο κ. Θεόφιλος είχε επαφή, στα ανάκτορα του Αμμάν, για περισσότερες από τέσσερις ώρες, με τον πρίγκιπα Γάζι Μπιν Μαχμούντ –εξάδελφος και ανώτατος σύμβουλος του βασιλιά Αμπντάλα– αρμόδιο για θέματα θρησκευμάτων (δες και «Καθημερινή», 20.11.2008). Ανακοινωθέν τότε από τη συνάντηση δεν υπήρξε. Ωστόσο, σε επίπεδο σημειολογίας, οι Παλαιστίνιοι επαναφέρουν τώρα στη μνήμη τους τις πληροφορίες των μήντια, ότι πίσω από την αιφνίδια άρση της αναγνώρισης του κ. Θεόφιλου από το Ιορδανικό υπουργικό συμβούλιο (Μάιος 2007), ήταν ο διακαής πόθος της βασιλικής οικογένειας της Ιορδανίας για την ανάπτυξη του βαπτίσματος –ένα εκκλησιαστικό «φιλέτο» στην ανατολική όχθη του Ιορδάνη ποταμού. Τί συζήτησαν λοιπόν για περισσότερες από τέσσερις ώρες τότε οι Θεόφιλος-Γάζι; Υπενθυμίζεται ότι ο πρίγκιπας είναι πρόεδρος της βασιλικής επιτροπής για το πρόγραμμα της τουριστικής αξιοποίησης του Ιορδάνη ποταμού και από εκείνους που βοήθησαν στην απομάκρυνση του κ. Ειρηναίου («Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», 20.05. 2007). Και κάτι επίσης ενδεικτικό, που αξίζει να σταθμίσει κανείς, δίπλα σε όσα ψάχνουν οι Παλαιστίνιοι. Όταν οι εφημερίδες «Έθνος» (14.09.2009) και «Παρόν της Κυριακής» (20.09. 2009) δημοσιοποίησαν στην Ελλάδα με ντοκουμέντα την σοβαρότατη πολιτική διάσταση του να ενοικιάζεις σε εβραϊκή εταιρεία για 99 χρόνια γη του Πατριαρχείου, ο κ. Θεόφιλος για να αντικρούσει την εικόνα του μπίζνεσμαν και πως ασκεί ποιμαντική αποστολή στους Αγίους Τόπους, επιστράτευσε την προσωπικότητα, ποιανού λέτε; Του πρίγκιπα Γάζι! Τον παρασημοφόρησε «υπέρ της ειρήνης, του διαλόγου και της συναδελφοσύνης», με το ανώτατο μετάλλιο του Παναγίου Τάφου στις 1.10. 2009 στην πόλη Φχες της Ιορδανίας.
Τι κι αν οι προηγούμενες επισκέψεις του κ. Θεόφιλου εκεί, όπως στην Μαδηβά, τον Φεβρουάριο του 2009, επιβεβαίωνε το αγεφύρωτο χάσμα και τις ανυπέρβλητες συνθήκες συνεννόησης που υπάρχουν στις σχέσεις του με το ποίμνιο;
Τι κι αν μετά την τιμητική διάκριση του πρίγκιπα Γάζι, 2000 άτομα διαδήλωσαν στο Αμμάν, τον Νοέμβριο του 2009, κατά του κ. Θεόφιλου, μεταξύ αυτών και ορθόδοξοι βουλευτές;
Τι κι αν στις αρχές Μαρτίου (2010) ο πρόεδρος της ορθόδοξης κοινότητας της Ιορδανίας (αριθμεί 200.000 μέλη) κ. Ραούφ Αμπού Τζάμπερ, μέσω του Αλ Τζαζίρα Νετ και υπό τον τίτλο: «Έλληνες παπάδες συνεργάζονται με την “δύναμη κατοχής”» έκανε συγκεκριμένες καταγγελίες για εκχωρήσεις εκκλησιαστικής γης σε Ισραηλινούς;
Τι κι αν τις επόμενες ημέρες του Ιουλίου επίκειται συλλαλητήριο Αράβων ορθοδόξων στην Ιορδανία;
Η αλήθεια είναι ότι το ΠΑΣΟΚ ήρθε στην εξουσία χωρίς να γνωρίζει ούτε το παρασκήνιο που οδήγησε στην απομάκρυνση του κ. Ειρηναίου, ούτε φυσικά πως εδραιώθηκε ο κ. Θεόφιλος.
Θα χρεωθεί άραγε η νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΞ τις σοβαρές παρενέργειες της αλλαξοπατριαρχίας και όσα λάθη ξεκίνησαν επί εποχής Πέτρου Μολυβιάτη και συνεχίστηκαν επί Ντόρας Μπακογιάννη; Ο γράφων το θεωρεί αδιανόητο. Τη στιγμή που «το κράτος οικοδομείται εκ βάθρων» και η μάχη της Ελλάδας στη διεθνή σκηνή έχει τα χαρακτηριστικά ενός «μαραθώνιου με ρυθμό κατοσταριού», όπως τονίζει στη Free Sunday (25.04.2010) ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, το να χυθεί άπλετο φως στη «μυστική διπλωματία» του «Ειρηναίος-γκέιτ» δεν είναι ρεβανσισμός.
Τα λάθη του παρελθόντος (με ή χωρίς εισαγωγικά), ασφαλώς είναι για να διορθώνονται. Και η επισήμανσή τους γίνεται για να μην επαναληφθούν. Γιατί αν είναι όλα νόμιμα καμωμένα στα Ιεροσόλυμα, τι θέση έχουν οι σιδεριές και οι κλειδαριές έξω από την πόρτα ενός «μοναχού»; Είναι ένοχος ο Πατριάρχης Ειρηναίος; Ας προσκομίσουν τα αποδεικτικά στοιχεία και ας τον οδηγήσουν στο δικαστήριο. Ας τον δικάσουν και ας τον καταδικάσουν. Τουλάχιστον στη φυλακή θα απολαμβάνει τα στοιχειώδη δικαιώματα των κρατουμένων (σίτιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, επισκεπτήριο και ίσως τη δυνατότητα επιτέλεσης των θρησκευτικών του καθηκόντων και δικαιωμάτων). Είναι απορίας άξιο πως ο Έλληνας πρέσβης στο Ισραήλ θεωρεί φυσιολογική μία βαρβαρότητα που θίγει την ανθρώπινη αξία και κατ’ επέκταση τον πολιτισμένο κόσμο. Το ανακόλουθο γεγονός με επίφαση τραγικότητας (ενώ σηκώνει γέλια), είναι η έκκληση του κ. Θεόφιλου προς τον Ισραηλινό πρόεδρο Σιμόν Πέρες, να αποδώσει χάρη στον πρώην υπουργό Σλόμο Μπεν Εζρί, ο οποίος φυλακίστηκε κατηγορούμενος για διαφθορά.
Ποιος ασχολείται όμως στην Ελλάδα με όλα αυτά; Εκκλησιαστικά ζούμε στη μονοκαλλιέργεια του Βατοπαιδίου κι εκεί δεν υπάρχει τίποτε άλλο. Μόνον όταν τα μποφόρ της αλλαξοπατριαρχίας θα έχουν εξελιχθεί σε τσουνάμι χωρίς να το καταλάβουμε και το τίμημα θα είναι οδυνηρό και εθνικά επιζήμιο θα αναλογιστούμε την επιπόλαιη διαχείρισή της το 2005. Και ασφαλώς θα υπάρξουν άνθρωποι, οι οποίοι θα μνημονεύσουν το λεγόμενο ότι «οι ιεροί κανόνες οσάκις παραβιάζονται, εκδικούνται σκληρά». Αλλά θα είναι αργά...


Υποσημειώσεις
1 Ο κ. Θεόφιλος, με αφορμή την καθυστέρηση της αναγνώρισης της εκλογής του από το Ισραήλ, προσέφυγε στο ανώτατο δικαστήριο κατά της κυβέρνησης Σαρόν. Σχετικές πληροφορίες ανέφεραν ότι στις αρχές Οκτωβρίου 2005 ο κ. Θεόφιλος είχε στείλει δύο προσωπικές επιστολές προς τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Αριέλ Σαρόν, ζητώντας να επισπεύσει την αναγνώρισή του, αποτρέποντας έτσι μία επανάληψη όσων είχαν γίνει στην εκλογή του Πατριάρχη Ειρηναίου, τον οποίο το ισραηλινό κράτος δεν είχε αναγνωρίσει για περίπου τρεισήμισυ χρόνια. Στην ανταπάντηση από το γραφείο του κ. Σαρόν τονιζόταν ρητά πως «η ισραηλινή κυβέρνηση δεν επιθυμεί να εμπλακεί στις εσωτερικές διαμάχες του Πατριαρχείου, όπου εξακολουθούν να υπάρχουν εσωτερικές φατρίες». Μάλιστα, στην επιστολή ο κ. Θεόφιλος αναγραφόταν ως «Αρχιεπίσκοπος Θαβωρίου», δηλαδή το αξίωμα που κατείχε πριν την εκλογή του, ενώ ως Πατριάρχης Ιεροσολύμων αναγραφόταν ο κ. Ειρηναίος («Ελεύθερος Τύπος» και «Ελευθεροτυπία», 29.10.2005).
2 Η Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη στο Φανάρι δεν συνεκλήθη ως δικαστήριο για να δικάσει τον κ. Ειρηναίο, όπως λέει σαφώς και η ανακοίνωση της Συνδιάσκεψης, αλλά να υποβάλλει παραίτηση ως θυσιαστική πράξη, κάτι που δεν δέχθηκε ο κ. Ειρηναίος, γιατί οι κατηγορίες εις βάρος του δεν τον αφορούσαν («Το Παρόν», 19.03.2006).
3 Κατά την ανασκόπηση των εξελίξεων που συνέβησαν στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο και πριν παρουσιαστούν ο κ. Θεόφιλος και οι δύο δικηγόροι του ενώπιον της Επιτροπής των Υπουργών, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, ο κύριος Yaran Zeidman, κάνει γνωστό στην ομάδα που ασκούσε την επιτροπεία, ότι «η υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος κ. Θεοδώρα Μπακογιάννη, τηλεφώνησε χθες στην υπουργό Εξωτερικών κυρία Tsipi Livni και της εξέφρασε την ελπίδα της ότι η Ισραηλινή κυβέρνηση θα αναγνωρίσει τον κ. Θεόφιλο» (από τα Πρακτικά της Συνεδρίας των Υπουργών).
4 Οκτώ δεσμεύσεις περιείχε η «κρυφή» συμφωνία που υπέγραψε ο κ. Θεόφιλος με την ιορδανική κυβέρνηση, λίγες εβδομάδες πριν από την εκλογή του στον πατριαρχικό θρόνο. Το επίσημο έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών της Ιορδανίας υπογράφηκε από τον κ. Θεόφιλο στις 18.07.2005, λίγες ημέρες προτού η ιορδανική κυβέρνηση καταρτίσει τον κατάλογο των υποψηφίων για τη θέση του κ. Ειρηναίου. Στο τρισέλιδο κείμενο που φέρει την επίσημη σφραγίδα του ιορδανικού υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Θεόφιλος υπογράφει με την τότε ιδιότητά του ως Αρχιεπίσκοπος Θαβωρίου («Τα Νέα», 15.05.2007).
5. Έγγραφο του Ράφι Εϊτάν (είχε διατελέσει και αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ) με τίτλο «Αρχές Συμφωνίας με το Ελληνικό Πατριαρχείο», παραδόθηκε στις 18 Ιανουαρίου 2007 στους δικηγόρους του κ. Θεόφιλου και θέτει οκτώ όρους για τον πελάτη τους, ως προϋπόθεση για την αναγνώρισή του. Σύμφωνα με το έγγραφο, ανάμεσα σε άλλα, το Πατριαρχείο υποχρεώνεται «να παραχωρήσει στο Ισραήλ το δικαίωμα προτίμησης σε κάθε νέα πώληση ή μίσθωση γης». Δηλαδή κάθε φορά που το Πατριαρχείο θα προτίθεται να πουλήσει ακίνητο, πρέπει πρώτα να ρωτήσει το Ισραήλ. Την ύπαρξη του εγγράφου αποκάλυψε η ισραηλινή εφημερίδα «Haaretz» («Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», 24-25.03.2007).
6. Σύμφωνα με τη βιογραφία του κ. Θεόφιλου Γιαννόπουλου στην έγκριτη ιστοσελίδα www.orthodoxwiki.org, συγγενεύει με τον ελληνικής καταγωγής κ. Τζορτζ Τένετ, ο οποίος διετέλεσε υποδιευθυντής της CIA από το 1995 μέχρι το 1997 και διευθυντής της ίδιας μυστικής υπηρεσίας από το 1997 μέχρι και το 2004. Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως είναι εξάδελφος (αγγλιστί cousin) του άλλοτε ισχυρού άνδρα της CIA.
7. Ενώπιον της Διϋπουργικής Επιτροπής της κυβέρνησης του Ισραήλ, ο κ. Θεόφιλος απέρριψε τον Ιορδανικό νόμο σε ό,τι αφορά το καθεστώς που διέπει τη λειτουργία του παλαίφατου Πατριαρχείου. Το αντιφατικό (και ο εμπαιγμός των ιθυνόντων) είναι πως ο κ. Ειρηναίος απομακρύνθηκε με «τον εν ισχύει Ιορδανικόν Νόμον του 1958, τον διέποντα τα του θρόνου των Ιεοροσολύμων» (δες επίσημο τριμηνιαίο περιοδικό «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τεύχος Απρίλιος-Ιούνιος 2005).

www.greeknation.blogspot.com

Τουρκία: "Διαστρέβλωση της Ιστορίας" η γενοκτονία των Ποντίων

Τουρκία: "Διαστρέβλωση της Ιστορίας" η γενοκτονία των Ποντίων

"Γιούχαραν" τη Φώφη Γεννηματά στον Πύργο

"Γιούχαραν" τη Φώφη Γεννηματά στον Πύργο

Τα CDS της χρεοκοπίας της Ελλάδας θα είναι το κύριο μενού της συνάντησης της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ στο St. Moritz σε λίγες μέρες!

Τα CDS της χρεοκοπίας της Ελλάδας θα είναι το κύριο μενού της συνάντησης της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ στο St. Moritz σε λίγες μέρες!

Η Αγκυρα “σαμποτάρει” επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΓΕΕΘΑ


Μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων σημειώθηκε σήμερα στην περιοχή του κεντρικού Αιγαίου, ενώ ξεκινούσε επίσημη επίσκεψη αντιπροσωπείας του ελληνικού ΓΕΕΘΑ στην Τουρκία, στο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληφορορίες, 14 τουρκικά αεροσκάφη εισήλθαν στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως. Καταγράφηκαν δύο παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών που εξελίχθηκαν σε 9 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου, στην περιοχή του κεντρικού Αιγαίου.


Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά. Έξι τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα. Αντιπροσωπεία του ελληνικού ΓΕΕΘΑ με επικεφαλής τον Διευθυντή του Κλάδου Στρατηγικής και Πολιτικής, επισκέπτεται από σήμερα την Τουρκία με σκοπο τη συζήτηση του προγράμματος δραστηριοτήτων έτους 2012, στο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) μεταξύ των δύο χωρών. Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί στις 27 Μαίου.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=63087422

Οι Ύποπτες «Επαναστάσεις»

Οι Ύποπτες «Επαναστάσεις»

Ντοκουμέντο: Η Goldman Sachs αναβάθμισε την τιμή στόχο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, 3 ημέρες πριν την ανακοίνωση πώλησης κατά προτεραιότητα!

Ντοκουμέντο: Η Goldman Sachs αναβάθμισε την τιμή στόχο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, 3 ημέρες πριν την ανακοίνωση πώλησης κατά προτεραιότητα!

Προβοκάτσια: Τουρκική σημαία σε Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι!

Προβοκάτσια: Τουρκική σημαία σε Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι!

Chemtrails: Αεροπλάνο που φέρεται να συμμετείχε σε χημικούς ψεκασμούς συνετρίβει

Chemtrails: Αεροπλάνο που φέρεται να συμμετείχε σε χημικούς ψεκασμούς συνετρίβει

Τουρκική πρόκληση: "Ελληνική κατοχή σε τουρκικά νησιά"


Προεκλογική συγκέντρωση στο Ντίτιμ (Δίδυμα) του Αϊδίνιου θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Ναμίκ Κεμάλ Ζεϊμπέκ. «Διαμαρτυρία για την ελληνική κατοχή σε τουρκικά νησιά» τιτλοφορείται η συγκέντρωση, ωστόσο δεν θα ακολουθήσει μετάβαση του προέδρου και των στελεχών του κόμματος στο Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι, όπως είχε ανακοινωθεί πριν από τρεις μέρες. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στη μία το μεσημέρι. Ο Ζεϊμπέκ, πριν από περίπου δέκα πέντε μέρες, είχε προβάλει τον ισχυρισμό ότι τα εν λόγω δύο νησιά «τελούν από το 2004 υπό ελληνική κατοχή».

Την περασμένη Κυριακή η τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ» είχε γράψει ότι ο επικεφαλής της οργάνωσης του Δημοκρατικού Κόμματος στη Σμύρνη, Νασίτ Μπιργκιουβί, δήλωσε ότι «αρχικά θα κάνουμε μία συγκέντρωση στο Ντίντιμ και στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε με τον πρόεδρό μας, με σκάφη, για να υψώσουμε τουρκική σημαία στα νησιά. Ελπίζω να μην μας εμποδίσουν».
Ωστόσο, ο σύμβουλος του προέδρου του κόμματος επί θεμάτων Τύπου, Εμίν Βαρόλ, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε ότι θα γίνει μόνον η συγκέντρωση στο Ντίντιμ και ότι δεν προβλέπεται μετάβαση στα νησιά.
Σημειώνεται, τέλος, ότι το περασμένο Σάββατο, ο επικεφαλής της οργάνωσης του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στο Ντίντιμ, Αμπντουραχίμ Οζτούρκ, σε γραπτή του ανακοίνωση είχε αναφέρει ότι «η συμφωνία του 1947, που πιστοποιεί ότι τα νησιά Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι είναι εδάφη της Ελλάδας, υπογράφηκε από τον πρόεδρο της εποχής Ισμέτ Ινονού».

nooz

Οι προκλήσεις της Τουρκίας συμβαδίζουν με την επιδείνωση της οικονομικής κρίσης


Γράψαμε ήδη για σκηνικό τύπου Ιμίων με αφορμή τις δηλώσεις Zeybek περί «κατοχής» του Αγαθονησίου και του Φαρμακονησίου από την Ελλάδα, με την εμπλοκή της Hurriet και την παραλαβή της σκυτάλης απο τον Συνταγματάρχη ε.α. Ουμίτ Γιαλίμ που απεπειράθη «απόβαση» στα νησιά μετά φανών, λαμπάδων και …δημοσιογράφων την περασμένη εβδομάδα. Σε κάθε περίπτωση η επίσημη αντίδραση του τουρκικού ΥΠΕΞ υπήρξε «πατρική» και κατευναστική και διόλου ρητά αποδοκιμαστική των «ιδιωτικών» αυτών πρωτοβουλιών.

Ενδεχομένως ενθαρρυμένοι από την ανωτέρω επίσημη στάση, οι προβοκάτορες του Δημοκρατικού Κόμματος DP της Τουρκίας επανέρχονται (Sabah) με δηλώσεις του προέδρου της νομαρχιακής επιτροπής του κόμματος στα Δίδυμα (απέναντι από τα νησιά) και προαναγγέλλουν για αύριο «αντικατοχικές» εκδηλώσεις που θα κορυφωθούν με «εκστρατεία με βάρκες» πρός …απελευθέρωση των δυο νησιών.
Το antinews γνωρίζει ότι η αρμόδια ελληνική αρχή είναι ενήμερη και εκφράζεται η εκτίμηση ότι με ήπια ισχύ θα αποκρουσθεί κάθε απόπειρα διασαλεύσεως της τάξεως με απρόβλεπτα αποτελέσματα, αυτό δηλαδή που επιδιώκουν οι προβοκάτορες.
Παρατηρούμε ότι η ένταση με κάθε δυνατή ευκαιρία (ασκήσεις, παραβιάσεις, ανεύθυνες και προβοκατόρικες δηλώσεις και ενέργειες) συντηρείται και ακολουθεί αυξητική πορεία, ίσως όχι τυχαία εν όψει εκλογών στην Τουρκία και ανησυχητικών οικονομικών εξελίξεων στην Ελλάδα.
Η συγκυρία αυτή είναι που καθιστά επικίνδυνη και απρόβλεπτη την αυριανή απόπειρα προβοκάτσιας.
Parsifal - antinews

Ενοχλήθηκαν – Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών: «Η Ελλάδα διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια με το να εορτάζει τη δήθεν ποντιακή γενοκτονία»


Αναφορά στον εορτασμό της Γενοκτονίας των Ελλήνων Ποντίων έκανε στον επίσημο ιστότοπό του το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών. Σύμφωνα λοιπόν με την ανακοίνωση που εξέδωσε, η Ελλάδα διαστρεβλώνει την ιστορία, με απώτερο σκοπό να δημιουργήσει μια λανθασμένη ιστορική ερμηνεία. Η συγκεκριμένη προσπάθεια όπως επισημαίνει δεν εξυπηρετεί στην ανάπτυξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων.


Και ολοκληρώνει τονίζοντας πως το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει αλλά και αρνείται τις πρωτοβουλίες αυτές που στερούνται επιστημονικής βάσης και είναι ηθικώς προβληματικές. Στην πραγματικότητα, το συμβατικό πλαίσιο του πρόσφατου κοινού μας παρελθόντος συνιστά απάντηση στους ισχυρισμούς αυτούς.
GEOPOLITICS & DAILY NEWS

ΟΜΕ-ΟΤΕ: "Με την απόφαση της κυβέρνησης απεμπολούνται "κυριαρχικά δικαιώματα υψίστης εθνικής και στρατηγικής σημασίας", καθώς και το "δικαίωμα βέτο σε θέματα άμυνας και ασφάλειας"

ΟΜΕ-ΟΤΕ: "Με την απόφαση της κυβέρνησης απεμπολούνται "κυριαρχικά δικαιώματα υψίστης εθνικής και στρατηγικής σημασίας", καθώς και το "δικαίωμα βέτο σε θέματα άμυνας και ασφάλειας"

Οι προκλήσεις στο Αιγαίο, οι τουρκικές εκλογές, οι «Πασάδες» και η κυριαρχία των ισλαμιστών


Του Δημήτρη Μπεκιάρη - Στην ένταση την οποία έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και στο μιλιταριστικό κατεστημένο της Άγκυρας ενόψει τον εκλογών στην Τουρκία, αποδίδουν διπλωματικές πηγές την αύξηση της τουρκικής προκλητικότητας και επιθετικότητας έναντι της Ελλάδας.Μία σειρά από γεγονότα και προκλητικές ενέργειες σε βάρος της Ελλάδας, είτε στο Αιγαίο, είτε στα χερσαία σύνορα με την Τουρκία έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ωστόσο άλλοι κύκλοι επισημαίνουν ότι οι τουρκικές προκλήσεις έναντι της Ελλάδας ή ακόμη και τα σενάρια για «θερμό καλοκαίρι» το οποίο έρχεται, εντάσσονται στην συγκροτημένη από τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, στρατηγική που έχει ως αντικειμενικό σκοπό την σταθεροποίηση των τουρκικών συμφερόντων στο Αιγαίο.


Προκλήσεις
Τις τελευταίες ημέρες έχουν αυξηθεί εντυπωσιακά οι παραβιάσεις του ελληνικού εθνικού εναέριου χώρου και του FIR Αθηνών από τουρκικά μαχητικά, ενώ η Άγκυρα εντείνοντας την προκλητικότητά απάντησε άμεσα στην έκδοση της ελληνικής αγγελίας Α0907/2011, η οποία αφορά στην άσκηση Έρευνας και Διάσωσης «Ιωνάς», η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουνίου στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Ρόδο και στο Καστελόριζο, εκδίδοντας την αγγελία Α1743/2011, σύμφωνα με την οποία κατέστησε δηλωτική προς την ελληνική πλευρά ότι η περιοχή στην οποία σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί η άσκηση «Ιωνάς» ανήκει στην δική της αρμοδιότητα.
Η Τουρκία, τώρα, σε συνέχεια της ευρείας κλίμακας αεροναυτικής άσκησης «Ντενίζ Γκορντού», ήδη διεξάγει μία από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις της στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Ρόδο και στο Καστελόριζο.Επίσης τις προηγούμενες ημέρες στελέχη του Τουρκικού Δημοκρατικού Κόμματος (DP), μεταξύ των οποίων και ένας απόστρατος αξιωματικός και υποψήφιος βουλευτής στις τουρκικές εκλογές, επιχείρησαν να αποβιβαστούν στο Αγαθονήσι.
Mάλιστα το περιστατικό συνέβη μία εβδομάδα μετά την δήλωση του επικεφαλής του τουρκικού Δημοκρατικού Κόμματος Νamik Kemal Zeybek ότι τόσο το Φαρμακονήσι, όσο και το Αγαθνονήσι «βρίσκονται κάτω από καθεστώς ελληνικής κατοχής». Εκτός αυτών, όμως, την ανησυχία στην Αθήνα για την ένταση στα σύνορα με την Τουρκία, ενίσχυσε το συμβάν με τους δουλεμπόρους στον Έβρο, οι οποίοι άνοιξαν πυρ εναντίον τεσσάρων Ελλήνων συνοριοφυλάκων, αλλά και δύο γερμανών της FRONTEX.
Σύμφωνα με πληροφορίες μετά το επεισόδιο υπήρξε κινητικότητα τουρκικών, αλλά και ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα με την Τουρκία. Στο πεδίο των τουρκικών προκλήσεων εντάσσεται και η επίσκεψη της συζύγου του Τούρκου πρωθυπουργού, Εμινέ Ερντογάν και του Τούρκου υπουργού Επικρατείας Εγκεμέν Μπαγίς στη Θράκη, η οποία προσέλαβε πολιτικά και προεκλογικά χαρακτηριστικά. Όλα αυτά συμβαίνουν την στιγμή που το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει με ανακοινώσεις του ότι επιθυμεί το Αιγαίο να «Η Τουρκία επιθυμεί το Αιγαίο να γίνει μία περιοχή ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας με την Ελλάδα».


Αντίδραση από το βαθύ κράτος;
Όπως όλα δείχνουν στις προσεχείς εκλογές στην Τουρκία το μετριοπαθές ισλαμικό AKP και ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας Ταγίπ Ερντογάν θα είναι οι νικητές. Ωστόσο η ένταση είναι ίσως το κυρίαρχο χαρακτηριστικό αυτής της εκλογικής αναμέτρησης. Πριν από λίγες ημέρες σημειώθηκε βομβιστική επίθεση εναντίον της αυτοκινητοπομπής, η οποία συνόδευε τον Τούρκο πρωθυπουργό σε περιοδεία, στην περιοχή στην Κασταμόνη του Πόντου, σε μία περιοχή που δεν έχουν διαπιστωθεί ξανά στο παρελθόν επιθέσεις από Κούρδους αυτονομιστές.
Τώρα οι αρχές ασφαλείας της Τουρκίας εντόπισαν σε γέφυρα, η οποία βρίσκεται εντός της διαδρομής την οποία θα ακολουθούσε ο Ταγίπ Ερντογάν, ανάμεσα στις περιοχές Νουζαϊμπίν και Τσιζρέ στην επαρχία Σιρνάκ, στα σύνορα με το Ιράκ, 36 κιλά εκρηκτικά. Λίγο πριν από τις εκλογές, επίσης, οι έρευνες των τουρκικών αρχών γύρω από την υπόθεση του παρακρατικού δικτύου «Εργκένεγκον» συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, ενώ στα στοιχεία, τα οποία συνεχώς εμπλουτίζουν την συγκεκριμένη υπόθεση, προστέθηκε και εκείνο της δολοφονικής απόπειρας δολοφονίας εναντίον του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, η οποία τελικά δεν πραγματοποιήθηκε, και η οποία αποδίδεται στην παρακρατική δραστηριότητα του κεμαλικού κατεστημένου.
Η δράση του παρακρατικού δικτύου «Εργκένεγκον» και το σχέδιο της απόπειρας δολοφονίας εναντίον του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου συνδέθηκαν από τις δικαστικές αρχές της Τουρκίας στη βάση «πραγματικών» και «νομικών» λόγων.
Μάλιστα πολύ πρόσφατα ο φιλοκυβερνητικός Τύπος κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση στην Τουρκία ότι σχηματίζει «ενιαίο εκλογικό μέτωπο με την Εργκένεγκον».
Το βαθύ κεμαλικό κράτος μπορεί να είναι αποδυναμωμένο και η Τουρκία μετά την νίκη του Ταγίπ Ερντογάν στο δημοψήφισμα για την Συνταγματική Αναθεώρηση να βιώνει την δική της μεταπολίτευση, αλλά σύμφωνα με μία άποψη, η οποία κερδίζει έδαφος σε διπλωματικούς κύκλους, οι μιλιταριστές της Άγκυρας καθιστούν όλο και πιο δηλωτική την παρουσία τους σε έναν χώρο, ο οποίος είναι «προνομιακός» για αυτούς, είτε προκαλώντας κρίσεις, είτε θερμά επεισόδια, είτε προβοκάτσιες και αυτός δεν είναι άλλος από το Αιγαίο. Το ερώτημα είναι: Πόσο θα αντέξει το «βαθύ κράτος» στην Τουρκία και οι «ξεδοντιασμένοι» «Πασάδες της Άγκυρας» την πολιτική κυριαρχία των μετριοπαθών ισλαμιστών.
Ο Νamik Kemal Zeybek, γνήσιος εκπρόσωπος του Κεμαλικού Κατεστημένου και η εφημερίδα «Hurriet» δεν έθεσαν τυχαία ζήτημα ελληνικότητας για το Αγαθονήσι. Ταυτόχρονα ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η ευρείας κλίμακας στρατιωτική άσκηση, ανάμεσα στη Ρόδο και στο Καστελόριζο, η οποία συνιστά ευθεία απόπειρα αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας σε μία θαλάσσια περιοχή η οποία αποτελεί «σημείο κλειδί» για τον καθορισμό Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης., η οποία, όμως, όπως αναφέρουν πολύ καλά πληροφορημένες πηγές είχε την πλήρη έγκριση, τόσο του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, όσο και του υπουργού Εξωτερικών της γειτονικής χώρας Αχμέτ Νταβούτογλου.


Σταθεροποίηση συμφερόντων
Μπορεί πριν από λίγες ημέρες ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Δημήτρης Δρούτσας να επιχείρησε με άκρως δηλωτικό τρόπο την υποβάθμιση, τουλάχιστον, της αξίας μίας ενδεχόμενης πρωτοβουλίας από την πλευρά της Αθήνας να προχωρήσει στον καθορισμό Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, αλλά η Άγκυρα, ακόμη και για λόγους που, εκτός από την σταθεροποίηση και την νομιμοποίηση των συμφερόντων της, αφορούν στους εσωτερικούς πολιτικούς ανταγωνισμούς, εντείνει τις προκλήσεις της στο Καστελόριζο επιχειρώντας να εμφανίσει τη συγκεκριμένη περιοχή ως τμήμα της δικής της επικράτειας.
Πόσο, όμως, βοηθούν οι συνεχείς προκλήσεις στο Αιγαίο, το AKP στον προεκλογικό αγώνα, τον οποίο δίνει έστω και αν θεωρείται βέβαιο ότι θα κερδίσει τις εκλογές; Ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, ο Αχμέτ Νταβούτογλου, είναι εκείνος, ο οποίος πριν από λίγο καιρό δήλωνε ότι «το Καστελόριζο ανήκει στη Μεσόγειο και όχι στο Αιγαίο». Τώρα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας Σελτζούκ Ουνάλ δηλώνει ότι «είναι εξαιρετικά σημαντικό και για τις δύο πλευρές να μην προχωρήσουν σε μονομερείς προσπάθειες, που ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή και να καταστρέψουν τη θετική ατμόσφαιρα μεταξύ τους».
Το ζήτημα για κάποιους είναι κατά πόσο το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ελέγχει το εύρος και την ένταση των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο στην παρούσα συγκυρία.
Ωστόσο σύμφωνα με μία αντίληψη, η οποία είναι αρκετά ισχυρή σε διπλωματικούς κύκλους, οι τουρκικές προκλήσεις έναντι της Ελλάδας είναι απόλυτα ελεγχόμενες από την τουρκική μετριοπαθή ισλαμική κυβέρνηση. Σύμφωνα με την ίδια άποψη η τουρκική κυβέρνηση, στέλνει το μήνυμα στο εσωτερικό μέτωπο, ότι ελέγχει πλήρως την κατάσταση στο στρατό και στο Αιγαίο, προς όφελος των τουρκικών συμφερόντων, και ότι καταλαμβάνει σταθερά τον «προνομιακό χώρο» των κεμαλικών.
Σε αυτή τη βάση η Άγκυρα επιδιώκει στην σταθεροποίηση των συμφερόντων της στο Αιγαίο και αιτιολογείται η αντιμετώπιση των θεμάτων που άπτονται του Καστελόριζου «ως αμιγώς πολιτικών».
Η σταδιακή αποδυνάμωση του κεμαλικού κατεστημένου, όλα τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τους υποστηρικτές αυτής της άποψης, δεν αφήνει πολλά περιθώρια στο «βαθύ κράτος» να προχωρήσει στην υλοποίηση στρατηγικών χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών και του ίδιου του πρωθυπουργού της χώρας Ταγίπ Ερντογάν. Σε κάθε περίπτωση υποστηρίζουν ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του «παιχνιδιού».

newscode

Ο βιασμός μιας χώρας

Ο βιασμός μιας χώρας

Προεκλογική δέσμευση ΓΑΠ: «Δεν πωλείται η ΕΥΑΘ»

Προεκλογική δέσμευση ΓΑΠ: «Δεν πωλείται η ΕΥΑΘ»

Το Υπουργικό Αποφάσισε το Ξεπούλημα! Η Προδοσία ολοκληρώθηκε! - Η Πώληση και μόνον του Νερού συνιστά από μόνη της ΠΡΟΔΟΣΙΑ στο ΕΘΝΟΣ και στα Παιδιά μας!

Το Υπουργικό Αποφάσισε το Ξεπούλημα! Η Προδοσία ολοκληρώθηκε! - Η Πώληση και μόνον του Νερού συνιστά από μόνη της ΠΡΟΔΟΣΙΑ στο ΕΘΝΟΣ και στα Παιδιά μας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΣΩΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ - ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΣΩΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ - ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!

ΜΝΗΜΗ ΑΛΩΣΕΩΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ


Την Κυριακή 29 Μαΐου και ώρα 10 π. μ. θα τελεσθούν στον Ιερό Ναό των Αγίων Βασιλείου του Μεγάλου και Κοσμά του Αιτωλού Ν. Φιλαδελφείας,τα Ιερά Μνημόσυνα του ευσεβούς ημών Αυτοκράτορος ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ και των συν Αυτώ ηρωικώς πεσόντων κατά την ΄Αλωσιν της Κωνσταντινουπόλεως. Το πρόγραμμα έχει ως ακολούθως:7 - 8,30 ΟΡΘΡΟΣ


8,30 - 10 ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ,ΠΡΟΕΞΑΡΧΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒ.ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ Ν. ΙΩΝΙΑΣ - ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ κ . κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ


10 - 10,30 ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΝ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝ ΑΥΤΩ ΠΕΣΟΝΤΩΝ , ΟΜΙΛΙΑ


10, 30 ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΔΟΧΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ Ι .ΝΑΟΥ


ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ


Ν . Φιλαδέλφεια 24 Μαΐου 2011


www.greeknation.blogspot.com

Έχουν ποντάρει 30 δισ. ευρώ στην πτώχευση της χώρας...

Έχουν ποντάρει 30 δισ. ευρώ στην πτώχευση της χώρας...

Νέα τουρκική πρόκληση στη Θράκη για τη μνήμη του Κεμάλ!

Νέα τουρκική πρόκληση στη Θράκη για τη μνήμη του Κεμάλ!

FINANCIAL TIMES DELETE GREEK DEBTS!

FT: Διαγράψτε τα χρέη της Ελλάδας

«Δημοσιονομικά αμφισβητήσιμη» χαρακτηρίζουν σε σημερινό δημοσίευμα τους οι Financial Times την ελληνική κυβέρνηση, εκτιμώντας ότι μια αποφασιστική διαγραφή των χρεών της Ελλάδας θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως «αντιπυρική ζώνη» στην Ευρώπη. Η στήλη «LEX» της βρετανικής εφημερίδας επικρίνει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την αρνητική στάση που κρατά απέναντι ακόμη και στην πιο ήπια μορφή αναδιάρθρωσης και ειδικά τον επικεφαλής της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ, ο οποίος υποστηρίζει πως η Ελλάδα πρέπει και μπορεί να πληρώσει τα χρέη της και πως όποιες άλλες εναλλακτικές αποτελούν «επικίνδυνο αποπροσανατολισμό».

Αποδίδουν δε την άρνηση του κ. Τρισέ στα προβλήματα ρευστότητας που θα δημιουργηθούν για την ΕΚΤ από ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, καθώς η Τράπεζα θα κληθεί να αντιμετωπίσει διαγραφές 35%-70%, που υπολογίζονται στα 40-50 δισ. ευρώ.


Γιατί αρνείται ο Τρισέ
Ταυτόχρονα, η εφημερίδα απορρίπτει την επιχειρηματολογία του κ. Τρισέ ότι εάν καταρρεύσει η Ελλάδα, θα ακολουθήσουν η Ιρλανδία και η Πορτογαλία και θα είναι ακόμη πιο δύσκολη η προάσπιση της Ισπανίας. Όπως τονίζει «υπάρχουν αρκετά επιχειρήματα για την αντίθετη άποψη», όπως ότι οι «ανόητοι πιστωτές» θα πρέπει να πληρώσουν, όπως και ότι «υφίστανται σαφείς διαφορές ανάμεσα στην Ελλάδα, με την δημοσιονομικά αμφισβητήσιμη κυβέρνησή της και τον υποαναπτυγμένο κλάδο εξαγωγών και τις άλλες χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας, όπως η Ισπανία».


Αντιπυρηνική ζώνη η διαγραφή
Ο αρθρογράφος των Financial Times καταλήγει σημειώνοντας πως μία αποφασιστική διαγραφή χρεών της Ελλάδας θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως «αντιπυρική ζώνη», εάν συνοδευτεί από ένα σκληρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και από σαφείς επεξηγήσεις στις αγορές ότι η Ελλάδα είναι μία «ειδική περίπτωση».
«Μία τέτοια κίνηση πιθανότατα θα δημιουργούσε μικρότερο κίνδυνο μετάδοσης από ότι μια σειρά πακέτων στήριξης που αποτελούν προσωρινή λύση μετά από μία αδέξια κρατική κατάρρευση. Δεν είναι αργά για να συμφωνήσει η ΕΚΤ ότι την φωτιά την πολεμάς με φωτιά», σημειώνει η στήλη «LEX».

gdailynews

O Εχθρός έχει Ονομα! Αυτοί Ψήφισαν το Μνημόνιο, όλα τα Ονόματα!

O Εχθρός έχει Ονομα! Αυτοί Ψήφισαν το Μνημόνιο, όλα τα Ονόματα!

Αγαπητοί Ελληνες, αυτοί που κλέβουν το μέλλον μας, είναι μέσα στην ίδια την Βουλή! Θέλουμε το μέλλον μας πίσω! ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ!
ΑΝ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΗΜΕΡΑ! ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ! Η ΛΑΙΚΗ ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ!
Αυτοί Ψήφισαν το μνημόνιο!
Δεν Ξεχνώ! Δεν χαλάω λεφτά για γιαούρτι, υπάρχει και το Σάλιο!
Βρείτε το ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΔΗΣΥ της Γειτονίας σας.


ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΑΣΟΚ

Ραγκούσης Νικολάου Ιωάννης ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ragousis@pasok.gr


Παναρίτη Ιωάννου Ελένη (Έλενα) ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ http://www.prosperityunbound.com


Μόσιαλος Αρχοντή Ηλίας ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ http://www2.lse.ac.uk/LSEHealthAndSocialCare/LSEHealth/whosWho/profiles/eamossialos@lseacuk.aspx


Τσόκλη Κωνσταντίνου Μαρία Γλυκερία (Μάγια) ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ http://www.mayatsoclis.gr


Γερουλάνος Μαρίνου Παύλος ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/c108a135-0b26-4189-a797-7431fd708bf4


Σκανδαλίδης Γεωργίου Κωνσταντίνος Α’ ΑΘΗΝΩΝ kskan@pasok.gr


Διαμαντοπούλου Δημητρίου ‘Αννα Α’ ΑΘΗΝΩΝ http://www.diamantopoulou.gr


Παπουτσής Δημητρίου Χρήστος Α’ ΑΘΗΝΩΝ papoutsi@otenet.gr


Αλευράς Γεωργίου Αθανάσιος (Νάσος) Α’ ΑΘΗΝΩΝ http://www.alevras.gr


Τσούρας Αγγέλου Αθανάσιος Α’ ΑΘΗΝΩΝ atsouras@otenet.gr


Κουβέλης Σταύρου Σπυρίδων Α’ ΑΘΗΝΩΝ http://www.spyroskouvelis.gr


Οικονόμου Σπυρίδωνα Παντελής Α’ ΑΘΗΝΩΝ http://www.poikonomou.gr


Ζούνη Λάμπρου Παναγιώτα (Πέμη) Α’ ΑΘΗΝΩΝ pemizouni@gmail.com


Λοβέρδος Νικολάου Ανδρέας Β’ ΑΘΗΝΩΝ http://www.loverdos.gr


Χρυσοχοϊδης Βασιλείου Μιχαήλ Β’ ΑΘΗΝΩΝ http://www.chrisochoidis.gr


Κατσέλη Πελοπίδα Λουκία-Ταρσίτσα (Λούκα) Β’ ΑΘΗΝΩΝ http://www.loukakatseli.gr


Κακλαμάνης Χρήστου Απόστολος Β’ ΑΘΗΝΩΝ http://www.apkaklamanis.gr


Αποστολάκη Γεωργίου Ελένη-Μαρία (Μιλένα) Β’ ΑΘΗΝΩΝ http://www.apostolakimilena.gr


Ανδρουλάκης Γρηγορίου Δημήτριος (Μίμης) Β’ ΑΘΗΝΩΝ http://www.mimis.gr


Ξενογιαννακοπούλου Διονυσίου Μαρία – Ελίζα (Μαριλίζα) Β’ ΑΘΗΝΩΝ http://www.xenogiannakopoulou.gr


Ευθυμίου Δημητρίου Πέτρος Β’ ΑΘΗΝΩΝ http://www.petrosefthymiou.gr


Παπανδρέου Ανδρέα Βασιλική (Βάσω) Β’ ΑΘΗΝΩΝ http://www.vpapandreou.gr/


Χυτήρης Γερασίμου Τηλέμαχος Β’ ΑΘΗΝΩΝ http://www.hitiris.gr


Κουτρουμάνης Σπυρίδωνος Γεώργιος Β’ ΑΘΗΝΩΝ http://www.koutroumanis.gr


Νταλάρα Γεωργίου Άννα Β’ ΑΘΗΝΩΝ http://www.annadalara.gr


Γείτονας Ιωάννη Κωνσταντίνος Β’ ΑΘΗΝΩΝ http://www.gitonas.gr


Παπαϊωάννου Ηλία Μιλτιάδης Β’ ΑΘΗΝΩΝ papmilt@otenet.gr, mpapaioannou@parliament.gr


Βούρος Στεφάνου Ιωάννης Β’ ΑΘΗΝΩΝ http://www.giannisvouros.gr


Χαραλαμπόπουλος Ιωάννη Γεώργιος-Ερνέστος Β’ ΑΘΗΝΩΝ http://www.haralabopoulos.gr


Πρωτόπαπας Ιωάννη Χρήστος Β’ ΑΘΗΝΩΝ polxprot@otenet.gr


Μίχος Σπυρίδωνος Λάμπρος Β’ ΑΘΗΝΩΝ labmichos@gmail.com


Μωραϊτης Χρήστου Αθανάσιος (Θάνος) ΑΙΤΩΛ/AΚΑΡΝΑΝΙΑΣ http://www.moraitisthanos.gr


Μακρυπίδης Διονυσίου Ανδρέας ΑΙΤΩΛ/AΚΑΡΝΑΝΙΑΣ makrypidis@makrypidis.gr


Γιαννακά Δημητρίου Σοφία ΑΙΤΩΛ/AΚΑΡΝΑΝΙΑΣ http://www.giannaka.gr


Κουρουμπλής Ελευθερίου Παναγιώτης ΑΙΤΩΛ/AΚΑΡΝΑΝΙΑΣ panagiotis@kouroumplis.gr kouroumplis@parliament.gr


Μανιάτης Αναστασίου Ιωάννης ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ http://www.maniatisy.gr/


Ρέππας Παναγιώτη Δημήτριος ΑΡΚΑΔΙΑΣ http://www.dimitrisreppas.gr


Κωνσταντινόπουλος Κωνσταντίνου Οδυσσέας ΑΡΚΑΔΙΑΣ http://www.odysseasnet.gr


Τσιρώνης Μιχαήλ Δημήτριος ΑΡΤΗΣ http://www.dtsironis.gr


Στασινός Σωτηρίου Παύλος ΑΡΤΗΣ p.stasinos@parliament.gr


Παπανδρέου Ανδρέα Γιώργος ΑΤΤΙΚΗΣ (υπόλοιπο) gpapandreou@parliament.gr


Χριστοφιλοπούλου συζ. Δημητρίου Παρασκευή (Εύη) ΑΤΤΙΚΗΣ (υπόλοιπο) http://www.christofilopoulou.gr


Πάγκαλος Γεωργίου Θεόδωρος ΑΤΤΙΚΗΣ (υπόλοιπο) http://www.pangalos.gr


Ασπραδάκης Μιχαήλ Παντελεήμων (Παντελής) ΑΤΤΙΚΗΣ (υπόλοιπο) http://www.aspradakis.gr


Βρεττός Σπυρίδωνος Κωνσταντίνος (Ντίνος) ΑΤΤΙΚΗΣ (υπόλοιπο) http://www.dinosvrettos.gr/


Κατσιφάρας Ιωάννη Απόστολος ΑΧΑΪΑΣ http://www.katsifaras.gr


Σπηλιόπουλος Γεωργίου Κωνσταντίνος ΑΧΑΪΑΣ http://www.kspiliopoulos.gr


Παπαδόπουλος Ιωάννη Αθανάσιος ΑΧΑΪΑΣ http://www.athanpapadopoulos.gr


Τριανταφυλλόπουλος Θεοδώρου Ανδρέας ΑΧΑΪΑΣ http://www.triantafillopoulos.gr/


Τόγιας Ιωάννη Βασίλειος ΒΟΙΩΤΙΑΣ togias@parliament.gr


Τσόνογλου -Βυλλιώτη Παράσχου Βασιλική ΒΟΙΩΤΙΑΣ tsonoglou@hotmail.com


Αγάτσα Αριστείδη Αριάδνη ΒΟΙΩΤΙΑΣ http://www.ariaagatsa.gr


Χαντάβας Αριστοτέλη Αθανάσιος ΓΡΕΒΕΝΩΝ http://www.chantavas.gr


Αηδόνης Ευαγγέλου Χρήστος ΔΡΑΜΑΣ xristos@aidonis.gr


Κεφαλίδου Δημητρίου Χαρούλα (Χαρά) ΔΡΑΜΑΣ x.kefalidou@parliament.gr


Κρεμαστινός Θωμά Δημήτριος ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ kremastinos@parliament.gr, kremastinos@gmail.com


Νικητιάδης Νικολάου Γεώργιος ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ nikitiades@parliament.gr


Ζωίδης Ηλία Νικόλαος ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ http://www.nikos-zoidis.gr


Κουσουρνάς Γεωργίου Ευστάθιος ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ http://vo.pasok.gr/kousournas


Ντόλιος Πασχάλη Γεώργιος ΕΒΡΟΥ gntolios@parliament.gr


Ρενταρή – Τέντε Νικολάου Όλγα ΕΒΡΟΥ http://olgarentari.wordpress.com/


Τσιαούση Παναγιώτη Ελένη ΕΒΡΟΥ http://www.tsiaousieleni.gr/


Περλεπέ – Σηφουνάκη Αγγέλου Αικατερίνη ΕΥΒΟΙΑΣ http://www.perlepe.gr


Κεδίκογλου Άγγελου Συμεών ΕΥΒΟΙΑΣ http://www.symeonkedikoglou.gr


Καρανίκας Δημητρίου Ηλίας ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ http://www.karanikasilias.gr


Βαρβαρίγος Αντωνίου Δημήτριος ΖΑΚΥΝΘΟΥ zak@parliament.gr , ppab@otenet.gr


Κατρίνης Ιωάννη Μιχαήλ ΗΛΕΙΑΣ http://www.katrinis.gr


Κουτσούκος Δημητρίου Γιάννης ΗΛΕΙΑΣ j.koutsoukos@parliament.gr


Αντωνακόπουλος Γεωργίου Παναγιώτης ΗΛΕΙΑΣ antonakopoulostakis@gmail.com


Δημητρουλόπουλος Πανταζή Παναγιώτης (Τάκης) ΗΛΕΙΑΣ http://vo.pasok.gr/takisdimitroulopoulos


Σιδηρόπουλος Γεωργίου Αναστάσιος ΗΜΑΘΙΑΣ


Γικόνογλου Μόσχου Αθανάσιος ΗΜΑΘΙΑΣ


Τόλκας Χαραλάμπους Άγγελος ΗΜΑΘΙΑΣ info@tolkas.gr


Κεγκέρογλου Αλεξάνδρου Βασίλειος ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ http://www.kegeroglou.gr


Αρναουτάκης Φωκίωνος Σταύρος ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ http://www.arnaoutakis.gr


Παρασύρης Γεωργίου Φραγκίσκος ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ http://www.fparasiris.gr


Στρατάκης Σοφοκλή Εμμανουήλ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ http://www.mstratakis.gr/


Σκραφνάκη Γρηγορίου Μαρία ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ info@mskrafnaki.gr


Κατσούρας Σπυρίδωνα Χρήστος ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ http://www.katsouras.gr


Βενιζέλος Βασιλείου Ευάγγελος Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ http://www.evenizelos.gr


Καστανίδης Γεωργίου Χαράλαμπος Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ http://www.kastanidisharis.gr


Αράπογλου Ανέστη Χρυσή Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ chrysaar@otenet.gr


Μαγκριώτης Αστερίου Ιωάννης Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ http://www.magriotis.blogspot.com


Καϊλή Aλεξάνδρου Ευδοξία-Εύα Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ http://www.evakaili.gr


Βούγιας Αλεξάνδρου Σπυρίδων Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ http://www.vougias.gr


Ρομπόπουλος Αποστόλου Θωμάς Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ http://www.thomasrobopoulos.gr


Γερανίδης Θεοδώρου Βασίλειος Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ geranidis@parliament.gr, geranidi@athserv.otenet.gr


Αρβανιτίδης Πέτρου Γεώργιος Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ http://www.garvanitidis.gr


Παντούλας Χρήστου Μιχαήλ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ pandoulas@parliament.gr


Αργύρης Ιωάννη Ευάγγελος ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ http://www.eargiris.gr


Οικονόμου Σωκράτη Αθανάσιος ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ http://www.thanasisoikonomou.gr


Τιμοσίδης Ιωάννη Μιχαήλ ΚΑΒΑΛΑΣ http://www.timosidis.gr


Παπουτσής Πασχάλη Δημήτριος ΚΑΒΑΛΑΣ http://www.dpapoutsis.gr


Εμινίδης Κωνσταντίνου Σάββας ΚΑΒΑΛΑΣ http://vo.pasok.gr/savvaseminidis/


Ρόβλιας Χρήστου Κωνσταντίνος ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ http://www.rovlias.gr


Σαλαγιάννης Βασιλείου Νικόλαος ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ http://www.Salagiannis.gr


Θεοχάρη Αριστοτέλη Μαρία ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ mtheoxar@otenet.gr


Πετσάλνικος Ιωάννη Φίλιππος ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ http://www.petsalnikos.gr


Γκερέκου Ιωάννη Αγγελική (‘Αντζελα) ΚΕΡΚΥΡΑΣ http://www.gerekou.gr


Μοσχόπουλος Αγαθαγγέλου Σπυρίδωνας ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ


Φλωρίδης Διαμαντή Γεώργιος ΚΙΛΚΙΣ http://www.floridis.gr


Παραστατίδης Σωκράτη Θεόδωρος ΚΙΛΚΙΣ th.parastatidis@parliament.gr


Κουκουλόπουλος Δημητρίου Παρασκευάς ΚΟΖΑΝΗΣ http://www.koukoulopoulos.gr


Αθανασιάδης Θεοδώρου Αλέξανδρος ΚΟΖΑΝΗΣ athan8@otenet.gr


Βλατής Νικολάου Ιωάννης ΚΟΖΑΝΗΣ http://www.vlatis.gr


Μπεγλίτης Ανδρέα Παναγιώτης ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ http://www.beglitis.gr


Φαρμάκη-Γκέκη Γεωργίου Αικατερίνη ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ http://www.kfarmaki.gr


Μανωλάκης Χρήστου Άγγελος ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ http://www.manolakis.gr


Ρήγας Θεοφάνη Παναγιώτης ΚΥΚΛΑΔΩΝ http://www.prigas.gr


Παπαμανώλης Νικολάου Γεώργιος ΚΥΚΛΑΔΩΝ


Γρηγοράκος Γεωργίου Λεωνίδας ΛΑΚΩΝΙΑΣ http://www.grigorakos.gr


‘Εξαρχος Θεοδώρου Βασίλειος ΛΑΡΙΣΗΣ http://vo.pasok.gr/eksarxos


Σαχινίδης Δημητρίου Φίλιππος ΛΑΡΙΣΗΣ philippos@sachinidis.gr


Νασιώκας Παναγιώτη Έκτορας ΛΑΡΙΣΗΣ http://www.nasiokas.gr


Καρχιμάκης Ελευθερίου Μιχαήλ ΛΑΣΙΘΙΟΥ http://www.karximakis.gr


Σηφουνάκης Οδυσσέα Νικόλαος ΛΕΣΒΟΥ http://www.sifounakis.gr


Μαργέλης Νικολάου Σπυροπάνος ΛΕΥΚΑΔΟΣ smargelis@parliament.gr margelis@otenet.gr


Καρτάλης Ιωάννη Κωνσταντίνος ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ grafeio1@kkartalis.gr


Ζήση Αθανασίου Ροδούλα ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ zisi@parliament.gr , rodzissi@otenet.gr


Κουσελάς Ηλία Δημήτριος ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ http://kouselas.parliament.gr


Γιαννακοπούλου Ιωάννη Κωνσταντίνα (Νάντια) ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ http://www.nadiagiannakopoulou.gr


Βουδούρης Γεωργίου Οδυσσέας ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ http://www.odysseas-voudouris.gr


Μάντατζη Μουχάμερ Τσετίν ΞΑΝΘΗΣ mantatzi@parliament.gr , mantatzi.tsetin@gmail.com


Ξυνίδης Γεωργίου Σωκράτης ΞΑΝΘΗΣ s.xinidis@gmail.com , s.xynidis@parliament.gr


Καρύδης Μιχαήλ Δημήτριος Α’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ http://www.karydis.com.gr


ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΛΑΟΣ
Κοραντής Αντωνίου Ιωάννης ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ http://icorantis.wordpress.com


Πλεύρης Κωνσταντίνου Αθανάσιος Α’ ΑΘΗΝΩΝ http://www.thanos-plevris.gr


Καρατζαφέρης Ιωάννη Γεώργιος Β’ ΑΘΗΝΩΝ karatzaferis@parliament.gr


Γεωργιάδης Αθανασίου Σπυρίδων-’Αδωνις Β’ ΑΘΗΝΩΝ g-adonis@otenet.gr


Αϊβαλιώτης Ιωάννη Κωνσταντίνος Β’ ΑΘΗΝΩΝ k.aivaliotis@parliament.gr
Βορίδης Χρήστου Μαυρουδής (Μάκης) ΑΤΤΙΚΗΣ (υπόλοιπο) http://www.voridis.gr
Χρυσανθακόπουλος Χρήστου Αλέξανδρος ΑΧΑΪΑΣ http://www.metharros.gr
Παπανδρέου – Παπαδάκη Νικολάου Ουρανία ΕΥΒΟΙΑΣ ourpapandreou@gmail.com
Κολοκοτρώνης Χρήστου ‘Αγγελος Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ http://www.aggeloskolokotronis.gr
Βελόπουλος Ιωσήφ Κυριάκος Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ http://www.velopoulos.gr


Ροντούλης Γεωργίου Αστέριος ΛΑΡΙΣΗΣ http://www.rontoulis.gr


Μαρκάκης Γεωργίου Παύλος ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ http://www.pavlosmarkakis.gr /


Αποστολάτος Σπυρίδωνα Βαϊτσης Α’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ v.apostolatos@parliament.gr apostolatosvaitsis@yahoo.com


Ανατολάκης Στεφάνου Γεώργιος Β’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ http://www.anatolakis.gr


Πολατίδης Χαραλάμπους Ηλίας ΣΕΡΡΩΝ http://www.polatidis.gr


ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΗ.ΣΥ
Μπακογιάννη Κωνσταντίνου Θεοδώρα (Ντόρα) Α’ ΑΘΗΝΩΝ http://www.dimsim.gr

netakias

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...